Új privát üzeneted érkezett!

Claire Kép
nyelvtanfolyam szerintem nem ingyenes sehol, én nem tudok arról, hogy az lenne.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Olyan ujjas műanyag előkét pont mostanában vettünk a Megatoysban- szóval ott is nézztek meg! Nekem nagyon bevált. Úgy leszoktak tőle a nyúlkálásról, hogy most már szinte anélkül is etethetem őket- tényleg kényszerzubbony-hatásúKép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
És mennyibe került?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy belekontárkodok, de olvastam, hogy ujjas előkét kerestek. A Kikában szinte mindig lehet kapni a frottír fajtát, aminek a hasrésze alatt nejlon borítás is van. 980 Ft
myra

Sziasztok! Rég jártam erreKép
Edit73!
Még nem is kérdeztem, neked volt segítséged? Mert nekem anyukám segít egyedül nem is bírnám a 3 gyerekkel.
Ha valaki tud babysittert Győr vagy Abdai lakost az kérem szóljon nekem. Heti 1-2 alkalomra szeretném 5-6 órára.
Beeb!
Gratulálok, de készülj fel lelkileg mert nem lesz egyszerűKép) Hol fogsz szülni? Mit szeretnétek lányokat, vagy fiúkat vagy vegyes köretet inkább?Kép
dina1014

Kedves Ikres Anyukák!

Ne haragidjatok, hogy ismeretlenül írok, de nekem is van két kicsi fiam, akik ugyan nem ikrek, de csak egy év van köztük, és ismerem a nehéz napokat.
Ezért szeretném figyelmetekbe ajánlani weblapomat www.gyerekpszichologus.hu, ahol díjmentesen kérhettek nevelési tanácsot, illetve kismamákank, szülőkenek szervezett gyermeknevelési témájú csoportokhoz csatlakozhattok.

Szép napokat, és kitartást kívánok Mindannyiotoknak!
Egyébként én sem tudtam elképzelni, de amikor már nagyobbacskák lesznek az ikreitek olyan jó lesz, hogy lesz kivel játszaniuk, és nem nyúznak mindig Benneteket, hogy "Anyu, gyere játsszál velem!".

Baráti üdvözlettel: Cseri Anita
cserian

Sziasztok,
Amikor van idom olvaslak Benneteket, de mire a valaszolashoz jutnek valamelyik csemetem felebred... December 6 ota felvaltva betegek a gyerekek. Most egy hete ugy tunik kimasztunk a folyamatos takonykorbol... Borzaszto volt.

Ditke,
Bocs hogy a multkor nem valaszoltam az alvassal kapcsolatban, de akkor kezdodek a betegsegek, es iszonyuan be voltam havazva.
Hat segitseg nelkul iszonyú nehéz lehet ...
Olvastam, hogy ügyel a ferjed es sokszor egyedul vagy veluk. Be kell hogy valljam, hogy este en meg egyszer sem raktam le oket este egyedul. Komolyan le a kalappal elotted, es mindazok elott akik egyedul csinaljak a gyerekek koruli teendoket. Nekem minden nap van segitsegem es meg igy is kiutom magam estere.

Virag
mvirag

Annamari

Nem emlékszem pontosan, 1-2 ezer körül, tényleg nem tudom. Nekem nagyon kellett, Dávid egyszerűen reménytelennek tűnt kajálás terén akkoriban- úgyhogy nem is nagyon néztem meg az árát. Előtte a mini manóból hozott Robi olyat, aminek az ujja csak frottír és nem műanyag. De ennek mi értelme?!! Õk belenyúlnak a szájukba, vagy ráköpdösik a kaját, így ugyanúgy átázik, mintha nem lenne ott semmi. Szóval azt küldtem is vissza vele azonnal.Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Hogy ne mindig csak panaszkodjakKép:
A lányok már sokat segítenek nekem: törölgetnek, sepregetnekKép Már az is segítség, hogy közben nem csinálnak nagyobb rendetlenségetKép
És Petra nagyon szeret rajzolniKép Ahogy a keze ügyébe kerül egy toll vagy papír (ált. az én kezembőlKép), akkor azonnal nekiáll rajzolni, majd közli, hogy kutyaKép Valami szőrös fajta lehet, mert én csak sok-sok vonalat látokKép
Üdv:
Ditke
ditke62

MarcsiKép
köszi.
és most olvasgattam vissza. gratulálok a babához!!!

Vikta
4hó+KépKép 19hó+Kép
vikta

vikta! szivesen és köszi!
marcsi
2x3,5 évesek és 27+1 hetes pocakban

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Most találtam rá erre a helyre, de ezután többször be fogok nézni. Nekem majdnem kilenc hónapos ikerlányaim vannak. Réka és Boróka. Egyébként éppen babakocsivásárlásra készülök, és szeretném ha megírnátok a tapasztalataitokat. Harmadik emeleten lakunk és nincs lift, előreláthatólag nem is költözünk, ezért olyan kocsi kellene, amivel jól lehet lépcsőn közlekedni. Arra gondoltam, hogy háttal húznám felfelé. Most két külön kocsink van, amit fordulónként cipelek fel és le, de ez egyre nehezebb ugye, ahogy a babák egyre nagyobbak lesznek. Már most iszonyúan kifulladok az utolsó részen felfelé, pedig nem is túl nehezek, még alig több mint 7 kilós a nagyobbik. A mostani kocsikat nem lehet lépcsőztetni, mert kicsi a kereke, és mindig át kellene rántani a vízorron. Biztos nem bírná sokáig. Ha tud valaki tanácsot adni, azt nagyon köszönöm. Addig is üdv, és mindenkinek sok örömet a babáival.
Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Lilla!
Köszi az infót!

Ditke!
Aranyosak a lányok, tényleg csupa öröm nézni, ahogy ügyesednek. Egy kis segítséget nekem is küldhetnél Kép

Brigi!
Üdvözöllek, jó hogy idetaláltál, bár mostanában nagyon keveset irogatunk.
Babakocsi ügyben nem tudok segíteni, nekem két kicsi kerekű Pierre Cardin-em van. Meg egy kiskerekkű PP ikerkocsim. De szerintem, az ikerkocsit sokkal nehezebb felvinni a harmadikra, mint bármi mást, én nem cserélném le.
Nekem majdnem 10 hónaposak a fiaim, de 31. héten születtek, így elvileg csak 8 hósak.
Ma mérlegeltünk:
8260 és 7570 grammosak. Már 74-80-as ruhákat hordanak.
Most kedtek el mászni, nagyon ügyesek, én pedig világ legbüszkébb anyukája vagyokKép
Most azon filózom, h valami tartós nadrágot kellene rájuk adnom, mert minden rugijuknak kikoptatják a térdét. De farmert itthonra nem szeretnék, szerintem kényelmetlen.

Puszi mindenkinek:
Annamari

Ui:
Többiek? Hol vagytok?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnamariKép
Vegyél jogging alsókat, amiket kidobsz utána ha kikoptatják. A C und A-ban voltak 1990 Ft-ért 2 db. Nagyon klassszak otthonra. Egyébként tényleg a farmer a legstrapabíróbb, és az még jól is néz ki ha kicsit kikoptatják a térdét.Kép Nekem vannak kimondottan térd betétes kordnaciim is, ezeket is árulják, és olyan jogging fazon, belül pamuttal bélelt. Ja és a farmerek is belül pamuttal béleltek, tehát nem kényelmetlenek.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Annamari köszi a választ. Eddig úgy néz ki, hogy mindenki szerint egyszerűbb, ha nem veszek ikerkocsit. Persze ez így olcsóbb, úgyhogy tulajdonképpen örülök is meg nem is. Egy kicsit irigykedem az ikerkocsisokra, hogy nekik olyan van.
Az én lányaim annyira nem egyformán fejlődnek, hogy mindig lenyűgöz, hogy mennyire mások. Kétpetéjűek, de ha nem tudnánk biztosra akkor is látszana. Kisebbik, aki még csak 6,5 kg volt a múlt héten már jól mászik, kb egy hónapja felül, feláll (kapaszkodva) egyedül . Másik, aki nehezebb (7,3 kg) még most próbálkozik a mászással, hát elég frusztrált, hogy nem megy neki. Ülni tud, ha felületem, de felállni, csak most tanult meg a múlt héten, és persze ahhoz is a megfelelő kezdő pozícióba kell kerülnie (nekem fel kell ültetni). Egyébként van valakinek ötlete, hogy mit lehet csinálni a gyerekkel, ha szó szerint egyáltalán nem akar lefeküdni. Mióta Réka lányom megtanult felállni egyszerűen abban a pillanatban kapaszkodik is fel, amint talajt fog. Képtelenség altatni. Egyszer próbálkoztam az üvöltetéssel, de akkor egyedül voltam velük 1 hétig és úgy gondoltam, hogy nem bírom ki két nyűgös gyerekkel fáradtan, ezért éjjel 1-kor beleraktam a hordozóba. Abban ugyanis szépen elalszik, ha bekötöm. Már meg sem próbál kimászni, nyilván rájött, hogy nem tud. Így gyönyörűen alszik, csak egy kicsit féltem a gerincét, mert azért jobb lenne vízszintesben lenni inkább alváshoz. Persze, ha elaludt átteszem az ágyába, de napközben nem alszik elég mélyen és azonnal felébred, és akkor kezdődik elölről. Szóval szívesen fogadnák ötleteket.
Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

szia pbrigiKép
tanácsot sajna nem tudok adni, csak megnyugtatni, h majd elmúlk. nálunk és itt is sok gyereknél volt az h tudtak állni és bármit csináltunk nem akart lefeküdni annyira élvezte az állást. kitartás!!!
szerencsére ez nálunk csak nappal volt probléma és úgy emlékszem éjjel nem volt baj.

altatással kapcsolatban amikor már (nem tudom pontosan) kb fél éves volt és egyáltalán nem aludt vagy össze vissza jött a drasztikus módszer: be az ágyba finoman elmagyarázni neki h alvás van, egypár kedves szó és ki a szobából. hagyni. hagyni. néha bemenni hozzá és elmagyarázni h alvás van, anya apa is alszik ésaz ágyában lévő szörmok is alszik, stb...
tudom kegyetlen de azt mondom inkább sírjon végig 3 napot mint pár évig ne aludjon ő és mi.
megérte.

pusz: Vikta
4hó+KépKép és 20hó+Kép
vikta

Sziasztok!
Zoli fiam a mai napig sem hajlandó farmert ill. kordnadrágot felvenni. Pedig kaptunk néhányat. Még jó, hogy a melegítőnacikat felveszi. Kép
Más is járt így?

Eri
simones

EriKép
A barátnőm kisfia sem vesz fel a tréning nacin kívül semmit. A szülei már tök kivannak, mert a saját esküvőjükre is tréningbe akar menni, és minden ünnepi rendezvényt bojkottál, ahová rendes ruhát kellene felvenni.KépKép

Az enyémek szerencsére még nem ennyire öntudatosak.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Megnyugodtam, hogy nemcsak ő ilyen. Zoli már piciként is ordított, mikor ráadtam. Mi kaptunk a nagyitól elegáns tréning nacit, és abban mentek a Mikuláshoz is. Még picit nagy, de szerencsére az már nem zavarja, hogy feltűröm. Kép Mennyi idős a kisfiú?

Eri
simones

Eri!

Az én majdnem 9éves fiam a mai napig nem vesz fel semmit,amin gomb van!Sőt attól is irtózik,ha rajtam gombos cucc van.Nála csak olyan nadrág jöhet szóba,ami farmergombos (nem felvarják,hanem belenyomják az anyagba).Gondolhatod,milyen egyszerű a 150cm-es gyerekre nadrágot venni!!!
Szóval mindenkinek van egy "pici" hibája!Bele kell törödni!Ha nagyobb lesz,akkor majd megérti,hogy vannak helyek,ahova muszály felöltözni.

Pbrigi!
Altatással kapcsolatban a Viktával értek egyet.Nálunk egyébként hasonló a helyzet.Marci 2napja tanult meg állni és azóta kínlódás a lefekvés.Csak ő nem üvölt,hanem egyszerűen feláll és addig áll,amíg el nem fárad.Akkor elkezd a cumija után nyüszögni.Olyankor odaadom neki és lefektetem.kkor már úgy is marad.

Annamari!
Nagyon ügyesek vagytok!Zöldség-gyümivel hogy haladtok?Husit esztek már?

Lányok!
Arra gondoltam,hogy mivel nemsokára 9hósak lesznek a fiúk,elkezdeném a 3.kanalas etetést.De mit lehet reggel 8-kor adni nekik tápszer helyett?Ki mit adott ilyenkor?Vagy még várjak vele és maradhat a tápszer? Hajnalban és este is azt kapnak.
Amúgy Marci kapaszkodva áll,ül,mászik.Benike kúszik (ő valamiért mászni nem hajlandó),egyedül ül és kapaszkodva térdel.Nemsokára ő is állni fog.
Olival dévényezünk,nem szimetrikus a kúszása.Azóta többet mozog,kúszik (mint a sánta kígyó) a többiek utána,de leállt a mozgásfejlődése.Viszont már 3foga és jön a 4. is.

Többiek hol vagytok? Képek a picurokról?

Rólunk néhány friss kép:
Olivér:
Kép

Marci:
Kép

Benike:
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

EriKép
4 éves a kisfiú.Kép De tényleg már egész jó kis tréningeket lehet kapni, aminek nincs tréning hatása. Én is nézegettem ezeket a C und A-ban, és nagyon helyesek.

EditKép
Nagyon édesek a fiúk, és milyen ügyesek! Elképzelem mi lehet nálatok a lakásban!KépKép Mindenhol egy bébi. Mindenhova szabad menniük a lakáson belül?

Szerintem már adhatsz reggel kanalast nekik. Tejpépet eszik ? Ha enm akkor lehetne egy kis margarinos kenyeret, ha tudják már eszegetni úgy, hogy falatonként adod.

A mi képeink a www.csehicsalad.hu albumban vannak.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

EditKép
most (mostanában) cseréltél képet a profilodban?
tudjátok még senkit sem láttam "élőben" Kép, így a profilt szoktam nézegetni és így azonosítalak benneteketKép
lányom is itt ül az asztalnál és látta Benike képét és mutogatni kezdett és mondta: NatiKép
édes mi? (amúgy nem tudom mennyi a hasonlóság??Kép)

CatKép EditKép
édesek a fiúkKép

4hKépKép 20hKép
vikta

nálunkj most Süsü a minden napi mese. eddig a maszkabél meg pom-pom ment (éjjel)-nappal.

CatKép
mikor születtek a fiúk?
tudom van az a tábla de nem tudom hol...

vikta
vikta

bocs még jó h átolvastam . szóval nem maszkabél hanem maszkabÁl.
bocsiKép

vikta
vikta

Eddig nem jött be az otthagyásos módszer. Ha otthagyom, akkor nem alszik egyáltalán. Napközben délelőtt csináltam párszor, de akkor ebédkor 3 kanál után elalszik. És akkor aztán minden felborul a szépen működő napirendünkben. A két gyerek kétféleképpen eszik, alszik ... Egyébként nem engem hiányol alapvetően, mert ha magam mellé veszem akkor sem alszik. Egyszerűen, ha lehetősége van akkor feláll. Ez már szinte álmában is működik. Szó szerint, amint leért a lába már húzza is fel, és nyújtja a kezét a rács felé, de a szeme még csukva van. Az elején még működött, hogy ha párszor kihúztuk a lábát, mármint még félfekvő pozícióban, akkor elaludt közben, de már nem megy. Este meg üvölt, mert már nagyon fáradt, de lefeküdni nem hajlandó. Azt még nem volt türelmem kivárni, hogy annyira elfáradjon, hogy le is fekszik. Amúgy nem vagyok az a típus, aki első nyüszre rohan, meg két gyerekkel nem is lehet, de most beteg, úgyhogy nem most fogom megkeményíteni a szívem, de tudom előbb-utóbb meg kell. Csak azért sajnálom szegényt, mert alapvetően jó baba, simán elalszik nélkülem is, csak át kell tennem a hordozóba. Ha így otthagyom 5 perc múlva szépen alszik.
Azért köszi a bíztatást. Majd próbálkozunk.
brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok Lanyok,
van valami otletetek, hogy lehetne ravenni a gyerekeimet a kisse darabosabb etel fogyasztasara. Kezdek aggodni. 11 hósak, és Panka mindent kiköp ami nem pépes, Beni pedig lenyeli egyben, úgyhogy a múltkor majdnem megfulladt egy darab banánon.... mutatom nekik mér vagy kér hónapja, hogy hogy kell rágni, de semmi... Mondjuk Pankának még csak alul van kétt foga és a felsőnek a sarka van kinrt 1 db! segítsetek. lehet, hogy nem próbálom elég türelmesen?
mvirag

Virág!
A darabos étel elfogyasztása szerintem nem fog kérdése.A banánt pl. elég ha a szájpadlásához nyomja és ezzel már szétpréseli.Először csak 4-5 icipici darabot próbálj beletenni a pépbe.Ha ez megy,akkor növeld a darabos mennyiséget.De ne keseredj el!Van olyan ismerősöm,akinek 2évesen kezdett el darabosat enni a gyereke.Az enyémek is 9hósak és csak a banánt fogadják el úgy,hogy villával töröm össze.Mást nem.

Vikta!
Igen cseréltem.Eddig a Dávid egy 10hónapos képe volt fent,ezt a pizsamás képet néhány napja tettem fel helyette.

Cat!
Igen,szinte mindenhova.Mert a szobában van kb.1,5m2,ahol játszhatnának.Ez pedig 3 mászni tanuló babának édeskevés.
A mellékhelyiségek tiltottak számukra.Kivéve a fürdő,ha ott vagyok.Mert a mosógépet(elöl töltős) imádják bámulni.Oli fél órát is fekszik előtte,ha megy a gép.A képeken Oli a szobában van,Marci a konyhában,Beni meg a folyosón.

Marci fiam átment kutyába!Eszi a lábtötlőt, a papucsokat és a küszöböt.Volt valakinél ilyen?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,
A papucsokat mi dugdossuk a gyerekek elől:-)
mvirag

Brigi

Üdv közöttünk! Időre születtek a lányok? Mert olyan a súlyuk, mint nekünk lesz kb ennyi idősen. (30. hétre születtek) Szívás lehet lift nélkül a 3.! Én anyósékhoz babakocsi nélkül alig tudom felvinni őket a tüdőm kiköpése nélkül, pedig azért edzésben tartanak.Kép Szerintem ha a hordozóban elalszik gond nélkül, örülj neki. Sógornőm a hintában altatja a lányát és napközben ott is hagyja. Sajna én még nem találtam fel ilyen trükköt, eddig semmi se válik be tutira. Szernitem fél éves korban még hiába magyaráz az ember, hogy alvás van, nem értik, csak a tettlegességből-mármint, hogy otthagyod és nem veszed ki. Nálunk se vált be eddig ez se.

Rólunk: 6 kiló körül vannak, Dávid 74, Niki 68-as rucikat hord. Niki stabilan fordul oda-vissza pá hete és elkezdett kúszni. A dévényes el se akarta hinniKépSzinte teljesen egyedül tud ülni is és újabban rájött az ugrálhatnékKép Dávid is szépen forog már, kúszással még csak próbálkozik, az ücsörgésre mostanában kezd rákapni. A gyógytornán vele is meg vannak elégedve. A kajálás is egyre jobban megy már, mostanában este tejpépet kap Niki, mert nálunk úgy néz ki, hogy ez az esti elalvás kulcsa. Tejet hiába kapott amennyit akart, a 2-3 órás hiszti stabilan megvolt minden este. Ha megeszi a pépet, fürdés és szopi után simán elalszik. Csak sajna ennek ellenére kel éjjel szopni, néha 3 óránként, mint csecsemő korában.Kép Valószínűleg jön a foga is, mert irtó hisztis mostanában és sokat rág.

Annamari, Edit

Nagyon ügyik a kissrácokKép!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!
Enyémek 2 és 2,6 kg-al születtek, és 36+2-re, szóval nem voltak vészesen koraszülöttek, mi még csak az koraszülött osztályon sem voltunk, mert rögtön a rendes csecsemőre kerültek. Szóval nem emiatt kicsik. Néhány hónapig úgy nőttek, mint a bolondgomba. A doki még arra is rá akart beszélni, hogy ne adjak nekik annyit enni, mert túl gyorsan nőnek és betegesek lesznek. Na a 4-5 hónap körül aztán maguktól leálltak a nagy zabálással. 6 hónaposan ugyanannyit ettek mint 4 hósan. Egy kicsit meg is voltam ijedve, de doki elégedett velük (persze én is mert tündérek), de azért néha aggódom, hogy törpikék. Amúgy nagyon vidám, kiegyensúlyozott gyerekek. Mi is 68 74-es rucikat hordunk, bár a 68 már egy kicsit feszül, de Rékánál, aki egy sajtkukac, még így is egy csomószor lóg a lábánál, mert folyton rálép, és aztán majd hasra esik. Szerencsére már elég stabil, és jól egyensúlyoz, szóval nagy esések már nincsenek, tudja, hogy kapaszkodni kell, és szépen le is tud ülni.

Cicamica
Ti mennyi idősek vagytok most? Egyébként az este szilárdabb nálunk csak rövid ideig működött altatóként, akkor azt hittem, hogy éhesek, és azért nem alszanak el, de most hiába adok bármit, nem elég jó. Most többször ébrednek fel éjjel, mint újszülött korukban. Akkor és még sokáig úgy aludtak mint a kisangyal. Letettem őket 7-kor és reggel 5-6-ig tök nyugi volt. Boróka még most is jól elalszik, remélem nem azért, mert nála majd később jön a hisztis korszak.
Nálunk még nincsenek fogak. Amikor most betegek lettek azt hittem, hogy Réka ezért nyűgös, meg a nyelvével folyton piszkálta az alsó ínyét, mintha ki akarna piszkálni valami zavarót, de azóta sem jelent meg semmi. Egy kicsit már várom, bár elég harapós gyerek lesz szerintem.
Amúgy nálunk a fürdetés előtti 1 óra a legkatasztórfálisabb, akkorra még semmit nem tudtam kitalálni, amivel elszórakoznának. Olyankor folyamatos a hiszti, de azért legalább elfáradnak és könnyebben alszanak. Ez a jó a rosszban.
Valahol azt olvastam, hogy van a babáknak egy hisztis korszakuk 7-9 hónapos koruk körül, hát ez nemsokára lejár. Remélem a hisztis is eltűnik.

Edit
Nagyon aranyosak a srácok, látszik, hogy borzasztóan élvezik a tekergést a lakásban.

Kép

Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

EditKép
Nálunk is rágnak a fiúk minden cipőt és papucsot. Mi nem dugdossuk előlük, mert nincs hova. Így legalább meglesz a kellő védettségükKép

ViktaKép
Képeket kérünk a gyerkőcökről!Kép

Mi 2004.10.06-án születtünk.

VirágKép
Tényleg nem fog kérdése a darabos étel fogyasztása. Először próbálj meg a bioköles golyókat adni nekik, azt felcsipkedik a tálcáról, és baromira élvezik majd eszegetni. Utána csak pár pici darabot tegyél a kajájukba, ahogy Edit mondja. Nekem úgy fogadták el, a darabos kajcsit, hogy a kölesgolyózás után mindig jöttek hozzám kunyizni ha ettem, és én darabkákat adtam nekik. Na az úgy csúszott, később a saját kajájukban is ment.

LillaKép
Örülök, hogy a tejpépezéssel megoldódott az esti hiszti.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok! Mennyi cuki gyerkőc!

Brigi, üdv köztünk!

Először is a súlyuk miatt ne aggódj, az én Petra lányomat senki nem tudja "túlszárnyalni", ő ugyanis mindjárt 15 hónapos és 7kg 40dkg Kép És okos, ügyes, kutya baja, mostanában még eszik is rendesen.
A legborzasztóbb nálunk a 7-9 hós korszak volt, (szeparációs szorongás???) éjjel nem aludtak, nappal nem egyszerre aludtak, de hidd el, elmúlik, mostanság már semmi gond nincs velük - leszámítva hogy éjjel még mindig kelnek, hajnal 4-kor szopi, és utána már elég sokszor ébredeznek reggelig, de kis visszaaltatással 7-ig alszanak. (Sajnos a nappali szopi kezd katasztrófális méreteket ölteni, napi 5-6szopcsival leköröztük a barátnőm 3 hós kislányátKép)A felállás gondot én 2-3 nap alatt rendbevágtam. Az volt a módszerem, hogy mikor letettem és felállt, azonnal visszafektettem. Ezt megjátszottam egymás után kb. 40-50x, mire elfáradt, persze közben végig üvöltött. Én végig nyugodt hangon magyaráztam, hogy most le kell feküdni, aludni kell, stb. Mindig megvártam hogy teljesen felálljon, hogy jól kifáradjon. A végén már csak kinlódott, aztán mikor totál elfáradt bealudt. Ezt eljátszottuk a nappali és esti lefekvésnél is, mind a két gyerkőccel, bár főleg Petra volt macerás, de néhány nap alatt rájött, hogy alvás időben hiába áll fel, úgyis visszafektetem, szóval beleunt a dologba. Nekem is fárasztó volt, de megérte. A hagyományos sírni hagyom-5 percenként bemegyek módszer nálunk nem vált be, Te is próbálj ki többet, hátha valami bejönKép

Virág!

Nálunk a darbos azzal kezdődött, hogy látták hogy eszem és az enyémből adtam nekik kiflit, babapiskótát, banánt és azt forgatták a szájukban. Aztán szép lassan belekevertem a kajájukba. Petra egy ideig kiköpdöste, mindig csak a szószt nyalta le, de nem erőltettem, aztán idővel már le is csúszott néhány falat. semmi baja nem lesz ha csak pépeset eszik, a lényeg hogy mindig adj neki lehetőséget a darabosabbra is. A bioköles golyók nálunk a mai napig nagy kedvencek!

Edit!

Nálunk is kedvencek a papucsok, különösen apáé, nem nagyon foglalkozom vele, az utcai cipőket nem hagyom előttük, de a szobai papucsot nem tudnám mindig eldugni. De tulajdonképpen az összes játékuk megjárja a földet aztán meg a szájukat, úgyhogy az a kis papucstalp már igazán nem oszt nem szorozKép Erősödik az immunrendszerükKép Nem is betegesek ám!Kép

Ditke
ditke62

Edit!

Nálunk ugyanez van, én is eldugom az utcai cipőket, a papucsok az előszobában vannak, hogy a csupasz kőre ne lépjünk mezítláb. Ha nyitva hagom az előszobaajtót, rögtön arra veszik az irányt. Vagy a konyhába mennek, vagy a fürdőszobába, vagy csak egyszerűen papucsot rágni.
Nálunk Apát zavarja inkább, én is a Ditkééhez hasonló megfontolásból nem nagyon foglalkozom vele. Igyekszem minél gyakrabban takarítani, így legalább többször takarítok, nagyobb rendet rakok, mert rákényszerülök Kép

Darabos: Nálunk is megeszik a tört babánt, de én jobban szeretem pépesíteni, mert úgy hamarabb megy. Az utóbbi napokban Ádám kenyérbelet kunyizik, amikor látja, hogy eszem. Nem tudom megoldani máshol az evést, a szobában eszünk, mert kicsi a konyha.

Minden gyerkőc tündéri.

Puszi
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Oké,akkor a papucs marad (utcai cipő a szekrényben,egyenlőre nem tudják kinyitni).De mit csináljak a küszöbbel? A hátamon feláll a nemlétező szőr is,amikor elkezdi rágni.Jó kis recés küszöb.Olyan a hangja,mintha reszelőt húzkodna a fogán!!!Arról nem beszélve,hogy féltem a fogzománcát.Megsérti és elkezd feketedni elöl a 2 kis foga.Fúj,az milyen csúnya!Na meg tele van bacival,mert hát nem szoktam körömkefével kisikálni belőle a koszt.Lehet,hogy apának le kellene cserélni?!

Brigi!
Igazán olyan kis huncutok a manócskáid!

Lilla!
Ti is nagyon ügyesek vagytok!Képek nincsenek?De jó,hogy még mindig szopiznak!

Annamari!
Ti hogy vagytok? Mozgásfejlődés? Nettkéről tudsz valamit?

Edit

Kép

Kép
edit73

A papucsot nem a kosz miatt dugdosom, hanem mert kitudja milyen műanyagból van...

A kölesgolyót próbáltam, de majd meg fulladtak rajta, ti hogy kezdtétek el adogatni? Nálunk az a baj, hogy nem szopogatják, hanem mindent egybe próbálnak lenyelni. Egyébként ma elfogadták a levesünkből villával összetört zöldséget, és banánt is:-)

Én még liszteset nem adtam nekik, a tejterméket is csak most keztük 11 hósan, mert ekcémás tüneteik voltak kiskorban, és az orvos javasolta, hog koruknál 2-3 hóval "gyengébb" kosztot adjak. Szerintetek hülyeség? Merjek nekik kenyeret adni?
Más: Látom, hogy többen jártok dévényis gyógytornászhoz. Mi is járunk, Benivel.Õ kúszik már jó ideje, de nem akar mászni, kutyázik, de nem tesz egy lépést sem:-(( Panka már áll, és próbál kapaszkodva lépegetni. Jók a tapasztalaitok a gyógytornával kapcsolatban?
Mi még nem rég járunk. Beni és Panka 11 hónaposak:-) KépKép
mvirag

Sziasztok!

Edit!

A mozgásfejlődésük szerintem jól alakul. Egy hete adtuk el a járókát, azóta másznak, Gergő nagyon szépen ül, és úgy játszik. Ádám is felült már, de ő még nem játszik ülve. Érdekes, pedig ő két nappal hamarabb kezdett mászni.
Holnap megyünk dévényeshez, meglátjuk, h mit mond, de szerintem most már nem kell mennünk egy darabig. Majd megmondja.

Virág!
Dévényessel nekem nagyon jó tapasztalataim vannak, bár szerintem drága. Viszont, szerintem annak köszönhetjük, h a fiúk másznak, hogy ő kezelte őket. AZ enyémek majdnem 10 hónaposak, de 31. héten születtek, úgyhogy én elégedett vagyok velük.
Neekünk a dokinénink mondta már legalább egy hónapja, hogy most már lehet gluténeset is, ha nincs a családban ételallergia.
Még csak ádám kapott kenyeret, de ő is csak kb egy enegyed diónyit, én sem mertem többet adni. Viszont láthatóan semmi baja tőle.
Egyébként még mi is ott tartunk a hozzátápival, mint a 4-5 hónaposok. Legalábbis ezt látom, hogy a babák nagyrészét 4 hósan elkezdik hozzátáplálni.
A fiúk csak gyümölcsöket ettek eddig, főzelékből is csak azt, ami 4 hónaposoknak van kiíírva.
De még csak napi 1 étkezést váltottunk ki, a második elég sokszor elmarad, de az egyébként is szopi után szokott lenni.
Tejterméket, tejpépet meg hasonlókat is csak egy éves koruk után akarok adni, meg tojást és társait is.

De egyéves szülinapjukra tortát akarok, úgyhogy addig bevezetjük a lisztet.

Virág!
Aranyosak a gyerkőcök.

Edit!
A küszöbrágást szerintem tiltsátok meg. Minden alkalommal magyarázd el neki, h nem szabad. Én ezt tenném. A videóról én is leszoktattam, bát néha még belenyúlnak.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Cat!
Milyen ez a bioköles golyó?Hogy készíted?És miért jó?
Az enyémek még semmi érdeklődést nem mutatnak az eléjük rakott étel iránt,a kezükkel sem csipegetik fel.A tieid mikor kezdték?
Igaz még csak 2 napja kaptak 3-3 falat rámás kalácsot.Többet nem is esznek meg belőle,úgy látom,még nagyon furcsa nekik ez az íz.Én nem erőltetem,majd megérnek rá.

Viszont az a nagy gondom,hogy a Benike egy pár napja szinte egyáltalán nem akarja elfogadni a tápszert.Ugyanazt eszi (enné),amit eddig.De akkora patáliát csap,hogy zeng a ház.Felébred hajnal 4 körül,ahogy eddig.Megeszik 40-50ml tápot és üvölt.Visszateszem az ágyba,pár percen belül alszik.1/2 9-es etetésnél ugyanez.Ha nem adok neki mást enni,akkor bár elég nyűgösen,de elvan délig.Ha adok neki tejpépet kanállal,azt megeszi.Tehát éhes.Délben és délután szépen megeszi a főzeléket és a gyümit kanállal.Este újra műsor.Ha kap a tápszer helyett mást,azt megeszi.Ha nem kap,akkor elalszik kaja nélkül.
Nem köhög,nem náthás (tehát látszólag nem beteg) és nem jön a foga.
Találkoztatok már ilyennel? Hogy bírja kaja nélkül ilyen hosszú ideje (3napja van így)?

Annamri!
Tiltom én a küszöbrágást,de nem használ.Amint nem figyelek oda, már ott is van és rágja.
Na csak leszokik róla idővel!

Virág!
Szerintem amikor ráértek és nincs más program,akkor próbálkozz többféle kajcsival.Már elég nagyok hozzá!Ami ízlik és nem okoz nekik problémát,azt hadd egyék.
Én egyébként nem kenyeret adnék nekik,hanem kalácsot (pl: fonott kalácsot).Mert az édeskésebb a kenyérnél.Nagyobb esély van rá,hogy megkedvelik.

Edit

Kép

Kép
edit73

Nekem Ádám kérte a kenyeret, amikor ettem, én nem is tettem rá semmit, mégis kérte, hogy adjak még. De én nem akartam rászoktatni semmi ilyesmire. Magamtól eszembe sem jutott volna.

Mi ma próbáltunk először inni. Eddig soha semmit nem adtam nekik inni, mégis olyan ügyesen ittak a pohárból, mintha hónapok óta itatnám őket. Répalevet kaptak. Viszont a poharat ráják rendesen, hallani, ahogy kocog a foguk rajta.

Nálatok mindenkinek van saját edénye? Úgy értem saját pohár, saját tányér, saját kanál. Nálunk van olyan, hogy annyira követeli valaki az ételt, hogy kénytelen vagyok ugyanazzal a kanállal adni neki, mint a másiknak. Amúgy a cumikat is állandóan szedik ki egymás szájából, eddig nem lett semmi bajuk tőle. Sőt, olyan is volt, hogy Ádámnak vírusos hörghurutja volt, Gergő mégsem kapta el.

Nettkéékről én sem tudok sokat. A dévényes mondta, hogy a lányok nagyon ügyesek, sokkal ügyesebbek, mint a fiaim. Benikét kell kezelgetni, de ő is ügyes.
Mást nem tudok. Talán fel kellene hívnom.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

EditKép
A bioköles golyót azt DM-ben lehet kapni, egy zacskó 199 Ft. Extrudált golyócskák, olyan mint a buláta. Nagyon jól fejleszti a finommozgást, mert fel kell csipkedniük a tálcáról, tányérból, és jó székletet is csinál. Az enyémeknél még mindig az abszolút favorit. Tápértéke nem sok van, tehát nem túl laktató, de rágicsálni jó.

Nekem kb 1 hónapja elutasították a fiúk reggel a tápit. Aztán Samu már este sem kérte egy darabig. De egy kortyot sem, meg sem kóstolta. Próbáltam tejre áttérni, de nem kellett nekik, kétségbeesésemben a kakaót is megpróbáltam, de azt is kiköpte. 2 hét után elfogadta az esti tápit megint, de nem eszik annyit már belőle amennyit korábban. Én este 10-kor félálomban megetettem Õt táppal, bezzeg akkor lecsúszott a 300 ml, így átaludta vele az éjszakát.
Olvastam már más babáknál is ilyet, hogy elutasítják egy darabig a tápot, aztán vagy visszaszoknak, vagy tápot kell váltani, mert megunta a régit.

AnnamariKép
Én közös kanállal etetem őket, és nincs meg külön az evőeszközük. Önállóan még kézzel esznek. Nálunk is megy a cumi cserélgetés, nem is érdekelt korábban sem, kellő immun védettséget kell kapjanak. A csőrös poharaikat is cserélgetik úgyis. Õk abból isznak vizet.

Cat

Cat
Kép
cateye

EditKép
nálunk is volt papucs és cipő evés. a leányzó még mindig szívesen megkóstolja a cipőjét, szandiját Kép

Lilla Kép
örülök , h ilyen ügyik a gyerekek

PbirigiKép
gyönyörőek, és a szemük meg a szempillájúk!!!

VirágKép
édesekKép

CatKép
tezsek fel képetKép

majdnem 5hóKépKép és 20hóKép
vikta

mamikKép
takarító
kinél van takarító segítség?
mennyi az átlag ár?

ruha
2003 augusztusba vettem magamnak utoljára NEM kismama ruhát. talán lassan megint elérem a "verseny" súlyom és nem leszek megint kismamaKép
Kell egypár jó ruci, adi, stb (sajnos majdnem minden) közép áron, nem kell h márkás legyen, de 2 ó. mosás után még fel tudjam venniKép
hol nézek?
budaörsi egyéb outletekben voltataok? vélemény?

Vikta

Vikta
vikta

tele van helyesírási és elírási hibával.
Kép
bocsi, de gyorsan kell írnom...

v
vikta

AnnamariKép
Körbejártam gyógyikérdést, és sajna nincs.Kép Bocs, hogy ilyen sokáig tartott...

Gyerekek szuper ügyesek, és szépek. Bocsi, de nincs nagyon időm írni, ígérem majd jövök.
Ja, és örülök, hogy többen is előkerültek.Kép

Gyöngyi

bgy

Sziasztok anyukák!
Néhány napja már olvasgatlak benneteket, bár bevallom még nem mindenkit tudok beazonosítani, főleg,hogy kihez hány gyerkőc tartozik.Kép
Nekem két 11 hónapos kisfiam van, Péter és Vince.
Edit!
Igen!Láttunk már mi is csak kanállal evő babát. És túléltük!
4 hónaposan kellett elkezdenem Vincével a hozzátáplálást mert nagyon székrekedéses volt. Ugyanazt produkálta amit te leírtál. Kétségbeesetten mentem a gyerekorvosunkhoz, hogy mit csináljak. Kiröhögött (jó fej, de tényleg)!
Azt mondta adjam neki azt amit eszik, nem történt semmi más csak élvezi, hogy újat tud. Ráadásul kanállal hamarabb jóllakik.Írt HA-s tejpépet, hozzátette, hogy más anyák az 1 éves gyerekkel küzdenek, mert nem fogadja el a kanalat. Tejpépet, Sinlac-ot ettünk meg egyszer főzit vagy gyömölcsöt. Két hétig tartott aztán egyik napról a másikra újra ízlett a tápi. A második hét végére bevezettem még egy "kanalas" étkezést.
Anya tervez, gyerek végez.
Arra azért figyelj, hogy eleget igyon.
Remélem segítettem. Kitartás!
Orsi
korsolya

Sziasztok Lanyok!!

Most kerultem gep ele, mert egy nagyon makacs es egyenlore kiismerhetetlen beazassal birkozom. Nagyon ugy tunik, hogy megint el kell koltoznunk, hogy mostmar TELJESEN szetverhessek a lakast. Ha azt mondom elegem van ebbol a cigany eletbol, akkor nagyon finoman fogalmazok.

Nem tudom mennyire aktualis meg, de en lattam bebujos eloket a Maria bababoltban (XIII. ker, Visegradi utca es Balzac utca sarka.) Azt nem tudom mennyibe kerul, de nem hinnem hogy orult osszeget kernenek erte.

Koszi szepen az aggodast alvas ugyben. Azt hiszem az volt a baj, hogy mindent en akartam csinalni es igazabol senkiben sem biztam meg annyira, hogy at tudjam ruhazni a feladatokat. Azota javult a helyzet es mar jobban ott tudom hagyni a gyerekeket, tennivalokat. Egyebkent az olvasas segit, csak valami NAGYON unalmasat kell olvasnom. Kép Kép A jelenlegi favorit A Ketnyelvu Csalad, amit 2 nyelvesz irt. Van olyan jo, mint a telefonkonyv. Kép Kép Kép A legjobban meg mindig a gyerekek szobajaban megy az alvas, bar az meg nem igazan pihenteto.

Gyongyi,
Te kerdezted az utazas dolgot? Mi mindenkeppen megyunk majd hosszabb utakra (repulovel.) A parom amerikai es nalunk a csaladlatogatas eleg maceras dolog. Azt meg nem dontottuk el, hogy iden nyaron megyunk-e. Szerintem ez teljesen a gyerekeken mulik. Miert kerdezed?

A gyerekek egyre ugyesebbek es okosabbak. Most 2.5 honaposak es mar kovetnek a szemukkel (nem csak engem, mas felnotteket is ill. a jatekaikat.) Nagyon sokat "beszelgetnek." Fekszenek a kisagyukban, vagy a bouncy-ban (ez egy kis-szek) es gagyarasznak. Neha amikor belepek a szobaba es szelesen ramvigyorognak, de van, hogy hangosan kacagnak. Egyszeruen annyira helyesek, hogy az nem is igaz. Raadasul egyre jobbak az ejszakak is. Ha minden rendben megy Mark 8-9 fele eszik egy nagyot es reggel 6-7-ig nem hallok felole. Anna meg igenyli a 12-es etetest, de utana O is alszik reggelig. Meg nem megy a "most eszunk egy nagyot es alszunk mutatvany", ugyhogy altalaban ejjel 1-ig elszorakoztatnak bennunket, de hat igy sem lehet egy panasz szavam se. Van 6 oranyi alvasom! Egyszerre!
Na jo, a dolog meg nem mindig megy ilyen tokeletesen, de dolgozunk rajta. Kép

Apa is egesz jol boldogul a gyerekekkel. Karacsony es Uj ev kozott itthonrol dolgozott es teljesen jol belejott a dolgokba. Mar nem kell mondanom, hogy mit kell csinalni, meglatja magatol a tennivalokat es megoldja. Persze azert neha jo ha ott vagyok, mert kulonben a gyerekek drakoi szigortol / agyonkenyezetetestol szenvednenek. "Sajnos" mind a ketto nagyon ertelmes es sokkal okosabbnak latszanak a koruknal, tenyleges fejlettsegi szintjuknel. Neha egyszeruen nehez elhinni, hogy csak 2.5 honaposak es meg VALOBAN nem ertik a dolgokat. Pl. most 5 perc varakozas kovetkezik, ami nem egyenlo az ehhalallal. (Mind a ketto eleg kajas. Kép Kép )

A beazasbol kifolyolag nem tudom mikor tudok megint benezni. Addig is sziasztok,
Heszter

KépKép
heszter

EditKép
Nálunk karácsony előtt kezdődött a tápi elutasítás és most is tart. Néha megesznek valamennyit, de leginkább nem eszik. Dettó mint nálatok, mert a tejpép viszont csúszik. Ja, és azt is kipróbáltam, hogy a Milupa Ha-s tejpépet (amit imádnak) adtam hígan cumisüvegből, úgy nem kellett, de ugyezt elkezdtem neki kanalazni és úgy már kellett!!!!
Most hoz a barátnőm tápi-ízesítőt, azt még kipróbálom, ha az se jön be, akkor én feladom, mert már irtózatos mennyiségek kötöttek ki a lefolyóban...Kép

HeszterKép
Azért kérdeztem, mert úgy emlékeztem, hogy te meg korábban tőlem kérted, hogy majd meséljem milyen volt a tapasztalat a repülés kapcsán...Kép Most jól elbeszéltünk egymás mellett.Kép

Ja, a papucsot nálunk is imádják, de nekem még könnyű dolgom van, mert nem másznak, és így könnyű elvenni.Kép

Szerdától dolgozok.Kép Kép Kép

Sziszussal mi lehet? Tud valaki róla valamit?

Gyöngyi

bgy

Én is aggódom Sziszusért. Mi lehet velük?

Cat

Cat
Kép
cateye

Szemek apától vannak, legalábbis apa családja szerint. Azért többek szerint tőlem is eredhetnek.
Egyébként olvasgatom, olvasgatom, hogy a babuk eszik a cipőket, és csak most jövök rá, hogy enyém Réka is nagyon startol a papucsomra, csak a kutya miatt ők még börtönben (járókában) vannak, ezért nem olyan feltűnő.
Az én gyerekeim, most a betegség alatt inkább a szilárd kaját nem kérik, amiből eddig irtózatos mennyiséget (több, mint 6-7 decit) voltak képesek megenni ketten. Nekem is volt olyan időszak, hogy Réka csak sűrítve akarta megenni az anyatejet, de aztán leszokott róla.
Sajna most kezdik a reggeli cicit is elhagyni valamiért. Boróka kicsikém nem akar reggel sem már szopizni, inkább üvegből kér akkor is. Pedig nagyon örültem, hogy legalább ez az egy kaja szopi, és így tovább megmarad a tejem. Kicsit szomorka vagyok miatta.
Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

AnnamariKép

Nálunk sincs külön evőeszköz, úgyis minden vándorol a szájuk között (még a félig megrágott alma vagy keksz isKép, úgyhogy szerintem tökmindegy. Az enyémek kapnak evéshez saját tányért meg kanalat a kezükbe egy-egy kiskanálnyi kajával (arra tökéletesen elég hogy mindenfele szétkenjék), és míg azzal foglalatoskodnak én belapátolom a szájukba az ennivalót. Egyébként már ők is szépen próbálkoznak, a kanállal már betalálnak a szájukba, csak ált. fordítva teszik be, így a kaja az ölükben köt kiKép
Írtad, hogy a videóról leszoktattad őket. HOGY??? Nálunk nincs (vagyis alig van) küszöb, de még egyszer sem jutott eszükbe rágni, így ezzel nincs gondom, viszont a konnektorok állandó célpontok. Többnyire be vannak dugva, de ha vendégségbe megyünk ott nincsenek, így nem akarom hogy hozzányúljanak. De hiába magyaráztam már el százezerszer, elrángattam, kiabáltam, szépen megbeszéltük... semmi nem használt. A kezére még nem csaptam, de nem is akarok, nem szeretném ha ez később oda vezetne hogy egymást püfölik-anyai példa után szabadonKép. Szóval a verésen kívül mindent megpróbáltam, de nem használ, csak kiröhögnek. Tudják, hogy nem szabad, mert ha esetleg épp nem figyelek, akkor szólnak és várják a reakciómat, aztán meg nevetnek. Azt hiszik ez valami játék. Már azt is próbáltam, hogy kizártam a szobából, két napig sírt meg dörömbölt az ajtón (persze kis idő múlva beengedtem), a 3. napon egy hangja sem volt. Kinéztem, hogy akkor most mi van, hát a szentem a "büntetését" játékkal töltötte, egyszerűen fogott egy macit és jól elvolt vele. Szóval ez sem vált beKép És sokszor úgy érzem, hogy ez valamiféle féltékenységi dolog, ha az egyikkel leülök képeskönyvet nézegetni, vagy hintázni és a másik kicsit mellőzve van, akkor azonnal indul a konnektorhoz mert tudja hogy akkor vele fogok foglalkozni. A férjem szerint hagyni kellene, akkor nem lenne érdekes és nem csinálná. De ez sem jött be, a tv-t mindig hagytam, hadd nyomkodja rajta a gombokat (nincs bedugva, úgyhogy nem csinál semmit), gondoltam akkor nem fog vele foglalkozni és akkor ha be lesz dugva sem fogja érdekelni. Hát nem, a mai napig minden nap végignyomkodja. Szóval kíváncsi vagyok a módszeredre! Köszi!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Részmegoldás született: dokinénitől kaptunk Sinlacot,ez úgy néz ki bejön.Kanállal.Így a reggel 8-as és az esti kaja meg van oldva.Bár este kaphat főzeléket is.Csak még a hajnali evéssel nem tudom,mit csináljak.Mondjuk leszokhatna róla!(ha-ha-ha - mondta apa).Van itthon Milumil 2-es tápból 3 termékminta.Azt kipróbálom hajnalban,hátha.De ha nem,akkor tanácstalan vagyok!

Gyöngyi!
A tieid nem esznek már hajnalban?Mert azért hajnal 4-kor márcsak nem adok neki kanállal enni!!!

Heszter!
Hú,ez elég rosszul hangzik!Na de föl a fejjel!Így ami esetleg eddig nem tetszett a lakásban,azt most lecserélheted:-)))(De jó hogy azért legalább az alvás rendeződni látszik!

Orsi!
Nálunk ez a nem akarok enni azért is gond,mert eddig 3szor evett tápit.Na most ezt kiváltani kanállal?!Főleg a hajnal 4-est!Merthogy napközben még csak-csak.Remélem,nálunk is csak 2hétig tart!

Cat!
Kösz,ezt ki fogom próbálni.Bár a Marcinak egész gyorsan bejött a vajas kalács.Ma reggel megevett 1 egész szeletet+150ml tápszert utána.Legaláb vele nem küzdök.

Annamari!
Én sokszor etetek közös kanállal.Sőt ha egyik hagy meg kaját és a másik még éhes,akkor megetetem őket egymás maradékával is.Szerintem ebben semmi rossz nincs.Mi is megesszük bármelyik gyerek maradék kajcsiját.

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?