Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Heni, Márti! Úszás téma: Kõbányán járunk a KÖSZI tanuszodájába. Most kezdtük 5 hónaposan. Így az elsõ foglalkozást tekintve szerintem a 3 hónap azért egy kicsit korai. De szerintem sosem késõ elkezdeni. Amilyen gyakorlatok voltak, azokat egy nagyobb baba is élvezettel tudja csinálni és szerintem ugyanúgy meg lehet vele szerettetni. Egyébként a csaj aki tartja elég fokozatosan csinálja, nem nyomják azonnal a víz alá a gyereket.
Majd teszek fel uszis képet az Ismerjük meg egymást-ba, remélem még ma.

Menta! Szedd össze magad, ne legyél lusti! Én nagyon élvezem a jövés-menést!Kép Múlt héten egy napot sem voltunk itthon, minde napra jutott valami móka! Például kezdhetnéd azzal, hogy jöttök tornára! Kép

Tesó-project: már alig várom, hogy pocakos legyek, mármint úgy, hogy lakik benne valaki, nem csak simán hájas Kép
De azért még mi is várunk egy kicsit, úgy tervezzük, hogy akkor szülessen a következõ, ha már a Réka betöltötte a 2 évet. Végülis 1 év múlva már lehet próbálkozni! Kép

Pussz,
Zafi és Réka
zafi

Sziasztok!

Pelenkakiütésrõl:
tudom, hogy nem sok ideje van egy anyukának olvasgatni, de azt hiszem a Gyermekek/Kicsípett popsi topicban nagyon jó ötletek vannak. Én is véletlenül találtam, és olvasgattam bele, mindenkinek ajánlom, fõleg hogy itt kopogtat a jó meleg nyár.
Amúgy a múlt héten a bõrgyógyász dokinéni ajánlotta a Bepanthen kenõcsöt, nagyon dicsérte. Ez még a mellekre is jó. (Neogranormon és Garmastan egybenKép!)

Nálunk nagyjából minden rendben, de képzeljétek úgy néz ki nem ússzuk meg a könnycsatorna átmosást. Lassan fél éves lesz Gabó, és nem hogy javult volna, de az utóbbi idõben talán még gyulladtabb mint korábban. Hát igen, sokkal többet vagyunk szabad levegõn. Ma pl. 2x sem tudta szegéyn alvás után kinyitni a szemét.
Akinek van már tapasztalata (több gyerekes vagy idõsebb a kicsije) leírná nekem mennyire brutális ez a beavatkozás?! De ne nagyon rettentsetek el, jó?
Köszi:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Hát az elmúlt éjszakánk nem a legjobban sikerült... 11-töl csak hajnali négyre sikerült elaltatnom, addig hol csendben volt (ez volt a ritkább), hol sírt szegénykém... Aztán a nem tudom hányadik szopizás után elaludt végre..
Ma napközben jóformán csak enni kelt fel... nem lehetne ezt valahogy fordítva?
Várom a tanácsokat, mint eddig is.

A másik, nagyon száraz a böre néhol.. kenegetjük a fürdtö krémmel, mert a védönö azt javaolta testápolónak is, de mintha nem javulna... pedig fürdés elött még a napraforgó olajjalis be szoktam kenegetni (valahol olvastam hogy ez használhat...) Nektek van még valami ötletetek?

JA és még valami. A jobb szeme erösen váladékozik, volt ilyen valakinél? Tisztogatjuk neki, meg szemkenöccsel kenjük (doktornéni csak holnap lesz ugye...)

Ami a nap híre viszont, hogy leesett a köldökcsonkunk Kép

Köszönöm a segítségetek elöre is.
Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Gorsi,
nem baj, hogy nem szõkíttetted ki a hajad, nem igazán állna jól neked. (Sminkes vagyok, és foglalkoztam valamennyit színanalitikával, vagyis, hogy kinek mi áll jól.) Szóval a jelenlegi szín tökéletes. Kép
A hajvágásról: Ráhel majdnem kopasz, OK, ez nem igaz, de ritka és vékony a haja, de majdnem mindig sapi nélkül van (persze napon mindig van rajta, meg hûvösben is), hát akkor miért ne lehetne levágni Peti haját? Kép

Zsunya,
ha felébreszted, és nem eszik, akkor tökfelesleges felébreszteni. Szvsz.

Heni,
most olvasom, hogy tegnap Szilvásváradon voltatok. Hát elkerültük egymást. Mi ma voltunk. Kép A gyerekre egy órája még nem lehetett ráismerni, olyan mocskosak voltak. KépKépKép
Én még soha életemben nem csíptem be, soha nem iszom alkoholt. KépA hajam: eredetileg seszínû. Se nem szõke, se nem barna, leginkább szürkés szõkés barna. Röviden ronda. Teljesen jellegtelen. A fiam alig ismert meg, és megsértõdött, amiért levágtam, ráadásul nem is szóltam elõre. Kb. 2 nap kellett, hogy megbékéljen. Kép Kép Azt hiszem, most a "szerelmes vagyok az anyuba" korszak van, és ez nem tett jót neki. Szegény, úgy sajnáltam. Rebeka megkérdezte, miért, Abuska egyszerûen csak vigyorgott. Ráhelnek gyanús volt a szín és a szag, de a cici ugyanaz volt, úgyhogy megnyugodott. Kép

Menta, Kép

Márti,
igen, semmiért sem hagynám ki, látni fogsz, a kérdés, hogy megismersz-e.Kép Szerintem elmennél mellettem. Én is meglepõdök majdnem mindig, amikor a tükörbe nézek. Kép
Virág (fiore)

Bocsi, nem írtam alá:

Virág
Virág (fiore)

Dojika
Nekem a popsikrémet javasolták száraz bõrre és szerintem tényleg jó.
A baba szeménél azt hiszem nézik, hogy milyen színû a váladék. Ha sárga, akkor valószínûleg a könnycsatornával van a baj, kamillázzátok és finoman körkörösen lehet masszírozni a szemzugnál. Ágci jelenlegi helyzetükben biztos többet tud mondani.

Ágci
Fel a fejjel, biztos nem olyan vészes!Kép

Következõ baba: érdekes, hogy nálunk is a férjem forszírozza a dolgot, felõle egyszerre 3 bébi is születhetne. Nemrég tudtam meg, hogy apám és a huga között csak 11 hónap van! Ezt azért nem szívesen vállalnám.

sziasztok:Gorsi + Peti
gorsi

Virág
akkor jóKép

Azt hiszem, hajat vágunkKép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Dojika,
Gorsi jól leírta, igazából mást nem nagyon lehet tenni. Mi amikor nagyon nem akart múlni, kaptunk szemcseppet, de az is csak ideig-óráig volt jó. Ezért döntöttünk a szemészetrõl. Illetve a dokinéni adott beutalót. Esetleg még megpróbálhatod, hogy kis pipettával anyatejet csöppentesz bele, sajnos nálunk az sem használt. nálunk is a jobb szem...
Máté, lehet, hogy az idõt érezte, nem? Gabó is felkelt vagy 2x éjszaka, pedig már nem nagyon szokott. Sõt tegnap 10 felé annyira sírt álmában, hogy megnyugtatni sem tudtam, csak szopival.

Száraz bõrre megpróbálhatod az Eucerin krémet gyógyszertárban lehet kapni, bár szerintem a fürdetõ kenõcs, popsikenõcs jó, még most ez talán a magzati dolog, nem? Ez lehámlik, aztán már ott van a finom bababõr.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Dojika: Balu 3 hetes koráig úgy nézett ki, mintha leégett volna, és hámlana. Mondjuk ez állítólag a túlhordás miatt volt nála, és nagyon felázott a bõre.
Az éjszakához annyit, hogy mivel a szülés is sokszor frontra indul meg, a babák többsége nagyon frontérzékeny.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Dojika: Rékának is váladékozott a szeme az elsõ hónapban, olyan volt, mint egy csipás kismacska. Elõször kamilláztuk, aztán a dokink írt fel két különbözõ szemcseppet, persze egymás után. Végül elvittük szemészetre, ahol megmutatták hogyan masszírozzuk a könnycsatornánál - az orr közelében kellett körkörös mozdulatokkal - és õ inkább a kamillát javasolta. Aztán szépen elmúlott neki. Mire a 3 hónapos szemészeti vizsgálatra vittük, nyoma sem volt az egésznek! Kép
Popsira a Bepanthen tényleg jó, ahogy Ágci írta! Én akkor használom, amikor pirosabb Réka popsija és nagyon hamar elmúlik!

Virág! A hajvágásodtól teljesen kedvet kaptam én is! Éppen ma határoztam el, hogy levágatom a hajam! Korábban is rövid hajam volt, de a terhesség alatt hagytam nõni! De most már állandóan ebbe csimpaszkodik Réka! Kép Meg szeretném, ha megint az eredeti színeiben pompázna, ami valszeg nekem is a seszín lesz, de akkor majd jól befestem megint! Kép

Szép álmokat mindenkinek!
Zafi és Réka
zafi

Sziasztok!!!

Dojika
Csengének is nagyon váladékos volt a szeme, mire a kórházból haza hoztuk ... de itthon pár nap alatt teljesen rendbe jött. Egyrészt anyatej, másrészt bórviz. Az utóbbival át kellett törölni (vatta) ... asszem bentrõl kifele, hogy nehogy megfertõzze a másikat .. na erre már nem emlékszem ... Kép

Képzeljétek, Csenge éjjel majdnem 6 órát aludt egyfolytába .. Kép az egyetlen szépséghiba, hogy mellettem a szimpla ágyon, úgy, hogy nekem kb 20 centi jutott, a többi az övé ... Kép Remélem, az alvásos részt ma is produkálja majd, csak a saját helyén Kép

Heni
Kb. fél percig játszik el egyedül .. ha észreveszi, hogy közben nem figyelek rá, azt zokon veszi ... (a kis zsarnok Kép ) olvasni nem lehet mellette, mert az kell neki is ... régen legalább szopi közben tudtam olvasni, de most már akkor sem ... Kép .. a nagyszülõknél meg elég hamar elkezd ordítani Kép .. ha nem viszik elég messzire, hogy ne halljam, akkor megintcsak nem tudok pihenni, mert nem bírom hallgatni, ahogy "nyúzzák" szegény Manót ... Ezt a részét még tökéletesíteni kell ... Kép

Csengének asszem elmúlt a búvárreflexe Kép

... most beájulok ... jóéjt ...

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Hûha de sokat írtatok tegnap!

Dojika!
Lili is megfordította a napokban azt éjt és a nappalt. Én erre azt szoktam, hogy nappal rendszeresen - az õ álltala állított rendszerben persze - megetetem másnap és így nem éhes éjjelre és eléggé kifárad napközben.
Egyébként ma vagyunk egy hónaposak.
Tegnap már nem bírtam tovább az elõzõ hasfájós csúcsnap után és adtam a babónak Gripe Water-t. Egy hónapos kortól lehet adni. Eddig a Sab Simplexet kapta - Hát ahhoz képest a G.W. elsöprõ sikert aratott - baba végre 10 percen belül elaludt és nem ébredt fel állandóan a görcsölõ pocakjára. Kép Na és az anyja is nagyon boldog volt ettõl! Este azért nyûglõdött, de annyi azért kell.
Dojika kitartás!!! mindjárt itt az elsõ hónap vége, hátha nektek is használ.

Tegnap voltunk az elsõ próbaúton az autóban - baba nagyon jót aludt, csak amikor megálltunk egy kicsit és melegebb lett bent azt nem szerette. Sajnos nincs légkondi a járgányban. Ti mennyire szellõztettek a babára? Pont délben voltunk és én csak kinyitottam a mellettem lévõ ablakot, abból õ nem nagyon kaphat huzatot.

Holnap találkoztok a várban? Én is mehetek? Mikor? Pont ott lesz dolgunk a Krisztina körúton és 11 után ráérünk egy kis fecsegésre Kép.

Zafi!

Bár én nem jártam kismamatornára szívesen mennék a babásra. Lehet? Mikor van? Meddig tart? Mekkora babával lehet menni? Persze az idõpont sokat számít. Megírod nekem Emailben?

Hol van az az uszi Kõbányán? Én valami viszonylag közelit szeretnék és arrafelé nekünk is jó lenne. Persze még két hónap, de már nagyon várom. A babóca imádja a vizet! Kellett elõtte a hidegebb vízhez szoktatni otthon, meg a kádban gyakorolni? Milyen az uszi? Lehet ott valahol szopiztatni pl. úszás után? Írsz nekem részletesebben? Miket csináltatok a vízben?

Minden fáradt anyukának jó pihizést és nyugis mosolygóst a babák arcára!

Bubu
bubu

Jó reggelt!

Bubu!
Megfogom a kutacsát, és mit kell tudnom? Milyen ha szomjas, és milyen ha nem? (hol van? Kép )
Annyira ügyifogyi vagyok... Kép

Zsunya
zsunya (zsunya)

Most szolidárisak vagytok, vagy tényleg mindenkire rájött a hajvágás? Kép

Narancsvirág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Én is most vágattam le a hajam (pont egy hete) rövidre.Kép

Mi lesz a várban? Mikor?

Szila (és a minjárt 5 hónapos Hanga)
Szila

Ágci!

Valahol az archívban már ment a könnycsatorna-átmosás, ha gondolod, keress rá. Én anno 93-ban éltem végig, az akkoriakat tudom elmondani. Akkor úgy csinálták, hogy az anyukát kiküldték addig, mondván, jobb neki is, ha nem látja. Az orrán keresztül vezetnek be egy kis csövet, és azon keresztül vizet (vagy tudomisén mit) fecskendeznek át. Utána a baba szeme eléggé duzzadt, kamillázni kell. A fiamnak szegénynek kétszer is megcsinálták, elsõre nagyon el volt záródva. Szóval biztos, hogy nem egy leányálom, de nem a szemében nyulkálnak azért, szóval annyira meg nem horror. Utána, ha megnyugodott, már jól el volt a fiam, val. utána nem fáj nekik.
Ildi

Ildi
pildi

Zsunya!

Nyugi én is csak azért tudom mert éjszaka forralt vízzel itatták meg a kórházban, mert bömbizett és kicsit sárgult is, úgyhogy legalább három embert megkértem mutassa meg. Végül a gyerekorvossal mentem a legtöbbre: szóval ha száraz a szája széle, ha az ujjavégét megnyomod és a kifehéredés lassan lesz újra pirosas-rózsaszínes. A kutacsot általában szoptatás elõtt jól ki tudod tapintanimert akkor puhább és bentebb van - a legegyszerûbben úgy találod meg ha az orravonalában húzod felfelé az ujjad és a homlokcsont fölé érsz, van egy hátul is de azt én se tudom pontosan. A legtöbb könyvben benne van képen is. Ha a szoptatás elõtt puha az rendben van, ha a szokásosnál bentebb van arra figyelni kell fõleg ha nagyon aluszékony napközben a baba. Informatív lehet még hasokat izzadt és keveset pisilt és súlyából mégis vesztett a két szoptatás között.

Milyen szomorú idõ lett. Babuci is nyûglõdik én meg majd elalszom. Fárasztó volt ez a hosszú hétvége.

Bubu
bubu

Zsunya!
Hát így újraolvasva elég érthetelen - tényleg elég gügye vagyok a fáradtságtól.
Szóval ha húzod az orrától a fejebúbjafelé az ujjad kb 2/3-nál van a kutacs, azaz a homlok- és a falilebeny határán a csontot nem érzed a bõr alatt, hanem olyan enyhe kis mélyedést tapinthatsz, puhának érzed.
Bocsi Bubu
bubu

Sziasztok!

Zsunya! Szerintem azért vigyázz ezzel a fel nem ébresztés dologgal... Itt a nagyobb babások (Kép) kapásból rávágták, hogy sebaj, majd sír, ha éhes lesz (az elsõ gondolatom nekem is ez volt), de a tiéd (bocs, nem emlékszem a nevére Kép) még nagyon pici! Amíg teljesen el nem múlik a kezdeti sárgaság, addig nagyon aluszékonyak tudnak lenni! PiciLacival is voltak ilyen gondok eleinte, õ már szopizás közben édesen elaludt, elcsordult a tej a szája szélén, és úgy nézett ki, mint aki teljesen elégedett. Csak éppen gyarapodni nem gyarapodott, és 1 hónapos korában pótlást akartak adatni neki, hogy nincs elég tejem. Én meg csak néztem döbbenten, hogy dehogy nincs, felét se eszi ki a készleteknek! Akkor mondta a doktor nénink, hogy feltétlenül ébresszem fel, ha túl hamar bealszik, és én éppen emiatt örökké mértem is eleinte. Nehéz is volt leállni késõbb az örökös méricskélésrõl, de ez már más lapra tartozik. Most, hogy ilyen nagyon melegek vannak, különösen nagy a kiszáradás veszélye, úgyhogy szerintem ne hagyd nagyon sokáig aludni! PiciLacinál végül az álmában evés jött be akkoriban, mert ha felébresztettem, akkor megsértõdött, és üvöltött, de ha cicit érzett a szájában, akkor szépen cumikázott álmában is, igaz, elég gyenge hatásfokkal. Kép Persze lehet, hogy akkoriban rontottam el, és ezért szokott rá a véget nem érõ nyamnyogásra... Kép
Talán az lenne a legbiztosabb, ha megkérdeznéd Ibolyt (eboy@freemail.hu), õ az igazi profi a szoptatás témában.

Heni! Egyáltalán nincs még késõ Barninak a babaúszáshoz! Akikhez mi járunk 3-20 hónapos korig fogadják a babákat. PiciLAci 3,5 hónapos volt, amikor elõször mentünk, de az még (szerintem) korai volt egy kicsit, mert még nem tartotta elég stabilan a fejét, úgyhogy kiitta szegénykém a fél medencét. Igaz, semmi baja nem lett tõle, és szemmel láthatóan egyáltalán nem is zavarta.

Bubu! Nekünk volt egyszer csúnya nagy piros folt PiciLaci popóján, szépen körkörösen a végbélnyílás körül. Vörös volt, és pici pörsenésszerûségek voltak rajta. Minden pelenkakiütés elleni módszert végigcsináltam vele, de semmi nem használt. Végül kiderült, hogy a szájpenész "túlsó vége" volt, és Canesten kenõcstõl 24 órán belül eltünt. Persze magát a szájpenészt is kezeltük közben.
Ja, és a pelenka nélküli popsiszellõztetéshez lehet kapni a DM-ben olyan pelenkázórátétet, aminek az egyik oldala valami vékony, puha nylon, a másik meg nedvszívó. Ha erre teszed, akkor az se baj, ha popsi szellõztetés közben odapisil.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Nem tudok sokat írni, mert Ármin két napja rettenetesen nyûglõdik a foga (és még ki tudja mi?) miatt. Ha az ölemben van, vigyorog nagyokat, de egy percre sem lehet letenni, így viszont rávetõdik a billentyûzetemre, ááááá!

Virág! Nagyon fogok figyelni minden narancsot! Kép

Vár: A MÁV kórház rendez gyereknapot a Kapisztrán téren 26-án 11-15 óráig, ott lesznek a dokik és a szülésznõk, valamint azok, akik ott szültek vagy ott szeretnének. Lesz mûsor is, és szerintem nyugodtan jöhet olyan is, akinek nincs köze a MÁV-hoz, hiszen köztéren, a nyílt utcán lesz!

Jaj, pedig akartam kérdezni is..... Kép De mennem kell, mert Ármin naggggyon szomorúúúú!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Bubu, mail ment!

Rebi! Annyira sajnállak ám! Mindig azon gondolkodom, hogy mit lehetne csinálni Rosszcsontoddal, hogy többet aludjon!
Én meg már úgy elkényelmesedtem, hogy ki vagyok akadva, ha éjjel felébred Réka egy fél órára!
Anyósommal beszélgettünk rólatok és neki jutott eszébe, hogy az Angyalok városában volt egy baba, aki azért nem tudott aludni, mert nem kapott levegõt rendesen. De mondjuk az sírt állandóan, meg enni sem tudott, úgyhogy nyilván nem errõl van szó!

Jóéjt!
Zafi és Réka
zafi

Sziasztok!!!

Zafi
Köszi az együttérzést Kép A kevés alvás ellenére sem cserélném el Csengét egy jóalvósra sem Kép ilyen, ilyennek kell elfogadnunk Kép Amúgy meg amikor már nagyon a kimerülés szélén állok, akkor fogja magt, és alszik egy jót. Ma pl. úgy viselkedett, mint egy kisangyal. Reggel/délelõtt aludt még egy nagyot, evett, játszott egyet a nagyapjával, aztán aludt megint (és megint majdnem egy egész órát!), aztán indultunk a régi sulimba évfolyamtalálkozóra. Ott is bûbájos volt, hatalmasakat sikított, vigyorgott mindenkire, békésen tûrte, hogy taperolják (2 fiúcskával is hatalmas szerelembe esett - kicsit csapodár a lelkem már most Kép ) Hazafelé aludt megint egy jót, most meg 10 perc alatt elaludt. Mondjuk nemsokára esedékes egy újabb evészet, de már az sem zavar Kép Amúgy amikor 6 órát aludt egyfolytában, már alig vártam, hogy felébredjen, és egyen. Nincs hozzászokva a mellem ilyen hosszú hanyagoláshoz Kép
Szóval panaszkodom, meg néha úgy érzem magam, mint akit kifacsartak, meg kb. úgy "élek", mint egy zombi ... de ezzel együtt nagyon jóóóó KépKépKép
Jöttök vasárnap a Várba?

pusssz
Rebi + 6 és fél hónapos Csenge-aki-ma-kisangyal-volt(eddig) Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Rebi,
megyünk!

Mindenki, aki építkezett már, vagy most építkezik!
Szeretném a segítségeteket kérni. Mi mostanság szeretnénk belekezdeni, de semmi tapasztalatunk, azt sem tudjuk, hol kezdjünk hozzá (ráadásul elég bonyolult a jelenlegi ház jogi része, de ez most mellékes), szóval néhányótokkal szeretnék személyesen leülni 1-2 hónapon belül, hogy megoszthassátok a tapasztalataitokat. Ha van valaki vállalkozó szellemû , az lécci írjon egy mélt, jóóóóóóó?

Köszi:

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

PIldi,
köszönöm szépen!qimage{thank03.gif}
Pénteken kell mennünk, remélem azért túlélem valahogy! (Az archívumot átböngésztem, de nem sokmindent találtam.)
És az vigasztal, hogy utána már jobb lesz a picinek!

Úgy látom mindenki hajat vágat?! Én is egy hete szabadultam meg a kínkeservesen megnövesztett hosszú hajtól. Most megint növesztem!Kép
Bár nekem kismanó így is el tudja kapni, de még milyen jól tud bele kapaszkodni. És az a legjobb, mikor így akar felülni!Kép

BMárti,
én azért nem is gondoltam a sárgaságra, mert nálunk eleve nem engedik haza a babákat, míg sárgák. Legalábbis a klinikán.

Ágci

Kép
Ágci

PIldi,
ez akart lenni
Kép

Ágci

Kép
Ágci

Szia Ágci!

A Margit kórházból se engedik haza a babákat, amíg nagyon sárgák. PiciLaci nem volt nagyon sárga egy pecig se, vasárnap szültem, csütörtökön haza is jöhettünk. Viszont volt egy nagyon enyhe sárgásbarna színe a kis arcának még hetekig. Szinte csak akkor látszott, ha oldalról, az arcával szinte párhuzamosan nézett el az ember az arca mellett. Szóval nem lehetett igazán sárgának nevezni, mégis csak aludt és aludt, még a cicin is. Bezzeg azóta... KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok, mindenkit megkímélek a szokásos kisregényeim egyikétöl, csak annyit, hogy
1. tegnap túlestem elsö lóról való pottyanásomon, minden porcikám sajog
2. Barninak jönnek a felsö fogai, no comment
3. alig tudom felemelni az 1. pontban említettek miatt
4. ma nem megyek lovagolni Kép

SEGÍTSÉÉÉÉG!

Virág, mél ment.

Heni
gesztenye

És Kép Kép Kép
Heni

Heni!

Szegény!Gondolom jól meg is ijedtél! Én is estem de szerencsém volt. Ügetés vagy vágta közben történt?
Hol lovagolsz? És mit csinálsz addig a lurkóval?

Most olvasok egy könyvet a címe : A baba sírás könyve. Érdekes gyakorlatias infók, meg ötletek vannak benne - és nem túl szüklátókörû... Jókat írt a hasfájóssághoz, meg altatáshoz is és tetszik benne ahogy leírja az anyukák lelki nyûgjeit és javaslatokat tesz. Egy féléve vettem, biztosan most is lehet még kapni. Dojika ha kell szívesen leírom a hasfájósoknak összeszedett dolgokat.
_ Ja ma kipróbáltam az egyiket :-). Nagyon Jó gyógyhatású volt a kimozdulás az anya szárnyaszegett lelkének a baba meg különösen élvezte az autózást - nem hiába anyja lánya. Tegnao volt egy hónapos a lányom. - Van ebben valami misztikus, most már nem féltem annyira.
Még turiban is voltunk és szuper olcsón szereztem egy nagy rakás szép lányos nyári szerkót és aranyos bodykat!
Mia,érdemes volt benézni - fiú cuccok is voltak jók.

Akinek van korábbi tapasztalata, nagy és igen jól gyarapodó babával - meddig lesznek jók a 68-asok? Mostmár feszengünk a 62-esben. Csak mert varrnék neki a nyárra, de úgy tûnik inkább 72-est lesz érdemes szabni. Mire összejön, hogy megvarrom nehogy kinõje a kis vacak.

Na tessék, ha jó a kedvem milyen szószátyár leszek...

Bubu
bubu

BMárti!

Köszi, azt már próbáltuk, de sajna nem jött be, nem gombás fertõzés lesz.

Bubu
bubu

Szia Bubu!

PiciLaci eleinte átlagosan heti 1 cm-t nõtt, mostanában kezd lassulni. Úgyhogy nekünk egy méret kb. 6-7 hetet húzott ki. Most 22 hetes, 50 cm-rel született, és most növi ki éppen a 68-as cuccokat. A 68-as méret talán már 7-8 hétig is kibírta, ahogy egyre több grammot kell felszednie egy-egy centihez, úgy lassul a "nyúlása". Persze nem igazán egyenletes, mert pl. a múlt héten 25 dekát gyarapodott, az azt megelõzõn meg csak 10-et. Szóval azért nincsenek kõbe vésett szabályok. Kép
BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Márti! Köszi az érdeklõdést, megvagyunk, csak nem történt velünk semmi különös.

Tulajdonképpen egyetlen dolog okoz mostanában fejtörést, bár ezzel lehet, hogy a Hozzátáplálás topichoz kellene fordulnom. Szóval: Romola lassan fél éves lesz, egyszer-egyszer próbálkozunk a hozzátáplálással. Eddig reszelt almának a levét ette kiskanálból, múltkor ezt összekevertem banánnal. Eredmény: emésztetlenül átszaladt Romin és egy az egyben került minden a pelusba.
Szerintetek hanyagoljam még a hozzátáplálást, vagy minden nap adjak neki valami gyümit, hogy "gyakorolja" a szervezete az emésztést? (Tejcsi még van bõven.)

Sziasztok: Laura és Romola (5,5 hónapos)
p_laura

Sziasztok Lányok!

Csoda történt, hosszas hónapok után végre új faxmodem került a ketyerénkbe, ennek következményeként most újra el tudok jutni (végre valahára!!!) Hozzátok.

Bubu, kérdezted, hol van a kõbányai uszoda. Elõd u. 1. szám alatt található, egyébként pedig a volt Kõbánya mozi mögött találod meg, nem nagyon téveszthetõ el. Ha van még kérdésed az uszival kapcs., én is szívesen válaszolok, ugyanis mi is oda járunk Bálinttal, Zafiékat is mi "csábítottuk" el, bár nem nagyon kellett Õket csábítaniKép

Virág, szija! Naná, hajvágás nálam is téma, mert iszonyatosan hullik a hajam, a fodrászom azt tanácsolta, hogy legyen minél rövidebb, így a kisebb súly miatt kevesebb esik le a fejemrõl. No majd meglátjuk, csak még azt nem tom, hogy mennyire is legyen rövid. De ha akarod, szolidáris vagyok én is VeledKép

Vár, vasárnap? Zafi, Rebi, Heni, Virág, meg aki még MÁV-os, tervezitek, hogy mentek? Mert ha igen, szívesen elmennénk mi is!

Voltunk ma az 5 hónapos oltáson, de nem is igazán ez a lényeg, mert elég hõsies volt a bébink (és egyelõre még semmi baja), hanem inkább a dokinõtõl meg a védõnénitõl volt már megint herótom, merthogy most kitalálták, hogy az nem jó, ahogy én táplálom a gyerekem. Elmondom, mit és hogyan eszünk, aztán mondjátok már meg lécci, hogy télleg idióta vagyok?
Szal Bálint (5 hónpos) késõn kelõ, fél 9 körül ébred, ekkor 2 deci tápszert kap (merthogy Õ tápszeres baba). Ezután kb. 12 - negyed 1-kor van az ebéd, ez általában egy egész üveg bébiétel. Ezután kb. 4 - fél5-kor van az uzsonna, ami általában tejpépben valamilyen gyümi (banán, alma). Ezután már csak a vacsora van kb. fél9 - háromnegyed9-kor. Ez összesen 4 darab étkezés. Még ha akarnám sem tudnék többet tenni a gyerekbe, mert egyrészt sosem kéri a kaját, hanem én nézem az idõt, hogy már kaja van, másrészt elõfordult már, hogy amikor még 5X evett egy nap, a reggeli, tízórai, ebéd és uzsonna után egy akkorát hányt, hogy csuda, és egyáltalán nem volt beteg, még a közérzete sem volt rossz, sõt, agyba-fõbe vigyorgott, csupán tele volt folyton a gyomra. Hozzáteszem, a hányás alkalmával semmi újat nem kapott, tehát még erre sem volt fogható. Ekkor tértem át egyébként a 4X-i kajára.
Most ez tényleg kevés??? A gyerek egyébként 7.65 kiló és 69 centi, csupa husi, nem egy etióp tipus, ergo nem éhezik. Higgyek a könyveknek, amik aszongyák, hogy egy 6. hónapban lévõ gyerek elvileg már csak négyszer eszik? Vagy rettenjek meg és tegyek úgy, ahogy az okosok mondjanak, és etessem megint 5X? Ja, meg aszonta a védõnõ, hogy keltsem elõbb, ne hagyjam fél 9-ig aludni, és így belefér az 5 kaja... Asszem ekkor akadtam ki igazán.

Hüjnye, hosszas lettem, bocsánat.
Legyetek jók, cuppantás mindenkinek:
Beja és Bálint

UI: tettem egy képet a profilomba Bácusról, aki szeretné, nézze megKép
beja

Heni,
mél jött, válasz ment. Kép

Laura,
sajnos nem tudom. Kép

Ráhelbaba 56 cm-rel jött a világra, most 10 hetes, és még mindig 56-os rugikat hord, a 62-es leesik róla, olyan nagy. Ma kapta meg szegény a 2 hónapos oltást. KépKépKép Sírt. Nagyon. Még órákkal utána is. Lehetséges, hogy fáj neki a lába? Van rá valamilyen homeopátiás bogyó vagy krém?

Köszi:

Virág
Virág (fiore)

Beja,
Bácus gyönyörû! A kajáról: azt gondolom, hogy bízz a saját eszedben és az anyai ösztönödben!

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok

Virág:
mail ment.

Ruhákba már mi is lassan kinõjjük a 62-est, de még van 56-os is jó. Szóval szerintem a méretezés is nagyon változó.

Mi hétfõn kapunk 2 hónapos szurit. Ez a belázasodós? vagy nem jellemzõ? Kell borogatni, kúpot adni? Biztos elmondja majd a dokinéni, de gondoltam a tapasztalat többet ér. Én már nem emlékszem vissza 8 évvel ezelõttre. Sajna....

Voltatok a Madarászba UH-n. Érdemes elmenni? A dokinénink rá sem beszélt meg le se. azt mondta ha van rá 2000 Ft-om és el akarom vinnni, akkor vigyem, de hát régen sem volt ilyen........
Mit csináljak????

Mai napi megállapításom: Kicvsi fiam egy kicsit el lett kényesztetve. Én voltam! Vagy alszik, vagy nyöszörög. Az ölembe bezzeg semmi baja. Ezt azt hiszem elszúrtam, most próbálom helyrehozni bûnömet, de hát imádom, mit csináljak? Nem bírom hallgatni ha nyüszít.

Sziasztok
Zkati és Máté baba
zkati

Sziasztok!

Zkati,
én elvittem Hangát a Madarászba UH-ra. szerintem érdemese elmenni. Csak elõre be kell jelentkezni.

A kéthónapos, háromhónapos oltáson Hanga nem lázasodott be, semmi baja nem volt. Bezzeg a négyhónapos! Vagy másfél hétre teljesen felborította a napjainkat a szuri utóhatása.

Beja,
Bálint baba tényleg nagyon helyes kölyökKép. A kaját meg szerintem bízd rá, legfeljebb a védõnéninek azt mondod ötször eszikKép

Szila
szila

Beja! Bálint tényleg nagyon helyes, és csatlakozom Virághoz az etetés témában.

Zafi! Már majdnem mentünk a tornára, de a barátnõmet kellett végülis egy kicsit vígasztalnom. De itthon tornáztunk kazettára baba-mama tornát!

Heni! Én nagyon szerettem volna gátvédelemmel szülni, készültem is rá: intimtorna, mandulaolaj. A szülésznõ próbálkozott is (bár ahogyan tette, aból van egy halvány sejtelmem, hogy igazából nem is értett hozzá), de végülis Helena olyan nagy volt, én meg olyan szûk, hogy nemcsak vágtak, hanem utána sajnos repedtem is. Akkorát, hogy azt mondta a dokim, hogy ha centrálisan vágtak volna, akkor belerepedt volna a végbelembe. Durva... Nekem is felszívódó varrataim voltak, de az utolsó nap kiszedte a külsõket a doki, mert látta mennyire szenvedek. (Volt amikor sírva kértem fájdalomcsillapítót a nõvérektõl.) Szóvel ezt szeretném a következõ alkalommal megúszni.

Laura! Én még nagyon nem vagyok otthon a hozzátáplálás témában, de szerintem próbálj meg más gyümiket is! És nagyon keveset!

Rebi! Csoda történt és ahogyan te mondtad: egyik napról a másikra! Helen már nem sír fürdés közben!!! És lehet, hogy átestünk a ló túloldalára, mert annyira ellazult, hogy belekakilt a vízbe!!! Kép Le kellett a vízet ereszteni és újat engedni, mert minden csupa kaki lett. Kép Felbuzdulva a nagy változáson már a bébiúszáson járt a fejem, de így, hogy belesz.r, nem merek rá vállalkozni!

BMárti! Írnál a békási topicba az úszásról? Hova jártok? Mennyibe kerül? Mit csináltok? Köszi!

Jó éjszakát mindenkinek!
Menta és Helen (3 és fél hónapos)
menta

Sziasztok!

KÖszi megint a rengeteg hasznos tanácsot...

Sajnos lázas lettem, a jobb mellem feszül és Máté nem hajlandó szopikázni belöle. A lázam ahogy jött reggelre, estére el is múlt szerencsére, de a mellm még minid g érzékeny és hiába fejem, masszirozom, mintha nem karna ürülni... Ma megnézte a védönöm is, masszirozzam tovább, és fejjem.

Bubu - nagyon megköszönöm ha leírod nekem a hasfájósággal kapcsolatos dolgokat. Ha kérhetem mailban, akkor a dojika@mailbox.hu címre küld el nekem! Elöre is köszönöm.

Ti voltatok úgy, így a 10 nap fele, hogy nem fog ez sokáig így menni ?
Egyáltalán nincs étvágyam, elég gyenge is vagyok és rém sápadt (ezt a védönö mondta), és az én drágám csak akkor szundít békésen ha én fenn vagyok. Ha lefekszem rögtön nyöszörögni kezd... néha komolyan asírógörcs szélén álok...
NA nem panaszkodom tovább, imádom a kiskrapekot és nem adnám semmiért.

Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Dojika!Kitartás! Szerintem mindannyian átéltük ezt az idõszakot, akkor én is nehezen hittem el, hogy jobban leszek valaha, de egy-két hét és ti is szépen összeszoktok, és elmúlnak a sírós idõk! HAJRÁ Kép

VÁR? szerintem mi nem megyünk! Hétvégén jönnek a szüleim vidékrõl és vasárnap Rékával leköltözünk hozzájuk egy hétre, mert apa államvizsgára készül. Nem hiszem, hogy a vár még belefér abba a napbaKép

Menta! Jó, hogy nem jöttél tornára, mert nem volt. Szegény Kati beteg lett, de jövõ héten már biztos lesz, csak a fenti okok miatt mi nem megyünk. De remélem azért csak összefutunk valamikor azon a tornán!Kép

Beja! Szerintem jól csinálod az etetést! Nem mintha szakértõ lennék, de hát Bácus olyan jól néz ki Kép (Réka is odavan érte Kép ), jól alszik, boldog baba és hát tényleg jó húsban van! A védõnõ meg tehet egy szívességet!
A lányom látni akarja a fiad! Szombaton?

Pusszantás,
Zafi és Réka

ui.: mi holnap megyünk az 5hónapos oltásraKép
zafi

Sziasztok!

Bubu: Balu 6 hetente váltott méretet az elején. Most a 80-ast hordja, de már nem sokáig.

Dojika: ha úgy érzed, nem ürül rendesen a melledbõl a tej, akkor esetleg azzal is próbálkozhatsz, hogy megkéred apát, hogy segítsen kiszívni! Hátha bejön. Én rengetegszer aludtam félig ülve Baluval a hasamon, mert úgy aludt, máshogy meg nem.
Kép
Ja, és állandóan úgy éreztem, mintha maratont futottam volna. Kitartás!

Már 3 fogunk van! Kép

cory és Balu, aki már 8 hónapos és 1 hetes

cory
Budapest

Bocs: a kép ez akart lenni:
Kép
cory

Bocs: a kép ez akart lenni: [url=http://www.freeweb.hu/terszt/031.jpg" TARGET="_top]http://www.freeweb.hu/terszt/031.jpg[/url]

cory
Budapest

Sziasztok!!!

Dojika
ilyen egynapos lázam nekem is volt, amikor Csenge 3 hetes volt... 24 órán keresztül 39.5, aztán egyik pillanatról a másikra semmi. A mellem az egyik oldalon nekem is fájt, de szerencsére nem a klasszikus mellgyulladás volt. Bár alig éltem, akkor is szopiztattam. Mondjuk nálunk addig rengeteget aludt nap közben (két etetés közti idõt végig aludta), és utána kezdõdött a nemalvásos idõszak ...
És mi hónapokig úgy aludtunk nap közben, hogy a hasamon volt .. csak így tudtam pihizni egy kicsit ...

Viszont ma... délután 2 órát aludtKépKép ... alvás szempontjából mintha kicserélték volna Kép Csak még azt nem tudom, hogy most pótolja az eddig át nem aludt órákat, vagy elõre kialussza magát újra, aztán majd megint szinte semmit ... KépKép

Menta KépKépKép
Mondtam én !!!!! KépKép Amúgy ne aggódj a kaki miatt Kép Ha úszni mentek, úgyis valami nacit kell a medencében adni rá, amiben a kaki bent marad ... Kép És ha van rá módotok, akkor menjetek úszni Kép ... tõlünk sajna minden messze van, és autó nélkül reménytelen .. lenne még akkor is, ha anyagilag bírnánk ... A "környékünkön" rettenetesen drága volt ...

Beja
De jóóóóó, hogy újra vagy rendszeresen KépKép Evészet szempontjából meg tojj a védõnõre. Mondd neki, amit hallani szeretne, és csinálj mindent úgy, ahogy Nektek jó Kép Méghogy keltsd fel, és tömd meg .. sõt, emiatt keltsd fel .. Ez nem normális ...

Mi tuti megyünk vasárnap a Várba ...

Csenge most este óránként felébred, és nagyon nyöszörög Kép remélem, nem ez megy majd egész éjjel ... a foga lehet? (bár még nem látszik semmi ...)

Huuhh, de jó, hogy nem mentünk tornára .. asszem meg is ütött volna a guta ... Kép

pusssz, jóéjt
R.

rebi

Sziasztok!
Bubu, sok év óta most ültem elöször lovon, pont 1 olyan lovat sikerült alám tenni, aki rettentö ijedös, az elsö felbukkanó kaszás embertöl megugrott, talán nem is kellett volna leesnem, csak addigra eldöntöttem, hogy le fogok! Rám is lépett kicsit, bár az fájt a legkevésbé. Kép De visszaültem! Ma a férjem megnevelte... A baj az, hogy amióta Barni van, félek!

BMárti, Zafi, Beja! Azt olvastam, hogy amelyik bébi 6 hónapos koráig nem tanul meg úszni, az 6 éves koráig már nem fog. (búvárreflex) Ez igaz? De pancsolni tud, nem? Nem lehet ott összeszedni mindenféle fertözést?

Laura! Epéd rendben?
Ne siess a gyümölcsetetéssel szvsz, akár még egy hónapig is ráér. Barni is elmúlt 6 hónapos, mire
1. ízlett neki a gyümi
2. nem emésztetlenül jött ki alul
Ne legyen, hogy külsö nyomásra kínálod Romolát (gy.orvos, védönö, család), úgyis fogod látni, mikor igényli már! Elöször én is féltem, mi lesz, de végül olyan egyértelmü volt.

Márti, meggyógyultatok?

Rebi, csak így tovább! Kép

Menta! Dettó!!! Bár én azt hiszem, odáig repedtem. És aranyerem is van Kép

Dojika! Próbálj enni, pihenni rendesen!!! Néha kényeztesd magad, ha teheted. Kitartás!!!

Beja! Üdv itt!!! Kép Szerintem jól csinálod, nem kell nekik hinni mindenben... Erröl regényeket tudnék írni, hogy nekem mindig velük kellett megküzdenem... Ne hagyd magad! Mi a második hónaptól azt mondjuk a védönönek, amit hallani akar. Ez is vacak szitu, de nem oktathatom ki én öt. Kép Bálint nagyon édes!!!

ZKati! Hasi és fej uh-ra gondolsz? Mi a Bethesdaban voltunk, a dokink írt beutalót, így ingyen volt. Érdemes. Egy füst alatt intézték a csípö szüréssel. (Én neurológushoz is vinném mostmár.)

Cory, ismerös Kép

Muszáj mennem (Andrisomnak kell a gép), jóéjt.

Heni

Ui: Igen, megyünk a várba!
gesztenye

Beja!
Jó fej fiad van - és milyen elmélyülten nézelõdik!

Dojika!
Email ment. Fáradtság nagyon is volt - de azért egyél valami olyat amit szeretsz - csak kényeztetés képpen. Étvágytalan a láztól is lehetsz. A fáradtság kapcsán -vashiány, magnéziumhiány? Én rendszeresen iszom a plusszaimat és talán jobb azóta.

Bubu
bubu

Beja
Üdv, szép a kisfiad. Kajálás ügyileg csatlakozom az elõttem szólókhoz.

Dojika
Fel a fejjel, hamarosan túl lesztek ezen.Kép Szerintem is próbáljátok az együttalvást, vagy rajtad a gyerek, vagy melletted.

Menta
Örülök, hogy rendezõdnek a fürdés gondok. Kép

Szila
Elkeserítesz ezzel a 4 hónapos oltással, másfél hét múlva nekünk is az jön, már elõre félekKép

Megvolt a hajvágás, 2 cm lett (ez nálunk kicsinek számít Kép ). Sajnos azonban csak elöl és felül sikerült levágni, ui. Peti ordított, nekünk meg nem volt elég lelkierõnk a terrorhoz. Igaz, hátul jóval rövidebb a haja, mint fent volt, azért mégiscsak felemás egy kicsit. Persze a fejét is remekül tartotta a kincsem, így hozzá sem fértünk volna a nyakára kúszó tincseknek. Talán ma befejezzük...
Tegnap baromi hasfájós napunk voltKép Magától egyszerûen nem akar jönni a kakiKép
Ma megyünk bébiúszásra beiratkozni és júniustól indul az egész. Remélem KisLurkó jól bírja majd. Menta szerintem is bátran menjetek úszni, a kaki állítólag nem megy ki a pelusból, de egyébként is ritka, hogy vízben akarnának kakilni. Persze vannak kivételekKép

üdv és szép napot: Gorsi és Peti
gorsi

Sziasztok!

Heni,
egy szóval ez marhaság, mármint az úszásról!
A babák nem is tudnak megtanulni úszni 6 hónapos korukig!!! És azok a helyek, ahol belevágják a vízbe õket, hogy "ússzá ki gyerek, ahogy tudsz" naaa, azokat kell hamar gyorsan ott hagyni. Ma már inkább a vízhez szoktatás a cél, az úszástanulás egy kicsit késõbb következik. Amúgy egyik közeli ismerõsünk (maga is úszóoktató) a kisfiával anno jártak babaúszásra. A kissrác annyira biztonságban érezte magát, hogy elég nehezen tanult meg úszni ovis korában. Szóval szvsz a bébiúszás egy jó családi program, kikapcsolódás a mindennapok egyhangúságából, a picit nyitottabbá teszi, mert állandóan találkozik más babulekekkel, és erõsíti a kis szervezetét. Általában nagyon gondosan ügyel az ÁNTSZ ezeknek az uszodáknak a tisztaságára, úgyhogy nagyon minimális a fertõzés veszély! Én nagyon tudom ajánlani mindenkinek, akár mikor is kezdi el, nagyon jól tudják érezni magukat a kicsik!Kép

Menta
Állítólag a melegvíz megindíthatja a bélmozgásokat, ezért történhetett a baleset.Kép De ez nem igazán jellemzõ, az usziban különben is hidegebb a víz néhány fokkal. Bátran menjetek, veszíteni valótok nincs! Lehet kapni Baby Bruin pelenkavédõt vagy mit, nálunk azt kellett rákötni a babukra. De mikor anélkül voltak, csak kisgatyában, soha nem fordult elõ. Pedig volt ott két hónapos kisbaba is.

Rebi,
ezek igazán jó hírek az alvásról! Akkor most te is pihenj nagyokat, jó?!

\Gorsi,
próbáld ki, hogy te eszel õszibarack befõttet szoptatás elõtt, vagy baraklét iszol, nálunk mindig jött utána a produkció! Csak gyõztem kimosni a gyarkõcöt!Kép

Szép napot mindenkinek!
Ágci

Kép
Ágci

Dojika,
kitartás! Nagyon nehéz most, de könnyeb lesz, hidd el! Az, hogy sápadt és fáradt vagy,lehet a (persze a babától is) vashiánytól. Amikor utoljára voltál vérvételen, normális volt a vasad? A lázad lehetett tejláz is. Nekem is volt, azt hittem, már soha nem fog kiürülni a mellem, de egyszercsak kiszopizta a manó. Fejésre egyáltalán nem ürült az egyik negyed, csak kõkemény volt. De hipp-hopp elmúlt. Rmélem, mikor ezt olvasod, már túl is vagy rajta! Kép

Pussszancs:

Virág
Virág (fiore)

Ágci
Már ittam 3 napja 1 egész literrel, de semmi, megittam egy vagon kamillateát, semmi, masszírozom a hasát, tolom a hasához a lábát, semmi.Én már mindent csináltam, amit valaha is olvastam, de hiábaKép Lehet, hogy valami bélbaja van? Tegnap sajnos végülis hõmérõztünk, de ezt nem akarom rendszeresíteni. Nem segítettem rajta sokat, hogy hátha jön utána magától is, de azóta nem történt semmi, csak megint nyögdécsel a pocija miatt.Kép
Azért köszi a tanácsot.

Gorsi
gorsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?