Szép Napot Anyukák és Kismamák!
Itt süt a nap, igaz hideg is van hozzá, de legalább süt!
Gabi,
párom focizik, kapus.
És naaagyon szereti. Egy másik falu csapatában van, megyei II.o. Pár éve kerültek fel a III.o-ból bajnokként úgy, hogy végig veretlenek voltak. De ezek már a régi szép idők... Edzők jöttek-mentek, a játékosok is cserélődtek, már nem ugyanaz a csapat, mint régen. Most ugyan megint az az edző van, akivel bajnokok lettek, de csodát ő sem tud tenni. Én is kijárogatok meccsekre, de komolyan elkeserítő. Sokat nem értek a focihoz (azért többet, mint amikor még nem ismertük egymást..
), de sokszor én is elszörnyűlködök, hogy mit művelnek. Tök szép helyzeteket csinálnak egymásnak, olyanokat, amiket edzéseken gyakorolnak, végigviszik a labdát és akkora luftokat rúgnak 2-3 méterről, hogy el se hiszem! És így mindig az ellenfél a jobb. Szerencsétlen Gáborom hiába áll ott a kapuban, ha ketten mennek rá (mert a mi védőink lemaradtak valahol félpályán..), nem nagyon tud mit kezdeni velük. Csak az ellenfél be is tudja rúgni! Még ő az egyik azon kevés játékosok közül, akiket nem szidnak a saját szurkolóik.. Sőt, sokszor azt mondják (mert fülelek ám!
), hogy ha ő nincs, több is bemehetett volna. Na, ilyenkor azért dagadok ám a büszkeségtől! Õ olyan, aki nem vitatkozik a bíróval, nem kötekedik az ellenfél játékosával, nyugtatja a csapattársát is, nagyon tud örülni a győzelemnek, és bár azt mondja nem gáz, én látom, hogy nagyon le tudja törni a vereség. Mert van, akit nem. Ott szoktunk maradni meccsek után a többiekkel, de van, aki nem is foglalkozik vele, hogy esetleg jobban is megerőltethette volna magát, stb. Az fontosabb, hogy előtte nap mennyire teli volt egy buliban, és hogy hajnali 5-kor ért haza. Szóval csak páran vannak a csapatban, akik tényleg a foci és a játék szeretete miatt vannak ott. Viszont ennek ellenére összességében elég jó a hangulat, én is kedvelem őket. Párom legénybúcsúján el is jöttek hozzám szerenádozni...
Egy másik csapattársának is aznap volt az esküvője, amikor a miénk, így a legénybúcsút is egy nap tartották... Mire odaértek hozzánk, már elég jól álltak
, de ahhoz képest elég jól énekeltek! Egy csapat félrészeg focista próbálta elénekelni a Füredi Anna-bálon-t, illetve két másik nótácskát..
Én kint álltam a teraszon, vettem őket kamerával, anyám meg bent bőgött a nappaliban..
Azt mondja akárhogy is énekeltek, ő azért megkönnyezte a dolgot.
Szóval ők ilyenek. Nem tudom meddig akar még focizni, de szerintem nem is lenne meg anélkül. Persze törött már el ujja, bokája, volt hogy rosszul esett és ráesett a hátára, ráugrottak a térdére, de ezek őt nem igazán tántorítják el. Szereti. Én nem bánom, hogy csinálja, csak van, hogy az a labda fontosabb , mint az, hogy pl mekkorát repül utána, hogy elérje, és nem fontos, hogy mekkorát és hogyan esik le.. A lényeg, hogy ne menjen be.
Na, erről most jó hosszan elmeséltem!
Amúgy Fertődön dolgozik a Veluxnál, két műszakban. Ez az éjjeles dolog elvileg ritka alkalom, mióta ott van (kb. 5 éve) ez a 2., hogy egy hétig így kell menni. Valahogy bírjuk. Nekem mondjuk mindegy, mert én alszom ahogy eddig is, csak hát őt sajnálom. De ez is letelik hamar.
Nekem ma megint nem kell ebédet főznöm, mert tegnapról maradt még gulyásleves. Anyu ehhez csinál valamit. Vacsit viszont én csinálom. Tegnap reggel még ágyból
néztük a TV-t és az egyesen volt aegy főzőműsor, ahol harcsapaprikást csináltak. Hát Gáborom erre nagyon rákívánt, így ma vacsira azt készítek neki. És mivel harcsát nem tudok elővarázsolni a hűtőből, így hekkből lesz. Hal, hal. Oly mindegy.
Igaz ott kapros túrógombóc volt hozzá köretként.. Na ez az, amit én nem tudok elképzelni. Nekema a túrógombóc az édes, és porcukorral szórom meg. Ott meg sós volt és még kaporral is.. Jujj.. Ma inkább galuskával lesz, azért is nagyon odavannak itthon a pasik!
Szóval Gabi hajrá a babgulyás és az édesség!
Biztos finom lesz, jó étvágyat hozzá!
Sziasztok: Nadine és Dorka 28+2