Új privát üzeneted érkezett!

A ctg és az nst között mi a különbség? Bocs a laikus kérdésért Kép

bringa
bringa

Dojika,
nagyon sok boldogságot kívánok Máté babához! Kép Kép Kép

Képzeljétek, tudtam venni kantáros nacit! Kép És rögtön kettõt is! Kép És le volt árazva (pedig semmi hibájuk, vlsz. senkinek nem kellett mert kicsik). Természetesen nem Pesten, hanem vidéken történt az eset. Itt a cím, hátha valakinek segít: Békéscsaba, Luther u. 5. Optika Üzletház. Nagyon-nagyon kedves és készséges volt az eladó.

Üdv, a boldog Pilinke (12+5)
pilinke

Ágci!

Köszi az infókat és a táblázatot, mielõtt legközelebb melltartót veszek alkalmazni fogom! Szerintem nem vettem rossz melltartókat, csak már rögtön a terhességem elején megnõtt a mellem, akkor vettem új melltartókat, aztán közben is nõtt, így megint újak jöttek, és most kezdem érezni, hogy ezekbõl is ki fogok szorulni... Nem tudom, hogy meddig megy ez így, de egyszer csak vége lesz. Inkább a pocim nõjön! Bár az utóbbi hetekben az is növöget rendesen...

Bringa!

Te mire szoktál tornázni otthon? Én ma vettem egy Kállay Ildikó-kazettát, de még nem próbáltam ki. Én még járok "normál" fitnessbe tornázni, de azt hoszem már nem sokáig, mert egyre nehezebb, és egyre több olyan gyakorlat van, amit nem tudok rendesen megcsinálni.
Én máj. 1. óta nem dolgozom, és annyira élvezem!! Persze mindenkinek más a jó, sokan unatkoznak otthon, de én bizony nem. Minden nap tízig-tizenegyig alszom! Utána meg már nem is hosszú a nap.

Én azt hallottam, hogy az uszoda nem igazán jó a sok baci miatt, de nagyon sokan úsznak. Az egyik ismerõsöm tavaly szült, õ versenyszerûen öttusázik, és ö végig rendesen úszott (és edzett minden mást). És soha semmi baja nem lett,neki se és a babának se.

Magnéziumot csak akkor kell szedni, ha keményedik a poci vagy egyébként is? Mert nekem még nem keményedett egyszer se. Csak azért kérdezem, mert Bringa kérdezte, mikortól kell szedni.

Na sziasztok, mindenkinek jó pihenést!!

Zsanci (28)
zsanci

Melltartó téma!

Én ugyanazokat a melltartókat hordom mint a terhesség elõtt. Kb. 2 hete viszont már 1-el arréb kellett bekapcsolni. Szóval én a mostani méretemhez vettem 1 db szoptatós melltartót, + 2 simát, de azok is olyanok, hogy könnyû kiemelni belõle a cicit. Azokat csak azért mert ugye jön a nyár, vékony blúzok, amikben szebben mutat egy csipkés vagy egy szilikonpántos melltartó. Azért mert szoptatni fogok még divatolhatok, nem? Kép Annyi különbséggel, hogy a simából most C kosarasat vettem, hiába B-set hordtam eddig. Ici-picit bõ a kosara most, de a tejcsi és melltartóbetét majd kitölti... Kép
Szoptatósból csak azért vettem egyet, hogy az elsõ napokban még könnyebb legyen a szoptatás.
Nekem ez a tapasztalatom a két lány után.

Norci!
Én 2 naponta járok NST-re. UH-on két hete voltam, és majd pénteken megyek. Vagyis remélem már nem megyek. Egész nap fájásaim vannak, ráadásul a férjem ma azzal fogadott amikor hazajött, hogy jaj de csúnya az arcom. Igaz szegénykém utána nem tudta, hogy kérjen bocsánatot, de hát csak õszinte volt. Nem is vettem zokon tõle, sõt örültem neki! Kép Ez már kell, hogy jelentsen valamit, és most még jobban várom a holnapi NST-t.

Bringa!

NST = CTG, ki hogy hívja. Nálunk NST, Gyõrben szintén Sheilánál, akik Pesten laknak CTG-nek mondják.
Az NST (Non Stressz Teszt) a vizsgálat, a CTG maga a gép.

A magnéziumot én akkor kezdtem el szedni amikor keményedni kezdett a pocakom. Akkor sem rendszeresen, csak ha fárasztóbb napnak néztem elébe, vagy egy fárasztóbb nap után. Viszont amikor kinyílt a külsõ méhszájam a 25. héten, akkor állandóan szednem kellett, hiszen a keményedéstõl mégjobban kinyílhatott volna.

Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Bocsi, kicsit lüke vagyok. Kép
Szóval azért szedtem rendszeresen a 25. héttõl, hogy a belsõ ne nyíljon ki. A 35. héten viszont abbahagytam.

Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Zsanci!

Én is a Kállai Ildire tornászom, meg kölcsönben van nálam egy Bíró Ica kazi is, amibõl persze az ugrálósakat meg a hasat nem, csak a lábgyakorlatokat csinálom, mert az klassz (aszért nem túl gyakran Kép
Amúgyén is mindig sportoltam, futni jártam, most az hiányzik, így esténként intezív sétát csinálok, meg dolgozni, is gyalog járok. Így napi kb. 1 óra gyaloglás van (persze ez nem mindig igaz Kép
Az uszit azért kérdeztem, mert én is ua-t hallottam. Nem akarok egy koraszülést kockáztatni. Szerintem Pesten biztos vannak tiszta uszik, de itt Veszprémben nem merek elmenni.

Kata
Köszi az infókat, volt egy ilyen sejtésem, hogy a kettõ ugyanaz, de hát egy szakitól akartam hallan! Kép
Nagyon szorítok, hogy most már beinduljatok, s végre babázhass!
A magnéziumot azért kérdeztem, mert néha nekem is keményedik, olyankor menni alig bírok, de elég ritka.
Szerintem két napon belül szülni mentek!

pussz
Bringa (25+6)
bringa

Bringa!
Bárcsak igazad lenne. Kép Hogy is szokták mondani: "Isten szóljon belõled"? Kép
Azért az NST-ben nem vagyok szaki, csak éppen a legutóbbin kérdeztem rá a nõvérre NST közben, hogy miért hívják máshol, másképp.
A magnéziumot nyugodtan szedd, ha keményedsz. Nálam bevált, ha mondjuk vásárolni készültem, vagy tudtam elõre, hogy nem lesz alkalmam lepihenni. Volt olyan, hogy menet közben meg kellett állnom annyira keményedett.

Pusssz!
Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Kata!!!!

HAJRÁ!!!!
Melissa üzeni Dórinak, hogy ne cicózzon már annyit és sok puszit küld a kis okos buksijára!!!
Én is!!! Tessék átadni!!!

puszi:

Virtuális Barátnõd

Lányok!!

Mindenkinek kitartást és sok örömet a hátralévõhöz!!!

Sheila

Ui: Kata!
Úgy döntöttünk, megvárunk Benneteket és majd együtt megyünk át az elsõ napokba, úgyhogy tessék igyekezni!!
Nagy levegõ-benntart és nyomás ahogy belefér!! Nekem jólesett!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Kata!

"Örülök, hogy csúnya az arcod"Kép Ez jelenene valamit? Fõleg hogy lassan már a dugó is távozgatKép
Nem akarok kötekedniKép de aztat úgy szokták mondani hogy a Próféta szóljon belõledKépKépKép

MelltartóproblémaKép
Nekem is már az elején nõtt méghozzá egy teljes méretet idáig!!! Eddig sem volt kicsi, de most két óriás van a mellkasomonKép Ha ilyen ütemben nõ, nemsokára két dinnyém leszKép Kata te ismét szerencsés vagy, hogy csak egy "betüt" nõttKép

Puszi
sasha
19+5

UI.: Kata! Ugye nem sértõdsz meg a legelsõ mondatomon, de te is örültél nekiKép

Kép
sasha

Hajrá Kata, hajrá, hajrá!!!!!!!!! Kép Kép Kép
Ebbõl már baba lesz, de hamarosan. Nagyon drukkolunk!!!
A kispapám is. Kép

Forti (27+4)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Sasha
Ne haragudj de kitudnád javítani a táblázatot én 25+4 napos vagyok hanem 26+4 napos.

Mindenkinek köszönöm a gratulációt a vizsgámhoz, a péntekin szerencsére túl vagyok de még van hátra öt.

Ma voltam UH-on és a kis pocaklakó már 813g. Annyira aranyos volt, pont kinyitotta a száját vagy ásított. Sajnos még mindig úgy fekszik, hogy a popsija van alul. Milyen taktikák vannak a megfordulással kapcsolatba? Hova kell elemlámpával világítani?

Kata007
Neked megfordult a Dórid? Drukkolok ,hogy minnél hamarabb már kibújjon.

Bringa
Nekem mocorog a baba csak szerintem ritkán. Szerencsére én még nem jutottam odáig, hogy elmenjek az orvoshoz mert addigra mindig megmozdult. Látom nem csak én aggódom.

Petra 26+4
Petra

Csajok!

Derékfájás- és lábikrahörcsmentes éjszakát!
pussz,

bringa (25+6)
bringa

Sheila!

Drága Virtuális Barátnõm, már megint elkerültük egymást? Olyan csend volt itt, hogy elmentem fürdeni.
Köszike, aranyos vagy. Puszit szeretném átadni még a héten. Kép
OK, én benne vagyok, hogy együtt menjünk át.Kép
Te viszont most add át Melinek a nevemben!!!! PUSSSSSSSZ!

Sasha!
Engem csak egyszer tud valaki megsérteni, de ahhoz tényleg sértésnek kellene lennie. Persze, hogy nem sértettél meg. Kép Láttad volna a párom, milyen bûntudata volt. Azért ehhez hozzátartozik, hogy tegnap is elég vacakul voltam, és meg is jegyeztem neki, hogy nem értem a két lánnyal miért nem volt ilyen nehéz. Erre az õ válasza: Szivem amikor õket szülted nem voltál ilyen öreg. Ne tudd meg, hogy mit kapott Tõlem vénasszonytól. Kép Szóval ezért volt ma olyan zavarban, hisz ez már a 2. beszólása volt. Kép Megbocsájtom neki, hiszen hamarosan szülni fog Kép és emiatt olyan lázban van, hogy félrebeszél. Kép

Forti!
Köszi nektek! Kép Ígérem visszaadom majd! Kép

Petra!
Neked is köszi, de sajnos még nem fordult meg. Én még bízom benne, hogy hátha megteszi.

Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Petra!
Most olvastam újra az írásodat.
Szerintem ne izgulj még amiatt, hogy faros. Csak fölöslegesen izgatod magad miatta. Van még idõtök, hogy beforduljon, és be is fog. Csak erre gondolj. A lámpával egészen a pocid alján kell világítanod. Bár nekem Dórit nem hatotta meg. Ne nevess ki, de én a fülhallgatós dolgot is kipróbáltam. Imádom a Simply Red-et, és mivel egész normális számaik vannak, bekapcsoltam Dórinak. Netezés közben ráraktam a fejhallgatót lentre a pocimra, de ez sem volt hatásos. Tetszett neki, de nem annyira, hogy közeledjen a hanghoz. Kép Pedig a hallása tuti jó, hiszen a papájának azonnal "válaszol". Kép

Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Nyuszi!

Egy nem elsö babás jelentkezik.
Az hihetetlen végig, hogy az ember anya lesz. Pedig minden megveszel, vár rá az ágya, mindene, de valahogy mégis csak a kórházban döbbensz rá valójában napokkal késöbb, hogy igen, ö a tied.Kép
Nekem mostanában az a hihetetlen, hogy egyáltalán van bent valaki, aki ki fog jönni.Kép Sokat mozog, rugdos, meg nagyon aranyosan lehet vele játszani, de mégis... Hogy fér el egy ekkora csoda ott bent?KépKép

Zsanci!

Lehet és kell is a szülés után gyümölcsöt enni, de vannak olyanok (ezeket pl. kismamakönyv irja), amik nem feltétlenül jók, mert átjutva az anyatejbe meghajtják a babát (emlékeim szerint tipikusan ilyen az öszibarack, ugyhogy öszibaracklevet tényleg ne vigyetek kórházba látogatáskor). Általános elvként lehet követni azt, hogy ugyanazt fogja csinálni a babával az élelmiszer, amit az anyukával. (Tehát a székrekedést okozó élelmiszerek esetleg székrekedést, a puffasztóak puffasztják...) Csak ez a babánál rosszabb lehet.

Bringa, Kata!

A CTG és az NST között nem az a különbség, hogy az NST a méhöszehúzódásokat (és azok intenzitását is) tudja mérni?
Mert nekem CTG-ztek korábban (és a szülés alatt is), de ott nekem kellett mondani, hogy mikor van méhösszehúzódás, viszont Kata töled azt olvastam, hogy ezt a gép jelzi (az erösségét is)...

Beszti
32+3

KépKép
KépKépKép
beszti

Jo reggelt mindenkinek ! tegnap voltam dokinézöbe és találtam is egyet ha minden összejön akor csütörtökön megyek el megint hozá de akor már a kispapával együtt meg pénzt is viszek mert ez sajna egy magán rendelö és pénzbe kerül egy vizit 4000ftba kerül .
lene egy Hülye kérdésem a sok idegeskedéstöl hamarabb kinyilhat a méhszáj? mert nekem mindig nagyon megkeményedik a pocim ha sokatt idegeskedek .

Sasha kijavitanál a táblázatba hibát Malacka eröréb van mint én pedig ö 27+4 én meg 28+3 ogy hogy szerintem ö jöne utánam és nem én ö utána Bocsi az akadéskodásomért Puszi Csics 28+ Kép
csics

Joreggelt...
En meg mindig itt, egyben. Viszont iszonyatosan megfaztan vagy algeriazom....
hat volt egy vacak ejszakam Kép

Kata hol vagy?
m
martina

SziasztokKép
Meg mindig nincs gepem,most a kollegamerol logok beKép

Penteken voltunk dokibacsinal,minden okes csak a hasfalam repedt el belulrol egy piciket,azt mondja nem lesz gond de azert nagyon furi erzes,egy hirtelen mozdulat es olyan mintha elszakadna bent valami.

Kata
MOstmar nagyon izgulok,legyen mar valami!

Csics
Miert idegeskedsz!!!!?????Igen kinyilhat ha felhuzom magam akkor nekem is jonnek a pocikemenyedesek,de szandekosan nem huzom fel magam pedig lenne min hidd el!!NYUGI!!!!!!!!!!

Martina
Ma ujra irok emilt mert van kerdesem,nem gond??
Jobbulast,egyel sok-sok vitamint es pihenjKépKép

cupppantas Krisztinka/21+2/zclipart{smile}
olllyan sok van megKépKép
krisztinka

Krisztinka/22+2/
zagyva vagyokKépKép
krisztinka

krisztinka:
mail johet Kép))

m
martina

Jó reggelt mindenkinek!
Új vagyok, mivel még babonából sem látogattam, még a weblapot sem.
De most már szerencsére feljö(he)ttem, mert új kismama vagyok. Igaz még nagyon fiatal, kb. 5 hetes. Jövõ héten megyek orvoshoz.Ez az elsõ terhességem.
Nagyon boldog vagyok, de vannak fenntartásaim. Gondolom mindenkivel így volt/van ez, csomó-csomó kérdés fogalmazódik meg benne hirtelen.
Meg tudjátok nekem mondani, hogy elöször, hogy vizsgál a doki? Elsõ gyereknél van jelentõsége az Rh-faktornak? Ugyanis én Rh-, a párom Rh+.
Jó napot mindenkinek!
nor

Sziasztok!

Még mi is egyben és egy órja még nem ment a net. Tök szomorú voltam.

Jelentem tegnapmindent bevásároltam és össze vagyunk csomagolva! Kép

Norci
Norci

Sziasztok!

Nemreg fedeztem fel a honlapot, s leven hogy csak mult het ota nem dolgozom, most van jobban idom internetezgetni. En csutortokon voltam 40 hetes, ugyhogy mar elegge tukon ulok. Erdekes hogy itt (Angliaban) mennyire mas a felfogas mint otthon. Hogy ez jo vagy rossz-e az persze hamarosan kiderul. De a lenyeg hogy a rendszeres vizsgalatokat felvaltva vegzi a haziorvosod meg egy szuleszno, ultrahang csak 18-20 hetesen van, utana csak ha valami aggodalomra utalo jel mutatkozik. A vizsgalat pedig vizelet, vernyomas, megtapogatjak a hasam (illetve a lakojat) es meghallgatjak a szivhangot. Ennyi. Meg persze volt neha vervetel ilyen-olyan okokbol (AFP, cukor, stb). Ehhez en annyit adtam hozza hogy a korom miatt (36 eves vagyok) javasoltak egy korai (12 hetes) ultrahangos nyakiredo vizsgalatot (de ezt maganban kellett, nem fizeti a TB).

Szoval az a felfogas hogy hamig minden OK, addig nem kell tulfujni. Ha valami ketseg van, akkor persze belep egy orvos a kepbe. Mivel problemamentes volt eddig vegig a babavaras, szulesz-nogyogyasz orvos meg nem latott. 38 hetes korom ota jarok hetente, elotte 2, 3 ill 4 hetes volt a periodus. Most, hogy tulszladtam az idon, 41 hetesen lesz az utolso ilyen rutinvizsgalat, ha addig nincs baba akkor beuutalnak a korhazba egy vizsgalatra meg hogy megbeszeljuk egy esetleges beinditas varhato idopontjat (max 2 hetet engednek csuszni).

Ezt csak azert irtam le, mert erdekesnek tartom az otthoni sok vizsgalatot (bar az elejen meg pont azon aggodtam itt, hogy miert nincs tobb...)

Valaki kerdezte az uszast. Eddig rendszeresen usztam, itt ezt javasoljak az egyik leheto legjobb mozgasfajtanak, meg a terhestornat ill. a terhesjogat. Kb felidosen kezdtem igazan rendszeresen, es szinte egy csapasra elmulasztotta a derekfajasomat ami addig elo-elo jott. Gyakorlatilag csak 1-2 hete erzem magam kicsit gyengebbnek, meg huzodom itt-ott, 8 honaposan meg egy kocsival valo hazamenetelt is problema nelkul konnyen atveszeltem (foleg utaskent, gyakran meg-meg allva). Uszodai fertozest illetoleg is az a velemeny hogy nagyon kicsi az esely, a szulesznom szerint nyugodtam csinaljam mig jol esik es nem eroltet meg. Ugyhogy ugy gondolom, hogy amig a 'dugo' a helyen van addig igy is teszek. (Meg annyit hogy nem tisztabbak az itteni uszodak min otthon, sot... de teny hogy a viz agyon van klorozva).
Amit nem javasolnak viszont (es az uszodak nem is engedik), az a pezsgofurdo.

Hat hosszura sikerult, hiaba, most van idom...
ildiko

Lella,
hogy csináltad asszem tegnap, hogy a szöveg, amit írtál, egyszerre volt vastag is, és alá is volt húzva???????

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok,

Tegnap csak olvasgatni volt idom,azt is csak este otthon,d erom mar nem volt irni.

A lenyeg hogy jo lett az AFP-m,aminoek nagyon orulok.Jovo hetten megyek UH-ra es mar annyira varom lanyok.

Remelem mindenki jol van es birja a meleget.

Csics ,
gratulalok az orvos valasztashoz.Lenyeg hogy te megbizz benne.

Szep napot,
Kataa
17+0

Kép
Kép
kataa

Az úszásról annyit, hogy szerintem ez egyéni érzékenység kérdése. Én pl. csak ránézek az uszodavízre, és máris beugrik a gomba. (Különben ez valószínüleg nem a piszoktól, hanem éppen a klórtól van. A természetes vizekkel nem szokott gondom lenni.) Ugyanakkor a barátnőm ezer éve jár úszni, és soha semmi baja nincs...
Emiatt évek óta nem voltam uszodában, és most aztán végképp nem merek menni, pedig imádok úszni (valaha versenyszerűen úsztam), és még a merev könyökömnek is nagyon jót tenne.
Nagyon irigylem azokat, akik bírják fertőzés nélkül...

Zita
ParaZita

Sziasztok!

Nyuszi!
Még azért nem adtam fel teljesen és ha kispapa összeszedi magát és veszünk egy ámítógépet akkor már csak egy karnyújtás a net. Nemsokára kiderül, hogy nekem végül császár lesz-e vagy sima szülés csak ahhoz el kellene mennem a szemészetre. Majd júni elején teszem meg. Mivel 17-re vagyunk kiírva túlhordás esetén van esély a "közös szobára". Én szeretnék ismerõssel eütt lenni! Kép
Lányok!
Az jutott eszembe, hogy ha tervezett császár van és beindul vmi miatt a szülés elõbb akkor automatice elvégzik a császárt? A baba nem kerülhet olyan gyorsan le a szülõcsatornában, hogy már a császárra nincs esély? A tervezett császárok elõrébb vannak hozva mint az eredeti kiírás?
Beszti!
Nem tudtál aludni? Nagyon korán keltél! Minden ok?
Krisztinka!
A repedésnek mi lehet az oka? Errõl még nem hallottam.
Nor
Üdv köztünk! Vigyázz rá nagyon! Az elején általában hüvelyi UH-t csinálnak az orvosok, ami nem fájdalmas.
Finisben lévõ Kismamák!
Veletek vagyunk lélekben!
Pusz,
Halacska 30+6

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok Leendo Mamik Kép

Reg jelentkeztem ,mert ugy nezett ki minden rendben velunk ! Kép De olvasgatlak am benneteket minden nap !

Most epp aktivan novesztem a pocakom ... emiatt is akartam kerdezni toletek. Tegnap hirtelen elkezdett gorcsolni a hasam, es abba sem hagyta csak ha leultem es nyugton maradtam kb. fel oraig. Ez estere mar szinte folyamatos fajdalomma alakult.Olyan mensis gorcs es szelgorcs kevereke.
Mintha szet akarna szakadni a pocakom belulrol...Szerencsere reggelre elmult, de nem tudom mi lehetett ez .Igy none a pocak ?!? Ennek tenyleg igy kell fajnia ?

Nekem ugyan mondta a doki, hogy egy korabbi mutet miatt ( laparoszkopia-endo) a hegek erzekenyebbek lehetnek majd ha noni kezdd. De nem gondoltam, hogy ennyire !!!

Miutan ezt leszamitva semmi panaszom nincs ( se verzes, se barnas trutyi, semmi ) igy nem kezdtem el panikolni .. meg...

Van valakinek tapasztalata ? Help ...

Nagypocisoknak kitartast ! Tobbieknek fajdalommentesebb poci novesztest !

koszi ,
kamelia
12 het Kép
kamelia

Halacska
A kisficko csinalja maganak a helyet.Egyebkent pontosan ott repedt a hasfal ahova befurja magatKépMindig pontosan odabujikKépKép
Nem hiszem,hogy a tervezett csaszart sokkal elobb vegeznek el mint a kiiras hiszen a baba addig van jo helyenKép
Kerdezz ra a dokidnal ez fontos

cup,Krisztinka/22+2/
krisztinka

Sziasztok!
Ildiko,
Anglia az más uszi ügyben, sajnos! Szerintem Mo-n nagyon kevés uszoda van, ami azt mondhatná magáról, hogy teljesen jók az értékei. Talán a pénz is, meg az úszómesterek. Tisztelet a kivételnek!
Ágci

Kép
Ágci

Kamelia
Nekem mar volt ket laparom es igazan nagy pocakom van mar/1 honapot siman behazudhatnek!!!/Abszolut nem faj a pocim legalabbis ennyire nem.Nem lehet,hogy elrontottad a hasid??Nem akarlak`butanak` nezni de elegge egy cucc ilyenkor meg az egesz.Vagy talan az endo miatt megis fajhat ennyire a hasid!!??Mindenesetre ha lesz meg ilyen akkor menj csak el dokihoz abbol nem lehet bajKépPersze pihenj tobbet ha tudsz.

Uszoda:Szuper lenne de sajna a sajat kadamban-domestos utan!!- kepes vagyok barmit osszeszeniKépNa majd a tenger!KépKépSzerintem nagyon kell vigyazni mert a mi uszodaink nagyon piszkosak.

Krisztinka 22+2
krisztinka

Halacska!

Nekem is tervezett császár lesz, de ha addig nem történik semmi, akkor csak a kiírt idõpontban, legfeljebb 1-2 nappal elõbb - azt mondta a doki. Beírták a kiskönyvbe is, így ha hamarabb beindul a szûlés, akkor is császároznak, és nem akadékoskodhat az éppen ügyeletes doki.
Szerintem nem megy az a szülés olyan gyorsan, hogy ne lenne idõ a császárra. (remélem) :]

üdv

any
any

MartinaKépSashaKépPucúrKépFortiKép NyusziKépÁgciKép

Köszönöm az ajándékozási tippeket, nagyon kedvesek vagytok.
A pelenkára rádumáltatok.KépTényleg legjobb ilyenkor hasznos ajándékot vinni, a pelenkából meg sosem elég, plusz ahogy hallom elég drága is.

De azért veszek valami kis játékot is, már csak a magam örömére is, nem baj?Kép

Köszi még egyszer és boldog babavárást kívánok Nektek!

PucúrKép
Mi a talin találkozni fogunk.Kép

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

Martina
Küldtem emilt.

Csics
Szerintem nincs min idegeskedni. Körülöttem is olyan dolgok történnek, hogy csak na. De erre a manókám ugye rug egyett, és már tudom is, hogy nincs semmi emiért érdemes lenne idegeskedni, amíg õ ott rugdos.

Az én manóm rengeteget mozog. (vagy csak én látom így?) Ahhogy leülök, vagy mondjuk 5 percog egy helyben állok rögtön belekezd. Szóval szinte egész nap rugdos. Nem tudom ez most jó vagy nem. Lehet, hogy hiperaktív lesz Kép Hát az apját elnézve nem csodálnám.

Sasha
A tied rugdos már? Mikor az enyém nagyon beindul, mindig mondom neki, hogy most üzenjen a tiednek is hogy így kell ezt csinálni!!

puszi
dec8 (22+1)
dec8

Kamelia
Nekem is volt egy laporoszkópiás mûtétem, és a te korodban (mármint a babádéban) nekem is voltak fájdalmaim. Elsõsorban olyan alhasi húzódás, feszülés szerû, és csak pihenésre múlt el, de ez normális ahhogy nõ a méh (legalábbi az orvosom szerint). És kb. a 12-14 hét után el is múlt teljesen. Ha fáj ülj le egy kicsit (már ha teheted), nekem az bejött. Meg a köldököm szokott fájni (az is a mûtét miatt asszem), és utána mindig nagyot nõ a pocim.
De ha nagyon fáj és nem múlik el pihenésre akkor irány a doki.
Bocs ha hosszú lett.

dec8
dec8

Halacska!

Sajnos tényleg nem tudtam aludni.Kép
Kicsit kiborultam tegnap este Kép (nem a család miatt), sokáig fent voltam, meg sokat ittam (nem alkoholt, de én este 11-12 k. már rég alszom ált. és nem iszom...), emiatt pisilnem kellett fél 4-kor, aztán megint elöjött az elözö este problémája, ugyhogy azon gondolkodtam, és nem tudtam visszaaludni. Ugyhogy agykikapcsolásként leültem netezni.Kép
Végül valahol 6-1/2 7 körül sikerült ujra elaludnom.KépKép
Most már megint minden rendben!KépKép

Norci!

Akkor most már csak egy jó adag türelmet kell bepakolnod!KépKépKép

Kata!

????
Hol vagy????KépKépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Any ,Halacska,

Nekem is tervezett csaszar lesz ,es megfordult mar a fejemben az hogy mivan ha elobb,de szerintem sem megy az olyan gyorsan.Nekem is azt mondta a dokim hogy a 40.heten megcsinalja a kiiras utan par nappal ha addig nem jon.Remelem nemKép)))

Puszi mindenkinek es a babuknak isKép)
Kataa

Kép
Kép
kataa

Petra!

szerintem is felesleges aggódnod a befordulás miatt, mivel az a 28 és 32 hét körül történik meg, te meg még fiatalabb kismama vagy. Ne aggódj, az esetek nagy többségében befordul a baba, 3-4 %, amikor nem, és ha nem fordul be, akkor is mi van semmi, akkor máshogy szülsz, a lényeg, hogy a baba jól érezze magát és egészséges legyen, nem igaz?

Valaki tud valamit a szülés utáni hasfogóról? Én csak annyit, hogy lehet kapni a gyógyszertárakban és segít megtartani a szülés után a kinyúlt hasfalat és így jobban és gyorsabban vissza tud húzódni a bõr.
Használt már ilyet valaki? Ha igen, akkor plííz, írja le a tapasztalatát!

Üdv:
gumicukor
32+3

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Kata!
MegnyugtattálKépKépKép

Csics!

A táblázat most kivételesen jó voltKép Legalábbis ez a részeKép Bizonyára feltûnt az is hogy Te és Malacka ugyanarra a napra vagytok kiírva. A táblázat pedig nem a hetek alapján "van sorrendben", hanem a kiírás dátuma szerint. És mivel Malacka már elõbb szerepelt a táblázatban, ezért úgy illik hogy Õ marad a helyén és Te kerülsz aláKép

Dec8!Kép

De nagyon aranyos vagyKépKépKép Sajna (vagy nem sajna) még nem érzem a mocorgását, pedig lassan-lassan lépek a 20. hétbe... De ami késik nem múlik, úgyhogy nem aggódom túl a dolgokat.Kép

Kamelia!

Nekem is szokott görcsölni néha a hasim. Utána kb 15 percre rá rájövök hogy vagy pisi vagy k..ki van a dolog háta mögött és az feszit, de úgy hogy meg is lepõdöm rajta. Sajnos nagyon egykutya mind a három, és nem mindig tudok külömbséget tenniKépKépKép De van olyan is mikor semmit bélmozgás nics a dolog mögött, csak nõKép

Pusszancs
sasha
19+5

Kép
sasha

Kataa Any!

Nektek mi miatt kell császárral szülni?
Lehet, hogy Nekem is az lesz, mert 2 éve mûtötték a szemem (rövidlátó voltam), de azt mondta a dokim, hogy ez még nem biztos. Én is majd megyek szemészeti kontrollra, és ott dõl el mit mondanak.
Bár én már hallottam olyat is, hogy valakinek norm. volt a szemfenékvizsgálati eredménye, de késõbb meg mégis 1-2 diopriát romlott a szeme. Kép Na én ezt nem nagyon szeretném.

Üdv: Hetty
hetty

Petra!

Ok javitottam, akkor 26+ hetes vagyKépKépKép

sasha

Kép
sasha

Hetty,

Nekem ket okbol is kell az egyik hogy szuk a medencem, es doki nem kockaztat a masik meg egy velemszuletett ''betegseg'' .De en nem is banom nagyon.Persze ez egy mutet de koszonhetoen az uj modszernek gyorsabb lesz a gyogylas.Ha nalad is arra kerulne a sor akkor kerdezz ra erre a dokidnal feltetelenul.
Te hanyadik hetben vagy?Nem talaltalak a tablazatban.

Kataa
17+0

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Sasha! A mocorgással egyáltalán nem vagy elkésve, bár biztos mindenki ezzel jön, de tényleg! A 21-22. héten is teljesen normális. Nekem pont a 20. hét 1. napján mozdult meg, akkor amikor egyáltalán nem számítottam rá. Úgy képzeltem, hogy majd este fog, amikor fekszem sz ágyban és olvasgatok, erre délelõtt 9 körül a munkahelyemen kezdett elõször fickándozni.

Csics! Ne idegeskedj, nem jó neked se meg a picinek se, és most semmi sem fontosabb annál, mint hogy nektek jó legyen!
Örülök, hogy találtál orvost, nekem is nagy megnyugvás volt, bár én rögtön az elején váltottam, de az elõzõben egyáltalán nem tudtam volna bízni úgy, ahogy kell. Szerintem a 4.000 forint átlagos, én is annyit fizetek a magánrendelésen és én nagyon meg vagyok elégedve mindennel.

Ildiko irta, hogy itt nálunk milyen sok vizsgálat van, ez szerintetek is sok? Engem eddig 4-szer látott orvos és háromszor csináltak uh-t, a 7., a 12. és a 18. héten. Laborban is csak kétszer voltam eddig. Bár itt azért a nõgyógyász vizsgálja az embert, de szerintem jó lehet az angol rendszer is. Ha minden ok., akkor nem feltétlenül kell orvos. Szerintem.

Nor! Én is Rh- vagyok, és úgy tudom, hogy az elsõ babánál nincs semmi gond, de a következõnél se, mert a szülés után kapsz egy anti-D injekciót. A témáról részletesen ír Erazmusz doktornõ itt a Bababneten az ERAZMUSZ topicban, ápr. 27-én 02.41-kor, olvasd el!

A hasfogó engem is érdekelne, írjatok ha valaki már használt!!!

Sziasztok!

Zsanci (28)
zsanci

Sziasztok!

Na ma megint volt ctg, jol vagyok, pocak leszallofelben. igaz, nem ertem miert kellett ezt 5 perc alatt elvegeznie Kép
meg van 17 napom a kiirasig...

nagyon karomkodtam, mert egy idegre sikerult raulnie, de vegulis elmult.
Pocakkotovel kacsolatban varjatok 1-2 hetet, nekem addigra lesz Kép

M
holnap melozom utoljara, ugyhogy ma sutemenyeket sutok Kép
martina

Sziasztok!

Zsuzsi- szerontem is jó ötlet a pelus- fõleg, ha olyan picit veszel, ami az újszülöttekre jó. Ilyen lehet kapni a Maci nagykerben a Mester utcában (Pesten).

Kamelia!
Nekiem is endom van és nekem is a Te korodban egy kissé jobban fájt a pocak, de bíztatni tudlak, elmúlik. :-)

Sasha!
Szeretnék felkerülni a llistára, ímé az adataim:
Krizsi
16+6
30/1
Ócsa
10.24.
SoteII. sz. Nõi Klinika, dr. Vermes Gábor György.

Köszönöm.

Pussz. Krizsi
krizsi

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltok, de mi még mindig egyben.
Tegnap éjféltõl 10 perces fájásaim vannak. Sajnos nem sûrûsödik, esetleg 1-2 óra szünet van.
NST-n a szívhang ok. Dokibácsi megvizsgált, elkezdett kinyílni a méhszáj, de mivel még mindig faros, nem indíthatja meg. Kép Azt mondta, hogy ha rendesen feküdne, akkor egy percet nem gondolkodna, és ma már babáznánk. Gondolom van erre valami szabály faros babánál. Mindenesetre írt egy papírt, hogy ha bármikor bemegyünk a kórházba és õ nincs bent, akkor azonnal UH-al kezdjenek. Ha péntekig nincs semmi akkor viszont mindenképp csinálunk egy UH-ot. Szóval most itt tartunk. Kép

Nem fogjátok elhinni de az elõbb már írtam, hogy mikor fáj, mert már összekeverem a perceket. KépKépKép

Tehát most fájok, nagyon fájok, de nem tudok mit csinálni. Kép Úgy érzem, hogy a Dórival az anyaságot egy jó elfenekeléssel fogom kezdeni.KépKépKépKép De az is lehet, hogy most lemegyek a földszintre, és visszajövök újra a 8. emeletre, gyalog. Egyszerûen nem tudom mi lenne a jó, hiába 3. baba. Kép

Ne haragudjatok, hogy egy kicsit most kifakadtam, de már elég volt éjfél óta, és ki tudja meddig tart még... Kép Már remegve nézem az órát, hogy hány perc van még a 10-bõl.

Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Szia Krizsi,
DE jo vegre valaki akivel egy nap hijjjjan egyidos vagyok.
Udv itt a kismama taborbanKépKépKép

Kataa
17+0

Kép
Kép
kataa

Lányok!

Most olvastam újra, hogy kicsit talán megijesztem most a kispocisokat. Nem állt szándékomban! Higyjétek el, csak én lehetek ilyen szerencsétlen!!! Kép

De szinte magától írtak az ujjaim nektek. A férjemnek már nem merek semmit mondani, mert õ jobban fél mint én. Bátorít, puszilgat, de látom a szemén, hogy borzalmasan fáj neki, hogy nem segíthet.

Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Krisztinka, Dec8, Krizsi, Sasha Kép

Olyan aranyosak vagytok , hogy ilyen gyorsan valaszoltatok !!! Nagyon megnyugtattatok , akkor igyekszem örulni annak, hogy a pocak nö es ezek szerint a babu is jol van !

Krisztinka,
Semmi gondd ha "butanak nezel " hiszen sokszor en is teljesen annak erzem magam a kerdeseimmel Kép En sem nagyon tudtam eldonteni, hogy ez most pisi vagy szelgorcs vagy ...De miutan a dolognak semmi "eredmenye" -bocs- nem volt , ezert kezdtem a babora gondolni. Masreszt a fajdalom is masfele volt, olyan furcsa. DE mostmar nem faj -hip hip hurra - es remelem nem is fog ujra.

Ha meg igen - legalabb bemelegitek a szulesre Kép -csak pozitivan...

Olyan jo , hogy vagytok lanyok ! Komolyan !!!
Nem kell vegigcidriznem a napot a butasagaimmal, nem is tudom mit tennek ha nem talaltam volna ratok :-D

Azt hiszem babanet-fuggo lettem Kép

mindenkinek puszi

egy megnyugodott kamelia
kamelia

Kata007,
Kitartás!!! Nemsokára túl vagy rajta....

Asszem megjelent az előtejKép, nem érzek semmit, csak foltos lett a blúzom, de csak az egyik oldalon...

Zita
(21+4)
ParaZita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?