Új privát üzeneted érkezett!

erszényes ird ám meg mi volt a dokinál Kép nagggyon kíváncsi vagyok Kép

nana
mikor lesznek patys képek ?? kipihented már magad ???

syg
minden oks ?? hol vagy ma ?

Kép

Kép

Kép
roz23

Kob,
végül nem volt időm használni a Caulo-t, ott volt nálam, de időm sem volt kimenni érte, vagy beszélni róla a dokival, úgy tágultam nélküle is. Mondjuk tettek róla, mert zöld volt a magzatvíz, és jönni kellett kifele Lilinek.

Erszényes,
ha gondolod még megvan a Kob-tól kapott Caulophyllum, tovább vándoroltathatom hozzádKép
Amúgy a többi szülőszobába is bemehet apuka, akkor is, ha nem végeztél tanfolyamot, ugyanis jogod van hozzá, hogy egy felnőtt ember veled legyen szülés alatt, az, akit akarsz, nem tilthatják meg. A kórházban, mikor a 38. héten bent voltam, a szobatársamnak azt mondta a dokija, hogy későn szólt, hogy apuka is ott akar lenni, én meg mondtam neki, hogy nyugodtan mehet apuka is, hogy végül ment-e nem tudom.
Amúgy a tanfolyamot tőlem megkérdezték előtte, voltunk is, bár apuci így is otthonhagyta a nagy igyekezetben a papucsát, úgy hozták anyuék utánaKép

Én Lili ruháit külön mosom, és csak az öblítő sensitiv.

Nana,
nincs külön vajúdó, de így tök jó volt, hogy megkaptuk az apás szülőszobát, betettük a cuccokat, és onnan jártunk ki-be. A szülőágy nagyon kényelmes, nagy, nincs fent lábtartója, szülés alatt sem, csak utána teszik fel, mikor varrnak.
Boldog szülinapot kívánok én is Daninak!

Roz,
este sötétben szokott nálunk ilyen lenni a kijelző, akkor totózni kell, és ha elvillan a vaku, akkor látszik a kép. Ja, meg ha rajta van az elejeKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

lina
ennek nincs eleje ezt saját maga elhúzza vagyis összecsukja vay mit csinál nincs sötöét majd mutatok egy képet hogy milyet csinált fényes nappal maga kijeélző is sötét volt meg a kép pedig mindne autómatán van rajat bevitte tibor ahol vettük mondta srác hogy majd utánna járnak miért ilyen

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Nana

Daninak nagyon sok boldog szülinapot kívánok! Eszembe jutott a mi első zsúrunk, az 2 éves korában volt. Tök így csináltuk mi is. Ma már kisebb a felhajtás, nem is igényli annyira, de pl a tortán lenni kell mindig gumimacinak. Tűzijáték helyett pedig csillagszórót használunk, de nem a tortán égetjük el. Nagyon várom a fotókat.

Dóra

Ugyan, nem szándékos a figyelem mellőzése. Egyébként már nekem is volt ilyen érzésem, de aztán meg vannak napok, mikor mindenki válaszol nekem. És persze én is van, hogy csak átfutom a sorokat, nem válaszolok mindenkinek.

Erszényes

Málnalevél teát én 36. héttől tudom. Én pont azon gondolkodtam, hogy nem merem inni, mert lehet, hogy újra csaszi lesz, és tessék írja is a kismama. Viszont én megjegyeztem a heggyógyulást segítő bogyó nevét.

Egyébként Bencének már több balesete volt, mint öcsémmel együtt kettőnknek, pedig akkor anyu igazán nem volt mindig a nyomunkban, és eléggé szabadjára voltunk ersztve az udvaron.

Mosás:

Roz

Már kezdtem megijedni, hogy én ilyen trehány vagyok. Én csak azt vasalom, amihez hozzáférek rendesen a vasalóval.

Bencénél még én is külön mostam a ruhácskákat és vasaltam. Most már nem mosom külön (majd a babánál), vannak olyan jók a mostani gépek, hogy kimosnak rendesen és amúgy is tiszta környezetben van a baba. Én géllel fogok mosni és öblítőt nem használok, sokszor még magunknak sem. Az öblítő belerohad a ruhába, ami ritkán van mondjuk mosva (pléd). Én még nem próbáltam, de valaki ecettel öblít. Egy nőgyógyász feleségtől hallottam.

Szülés:

Nekem 7 évvel ezelőtt is mondták, hogy nyugodtan bejöhet a férjem. Nem is voltunk felkészítőn, de persze férjem nem akart bejönni. A folyosón vajúdtam, de nem volt vele bajom, annyira el voltam foglalva magammal. Még azt sem vettem észre, hogy kinyílt a hálóing, férjem húzta össze, mert más apuka is odalátott.

Akit érdekel

A Wesselényi utcán megszűnik a játékbolt. 25-éig minden 50 %-os áron van, és ez igaz. Nem arról van szó, hogy jól felemlték az árat, hogy aztán a félár csalogató és hamis legyen. Én vettem nagyon klassz több funkciós csörgőt. 6 hónapos kortól ajánlott. Kép)Még meg sem született, de ilyen szuper csörgő már van. Na én így szoktam vásárolni.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Csak gyorsan.
A Wesselényi utcai játékboltos akciót meg tudom erősíteni, személyesen ismerem a tulajdonost, tényleg minden le van árazva. Nagyon jó minőségű játékaik vannak, mi egy csomót elhoztunk tőlük. A játszószőnyegünk is tőlük van. Mindenféle: társasjáték, babák, csörgők, kézügyességfejlesztő, és vannak fa játékok is. Fiúknak is vannak játékaik, azokat nem ismerem. De láttam, hogy vannak. Kockás fülű nyulacskájuk is van. Kép Az én kedvencem. Kép
Szerintem is érdemes bemenni. Ha nem másért, csak szétnézni.

Nem nagyon tudtam visszaolvasni, még nincs adsl-ünk, nem tudom mit szarakodnak a T-online-nál, már befizettük a csekkeket.... de ha meglesz, akkor jövök.
Rossz ez a percdíjazás. Kép

Azt láttam, hogy Kob hazatért. Kép Hogy sikerültek a vizsgáid?

Mindenkinek jó éjt. Kép
birolili

Ja, és én nem az apás szülőszobán szültem. A függönyös részen voltunk apával. Kép De nem baj, ez volt a legkevesebb.....
Mellettem egy anyuka ctg-n volt, miközben én sikítoztam ezerrel varrás közben... Kép És a szemben lévő ajtón is hoztak be egy anyukát, a doki le is szúrta a szülésznőt, hogy miért éppen itt kellett behoznia, nem látja, hogy éppen dolgozik? nem is tudom elképzelni saját látványomat onnan.... Kép
A cikkhez nem tudok mit szólni..... Én pozitívan csalódtam. Jó visszatérnem a szobába. (Most voltunk látogatni az egyik ismerősömet.)
birolili

Szia Lili!

Nem lehetséges hogy láttam ma a férjedet a Metroban???
Persze csak halovány gondolat.Kép

Zsófival minden ok?

KépKép
KépKép
nana09

Na megjöttünk a dokibácsitól. Kép

Minden rendben és hála az égnek most éppen fejvégűen fekszik Janika. Kép
Azt mondta az orvos hogy még foroghat de aztán úgyis beáll végleg fejvégűre.
Megint megmutatta a nemi szervét az elmaradhatatlan kelléke a vizsgálatoknak. Kép
Holnap reggel megyünk apaságihoz papírért a kórházba az orvoshoz.

Cukker: akkor gondolom te nem is iszod a málnalevél teát.
Császárnál miért nem lehet inni?

Lina: apa megkérdezte az orvostól hogy ihatom e a málnalevélteát. Nem enged semmit megenni vagy meginni amit nem beszéltünk meg az orvossal. Annyira cuki hogy igy tulzásba viszi az aggódást. Kép
Szóval az orvos meg mondta hogy azt ehetek ihatok amit akarok. Mindenkinek ezt szokta mondani (persze csak ha tényleg semmi gond nincs)és ezt régebben annyira komolyan vette az egyik kismamája hogy naponta megevett egy tubus fogkrémet. Hát mondhtom szakadtunk a nevetéstől a rendelőben apa is én is meg a doki is. Kép
Szóval jöhet a bogyó csak apa engedélye kell még. Kép

Mi újság volt ma Lilibabával? Kép

Amúgy én nem félek attól hogy apa nem jöhet be. Úgyis befog jönni ismerem most is mindenhova jön velem. Olyan édi!!! Kép

Most kicsit hosszúra sikeredtem remélem nem baj.

KépKép
erszényes

Lili,

köszi az érdeklődést, 3-as, 4-es, 5-ös... Info, menedzsment, gazd. töri. Csütörtökön mikroökönómia, majd 23-án matek... Ha ezek 2-esre sikerülnek, már nagyon örülök...
Puszi Zsófinak!

Kép

Kép
kobudo

jó reggelt!sziasztok

nem tudom ki dobta fel a mosás témát,de miért kell a baba cuccát külön mosni?persze én is hallottam már róla,de én nem foglalkoztam vele.én nem mosom külön,sőt nem is vasalok,és minden ok.valami sterilizációs oka van, gondolom.

milyen éjszakátok volt?mi most 8-kor feküdtünk le,utána evett 1-kor,fél5-kor.kelt 6-hor de visszaaludt 7-ig.egész jó.

Szép napot mindenkinek!!
mrege

sziazstok Kép

ma nem leszek mert viszem nikit dokihoz de irjatok sokat Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok! Jó reggelt!

Pár napig nem voltam... Eszti nem nagyon talált még magára sajnos. Napközben alig alszik, elalvás után félórával már ébred is Kép. Fogacska sarka kint van, már pénteken koccant a kanál Kép. Lassan adom neki a pipicombot Kép. Most szerencsére a fiúk is jól vannak, oviznak.

Cukker, remélem Bence meggyógyult. Marcinak is tüdőgyulladása volt két ünnep között. Szerencsére csak kezdődő, ezért elég jól átvészelte, csak hőemelkedése volt egy-két napig.

Seriff, lehet, hogy hülyét kérdezek, de ha mindkét helyre felvesznek, akkor mind a kettőt csinálni fogod vagy választasz? Melyiket szeretnéd jobban? Láttalak benneteket valamelyik nap a hétvégén, éppen indultatok valahová.

Roz, de jó, hogy végre Niki járhat oviba. Fényképezőt nem tudom, nekünk más fajta van.

Mrege, akkor Rege alvása teljesen rendbe jött a szuri után? Azt hiszem a 3 hónapost is együtt kapjuk Kép.

Nana, utólag sok boldogságot a kis Daninak!

Kob, gratula vizsgákhoz. Nagyon ügyes vagy, hgy két gyerek mellett csinálod. Hány félév van még vissza?

Lina, ügyesek vagytok Lilivel!
balim

Sziasztok!

Mrege, nem is a sterilitás az oka a különmosásnak, hanem az, h a picik bőre érzékeny lehet mindenféle mosószerre, porra, stb, mi ezért mossuk külön, a vasalás mondjuk tényleg fertőtlenítő.

Balim, ezt inkább úgy mondanám, h az egyikre csak felvesznek, ha mindkettőre akor az elsőt választom. Egyébként a tanterv sokban egyezik. Sajnálom, h Eszter még rosszul alszik, én kopkopkop bizakodom, Tücsök ébredt éjfélkor, de 10 perc alatt elringattam, aztán 3kor evett, és legközelebb 3/4 7-kor, aztán még 8ig aludt. Tegnap negyed 7kor evett és 8-ig aludt, szóval azt remélem, h ez kitolódik, és akkor ár kelhetünk is. Tényleg kapja a pipicombot?

Roz, remélem oké lesz a dokinál minden! Ki vigyáz a kicsikre?

Kob, Te nagyon ügyesen vizsgázol! Kép

Cukker, Bence meggyógyult ?

Erszényes, tök jó, h Minijanika befordult, ne féljetek, ilyen nincs, h nem mehet be Apa Kép!

Lili, olvastad a Kismamát?Van a végén naptár a kül. ételek bevezetésérőlKép.

Kép
seriff

jÓ REGGELT!

Ez a játékbolti leárazás jónak tűnik. Meg kéne nézni. Ott nincs ez a hálós játéktároló véletlen? Tegnap voltunk Szil-Coop banis. Ott se volt, Faktumban sem kaptunk. El vagyunk keseredve.
Roz!
A játéknagykerben sincs ilyen?

Erszényes!
Mikor, hogy juttassuk el Neked a teát? A profilban van e-mail cím, esetleg ott megadhatod a címed, és elvisszük.

Lili!
Ti voltatok úszni? Mikor jöttök?

KépKép
KépKép
sbea

sziasztok

kob grastula a jó jegyekhezKép

Bea! ti hová jártok úszni?kisbékám már kirúgja a kiskádat.lehet nagy vízre vágyik...mit kell vinni úszáshoz?segíts
Lilla hányszor eszik?

Balim!lehet nálunk is a még nem előbújt fogacska a ludas de mi 2 óránként ébredtünk (már megint)

szombatonpótszilveszter volt szegeden: óránként ébredtünk , nagy rossz volt, de apa jót mulatott póker közbenKép

megyek mert fiam bekakit és nem szeret benne ülniKép

KépKép
KépKép
bepa77

csak gyorsan

bea
nem keveritek ti játéktárolókat ??
ami serifféknek van az állo a földön áll és ilyen csibés ami erszényeséknek van az felaksztható és az a hálós az van az ikeában,metroban ...
csibés meg szil-coop ,plus... van

seriff
dédi vigyáz kicsikre remélemmindne meni fog irtam egy a/4 es utasitás adrihoz is ákihoz is Kép bár szerintem felét nem ugy fogja csinálni

rohanuok majd jövök

Kép

Kép

Kép
roz23

Szai Bepa!

Az SZTK alagsorába járunk szombat délutánonként. Van hétköznap is kétszer délelőtt, de akkor nem érünk rá mind a ketten, és az acsak úgy jó, ha ott a család. 1500 Ft egy úszás. Kellemes környezet, hangulat, víz. Ha kell megadjuk a aszámot ahol be kell jelentkezni. Már régóta próbálkozunk egy netes úszást összehozni, de nagyon nehezen megy. Nem kell semmi különleges, csak úszópelus (lehet, hogy Roznak még van fölösleg), meg amit fürdetés után használtok (hintőpor, fésű, ruha stb KépKépKépKép)

Lilla kb 8-kor reggelizik, délben ebédel, 4 körül uzsonnázik, és este 19,30 körül vacsorázik.

Roz!
Igazad van. Mostár nagyon kverjük a dolgokat. szóval a csibés volt szil-coopban. Nekün akasztó kéne.

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Lina, Balim
nektek is köszi! Kép

Lina,
Lenne egy kérdésem. Nem tudom láttad-e a Kismama újságban, szóval a végén van egy baba-mama szoba lefényképezve és az van oda írva hogy ide csak a fertőzők mehetnek. Te (bocs, Ti)Kép ebben voltatok??
És egyébként mi az hogy aki fertőző? Miért van erre egy külön szoba? Milyen fertőző?
Hajasbaba pici lányod hogy van? Amit eddig leírtál, nagyon jó kislány lehet. Kép

KépKép
KépKép
nana09

sziasztok!

nyűgimanó dühöng az ölemben, pedig semmi baja.
alvást gyakoroljuk, ma csak 2* kellett felkelnem hozzá.

roz,
leona rögtön felébred, ha megmozdulok, nem tudom őt kivenni a kendőből és betenni a babakocsiba, főleg most, télen, még a zsákba is. ráadásul már nem 7, hanem majdnem 8 kiló.
örülök, h bejött a citromfű.

dóra, dehogy van bajunk veled! ez a topik nem olyan.

nana,
boldog szülinapot a nagyfiúnak!

erszényes,
a barátnőmmel is ott volt a férje, nem az apásban és nem voltak felkészítőn.

seriff,
méghogy nincs vajúdó!! hát a folyosón már nem is jó vajúdni??? hát hol van még ekkora nagy vajúdó?KépKépKép

Kép
sygnum

bea!
köszi a szám jó lenne..nem tuti hogy megyünk de ki akarom próbálni

syg!gratuka:altatás uúgy mint írtad?

KépKép
KépKép
bepa77

elfelejtettem, h mi is küzdünk a szeparációs szorongással.

mosás-vasalás: külön mosom a ruháit, folyékony mosószerrel, az elején nem használtam öblítőt, kb. 5 hós kora óta sensitivet, vasalni nem vasalom csak a pelenkákat, amiket ma már alig használunk.

Kép
sygnum

bepa,
igen. majdnem alvásig elringatom hintaszékben, aztán be az ágyába. néha elkezd sírni, akkor felveszem, de amint megnyugodott teljesen, vissza az ágyba. éjjel uez. ha nem alszik vissza cicin, be az ágyba. ma éjjel már tök egyedül aludt egyszer vissza, pedig teljesen ébren volt, amikor betettem az ágyába.

Kép
sygnum

csak egy pár sorra

be kell feküdnünk nikivel 3 napra mert valszeg ő is tejallergiás Kép

a játéktárolónak pontot tetem ma végére Kép

szóval

szilcoop- ban van csibés tároló bár most elfogyott de ha van akkro van vagy 10 fajta béka katica elefánt kutya csibe.... és 1510 ft ba keerül

a hálósat mondta barátnőm akasztós hgy matroban épen kifogyoban van árát nem tdta megmondani

a játéknagykerben egy 3.fajta van ez egy négyszögalakú de olyan hálós mint erszényeséké 3 szinben van cuki rózsaszin vad zöld és sárga Kép és 310 ft ba kerü én ebből vetteam zsáknyi plüsünknek de lehet hogy visszamegyek és veszek még ebből fajátból

most rohanok ebédeltetni majd jövök

Kép

Kép

Kép
roz23

Bea,

Ha ilyet szeretnétek...
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567 &catalogId=10103&storeId=22&productId=60948&langId=-30&parentCats=15567*15661*16260
Mi megyünk (valószinüleg) hétvégén az Ikeába és nagyon szívesen megvesszük. Olcsó, 2 méretben és vagy 7 színben van. Nekünk is ilyen van én nagyon szeretem.
Biztosra még nem merem igérni, mert Zsuzsi(én) tervez és Apa ...keresztülhuuza. Kép (időnként)

KépKép
KépKép
nana09

Hú Nana azt megköszönnénk,ha hoznátok!Azt tudtuk,hogy van az Ikeában,de csak ezért most nem akartunk felautózni.

KépKép
KépKép
sbea

Nana,
minden emeleten van egy ilyen fertőző szoba. Én a három napot is ilyenben töltöttem. Semmi extra, nem fertőztem, biztos van valami előírás, hogy kell ilyennek lennie, ezért ráírták.
Mikor én bent voltam a 38. héten a három napot, volt bent fertőző kismama, de ő másik szobában, aminek az ajtajára nem volt ráírva. Amúgy most nem emlékszem, hogy a négyből bármelyikre is rá lenne írva. Én a 314-ben voltam, ebben tologatható a babaágy, és nem kosár, amibe bele se lehet látni.

Erszényes,
ha kell a bogyó, apa engedi, akkor majd megbeszéljük, hogyan juttasuk el.
Lili ma érdekes, éjszaka jó kislány volt, evett, aztán elaludt a hasamon, és csak vissza kellett tenni. Viszont reggel 7-11-ig fent kukorékolt, és úgy csinált, mint aki elfelejtett szopni és levegőt venni, egész nap meg akart fulladni, és nem is szopizott rendesen. Három szopi öt levegő...
Ma vagyok vele itthon először egyedül, három hetes korára eljutottunk idáig, bár már apa készer is látta webkamerán, kaptuk ezért karácsonyraKép
Életében először most elaludt hason, eddig nem szerette, ki se merek nagyon menni a szobából, mindig nézem, hogy vesz-e levegőt. Jó, tudom, hülye vagyok...Kép

Lili,
egyszer feltettél Zsófiról egy képet, hogy már a szülőszobán összetette a kezeit, és akkor beszéltétek, hogy ez jelent valamit. Már nem tudom visszakeresni, de Lili ezt két napja csinálja, mi a jelentősége?

Syg,
holnap megyünk ortopédiára, nagyon szimpi volt a telefonba a doktorbácsi. Azt mondta, igazítsunk mindent a babához, akkor menjünk, amikor nem alszik, eszik, ne törödjünk holmi időpontokkal.

Tudjátok, hogy hol lehet Kecskeméten fa járókát kapni? Olyat amiben Hanna baba szokott ácsorogni, csak mi 100*100-ast szeretnénk kb., és aminek fel lehet emelni az alját.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, mi már rég-3 hónapja- összecsuktuk a járókát,amiben most áll, az az ágya Kép, amúgy ez KIKA-s járóka, és van 100x100-s is, 30 ezer ft körül ( az alja emelhető), még azért ráértek, 3 hónapos kora körül érdemes beletenniKép. De ha nem kell,h összecsukható legyen, nézzétek meg az Alföldben,ott is nagyon sok van. Nyugodtan hagyhatod hason aludni Lilit, Hannácskának se lett semmi baja.

Syg, nagyon írigyellek, h ilyen erős vagyKép! Akarom kérdezni napok óta,h Leo gyakorolja-e azóta is az álldogálást? Vagy inkább kúszik?
Mondjuk rajtam kívül senki nem volt a vajúdó folyosón, úgyhogy engem nem zavart,h ott kell lennem...

Bea, megnyugodtam, azt hittem,h csak az én gyerekem eszik ilyen kevésszer egy nap, de látom tízórai Lillácskának sincs.

Kép
seriff

Nana, láthattad a férjem, nem igazán tudom, h. merre jár napközben. Hétfőnként nagyon keveset látom. Kép

Lina, a kéz összetételének nincs túlzottan nagy jelentősége, csak Syg írta, h. ezt 3hósan szokták csinálni a babák. De az jó, ha Lili baba is csinálja. Kép

Beáék, még nem voltunk, nem tudjuk, h. mikor megyünk. Kellene pedig. De még előtte magamnak veszek egy egész fürdőruhát..... Kép Így bikinit nem veszek fel.... Kép

Seiff, köszi, megvettük a Kismama e havi számát, és olvastam, el is tettem. Kép Lehet, hogy most nemsokára el kell kezdenem.... Kép pihennem kellene többet, innom kellene többet, meg hát egyéb...Zsófit sűrűbben kellene ciciztetnem...... ha még akarok tejet. Kép

Ja, és van adsl-ünk, jövök sűrűbben. Kép
birolili

Lina,

Köszi a választ. Lili szerintem nagyon jó kislány és ügyi is. aki éjjel ilyen szépen alszik. Kép

Tehát akkor csak egy olyan szoba van ahol ilyen tologatható a babaágy? És ahoz kell vmi protekció hogy ilyenbe kerüljünk?

És egyébként az apa bemehet a szobába?
és a babaágy kitolható az ajtóig?

Bocsi a sok kérdésért.Kép

KépKép
KépKép
nana09

Lili,
A metro kis kávézójában láttam, (ha őt láttam egyátalán Kép) és tárgyalt 2 emberkével.

Bea,
Tőletek is kérdezni akartam már, hogy benneteket nem láthattalak pénteken az Alföldben?
A lépcsőn lefelé jönni láttam -szintén talán- a Zsoltit, igazából csak úgy félig mert egy gyerköc (akit viszont sajnos nem láttam Kép )takarta az arca felét.
Aznap volt a kiborulos, síros...napom, ezért kicsit zavarodott voltam, így hát nem nagyon tudom jól láttam-e. Ráadásul csak itthon késöbb jöttem rá...hogy lehet? Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nana, hivatalosan nem mehet be senki szobába, de azért nálunk is mindig bejöttek.....

Lili, nyugi, ne aggódj, amíg eleget pisil, jókedvű, gyarapszik-ha nem is az előírtat, hiszen ahogy bezséltük,már szinte duplázott,és ilyenkor lelassulnak-akkor nincs gond! De egyébként érdemes olvasgatni az nlc-n a szoptatási tanácsadóhoz intézett kérdéseket és válaszokat, rengeteget lehet belőlük tanulni, és a kérdések ismétlődnek....

Kép
seriff

Nana,
igazából van két "eleve" baba-mama szoba, a kosarasok, egy négy és egy kétágyas, ennek szép nagy ablak van az ajtaján, és azon keresztül is meg lehet mutatni a babát, de ugye ki kell venni a kosárból, szóval ha pont akkor jönnek látogatni, amikor alszik, nem túl szerencsés.
A másik két kétágyas nem baba-mamának van tervezve, csak gondolom nagy volt az igény, így átalakították. Itt közös pelenkázója van a két babának, de tologatható az ágya, nincs nagy ablak az ajtókon, viszont ki tudod tolni.
Látogató nem mehet a szobába, sőt, nekem ismerősöm a főnővér helyettes, és utcai ruhában ő sem jöhetett be, csak mikor már fehér cuccban volt, de a babát ki lehet tolni-vinni az ajtóig, csak ne fogdossák. Ezt a szobatársam párja nagyon nehezen viselte, hogy nem nyúlhat a babához. Gondolom most a tél és az infulenza is bejátszott a nagy óvatosságba. Amúgy semmi protkó nem kell, ahol üres hely van, ha van, oda kerülsz. Mikor én elkezdtem szülni, feljött a főnővér helyettes, és már akkor megkérdezte, hogy akarok-e baba-mama szobát, én meg rögtön mondtam, hogy igen, és kétágyast, de amúgy is csak ebben lett volna hely. Előttem pár órával szültek ketten, ők betöltötték a négyágyas maradék helyét.

Seriff,
akkor majd az Alföldben megnézzük a járókát. Igazság szerint azért lenne jó, hogy ki tudjam napközben rakni a nappaliba, és ha nem alszik, akkkor jobban rálátok, és ő is talán 20 percnél többet ellenne abban, ha lát engem, történik körülötte valami. Ha meg elalszik benne, én nyugodtan tudok gépezni a hálóban, ez később lesz jó, ha kapok valami tananyagfejlesztési munkát, vagy ilyesmi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Seriff,
Hát ez az ami ....finoman szólva nem szimpi. Mert vagy akkor legálisan lehessen bemenni, válalva az ezzel járó következményeket vagy tiltsák meg teljesen.

Nekem az egyik legnagyobb félelmem ezzel a kméti korházzal kapcsolatban a betegségek. Én itt más sem hallok csak hogy beteg lesz a baba a korházban, megfázik, elkap vmi nyavaját stb... Amikor legutoljára voltam a dokimnál, egy "friss" anyuka pont a vizsgálat közben hivta, teljesen ki volt borulva mert aznap mehettek volna haza a picurral akit magyarázat nélkül elszakitottak tőle hogy a "baba nagyon beteg lett". ????

Cegléden az nagyon tetszett (meg persze nem is tetszett) hogy szigoruan senki nem léphetett be, nemhogy a szobába, még az osztályra sem.
Nem is volt egy beteg baba sem.

KépKép
KépKép
nana09

nana,
az apával otthon is, na meg már a szülőszobán is úgyis találkozik, tehát én őt beengedném. más természetesen ne járkáljon be. persze járványszezonban ez is más.
de ha éjjel-nappal veled van a pici, akkor tul.képpen kitől kapná el? nem találkozik a többi babával, nem találkozik ápolókkal, orvosokkal annyit.

seriff,
háááát, sok erő kellett hozzá, tegnap ki is voltam bukva rendesen. vas éjjel több, mint 10* kellett őt megnyugtatni, de ma éjjelre úgy látszik máris volt eredménye.
álldogálást gyakorolja, legjobban természetesen a fürdőkádbanmegy, ott még odébb is lépett, annyira vonzó volt a hajkefém. a 4kézlábazást is gyakorolgatja, bár tegnap és ma csak az ölemben nem sír. vagyis most is itt kiabál.

lina,
ő nagyon normális.

nem bírok ma ezzel a kis szarossal

Kép
sygnum

Fogalmam sincs Syg, kitől, hol kapja meg. Illetve ...szerintem az is egy nagy hülyeség hogy a babák akik nem a mama mellett vannak egy emeletet utaznak, lifteznek, "folyósoznak"..stb.

És ha velem is van 24 órában a baba - márpedig velem lesz...- akkor is elviszik vizsgálatokra, fürdetni...ahol érintkezik a többi csöppséggel is. Vagy nem??? Én csak probálom összerakni a képet.

"kis szarost" küldd át hozzánk nyugodtan, nekem ugyis nagyon baba hiányom van. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nana sz.tem minket láttál.Játéktárolót kerestünk.Kép
Syg én sem bírok mostanában az én kis szarosommal.Kép
Seriff tízóraizni nem szokott,mert azt átalussza.Sajnos mostmár ennyit alszik napközben.Csak nagyritkán alszik du.-án is.Ennek meg az az ára,hogy du.-ra jön a nyügi,de hiába teszem le nem alszik.
Lina az alföldben tényleg vannak klassz járókák.

KépKép
KépKép
sbea

Képzeljétek anyukámék megint írtak. Jól meg is ijesztettek minket.

Egész éjjel nem aludtak semmit, mert annyira féltek az állatoktól. A csapatból már sokan betegek is, ugyhogy nem tudom mi lesz még itt(ott).

Az unokatesom - aki szintén nagy világjáró- megnyugtatott hogy az anyukája (az én keresztanyám) vitt magával pálinkát (mint mindig) mert ilyenkor csak az segit hogy ne betegedj le. Jó kis gyomorfertőtlenitő. Kép
Nahát az én anyukám meg az alkohol, két külön fogalom. Nem tudom hogy bírja szegény? Kép
De hát ő akarta. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok

Ma hülyét csináltam magamból, de én is nevettem rajta. A ctg után hívtam a dokim, hogy hova menjek, -azt mondja I. em. Hirtelen megzavarodtam, hogy hol kell felmenni. Kérdeztem, hogy hol kell felmenni, erre ő: a lépcsőn. Kép Jó kedve volt amúgy. Vizsgálat is jó lett.

Sbea

Csak ki ne fosszák a játékboltot, mire odaérsz. Én 2300-ért vettem egy tök jó csörgőt. Apa azt mondja, képes voltam ennyit adni érte? Nem igazán tudja az árakat.

Roz

Ez Nikivel nagyon szomorú. A fene vinné el ezt az allergiát.

Erszényes

Én gondolom, hogy azért nem ihatom a teát, mert, ha újra császár lesz, nem kellene tágulni. ???Talán ezért. Örülök, hogy jól sikerült minden a dokinál. Ügye milyen megnyugtató?Ilyen vizsgálatok után mindig úgy fel vagyok dobva.

Seriff

Köszi kérdésed, de nem igazán még. Sokat köhög, ha levegőre megyünk jobban.

Balim

Nagyon jó nektek, hogy csak rövid ideig tartott a tüdőgyuszi. Bencével holnap kell vissza menni dokihoz, de még mindig köhög, és reggel megint hányt. Most tolbamondást gyakoroljuk, nagyon nem fűlik a tanuláshoz a foga.

Apa kérte, hogy most már csomagoljam el a cuccaim. Kép)
Gyönyörű idő van, kár, hogy a lakásba kényszerülünk. Remélem, hogy csütörtökön már mehet suliba, én meg egy picit megyek sétálni.

Kép

Kép
cukkermáz

Nana, ha tárgyalt, akkor vszínű, h. ő volt. Kép Õ mindig "tárgyal", csak velem nem "tárgyal" mostanában. De jó is lenne, ha többet érne rá....... Vagy csak én vagyok ilyen telhetetlen?????
birolili

Nana, szerintem tök jó lehet Kenyában.... Kép Én Machu Pichuba (jól írtam?) szereték egyszer elmenni. Az az álmom.
birolili

Sziasztok!

Ugy latom elkestem a malnaleveles es Caulophyllumos valaszokkal.Kép

Seriff! A Vadviz utca haz tenyleg nagy, es draga is. Kezdek kicsit belefaradni ebbe a hazkeresesbe. Mindegyikrol kiderul, hogy valami miatt nem jo.Kép
Innen messzirol nem olyan egyszeru az egesz.

Nana, annyira edes a kisfiad ezekkel a mondasokkal.Kép

Kobu, gratula a vizsgakhoz, ugyes vagy!

Fel akarok ulni!Kép
Kép

Kati(d)ÜL(öngél):
Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Cukker, BenceKép

Nana, tesomek Kenyaban voltak naszuton, gyonyoru hely. A majmok bejartak hozzajuk a teraszra.
Ok kaptak oltast, de szerintem ezek az udulohelyek nem veszelyesek.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dora,

Pici Kata gyönyörű ezen az üldögélős képen. Kép
Anya is megint szedett vmit
A többieknek "csak" gyomorfertőzésük van, az igen gyakori ilyenkor.

Lili,
Tökéletesen megértelek. Néha én is nagyon nehezen tolerálom hogy apa 16-18 órákat dolgozik. Kép Kép
De sajna nem tudok változtatni rajta. Válsztani kellett vagy a gyerekeim vagy a pénz. Nekem nagyon jól fizető mhelyem volt, de nem szerettem volna hogy a gyerekem (gyerekeim) 1 évesen bölcsibe járjanak.

KépKép
KépKép
nana09

Dora, kicsilány nagyon hasonlít Rád!Kép

Syg, nagy ráérő időmben beleolvastam a kórházas topicok közül a kmétibe,mert láttam,h van egy új üzenet,és Téged keresett vki a nyári babákbólKép!

Nana, a mi szobánkba sokan jöttek, de nem lett egyikünk babája sem....,szerencséreKép. Pálinkát és whiskyt mi is vittünk Egyiptomba, de a második nap már nem bírtuk, h minden étkezés előtt és után igyunkKép( züllöttek vagyunk,voltunkKép)

Bea, nálunk is ez van, vagy átalussza a tízórait és akkor az marad ki, vagy az ebédet, és akkor az van délután,mint most isKép....

Kép
seriff

Seriff, Bea,
ugyan már! Mi akkor eszünk, amikor éppen kedve van. Én azt sem tudom, mikor kéne tízóraizni. Ha pl. 8-kor kel, akkor minek adjak 10-kor megint cicit, ha meg 11-kor adom, akkor az tízórai v ebéd? Merthogy a kaja az után jön. Szóval hol 11-kor, hol 1-kor, 2-kor eszik, mikor hogy jön ki az alvás. Estig csak elfogy az a 80-100 g kajaKép Ma pl. még nem evett csak 3 kanállal és 2* próbálkoztam vele.

Seriff,
mindjárt megnézem.

Dóra,
Kati is kis mosolygós tündérke. Haspréseket meg csak gyakorolja!Kép

Nana,
sztem a legnagyobb fertőzőforrás a kéz. Persze ha vki beteg, akkor más is, de egy Egészséges embernek a keze a legveszélyesebb. A kórházi dolgozók meg a legeslegveszélyesebbek, mert a jó kis ellenálló kórházi törzseket hordozzák. Ezért mondom, h legyen csak az anya a babával és ha "nem adja ki" a keze közül, akkor kisebb az esély a fertőzésre. Nem hiszem, h az apák viszik be a kis dögöket a babáknakKép
Háááát...bátor anyukád van (vagy felelőtlen?), h oltások nélkül ment elKép
Leonát küldöm, nem tudom, odatalál-eKépKép

Kép
sygnum

Sziasztok.

Dora: gyönyörű kicsi lányod a képen. És milyen ügyesen ül. Kép

Lina: teljesen megértelek hogy aggódsz Lilibaba miatt és folyamatosan nézed szerintem én is ilyen leszek. Kép
De izgi az első napotok kettesben. Kép
Sétálni mikor mentek? Vagy még korai?

Reggel voltunk papírt kérni apasági nyilatkozathoz holnap azt is megyünk intézni.

Nemsoká meg megyübk metróba.

Bea: ha ott van olyan tároló amilyen nekünk van és te is olyat szeretnél akkor veszek ha megtalálom hol árulják a Metróban és akkor megbeszéljük hol tudom odaadni.
Remélem érthető volt amit írtam, kicsit magyartalanra sikerült. Kép

Lányok nektek hogyan vette ki a részét a párotok a babaápolásból, házimunkából meg ami ezzel jár a gyermek születésétől fogva?
Mármint volt olyan amire azt mondta a párotok hogy na ezt nem csinálom meg?

Syg: én azt nem értem hogy amikor momndjuk a kórházban viszik szoptatásra az anyukáknak a babókat akkor átviszik a liftek előtti téren őket ahol sok ember jár-kel és az nem árt nekik? A saját apjuk meg csak üvegen keresztül nézheti meg soxor. Ja és közben tényleg az összes kórházi dolgozó végigfogdossa őket? Ezt nem tartom logikusnak.

KépKép
erszényes

balim!
az alvással kisebb gond volt.aznap aludt kicsit többet.inkább másnaptól olyan idegesen evett,feszengett,kapkodta a fejét.néhány nap után ez is elmúlt.mi február 7-én megyünk újra.ti is?nem is kérdeztem,ikor pongrácznál voltunk,h.miért műtötték esztit?úgy el voltam foglalva,h.még a pongit is alig tudtam követni.nagyon rosszul jött az az üvegtörés az elején.rege nagyon érzékeny a hangokra.elég,ha kicsit gyorsabban húzom le a cipzáramat és üvölt.innentól kezdve bármit csinálhattak vele ott a rendelőben,mindegy volt.
mrege

Syg Kép, hát benne van a nevében a tízórai KépKép! Nem úgy gondoltam én sem, nincs ennyire komoly napirendKép Meg igazából ,próbáltam azt ,h ebédre zöldségfélét adni.

Erszényes, nálunk eleinte a kakis pelenka volt, amire azt mondta Apa:"ez a Tiéd", de kezdettől Õ fürdeti, és nagyon bántja, ha mégsem ér haza addigra...Ja, és fürdésnél az is az altáj tisztogatás az én dolgom, mert hogy néz az,ki h a saját lányát....Kép

Kép
seriff

Seriff: ezt a kakis pelenka dolgot már többektől hallottam, hogy nem bírják a férfiak, viszont helyette fürcsiztetnek. Kép
Nálunk a kuki apa dolga lesz. Kép

Na rohanok indulunk Metróba, remélem találok tárolót. Kép

KépKép
erszényes

Az én férjem is undorodott a kakiscsomagtól, de a végén szó nélkül megcsinálta. Kép
És persze a kuki is az ő asztala.

Syg, én teljesen egyettértek veled. Én sem értettem (értem) hogy a saját apját miért nem engedik be a babához, hisz a születése pillanatában még nem féltették tőle.
De az hogy vki egész pereputtya bejöjjön, na az már felháboritana.
És azt még mindig nem értem, hogy ugye jól gondolom hogy a fürdéshez stb. elviszik a babát?

Leona nem talált ide. Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?