Új privát üzeneted érkezett!

Orsi!
Ja és egy kalappal a holnapi vizsgához, reméljük ez neked egy igazi sikerszéria és ez is meglesz. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Reno! Köszi! Még mindig láztalan, igy már biztos vagyok benne gyógyulunk.

Orsi! de soká van az az UH!!Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Orsi

Gratulálok! Nem semmi nőci vagy!!Kép

Petyaanya

Kép
petyaanya

Szasztok csajok,

Orsi- mégegyszer gratula, bár tényleg nem is tudtam elképzelni hogy nem fog sikerülni. Fogadjunk hogy még a holnapi jog vizsgád is sikerülni fog Kép

Karmen,
Orsikának jobbulást ! És sok sikert nektek is a tesó projecthez Kép

Wish,
Mostmár igazán el kell hogy jöjjön a te időd is, nagyon drukkolok a mielőbbi kezdéshez, persze csak ha te is úgy gondolod hogy kész vagy rá....

Reno,
Melyik nap is mész a cukros vizsgálatra ?

Stella is holnap megy 4D-re ? Én is, én is KépKépKépKép Remélem jól fog látszódni Máté KépKépKép

Képzeljétek, a hétvégén mindkét hajnalban arra ébredtem úgy 4-5 óra között hogy bokszedzés van... remélem ez nem lesz általános jelenség...Kép Ma pedig egész nap izgett-mozgott...Lehet hogy kedvet kapott a tornához ? Szombaton végre voltam terhes-tornán a Brendonban. Szuper volt, csak négyen voltunk, nagyon jó az edző csajszi, tanított bennünket lélegezni, meg minden, és tényleg jól elfáradtam. Vártam az izomlázat a combomban, de elmaradt Kép Úgyhogy holnap újra megpróbálom Kép

Kriszta
26+2

Kép

KépKép
kriszta71

Kriszta!
Nagyon izgalmasan hangzik ez a boxmecs a pocidban. Azért gondolom nem zavarna annyira ha állandosulna. Szegény gyerekek ratatok igazodjanak ki. Az elején mást se hallottak csak hogy jó lenne tudni ott vannak jól vannak. Mire akkorák hogy tudják fizikálisan jelezni addira már nyugira intitek őket... ki érti ezt????Kép (Ez poén remélem nem bántottalak meg mert semmi szándékom nem volt. )

Szép álmokat!

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Jó estét... Kép

Orsi tényleg fantasztikus. De szerintem sok múlik mégiscsak a lelkiállapoton, ő nagyon laza volt mindkét lombikjánál, ahogy végignéztem. A tünetfigyelés, túlzott fizikai óvatosság valszeg nem sokat ér ezek szerint... ha akarnak, jönnek a babák.

Reno, én már túlestem a cukroson a 12.héten a PCO miatt, és egyáltalán nem gáz. Ha tejes-zsömlés, akkor az kifejezetten élvezetes, ha glükózos, és facsarnak bele citromot (nekem tettek bele), akkor olyan, mint egy gejl tea, de meg lehet inni simán. Kép

Drukkolok, hogy jók legyenek a 4D-k!

Wish, én azt mondom, csak 100%-osan menj. Szerintem én jó nagy marha voltam pl. az esküvői lombikommal tavasszal, azt gondoltam, milyen jópofa ez, "Kaális nászút" meg minden, közben hullafáradt voltam, elcsigázott, felajzott, sovány, abszolút rákészületlen erre a megpróbáltatásra. Meg is lett az eredménye...

Kriszta, részvétem az éjszakai pankrációért. Kép Ezt nekem még anyum sem nagyon akarta elhinni, és tényleg, most már eléggé jó alvó vagyok, DE az elmúlt héten kétszer ébredtem 3 óra tájt a műsor miatt. El sem hiszem, hogy egy 200 gr-os csöppség képes ilyesmire, a 17-18.héten... persze nappal szinte semmi, csak finom kaparászások.
A torna valóban jó, és nekem kell is, mert különben tunyulok-hízok elfele. Kép

Kiscsillag, örülök azért, hogy lassan elhagyhatod ezeket a bogyókat! Csak bátran! Kép

Norka (17+4)
s_norka

na, a holnapi jogvizsgára ne tegye senki a nyakát, meg egyáltalán a jogi végzettségemre sem.
egyelőre úgy tűnik, hogy 1ből nem is tudok levizsgázni, mert beteletek a helyek... nekem emg 1 másoddiplománál nincs kedvem már a hallgatói jogaimért harcolni
szóval valószínűleg ugrik az egész... de annyira nem is bánom.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Norka Kép
örülök, hogy leírtad, én nem mertem, mert beképzeltségnek tűnne... de tényleg hiszem, hogy ez az egész rajtunk múlik. Azon, hogy képesek vagyunk-e befogani egy életet vagy nem... nem hiszek a külső dolgok meghatározó szerepében.
és igen... még bármi megtörténhet, de akkor is ugyanígy gondolom. ha nem sikerül valamiért, vagy nem úgy, ahogy mi szeretnénk, akkor is hiszem, hogy bennem romlott el valami.

de persze az is lehet, hogy én gondolom rosszul...

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nóri!

Ha itt vagy még, légyszi nézd meg az nlc privid...

Kép
almodo

LányokKép
Megjöttünk az andrológustól. Hát el sem kellett volna mennünk.Kép
Nov. végén közölte,hogy a párom varicokeléjét műteni kell.Akkor nagyon nem akartuk, de mostanra meggyőztük egymást róla, ezért elmentünk egyeztetni vele a részleteket. MA már abban sem volt biztos, hogy kell-e műteni. Általa elkavart leleteket keresett rajtunk.
Kb. 45 percet töltöttünk nála, aminek min. felét az én piszkálásommal töltött. Mért nem szedtem be a felírt antibiotikumot (lombik alatt???), mért kapkodtam a lombikkal...stb. Épp csak ki nem mondta, hogy miattam nem tapadtak meg a manócskáink.
Felírt egy rakat gyógyit nekem, annak ellenére, hogy minden leletem negatív. Mivel ezt közöltem vele, azt mondta, hogy pöttyös az arcom is. (A sok hormon nyomott hagyott rajta.)
Szóval semmit nem jutottunk előre. Végig azt mondogatta, hogy nagyon bonyolult a helyzet. A szexet azért betiltotta, "amíg nem szól, addig".
Kérdeztem, mi a koncepció, meddig gyógyszerez, mi várható. Össze-vissza habogott, nézegette a leleteinket, majd egymásnak ellentmondó dolgokat mondott. Elkezdett sorolni olyan vizsgálatokat, amiken hónapokkal ezelőtt túlestünk, az eredményei pedig előtte hevertek az asztalon. Persze szóltunk neki. Biztos, hogy gőze nem volt se arról, hogy mi van velünk, se arról, hogy mit kéne kezdenie velünk. Egy dolgot nem felejtett csak el, elkérni a pénzét.
HAzafelé eldöntöttük, hogy most már tényleg elég. Szerda este elmegyünk hozzá megint, és elhozzuk az összes leletünket tőle.

Borsókás

Kép

Borsi
borsókás

Borsókás Kép
mi vaaaaaaaaaaan?
téged akar egy andrológus kezelni? hogy jön ez ehhez?
meg mi ez a hülyeség? milyen antibogyót nem szedtél be?
jajj.... igyál egy pohár bort és felejtsd el ezt a hülyeséget... rémes Kép

és akkor most hogyan mentek tovább?

fel a fejjel!

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi
Lehet hogy az én pici lelkem van nagyon gyatra állapotban, de ez nekem most túl sok. VAlóban csak azon múlna a lombik sikere, hogy képes vagyok-e befogadni egy életet, vagy sem? Nem számítanak külső tényezők? Ez azt jelentené, hogy felesleges az alapos előkészítés, minden eleve elrendeltett úgyis.
Nem tudok ezzel egyetérteni!Kép

Borsókás

Borsi
borsókás

Borsókás Kép
hát pont ez a lényeg, hogy nem eleve elrendelt.
csak én spec. abban nem hiszek, hogy a fekvésen, vagy az ezen azon ételen múlik.
Úgy gondolom, hogy kell bármi, amiben hinni tudunk. Ha a macavibében akkor abban, ha az ananászban akkor abban... kell valami kapaszkodó, de ezt nekünk kell megtalálnunk magunkban.

nem tudom sajnos jobban megfogalmazni, amit gondolok.
de semmiképp sem gondolom, hogy előre elrendelt

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Almodo! Kép

Miss Marple most nem pletykálkodik, de jó eséllyel hallom a következő zebrát száguldani... holnap reméljük ide is ér.
s_norka

OrsiKép
Nekem az a része sántít, hogy az a döntő, hogy képesek vagyunk-e befogadni egy életet, vagy sem. Szerintem erre szinte minden nő képes, aki pedig lombikra szánja magát, az különösen.
SAjnos vannak olyan objektív körülmények, amik ebben akadályoznak (pl. elzáródott petevezető, hormonzavar, kevés kiskatona...stb.) Ezeken többnyire csak külső dolgok segíthetnek, nem pedig a "befogadó" hozzáállás.
Persze biztos, hogy az optimizmus és a hit nélkülözhetetlen, de szerintem nem elegendő a sikerhez.

Valamikor szept. végén talált valami fertőzést a páromnál, ami nemi úton terjedHET. Az én leleteimben nyoma sincs, de őt ez nem érdekli. A férjem három hónapja szedi rá a gyógyikat, és a doki szerint nekem is kellene. Én mindig megkérdeztem Szmatonát hogy szedhetem-e. Õ egy darabig hagyta is, majd a lombik előtt néhány héttel leállította. Ezen rágott most be a doki.
Nem is ez a fő bajom, hanem hogy megbízhatatlan, össze-vissza beszél, és nem látom hogy tudná mit kéne velünk tennie. Ez seholsem megengedhető, de a magánrendelésen engem különösen dühít.
Most már biztos, hogy elhozzuk a papírjainkat, és átmegyünk egy másik dokihoz.

Borsókás

Borsi
borsókás

Az a baj, tökre félreérhető ahogy Orsi fogalmazott. Itt nem a "felkészültségről" van szó, hanem az ellazultságon. De én sem tudom jobban megfogalmazni. Nagyon egyénfüggő a dolog, ráadásul lombiknál ez szinte kivitelezhetetlen. Görcsösen sokkal nehezebb teherbe esni.

Nem tudom, mennyire ismeritek a Lombikbabás lányokat. Csak jó példa Kiwi és Mandarin esete (és ilyen sok van). Mindkettejüknél "éles" lombik, nincs siker. Aztán úgy kapták vissza a fagyikat, hogy hát ez lehetetlenség, hogy sikerüljön, nem is voltak magas sejtszámúak. Kiwi beteg lett, migrénes, hányt. Mandarin letojta az egészet és az építkezéssel volt elfoglalva, bútorokat cipekedett. Mindkettőnél ikrek tapadtak meg.
Egy PCO-s barátnőm, akit Gonallal se tudtak stimulálni (10 ampulla Gonal mellett se lett tüszője, reménytelen volt), akkor lett terhes metformin mellett, mikor szintén költözködött, mázsás súlyokat cipelt plusz 10 km-es futóversenyen vett részt. És még folytathatnám az eseteket.
Erre gondolhatott Orsi. Vannak a szervezetünkben mégis olyan lelkileg vezérelt folyamatok, amit az orvostudomány nem tud befolyásolni, "megpreparálni", viszont döntő sikere van a teherbeesésben, minden objektív akadályelhárítás mellett.

Na, eldugulok.
s_norka

NorkaKép
Én azt mondom, a baba úgyis megtapad ha meg akar. Ilyen "csodababákat" én is ismerek nem egyet. De sajnos nem ez a gyakori.
Amit a végén írtál, azzal azonban egyetértek. A lazaság az akadályelhárítás mellett biztosíthatja a sikert. Helyette csak nagyon ritkán.

Most már én is befogom a számat!
Jó éjt!

B.

Borsi
borsókás

huhhh inkább nem írok semmit most, mert csak még mélyebbre kerülnék. Én úgy gondoltam, ahogy írtam, most visszaolvasva is....

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Borsókás Kép
Ez nem semmi! Meglepődve olvastam, hogy ilyen is van. Szerintem hagyjátok ott ezt az orvost, de minnél elöbb, annál jobb!
Más gyogyi szerencsére nem kell! Kép Írt véleményt a Krizsának és abban benne van, hogy szépen gyógyulok és az állapotom sokat javult. Még két gyógyszer van, veszélyességi sorrendben kell elhagynom őket. A legveszélyesebbet már nem szedem! Kép Tanácsot nem nagyon mondott, csak, hogy hajrá, előre a babócá(k)ért. Kép
Ti mikor akartok második lombikra menni?

norka Kép
szépen nő a pocaklakód? Kép Lehet tudni már, hogy kisfiú vagy kislány?

zsebi Kép
Én sem bánnám, ha akár egész éjjel boxolnának a pociban, csak már ott lennének!!!

Lányok! A hüvelyi UH nagyon fáj?? Kép Vagy simán "csak" kellemetlen?

Ja és kedd van már csak 1 hét!!! Kép

*
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Orsi,
Én most olvasó üzemmódot választottam egy időre, de most nagyon a szívemből szóltál.
Egyetértek veled, a külső tényezők sokkal kevésbé fontosak, mint a belsők. A legfontosabb szerintem is az, hogy képesek legyünk befogadni a csöppségeket.
Viszont bárhogy is gondolkodik az ember, racionálisan annak az esélye, hogy egy baevatkozás sikerrel jár 30% körüli. Nem feltétlenül bennünk van a hiba, ha nem sikerül. Sok tényezős ez a képlet, a legsúlyosabb belőle a befogadás.
Szerintem.
Mka
Vendég

Sziasztok,

tudom, Orsi hogyan gondolta, csak tompítani akartam az élét. Kép És milyen érdekes, hogy Mka nekem eszembe jutott este, mielőtt írt! Mert annak idején, mikor babás lettem, ő írt valami olyasmit nekem, hogy a "káoszt én csináltam magamnak" - vagy vmi ilyesmi, és ez bennem nagyon megmaradt. Kép

Lányok, tulajdonképpen még nekem is hasonló jutott eszembe, mint Mka-nak, esti fürdéskor. Hogy miért van ez a 30%, mikor a technika összehozza a babákat, odateszi őket, tehát a munka 80%-át elvégzi. Már blaszto beültetést végeznek 6 naposan, több száz sejtes babókkal, itt az esély elvileg 99% kellene hogy legyen, de 50% sincs. Nekem az az érzésem, hogy az esélyeket mégiscsak két dolog csökkenti igazán: az egyik, hogy a hormonokkal nagyon bele tudnak nyúlni valamibe (miért sokkal sérülékenyebbek a lombikos terhességek?), a másik, hogy a lelkiállapot nem kedvez a dolognak, és minden nő azért ezt többé-kevésbé stresszesen éli meg. Tehát az, hogy itt technika van, meg mesterséges állapot, akkora hátrány is, mint előny a baj megoldásában. Ezért gondolom azt, Borsókás, hogy szegény baba nem mindig tapad meg, ha akar se. Ezért kell végigmenni sok esetben 3-4-5 lombikon is.
Én már ezeknek tudatában készültem a 3.októberi lombikra, amire végülis nem került sor, mondanom se kell, mínuszos lelkesedéssel, dehát a párom ragaszkodott hozzá az öribaba project miatt...

Almodo, majd írj!!

Jövő kedden látom majd a babát, és akkor talán végre nevet is tudunk neki adni. Kép

Norka (17+5)
s_norka

Icsilya!
Szívből gartulálok! Mindannyian példát vehetünk tőled lazaságból. Azt gondolom, a sikertelenség egyik oka talán az, hogy annyira görcsösen akarjuk! Tudom, hogy ez nem szándékos, de az egész kezelés alatt benne van az emberben, hogy mindent másodpercre pontosan betartson, pihenjen, imádkozzon, azaz minden létező oldalról segítséget, megerősítést nyerjen. Talán jó, ha ilyenkor az ember lányával történik valami, ami lefoglalja a gondolatatit.

Lányok!
Bízzatok benne, hogy Ti lesztek a következők, de addig is vegyetek egy jó könyvet, járjatok moziba, rendezzétek át a lakást vagy mit tudom én. a lényeg, hogy ne napi 30 órát a lombikra gondoljatok. Szerintem ez hozzáad a 30-hoz még legalább 10%-ot.

Judit
cjud

Kiscsillag Kép
nem fáj, és nem is kellemetlen. Irrigáltál már valaha? na, kb. olyan... de a szexhez is hasonlíthatnám Kép Kép Kép csak kisebb az élvezet Kép

Szóval gondolkoztam ezen az egészen, és most hosszú leszek, de talán érthetőbb.
Pszichológusok által elfogadott tény, hogy az összes betegség kb. 90%a az pszichés eredetű - ezért nem is beszélnék most azokról az esetekről, ahol veleszületett probléma, vagy hajlam okozza a galibát.
Igen tudom, hogy lehet, hogy túl nagy hangsúlyt fektetek a psziché erejébe, de elhiszem ezt a 90%t. Általában az okozók tudatalatti okok, amiknek szerintem utána kellene járni. Nem mondom, hogy egyedül ez okozhat sikertelenséget, hiszen lehet az embrió is sérült, vagy a hormonok miatt ahogy Norka is írta megzavart a hormonháztartás, de akkor is a psziché szerintem az egyik legfontosabb tényező.

Egy eset: van egy barátnőm, aki hosszú idő után esett teherbe, 32. hétre megszülte a babáját, majd a baba 1.5 hónapos korában elkapott egy betegséget, ami miatt nem tudta szoptatni. Az utolsó esetet leszámítva, semmi kimutatható oka nem volt sem a meddőségüknek, sem a koraszülésnek.
Ilyenkor mondom, hogy annak ellenére, hogy éveken keresztül próbálkoztak és tényleg harcolt a babáért, valahol a tudatalattija harcolt az anyaszerep ellen.

Talán most érthetőbb voltam.

tényleg nem akartam senkit megbántani, elnézést ha sarkosan fogalmazok, aki régebb óta ismer az tudja, hogy ami a szívemen az a számon.

Borsókás Kép
ne haragudj, ha tegnap megbántottalak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya Kép
Na, most jól megfogtál. Mi az az irrigálni??
Teljesen tudatlan vagyok ilyen téren. Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok,
Borsókás
nagyon sajnálom, hogy ilyen orvossal kell küzdenetek. A Bolgárkerék utcában dr. Lantosnak hívják az andrológust, csak megadott időpontokban rendel. Tudom, hogy másnak rossz véleménye a családtervezőről, de szerintem megér egy próbát. Amikor a párommal ottjártunk sok pasi várt rá, az én párom is meg volt vele elégedve.

Icsilya,
gratula!!!
monyo

érdekes ez amit itt már többen is a lazaságról írtatok... annyit furcsa, mert én nem éreztem magam lazának, meg alapvetően nem gondolom, hogy az a "laza mami" típus lennék. (de lehet, hogy akkor most ezt nekem is át kell értékelnem magamban)

ha nem néztek hülyének, akkor leírok valamit, csak ne küldjetek lipótmezőre:
szóval a fiúk lombikja alatt én már jártam kapcsolatanalízisre, és akkor soha senkinek nem mondtam, de onnantól, hogy megtapadtak (napra pontosan tudom, mikor volt) folyamatosan éreztem őket. Most ugyan kapcsolatanalízisre még nem járok, de a 9 hónapnyi terápia azért annyit megtanított, hogy hogyan tudom a gyakorlatokat egyedül is végezni. szóval csüt. volt a beültetés, és pénteken még mind a három manót éreztem, aztán szombat-vasárnap elég sokat veszekedtünk a párommal, és tényleg megfordult a fejemben, hogy minek is nekünk még ygerek... na innentől jött a kálvária, mert hétfpn sajna egyikük sem volt meg, és totál üresnek éreztem a méhem, aztán keddre "összeszedtem" 1 babát Kép ő aki megmaradt. Az, hogy alacsonyabb a HCG egy kicsit a kelleténél azzal magyarázom, hogy bizony az én bizonytalanságom miatt később ágyazódott be. Ha nem sikerült volna ez a transzfer, akkor meg egyértelműen tudnám az okát, hogy bennem volt a hiba.
(pont amiatt félek még kicsit az UHig)

de most nem néztek hülyének, ugye???

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kiscsillag Kép
hüvelyöblítés Kép én szoktam lactobacillusos oldattal, mert jót tesz a hüvelyflórának.
de terhesen tilos!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép Nóri Kép

Hmmmmm, nem is tudom.
Nem igazán szerettem sosem azt a vizsgázót, aki velem együtt izgult odakinn, aztán meg bement, kijött és okoskodott. Mindegy.
Ettől függetlenül persze mindebben van valami, csak most megint arról beszélgetünk, hogy ki milyen babaruhát és hol vett... magyarul most megint kicsit beletapostatok annak a lelkébe, akik még az előtt állnak, ami nektek már sikerült!
Igen, elhiszem, hogy fontos a lélek, meg a befogadás is, de vannak egyéb tényezők is. És nekem ne mondja senki, hogy aki 2 meg 3 éve próbálkozik, annak nem volt legalább 1 olyan hónapja, amikor befogadó lett volna!
Most egy csomó mindent kitöröltem, amit leírtam, de nem vagyok mérvadó, mert épp nem vagyok jó passzban...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Icsilya Kép
Akkor kicsit megnyugodtam, azt nem mondom, hogy teljesen. Kép Mert a félelem azért ott van bennem, legbelül, mélyen. Kép Meg egy "idegen" férfinek sem könnyű kitárulkozni. Kép Na, majd meglátjuk, azért köszi az infókat!!

*

Kép
Kép
kiscsillag

Fanni! Kép
Értem, amit érzel. De egyvalamiben nincs igazad, csak akkor még talán nem voltál topiktag: én már akkor is "filozofálgattam", amikor sehol sem volt a gyerek. Nem nyáron. Még jóval-jóval előtte! Annyira racionális lény vagyok sajnos, hogy nem tudok mit kezdeni a misztikummal meg a százalékokkal, és mindig meg akartam fejteni. Gyanítom, most sem sikerült... Kép Hiszen felettem is a misztikum győzött.
s_norka

OrsiKép
Hatalmas gratula a jó eredményhez!!!
Nagyon kiváncsi vagyok mit mutat majd az uh!

Lányok!
Picit később jövök majd a képekkel, jó?
Stella

Kép
stella9

Lányok, azt érzem, nem tudok már ennek a topiknak nyújtani semmit, hiszen valahol Fanninak igaza van. Vagy arról beszélek, hogy mi van a babával (mi más történne most az életemben, ami fontos, és ez érthető, hiszen évek óta ez a KP-i kérdés nálam), vagy - igaz, jószándékkal - próbálnék olyan irányba terelgetni - psziché, elfogadás, ellazulás, pszichodoki, mindegy -, aminek hasznosságáról szentül meg vagyok győződve, de ez okoskodásnak tűnik. Bár próbálnék nem érzéketlen lenni - nem hiszem, hogy sokszor elszalad velem a ló -, mégsem sikerül ezek szerint.
Hiába, értem én, hogy már a part másik szélén vagyok, és az nem olyan, mintha ott maradtam volna. A tapasztalataink is mások.

Úgyhogy azt hiszem, én is hátrébb vonulok és csak csendesen drukkolok tovább.

Ölelek mindenkit: Norka
s_norka

Akkor a képek:

Olivér puszit nyom Botond buksijára:
Kép

Botond meg élvezi a helyzetet:
Kép

Kép
stella9

Sziasztok,

Aki bizonytalan a lapar miatt ajánlom figyelmébe az alábbi linket található, 120. műsort!
Renoka, itt a jó öreg Kabdebónk!

http://www.hirtv.hu/?tPath=/musorok/&article_id=55006

Farkaskoma

Kép
farkasok

Stella Kép
Hát ezekhez a képekhez nagy fantázia kell, hogy lássunk valamit belőle. Vagy csak én látok barna "foltokat" fekete alapon? Te biztos látod, mert Te vagy az anyukájuk. Kép
Küldök neked valamit. Kép

*
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Stella, nagyon cukik a srácok és tök jó, hogy már így szeretik egymást!

Csak, hogy én se maradjak ki az eszmefuttatásokból... Tény, hogy az "elengedés" segíti a dolgok kedvező alakulását. Igaz az is, hogy a lombikozás körüli körülmények mindannyiónkat megviselnek valamennyire, de az akarás, a vágy és a remény erősebb azoknál a félelmeknél, mint az injekció, leszívás, kitárulkozás stb. Nincs olyan dolog, amire ne vállalkoztam volna, ha azt mondják az orvosok, hogy ezzel is növelhetem az esélyt, így mentem a műtétre is, holott semmivel nem biztattak. Úgy gondolom, ezzel itt mindenki ugyanígy van. Tehát a lelki ráállás igenis meg van mindenkinél, aki már odaáig eljut, hogy "mesterséges" segítséget kér, tehát a hálószobája ajtaját megnyitja a szakemberek előtt. Abban inkább hiszek, hogy a babák döntik el mikor akarnak jönni, fent csücsülnek és várják a nekik (és nem nekünk) megfelelő alkalmat. Ellentmondás az a szörnyűség, amikor megerőszakolnak vkit és teherbe esik, itt nem lehet szó lelki befogadásról, azt hiszem. A kp-i témáról való figyelemelterelés, programok, utazás, munka stb. tuti, hogy jó a mamának, mert a folyamatos görcsöléstől elfárad és elcsügged a szív. Nehéz kérdésbe ütköztünk, én is értem, hogy mit akart mondani az Orsi, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy pl. Fanninál bármi is ne stimmelt volna lelkileg néhány hónappal ezelőtt. Mindenki más, mindenkinek más a jó, nincsen erre recept, annak idején a Kaáliban a doki nekem azt mondta, ha tudná, hogy miért nem tapadnak meg, már a Bahamákon lógatná a tengerbe a lábát és sosem kellene dolgoznia. Találgatnak ők is, felhasználva a legújabb kutatási eredményeket, reményt adnak nekünk. Még egy történet eszembe jutott egy rettenetes házaspárról, akiknek elsőre sikerültek a lombik ikrek, majd visszamentek a tesókért, akik szintén megtapadtak, de mivel az első hónapoknban a szülők között megromlott a kapcsolat, elvettették a babákat. Majd miután kibékültek, újra visszamentek és akkor is elsőre sikerült, szerencsére már csak egy baba. Kérdezem, szerintetek ezek milyen emberek? Lelkileg?

Száz szónak is egy a vége, érzékenyebbek vagyunk a kelleténél, de itt mindenki jót akar a másiknak, ezért maradjunk is így együtt. Nóri ne menj sehova, rád is nagy szüksége van mindenkinek, attól, hogy nem mindenben egyezik a véleményünk a másikéval, még nem jelenti azt, hogy visszahúzódjunk.

Én sem vagyok ebben a témában egy laza típus (érdekes, másban igen), végigparáztam az első hónapokat, ti segítettetk át ezen az időszakon. Szükség van itt mindenkire.

Süt a nap is!
reno
24+4
renoka

Köszönöm, Renoka Kép
Minden sorral egyetértek, amit írtál!

Nóri Kép
Tudom én, hogy a jószándék vezet... tudom, mert terhesen én is úgy szerettem volna adni mindenkinek! Egy jó szót, egy mosolyt, egy segítő jobbot, bármit!
Ne tűnj el, hiszen szeretnénk tudni, mi van Veled, hogy fejlődtök Te és a baba, de amikor írsz valamit szépen kérlek, jusson eszedbe az a sok-sok hónap, amikor még csak küzdöttél azért, ami már sikerült Neked, megérdemelten!

Az biztos, hogy érzékeny vagyok nagyon... szóval bocs, ha megbántottalak!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Kriszti! köszi

azért ezen már én is sokat elgondolkodtam hogy amig akartuk a babát miért nem sikerült. pedig a lombik alatt ugy éreztem ellazultam, de nyilván azért mindig ott volt az izgalom sikerült -e. Ahogy elfogadtam nem lehet saját babánk, 2 hónap mulva terhes lettem. Én is többeket ismerek akiknél igy történt. Na igen ám, de könnyü mondani ne izguljon valaki meg ne is gondoljon rá, ez nem igy megy.
Én most sokkal nyugodtabb vagyok, de ha elkezdjük a lombikot, tudva csak 2 lehetöség maradt tuti nagyon izgatott leszek.

Stella! a 2. képet látom, az 1. nem tudom kivenni sajna. De megható máris puszilják egymást!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Stella!

Cukik a babócák. Már most látszik, hogy jó testvérek lesznek.

Norka!
Nem szeretném, ha eltűnnél. A "vitában" mindenkinek igaza van. Az egyikötök erről az oldalról, a másik a másik oldaról nézi a dolgot.

Az én esetem:
Lélektanilag nagyon sok múlik, hogy sikerül-e a lombik.
Nekem azt mondta a Kr. doki, hogy Magyarországon a nők 1%-a olyan egészséges, mint én. Fizikailag semmit nem találtak.
Donor spermát használtunk, mégsem tapadt meg.
Ezek szerint nem voltam toppon.
Én utólag beismerem, túllihegtem a dolgot, túlságosan akartam,nem tudtam mással foglalkozni.

Timi
latimi

Stella Kép én bizony látom az édes pofijukat a fiúknak !! Nagyon-nagyon jók a képek !!!

mniki

Lányok!

sokan valószínűleg nem is tudjátok, hogy ki vagyok, mert nagyon ritkán írtam, de nap mint nap olvaslak titeket, és rengeteg erőt adtok, adtatok nekem is az elmúlt 14 hónapban.
Így szeretném veletek is megosztani a hírt:

tegnap este - Norka bátorítására - teszteltem, és pozitív lett. Kép Kép Kép Kép
A mai vérvétel szerint HCG 226, Progi 190, elvileg ma vagyok a 17. napon pé után.

Spontán jött össze, következő hónapban kezdtük volna az inszemeket. Kép

Annyira boldog vagyok! Kép

Almodo

Kép
almodo

Almodo!

Gratulálok. Úgy látom, a 2006-os évben nagyon sok baba lesz. Ez csúcs.

Timi
latimi

Alamondo Kép
Nagyon gratula nektek! Kép Kép Kép
Ilyen nagy HCG az nem iker babók??

*

Kép
Kép
kiscsillag

Almodo : nagyon gratulálok !! Nem az nlc-s PCO-s topicról ismerhetlek ??

Mesélj már, kaptál pé segítő gyógyszert, vagy teljesen spontán sikerült ???

mniki

AlmodoKép
Hatalmas gratula!!!!
Újabb spontán baba!!!
Ez annyira jóóóó!!!!!

KiscsillagKép
Almodo magas HCG-je tényleg jelenthetne ikerbabókat, de mivel a peteérés utáni 17. napon mérték, nem olyan biztos!
De persze reméljük a legjobbakat Kép!
Pusza
Stella

Kép
stella9

Almodo Kép
gratulálok a spontán babához, szép a HCG, a progi is tökéletes!

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Almodo,
Gratula, emlékszek rád, de semmi történet nem sejlik fel. Remélem sokan leszünk még ilyen szerencsések!

Eszmefuttató Drágáim,
Teljes mértékben egyetértek Snorka, Icsilya, Renoka elmékkel! Nekem ugyanez a meggyőződésem, és azt azért féltve jegyzem meg, hogy mindannyian járunk/jártunk valamilyen pszicho vagy kapcsolatelemzős dologra. Én inkább ezeket a 'tanfolyamokat' önismereti tanfolyamnak nevezném, mert én is olyanokra jövök rá magamtól és amelyekre kapok külső megerősítést - lélekbúvár néni -, hogy ettől látjuk mi egy kicsit másnak a dolgokat. Õszintén szólva, kár hogy az csak akkor fordul ilyen segítőkhöz, ha bajt érez, vagy valami nem sikerül, pedig biztos megelőzhető lenne minden kínunk. Tehát igenis lelkileg készen kell állnunk a dolgokra, még akkor is ha nem tudjuk, hogy készen állunk rá.

FArkasok J

Kép
farkasok

HÚ, lányok!Kép
Végigolvastam a mai termést.Eszem ágában sem volt ekkora vihart generálni!
Szerintem attól szép a világ, hogy mindannyian kicsit mások vagyunk. Még akkor is, ha most egy nagyon fontos dolog össze is köt minket. Tehát őszintén szeretném, ha mindenki itt maradna, és segítene minket a hosszabb-rövidebb várakozás alatt!(NORKA!!!!)
Utolsó mondataim a témában: én FAnnival értek nagyon eggyet. Nálunk a páromnál van hiba, nálam semmi. Képtelenség, hogy az elmúlt 2 évben ne lettem volna pszichésen megfelelő állapotban a babásodáshoz!

OrsiKép
Egyáltalán nem bántottál meg. Csak én nem nagyon tudom befogni a szám, ha valamivel kapcsolatban más a véleményem. Bocsi. Most már megpróbálom visszafogni magam.Kép

AlmodoKép
Szívből gratulálok neked. NAgyon jó ilyen híreket hallani!

Borsókás

Borsi
borsókás

Borsókás Kép
ezek szerint akkor mi K. Orsik ilyenek vagyunk Kép
nem vagy véletlenül bika??? Kép Kép

örülök, hogy nem lett itt nagy vihar, mert sajnáltam volna.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Én oroszlán vagyok! Az sem sokkal jobb ebből a szempontból!Kép
Kép

Borsókás

Borsi
borsókás

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X