Sziasztok!
Köszönöm BAla dícséretét és a képeket a Manókról!
Képzeljétek lányok!
Pénteken megszületett a barátnőm leányzója (Margit Kh). Csütörtök este még beszéltünk telefonon, hogy fájdogál a pocija, de még nem tudja mire vélni. Megígérte, hogy ha indulniuk kell, mert beindulnak a dolgok, akkor küld egy sms-t nekem, hogy agykontrollal rásegítsek egy kicsit Dorka Világra jövetelére. (Anno Krisztával együtt végeztük el a tanfolyamot) Hajnali 2:38-kor meg is érkezett az sms, hogy "szülünk". 16 órányi vajúdás után megszületett Dorka. Lassan tágultak, állítólag azért mert Kriszta izomzata túl edzett (sokat sportol). Fársztó és hosszú szülésük volt, de hála Istennek mostmár mama és baba is jól vannak.
Vera!
Tündériek a fiúk!
Hát nálatok tényleg férfiuralom van!
Nem hiányzik egy kislány?
Adri!
Mekkorák vagytok már! S milyen ügyesen áll Ricsi!
Babázó kismamik!
Én egyre jobban parázok az elkövetkező időszakoktól, hogy elindul, s önnállósítja magát Bala, annak ellenére, hogy már várom is ezt az időszakot, de akkor aztán tényleg állandó felügyeletre lesz szüksége. Így egyre inkább elúszok a dolgokkal itthon. Este amikor Apa hazaér, akkor tudok tenni-venni, s nagyobb léptékkel haladni valamit, de napközben elég nehézkesen megy. S ahogy belegondolok, egyre nehezebb dolgom lesz. Ti hogy vagytok ezzel a dologgal? Én csinálok valamit rosszul? Mondjuk a lakás elosztása nem a legjobb, mert csak a nappaliban tudom magára hagyni Balát, hogy játszon, mert itt a hálóban az ágyról már lepottyan, ha nem figyelek rá. A konyha és fürdő kicsi és a konyhából nem is lehet rálátni a nagyszobára, így a konyhai előkészületek terén (pl.:zöldségpucolás) átszoktam a nappaliba, de a főzést estére kell halasztanom, mert a kavargatások közepette nem tudok Balára figyelni. Nappal Balázs meg nem igazán alszik, nagyon kicsi az alvásigénye. Max 2x1 óra, de inkább 3x20-30 perc. Ez ugyebár nem sok mindenre elég. A vasalással is már meg kell várnom az estét, mert Bala mellet már nem merek vasalni, mert lehúzná a lelkem a vasalót. Mosni a mosógép mos, azzal nincs gondom, s a teregetéssel sem, hisz azt rendre már együtt csináljuk. Szóval nem egyszerű, de érdekelne, hogy Ti hogy csináljátok a gyerkőc mellett a tennivalókat.
Judy!
Az intim torna engem is nagyon érdekel, s már én is néztem korábban a Kriston honlapot, s meg is beszéltem a családdal, hogy vállalják Balát, amíg elmegyek a tanfolyamra. Nekem egy talpreflexológus mondta, hogy sürgősen kezdenem kellene valamit ilyen téren, mert komoly gondokat érez ezen a területen, s ezzel még helyre lehet hozni, ne várjam meg, amíg tényleg gondot jelent majd.
KZSV téma:
Mi anno filóztunk rajta, s volt egy időszak, hogy rá is szántuk magunkat, de aztán mégsem vetettünk mintát. Több orvos is azt mondta, hogy szerintük még nagyon gyerekcipőben jár ez az egész, s az egyik szavával, azaz mondatával élve "Olyan, mintha a Holdon vennénk telket." No meg egy cikk is azt mondta, hogy jelenleg a levett egészséges csonvelőből jobb sejteket tudnak generálni, mint a lefagyasztott kzsv-ből. De ezzel nem akarok senkit lebeszélni róla, mert néha még a mai napig elgondolkodok rajta én is, hogy lehet, hogy rosszul döntöttünk. Nem tudom ez olyan nehéz.
Nóri!
NE EMELGESS ÉS VIGYÁZZ MAGATOKRA, nehogy koraszülés legyen a vége!
A környezetünkben volt most rá példa, hogy igen csak előbb jött Világra a picúr, s mindenki csak reméli, hogy egészséges felnőtt lesz a kisfiúból. Tudnék róla mesélni, de nem akarlak titeket ilyenekkel rémísztgetni.
Puszi és vigyázzatok magatokra és a Manócskákra!
Timi