Új privát üzeneted érkezett!

hali
adri, egyáltalán nem vagy feszült attól a gyogyitól?-egykezes+rohanás
pussz
andry

ja, benneteket fogadnak a kórházban koponya+hasi uh-on?nekem azt mondták,már nincs.
madarászban 4 ezer
andry

adri, litaf fellépő corában 22ezer
jó, mi?
többet nem írok, mindíg lemaradt vmi
bocs
andry

Szia Adri,
ezek a homeos bogyók gyógyszertárban vagy gyógynövényboltban kaphatóak? (Ami nekem pl. náthára, torokfájásra volt, az gyógyszertárban kapható) Kitartás napközbenre!
Réka
sampa

Sziasztok,

Most csak nagyon gyorsan írok (még nem volt időm elolvasnom a múlt heti bejelentkezésem óta az üziket Kép), és csak azért, hogy elmondjam: a Drága Öcsém (Lilluci keresztpapija Kép) szerzett Karcagon Urticat.. KépKépKép Úgyhogy 3 napja szedem, érzésem szerint "gyarapszom" - már csak 2x kellett tápszerrel pótolnom.
Most rohanok, mert Lilla végre bealudt, és annyi az intézni valóm.

sok puszi,
Kata

Kép
bóbi

Szia Adri!!

Köszi a fogadtatást!

Én Gozár doktor járok. Alapvetően megvagyok vele elégedve, bár elég gyakran kell rá sokat várni!!! Múlt héten de. negyed 10- től du. 2- ig vártam rá!!!!
Szülésznők közül nem ismerek senkit. Bár a Ferenczi Erzsikével váltottam már néhány szót, és nagyon szimpatikus volt. Nem tudom, Vele kinek, mi a tapasztalata!?

Az is érdekelne, hogy ozzávetőleg milyen tarifák vannak szülésre az orvosnak, és a szülésznőnek? Érdemes e szerintetek egy ágyas szobát kérni?
Szóval ilyesmikre lennék kíváncsi!

Előre is köszönöm a válaszokat!!
Jó babázást!

Kép
nagydora

Hello Lányok!
Ma tudtam meg az AFP eredményemet és nagyon örülök,mert azt mondta Mészi hogy tökéletes.
Legalább a baba jól van és egészséges,ha már apa nem az.Ebben az évben ez az első jó hír.Úgy tűnik ez nem a mi évünk lesz.
Remélem a kezdődő depitekmár múlófélben van,bár az időjárás nem épp a legjobb.Hideg és borús.Fujj!
Bóbi: Nagyo aranyos a kiscsaj!
Remélem helyre áll a tejcsi,nekem anno nagyon sok tejcsim volt,szerintem a sok rostos gyümölcslének köszönhetően.Lehet hogy hülyeség,bár nekem bevált.Elég idős védőnénink volt ,Õ tanácsolta.Esetleg ha van kedved próbáld ki,veszíteni nem fogsz semmit.Remélem beválik Neked is.Sok szerencsét!
Anide,Lillaadri,el vagytok veszve!Persze érthető,csak már hiányoztok!
Mindenkinek szép estét!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

sziasztok!

ismeritek Tracy hogg: suttogó titkai c. könyvét?
nagyonnagyon jó!
hasznos ötletek gyermeknevelésről!
teljesen más hangvételben -stilusban mint az lenni szokott.

én most szeretném a 2. részét megvenni, de elfogyott, majd febr-ban adja ki újra a kiadó.. suttogó 1 sem sok helyen van megint!
rövid ismertető: http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/htmlos.cgi/3266.1.426107620264857514

most akciósan meg lehet a vaterán venni (licitálni, ill. villámáron)
http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=5343630

(nem én árulom!!)
ildisz1

Sziasztok
NagyDora a Gozar az en dokimmal van egy maganrendelesen meg ilyesmi gondolom nagyjabol egy tarifa 50 a szules 10 a maganrendlesen a vizsgalat, a szulesznot nem tudom de sztem 15 korul.

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Ildisz! a suttogó titkait én is akartam ajánlani. Nagyon jó!!! főleg a 2. része, az nagyonkonkrét ötleteket, tanácsokat ad, a már elhibázott dolgokra is Kép)))
Dora, üdv. Én 1hétig feküdtem bent szülsé előtt, jól köreülnéztem: mindneki tök aranyos, a szülésznők, akár nála vagy, akár nem, a csecsemősök, mindenki... az a jó, hoyg sokfélék, és rá tudsz találni arra, aki neked megfelelő, és közös hangot találtok.
Az egy ágyas szobáról: az attól függ, mennyire tudsz pihenni másokkal együtt, mer tugye a babák nem egyszerre sírnak Kép Nekem az első szobatársaim oylan jók voltak, hoyg örültem, hoyg 3-an vagyunk, utána vizsont, pont a szülés után, nem jártam ilyen jól. Akkor szerettem volna alapítványi szobát. majd legközelebb. De annak is van hátránya, hiszen egyedül vagy, és ki tudja, szegény nővérek mikor érnek rá rádnézni Kép Na de azért át lehet látogatni a többi mamihoz...
Tarifákról én is hasonlót tudok, bár van,a ki aszülésznőnek többet ad, a dokinak kevesebbet Kép
Antaledi! Az úszásról valakitől azt hallottam, hoyg ahol ő volt, ott kiakpták akezéből a gyereket, és nem ő csinálta vele a gyakorlatokat. Ugye itt nem ez van?
Mert csütörtökön megyek beiratkozni...
Tünde

mtunde

tegnap este Neocitrán után kutattam, és rátaláltam az általam nem használt Urtica Urensekre. Én ugyanis nem hiszek a homeoban, úgyhog ycsak teáztasm mindenfélét. De szívesen odaadom annak, akinek szüksége van rá.
Tünde

mtunde

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, Kútvölgyiben szültem a kislányom, most itthon vagyok 7 napja. Az első két nap jó volt csak kétszer felkelt enni éjszaka, de aztán aludt tovább.

Most 2 napja nappal alszik, csak enni kel föl, azután este a 10-es etetés után nem lehet lerakni. Tegnap hajnal 4-ig üvöltött görcsösen kapálódzott, és semmivel nem lehetett megnyugtatni. Ha ott hagytuk reggelig sírt volna.. Éhes nem volt, pelus tiszta, át is öltöztettük, de csak nyögdécselt, majd újra ordítani kezdett. Végül nagy nehezen mikor már én is előbb elaludtam, mint Õ cumival elaludt a hasamon. Most dél van és még csak egyszer evett, arra is én ébresztettem.

Fogalmam sincs mitől sírhat, de még egy pár ilyen éjszakát nem bírok ki.

Tud valaki valamit tanácsolni?????

cooper

Cooper, biztos a kis hasa fáj. Próbáltatok vmit adni? Infacol, Gripe Water.... Nekünk mindkettő bevált.Ennek ellenére éjszaka Csabi sem alszik etetés után vissza.Ahogy lerakom sír, kézben jól érzi magát.Én is tanácstalan vagyok és holt álmos.

Adri, hogy bírod? Nekem egész jó a lelkiállapotom.

Kata,gyönyörű!!!!!Te a szopi bogyót minden nap szeded folyamatosan? Mennyit egy nap? Hányas a bogyód? Mármint CH mennyi?

Eszti, örülök, hogy rendben az AFP-d, fellélegeztél gondolom. Legalábbis én eléggé féltem az AFPk-nél.Köszi, depi-ügyben:sokkal jobb.Remélem marad is.

Sziasztok!!
Andi
andry

Sziasztok,

most ismét félkezesen és röviden, mert megyünk tanácsadásra a dokibácsihoz. Kép

Rita, Liv, köszönöm a segítséget. Egyébként a XVIII. kerben lakunk, és hát elég kevéssé vagyok mobil (a munkám miatt céges kocsim volt, amit persze leadtam, és most még nincs pótlás)... Azt hiszem, jó lenne valakivel személyesen is találkoznom, annak ellenére, hogy a tej kezd beindulni, még mindig csak bimbóvédővel merek-tudok szoptatni, és így is vörös a bimbó Kép

Andikám, igen szedem a bogyót minden nap, napi 2x5-öt. Lényeg, hogy étkezés v. ivás v. fogmosás előtt v. után fél órával kell bevenni, nyelv alá, szopogatni, nem elrágni! De ha nem fog teljesen rendeződni a helyzet, akkor lehet, hogy 3x5öt fogok szedni. A dózis ch5-ös, azt hiszem, ez a legerősebb, legkevésbé hígított. Ugyan Erzsike csak a ch9-est mondta, de az hígítottabb, lassabban hathat... A ch15-öt mindenesetre ne szedd, azt apasztásra használják!

Egyébként tegnap csak 1x (!!!!!) kellett 100 mili pótlást adnom, ezen kívül csak szopi volt... És hízunkKép Úgyhogy nagyon bizakodom KépKép

Andi, Cooper,

ez nálunk is volt kb 2 hetig, majd megőrültem már. Aztán ahogy olvasgattam az Ildi és Tünde által már emlegetett Suttogó titkait, rájöttem, hogy a drága lányom bizony felcserélte a nappalt az éjszakával, mindez kiegészült persze a hasfájással. Most módszeresen nem hagyom délután végig aludni: játszunk, beszélgetünkKép... ez már 4 napja műxik, csak el ne kiabáljam Kép Éjszaka egyébként majdnem sötétben (egy halványan világító, bordó lámpa ég csak), az én ágyamban szoptatom fekve, úgyhogy szinte azonnal el szokott aludni, vagy a büfi után, vagy még a cicin ( hagyom, hagy egyen addig, míg el nem engedi a cicit, vagy e nem alszik -ez általában fél óra, 40 perc). Tudom, ezt nem javasolják sokan, de nálunk bevált: nincs ordítás, könnyebben megy a szél is neki, és reggelente kipihenten ébredünk mindketten. És az elégedettségtől már nem csak én nevetek Kép

Egyébként csak a mi ágyunkban hajlandó aludni a csaj, máshol fél órán belül felébred. Úgyhogy egyenlőre ott alszik, de legalább alszunk...

Na, rohanok, puszi mindenkinek

Kata
bóbi

Cooper!
Hát, ilyen nálunk is volt, bár nem ennyire hosszan, de az első hetekben sajnos nem tudta szegény, mikor mi van. De aztán hamar ráállt, hoyg éjjel csak enni kelt fel, és rögtön visszaaludt. Az már elviselhetőbb volt. És Bene nekem is csak ahasamon cumival nyugodott meg!
Ez főleg esténként kellett a fürdés előtti időszakban.
Mi is próbáltuk őt ébrentartani napközben kicsit, de esélytelen volt Kép
Drukkolok neked, szerintem nem fog sokáig tartani ez az állapot.
Tünde
Kata! Nagoyn jó, örülök, hoyg ilyen jól áll a tej dolog! Egy pozitív példa előttem Kép Legközelebb asszem én is elszántabb leszek.

mtunde

Lányok!
Itt vagyok,csak nagyon kemény éjszakáink vannak,ez a mai volt a negyedik mikor Bence nem aludt(ilyenkor nem sír,csak néz),n6kor tudtam letenni elöször!!!Lilla meg 7kor kelt,teljes a káosz!Már ott tartok,h. nekimegyek az ajtónak és lefejeltem a konyhaszekrényt!Nem látok dolgokat magamkörülKépNagyon durva...
Persze nappal alszunk,még tisztábatevésre sem érbed fel,egyszerűen teljes tanácstalanságban vagyok!Kép
Nem tudom mi lesz,ha volot velekinek hasonló tapasztalata kérem segítsen!!!
köszönöm!!!
Mindenkit puszilok,nagyon hiányoztok már!!!
adri
lillaadri

Sziasztok!

Meg lehet rendelni mindkét "Suttogó" könyvet az Írók boltjánál a neten, és elvileg van is raktáron.

Remélem, segít majd Nektek is!
Dóri
kiskacsa

Kata, a D4-es dózisból mennyi kell, nem tudod? Szerintem neked már egyáltalán nincs is tejci problémád, nyugodtan lazíthatsz, az még jót is tesz. Nekem van tejem, éjszaka mégis egyszer pótlok 100ml-t, mert nekem így jobb. Tehát ne aggódj, napi 1*100ml pótlás az semmi.Nálunk az a baj, hogy Csabi egyáltalán nem alszik rá a cicire.Bármeddig lóg rajta. Napközben eszik, utána nézelődik egy órát, majd alszik 3 órát, éjjel ez nem működik.

Adrikám, szomorú vagyok miattad!!! Fel a fejjel, én sem alszom. De azért az a negyed hatos elalvás nekem is durva. Akkor nem is aludtál az éjjel?Szegénykém, bárcsak segíthetnék.Jaj ezek a gyerekek.Engem is az vígasztal, hogy Áronnal is nagyon nehéz volt, ő óránként szopott kb. 6 hétig, nagyon fáradt voltam, de minden éjszakával egyre közelebb vagyunk az éjszaka átalvásához.KITARTÁS,olyan ügyes vagy te, majd megoldódik egyik napról a másikra minden. Éjjel nem ég túl erős lámpa? Veled vagyok gondolatban minden éjjel, hidd el Csabi is ezt csinálja, nem alszik csak nézeget, aztán lerakom, utána sír.
Te is hiányoztál már.

Mindenkinek puszi, olyan jó, hogy itt vagytok, soxor ennyi a kapcsolatom a külvilággal.
Andi
andry

Sziasztok

köszi a biztatást mindenkinek, látom vannak itt akik két gyerkőccel küzdenekKép)

Szóval nálunk is felcserélődött az éjszaka és nappal, illetve még nem is tanultuk megKép)

Én mindenesetre már ma reggel is kész voltam, aztán elmentem gyerekestül kutyát sétáltatni és jobban lettem.
Az Infacolt és a másik izét mikortól és mikor kell adni ? Este lefekvés előtt?

hogyan próbáljam meg átszoktatni éjszakai alvásra??

hagyjam vajon sírni míg megnyugszik magától?

cooper

Szia Cooper!

A Gripe Watert csak 1 hónapos kortól lehet adni, az Infacolt nem tudom. Viszont a Protexin Restore-t már előbb is el lehet kezdeni, esetleg próbáld meg azt.

Az alvásra csak annyit, hogy az én kisfiam már 7 hónapos, de csak most - külön szobába való költöztetés után - kezdünk beállni az éjszaka átalvására, úgyhogy sajna, kitartás. Valaki már említette az Aludj jól gyermekem! című könyvet, ami tényleg szuper, de sajnos már csak antikváriumban lehet elcsípni. A módszer lényege, hogy NE hagyd cicin elaludni a babát este, hanem ő maga kell hogy elaludjon egyedül, és bizonyos időközönént be kell menni hozzá megnyugtatni. Azonban tilos kivenni, énekelni, stb, ha esetleg pelusprobléma van, az persze kivétel, de utána vissza kell tenni az ágyba. Ami még fontos, hogy mindig ugyanazok a dolgok - maci, cumi,...- legyenek mellette az ágyban, mert az a lényeg, hogy ugyanazt az állapotot találja, ha feléberd, mint amikor elaludt. Éppen azért is sír, ha cicin alszik el, mert nem találja a mamáját. A könyv szerint - és tényleg működik - kb. 3 nap alatt beáll a gyerkőc és nagyobb problémák nélkül, nyugodtan fog aludni.
A szoktatás úgy néz ki, hogy mindig ugyanabban az időpontban kell lefeketetni - az ideális téle 8-1/2 9, nyáron 1/2 9-9 körül -,etetés után, esetleg még lehet mesélni neki, de pár perc után ott kell hagyni. Persze sírás lesz. Első nap, először 4-5 perc sírás után menj be először, nyugtasd meg és gyere ki. Ha megint sír, legközelebb már 6 perc múlva menj be, és így tovább. Második nap már 8 perccel kezdj.
Tényleg beválik, mert az én kisfiam most már magától, egy szem sírás nélkül alszik el és fél 6-ig alszik, jó esetben kicsit tovább is.

A legjobb volna, ha meg tudnád szerezni a könyvet, mert nagyon kedves stílusú és szinte mindenki magára ismer a példákban.

Egyébként a "sírni hagyni" dolgot mi is próbáltuk, de 3,5 óra után én feladtam - a gyerek nem, úgyhogy szerintem felesleges. Bár lehet, hogy Nálatok beválik.

Sok sikert és jó alvást!!!!!!
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!
Az aludj velem! c. könyv is nagyon jó és azt még lehet kapni, a Madarász kórház alvásszakértő doktor nénije írta.Sok jó dolog van benne, de én azt hiszem 2 hétig csináltam ezt a nem kivevős módszert, ennek az lett a vége, hogy se ő, se én nem aludtunk, utána már mindegy volt, hogy köztünk alszik, minden mindegy volt csak aludhassunk. Egyébként Áron már 10 hetesen végig aludta az éjszakát és 1 éves korára sokkal rosszabb lett a helyzet.Az Infacolt és a Gripe Watert etetés előtt ill. közben kell adni.
Mi bármit erőltettünk, megittuk a levét.
Andi
andry

Sziasztok!

Nagyon rég jártam erre. Néha olvasni volt időm, írni nem. 32 hetes pocakom van második gyerkőccel. Már tudjuk, hogy kislány lesz, aminek nagyon örülünk. Van egy 19 hós kisfiam is: Balázs. Õ is a Kútvölgyiben született.

Andry, pocak+koponya UH-n mi a Bethesda kórházban voltunk anno. Nagyon korrekt, ingyenes vizsgálat van ott. Állítólag nagyon profi az orvos is - bár a Madarászban is az - csak ott pénzért. Pocakos problémák miatt mi voltunk aztán egyszer a Kelen Klinikán is hasi UH-n. Ott is spéci gyermekradiológus rendel. Az magán kórház, így többe kerül, viszont a kiszolgálás is ennek megfelelően mosolygós és gyors. ÉS ott nem kell hónapokig várni a vizsgálatra. Akkor nekünk fontos volt, mert aggódtunk a gyerek miatt. De a szokásos szűrésre szerintem a második gyerkővel is a Bethesdába megyünk. Egyébként ott csupa jó tapasztalatunk volt - szerencsére nem sok. Kép
ljucus

Sziasztok!

Dóri, szerintem MINDEN gyerek más, és csakis az anyukája találhatja el, és csakis sok próbálkozás után, hogy mi jó az ő babájának.
Nagyobbik babámnál nekem csak az jött be, ha cicin elaludt, és csak az. De az nagyon, mert 6 hetes korától szinte teljesen végigaludta az éjszakát, 1 éves kora óta 10-12 órát alszik egyfolytában.
A kisebbik (most 2,5 hós) egyáltalán nem alszik el a cicin, őt kézben elringatom, leteszem, és kész, reggel randi.
Az tény azért, hogy néha hagyni kell a sírást, mert ezek a kis drágák egyszemélyben mini terroristák is, és kicsinálják az embert Kép
(én a du-i alváskor csak leteszem őket a kiságyba, aztán megy a móka).

Kedves Bóbi!
Ez nagyon jó, hogy beindul a tejed.. kitartás.

Drága Adri!
Én Levit az elején többször felkeltettem! Tartsd ébren valahogy nappal! Volt olyan, hogy egész du. és este aludt, úgy 3-tól.. tök kivoltam, mondom nem lesz itt éjjel alvás! És nem tudtam felkelteni. Erre este 9-kor (csak erős idegzetűeknek!) elvittem az alvó gyermeket fürdeni. Minden áron vissza akartam fordítani, hogy melyik az éjszaka, melyik a nappal.

És végül egy vers "lelki vígaszul"Kép

Szabó Lõrinc - LÓCI ÓRIÁS LESZ

Veszekedtem a kisfiammal,
mint törpével egy óriás:
- Lóci, ne kalapáld a bútort!
Lóci, hová mégy, mit csinálsz?
Jössz le rögtön a gázrezsóról?
Ide az ollót! Nem szabad!
Rettenetes, megint ledobtad
az erkélyrõl a mozsarat!

Hiába szidtam, fenyegettem,
nem is hederített reám;
lépcsõnek használta a könyves
polcokat egész délután,
a kaktusz bimbait lenyírta,
és felboncolta a babát.
Most nagyobb vagyok, mint te! - mondta
s az asztal tetejére állt.

Nem birtam vele, tönkrenyúzott,
de azért tetszett a kicsi,
s végül, hogy megrakni ne kelljen,
leültem hozzá játszani.
Leguggoltam s az óriásból
negyedórára törpe lett.
(Mi lenne, gondoltam, ha mindig
lent volnál, ahol a gyerek?)

És ahogy én lekuporodtam,
úgy kelt fel rögtön a világ:
tornyok jártak-keltek köröttem,
és minden láb volt, csupa láb,
és megnõtt a magas, a messze,
és csak a padló volt enyém,
mint nyomorult kis rab mozogtam
a szoba börtönfenekén.

És ijesztõ volt odalentrõl,
hogy olyan nagyok a nagyok,
hogy mindent tudnak és erõsek,
s én gyönge és kicsi vagyok.
Minden lenézett, megalázott,
és hórihorgas vágy emelt
- föl! föl! - mint az elsõ hajóst, ki
az egek felé szárnyra kelt.

És lassan elfutott a méreg,
hogy mégse szállok, nem növök;
feszengtem, mint kis, észre sem vett
bomba a nagy falak között;
tenni akartam, bosszut állni,
megmutatni, hogy mit tudok.
Negyedóra - és már gyülöltem
mindenkit, aki elnyomott.

Gyülöltem, óh hogy meggyülöltem!...
És akkor, zsupsz, egy pillanat:
Lóci lerántotta az abroszt
s már iszkolt, tudva, hogy kikap.
Felugrottam: Te kölyök! - Aztán:
No, ne félj, - mondtam csendesen.
S magasra emeltem szegénykét,
hogy nagy, hogy óriás legyen.

Oly drága ez a vers.

Puszi mindnekinek

Fruzsi
cinderella

szemét hosszú ők.. Kép
cinderella

Sziasztok!! Köszi a sok infót!
Képzeljétek, jövő héten lesz az esküvőnk!! Úgyhogy nálunk baba nélkül is tiszta őrültek háza van. Ráadásul még a vizsgaidőszaknak is csak most lett vége!!
Néha jelzi is a pici, hogy vele kellen foglalkoznom, olyat rúg belém!! :-)))

Sajnos még nem tudom az AFP eredményét. Talán majd legközelebbre kiderül. És akkor talán már azt is látják, hogy mi lesz!? A 20. hét környékén már látható, nem???

Nekem egyébként nagy mázlim van, mert az egyik rokonunk is babát vár. Négy héttel van előrébb, mint én. Legalább lesz kivel kibeszélni a babás dolgokat itthon is!! :-)

Lili mi a helyzet Veled?? Szabad gratulálni???

Sziasztok, jó babázást!!

Kép
nagydora

Sziasztok Lányok!!!Kép
Ismét egy élő-hulla!Kép
Bár annyi haladás van,h. este már 1ig aludtunk,de utánna sajnos megint f6-6ig volt műsor!Ja és mostmár szegény drága Apuci is tiszta hulla,ugyanis ő is próbálta altatni ugy 5felé az ő kis szeme fényét!Hát ez van,fogalmam sincs mikor lesz már vége ennek a horrornak,mert már pont egy hete tart és kezdek kiborulni!Péntekre bevállalta Apuci Lillát este,az az egyetlen esélyem a pihire!
Az a gáz,h. látni rajta mennyire baromi jól érzi magát éjjel és cseppet sem akar aludni!Pedig még este le is vittem őket sétálni,meg 4től azon voltam ne aludjon...miért nem fárad ki?????????Most bezzeg alszik...
Csajok!Halt már bele valaki a fáradtságba????KépKépKép
Lilla ilyenidősen már végigaludta az éjszakát...
POnt ma vagyunk 1 honaposak!!!Nagyon megy az idő!!!
puszka
adriKép
lillaadri

Szia Adri!
Ismét bénázok, de kitartás!!! Nincs vmi rokon vagy ismerős, aki tudna segíteni, hogy kipihenhesd magad? Péntek este még eléggé messze van! Aludj te is, amikor tudsz! (Tudom, a megvalósítás elég nehéz...)Sziasztok:
Réka
sampa

Szia Adri!
Ismét bénázok, de kitartás!!! Nincs vmi rokon vagy ismerős, aki tudna segíteni, hogy kipihenhesd magad? Péntek este még eléggé messze van! Aludj te is, amikor tudsz! (Tudom, a megvalósítás elég nehéz...)Sziasztok:
Réka
sampa

Sziasztok!
Olvaslak benneteket, de nem akarok az alvástémába beleszólni. Bene nagyon rendesen alszik, és hamar elaludt este. Csak enni kelt fel. De tudom, hoyg ehhez nekünk semmi közünk nem volt Kép Ezért inkább nem is adok tanácsot. Nála is megfordult eg yidőre az éjszaka és a nappal, de egy hét sem volt, ezért messze nem tudom, milyen borzalmas ez a nagyfokú kialvatlanság. Nagyon szorítok nektek, és és kitartást. !!!
Tünde

mtunde

Helló,
Ljucus, akkor pont annyi lesz a korkülönbség a két gyerek között, mint nekem. Köszi a választ.

Fruzsi, tényleg drága a vers, nagyon aranyos. Hogy volt lelkierőd begépelni? Egyébként ma fél öttöl hétig nem aludt reggel.

Nagydora, gratula az esküvőhöz!!!...és ezek a babarúgások!!!!De jó neked!!! Nekem már a 16.héten betippelte 2* is a doki, hogy fiú és mindkétszer bejött.20-22.héten tuti megmondják, főleg 4D-n.

Adri, mi sem aludtunk. Hulla az egész család, mind a négyen!!!! Persze Csabi most piheni ki az éjszakázást. A legnagyobb bajom az, hogy alig van tejem. Este a 8 órai etetésnél két ciciből 60-at evett csak, így éjjel 3* pótoltam táppal. Nagyon elkeseredtem és ráadásul sokkolom magam, hogy nincs tejem, amitől persze nincs is. Pedig fejek, sokat iszom, homeót szedek, csak ugye semmit nem pihenek, éjjel Csabi miatt, nappal Áron miatt. Mi is zombik vagyunk a férjemmel együtt, ő még dolgozni sem ment. Szóval nálunk is zajlik az élet, legfőképp éjszaka.Hányszor eszik a bébi éjjel?
Andi
andry

http://www.lll.hu/node/5
Biztos sokan olvastátok, de én pont most találtam rá és nagyon jó.Gondoltam felrakom ide.
andry

andry

andry

Sziasztok lányok!

Örömmel közlöm, ki vagyok pihenve, mert drága Janka baba ma éjszaka tündért játszott. Csak egyszer kelt föl éjjel 3 kor enni, azután kómába zuhant reggel 8 ig.Kíváncsi leszek ma milyen lesz, mert mindent úgy csinálok, mint tegnap.

Természetesen próbálom a Suttogós módszert követni, hátha beválik.

Pár hozzászólással feljebb olvastam hogy valaki Ferenczi Erzsikéről érdeklődött.

Bár megígértem neki, hogy nem szórom az igét róla a neten, azért annyit mondanék, hogy 2 és fél napig szültünk együtt. Maratoni volt az élmény, és hihetetlen kitartása van a csajnak.míg bent voltunk jankával többször benézett hozzánk, és szerintem barátokként váltunk el.

2 év múlva ismét Õt fogom választani az tuti.

összességében azomban nekem semmilyen negatív tapasztalatom nem volt a bent tartózkodásom alatt. Az összes szülésznő elhivatott és végtelenül kedves, a csecsemősök szintén, és mindenben segítenek, ennek köszönhetően mikor az ember hazajön, legalább szoptatni biztos megtanultKép)

Minden jövőbeni kismamának jó pocakosodást

nekünk meg további kitartást és türelmet, hiszen egyszer minket is felnevelt VALAKIKép)

cooper

Sziasztok Lányok!

Nagyon sajnálom,hogy ilyen rosszul telnek az éjjszakák! Már kezdek félni.De vagytok Ti annyira ügyesek,hogy megoldjátok,és remélem akkor eláruljátok majd a titkot,ha én is így éjjszakázok a kicsivel.
Ma voltunk uh-n,és nagyon valószínű,hogy csajszink lesz.Nem akarom nagyon beleélnei magam,de nem bírtam megállni,és ma vettem 2 kisrugit,persze tiszta rózsaszín.Aztán ha mégis fiú lesz,szegénykémet talpig rózsaszínbe öltöztethetem! De olyan szépek,nem volt szivem otthagyni.
Tényleg,volt előttem az uh-n egy kismamai,aki szintén annyi idős mint Én,és akkorra van kiírva is,szintén 3. baba,és szintén csajszit várnak.Véletlenül nincs itt a neten? Lehet,hogy egyszerre szülünk!
Kitartás lányok,pihenjetek amikor csak tudtok,és ha lehet próbáljatok segítséget szerezni.
Remélem hamar rendeződik a helyzet!
Puszi
Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Inkább nem szólok bele az alvás témába, mert szerintem meglincselnétek! Kép

Tegnap voltunk 2 hónapos oltáson. Bencus meg se nyikkant! Kép Utána kicsit nyügi volt, de semmi láz. Azért kapott egy fél kúpot, amiből negyed lett mire sikerült benyomiznom. Kép
Egyébként minden ok velünk. Kép

Adri!
Du hívlak, csak ma van Apa szülinapja és tortát szeretnék sütni, bár eddig úgy tűnik Bencus nem így gondolja... Kép

Manó! Örülök hogy minden ok a kis(leány) pocaklakóval. Kép

Fruzsi! Köszönjük a verset! Örülök hogy van időd jönni! Kép

Egy kis alvás téma mégis. Nekünk az első pár hét borzasztó volt! De komolyan! Hasonló állapotban voltam mint Adri. Bence egy kicsit mondjuk aludt, de csak rajtunk volt hajlandó elaludni, persze csak ha sétáltunk vele, az ülés nem volt jó. Aztán elegem lett. Nagyon kivoltunk már mindeketten, ráadásul Apa 0 pihenésssel kelt minden reggel fél 6-kor...stb.
Kaja, büfi után, vagy csak ha láttam hogy álmos, betettem az ágyában. Persze bömbizett. Õ bennt, Én kinnt. Kép Néha bementem hozzá, megsimiztem, dumáltam neki. Mondtam hogy aludj szépen, szép álmokat... Kép És persze a cumi is nagyon sokat segített. (amit úgy ellenztem az elején!!)
Most ott tartunk ( kopp-kopp-kopp ) hogy 10 és éjfél között teszem le aludni (attól függ mikor eszik utoljára) és reggel fél 8-8 körül kel.
Néha persze van olyan hogy rajtunk alszik el, de amikor betsszük az ágyába felébred, tehát tudja hogy ott van. Nem is nagyon tudom már cipelni mert majdnem 7 kg 10 hetesen, és a derekam már nem nagyon bírja. Kép

Szóval van remény! Kép

Megyek sütni, mert közben elaludt a kis manócskám! Kép

Szép napot mindenkinek!

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

KépKépKép

Sziasztok !

Húú lányok nem semmik ezek az éjszaki manók ! Kitartás, pár nap múlva reméljük visszafordul a normális bioritmus. Ma éjjel Dorka nekem sem akart visszaaludi, röktön eszembe jutottatok, annyira sirt hogy kivettem, gondoltam ringatom egy kicsit az ölemben az sem volt jó. Végül leült az ölembe , énekeltem kicsit, és úgy ülve aludt el.Nekem a 10 hónap alatt ez volt a második éjszaka amikor sirt, igy igazán szerencsés vagyok.
Sikerült egy másik programot beszereznem, és ezzel lekicsinyiteni a képeket. Az első képen fürdés előtt viháncolnak, úgy élvezik, tündériek, a másik két kép pedig karácsonykor készült.
Szerdán megkérdeztem az usziban, február 3-án és 6-án indul új tanfolyam.

Üdv: Edina
antaledi

Sziasztok!
edina, be is iratkoztunk az úszásra a Pólusba. hétfőn fogunk kora délután járni.

Lányok, kitartást nektek, és minden csodálatom a tiétek, hoyg még egyben vagytok.
én most épp valami toroknyavalyával szenvedek. ha ehhez még nem is aludhatnék... Így is lázasan gyereket etetni, foglalkoztatni... Ez már nem oylan, mint amikor kiírt a munkából minket a doki betegálományba, 2 nap fekvés, aztán kutya bajunk nem volt. Most szépen húzódik a gyógyulás...
Mindegy, ez legyen a legnagyobb baj.
Múltkor vittem vissza a mérleget a kórházba, és így találkozhattam az egyik kedvenc csecsemős nővéremmel Kép Olyan jó érzés volt bemenni. Kedvet kaptam...
Tegnap meg templomban voltunk baba-mama találkozón, és az egyik fiús anyuka felvetette, mennyire szeretne még egy ksilányt is, mert bizony a fia, ha felnő, már nem ő lesz a "nő" az életében, hanem más nőt fog szeretni. A lány meg megmaradhat barátnőnek. És ekkor eszembe jutott, hoyg eleinte én is fiút akartam, aztán lányt ígértek a dokik, és fiú lett... És most én is úgy de úgy szeretnék egy cserfes kiscsajt....
azért egy évet még várok Kép
Tünde

mtunde

Mindenki eltűnt?
andry

Szia Andry!

Én nézegetem a topicot,de mivel sehol senki,és tudom hogy nagyon fáradtak ,nem akartam írni.De örömmel látom,hogy mindenki azért nem tűnt el.
Veletek mi ujsi?Te nem vagy annyira lestrapálva mostanában?
Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok lányok!!!Kép
Végre itt vagyok!!!KépBencus alszik,Apa Lillával!
Hát az éjszakai helyzet nem sokat változott,eddig csak 2 éjszaka volt olyan,h. Bencus aludt egyhuzamban és csak enni kelt fel!A legdurvább a n7es reggeli elalvás volt!De nagyon kedves a Családom,mindenki próbál segíteni,Apa is elvállalja estére néha Bencust,ugyhogy azért tudok pihizni is!
Holnap megyünk hasi és kopony uh.ra,remélem azért nem lesz olyan hideg,h. autóba ki-be szálva megfázzon a Manócska!
Manó4!Örülök,h. kislányt mondott Mészi,szerintem biztosra veheted,mert Õ olyan,ha nem tud biztosat inkább nem mond semmit!Nekünk Lillánál 26hetes koráig nem is nyilatkozott!!!Tesók örültek neki???Nem mész mostanában valamikor a kórházba vizsgálatra?
Anide,drágám!!!Neked nem írok semmit!KépKépKép...mert biztos csúnya és gonosz Barátnő vagyok!!!KépKépKépKépKépKép
Sampa,aranyos vagy,h. öntöd belénk a lelket!KépHa összeszedjük magunk,azt jelenti alszunk pár órát akkor már minden okés!Ma is az éjszaka örömére már sütöttem is Apának a kedvenc sütijéből!!!!
Antaledi,nagyon aranyosak a gyerköceid!Biztos írtad már,de mégegyszer megkérdezem,h. mennyi idő van köztük?...csak hogy tudjak viszonyítani az én két rosszcsontomhoz!!!Kép
Tündi,jobbulást Neked,de remélem már meg is gyógyultál!!!Ki volt a kedvenc gondozónőd?Nem egy hosszú hajú 40 év körüli nő?Elfelejtettem a nevét,kit én nagyon szerettem!Sajnos most csak 2 műszakot lehettünk együtt,de mikor megszületett Bnecus,tök véletlen ő jött orrot szívni!KépEgyébként a Tesós dolog jó ötlet,csak meg kell tanulni ezer felé szakadni és szoptatás közben játszani vagy éppenséggel falatkákat gyártani!KépAmúgy nagyon szupi dolog!KépKépKép
mentek!!!Kép
lillaadri

Andikám!Kép
Hogy birod?Sikerült pihizned?Én már kezdek feléledni!Azokra a bogyókra visszatérve,szerintem nagyon jók,tényleg sokat segítettek!Az urticat próbáltad?Az nem hozta vissza a tejcid?Szuper egy bogyó,mindenkinek csak ajánlani tudom!Kép
Sokat gondolok ám Rád,meg mindig olvaslak Téged,csak nem mindig tudok jönni,de lélekben Veled vagyok!Kép
Bóbikám,remélem Te is jól vagy és Lilla is nagyon szépen gyarapszik és viselkedik!!!
Most mennem kell sajna,mert Apa akar a géphez jönni!Megpróbálok még ma benézni!!!
Sokszor puszilok Mindenkit!!!
adri
lillaadri

Sziasztok!

Adri, mit is mondtál, hova is mentek uh-ra? Mi kedden megyünk a János Kórházba,utána felugrunk Erzsikéhez, ha bent lesz. Jó volna látni.
Kicsit jobban bírom már a strapát.Minden hétvégén egyszer egyik, másnap a másik nagyinál alszik Áron, így ő is tud eleget és nyugodtan aludni, nekem pedig nem kell fél 7-kor kiugranom az ágyból. Ma 10-kor keltem. Csabi éjjel egyszer még kap tápszert, bár most rendeződött a tejci(lekopogom), de így nagyobb a nyugalom.Lehet, hogy önzőnek gondolsz, de a családnak így jobb. Másnap kipihentebb vagyok és többször szoptatok, kiveszem az ágyból, ha fent van, még ha nem is sír és adok cicit neki, így próbálom bepótolni azt az egy kimaradt szopit.Én már régóta szedem az urticat, Áronnal is szedtem, tényleg jó. Puszi, aranyos ,amiket írtál,köszi. Az a negyed hetes alvás azt jelenti, hogy estétől nem aludt el????????,

Eszti,köszi most kicsit jobb már, kezdünk összerázódni és már a nagyobbik gyerek sem annyira féltékeny szoptatás közben. Ti jól vagytok?
Andi
andry

Igen,Andi,reggel n7ig nem aludt,vagyis f1kor ébredt és f1től n7ig volt fent!Borzalmas volt,7kor meg ébredt Lilla!De volt olyan is,h. f5kor még Apuka sétált vele aztán f6kor odaadta és csak 6kor aludt el!Kép
De lekopogom,ma tényleg jól aludtunk!Kép
Erzsikéhez én is benézek,jövő hét után megyünk 6hetes kontrollra!Neked is most kéne menned,nem???
Mi a Dél-pesti kórházba megyunk uh.ra,mert a van ide a legközelebb!!!
Mi még sosem aludtunk egyik gyerekünk nélkül,(csak én a kórházban),de azt hiszem nagyon rossz lenne!!!Melyik tápszert adod neki?...csak kiváncsiságból!Kép
puszi,sajna mennem kell,mert Lilla szoptatni akarja Bencét,már félmesztelen és közben fekszik a kicsin...
szióKép
lillaadri

Szia Lillaadri!

Remélem rendeződik a helyzet nálatok,és nem csak átmeneti volt az éjjszakai alvás!
Remélem tényleg igaza lesz Mészinek,elég konkrétan kimondta hogy milye van neki.Szó szerint közölte,hogy nézzük,ott van a puncija.Szóval remélem nem nő már semmi oda.Bogi nagyon örül hogy hugija lesz,Zolika öcsit szeretett volna,de most már rájött,hogy így Õ lesz az egyetlen fiú csemete,és nagyon reméli,hogy a két csaj majd el fogja kényeztetni.Csütörtökön voltam a kórházban,remélem egy ideig nem is kell mennem.Majd ha már nem lesznek ilyen strapás éjjszakáid,szeretnék érdeklődni a szülésznő felől.Ha nem gond.De majd ezt inkább a mail címedre küldeném.
Jó pihenést!Drukkolok,hogy Bence hagyjon aludni éjjszakánként!

Andry!
Köszi ,mi jól vagyunk,csak még apa szenved mindíg.
Nekem nagyon jó dolgom van,az Én gyerkőceim már elég önállóak,max.szólni kell nekik,hogy csináljanak meg ezt-azt.(pl.menj fürödni,pakolj össze...)
Lehet irigykedni!!!!!
De a Ti gyerkeitek is megnőnek(hamarabb mint gondolnátok!)és akkor nektek is ilyen jó dolgotok lesz!Kitartás!Pár hónap múlva már én fogok irigykedni rátok,mert Ti akkora már belezázódtetok a mindennapokba,de mi csak akkor kezdjük.Hát ez van!
Sziasztok
Eszti

Kép
Kép
mano4

Jó éjszakát!
Képzeljétek már teljes a csend nálunk,mindkét Prüntyikénk alszik!!!...de vajon meddig?!?!?!
Eszti!!!Biztos lehetsz benne akkor,h. oda már nem nől semmi!!!...tényleg!Mi is lesz a neve a Kismanónak???
A kórházat azért kérdeztem,mert jövő héten én is megyek,6 hetes kontroll lesz!Szülésznő ügyben remélem majd tudok segíteni!Kép
Hát sziasztok!
puszka
lillaadri

Szia Adri, hú az tényleg borzalmas lehetett nektek, jó fáradt lehettél és gondolom azért ideges is. Szerencsére nekem még egyik sem csinált ilyet. A maximum 3 óra volt az, amit éjszakáztunk, mert nem aludt vissza. Mildibé HA tápszert adok neki éjjel. Eddig nem fájt tőle a hasa.Mi kedden megyünk uh-ra. Jövőhéten megyek 6 hetes kontrollra Sipos dokihoz, de szerintem a rendelőbe megyek, nem a kórházba, nagyobb esélyem van arra, hogy ide lesz időm kiugrani.Az ott alvásról:nagyon szeret Áron a nagyszülőknél aludni és a nagyszülők harcolnak érte, hogy kinél aludjon,mert amikor a kórházban voltam, nagyon megszokták a vele alvást és azóta hiányzik nekik. Nem beszélve arról, hogy én is pihenek. Nagyon rendes férjed van, hogy ő is éjszakázik a babóval. Az enyém csak éjfélig van vele, egyszer volt fent vele 3-ig.Amúgy eleinte nekünk is rossz volt, hogy Áron nincs itthon éjjel, de már megszoktuk.Puszi
...mentek....
andry

Szia Eszti, milyen igazad van. Valóban mire mi megszokjuk, neked kezdődik az éjszakázás, de neked már nagyobb gyakorlatod van a dologban.:-)
Nem lesz "rossz" az újrakezdés?Apának mi baja van?
Adri, hogy aludtatok?
andry

Sziazstok! Az influenza még nem múlt el, de hétvégén volt a legrosszabb, és apa átvállalta Benét. Néhaén is etettem, meg ilyenek, de nem bírtam többet, nyomatm az ágyat. Mára már jobb.
Az én kedvenc nővérem rövid, barm ahajú, vékony, 40 körüli ő is, és vidám mindig, gyorsan jár a keze. Õ volt bent, maikor Bene született, meg a szopiproblémák kezdeténél is... Kép A többiek is szimpik voltak amúgy, mindenkiől tanultam valamit...
Remélem, ma is tudtok pihenni. Ebben a hidegben kimenni úgy sme szabad babával, max kocsival... Kép

mtunde

Szia Andry!
Talán nem lesz nagy válltozás itthon a baba miatt,amúgy sem voltunk nagy eljárósak, álltalában a gyerekekkel töltöttük a szabadidőnket is.De azért biztos furcsa lesz eleinte,ezt is meg kell majd szokni.
A férjem már nov. eleje óta betegeskedik,így azóta itthon van.Kezdődő gerincsérve van és gerincsatorna szűkülete is.Műteni nem lehet,kezelgetik ezzel-azzal,de nem igazán van javulás.Nem is tudom mi lesz vele.
Lillaadri!
Még nem igazán döntöttük el a nevét,úgy hogy még nem tudom.
Jövő héten kedden megyek Mészihez,most nem tudok róla hogy mennem kellene a kórházba.Pedig össze futhattunk volna!
Szülésznő ügyben majd szólj ha zaklathatlak,még nem égetően fontos.Biztosan sok infót tudsz nekem mondani.Előre is köszi!
Remélem jól telt az éjjszaka!
Sziasztok!
Eszter

Kép
Kép
mano4

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?