Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Jó rég jártam erre. Haladunk a környezettudatossággal Kép

Lányok, nem akarok senkit elkeseríteni, de én bementem az első gyógyszertárba (Csillaghegy, Csillagvár - volt Süba - bevásárlóközpont), kértem lanolint, és kaptam két tégellyel (30 gramm), nekem kevesebb is elég lett volna, és adtak volna többet is, kb. 1000 Ft-ot fizettem. Szóval gyertek ide, ha máshol hülyének néznek titeket Kép Én is csak annyit mondtam, hogy gyapjú vízhatlanításához kell, de nem is nagyon firtatták.

Kérdésem: lesz mosogatógépünk - ismertek környezetbarát mosogatószert, amit mosogatógépben lehet használni?

OFF - hordókendő
Van egy csomó linkem hordozókendő ügyben a megkötési módokról, de azt nem tudom, hol lehet hordókendőt kapni. Barátnőm szeretne venni. Nincs valakinek ilyen jellegű linkgyüjteménye? Kép

GyeZsu
gyezsu

Szia Gyezsu!

Ugy remlik, h a Sonett termekek kozott van mosogatogepbe valo tabletta. Sonett meg szokott lenni a biopiacon, ill. a Muzeum koruton a bioboltban.

OFF
Magyarorszagon forgalomban levo hordozokendo erdekelne? Itthon kaphato a Popolinitol, Lanatol, Nandu, kismamas stb. Mar eleg nagy a valasztek.

Biobaba
biobaba

Új, káros anyagoktól mentes babaápolási termékeket szeretnék a figyelmetekbe ajánlani: http://www.neways-hu.com/baba.htm?partner=97911771 ebben a webáruházban be is lehet szerezni. Kérdésekre szivesen válaszolok!
jucus_

Sziasztok!

próbáljátok ki a bambinomio pelenkát! Most kezdtük el forgalmazni, és nagyon jó termék!

itt találjátok meg: www.babanatura.hu

sziasztok, Kata
kátyuska

Lotek Kft.: Nekem hasonlók a tapasztalataim. KépKépKép

pindi

Kedves Anyukák!
Egy kis gondolatébresztő: www.tisztababa.fw.hu
jucus_

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy hol szerzitek be a gyapjúbugyit? Házikészítésű? Akkor honnan szereztek biztos forrásból gyapjúfonalat? Ha veszitek, akkor gondolom, külföldről, mert itthon még nem találkoztam ilyennel.
Már nagyon kipróbálnám, mert ezek a nylon külsők vacakok.

sajt
sajt

Szia Sajt. A Popolinitol lehet itthon besyereyni. De akar kotni is lehet, A nagy gyermekkalauz c konyvben van utmutato hozza. Illetve meg Puhmohat is lehet itthon venni. De Popolinit konnyebben megtalalod. Pl kekpanda.hu oldalon.

Biobaba
biobaba

Biobaba, Puhamoha már sajnos nincs! Kerestem őket a neten, egy emliles elérhetőségre akadtam, kérdeztem, hol találhatom meg őket Bpesten. Nagysokára válaszolt a leányzó, hogy az egész gyapjús projekt átmenetileg szünetel, ha beindulnak majd jelez. Egyébként náluk is baba született, sok szépet nekik!
Anna
kannácska

Köszi a gyapjúbugyi-beszerzési lehetőségeket, mondjuk én a LOTEKet messziről elkerülöm, és mindenkinek ezt tanácsolom, vérlázító az a pasas!!!!!!!!
Na, akkor még azt kérdezném meg, hogy a gyapjúmosóport hol lehet viszonylag megfizethető áron beszerezni?
Anyósommmal köttetek most eg próbabugyit, eléggé hitetlenkedik, hogy mitől nem ázik át, meg mitől nem szúrja a combot és a derekat. Tudtok megnyugtató választ adni? Amúgy meg jófej, mert szó nélkül megköti, csak kicsit nem érti...

sajt
sajt

Szia SAjt!

A Popolini nem egyenlo a Lotekkel. Ok csak egy forgalmazo. Van masik is. Pl a Kekpanda, ami a Bartok Bela uton van, de lehet rendelni kozvetlenul a gyartotol is. Szombathelyen van.Kép

Anyosodnak a kulcsszo a lanolin. Nem tudom, milyen fonalat sikerult beszerezned. De ha netan kimostak belole a lanolint, ahol feldolgoztak, akkor lanolinozd ujra. Gyogyszetarban kaphato lanolin. Eleg ragacsos, egy kis langyos vizben celszeru feloldni (de csak keves vizzel), aztan azzal jol atdorzsolni az egeszet. A tapintasan is lehet erezni. Talan az a legjobb szo ra, h puha es zsiros.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lanolin

Biobaba
biobaba

Szia Sajt!

Nem mindegy, milyen gyapjúból köti. Nyers gyapjúból kell, ez az, amiből utána a rendes gyapjúfonalat készítik. Ez nincs sodorva, sem máshogy kezelve, és a lanolin is benne van. Puha, mint egy bárányka, nem szúr egyáltalán. A rendes gyapjúfonal nem az igazi erre.

pindi

Felrakok egy képet a fonalról, de nem tudom, mennyire lesz kivehető.Kép

pindi

Sziasztok!
PindiKép ezt a nyersgyapjút honnan szerezted be? Nekem van itthon a Guzsalyasból még régebben vásárolt tiszta gyapjúfonalam, kezeletlen, szerintem azért az is jó lesz... Viszont a Nagy gyermekkalauzomat nem találom, sajnos (Waldorf-tanár és nincsen neki, hihihi) úgyhogy ha már elérhetőséget kérek gyapjúfonalhoz, megkérdezném, tudtok-e estleg Nagy Gyermekkalauz lelőhelyet a neten, ill. van-e valakinek egy fölös példány, amit elárusítana?

KösziKép

Indianyó

indianyo

Még egy, mert még tart a terhességi amnéziámKép
Pindi, levettem az általad kötött gyapjúkülső szabásmintáját, msot próbálkozom vele, kérdés: még mindig azt használod-e és hogyan vált be?

Másik kérdésem: Indiában nincs környezetbarát mosószer, teháét mosószódát csak itthon tudok használni. Próbáltátok-e a mosódiót a gyapjúkülsőkhöz? A kinti mosógépek hideg vízzel működnek(tehát nem melegítik fel), ez gondolom a gyapjúnak kellemes...

Most néztem Kék Panda honlapján a filces gyapjű külsőt...brrr... nagyon drága, de ha tényleg beválik a Monapel (vagy egyéb)belsővel, akkor veszek inkább azt, mint valami műanyag külsőt - még ha környezetbarátnak hívják is...

Köszönöm szépen az összes választ,a mivel majd jól megnyugtatjátok a pelenkázásban kezdő kismamátKép

indianyo

Szia Indianyó!
Még mindig azt (is) használom, és még mindig nagyon jó! A tisztántartása/újralanolinozása kicsit macerás, de szerintem megéri. Fonalat még édesanyám vette nekem pár éve, vidéken, szóval beszerzési forrást nem tudok. Biztos jó az is, ami neked van.
Nagy gyermekkalauzt lehet kapni a Libriben, vagy új nem érdekel?
A pelenkás fórumon feltett kérdésedre: és a monapel és Kushies belsőket ismerem, mindenképp a kushies jobb szerintem. Természetesen lehet hozzá használni gyapjúkülsőt. Nekünk van Kushies Ultra is (all in one), az is nagyon jó, igaz, csak kb. fél éve használjuk, de nincs semmi baja. Fél év alatt egyszer ázott át, éjszaka. Én szeretem nagyon.
Mármint hogy hideg vízben mos a gép??? Akkor lehet, hogy érdemes lenne pelenkafertőtlenítőt beszerezni, én néha a 40 fokon is úgy érzem, hogy maradt benne valami, ui. kicsípi a fiam popsiját, főleg, ha sokat állt előtt a vödörben. De egyébként nem értek a dologhoz.

pindi

PindiKép
nagyon köszönöm a választKép Mindjárt kész is vagyok a kötött gyapjúkülsővelKép Mitől érzed jobbnak a Kushies belsőt, mint a Monapelt? Most azt gondolom, hogy lesz ez a kötött külső, veszek nemezelt Popolinot és kipróbálom a Monapel külsőt, amit kapok, aztán meglátjuk.
A Libriben néztem online, de nem találtam meg, akkor még egyszer próbálkozom - dehogynem jó az új! SőtKép
Milyen pelenkafertőtlenítőre gondolsz? Nálunk majd nem fog sokáig állnia vödörben, az bviztos, mert kint én minden nap mosok.

Nagyon köszönöm mégegyszerKép

I.

indianyo

Szia Indianyo!

Szerintem nem a vodor miatt irta Pindi a dolgot a fertotlenitovel, hanem arra, h a pelenkat elvileg ki szoktak fozni, ami minimum a 60 fokos mosas, es azzal fertotlenitodik. Bar ha rogton pisi utan kimosod, es egy orat sem all benne a pisi, akkor OK lehet. Talan. Amit ivoviz fertotlenitesre is szoktak hasznalni, ezert nem valoszinu, h kornyezetszennyezo az a Neomagnol tabletta. De nagyon draga. Esetleg ecetet hasznalhatsz.

Biobaba
biobaba

BiobabaKép
Köszi, akkor most megint nem értek valamit: a mosható pelusokat nem szabad főzni, sőt, max. 40 fokon mosni. Rosszul tudom???

indianyo

Szia Indianyu!

Max 60 fokon, tenyleg nem lehet oket kifozni, de a 60 fok azert kell. Vagyis van, amelyiket eppen lehet.

Biobaba
biobaba

Szia Indianyu!

Monapel: 5-6szor ha volt rajta, de úgy néz ki, mintha már egy éve csak ezt használnánk. A mosásnál valahogy elmozdul a belső réteg, teregetéskor külön munka, hogy eredeti formájára igazgassam. Az esetek 90%-ában átázott, de ez szerintem nem ennek a hibája, hanem a külsőé (Kushies külsővel használtuk). A dereka nekünk nagyon alacsony, a legnagyobb méretre kell állítani, pedig csak 15hónapos a fiam, elvileg még 1-1,5 évig jónak kéne rá lenni. A tépőzár elég rossz minőségű.
Ami neked viszont nagy előny lenne, hogy egy méret van belőle, tehát nem kellene több méretet felpakolni, hanem elvben kitart a pelenkáskor végéig. Ugyanakkor ezt a Monapelről én nem hiszem. Esetleg a Popolinit lenne érdemes megnézni, annak van ugyanilyen one-size, de minőségben nyilván jobb.
Mosás: ami nekünk van (Kushies) belső és AIO, elvileg lehet 60fokon mosni, bár én az AIO műanyag külseje miatt - biztos, ami biztos -inkább csak 40fokon szoktam, és csak minden 3.-4. mosásnál mosom 60 fokon. A műanyag külsőket csak max 40 fokon szabad. Gyapjút szerintem nem is lehet gépben, legalábbis kézi mosást szoktak ajánlani.
Lehet kapni pelenkafertőtlenítőt, de gondolom itt is a majdani utánpótlás beszerzése problémát jelentene. Marad az ecet, esetleg az illóolajok. A citromolajnak és a teafaolajnak nagyon jó fertőtlenítő hatása van, egy-két csapp az öblítővízbe szerintem már hatásos. Nem foglal sok helyet, úgyhogy kivihetnél néhány üveggel esetleg.

pindi

Indianyó!
Nagy gyermekkalauzt megrendelheted a www.alexandra.hu-n (a bolti árnál egy ezressel olcsóbban). Ha valamiért nem menne, a www.konyvkereso.hu-n is megrendelheted, igaz, ott drágább.
(A librin most én sem találom, pedig emlékszem, hogy még vélemény is volt róla.)

pindi

Igen, a Popolininek sokkal jobb a tepozarja. Van ugyanolyan idos Popolinink, Monapelunk, es a Popolini meg mindig majdnem ugy nez ki, mint amikor megvettuk. A Monapel nem. Gyapjut hideg programon ki lehet mosni a gepben, de akkor biztos ujra kell lanolinozni.

Illoolajnal az azert elofordulhat, h gyerkoc boret esetleg irritalja. Persze nem biztos. Illoolajat biztos arulnak Indiaban is.

Pindi, mi az az AIO?

Biobaba
biobaba

AIO = All-in-one
Bocs... Kép

pindi

Más: láttátok, hogy vannak új biopamut babaruhák abban a bizonyos webáruházban? A kedvencem a "Change your world - Change your nappy" feliratú póló. Kép

pindi

Hirtelen azt hittem, h ez valami uj anyag.

Melyik bizonyos webaruhaz? Egy szines allatka?Kép Azt epp most nezem.
biobaba

Az az! Kép Megtaláltad?

pindi

transzparens lesz a gyerekbolKép
biobaba

Hűű, de jó sokat írtatok, köszi szépenKép
Azonnal meg is rendelem az Alexandrán a könyvetKép
Akkor most nézem a többi pelenkabelsőt is.
Mondjuk nagyon beindultam a gyapjú külsőre, már kötöttem is Pindi-félét egyet(olyan aranyos, alig várom, hogy megtudjam, mit szól Dominó babám hozzáKép), most csinálok még kettőt kisméretben, annyi fonalam pont van itthon, aztán megkísérelem a lanolin-beszerzést Kép
Esetleg a mosódiót pelenkamosásra használtátok-e már? Mert azt nyilván kint is be tudjuk szerezni (végre van egy előnye az indiai életnek az ittenihez képest, mert idáig én csak hátrányokat éreztem)

indianyo

Khm, khm, tudom, ez nem a reklám helye, de áruljátok el, melyik az "állatkás"... Megnézném a kínálatot...
Ha ide nem szabad, jöhet mail-ben is, cím a profilomban.
Köszi!
h_szilvi

Végülis már többször elhangzott, úgyhogy talán el szabad árulni: www.kekpanda.hu

pindi

Sziasztok,
az index szmk-s fórumán láttam hogy létezik a környezettudatos mama fórum.
Költözés előtt állok, és elkezdtem kipakolni azokat a cuccokat amiket nem akarok az új helyünkre továbbvinni.
Van nálam egy adag (használt) mosható pelenka, úgy emlékszem 10 monapel és 5 poppolino, hozzá betétek, borítók, meg 2 bontatlan csomag megkötős pelenkavédő.
Ha valaki egyben átvenné tőlem, örömmel venném.
Mail: kissamson kukac freemail pont hu
kissamson

KÉRDÉS: Most, hogy nagy bőszen nekiálltam az ecetes-levendulás öblítésnek (idáig egyszerűen nem öblítettem, de kint szárítottatm, viszont ez télen elmaradt, és akkor öblítőztünk, mert anyukám mosott, de ez most megváltozott végre!), rájöttem, hogy a levendulaolaj jelentősen megdrágítja a dolgot, ha napi egy mosást veszünk - ami a pelusok és újszülöttkori sok öltözés miatt is reálisnak tűnik. Szóval a kérdés: tudtok-e olyan lelőhelyet, ahol nagyobb kiszerelésben, urambocsá' olcsón lehet levendulaolajhoz jutni? Nagyon finom lett a ruhák illata, csak egy kis halvány levendula érezhető, az ecet egyáltalán nem - pedig az eső miatt most a szobában száradnak a ruhák.

Másik kérdés: Kushies belsőt sehol nem találok itthon, Amerikából pedig körülményes lenne a postázás... Tudtok esetleg valami jó kis lelőhelyet? Idáig csak All-in-One ill. külső akadt az utamba, neten is, de nagyon tetszik, finom puha, szívesen tenném a fiam popsija alá.

indianyo

Szia Indianyó!

Kushies Basic belsőt Pesten, az Ökoszolgálatnál lehet kapni. (V. Nádor u. 34.)
Ha nem pesti vagy, szerintem lehet rendelni a forgalmazótól is, bár az oldalukon ezt a fajtát nem hirdetik. (http://www.spelta.hu/megrendel.html)
Ha esetleg a Classicot szemelted ki, azt nálunk nem forgalmazzák. Kép

Pindi

pindi

PindiKép Köszi az infot! Ingen, hát persze, hgoy a Classic kellett volna... Mi lehet az oka, hogy nem forgalmazzák? Mit tudunk a Basicről? az a baj, hogy én nem tudok a tapogatós módszer nélkül vásárolniKép na sebaj, majd megkérem, hogy küldjenek egy mintát.. Fura, hogy a Spelta ezt nem forgalmazza, mint ahogy a Classicot semKép

indianyo

Szia Indianyó!

A Basicet forgalmazza a Spelta, ez biztos, csak azt nem tudom, hogy lehet-e közvetlenül tőlük is rendelni. Ha felhívod őket, biztos megmondják.
Én a Classic miatt annak idején felhívtam őket, a hölgy azt mondta, azért nem forgalmazzák, mert túl nagy csomag a gyereken. Kép És mert az ő gyerekeinél tökéletesen bevált a Basic és az Ultra.
Basic: sima belső, nem olyan jó a nedvszívóképessége, mint a Classicé, de azért egy jó külsővel megteszi. Két-három órát bír ki. Mi inkább csak itthonra vagy kisebb sétához használjuk. Viszont viszonylag olcsó, ha jól emlékszem, 1800,- volt, de lehet, hogy tévedek.
Amikor nézegettem az ősszel a classicot, a legolcsóbb lelőhely a http://www.zwerge.de/shop/index.php/cat/c113_Mehrgr--en.html volt. (Illetve egy csomó amerikai oldalon olcsóbb, csak éppen nem szállítanak Európába...)

pindi

Szia PindiKép

KösziKép Az történt, hogy időközben kaptam egy levelet a Speltától, amelyből kiderült, hogy náluk megrendelhető mindhárom változat, így most hamarosan ki is próbálom őketKép Remélem, hamarosan a weblapjukra is felkerül majd ez az információ. Nem tudom, hogy etikus-e, ha itt árakat írok, talán ezt most gondoljátok át. Nekem nagyon szimpatikus volt, hogy nem itt nyomultak ezerrel hetente, hanem megkerestek emailen, ezért is írok róla, kellemes meglepetés volt. No meg azért is, mert hétha másoknak is hasznos ez az info.

Más: Tegnap végre itthon is lett rendes mosógépünk, úgyhogy nekiálltam a babaruhákat és pelusokat kimosni. 1 evőkanál mosószóda és ugyanannyi reszelt mosószappan ekrült a mosópor-rekeszbe, fél deci ecet és 5 csepp levendulaolaj az öblítőrészlegbe. Kellemes, tiszta, jó tapintású ruháékat kaptam eredményül, viszont egy furcsaságot tapasztaltam: kb,. egyharmadnyi kőkemény - szinte kristályos - mosópor-maradékot találtam a mosópor-tartályban. Mi lehet az oka? Lehet, hogy az ecetet csak a mosási fázis után kellene beletennem a gépbe?
A ruhákon semmiféle maradékot nam találtam és ecetszaguk sincsen. Mivel a pelusok újak (magyar gyártmányú, a Tetránál vastagabb, puhább és olcsóbb pelenkákról van szó), még azért kivasalom őket, hgoy puhák legyenek, gondolom, 2-3 további mosás után erre már nem lesz szükség.

Jövő héten ugyanezt a mosódióval próbálom ki, ott ecetes előmosást gondoltam, viszont az öblítővízbe nem tennék ecetet. Kísérletezem.

indianyo

És még egy kérdés: A burettselymet ill. a selyempúder(ez utóbbi a horrorisztikus 6000 frointot közelíti, persze Hauschka, ez magyarázat) olvastam valamelyik archívban, vagy itt, vagy a pelusos, vagy a környezettudatos topikban. Mit tudtok róla nekem mondani? érdemes betétként a burettselymet használni? Szimpatikus, mert finom, puha, kicsi lhelyet foglal el, de tudatlanságom azért kételkedik is.

indianyo

Szia Indi!

En a burettselymet csak akkor hasznaltam, mikor kiutotte valami a gyerkoc popojat. Azert ahhoz eleg draga, h csak ugy... Meg meg borogatasoknal hasznalom. Ha kakis lesz, eleg huzos a mosasa. Szoval azert nem art, ha van ket darab.

A selyempuder. Detto. De az meg jo nyaron a melegkiutesekre is. En mar masfel eve ugyanazt hasznalom. De egyebkent egyszeru kukoricakemenyitot is priman hasznalhatsz helyette.

Biobaba
biobaba

Itt is elmondom, hogy véginézve a zwerge.de-t találtam Popolini márkájú gyapjúkúrát és lanolint is (meglepőlen olcsón) - esetleg valamelyik pelenkaforgalmazónak megérné behozni... a gyapjút használók biztosan érdeklődnének iránta.

Persze nekem se jött össze a lanolinvásárlásKép ráadásul én nem tudok sajnos patikákat járni, háromban próbáltam, de mindhiába. Nem hatota meg őket a hatalmas pocakom sem...
No, majd az Ökoszolgálatnál felvetem a kérdést, hátha megoldható, hogy ők árusítsanak lanolint...

indianyo

Indianyo,

Ha a hozzászólásomban rám gondolsz, hogy itt nyomulok ezerrel,megmondom őszintén ezt két okból teszem:
1. mi is mosható pelenkát használunk, így vannak tapasztalataim nekem is (sőt alkalom adtán kérdéseim is) Történetesen nekem is van egy oldalam, ahol ilyen pelenkákat árulok, de mivel érintett vagyok a dologban, nem csak a pályán kivülről szólok bele - legalábbis így érzem.
2. itt vannak olyan fórumok, ahol a mosható pelenkákról beszélnek. Hirdetnék is a babaneten, de sajnos, kb. 20szor kerestem meg a babaneten a különböző, impresszumban kompetensnek titulált személyeket, de még csak válaszra sem méltattak, hogy milyen lehetőségek vannak a hirdetésre.

Ha megbántottam valakit a hozzászólásaimmal, attól elnézést kérek.

kata
kátyuska

Szia KataKép

Én nem gondoltam senkire személy ill. cég szerint, csak látom, hogy reklámok mennek itt szép számmal és ismételten - amit megértek egyébként, hiszen így kerül be a köztudatba egy-egy cég... de azért mégis jólesett, hogy valaki másképp csinálta.

Ennyi volt ebben, semmi több. Remélem, nem bántottalak meg.

Indianyó

indianyo

Indianyo, esetleg probald meg meg, h ugy kered a lanolint, h Cera lanae. Kell lennie minden patikanak, hiszen kenocs alapanyagkent hasznaljak.

Biobaba
biobaba

BiobabaKép KösziKép A selymes hozzászólást isKép
Igazából engem elnyűgöz minden biobolt, annyi csodát lehet kapni, de sokszor az eladók se igen tudják, hogy melyik mire is lenne jó...

Még egysezr visszautalnék egy előbbi krédésemre: mossószóda mosószappannal keverve a mosószeradagolóba, ecet+levendula az öblítőtartályba, mosás után finom illatos minden, de visszamarad egy kemény, szinte kristályos mosószerréteg az adagolóban - okozhatja a mosószóda és az ecet egyidejű használata? A ruhában nem találok mosószernyomokat, de azért furcsállom, hogy az egyébként szűken mért mosószóda-adagból is ilyen sok - kábé egyharmadnyi - mennyiség megmarad...

indianyo

Eppenseggel a viztol kikristalyosodhat a mososzoda. Gondolom ,nem raontod az ecetet. En a dobba , a ruhakra teszem a mososzodat. Nagyon keveset. Nem marad semmi. Regebben, mikor az adagoloba tettem, elofordult parszor, h ott maradt valami. Pontosabban kikristalyosodott a szoda. Azt ki lehetett szedni egy az egyben.

Biobaba
biobaba

Én azt vettem észre, h ha hideg vizet zúdítok a mszódára, akkor durván összeáll, ha forrót akkor szinte az egész beoldódik. Ezért nem rakom szárazon a mszer adagolóba, mert tényleg ott marad a fele -a mosógép hidegvízzel kezd-, hanem beoldom előbb egy joghurtos pohárban, és akkor zuttyintom a gépbe amikor tölti a vizet. Jó, így van vele egy kis macera...
Anna
kannácska

BiobabaKép KannácskaKép Köszönöm szépen, erre gondoltam én is.. akkor mindenképpen feloldom a mosószódát meleg vízben előtte, kint majd úgyiscsak hideg vizes mosógépünk lesz, legalább begyakorlomKép Az a kis plusz macera pedig igazán semmiségKép

indianyo

BiobabaKép
elmentem a dunaharaszti gyógyszertárba és szó nálkül adtak lanolintKép Megkérdezték ugyan, hgoy mire kell, de nem volt akadékoskodás. Hurráááá!
250 gramm 830 forint volt.

indianyo

De egyebkent en nem ertem, h miert is feltik ezt annyi helyen? Marmint a lanolint. Mondjuk nekem itt a kozeli patikaban syo nelkul adtak, meg se kerdeztek, miert kell. Csak az volt a baja a gyogyszeresznek, h ki kell mernie. Lehet, h ezert nem csinaljak szivesen?
biobaba

BiobabaKép
Én sem értem az okot, ha egyszer van ilyen alapanyag, én nem titkos összetevő, akkor mi lehet az oka?

Kérdés: nézem az archívot, de nem találom azt a hozzászólást, amiben a lanolin:víz arányáról beszéltek. Vagyis: 1 gyapjúkülsőre mennyi lanolint számítsak? És a víz, amiben feloldom, csak jelképes mennyiség legyen, tehát épp csak annyi, amiben feloldhatom, vagy azért el tudjam ázutatni vele a gypjút? Most van 3 kötött és lesz hamarosan egy nemezes külsőm, együtt gondoltam kezelni őket.

KösziKép És szépséges hétvégét kívánok mindenkinekKép

indianyo

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?