Sziasztok Lányok! Mennyi cuki gyerkőc!
Brigi, üdv köztünk!
Először is a súlyuk miatt ne aggódj, az én Petra lányomat senki nem tudja "túlszárnyalni", ő ugyanis mindjárt 15 hónapos és 7kg 40dkg
És okos, ügyes, kutya baja, mostanában még eszik is rendesen.
A legborzasztóbb nálunk a 7-9 hós korszak volt, (szeparációs szorongás???) éjjel nem aludtak, nappal nem egyszerre aludtak, de hidd el, elmúlik, mostanság már semmi gond nincs velük - leszámítva hogy éjjel még mindig kelnek, hajnal 4-kor szopi, és utána már elég sokszor ébredeznek reggelig, de kis visszaaltatással 7-ig alszanak. (Sajnos a nappali szopi kezd katasztrófális méreteket ölteni, napi 5-6szopcsival leköröztük a barátnőm 3 hós kislányát
)A felállás gondot én 2-3 nap alatt rendbevágtam. Az volt a módszerem, hogy mikor letettem és felállt, azonnal visszafektettem. Ezt megjátszottam egymás után kb. 40-50x, mire elfáradt, persze közben végig üvöltött. Én végig nyugodt hangon magyaráztam, hogy most le kell feküdni, aludni kell, stb. Mindig megvártam hogy teljesen felálljon, hogy jól kifáradjon. A végén már csak kinlódott, aztán mikor totál elfáradt bealudt. Ezt eljátszottuk a nappali és esti lefekvésnél is, mind a két gyerkőccel, bár főleg Petra volt macerás, de néhány nap alatt rájött, hogy alvás időben hiába áll fel, úgyis visszafektetem, szóval beleunt a dologba. Nekem is fárasztó volt, de megérte. A hagyományos sírni hagyom-5 percenként bemegyek módszer nálunk nem vált be, Te is próbálj ki többet, hátha valami bejön
Virág!
Nálunk a darbos azzal kezdődött, hogy látták hogy eszem és az enyémből adtam nekik kiflit, babapiskótát, banánt és azt forgatták a szájukban. Aztán szép lassan belekevertem a kajájukba. Petra egy ideig kiköpdöste, mindig csak a szószt nyalta le, de nem erőltettem, aztán idővel már le is csúszott néhány falat. semmi baja nem lesz ha csak pépeset eszik, a lényeg hogy mindig adj neki lehetőséget a darabosabbra is. A bioköles golyók nálunk a mai napig nagy kedvencek!
Edit!
Nálunk is kedvencek a papucsok, különösen apáé, nem nagyon foglalkozom vele, az utcai cipőket nem hagyom előttük, de a szobai papucsot nem tudnám mindig eldugni. De tulajdonképpen az összes játékuk megjárja a földet aztán meg a szájukat, úgyhogy az a kis papucstalp már igazán nem oszt nem szoroz
Erősödik az immunrendszerük
Nem is betegesek ám!
Ditke