Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Magdi
én sem szeretnék most 3. gyereket
nekem is van pár okom
1.fáj a hátam és a térdeim mostananába hátam gerincferdülés miatt fáj a térdem meg porckopástol .
2.az amit te is emlitetél hogy olyan jo hogy már nagyok és sokmindent megértenek stb.
3.3.gyerek mellet már nem juttna idö egymásra a páromal .
4.szeretek dolgozni ,szeretem a pénz és nem nekem találták ki a tartos itthon létet .
5.nekem félévente -1évente elkel menem pihizni gyerekek nélkül hogy feltöltödjek mert különben nem birnám ki ép észel és jo kedvel a néha nyafogo ,siró és néha szándékosan rosszat csinálo gyerekeimet +az éjszakai felkelések is sok energiámat elveszik .
6.nekem sincs segitségem tul sok mostanában hogy a fiuk már nagyok mostmár sokal többen elválalják hogy vigyáznak rá néhány napra .

Beszti
én csodálak téged a 3gyerekért de nekem se kéne ujabb mostanában magdinak leirtam az okokat .

pusz csics
csics

Kataa
Semmi gond, nálam is elhavazás volt. Falaztunk - bár én egyenlöre kerítésnek hívom, mert nincs teljesen felvive még a plafonig + gyerköcöztünk, szánkóztunk, ilyesmi. De azért egyszer mostmár tényleg kéne!! majd hívlak és megdumálunk valamit.

Magdi
köszi, a jelekböl ítélve jól - majd' kirugja az oldalamat. ma megyünk megkukucskálni Kép
Ilyen gyerköc nekünk a bölcsiben volt - de mondjuk ö annyira kiugró eset volt, hogy a végén eltanácsolták a bölcsiböl. Persze, rossz amúgy, hogy vannak ilyenek, viszont talán az oviban még nem anniyra durvák, mint mondjuk iskolás korban és legalább addigra megtanulja öket kezelni valahogy. Az sem lenne jó, ha most mindentöl megvédenénk öket aztán késöbb, mikor abszolút egyedül kell szembesülnie, teljesen tapasztalatlan és védtelen.

Hal
rendör Kép eddig még én is megúsztam, de persze erre nem lehet bazírozni. Bár most egyenlöre az a legfontosabb, hogy azért biztonságosnak érezzem a verdát - amíg a kerekei nincsenek megcsinálva ezt nem mondhatom el. Ma is max 100al mertem jönni a pályán...

Conti
hát én aztán tudnék mesélni...iroda itt nagyon gáz Kép csak neon, ablakot is messziröl látok, ráadásul full légkondi, semmi sem nyitható Kép
drukk a tárgyaláshoz!

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Nyuszi, Beszti!Kép Kép

Örülök, hogy ennyien reagáltatok erre a témára, érdekes olvasni mások véleményét, gondolatait. Legfőképp azért szeretem ezt a topikot, mert intelligens emberkék járnak ide, jókat lehet beszélgetni, tanácsokat, ötleteket lehet ellesni.
Pl: Beszti okfejtése a 4 órás munka kontra főállású anyaság kérdésben NAGYON elgondolkodtatott.Kép

A január-február számomra is az év leghosszabb időszaka. ha szép hó lenne, és ragyogó tiszta hideg, akkor én élvezném, mert szeretem a telet. De ígyKép... most is csepereg az eső.

Rit! Majd írjál, hogy mi volt a kukucskáláson!

Tegnap apa nagy boldogan jött haza, hogy kiváltotta Nórinak a horgászengedélyt!Kép Magának is kiváltotta az éves bérletet. Apa csak az É-Dunai régióban horgászhat, Nóri engedélye viszont majdnem egész Magyarország területére érvényes. Azon röhögtünk, hogy elmegyünk az Ipolyra, kirakjuk a 3 éves gyereket, "fogjál sok halat lányom", aztán este érte megyünkKép Kép Kép

Kataa! Ennél a cégnél én 1999 óta dolgozom. Akkor kb. 1 óra volt az út a munkahelyre, még Budapesten laktunk. Dunaharasztin 2001 óta lakunk, kb. 1 évet ingáztam így, de még nem volt gyerek, a munkahelyemre elémjött Gyuri, moziztunk, vacsiztunk szinte minden nap. Akkor nem kellett hamar hazaérni. Most, hogy vannak a gyerkőcök tényleg gáz a 3 óra utazgatásKép

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok,

Mamatali idopontok lehetnenek:január 22 vagy január 29?Lecci szoljon hogy kinek mi lenne a joKép

Magdi
Szerintem nem baj hogy ilyenek is elokerulnek, kicsit feldobja mindennapos dolgokat a topicbanKép
Mark 13-hos koraig nem vitted sehova?Miert is?Pedig O masodik gyerekKépHuha en meg sem merek szolalni, enyem mar repulozott is sot nelkulem.Nagy kalandor az biztosKépDe en ehhez szoktattam,es bar ragaszkodtam a napirendhez de volt hogy a kocsiban aludt es o imad kocsizni,sosem sirt, az ulesbenKépTudom milyen maceras tapszerrele elindulni barhova is de csak ezert nem zarkoztam volna be.Akartam mar kerdezni hogy neked Marknal sem lett egyszerubb a szopi?Pedig en csak ebben bizok ,mert egy nagy melle kenyelmesebb lenne egy szopo baba,persze nme kivansag musor,csak erdekel,mert mindenki azt mondja ne aggodjak ezen masodszorra mar menni fog...

Nyuszika
Emi hogy aludt?Latom valami hasonlot kaptatok el mint mi.
Ez az anyagi oldal sem biztos hogy igaz,mert en is maradhattam volna vele otthon 3 evig,nem volt szukseg az en fizumra,csak epp O volt az aki nem akarta,hat igen orokolte izgagasagat valahonnanKép.Ugy voltam vele ha mar ugyis kozossegbe jar ,akkor meg minek uljek otthon.
IGazad van mindenki csak annyit neveljen amennyit erez hogy tiszetssegel tud.Sajnos en ismerek olyat is akinek egyet sem kene..egyre tobb olyan van akit csak belekenyszerit a kornyezete meg az elvarasok a gyerekbe de aztan ...Ugyhogy errol ie megvaltozott a velemyem idokozben,nem kell mindenkinek szulnie csak azert mert no.

Rit
Vajkor eltanacsoltak a bolcsibol?Nem is irtad.
Enyem iroda nagyon szupi,vilagos,es csak ketten ulnuk imadott fonokommel,ez is nagyon baratsagosKép

Agi
Mi is jarunk rendszeresen muzeumbe,ez is egy jo program ,persze csak olyanba ami ot is lekotiKépJo ha mar ilyen korban szivja ezt is magaba.
Ja en kocsival jarok dolgozni,az persze gyorsabb,meg kenyelmesebb is a gyereknek.Nem temaba akartam hozni kint-bent lakast,mert mindenkinek mas a jo,de azert azt nem hiszem hogy ha valaki egy 8-oras munka utan utazik 3 orat akkor este mire hazaer elvezi a kertet...Tudom milyen szep a videk telen,mert sokat jarunk anyuekhoz,de amig Pesthez kot a munkank nem vagyunk hajlandoak napi tobb orat utazasra pazarolni.Nincs kizarva hogy kesobb ha mar nem kell napi szinten bejonni Pestre akkor kikoltozunk egy szep hazba,barmikor megtehetnenk,de ez meg a jovo zenejeKép

Halacska
Igazad van valtozunk a gyerekkel+a korulmenyekkel egy csomot,es ez igy helyesKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa

Mindnyajan rosszul aludtunk, Emi felebredt 3.30-kor, tuzelt a homloka, meg sem mertem a lazat, adtam neki Panadolt. Nem aludt vissza siman, ivott ketszer, pisilt ketszer, kozben felebredt Danny, kijott az egyik felso harmas foga, most jon a masik.KépReggel 6kor tudtam visszafekudni. Ha anyu nem lett volna itt meghulyulok.Igy is elbogtem magam a vegen a faradtsagtol. Meg en sem vagyok jol, ma kapom meg a vervetel, meg a pisiteszt eredmenyet.
Birtam azert 8ig aludni, csak akkor meg jottek a tetoteret csinalni...Emi aludt 10-ig, 39.1 es lazzal ebredt. Most hajkuraszom a gyerekorvost, hogy ki tud-e jonni rendeles elott.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
Szegény Emi megint beteg lett, jobbulást neki!
Sikerült már kitalálnod, hogy milyen vállalkozás legyen vagy még csak olvasgatsz?
Hát nem nagyon csinálok egésznapos programokat. Vagy ebédre hazaérünk vagy du. 16-kor alvás után indulunk. A Balatonra nyáron úgy mentünk, hogy fürdés után este 21-kor indultunk. Odaadtam neki a paplanját és bebugyoláltam és úgy elaludt. Ha messzire kell mennünk akkor meg ebéd után, hogy alvásidő legyen. A Petra ilyenkor pl. soha nem alszik el hanem folyamatosan vinnyog, hogy mikor szedem ki. Napközben úgy megyünk, hogy kb 20percnél többet ne menjünk mert az még az Olivér kibírja úgy, hogy énekelek neki és hátrafordulok és közbe fogom a lábát. Ha elengedem akkor egyből bőg. Így azért elég szar utazni, nem a legkényelmesebb.
tavasz: én is gyűjtügettem csomó egynyári virágmagot és majd csomót palántázni szeretnék csak azt nem tudom, hogy hova fogom tenni.

Rit
Végül is akarjátok tudni a nemét vagy nem? Nem emlékszem, hogy mit írtál régebben. Én úgy imádtam az UH-t.

Kataa
A 3 óra utazás az oda-vissza. Hát én vagy itthon szeretnék dolgozni vagy itt a környéken. Mikor erre a helyre mentem az 8 évvel ezelőtt volt és akkor még javába ketten voltunk.
Persze korán kell kezdeni a múzeumot, színházat de azért egy másfél éves gyereket még nem annyira köti le. Ilyenkor még sokat jelent az a másfél év korkülönbség is. Most karácsonykor is volt Gödöllői kastélyba színházi előadás és apa vitte el a Petrát én meg itthon maradtam az Olivérrel. Jézus születését nézte meg. Ez az Olivérnek még nem annyira való pedig nagyon kis értelemes. Este mikor vetítek (3-at szoktam) szépen végig hallgatja az egészet, a mesekönyvet is imádja. Mikor a Petra 1 éves volt akkor a szülinapján vittük el az állatkertbe és korai volt még mert az állatokat nem is nézte csak a futkározó gyerekeket.

Nyuszi
Hát nem semmi éjszkád volt. Próbálj meg velük aludni ebéd után.

Panda
Az őzpöri az nagyon finom.

Ági
petra2

Agi

Nem probaltatok ki meg, hogy ha este nem otthon probalod altatni, mondjuk Balatonon, akkor meddig sirdogal? Mert lehet,hogy csak egy-orat, lehet hogy vegso esetben csak egy atsirt ejszakat kene atveszelni es megnyugodna... Ugy latszik annyira kotodik az otthon melegehez, meg a sajat agyahoz, hogy el sem tudja kepzelni, hogy mashol is lehet aludni, vagy nem erzi biztonsagban magat...Mi is vittuk mindket gyerek takarojat Angliaba... Nagyon ragaszkodnak hozza , meg itthon is folyton huzgaljak...
AMugy Emi is olyan am, hogyha valami ujat kell kiprobalni, akkor rogton ellenall. Mikor pl. vittuk a lagziba es utana hotelben volt a buli meg az alvas is, elore elmeseltem neki, hogy mi fog tortenni es mar az autoban nyafizott, hogy menjunk haza, ne menjunk szallodaba. Mert meg sosem volt. De aztan a buli elott felmentunk a szobaba, megmutattam neki hol fogunk 3an egyutt aludni, meg pancsizni fog furdoszobaban es mikor 10.30-kor kidolt, siman jott fel velem es lefekudt. Masnap reggel ugy ebredt, hogy majd jojjunk megint szallodaba...Kép
Nala kicsit eroltetni kell az uj dolgokat es altalaban bejon. Persze nem mindig, de akkor nem is eroltetem.
Olivert nem koti le az autoban a latnivalo? Mi szoktunk teherautokat nezni, meg enekelni, meg viszek jatekokat, konyvet is neha.
Persze ez mind csak otlet, ami nalunk mukodik, csak gondoltam hatha meg nem probaltatok...

A vallalkozas profiljameg nincs eldontve, de most eppen a gyerekcipo a nyero otlet.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Magdi!

Én teljesen megértelek, én még a 2.-nális vacilálok, bár inkább szertném, de azért nem gondolok bele jobban, mert akkor tuti megijednék, főleg ha arra gondolok hogy Emma még a kiskutyára is féltékeny

Betegegnek jobbulást. Emma a két ünnep között lezavarta, köhögött, náthás lett, egy délután láz, de hamar rendbe jött. Szilveszteri buli is volt, nagyon jól érezte magát, táncolt is, viszont a fél család lebetegedett azótaKép mármint a rokonságból, anyósom is sajno és még 3 testvére , remélem nem Emmától kapták.

Autózás: Hát mi ebben kemények voltunk Emmával, mivel mi mindne hónapban utazunk anyósomékhoz 1x, ami kb 2,5 órás út, ezért pici korától ahhoz szoktattuk hogy az ülésbe bekötve szépen kell utazni. És én azt szoktam mondnai, hogy ha az én örökmozgó, hisztis gyerekem megmarad az ülésben, akkor nincs olyan gyerek aki nem. KépKépKép Nem mondom, volt olyan hogy elkezdett hisztizni, de nem foglalkoztam vele, próbáltuk lenyugattni, de nála az nem ér semmit, hagytuk hagy örjöngje ki magát. Én nem vagyok hajlandó 2,5 órán át se simogatni, se a kezét fogni, se szórakoztatni minden egyes úton. És megszokta, sőt szeret menni. pedig ő aztán nem alszik az autóban, hacsak nem nagyon alvásidőben megyünk, d evolt hogy este 9-kor inultunk és végig éberen volt. Mi szombat reggel megyünk általában, akkor nem álmos, haza vasárnap délután, na akkor szokott aludni. Általában azért a kutyát fogja, meg beszélgetni szoktunk út közben. Olyan is volt, hogy egyszer a férjem elfelejtette becsatolni az Emma övét és szólt, hogy Apa, nem kötöttél be. Eszébe sem jutana pl kibújni belőle, ebben mondjuk mindíg nagyon szigorúak voltunk. azért hiszti is előfordul, most hazafelé pl félúton eszébe jutott hogy egy rajzát ottfelejtette anyósoméknál, hát volt üvöltés. Kép

Rit!

UHKép Az olyan szuper volt, mindíg úgy vártam.

Utazás: Én is napi 3 órát utazom, és hazudnék ha azt mondanám hogy élvezem. Tényleg nem jó. és a kertet eszemben sincs élvezni utána, ez is így van. A hétvége éltetKépKép Én egyébként valami közelebbi munkahelyben gondokodom, az lenne a jó, de majd csak 2. baba után, addig valahogy ki kell bírni.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Kataa! Nálunk Márk ezerszer problémásabb gyerek volt kicsinek, mint Nóri. Nórival fél éves korában már Bécsbe mentünk, hosszú hétvégéket csináltunk, mindenhol nagyon jól elvolt, minden helyzethez nagyon könnyen alkalmazkodott. Márk kicsinek nagyon igényelte az állandóságot, a napirendet. Nem szerette az idegen környezetet, hisztizett még a rokonlátogatásoknál is. Ráadásul sokkal inkább igényelte az én társaságomat, mint anno Nóri. Igazi anyapicifia baba volt, gyakorlatilag 1 éves koráig nem tudtuk rábízni senkire annyira sírt utánam. Szerencsére jelentős javulások álltak be ezen a téren, sokkal barátságosabb mindenkivel (lásd Télapóbuli, ahol azonnal vegyült, jól érezte magát). Neki ehhez idő kellett, ezt "kiböjtöltük", és most már bárhová el merek vele menni. Nyáron Balatonon éjszakáztunk, idegen helyen aludtunk, semmi gond nem volt. Persze vittem őt 13 hónapos kora előtt is sok helyre, kirándulás, rokonlátogatás, de egyszerűen ő nem élvezte ezeket a dolgokat, mindenhol nyűglődés volt, egyszerűen nem lehetett vele normálisan programot csinálni. DE EZ MÁR A MÚLTÉ!!!!Kép Kép

Ági! Nálunk szerencsére az autózással soha nem voltak bajok, mindkét gyerek egyből bealudt amikor még picik voltak. Nóri már nem szokott aludni, de szeret nézelődni utazás közben, kommentálja az eseményeket "Anya, óvatossan menjél", "miért futnak a fák?", "szia kertészbácsi" stb..., Márk gyakran elalszik, de ha nem, akkor is csendben figyel. Ha néha hiszti van, akkor előveszem a kis kék plüsselefántot és bábozok nekik (kukucskál az ülés mögül). Ez mindig sikert arat nálunk.

Nyuszika! Emikének jobbulást! Volt a doktornéni? Jaj Te szegény, előre félek, hogy nálunk is elkezdődik újra ez a betegségmókuskerékKép

Gusztika 3.rész: Ültem kint a folyosón, vártam Nórit ma délben. Jön Guszti, rácsap a lábamra és továbbfut. Köpni-nyelni nem tudtam. Szerencsére látta az óvónéni (Nóri nem szerencsére). Odahívta, hogy kérjen Tőlem bocsánatot. Hát, nem nagyon tudtam mosolyogni... Bocsánatot kért és elszaladt. Mondtam az óvónőnek, hogy legyen szíves beszélni a szülőkkel, mert ha nem én fogok elbeszélgetni velük. (remélem nem kétajtós szekrény az apukaKép) Kép Kép Forr bennem az indulat, milyen felnőtt lesz ebből a kisfiúból???
Rit! Elmeséled, hogy hogyan lett eltanácsolva az a kisfiú a bölcsiből? Összefogtak a szülők? Vagy történt valami extra eset, ami miatt a gondozónők döntöttek így?

Pussz:
Magdi

Magdi
mléna

Mamtali időpont:
január 22. ok
január 29. ok

Remlélem nem jön közbe betegség! Ez az én mumusomKép

Magdi

Magdi
mléna

Magdi
Minden a legnagyobb rendben volt, azt mondta dokibácsi, hogy okos gyerek, mert most szepen fejjel lefele volt Kép meg azt is mondta, hogy ha labujjhegyre allna 22 cm lenne Kép

Horgász Nóri Kép csak el ne felejtsétek kikötni, nehogy egy nagyobb hal úszni tanítsa KépKép

Kataa
Koppány volt. Azért nem írtam, mert nem az Q csopijában volt, így csak az udvaron futottak össze, és én is csak úgy tudtam meg, hogy rákérdeztem egyszer mi lett, mert már x ideje nem hallottam róla.

Múzeum
Mi is járunk, vár mostanában nem voltunk, mindíg ezer más dolog van. Na, majd ha a kecó jobb állapotban lesz...

Nyusz
Eminek gyors gyógyulást, te meg próbálj meg valahogy pihizni, mert ez így tényleg nem megy

Ági
Csak olyan szinten, hogy mondtam a doikinak, hogy ö azért nézze meg ott is rendesen (azt mondja ö tudja is) de nekünk ne mutassa, meglepit szeretnénk... tudod, egy meglepi kislányt KépKép

Manó
Napi 3 óra?? te jó ég, én aztán nem bírnám. Bár most én is aggódom a kocsi miatt, azt a 2 hónapot nagyon ki kéne bírnia lerobbanás nélkül. Kocsival 15 perc tömegközlekedéssel meg 50 azért nagyon nem mindegy

Magdi
Hát ö elég kirívó eset volt, téynleg nagyon sok mindenkinek nekiment, általában tök váratlanul kiszemelt valakit, odafutott és beleharapott vagy húzta a haját vagy bármi, csak brutál legyen. A szülQkkel elbeszélgettek, persze ök tagadták hogy bármi abnormálisat észrevettek volna, így a bölcsi vezetöje úgy döntött, megfigyelés alatt lesz. De nagyon sok panasz volt más "sértett" gyerek szüleitöl, az egyik kisfiúnak a lába is tisztára bakékült, úgy beleharapott. Pedig a végén már külön egy gondozónQ állandóan a közelében lebzselt, hoyg azonnal leállítsa, bármi van, de néha fogta magát, elszaladt és úgy esett neki másoknak. Szóval 1 hónap ilyen türelmi idö után ismét behívták a szülöket és elvitették a gyereket pszihológuhoz, aki közösségi életre alkalmatlannak nyilvánította, így történt. Ilyen esetben asszem fél évente vagy hogy lehet újra vizsgáltatni.

Rit

rit

anemona7

Hali

Mama-tali:
nekem csak a jan. 29 jó, ha így alakulna, akkor tudok menni. a másik hétvégén vidéken vagyunk a szüleimnél szülinapozni, névnapon. Esetleg nézzek vmi helyszínt? Milyenre gondoltok?

Hát tegnap nekem is szólt az óvónéni, hogy Danikámba a héten belebújt a kisördög. Ronagál a csoportban, verekszik, visszaüt, ha bántják (mondjuk ne is hagyja magát). Persze nem vészes, mint pl. ez a Koppány gyerek, akiről Rit írt. Szerintem egy kicsit bezárva érzi magát, hogy állandóan esik az eső, mert olyankor nem viszik ki, és tuti agyára megy a sok gyerek. Én és anyósom ilyen esős időben is vittük, még ha csak kis sétára is, de itt nem viszik sajnos, pedig mindenkinek van overálja... meg van egy nagyobb lány, akinél pont a karibuliban láttam, hogy minden ok nélkül lökdösi a gyerekeket, az anyja persze nem szólt rá... videóztam és pont frankón rajta van a videón. mondjuk daninál meg már az óvónéni is levette, hogy nem egy átlaggyerek, ha vmit a fejébe vesz, akkor akármit csinálhat, nem lehet attól eltántorítani, sem szép szóval, sem máshogy. persze vannak módszerek, amikor sikerül. hiába én is ilyen vagyok, végigviszem azt, ha vmit nagyon akarok. ez vmikor jó, vmikor nem. de ami jól esett, hogy az óvónéni mondta, hogy az esze, mint a borotva Kép

kész az előszobánk színre festése, egész más a hangulata, nemsokára mennek bele a bútorok, már meg is terveztem az ikeas gardróbtervezővel. most kitaláltam, hogy a WC mennyezete világoszöld lesz gipszkartonba süllyesztett spotlámpákkal. van bent egy bambuszroló, ami a polcos rendszert takarja, meg képet is varrok majd, szóval olyan jó oda bemenni Kép már bocs, hogy pont a WC-nket méltatom Kép

Rit és ha mégis fiú lesz? akkor sem fog gondolom összedőlni a világ, ugye? Kép

most mennem kell, mindenkinek szép hétvégét!
pusza
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Hali

Tegnap este itt jart a doki, nem irt fel ab-t, csak ket masik gyogyszert javasolt. Jovo heten nem megyunk oviba.Kép

Gumicukor

Enyim Daniba is belebujt a kisordog, azert is csinal dolgokat, hiaba szolunk, hogy nem szabad, belerohog a kepembe...ellopja Emi jatekat es elinal vele, probalja ellokni a noveret. Namost o ugye nem jar oviba, hogy honnan vette ezeket? Vagy ezeket minden gyerek kiprobalja?Kép
Es milyen kepet varrsz majd a wc-be? En most elpakoltam a telieket es ugy dontottem telen nyarit varrok.

Mama-tali

En irtam helyszin javaslatot, egy olasz ettermet az V. keruletben, Via Luna a neve, parkolohely is van a kornyeken.(Arany J metromegallotol 2 perc gyalog.)
A 29.-e egyelore nekem is jo.Akkor a nevek eddig:

Kataa
MAgdi
Nyuszi
Gumicukor

Lanyok

Nem tudja valaki milyen papir kell, hogy uzletet nyithasson az ember? Ugy tudom kell legalabb valamelyik alkalmazottnak egy kereskedelmi vegzettseg.De az kozep-, vagy felsofoku? Az en kozgazdiplomam jo? Nem akarok total hulyesegeket kerdezni az onkormanyzatnal...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
Félreértettük egymást. Az Olivér csak az autót utálja meg ott nem tud rendesen aludni. Ha elmegyünk valahova pl. nyaralni és megvan a szokásos napirendje, hogy vacsi, fürdés akkor beteszem az ágyába és 2 perc alatt elalszik. Azért nem csinálok egésznapos kirándulást mert nem tud aludni ebédután és neki az még nagyon fontos mert ha nem alszik akkor hisztizik egésznap. A kocsival meg ugye az a baj, hogy ha alvás után megyünk akkor teljesen ki van pihenve és izegne-mozogna és nem bírja, hogy bevan övezve és ott kell ülnie nyugodtan. A Balatonra is csak azért mentünk este mert akkor mélyebben alszik és nem kel fel 15 perc múlva és nem vinnyogja végig az utat. Itthon 2-2,5 órát alszik.

Nálunk is takaró mánia van. Mind a két gyerek húzza maga után egész nap. Sőt az Olivért az etetőszékbe is be kell takarni.

Magdi
Az Olivér olyan most mint Márk neked volt. Elég sokat mentünk most az önnepek alatt de csak a szüleimhez, férjem szüleihez. A Olivér le sem lehetett tenni, sírt és mondta, hogy "haza menni", ő ilyen. Ugyanazt csinálta mint a mikulás ünnepségen pedig ezek nem idegen helyek voltak.

Gumicukor
Írtam neked DVD ügyben, lehet hogy nem olvastad?

Ági
petra2

Sziasztok!

Végre itthon! Délelött spanyol, rögtön utána vadászni voltunk a férjemmel, hátha sikerül valami jó mosdót löni a fürdöbe. Sajna, a szóló mosdók elég ratyik, amik szépek, azokhoz meg meg kell venni a tükröt, polcot, szekrényt, ami nekünk nem kell. Ha lenne idönk, mennénk több helyre is, de a fürdöszoba szakboltok csak 13.00-ig vannak nyitva szombaton Kép, így azokba nem jutunk el együtt, most csak a barkácsáruházakban voltunk. Igaz, azokban is vannak nagyon jók, de azok a fentiek miatt nem jöhetnek szóba.

Érdekes, Ádám csak itthon ilyen kis "vadmalac", az oviban azt mndják, csendes, rendes gyerek, szót fogad, alig lehet észrevenni, hogy ott van. Igaz, ha a fiúk valami balhét csinálnak (sajna, pont a legverekedösebb gyerek a legjobb barátja Kép, vele együtt jártak bölcsibe is), abban benne van, de ö soha nem kezdeményez semmiféle rosszaságot.
Az óvónöi nagyon jók, hihetetlen jó pedagógusok, nem tudom, hogy sikerült Ádámot rávenni arra, hogy rajzoljon, de megtették Kép. Itthon max. firkálgat, és csak autót rajzol. Az oviban meg olyan szép hóembert rajzolt, hogy el sem hittem, hogy ö csinálta. Fogalmam sem volt, hogy egyáltalán tud valamit is rajzolni, itthon annyira nem érdekli az egész.

Rit!
Uh Kép. Jó sportos gyerköc lesz ö is, ha már most fejenáll...

Lányok, tud valaki segíteni nekem??? Meg akarom fenyegetni az ajtós emberünket (mármint, akitöl rendeltük az ajtót és az ablakokat), de úgy, hogy hatásos legyen. Most lett teljesen elegem belöle. Már nagyon pipa vagyok, mert júniusban kifizettük a bejárati ajtónkat az ablakokkal együtt, és mikor jöttek beszerelni, egy sima üvegajtót hoztak ahelyett, amit kifizetteünk, állítólag véletlenül. Úgy volt, hogy mikor az emeletre szerelik be az ablakokat, hozzák a másik panelt, és kicserélik az üveggel. Ez 1 hónap múlva volt, persze nem hozták, pedig a férjem még rájuk is telefonált, nehogy elfelejtsék. Akkor találtak valami kifogást, de mondtak új idöpontot, amit szintén nem teljesítettek. Most ott tartunk, hogy tegnap kellett volna jönniük, de ez már vagy a 10-12. újabb idöpont volt, amit megbeszéltünk, de nem jöttek. Most az van, hogy kedden hozzák az ajtót. Nem nagyon hiszek nekik (de talán mégis ideérnek...), ezért ha nem jönnek, valami hathatós fenyegetést szeretnék velük közölni (eddig mindig a férjemmel beszéltek, tegnap is, de a férjem túl kedves velük KépKép). Csak nem tudom, mit mondjak???? Fogyasztóvédelem, ügyvéd, szerzödésszegés, vagy micsoda? Nincs köztetek valakinek jogász ismeröse, aki tudna tanácsot adni? Komolyan mondom, a hócipöm tele van, mert már fél éve hetente módosítják az idöpontot. Megjegyzem, kifizettük az ajtót, itt az áfá-s számla a fiókban, amin szerepel, hogy milyen típusú ajtót fizettünk, nem csak simán "bejárati ajtó" van ráírva. Jó lenne valami levelet is írni, hogy nyoma legyen, de csak egy mobil számunk van Kép.

Na, megyek, mert a férjem is szeretne a géphez férni.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok
Panda
náthásak imike most jön ki belöle petike meg most van bene a kedd ,szerda volt a legrosszabb mert belázasodott nagyon és kiderült hogy tüdögyuladása és hörghurutja van vagy legalábis az inteni röntgen ezt álapitota meg kap antibiotikumot + láncsás útifűvet ez most ugynézki bejött feltudja töle köhögni a lerakodott trutyit .

Nyuszi
jobbulást a lányodnak Kép

Ági
mi is játékokal indulunk hosszu utra +bekapcsoljuk a rádiot hogy szoljon a zene petikét lekötik a látnivalok meg egymásal dumálnak ha imi épp nem alszik mert ö átalusza az utat .

Beszti
javitanál a táblában tegnap töltötem a 30.évemet

Lányok
kaptam apátol 2 könyvet a szülinapomra + hó végén ha összejön megyek gyulára fürödni 2 kettesben .

pusz csics
csics

hali
Panda
úgy látszik az összes "mesterember" ennyire megbízható... nekünk emlékszel a konyhaszerelés volt ilyen. én felhívtam a szerelők főnökét, aki a fővállalkozó és jól beolvatsam neki, és megfenyegettem, hogy ügyvéd vagy fogyasztóvédelem meg majd hozzájuk, ha nem teljesítik, amit a szerződésben ígértek. kérdés, nektek van szerződés? mi van benne? mert én előszedtem és ott "csak" 3 pontban szegtek. a faszikám szóhoz sem jutott. meg az volt a legkevesebb, hogy utána az agyonajnározott céget kicsit lejárattuk a neten a lakóparkos fórumban. legalább más ne járjon úgy, mint mi.

csics
jobbulást a gyerkőknek. a lándzsás mindig jól jön, mi nem is nagyon használunk mást. próbálj meg aromalámpázni otthon, az is segít a légutaknak, esetleg az oviba is vigyél be. én rittől loptam az ötletet, és a mi csoportunkban is van már, nagyon örültek neki és látom is hogy használják.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Mindenki bulizott hétvégén?Kép

Panda! A számlán nincs rajta a cég címe? Hogy-hogy csak telefonszámot tudtok? Ha sikerül kinyomozni a címet (neten rájuk keresni) én odamennék személyesen, telefonálgatnék, fogyasztóvédelemmel fenyegetőznék. Egyébként nagyon kell figyelni az ilyen "piti" cégekre. Anno nekünk is rossz erkélyajtót hoztak ki, mi nem engedtük beszerelni. Utólag szervezkedni, kicseréltetni sokkal bonyolultabb.
Most a kazánnal kínlódunk, alig akarták a Metróban visszavenni, pedig garanciális, javíthatatlan, és ráadásul be is tiltották Mo-on a forgalmazását. De sikerültKép Szerencsére az én férjem nagyon rámenős és agresszív, ha ilyen ügyeket kell intézni. Õt lerázni lehetetlen, így inkább gyorsan intézkednek, csak ne kelljen a Gyurival vitatkozniKép

Csics! Boldog szülinapot!

Nyuszika! Hogy van Emi?

Rit! Köszi, hogy leírtad Koppány esetét. Gusztika ennyire nem agresszív, de azért jó tudni, hogy van megoldás, ha esetleg nagyon bedurvulna. Ma egyébként egy másik kislány panaszkodott az apukájának, hogy Gusztika bántotta őt.

Gumicukor! Tök jó, hogy ilyen otthonos WC-tek leszKép Kép Bambuszroló nálunk a nappaliban van, én nagyon szeretem, nagyon jól néz kiKép

Na, Apa itt toporog a nyakamban, átengedem a terepet,
szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok

Remelem mindenkinek jol telt a hetvegeKépMi is jol mulattuk az idotKépNagyok setaltunk,jatszohazaztunk+foztunk+sutottunkKép
Alex mar teljesen jol van,ugyhogy ma menti s a bolcsibe,kicsit feltem mert ugye 3 het kimaradas volt egyben,de orommel ment be es ez a lenyegKépKép

Nyuszi
Azota jobban van mar Emi remelemKépEs a te eredmenyeid hogy alakultak???Ne is mond az ejszakazast,en a 3.ilyen ejszakan mar azt hittem nem birom,hiaba nem vagyok en ehhez hozzaszokva,ja es frissen es uden kellett lennem ugye napkozbe ,mert nem volt aki felvalt.
Agi
Eni s oda-vissza ertettem a 3 orat.Apukam is ennyit utazik mert bejar toluk Pestre,hat igy 5 ev utan mar eleggel elege van.Na ezert nem epitettukn mi a kozelukben,pedig telek is lenne.
A multkor a babaszinhazban volt egy 3 ev koruli kislany es a a masfel ves higa.En is tartottam tole hogy orditani fog,de birtaKépKép

Mano
Na akkor hajra teso es nem kell napi ennyit utaznodKépTudom persze ez nem ilyen egyszeruKépFerjed hogy viszonyul mostansag hozza?Emma azert mar okosabb es nem olyan hisztis mint regenKépKép
Ma fonokom kifejtette gyerektemaban hogy persze Aelx ne legyen egyke,de nem orulne neki ha most bejelentenem...Hat szerintem O sosem orulne ugyhogy erre nem adunkKépKép

Rit
22cm fejen allo tesoKépKépRakj mar fel kepet magadrol,mennyire laccik mar??

Gumicukor
Hat igen nem tul jo ilyet hallani a gyerekrol.Es plane hogy tudod hogy azert csinalja mert be van zarva.Nalunk is volt hogy szaladgalt,bar verekedni nem verekedett,es raszoltak,de o hallgat rajuk mindigKépKépEs ezt is ugy tudtam meg hogy Alex meselte otthonKép
A jelemzeseben is azt irtak hogy tudnak ra hatni es hallgat rajukKépotthon azert ez nem 100%-os de szep szoval azert mindig megy a vegenKép
Milyen szinu lett az eloszoba?
Teso projecttel mi ujsi??Kép

panda
Ha van szamlad az mar elvileg egy szerzodest jelent,ugyhogy lehet vele fenyegetozni,szerintem is keressetek meg oket szemelyesen ,vagy hivogassatok oket naponta 100*,ilyenekke lcsak ez a megoldasKép

Csics
Boldog szulinapotKép
Szegeny Petike mar megint.Immunologiai kivizsgalasra meg nem gondoltal naluk???

Tali:
Akkor januar 29a nyero eddigKép
Ilke,Parazita,Szilcsike,Bea,Mano????Gyertek Ti isKép

Na szep napot mindenkinekKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
Kicsit megkésve, de azért nagyon boldog új évet szeretnék mindenkinek kívánni!
A karácsony nagyon jó volt, a kicsik élvezték nagyon. Lilinél a legnagyobb sikert a mikró és az anyósomtól kapott újbábok aratták. Balának pedig az a kiskocsi tetszik a legjobban amibe ő is bele fér és Lili húzza. Apumék és a párom papája is úgy oldotta meg az ajándékozást, hogy odaadták a pénzt, de nem is bánom, mert így olyan játékokat kaptak, amik igazán jók és biztonságosak. Apuékhoz el is vittük becsomizva az ajándékokat (persze mindent úgy csináltunk, hogy a gyerekek észre se vegyék), aztán ott apuék adták oda. Nagyon hálásak voltak, hogy ezt elintéztük nekik, sajnos apum dereka mostanában eléggé rosszul van, így nem is nagyon mozdul ki a lakásból csak ha nagyon muszáj, így szívesen segítettem nekik, hogy minél kevesebb dolog után keljen nekik szaladgálni. Egyébként egyszerűen megoldottuk, van itt a közelben egy játék nagyker (Kék kobra), ott bevásároltunk egyszerre mindenkinek a nevébenKép. Apósoméknál viszont áll a bál, anyósommal elég rossz viszonyban vannak mostanában, felmerült már a válás is. Így ünnepek alatt anyósom jött csak el hozzánk, mi nem is utaztunk el hozzájuk. Szerencsére a párom döntött így, de most nem is vittem volna a gyerekeket oda szívesenKép.
A szilveszterünk igazi családos buli volt. Eljött hozzánk két baráti pár is kék-két gyerekkel, amolyan beszélgetős, társasozós buli volt. Végre tudtunk dumcsizni mindenkivel, de volt is rá idő, mert mindenki itt aludtKép. 6 gyerekből Bálint volt az egyedüli fiú és a legkisebb, le is fárasztották a lányok rendesen, hamar kidőlt esteKép. A lányok viszont nagyon jól bírták, Lili pl. hajnali 2 után feküdt le (utolsóként a gyerekek közül), de akkor is azt mondogatta, hogy nem vagyok álmos. Reggel kelt időben, és másnap is alig lehetett rávenni, hogy aludjon ebéd után, hihetetlen volt, mi meg alig álltunk a lábunkon.
Oviba minden sírás nélkül ment az első héten, talán most már elmondhatom, hogy beszokottKép.

Nyuszi,
Sikerült kideríteni, hogy mitől vagy rosszul mostanában?
Ha itt laknátok a közelben, azt mondanám, hogy egy méteráruüzletet nyissKép, az itt nagyon hiányzik. Mindig mérgelődöm amikor kell valami és a fél napom rámegy, hogy két boltot megnézzek, mert olyan messze vannak csak. Ráadásul mostanában rákaptam az itthoni varrásra, már egy csomó mindent varrtam a gyerekeknek, főleg polár anyagból.
A hétvégén már én is vettem egy szatyornyi zöldség meg virágmagotKép.

Gumicukor,
Engem is érdekelne ez a gyógynövényes tanfolyam, hol indítanak ilyet?

Csics,
Boldog szülinapot!

Kataa,
Megpróbálok menni a talira, de még nem tudom biztosra ígérni.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kataa
Majd nyilatkozom, ha már összejött vmi, oks? KépKépKépmármint tesótémában Kép szerencsére nálunk nem kérdezik ezt, de szerintem sejthetik, hogy egy 3,5 éves gyereknek előbb utóbb lesz tesója. eddig vannak feladataim és már terveznek is velem.
az előszoba vörösesbarna és napsárga lett. úgy feldobta a járólapot (mi már nem tudtunk választani burkolatot, ez az egy nem tetszett annyira), egészen más hangulata lett. megterveztük már a gardróbot is, meg az előszobai dolgokat. lebontottuk a karácsonyi dekorációt, kicsit furi így megint, de most már várjuk a tavaszt, így január elején már Kép
bár én még szeretnék korizni Danival. nyúz érte, úgyhogy beszerzünk egy 2 élű korit neki. hétvégén meg megyünk a Csömöri uszodába, ott van babaúszás is. jelenleg otthon búvárkodik a kádban, kapott búvárszemcsit a Deacathlonból, nagyon élvezi. bedobálunk mindenfélét a kádba, ami elsüllyed és ő keresgél, alig tudjuk kiimádkozni a kádból Kép

ilke
a www.holisz.hu oldalon vannak ilyen tanfolyások.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Magdi!
Keddig kapnak haladékot, ha most sem hozzák az ajtót, megy a fax, hogy írásos nyoma is legyen a dolognak. Végülis megtaláltam a számlán a telephely címét és a fax-számot. Komolyan, nagyon elegem van már. Ha esetleg mi nem fizettünk volna, és húznánk-halsztanábk a fizetést, szerintem már nem élnénk, mert ránk küldött volna valami veröembert... Tényleg kíváncsi vagyok, hogy holnap lesz-e ajtónk. Abszolút igazad van, hogy nem kellett volna engedni a beszerelést, de ki gondolta volna, hogy ennyire nehézkesen fog menni a csere. Annyira megbízhatónak tüntek.
Az én férjem egyáltalán nem veszekedös, söt nagyon is megértö mindenkivel, talán ezért is vesznek ennyien palira minket. Én is ilyen vagyok, de komolyan mondom, ha holnap nem lesz ajtónk, én beolvasok nekik, az tuti.

Ilke!
Az én gyerköceimet is úgy kellett eröszakkal lefektetni hajnali 2-kor.

Panda

panda
Halásztelek

HAli

Koszi a kerdeseket Emike javuloban azutan, hogy vagy 4 napig folyton felment a laza 39 fole.Kép Laza mar nincs, meg kap gyogyszert es egesz heten nem megy oviba.
En megvagyok, hol visszajon a lazam (38 korul) hol nem, mint a meseben. a laborleleteim negativak lettek. Meg megprobalok nogyogyihoz eljutni, bar nem erzem hogy baj lenne odalent, de azert megis. A hormonjaim tovabbra is alacsonyak szerintem, meg vagy ket hetig menstrualok altalaban, de ezen kivul semmi kulonos. Meglatjuk.

Ferjecske Japanban dogozik, kijavitotta a bejelentkezos nevet a Skype-on Martin san-ra...KépKépKép

Kataa

Tegnap ejjel megint bulizos ejszakank volt, Danny fiam bojkottallta az alvast cirka 2 oran keresztul.Asszem a foga lehet...

Panda

Nekem is sok rossz tapasztalatom van a mesterekkel. Mindig ha valami ujba fogunk, ami most a tetoter beepites, es nem ugyanaz a csapat csinalja, megy az elozo brigad szapulasa... raadasul a mostani tenyleg nagyon korrektnek tunik (a baratnom szuleinek most epitett egy komplett csaladi hazat) es sok mindenben igazuk van sajnos...
Csak azt tudom javasolni, amit a tobbiek mar irtak, a nyakukra kell jarni, aztan ha rendeztek a tartozasukat, gyorsan megszabadulni toluk.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk:
Képeket rendezgetek, küldözgetek.
Ide is pakoltam fel néhány friss darabotKép

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7139
A 23-as képtől kezdődikKép

Pusza:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok
Koszonom a köszöntéseket .

Kataa
a dokinéni szerint ök ilyen alkatoak kicsit fogékonyabak a betegségre föképp 3 év allat petike már nem olyan beteges .

pusz csics
csics

Magdi

Megneztem a kepeket.Nori igazi kis holgy!Kép
Ugy latom a Te fiad is igazi MIKI MOKA!!!!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Tök jó olvasni rólatok, majd igyexem én is jönni, csak most kissé el vagyok havazva és ma nagyon korán lépek innen, szóval talán holnap.

Kataa
hát marhára látszik, majd rakok fel képet - csak elöbb csinálni kell, mert egyenlöre csak ruha nélkülit csinált a párom, azt meg azért nem Kép

Gumicukor
igazad van, majd inkább szólj, nekem is szar volt, mikor kérdezgették állandóan és sehol semmi.

Rit

rit

anemona7

Helló!

Régen írtam, régen olvastam, vagy már nem is tudomKép
Most írok gyorsan aztán megpróbálok utánolvasni is.

Jártunk homopata orvosnál aki nagyon rendes volt. Több mint egy órát voltunk nála és mindent tudni akart a Daniról. Onnan kezdve, hogy a terhesség milyen volt, a szülés milyen volt, én mit éreztem, mitől féltem ez alatt az idő alatt és még sorolhatnám. Beállította az alkati szerét a Daninak és felírt még jópár gyógyszert a házipatikámba. Úgy vettem észre, hogy javul már az állapota. Homeos dokinéni (mivel gyesen vagyok és meg akartam várni a gyest míg elmegyek hozzá) nagyon rendi volt. Úgy fogadott, hogy nem kellett rögtön fizetnem és a felét el is engedte a pénznek, így 7000 helyett 3500 kell majd fizetnem. Meg is lepődtem rendesen, hogy nem minden dokit a pénz motivál.

Olvasgattam régebben a verekedős ovisokról. Hát kiderült a mi csoportunkban is van verekedős kisfiú. Pénteken meghaprapta a Gabit és 2 napig ott voltak a foga nyomai, de "szerencsére" nem hagyta magát és vissza harapott. Ma meg az egyik kisfiú nem akart bemenni a csoportba és az anyukája mondta, hogy amiatt a kisfiú miatt, már otthon zokogott, hogy nem akar jönni. Az a kisfiú szegényke egy mimóza lélek és nagyon félt.
Én azért örülök, hogy a Gabi nem hagyta magát. Visszaadta a sérelmét és nem maradt a kis lelkében semmi fájdalom. Van még egy kislány is aki ilyen verekedős, de őt már kisbaba kora óta ismerjük. Óvónéni mondta, hogy a Gabi próbálja kikerülni, meg menekül előle, de a Cini megy utána és mikor a fiam megelégeli akkor meg persze odacsap és megy a sírás-rívás.
Ma reggel a Gabi be sem ért a szobába és a Cinike már fellökte. Gabi feltartott mutató ujjal magyarázott valamit neki, de újra fellökte. Na akkor eltört a mécses, de nem tudom, hogy amiatt, hogy még ott voltam, vagy még nagyon reggel volt neki ehhez.

Mi rendben vagyunk a pocaklakóval aki szintén fiúnak tűnik. Minden rendben vele, bár a pocakom sokat keményedik és a méhszáj már a 3100 számozást kapta. Nem tudom emlékeztek-e még mit jelentenek ezek a számok én már annyira nem, de azt tudom, hogy valami kezd nem jó lenni. Tudom pihizni kéne, meg nem emelgetni a gyerekeket, na de a Dani még csak 13 hónapos, épphogy elindult, folyton esik-bukik, elég nehéz időszak ez a szépsége ellenére is.
Jajj és mindezek tetejébe vasárnap estére becsípődött egy ideg a bal könyökömben. Én nem is tudtam, hogy ez ennyire tud fájni! Tegnap este addig egész elviselhető volt a fájdalom, de mikor lefeküdtem hát annyira fájt, hogy potyogtak a könnyeim. Az egész karom mintha béna lett volna. Nem bírom a karom kinyújtani, a poharat (üveget, flakont, bármit)nem tudom megfogni, mozgatni is csak nagyon lassan. Igaz tegnap már vettem rá kenőcsöt és mára már jobb, de este még be kellett vennem fájdalomcsillapítót de az is több mint egy óra múlva hatott vagy csak már nagyon kidőltem.

na megyek olvasok!

sasha

Kép
sasha

Sasha!

Azért csak óvatosan!Kép Annak a babának is bent kéne maradnia elég ideig.
A számod azt jelenti. hogy a méhnyak nem kezdett el megrövidülni (3 cm), de a külső méhszáj nyitva van (a másik kettő még zárt).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Ilke
Szegeny anyosod,ebben a korban valniKép

Gumicukor
Bocseszka, csak azert kerdeztem ,mert ugye mondtad meg jo ideje, hogy indul a dolog elesbenKépGondoltam akkor nem is akarsz titkolozniKép

Panda
Remelem megoldodik az ajto ugyetek ma, drukk hozzaKép

Nyuszika
Kerdezni akartam hogy kinel is szultel Te az Isvanban??

Zsuzsa
Elod ovis lesz?Elkeruéte a figyelmem hogy kezditek,csak igy tovabb minden napKép

Sasha
Jol dontottetek a homeopata orvossal, remelem Dani betegessege is elmulikKép
Probalj mindenkepp pihenni,bar stramm csaj vagy teKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sasha – akkor már te is látod, hogy mennyiben különbözik egy elhivatott orvos, a többitől, aki nemcsak csípőből írja a tünetre a bogyókat (csak a tünetet kezeli), hanem az okokat keresi elsőként, és azt igyekszik megszüntetni. Ennek alapja ez a kikérdezés. Drukkolok, hogy segítsen Daninak mielőbb!!! Pihenj sokat, már amennyire tudsz.

Kataa – Igen, elkezdtük már, de még eredmény nincs, ha lesz szólok. Kép nem akarok titkolózni, de azzal sem akarom terhelni a topicot, hogy éppen hányadjára nem sikerült.

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa

En az ottani ig.prof. felesegenel,aki egyebkent Kutvolgyis, csak akkor eppen gyes-en volt es "fu alatt" dolgozott. Nem tudom mar rendesen dolgozik-e es hol, de ha erdekel, megkerdezem. En nagyon meg vagyok elegedve a dokinovel, mar azota masoknak is ajanlottam. Mondjuk nalunk az is szempont volt, hogy tudjon angolul, a ferjem miatt.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Ma kiszállítottak egy ajtót, de teljesen mást, mint amit kértünk Kép. Kész vagyok, holnap megy a fax az eredeti rendeléssel és a határidövel. Komolyan mondom, ezek teljesen hülyének néznek minket Kép.

Na, megyek, megpróbálom újra felhívni a férjemet, hogy mi a helyzet, gondolom, örülni fog. Ráadásul egyébként is tök ideg, szegény anyósomat ma mütötték, holnap tudja csak meglátogatni.

Sasha!
Azért vigyázz magatokra, túl korai lenne ha most bújna ki a pici. Mikorra is vagy kiírva vele?

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Sasha!

Vigyázz azért magadra, amennyire lehet.

3 óra utazás: Igazából ez ugye reggel 1 és 1/4, délután több, mert lezsállok Keresztúron Emmáért. Nem mondom hogy ez az ideális, de nem kibírhatatlan. Meg lehet szokni. Én 3 évig ingáztam Budapest és Gyöngyös vonalon,busszal, az sem volt rossz, sőt, kellemes emlékeim vannak róla. Igazából most is csak emma miatt rossz, mert így délután fáradt vagyokKép Amíg nincs gyerek addig szerintem nem gond ennyi utazás.

Magdi!

Én Besztivel nagyon egyet értek, én nem gondoltam volna hogy ilyen fárasztó egy gyerek mellett dolgozni, hát még képzelem kettő melelett milyen lehet 8 órában. Én most úgy érzem ha otthon lennék a kistesóval akkor sokkal több időm jutna Emmára is, és nem lennék hulla fáradt mikor hazajön az oviból. Illetve ez a fáradtság nálam konkrétan alváshiány, nem olyn általános fáradtság. Amíg Emma hétvégén aludt délután, akkor még úgy ahogy kipihentem magam, de mostanában nem alszik már , és így hétvégén sem érem utol magam.

Kataa!

Férjem tiltakozik, tiltakozik, de érzem hogy már nem annyira, ő amúgy is olyna típus, akitől olyat sose fogok hallani hogy akar még egy gyereket, max olyat hogy najó, legyen. Õ a terhesség alatt sem vlt lelkes kispapa, ettől még imádja Emmát.

Nyuszika!

Olyan ügyesek vagytok hogy elgondoltátok és már készül is a tetőtér. Mi meg mit kínlódunk már hónapok óta és még sehol sem tartunk. Nektek volt ré építési engedély már eleve, hogy ilyen gyorsan neki tudtatok kzedni? Mondjuk nálunk az a gond hogy a cserép leszedésével és fóliázással kell kezdeni, azt meg csak tavasszal vállalják, márciusban legelőbb.

Manó

KépKép
manó

Nyuszika! Köszi a kedves szavakat ( mármint a gyerkőcök fotóival kapcsolatban)Kép

Sasha! Tök jó, hogy rátaláltál erre a szupi dokinénire. mi az az alkati szer? Azt folyamatosan kell szedni?
Vigyázz Magadra és a pocaklakóra!!!!

Panda! AjtóKép Kép Kíváncsi vagyok a folytatásraKép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Mano

A tervek mar keszen vannak egy ideje, majdnem 1 eve el lettek fogadva, tavaly tavasszal a szelfogo epitest csinaltuk csak meg belole, most meg a tobbit. Azert itt is megy a munka december eleje ota, ugyan cserepet nem kellett leszedni, de egy csomot at kellett alakitani a tarto-gerendak kozul, mert ez a teto nem beepitesre volt tervezve eredetileg.
Meg a vallalkozo is nagyon jo, nagyon hajtja a munkat, mert tele van megrendelessel, marciusban mar csaladi hazat kezd epiteni. De azert alapos is szerencsere, nem csapja ossze a dolgokat.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Gumicukor,
Köszi, megnéztem a honlapot, jó kis tanfolyások vannak ott, csak kicsit többe kerülnek, mint gondoltam.
Azért drukk nektek a tesóhozKép! De ha van kedved írj bármikor, engem érdekel, hogy mizujs veletek.

Nyuszi,
Boldog névnapot!
Jobbulást Eminek meg neked is!
De jó, hogy ilyen jól haladtok, szerencsétek van a vállalkozóval.

Sasha,
De jó, hogy ilyen rendes dokit találtatok! Szerencsére a mi mostani gyerekorvosunk is ilyen. Mivel magándoki, ha felkeressük fix tarifája van, de pl (amin nagyon meglepődtem) egy betegségért csak 1x fogad el pénzt. Amíg meg nem gyógyul a gyerek, még ha naponta járok vissza is hozzá 2 hétig, sőt még ha ki jön, akkor sem fogad el több pénzt.
A 3. legénykére vigyázz nagyon! Amikor Bálinttal terhes voltam, nagyon sokat keményedett a pocim, persze nem tartottam be, hogy ne emelgessem Lilit, így még rosszabb lett, aztán azt mondtam elég, Lili csak akkor jöhetett az ölembe, ha ültem, nehéz volt, de néha kicsit "önzőnek" kell lenni.

Panda,
Hát nem semmi ez az ajtó mizéria, remélem most már rendeződni fog a dolog.

Manó,
Megértelek, a fáradtság miatt, viszont ne hidd hogy aki otthon van a kicsivel az kipihentebbKép. Az elmúlt 4 nap alatt nem aludtam összesen 8 órát, hála Bala rágófogainak. Amikor meg ketten egyszerre voltak nov-dec-ben betegek, azt hittem kipurcanok, szinte egész éjszaka ingáztam kettejük között. Napközben meg nincs pihi, alvás, vár a házimunka, főzés (3 fele, mivel nem ehet a párom azt mint mi, Bala is elég speckó diétán van, Lilit meg magamat meg nem diétáztathatom, így nekünk megint külön) szóval izgiKép, minden percet be kell osztani.
Egyébként eléggé félek attól, hogy ha lejár a gyes, akkor mit fogok csinálni, mert ha visszamegyek dolgozni, akkor nem fogom tudni megcsinálni az itthoni dolgokat. A páromat pl. élete végéig elkíséri a lisztérzékenység, róla gondoskodnom kell (a reggelit és az ebédet is viszi itthonról). Remélem sikerül majd életet lehelnem a saját cégünkbe, és akkor itthonról tudok majd dolgozni.

Apa tegnap szólt, hogy február elején elutazik Brüsszelbe, aztán márciusban is, úgy néz ki, hogy ez az év ilyen lesz. Persze anyósom most már nem tud jönni, mert tanítás van. Az utazások időpontjai meg mind hétköznapra esnek.
Puszi,
Ildi

KépKép
KépKép
ilke

Mléna
Bár nem nekem szólt a kérdés, de azért írok.
A homeopátiában az alkati szer azt jelenti, hogy mindent egyénre szabnak. vagyis megnézik az egyénre jellemző dolgokat, milyen élénk a gyerek, hogyan alszik, hogyan eszik, milyen, amikor szomorú, amikor örül, milyen volt a születése, utána mi volt stb, esetlega szülőpk maguk milyen habitusúak stb. pl. egész más a homeopátiás szer pl. köhögés egy izgő mozgó gyereknek, mint egy teljesen nyugis, higgadt gyereknek.míg a hagyomásnyos orvoslásban mindkettő gyerek uazt kapja és frankón nem is használ mindig uaz. nagyjából ennyi konyhanyelven.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Ilke!

Én egyet tudok, sokkal de sokkal pihentebb voltam amíg otthon voltamKép Nem mondom, voltak rossz időszakok, pl az első pár hónap, meg 1 éves korában 1 hónap amikor jöttek a fogai, de amúgy reggel 1/2 8-ig aludtunk, ha éjjel volt valami nyügi akkor legfeljebb délután aludtam amikor ő is (jó tudom, ez két gyerekkel már nem ilyen idilli, de azért ha a nagy már beszokott egész napos ovis akkor működhet), szóval összességében nyugisabb voltam. Ehhez mondjuk hozzátartozik az is hogy nem vezettem nagy háztartást, de azért főzni főztem kb 3-4x egy héten, míg ez most a nullát közelíti.Kép Képzeld el hogy csinálod azt amit most csinálsz+8 órában dolgozni+utazásKép Igazából engem a háztartás nem is izgat, de Emmára nincs annyi energiám amennyi kéne. Hétvégén igyekszem pótolni, csak a baj ott kezdődik hogy a háztartást is akkor kéne pótolni.

Manó

KépKép
manó

Még egy dolog van, hogy amikor egész nap velem volt Emma akkor ugye nem volt gond ha pár órát mással foglalkoztam, de most amikor hulla fáradtan hazaérek nyilván akkor csüng rajtam, jogosan, így ha mást csinálok bűntudat, ha vele foglalkozom szalad a lakás, de időnként ha szalad a lakás se tudok vele fogllakozni, mert egyszerűen le vagyok eresztve és muszáj lenne pihennem kicsit, de tőle ugye nem lehet. Szóval nem könnyű. De lehet csak velem van a baj, a férjem szerint túl nagy az alvásigényem, hát nem tudom, kb 11-től alszom 5:20-ig, nekem ez épp elég ahhoz hogy szerda délutánra már kezdjek zombi lenni, a csütörtök, péntek meg katasztrófa.
És mellé a folyamatos érzés, hogy se a munkában, se otthon nem tudom azt nyújtani amit szertnék. Mert egyikben sem tudok teljesen ott lenni. na, nem panasz délutánt akartam tartani, csak leírom hogy miért értek egyet Besztivel.

KépKép
manó

Manó
Hát én sem mondom, hogy egy kipihent anyuka vagyok, minden reggel húz az ágy. Én már Danival régóta nem alszom együtt délután (ez már ugye csak hétvége), mert akkor csinálok minden mást. a házimunkával én is úgyvagyok, hogy apránként csinálok mindnet, nem egyszerre. így látszatra rend van. de pl. nem vagok mániákusan minden nap porzsívózó és felmosó. mióta van mosogatógépünk sokkal több időm van, mert amíg ott állnék (amikor anyósékkal laktunk sokszor este 10kor is ott álltam és mosogattam, utáltam), megcsinálok minden mást, vagy pl., tudok Danizni, vagy amikor már lefeküdt, varrni. mióta amcsi konyhánk van, azóta jobban szeretek a konyhában is lenni, mert ott vannak körülöttem, míg a külön konyhában kicsit elszeparálva éreztem magam, szóval én élvezem. meg anyóséknál direkt úgy csináltam mindent, mintha külön laknánk, mármint a házimunkát, sosem voltam, nem is hagytam magam kiszolgálni, és most érzem, hogy külön vagyunk, hogy milyen jó így, hogy nem szakadt hirtelen minden a nyakamba, mert igazából uúgy meg kell mindent csinálni. mi mondjuk 7kor kelünk, de 11nél előbb ritkán fekszünk le. Danival próbálunk mindketten legalább 1-1 órát beiktatni, hogy mindkettőnkkel legyen vagy külön-külön legyünk vele, de foglalkozzunk vele. meg sokszor eljátszik egyedül is, vagy odaül színezni, ez most nagyon bejött neki. meg a fürdés közös, együtt búvárkodunk, hol apával, hol velem. meg amikor dolog van, akkor megpróbálom őt is bevonni, most még örömmel segít. a munkáról most nem beszélek,mert már régen nem az, ami, legalábbis más lett az értékrendem nekem is, ez zavar is rendesen.
azt meg úgysem tudja az ember, hogy mindenhol 100%-ot nyújtson. nálunk inkább fut a lakás, de a séta, játék nem marad el.
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Mano

Hat en irigylem azt, akinek 6-7 ora alvas eleg...mert nekem nem.Kép Foleg ha meg meg is van szakitva.
Estere en is gyakran erzem magam ugy, mint Te, azt kivanom menjenek mar aludni ezek a kis Duracell nyuszik....KépMost meg ok, telen nincs kerti melo, de mi lesz nyaron? Nagy konnyebbseg nekem is, hogy Emi legalabb delelott oviban van. Habar Dannyvel egyre tobbet kell foglalkozni...KépDe nyaron o is jobban elvan kint.

Gumicukor

Mi az ami zavar a munkaban? Nem valtotta be a hozza fuzott elvarasaidat?
Nalunk is inkabb szalad a lakas, de a jatek nem marad el. Emiatt van is vitam neha anyuval, mert nala otthon ugye minden csillog-villog. Persze azt mondja o mellettunk is mindent meg tudtt csinalni...persze fele ekkora lakast kellett rendben tartania, kert es allatok nelkul.Kép De mas az o ertekrendje is. En inkabb hagyom kicsit kesobbre a pakolast a konyhaban, ha valamelyik gyerek kapaszkodik belem.
NAlunk is egyben van a konyha-etkezo es tenyleg sokkal jobb igy fozni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali

Na tegnap remélem meglett az utsó vizsga is, majd hétfőn derül ki, mert írás volt.
Hát nem semmi ez a római jog.

Amúgy jól vagyunk, nem is tudom mikor írtam utoljára.
Gergő a füles eset óta nem volt beteg, kopp-kopp.
Viszont Gellértkével múlt pénteken kellett ügyeletre, majd kórházba menni, mert annyira sírt, nem tudtuk mire vélni. Az ügyeletes a hasára gyanakodott, de a kórházban azt állapították meg, hogy tüszős mandulagyuszi, amit a tesó hozott haza és nagyon fájhat neki. szerencsére nem tartották bent kapott gyógyikat, már jól is lett másnapra. csak nagyon megijedtünk, hogy mi lehet a baja.

Gergő nagyon szeret oviba járni, van hogy haza se akar jönni apával. tegnap én mentem érte, akkor azért szaladt elémKép ő is az a típus, aki ott nyúl, itthon meg kiadja a feszkót. nagyon megdícsérte az óvónéni és az igazgatónő is, hogy milyen szófogadó. a rajzai megfelelnek a korának. azon viszont csodálkoztak, mikor meséltem, hogy itthon sorra adja elő a dalokat, mondókákat, ott csak picit mozgatja állítólag a száját. szóval ott felszívja, itthon meg előadjaKép

hát, nekem is nagy lenne az alvásigényem. most mondjuk a tanulás elvette, meg Kisgé is sokszor van, hogy ébred még 1-2 szer.
a háztartás most nálam is szalad, picit idegesít, de most épp teljesen leereszetettem.
mosogatógép nálunk is üzemel, jó lenne egy takarítógép is, aki helyettem megcsináljaKépKép
nalma is amcsi konyha van, na nem mintha konyhatündér lennék, max félórás kaják vannak hétközben, hétvégén meg sokszor apa csinálja.

munka: én is vacillálok, a multinál bent ülnek a kollégák este hatig, reggel nyolctól. plusz nekem is lenne az utazás még kb egy óra oda-vissza. szóval nehéz elképzelni. bár már vannak távmunkások is, az jó lenne.
nem tudom egyáltalán lenne-e még helyem.
viszont én sem vagyok az a típus, akinek elég a ház+gyerekek, azért valami plusz még kell. na már nem akarom megváltani a világot, csak épp valamit csinálni. most ezt a jogi sulit azért kezdtem el, ha más nem a férjem ügyvédi irodájába besegíteni majd.

3aska ügyben mostanában nem hiszem. nekem is rossz, hogy mindenki távol, soha még egy fél órára se tudom őket rábízni senkire. kéne egy bébisintér.
de azért lehet, hogy még lesz egyszer 4-5 év mólva, mikor a fiúk önállóbbak lesznek. persze csakis kislányKépKép az is jó szempont, hogy amikor kezdik a fiúk a sulit én is itthon lennék.

na pá
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ilke

Koszi, aranyos vagy.Kép
Kepzeld, most jartam kint a kertben es bujnak ki a krokuszok, meg a narciszok! Nem korai meg egy kicsit???

Judy

Nem gyozlek csodalni, hogy ket gyerko mellett birsz tanulni....(meg a tobbi tanulos anyukat isKép)

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Ágota én is boldog névnapot kívánok!
Többre most nem telik mert múlt csüt. óta meg sem állok.
Fél 8kor indulok otthonról reggel és negyed 8ra érek haza, ebből 2,5 óra a napi utazás. Nem irigylésreméltó. Kipihent sem vagyok, de örülök, hogy van egy kislányom!Kép

Zsuzsa
Elődnek hatalmas gratu az ovihoz! Naggggyon ügyes komolyan!!! Luca hol volt addig amig oviztatok?
Ciao,
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Kataa

kuldtem melt!

Bea

Neked is!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Lányok
szerintem a modern orvoságokat kéne ötvözni a természetesel külön külön nem mindig hatásosak és a homeos bogyok sem csodaszerek petikét egy természetes gyógynövényes és egy általotok nem kedvelt antibiotikum gyogyitota meg a tüdögyuszibol .

kipentség
én csak akor vagyok kipihent ha ök nem kelnek fel vagy mérgembe átmegyek aludni a másik szóbába Képvagy ha nekem nincs munkám és ök bölcsibe vanak és egyedül lehetek a lakásban én sokal kimerültebb vagyok ha ök itthon vanak egész nap mintha dolgoznék pedig abba is alaposan elfáradok. Kép

Pusz csics
csics

Ágota!
A profilos emilre nem kaptam semmit.Kép
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Nyuszika
Valasz mentKép

Gumicukor
Remelem nem bantottalak meg azertKépKépEn drukkolok mindenkinke aki szeretne itt,de nagyonKépKép

Panda
AjtoKépHat ezek tenyleg palira vesznek,probaljtok meg bekemenyiteni,hatha bejon.

Mano
Hat igen a hangsuly azon van hogy gyerek mellett,utazni ennyit gaz,mert ugye akkor nem vele vagyKépEs tenyleg nehez munka utan meg jopofat vagni az akaratukhogz de kellKép
Egy gyerekkel es egy segitokesz ferjjel aert megy nekem isKépReggel egyutt indulunk 8-korul,elotte szep nyugis reggelizes,esen 4-re nar ott vagyok erte,5 perccel kesobb meg itthon.Amig apa hazaer addig egyutt fozunk Alexxal,vagy ha nincs kedve mellettem fest,nyomdazik,stb.Naknuk ugyan van fal a konyha es a nappali kozott de ajto az nincs,tehat latok mindent amit csinalKépBar igy hogy fozok nem preferealom ezt mert sokfele megy a szag,a szagelszivo ellenere is.Aztan vacsi egyutt es jatek a furdesig. (Szoval az utazassal toltendo idot hasznalom ki jol. )A takicsaj nekem sokat besegit,bar csak 2 hetente jar,de megis tobb mint a semmi.A mosas+vasalas meg nem olyan sok munka.Viszont azt mar eldonottem hogy 2 gyerek mellett mar nem lesz igenyem az effajta munkara.Pontosan azert mert erzem sajons magamon hogy neha hibazok,pedig elotte sosem fordult elo...A masik meg hogy ritka az ilyen hely hogy 4-kor mar ott sem vagyok.
Es meg az a jo hogy Alex nem beteges kulonben nem lenne egyszeru itt is ott is lenni egyserre.PErsze ket gyerekbol ugyis szimultan lesznek betegek tehat jo els ha otthon maradok.
Ha meg nagyon unnam magam akkor biztos lesz lehetosegem valaki ismerosnel heti par ora munkara hogy megvalositsam magamKépKép (na jo ez vicc volt: ) )
Na akkor csak puhitsd apat KépKép

Ilke
Kitartas az egyeduli hetkoznapokhoz.En mar rutinos vagyok benne,de tudom elotte mindg feltem hogy hogy fog menni.Neked is bizti kibirhato lesz.

Nyuszika
En 11-tol 7-ig alszom es az eleg,bar en hetvegen mindig alszom Alexxal,na ezeket imadomKép

Judy
Gratulalok,nagyon ugyi vagyKép
Gergo is hogy szereti az ovit es tanulgat sokatKép
Remelem jossz a mami talira te is.

Puszi
kata

Kép
Kép
kataa

Nyuszika
Boldog névnapotKép

Kataa
Ha 29-én lesz, akkor el tudok menniKép jövő hétvége nem jó, mert bálba megyünk Sopronba.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?