Szia Pindi
Köszi
Az történt, hogy időközben kaptam egy levelet a Speltától, amelyből kiderült, hogy náluk megrendelhető mindhárom változat, így most hamarosan ki is próbálom őket
Remélem, hamarosan a weblapjukra is felkerül majd ez az információ. Nem tudom, hogy etikus-e, ha itt árakat írok, talán ezt most gondoljátok át. Nekem nagyon szimpatikus volt, hogy nem itt nyomultak ezerrel hetente, hanem megkerestek emailen, ezért is írok róla, kellemes meglepetés volt. No meg azért is, mert hétha másoknak is hasznos ez az info.
Más: Tegnap végre itthon is lett rendes mosógépünk, úgyhogy nekiálltam a babaruhákat és pelusokat kimosni. 1 evőkanál mosószóda és ugyanannyi reszelt mosószappan ekrült a mosópor-rekeszbe, fél deci ecet és 5 csepp levendulaolaj az öblítőrészlegbe. Kellemes, tiszta, jó tapintású ruháékat kaptam eredményül, viszont egy furcsaságot tapasztaltam: kb,. egyharmadnyi kőkemény - szinte kristályos - mosópor-maradékot találtam a mosópor-tartályban. Mi lehet az oka? Lehet, hogy az ecetet csak a mosási fázis után kellene beletennem a gépbe?
A ruhákon semmiféle maradékot nam találtam és ecetszaguk sincsen. Mivel a pelusok újak (magyar gyártmányú, a Tetránál vastagabb, puhább és olcsóbb pelenkákról van szó), még azért kivasalom őket, hgoy puhák legyenek, gondolom, 2-3 további mosás után erre már nem lesz szükség.
Jövő héten ugyanezt a mosódióval próbálom ki, ott ecetes előmosást gondoltam, viszont az öblítővízbe nem tennék ecetet. Kísérletezem.