Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Én úgy tudom, hogy Kaszás doki még ott van a Jánosban.

Nóri, most én is egyedül megyek, megy a párom Franciaországba.
Egyébként úgy látszik, április a fiúbabák hónapja, és a '76-os anyukáké! Kép Kép Kép Én is ide tartozom. Csak én meg februári vagyok.

Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok!

Tudtok valamit Png-ről? NAgyon eltűnt!
Remélem minden rendben velük.
Csak nem babáznak már?

Judy!
Jelentkeztem a du-i kurzusra, de nem ígérte a csaj, hogy még beférek. KÉrdőjellel felírt, de meg kell kérdeznie K.A.-t. Kérdezte, hogy honnan hallottam a tanfolyamról, s amikor mondtam, hogy Te ajánlottad, akkor rájött, hoyg valszeg együtt szeretnénk menni, így azt mondta, hogy ha ma befizetem, akkor nagy a valszege, hogy még bepaszíroznak a csoportba.
Remélem sikerül. Kép

Lolita!
Miért akarsz dokit váltani?
Kihez jársz most?

Julcsi!
Tényleg vigyázz a vonatWC-kel. A dokit kérdezted, hogy mit szól a hosszú zötykölődéshez?
Lehet, hogy hülye ötlet, de egykor hallottam egy olyan tamponról, ami át van itatva valamivel, s megakadályozza a fertőzések összeszedését (pl.: uszoda), csak azt nem tudom, hogy terhesen alkalmazható e és hogy pontosan mi is ez. De a doki lehet, hogy tud neked ebben segíteni.

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Köszi a véleményeket! Szóval ezen a vonaton még gondolkodunk. Lehet, hogy Zsolti haverja levisz minket kocsival, így akkor a nem használt cuccokat is el tudnánk vinni a költözés előtt. 3-3,5 órát meg csak kibírok valahogy, legfeljebb az úton csak 1-2 kortyot iszok, ha már nagyon szomjas leszek. Kép

Viszont most jól kitoltam magammal a holnapi cukor miatt.Kép Beszéltem ma a dokival, hogy vinni kell-e reggeli vizeletet, azt mondta nem, majd ott is jó. Aztán (én hülye!Kép)megkérdeztem tőle, hogy ugye attól maradhat a tej+zsemle, hogy nálunk a fél család cukros (apu ágán mindenki). Ugyanis ezt én a csütörtökön nem mondtam neki, de egyszer (talán decemberben) már beszéltünk róla. Erre mondta, hogy akkor nem, ne kockáztassunk, akkor inkább legyen a glükóz. Úgyhogy most egyrészt mehetek 1 órával hamarabb, ráadásul éhgyomorra, illetve ihatom azt a szörnyű löttyöt, aztán még 2 óráig nem is ehetek. Kép Hú! Nagyon félek, hogy leszédülök a székről, eleve a sima vérvételtől az ájulás határán vagyok mindig, és utána egyből benyomok valami sportszelet félét. Most meg még 2 óráig semmi!Kép Nem tudom mi lesz!

Azért a felkészítőre szeretnék menni én is. Kép Remélem, hogy lesz majd erőm. Zsolti nem jön, én is egyedül megyek. Nóri! Találkozzunk valahol?

Adri! A Márkus az, aki a Nőgyógynak a vezetője?Õt nem ismerem, bár én is csak az én dokimat ismerem szinte.

Timi! Szerintem Png már biztos megszült, már csak napok lehettek volna még neki. Lehet, hogy a kórházban éppen babázik. De jó neki! Azért majd remélem, be fog számolni!

Ma voltunk a Mini Manóba babakocsit nézni. Most teljes a káosz a fejünkben, kettő volt olyan, ami nagyon tetszett minden szempontból. Az egyik a Peg Perego Venezia, ez 76.000 ft, a másik Top Rider 923, ez viszont csak 28.000 ft. Kinézetre az utóbbiba szerettem bele. A különbség annyi, hogy az előző 2 kilóval könnyebb, ha összcsukom, akkor megáll a saját lábán, meg van hozzá olyan, hogy cumisüvegtartó, illetve mind a 4 kereke bolygós. A másik viszont sokkal szebb és pofásabb, a színe is jobban tetszik, ennek viszont csak 2kereke bolygós meg kisebb a kosár része lent. Viszont ami nekünk a fő szempont volt, az mindkettőnél megvan: 180 fokban dönthető, kétirányban tolható, tehát átfordítható, van ugye ülő változata, van lábzsákja, napellenzője, azon kukucskáló stb. Szóval szerintetek melyiket érné megvenni?
Nektek milyen kocsitok van, Anyukák?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 

 
 

Sziasztok,

a második babámat fogom szülni a Jánosban, a kisfiamat két éve, császárral szültem, toxémia miatt.
Most május végére várjuk hugit.

Nagyon nem tudtalak még visszaolvasni Benneteket, és egyenlőre kérdésem sincs Kép Kép Kép

Mindenkinek jó éjt,
Doren
22+2

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok Lányok!

Mégegyszer nagyon örülök, hogy rátok találtam. Majd igyekszem olvasgatni az előzményeket, de erre szerintem majd csak otthon lesz időm, amikor már nem fogok dolgozni.

Szia Vera!

A mail címem: akortelyesi@citromail.hu erre el tudnád küldeni a barátnőd címét?
Előre is köszönöm!

Kedves Nóri!

Köszönöm szépen az infókat a tanfolyamról, még annyi kérdésem van, hogy ez ingyenes? Ha jól vettem ki akkor ti a párotokkal együtt jártok?
Amúgy én május 14-re vagyok kiírva.

Segítségedet nagyon köszönöm!

Üdv Adri
kadrika
 
 


Sziasztok!

Timi, mi újság tudsz jönni a tanfolyamra? Mikor hívod őket ez ügyben? Tök jó hogy mondtál engem, hátha ez segít és még benyom a csoportbaKépKép

Julcsi, szívás az éhgyomor meg a glükóz Kép de szerintem jól csináltad, hogy mondtad mi a helyzet a családban, ezeket szerintem nem szabad eltitkolniKép

Julcsi, szerintem nálad esetleg szempont lehet a könnyű babakocsi, mert ahogy érzékelem, te gyalog közlekedsz, vagy nem? Ha igen, nálam biztos,hogy fontos szempont lenne ez, egyébként mi még nem néztünk kocsikat. Valószínűleg nekem valami terep kocsi fog kelleni, mert ha elköltözünk ott szörnyű az utcaKép

Judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi, én is 76. februári vagyok Kép. Én 8-án születtem, és Te? Kép

Julcsi, mi az elején nem veszünk még babakocsit, mert kapunk kölcsön egy fekvőset, de amikor ezt még nem tudtam a Bergont néztem ki. Van is az Õrsön mintaboltjuk, a Regi bababolt. Ez az Ikeával szemben lévő hosszú tízemeletes aljában van, közel a Nagy Lajos kir. úthoz. Egy földszinti ablakra van kíírva, hogy Regi bababolt.
Nem voltam még ott, de a képek alapján nagyon jó kis kocsiknak néznek ki, meg azt írják róluk, hogy könnyűek.
EZt csak azért írtam, hogy esetleg megnézhetnétek azt is, hátha ott van olyan amiben együtt vannak a jó tulajdonságok.

Én a magam részéről lehet, hogy a drágábbat venném, mert sokmindenkitől hallottam, hogy az olcsóbb pl. Pierre Cardin babakocsik eltörtek, és csak egy baba időszakot bírtak ki.

Gondolom már túl vagy a cukros löttyön,de azért tényleg jó, hogy inkább szóltál.

Találkozhatunk az Õrsön, 3/4 4-kor, ha az neked jó. Majd még negyed 4-kor visszanézek, hogy válaszoltál-e.

Adri, a tanfolyam ingyenes. Jöhetnek a párok is mindegyik előadásra is, de nem annyira jellemző. A relaxáció+légzés órára ajánlják az Apukák jelenlétét, mert akkor tudnak majd segíteni.
Mi hol párosan megyünk, hol nem. Ez a Fiúk elfoglaltságától függ Kép.

Judy, nem gondoltad még meg magad, hogy bekapcsolódj hozzánk?

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri, február 16 Kép Hát, nem sok idő van köztünk! Kép

Julcsi, hogy bírtad a reggeli tortúrát????

este megyek én is...

Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok!

Judy!
Holnap felhívom Õket, s megtudakolom, hogy megérkezett e a pénz, s hogy akkor sikerült e beférnem a csoportba. Majd jelentkezek, hogy mizújs.

Puszi, Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!
Nekem ilyen kocsim volt
a márkája Pavel és akkor 2000-ben a Minimanóban vettük de a szaküzlet a Könyves Kálmán kőrút Biró Lajos u sarok.található.
tel:210 04 78
tulajdonságai:-nagyon könnyű az alu váznak köszönhetően
-a huzata vizlepergetős
-újszülöttkortól használható mivel teljesen vizszintesre fektethető a támlája később pedig sportkocsivá lehet alakitani
-lábzsákos
.két irányból tolható
-a kupolája széles és van rajta egy kis kukucskáló a tetején
-a kerekek eléggé stabilak tehát birják a rosszabb utakat is ...én is megjártam velük kőrbe a földetKép amikor hasfájós volt Andris fiam
-mi akkor 32 ezer forintért vettük
Remélem segitettem.
VeraKép










Kép

Kép
Kép
vera70
 
 


Lányok,elfelejtettem mondani, hogy megyek holnap erre a Brendonos babaápolási beszélgetésre. Érdekel valakit???? Állítólag ez lesz az utolsó...

Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok!

Nóri! Akkor találkozzunk 3/4-kor ugyanott. Köszi ezt a bababoltot, lehet, hogy csütörtökön akkor elmegyek és megnézem.

Doren! Neked ki a dokid?

Judy! Igen, én szinte csak gyalog közledekedek (vagyis BKV-val). Szóval számítanak a kilók a cipekedésnél.
Meg ma is mondta a doki, hogy nehogy 5 kg-nál többet emeljek Kép, mondtam neki a múltkori járatomat a vízzel meg gyümölcsökkel, hogy mennyit cipekedek néha.

Hú! Ez a cukor nem volt semmi! Meg rosszul is lettem tőle! Kép
Én azt hittem odamegyek, ideadja a beutalót, utána labor, vérvétel éhgyomorra, két óra várakozás utána meg újabb vérvétel. Hát nem!
Odamentem 1/2 8-ra a szülészetre, a dokim kihozott egy nagy tasakot és a kezembe nyomta. Olyan volt mint egy nagy zacskó heroin. Mondja, hogy akkor ezt kellene most meginnom vízzel. De mondom ezt mindet? Igen. Baromi sok volt! Szerintem még a süteményekbe sem kell ennyit cukrot tenni egyszerre! Egy tenyérnyi nagy dagi tasak porcukor jellegű por. És mondom itt igyam meg, ne a laborban, vagy nem lesz éhgyomri vérvétel. Erre mondja a doki, hogy az nem lesz, igyam meg itt, és maradjak itt addig nyugodtan a folyosón, olvasgassak, megírja majd a beutalót, és majd átmegyek mire kell. Hozott egy poharat, hogy abba megcsinálhatom a cukrot.
Feltéptem a tasakot és elkezdtem beleszórni a pohárba, de csordultig tele lett a porral. Hát víz már nem is fért volna rá! Úgyhogy jó 2/3-t visszaöntöttem, és így 3 nagy adagban ittam meg. Ráadásul nem is oldódott fel igazán, éreztem, hogy recseg a fogam alatt a por. A legutolsó pohárral meg már teljesen megkövült az "anyag" (ilyen kavics darabokra), amik fel sem olvadtak, úgyhogy a végén azokat kénytelen voltam elrágcsálni. Olyan émelygés kapott el, hogy azt hittem rögtön kijön belőlem. Kép
Ehhez hozzájön az, hogy este már nem is mertem vacsizni, csak uborkát meg paradicsomot ettem, és hajnal 3-tól már nem is aludtam, csak a kaja járt az eszemben, baromi éhes voltam.
Aztán csak ott ültem még közel 2 órát a padon, pont a babákkal szemben a belső folyosón.
De már annyira éhes is voltam, meg olyan "édesnek" éreztem magam, émelyegtem, hogy először csak elkezdtem szédülni, aztán éreztem, hogy nagyon hányingerem van, a végén már úgy éreztem, hogy nem bírom tovább, ennem kell valami sósat, vagy leesek a padról. És még 1 óra sem telt el!Kép
Aztán egy párszor eljött arra a Balog doki, mindig kérdezte, hogy vagyok. Kb félidőnél szóltam neki, hogy mindjárt kijön belőlem. Mondta, hogy az nem lenne jó, mert akkor megint meg kell majd csinálni, próbáljam meg valahogy kibírni ezt a "kis" időt. Bár ilyenkor tudja, hogy még lassabban telik, de legfeljebb akkor hamarabb elmegyek a vérvételre, már csak egy kicsit bírjam ki.
Aztán még ott szenvedtem egy ideig. Jön egy másik doki, nem is ismertem. Meglátott, odajött, hogy te jó ég, rosszul vagyok?, nem tud valamit segíteni? Mondom neki, hogy mi van, azt mondta szóljak, ha már nem bírom, itt lesz a közelben, de nagyon rosszul nézek ki. Aztán jött megint a Balog doki, hogy bírom-e még. Azt hiszem már nem is tudtam neki válaszolni, csak nyögni egyet, hogy "öhö". Kezdett minden homályos lenni, éreztem, hogy remeg a kezem meg a lábam. Na mondom, majd el sem tudok menni a laborig. És még mindig csak 9 óra múlt. 8-kor ittam meg a lét, tehát 10-kor van a vérvétel. Próbáltam nagy levegőket venni, már majdnem sírtam. Nagyon rossz volt! Szerintem az éhség volt rosszabb, mint a cukor. Vagy most így utólag már nem is tudom. Néztem a táskámat, hogy benne ott egy szendvics, és mi lenne, ha beleharapnék. De nem lehet!!! Aztán megint jött a doki, hogy már nem kell sokat kibírni, félkor elindulhatok, az a kis idő már nem számít. Addig meg lehet, hogy jobb lenne egy kicsit sétálnom a friss levegőn, hátha az segít. Ott hátul lementem egy fél emeletet, de nem bírtam tovább menni, úgyhogy visszjöttem és leültem a padra. Már nem néztem az órámat, mert annyira rosszul voltam, hogy arra sem volt erőm, hogy felemeljem a kezem. Aztán megint jön a Balog doki, hogy akkor most már indulhatok, 3/4-van. A vérvétel után meg még visszamegyek hozzá valamit megbeszélni. Hát, valahogy felvettem a kabátot, és elindultam, nem tudom, hogy jutottam el a laborba, meg útközben, bár nem sírtam, de éreztem, hogy folyik a könnyem.
Levették a vért, feltéptem a táskámat, és mint aki 3 napja semmit sem evett, elkezdtem enni. Kb mint egy rossz narkós, remegtem. Alig bírtam nyelni. Már mindenki engem nézett, úgyhogy inkább kimentem és ott folytattam. Utána még sétáltam egyet, aztán már kezdtem rendbejönni.
Hááát, elég ciki, hogy ilyen béna vagyok cukor ügyben, de az biztos, hogy egy ideig nem fogom kívánni az édességet!Kép Brrr!

Reggel kell hívnom a dokit az eredményért. Nagyon rossz érzésem van, mert miután a kavicsokat rágcsáltam, már nem is ittam rá, és tuti, hogy tök "édes" lehettem. Nagyon félek, hogy rossz lesz az eredmény KépKépKép. Szerintem ez a cukor nagyon sok volt, ezt még 2 nap után is ki lehetne mutatni belőlem.
Na, de nem akarlak untatni benneteket, végülis kibírtam. De azért milyen jó lett volna a tej+zsemle!Kép

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, szegénykém, ez rettenetes lehetettKépKép Iszonyú éhség tud eluralkodni az emberen ha terhes meg szomjas. És baromi rosszul lehet lenni tőle.

No,de az a lényeg, hogy már jól vagy! Legközelebb próbálj meg legalább a pároddal menni, ha ilyen vérvételes dolog van, nehogy elájulj és összetörd magad.

Most rohanok, mert moziba megyek. Tutti a babóca megint ficánkolni fog, mindig azt csinálja ha moziba vagyok. Biztos hangos neki, vagy nem tudom.

Puszi
Judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!

Üdv minden leendő kismamának! A Jánosban fogok szülni április elején. Az lenne a kérdésem: mi a módja, mikor és hogyan lehet megnézni a szülőszobát meg ilyenek? Kezdő vagyok a témában, ha van infótok nagyon örülnék...
Köszi előre is:-)
Bip74
bip74
 
 


Sziasztok!

Köszi az együttérzést Judy! Tényleg elég szörnyű volt, de már nincs semmi utóhatása. Most a felkészítőre menet már csak nosztalgiáztam ott a folyosói pad láttán.
Mit néztetek a moziban? Hú! Én már azt sem tudom, hogy mikor voltam utoljára!

Bip! Kinél fogsz szülni?
A szülőszobát igazából meg lehet majd nézni a felkészítő keretében. Van egy 6 alkalmas szülésre felkészítő tanfolyam (féle) és ott valamelyik órán be lesz iktatva, amikor éppen nem lesz majd szülés. Ezt nem lehet kiszámolni. Lehet, hogy már jövő kedden. Egyébként mindig 5-től van, ma volt a 3. téma, de bármikor be lehet kapcsolódni. Az elsőn van a könyvtár teremben.
Hát, majd biztos nyilatkozik Zsuzsi meg Nóri is, de ez a mai, ez szörnyű rossz volt. Akármit kérdeztek az emberek a nőtől, sohasem arra válaszolt és azért mondott olyan sok marhaságot is. Pl hogyha hazamegyünk akkor is itassuk nyugodtan a babát vízzel az anyatej mellett stb. Meg olyan dolgokat is mondott, amiktől most úgy éreztem, hogy nem is akarok szülni. Olyan kár, mert eddig a Judit előadása meg nagyon tetszett, viszont ez a másik nő nem volt szimpi egyáltalán. Na mindegy! Még jó, hogy ő csak egyszer volt, a többit megint Judit tartja.

Vera! Köszi a babakocsit, jól néz ki. Még most mi is úgy döntöttünk, hogy megnézünk többet, hátha lesz még más is, ami bejön.

Mirci! Megkérdeztem a Kaszást, ott van még. Mobilon hívd fel, azt mondta a csaj, mert azt nem tudta megmondani, hogy mikor rendel. De szerintem, ha nem tudod a mobilját, akkor amit megadtam számot, azon is keresheted munkaidőben.

Doren! Veled mi újság? Te kinél is fogsz szülni? És minden rendben veletek?

Puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok,

Julcsi, részvétem a tortúra miatt. Nekem három hét múlva kell mennem terheléses cukorra, édesanyám cukorbeteg, ennek ellenére nem kell éhgyomri, csak a terheléses. Azt mondta a doki, mivel én nem vagyok cukorbeteg. Viszont a tejet nem iszom, ezért egy zsemle + 2dl teába egy kávéskanál cukor az adagom, és rá két órára menjek a laborba...

Nekünk PegPerego babakocsink van, negyediken lakunk, iszonyú kisliftes házban. Nálunk a lényeg az volt, hogy "kicsire" csukható és könnyű legyen. Így egy lapjára összecsukható, saját lábán megálló PegPerego Veneziánk van. Én meg vagyok vele elégedve, áthajtható a tolókarja, ezt amíg kicsi volt a fiam, gyakran használtuk. Egy gondom van vele, hogy kicsik a kerekei, így szinte valamennyi aszfalthibát megtaláltuk, és ezeken nehéz keresztültoltni...
2 éves a fiam, még most is jó sportkocsiként, de igaziból már elég lenne egy könnyebb, esernyőre csukható is. De mi is úgy vettük anno, hogy végig kihasználjuk Kép

Julcsi, köszi az érdeklődést, jól vagyunk, túl vagyunk szerencsére az émelygős időszakon és már nagy ficánkolások vannak a pocimban Kép Baltschik dokihoz járunk.

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok,

Most voltam a védőnőnél és hallgattunk szívhangot. Nagyon jó volt. Kép Kivételesen nem hozta rám a szívbajt semmiért úgyhogy egész jól elbeszélgettünk. Kicsit sokat híztam, de annyi kilót híztam amennyivel a haskörfogatom nagyobb lett, így én a babának tudom be azt a sok kilót Kép. Megkérdeztem, hogy nem kicsi-e a hasam és azt mondta, hogy nem. Kép

Judy, mi is mostanában járogatunk moziba és én a nagy vastag kabátommal szoktam betakarni a hasam, hogy csökkentsem a zajhatást. De az én babám is mindig ugrál egész film alatt. Kép

Szia Bip, pár napja leírtam Adrinak a szülésfelkészítőről a szükséges infokat, tekerj vissza egy kicsit, remélem megtalálod.Kép

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Bip74, én is ápr.elején fogok szülni, ha minden jól megy. Mikorra vagy kiírva?

A szülésfelkészítő tényleg nagyon jó. Hát, hogy milyen lesz a csecsemőgondozás, azt nem tudom!!!! Kép Nem akarom, hogy cukros vizet adjanak neki. Legalábbis ne 48 órán keresztül!!!! Először azt mondta a csecsemős, hogy 48 órán keresztül CSAK cukrosvizet kapnak. Aztán mikor rákérdztünk, azt mondta, hogy anyatejet is kaphat, ha van. De nekem a legjobban az NEM tetszett, hogy kapja 48 órán keresztül a cukrosvizet, és teljesen természetesen a tápszert. Miért nem akarják, hogy már ott próbáljunk mindent megtenni azért, hogy tudjuk szoptatni a babákat, főleg úgy, hogy azt mondta, születéskor a legerősebb a szopóreflex. Épp az elején kellene rávezetni a csecsemőket a szopásra, hogy ne lustuljanak el, ne szokjanak rá az édes löttyre. Nem??????????????

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Csaó lányok!

Ne aggódjatok, akinek van elég teje, előteje, és kedve egész nap a babával lenni a kórteremben, abba nem fogják erőltetni a cukros vizet. Nyilván, ha nem adod vissza a babát, akkor veled van, és azt eszik, amit te adsz neki. Éjszaka is! Nem fognak odajönni, és nem diktálnak bele a gyerekbe semmit, nyugi!!! Kép
Nyugodtan lehet próbálkozni, bénázni a cicivel, amennyit csak akartok. Aztán úgyis érzitek majd, ha esetleg mégis éhes, és akkor ti személyesen fogtok neki adni cukros vizet, hogy nehogy éhen haljon. Ebben biztos vagyok Kép
És remélhetőleg mindegyik baba ügyes lesz, és nektek is lesz elég tejetek! Nyugi, induljatok ki ebből. Ha csak egyszer-kétszer kap cukros tejet, akkor semmiféle ciciprobléma nem lesz, nekem elhihetitek! Az én fiam egy nagy cicista, 10 hónapos létére, még 6-7x szopik egy nap! Hat hónapig semmit se kapott anyatejen kívül. De bizony a kórházban adtam neki cukros vizet, mivel éhenkórász volt, pedig mindig a cicin volt, amennyit csak lehetett, nyilván elég előtejet is kapott. Születési súlyával jöttünk haza Kép

Julcsi! Hát nagyon nagy hős vagy, hogy ezt így végigcsináltad! A baba miatt annyi mindent ki tudunk bírni, ezt fel se lehet előtte fogni Kép
Miket mondtak ott csecsemőápolás témában, ami így elszontyolított???

Első napok otthon: és utána sem kell vizet adni. Se teát. Annak, akinek rendesen van teje, és a baba se hasfájós. Ha sírós, hasfájós, akkor más a tészta, azt szerencsére én nem tudom. De egy szerencsés babának (és mamának) fél évig elég az anyatej. Még kánikulában is.

Ja, Bergon: az egy nehéz kocsi szerintem. Kifejezetten terepre való.

Sziasztok. M.
mircike
 
 


Persze nem cukros tejet, hanem vizet.
mircike
 
 


Sziasztok!

Nóri, örülök, hogy minden rendben volt. Hamar megjártad a védőnőt!!! Kép Kép Kép te sokat híztál volna?????? Hát, biztos, hogy minden a babának kell belőle, mert rajtad semmit sem lehet látni! Csak a pocit! Kép

Mircike, köszi. Persze, ha kell a cukros víz, ok. de azt mondta a nő, hogy 48 órán keresztül csak azt kap, hogy kiürüljön a gyomrából minden, a cukrot meg a tápanyag miatt. ezért aggódtam.
A baba bennt volt veled? Nekem azt is javasolták ismerősök, hogy jobb, ha visszaadom, hogy még utoljára tudjunk pihizni! Kép Kép Kép de ezek után lehet, hogy nem adom. de mi van akkor, ha olyan szobába kerülök, ahol nem maradhat velem estére? mert ugye ilyen is van...

Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok!

Nóri! De jó, hogy minden rendben volt a védőnőnél!Kép Most akkor hány kilónál jársz? Egyáltalán nem is lászik rajtad plusz hízás. Nem tudom, hogy miért nyaggatnak ezzel mindig.
Ma reggel ráálltam a mérlegre, és 1 kg-val kevesebb vagyok, mint 3 hete a védőnőnél voltam. Szerintem tegnap kicsit ideges lehettem, meg az előtte napi izgalom miatt talán. De még ha pont nullán lennék, az is fogyásnak számít, nem? Mert azt mondta a védőnő a múltkor, hogy innentől heti 0,5 kg hízás a normál, az efölötti igazán a hízás. Meg tegnap éreztem a combomon meg picit a fenekemen is, hogy bővebb a gatyóm, de azt hittem, csak bebeszélem. Kép
Nekem a védőnő még sohasem mért haskörfogatot.

Mircike! Nem is az volt a baj ezzel a csecsemős banyával, hogy rosszakat mondott, mert ha ez a rendszer ott, akkor elfogadja az ember. Hanem főleg az nem tetszett, hogy olyan élvezettel mondta azt a rosszat!Kép Hogy majd milyen jó lesz, hogy 1-2 napig bennünk hagyják a branült a kezünkben (mert ugye bármi baj van, akkor majd nem kell vénát keresni - ez ok). Erre nagy felháborodás a teremben, mert ez ugye senkinek sem nyerte el a tetszését, és ő meg olyan cinikusan röhögött rajta, hogy ez pedig tök jó -hahaha.
Aztán sohasem arra válaszolt, amit kérdeztek. Zsuzsi kérdezte a sterilizálót, hogy érdemes-e pl cumisüveghez. Erre elkezdte mesélni, hogy van 5 gyereke, az egyik szopott, a másik cumizott, a harmadik kanalazott, van ilyen üveg, olyan üveg, ilyen cumi, olyan cumi stb - közben volt hihihi, mert mindenen röhögött. Szóval a sterilizáló hasznosságáról nem tudtunk meg semmit.
A cukros vízre mondta egy kismama, hogy nem szeretné ha a babája rászokna az édes ízre, főleg, ha van teje. Erre azt mondta, hogy nem fog rászokni az édesre, mert a glükóz az nem édes ám, hanem keserű. Hát nekem pont aznap reggel volt benne részem, mondtam is neki, hogy az bizony baromi édes. De erre már nem mondott semmit.
Ja! Fejőgép. Szerinte legjobb kézzel és akkor csak két kis kompótos tál kell hozzá - hihihi.

Ja! Meg írt Linda (Lnd) e-mailt, hogy mi volt szülésen, és ez a nő volt az, aki leordította egyszer, hogy hogy képzeli azt, hogy van teje, neki 5 gyereke van, és majd ő megmondja neki, hogy mikor lesz teje.
Egyébként jól vannak, pici baba sokat eszik, sajnos császár lett a vége.

Na szóval, ezek voltak tegnap!

Doren! A Baltshik dokihoz kell mennem kedden a genetikai uh-ra. Kép Meg már voltam nála kétszer. Jófej doki. Mondjuk azért a Balog dokit nem cserélném le vele, meg persze senkivel semKép!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Ja! Ezt meg majdnem elfelejtettem!

Felhívtam reggel a dokimat, és már fejből mondta az eredményemet, és hogy jó a cukrom.Kép Kép Kép
Vagyis azt mondta, hogy 7-ig jó, és nekem 6,9 lett. Szóval azért kicsit diétázgassak, meg vigyázzak, de egyébként semmi komoly.Kép
A vasam lett egy kicsit kevés, de arra meg már eszem a Maltofert.
Úgyhogy most olyan boldog vagyok!Kép
Még azt is megkérdezte, hogy most már jól vagyok-e. Kép

Sziasztok! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi!!!!!! Kép Kép Kép Örülök a cukrodnak!!!!! Kép nagyon ügyik vagytok!

Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


Julcsi!
Én is örülök, hogy OK a cukrod.

A csecsemőst meg hagyjátok figyelmen kívül. Ne idegesítsétek magatokat. A csecsemőápolás az olyan, hogy mindenki ért hozzá. Mindenki ezt hiszi legalábbis magáról Kép
Aztán ezt szerintem kizárólag a saját baba segítségével lehet megtanulni. Nekem az volt a legfurább, hogy teljesen egyedül kell döntenem. A felelősség elképesztő. De senki sem fogja helyettem eldönteni, hogy mi a jó a gyerekemnek. Ja, és nem is hagynám Kép Ezért pl. sterilizáló kérdésben is, látjátok Timtom használja, én nem. Minél több infót megtudtok, annál jobban tudtok dönteni, hogy mi lesz a ti babátoknak, és nektek a legjobb, legkényelmesebb, és mit engedhettek meg magatoknak.
Hú most sokat segítettem Kép de azért remélem legalább kicsit megnyugtathattalak titeket!

Zsuzsi! Én nem tudom, hogy van-e olyan szoba, ahol nem lehet veled a baba. Szerintem mindenhol ott lehet veled, de ezt is inkább kérdezzétek meg.
Velem végig ott volt a baba, csak a hajnali fürdetésre vittem oda. Ezt előző este kell megbeszélni a csecsemőssel, hogy neki mikor jó. Hát volt, amikor fél ötkor Kép de mivel úgyse nagyon aludtam, ezért tök mindegy volt. És meg is vártam ott a fürdetést és öltöztetést. Aztán a reggeli vizitre vittem megint oda, azalatt az egy óra alatt zuhanyoztam, reggeliztem, ilyesmi. Utána ott topogtam (nem voltam egyedül Kép ), hogy hadd hozzam el. Ja, és első nap a csecsemősök hozták ki, és vitték el, mivel még nem volt annyi erőm, hogy végig grasszáljak a folyosón.
Az utolsó pihis éjszakám akkor volt, amikor még a pocakban volt. Kép

M.
mircike
 
 


Sziasztok,

Julcsi nagyon ügyes vagy! Gratulálok a jó eredményhez.

Mircikével mindenben egyetértek. Ne idegesítsétek magatokat ezen a cukros löttyön. Én éjszakára bent hagytam a babát, őszintén nem is tudom kapott-e valamit vagy sem, szerintem igen. Császárral szültem, nehezen indult be a tejem, majdnem be is sárgult, és ilyenkor jó ha van folyadék pótolni. Hajnalban én is mindig kihoztam, és a kis kocsin ott volt egy cumisüvegben a víz. Ha akarod adod, ha nem nem. Természetesen ha van tejed, felesleges.
Eleinte itthon is pótlást kellett adnom, amiben nagy mázlim volt, hogy a hugom babája egy hónappal idősebb az enyémnél, és neki rengeteg teje volt, így a szüleim minden nap ingáztak közte és köztem. Õk voltak a tejfutárok Kép De ez sem tartott sokáig, és az én fiam is hat hónapig csak anyatejet kapott (annyit, amennyi volt Kép ).
Ja, és utána is olyan "víziszonya" Kép lett a fiamnak, hogy több, mint egy éves volt, mikor előszőr elfogadott bármilyen más folyadékot. Semmit nem volt hajlandó inni...

Julcsi, uh ügyileg is megbízhatsz Baltschik dokiban, pl. nekünk mindkétszer elég hamar meg tudta mondani a baba nemét. Most, a kislánynál néztük is jó ideig a popóját! Kép Esküszöm, már én éreztem kellemetlenül magam, hogy ennyire "alánézünk" Kép

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok,

Julcsi, én is gratulálok a cukrodhoz Kép.
De van egy kevésbé jó hírem: Megkérdeztem a védőnőt, hogy lesz-e még ilyen teljes vérvétel, és azt mondta, hogy a 36. hét után még egyszer lesz és akkor is lesz terheléses cukor. Kép
Nem akartalak elkeseríteni, csak szóltam hogy lélekben készülgess egy kicsit.

Mircike, ha éjszaka is veled van a baba, akkor hol fekszik? Veled egy ágyban, vagy a bevásárló kocsiban? Ha veled van egy ágyban, nem féltél, hogy ráfekszel, vagy nem veszed észre ha vmi baja van? én ettől félnék, hogy még olyan gyorsan nem alakul ki bennünk az anyai ösztön, és a megpróbáltatások után elalszom és ne veszem észre ha valami baj van vele. Nem biztonságosabb visszatolni éjszakára?

Én azt hiszem egy kicsit "támogatni" fogom a nővéreket, hogy megenyhüljenek, és normálisan szót értsünk egymással. Ki leszek nekik szolgáltatva, így ezt találom egyetlen megoldásnak.

Doren, a kisfiad mit szól, hogy kistestvére lesz? Érti a folyamatokat, vagy még nem?

Üdv, Nóri

Ja, a kilók: hat hete voltam utoljára a védőnőnél és azalatt 4 kilót híztam. Erre azt mondta, hogy kicsit sok. Mondjuk tényleg sok, ha heti fél kilót szabad csak...
Összesen meg nyolcnál tartok, de annak is a vége felé Kép

Kép
nóri8
 
 


Nóri! A bevásárlókocsiban aludt Kép Izgultam ám én is nagyon, ez természetes Kép Négy nap alatt mondjuk összesen négy órát, ha aludtam.
Ha nem császáros vagy, és (a helyzethez képest) jól érzed magad, akkor szerintem mindenképpen legyen veled! Hiszen 9 hónapig nem mozdultál el mellőle! Kép

Julcsi! Most jutott eszembe, ha lesz még ilyen terheléses cukrod, akkor vigyél be citromlevet!!! Valamiért azt hittem, hogy ezt itt tőletek olvastam, de akkor ezek szerint nem. Citromlevet simán lehet beleönteni, és igaz, hogy nagyon sok vizet kell hozzá tenni, de nagy kortyokban meg lehet inni. Nem saját tapasztalat, de egy barátnőm így élte túl Kép

Doren: én is izgulok, még nem nagyon iszik semmit a fiam. Néha megkínálom vízzel pohárból. Gondolom, ha szomjas lenne, akkor azért inna Kép

M.
mircike
 
 


Mircike!
Szerinted vittem citromlevet?Kép Vittem. Csak úgy meg voltam döbbenve a nagy csomag láttán, hogy amikor megcsináltam az adagokat, el is felejtettem az egészet. Pedig ott volt egy pici üvegecske a táskámban, benne a frissen facsart citrommal. Már itthon jutott eszembe! Kép
Amúgy a lé nem volt annyira rossz, csak nagyon éhes voltam már előtte is. De azért köszi, szerintem legközelebb nem fogom elfelejteni. Kép

Nóri! Akkor ezek szerint mégis lesz legközelebb. Akkor annál inkább vigyázok rá, nehogy a végére legyek cukros.
Akkor most összesen hány kilót híztál?

Ja! Mircike! És amíg a kórházban voltál, egész éjjel sírt a babád? Vagy hogyhogy csak 4 órát aludtál 4 nap alatt?

Doren! NEkünk a 19. héten mondta a Baltschik doki, hogy nagy valószínűséggel fiú. A kukiját ugyan nem látta, de volt herezacsikája. De azt mondta, hogy biztosat inkább legközelebb, addig meg maradjunk a fiúban. Az én dokim is ezt mondta a múlt héten, akkor is csak a zacsit láttuk. Úgyhogy már nagyon várjuk a keddet! Kép Már mondtam Barnusunknak, hogy megyünk uh-ra és meg kell majd mutatnia magát. Reméljük...Kép

Zsuzsi! Hazaértél szerencsésen? Szerintem se dolgozz február végéig! Utána már alig lesz egy hónapod, és még annyi dolgod lesz. Meg tényleg most kell pihennünk, mert ahogy a Mamik írják, később már biztos nem fogunk!Kép

Judy! Nem írtál. Milyen volt a mozi? Minden rendben?

J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Mezsu!

Április 4-6 körül szülök. Ki az orvosod? Az enyém Dr. Varga Antal. Te mikor szülsz? Mikor vannak ezek a szülőszoba látogatások? Jelentkezni kell vagy hogy megy? Tök béna vagyok..
Kisfiú vagy kislány lesz? Nálunk lány..

Üdv. Bip74
bip74
 
 


Sziasztok Lányok!

Bocs, h tegnap nem mentem oda hozzátok a szülésbigyón, de olyan kómás voltam, meg rohantunk utána apával a dolgunkra. ne haragudjatok!

Bip, nekem is Dr Varga a dokim.Kép

Kép

Kép
nancsika
 
 


Julcsi! Kép Szegény. Ott lapult a citromlé, ááá. Tényleg borzalmas lehetett.

Nem sírt egyáltalán a négy nap alatt a drága kiskrampó Kép Azért nem aludtam, mert izgultam. De mivel 2-3 óránként éhes volt, ezért max. ennyit lehetett volna egy végtében aludni. És amikor nem aludt, akkor mindig cicire tettem, ezért ideje se lett volna sírni. Én mondjuk sírtam helyette Kép Annyira izgultam, és az első napokban fáj picit a szoptatás, meg persze a gátseb is. De az egész egy akkora boldogság mindeközben...
Hazafelé a kocsiban pl. végig sírtam és örültem vegyesen Kép Tényleg, ti hogy fogtok hazamenni? És bemenni a szülésre? Taxival? És hogy jársz a dokihoz? Én ott egyszer voltam busszal, jó sokat kellett a 7-estől gyalogolni.

M.
mircike
 
 


Sziasztok!
Örülök, hogy egyre több "Varga-lány" van a neten :-) Már-már kezdtem azt hinni, egyedül vagyok :-o) Nancsika, te voltál már szülőszoba látogatáson? Mikor van?
Segítsetek infóhoz jutni...!!

Köszi! Bip
bip74
 
 


Ja, közben visszalapoztam, és megtaláltam az infokat a szülésfelkészítőről, csak bénáztam kicsit.. Szóval keddenként 17-től. OK. Ott leszek. Jövő héten. Akkor leszek 30. hetes.
Lesz ott valaki közületek?
Üdv.
Bip
bip74
 
 


Sziasztok,

Örülök Bip, hogy megtaláltad az infokat, nem lett volna kedvem még egyszer leírni Kép.

Mi jövő héten is ott leszünk: Zsuzsi, Julcsi, Nancsika (akivel még nem találkoztunk Kép ) meg én. Majd vmit írj magadról amiről felismerünk.

Én lehet, hogy teljesen hülye vagyok, de Nancsikában még most sem voltam biztos, csak tippem volt: elől ültél az asztalnál?

Csajok, nektek nem viszket a hasatok? Nekem tegnap este kezdte, és ma is tart és piros foltok vannak rajta (nem olyan erősen). Ez normális, vagy ijedjek meg?

Zsuzsi voltál tegnap a Brendonban? Milyen volt?

Julcsi,eddig kb 8,5 kg-t híztam az én felmérésem szerint. Az orvos szerint 5 kg-t, a védőnő szerint 7 kg-t. Úgyhogy akár válogathatok is. Kép

Köszi Mircike a választ, most elgondolkoztam ezen az együtt alváson. Biztos nagyon jó lehet, hogy ott szuszog éjszaka mellettünk. Kép Remélem én is meg tudom majd oldani. Majd Julcsival vagy Judyval együtt szerencsétlenkedünk, remélem Kép.
Tényleg ha bent van velem éjszaka és szoptatni kell és nem egyágyasban vagyok, akkor felkapcsolhatom a villanyt? Vagy sötétben tapogatózzunk? De akkor a többi szobatársak nem mérgesek? hisz ők is ki vannak merülve.

Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Julcsi a Csak sex és más semmit néztük meg. De azt hiszem ezt volt az utolsó mozim terhesen! Szegénykém végigturnézta az egészetKép úgyhogy a végére már fájt is a alul a pocimKép alig vártam, hogy hazaérjünk és lefekhessek végre. De még otthon is vagy fél óráig pörgött, aztán mondtam "apának" hogy nyugtasson kézrátéttel, na akkor megnyugodott a picimKépKép

Tegnap voltam a védőnőnél, mi is néztünk szívhangot. Végre megtudtam azt is, hogy mikor hallom a köldökzsinórt és mikor a babuci szívverésétKép, mert eddig ezt nem tudtam. Tök jól elbeszélgettünkKép Nekem azt mondta, hogy amit híztam az csak pocakra ment és egyáltalán nem híztam sokatKép Legközelebb február 9-én jön ki hozzánk, átbeszéljük azt is hogy mit kell vennem a picinekKép merthogy megőrülök attól, hogy bemegyek a boltba, mindenből van százféle és nem tudom kiválasztaniKépKép Meg sokmindennel bizonytalan vagyok, hogy kell-e és megvegyem-e most? Pl. sterilizáló, mert ugye, ha szoptatni tudok akkor minek???

Képzeljétek el mostanában felfedeztem, hogy néha csuklik a picur, olyan érdekes érzés, mintha kopogtatnának belülről. Nektek is szokott lenni ilyen? És egyébként az is újdonság nálunk, hogy mostmár egy pár napja, nemcsak akkor mozog amikor este lefekszem, vagy pihizek, hanem gyakorlatilag napközben isKép úgyhogy folyamatos a kontaktKép Ami szintén nagyon érdekes, hogy nagyon is észrevehetően reagál a hangokra. Pl. tegnapelőtt néztem egy klipet hülye gép zenével, na rögtön a kisfiam is elkezdett rugalni, és ez a mozi is... Szóval fejlődnek rohamosan ezek a kis csöppségek, csak tudjuk őket követni...

most vissza a melóhoz, majd még jövök du-án.

Timi, jösz intim tornára, benne vagy a csapatban???

Puszi judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok,

Én is annyira élvezem, hogy érzem a mocorgást belülről. Imádok "terhesnek" lenni Kép
Bár a ti babóitokhoz képest az enyém még fiatalka, mégis olyan ramazurit tud néha bent tartani! Kép

A fiam pénteken volt két éves, még nem igazán érti a kistestvér dolgot. Mondogatom neki, mesélek róla, megmutatom a pocimat, de nem tudom mennyire fogja fel. Néha megsimogatja, és volt már, hogy a cumit odaadta neki Kép

Mircike, ne aggódj, hogy nem iszik a babád. Mostmár könnyen mondom, engem anno a gyerekorvos nyugtatgatott, és igaza lett. Néha-néha meg kell kínálni, és majd egyszer csak elfogadja. Nekünk ez 13 hónaposan volt. És azóta is szépen pohárból iszik. Nekem is furi volt, hogy nyáron is a legnagyobb melegben "szomjazott" (ekkor még szoptattam). Kipróbáltam mindenféle praktikákat, volt olyan, hogy a babapiskótát vízben oldottam fel Kép Nagyon leleményes tud lenni az ember lánya, ha rá van kényszerülve Kép

Az együttalvásról: én a háromágyas kórteremben voltam, mindannyian visszatoltuk a prücsköket éjszakára. Reggel elhoztuk őket. Egyik éjszaka üres volt az egyik ágy, (délelőtt hazament egy friss kismama, és csak másnap jöttek a helyére) és arra az éjszakára átjött egy csajszi, akinek másnap inditották a szülését, nagyon ideges volt, és mondta, hogy muszáj volt átjönnie, mert a szobatársa kint tartotta magával a picit, és ő igy nem tud pihenni. Viszont a másik lányt is meg lehet érteni, mert állítólag másnap hazaengedték volna, ha eszik neki valamit a csöppség, és úgy gondolta, hogy egész éjszaka inkább szoptatja, legalábbis próbálja...
Ez mondjuk szerintem egy szélsőséges eset, gondolom, hogy mindenképp a szobatársakkal kell megbeszélni, hacsak nem egyágyasba mentek Kép
Bocsi, hogy hoszzú voltam,

Doren
22+5

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok!
Bip, én ápr.11-re vagyok kiírva. Hétfőn leszek 30 hetes. Ahogy elnézem, eléggé egyidősek vagyunk! (mármint a babák, mert én 2 évvel vagyok idősebb nálad! Kép ) Ha minden igaz, kisfiúnk lesz. A felkészítők szerintem nagyon jók. Nem mondom, az utolsónál elbizonytalanodtam, hogy jó kórházat választottunk e, dehát majd kiderül... Azért bízom bennük. Dehát tényleg ki kellene nézni egy-két kedves csecsemős nővért...
Én korábban nem ragaszkodtam az együttalváshoz, de most még ezen is gondolkodnom kell. remélem, lesz 2 ágyas szoba, hogy ne zavarjam a szobatársam...
Tényleg 3-an szoktunk lenni, meg a párok.

Lányok, nektek most jönnek Zsoltik???? Szerintem én viszem Dénest, de nem tudom, mennyi értelme lesz, mennyire "csak" a szoptatásról lesz szó. Mert ha az lesz a téma, akkor nem nagyon kell jönnie. Viszont, ha most lesz a szülőszobalátogatás????? Na jó, mégis odaráncigálom...

Náncsika, ne haragudj, de most nem vettelek észre!!!! Kép Kép Kép

Nóri, voltam a Brendonban. Rosszabb volt a nő, mint kedden. Szinte csak az unokájáról beszélt. Ezen kívül nagyvonalakban rólunk, de olyan általánosságokat, amikkel mindenki tisztában van... szóval szünetben le is léptem.

Tényleg lesz mégegyszer cukorvizsg.??????

Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok!
Mezsu: Szóval nálam ez az április 4-6. csak hozzávetőleges, mert volt egy kis kavalkád a baba kora körül: a menstruációhoz viszonyítva a babám még csak 28. hetes lenne. Sokáig még fiatalabbnak is látszott a számított koránál, de aztán egyszer csak a 16. hét körül nőtt egy hatalmasat. Pont mikor az AFP-t levették. És akkor a genetikai UH-on 2 héttel idősebbnek minősítették babát, és azóta is ezt a tempót tartja. Az eredeti szülés időpont április 20 lett volna, de ezzel az "előnnyel", ami hozzávetőlegesen 2 hét, már ápr. 4-6. körüli időpontra módosul. Szóval némileg bizonytalan a dolog, de nem izgulok.
Nóri8:
Ismertető jegyemim: szőkésbarna vállig érő haj, jó nagy pocak, és általában kertésznadrágban vagyok. Hasam nekem is viszketett, de folyton kenni kell valamilyen krémmel (van olyan a gyógyszertárban, mai kifejezetten erre van, de mezei testápoló is tökéletesen megteszi) és akkor megszűnik. Valszínűleg a bőröd nem tud olyan ütemben nyúlni, ahogy azt baba megkívánja, és ezért van. Próbáld ki. Remélem segít.

Üdv. Bip
bip74
 
 


Sziasztok!

Mircike! A hazajövetel már meg van oldva, egy barátunk nagy örömmel bevállalta. Kép De hogy hogy megyünk be a kórházba, az még kérdés, mert ha ez éppen éjszaka lesz, akkor valószínű, hogy marad a taxi. És ha elköltözünk Lőrincre, akkor ez még messzebb lesz, mint most.Kép
Egyébként most még az Örs Vezéren lakunk. A dokihoz meg úgy szoktam menni, hogy a Stadionokig elmegyek metróval, onnan meg általában gyalog. Ami - inkább gyors mint normál tempóban - olyan fél óra. Mehetnék egyet villamossal is, és akkor csak negyed lenne, de pont akkor soha nem jön vili, és mindig úgy vagyok vele, hogy nem ácsorgok egy helyben a hidegben, addig is mozgok legalább. Tehát oda-vissza így 1 óra. Most a nagy hidegben (mint a múlt csütörtök is) elég kellemetlen volt, még a szemem is megfagyott. De odaültem a radiátor mellé, és mire én következtem, már fel is olvadtam.Kép Még szerencse, hogy ott mindig jó meleg van!Kép
Különben tök érdekes! Decemberben is ugyanígy mentem, az a fél óra meg se kottyant, most múlt héten is ugyanannyi idő volt, de úgy éreztem, hogy soha nem érek oda, mintha mindig egyre messzebb lett volna a lakás, sokkal jobban elfáradtam, meg olyan érzésem volt, mintha "megnőttek" volna azok az utcák. Pedig minden ugyanaz volt! Kép Csak én vagyok kerekebb meg fáradékonyabb!KépKépKép

Zsuzsi! Nekem most nem jön Zsolti. De én még mondtam is neki a múltkor, hogy erre nem kell jönnie, mert csak a szoptatás lesz. De az meg eszembe sem jutott, hogy esetleg lenne szülőszobalátogatás. A fenébe! Hááát, nem bánnám, ha nem most lenne!

Az a kedd is elég kórházos lesz! Reggel megyünk a gen.uh-ra olyan 10-11 között. Utána meg a felkészítő. Szóval most inkább csak a délelőttre tudok egyelőre gondolni, már alig várjuk!Kép
Remélem Barnuskával (vagy Fannikával?) minden rendben lesz (van)!!!Kép Már nagyon szeretnénk kukit látni!Kép Vagy ha nem, akkor meg tutira tudni azt, hogy picilány van a pocimban. Kép Hátha...

Judy! Mi a különbség a két hang között? Vagy azt hogy hallgattátok meg? Neked hogy fekszik most a baba?
Egyébként amíg ott szenvedtem a cukros napomon szülészet folyósán a padon, láttam a Lintnert. Mintha rövidebb lett volna a haja. Bár lehet, hogy már olyan homályosan láttam az éhségtől, hogy káprázott a szemem. Mikor voltál nála utoljára?

Nóri! Nekem nem viszket a hasam. Pedig én még kenegetni is mindig elfelejtem. Remélem nem leszek a végére zebra! De hol viszket? Középen, lent, oldalt?
Neked akkor csak a végére jön Zsolti?
Hú! Én is nagyon abban bízok, hogy kb. egyszerre szülünk (3-an), és akkor majd mehetnénk egy szobába. Kép
De olyankor pl mi van, ha csak egy-egy hely lesz mindenhol? És ha még egy napon szülnénk is, gondolom nem fognak variálni a többiekkel, csakhogy ismerős kismamák együtt legyenek. Pedig olyan jó lenne! Hátha majd kifogunk egy "nyugisabb" szériát és nem lesz teltház!Kép
Az pl nagyon nem tetszene, amit a nő is mondott, hogy ha majd nem férünk itt lent, akkor felkerülünk a másodikra.Kép

Ma egyébként voltam jógán. Kép Nagyon jól esett, az idén még most voltam először. Utána meg két mamival elmentünk az Ikeába kajálni, onnan meg a Nyugatihoz babás boltokba, majdnem 7-re értem haza (reggeltől!). Kicsit el is fáradtam. Kép

Sziasztok! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk. Voltunk megint 4D-n. Itt vannak a képek:
http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=7486&post=792127#POST792127

Majd olvasok vissza, csak most futok aludni!

Pussz,

Nancsi

Kép

Kép
nancsika
 
 


<font color="0077aa">Sziasztok LÁnyok!

Nagyon el vagyok keseredve. Kedden megint be kell feküdnöm a kórházba, mert nem múlnak a keményedések és kapok magnézium infúziót legalább 3-4 napig. Már 4 hete megy így ez a "játék". Úgysem tidnak velem mit csinálni, a múltkori infúzió sem használt, egyébként is annyi magnéziumot eszem, hogy egész Paksot egyedül tudnám üzemeltetni. Így is a 4 fal és az ágy az egyedüli hely, ahol vagyok, de a kórház még pszichésen is rosszat tesz. A múltkori 2 hét is tök szar volt. Elegem van. Annyira sajnálom, hogy így alakult a terhességem vége...

Így a keddi felkészítőn én is ott leszek, és még időben oda is fogok érni - ha-ha - igaz, hogy hálóingben és papucsban.

A legszarabb az, hogy a fekvés miatt még vásárolni sem tudok elmenni. Pedig babonából a gyermeknek még alig van valamilye. Brű.

Legyetek jók és vigyázzatok magatokra!
csá, Lola</font>
lolita
 
 


Lola, nagyon, nagyon sajnálom!!!!! Kép Kép Kép Doki miért nem engedi, hogy otthon pihizz???? Mert így jobban tudnak felügyelni rád????
Azt hiszem, könnyen meg fogunk ismerni kedden!
Miért pont kedden kell befeküdnöd????

Zsuzsi
mezsu
 
 


Julcsi, nem mentek 4D-re? hátha ott jobban lehet látni hogy kisfiú, vagy kislány. Már nagyon kíváncsi vagyok, eddig az áprilisiak mind fiúk.

Hú az tényleg állati jó lenne, ha együtt tudnánk bent lenni a kórházban és nagyjából azonos időpontban szülnénkKépKép Azt nagyon élvezném, én szorítok, hátha összejön. Szerintem úgy rá vagyunk hangolódva egymásra...hátha..Kép

Julcsi, az a különbség, hogy a köldökzsinór hangja olyan pumpa szerű, a szívverés, pedig kopogás szerű. Hát ennél jobban nem tudom leírni.
Fogalmam sincs hogy hogy fekszik, egy biztos nagyon sokat a jobb oldalon van, bordák alá beakasztva, úgyhogy a pocak elég furin néz ki. Bal oldal kicsit lapos, jobb oldalt kifli.
Én két hete voltam a magánban, a következő ahol lesz uh az a 28-30. hét között lesz, úgyhogy akkor a kórházba megyek.

Julcsi, nálatok Zsolti szokott beszélni a babához? Nálunk a simizgetésen kívül nem nagyon megy ez a dologKép pedig mindig mondom a féjemnek, hogy jobb lenne, ha beszélne néha hozzá, mert mostmár elég jól reagál a hangokra, de valahogy nem akaródzikKép Én viszont két napja énekelgetek neki minden nap, meg beszélek hozzá. - mármint a babáhozKép

Nancsi, lehet, hogy meghülyült a link, én nem tudom megnézni a fotókat. Hol találom meg őket?

Lola, ez rettenetes. Mi történt? Rosszul lettél? Lehet, hogy a múltkor sem a fertőzés volt a baj???
Otthon nem lehetne feküdni? Azért fel a fejjel, bár nagyon meg tudlak érteni, hogy a kórház nem egy leányálomKép

Timi????

judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok,

Nancsika, tök jók a képek! Olyan szép fejlett kis arca van Kép. Biztos ugyanilyen lesz ha megszületik.

Lola, én is nagyon sajnálom, hogy be kell feküdnöd, de legalább felügyelet alatt vagy. Én biztos halálra izgulnám magam ilyen gyakori keményedések mellett otthon.
És a 3-4 nap infúzió után hazajöhetsz?
Bocs, de elfelejtettem, hogy mikorra vagy kiírva, február? március?
Majd kedden felvidítunk Kép.

Bip, köszi a viszketés infokat, eddig is folyamatosan kentem, de mostmár babaolaj+hintőpor+krém a napi adagom. Reggel még kicsit viszketett, de szerencsére a piros folt már elmúlt. Igaziból attól ijedtem meg, de valószínűleg csak a vakarózástól volt. Julcsi egyébként a hasam közepén viszket, meg a köldököm környékén.

Julcsi,amit a szívhang hallgatáskor először hallasz ilyen sistergés, az a köldökzsinór, ahogy áramlik benne a vér, aztán meg gyors ritmusos dobogás, az a szívhang.A dobogás teljesen olyan mintha egy ló szaladna egy köves úton, és ahogy dobog a patkója. Ezt a védőnő mondta így, és ahogy hallgattam egy idő után tényleg olyan volt mintha egy ló szaladna a hasamban Kép.

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Szia Judy, megint egyszerre írtunk Kép

Nancsika linkjét tekerd egy kicsit lejjebb és meglátod a fotókat.

Igaz, hogy nem tőlem kérdezted, de nálunk se nagyon megy ez a babához való beszélgetés. Még nekem se. Tiszta hülyének érzem magam, hogy itthon vagyok egyedül és hangosan beszélek. Magamban viszont sokat szoktam hozzá beszélni, és szerintem azt is érti.
Mi Zsoltival ha hozzá nem is annyira, de róla nagyon sokat beszélünk, hogymilyen lesz ha majd itt lesz. SZerintem ez is jól esik neki, és ebből is érzi a szeretetet meg hogy nagyon várjuk. Kép

Nóri

Kép
nóri8
 
 


Szia Judy!

Beszéltem K.A.-val tegnap, azt mondta, hogy még nem látja, hogy beérkezett volna az előlegem Kép, de ne izguljak biztos meglesz és lesz még hely a csoportban. Úgyhogy én egyelőre bízok benne, hogy együtt tudunk majd járni a tanfolyamra. Kép

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Lolita!
Örülj neki,hogy ilyen óvatos a dokid,és így törödik veled és a picurral.
Én is feküdtem sokat bennt,és nem bántam,legalább szem előtt voltunk,és nagyon rendesek voltak velünkKép
Akár 9 hónapot is végig feküdtem volna vele odabennt.

Tegnap voltunk a védőnéninél mérickedni és már 11100 grammosak és 81 cm-sek vagyunkKép

Puszi mindenkinek
Adri és Ricsi
Kép
Kép
Kép
adler75
 
 


Sziasztok!

Adri! Nagyon aranyos Ricsi! Kép Mennyi idős pontosan? Pont most került a kezembe az én születési kiskönyvem, és ott néztem, hogy én 3 évesen voltam 11.5 kg. Ricsi jó erőben van! Én jó kis vézna lehettem. Azóta behoztam a lemaradást, sajnos!Kép

Lola! Kedden várunk!Kép Nagyon sajnálom, hogy még mindig baj van. Bár igaza van Adrinak, inkább figyeljenek rátok, gyógyítsanak ki, nehogy később a babának is baja legyen! De azért nagyon együtt tudok érezni veled. Meg utána még mindig van valamennyi időtök vásárolni! NEkem a március közepe rémlik a szülésedre, bár lehet, hogy nem is jól emlékszek. Bocsi!

Nancsika! Mekkora kuki!Kép És a kis pofija is olyan édes! Kép A méretek szerint lehet, hogy akkor hamarabb fogsz szülni?

Mi is akarunk majd menni 4D-re. Kép
Bár most meg annyian mondták, hogy a 30. hét után már felesleges, mert ha befordult a baba és a hátát mutatja, akkor úgy sem fogunk semmit sem látni. De ezek szerint igen!Kép
Akkor meg csak van értelme, nem? Mert azért nem akarjuk kihagyni! Meg így, hogy láttam Alexet, van esélyünk még a jó képekre! Kép Na majd kedden kiderül, hogy hogy fekszik Manócska!
Ti hol voltatok? És ott mit adtak mennyiért?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Judy!
Ez a beszélgetősdi nálunk sem az igazi!Kép Zsolti is inkább csak beszél róla, hogy majd milyen picike lesz, ő fogja majd (néha) elaltatni és akkor együtt alszanak apa és fia, meg ilyenek. De nekem is úgy kell szólni, hogy beszélgessen vele! Valahogy szerintem akkor fog teljesen tudatosulni bennük, ha már megszületik. Meg este ad neki puszit, de azt is inkább csak akkor, ha mondom neki. De mindig többesszámban beszél, hogy jó éjszakát nektek kicsim stb.
Még most sem akarod elkezdeni a felkészítőt? Vagy majd csak a dokid (vizsgálat) után?

Nóri! Ez tök jó hasonlat! Most hogy mondod, tényleg olyan lovas amikor a védőnő hallgatja a kis szívét!Kép
Kedden találkozunk megint a szokott helyen? Lehet, hogy kicsit később kellene, nem? Mert így mindig ott vagyunk félre. Vagy jó így?

Zsuzsi! Ti hányra értek oda? Úgy mint a múltkor vagy foglaljunk helyet?

Már úgy várjuk a kedd reggelt!KépKépKép
Zsolti azt mondta, hogy kávézzak, kólázzak, csokizzak mielőtt megyünk, hogy Barnus össze-vissza "pörögjön", akkor hátha lesz olyan pillanat, amikor majd elkapjuk a lényeget. Kép Szerintetek? Bár mondjuk nem is kávézok. Meg ártani sem akarok neki!

Akar még valamelyikőtök menni 4D-re? Nóri, tudom, hogy ti már nem. Zsuzsi, Judy? Már ti sem?
Ha bejelentkezünk, mennyi idő múlva kapunk időpontot?

Puszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?