Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Először is mindenkinek nagyon-nagyon köszi az e-maileket remélem semmit nem értettem félre és jól töltöttemki őket.

Lina: nagyon cuki Lilibaba Kép És milyen kis hajas. Kép

Nana: a súly miatt ne aggódj, nálam is megdőlt már az elmélet... Mostmár mindegy is igaza van Lilinek majd lesz időnk még leadni és most ki kell élvezni hogy azt ehetünk amit akarunk mert kismamák vagyunk. Kép

Lili: nagyon édes volt mosolygós Zsófibaba Kép és nagyon jól éreztem magam. Ennyire babaközelben nagyon nagyon régen voltam, sőt csak az öcsémnél volt ilyen 18 éve. Kép
Azt hiszem ott nálad ma tudatosult bennem hogy nekem is lesz egy kis "örökmozgóm" aki gyönyörű és imádnivaló de mellette nehéz is. Nagyon vegyesek az érzéseim pedig nagyon várom Janikát!

Nagyon kíváncsi vagyok már a többiekre is meg persze a babókra!! Kép

Voltun szülésfelkészítőn hát majdnem megfulladtam mert kb. 50 embert bezsúfoltak egy 20 m2-es szobába. Kép
Legközelebb az eblak mellé ülök és kidugom rajta a fejem, vagy legalábbis kinyitom. Kép

Nagyon fáradt vagyok és még mindig felfordulás van de mostmár csak szépen lassan csinálok mindent. Kép
Szerdán Bérczi Ildihez megyünk, nagyon kíváncsi vagyok mekkora lett Minijanika.
Most pihenek, mindenkinek nyugodt szép estét és éjszakát!! Kép

KépKép
erszényes

Volna egy kérdésem: nekem abba van beleszólásom hogy kérek e szülésnél érzéstelenítést és ha igen akkor milyet vagy ebben csak az orvos dönt szülés közben?
Meg szokták ezt előre beszélni??

KépKép
erszényes

Lilla csúcs:! De Ti hol vagytok, a Bahamákon? Hol van ilyen meleg?

Lina, bocs, mindjárt írom azt is, avyg már elkéstem?

10 dkg csokit, 10 dkg margarinnal összeolvasztasz gőz felett, félreteszed, hűlni hagyod. 15 dkg lisztet, 1 teáskanál sütőport összekeversz. 2 tojást, 15 dkg cukrot robotgéppel habosra keversz, hozzáadsz 10 dkg baracklekvárt, és a margarinos csokit + a lisztet. 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöd.

Ez az?

Kép
seriff

Erszényes gerincérzéstelenítést nem kérhetsz,mivel ott helyben, nincs ügyeletben anesztézia.Én legalább is nem kérhettem.Nem láttam maszkot sem annak a fájd.csillapító gáznak,amit még ilyenkor szoktak használni.Egyszer kértem fájdalom csillapítót,de az nem ért semmit.De ki lehet bírni,de még mikor vártam a kicsit,akkor én is gondolkodtam ezeken a lehetőségeken,amik itt nincsenek.Kép
Egyébként ezen már annyiszor gondolkodtam,hogy mit csinálnak akkor,ha komplikáció lép fel,sürgősen császározni kéne?Még akkor jön át a megyeiből az anesztes?Azért az időbe telik.És ha oxigénhiányos a baba?Azért ez elég gáz.

Roz örülök,hogy megtaláltad a fülbevalód.Kép
Ma este azt csináljuk amit írtál.Föntebb vettük a fűtést,így ha kitakarózik,remélem nem fázik meg.

Cukker sajnálom Bencét.Már csak ez hiányzott nektek.Kép

Lina én u.ebben a cipőben jártam,és sajnos nekem aztán el is apadt a tejem.Tanácsot nem tudok adni,mert így utólag sem lettem okosabb,de kívánom,hogy neked sikerüljön.Kép

Lili majd legközelebb azért úszunk egy nagyot a csajokkal.Kép

Syg jó sokféle virág és növény mérgező.Egyik másikról az ember nem is gondolná.
Lilla is azt játsza már egy jó ideje,hogyha már meglátja a hátam közepét,akkor már görbül a szája,mert azt hiszi,hogy megyek v.hová.Nyugodtan még a wc-re sem tudok elmenni.Kép

Ser Az idő szép,a szállás és a kaja jó, a víz kellemes.Üdvözletünket küldjük a fürdőkádból.KépKépKép

Jó éjt!

KépKép
KépKép
sbea

Erszényes,
olyan kéjgázt tudsz kérni, azt mondák ki lehet próbálni milyen betépve lenni, de nem szokott általában tetszeni a kismamáknak. Meg valami szurit lehet még kérni, ennyi, bár nekünk azt mondták tavaly, hogy elvileg ettől az évtől megpróbálják megoldani az epidurált, hogy legyen állandó aneszteziológus, mert van olyan orvos, aki tudja, van aki nem, és lutrira nem lehet bevezetni valamit, hogy a szerencsén múljon, hogy épp kihez kerülsz.

Syg,
nincs ötletem, már kezdetektől így csinálja a szopit. Múlt héten már egész jól ment, aztán most hogy beteg lett, visszatért ez a nem csukom össze a számat dolog, de ilyenkor az üveggel is ezt csinálja, szóval biztos valami más van a háttérben.
Amúgy biztos nagyon éhes, és azért nincs türelme, mert ha alszik, sokat alszik egyszerre, és szerintem csak a hasa kelti fel. Ha meg fent van mondjuk 2-3 órát, és azért adom neki, hogy hátha elalszik, akkor meg néhány szívás után elalszik, símán elvehetem tőle a cicit. Amúgy sokat fel kell venni böfizni, mert néha fuldokol, ez is nyújtja az időt, meg próbára teszi a türelmét szerintem.
Nem lehet baja az, hogy fekve szopizik, és így nehezebb nyelni? Ma már kaptam jó fotelt, hátha ülve jobb lesz.

Bea,
te meddig szoptattad végül Lillát?

Amúgy azért az vígasztal, hogy én is három hétig szoptam anno, és szinte soha nem vagyok beteg, az iskolában is, ha csak öten voltunk, mert mindenki beteg volt, tuti, hogy én az öt között voltam, ami anno nem annyira tetszett.

Mino,
mail ment, kettő isKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!
Hát már elég gáz volt megint az éjszakánk.Lilla felébredt 1 órakkor,és csak 2 óra múlva aludt vissza.Én nem tudom miért van ez.állandóan végigaludta az éjszakákat.

Lina Lillácska kb.2,5-3 hós koráig szopott,de már a végén csak napi egyszer tudtam cicit adni.Egyszerűen nem jött belőle semmi,pedig fejtem is az elején.És nálunk is,már az elején pótolni kellett.

KépKép
KépKép
sbea

Syziasztok!

Babók hogy aludtak??? Ha rosszul ne szidjátok őket! Kép Az én nagy alvó gyerekem is sz@rul aludt. Az óviban egyszerűen nem bírták elaltatni, pedig ő még tényleg mindig alszik ebéd után, így aztán este...Kép

Óvonéni mesélte hogy Danus megkérte meséljen neki vmit hogy el tudjon aludni. Odaült az ágyához és mesélt, majd amikor végzett Danus közölte vele: " Köszönöm szépen, akkoj én most máj megyek." és azzal a lendülettel le is szállt az ágyról hogy megy játszani. Kép (de azért mérges vagyok rá mert ilyen "rossz" fiú)

KépKép
KépKép
nana09

Bea,
Sajnos ez így van, lesz. A babák nem alszanak, alszanak, nem alszanak... periodusokból állnak. Nehéz sőt szinte lehetetlen megfejteni mikor mi a "baj". Lehet hogy már "megijed" és azért rémül fel álmából, hisz ő már nagy lány. Kép
Nekünk ez 1 évesen kezdődőtt és miután mindketten már kész voltunk a nem alvástól, magunk közé vettük és ott aludt mint a bunda. Én nem mondom hogy ez jó megoldás csak már nem volt jobb. Aztán 1,5 évesen újra egyedül végig aludta az éjszakát aztán megint nem... Kép
Szerintem a legjobb ezt elfogadni. EZ VAN.

Viszont egyelőre elképzelni sem tudom mi lesz ha megszületik a pici???

Tegnap voltam a házidokinál a véreredményemmel. Vérszegény vagyok (gondoltam), kaptam vasat, meg magnéziumot. Remélem a vas nem csinál nagyobb étvágyat. Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Ja, Bea, a "nyaralós kép" nagyon édes! Kép Nagyon szép Lillácska és már tényleg olyan NAGYLÁNY! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Mi csak 2x ébredtünkKép!

Bea, Kép a rossz éjjel miatt!

Nana,annyira jó beszólásai vannak DaninakKép! Ne izgulj, csaknem minden kismama vérszegény, de ez tök természetes!

Kép
seriff

Bea: Lilla nagyon drága!! És meghozta nálunk is a napsütést ma reggelre!! Kép

Azért egy kicsit kiakadtam ettől a nincs aneszteziológus dologtól. Kép
Nem csak a fájdalom miatt hanem mert tényleg lehet baj és akkor mi van... Azon fog múlni a babóm egészsége hogy mikor ér oda az anesztes??
Hát lehet hogy csak kezdek már betojni igy a vége felé de most lelombozódtam...

KépKép
erszényes

Most olvasom, nincs aneszteziológus??? Nem azért, nekem soha nem jutott eszembe a fájdalomcsillapítás, de tényleg mi van ha baj van és nagyon gyorsan kell cselekedni???

Tudom Seriff, köszi, nem izgulok. Kép Annál inkább az ínyem miatt. Kép Nagyon vérzik, már alig merek fogatmosni. Szerintetek Corsodyl-t lehet terhesen használni? Vagy mit?

KépKép
KépKép
nana09

Erszényes NE IZGULJ! Én már annyira várom hogy elröpüljön ez a 4 hónap és mehessek szülni. Kép Pedig nem volt egy álom szülés az első és mégis! Kép

Mitől félsz? A fájdalomtól, a bizonytalantól vagy attól hogy baj lesz? de nem lesz!

KépKép
KépKép
nana09

sziazstok Kép

syg
ma éjszaka?? hogy telt ?? és te hogy vagy ma ?? nagon sajnálom hogy így kikészít leoka Kép nem lehet könnyű ne szaladj ki világból ha valmi bánt ikáb ird meg ide és itt kiabálj Kép
probálj arra gondolni hogy volt már ettől job hátha vissza áll Kép

bea
nagyon jó ez fotó sjanálom az éjszakátokat ilyenkor mikor felébre mit csinál és ti mit csináltok ? ringatás vagy csak leülsz mellé és molyol vagy sir.........???

nana
danus nagyon cuki olyan jó kis beszólásai vannak Kép mi lesz ha megszületik a kicsi ?! na ez jó kérdés de ezen ne agyalj mert még nem tudod danus reakcióját ha ő könnyen veszi te is könnyen fogod venni és ami nagyon fontos szeritem bár ezt szerintem te is tudiod hagyd hogy segitsen meg nyüzsögjön babakörül had fogja meg ő is had hozzon pelust éreze hogy ő is hasznos én nikinél ezt toltam el mert mikor adri megszülettet ő 2 éves volt és feltettem adrit hog ynehogy megüsse vagy bármi pedig ugy vigyéázott rá ( mostmár tudom ) most ákit hagyom had játszannak meg mindne imádják is csajok mind a ketten adri hozza hamikát niki " vigyáz " rá a mulkor pl niki rohan ki a szobából és nayon sír mondom mi történt azt mondja rohanj gyorsan áki megütötte magát ( ákinak semmi baja nem volt egyébként nem sirt emmi csak egy műagyag pohárral kupán vágta magát Kép )Kép olyan édesek ugy figyelenk rá
a vas édvágyat nem hiszem hoy külön csinálna én kaptam intra vénásat is és + étvágyat ne csinált szerintem

kobnak vajon hogy sikerültek vizsgái ??!! mikor jönnek haza tudja valaki ??

mino
megint eltüntél ?? te hogy vagy balcsika alvása hogy áll és te pumpa meglesz ?
ha van időd gyere várunk

csajok tudja valki hogy hol csinálnak ilyen számítógépes szembe mérést oda be kell jelntkezni gonodlok ilyen vison e. vagy valami hasonlóra ?? van szemüvegem és most megint olyan rosszul látok de szemészetre több mint 1 hónap mulvára adnak időpontot és fejem is sokkal többet fáj szóval bizto gond lesz ez el a szemcsivel nem akarok most hónapokat várni hog ymegnézzék ezek egyébként megbízható vizsgálatok ?? a dokikból hétre kijut nekem Kép megyek fogdokihoz is már előre utálom mennem kell a szemem megnézetni meg mennem kellene vérvételre is

Kép

Kép

Kép
roz23

Na Jó! Mostmár leállitom magam! Teleírom itt egyedül az egész oldalt!
1/2 10-től angol! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül rátok törtök.
Esztergomi kismama vagyok, 1 missed ab után most ismét terhesen a 8. hétben. Azért fordulok hozzátok, mert úgy hozta az élet, hogy kb 1 hónap múlva Kecskemétre költözünk.
Mondanom sem kell, nincsenek ott nagyon ismerőseim, míg itt az esztergomi infrastruktúra azért eléggé "elkényezteti" a kismamákat. Bababarát kórház, 500ezer Ft-os Szent Miklós alap minden újszülött után, stb. Tudom, hogy ehhez képest Kecskeméten igencsak nem rózsás a helyzet, azon túl az itteni dokim is szuper volt.
De ha menni kell, hát menni kell.
Lányok, nekem fogalmam sincs, hogy hogy fogok tudni kismamaként barátokat találni! (Ráadásul veszélyeztetett vagyok, és nagyon a minimumon kell élnem.)

Most feltenném először a butuska kérdéseket:
1. Kecskeméten hol lehet szülni? (talán van vmi lehetőség a kórház kikerülésére - mert nem sok bíztatót írtatok)
2. Hol tanyáznak a védőnők? Milyenek?
3. Egyáltalán kire lehet számítani, ha kérdésed, gondod van?
4. Hogy megy ott az orvosválasztás?
5. Mennyibe kerül az - kb-ra - ha saját orvosod van? (vizsgálatonként + szülés) nyilván mások az árak mint itt)

Mégegyszer bocs, hogy félreviszem kicsit a témát, de szeretném tudni, mire számíthatok.

Minden válasznak, tippnek, nagyon örülök.

puszi mindnekinek
pitypalatty
pitypalatty

Nana: szerintem mindegyiktől!! Kép
De főleg attól hogy ott nem leszek ura a helyzetnek!

KépKép
erszényes

üdv itt köztünk pitypalatty Kép

azért szerintem nem olyan veszélyes itt kórház sajna más választásod nincs csak azhogy másik városban szülsz itt kecsón csak ez az egy szülészet van az orvos hát ezt nem is tudom én ugy csináltam hogy körbekérdeztem az isemrősőket ki kihez jár és elmentem egy párhoz aki szinpi volt annál maradtam dokik magán rendelésen kb 5000 ft kérnek el alkamanként ebbe beltartozik az uh is de kép majdenem mindenhol külön pénzbe kerül van 2-3 hely ahol csinálnak 4d uh az mint irták itt csajok olyan 10-12 ezer körül van ezt is orvosa és szolgáltatása válogatja
védőnők a szülészeti kórháznál annak kint szerintem aranyossak vannak idősebbek és fiatalabbak utca szerint mondják meg kihez tartozol ha kérdésed gondod van mi is szivessen válszolunk bár mi " csak " anyucik vagyunk Kép
szülésznőt ugy tudom nem válszathastz hát kérdéseidre nagyjából ennyi Kép remélem tudtam segíte Kép
hol fogtok itt kecson lakni ?
mikor költöztök biztos nem lesz egyszerű de szerintem ne félj szép és kedves város ez szerintem Kép és ha lesz neted akkor minket is megismersz járunk ide jó sokan és már összejrni is szoktunk Kép

erszényes
ne félj az ujtól Kép igaz 9 hónapja van az embernek hogy felkészüljön de és mégis kevésnek tünik ne agyalj a áltozáson meglátod olyan lesz egy pár nap mulva ha megszületik minijanika mintha mindig ott lett vola Kép

cukker

hogy vagy ?? alvás ?? fájdogálás még mindig nincs ?? bence hogy van ?

Kép

Kép

Kép
roz23

lina
bár nem tölem kérdezted Kép71. CSODÁS CSOKIS MUFFIN 2 (12db)
Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál barackíz
1/2 csomag sütőpor
5 dkg kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen, majd 170 fokon süsd 20-25 percig.

én ezt csinálom meg mindig :9 isteni fini

Kép

Kép

Kép
roz23

lina
elküldtem neked mailben az összes muffin recit ami nekem van abból tudsz válogatni Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Köszi Roz!

A Muraközy utcába fogunk költözni. Nem messze a Baumax-tól. De pontosabban nem nagyon tudom megmondani, mert a férjem kméti, én nem nagyon vagyok még járatos ott. Nem félek tudom, hogy szép, és sok tekintetben hasonlít Esztergomra. Élhető hely.

Netünk lesz, ez tuti, úgyhogy majd gyakran jövök.
Nagyon várom már. Olyan bonyolultnak tűnik a költözés.

Puszi
p
pitypalatty

Sziasztok,

hazaértünk, a vizsgáról majd holnap tudok eredményt, de érzésem szerint nem sikerült, nagyon messziről futottam neki az analízisnek Kép Sebaj, 1-jén mehetek megint.

Pitypalatty,
üdv! A költözés tényleg elég bonyolult, mi 5 éve költöztünk, akkor még gyerekmentesen, most meg már van két szép lányunk, ráadásul nekünk nincs senki rokonunk itt. Most már nagyon jó barátnőkre találtam itt a babaneten Kép Ha tudunk segíteni valamiben, írj!

Roz,
az a muffin recept tényleg nagyon jó, és is csináltam. Szilveszterkor epres-joghurtosat sütöttem, olyan jó tavaszi illata volt, hogy csak na!

Most gyorsan ennyit, még jövök!
Puszi

Kép

Kép
kobudo

Cukker, tényleg írhatnál hogy vagy???

Neked most már "kutyakötelességed" Kép mindennap korán bejelentkezni hozzánk, hogy ne izguljon, hogy tudjuk jól vagy.Kép

Most jut eszembe, ma reggel mentél ctg-re, ugye?

KépKép
KépKép
nana09

helló

addig írok, amíg alszik kispióca, közben, ebédelek. ha felébred, félbehagyom az olvasást-írást.

bea,
tudtommal a fül-orr-gégéről megy át anesztes, ha kell. de akkor is gáz, sztem is. ennyi erővel itthon is szülhetnénk, mire odaér az an., addigra mi is beérnénk.

lina,
nekünk pont a fekve szopi vált be a fulldoklás ellen.
hát akkor azt hiszem lilibaba kis lustika. sztem kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót, miért csinálja ezt a nem zárom be a számat. ha a cumisüveggel is ezt csinálja, biztos jelent vmit. seriff tudja, hol van a neten. valahol az nlc-n, ha jól emlékszem.

nana,
kis furfangos daniKép meséltet, aztán mégsem alszik.
én nagyon ritkán, de használtam corsodylt. torokfájás ellen is be szoktam vetni és használ is.

roz,
aranyos vagy. ma már jobban vagyok, nem értem miért, de hétfőnként házisárkánnyá változok mindig. pedig még robi is itthon volt tegnap.
manóm 6* ébredt fel megint éjjel. de most 1 órája alszik.
hajnalban eldöntöttem, hogy nincs több éjjeli cicizés. ugyanis ahogy közeledik a reggel, ő egyre kevesebbet szopizik és mikor végül felébred, nem is akar enni. persze, mert teleeszi magát éjjel. ezt nem csinálom vele tovább, majd meglátjuk, mit művel éjjel.
rossz hír viszont, h robi már nem tudja visszaaltatni. nem tudom, miért. egyik nap még megy, a másik nap meg már nem. így most mindig nekem kell kelni megint.
robi csináltatott ilyet szemvizsgálatot vhol, majd megkérdezem, ha hazaért.

pitypalatty,
barátoknak itt vagyunk mi: kell még jobb, mint egy rakás kismami?
1. csak a kórházban tudsz szülni kmétenKépKép
2. védőnők is ott vannak már, ahol a szülészet, de nem tudom pontosan, hol, amikor én voltam terhes, még nem ott voltak.
3. orvos, védőnő, ha olyat fogsz ki
4. passz én 12 éve ugyanahhoz a dokihoz járok, egyértelmű volt. de gondolom elmész a rendelésére és ha szimpi, megkérdezed, h elvállal-e. sztem máshol is így megy, nem?
5. magánrendelésen 4-5-6 körül lehetnek, szülés...?

gyere gyakran és segítünk!

kob,
azért reménykedni szabad, ugye?
nem is tudtam, hogy ti sem kmétiek vagytok, vagyis téged tudtalak (van ilyen szó egyáltalán?). sajna nekünk sincs itt rokonunk, pedig néha jól jönne most leona miatt. ti hogy szoktátok megoldani?

Kép
sygnum

Ha jól meggondoljuk, mi akik itt vagyunk, ebben a topikban...szóval legtöbbünk nem kméti. Valószínűleg ezért is "támaszkodunk" sokszor egymásra. Nekem sem él itt rokonom, (illetve a férjem családja, de azt inkább ...) de szerencsére sok barátunk él itt, akik szintén nem rég óta laknak kméten, de az mégsem olyan mint mondjuk egy nőnek az anyukája vagy testvére.

KépKép
KépKép
nana09

--------------------------------------------------------------------------------
Szisztok kismamaként találtam egy tuti melot.jol fizet és még könnyü is ,Ha valakit érd. akkor a mariann10@freemail.on kérjen tájékoztatót. Mariann
mariann2

Azt hiszem ez lehet az igény szerinti szopizás hátulütője. Mármint hogy egy idő után cicifüggő lesz a baba és éjszaka csak "cumizni" kell fel és nem azért mert éhes. Vagy hogy van ez? Erre mit mondanak a könyvek, a szoptatási tanácsadók? Engem komolyan érdekelne!
ebben nincs semmi tapasztalatom, nagy "tudásom" mert Danus csak 4 hónapos koráig szopizott (addig ilyesmi nem alakult ki) utánna pedig a jó kis pépektől aludt mint a bunda éjszakánként. De most már tudom valószinüleg volt akkor még tejem és legközelebb tovább probálkozom, de mi van ezzel szopi dologgal???

KépKép
KépKép
nana09

Nana, ínyvérzésre nagyon jó az elektromos fogkefe! A sensodyne fogkrém, és nyugodtan használhatod a Corsodylt. Nekem az első jött be!

Anesztes, azért ugye nem gondoljátok komolyan, h bárkinek az életét veszélybe sodorják? Hétköznap, nappal van anesztese a für-orr-gégének, és a szülészet-nőgyógyászatnak is,külön-külön. Ügyelet meg a Nyíri úton van :1 anesztes és egy intenzíves, és egy behívható, és Õk mennek át az Izsákira ha kell.Kb 2 perc alatt átérnek, nem lassabban,mintha ott az ügyeletes szobából felcaplatna.

Mino tegnap hívott, javulnak, tegnapra már csak 2x ébredt Bálcsi! Jókedvű volt MinoKép!

Pitypalatty! Szia, én sem kméti vagyok, de klassz város ezKép! Sztem sem annyira katasztrófa a kórház, de az esztergomival összehasonlítva lehet, h az.

Roz, a legjobb optikus, állítólag, Nagykőrösön van, de egyébként sztem a Danyi optikánál is van, meg a Vision-ban is.

Kép
seriff

Lina, nlc.hu-n a tanácsadók között az Iblc (vagy IbclKép) szoptatási tanácsadót kérdezheted, de van email címe, és telefonszáma is.

Nana, sztük ez nem gond, fektesd közel magadhoz, h ne kelljen messzire menni éjszaka. Mármint a szopis tanácsadók ezt mondják, a könyvek meg azt, h erről le kell szoktatni. Suttogó: cumival,mondjuk 3 hósan, később simizés, stb, és a 3. éjjel már nem fog felébredni. Hát nem tudom.... Én még csak a nappali elalvásnál tartok, egyenlőre ma is uúgy félóra volt,mint tegnap( pedig a könyv szerint....Kép! NA mindegy. A lényeg, h amint elhatározod magad, be kell tartani, nem szabad engedni, egyszer sem(kivéve ha beteg)....

Kép
seriff

Syg, ha ideköltöztök, én vigyázok Leonára Kép!

Kép
seriff

Sziasztok!

Jaj, de kedvesek vagytok mindannyian! Egyszer ha lesz időm visszaolvasok, és akkor mindnekit megismerek.

De addig akkor bemutatkoznom, merthát én vagyok az új, úgy érzem, így illik.

A férjem kecskeméti, a piárba járt. Aztán Piliscsabán az egyetemen ismerkedtünk meg, és 3,5 éve vagyunk házasok. Én baranya megyei vagyok, de itt telepedtünk le Esztergomban. Én olasz-német szakos tanárként fordítóként tolmácsként tevékenykedtem eddig - meg jártam az egyetemre is. A férjem filozófián, esztétikán végzett, és mindenféle irodai munkát végzett, meg dolgozott az egyetemen is egy rövid ideig.
Már voltam kismama, csak az a terhesség a 12 hét körül sajnos rossz fordulatot vett, meghalt a babánk.
Most úgy érzem minden rendben lesz.
Miért költözünk Kecskemétre?
A férjem édesapja korán, már a 90-es évek elején meghalt. Anyósom pedig 2002-ben. A férjem, két nővérével örökölte a lakást. Ekkor úgy volt eladjuk, és az ingatlanpiac akkori állása szerint Esztergomban érte volna meg lakást venni. És le is telepedtünk ide, elkezdtük építgetni a kapcsolatainkat, ahogy azt egy szépreményű fiatal pár teszi. A fiatalabbik sógornőm, azonban Einstand-olt, és odaköltöztek úgy a lakásba, hogy sem ész érvek, sem a rokonség hatására nem mozdultak. Lelakták, munkanélküliek voltak, és mi nem mehettünk akkor már oda, mikor ők beköltöztek. Ügyvédi ráhatással sikerült több mint 2 év huzavona után kifizetni őket. Messze áron felül, ha az ügyvédi költséget is hozávesszük, akkor irreális áron. (iszonyat sokat buktunk rajta.) Szeptemberre (2005) mienk lett a lakás, de megváltoztak közben a viszonyok az ingatlanpiacon, és a lakás jelenlegi áráért egy jóval kisebbet kapnánk itt, és jóval rosszabb helyen - nem kp-hoz közel, és nem magasföldszinten, hanem a 4.emeleten egy nem mondom milyen környéken.
KEttőnk fizetéséből könnyedén fenntartottuk a lakást + egy albérletet itt, de nekem nemrég le kellett mondanom munkám javarészéről, így viszont nyomorognánk. Tehát a helyzetet újraértékeltük, és hazaköltözünk kb 1 hónap múlva.
(illetve a férjemnek haza).

Hát ez az édes bús történetünk, annyira tipikus sajnos, hogy ilyenek vannak.

De borzasztóan izgalmas nekem ez a helyzet, mert még sosem laktam az alföldön, mindig hegyek között. Gondolom beszerzek majd egy biciklit - mert ott nem lehet nagyon felfelé pedálozni, és ez nagyon klassz. Kép

puszi mindenkienk!
p
pitypalatty

Seriff,
lehet, hogy kezdelek irigyelniKép Ugyan Lili csak egyszer kelt, de azt éjféltől hajnal fél ötig, aztán meg most 8-tól negyed egyig is fent volt.

Nana,
én is vérszegény voltam, de nem kaptam semmit, doktorbácsi azt mondta, hogy ez a terhességgel jár, és természetes. Azt mondta még, hogy mivel fel van hígulva az ember vére, kevesebb benne az alakos elem, relatív, de lehet, hogy előtte se volt több, csak ugyanannyi kevesebb vérben.
Én Meridol szájvizet kaptam, elég jó volt, és a szülés utáni második napon olyan volt az ínyem, mint előtte, tényleg "csak" terhességi fogágybetegségem volt.

Bea,
és Lilla három hónapos kora után már kapott rendes kajcsit, vagy egy-két hónapig csak tápszert?

Erszényes,
ura leszel a helyzetnek, csak rajtad múlik, ha próbálod azt csinálni, amit mondanak, nem lesz semmi baj. Nem mindig fog sikerülni, az nem baj, de próbáld.

Pitypalaty,
üdv neked. Én egy hónapja szültem pont, és 37 hetes terhesen még festettem az új házunkat. Pestről költöztem, bár én eredetileg is kecskeméti vagyok, itt születtem, nőttem fel.
Mindenki nagyon aranyos volt a kórházban, maga a kórház nem egy hotel, de a nővérek... aranyosak.
Szülésznőt nem lehet választani, nekem egy idősebb volt, éppen aki ügyeletben van.
Orvosom magánrendelése 6000 Ft, szülés meg amennyit gondolsz. Amúgy nagyon rendes volt, pont szabin volt, mikor szültem, üzente, hogy este 10-re jön, addig csak tágítózselét kaptam, de bejött 6-kor szólni, hogy nem veszett ám el, és ahogy ígérte, itt lesz 10-re.
Volt olyan is, akinek a betege szült, mert véletlenül elrepesztette az ügyeletes a magzatburkát, szóltak neki, ő meg közölte, hogy du. 4-től már szabin van, és nem is jött be.
Ha van kérdésed, írd nyugodtan, elég frissek még az élményeim.

Syg,
nálunk úgy van, hogy ha már mondjuk nálam nyűglődik Lili 2,5 órája, és semmi nem használ, akkor Szláva pár perc (na jó, fél óra) alatt elaltatja, lehet, hogy én már nem úgy koncentrálok rá, mert csak azt várom, hogy aludjon már el, ha meg Szlávánál, akkor nálam nyugszik meg elég hamar.
Úgy veszem észre, hogy egyébként ha álmos, akkor szinte mindegy mi van körülötte, elalszik két perc alatt, és le is lehet tenni, ha meg nem, vagy fáj valamije, akkor meg mindegy mit csinálunk.
Ezen a szoptatási tanácsadón már gondolkodtam, mert úgy néz ki, használna a bogyó, Lili csak megnyalja a cicit, és már folyik is, még a szájába se veszi, csak tényleg feladja félúton.
Ma megpróbáltunk ülve szopizni, de nagyon hülyén állt a kezemben, csak vigyorgott, és nem tudott mit kezdeni a helyzettel, ahogy lefeküdtünk, már evett is.
Hú nem is tudom, hogy tudnám rokon nélkül. Anyu csak annyit csinált tegnap, hogy Lilivel foglalkozott, altatta..., de én megcsináltam mindent a házban. Sőt, elvileg valamelyik szombaton jön rá vigyázni, csak azért, hogy mi kettesben el tudjunk menni ebédelni, vagy vacsizni egyet, mert egymást sem szeretnénk elhanyagolni, bár néha úgy érzem, hogy szegény Szlávára már alig marad idő, erő...Kép

Cukker,
???????????????????

Roz,
köszi a recepteket, most nincs minden hozzá itthon, ebben a hidegben meg sehova sem megyek, főleg nem babával.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, nem kell ám feltétlenül kérdezned, mert olvashatod mások kérdéseit és a válaszokat isKép! Én különben ülve szoptatok, nekem a fekve nem vált be, de ez is mindenkinél másKép. Ülve próbáltad,h egy párnát, vagy összehajtott törölközőt teszel Lili alá?

Pity, és itt ez egy új lakás? VAgy ház?

Kép
seriff

Én is így szoptatattam, mármint ülve, kispárnával a kezem alatt. Kép DE JÓ IS VOLT!!! Kép

KépKép
KépKép
nana09

mármint dani alatt, nem a kezem alatt. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Köszönöm Seriff, az elektromos fogkefét a doki is javasolta, de milyet vegyek? Mármint melyik a legjobb?

KépKép
KépKép
nana09

Én is üdvözöllek Pity! Nagyon örülök neked, végre csatlakozott hozzánk mégegy kismami. Én azon kevesek közé tartozok (itt Kép) aki még pocakban várja a babáját. Van már egy nagy fiam, fiunk is. (a férjemmé is, nemcsak az enyém Kép ) Õ már 3 éves és 2. hete jár oviba.

Ja és most 20+5 (de jó!!! Kép )

KépKép
KépKép
nana09

Seriff
Ez egy régi panel lakás, magasföldszinti, 64 nm.

Linacska
Nem lehettél semmi akkora pocakkal. Én biztos nem lennék ilyen bátor.
Hogy hívják az orvosodat? Tényleg elég megbízhatónak tűnik! És mennyi igaz a kórház borzalmaiból? Hogy élted meg ott a szülést? Épp karácsonykor született a babád?
(az egyik barátnőmnek is karácsonykor, 24 d.e. született a fia; az ünnepeket bent töltötted?)

puszi
pitty
pitypalatty

Sziasztok!

Olvastalak am benneteket eddig is, csak tegnap nem volt se kedvem, sem erom irni. Eleg faraszto volt a hetvegenk.Kép
Vasarnap lent voltunk Kmeten, felig-meddig elinteztuk a kereszteloi ebedet, meg kimentunk a Petofi varosba megnezni egy hazat. Lenne rajta mit csinalni, atalakitani, hozzaepiteni stb., de eleg nagy a kertje es a penztarcankhoz is megfelelo. A Buzavirag utcaban van, eleg forgalmasnak tunik, meg ugye ott jar a busz is. Nem tudom mennyire lenne zavaro hosszutavon.

Szia Pitypa!

Na eddig jutottam, felebredt KAtika.Kép Megprobalom visszaaltatni.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Talan sikerult visszaaltatni. Meglatjuk mennyit tudok irni.Kép

Pity, Esztergom nagyon szep kis varos, en nagyon szeretem. Mi meg Bp-en lakunk, de tervezzuk, hogy visszakoltozunk Kmetre (ott nottem fel, itt csak par eve elunk a ferjemmel). A hid fele vezeto uton van egy nagyon jo kis pizzeria egy tobbemeletes haz aljaban, huuu, az ott evett tiramisut azota is emlegetjuk!Kép Ebedelni meg Parkanyba ruccantunk at.Kép
Remelem jol fogod Kmeten magadat erezni! Mikor koltoztok?

Nana, en 13kg-ot hiztam osszesen, az elejen alig valamit, aztan szepen fokozatosan, foleg az utolso harom honapban. 3 maradt rajtam, meg meg a terhesseg elott felszedett 10 plussz.KépKép

Nem tul biztato, amit az alvasrol, pontosabban a nem alvasrol irtok. Arra gondolok, amit azt hiszem Seriff irt, hogy en is raszoktattam a cicire Katit. Mikor egesz pici volt, meg sem vartam hogy teljesen felebredjen, mar kapta a szopit, pedig lehet, hogyha vartam volna, visszaaludt volna. Mostmar csak szopival kepes visszaaludni.Kép Multkor kiprobaltam mit csinal, ha nem kap cicit miutan forgolodni kezd: eloszor dorgoli a szemet es nyoszorog, aztan kinyitja a szemet, nyoszorog tovabb, kis panaszkodas, majd a sotetben elkezdi nezegetni a kezeit, huzkodja a takarojat, majd hangosan nevet.KépKép Ja es utana nem sikerult ket oran keresztul visszaaltatni. Az egeszben az volt a pozitiv, hogy utan negy es fel orat aludt egyben.Kép Akkor mar nagyon faradt voltam.Kép

Szerdan atjon a vedono, beszelgetunk kicsit.Kép Kivancsi vagyok, mire lyukadun ki...Kép Aztan kettore megyunk tanacsadasra, pont alvasidoben.Kép

Nana, edes ez a Dani a szovegeivel!Kép

Bea, LillaKépKépKép

Nem tudom mit akartam meg, visszaolvasok, meg alszik a lany.Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Cukker, mi ujsag veled? Bencere mit mondott az orvos?

Lina, szegeny Lili babaKép, latszik a kepen, hogy nem erzi jol magat.Kép Most hogy van?

Roz, orulok, hogy meglett a fulbevalod!
Egyik baratnom most irt e-mailt, a keresztlanya fulbevaloja eltunt es most azt gyanitjak, hogy lenyelte. Viszik rontgenre.Kép

Na eldugulok.Kép
D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Szia Dora!

Igen a tiramisu ott tényleg nagyon finom. Egy hónap múlva jövünk.
Ti mikor fogtok költözni? Most nézitek még csak a házat?

puszi
p
pitypalatty

Dora, mi a Széktó u-n lakunk, ennek a folytatása a Búzavirág, úgyhogy itt is megy a buszKép, de szerencsére ez pont a "domb" előtti kis beugróban van, kb 15 m-re az úttól, sztem nem zavaró a busz, bár a hálónk a másik oldalra néz, egyenlőre-még nincs kész a tetőtér-csak Hanci szobája van az út felé, de nem panaszkodikKép! Az még a baj, h csomóan ezen az úton mennek az Auchanba. De tök jó lene, ha Ti is ilyen közel laknátok!Kép
Sztem le lehet szoktatni, csak erősnek kell lenni, mi is csak most kezdjük, meg Syg és Mino is ezzel küzd most!

Nana, nekünk Oral B van, de sztem bármelyik jó. Ez semmi extra, egy sima elemes fogkefe, no szájzuhany, vagy akkumulátor.Kb 3500 Ft.

Pity, mi egy esküvőn voltunk Esztergomban augusztusban, annyira kis hangulatos a Polgármesteri Hivatal, az udvara tiszta romantikusKép!

Kép
seriff

És így ébredt fel a délelőtti alvás után Hanci:Kép

Kép
seriff

Ser természetesen nem úgy gondoltam,hogy bárkinek is szándékosan ártanának,de azért mikor először hallottam a szülésfelkészítőn,hát...nem nyugtatott meg.Nekem csak annyit mondtak,hogy nincs anesztes helyben ügyeletben,csak a másik épületben,ami azért nem pont mellette van,de még csak nem is egy utcában.

Lina mikor elfogyott a tejcsi,akkor utánna csak tápit kapott,majd 4 hónapos kora után próbálkoztam fokozatosan a gyümikkel,majd a zöldségekkel,aztán 6 hótól a husival is.Szerencsém volt,mert a sütőtökön kívül eddig még mindent megevett.De reméljük lesz tejcsid,és Lilike is ügyesen szopizik,és akkor ráérsz még a gyümik bevezetésével.

Szia pitypalatty üdv itt köztünk.Én sem Kecskeméti vagyok,még nincs 2 éve,hogy itt lakom,és hát őszinte leszek,én még csak most kezdem megszeretni a várost.Mondjuk engem megviselt,hogy otthagytam a munkám,amit nagyon szerettem,na és a barátokat,akiket meg mégjobban.Nem igazán találtam a helyem itt az elején.De nagyon örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra,és itt barátokat szereztem,ami,főleg gyerek mellett,elég nehéz.
A kérdéseidre a szüléssel és az orvosválasztással kapcsolatban már válaszoltak.Sz.tem én sem tudok róla többet írni.

Erszényes nem akartalak lelombozni!KépKüldjem Lillát?Vigyen egy kis napfényt?Kép

Roz felébred,és nem alszik vissza.Nyöszörög,forgolódik.De csak akkor sír,ha kimegyünk a szobájából.És ez tart vagy 2 óra hosszat.Aztán elálmosodik,és elalszik.Bár most vettem észre,hogy előbújt az ötödik fogunk,úgyhogy lehet,hogy ez volt a gond.

KOb.szorítunk!Kép

Syg sajnálom az éjszakátokat.Időnként én is sárkány vagyok.KépZsolti sz.tem ezt hosszasan tudná ecsetelni.Kép

Cukker!Csak nem babázol már titokban?KépKép

Dora tényleg mozgalmas hétvégétek volt.Pici Katika hogy van?

Nana nekünk az elektromos fogkefénk az Oral-B,és én meg vagyok vele elégedve.

KépKép
KépKép
sbea

Syg!Alvás!A múltkor kicsit ideges voltam,és délután megittam egy nagy adag citromfűteát ,amibe raktam egy kis orbáncfűt is.Nem tudom,h.attól-e vagy mástól,de Rege este fél10-től fél5-ig aludt.Kép Azóta csak simán citromfűteát iszok(az orbáncfűt nem merem,mert ha jól tudom a legtöbb nyugtatóban is az van,ezért erősnek gondolom).Nem vagyok biztos benne,h.ez mindenkinél hatásos,de egy próbát lehet,h.megér.Mostanában 4-5 órát tart az éjszakai etetések között is.Az az egyszeri kelés azóta nem volt!Kép
mrege

Sziasztok!

Pitypalatty, én is üdvözöllek. Kép Én sem k.méti vagyok. Kép Mi Soltról költöztünk ide. Hát, úgy látszik, h. a k.méti topic nem is k.métiekből áll. Kép

Erszényes, remélem nem én ilyesztettelek vmivel be. Mond, hogy nem. Kép nem szerettem volna.

Roz, én a Tapasztó optikát ajánlom. Ismerőseim hozzá járnak szeretik. A kiskörúton van a rendelője. A Cifra Palota mellet.

Syg, jobban vagy? Aggódtam érted! Komolyan.

Ma vettek vért Zsófitól... Kép Kép Nagyon sírtam én is vele....de ha ez jó lesz a családnak, meg nekünk is.
birolili

SZia Pitypalatty!Jópofa nevet választottál!Üdvözöllek én is!Én Kiskunfélegyházán szültem az általad is említett rémhírek miatt.Ha számításba jön nálatok,h.nem Kméten szülnél,szívesen leírom neked a tapasztalataimat.Kérdezz bátran!KépEgyébként nagyon sokan szülnek Kmétről Pesten a ,az autópályán ott lehet lenni hamar.Én nem mertem megkockáztatni a távolságot,de sokan bevállalják.Van egy könyvem Hol jó szülni? címmel.Szívesen kölcsönadom.Nem tudom lesz-e mostanában babatali,de ha már itt leszel megbeszéljük.Kép
Kecskeméten Dr.Temesvári Bélához jártam.Jó doki szerintem.Amikor vetéltem külföldről tartott haza,éjjel érkezett,de bejött megnézni,h.vagyok.Csendes ember,akkor válaszol,ha kérdezik.
Mennem kell mert a pocok tejcsiért kiált!
Puszi Mindenkinek!
mrege

lina!mit javasoltak neked eddig a védőnéni,vagy szoptatási tanácsadó?mármint a szopiztatással kapcsolatban.
mrege

na tessék csak elmegyünk tanácsadásra és nem találom az utolsó iráso Kép ez igen Kép

mindját vissza olvasok csak előszőr leirom

áki 74 cm és most kapaszkodajtok meg Kép 10,63 kg Kép Kép
( ennyinek még én sem gondoltam )

adri 92 cm és 12 kg kicsit fogyott

na megyek olavsni Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X