Új privát üzeneted érkezett!

Mniki, Tiko Kép
Köszönöm szépen a bíztató szavakat a párom nevében is! Kép Tudom, hogy most nagyon nehéz neki, de mellette vagyok és nagyon nagyon szeretem!!! Bíztatom én is, hogy minden rendben lesz majd kap gyógyszert és lehet, hogy spontán is lehet majd kisbabánk. Kép Sose lehet tudni! Kép

Tiko Kép
Mi újság? Mikor kell tesztelned?? Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön és menjen hozzátok a gólya!!!!!!!!!!!! Már küldöm is őket!!! Kép
Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Zsuzsi!

Én már lassan 1 éve szedem a bromo-t, reggel felet, este 1 egészet. Már elég régen nézték meg, de akkor 27 volt, 25 a felső határ. Nem tudom miben mérik, ezt mondta az orvos.
Ha most nem sikerül a lombik, akkor megnézetem megint.
Drukkolok, hogy a második már sikerüljön. Kép
Nálatok mi a baj? Az első alkalommal hányat ültettek vissza?

Kiscsillag!

Hétfőn kell tesztelnem, de lehet, hogy egy elő tesztet Kép csinálok pénteken. Majd még meglátaom, sajna elég türelmetlen vagyok. Kép
Köszi a gólyákat, remélem ideérnek mire kell és nem tévednek el. Kép

Tiko

tiko

Tiko

Nekem 34 volt a prolactin, de hát ez volt a legkisebb bajom. Endometriosis + 2 oldali teljes elzáródás. (később volt laparaszkópia)
Nekem nem ültettek vissza egyet sem, mert csak 1 petesejtem lett és az sem indult meg.
Szurkolok neked, hogy sikerüljön!!! Én soha többet nem tesztelek, már nagyon babonás vagyok a sok egycsíkos teszt után.
Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Zsuzsi!

Hát akkor én már nem is panaszkodom.
Hát én is nagyon drukkolok neked, hogy a 2. szerencsésebb legyen!!!

Lehet, hogy neked van igazad, de én nem biztos, hogy kibírom. Kép

Tiko

tiko

Zsuzsi Kép
senki sem gondol bolondnak, ha leírod. De ha van benned egy ilyen érzés, akkor ezt jobb kideríteni a lombik előtt.
Nagyon köszönöm a drukkokat Kép kicsit sikerült, de nagyon nem Kép majd legközelebb.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, 7,6 lett a cukrom (a zsömlés). Nagy gáz? A kórházos védőnő szerint ez még nem annyira rossz, de én nem bízok benne, máskor is félreinformált. Holnap a dokim biztosan diétára fog, addig is tudsz írni nekem valamit?
reno
renoka

Sziasztok,

Tiko,

Én hármat szerettem volna visszakérni, de a végére csak kettő volt szép (összesen 5 petesejtem volt, abból 3 ICSI-vel termékenyült meg) igy csak őket kaptam vissza. Szóval nem volt túl jó a kezdet,de szerencsére Máté úgy döntött hogy ő szeretne megszületni, és jó erősen kapaszkodott KépKépKép
Nagyon drukkolok hétfőig Kép Én is a vérvételre szavazok, miután az ember tengernyi negatív tesztet látott, nem kíván újabbakat. Elárulom hogy a pozitív vérvételt követő héten én három tesztet is csináltam, hogy végre lássak kétcsíkosakat KépKépKépKép
Ja, nekem is magas volt a prolaktinom, napi 1 bromot szedtem majdnem egy évig...a lombik előtti ellenőrzésnél is kicsit magasabb volt mint kellett volna, igy a bromo mellé még egy másik (homeos) bogyót is kaptam...

Kiscsillag,

Bízzunk abban, hogy a legközelebbi mérésnél jobb lesz az eredmény...Nálunk is volt ilyen gond, 40 millióból csak 20% mozgott. Sajnos erre igazán nincs gyógyszer, de homeos bogyók, illetve a Maca Vibe segíthet. Viszont ha jól emlékszem 10 millió alatt már rögtön lombikra küldenek... vagy mégse, már nem emlékszem mi a határ...

Mniki,
Ez az álom nagyon jó jelKép Remélem mostmár olyan erős a tudatalattid, hogy sikerre is viszi a nagy tervet KépKépKép
A kistesóhoz majd mi is házhoz hívjuk az orvost Kép

Kriszta
27+4

Kép

KépKép
kriszta71

Renoka,
Ez a cukor sajnos nem túl jó...ugy tudom 6,1 a határ. Tuti diéta,de ne izgulj, nekem az egyik barátnőmnek 9,6 lett, a másiknak is 8 felett, na nekik már kicsit kell izgulniuk...szerintem hamarosan csinálnak majd egy kontroll-t hogy tényleg nem csak valamilyen pillanatnyi rossz eredmény-e, aztán elmondják a diétát....drukkolok hogy rendben legyél !!

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71

Reno Kép
a terheléses határa 7.8. Ez teljesen jó!!! ne aggódj!
8 alatt diéta sem kell, csak annyi, hogy figyelj a szénhidrátbevitelre.

A 6.1 az a normál éhgyomri cukor határértéke. a terhelésesé nem ennyi.

"A normálértékek: éhomi vércukor kisebb, mint 6,00 mmol/l, a terheléses vércukorérték kisebb, mint 7,8 mmol/l."

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kriszta, Orsi! Most akkor melyik az igazi határérték? Remélem most az Orsié a jó, mert akkor tudok aludni. Nagyon köszönöm, hogy válaszoltatok! Megyek született feleségezni.

reno
renoka

Reno Kép
keress rá a neten. 7.8 a határérték, elég sok cikk van róla. a 6.0 a éhgyomrinál a határérték.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kriszta Kép
Igen, ilyen alacsony számnál egyből lombikoznak, mivel felesleges lenne húzni az időt az inszemekkel. Én is így tudom!

Tiko Kép
Akkor az már itt van holnap! Kép Juuuj, de jó neked!!! Bárcsak már én is ott tartanék, hogy teszt!! Kép Biztos sikerülni fog!!! Nagyon drukkolok!!!

Monyo Kép
Hova tüntél, merre vagy???

*

Kép
Kép
kiscsillag

Renoka Kép
Te is most voltál terhelésesen? Nekem is mennem kell sajnos. Kép Nagyon bevagyok parázva tőle!! Figyelj csak azt szeretném kérdezni, hogy mindig vénából vették le a vért? Mert valaki azt mondta, hogy először vénából aztán meg már újból. Most mi az igaz? Szerintem sem sok a 7,6 ne izgulj emiatt! Nekem egyszer volt 8 és akkor is "csak" diétára fogtak. Ez első reggeli érték volt.

Borsókás Kép
Lehet tudni, hogy nektek miért olyan kevés a kiskatona???

Zsebikém Kép
Még mindig nem tudjuk a masszőr elérhetőségét. Kép Pedig többen is kérdeztük. Vagy nagyon titkos???

*

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag : mindig vénából veszik a vért, én csak gyerekeknél hallottam, hogy ujjból vennék.

Én is megismételtetem a terheléses vércukor + inzulin mérését, hétfőn kérek beutalót a körzetitől. Az István Kh-ba nem akarok ezzel visszamenni, mert ott elkeverték a papírjaimat + nem volt tesztcsík, így az inzulint meg sem csinálták.. Kép

Olyan sokan nem jelentkeznek, Wish, Mka, Byby, Seszi, Leona és még sokan ... ??

mniki

TikoKép
Nem tudtam követni az eseményeket. Holnap már teszt, vagy vérvétel? Hányadik nep lesz ez a transzfer óta?

OrsiKép
Nekiláttál már a telekvadászatnak?

KiscsillagKép
Téged mért küldött a doki terhelésesre? VOlt már korábban problémád ezzel?
Nálunk abszolút kevés a kiskatona, többnyire látóterenként 3-4 db. Ami van jó szerkezetű, jól mozgó. CSak hát nagyon kevés.SAjnos nem lehet pontosan tudni, mi az oka ennek. Az már kiderült, hogy van a páromnak 2 apró cisztája is, meg ez a visszértágulat, amit műtenek a jövő héten. GYerekkorában volt mumpszos is, ez is okozhat ilyesmit állítólag. A doki szerint a visszértágulat lehet a bűnös. Itt felgyülemlik a pangó vér, ami melegíti a heréket. Hát ennyit tudunk.

Borsókás

Borsi
borsókás

Sziasztok!

Inkább csak esténként fogok tudni írni, meg visszaolvasni, mert sajnos az én munkahelyemen már fúj a választások/változások szele.
5 kollégámat kitették, és szinte mindenkit átszerveztek. Én még "olcsón megúsztam", mert csak kapok jópár +munkát...

Szóval vagyok és leszek is... csak főként esténként!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Mniki Kép
Köszi. Hát nem vigasztaltál meg. Kép Megint szétroncsolják majd az egész karomat!! Kép A doki azt mondta, minimum ötször szúrjanak majd meg! Kép
Tényleg hol vannak a többiek??

Borsókás Kép
Ahogy írtam feljebb is, egyszer volt 8 a cukrom, de aztán diétával helyreállt. Úgyhogy szerencsére semmi komoly. Miért küldött?? Hmm.. Nem mindenkit küldenek el ilyesmire?? És nálad amúgy minden rendben, úgy értem átjárhatóság meg hormonok szempontjából? Látóterenként 3-4 db az hány millió/ml??

*

Kép
Kép
kiscsillag

Fanni Kép
A lényeg, hogy itt vagy! Kép
Kép
*

Kép
Kép
kiscsillag

KiscsillagKép
SAjnos pontos számot nem mondtak sosem, de szerintem ez néhány százezres mennyiség lehet.KépKépKép
Nálam eddig semmi gond nem derült ki. Bár kicsit rendszertelen a ciklusom (30-35 nap), de ez a dokik szerint alkati dolog lehet, mert a hormonjaim, petefészkeim rendben vannak.
A vércukrot azért kérdeztem, mert én még sosem voltam ilyenen. A Kaáliból sem küldtek még soha!

FanniKép
Mindenki be van rezelve már, ezt hallani mindenfelől. Mindenki félti a kicsi trónusát. Dolgozgass szorgalmasan, este várunk!

Borsókás

Borsi
borsókás

Sziasztok,
Kiscsillag
email ment.
monyo

Kriszta, Kiscsillag, Borsókás!

Kriszta!

Hát neked szerencséd volt, én félek nem leszek ilyen szerencsés. De hamarosan kiderül.
Nagyon tetszett, hogy a pozitív vérvétel után csináltál teszteket, aranyos. Kép

Kiscsillag!

Igen, igen, holnap reggel fogok tesztelni, csak kérdés, hogy ki kéne-e már mutatnia. Ráadásul tegnap este volt egy nagyon halvány rózsaszín pötty a betéten, meg is ijedtem, de azóta semmi. Mondtam is a páromnak, hogy hétfőig semmi szex, mert most is azután volt a pötty. Persze lehet, hogy semmi köze hozzá.

Jobban van már a párod? Mármint lelkileg.

Borsókás!

Holnap leszek a punkció utáni 14.napon, hétfőn pedig a transzfer utáni 14. napon.

Képzeljétek, hiába a sok hormon én fogytam. Nem is értem, hogy mitől, mert nem eszem kevesebbet és elég sokat nasizok. Talán a sok víztől, mert eddig sokkal kevesebbet ittam. Legalább valaminek örülni is lehet. Kép

Tiko

tiko

Kriszta, Kiscsillag, Borsókás!

Kriszta!

Hát neked szerencséd volt, én félek nem leszek ilyen szerencsés. De hamarosan kiderül.
Nagyon tetszett, hogy a pozitív vérvétel után csináltál teszteket, aranyos. Kép

Kiscsillag!

Igen, igen, holnap reggel fogok tesztelni, csak kérdés, hogy ki kéne-e már mutatnia. Ráadásul tegnap este volt egy nagyon halvány rózsaszín pötty a betéten, meg is ijedtem, de azóta semmi. Mondtam is a páromnak, hogy hétfőig semmi szex, mert most is azután volt a pötty. Persze lehet, hogy semmi köze hozzá.

Jobban van már a párod? Mármint lelkileg.

Borsókás!

Holnap leszek a punkció utáni 14.napon, hétfőn pedig a transzfer utáni 14. napon.

Képzeljétek, hiába a sok hormon én fogytam. Nem is értem, hogy mitől, mert nem eszem kevesebbet és elég sokat nasizok. Talán a sok víztől, mert eddig sokkal kevesebbet ittam. Legalább valaminek örülni is lehet. Kép

Tiko

tiko

Monyo Kép
Válasz ment!!

Tiko Kép
Juuj, de jó neked! Nagyon várom a holnap reggelt. Gyere majd gyorsan és számolj be mi volt a teszt eredménye!! Kép Addig is gondolok rád nagyon!!!

Borsókás Kép
Akkor nem tudom. Én is csak itt olvastam, hogy sok lányt küldtek ilyen vizsgálatra. Azt sem tudom mi van ha nem jó? Akkor nem lehet lombik?? Kép Most nagyon megijedtem!! Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag!

Én is várom, mindenképp jelentkezni fogok, megigérem. Kép Aranyos vagy! Kép Kép

Tiko

tiko

terheléses vércukor:
mivel személyesen senkit nem ismerek, ezért csak általánosságban.
A meddőség oka lehet a kezdődő cukorbetegség is. Ezt ezzel a terheléses vércukorvizsgálattal lehet szűrni. EZ nem ua. mint amit terhességben csinálnak, mert ez ált. 5 pontos (azaz 5ször szúrnak), az utolsó a bevitt szénhidrát után, ha jól emlékszem, akkor 3 órával.
Az a lényeg, hogy a vércukorszint viszonylag lassan emelkedjen, és ne zuhanjon gyorsan, mert ezek utalhatnak arra, hogy figyelni kell a szervezetre, mert cukorbetegségre veszélyeztetett.

Csajok!!!! Azért 1-1 vizsgálaton ne parázzatok be ennyire, mert mi lesz veletek, amikor 2 naponta UHra kell menni? az már tényleg számít Kép Kép
ez egyáltalán nem fontos vizsgálat.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kiscsillag Kép
Neked az éhgyomri cukrod volt 8????
az azért elég magas. Szerintem ezért is kell ez a vizsgálat, mert ez alapján Te elég veszélyeztetett vagy. Ha babás leszel, akkor szerintem a terhesség eleje óta majd diétáznod kell, mert a babának nagyon-nagyon nem jó, ha ingadozik ill. magas a vércukrod. Ha diétával nem tartható akár inzulinra is állíthatnak.
Ez mind-mind megelőzés, hogy a babával minden OK legyen.

Borsókás Kép
most Apa még agyal... de lassan nekiállunk a telekkeresésnek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lányok, a PCOS miatt is - ami rejtett is lehet, van, akinek ciklusa is van mellette - szokta Krizsa felírni a terheléses cukorvizsgálatot.Aki diabéteszes, annak nehezebb a teherbeesés és a terhesség megtartása is. De már látens diabétesznél sem jó a hormonkép (PCOS-gyanú!). Csillag, egyetértek Orsival, ha az éhgyomri érték volt 8, az már jelez valamit, nem is tudom, hogy jött "csak úgy" rendbe diétával...

Egyébként meg ne félj, izgulj ennyire már előre, mert az energiát vesz el, muszáj valamilyen szinten röhögve, erősen, optimistán hozzáállni... szerintem csak úgy lehet bírni. Egyébként meg nem is olyan borzasztó az egész. Kép

Norka (18+5)
s_norka

Sziasztok,
Én itt vagyok, csak olvasó módban Kép
Holnap elkezdődnek a szurik, megint megfogható közelségbe került a cél Kép De jó!
Egyéb iránt olyan nyugalom töltött el a minap, hálát adtam az égnek, hogy a tavalyi év olyan volt amilyen, mert most érzem igazán mennyi felesleges tehertol sikerült megszabadulnom a pszichológus segítségével. És mindezt az első lombik hozta ki belőlem.

Járok Hidashoz is analízisre, nem történik más mint egy-egy órán keresztül az anyaság van fókuszban, és ez valamiért számomra nagyon megnyugtató. Olyan jó dédelgetni a jövőt Kép Kép

Szabadságon vagyok továbbra is, bár jövőhéten dolgoznom kell egy keveset, mert nincs elég ember.
Igazából nem bánom, bár nem unatkozom Kép

Maradok továbbra is olvasó módban inkább, ha van valami ígérem tudósítok.

Mka
Vendég

Mka Kép
nagyon jó hírek ezek Kép hajrá-hajrá!!! Hidas milyen emberileg? és helyileg hol van?
jöhet akár priiviben is, mailcím a profilomban.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Végre írni tudok, hát nem semmi, amin végig mentek. Én még nem tudom mi vár rám. Remélem, ha sor kerül a doki által előírt vizsgálatokra, akkor viszonylag jó eredményeket kapunk majd. Habár amiken már átmentünk, nagy meglepetés már nem érhet, úgy gondolom.

Valaki tud ajánlani egy jó nődokit, aki lehetőleg a VIII. ker. környékén van és mostanában nem megy nyugdíjba és jó orvos?
Az enyém sajnos kb. 1 hónapja nem tud fogadni, vidéken van a pesti állásából meg elküdték.

A másik dolog, kerestem cikkeket a hőmérőzéssel kapcsolatban. Nekem most felfele megy, a görbe, elvileg jövőhétvégén kell megjönnie. Előtte tényleg nem lehet kimutatni valahogy, hogy mi van? Tudtok adni pár tippet?! Csak ne cikket.
Elolvastam Bencsik Andreának a könyvét amiben Lombikos dolgok, eljárások vannak, részletesen leírva, én eddig nem ástam bele ennyire magamat ezekbe a témakörökbe, de mára már több cikket elolvastam, eljárásokat, történeteket stb.

Mindenkinek mindenhez sok sikert kívánok.

Titoknyúl
titoknyul

Tiko, akkor reggel jövök miattad!

Mka, ki az a Hidas? Mesélj majd róla!

Kérdezte valaki a vérvételt, vénából veszik, sajna, de nekem már tényleg meg sem kottyan a rengeteg szuri után.

Orsi, most ide írok, úgyis jó ha tudják a többiek is ezekete a dolgokat. Szóval voltam a dokimnál, kiakadt ezen a 7,6-on, szerinte ez magas és a vérnyomásom is több lett, mint szokott. Be kell mennem egy napra a kórházba, ahol óránként fogják nézni a cukromat, remélem addigra rendben lesz. Mostantól szigorú diétán vagyok, azt sem tudom pontosan mit ehetek és mit nem. Mármint nagyjából tudom, de ilyet pl.hogy a frissen facsart narancslében mennyi a szénhidrát, fogalmam sincs. Interneten elkezdek keresgélni, ha tudsz jó oldalakat, írd meg légyszi.

most nincs túl jó kedvem, mert alapból imádok enni, nagyon ínyenc vagyok, mit fogok én enni 3 hónapon keresztül? Természetesen a babáért mindent megteszek, még többet is, de furcsa lesz az élet pl. csoki nélkül...tudom, ez most a legkevesebb.

Mindenkit puszilok

reno
25+6
renoka

Renoka!

Reggel mindenképp jelentkezem, de nagyon lassan telik az idő. Állandóan ez jár a fejemben, pedig dolgozom is közben.
Miért néztek nálad cukrot! Én csak sima vérvételen voltam a transzfer előtt, de szerencsére az nem mutatott semmit. Te is ilyen sima vérvételen voltál?
Te hol tartasz? Nem látom a táblázatot. Kép

Amúgy vannak nagyon finom diabetikus csokik, gondolom azt te is ehetsz. Komolyan finomak, csak drágábbak a rendesnél.

Tiko

tiko

Sziasztok, most kezdem el olvasgatni a hozzászólásokat, azt hiszem, aktuális - sajnos. Egy éve próbálok teherbe esni, de nem jön össze.
Az eddigi dokim nem foglalkozik ezzel, azt mondja, várjak még. Miért kellene? Most próbálok új dokit keresni, olyat, aki odafigyel az emberre. Szeretném kideríteni, hogy mi lehet az oka a sikertelenségünknek. A férjemet megvizsgálták, vele minden ok. Kérlek, írjátok le nekem, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy a Kaáliban fogadjanak, hogy megy a kivizsgálások, kezelések menete. Nagyon hálás lennék, ha ezt valaki össze tudná foglalni. Mindenkinek a legjobbakat kívánom!
alíz

Renoka,
Hidas Györgyről van szó, ő az egyike azoknak (Raffai Jenő a másik) akik a pszichoanalizis módszerével megpróbálnak kapcsolatot teremteni anya és magzata közt. Amolyan lelki köldökzsinór -Van is egy ilyen című könyvük a témában. Orsi nyugodtan javíts ki, ha hülyeséget beszélek Kép

Már az első lombik előtt is terveztem, hogy el kellene menni hozzá, de akkor ugy gondoltam majd ha sikerül. Most a második körben már elmentem hamarabb, és egyelőre nem bántem meg.

Orsi,
Hidas igen aranyos öreg úr. Nekem nagyon szimpatikus, nyugalmat áraszt a pasi magából. Halkan, lassan de világosan beszél.
Helyileg a I. kerületben van a Moszkva tértől nem túl messze a Halász bástya alatt (Donáti utca)

Mka
Vendég

Alíz!

Üdv a fórumon. Én is a Kaáliba járok lassan 1 éve. Most vagyok az első lombik közepén.

Szerintem sincs értelme várni. Telefonon be kell jelentkezni és egy konzultációs időpontot kérni. Ennek a díja (tavalyi árak) 10.000 ft. Utána van még vérvétel a hormon szint meghatározáshoz, a párodnak sperma vizsgálat és elküldenek HSG vizsgálatra. Ezt a Kaáliban nem csinálják, vagy ajánlanak kórházat, vagy mehetsz, ahová akarsz.
Asszem kb. ennyi, a többi az eredményektől függ.

Hány évesek vagytok?
Ha van még konkrét kérdéset nyugodtan tedd fel, itt mindenki szívesen segít Kép

Tiko

tiko

Renóka, próbálj meg rákeresni diabéteszes kismamák fórumjára, topikjára. Itt egyszer írt Kisegér, akivel amúgy is nagyon jóban vagyok, ha gondolod, összehozlak vele e-mail-ben, ő profi cukros és velem egyidős kismama. De ő mondjuk nem terhességi diabéteszes, hanem a gyerekkori-inzulinos. Viszont keni-vágja ezeket a dolgokat, kívülről tudja mindnek a szénhidrát-tartalmát, és nagyon segítőkész, neki is nagyon oda kell figyelnie! És sokat van gép előtt. Akarod?

Egyébként ez annyira nem magas, de jobb az óvatosság. Orsi sztem nem jól írta, de akkor még nem akartam feleslegesen belepofázni, de kismamáknál szigorúbban meg van húzva a határ, mint nem terheseknél, itt tényleg 6.1 mmol/ml-ig jó. A magzatnak nem jó ez az állapot, ezért a szigor.

A vérnyomásod mennyi? Nekem már 2 hónapja 130/90, nagyon a határ... Kép
s_norka

Helló Kép

Köszönet mégegyszer mindenkinek a felköszöntésért Kép

Borsókás Kép
Ari vagy!

Orsi Kép
Kérjük majd a beszámolót! Akkor lesz mostanában izgalom bőven Kép

Mka Kép
Már szurizol? De jó Neked!

Niki Kép
Ezt nem fogod elhinni! Én is Kaálisat álmodtam! Reggel még eszembe volt... de már halványul. Nekem 2-t ülettek be és valami gond volt, mert 2 fagyibabát is be akartak ültetni, de az elveszett, vagy ilyesmi... sajnos már nem emlékszem! Olyan nagy kavarodás volt az egész álomban, de valahogy én azt éreztem ott, az álmomban, hogy a "vége jó lesz".

Tiko Kép
A táblában is sikerült elnézned a nevem Kép
Nem a 3., hanem a 2. lombikom lesz. (Remélem, hogy 3. nem is lesz!) Hja és dr. Kovácshoz járok, aki nem a dr.nő, mert az Kováts.
Drukkolok a teszthez, de ne ijedj meg, ha nem +, mert nem biztos, hogy kimutatja! (Holnap már mehetnél vérvételre is... Nem akarsz inkább...?)

Csajok Kép
Képzeljétek! Nekem vannak olyan periódusaim, hogy ha villanykapcsolóhoz érek, kiég a lámpa! Ilyenkor úgy 2-3 alkalommal egymás után ez történik! A mai volt a 2.! Még a biztosítékot is leverte Kép
Arra gondoltam, talán az elmúlt hónapok feszültségét így vezettem le! Remélem! Tegnap olyan voltam, mint aki 6 kávét ivott (egyet sem ittam!), ma pedig teljes nyugalom szállt meg!
Nna! Van valakinek ötlete?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

NorkaKép
nem tudom, én sem szeretnék vitatkozni a cukorértékekkel, de nekem pl. 6,5 lett és teljesen tökéletesnek lettem nyilvánítva Kép
Hááát... a vérnyomásod tényleg eléggé határon van.... Kép Feszült vagy vagy csak alapban ilyen?

RenoKép
Sajnálom, hogy ennyire durvának találja a dokid... Kép Írtam a másik topicba, de akkor még nem láttam, hogy ide írtál. Be kell menned minden héten 1x mérni a cukrot a kórházba vagy nem? Az egyik kolleganőmnek (aki napra annyi idős terhes, mint én) szintén rossz lett a cukra (8 feletti), na ő heti 1 napot benn tölt a kórházban és mérik a cukrát + szigorú diéta. Elég durva: no cukor. Fel a fejjel! Ez még nem akkora tragédia. Sőt, nézd a jó oldalát: túlsúly kizárt. Kép

Puszi

Unique

KépKép
unique

Fanni!

Bocsi, bocsi, bocsi!!! Kép Kép
Megpróbálok jobban odafigyelni ígérem.
Én is remélem, hogy nem lesz 3., drukkolok!

Hát én szívesen mennék vérvételre, de a drnő azt mondta, hogy hétfőn csináljak tesztet és bármi lesz az eredménye hívjam fel.
Úgyhogy teszt holnap is és hétfőn is. Kép
Aztán majd kiderül.

Valamiért fel vagy töltődve, engem néha a csap ill. a víz ráz meg, vagy az autó, de égő még nem égett ki miattam. Kép

Köszi a drukkot! Kép

Tiko

tiko

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de az elmúlt napok rohangálással teltek. Voltunk kontrollon, szépen begyógyult Andor sebe, 5 hét múlva uh.

Tali ügyben hogy alakult a helyzet? Nekünk a február lenne jó, vagy már van konkrét időpont?

Lara

Lara

KépKép
lara77

Nóri!
Köszönöm szépen, megvárom a hétfőt, akkor lesz egy újabb vizsgálat, ha ott is rossz az eredményem, akkor kérem majd a barátnőd elérhetőségét. Töj jó, hogy eszedbe jutott ez a barátnőd.

Unique, megijesztett a doki, pláne, amilyen parázós vagyok. Addig is most koplalok hétfőig, bízom benne, hogy rendeződik a cukrom. De Orsi azt írta, neki még több volt, mégsem hozták rá a frászt. Minden doki mást mond, ezt úgy imádom.

Lara, tegyél fel légyszi Andorról képet Kép

reno
renoka

Lányok!
Szép nagy volt ma a forgalom!Kép

TikoKép
Én a transzfer utáni 11. napon voltam vérvételen.Tehát te is mehetnél már holnap!!!Kép nekem is csak 14. napi teszt után kellett volna telefonálni, de nem tudtam kivárni. Te türelmesebb vagy?
Nagyon szorítok nektek!Holnap jövök a friss hírekért!Kép

MkaKép
NAgyon irígy vagyok a szurizás miatt.Lassan egy hónapja, hogy megvolt a transzfer, de már én is úgy kezdenék újra!

RenoKép
Õszinte részvétem a magas cukor, és a diéta miatt. Én önszántamból diétázom, ma épp gyümölcsnapom van. Nagyon tudom, milyen fájdalmas érzés a csokihiány!!!Kép
Dehát a babáért még ez sem túl nagy áldozat, utánna meg be lehet pótolni a kihagyást!Kép

FAnniKép
Minden tévedés kizárva, az elmúlt hónapok negatív gondolatai csapdossák ki a biztosítékot. LAssan kisül az összes, hogy helyet kapjanak a pozitívabb gondolatok, amik a felkészüléshez kellenek!!! CSak ez lehet a magyarázat, nem?Kép

LAraKép
Örülök, hogy jó hírek vannak! Sikerült Andornak visszarázódnia az otthoni életbe? Kajcsi ügyben mi a helyzet? Szerencsére benne nem hagynak olyan mély nyomot a kórházi napok, mint bennetek. Kihevertétek már az egészségügyet?

TitoknyúlKép
Köszi a mail-t. Hát nem semmi a történeted. Sajnos én már semmin sem tudok meglepődni, ami a magyar egészségügyet, ill. orvosokat illeti.Kép
Én hőmérőzés ügyben nem vagyok túl profi, nem tudok segíteni. De hátha a többiek okosabbak!

AlizKép
Üdv a csapatban. Tiko ügyesen összefoglalta a lényeget. HA valamire még kíváncsi vagy, írj ide bátran!Kép Szerintem sincs mire várnotok!!!

Borsókás

Borsi
borsókás

Titoknyúl!

Nekem a Kaáli előtt fél évig hőmérőznöm kellett. Az a lényeg, hogy reggel, ahogy kinyitod a szemed egyből mérni kell. Nekem azt mondták szájban, a nyelv alatt, de az a lényeg, hogy mindig reggél és még mielőtt bármit csinálnál.
Több hónapig kell mérni, hogy lehessen látni az eredményt. Normál ciklus során a peteérésig nagyjából ugyan annyi a hőmérséklet, peteéréskor néhány tizedet megemelkedik és addig ott marad, amig nem jön a mensi. Ha valaki terhes nem esik le a hője.

Borsókás!

Hát én szerintem megvárom a hétfőt, de ha hétfőn is negatív lenne és nem jön meg, akkor bemegyek egy vérvételre.
Egyáltalán nem vagyok türelmes, csak húzom az időt, hogy megtudjam, hogy nem sikerült. Kép

Lányok!

Hogy lehet a táblázatra felkerülni?

Tiko

tiko

Tényleg nem akarok én senkivel vitatkozni, de ha rákeresel, hogy mennyi a határérték, akkor 7.8 lesz. A lényeg, hogy _terheléses_ vércukorérték határértékét nézzétek, és ne az éhgyomriét (aminek tényleg 6.0 nmol/l). Amit én tegnap beírtam két idézőjel közé az idézet volt egy cikkből. Keress rá hivatalos honlapon, a pharmindex is ennyit hoz a laboreredményeknél (www.pharmindex.hu ott a felső sorban van olyan, hogy laborhatérértékek, vagy hasonló, és ott a cukornál van terheléses).
Nekem 7.8 lett és semmit nem kellett ezzel csinálni, csak arra odafigyelni, hogy ne vigyek be egyszerre sok szénhidrátot.
Két diatetikussal is beszéltem pont a felső határéték miatt, így egészen biztos, hogy annyi.
Szerintem felesleges cécó az óránkénti nézés, inkább vegyél egy kézi gépet otthonra és ellenőrizd 1-2 hétig evés után.

A frissen facsart narancslében elég sok a szénhidrát - a gyümölcsökben úgy általában viszonylag magasabb. Bármelyik kalóriatáblázatban megtalálod a szénhidrát értékeket is.
Elvileg milyen diétát kellene csinálnod? hány gr-osat? mertha a 150 grosat mondták, akkor az nagyon drasztikus, tuti nincs rá szükség.

mindjárt keresek Neked egy nagyon hasznos cikket.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

a neten terhességi cukorbetegség, vagy terhességi diabétesz címen keress.

egyébként az egyik legjobb cikk ebben a témában:
http://www.babanet.hu/publ/cukor.htm
Két olyan szűrőmódszer is van, amely feleslegessé "teszi azt, hogy mindenkivel cukrot kelljen itatni. Egyik a főleg Amerikában és Japánban használt 50g-os "loading test", melynek során bármikor a nap folyamán (nincs a reggelhez kötve), akár étkezés után is (ezért kevésbé kellemetlen) 50g cukrot itatnak a terhessel, és ha egy óra múlva a vércukor 7.8 mmol/l felett van, akkor jön a második lépcső, a cukorterhelés."

Orsi
KépKépKép
icsilya

Borsókás,
köszi Kép Az itthonlét szerencsére rendeződött, már minden visszatért a régi, nyugis, kiegyensúlyozott kerékvágásba Kép Tejci többé-kevésbé visszajött a betegség óta, még 2* tud Andor szopizni 1 nap. Ezenkívül tápszer, rizs és tejpép, és a héten már megkóstolta az almát is, több-kevesebb lelkesedéssel. Hétvégén jön a krumpli. Hát az eü-n nehéz túltenni magunkat, még sokat kell visszajárnunk, fél évig még minden nap gyógyszert kell adnom Andornak, de a lényeg 5 hét múlva és véglegesen fél év múlva derül ki.

Renoka,
képek jönnek később, de most vmi miatt nem tudok mellékletet feltölteni.

Lara

Lara

KépKép
lara77

Hú, Orsi, már megint nem csalódtam az alaposságodban! Kinyomtattama cikkeket, most megyek az ágyba olvasni. Én is felhívtam egy diatetikust, azt javasolta, hogy nézzük meg a glükózivásos vizsgálatot, aztán abból már lehet következtetni, ez a zsömlés hülyeség. Meg azt is mondta, hogy nem dőlünk a kardunkba akkor sem, ha nem olyan jó az eredmény, mert van megoldás. Nekem szükségem van az ilyenfajta biztatásokra, mert bele tudom őrjíteni magam, ha vmi nincs rendben. Így a nőgyógyászom tudta nélkül, hétfőn elmegyek a diateikus főorvosnénihez, aki "megcsinál", aztán kiderül, hogy szerdán kell-e ez az óránkénti vérszívás.
Én is megtaláltam tegnap a 7,8-as határértéket, de akkor miért ijesztget a doki??? Utálom ezt.
Nem győzök hálás lenni a segítségedért.

Ja, Tiko, de aranyos vagy. Én most ott tartok, hogy a frászt hozták rám, hogy a zabálásokkal ártok a babámnak, aki holnap lesz 26 hete, hogy beköltözött a pocimba. Eddig 6 kg jött rám, a doki ma is úgy nézett rám, mintha kifolyna a hájam (165 cm vagyok és most 66 kg.) Nem vagyok vékony, de kövér sem. Amúgy minden rendben, csak meg kell nyugodjak.

Bocs mindenkitől, hogy ennyire belemerültünk a témába, de ezek tények és olyan jó, hogy hozzátok fordulhatok segítségért.
reno
renoka

Reno Kép
Kép Kép olvasgass csak Kép az a lényeg.
Egyébként meg tényleg semmi gáz, ha magasabb akkor sem.
Én úgy csináltam, hogy azért tartottam diétát annak ellenére, hogy elvileg még nem kellett volna. Én napi 170-180 grammos diétát tartottam.
A másik dolog, amit jobb, ha tudsz, hogy annyi szénhidrátot amit itt a terhesénél bevisznek elég nehéz kicsit odafigyelős kajával egyszerre bevinni.
Még egy dolog. Ha már megszúrnak, akkor nézesd meg azt a paramétert (nem jut eszembe a neve, valami hb1ac, vagy hasonló), ami az 1 hónapos átlagvércukorszintre utal a véredben. Ha ez normálértéken belül van, akkor tényleg nincs okod aggódni!

de aggódni meg egyébként sem kell sosem Kép megoldás mindig van Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

na, a paraméter helyesen: Hb.A1C

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X