Új privát üzeneted érkezett!

Mino-Mino! Mi van Veletek?

Roz Kép!

Kép
seriff

seriff é beszéltem minoval valamelyik nap ugy volt hogy jönnek de balcsi nem volt jól bepirosodot szeme viszkette neki meg nem alszank nagyon sokat van felt bacsi és nagyon sir mindnt probált már nagyon fáradt szegény a házidokijuk az mondta hogy 3 foga is jön egysrerre lehet hogy ez a baj

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Balim: Kati meg nem nagyon akar forogni, ellustalkodja. Hason utal lenni, ket perc utan ordit. Ucsorogni csak segitseggel tud, de nem viszem tulzasba, mert meg "nincs itt az ideje".

Kecsone, most 7,22 kg es kb. 64 cm. Kicsi Katad mekkora?Kép Igen, erdekelne a haz, zdora @ externet.hu a cimem. Koszonom!

Lina, egy ilyen pici babanak meg nem eleg tartos a figyelme - par perc -, ugyhogy ne zavarjon, hogy nem koti le hosszabb idore a jateka. Aztan kesobb, ha eszreveszi a kezet, megtanulja hasznalni, akkor egyre tobb es tobbfele jatekkal lehet lekotni. De Kati magaban is jol elszorakozik, nezegeti a kezeit, rangatja a takarojat stb.

Lili: hogy derult ki, hogy azert kell surubben ejjel Zsofi, mert keves lenne a tejed? Ugye nalunk is ez a helyzet, ketorankent kel a lanyzo, de szopira visszaalszik. En is csak azt tudom irni, mint a tobbiek, hogy ne hibaztasd magad es pihenj minel tobbet. Inkabb szaladjon a lakas, vagy ne legyen meleg vacsora, most ti vagytok a legfontosabbak, par honapig szerintem ez elnezheto dolog. Nekem a barackle nagyon jo tejcsinalo.
NAgyon jo a pancsizos kep!Kép
Hol lesz a kereszteloi ebed? NEkem is kene intezni, mi a Vendiofara gondoltunk, az Oreghazra, meg a Kisbugacira.

Leo, Hanci, Kami es Domi szepsegesek!KépKépKép

Nana, miert baj, hogy igy helyezkedik a mehlepeny?

Mennem kell, bocsanat, ha kimaradt valaki.

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

lili

ne felejtds el az uszopelust még mindig meg van ha kell nektek adjuk !!! szólj és odadom Kép

dora
itt kecson lesz skeresztelőtők mikor szertnétek ???

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Seriff, köszi erre nem is gondoltam. Tudod, csak anya már töb hónapja ezt hajtogatja nekem: mi lesz, ha majd nem lesz elég tejed....akkor mást is kell adnod nekik....és én ettől rettegek, hogy nehogy ne legyen elég. Tudom, ő is csak jót akar...... Kép

A mai délutánunk szörnyű volt, Zsófi "kicsit" megérezte, h. anya nincs a toppon, nem nevetgél, meg nem énekel, meg nem mondókázik. Erőltettem, de csak attól sírva fakadt. És a délutáni alvása is elmaradt, nem tudott nyugodt maradni....hát megéri????? Miért kellett így kiidegelnem magam.....?
És anyával beszéltem, és még mindig csak azt mondja, hogy kevés a tejem, nem elég.-nem gondolod kislányom? Hát, miért nem azt mondja, hogy szaporíts, ne add fel! Tudom, hogy jót akar mondom.....Nem értem. Azt várja már, hogy mikor lehet Zsófinak mindent adni. Egyébként a gyarapodása majd most 4hós oltásnál kiderül.
A régi védőnőm mondta, h. vszínű ezért ébred Zsófi ilyen sűrűn éjszaka.
De abban igazad van Seriff, h. ha éhes lenne, akkor nem tudna ilyen jókat aludni....
Nem szokot ő sírni kaja után, olyan boldog, elégedett minden szopi után. Na hát akkor rendbe kell tennem magam, elég a tejem. Van mindig kakija is, figyelem direkt, meg pisi is van bőven. Főleg mikor ki van bontva. Kép

Lehet, hogy mérnem kellene?

Rozi, brutális amit írtál! Nem is gonsoltam volna, h. valakinél válthat ki ilyen reakciókat. Kép És simán árulják. Szerintem úgy kezd a fogyókúrát, hogy eszel mindent, csak felezd meg az adagodat. Kell minden a szervezetnek. És a napi mozgás szerintem megvan 3kicsivel. Kép

Én is beszéltem Minoval. Nem vannak vmi fényesen, Bálcsi is éjfél, 1-től óránként kel.
Remélem javulni fog náluk a helyzet.

Syg?

Balim, Kép
birolili

Ja, Dora: Nekünk febr.26-án lesz a Ref. Nagytemplomban. És a Vén Diófában lesz a kaja.
mennem kell
birolili

És nem is meséltem a d.u.-áni csattanót: amikor már lenyugodtam, és újra "úgy" tudtam foglalkozni Zsófival, tiszta boldog volt. Kép Elkezdett hangosan beszélni, meg mosolyogni. Majd megzabáltam.

Az ültetést egyébként szabad gyakorolni a babáknál? Anya mindig azt mondja, h. ne. De Zsófi is imád pedig ülni. Na nem ültetem sűrűn persze.
birolili

Lili, egész életében ehet mindenfélét és amennyit csak akar! Nyugi-nyugi! Bízz Magadban,az ösztöneidben! Hidd el, h nem halasztja magát éhen egy baba sem! Azért nem mondja Édesanyád, h szaporíts,mert anno ez nem volt divat,meg ahogy telefonon is beszéltük 3 hetes kortól ment az alma, 3hótól meg aztán minden. Nem kell mérned, főleg nem minden evést, max. mérd meg hogy hány kg. Ha sokára van az oltás, előbb is elmehetsz megméretni, sztem. Most mennem kell! Magadnak, és a szemednek higgyj!Kép

Kép
seriff

És, ne ültesd, csak amit magától csinál, azt engedd, de Te sose ültesd, állítsd, járasdKép!

Kép
seriff

Sziasztok!

Boldog szülinapot Domikának.

Úszás:
Lili!
Szombaton kettőtől kezdődnek az órák. Fél óránként van váltás.
Bepa!
Tel.: Voncskó Cecília 30/27-95-722
Szerintem lehet jönni több gyerekkel is hétvégén. Vannak nagyobbak is, meg elég nagy a part és ott el tudnak játszadozni a gyerekek. Sokan szoktak jönni testvérrel is.

Wesselényi utcai játékboltot Mi sem hagytuk ki. Vettünk Lillának káét játékot, meg keresztfiunknak kisautót. nagyon jó dolgok vannak, és ha valakinek van rá egy kis kerete, érdemes előre megvenni szülinapi-névnapi stb játékokat. Ha még van valami egyáltalán.

Jó Éjt!

KépKép
KépKép
sbea

Szóval kezdem újra, elszállt, amit írtamKép

Seriff,
Lilinek írtad, hogy 3 hetes kortól ment az alma..., Te attad Hannának?

Voltunk az ortopédusnál, azt mondta, minden ok, ugyan laza a csípője, de jobb, mintha kötött lenne, amúgy egyformák a lábai és szépen állnak. Nagyon aranyos volt a doktorbácsi, cserébe kapott kakit, pisit, ordítást.

Amúgy ma nem értem a lányom, szopik mondjuk 50-60 g-ot, beájul, alszik negyed órát, aztán rájön, hogy még éhes, kap tápit, azon csak nyammog. Rajtam elalszik, de ha leteszem felkel, és minden pelusát igen rendesen teliteszi, pedig eddig csak napi egy volt.

Kérdés: A Szláva megfázott, mit csináljunk? Teljesen úgysem tudja elszeparálni magát Lilitől. Pedig holnap már nem megy dolgozni, úgy vártam, hogy majd nem csak nekem kell éjszaka altatni. Olyan jól működött a felváltva alvás, amíg itthon volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tényleg, ugye 6 hét után már tutira ülhetek kádba, és nem kell zuhanyozni? Az egész szülés-babázás dologban ez a legrosszabb, hogy a hideg januárban nem ülhetek bele a kádba. Legközelebb nyáron akarok szülni!!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Seriff, köszi az infót, akkor már sejtem hová menjek. Van beutalónk. Nem tudom miért gondoltam, hogy az Izsákiba kell menni?

Lili, anyósom is mindkét fiúnál mondogatta, hogy mikor adok neki ezt meg azt, meg, hogy húzogassam a kukiját az első naptól stb. Direkt rákérdeztem ezekre a dolgokra a védőnőnél a jelenlétében. Szerencsére utána megértette, hogy most már más a hozáállás. Eszternél már nem is céloz semmire Kép. Szóval hagyatkozz a megérzéseidre, pihenj, egyél, igyál sokat és szopiztass sokszor. Ha éhes lenne, akkor nem bírna ki négy órát. Egyébként éjfél után Eszti is sűrűn ébred. De nem a kajcsi miatt. Fel a fejjel és ne gyötörd magad, Zsófi is megérezte. Jó anyuka vagy! Bízz magadban!

Lina, de jó nektek! Nekünk viszont sajna kötött, mi lesz ebből? Egyiknél sem volt semmi gond Kép. Párodnak jobbulást! Neocitrant ismeritek? Seriff szerintem úgy értette, hogy anyáink idejében az volt a szokás, hogy már három hetesen nyomták az almát, 3 hótól meg mindent. Aztán félévesen mentünk a bölibe Kép.

Igaza van Seriffnek, hogy egész életében ehet majd mindent a babánk és most még olyan könnyű dolgunk van, nem kell pepecselni a kajcsival, nem kell melegetni csak ciciztetni. Sokkal kényelmesebb Kép.

Holnap jön Mr. Darcy, már úgy várom! Van más is, aki csípi a filmet?
balim

Lina! sztem az hogy ébred 15 perc után és nyammog a tápin annyit jelent:nem aludta ki magát csak felábredt (nálam is volt ilyen sokszor) én is azt hittem éhes( de sztem álmos volt)

Lili! öeülök, hogy jobban vagy...sztem is seriffnek igaza van, mert ha nappal 4 órát elvan akkor nem lehet kevés a tej (éjjel meg hiényzol a kicsinek )ű

Seriff! írtad nem lehet ültetni: azt lehet hogy lábam felhúzom (ülve) és velem szemben van és előrehúzza magát ha megfogom a kezét, vagy azt hogy állok vele és előrefelé néz én meg a lábacskáinál tartom...???(bocs ha hülyét kérdezek)

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

Csak annyira ugrottam be hogy megérdeklődjem megkapttok e az emilt.
Sztem csodaszép én pityeregtem is egy picit ezért gondoltam hogy elküldöm nektek.

Majd jövök

Kép

Kép
samchee

Én megkaptam, köszi Sam. Kép

Lányok, leírnátok, h. nektek hány órakor kelnek a gyerkőcök éjszaka? Köszi. Kép

És köszönöm mindenkinek a bátorító szavakat! Kép Nagyon aranyosak vagytok!
birolili

Szia Lili,

mi este 6-kor tesszük le Esztit és kb. fél egyig, egyig alszik folyamatosan. Onnantól kezdve azonban kb. két óra múlva megébred, újra eszik, majd megint alszik egy, másfél órát. Általában fél öt körül már nem tud visszaaludni, nagyon fáj a pocija, amíg nem kakil, addig ébren van. Ekkor tisztába teszem és kb. fél hattól megint alszik egy kicsit (max. két órát).
Azért kell ilyen hamar leraknom este, mert különben nem jutna időm a fiúkra. Õket is meg kell vacsiztatni, fürdetni, altatni és akkor még nem is beszéltünk a játékról, meséről. Hát nem egyszerű!
Én kb. fél 10 körül fekszem le, így három órát alszom egyben, azon felül csak minimálisat Kép. Sajnos napközben sem tudok, mert Eszti kicsiket alszik, max. félórát. Lökdösnöm kell a babakocsit, hogy tovább aludjon.
balim

Sziasztok!

Balim,
Mi az, ki az a Mr. Darcy???

KépKép
KépKép
nana09

Jo reggelt!

Roz, Lili, nekunk marc. 12-en lesz a keresztelo. Felajanlottak nekunk is a febr. 26-ot, de mi is 11-es IT-en akarjuk kereszteltetni, es gondoltam, ha ti felkertetek F.Z.-t akkor jobb szeretnetek "egyedul" lenni, ugy megiscsak szemelyesebb.
Szoval utana mennenk mi is ebedelni a fent emlitett harom vendeglo kozul valamelyikbe, de a Vendiofa lenne nekunk is legjobb a kulonterem miatt.

Balim, Buszkeseg es balitelet? Egyik kedvencem filmben es konyvben is!Kép Mindig megnezem, ha adjak a tv-ben, most kivetelesen nem, Kata miatt nem megy.Kép

Ultetni en sem szoktam, csak felhuzom, ha emelgeti a fejet. Par perc utan visszafektetem.

Lili, a mai estenk: haromnegyed 8-kor szopival elaludt a lany, majd felebredt fel 9-kor, 11-kor, fel 1, 3, 5-tol fel 7-ig szopi, orrszivas, gugyoges, szopi, utana 8-ig meg alvas. Zombi vagyok.

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Jó regelt.

Hát jó sokat írtatok! Kép

Sajnos a lap-topunk tök vírusos lett úgyhogy apa tegnap egész nap azt pucolta. Most ott tartunk hogy épp tudok internetezni de majd formázni kell az egészet úgyhogy nemtom mikor hogy jövök.

Kob: gyönyörűek a lánykák!!! Kép

Lili: sajnálom a tejcsi dolgot, én tanácsot ugyan nem tudok adni de gondolok rátok. Kép

Dora: Nem lehetett könnyű. Kép ilyenkor legalább nappal tudsz pár orát pihenni?

Én jól vagyok, tegnap elkísértem apát dolgozni és segítettem neki.nagyon örült!! Kép
Minijanika meg kapott egy meleg sapkát.

Nem tudjátok véletlenül, hogy hol tudok venni babaágyneműt?? Mert vannak takarócskái már csak gondolom kell rá valami húzat is.

KépKép
erszényes

Sziasztok!

Tegnap írtam egyszer, de lefagyott a gép és nem tudtam elküldeni. Aztán meg itt volt nővérem és apám. Most látta először Leonát.

Amire még emlélszek:

Nana,
gondolom azért tűnik nagyobbnak, mert áll.
Hányingered elmúlt már?

Seriff,
majd megeszi a zöldségeket később. A fogait mossátok? Vettetek végül azt az ujjra húzható fogkefét?
Az állást nagyon élvezi, fürdetni is alig tudjuk, mert mindig feláll a kádban.

Roz,
sajnálom NikitKép Bácsikás mogyit nénike vetteKép

Kob,
köszi a pelusokat, Kamilla itt akart maradni, mondtam neki, h majd ha nem kell tanulnod, eljöttök. Ígérgetek a nevedben,nem baj?

Cukker,
hajrá!

Lili,
beszélgetünk még majd, rájöttem vmire.

Leona rájött a kúszásra, átkúszik a szobán. Mehetünk konidugókat venni.

És most visszaolvasok.

Kép
sygnum

Sziasztok!

Dora,
Kemény éjszakátok volt. Kép Probálj aludni, ha pici lányod engedi.

Közben rájöttem a Mr.Darcy rejtélyre.Kép Megnéztem milyen filmek lesznek ma. Kép

Erszényes,
Szerintem Minijanikádnak nem takaró kellene és arra vmi huzat, hanem rendes babaágynemű. Tudod ami olyan, hogy nem külön álló a huzata. Legalább 2 garnitura kell, hogy amig az egyik szárad...
Szerintem egyébként ilyen pici, baby méretben nem is lehet külön huzatot kapni.
Ja és lehet kapni bababoltokban, Tescoban, Auchanban ...

KépKép
KépKép
nana09

Na nem sokat írtatok tegnap.

Roz,
sajnálom az allergiádKép Tőled örökölték a lányok? Többmindenre is allergiás vagy?

Lili,
ma éjjel döbbentem rá, h Leona is éjjel akar enni. Nappal hiába dugok cicit a szájába, hiába adok kaját neki, nem nagyon akar enni. Éjjel meg állandóan felébred -ma 1,5 óránkéntKép- és nem akar cicizés nélkül aludni. Vmelyik éjjel visszaaludt nélküle 15 percre, aztán újra felébredt érte.
És mindez nem azért, mert kevés a tejem, hanem mert valószínű rászoktattam az éjszakai cicizésekre. Nekem pont éjjel kevesebb a tejem, az alvás, pihenés ellenére is, amióta ennyire utálom az éjszakákat.
Bízz magatokban, tudod te, h mit kell csinálni!

seriff,
múltkor kérdezted, h ül e Leona. Már 2 hónapja.

Kép
sygnum

Ha véletlenül nem jönnék, nincs semmi gond, csak elromlott az egerünk. Szarakodik néhány napja.

Kép
sygnum

Lili! mi alvásunk este 10 elalvás. 1, 3.30, 6.00 és végeleg 8.35-kor kelt fel. Általában így megy...kis eltérésekkel.
Most 10.30 óta alszik.
Mi van Veletek?
Syg! hogy érted hogy rászoktattad éjjeli evésre???

Azon mosolyogtam, hogy a topicban minden baba eszik még éjjel...pedig mindenhol azt írják 4,6 hónaptól át kell tudnia aludni az éjszakát a babáknak: jó vicc....éheztessük őket?

KépKép
KépKép
bepa77

Seriff! beadtad már a jel. lapokat? diplomamásolat elég fénymásolni, uyge (nem kell hitelesítettni vagy ilyesmi?)

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa,
amikor felébredt éjjel, mindig cicit adtam neki, mert hogy döntsem el, h éhes, szomjas v miért ébredt fel. Persze mitől fél egy anya, h éhezik a gyereke. Õ meg szépen megszokta, ha felébred, jön a cici és azon gyorsan visszaalszik. De így akkor is evett, amikor nem éhes volt, hanem csak vmi miatt felébredt. Teleette magát éjjelente és nappal meg nem kell neki.
Ez sztem egy ördögi kör, mert nem tudod, hol szakítsd meg.
Ne adjak neki cicit éjjel? Akkor éhes lesz és végigüvölt egy éjszakát.
Adjak nappal sok cicit? Akkor meg megszokja, h csak keveset kell enni, mert még nem is (annyira) éhes és éjjel is mindig csak keveset, de gyakran fog kérni.
És akkor legyen okos az ember.
Nem tudom, h fogom megoldani ezt.

Kép
sygnum

Jó reggelt

Olyan sokat írtatok, még nem tudtam mindent elolvasni.

Seriff

Hanci minden fotón olyan érdeklődve figyel a nagy szemeivel. Kép És mindig csinos. Jól látom, hogy IKEÁS csörgője van?
Bence már jobban van, talán hétfőn már mehet suliba, és kezd visszajönni az étvágya is.

Balim

Kukaccal hova mentetek? Hogy ment a dolog? Csípővel mi újság a picúrnál? 3 csaszid volt? Ajaj. Nem is emlékeztem rá. Miben fejlődött a tudomány -e téren? Nem mond semmi konkrétat a dokim, csak azt, hogy megpróbáljuk a természetes szülést és aztán meglátjuk.

Kecsóné

Domikának utólag Nagyon Sok Boldog Szülinapot kívánok! Kép Volt torta meg minden?

Kobudo

Hogy sikerültek a vizsgáid? Ha már táblázatot módosítasz, akkor mondom, hogy Bence 39+5 napra született. Ez jutott eszembe.
Fürdős kép nagyon jó. Mindig így bújják egymást a lányok?

Lina

Melyik a jó gép? Már nem emlékszem. Most végülis jó lett a papír, nem volt foltos.
Olyan ügyesen csinálsz mindent, én is ilyen nyugodt mamika szeretnék lenni.
Bepával értek egyet, én is ezt akartam mondani. Elég, ha téged lát a baba. Annak idején azt hittem, hogy mindig beszélni kell hozzá. De aztán olvastam, hogy még ilyen pici korban nem kell sokat beszélni, jó a csend a nyugalom.

Lili

Szurkolok a tejcsiért hátha újra több lesz. De 4 hónap szopizásnak már én is nagyon örülnék.

Bencének ma kiesett egy újabb tejfoga. Ilyenkor a fogtündér pénzt rejt a párnája alá. Én nem voltam elég gyors és az összes párnát felforgatta már a lakásban, de aztán eldugtam és örült neki. Amikor kisebb volt, kapott vmi apró ajándékot.
Tegnap annyira nyilallottam, szuszogtam egy kis sétától is. Máskor meg semmi, meg sem érzem a hasam. Viszont fél órát álltunk a hidegben a Gong sorsoláson. Az meg sem kottyant, a család pedig már majd szét fagyott.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Syg, rendes fogkeféje van, nem ujjra húzhatós, és persze mossuk is vele a fogait, főleg, h van már kint 4 teljesen, és jön kb másik 4 vagy 5. Nálunk a kádban mászás megyKép. Éjjeli cicivel uaz a helyzet,mint Nálatok, én meg még főleg adok Neki, hátha... pedig dehogy. Ma is 1 kor, 3/4 3kor, fél5kor, és 6.10-kor ébredt, persze cicin max 10 perc, és már én is ágyba bújok. Nálunk még az is van, h azért nyomom a cicit a szájába, nehogy felkiabálja Apát...
Rossmannban vannak mindenféle baby védőeszközök, persze a minőséget nem tudom, csak beszaladtam és láttam...
És hogy tetszett a Nagypapának Leo?

Bepa, beadtam, én csak sima fénymásolatot küldtem, nem hitelesítettem....Amiket írtál, persze ,h lehet, inkább csak úgy direkt ültetni nem jó, igaz Syg?!

Erszényes, nekünk nincs babaágyneműnk, kezdetben volt egy vékony pléd, most meg van a hálózsák, meg van 2 vastagabb takaró(sétához), egyiken sincs huzat, de éjjel, csak hálózsákban alszik, mert a takaró alól kimászikKép...

Lina, asszem láttalak Titeket nemrég az Alföld előtt, még jól egymásra is néztünk, de csak később esett leKép . JA, és nem adtam almát 3 hetes korától, hanem anyáink idejében volt ez a módi...

Kép
seriff

Cukker, nem tudomm melyik az IKEA-s csörgő. Én nem vettem Neki még talán csak 1 játékot, azt is zsületése előttKép! örülök, h Bence jobban van, de pont holnap megy suliba? Nyertetek?

Kép
seriff

Szia Seriff!

Én csak éjszakára raktam Danit hálózsákba (mármint abba a vastagba) és csak a hideg hónapokban. Egyébként kombi+vékony hálózsák+paplan (nyáron pléd).

Hanna napközben is hálózsákban alszik?

Ja és már ezerszer meg akartam köszönni a mailt. Szeretnék is válaszolni rá, csak még nem jutottam odáig.Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!adjatok tanácsot!Nálatok ez hogy volt.Rege apánál sír,csak velem nyugszik meg.
KépMit csináljunk?Régebben is volt ilyen gond,de már elmúlt.Amióta dolgozik,azóta újra ez van.Nálatok ez hogy volt?Tudom h. ez valamennyire normális,de szeretnénk elérni,h.nála is szeressen lenni,mert így egy percre se mozdulhatok ki a házból.
mrege

Mrege...dettó

köszi seriff

KépKép
KépKép
bepa77

Dóra, de jó, akkor nem csak nekem tetszik. Én most megnézem, ha a fene fenét eszik is Kép.

Cukker, kukacot a Bagolyban "csináltattuk" a Bán Gyulával. Elég jól viselte. Sajna Eszti bal csípője igen kötött, mennünk kell rtg-re. Csaszi, csak így hirtelen: annak idején kaptunk beöntést, nem csak előtte, hanem utána is naponta többször három napig, na ez most már nincs - kúp van. A katétert kiveszik, ha ki tudsz menni WC-re, régen 3 napig bent volt. Nincs az a sebbe vezetett cső, amin ürül a váladék. A műtét után 12 órával ki kell menni, ez annak idején egy nap volt. Aztán most már nincs a végén főorvosi vizsgálat, csak a saját dokid vizsgál. Annak idején olyan süppedős ágyam volt, ami fölött még kapaszkodó sem volt. Ebben is van egy kis fejlődés. Ja igen és öt napra hazajöhetsz, mint a símán szülők. Hirtelen ennyi. Ami sajna nem változott az a WC-k, mosdók állapota, lehangoló...
Marcinak is potyognak a fogai, már négyévesen kezdte, most kb. 10-12 maradandó foga van. Most éppen a fenti metszők hiányoznak, eddig fordítva volt az egyesek nem voltak, de szerencsére azok már kinőttek. Mi egyébként már járunk vele dokihoz, mert sajna az alsó fogai nagyon fogkövesek. Nálunk nincs fogtündér, mi csak gyüjtjük egy dobozba, bár van olyan is ami az almával együtt lecsúszott Kép.
balim

Seriff,
igen, voltunk az alföldi előtt, de én nem nagyon emlékszem rád, hogy egymásra néztünk. Lili bordó hordozóban volt apa kezében, ugye? Épp anyu készített ki, pont rosszkor hívott. Kiderült, hogy 30 helyett 15 évre számolták a hitelünket, és gyorsan megszabadítottak közel 100 ezer forinttól.
Járókát akartunk nézni, de nagyon drágák, majd hétfőn hoz a Szláva Pestről.

Cukker,
ha szembe állsz a gépekkel, akkor balról a második és a negyedik a jó. Az zöld hálós leletet nyomtat.

Lili
Mi ma elaludtunk 8-kor, kelt a baba fél egykor, de csak fél ötkor aludt el, közte fél négykor még evett egyszer, és végül fél 8-kor kelt reggel.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

birolili!kezetfoghatunk.most én is mélyponton vagyok,bár nem annyira,mint az elején.nálunk is az a gond,h.peti nem érti,h,miért nem érzem jól magam.nálunk babucival nagyjából(nyűgös napok azért vannak,mint a mai pl.)minden ok,de valahogy az egyedüllétet nem tudom feldolgozni.én is bőgtem tegnap este is és ma is a nővéremnek.én mennék világgá,denem akarom regét se állandóan vonszolni,mert nagyon elfárad.utána meg nyűgös.és peti ezért nehesztel,h.miért nem kezdek már magammal valamit.de mit tegyek,ha csak akkor érzem jól magam,ha emberek között lehetek,és pöröghetek?azt mondják egyébként,h.az emberek 80 %-a depressziós az idő miatt.baba nélkül is.
mrege

Mrege,

Én már évek óta deprsszios vagyok januártól-márciusig. Kép Persze a szülés csak tovább nehezitette az ügyet. Szóval nekem már "nagy" a gyerekem, mégis az vagyok (most terhesen megint főleg) mert NEM SÕT A NAP! És nem mehetek ki a levegőre, nem sétálhatok... engem a benti programok nem is érdekelnek, pedig mehetnék, de ha nem süt a nap kész vagyok! Kép
De vigasztaljon az hogy nemsoká itt a tavasz és teljesen másként fogod látni a világot. Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok. Megint csak egy percre jöttem.

Köszi a tanácsokat ágynemű ügyben. Kép

Az előbb voltam boltban és majdnem elájultam, mostanában soxor megszédülök, mindig délelőtt. Még jó hogy nem ájulok el. Mindig is hajlamos voltam rá sajnos. Kép

Mrege, Lili: teljesen megértelek titeket Kép a tél magában is nagyon szürke és depressziós.

Na mennem kell kaját csinálni meg a laptop is labilis. Bármikor elszállhat minden fontos adatunk és apa munkájához is a hivatalos dolgok. Kép

Szép napot!!

KépKép
erszényes

sziazstok

vagyok ám csak niki belboritotta billentyűzetbe a vizet és kikellet száritani :D

syg
eddig nem igen voltam semmire allergiás vagyis csak az öszibarack ra és kiwire de nagyon agyin alapossan meg votlt mosva akor nemvolt semmi gond ezekre " szőrős " gyümölcsökre allergiás vagyok viszket meg bedagad a szám de gyógyira még nem voltam meg semmerem mosdani tibornak mert ötezer forint volt ez két vacak
adrinak mindegy ti ( robi meg te ) ár csak bácsikák maradtok :D
képzeld az este nem csináltam adrinak citromfű teát még mikor bementünk aéludni is mondta anya teám ?? mondom most nincs aludjál hát nagyonnyugtalanul aludt sokat sirt és 2 szer enni is kért

lili
nálunk áki alszik ma este kivétel volt mert nagyon sirt üvöltött 1/2 óráig ugy hajnalban hogy nembirtam megvigasztalni igáig még csak 1s zer volt ilyen de mikor felkapcsoltam lámpát semmi baj nemvolt csak ez későn jutott eszembe utáán elaludt de őpesrze rajtam és ugy " aludt -tunk " reggelig ülve
szerintem vagy foga vagy rosszat álmodott
egyébkét náluk ugy van hogy nagyok 5 kor vacsi 6 kor fürcsi utánna ákinak evésés viszem be a sötét szobába elringatom( kb 3-10 perc) és utána alszik 1/ 2 12 okr szokot megébredni egyszer az fix és akkor simi és alvás én ugy vettem észre hogy nem a kajcsi gond hogy nagyon kevet evett és utánna is sirt onnantól kezdve nem adtam neki enni és inkább csak simivel ringatással altattam viszza de ez jobban azóta van hogy nincs cici amig cici volt addig kellet nekei " enni" hu ezt jól összekuszáltam :D

rege
ez náluk is volt de már nincs bár apa nem tudja megnyugtatni meg vele nincs olyan jól el de már azért alakunak szerintem hagyj időt neki nálunk tibor egész jól elfogadtabár ő csak olyna 1 éves koruk körül kezdet el joban fogallkozni gyerköcökkel és ő ezt könnyebben elkönyveli magában hogy rám van szüksége egyébként pont ezért én sem tudok menni sehova

menemkel majd beleskmég csak ma mennünk kellne védőnhöz meg nikiért is ugyhogy lht hogy már csak este jövök

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!
Rege az itthon ülés sajnos nekem is a halálom.Én is átestem már egy depin miatta,meg még elég sok vitát is szül kettőnk között Zsoltival.A terhességem előtt még Debrecenben rádióban dolgoztam,és ott aztán volt pörgés,de imádtam.Nekem ez volt a lételemem.Szinte csak aludni jártam haza.Szóval megértelek.

Seriff nem akarok hülyeséget kérdezni,de ti a Hanci fogkeféjét hányszor használjátok egy nap,és mennyi ideig?A férjed mit javasol?NMert nekünk is van szilikonos bébifogkefénk,mióta kibújt az első fogacska,és én csak este használom.

Syg nagyon ügyi Leoka,kezdődik a rámolás.Kép

Roz örülök,hogy már jobban vagy.Nekem is volt régen egy ilyen reakcióm az Augmentinre.A frász jött rám.Tényleg megijedtem,hogy kipurcanok.Kép

Erszényes ez az ájulás nálam is volt,aztán egyszer csak elmúlt.Elég kellemetlen.

Dóra sajnálom az éjszakát,pihenj ha tudsz.

Balim:kukac,csípő Kép Kép

Nana mosolygós kismamának teccik ám lenni!!Kép
Ja és ha mentek az Ikeába,ha van akkor narancs v. citromsárga színben hozzatok már,ha nincs akkor mindegy.Előre is köszi.Kép

Lina én csak csodállak,hogy milyen kis tip-top anyuka vagy.Én az elején elég feszült voltam,és néha elég béna.Kép

KépKép
KépKép
sbea

Lina, Apa már ment át az úton Lilivel, Te meg még ott voltál a parkolójegyautomata előttKép.

Rege, nem tudom, nálunk nem nagyon van ilyen,h Apánál nem nyugszik meg, szerencsére....

Nana, ja nappal csak pléddel takarom beKép, ilyenkotr nincs hálózsák, és a pléd alól nem is mászik így ki, ki érti ezt? éjjel meg állandóan az ágy végében találom, akármilyen lentről kezdjük is, sztem amúgy sokszor emiatt is ébred fel, h nem tud már hova előre menni.

Roz, billentyűzet nem vízálló?Kép

Kép
seriff

Mire megírtam, addigra Bea is írtKép. Szóval mi is csak este használjuk a fogkeféjét, és csak sima vízzel mossuk KépKép! Ja és max fél percig, épp csak minden fogacskát végigtisztogatunk...

Kép
seriff

Bea,
Én mosolygós kismama??? Ezt nem értem ám most?
Főleg mostanában... Kép

Ja és már teljesen be is kattantam.Kép Az elöbb neki futásból hasra vágtam magam az ágyon (könyvet akartam olvasni)... Aztán hopp mi ez a furcsa??? Ja a hasam!!! Kép Egyszerüen elfelejtettem.
Na azért nem volt ilyen vicces, mert megfájdult a pocim. És gondolom Botond sem örült annyira az akciómnak, jól belém is rugott egyet... Kép

KépKép
KépKép
nana09

seriff
azt nem tudom hogy vizálló e de apa kihúzta gépből kiöntötte vizt és rátete radiátorra eazt mondta reggel dugjam vissza Kép
bár em kezdett el kiabálni meg letiltani minket a gépről igy vaéseg nem okozott volna nagy gondot vagy nemtudom lehet hogy csak hatott nála is citromfű tea és lent van alfában Kép

bea
éppen ezen gondolkodtam valmelyik nap hogy neked azért rossz lehet itt bár már régóta laksz itt de gondolom azért nem sok ismerősőd van akihez szivessen elmennél vagy nem tudom biztos igy nehezebb bár már én is nagyon unom ezt az időt már annyira mennék minden hova mondjuk nem nagyon szoktunk menni de ha végre jó idő lesz most megfogadtam hogy sokkal többet megyekmajd el itthonról mert már niki adri utánnem kell rohangálni igy talán könnyebb lesz most is mennük kellet volna tápit iratni de szerncsére találtammég itthon igy nem mentünk örültem is neki hogy nem kell elindulni ez olyna két szék náélam is mennék is meg nem is elindulni nehéz meg progamot találni meg társat hozzá hogy én is élvezzek valamit a sétából ne csak gyerekek de itthon " ülni " sem jó szóval történhetne már valami Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

nana Kép Kép ez tényleg vicces igy olvasa Kép de szegény baby tényleg nem ugrálhatott dologért

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a szülinapi köszöntéseket. Torta most még csak az oviban volt itthon majd szombaton lesz, meg vendégek.

Foltos tanácsokat is köszönöm , probáltam a mososzeres szivacsot is , meg késöbb apának eszébe jutott a venis szappan , elég szépen kijött vele.

Dora
Kata is 7200g. és hossza 62cm
Emailt irok majd ok.

Kép
Kép
Kép
kecsone

Tényleg Seriff, lenne 1 kérdésem, mint házidoktornéninkhez. Kép

A hátsó falon tapadt méhlepény, valóban azt jelenti hogy jobban kell vigyáznom a külső, fizikai "behatásokra", mert a baby védtelenebb?

KépKép
KépKép
nana09

Ezek az ejszakak majdnem altalanosnak mondhatok nalunk. Nemhiaba dolok be en is 8 utan az agyba... Napkozben keptelen vagyok aludni es csak addig csinalhatom azt, amit akarok, amig Kati alszik. Szoval nem alvasra akarom ezt az idot "fecserelni". Igazabol csak reggel nehez kikelni az agybol, este pedig koran kipurcanok.
Syg, en is erre gondoltam, amit irtal. Talan en is raszoktattam az ejszakai cicizesre. Nem hiszem, hogy masfel orankent megehezne, tejem tuti van, mert mindig nedves a betet ejszaka is. Egyszeruen ez a leggyorsabb modja, hogy visszaaludjon a lany. Aztan a sok kajatol meg lehet, hogy a pocija faj. Tudom, hogy rajtam mulik csak, hogy valtoztatok-e ezen a helyzeten. Sarkamra kene allni, de olyan nehez ejszaka faradtan kuzdeni a gyerekkel.
Bocsanat a nyavajgasert.

En is varom, hogy susson a Nap es hogy ne legyen ilyen hideg. Akkor mar eleg nagy lesz Kati is ahhoz, hogy tobbfele elvigyem es ne kelljen itthon csucsulni egesz nap.
Szeretem szoptatni, de azert varom a hozzatapi idoszakat, mert akkor konnyebb megszervezni a napot es hosszabb idore elszabadulni itthonrol. Bo egy honap mulva kezdem kinalgatni a lanyt mas izekkel.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Tenyleg van, aki jar a koccel babszinhazba?
Fosulis koromban eljutottam egyszer a felujitott Cirokaba es teljesen beleszerettem. Mar ugy varom, hogy vigyem Katat. Addig meg par ev.Kép

Nana, vigyazz magatokra!

Roz, csodallak, mi dolgod van harom gyerekkel, plussz haztartas stb. Nem tudnam igy csinalni.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Nana,
nem engem kérdeztél, de nekem is a hátsó falon tapadt a lepény és nem nagyon vigyáztam jobban. Sztem nem számít. Max. a mozgásait jobban érzed.

Seriff, Bea,
még egy hülye kérdés. Hol lehet fogkefét venni nekik. Na nem, mintha aktuális lenne, ahogy kinéz, van még fél évünk az 1. fogáigKép

Kép
Céklát csináltam Manónak és eltűnt a színe. Hogy maradna meg? Csak ha ecetet teszek bele? Azt meg ugye nem kéne...
Bea, te tettél fel egyszer képet céklás Lilláról, hogy csináltad?

Mrege,
apás dologban nem tudok tanácsot adni, nálunk 5 hónapja ez megy. Imád játszani vele, de ha nyűgös, akkor csak én vagyok jó. Nem is tudok elmenni tőle...

Ágyneműt mi se nagyon használunk. Éjjel body és hálózsák, nappal meg amiben van és pléddel takarom be.

Kép
sygnum

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?