Új privát üzeneted érkezett!

Nettek Kép
Levinek 1 éves korában jöttek csak ki a fogai, de Máté is 10 hós volt, mikor elindult. teljesen normális.

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokLányok!!!

már hetek óta nem jártam erre!!!Örömmel tapasztalom,hoogy kicsit megindult a topic!!

Voltam én is az ikres tk-n....március óta be is vagyok oda regisztrálva,de nekem az egy kicsit bonyolultnak tűnik...vagy csak én vagyok nagyon béna!
még hirdetést sem tudtam feladni!!!Kép

eladnánk a babakocsinkat,szopispárnát,pelenkázó komódot!!!ha valakit érdekelni,mailben küldök fotókat!!

még nem olvastam vissza!igy senkinek nem reagálok semmit!!

kristin
kristin75

Krisztin, Nettke!

De jóó, hogy jöttetek!

Anett, ez már szinte szégyen, hogy egy köpésre lakunk egymástól, de még nem láttuk élőben egymás gyerekeitKép Én nagyon kííííváncsi vagyok Rátok.
Az enyéimnek 8 és fél hósan bújt ki az első fuguk, mindkettőnek egy napon. Majd nálatok is egyszerreKépKépKép

Babakocsi: mi vettünk Pierre Cardin esernyőre csukató kocsit. Nem bántam meg, nem volt drága, nagyon jól gurul. Raliznék vele, olyan jól megy. Bolygósítható kerekek, lábzsák, szinte vizszintesen fektethető. Én már 3-4 hós babát bele mernék tenni. Egyedül nem nagyon sétálok, de ha mégis, az egyiket viszem kenguruban, a másikat a kocsiban. És nem mellékes, h csak 15 ezer forint.

Krisztin!
Mi újság a gyerekekkel? Mesélj!

Az enyéim próbélkoznak a mászással, Ádám előre is halad, de még nagyon lassan, Gergő csak hátrafelé.

Viszont Gergő nagyon szépen áll, ha hagyjuk. De nem hagyjuk.

Puszi

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok! Bocsi, hogy nem írtam csak kissé ki vagyok tikkadvaKép) Nos a gyerekekről annyit, hogy Győrben születtek 2005.09.08.-án. Barbara volt az első 1960-al, majd Szabolcs 1990-el, végül Alexa 1830-al. Szerencsére szépek és egészségesek a 34.hétre születtek. Akinek van kedve az e-mail címemre is írhat és küldhet képet. Edit73 köszi az infót, a te gyerekeid mennyi idősek? Szia mindenkinek!
dina1014

Sziaszto!
Már régen jártam err de azért csak csak benéztem de nem volt mozgás, most viszont magyon megindultatok. A fogzásra csak annyit tudok mondani hogy mi 19 hónaposak vagyunk és csak 6 fogunk van. Ez azt jelenti hogy csak 15 hónaposan kezdet jönni nekik. Ne ilyegy meg nem fognak bennmaradni, sőt adig örülj míg nincsenek mert nem mennek tönkre nem törik le és stb.
axbi

Dina!

Én is Győrben szültem 2005. május 2-án.A fiúk elmúltak 8 hónaposak.Olivér 1960gr-mal,a Marci 1770-nel,a Benike meg 1700gr-mal született.Õk is 34.hétre születtek.
Te kinél szültél?Mennyire voltál elégedett a kórházzal?Mennyivel előbb kellett befeküdnöd?Mikor engedték haza a gyerkőcöket?
Emlékezhetem rátok a Kisalföldből?Olyan ismerősen csengnek nekem ezek a nevek!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok Lanyok!

Elunk es virulunk! Koszi szepen a Devenyes felvilagositast. Remelhetoleg - es ezt lekopogom - nem lesz ra szuksegunk. Egyenlore minden OK izomtonus fronton. Sajnos Marknak 2 cisztaja van a koponyaban, de hal' Istennek nem az agyi reszben, ugyhogy fejlodesi problemaktol nem kell tartanunk. Remelem ez a 2 nyavajas ciszta is felszivodik.

Gyongyi,
A lanyaid egyszeruen eszmeletlen szepek!!

Most 2 hosak a gyerkocok es kezdenek jol aludni (marmint ataludni az ejszakat.) A problema az, hogy nekem nem megy. Mielott a gyerekek megszulettek, en voltam az alvas vilagbajnoka. A buszon, allva elaludtam... Most meg akkor se megy, ha itt van a bebi szitter es alkalmam van ra. Egyszeruen megorulok az alvashianytol, pedig a gyerekeim egyszeruen tokeletesek. Folyamatosan azon jar az agyam, hogy mit kene csinalnom ahelyett, hogy fekszem. Egy kis alkoholtol javulnak az elalvasi eselyeim. Nem szoptatok, ugyhogy megtehetnem, de hat nem ihatok mindig! Gyogyszert szedni pedig nem akarok. Volt mar valaki hasonol cipoben?

Orom latni hogy ennyi 3-as iker van. Le a kalappal! Mint mezei ikres anya, nem tudom hogy csinaljatok.

Na mennem kell,
Heszter

KépKép
heszter

HeszterKép
Én erről olvastam, és ez a gyermekágyi depresszió tünete, amiről írsz. Szerintem keress fel szakembert, aki tud rajtad segíteni. Én ebben az időben állva elaludtam bárhol, így ez egy betegség nálad. Biztos tudnak segíteni rajtad, mert nem egyedi eset.

Cat

Cat
Kép
cateye

EszterKép
Köszi a dícséretet, átadom a csajoknak is.Kép
Éjszaka se tudsz aludni? - mert nappal én is képtelen vagyok, este viszont nem problémás... Ha éjszaka se megy, akkor fogadd meg CatKép tanácsát, mert ez tényleg a gyerekágyi depresszió egyik tünete...
Te írtad régebben, hogy hosszabb útra mentem majd a gyerekekkel, ugye? Utaztok? Mikor?

Gyöngyi

bgy

Edit73!

Én a Parányi doktornál szültem, maximálisan meg voltam vele elégedve, csak ajánlani tudom mindenkinek. 36 napot voltam benn egyhuzamban, úgyhogy ha tehetem akkor még a kórház környékére sem megyek. A terhespatológián voltam, ott a nővérek igen rendesek azóta is tartom mindegyikkel a kapcsolatot. A babák két hétig voltak a koraszülött osztályon aztán kiszórtak minket mivel szerencsére minden rendben volt velük. Ja és igen voltunk a Kisalföldben isKép)
Szeretném ha már ők is 8 hónaposak lennének, jó lenne ha küldenél képet róluk az e-mailre majd én is küldök. Szia!
dina1014

sziasztok mamikKép

már régen jártam erre, de ahogy átfutottam sokan írják ezt.
múlt héten voltak 4 hónaposak és 7 kilósak.
fog nincs nyál annál több.
reggel 7-ig (7,30-ig) alszanak KépKépKép
minden rendben van náluk.
habár Natika sokszor még mindig ökölbe szorítja a kezét. (az orvosok azt mondták utólag h bizti minden másodpercben kapott oxigén-ő volt a császáros-remélem ez így is volt.)ha nem voáltozik a helyzet a körzeti dokinéni elküldené ideggyógyászvizsgálatra, amire jobb félni mint megijedni alapon majd elmegyünk.
az ökelbe szorítás nálatok meddig volt? volt vki hasonló helyzetben?

a "nagy" szereti őket, oda van értük de elkezdte a minden napi többszöri hisztikéjét a féltékenység miatt.
mi a teendő a szép szó, finom elmagyarázás nem segít. a kiabálás sem. addig maradsz a szobádban amíg abba nem hagyod a sírást sem.
elkezd nyüszizni legyen az bármi és nem hagyja abba.
most így marha nehéz mert ő leszívja így az energiám. nem bírom ezt az állandó nyüszit és tudom h nem tehet róla..
segítsetek!!!!!!

amúgy szerencsére minden o.k. Kép

HeszterKép
bizti annyira fáradt vagy h már nem tudsz aludni.
ez nagyon rossz lehet. nem tud leállni a tested és az agyad mert annyira fel vagy pörögve.
ilyet én is érzek csak sokkal enyhébb mint a tiéd. du ha alszanak aludhatnék én is de nem tudok. ha meg mégis lefekszem és 1 óra múlva a másik kettő sír h éhes nagyon nehezen kelek fel. egyszerűen nem akarok felkelni.
szerintem még a mozgás lehet jó h az embert kikapcsolja. otthon egy kis torna vag y ha van rá lehetőséged és vigyáznak a kicsikre a legközelebbi torna-kondi terem. tudom senkinek sincs ideje, ereje erre de én úgy érzem ha mozgok egy kicsit sokkal több energiám lesz és jobbban fogom bírni ezt a mókuskereket.

DinaKép
üdv neked és minden újnak!!!
akkor a gyerekeink között 3 nap van. a mieink 5-én születtekKép

milyen sok "reklám"baba van itt gartula a mamiknak.

GyöngyiKép
köszi jól vagyunk csak a gyerekek és a költözés lefoglalnak.

a karácsonyi üdvölőlapok is nagyon szupikKép

puszi mindenkinek: Vikta
vikta

cumi téma
nálunk a "nagy"-ot rászoktattuk a cumira de ezt a történetet már párszor leírtam. viszont elkezdte rágni a cumijait és ténleg hetente vettük . a 4. szétrágott cumi után csak az ágyában alváshoz kaphatta meg. (ekkor 1 év körüli lehetett) nem akartam hetente cumit venni. 2 nap sírás napközben és azóta csak alváshoz ágyban cumi. volt egy mese, h a kutyus az ágyban vigyáz a cumira ezért ha kijön oda kell adnia a kutyusnak (ezt többször elmondtuk neki)(rátszem a kutyust a cumira, h ne ingereljem a gyereket a cumi látványával napközben)

a kicsik meg teljesen különböznek most Bendikének minden kaja után kell cumi különben ordít, Natinak nem. lefekvéshez néha kell nekik. viszont éjjel ha felkel és kell neki a cumi nem kelek fel hozzá. egy idő után vissza alszik cumi nélkül. se energiám rá ás második gyerekek az elsőből mindig tanul az ember. Dalmánál többször felkeltünk minden éjjel több hónapon át na ez nekem most nem hiányzik. viszont megszokták h ez a helyzet és fel sem kellnek vagy ha felkelnek akkor pár perc múlva visszaalszanak.

Dalmánál még mostanában is felkeltem beadni neki a cumit ha kilökte az ágyból de 1 hete álltam le vele. most már hozzá sem megyek be. viszont ő is már elalszik utána cumi nélkül.

inkább a cumi mint az ujj, mert szájpadlást, fogakat átalakíthat és cumit elveszed s kezét nem. hogy néz ki egy 6 éves aki az ujját szopja na én majdem ezt csináltam, a gyerekeimet meg nem akarom így látni.
egy kicsit össze-vissza írtam de már nem írom át értelmesebbre.

pusz: Vikta
4hó+KépKép 19hó+Kép
vikta

Sziasztok!

Dina!
Nincs e-mail cím a profilodban.De ha küldesz az enyémre 1 e-mailt,akkor utána tudunk ott is dumcsizni!

Heszter!
Én is Cattel értek egyet.Ha gond van az éjszakai alvással is,akkor bizony keress fel dokit.
Jó lenne,ha írnál magadról egy pár sort,mert itt mindenki izgul érted!Hogy alakul az alvás?

Vikta!
A leghelyesebb amit tehetsz az az,amit a dokinénitek mondott!Hogy meddig normális ez,azt nem tudom,de inkább feleslegesen menjetek ideggyógyra.
Hát a hisztihez kitartást,ezt csak az idő oldja meg!A féltékenység mindenhol jelentkezik,ahol tesó van.Csak máskor és más formában.Nálunk a picik már 4hósak voltak,mire kitört a 9éves fiamon és 2hónapig tartott.Ja és a suliban tombolt,nem itthon!Hát ez se volt épp kellemes!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Sajnálattal látom, hogy ez a fórum kezd haldokolni Kép , pedig engem érdekelne Kristin által hirdetett babakocsi és pelenkázó.

KRISTIN :a profilomban látható a mail címem, ha tudsz küldj nekem légyszi fotókat.

Egyébként nemrég regisztráltam ide. 30 éves, ikerlányokkal terhes, 26 hetes kismama vagyok.
Remélem újra feléled ez a fórum, mert sok hasznos információt lehet begyűjteni. Kép

Üdv.: Kevi
kevi

Sziasztok Lányok!

Nagyon rég jártam itt! Szeretnénk eladni az iker babakocsinkat, ha valakit érdekel a következők a paraméterei. (Első tulajdonosok vagyunk.)

Bergon típusú(egymás meletti):
- 2 irányból tolható (elől, hátul fék, több szögben állítható tolókar)
- több fokozatban dönthető háttámla
(vízszintestől a sportkocsinak megfelelő dőlésszög)
- dönthető lábtartók
- levehető lábzsák
- levehető első kapaszkodó (korlát)
- 2 táska hátul + oldalt zseb a cumiknak + alul tároló
- biztonsági öv
- bolygó kerekek, amik fixen tarthatók is (nagyméretű - göröngyösebb terepre is jó)
- lapra csukható
- felül napfénytető (betekintő)
- liftbe is befér
ára:50.000.-

Kérésre e-mailben képet küldök!

czvali71@fremail.hu

Sziasztok!

Vali
czvali71

Sziasztok!

Látom mindenki nagyon el van foglalvaKép Kiliman pl. merre jár? Régen hallottam a fiúkról!!

Heszter!

Az éjszaka átalvását irigylem a gyerekek részéről - a tiedet viszont nem. Én állva is tudnék aludniKép((
Szerintem ne próbálj arra gondolni hogy na akkor most el kell aludnom. Egyszerűen feküdj le és ha nem vagy álmos, csak forgolódzs, kelj fel, kezdj el mondjuk olvasni. Ez nálam mindig bevált (különösen anno vizsgaidőszakokbanKép) 10 perc múlva szörnyű almosság jött rámKép)
Vagy a szokásos meleg mézes tej?
Ha már semmi nem használ, marad vmi doki.

Írj hogy alakul!

Ditke
ditke62

Sziasztok

Lombikos kismama vagyok, hármas ikreket várok, a 6. hétben járok.Az a problémám, hogy nem tudok húst enni, pedig a petefészek túlstimuláció miatt elengedhetetlen lenne.Van, hogy egész nap émelyeg a gyomrom, alig bírok vmit enni.
Azt mondta a dokim, hogyha nem tudok húst enni, akkor kórházba kell mennem, ahol fehérje infúziót adnak, ha pedig nem segít, akár el is vehetik a bébiket.
Az a kérdésem, hogy nektek voltak-e hasonló gondjaitok?
Sokan megpróbálnak rábeszélni a redukcióra, de mi semmiképp sem szeretnénk.Nem lenne szívünk bármelyikre azt mondani, hogy "nem kellesz", hiszen olyan régóta vágyunk már gyerekre.
elöreis köszi
Beeb
beeb

x

Orsi
KépKépKép
icsilya

BeebKép
Azért más módon is lehet fehérjét vinni a szervezetbe, nem csak hússal. Egyél sok tojást,joghurtot,túrót,sajtot, szóját stb. Ezek mind gazdag fehérjeforrások. Én is undorodtam a hústól a terhességem alatt végig, mégis megszültem 2 gyereket épen, egészségesen. Igyál sok ásványvizet is, az kimossa a sok gyógyszert a szervezetedből. Mondjuk én furcsálom az orvosod fenyegetőzését, azért álljon meg a menet, hogy ilyen stílusban beszélnek veled, hogy elveszik a bébiket!!!! Hol készültek a babák ? Most melyik kórházba jársz ?
Azt azért tudnod kell, hogy a 3-as terhesség fokozott veszélyekkel jár mind rád mind a bébikre nézve, így olyan orvost kell keresned, akire vakon rábízhatod magad, és szó szerint követed az előírásait. Itt többen is nagyon szép súlyú 3-as ikreket szültek, így fordulhatsz hozzájuk bizalommal.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Mamik!
Mi is jól vagyunk, fiúk 4,5 hónaposak, ca. 6,5 kg súlyban. Mostanában mi is cumitúrázunk az egyikhez, de majd csak elmúlik. Nehezen telnek ezek a téli napok.

Vikta!
Próbáltam Neked mailt írni, de a profilodban lévő cím visszadobta.
Pusz!
Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófi

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Beeb!
Fehérjével kapcsolatban nem tudok tanácsot adni,mert nekünk természetesen úton fogantak a fiúk.De azt gondolom én is,amit Cat írt.Szerintem ha minden étkezéshez eszel a felsorolt dolgokból,akkor nem lehet gond.
Redukció: az én nőgyógyászom ellene van,így nálunk ez szóba se került.De mi se gondolkodtunk rajta.Viszont az tény,hogy én 100%-osan megbíztam az orvosomban és az utolsó betűig betartottam minden kérését.Így 34.hétre születtek a fiúk!
Utólag sem bánom,hogy nem döntöttünk másként!Csak azt tudom ajánlani,hogy a döntésetekhez keresetek orvost.

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke, én kérdezősködtem babakocsi ügyben. Milyen ez a Terrain? Jó és rossz tulajdonságok?

Úgy tűnik az eldőlt, hogy ha már 4 hónaposak a gyerkőcök, akkor milyen kocsi lesz (1+2 PP Aria), csak az első 4 hónapra kellene még valamilyen megoldás. Valószínüleg használtat próbálnak majd nővéremék keresni, mert 4 hónapra megvenni egy új kocsit nem sok értelme van.

Beeb, nővérem vár 3 babát (ő most a 18. hétben van), neki is gondja volt a fehérje mennyiséggel. Alapvetően ő egyébként is elég kevés mindent eszik meg, most meg aztán végképp nem tud semmit megenni. Véleménye szerint 3 fajta étel létezik: 1. nem szereti, 2. szereti, de nem szabad most ennie, 3. szerette, de most rosszul van tőle Kép
Õ próbálkozott sokszor keveset enni, mi mindig szidtuk, hogy egyen többet, de egyszerűen nem bírt. De szerencsére a dokija azt mondta, hogy a babák szépen fejlődnek, ezért nincs gond.
Dokihoz hova jársz? Mindenképpen azt javaslom hogy Sote1 vagy Szabolcs utca környékén, vagy olyan helyen keresgess ahol van koraszülött intenzív, és a doki is látott már 3-as ikres anyukát Kép
Redukcióval én akkor értenék egyet, ha valamelyik baba lemarad a fejlődésben, vagy tényleg van valamilyen olyan extra rizikófaktor ami miatt redukálni kell. Nővéreméknél ez pl. szóba sem került, mert az első pillanattól fogva teljesen egyformán nőnek a babók, és úgy tűnik egyenlőre hogy minden rendben van. kopp-kopp
Szóval egyenlőre ne izgulj, azzal többet ártasz, mint a meg nem evett szelet husival. A túró/joghurt stb. tényleg sokat segíthet ha a húsra nem nagyon tudsz ránézni (nővérem mostanában pl. kizárólag a pulykahúst bírja megenni).
Drukkolok hogy minden rendben legyen, és ha esetleg bármiben tudok segíteni, írj nyugodtan!

Kép
szdorka

Dorka!

Nettke ritkán jött,mozgalmas az élete,egyedül van napközben a gyerkőcökkel.Amit én tőle tudok a babakocsijukról: az ülések menetirányba néznek,nem lehet őket megfordítani.Így a baba nem látja az anyukát.Náluk a Benikének ez nem jött be,ezért a Nettke kenguruban cipelte (vagy talán még mindig cipeli) a kisfiút és vett használtan egy ikerbabakocsit.Az ülések egymás mellett vannak,a babakocsi ha jól rémlik 110-120cm széles.Ebből következik,hogy nagyon keskenyek az ülések,télen overallban nem tudom,hogy hogy teszi(tenné) bele őket.Amúgy azt hiszem oké volt a dolog.
De ha jön,majd biztosan mesél neked ő is!
Ha jól számolom a nővéred cirka május közepe-vége felé szül,ugye? Családi házban laknak?
Mert akkor én nem is vennék babakocsit az első időre.Mert ugye mire hazajönnek a kórházból,aztán rögtön nem is lehet kivinni a babákat.Főleg ha nagy meleg lesz.Az első időkben én betettem őket egy járókába,az volt kint a teraszon.A 3 2kiló körüli baba bőven elfért egy normál hálós járókában.De az is bőven jó megoldás,ha csak rájuk nyitja az ablakot.Mert eleinte egymásba érnek az etetések.Kora babák amúgy is zabálósabbak.Na meg ha szoptatni akar,ahhoz is csomó idő kell.
Szóval nem biztos,hogy érdemes beruházni bármilyen babakocsiba!Bár én nem ismerem a PP Aria-t.

Edit

Kép

Kép
edit73

Cateye:ahogy te is írtad a hármas terhesség fokozottabb veszélyekkel jár, mint az egyes vagy a kettes.A dokim nagyon jó fej és vakon megbízom benne.Azt hogy esetleg el kell venni a babákat arra az esetre mondta, ha sehogy sem sikerül fehérjét bevinnem és esetleg veszélybe kerülnék emiatt.Õ egyébként egy elég nagydarab fickó, és azt gondolom neki teljesen természetes, hogy minden nap húst eszik és talán el sem tudja képzelni, hogy milyen, ha vki nem szereti a húst.
De mondom, nagyon rendes ember és nem akar rosszat, csak felvázolja a lehetőségeket.

Azóta egyébként jobban vagyok, átbeszéltük ezt a kaja dolgot és abban maradtunk, hogy reggel és este, amikor fokozottabban émelygek csak vmi könnyűt eszem, a többi időben pedig annyi húst amennyit sikerül, a többit pedig egyéb fehérjével pótlom.Azt hiszem ez menni fog, sokkal optimistábban látom már a dolgokat:-)))
köszi lányok sokat segítettetek!
Beeb
beeb

EditKép
én is így gondolom. drnő csak febr 6-tól Kép mindegy kivárjuk

Szia Roen EnikőKép
mikor születtek a babáid?
most már tudom fogadni a leveleket, volt egy kis próbléma a levelezőrendszerrel.
vikta8@freemail.hu

nem tudom mennyire követed az eseményeket, de "sosrstársam" is Enikő, és ő is szept elején szült.

mi van veled Enikő?????

pusz: Vikta
4+hóKép és 19+hóKép
vikta

ja tudom már mit akartam...
előkét keresek de nagyot ami úgy néz ki mint egy pulcsi vagy kényszerzubbony. nem tudom pontosan leírni de egyik web oldalon láttam ilyet. most meg nem találom. tudjátok hol lehet ilyet kapni????
nem kéne minden ebéd, vacsi után a nagynak ruhacsere..

Vikta
vikta

ViktaKép
Én Bécsből hoztam ilyen előkét, de Rita itthon vett a minimannóban. www.minimano.hu

Cat

Cat
Kép
cateye

Hellóka!

Bocsi Vikta én vagyok Enikő azaz Roen, nem engedett belépni a régi jelszómmal, meg e-mail címemmel a rendszer ezért muszály volt újat. Korábban is roen voltam, a vezeték és keresztnevemből, innen jött. Nem akartalak összezavarni.
Akkor most megpróbálom átküldeni neked a levelet!
Pusz!
Enikő
(Olajfácska)

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

CatKép
hol? melyik áruházban?
megnézném neten. most megy ki az egyik barátunk Ausztriába hátha útba tudja ejteni.

Enikő, Roan, OlajfácskaKép
kedves névváltoztató jól megvicceltélKép
megkaptam az e-mail-t, válaszolok.

köszi: Vikta
vikta

http://www.toysrus.at/index.php?mapid=15&PHPSESSID=6c2b60e2e7f1777694e81cb14236a e51

németül beszélő és aki látja az árakat (mert én nem) az segítsen.
mennyi itt a pampers??

Vikta
vikta

ViktaKép
Én is a Toysrusban vettem az előkéket a SCS-ben.KépKép Árban 5 EUR körül volt darabja, szóval nem volt olyan vészes.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Már én is régóta keresem, de eddig nem láttam sehol. A Minimanóban is megnéztem most, de ott sem találtam. Ha jár valai Bécsben esetleg tudna nekem is hozni? Persze ptk-gel együtt fizetem! Vagy Brendonban vagy más áruházban nem láttatok esetleg?

Köszi!

Ditke
ditke62

Sziasztok!
Köszi az érdeklődést.
Mint mindenki én is eltüntem Kép egy kicsit. Az év vége és eleje sokkal fárasztóbb volt mint hittem Kép
A gyerekek 3 hónaposan 5,80kg és 6kg- ot nyomnak. Általában átalusszák az éjszakát, néha nem Kép és mivel ezt nem tudjuk előre tervezni emiatt aztán néha eléggé megviseltek vagyunk. Nyáluk mint tenger, nem győzzük cserélni a lepedőket illetve pelenkákat miatta. (Persze egy két bukás a savanyútej szaggal kombinálva is meg-meg találhatóKép)

Mivel operálva voltak, csak most kaphatták meg a 2 hónapos oltást. A doki úgy adta be, minha gerelyhajításra készülni. Örültem, hogy eltalálta a lábukat Kép

Azon morfondírozunk, hogy elvisszük a kölköket babaúszásra. Valkinek vannak itt ezzel kapcsolatos tapasztalatai? Hova érdemes és hova nem.... (mi a XVIII. kerületben lakunk.)
Apropó, szoktunk látni egy nagyit ikreket tologatni a környéken. Nem tartozik innen valakihez? Kép

Olvasom, hogy a tél nem csak minket visel meg. A gyerekek felöltözteése, levetkőztetése.... baromi macerás, pedig a mi fiaink nem is tiltakoznak olyan nagyon.
Szóval téli begubózás és néha rosszkedv ellen is várok ötleteket Kép
Ditke mi februárban biztos megyünk Bécsbe, ha kell valami írd össze és hozzuk.

KépKép
kiliman

Kiliman!

Örülök hogy ismét köztünk! Mi minden éjszakát előre tudunk tervezni: hajnal 4 körül szopi, aztán állandó nyüszögés fél óránként, óránként, úgyhogy 5 körül átköltözöm a gyerkőcökhöz a földre, Csengének fogom a kezzét, Petrának meg félóránként tudtára a dom hogy még megvagyok. Így kihúzzuk 7-ig. Hát, ez sem jobbKép én azért cserélnék egy néha át nem aludt és általában átaludt éjszakávalKép Mehet?
Babaúszáshoz nem tudok hozzászólni, nem voltunk. Pláne nem Pesten.

Üdv:
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Belebújós előke engem is érdekelne, ha valaki olyan helyen jár. Az ugye olyan, hogy a karjuk sem marad fedetle? Mert ezek állandóan bele akarnak nyúlni az ennivalóba. Néha sikerül is.

Nálunk az éjszakák hol így, hol úgy alakulnak, mostanában elég rendesen elromlottak. Mondjuk, ma hajnalban 4-kor kelt Ádám először.
No pusz, korán kelek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

előke
látom máshol is leeszik magukat a gyereketKép
hétvégén talán el tudok menni vásárolni
ha kaptam valamit beszámolok

Vikta
KépKép Kép
vikta

http://www.toysrus.at/index.php?mapid=15&PHPSESSID=6c2b60e2e7f1777694e81cb14236a e51

németül beszélő és aki látja az árakat (mert én nem) az segítsen.
mennyi itt a pampers??

Vikta
vikta

vikta!
ezen a lapon nincs ár.
egy hűségakciót reklámoznak. megadják, hogy melyik tipusú pampers mennyi pontot ér. aztán a baloldalon látszik a jutalom. plüsállatok...
m.

KépKép

KépKép
2in1

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok4
bocs az eltűnésért.
Ditke! Hát nekem ez az ekkor fog elválasztódni, meg akkor, ez soha nem jött be. A legnagyobbat 16 hósan elválasztottam, mert terhesen nem akartam szoptatni, de a következőt az említett 3. személyes módszerrek sikerült 22 hósan, addig magától eszébe sem volt. A tieid még tényleg beleférnek, de az enyémek3 hónap múlva 2 évesek!!!
Ezzel együtt utálom a drasztikus módszereket. Különben nálunk is van nagyobb szopis, Eszter, Ádi néha csak azért jön, mert látja.
Bocs, katasztrófa a fürdőben: Claire
claire

Claire!

Van egy ismerősöm, az unokája 3 éves múlt és még mindig szopik. Már vagy százszor próbálták leszoktatni, de sosincs szíve az anyukájának hallgatni a sírását meg a könyörgését és mindig beadja a derekát... A legutóbbi próbálkozáskor a kiscsaj közölte az anyjával, hogy "Anya, akkor ne járkálj itt előttem melltartóban meg szűk pólóban, mert akkor persze hogy megkívánom!" Kép
Na ezt azért nem szeretném megérni... De a drasztikus módszereknek én sem vagyok híve. Nem tudom mi lesz. Azért még bízom a természetben. (Vagy bejárok az iskolába tízóraiszünetben szoptatniKép)

Dit
ditke62

Sziasztok!
Elöke:Én is a bécsi SCS-be vettem,rögtön kétfélét.
Olyan mint egy hosszu ujju pulcsi,nyakban kötös.
Az eggyik frotir(Ez a jó)a másik nejlon(ez a nem jo).Beizzad alá a gyerek és nagyon merev.
Bár a kaja végén minden patyolat!

Kiliman,
mi is a 18.ban lakunk Imrén,talán Anyukámat láthattad,de Õt is régebben mert mi már megyünk a saját lábunkon!
Tényleg Cat,nálatok beindult a másik fiu is?

ELADO A BABAKOCSINK!!!!!!!!!!
HARTAN RANGER és odaadom 100 000Ft-tal olcsobban!
T.fenyőKép
törpefenyö

Kedves ikergyermekes anyukák, apukák!

Végzős tanítóképzős hallgató vagyok - mellette gyakorló tanítónéni. Most készítem a szakdolgozatomat ,,Ikrek az iskolában" címmel.

Tanárom kérése alapján rövid kérdőívet kellene felvennem 30-35 iskoláskorú ikerpárral, és a szülőknek is lenne egy rövid kérdőív+ esetleg a tanítóknak.(ez nem feltétlen fontos!) Arról szólna a kb. dolgozat, hogy milyen plusz feladatok adódnak az iskolai évek során + gyakorló szülők nevelési ötletei, stb. (semmi személyes adat, név nem szerepelne!)

Ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönöm!

Előre is köszönöm: T. Adrienn
Vendég

T.fenyőKépKép

Már nálunk is megy Oli persze. Még az utcán én nem merek sétálgatni velük, de ide a ház kertjébe lemegyünk néha. Sajnos a lépcsőzés az még nem megy, de szerintem pár hónap és az sem lesz akadály.Kép

Nekem az az előke jött be, ami frottír, és fejre húzható mint egy pulcsi. Igaz az nem ujjas, de azt szeretem a legjobban. Én is az SCS-ben vettem, valami 3 EUR-ért darabját. A merev ujjast csak akkor használom, ha megyünk valahová és nagyon óvni akarom a ruhájukat. Õk is utálják egyébként, nyüszögnek ha azt adom rájuk. A tök merev műanyag előkéket meg el sem viselik magukon.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok! Vki meg tudja mondani, hol lehet utána nézni a gyes alatt igémybe vehető képzéseknek? Claire
claire

Claire Kép
az állami finanszírozásúakon tandíjmentesen lehet részt venni.
pl. másoddiplomás képzések.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

És ha két képzést akarok párhuzamosan igénybe venni akkor mind a kettő ingyenes, vagy csak az egyik?

Dit
ditke62

Cat!
A séta az utcán cimü történet nálunk minimum 2 személyes! A lépcső még csak 4kézláb megy v.kézenfogva.
Kaptak ma bárányhimlő elleni oltást és ludtalpasok vagyunk!
T.fenyö
törpefenyö

Sziasztok!

Sajnos némelyik állami képzésen csak korlátozva vesznek fel Gyesen levőket. Mindenképpen kérdezzétek meg a tanulmányi osztályt, ui. ősztől sokminden megváltozik a felsőoktatásban a bolognai rendszerre való átállás miatt.

Eri
simones

Köszi! És a nyelvtanfolyamok? Hol lehet utána nézni? Claire
claire

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?