Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Remélem nem baj, csatlakozok hozzátok. Nekemi is 2005 nyarán született a második kisfiam. Most nem tudok többet írni, mert a nagyobb fiacskám aki 2,5 éves jönne a géphez "játszani".

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Sziasztok!

Kép
csucsu74

Ana, Csucsu,

Üdv itt Kép
Írjatok magatokról Kép
pankata

Sziasztok! 2005. június 15-én született meg drága kisbabánk, Milán, Szexárdon, 3330 g-mal,56 cm-rel. Már elmúlt 7 hónapos, foga egy darab se! Vajon mikor fog kibújni?

bockbrigi

Csajok, kéne egy kis pozitiv energia Krisztáéknak. Ákosnak gégegyulladása van Kép , meg asztmás rohamok jönnek rá, úgyhogy szoritsatok egy picit nekik, hogy minél hamarabb túl legyenek rajta!

Brigi Kép
Az én fiam 1 hónappal idösebb a tiednél és még neki sincs foga Kép A sógornömék kislányának 11 hónaposan bújt ki az elsö foga, úgyhogy szerintem nincs min aggódnod Kép

Ana, Csucsu, meséljetek! Kép

Én meg megyek és bedölök az agyamba, vagyis az ágyamba Kép
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia mindenkinek!

Bockbrigi,
2 hét van a babáink között, és Zalánnak a héten bújt ki a két alsó fogacskája! Minden pillanatban várhatod! Van, akinek csak egyévesen jön ki. Szerintem minél később, annál jobb.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sok-sok gyógypuszi Ákosnak! Mihamarabb gyógyuljon meg!
Miből derült ki a gégegyulladás?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!
Írok néhány szót magunkról. Először is 26 éves anyuka vagyok. Titkárnő voltam, mielőtt megszülettek a gyerkőceim. Milánkánk 2003. július 23-án született 4300 grammal és 53 cm-vel. Oxitocinos szülés volt. Szerintem ez mindent elárul. Nagyon sírós baba volt és nagyon rosszul aluldt. A férjemmel felváltva voltunk fennt vele éjszaka. 17 hós koráig szopizott.
20 hós kora óta szobatiszta.
Gyönyörűen beszél, énekel, verset és mesét mond. Szóval szupi kis lurkó.

2005. június 30-án megszületett Olivérkénk 4200 grammal és 51 cm-rel. Ez sétálós, labdánülős szülés volt. Gátmetszés csak icipici (a méret miatt - kissebbre számítottunk). Olika sem valami jó alvó,de ő csak kétszer kel fel szopizni. Most kezdtük a főziket, nem túl nagy sikerrel. A gyümiket és a tejpépeket viszont szereti. Születési súlyához képest nem valami nagy babóca. Csak 300 grammokat hízik havonta 2 hónapos kora óta. Kaptunk tápszert is, de nem itta, úgyhogy nem is adom neki. Egyébként nagyon nyugodt, ritkát sír. Szóval vele könnyebb. Már négykézlábra áll és ringatózik. Egy kis örökmozgó. A peluscsere kész küzdelem.

Na egyenlőre ennyi.

Az albumtárban van néhány kép a fiúkról (csak kevés és nem túl jók. Valamiért nem tudtam feltölteni őket, mindig azt írta ki hogy hiba történt).Az album címe Kiss Milán és Olivér, a másik pedig Milán és Oli. Majd próbálkozok a feltöltéssel és teszek fel újjabbakat is.

Na jó éjszakát mindenkinek.

Ana

Kép
gyomberana

Sziasztok!

Hrk , látásból ismerem Bánhidy dokit.Szimpatikusnak tünt. Én Ács dokinál szültem és nagyon megvoltam vele elégedve .Én 5 ágyas szobában voltam nem a pathológia felé eső részen hanem a társalgó másik oldalán .Nagyon jó fejek voltak a szobatársaim , bár éjszaka nem sokat aludtunk egymás babái miatt.Nagyon sajnálom , hogy Zalán már ilyen picin átesett ezen a fertőzésen .Gyógyuljatok!

Kriszta , jobbulást pici Ákosnak.

Puszi
era35

+++++++++++++++Ákosnak Kép
nagyon átérzem, Ádikámnak is voltak, igaz neki kruppos rohamai, de kinőtte, ahogy ígérték!!!

Ana,
meglestem a Fiúkat, Édesek Kép És hogy jönnek ki egymással?

Brigi,
Dávidunk 1 hóval fiatalabb, de neki sincs még egy foga sem Kép Sőt, a barátnőm kislánya 11 hós és neki sincs Kép 1x majd csak....

Minyu,
tegnap játszott a Sampdoria, nem is rosszul KépKépKép Már elértem a barátomat és volt is ötlete, azt igérte, majd visszacsörrent Kép A profilodban levő emilre tudok privit küldeni?

Pusz,
Kata
pankata

Era,
én is ott feküdtem, nekem sem volt bajom, csak a személyzettel... nálunk nemigen sírtak a babák, csak az enyém:-) mindenki más beadta éjszakára, én nem tudtam megválni tőle, betettem az ágyamba és szunya!

én férjem is olaszfoci őrült, úgyhogy mi is néztük a meccset! nálunk a juventus a favorit!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Kriszta
Ákosnak jobbulást!

Sziasztok újak!

Bockbrigi
Valamikor én is Szekszárdi voltam...

Most ennyi, megyünk Mozart-ünnpségre...
Vendég

Sziasztok!

Tegnap csak eddig jutottam.Eleinte csak olvasgattalak benneteket de aztán Smici_robi hatására gépet ragadtam. 32 éves anyuka vagyok első bébivel.6 sikertelen év után némi külső segítséggel 2005 aug.30-án megszületett Anna nevű kislányom a várpalotai kórházba.Sajnálatos módon az első karácsonyunk a veszprémi kórházban töltöttük mert Annámnak véres volt a széklete.5 szörnyű nap után hazaengedtek de pontos diagnózis nem tudtak mondani. Valószínű, hogy vírusa volt de nem elképzelhető az sem ,hogy tejérzékeny.Akkor egy Sinlac nevű tejmentes táppal tértünk haza. 3-4napja úgy döntött a kisasszony , hogy megunta és nem hajlandó megenni.Most ott tartunk, hogy muszály eteni a gyereket.2 napja kap gyümölcsöt délelőtt és krumplit ebédre.A délután és esti etetés kész horror, mert azt még táppal kell.Egyenlőre ennyit tudok most írni mert itt nyűgösködik mellettem.
Nagyon szépek a babáitok. Sziasztok!

Kép
csucsu74

Hrk,
Nálunk inkább én vagyok a fociőrült, de már megfertőztem az egész családot Kép

Betsy,
Sasa is megy Veletek?
pankata

Kata,
én is szeretem a focit, gimnáziumban még csatárkodtam is a lányfocicsapatban :-)

Csucsu,
Zalánnak is volt ilyen véres -nyákos a kakijában, és kiderült, hogy egy baktérium okozta. Jól meg is ijedtünk! Székletvizsgálatot csináltak Annánál?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hahó!
Kata Kép
Tündér vagy, köszi! Ogen, oda irhatsz nyugodtan. Néztük mi is a meccset Kép

Ana Kép
Én is kaptam oxit, 3-4 órán keresztül,. végül csaszival fejeztük be, de Nándi egyáltalán nem nyügi gyerek. Szerintem ma már nagyon sokan kapnak oxit és én még nem nagyon hallottam ilyen összefüggést, hogy attól sirósabbak a babák. De persze ettöl lehetséges Kép Az szuper, hogy 17 hós koráig szopizott a nagyfiú!!! Képeket majd megnézem!

Csucsu Kép
És további vizsgálatokat nem csinálnak, hogy tényleg tejérzékeny-e? Vagy nincs ilyen vizsgálat? Nagyon sajnálom, hogy a kiscsaj igy töltötte az elsö karácsonyát Kép A krumplit egyébként megeszi magában? Mert ándi öklendezik töle, de ha adok hozzá valamit, ami elveszi az izét, akkor megeszi.

Táblit majd csinálom! Legkésöbb holnap felteszemKép

Krisztáék nem tudom, hogy vannak, irtam neki smst, de nem akarom hivással zavarni. Ha nem ir vissza, koradélután majd felhivom (most mégiscsak ebédidö van) Azt tudom,hogy pár napja már lázaska volt de azt gyanitottuk, hogy a fog miatt. Köhögött is, gondolom ez durvult el. A gyerekorvosuk nem volt hajlandó kimenni hozzájuk, igy Kristáék hazamentek Hatvanba, és ott egy ismerös gyerekorvos nézte meg. Egyébként Tomi (Ákos apája) is asztmás, ezt gondolom örökölhette, de a gégegyulladás az nem semmi. Kép
Egyébként Nándi is taknyizik 2 napja éjszaka orrszivózni kell (tök érdekes, mert nappal nem dugul be az orra) Most adom neki az oscilococcinumot, vagymi az izét.

Na, megyek ebédelünk Manónak mangós-almát csináltam, rizzsel, kiváncsi vagyok, mit szol hozzá. Szerintem nagggyon fincsi Kép

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Igen, csináltak székletvizsgálatot de negatív lett mind a kétszer.Febr.10-én kell visszamennünk a gasztroenterológushoz. Nem tudom mit csinálunk majd ott.
Ma a krumplitol öklendezett pedig raktam bele almát.Pedig tegnap olyan szépen ette. Most kicsit kétségbeestem.Remélem holnap sikeresebben eszünk.

Kép
csucsu74

Csucsu!
Olivérkém holnap lesz 7 hós és Õ is öklendezik a krumplitól. Ha anyatejet fejel bele akkor is, ha almát teszek bele azt is kihányja. A K vitamint sem kapta mert azt is kihányta. Nagyon nehezen kezdett el enni. Csak szopott. Most már azért eszeget is. Csak kitartást tudok neked kívánni.

Minyu

Lehet, hogy nem az oxi miatt volt nyűgös, hanem miattam. Elén nehéz szülés volt és a szülés után kaparni (altatásban) kellett, 2 napig nem bírtam felkelni és otthon is kb még 2 hétig nagyon szédültem, és nagyon bizonytalan voltam. Talán ezt Õ is érezte. A második szüléssokkal jobb volt, oxi nélkül a fájdalom is elviselhetőbb volt.

Pankata

Milánlám egy kicsit féltékeny, de nem vészes. Oli egész nap Milcsit keresi a szemével. Most már kezdenek játszani is, mármint Milu ugrál Olika meg nevet rajta. Nagyon édesek.

Ana

Kép
gyomberana

Kata
Igen, vittük Sasa babát is... kiállításon, koncerten voltunk...
Vendég

Sziasztok!
Nincs sok időm,csak beiugrottam. Milyen sok új névvel találkoztam.Üdv nektek a csapatban. Kép
Apropó csapat:Sportörült apukáknak és anyukáknak Kép ajánlom a Dohány u. 20-ban lévő Champs sport pub-ot.Isteni egy hely. Jó koncertek,kaja,nincs belépő,tele sportereklyével és rengeteg tévével amin folyamatosan sport megy.
Tegnap este a Búza Sanyi vezette Danubius zenekar koncertezett.Nagyon jó volt kicsit a gyerekmentes övezet Kép

Kép
flocika

Sziasztok! Köszi a reagálásokat a "fogas kérdésemre"! Várunk tehát türelmesen.
A natúr krumpli nálunk sem járt sikerrel. Türelem lányok! Ma már bármilyen főzeléket megeszik a baba (7 és fél hónaposan). Kedvenc a sütőtök, alma, répa és bármilyen hihetetlen, a spenót!

bockbrigi

Csucsu,
Egy barátnőm is volt a kisfiával gasztroenteorológusnál, és csak beszélgettek, úgyhogy nyugi. Tanácsokat kapott a hozzátápival kapcsolatban.

Nekünk sajnos naponta kell porszívózni Zalán orrát, a dokinénink azt mondta, hogy a fehér bőrű, kék szemű gyerekek hajlamosabbak rá, nyárig így lesz. Néha szegény alig tud elaludni, úgy szörcsög. Ne is mondjam, hogy velünk alszik...pedig kb. 5 hós koráig aludt a kiságyában, aztán egyszercsak nem. Nektek hol/hogyan alszanak a babók?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Hrk: Mi is naponta szívjuk. Jól van akkor nem csak mi vagyunk így. Mi is világos hajú-bőrü és kék szeműek vagyunk.Nyárig így kinlódunk? Nagyon jó! Annám is 5 hós hál'istennek ő a kiságyában alszik.Remélem ott is marad.Füri után vacsi és egyből berakjuk az ágyába, mire fordulok kettőt már alszik is.Õ,mondjuk 20:00h-kor elalszik álltalába 02:00 és 03:00h-között felébred enni majd reggel 07:00h-ig alszik tovább. Nekünk még nem jön egy fogunk se. Kérdeztem a védőnőt azt mondta, hogy álltalában 6-7 hósan szokott kibújni.A környezetünkbe már minden vele egykorú baba már elkezdte. Úgy látszik mi későnérő tipusúak vagyunk.
Mára elbúcsuzok, megyek lefeküdni. Jó éjt nektek!

Kép
csucsu74

Sziasztok!

Kriszta ,
remélem Ákos jobban van .

Csucsu,
mi is tápszerrel jöttünk haza a kórházból és azóta is ugyan azt kapja .(Mildibé hypoallergén)
Nem próbáltál meg másik tápszerre váltani?
Mi volt olyan hónap amikor 2-3 félét is kipróbéltunk aztán mindig visszatértünk az eredetire.
Én is elég korán elkezdtem neki a gyümölcsöt és a főzeléket is. Már 5 hónaposan egy nap 1x-2x főzeléket és 1x gyümit.
Era
era35

Sziasztok!

Kriszta!
Gyógypuszik mennek Ákosnak, remélem már nincs is szükség rájuk.

Krumplit az enyémek sem nagyon szeretik magában. Egyszer ették meg anyatejjel és egy kis margarinnal kikeverve, de akkor sem egy teljes adagot. Én nem is forszíroztam

Oxitocin: ma már szinte mindenki kap, legalábbis nagyon sokan, nem hiszem, hogy az bármin változtatna a gyerek természetében. Én erre mindig azt szoktam mndani, hogy az én gyerekeimet gyakorlatilag ugyanazok az ingerek érték, mégis teljesen más a természetük. Pedig horoszkópilag is minden azonos, az aszcendensük is ugyanaz.
Viszont az anya hangulata biztosan kihat rájuk is. Ragad rendesen rájuk, ha ideges vagyok. Viszont, mintha éreznék, amikor nagyobb baj van, vagy ha nagyon sok a dolgom, egész rendesen tudnak viselkedni, olyankor egész jól elvannak.

Fog: az enyémeknek 8,5 hónaposan bújt kis az első, mindkettőnek ugyanazon a napon. Azóta Ádámnak 6, Gergőnek csak 2 foga van. Viszont nem harapják többet a cicimet azóta, csak ha harapnak jobban fáj. Illetve harapják néha az ujjamat is.

Csucsu!
Mi is voltunk gasztroenterológusnál, igaz nem laktózintolerancia miatt. Semmi vészes nem történt. Mi a reflux miatt voltunk. Én azt hallottam, vért vesznek, székletmintát néznek, hogy megállapítsák a tejcukorérzékenységet. Viszont hülyeséget nem akarok mondani, ezt csak úgy hallottam.

Kata!
Ültetéses dolgot visszaszívom, ha a húgod mondtaKép
Amúgy szerintem is lehet picit ültetni, ha ott vagy vele, de én nem ültetnék pici babát sokáig.

Mi is kék szeműek és világos bőrűek vagyunk, ráadásul koraszülöttek, és ennek okán fogékonyabbak a betegségekre is. Ennek ellenére a fiúk kétszer voltak náthásak a 10 hónap alatt, akkor szívtuk az orrukat. Én jól el is raktam a szívókájukat, remélem, nem lesz r szükség, annyira utálom csinálni.
Szóval csak egy ellenpéldával jöttem.

Csucsu!
Írtam neked odaát is. Ha allergiagyanús a gyerkőd, én nem erőltetném a hozzátápit. Szerintem hagyatkozz a dokidra, elvégre ő tudja, mit miért javasol. Én adnám a Sinlacot táp helyett változatlanul. Esetleg kipróbálhatod, hogy ha már mindenképpen adsz neki gyümölcsöt, akkor azt a Sinlacba tedd bele. Én is a Sinlacban adom a gyümölcsöt, úgy imádják. Viszont nem adnék a helyedben sokfélét. Szerintem, ha tudod, hogy van valami, amire nem érzékeny, akkor következetesen azt tedd a pépbe. Persze ez csak javaslat, nem kell megtartani.
És a fertőzésekről is írtam odaát, hogy a mi dokink is mondta, hogy nem minden esetben mutatható ki.
Crp rendben volt?

Minyu!
Akartam írni a múltkor is, hogy rendkívül csodálom benned, hogy meg tudtad állni, hogy inkább te sem adtad oda az ajándékot, hogy ne hozd zavarba a férjed. Igazán nagyon szép gesztus. Én biztosan a lelkemre vettem volna, hogy elfelejtette. Szóval, azt hiszem, itt látszik igazán a szeretet, amikor az ember ilyesmikre képes.

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Lányok!
Én nem tudom mi van, de eltűntek a dec 15 és jan 26 közötti hsz-ek!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari,
nekem megvannak a hsz-ek, csak össze-vissza Kép
na igen, Hugi szerint is max 6 hós kortól lehet "edzeni" a babót Kép

Ádámnak már 6 foga van??? Az igen!!
És miket csinálnak már a Fiúk? És azt egyszerre??

Betsy,
Gondolom, ő is jól érzete magát Kép Sasa is odavan a zenéért?
Nálunk Mini nagyon fogékonynak tűnik.

Hrk,
Dávidunk is a kiságyában alszik, vhogy úgy, mint ahogy Csucsu írta, csak annyi különbséggel, hogy ő már nem kel fel éjszaka kajcsizni. Nagy alvó a Lelkem Kép

Pusz
Kata
pankata

Hrk
Nálunk a kiságy=alvás... ebben nagyon következetes voltam...
Hajnalban kelünk szopizni...

Kata
Mi nagyon sok zenét hallgatunk... KépKép
Sokszor kapcsolok be Sasának elalváshoz valami lágy, halk zenét...

Nem akarom elkiabálni, de 2 napja esszük rendesen a bébiételeket... déli szopás már nincs is...
Vendég

Sziasztok!

Hrk,
nekem este a kiságyban alszik el hason és éjszaka ott is marad .Amikopr reggel 6 körül felébred általában 1,5 órát ébren van , de aztán ismét alszik egyet amit már a mi ágyunkba hanyat fekve tesz.A déli alvás is a mi ágyunkba történik persze hanyat , de este csak hason hajlandó aludni.

Minyu,
köszönöm , hogy beraktál a táblázatba .

Era
era35

sziasztok!
Köszönöm az alvásos hozzászólásokat! Mi Karácsony után elutaztunk 2 hétre, ott csak velünk aludt el, és azóta is így van. Közben kijött 2 foga is, reméltem, hogy ez okozta, hiába. Beteszem a kiságyba este, majd 1-2 óra múlva felébred, és nem tudok semmit sem csinálni vele.

Annamari,
Jó nektek, hogy nem szörcsögnek a fiúk! Különben nem jön Zalánnak sem mennyiség a nóziból, de mégis jön mindig valamennyi. Már a kórházban horkolt, ott is sós vizet kellett fecskendeznem az orrába.

Oxitocint én is kaptam, az adható max. adagot... Szerintem ez az általános, de legközelebb megpróbálom elérni, ha nem muszáj, akkor ne adjanak. Szerintem sincs összefüggés a baba természete és az oxi között.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Dobok egy táblit, aztán majd késöbb mesélek Kép
Kicsit hiányos, akinél elmaradásom van, az irjon Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Krisztáéknak gyors gyógyulást.
A kiságyat mi is alvásra használjuk, bár ritkán előfordul, hogy csak úgy eljátszadozik benn egy kb 10 percet. A lágy zene Annának is segít az elalvásban, de én azt figyeltem meg, hogy ha megváltoztatom a körülményeket (pl. lekapcsolom a zenét) az elalvásához képest, akkor szinte azonnal felsír. Ezért most próbálom teljes csendben és sötétben elaltatni, hogy ezt szokja meg. (több-kevesebb sikerrel működik)
Olvastam, hogy több baba sem fogadja el a krumplit. Próbáltátok rizzsel?
(kb 2 evőkanálnyi rizst puhára kell főzni, vizet leszűrni, majd kevés anyatejjel vagy tápival összeturmixolni. Ehhez lehet ízlés szerint gyümit, zöldségeket rakni)
Nekem szerencsére nagyon erős gyomrú a kiscsaj és szinte mindent azonnal elfogadott anélkül, hogy bármi baja lett volna tőle. Ennek ellenére a krumpli neki sem tartozik a kedvencei közé, eleinte csak gyümivel ette, most már husit is kap, így jobban tetszik neki.
Ebben a nagy hidegben nekünk is egy kicsit eldugul néha a z orra, de egyenlőre elég fürdéskor kitisztítani. A kedve is jó, ezért gondolom, hogy nem komoly megfázásról van szó (szerencsére).
Fogzás: örüljön neki minden anyuka, akinek későn kezdődik a kínlódás.Mi karácsony előtt kezdtük, foga még nincsen, de szegényből szinte csorog a nyál folyamatosan és mindent rágna. okozott már nekünk néhány álmatlan, sírós éjszakát is.

Kép
smici_robi

Régen láttam képeket a babákról, nem tenne fel mindenki egy frisset?
Csak egy ötlet volt.

Kép
smici_robi

Sziasztok!

Szupi a táblázat. Egyébként én Cegléden szültem.

A második oxitocinmentes szülés sokkal jobb volt és gyorsabb. A fájások között a legvégén is volt szünet és ez jó volt.

Olivérnek sincs még foga, most jön az első. 4 napja kínlódik, de nem tud áttörni.

A kiságyat mi is csak alvásra használjuk, bár Oli általában szopi közben a kezemben szokott elaludni.

Valamiért nem tudok új képeket fektölteni az albumunkba. Ha valakinek van ötlete, hogy miért az írja meg légyszi!!!!

Ana

Kép
gyomberana

Üdv a mégújabbaknak, az újaknak és a régieknek is! Nagyon jó sokan lettünk!

Betsy,
SCS, az addig rendben van, de gondolom ott millió babaüzlet van, melyik lehet az, ahol érdemes vásárolni? Mondjuk most nézem a lapot, ruha rengeteg van. Gondolom a Lacoste-ban nem "érdemes", de azért ott is tudnék! Kép

Ákosnak jobbulást!!!

Alvás: Nórit a mi ágyunkban altatom el 9 körül, 11-kor felkeltem szopizni, utána a sajátjába megy már hasra. Reggel 7-kor megkapja a cumit, ha nyűgizik, 8-kor hátára fordítom és játszik szopiig, 9-ig.

Fog: nálunk sincs még semmi. Anno anyukám bátyámat elvitte dokihoz, mert elmúlt 1 éves, foga meg egy szál se. Ott persze megnyugtatták, hogy eddig minden embernek kinőtt előbb-utóbb! Kép Azért remélem, nem a síelésünk hetére időzít!

Smici,
kezdem a sort:

Kép

KépKép
KépKép
jdora

Ja és képzeljétek, tegnap séta helyett korizni mentünk! Nóri azóta is töri a fejét, hogy tudtam olyan simán tolni mint a szélvész!!!

KépKép
KépKép
jdora

Egyébként Nórit még nem ültetem, csak a fotó kedvéért! 6 hót szigorúan kivárjuk!

KépKép
KépKép
jdora

Hali!

De jó, bentvagyunk a táblázatba! Tök jó! 2650g-mal és 46cm-vel született a Anna. Hát nem voltunk valami hatalmasak, de behoztuk. Most 5 hós és 63cm és 6350g-mos.

Kép
csucsu74

Hali!

De jó bentvagyunka táblázatba. Tök jó! Annám 2650g -mal és 46cm-vel született. Nem volt valami hatalmas, de azóta behozta. Most 5 hós (pont ma!!)és 63cm-er és 6350g.

Kép
csucsu74

bocsi! Kétszer irtam le ugyanazt! Azt hittem az előzőt kitöröltem.

Kép
csucsu74

Sziasztok!
Era! Én is Ács dr-nál szültem. Nagyjából minden ok volt. Gyors szülés, problémamentes 4 nap a gyermekágyon, de legközelebb egyágyasba szeretnék kerülni, mert teljesen kimerültem, mire hazajöttünk. 1,5 órát aludtam összesen a 4 éjszaka, amíg bent voltam. Azt is úgy, hogy a 3. éjszaka bevittem szememfényét hajnal 2kor az újszülöttosztályra, azután 2 órát sírtam, hogy milyen szemét vagyok, aludtam 1,5 órát, majd reggel 6kor rohantam érte. Mindezeknak köszönhetően csak a 2. héten lett elég tejci, addig tápi volt javarészt. Azután kipihentem magam lassan, és rendeződött minden.
De ahogy olvasgatom itt a hozzászólásokat, egy büdös szavam nem lehet. Saját kiságyában alszik kezdettől. Nagy nehezen elértem, hogy éjszaka már előfodul, hogy 10-12 órát alszik egyben, és délben is vissza tudom tenni 1-1,5 órára.
Még csak egyszer voltunk kicsit nádhásak. Azóta semmi komolyabb bibi. Szval ez a baba egy kisangyal.

Krumpli: mi sem komáljuk. Én répával keverem, meg őszibarival, mert különben bedugul a kakika. Tegnap céklával próbálkoztunk. Aszem tetszett neki, de csak picit mertem beletenni a krumpliba.

Lenne egy kérdésem a turmixról: milyen turmixgépetek van? Mert az enyim fölcsapja az oldalára az egészet, és csak üresen forog a kés. szval semmit nem ér az egész. Botmixerrel is próbáltam. az sem ok. Nem tudom mi lehet a baj, Kevés az adag? Túl híg? Túl sűrű?

Másik, hány hós fagyasztott anyatejcit lehet fölhasználni, ha fölforralom? tegnap fölolvasztottam egyet, még nincs 6 hós, föl is forraltam, de olyan büdi volt, hogy hányingerem lett tőle.
Zsu
zsuzs74

Zsuzsa

Én úgy emlékszem 6 hónapig lehet az anyatejet tárolni.
Az első szülés után én egyágyas szobában voltam. Nagyon jó volt. Nyugis, igaz nekem két napig csak szopizni hozták ki Milcsikét (nagyon rosszul voltam) csak utána lehett kinnt nálam.

Szerintem nem szabad a babókat ültetni, csak ha már magától is megül. Olikát nem tudom ültetni, mert rögtön hasrafekszik.

Fogügyben azt mondják, akinek később jönnek ki a fogai annak tartósabbak lesznek. (a nagymamám mondta).

Ana

Kép
gyomberana

Zsuzs !

Szerintem nem voltál szemét amiért bevitted a babót a csecsemőre.Én sem igazán tudtam aludni , de én nem mertem bevinni .Olyan csúnyán néztek rám amikor látogatóim jöttek és hogy letudjak menni a büfébe velük én -felelőtlen anya -betoltam.
Amikor én a két nagyobbat szültem akkor még a baba-mama szobák csak minimális számban voltak a kórházakba .Én a nagyokat (Barbi 16,Peti 14)a Péterfy kórházba szültem és nem is volt akkor szabad hely ilyen szobába.Akkor még a nem baba-mamás szobákból a babókat csak 3 óránként,szoptatásra hozták ki majd el is vitték.Megmondom öszintén én maximálisan kipihentem akkor magam .Tetre készen mentük haza .Most Athinánál (7 hónap) mint a mosogató rongy olyan állapotba voltam.

Nagyon kicsi adagokat csinálsz azért nem tudod összeturmixolni.Én mindig 2-3 adagot készítek el és egy részét lefagyasztom.Ha botmixerel csinálod próbálr meg egy keskeny üvegbe vagy befőtés üvegbe turmixolni.Nekem van a botmixerhez egy pohár és abba szoltam .

Lányok segítsetek!
Hogy kell képeket feltenni? Amikor megpróbálom akkor kiírja , hogy nem jó a pixelem és kicsinyítsem le .Hogy kell kicsinyíteni?
valamiért az albumba sem mindegyiket tölti fel.

Era
era35

Én is pont tegnap dobtam ki egy csomó lejárt anyatejet, úgy fájt érte a szívem! Én is úgy tudom, hogy 6 hóig eláll.

Zsuzs,
Én is több adagot turmixolok, próbáld ki amit Era mondott!

Megpróbálok én is majd feltenni egy képet!
puszi

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

MINYU! Feltennél a táblázatra? Igaz még nagyon új vagyok köztetek... Milán 2005. június 15-én, Szexárdon született. 56 cm és 3330 g volt! Ja! Én pedig 30 vagyok!

ZSUZS! A botmixer a tuti! Nekem Moulinex van és nagyon bevált. Van hozzá pohár is.

bockbrigi

Sziasztok!

Képzeljétek, barackkal megette a krumplit! Igaz, csak 8-10 kanállal de az is valami. A
Sinlacot, hogy pépesítitek? Elvileg 150ml-hez 5 kanál kell. Tegyek hozzá több kanállal? Muszály lesz kitalálni valamit, mert a cumisüvegből már nem fogadja el.

Kép
csucsu74

Kép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Minyu,
Ringatót én a Fonóban néztem, nekünk az lenne visz. közel.
Hrk,
nagyon aranyos kisfiad van! A Ringató lapját néztem, ott azt mondták 6 hóstól lehet kezdeni és 3 éves korig lehet járni egyébként. Nóri nagyon szeret lovagolni, de én abból csak kettőt ismerek, így hamar megunjuk majd, kell egy kis frissítés. Néztem a videókat, annyira élvezik a babák!

KépKép
KépKép
jdora

Jajj, de jó! Sikerült nekem is képet feltenni, már szenvedtem egy ideje! Ennek örömére felteszek még egyet-kettőt, ha nem baj!KépKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Idora,
Köszi a bókot! A te vigyoripannád, vagyis Nórid is nagyon édes! És a benetton kardigánja sem semmi :-)
Majd én is megnézem a honlapjukon, de akkor ez tökjó, hogy már vihetjük!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?