Új privát üzeneted érkezett!

Igen, igaz, hogy minden egyes új oldal megnyitásakor hibaüzenettel, de most nekem is bejön! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Be is lelkesedtem picit, képzeljétek nyitottam egy új topikot! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Gabuska,
Mostanában nem nagyon nézegettem be ide, szombaton alig voltam itthon, azóta meg betegeskedem.Kép De most már egész jól vagyok, gyomorhurutom volt, és két napig alig ettem és ittam, paráztam is rendesen a tejcsi miatt, de úgy látom nem csökkent számottevően. Mondjuk szopizott is Ákos éjjel két óránként.

Olvastalak én is a másikban.KépKépKép Már vagy egy napja itt tipródom, hogy írjak-e be vagy se.Kép

Ilba,
írtam neked mailt, mindjárt elolvasom, amit a másik topikba írtál (remélem megtalálom, hol vanKép). Ne tudd meg, hányszor mondtam én is az elején, hogy francba az egész szopival.Kép Már írtam is, de itt is írom, hogy sztem hallgass az ösztöneidre a pótlás kapcsán, múltkor is jól működtek.Kép Attól ha nem fogod Benit 23 hónapig szoptatni, vagy vegyesen kap majd tejcsit + tápszert, vagy csak tápszert kap (na jó, nem írok ide minden variációtKép), attól még ugyanolyan jó anyukája vagy.Kép

KépKép
connie

Jó reggelt!

Jucus73!
Úgy döntöttem, amíg a gyerek megfelelően gyarapszik, megpróbálok nem aggódni, és nem tulajdonítani túl nagy jelentőséget neki. Öt hetesen 5 kg volt. Azért az elég jó nem? Egyébként bukik eleget, most próbálkozom, hogy milyen ételeknél. Abbahagytam a csokievést, és mintha jobb lenne, de a fene tudja. Egyébként a Connie honlapján volt egy régebbi kismamás cikk Veres dr. tollából. Az megnyugtatott. Gyógytápszer receptünk nekünk is van, de nem mertem még kiváltani, mert azt mondta a gyerekorvos,hogy valakinek használ, másnál meg bezavar a szopiba. Nálunk biztos az utóbbi jönne be. De most kíváncsiságból mértem: kb.6-7 perc alatt 130 g-ot szívott ki a cicimből. És kb. 25-30 percig eszünk, persze büfivel együtt. lehet hogy nagyon sokat szippant. A kis vámpír. Kép
Sajnos képet nem tudok mellékelni a kis szörnyetegről, mert olyan csúnya kiütéses a pofija. Most popsikenőccsel meg a Sudokrémmel próbálkozunk. Igaza volt Gabuskának, a hintőpor nagyon kaka volt. Most jobb egy kicsit, de valahol azt olvastam akár 5 hónapig is eltarthat. Ettől nagyon elszontyolodtam. Pont az én fiacskámnak lett ilyen.Kép
További szép napot mindenkinek.
Vendég

TücsimamiKép!
Az anyatej is nagyon jó a bőrre! Ezt elfelejtettem múltkor írni.

Figyuzzátok ezeket a tappancsokat:
Kép

Ha jól viselkedik, ötödik étkezésnek beiktatom a pelenkázót!
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jucus,
milyen az a terpeszpelus?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Tücsökmami,
A bukás meg a kiütés lehet attól is, hogy nem bírja Gergő a tejtermékeket, amiket te eszel. Ákossal is öt hónapig teljes tejtermékmentes diétát tartottam, neki attól elmúltak a kiütései, meg a pocakfájása. Egyébként a kiütésekre az anyatej is nagyon jó, mátmint bekenni velük. Nem olvastam vissza, úgyhogy ha ezeket már próbáltad, akkor bocsi.Kép

Gabuska,
Hát nem adtok annak a lánynak enni??Kép

KépKép
connie

Kép

Connie,
köszi a mailt! Kép Tegnap nem pótoltam, éjjel viszont 3x evett. Kép

Tücsökmami,
nem hiszem, hogy a bukásnak köze lenne ahhoz, amit eszel, sokkal inkább a kiütéseknek. Lehet, hogy a kis manód tényleg túl sokat eszik, ezért bukik. A kiütések meg el fognak múlni, ha rájössz, hogy mit nem bír a kis bőre. Tej, tojás, túl fűszeres ... próbáld ezeket 2-3 napra külön-külön elhagyni és figyeld mikor szebb.
Mióta nem eszem tejterméket, Beni bőre nagyon szép. Kép
Megtaláltalak az nlc-n! Kép

Gabi,
cuki a tapi!!! Kép
Jó ötlet, minek ide lefejt tej, vagy tápszer, ha van pelenkázó is! KépKépKép

Jucus,
ne félj, nem olyan szörnyű a terpeszpelus, egyik ismerősöméknek is kellett, de csak pár hónapig, aztán már úgy szalad a gyerek, hogy győzd követni! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Ilba:
Ezek szerint lassan rendeződnek a dolgok!Te hogy vagy?Hol nyitottál topikot?Itt, vagy a babafalván?

Szilvi már két napja nyüglődik,valami bujkálhat benne,mert tegnap este hőemelkedése is volt.Most el kezdtem adni a cebion cseppeket neki hátha segit.
Most végre elaludtKép

Fannival szerdán megyek a kardiológiára,mert az iskola orvos adott beutalót,Remélem nem lesz semmi baj!

Nagyon várom már a tavaszt,elegem van a télből!!

Gabi:
Lábfotó szépségverseny van?Kép

Kép

Kép
novum

Jucus,
Ákosnak is kellett terpeszpelus 1 hónapig, én nagyon féltem tőle, de tök jól viselte. Úgy nézett ki benne, mint egy kis tiroli néptáncos.Kép
Nekünk a textil jobban bejött, mint a gumibugyis, de ez a legnagyobb nyári kánikulában volt.
Kép

KépKép
connie

Ilyen nyűgi volt tegnap:Kép

itt még jókedvüen ébredt:Kép

Kép

Kép
novum

Halihó Mindenkinek!

Elég mozgalmas hétvégénk volt, így nem tudtam jönni, tegnap meg nem engedett be a rendszer. Kissé ideges lettem, mert már úgy hiányoztatok. A babafotók rettentő édesek Kép.

A hétvégén végre megérkezett a bútor a kiká-ból, úgyhogy össze is szereltük és bepakoltuk, most nem győzöm csodálni. Már csak a szoba kis lakója hiányzik. Tegnap este először voltak jósló fájásaim, eléggé kiakasztottak, este egész végig görcsöltem, alig tudtam elaludni. Délután épp mondtam is a férjemnek, hogy valami biztos fog történi, hiszen kitakarítottam, bútort szereltünk és front is volt.
Ma már megint tök jól vagyok, kíváncsi leszek mit mutat majd du. a ctg.

Üdv: Vuka

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Halihó!

Timi,
köszi jobban vagyok, tegnap szerencsére egyszer sem éreztem, hogy éhes maradna, nem is pótoltam, szopi után mindig elbágyadt, mint régen! Kép
Éjjel 3x evett, reggel 140et, szóval eddig minden ok.
És a németországi barátnőm most ment el, tök jó, hogy tudtunk talizni, jót tett. Kép

Azért még nem mondom, hogy minden ok, csütörtökön van a hétfordulónk, akkor szoktunk meztelen súlyt mérni, majd kiderül, hogy elég-e neki ennyi tejcsi.
Még 56 nap van a névnapjáig, csináltam egy szalagot, vágom le a napokat (ne tartsatok totál idiótának Kép) addig mindenképp szeretném szoptatni, aztán pedig minden nap ajándék lesz pluszban. Most optimista vagyok, de nálam ez percek alatt változik mostanában.

A Babafalván van a topik, már 1 hozzászólásom van is. Igaz Gabitól. KépKépKép

Szilvi ha nyűgi, ha nem nagyon édes!!! Kép Puszi neki, nem lesz semmi baja!!!
Cebiont Beni is kap napi 1x5 cseppet, dokinéni javasolta még pár hete.

Gabi,
KépKépKépKép

Vuka,
drukkolok, pihizz azért sokat, meglátod sokkal könnyebb a szülés pihenten! Kép
Kérünk képeket a szobáról!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabi! Olvastad a tavaszit, mióta írtál? Még azóta is folytatják. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
igen olvastam. Egy ilyen egyértelmű bunkóság után van, aki védi azt a csajt...
Majdnem beírtam neki, hogy a gyereke egy ronda kis béka, de mit kell megsértődni, ez csak egy vélemény!
De ennyire nem süllyedek le. És persze a baba miatt sem.

Jól van, ügyik vagytok!!!!KépKépKépKépKép

Timi,
csinálhatunk egyet! Bár szerintem csak 1. helyezettek lennének holtversenyben.Kép
A sírós kép Szilviről, olyan egyemmegaszívét!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok! Kép

Sajtine,
Nem tudom, mitől függ, hogy elküldenek-e csípőszűrésre vagy sem. Biztos van, ahol szokás. Bogira azt mondták az első UH-n, hogy még nincs kifejlődve rendesen a csípője, ezért tornáztatni kell. Tegnapi vélemény: az egyik rendbejött, a másik nem, hordjunk terpeszpelust. Bár nagyon fintorogtak, hogy 3 és fél hónapos, ilyenkor vajon már nem használ?

Gabuska,
Livi haláli, ahogy rávetette magát a pelenkázóra. Vajon ez egyértelmű véleménynyílvánítás a zöldborsófőziről?Kép
És azok a talpacskák... KépKépKép

Terpeszpelus: ld. a képet Ákosról, a tiroli néptáncosról...Kép

Connie,
A párom is rögtön azt mondta, hogy olyan Bogi, mint egy kis tiroli legény. Kép Nekünk is ilyen kantáros van, ezt ajánlották a klinikán. Most amikor nyügibb vagy sírósabb, legalább majd mindig azt hiszem, hogy ettől.

Ilba,
Figyu, szerintem Benivel és a szopival minden rendben lesz. Abból gondolom, amiket leírtál. Meglátod, egykettőre eljön az idő, amikor már ő húzza oda a kissámlit, ha szopizni akar.Kép
A heti méréseknek se tulajdoníts ilyen nagy jelentőséget. Ha min. 500-600 grammot hízik havonta, akkor nincs nagy baj. Lazíts egy kicsit! A tejcsinek és Beninek is az tesz jót.Kép

Timi,
Szilvi édes pofa! Még nyügin is. Kép
Fannival biztos nem lesz semmi gond,de azért jó, hogy figyelnek ilyesmire és megnézik.
Mi az a Cebion?

Tücsökmami,
Gergő rengeteget ehet, ezért bukizhat akkorákat.
Azt viszont nem értem, hogy hogy zavarhat be a szopiba a gyógytápi. Az csak egy kávéskanál gél a szopik előtt. Nektek is Nutritont írtak?

Vuka,
Ez már nagyon izgi! Drukkolunk Nektek!!! Kép
Kép

Jucus
jucus73

Jucus,
assszem Tücsökmami nem a Nutritonra gondol, hanem tápszerre, ami gyógy. Jaj de jól megmondtam... Az azért zavar be a szopiba, mert édes és a babócák sokszor nem fogadják el az anyatejet utána, csak a "finom" tápit.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jucus:
A Cebion cseppek:c-vitamin pótlására irta fel a doki amikor Szilvi beteg volt,1x7 cseppet kell folyadékba feloldva bevenni.Én még Fanninak is szoktam adni,mert iskolás gyerekek is szedhetik.

Ilba:
megnéztem a topikot!Én nem köszöntem be,mint Gabi,de néha majd bekkunkantok egy kis információértKép

Vuka:
hajrá,hajrá!És honnan tudjuk majd,hogy szülni mentél?Tudni szeretnénk,hogy mikortól szorithatunk érted!Kép

Gabi:
Livi már eszi a főzit?

Kép

Kép
novum

Timi,
nem érteni kérdés!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Valamikor irtad,hogy Livi most nem eszi a főzit csak a tápit!Ha azóta már ez változott és irtad akkor bocsi.Kép
A céklafőzit próbáltad már?

Kép

Kép
novum

Jaaaaaaaaaaaaa!
Az csak egy nap volt szerencsére, már el is felejtettem.
Nem próbáltam a cekkkkkklát. Lehet a csomagoltból csinálni vagy a nyers zöldségből inkább?

Ilba,
Babafalván a profilomba nem tudok képet betenni(avatar). Tallózás után "elküld"-öt nyomok, de nem történik semmi. Te hogy csináltad, láttam, neked sikerült.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Hali!

Ma szuper napom van, most ment el Hugi, nem is gondolkodom a szopin, igaz nem is eszik sokat Beni 70eket, de azt óránként. Kép

Majd visszaolvasok mindjárt, addig egy pár kép:

Mama, biztosan ilyen hideg van a szobában???
Kép
Kép

Csajok! Mi is benevezünk KépKépKép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba én mindenkinek 1. helyet javasolok a babák lábversenyén. Nem tudok dönteni, egyik édibb, mint a másik, nagyon ennivalók Kép.
Novum remélem azért lesz még időm írni párt sort, ha már indulnom kell. Azért úgy néztem néha apa is olvasgatja ezt az oldalt (kicsit titokban Kép), szóval majd biztos tud Nektek írni pár sort.
A mai ctg-n nagyon nyugis volt Petra, és ma jól is érzem magam. A doki néni és a szülésznőm is közölték, hogy a szombat egy szép nap lesz, mind a ketten bent lesznek, úgyhogy majd beszélek Petrával. (A férjem és én is két hetet késtünk, szóval szerintem nógatni kell majd a csajszit.)

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Húúú, de irigylem azokat a szabályos lábujjacskákat! Hamm-hamm, bekapom!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Lehet, hogy már írtam, akkor bocs, hogy annyira tetszik Lívi buksija hátulról, lefényképeztettem a férjecskémmel. Aszonta, hogy a pénztárcámba is ilyen fotót akarok tenni, amin a gyerek hátulról van?
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Most látom, hogy nem azt tettem fel, amit akartam, nagyon formában vagyok. Ha tudnátok, hogy ma miket adtam elő!!! Pl. a gyerek szennyes holmiját a kukába dobtam a szennyeskosár helyett...
Na itten van az eredeti szándék, bár sok különbség nincs, csak a cicuska:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Hát sziasztok Mamák, Babók, Mindenki! Kép

Nem egy egyszerű eset jönnöm egy kicsit netezni. Olvasni még csak - csak, (azt lehet úgy is, hogy közben Marci a kezemben van Kép) - na de írni!!!! Ma Marci megint nyűgi volt, és alig aludt napközben. ha összesen aludt másfél órát, akkor sokat mondok. De sebaj, legalább éjjel is alszik majd. Képzeljétek most este egy 2 órás alvás és 4 órás nem evés után csúcsot döntött, és 150-et szopizott egy ciciből. Nem akartam hinni a mérlegnek!!! Kétszer is megnéztem, de ugyanannyit mutatott...KépKép
Itt látszik milyen kis vasgyúró lett már.
4,22 kg volt tegnap. (csak emlékeztetőül: a kórházból 3,05-ttel jöttünk haza négy és fél hete)
Kép

Connie, a babafalva egy csúcs!!!!KépKépKép
Már azon tanakodtam, hogy kellene vennem babanaplót. Hát nem veszek, inkább majd Babafalván lesz Marci naplója! KépKép
Addig még nem jutottam, hogy beregisztráljak, de Marcinak egy alvósabb napján majd megcsinálom, és elkezdem a naplóját is. Már annyi mindent kellene leírnom. KépKép
És a többi részbe is beleolvasgattam, nagyon kircsi!!!
Le a kalappal a munkátok előtt. Tényleg, komolyan mondom, hogy nagyon jó weblap!!! És ezt nem azért mondom, mert te vagy Connie (bár ezért is mondanám ám!!!KépKép) de tényleg tetszik.

A bablábak nagyon édik. Nem hiszitek el, de anélkül, hogy tudtam volna, hogy lábszépségverseny zajlik itt, én is csináltam egy képet Marci tappancsáról, csak ez zoknis. Apa kedvenc prérifarkasos zoknijában! Kép
Kép

Ilba,
csak annyit mondok HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Annyit gondoltam ám rátok! Mindig mikor szopiztunk, mondtam Marcinak, hogy gondolatban küldjön egy kis tejcit Beninek is!!! KépKép

Tök cuki Beni bebugyolálva is!!!

Vuka,
én is 3 nappal később szültem meg Marcit, és a lányok a megmondhatói, hogy pont akkor szültünk, amikorra éreztem. Ilba vasárnapra 18-ára érezte, (és akkor el is indult!!!Kép) én meg mondtam a lányoknak, hétfőn szülünk. És hétfő reggel 8,42-kor bújt ki Marci. KépKép
Szóval, nálunk bejött az amit én éreztem, hogy mikor születik meg Marci. És én is írtam a csajoknak a 8 perces fájásoknál, hogy lassan készülődünk szülni. És így tudtak nekem szurkolni, és ez tők jól esett!!! Mindenképp írjátok meg, ha mentek! És ügyesek legyetek! Ne felejts el sokat beszélgetni Petrával a vajúdás alatt! Kell, hogy sokat hallja a hangodat, és nyugtasd meg!!! KépKép Drukkolunk, és szép szülést kívánunk!!! Kép

Novum,
Szilvi tényleg olyan egyemmegaszívét, ahogy sírdogál, ahogy Gabi írta. Az ember úgy meg tudná ölelni ilyenkor! Nagyon édi baba!!!!Kép

Gabi,
Livi hátulról is egy cukibébi!!!

És íme egy pár mai kép a pihenőszék hasznosításáról:
Anya, te mindig engem nézel???!!!
Kép
De jófej kis állatok vannak itt ezen a zsinóron....!!!!
Kép

A képeken látszik, Marci kopaszodik elöl! Kezd olyan lenni, mint egy vén róka!KépKép

Puszi mindenkinek, majd egyszer csak jövünk megint! (de olvasok ám sokat, csak kevesebb időm jut írásraKépKép)

Kép
----------------
B&M
bubek

Szia Bubek!!!!!!

Nagyon-nagyon-nagyon-nagyonédi Marci! Milyen nagy!!!!! Bár látom, a pihenő biztonsági izéje még felér a köldökéig! Tök cukor!
A lábszépségversenyre csupasz talpacskákat kéretik feltenni, de ha a többiek is támogatják, csinálunk zoknisat is!Kép
Mennem kell, mert Lívi balhézik!
Cupp!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Gabi:
Én is imádom a fejét hátulról nézegetniKép
Látszik,hogy milyen kevés haja vanKép
Kép
A lábikójáról sajna nem tudok feltenni,mert valami miatt nem engedi a net.De egy-két alvós képen látható.Remélem igy is jóKép

Livi feje nagyon tündéri!!
Ha érdekel találtam egy cékla receptet nyers zöldségből.

Ilba:
Látom visszatér az életkedved!!!HURRÁ!!!
Beni alig látszik ki a csomagból!Ilyen jól tűri a megpróbáltatást?Igazi nagyfiúKép

Bubek:
Nagyon klassz a pihenőszék,de főleg Marcika!Szép nagy baba!

Most ennyi!Szép napot!

Kép

Kép
novum

Sziasztok!
Látom tappancs és buksiversenybe csöppentemKép A jövő hónapban majd mi is benevezünk!

A jövő szerdán megy vki CTG-re???? Mi akkor megyünk ismét. Bumpy, leszel akkor????

Lányok, mindenki mérlegelte az elején a babóját szopi után? Mi nem vettünk se nem kölcsönöztünk mérleget. A védőnéni is azt mondta, hogy akkor javasolja ha a babó nagyon kicsi vagy gyatrán szopik. Most vagy túl laza vagyok vagy még nem kapott el a para-mama szindróma?!

Vuka, ez már nagyon izgi! Látom már mindenki felkészült a szülésre csak a csajóca kell, hogy állást foglaljon Kép
N

Kép Kép
natasa1975

Natasa,

Mi a szülés után két héttel kölcsönöztünk mérleget. A védőnő erőködött, pedig Beni 3,72 vel született, 1 hónaposan már 5 kg volt. Hetente egyszer mértem, de csak kíváncsiságból. Szerintem se muszáj bérelni.
OKép

Kép

Kép
szorsi

Köszi Szorsi! Így már megnyugodtam. Mondjuk nekünk nem erölködik a védőnéni egyenlőre. Sőt!
Bocsi, nem tudom a részleteket,...van köztetek császáros? Még nem adtam fel a reményt, hogy megfordul a babónk, de érdekelne, hogy csaszi után milyen gyorsan várható a szopi beindulása?
N

Kép Kép
natasa1975

Natasa:
Mikor terhes voltam én is úgy gondoltam ,hogy nem fog kelleni mérleg,de aztán a védőnő meggyőzött,hogy nem árthat.At elején jó volt ,mert ha sirt még szopi után csak rátettem és láttam ha keveset evett akkor valószinű azért sirt.Tehát ilyen sirás kizárásra jó a mérleg.De állandóan méregetni felesleges.
Különben jól vagytok?

Kép

Kép
novum

Kedves Novum, köszi a kérdésed. Jól vagyunk. Az első CTG OK volt. Majd a jövő héten megyünk ismét. Sajnos elkezdett fájdogálni a szeméremcsontom (lazulok), de annyira nem rémes max kellemetlen. Nekem a gondolataim zöme most a bukfenc körül mozognak, de rájöttem, hogy ha nem fáj a fordulás akkor meg sem érzem, mert ha az Uh nem mutatja én semmi változást nem vettem volna észre.
17-ig már nem sok idő van hátra, de elég ahoz, hogy még pár dolgot elintézzünk. Nem vagyunk egy kapkodós típus a párommal.
Novum, olyan egyenletes a babód haja hátul, ezek szerint sehol sem kopaszodott fekvés-forgás közben? Puszit rá! Kép

Kép Kép
natasa1975

Kép

No, alszik a kis fickó, végre van időm írni. Kép

Reggel visszatettem az ágyba, míg rendbe tettem a szobácskáját és .... TELJESEN MAGÁTÓL KINYOMTA MAGÁT ÉS TÁMASZKODOTT A KEZEIVEL!!!!!!!!!! KépKépKép
Én meg mint egy idióta ordítottam Andrásnak, aki épp borotválkozott, szegény rohant, nem tudta mi történt. Én meg ugráltam a nyakába, hogy jaj de ügyes Beni. Persze muszáj volt neki, mert pont előtte peluscsere közben "megfenyegettem", hogy leharapom az összes ujjacskáját a lábáról, ha nem emeli már lassan fel a fejét. Ettől megijedt biztos, hogy több versenybe nem tudunk benevezni. KépKépKép

Gabi,
a képet úgy tettem fel, ahogy leírtad, nem tudom mi lehet a gond. Lekicsinyítetted? Írj Connienak esetleg privit és tuti segít. De lehet, hogy csak valami gixer (hogy írják???) volt tegnap, ezért nem sikerült.

Látom azért minden gyerkőc indulhatna a Bundesliga szépségversenyen is, én Benim haja is ilyen, majd megpróbálom lefotózni.

Bubek,
köszi a tejcsit, megérkezett, úgy néz ki (kopp-kopp-kopp). Kép
Úristen, milyen nagy lett Marci!!!

Timi,
azt a könyvet, amit Szilvi nézeget, kimostad? Kaptunk mi is egyet, hogyan tisztítsam?

Natasa,
nekünk nagyon bejött a mérleg, így derült ki, hogy Beni nem szopik rendesen a nyelve miatt. Pedig nem is sírt, tehát nem is lehetett sejteni.
Szerintem az első két hónapban megéri hetente mérni, bár nagyon sok ismerősömnek nincsen mérlege. De születése után is ráértek szerintem kölcsönözni, ha majd rád is rád tör a "para-kórszak". KépKépKép
77gabika, aki néha be-benéz ide, nos ő mellettem feküdt, úgyhogy tudom, hogy ő császárral szült és rengeteg teje volt. Igaz Peti baba sokat is volt cicin, úgyhogy Petra tuti be fogja Neked is indítani. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Szia Natasa!

Bocsi , hogy csak így rádkérdezek ....
Hányadik hétben vagy? Mert az én babón is faros bár felajánlotta a dokim a fordítást de én inkább kihagytam.És ki a dokid?
Icu
czuli

Kiolvasom a pelenkámat, mit ír a pisi-rovat.
Kép

Natasa,
én is úgy tudom, hogy csaszi után is rögtön beindul a tej, sőt az Istiben egyből odaadják a babát, hogy mellre tehesd.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Beninek nagy nagy gratula! Irtó ügyes, de máskor azért nem kell fenyegetni! Kép
Livi, mit írt a pisi-rovat?
Czuli, a 37. hetet töltjük. Nálam eddig fejvégű volt a bébi és az utolsó Uh előtt fordult meg Kép Nekem is mondta a dokim, hogy lehet külső fordítás (Dr Bábinszki), de nem válalom be. Én túl kockázatosnak tartom és ő sem erősködött szerencsére. Ha nem megy magától a visszabukfenc akkor így jártunk. Elfogadom.
Egyébként a dokim mondta, hogy fél évig semmi most meg 5 faros babája van,.... Te mikorra várod a babót?
N

Kép Kép
natasa1975

Csajok,
Már akartam írni, hogy mindenkinek olyan gyönyörű babája van, hogy ha nekem nem lenne gyerekem még irigykednék is Kép
Bubek,Gabuska,Szorsi, Ilba, Novum,Jucus akit kihagytam bocs, ja persze Connie szóval tündériek. Csak azért nem dícsérgetek, mert nincs időm, ezért csak a problémáimmal zaklatlak benneteketKép de azért nehogy azt higgyétek hogy olyan tapló vagyok, látni látok ám. ha már nem lesz ilyen kis foltos a Gergő pofija, majd én is rakok fel képeket.
Jucus73
de Nutritont írtak fel, a dokinéni mondta, hogy bezavar a kajában én meg elhittem
valóban rengeteg eszik. 3380 g volt amikor kihoztuk a kh-ból, most meg 5 kg felett van.
Gabuska,
mi a helyzet a fulladással?
Képzeljétek, nekem a Gergő azt csinálja éjjel, hogy 8-9 fele bealszik, és hajnal 1-kor rákezdi a nyögdécselést meg húzza a lábikóját (biztos a poci fáj) de nem ébred fel, van hangos csuklásszerűség is. Ilyenkor felébredek, előkészítek szopira, de csak nem ébred fel, nekem meg nincs szívem felkelteni. Ezt megcsinálja 1 óra múlva, és végül hajnal 3-kor ébred fel enni. szóval tök szupi lenne, tudnánk aludni egy csomót, de mégsem tudunk. volt már valakinek ilyen?
Vendég

Szia Natasa!
Én is a 37. hétben vagyok!:-) Február közepére vagyok kiírva!Csak nekem mindíg így volt a baba elejétől fogva.Legalábbis az össze UH-n, de gondolom nem direkt fordult úgy...
Ez a külső fordítás nagyon drasztikus számomra ezért sem egyeztem bele.Na majd én is megkérdezem a dokimat hány farosa van!
Én is a tej beindulásán aggódom most, nagy erőkkel tájékozódom most minden irányba! Laktoherb teát már vettem.Azon gondolkoztam mikor kezdjem el inni....
Jársz a szerdai előadásokra?
I
czuli

Szia Tücsimami!

(Nem baj, hogy így hívlak? Valahogy ez áll a számra, vagyis a billentyűzetemre.)

A nutriton nekünk annó nem zavart be a szopiba, meg Jucusnak sem, de erről majd ő.Kép
(Most nézem, Lívi meredten nézi a Duna tévén a magyar nótázó nénit. Tök jó fej, még a szája is tátva van!)
A két fajta fuldoklás közül az egyikre rájöttünk mitől lehet. A popsitörlőtől. Valóban nagyon erős szaga van, férjem már régóta nem bírja, marja a torkát. Valami lehet benne, valami szer.(Sz@r.Kép)
Amióta nem használok popótörlőt, azóta mindketten tünetmentesek.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Most jöttem meg a kórházból, vizsgálatok, szülőszobanézegetés stb. Vagyis a nézegetés elmaradt, mert mindegyik szülőszoba foglalt volt, de nekem már az is elég, hogy láttam, milyen szép új minden, otthonos, tiszta stb. És nem az jut egyből az ember eszébe, hogy jajj, egy fertőtlenítőszagú kórház KépKép Nagy volt a tumultus, pár szülésznő pont akkor szaladt le a parkolóba, mert egy kismama a kocsiban szült meg. A férjem totál beindult, mert látta a "friss" babát, ahogy bebugyolálva hozták föl, egy másikat meg akkor öltöztettek az előtérben. Egyre lelkesebb, ha lehet ezt még egyáltalán fokozni KépKépKép Az osztálylátogatás sajna elmaradt, majd legközelebb arra is sort kerítünk. Megvan a szülésznő is, Böröndi Zsuzsi, nagyon szimpi volt már elsőre is. Megbombáztam pár kérdéssel, de még így is van, ami kihagytam Kép Ezért benneteket kérdezlek:
Az újszülött anyakönyvezéséhez hány hónapnál nem régebbi házassági akvi kivonat kell? Mert a miénk akkor kb. 9 hónapos lesz (nászéjszakás baba) KépKépKépKép Vagy elég egy apasági nyilatkozat? Ennek mi a módja? Van vmi hivatalos formája?

Voltunk 4D UH-n pénteken, a Brendonban. Nagyon jó volt, bár picit többet vártam főleg a dokinőtől. Nekem olyan furi, hogy csörög közben a telefonja, és ő meg fölveszi. De lehet, hogy ez csak az én rigolyám. A gyerkőc annyira mozgott, hogy egy csomószor, mire behozta a pofikáját, fogta, és elmászott, elfordult. Sajna az arcát eléggé leárnyékolta egy halom köldökzsinór, de azért lett pár jó kép, holnap fölteszem őket, ígérem KépKép Már 1548 gramm! KépKép

Gabuska,
mi a neve ennek a "jófajta" popsitörlőnek?

Ilba,
gratulálok Beninek a "nagy fordulathoz" KépKépKépKép

Vuka,
drukk-drukk! KépKépKép

Czuli, Natasa,
hogy fordítják meg a faros babát?

A mérleg-dologgal kapcsolatban: babás ismerőseim nekem is azt mondták, hogy tök fölösleges a mérleg, mert csak Téged paráztat be. Hülyeség állandóan méregetni, hogy mekkora, és mennyit szopott. Én is ezen a véleményen vagyok, bár tapasztalatom egyenlőre nulla Kép A védőnő azt mondta, hogy majd meglátjuk, de azért nem rossz a mérleg, hogy ha esetleg sír a baba, akkor meg tudjuk nézni, hogy elegett szopott-e, vagyis azért sír-e vagy másért. Anyukám erre azt mondta, hogy azt én úgyis tudni fogom, hogy miért sír, mert meg lehet különböztetni a sírásait a babának. Na akkor most mi van? Kép

Kép
mancs

Mancs,
azt majd csak később tudod megkülönböztetni, hogy miért sír. Az első hetekben biztosan nem.
Szerintem jobb, ha van mérleged, legfeljebb nem lesz rá szükség. Inkább, mint fordítva. (Én egyébként utáltam, rátettem a gyereket 5 perc különbséggel, se kaja se kaka, és 20-30 dekákkal eltértek a mérések.)

Hú, nem semmi az az autóban szülés! Te azért majd időben indulj el!Kép

A popsitörlő Nívea. Nekem nagyon bejött anyagra is, méretre is. De sajna a családom ilyen kis finnnnnnnyás!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Timi,
nagyon jó kis tarkója van Szilvinek! Puszi rája!

Ilba,
elfelejtettem....Kép

Natasa,
a pisi-rovat szerint ma estig nem várható széljárás, sem szilárd csapadék, északról viszont nedvesség fog érkezni. Estére megérkezik a várva várt meleg hatására a szilárd is.
Lívi baba tudósítása alapján H. Bóna Mártát hallották.

Ja, eszembe jutott Ilba! Azt a kis könyvet nyugodtan kimoshatod. Én betettem a gépbe.
Büszke vagyok a kis vejemre! Naggggyon ügyi!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szia Mancs!

A doki tisztességes volt ,mert elmondta az előnyét és a hátrányát is a dolognak. És azt is , hogy lehet , hogy a méhemnek van olyan formája ami miatt nem tud megfordulni.Csak a 37.héten csinálják mert megindulhat a szülés tőle.Két doki kivülről nekiesik a pocaknak és addig gyömöszölik amíg meg nem fordul, 3-ból 2-szer sikerül a hadművelet. Viszont a ködözsinórt sehogy sem tudják megnézni , hogy elég hosszú-e vagy nincs-e már most rátekeredve és ezért nem tud megfordulni. Tehát a szülőszobán gépekre kötve csinálják a dolgot és azonnal közbe avatkoznak ha gáz van.És természetesen be kell feküdni hozzá.
Hát röviden tömören ennyi. Én nem vállaltam!Nekem ez nagyon durvának tűnik...
Icu
czuli

Helló ccsajok!

Megjöttünk az orvostól,Fanninak SEMMI baja,úgyhogy megnyugodhatunkKép

Natasa:
Szilvi kobakjára visszatérve:nem kopaszodott,most inkább már szőkül egy kicsit.

A babód már tuti,hogy nem fordul magától meg?Nem kellett valami tornamutatvány végezned,hogy megforduljon?

Ilba:

Beninek nagy gratula!!
Szilvi könyvét egyszerű szappanos vizzel lehet tisztitani,mert műanyagból van az egész.

Tücsökmami:
Gergő foltos arccal is aranyos lehetKép és a pocakját is nagyon szeretiKép

Mancs:
Az anyakönyvi 1 hónapnál nem lehet régebbide nem vagyok ebben olyan biztos,lehet,hogy 1 évnél és akkor ti még ebbe tartoztok.Bocsi,de ezzel nem sokat segitettem.

Kép

Kép
novum

Gabi:

Jó ez a pisi-rovatKépKépKép

Kép

Kép
novum

Hali!
A nap eseménye:
Kép

No akkor egy kézzel ... Kép

Gabi,
Livinek mennyi haja van elől! Írígykedünk Kép
Köszi, akkor kimosom.

Czuli,
Laktoherbet én megkérdeztem a csecsemősöktől, egyből lehet inni, tehát azonnal forraltak nekem vizet és Beni születése napján este már ittam. Kérj vizet nyugodtan majd Te is!

Mancs,
én úgy tudom, hogy 30 napnál nem régebbi kell. Nekünk 5 perc alatt kiállították a városházán.
Várjuk nagyon a képeket!!! Azért furi nekem is, hogy UH alatt telefonál a doki. Kép

Vuka,
??????????????????

Kép
Kép
Kép
ilba

Mancs!

300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonat kell.Apasági csak akkor kell ha nem vagytok összeházasodva.
Mi júliusban házasodtunk össze úgyhogy a miénk teljesen jó! :-)És abban van , hogy milyen nevet kap a baba! Mert mindkettőnkét megkapja én viszont nem vettem fel a férjem nevét!
Icu
czuli

Mancs,
1 hónap!

Timi,
az nagyon jó, hogy semmi gáz Fannival!KépKépKép

Eszembe jutott, hogy azt is tanácsolta a dokim, hogy sokat legyek úgy, hogy a lábam magasabban van a fejemnél, mert a babók rosszul érzik úgy magukat és megfordulnak. Vagy négykézláb felső testtel lefelé vagy hanyatt fekve, lábakat felhúzva úgy, hogy a talp a földön maradjon és a csípőt megemelni. Ilyet a kismama tornán is csináltunk.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?