Új privát üzeneted érkezett!

Cukker, jobban jársz,ha viszel, mert elég kétes állapotok uralkodnak az UH előtti wc-benKép, pedig biztos ott is van táblázat. Én egyszer hibáztam,nem vittem,és amilyen béna vltam, még az orvosi szobánkig sem akartam elmenni, na szóval épp ott állt kint 2(!) takinő,és kérdeztem,h szappan, wc papír van-e. Na úgy néztek rám,minha a Marsról jöttem volna.... Egyszóval: vigyél( reggeli első, lehetőleg középsugaras).

Kép
seriff

Seriff,
én sem mértem, főleg az elején. Ugyan minek? Aztán elkezdtem méregetni. Onnantól aggódtam, h eleget eszik-e. Minden szopizást mérni egy óriási nagy baromság. Ez a legeslegnagyobb stresszforrás. Mérjék meg ők, aztán úgyis adnak neki pótlást, akármit is írunk alá és akármit is mondanak.
Ki tudja, mit kapott szerencsétlen éjjel. Az egy dolog, h én nem adok neki cukrot, de nem tudom elhinni, h egész éjjel elvolt azzal az egyetlen egy szopival. Biztos, h kellett kapnia vmit. Én meg amúgy sem aludtam szinte semmit, inkább lettem volna vele.
Tőlem nem is nagyon kérdezték, h mennyit evett. Talán csak 2*.

Ja, igen, a babák álmodnak.

Kép
sygnum

Cukker,
azt hiszem, ez a kulcsmondat:
"Azt hittem, hogy mindennek így kell lennie."
Sztem a nők nagyrésze így gondolkozik és ezért tartunk itt. Ezért érezzük (vagyis én nem) tűrhetően vagy akár még jól is magunkat a kórházban.
Bár nem mindenki. A barátnőm pl. azt mondja még 1,5 évvel a szülése után is, h ő többet nem szül, mert ő ebbe a kórházba mégegyszer nem megy.

Kép
sygnum

Sygnum

Fiatal voltam. Végig itthon voltam táppénzen, net nem volt. Vettünk egy könyvet, azt elolvastam. Francia volt az írója, persze, hogy minden másképpen történt, mint ahogy abban leírták. Csak egy dolog. Nőgyógyász ugyan soha nem vizsgálta meg a mellem, még akkor sem, amikor szülés után visszamentem hozzá a csomók miatt. Elküldött az SZTK-ba.

Vannak szervezetek, nekik kellene ezeken a dolgokon változtatni, nem pedig csak hülye felméréseket csinálni. Nem nekem, aki alig élek szülés után, nagy sebbel a hasamon.

Egyébként írod, hogy ezért tartunk itt. Ezt én érteném a hálapénzre is. Elkapatjuk az orvosokat.

Seriff

Köszi, viszek magammal mintát. Nálam mindig van törlőkendő szappan gyanánt. Kép

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!Úgy látom ez a kórház téma mindenkit nagyon felcsigázott!Én ilyen és ehhez hasonló okokból nem akartam itt szülni.A Félegyháziban sem volt velünk éjjela gyerek,és addig amíg nem kaptam meg Regét(3.napon kaphattam meg),addig rosszul evett.Amint nálam volt,minden helyreállt,és mikor kihoztuk már 100 gr-okat evett.KépAmúgy még azért is jobb a baba-mama szobás megoldás,mert kutatások bizonyítják,h.sokkal hamarabb felépül az az anyuka a szülés után,akinél nála van a gyereke.Sebekre gondolok,méhösszehúzódás,erőnlét..stb.Valahogy a gyerek ellátása motiválja,h.minél gyorsabban helyreálljon.NYilván ez nem tudatos.
Félegyházán nem mutatják meg a fürdetést,csak ha külön kéred,és a mérés minden evés előtt,és után van.Ez tényleg baromi stresszelő.Az éjszakai cicimegduzzadásról nem is beszélve.KépHa tehetem a következőt Pesten szülöm,de ez azért nem egyszerű.
Nem megyünk sétálni.Kép Függönyt varrok a konyhába.Kép
mrege

Egyébként ez a téma most nekem nagyon nem jön jól így szülés előtt. tudatosan nem akarom heccelni magam. Kép

Kép

Kép
cukkermáz

Lényok köszi az infókat mindenkinek! Kép

Cukker: én is úgy vagyok vele mint te hogy fő a nyugalom!

Én ezt az egész kórház dolgot átlapoznám és már itthon lennék Minijanikával. Ehhez képest 2 hónap múlva szülök és még előttem minden. Egyik pillanatban tökre felkészültnek érzem magam, aztán meg úgy vagyok vele hogy jó ég mi lesz velünk?!
Kép
De általában jó pillanatom sokkal több. Kép

KépKép
erszényes

Oké, nem írunk, nem heccelünk a kórház témával Benneteket Erszényes és Cukker! Minden rendben lesz, nyugi! KépKépKép

( Azért került szóba ez az egész,mert most jelent meg a cikk, meg aztán az ember hónapok múltán már "ráér" azon gondolkodni, h mi volt a gáz, ott akkor ezek nem annyira izgattak fel!)

Kép
seriff

Mrege,
mikor én voltam kórházban, akkor is annyira látszott, hogy ki van baba-mamában, és ki nem. Aki nem volt bármilyen okból abban, azok arról beszélgettek a tusolóban, hogy már felmentek egy emeletet..., én meg mikor törölköztem, akkor feltettem a radiátorra a lábom, mert kényelmesebb volt, lehajoltam a leesett kupakért..., aztán meg kérdezték, hogy komolyan csinálom ezeket, és nem fáj? Tényleg nem ér rá az ember a saját nyűgjeivel foglalkozni.

Erszényes,
tudod hányszor éreztem ugyanazokat, mint Te, egyik pillanatban természetes volt, hogy szülni fogok, gyerekem lesz, másikban meg megrémisztett az egész.

Ja, és rám a kórházban a hazamenetel előtti éjszaka rámjött a sírás, hogy nem akarok hazamenni, szóval nem olyan rossz az a kórházKép Az tetszett a legjobban, hogy nem kezeltek betegnek, hisz nem is voltunk azok. A vizit sem volt komoly, volt hogy elfelejtettek lázmérőt hozni, mondták, hogy nem érdekes, a folyosón nagyon jó társaság volt, együtt ettünk, beszélgettünk, jól éreztük magunkat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

mi viszont sétáltunk egy nagyot. robi természetesen tolta az üres kocsit, leona meg rajtam aludt kendőben. jól el is fáradtam a petőfitől a széchenyiig.

cukker, erszényes,
már nincs min aggódni, a cikk szerint mindent lehet. csakl azt tudom mondani, h kérjetek és kérdezzetek. erre sajnos még szükség van. de nem lesz semmi gond!

Kép
sygnum

Na én még utolsó este szaladtam is egyet a tusolóból a nővérekhez,mert egy csajszi épp összeesni készült a tusolóban, leültettem a székre, aztán elstartoltam...

Syg, KépKép

Kép
seriff

csak ennyire van időm: betegelégedfettségi papírt adtak, de nem töltöttem ki(szept)

KépKép
KépKép
bepa77

sziazstok Kép

cikket még minig nem olvastam el semmi időm nem volt

seriff
hát nem pihentem még most is vár rám egy csomoó meló összepakolás az egész napután
tegnap átvittem anyuékhoz gyerköcöket de 1/2 12 ig tuti maradnoim kellet mert áki nem nagyon volt el ugyhogy megettem ákit elaltattam és ugy jöttem el és akkor már 1 óra volt 3 ig aludt áki addig itthon gyorsan csiáltam a dolgaim meg apa vett egy dohányzó asztalt ugyhogy annak csináltam helyet megszekrényekből pakoltam ki mert már megint dohosodik szóval semmit nem pihenetem ráadásul 4 kor rámcsörgött anyu hogy menejk mert áki nincs el velük 1 órát nem birt ki nélkülem nem tudom mi lezs vele kedden mert vinnem kell nkit a góghoz és az nem 1 óra lesz ráadásul ez sem tudom hog lezs mert most rájött hogy nem fogadja el mástól kajcsit jól nézünk ki na majd lesz valahogy

syg
jó kis túralehett a kis 7 kg leoval Kép de lgalább levegőztetek ha el alszik akkor sem tudod beleteni kocsijába?

kob .
mikor mész szegedre legközelebb?hogy haladsz a tanulással ??

mennem kell mert niki teát kér meg akko rmár el iskezdem rendrakást
majd még belesek

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,
csak gyorsan: szerda délután és csütörtökön du. jövünk vissza. Pelus kell? Kép

Kép

Kép
kobudo

Syg,
mail ment!

Kép

Kép
kobudo

sziazstok Kép

kob
majd küldök mailt

syg
képzeld most én is iittam citromfű teából meg tibor is meg egy kicsit niki is hát nem tudom hogy mikor volt utoljára ilyen nyugott éjszakánk de most komolyan adri 3 kr nyöszörgött de ki sem jött bementem kért hamikát megttem és aludt tovább meg nem ébredtem arra hajnalban már tibor tv-zik mert nem tud aludni szóval tök jó volt egész jót aludtunk és ugy érzem mintha sokkal pihentebb lennék meg valhogy gyugodtabb bár ezt nem kiabálom el mert még csak9 óra Kép még fel eccelhetnek valamivel ma Kép

egykörkérdés van valakinek fuji digitális gépe??
vettünk most egyett de hiába probáljuk az élességet bállítani nem sikerül már az egész utasitástelovastuk de nem találuk mi lehet baj az egyik baj az hogy a kiejlző nagyon sötét hiába állitjuka maximumra az erősséget akkor is olyam marad

kapott niki egy nagyon "dögös " rucikát egy fekete bársony nadrágot de olyan hogy nyakában meg lehet kötni trapéz szárú olyan csini benne az este felprobáltuk le sem akart venni probdukálta magát táncolt ugrált olyna szép volt Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,
azt hiszem, amivel mi csináltuk a képeket, az egy fuji finepix, ez a Szláva céges gépe. Csak ő most nincs itthon, mától sajnos dolgozikKép
Felhívtam, azt mondta, hogy ezen a gépen az a legjobb, hogy ha automatára állítja az ember azt a fenti kör alakú valamit, és akkor jó, mi se szoktuk állítgatni. Nem tudom, pontosan a tietek milyen tipus, van e rajta ilyen AUTO felirat?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nana, remélem végre (harmadszorra eltalálom) Boldog Szülinapot Daninak!

Kép
seriff

nana
nagyon-nasgyon sok boldog szülinapot kíváok daninak Kép

tegnap ezért kértem kobtól a táblázatot hogy megnézem hogy jól emlékszem e hogy 9. mondtál de ez hülye gép nem nyitja meg igy seriffre hagyatkoztam Kép hátha ő jobban tudja Kép

lina
ez is olyan fuji a370 -es minden autómatzára van állitva de kis kijelző még minig olyan sötét alig látszikbenne az amit fotózni akarunk

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Igen Seriff, ma van és nagyon szépen köszönöm a nevében is.

neked is kösz Roz!

szép Napot Mindenkinek!
Késöbb próbálok jönni!

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Nana
Gratulálok én is Daninak , NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK .

Roz
Kaptunk ágynemű huzatot , sajnos nem barbist , hanem 101 kiskutyást , de sokkal jobb áron, és nagyon aranyos.
Kép

Katával voltunk oltáson , szerencsére megkaphatta , 7200g és 62 cm . A szemecskéje megint begyulladt , már nem tudom hogy hanyadszorra .

Valakik kérdezték hogy hol lehet olyan játéktárolot kapni ami Serifféknek van , én hétvégén barátnőméknél láttam ők a szil-coopban vették , érdemes megnézni hátha van még belőle.

Sygnum
Betegelégedettségi kérdőivet én még Domikánál meg Enikőnél töltöttem ki , de most Katánál nem kaptam.

Kép
Kép
Kép
kecsone

kecsoné
hu ez nagyon aranyos hol vettétek ??tesómék pont ilyet keresnek

Kép

Kép

Kép
roz23

Szia Kecsone!

Neked is köszi. Kép

Engem is érdekelne hogy hol vettétek? Egyátalán hol lehet gyerekágyneműt venni? Igaz én csak a Tescoban néztem meg, ott nem volt. Gondoltam az Alföldben tuti, de ami nekünk kell méret az ott se volt. Szegény gyereknek meg nincs ágynemúhuzata. Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

syg

már annyiszor akatam irni amióta hoztátok mazsolás mogyorót a kebatra azóta adri bácsikás mogyorónak hívja Kép most is azt kért Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!
Roz Lillácska is ilyen mostanában.Ha lát akkor el van mint a befőtt,de amint kimegyek már sír.
Már Seriff is írta egyszer ha jól emlékszem,hogy ez az időszak az un. szeparációs félelem időszaka.Ez olyan 7-8 hónapos korban kezdődik,és néhány hónapig tart.Azt olvastam,hogy ilyenkor félnek,hogy elveszítenek minket.Kis csacsik.Kép
Roz ennek a teának milyen az íze?

Nana mi is Boldog Szülinapot kívánunk Daninak!
Hogy vagy?

Szia Kecsoné!A Csajok hogy vannak?Mit mondott dr.nő kicsi Kata szemére?Szépen gyarapodik a leányzó!Kép

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok lanyok!

Ujra megprobalkozom az irassal.
Nyugtassatok meg, hogy nem velem van bajotok, egyszeruen csak ugy jon ki a lepes, hogy nem reagaltok az irasaimra. Kicsit elszomorodtam.Kép

Cukker, szerintem nyugodtan elutasithatod a vizsgalatot, ha nem akarod! Az a baj, hogy sokan nem ismerik a jogaikat es igy nem is elnek veluk!

Lina, kicsi lanyod nagyon szep!Kép Latom a parod is kiveszi a reszet a dajkalasbol!Kép

Syg, nagyon jo, hogy igy haladtok Leonaval! A mostani ejszakatok hogy sikerult? Lassan le kene szoktatnom Katit a cicin valo elalvason, mert egyre tobbszor eljatsza, hogy mar alszik, kicsempeszem a szajabol a cicit, mire ujra keresni kezdi. Es ez igy megy 4*-5*. Van, hogy az ejjeli etetesnel is.

Sbea, sajnalom, hogy a terded nem javult. Hogy birsz jarni? Nem fajdalmas? Kicsi lanyod, nagyon edes, mindig mosolyog.Kép

Nana, kisfiadat Isten eltesse sokszor!
Hogy tetszik neki az ovi? ( Ugye jol emlekszem, hogy ti kezdtetek most a Bocskai oviban? )

A Kismamas cikket en is olvastam, de nem mertem elohozakodni vele. Elszomorito a helyzet. Es most nem a kedves, hozzaerto csecsemosokkel es orvosokkal van bajom, hanem a korhaz allapotarol. Megiscsak egy megyei intezmeny. Lanyok, tenyleg igaz, hogy nincs egyagyas szuloszoba, hanem csak fuggonnyel vannak levalasztva a szuloagyak? Vagy az a vajudo akar lenni a kepen?

Dori

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Szia Dora!
Ugye nem gondoltad komolyan,hogy bajunk van veled?Mindíg szívesen látunk!!!!!!!!!KépKépKépKépKép
A térdem picit fáj,de ki lehet bírni.
Van külön egy egyágyas szülőszoba,a papás szülésekhez.Én is ott szültem.A másik helyiségbaen viszont a szülőágyak valóban függönnyel vannak elválasztva.

KépKép
KépKép
sbea

dora Kép
ne haragudj ha esetleg én nem válszoltam valamire nem volt szándékos Kép
hát igen sajnos ez igy van hogy csak egy függöny váaszt el a másik szülö nőtöl itt ugy vannak hogy egy nagy szobában 2 szülő ágy van és a két szülőágy között egy függöny és csak 1 apás szoba van de ebben most nem vagyok biztos

bea
a cutromfű teának nincs ilyen erős gyógynővény ize szerintem cukorral nagyon is fini Kép tibor meg sem merte kóstolni azán meg megitta az összest

"jó világ" va nmost rám Kép
valami tönkre ment a villany hálozatunkban ugyhogy számitógéppel együtt nem megy semmi tehát ha szgép megy nem mehet a mikro a mosogép és porszívó sőt villanysütő sem Kép ugy hogy " lógatom " lábam Kép mert most installál 2 gépet is igy most azok "fontossak "
bár ez már annyira nem vicces ha belegonodlok hogy az összes összekötö dobozt ki kell nyitnija és a festést mindenhol megkezdni Kép meg lehet hogy egy helyen csempét is kell leszednie Kép mert azt mondja hogy valami vezeék van szétcsúszva valhol

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz
Metróban vettük az ágynemüt, krepp , de van másféle is , 18..,- valamennyi volt , szerintem nagyon jo árban van ahoz képest hogy gyerek ágynemű , én ősszel vettem ugyanigy kreppet az Arany J . utcán , de az 2300,-.

Nana
Metroban , de láttam már a malomban is , de ott 3600,- ért és nem is igazán tetszett. Van még Arany j. utcán .Milyen méretű amugy a takarotok?

Kép
Kép
Kép
kecsone

Dora, dehogy haragszunk! Ne viccelj már!Kép Hannácska még mindig cicin alszik el, olykor nappal is, mondjuk Õ nem játsza el-csak nagyritkán-hogy ha leteszem,akkor felébred.... Énúgy csinálom-mondjuk ülve szopizik-h cicivel a szájában állk fel, és próbáálom betenni az ágyba, és csak lehajoláskor veszem-ill. jön magától- ki a cicit. Na most nem tuddom, h ezt értetted-eKép!Itt mellettünk is épül egy ház, és egyszerre lesz meghirdetve azzal ,amiben jelenleg laknak és amelyik hamarabb elkel azt adják el, de hogy ez mikor lesz és mennyiért azt nem tudom, de figyelek és szólok, oké?Kép És Kép, itt nincs külön vajúdó, itt van a szülőszoba, ill. szobák, függönnyel elválasztva ahogy írtad+1 külön, apás szoba, és van a folyosó, és ott vajúdhat az ember lánya. Szerencsére én is az apásban voltam.

Szia Kecsóné! Jó hallani Rólatok, szépen növögettek!

Reagálok majd mindenkinek, de most megjött Apa, és eszünk!

Kép
seriff

Bea, Dora,
Nektek is köszöni Danus!

Majd rakok fel képeket mekkora szülinapi bulija volt! Kép

A férjem a gyerekszobát és az étkezőt is feldíszitette, de annyira hogy az egész inkább egy dzsungelhez hasonlitott. Kép
Persze volt nagy torta is. Csoki, a tetején rengeteg marcipánnal, meg persze a 3 kis gyertya és tűzijáték.Kép Az unokatesomtól kapta.

Volt rengeteg lufi is, plusz a férjemmel még csináltattunk neki egy 5 db-os héliumos kompoziciot is. Kép

És persze neki ez meglepetés volt, ameddig készültünk a szomszédban "csajozott".

Aztán volt ám nagy ámulás amikor meglátta a "dzsungel-szobát", tortát, tűzijátékot, lufikat... Kép

A dzsungelről jut eszembe, anyukámék reggel írtak hogy már úton vannak egy szafari túrára, öt kis busszal, és jókat röhögnek. nagyon jó a csapat, minden nap buliznak. Kép

Dóra,
Igen jól emlékszel... Szerdán jönnek az ovónénik családlátogatásra és elméletileg hétfőn kezdi az ovit.

Köszi Kecsone,
A metrora én is gondoltam és hülye nem vettem neki akkor amikor az ágyneműt vettük (szintén a metroban)
A mérettel vannak gondok. A paplan 140*100, a párna 40*60

KépKép
KépKép
nana09

Nana

A kispárna mérete 44*60 /40*50/
a takaro mérete 103*140 /90*135/
Zárojelben a gyárto méretei vannak , de ugy néz ki hogy nem igazán pontosak. Szerintem nyugodtan megvehetitek mert jo lesz méretben.

Kép
Kép
Kép
kecsone

Sziasztok.

Nana: én is sok boldogságot kívánok Daninak! Kép
Különben én is a Bocskai úti oviba jártam. Kép

És mi van akkor ha egyszerre mondjuk 3 apáős szülés is lenne akkor hogy döntik el hogy ki megy az apás vajúdóba? Vagy a többiekhez be sem mehet az apuka??

Volna még egy pár kérdésem remélem nem haragszotok csak igy a babavárás vége felé egyre több a felmerülő dolog és aggodalom bennem:

Szóval:

Az egyik az hogy itt Kecskeméten hol tudnék szerezni málnalevél teát, mikortól érdemes inni, hányszor naponta és alkalmanként mennyit?

A másik pedig hogy a babóca ruhácskáit ti szimplán kimostátok a gépben és amit lehetett vasaltatok vagy máshogy kell tisztítani?
Mert anyósom azt mondta hogy ő simán csak kimosta őket a gépben persze csak külön a baba cuccait és ennyi. Szerintetek is elég ez?

Én épp vasalok, már csak pár tonna ruha van hátra! Kép

Szép napot!!

KépKép
erszényes

Itt nincs külön vajudó???

Ezt nekem a gyakorlatban nehéz elképzelni. Cegléden volt. Az ok hogy sétálgatsz én is azt csináltam, de aztán állandóra rám kapcsolták a ctg-t és akkor már nem mentem sehová. Aztán szülőszoba.
Itt a szülőágyon fogok vajudni is???

Szerintem egyébként nem kell megijedni attól hogy esetleg nem az apás szobába kerülünk. Cegléden is volt külön apás szoba, de minket egy másik pár "beelőzött", így maradt a közös, szintén függönnyel elválasztott megoldás.

Hát engem, egyátalán nem zavart, én mégcsak nem is hallottam hogy vann ott más is rajtam kivül. Pedig az orvosok, szülésznők stb. szerint a "sorstársam" annyira ordított hogy az már elviselhetetlen volt.

Hát én semmit nem hallottam. Fogalmam sincs hogy tudtam ennyire kikapcsolni a külvilágot, de sikerült! csak Danus volt és semmi, senki más. Kép
Pont 3 évvel ezelött!!! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Szia Erszényes!

köszi! Kép

Én a leges legelején úgy csináltam a mosást. Hogy kimostam gépben, kimélő program, baba mosószer, baba öblitő... és a végén még a kádban sima vizzel mégegyszer kiöblitettem a "maradékot" is belőle, nehogy valamilyen mosó vagy öblitőszerre allergiás legyen.
És szigorúan vasalni amilyen melegen csak lehet és MINDENT. Én a mai napig mindenét jól átvasalom a Danusnak. Fertőtlenit.

KépKép
KépKép
nana09

Erszényes a málnalevél teát én is ittam.Minden nap 2dl.Már amikor ittam,mert azért hébe-hóba kimaradt.KépA teát Zsolti vette itt Kecskeméten,A Kada Elek Középiskolával szemben lévő herbáriában.Még van itthon ,igaz bontott,de nem sok hiányzik belőle.Ha gondolod,szívesen neked adom.Ja és a 36. héttől ihatod.
Ha egyszerre több papás szülés van,akkor az megy oda,aki gyorsabb.KépA többiek a normál szülőszobába.De nekem azt mondták,hogy oda is bejöhet a párom,ha voltunk a felkészítőn.
A babóca ruháit én is külön mostam/mosom.Én külön mosóport nem használok a ruháinak,az öblítő viszont sensitiv.Ja és én is mindent kivasalok.

KépKép
KépKép
sbea

Koszonom a pozitiv megerositeseket!Kép

Seriff, ertettem, amit irtal. Katit csak ritkan lehet ugy letenni, hogy ne ebredjen fel.Kép A delutani alvasokat a babakocsi remekul megoldja, akkor legalabb hosszan alszik.
Ejjel meg mindig sokszor kell, legkevesebb 4x.
Koszi a haz infot! Sajnos, amit a Petofiben hirdettek (Vadviz, Vizmu U.) nekunk draga.

Kecsone, mitol gyullad be a szeme Katanak? Szegenyke!Kép

Nana, na ebbol is latszik, hogy ez egy jo ovi. Lehet, hogy a szuloknek nem nagy orom a csaladlatogatas, de szerintem igen hasznos es jo dolog. Dani varja mar az ovit? Pocaklako hogy van?

Erszenyes, en napi 1 liter malnalevelteat ittam, szerintem barmelyik bioboltban, vagy gyogyszertarban hozza lehet jutni. Ajanlanam meg a Caullophylum nevu homeobogyot, nekem az is nagyon sokat segitett.
En a babaruhakat sensitiv mososzerben elkulonitve mosom, es vasalom.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dora,
nekem semmi bajom a látogatással. Sőt, mi már nagyon várjuk hogy jöjjenek. Kép
Hát??? Nme tudom mennyire várja az ovit?
Ma reggel - mint általában minden nap- elmondtam neki, hogy apa fogja minden reggel elvinni az oviba, apa elmegy dolgozni, ő ott marad a rengeteg játékkal és gyerekkel játszani és milyen jó lesz...
Aztán a végén csak annyit fűzött hozzá: "Ana hiányozni fogsz"! Kép

Hát még te nekem! (gondoltam magamban)Kép Kép

Pocaklakó szerintem jól elvan, szerencsére rendszeresen jelzi hogy tornázik egy kicsit, ami engem nagyon megnyugtat. Kép

Mire jó a málnalevéltea?

KépKép
KépKép
nana09

Köszi mindenkinek Kép

Dora: az a homeobogyó miben segít? A tágulásban mint a málnalevél tea? Azt is bioboltban lehet kapni?

Bea: Lehet hogy rosszul értesültem de azt halélottam hogy nem olyan könnyű hozzájutni a málnalevélhez úgyhogy nagyon megköszönném a teát de persze nem ingyen gondolom. Kép

Akkor ha jól étettem mindeképp bejöhet velem apa ha azt akarjuk. Ez megnyugtató!! Kép

Nana: neked mikor a legaktívabb a pocaklakód? Kép

Befejeztem a vasalást!! Hát elég volt egy időre. Elment egy egész napom vele.

KépKép
erszényes

Erszényes,

nekem -még, egyelőre- este, amikor lefekszem.

Közben pont most olvastam a málnalevélteáról a kismamában. Ott azt írják kisebb mennyiségben már a 32. héttől lehet, de vannak kizáró okok mint pl. korábbi császár.

KépKép
KépKép
nana09

Nana: én is pont ma vettem meg a kismamát és olvastam el. Onnan jutott eszembe a téma. Kép

Te jársz tornázni vagy jógázni?

Asszem én holnap elmegyek tornázni de még nem biztos . Olyan nehezen veszem rá magam . Kép

KépKép
erszényes

Sziasztok!

Erszényes, én is külön mosom a kicsi ruhácskákat, mosógépben sensitiv porral vagy géllel-mikor mi jut eszembe, de az elején inkább a gélt használtam- és sensitiv öblítővel, és mindet kivasalom, a visszáján tuti, hisz az ér a bőréhezKép!És én nem kímélő programmal mostam az elején, hanem minél nagyobb hőfokon, azt hiszem 50-en, 3 hónapja csak 40-en. Nem sok sötét ruhája van, és azok is inkább nadrágok, na azt van,h már a miénkkel együtt mosom, de ez nemrég óta történik így, előtte azokat kézzel mostam. Málnalevélhez én sem jutottam anno, na mondjuk a 4. bolt után fel is adtam.

Nana, ha állandóra rádkapcsolják a ctg-t, a szülőágyon vajúdsz, már régen volt, de a szülőszoba gyakorlaton Szegeden is így történt...
Dani, nagyon édes, ahogy hiányol már előre! Én azt hittem, h csak szeptemberben lehet elkezdeni az ovit.

Dora, sztem ez is drága lesz, de sosem lehet tudni, azért majd megírom ha kiderül. A Vadvíz utcai az nagyon nagy is, ugye?

Bea, Lillakirálylány szurkolt is a meccsen?

Kép
seriff

Seriff,
az ovit - új törvény szerint- amint betölti a 3. életévét el lehet kezdeni.

Kis "diszkókirálynő" hogy van? Teljesen meggyógyult?

KépKép
KépKép
nana09

Erszényes,
málnalevél-teát most láttam a Széchenyi sétány melletti bioboltban. Tudod, hogy melyik az? Az Akadémia körútról nyíló utcában van. Caullo gyógyszertárban kapható, homeós gyógyszer, a méhnyak tágulását segíti, vagy csökkenti a fájdalmat, már nem is tudom, de tényleg jó.
Lina,
tényleg, végül használtad?

Mosás: szintén ahogy a többiek, de most már nincs erőm a visszáján vasalni minden ruhát, mint Kamillával, amilyen melegen csak bírom. Mármint a vasaló hőfoka legyen olyan Kép
Két éves koráig külön mostam, és addig használtuk a gyógyszertári fürdetőt is.

Dora,
dehogy Kép Kép Nekem sincs mindig időm reagálni minden levélre, lehet, hogy pont így jártál mindenkivelKép Kép

Szaladok, muszáj tanulni!

Tényleg, Seriff,
lesz felvételid is? Mindkét szakra külön? És ha igen, miből? Szólj, ha kell segítség, a húgom a TO-n dolgozik!

Kép

Kép
kobudo

Csak mégegy Dani beszólás, vmelyik nap...

A pocimat fürkészve megszólalt Danus: "Ana jó nagy már a pocid!"

Majd felhúzta a pulcsiját, megmutatva az ő kis hasát és megállapitotta: " Az enyém is jó nagy, csak én nem tárolok benne babát." Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Kob, köszi, de gőzöm sincs semmiről. Gondolom egy elbeszélgetés lesz,ha lesz.Kép Merthogy februárban kezdődik, ha lesz felvételi, esélyem sincsKép....

Nana,meggyógyult,és már rosszalkodik is ezerrel, egy kis kópéKép!

Kép
seriff

hát ez mosás nagy kérdés én is dillemában voltam eddig hogy csináljam mig áki nagyon kisci volt a rugikat küöm mostam de nálunk ez más mert ugye vanak tesók és nekeik is elég érzékeny rucijaik és bőrük van ez dupla öblités jó dolog de már örülök neki hogy az uj mosogépünkön ezt egy gomb nyomással elintézhetem Kép anno mikor niki születte nemvolt még automatánk sem akkor még ez tárcsás gépünk volt ugyhogy inkább mindnet kézzelmostam még sajátunkat is csak centirifugát használtam akkor én meg most leszek rossz anya Kép Kép mert én nem vasalok nekem erre tényleg nem lenne már időm ami olyan azt persze vasalom
most ugy mosok(gyerekek ruhája) hogy sima mosopor senzitív öblitő és dupla öblités ja és nálunk nincsenek szín gondok Kép minden színből 2 adag tuti hogy van Kép főleg adri miatt is mert ő minimum 2 váltásruha egynap + piizsi ezt előtte nem mondom de életemben nem láttam még egy ilyen elvarázsolt gyerköcöt néz rá dumál közben a pohár tartalmát magára boritja belkönyököl levesbe villára ugy szúrja kaját hogy 1 szem rá megya töbi földre ruhára mindnere Kép édes hogy milyen kis ügyetlen Kép

mákinak volt ma egy baleste Kép anniyra vigyázunk pedig rá hogy ne legyen semmi földön és mégis ma sikerült benyelni egy matricát és feltapadt szájpadlására bárhogy probáltam levveni neki nem sikerült aztán fejre állitottam igy legalább nem sirt és kicsuszott magát kicsit megijedetem adrikát kicsit megróttam amiért szégyelem is magam de ez a ijedségtől volt annyiszor szájjába rágtuk már hogy nemszórunk le semmit de aztán jól megszertgettem aztán modta is anya szomorú vad mondom nem kicsim csak legyél óvatossabb és akkor össze is pakolt mindent és mondt hogy ákikának veszélyes olyan okos én meg olyan buta vagyok hogy elvárom töle hogy nagyon figyeljen oda játék közben mikor még csak 2 éves sűrű volt ez délután ...

Kép

Kép

Kép
roz23

Kob, seriff: köszi a segítséget! Kép
Szerintem akkor külön mosok neki mindent sensitív mosóport veszek, mert öblítőből mi már régóta azt használunk és vasalok lelkesen!!! Kép

Kob: kössz a tippet lehet hogy holnap meg is nézem ott. Kép

Tényleg engem is érdekelne hogy Lina használta-e?

Kicsit izgulok mert ma 7 órára megyek orvoshoz kíváncsi vagyok Minijanika farfekvéses-e még. Nagyon erősen mozog már, az elmúlt 2 hétben nagyon sokat nőtt és erősödött. Kép
Mit mondjak jól kigömbölyödtem. Kép

KépKép
erszényes

Roz: nem csodálkozom hogy nincs időd vasalni.
Tárcsás mosógépben nem lehetett semmi. Milyen szerencsések vagyunk hogy ma már tök általános az autómata mosógép.
Mindig arra gondolok hogy ha nagyanyáink mindent megoldottak a babavárás körül és a baba mellet valahogy akkor én is meg tudom oldani hiszen mennyit fejlődött a technika meg minden. Mennyivel több eszköz segíti a mai anyukákat. Kép

Mondjuk hátránya is van 100 éve még nem kellett bedugaszolni a konektorokat a házban. Kép

KépKép
erszényes

erszényes igazán ez sem túl régen volt csak 4 éve de akkor minden más volt olyan hihetetlen hogy ketten együtt mi mindent végigvittünk már apával Kép meg hogy honnan keztük már az is hihetetlen hogy itt tartunk Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?