Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

De nagy a pangás, pedig nem is süt a nap. Hol vagytok?

Roz, végül megcsináltam a céklát és megmaradt a színe is. Először mikróban próbáltam, gondolom az volt a baj.
Alvás alakul, mostanában elalvás után egyszer felébred, akkor Robi visszaaltatja, aztán 10 körül újra felébred, akkor kaphat egy utolsó szopit utána már csak 1 és 4 körül ébred, cicin 10 perc alatt visszaalszik és reggel 7-8 között ébred. Ez már sokkal jobb, mint volt.
Csak azt nem tudom, h majd próbáljam meg egyszerűen az 1 órás szopit elvenni -mert az lenne a célom, h 10-4-ig aludjon- vagy pedig először nyújtsam a 3 órákat 4-re, 5-re, amíg el nem érjük ezt a kitűzött 6 órát.
Szerintetek?
Leona is pakol 1000-el. Én meg pakolhatok előle.
Tudtál egy kicsit pihenni?
Sminkes képeel még az adósod vagyok, mindjárt lekicsinyítek egyet.

Bea,
bizony ez az. Tényleg a nedve mérgező, ha jól emlékszem fulladást okozhat, nehogy véletlenül megrágja Lilla.Tudod, mindig olyankor lesz baj, amikor a szülő azt gondolja, h ezt még nem tudja, azt nem szokta...

Nana,
anyukádnak jobbulást!

Cukker,
ugye sima szülésnek indul és csak akkor lesz császár, ha muszáj? Nem emlékszem, hogy írtad.
Uh-ra mehetsz ctg után, nem lesz baja a babának.

Dóra,
jól vagytok? Kata meggyógyult?

Seriff, Lili, Kob, Mino....?

Még adós vagyok a mozgás-, kognitív-, beszéd- és szoc. fejlődés végével. Ha vkit érdekel, elmentettem, elküldöm emilben vagy feltehetem ide is az egészet egyben.

9. hónap
- támasztással állva marad, leülni nem tud, kapaszkodásban már a hüvelykujj is részt vesz, oldalazva elindulhat
- támasz nélkül ülve lehúzza fejéről a kendőt=> stabilizálódott az ülés
- a csészével leborított kockát megtalálja, elveszi =>nem csak addig létezik a tárgy, amíg látja
- pasztillát hüvelyk-mutató ujjal fogja meg
- a karikát a zsinegnél fogva maga felé húzza
- céltudatosan megszólaltatja a csengőt
- felül, leül v feltérdel
- 1-1 ciklikus szót mond (ekkor lehet elkezdeni tanítani a „nem”-et, mit szabad és mit nem)
- néhány megszokott szóra reagál
- utánozza a felnőtt érzelemmel töltött gesztusait (tapsi-tapsi, pá-pá…)

10. hónap
- kapaszkodva, állva 1 helyben topog
- a kendő alá dugott játékot megtalálja
- bemutatás után egy kockát a csészébe helyez v onnan kivesz (pakolja a polcot, szekrényt)
- ujjával az üvegen keresztül keresi a pasztillát
- kerek formát kiveszi (de még össze-vissza rakosgatja a formatáblán a kört, három- és négyszöget)
- keresi a csengő nyelvét, érdekli, mi okozza a hangot
- kapaszkodva feláll
- szófutamokat mond (babababa…)
- a tiltást megérti és a tiltott cselekedetet abbahagyja
- iváskor a poharat megtartja és dönti

1 év
- 1-2 önálló lépést tesz v kézfogás segítségével jár (1,5 éves korig normális a járás kezdete)
- mindkét kezében 1-1 kockát tart és egy harmadikat is felvesz
- 1 kockát a csészébe enged
- a kanál által a csészében keltett hangokat utánozza
- a kerek formát –előmutatás után- a formatáblába illeszti. A tárgyforma állandósága csak később alakul ki, ha megfordítom a táblát (négy-, háromszög, kör), akkor a négyszögbe akarja tenni.
- bemutatás után kezdetlegesen firkál (ujjal festés fejleszti a kéz finommotoros készségét)
- álló helyzetből lehajol
- 3 szót mond
- felszólításra v gesztusra odaadja a nála lévő tárgyat
- olyan cselekedetet ismétel, ami a környezetéből nevetést váltott ki

15. hónap
- önállóan jár
- két kockából tornyot épít
- telerakja a vödröt kockákkal
- pasztillát a flakonba teszi
- a kerek formát szóbeli utasításra a formatáblába teszi
- spontán firkál
- négykézláb felmászik a lépcsőn
- 5 szót mond (1 szavas mondatok)
- ujjával rámutat arra, amit meg akar kapni
- önállóan iszik pohárból

18. hónap
- lábával odébb gurítja a labdát (hinta nagyon jó fejlesztő)
- 3 kockából épít tornyot
- képeskönyvet lapoz
- flakonból kiveszi a pasztillát
- a formatábla 180°-os elfordítása után is megtalálja a kerek (csak!) forma helyét
- 1 tárgyképet megnevez v kettőt megnevezésre megmutat
- lépcsőn kézen fogva felmegy
- legalább 8 szava van
- önállóan eszik kanállal
- szobatisztaság foka: együtt- vagy utánjelzés

21. hónap
- bemutatásra belerúg a labdába
- torony 5 kockából
- kockából vonatot épít
- felszólításra elhelyez 3 kockát
- négyszög formát is a helyére teszi
- babát ábrázoló képen 5 testrészt megmutat
- kézen fogva v korlátba kapaszkodva lemegy a lépcsőn (lefelé nehezebb)
- 2 szót összekapcsol
- enni-inni kér
- felnőtt tevékenységét utánozza

24. hónap
Alapszint:
-

Kép
sygnum

Dora,Nana köszönöm a felajánlásokat,de nemrég hívott Kecsoné,hogy fenn vannak az Ikeában,úgyhogy hozzák a tartót.KépDe mégegyszer köszi.Kép

Igen Roz ez az a szekrény.Pesten vettük, a Baumax hírdette akciósnak,és mivel itt nem volt,így pesten vettük.Aztán nem sokkal később meg itt is lehetett kapni már,és egy tízessel olcsóbban.Ez a mi formánk.Kép
Egyébként jó,én szeretem.Középen tükrös,kétoldalt 2 akasztós rész van,középen polcok,és a polcok alatt 3 fiók.
A mérete:147*210*45 (Zsolti gyorsan lemérte Kép )

KépKép
KépKép
sbea

Jaj, Bea,
köszi a szúnyoghálós tippet, én is tűzőgépre gondoltam. Hol lehet szúnyoghálót venni?

És hol lehet cikk-cakk ollót venni?

Kép
sygnum

Roz,
igaz, ezt már feltettem, ha jól emlékszem, de nem találok aolyat, ami nem egész alakos. Az esküvőik meg nincsenek is a gépen.
Kép

Ez meg egy tegnapi kép a mamáéknál, nekem nagyon tetszik:
Kép

Kép
sygnum

Syg!Tárárárááám!Íme az eredmény!Kicsit ronda,de hasznos!Mi a szúnyoghálót,a Hunyadiban a festékboltban vettük.Cikk-cakk olló az mi és minek kell?

Kép

KépKép
KépKép
sbea

De szépek vagytok!KépKépKép
Leona egy igazi sportlady!Ezeket a ruhácskákat is kintről hozta Robi?Nagyon csini!Kép

KépKép
KépKép
sbea

Cukker Zsolti kérdezi,hogy voltál ma kosármeccsen?Nézett téged,de nem látott.Kép

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Már vagyok én is, nagymama visszaengedett minket nagy nehezenKép
Azért jó volt egy picit újra ott lenni, szombat délelőtt el tudtam egy kicsit menni, vettem Lilinek egy csomó játékot a Wesselényi utcán. Hét hét után végre újra vezettem, és még tudok!!!Kép

Nagyon jó éjszakáink voltak, 9-től reggel 8-ig aludt Lili, pénteken fél 3-kor, tegnap meg fél egykor, meg fél négykor kajcsizott, de vissza is aludt. Azért ezt el tudnám hosszú távon viselni.

Viszont ebből nagyon sokat aludt a hasamon, vagy mellettem az ágyon, kicsit félek, hogy elrontom, de azt veszem észre, hogy nem szeret háton aludni, nyüszög, nyújtózkodik, olyan, mintha hasra akarna fordulni, csak persze még nem tud. Éjszakára viszont nem merem hasra fordítani még, így marad az én pocakom, mert ott érzem minden levegővételét, na meg önző módon nekem is olyan jó érzés!!!

Cukker,
hogy vagy így a finisben? Minden ok?

Egy kérdés még: mennyi időközönként kell tanácsadásra vinni Lilit? Gondolom dokihoz csak akkor ha szurit kap, vagy valamit meg akarok neki mutatni, de "mázsálásra" mikor????????

Lili,
most nagyon jól vagyunk, kipihentem magam, hogy Lili ilyen jól aludt, meg a nagyi is segített. Hamarabb ébredtem, mint a babi.Kép
Viszont van némi aggodalmam, elkezdett szó szerint zabálni Lili, nagyon sokat eszik, igaz szerintem már csak 6-szor eszik, nem hétszer, de néha félelmetes, hogy mennyit magába rak, kaki meg sehol.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

syg

nagyon szépk vagytok Képnagyon cuki ezen képen leo amin áldogál nekünk is van ilyen játékunk most kapta de baromira nem érdekli én szagolgatom helyette is mert tök jó illata van Kép alvás hát szerintem ne "kapkod " el szerintem leo szuper érzékeny inkább probáld meg előszzör kis időkkel tolni Kép hu de jó lene tudnál 10 -4 ig aludni Kép
szerintem cik-cak ollót minden dekor boltban lehet kapni de már nem azt régifajtát ami cik-cakk hanem ez inkább hullám
nem pihentem ez már nekem a nyugdijas korr amarad ma takaritottam ezerrel mert a csajokat elvitte délután apa anyósékhoz már nemsokára jönnek de szegény áki tökre kivolt miatta egész délután irt és kereste a csajokat már mikor mentek is el akkor is nagyon sirt Kép

zsolti +bea Kép

kösz iméreteket Kép ilyesmi szekrénysort szertnénk a nagyszobába elvileg tavassz aezt is kezdjük még nem tudom
most a terv ugy néz ki hogy itt ahol szám.gép van lenne egy félköríves kanapé szerű amin mi tudnmánk aludni és ahol most van szekrénysor oadzsertnénk egy iylen natur fenyőt a szám.gép meg mene fenti szobában bár ezt még azért átrágjuk Kép mert nem it a nap 24 órájából 20 bizti megy a gép Kép
most a körfoteleket is kitettük már a teraszra vettünk egy relax fotelt pénteken és egy dohányzó asztalt múlthéten a kebat ból tanulva hogy nem tudunk semi rágcsát ütcsit normálisan betenni ha vendég jön szép fokozatossa mindne meglesz Kép
nem tudom hogy lenne jobb ha csináltatnánk ilyen szekrény vagy ha vennénk egy ismim mondtahogy baumaxben praktikerbe van iylen szkrény csak mérete fontos nekünk de már igy azt i tudjuk Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz olyan sarokkanapéra gondoltatok mint a miénk?
Mert ezt tartós alvásra nem ajánlom.A kihúzható része nem tűnik nagyon stabilnak,inkább csak vendégágynak való.Sztem hosszabb távon nem bír el két embert.Kép

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Syg, nagyon szépek vagytok! Kis Adidas és Nike lady annyira kópén néz már megint, h csak na!Kép
JA, akartam már írni, h még mikor Karácsony előtt találkoztunk, mondta Robi a tápszert az uncsitesója babájának, és most láttam a Rossmannban, és a Kaisersben is olyat. Mikor mentek Egerbe?

Bea, ettünk meggyet, banánnal és almával Kép, fini volt nagyon, ízlett MinimanónakKép! Szúnyogháló nagyon jó, és bevált? Most végül ki nyert a kosármeccsen?

Lina, hát hadd egyen LiliKép! Nem beszéltétek meg a védőnővel a tanácsadást? Mi amúgy az első oltásig nem voltunk, utána legközelebb a másodiknál, és csak utána, mivel a drágám nem akart hízni, kellett járnunk gyakrabban. Egész nyugodtan tedd hasra Lilit éjszaka is! Hidd el, h nem lesz baja!Kép De persze nem baj, és egyáltalán nem kényezteted el, ha a hasadon alszik. -8 hónapos korig nehéz őket elrontani-sztem nem lehetKép!

Roz, hát pihenjél már, ha egyszer lenne időd!Kép Jójó, tudom, h nehéz, megállni, h ne pakolj, stb, de kicsit muszáj!Kép Relax fotel, ugye jó? Nekünk és van, én nagyon megszerettem!Kép

Kép
seriff

Ser a kosármeccsen mi nyertünk!Kép
Én is ki fogom próbálni a meggyet.Biztos Lilla is meg fogja enni.
A szúnyogháló bevált!He-he...Kép

KépKép
KépKép
sbea

seriff

naggyon jó a fotel imádom és most a metroban csak 7000 ft volt nagyon szuper é shogy egy kiscsit gy hintázik jaj de jó Kép
még egyett akarunk mert ezen csajok mindig "összeveszenk "Kép meg mi s apával Kép anyit pihntem azért míg áki aludt hogy megnéztem stált ebből fotelból tök jó volt meg megettem csilkemell rizotómat Kép az szerintem volt vagy 30 perc láblógatás Kép

bea
igen olyasmire gondoltuk igen stabilitás miatt nem tudjuk milyen lnne jó ez az ágy ami most van nagyon kényelmes és nagyon jó csak nagyon kopott és nagyon kiakadtam mikor kijött kárpitos és azt mondta hogy 60 000 ért áthúzza mondom annyuból már majdmen ujat veszek jó persze nem mert nem annyiba kerüle egy jobb minőségű de akkor is ja ést is mondta hogy ha szétszedné még lehet hogy többi is lenne az milyen a titek ha szét huzzátok ilye nrácsos a fekvő rész alja ?? agyébként mi is azérét filózunk rajta hog ymi lenne ide jó mert a közéspső sobában amin most adri alszik az ilyen rácsos az még az én ágyam volt és ha széthúzoma mi súllyunknak már nem kényelmes mert rácsokon bemegy szivcs
nem tudom ebből nem gyártanak olyan t aminek fix az alsó része még esetlek egy olyan ágy lenne nekünk jó amit anno a cetrumban is árulltunk hogy kör a lakú francia ágy lesz belőle ha szét húzod és ha összecsukod 2 puff van belőle meg egy hátámlás kanapé és az keményebb nem tudom milenne megfelelő tibort olyan nehéz rávenni hogy menjünk el szétnézni
bár tavszig még sokminden lehet Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

lina neked akartam irni az előbb csak elfelejttem

szóval az anyatejes kaki nagyon nagy eltéréssel működik ezt most nem tudom igazán jól eelmagarázni de mivel az anyatej olyan jól emészthető hogy ha nincs 8 napig kaka az sem baj de ha van mindne evés után az is normális remélem jól irtam le ezt egyszer egy könyveben olvastam szóval ne aggódj Kép és mégegyszer nagyon szép lili és szerintemmég mindig tisza apukája Kép jó hogy tudtál pihenni Kép tényleg egyébként én is ugy veszem észre hogy olyan ösztönös anya vagy nem parázod túl dolgokat Kép
a védőnő ugy van lgalábbis mi házidokinknál hogy 6 hós korig havonta 1* 6 hós kor után 2 havonta 1 éves kor után a 15 hós oltás után csak 1 év mulva utánna már elég évente járni de nem tudom hogy más tanácsadáon is igy van e gonodlom

syg
ha kell nekem van hagyonmágyos cikk -cakk ollom még ez öntött régi fajta nagyon jó meg van ez a hullámos is de az inkább csak papirvágásra jó nagyon szívessen odadom Kép
szólj ha kell bármikor nyugodtan Kép

csajok méég valmi va itt a neten valami ahol megnézhetem milyen virágot lehet gyerekek közelébe tenni mert nálunk most dédi fejébe vette hogy felvirágozza házunkat Kép akkor már olyan legyen már ami lehet hgyerköcök mellet gondolok ilyen yukára vizi pálmára ... tehát ilyan valami magasabb nagyobb virágokra meg persz virágos virágokra is

Kép

Kép

Kép
roz23

lina

találtam is hozzá cikket http://www.bebilap.hu/csecsemogondozas/szorult_helyzetben.htm

ezt nézd meg itt sok mindnet leir erről ja és itt már 10 napot ir kaki nélkül Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Lina,
én is úgy tudom, h az anyatej annyira jól hasznosul, h akár 10 nap kakiszünet sem gond, ha csak anyatejet kap. Tápszernél más a helyzet.
Alvással nagyon ügyesek vagytok! Leona is mindig hason aludt, alszik.

Bea,
Cikk-cakk olló varráshoz kellene, mert ha azzal vágom el az anyagot, akkor nem foszlik és ha bénán varrom, akkor sincs gond.
Virágokat én is meg fogom csinálni így.
Robi is nézte a meccset a tv-ben, de elaludt rajta. Azt mondta, legközelebb kimegy Leonával. Na arra leszek én kíváncsi!!Kép
Felsőt, cipőt, kesztyűt, sapit Pandorfból hozta Robi, a nacit meg nővérem vette a pesti outletben.

Seriff,
végre vmi ízlik HancinakKép
A tápszer sztem nem az, amit ők használnak, hanem már a 2-es. Ezt a HA, start bifiduszost (van enélkül is) csak patikában lehet kapni.

Roz,
köszi az ollót, de nekem hosszútávra kellene és az az igazi, nem papírvágó. Valahol biztos lehet kapni, majd keresek.

Jó éjt!

Kép
sygnum

Sziasztok,
egy kis időm van, szusszanok...

Lina,
nagyon édes Lili, és szerintem is Apára hasonlít, szerintetek?
Egyébként egyetértek Seriffel, nem lehet elkényeztetni jó ideig a babókat, fontos az ősbizalom kialakulása szempontjából. Ezt asszem úgy féléves korukig van. Én nagyon liberális vagyok, de úgy szeretem én is, ha a hasamon alszanak, érdekes módon, ezt most Emese annyira nem csípi, Kamillával esténként is úgy aludtunk.
Kaki is teljesen úgy van, ahogy írták a lányok.

Roz,
itt van egy összeállítás a mérgező szobanövényekről képekkel:
http://www.vital.hu/themes/sick/child2.htm
A sarokkanapé hosszú távon szerintem sem jó, mi próbáltuk 2 évig. Vendégágynak ok, bár van olyan kihúzható kanapé, amit ajánlanak mindennapi használatra.

Syg,
nagyon édes Leona, milyen gyorsan fejlődik!!! Nekem elküldenéd mailben a fejlődési pontokat? A mostani állapotot olyan régen írtad, nem találtam meg.

Látta esetleg valaki tegnap este a Spektrumon a Miből lesz a cserebogárt? Volt egy tanulságos rész benne. Korai kötődést vizsgáltak, egy anyuka nem játszott a 9-10 hós gyerekével, a kicsi nem sírt, ha kiment az anyja, és nem örült Neki amikor visszament. A kutató szerint ez most nagyon kényelmes az anyának, de hosszú távon rossz. Nem biztos az anyja szeretetében sem a gyerek. Olyan rossz volt látni szegényt.

Szép álmokat Mindenkinek!

Kép

Kép
kobudo

sziasztok Kép

hogy aludtatok ??

kob
hogy haladsz a tanulással ?ezt műsort nem láttam viszont délelőt volt egy műsor és annyira meglepődtem az ottani orvosi körülményeken olyan más mint itt az orvosi nedelőben hatalmas kanpék játékok csuzsda ... mig várnak addig se unatkozzon gyerek meg az orvosi hozzá állás is tök más volt ami nekem nagyon szipi volt elmondta doki hogy ők szinte miden betegséget alteratív modon kezdenek kezelni ... szerintem ez tök jó meg az is hogy annyira biznak szülőkben a doki is elmondta hogy belül az anya ugyis mindig érzi mikor van akkora baj hogy orvooshoz keljen menni és hogy még mielőtt orvoshoz szaladnának probálják meg az otthon kezelés és ha nincs láza gyereknek akkor nem is kell még dokihoz menni na most ezt nem tudtam olyan jól ekmondani ahogy ő de ez nekem nagyon tetszett
nagyon kösz i cimet át is nézem Kép

syg
mit szertnél varrni ?

Kép

Kép

Kép
roz23

Jó reggelt!

Lina

Lili szerintem is tiszta apukája. Bence is nagyon imádott a hasunkon aludni, főleg apáén. Kép Nagyon aranyos Lili.

Útálom már ezt az időszakot. Nagyon lent van a hasam, kőkemény sokszor, fürdésnél egyszerűen nem érem el a lábam, ha bekeményedik. Múltkor apa segített fürdeni. Aztán álmatlanság gyötör pár napja. Álmos vagyok nagyon és fáradt, de 1-2-ig nem tudok elaludni, aztán meg 6-kor újra ébredek. Múltkor aszt hiszem már jósló fájásaim voltak.

Dóra

Adriennek fogják hívni a babát. Most már mennem kell hetente ctg-re, és esedékes a 38 hetes uh is. Csak nem akarok kétszer kimenni a kórházba, ezért gondoltam, hogy egymás után lerendezem. Syg azt írja nem gond a babónak.

Roz

Nagyon szépek lesztek már. Egyre szebbek. Annyira szeretnék én is egy-két új dolgot, de most reméljük, hogy sikerül nagyobba költözni és addig nem vásárolgatunk. Ez az állapot azért rossz, mert nem festünk, nem újítunk fel semmit, aztán meg lehet, hogy mégsem tudunk költözni. Én amúgy szeretem ezt a lakást, csak nagyon hiányzik + egy szoba. Folyton pakolászok, hogy mit lehet kiselejtezni, hogy férjünk.

Syg

Nagyon csini Leona. Kiszúrtam én is rögtön a menő cuccokat. Kép Hol van Pandorf? Ez valami bevásárlóhely?

Minótól kaptam receptfüzeteket még múltkor, de férjemnek soha nincs ideje lemásolni. Mino mondta, hogy utána neked adjam. Még szülés előtt odaadnám, mert utána szerintem eltűnök.
Kob

Én is néztem fél szemmel a műsort. Engem nagyon felháborított, hogy gyerekeken kísérleteznek. Arra gondolok, hogy egy nő felvett egy maszkot és ijesztgette a gyerekeket. Na aztán, aki sírt, azt félénknek mondták, aki nem, azt meg nyugodtnak. Szerintem ez undorító. Néha az emberek már túl komplikálják a dolgokat, meg belemagyaráznak mindent a személyiség fejlődésbe. Szeretni kell, ennyi az egész.

Bea

Á, nem járok én már meccsre. Már múltkor is alig tudtam felmászni a lelátóra. Gondolhatod, hogy néztem ki akkor is olyan terpesztett mászásban. Kép) Fú, én már szégyellem is magam, nem szívesen járok emberek közé. Nektek nem volt ilyen érzéseteke a végén?
Múltkor találkoztam a szomszédasszonyommal. Kérdi mennyi van még hátra. Mondom két hét. Erre ő, hú akkor még sok van. Nem is! Csak pár nap, most mé mondja?

Kép

Kép
cukkermáz

cukker Kép

nem sokára vége már Kép fel a fejjel aztán babázhatsz Kép
nem is olyan sok már az az idő nemtudom miért modta szomszédod Kép
becsomagoltál már mindnent ?? mindne készen áll ??
néztetek már uj lakást ? merre keresgétek ?? hány szobássat
szégyen érzet nem tudom nekem ilyen nem volt de bizti ezt is hormon változások csináljak vagy már kimerültség már jár suliba a nagyfiú is hátha tudsz pihennei egy kicsit és akkor máris másként látsz majd mindnet Kép

szokott valki kenyeret sütni gépben anyós kapott karira gépet de nem igazán tudjahasználni odadta nekem hogy kísérletezzem ki van valami jólbevált recitk ?

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Csak átfutottalak benneteket.....

Nem vagyunk jól, Zsófi sajnos megbetegedett, köhög, meg nagyon piros a torka. Az orra még annyira nem folyik, meg nem tortyog, de voltunk doktornőnél, és kaptunk gyógyikákat. Most azokat adom neki, de nem tetszik szegénykémnek. Kép Láza nincs, ennek örülök. Tejcsi is van megint bőven, az éjszakai sűrűnkelések még sűrűbbek lettek.....de szerintem azért, mert a meleg tejecske jó a torkának.
Már szeretnék egyszer csak egy huzamban 3órát aludni. Mostanában ez sem sikerül. Kép

Remélem mindenki jól van, jobban mint mi. Majd még jövök, ha tudok.
birolili

Sziasztok,

Cukker, pont tegnap olvastam, h 21-23 fok az ideális hőmérséklete annak a szobának, ahol pelenkázzuk a babyt. A végén én is szívesebben voltam itthon, ez olyan fészekrakó ösztönKép. Semmi gond sem lesz az egymás után végzett ctg és uh miatt! Max, Te fáradsz el, a kétszeri várakozásban.

Bea, a mi nyertünk nézőpont kérdése, mert én eredendően szolnoki vagyokKép... És köszi még1x, kiírtam pár jó receptet a babaszobáról!

Roz, a yucca nem mérgező, de Hannácska ennek a levelét is tépte, így most eldugtam előleKép. A kihúzható kanapék tényleg nem jók tartós használatra, csak vendégágynak Kép.

Syg, igazad van, bazi nagy 2-s ott virított a tápszeren a boltban, bocs nem figyeltem eléggéKép! Banán az mindent visz nálunkKép. Meg ilyen kis szociális evő lett Hanci, ha mi eszünk, akkor Õ is, de nem ám a nekiszántat, hanem addig néz,míg adunk a miénkből.

Kob, én még régebben láttam ezt a műsort, ez az a nő, aki aztán különköltözik a férjétől, vagy a férje tőle, igaz?

Kép
seriff

Lili, csak most olvasom,h Zsófi beteg, sajnálomKép! Ilyenkor tényleg sűrűn ébrednek, és csak babusgatni,ölelni kell őket!Kép Gyorsan gyógyuljatok meg! Most viszont ne vidd ki a hidegbe még jól felöltöztetve sem!

Roz, kérjek receptet tesómtól? Õ használta, ja a kenyyérsütőjét, na ha fent lesz,akkor kérek egy vmi egyszerűt!

Kép
seriff

Sziasztok!

DANI MA KEZDTE AZ OVIT! Kép
Ettől én kicsit megzuhantam. Kép Nem tudom más élt-e át ilyesmit, de én kb. 1 hete valahol legbelül kész vagyok ettől. Mától 1/2 8-tól 1/2 5-ig nem fogom látni. Engem ez megvisel. Kép
Leginkább az hogy mától nem tudom óvni, minden bajtól megvédeni őt.
3 év nagyon hosszú!!! Meg kell tanulnom megbizni másokban (az ovónénikben) hogy ők is gondját tudják viselni az én kis porontyomnak. Nekem ez nehéz feladat. De igyekszem, bár vószinüleg a babavárás miatt is van ez a labilisabb lelki állapot.

Na szép napot mindenkinek!

Kicsit elmegyek az egyik barátnőmhöz babázni, de nemsoká jövök.

seriff,
mailt nagyon köszi! Kép Holnap meg is csinálom. Danus úgyis imádja a meggyet.

KépKép
KépKép
nana09

syg, nagyon szépek vagytok. Kép

Jók a virágos képek. Kép

Roz, én sütöttem kenyeret, és van 1bevált receptem. :
Fontos a sorrend!
- 1/4liter tej
- 1 kisebb pohár joghurt
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1 ek ecet
- fél kiló teljes kiörlésű búzaliszt, búzacsírával, Vitamiles! fontos, hogy ez legyen, mert különben nem lesz jó, már próbáltam mással és nem lett jó, azért írom. Kép
- a tetejére 1 csomag szárazélesztó

olyan, mint a kalács, olyan finom. KépKép
birolili

Ser, ilyenkor tényleg nem szabad kivinni? Akkor hogy fog aludni? Hát, bent kell elaltatnom. Kép

Nana, aranyos vagy! Kép szerintem én is ezt fogom érezni, ha Zsófi ovis lesz.
birolili

Jó reggelt mindenkinek!!

Lina: Lilibaba gyönyörű Kép és bár csak fotón láttalak titeket, szerintem is tiszta apja. Kép

Cukker: 2 hét az nem sok, hanem az az időszak amikor már bármikor megérkezhet pici lányod. Erre gondolj és kitartás!! Kép
Én már most türelmetlen vagyok pedig még 7-8 hét hátra van.

Syg: Leona nagyon szép és olyan jól állnak neki a cuccok. Kép Annyira szép kék szemei vannak!!
Remélem Janika is örökli az apjától a kék szemet.Kép
A szem színe mikor válik véglegessé mert ha jól tudom minden babó kékes szemmel születik?

Amúgy Pandorfba szoktunk mi is járni vásárolni. Hegyeshalomnál megyünk át Ausztriába és onnan kb. 10-15 perc még autóval és jobb oldalban van. Ez egy bevásárló rész a "puszta" közepén és nagyon jó márkás cuccok vannak ott olcsón. Anyósomék szombaton voltak és Minijanika is kapott ajándékba 3 kis plüsszoknit (ilyen piciket még nem láttam)meg egy sapkát. Kép

Ja és a mérgezővirágból vann nálunk is, sőt az a legnagyobb és a legfeltűnőbb helyen van. Asszem majd nekem is lesz dolgom vele a jövőben.

Én jól vagyok leszámítva a sok pisit éjjel. Szombton ébredtem olyan rosszkedvűen aztán bőgtem egyet és elmúlt. Minden nyűgöm kijött akkor. Kép

KépKép
erszényes

lili
sajnálom hogy betege zsófi Kép nálunk is áki ha beteg akkor nagyon sokat ébred szegéynkémbizti fáradt vagy nagyon Kép
recit köszi nagyon jól hangzik ezt megprobálom akkor bár jobban olyan kellne emaiben ninsc joghurt mert tejet pótolom vizzel de joghurtot vagy kefirt nem tuddom most pótoli ( kis idő kellne hogy csináljak rizstejfölt de azzal nem bizti hogy ugyanilyen jó lennne )

seriff
igen jól jönne még egy - két reci de csak egy pár és föleg olyan amiben incs tejföl kefir...

nana
ez teljessen normális szerintem Kép nálunk ugyan ez volt helyzet miko rnikinek mondták hogy járjonbölibe mert nem beszélt egy szót sem és több mint 2 éves volt én mindig a folyosón bögtemalig tudtam ott hagyni anyira rossz volt aztán láttam hogy ez azaggódás neki sme jó ésláttam hogy tök jólérzi magát szert ot lenni a gyerek között
szerintem adj magadnakegy pár hetet Kép jó babázást Kép

ez nem játszás... olyan hülyeség elrontanak egy emberi életet azzal hogy kíséreteznek ??? ez baromság nem tudom hogy tudja megálni hogy ne játszon a babával nálunk áki szinte hív a szemeivel olyan hunci hogy gyere dögönyözz meg Kép ugy imádom a ksi hurkáit és büdi talpát puszilgatni Kép ezt kihagyni nem is tudják mi jó meg mikor rászolok hogy nem szabad akár mit is csinl rá néz és az összes 6 fogát kivillantva röhög rajtam akár milyne rosz napom ez egyből helyre ránt Kép bár nem mindig van annyi időm amit szertnék ( bár én az egész napot a dögönyével tölteném Kép ) de nagyon -agyon sokat játszunk már ő is jön mikor csajoknak olvasok igaz csak könyvet szaggtni de mikor látja hogy csajok körém ülnak már ő is jön és igényli ihogy neki is olvassunk Kép hülyék azembrek ha ezt nem csinálják nem is értem az ilyen embert Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

csajok most nézzétek spektrumot ez nevetséges csajnak 3 gyerekke van azt mondja hogy ha nem járna dolgozni megölné a gyerekeit és férjénekis neki ment nagykéssel meg betörte az ajtót .. és mindezt röhögve meséli gyerekkl a kezében .. fujj de gusztustakan

Kép

Kép

Kép
roz23

bocsánat Roz, elfelejtettem, h. nem ehettek joghurtot. Kép

Fáradt vagyok, mert most aztán extra sokszor kelt Zsófi, de már 5hete kel 3óránként..... Kép

De nem a tej miatt, tuti.....
birolili

Még itthon. Kép

Köszi Roz, Kép
Szerencsére azt már sikerült "megtanulnom" hogy ő előtte semmit ne mutassak ki ebből, sőt tulajdonképpen ez egyátalán nem látszik rajtam, de azért tegnap este egy apró kis balesetemen elsírtam magam.

Danust reggel is széles mosollyal buzditottam milyen jó lesz neki hogy mától oviba járhat, látszott is rajta hogy az én nyugalmam és örömöm megnyugtatta őt. Olyan édesen, jókedvűen, puszikat dobálva ment apával mint egy igazi nagy fiú.Kép

A férjem is nagyon izgatott volt. (olyan aranyosak voltak. Kép)

Lili,
Pici, gyönyörüséges Zsófi babát nagyon sajnálom. Kép Bizti hamar rendbe jön, főleg igy ha sokat kéri a legjobb orvosságot, anya finom tejcsijét. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Cukker, szep nevet valasztottatok!Kép Igazi csajszis!Kép
Izgi, hogy mar csak par nap van hatra!Kép
Kosarmeccsre jartal?

Kobudo, elolvastam a novenyes cikket. Meglepodve lattam, hogy a fikusz is mergezo. Nekunk nincs, ill. masfajta, benjamin fikusz, remelem az nem mergezo!

Roz, nekunk van kenyersutonk, de rikan hasznaljuk, mert nem talaltunk igazan tuti receptet. Vagy tulkel vagy bodag marad... A Metroban lehet kapni kesz kenyerliszt kevereket, azok nagyon jok, de dragallom oket. Multkor a Sparban is lattam hasonlo instant kenyerport, de az nem izlett. Viszont van nagyon finom kalacsreceptem, ami kenyersutoben elkeszitheto, ha erdekel megkeresem a nap folyaman.

Lili, Zsofinak jobbulast!

Kata meg mindig szurcsog.Kép Lassan egy hete, nem jo ez igy!Kép
Ma reggel megmassziroztam az inyet az ujjammal es beleakadtam egy kiallo fogacskaba.Kép Meg nem torte az teljesen az inyet, csak egy kis darab log ki.Kép Eddig nem volt nyugosebb az altagnal, es nem hasznaltam meg se Camomillat, se Dentidox?-ot, remelem ennel nem is lesz sokkal rosszabb a folytatas.

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Mire megirtam (reszletekben) a levelet, mar irtatok ot masikat.Kép NEm tudok lepest tartani.Kép

Nana, teljesen ertheto, hogy nehezen szakadsz el Danitol. Nekem az lenne furcsa, ha "siman" menne a dolog. Az viszont tenyleg fontos, hogy megbizz az ovo nenikben es hogy ezt Dani is erezze. Mint ahogy ma reggel is.Kép

Lili, en is kiprobalom a receptet, mar jo lenne egy, ami sikerul rendesen.Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Igen, Lili tiszta apukája, ezt már az ultrahang képen is tisztán ki lehetett venni, de szerencsére azért kicsit szebbKép

Lili,
mit kapott Zsófi a köhögésre? Lili is beteg, legalábbis a doki szerint, mi annyira nem vesszük észre a közérzetén, csak néha elég szép trutyi jön az orrából. Kapott orrcseppet (olyan hősiesen viseli), meg Calcimusc-ot. Azt veszem észre, hogy amióta kapja, kijön belőle a kajcsi. Vagy csak azért, mert újabban 140 g-okat is képes megenni. Aztán visszajön, majd balhé, hogy éhes.

Kezdenek beállni az éjszakáink. 9-10 körül alszik el, 3-fél 4 körül egyszer ébred, az változó, hogy meddig van fent, ma két órát, és utána reggel 8-ig alszik. De csak a hasamon, vagy mellettem háton, de úgy, hogy a lábait hozzámérinti. Ha arrébb megyek, odatornázza magát. Úgyhogy ma megyünk légzésfigyelőt bérelni, hogy éjszaka is a hasán merjem altatni, úgy azonnal alszik.
Viszont reggel 8-11-12-ig fent van.

Cukker,
kitartás. Emlékszem még én is, mikor a Szláva mosta a hajamat, meg a lábom, mert én sem értem el. Sőt, egyéb érdekes problémák is előjöttek, amire álmomban sem gondoltam volna...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, calcimusc: mi is kaptunk múltkor, de azt is elmondta a doki, h nem tudni hogyan és miért jó ilyen betegségekben, igazából csak megfigyelésen alapul, h jó. Nem vsz, h attól jön ki a kaja, bár meglehetősen pocsék íze van. Nem tudom,h mikor adjátok, de semmiképp se kajcsi utánKép. És mindig akarom írni,mert megnéztem a képeiteket, h mennyire édes ez a lány, és tiszta apja, de ez mindenkinél így van az elején, h Apában is kialakuljon, h "ez" a gyerek az övé Kép! Idővel változik majd meglátod, nem is hiszed, h mennyire!

Nana, szívesenKép, nem tudom írtam-e, h meddig főzd így a tejszínnel, de amíg felforrKép! Hidd el, h jó lesz Neki az oviban!Kép Persze, tudom,h rosszérzés, nemcsak 3év után, hanem bármennyi után is, egyetlen óra is furcsa nélkülük, nemhogy egy nap, és ráadásul mindennap! De fel a fejjel!

Roz, amint meglátom,h tesóm bekapcsolja a gépet, kérek Neked receptet!

Lili, hát ha köhög akkor sztem ne vidd ki, bár lázra mondják, h egy teljesen lázmentes napot kell várni, de sztem most sem jó,ha bekapkodja a hideg levegőt.

Dora, Te Katonás voltál? Katit elviited a dokihoz? Fogacska Kép! HA megyünk ma sétálni, felírom a telefonszámokat, és elküldöm, de egyenlőre elaludt a csajomKép.

Kép
seriff

Lányok néztem a Spektrumon a műsort és kiakadtam. Az ilyen minek szül 3 gyereket. Rossz volt nézni hogy mennyire leszarja hogy milyen a viszonya velük. Kép

KépKép
erszényes

Seriff,
szopi és tápszer között szoktam vele megitatni, mert akkor még van annyira éhes, hogy megissza.

Még egy kérdés: ilyen picilánynak tudnak útlevelet csinálni? Mármint fényképet hozzá?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Seriff, koszi a telszamokat!
Nem voltam Katonas, szakkozepet vegeztem. Miert?Kép
Meg nem vittem el Katit, de ugy nezem muszaj lesz vagy kihivom a doktornot.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Lina, persze, h tudnak, egyikőtök tartja és ot helyben az Okmányirodában csinálják! Csak nem akartok máris utazni Vele?Kép Nem kell előre bejelentkezni, de mindketten menjetek, egyikőtök majd rohan a Postára befizetni az 1500 ft-os csekket. Születési anyakönyvi kivonat kell hozzá, esetleg a lakcímkártyát is vigyétek.Rendesek, és egy hét alatt itt van, még úgyis, h nekünk közben volt Karácsony.

Dora, csak kérdeztemKép.

Kép
seriff

Sziasztok!

Képzeljétek, csütörtök óta Leona este 8 körül elalszik, 10-ig még fel szokott ébredni, de akkor Robié a visszaaltatás, aztán szopizik 10, 1 és 4 körül. Ma éjjel mi is aludtunk 10 órát és csak 2* kellett közben felkelnem. De jó lenne, ha ez így beállna...

Seriff,
szombaton megyünk Egerbe, ost. találkozómra.
Varrásról jut eszembe. Múlt héten vmikor azt álmodtam, h barkácsoltam egy bábszínház állványt, varrtam rá függönyt és báboztunk Hannának és Leonának, de már ott, a házban. Nem tudom, h jutott ilyen eszembeKép
Leona is jobban eszik olyankor, amikor mi is. De ő hiába nézi ki a kaját a szánkból, nem adok neki.

Kobudo,
persze, küldöm.

Roz,
most éppen semmit nem szeretnék varrni, csak vettem minivarrógépet és biztosan fogok majd ezt-azt varrogatni, felvarrni, kijavítani. Csak még meg kell majd tanulnom pl. egyenesen varrni. Az még nem megy.

Cukker,
átmenjek a füzetekért v átjösz? Egy terhes kismama a végén is szép, nehogy szégyelld magad! Én úúúúúgy élveztem a végét és mutogattam a pocimat.

Erszényes,
ha jól tudom, fél éves korukig változik meg a szemük színe, addig kékes minden babáé. Nálunk senkinek nincsen kék szeme, Manónak mégis az lettKép

Nana,
ezt az érzést meg tudom érteniKép Biztos én is mindig félteni fogom, ha nem velem lesz.

Dóra,
sztem minden fikusz mérgezőKép
Katának jobbulást!

Lina,
már akartam kérdezni, h amúgy is háton fekve szoktál aludni? Az nekem sosem ment, így én nem tudtam aludni, mikor Leona a hasamon aludtKép

Lányok, ez a kísérletezgetés sztem nem úgy megy, h egy gyerektől megvonják az anyja szeretetét. Hanem biztos keresnek olyan anyákat, akik így nevelik a gyerekeiket -babusgatás, szeretgetés nélkül- és őket vizsgálják meg, követik nyomon. Azt nem tehetnék meg, h kísérletezgetés céljából megvonják az anyai szeretetet. Csak hát vannak ilyen idióta anyák, így lehet vizsgálni szerencsétlen gyerekeket is.

Kép
sygnum

Seriff,
ezt a calcimuscot már akartam kérdezni, h miért jó, de látom, az okosok sem tudják magyarázni.

Kép
sygnum

képteléenség végigolvasniKép
amire emlékszem:
Lina, Syg szépek vagytok (Lili csudipofi)

Lili! jobbulást Zsófinak, remélem hamar kilábaltok belőle, és ha bent nem akar aludni csak elnyomja egy idő után a fáradtság...
Ma mi sem aludtunk jól (remélem nem lesz beteg Beedek)

tEGNAP VOLTAK ITT FÉRJEM TESÓJÁÉK 2 GYERKÕCCEL ((bocs capslock) és Benedek a zajban olyan simán elaludtKép

Rakok fel egy képet:Kép

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa,
Benedeknek nagyon szép kis pofija van!

Azt akartam még írni az előbb, h én kivittem Leonát, amikor köhögött és neki jó volt a hideg levegő. Asztmás, kruppos köhögésre is jó. Sztem ki kell próbálni. Lázasan viszont nem vinném ki.

Lili,
eltűntél msn-ről. Odaért a drnő?

Kép
sygnum

Syg,
igen, én nagyon szeretek háton aludni, vagyis végül is bárhogy. Terhesség alatt rossz is volt, hogy elvileg nem szabad. Mindig kérdeztem is, hogy de ha nekem jó, azért alhatok úgy? Alig vártam az UH-kat, mert ott háton kellett feküdniKép

Seriff,
nem, még nem akarjuk vinni, bár Szlávának ma volt egy olyan kósza ötlete, hogy menjünk fel a Kikkába járókáért, de lebeszéltem. Inkább délután bemegyünk babakocsizni Kecskemétre. Kell egy-két dolgot venni, kipróbáljuk mi lesz.

Bepa,
Benedek is nagyon édi. Akartam már kérdezni, hogy mikorra múltak el a kiütései? Lilinek az orrán a születése óta van néhány fehér, meg az anyatejtől is jönnek rá, de ami születése óta ott van, még az sem múlt el.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Syg, Lili
ha van msn-etek, meg tudom mutatni élőben is Lilit, karácsonyra kaptunk webkamerát, napközben szoktunk integetni apának is, ha ébren vanKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bepa,
Ez a Benedek!!! Kép Igazi kisfiú! nagyon édes kis manócska és nagyon szép "kitisztult" a bőre.

Lina,
Végre megnéztem Lili-babát is. Szerintem nagyon kis csibész pofija van Kép már most is és fantasztikusan jó baba. Kép

A Calcimusc nekünk mindig segített,és a sima pezsgő tablettás kálcium az egyetlen "gyógyszer" amit Dani soha nem volt hajlandó meginni.

Pocaklakónak bölcsőt szeretnék venni, leginkább a helyhiány miatt. Tudom hogy nem sokáig fogjuk tudni használni, de ugyis csak addig kellene amig egyszobában alszik velünk.
VÉLEMÉNYEK?

KépKép
KépKép
nana09

Lina, Calimuscot mi is kaptunk, állítólag csak erősítő.
Meg vami köptetőt, meg Augmentint.
birolili

Lina! kb. 2 hónapos korára múltak el a pöttyök, azóta 1-2 kószál a pofin de el is múlik
köszönjük a dícséreteketKép

balim! holnap ha mentek nyilt napra nézzétek meg Rózát ha lesz meg Mónit is

KépKép
KépKép
bepa77

Nana, nekünk van bölcsőnk, és nem szerette Zsófi. Állítólag sok baba nem szereti. Azért nem szerette, mert nem érezte magát biztonságban. Ahogy ringattam benne, egyre jobban csak félt. Bár nagyon jó lenne....... Most tároló. Kép
birolili

Lina: nekem van msn. Megnézhetem én is Lilibabát?? Olyan kíváncsi vagyok rá!! Kép

KépKép
erszényes

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?