Új privát üzeneted érkezett!

Mano4!
Ugy vártam este,h. írsz mit mondott Mészáros!Még szopijáratban is megnéztelek este!Kép
Remélem azért jelentkezel,h. mi lett az eredmény!KépMegnéztem a gyerköcöket,nagyon irigyellek,h. ilyen nagyok már,biztos sok segítséget és lelkesedést fogsz Tölük kapni!!!
Andikám!
Fözni nem föztem karácsonykor,mert a "belépő" a vacsora volt,de takaríottam,mosogattam,terítettem,bár Férjem sokat segített a lakás rendezésében!
Most néha hozzák Apukámék és Aposomék a kaját,de Lillának én fözök,meg akkor Nekünk is,ha éppen nincs semmi!Finnyás vagyok,mert nem szeretem a hideg ebédet,pedig Férjem néha haragszik,h. miért nem pihizek inkább.Mondjuk sok könnyen elkészíthető kaját vettünk még szülés előtt,ugyhogy nagy fözésbe nem kezdek...Kép
Most próbálok pihizni,de az a baj,h. egyre többen szeretnének jönni a babát megnézni én meg annyira szeretnék még egy kicsit 4esben lenni délutánonként,ha Férjem végre hazér a munkából...viszont ha meg lemondom a meghívást akkor tuti mindenki félreérti...és még amúgy is csak 2 hetesek vagyunk!
Csipőszűrés tényleg megszűnt a Kútvölgyiben,majd kérj beutalót a háziorvostól!A hasi-koponya uh. ra is Tőle kell beutalót kérni!Ti hova mentek?Heim Pálba?Mi 2éve ott voltunk!
Nekem azt mondták jövő héttől kivihetem Bencust,már alig várom!
Viszonylag jól eszünk,ettünk már 180 at is este,most vagyunk 4700g.osak!
Fejni nem szoktam,de a szopis teát iszom!Kép
Teát Lilla sem kapott 5hónapos koráig,ezt itt is probálom betartani!Cumizni cumizunk,mert így második gyereknél nincs időm mindig sétálni vele,meg kézben tartani!Volt olyan,h. cumi sem kellett Neki,de Lilla már nagyon éhes volt,hát ölemben Bence szopizott,Lillát meg etettem a másik kezemmel!Szóval nálunk is vannak nehézségek,ezért is tudok néha csak ritkábban jönni,de mindig olvaslak Titeket!Kép
Én is néha el szoktam menni Lilláért a bölcsibe,addig Apuka itthon altatja vagy böfizteti Bencust és akkor én is kicsit kikapcsolódok!
Anidenek küldtem képeket a gyerekekről,majd megkérem tegye fel Nektek is,h. Ti is megismerjétek őket!Kép
Tényleg,Andi,nálatok van féltékenység?Nálunk szerencsére még semmi jele sincs...bár még nincs is a játékon való veszekedés...
Majd meglátjuk...
Sok puszi,mennem kell,mert ébered a mi egyik Gyöngyszemünk!KépKépKép
lillaadri

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:30-kor.
Vendég

Sziasztok!
Vércukor témában: sztem nem olyan szörnyű a zsemle+tej reggeli, én most voltam hétfőn, ki lehetett bírni. Mondjuk a vércukor értékem abszolút nem lett fényes Kép, majd a doki megmondja a tutit. Közben az egyik visszerem is bedurrant, szóval elvagyok. Lányok, ti dokival hanyadik hét táján beszéltétek meg, hogy nála szeretnétek szülni?
Andi, Adri, kitartás, ügyesek vagytok!! Üdv mindenkinek!
Réka (27+5)
sampa

sziasztok!

Adri kis manócskái! Kép
Kép
Kép

majd jövök én is vmikor... Kép

pussz mindenkinek

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok lányok!

Adri, ügyesen csináltad, hogy a vacsora volt a belépő. Ezt én is megtehettem volna, bár jobban jártam, mert mi mentünk vacsira. hétig főzött rám anyósom, de mától én főzök.Pörkölt+tészta, gyors kajákat fogok egy darabig. Van pár jó kaja tipped? Igazad van a meleg kaja ügyben, szoptatáshoz kell a tápláló meleg étel.Adri, két hetes gyerekhez ne engedj be senkit, csak rokonokat, aki megsértődik vagy félreérti, az buta, elnézést. Ha még nyár lenne én is engedékenyebb lennék, de nekem februárig senki nem jöhet ide, mindenki tiszta baci, állandóan vmi járvány van és hozzá kell tennem, hogy nem vagyok bacimániás, de nem csinálom még egyszer azt, mint Áronnál. Két hetes korától átjáróház volt, semmit nem pihentem és a legtöbb látogatóm tapintatlanul órát itt ült, sőt a fürdetést is megvárta. Legyél szigorú, a piciről van szó, ha elkap valami náthát, nem fog vele más éjszakázni, te szenvedhetsz az orrszívással és a nyűgös gyerekkel. Hú én olyan dühös vagyok ezektől az idő előtt jönni akaróktól, hogy már az sem érdekel, ha megsértődik vki. Csak a rokonok jöhettek be, de ők is perc után leléptek. Mentek egyet.....
andry

....folytatom:szóval szerintem mondd le nyugodtan a látogatásokat. A babából úgysem látnak semmit, mert alszik, csak téged tartanak fel. Bocsi, hogy ilyeneket írok, de beleképzeltem magam a helyedbe. A hasi-koponya uh kötelező? Szerintem mi a Madarászba megyünk, de jó,hogy mondod megkérdezem a dokinénit.
Nekem azt mondta a védőnéni,hogy hét múlva is csak még levegőztethetem az ablaknál. Még nem mehetünk ki. Mondjuk bent a fokban fázik, mi meg izzadunk.Csabika "csak" 3250g,de 2740g-mal hoztuk haza, tudod még csak holnap születne a kiírás szerint, de már 3 hetes.Gyönyörűek a gyerekeid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nálunk azért van féltékenység, Áron beleharapott Csabesz pici ujjába, mikor egy mp-re félrenéztem. Este éjfélkor alszik el és felsír éjjel. A védőnő szerint ez a féltékenység jele. Különben bújik hozzá és puszilgatja.Neked is puszi.

Lilluska, az a lényeg, hogy túl vagy rajta. Igen valahol jó,hogy hamar nagyok lesznek, de akkor meg az fog hiányozni, amikor olyan kis picikék voltak.

Réka, én az első gyereknél, a 12-edik héten szóltam, előtte féltem, hogy baj lesz, addig nem beszéltem szülésről a dokival. A másodiknál egyértelmű volt, hogy nála szülök.Szerintem már szólhatnál, van doki,aki fél idő után nem vállal. Vagy mi van ha szabin lesz akkor, amikor szülsz? Ideje lenne beszélned a dokiddal, nehogy késő tudd meg, hogy mondjuk akkoriban külföldön lesz vagy ilyesmi.

Szép napot nektek!!!
Andi
andry

Sziasztok!
Csak ámulok a gyerkeitek étvágyán, Bene most lesz 4 hónapos, és most sem eszik 180-at Kép Pedig cumisüvegből eszik Kép
Látogatók: Nálunk az idősebbek nagyon tapintatosak voltak. A gyerek közelébe sem mentek, reflexből hátratették a kezüket, nehogy hozzányúljanak, stb. Sokan voltak nálunk is, de volt olyan, az első héten, hogy én fogtam magam, és ledőltem... Egyszerűen nem bírtam már talpon lenni. Aztán meg olyanokat hívtam, akivel én is szívesen találkoztam, beszélgettem. Aki nem feltartott, hanem inkább felüdített... Igaz, szép ősz volt, Bene már másfél hetesen kint volt a levegőn, stb...
De az a lényeg, hogy tényleg hülye,aki azon megsértődik, hogy nem engeded még be. Régen a 6 hetet is nagyon komolyan vették!!!
Szerintetek nem késő majd a gyerek fél éves korában elmenni hasi ultrahangra? A mostani dokink nem akart beutalni, d eúgyis költözünk és orvost váltunk, és gondoltam, nála kikönyörgöm majd a beutalót. Szeretnék nyugodt lenni. Pláne hogy ilyen kis étvágyú, jó lesz látni, hoyg minden szerve a helyén van belül is Kép

ajajj, ébredés van...

mtunde

Sziasztok Anyukák!

2005. januárjától kb végigolvastam a topikot, és látom milyen hasznos infokhoz lehet hozzájutni, és milyen jó megosztani az élményeket..Kép
Én is nagy reményekkel indulok a hosszú útnak. Már a 11. hétben vagyunk! Első babaKép
Dr. Tóth Ferenchez sodort a sors. Szeretnék a Kútvölgyiben szülni. Minden info érdekelne Róla. Ha van valaki nála (mintha lenne...Képírjon Nekem, akár az e-mail címemre is bokrossyzs@freemail.hu

Kép
zsu11

Sziasztok Lányok!

Bocsi hogy csak most jelentkezem,de tegnap este már nem volt energiám,ma meg idáig nem értem rá.
Minden rendben a picurral,megint nagyon eleven volt az uh-n.Mészi azt mondta,hogy nagyon formás kisbaba,és meg van mindene.
Hát,most úgy láttuk,hogy kislány,DE ez még nem biztos!Pénteken megyek AFP-re és utánna ha megyek az eredményért akkor csinál bent a kórházban is uh-t,ott biztosabbat tud majd mondani.Próbálom nem beleélni magam.
Hát igen,nagy gyerekeim(is) vannak.Majd meglátjátok milyen hamar megnőnek!Csak úgy repül az idő!Az enyémek is most voltak kicsik,és tessék,lassan a lányokat kergeti a fiam.
Élvezzetek minden pillanatot,még ha néha fárasztó is velük!
Puszi:eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Hali!
Tünde, nekem senki nem mondta-egy orvos sem-ezt a hasi uh dolgot. De inkább később, mint soha.

Zsu,isten hozott, jó döntés volt a Kútvölgyi, a dokit nem ismerem. De izgi,11.hét, első baba. Szuper!

Eszti, örülök, hogy minden oké a babával.Lehet, hogy Adrinak lesz igaza és tényleg kislány?:-)
andry

Lillaadri,
ha még nem késő, amit mondok, akkor maradj a tejnél, mert a joghurt valószínű másképp bomlik le, mint a tej, általában a tej zsírtartalma a 1,5-3,6 % terjed és ennek a zsírtartalomnak megfelelően találták ki a mért eredmények értékelését.A joghurtok zsírtalrtalma egészen más, összevissza lehet, a cukros joghurt pedig teljesen megkavarhatja az eredményt. Nem érdemes változtatni ezeken, mert a fals pozitív eredménynél újabb szurkapiszkák és vizsgálatok következhetnek. Ennyit szerintem nem ér meg 2 dl. tej elfogyasztása.
Bocs, hogy beleszóltam a dolgokba
nováky_rita

Elfelejtettem elköszönni: szeretettel: Rita
nováky_rita

Szia Andry,

Tényleg izgalmas....minden érzés, minden történés új, és még agyilag is fel kell fogni, de nagyon jó! 13. héten lesz UH, már nagyon várjuk!
A doki kérdés azért is érdekes mert a várható időpontra szabin lesz. Lehet, hogy bent tud lenni, de nem 100%. Nem tudom, hogy át tud-e adni valakinek a végén, vagy érdemes lenne már most, igaz én mást nem ismerek. De jövő héten ezeket biztos meg tudom Vele beszélni.
pusz

Kép
zsu11

Sziasztok,
Andi, most rám hoztad a szívbajt Kép Mondjuk a dokimhoz már eleve úgy mentem a felkészülős időszakban is, hogy nála szeretnék majd szülni, no és hozzá járok minden vizsgálatra (UH, terhesgondozás, stb.) De eddig nem pontosítottam vele. Na, holnap terhesrendelésen majd lefixálom . Csak ilyenkor mindig ott ül egy védőnéni is, aki nem a sajátom. Most kezdjek bele a mondókámba
előtte? Hát, nem várok jövő hétig, amyg külön hozzá mehetnék Kép Köszi:
Réka
sampa

Sziasztok!
Nováky Rita elmondta, miért kell a tej. Nos, ez elég elfogadható magyarázat. Bocsi, hoyg lázítottam a tej-zsemle ellen Kép
Tünde

mtunde

Zsu11, küldtem mailt a megadott címedre! Kép
Réka2
réka2

Hello!
A tej- joghurt dolgot én kérdeztem, köszi az infót Rita, akkor maradok a tejnél.. Még ráérek vele, a 20. héten vagyok.
Asszem, hogy most a felkérésre paráztam rá, mármint a szüléskor a dokinál.. hát nekem is akkor Vidánál konkretizálnom kell. Szülésznő választással is kellene már foglalkoznom? Teljesen úgy tűnik, mintha még ráérnék erre vagy 1 évet.. De asszem nem Kép
Valakit tudtok ajánlani, vagy a dokit kell megkérdeznem először.?
És az uszoda téma... Pesten tudtok ajánlani uszit, ahova magatok is bemennétek?
Köszi az infót!
Ja, és szia Zsu11!!!!! Kép Puszi

satuk

Csatlakozom Satukhoz szülésznő ügyben. (Olyan bénának érzem magam ilyen ügyekben...)
sampa

Sziasztok!Kép
Túl vagyunk az első hasfájós-virrasztós éjszakán!Kép
Bencus hn3ig nem hagyta Szüleit és Tesóját aludni,de remélem ma majd pótolhatjuk az elmaradt órákat!
(Bár most alszik,de lehet látni,h. nem mélyen és mindeközben húzogatjuk lábunkat is,szóval még erősebb a fáradtsága,de szerintem ismét nehéz esténk lesz!)
Akkora szerencsében ugysem reménykedtem,h. mindkét gyerköcömet elkerüli a pocakfájás!Kép
Novák Rita,köszi,h. segítettél vércukorvizsgálat ügyében,bár én már túl vagyok rajta,most 2hetes Bencus!De nagyon szívesen tartanék még ott,hiszen olyan jó volt babásnak lenni!(mégha ezt akkor nem is mindig láttam be,de így utólag sokkal okosabb az emberKép)
Manó4!De jó,akkor lehet kislány lesz!!!Egyébként olyanról még nem igen hallottam,h. Mészi rosszat mondott volna,mert amíg nem biztos addig inkább nem mond semmit a baba nemére!Most is tudta,h. fiút szeretnénk,és inkább nem mondott semmit,minthogy hamisan beleéljük magunkat egy kisfiúba...
A kórházi uh.gép sokkal pontosabb,ugyhogy szerintem majd ott fog eldölni a végleges nem!KépTényleg!!!Párod hogy van?Remélem azért tudott pihenni az ünnepek alatt!Kép
Satuk,Sampa!Én csak az én védőnőmet tudom ajánlani Nektek(mást nem is ismerek),2 gyerköcöt szültem nála,mivel homeozik is,ezért külön nagyon jó!Sosem hittem a homeopátiában,de mikor 2hete sikerült Bencust 4150g.mal,gátvédelemmel megszülnöm,minden eddigi kételyem szertefoszlott!
Készültünk a szülésre,bár én sosem hittem,h. sikerülhet,Erzsike tartotta bennem a lelket az uccsó pillanatig!KépKépKép
De amúgy szerintem mindegyik Szülésznő fantasztikus a kórházban!Kép
Kérdeztétek ezt a hasi-kopony uh.ot!
Nálunk azért nagyon fontos mert anno Lillusnál ott derült ki az a vesemedencegyulladásos betegség(pyelectasia)!Amiről régebben irtam,november végén is betegek voltunk!Szóval mi mindenképpen megyünk,nehogy ne vegyük észre Bencusnál!Szerintem megéri elmenni,egy fájdalommantes vizsgálat és legalább nyugodtak leszünk!Csak javasolni tudom,hiszen mi ezt az utat nagyon megjártuk Lillussal!!!
Mennem kell,megyek Lillusért bölcsibe!
puszka
lillaadri

Sziasztok!

Satuk, amikor felhivtam eletemben eloszor a Vidat, hogy pozitiv lett a teszt es dokit keresek, akkor mar rogton szamolgatta magaban, hogy igen, akkor ekkor es ekkor varhato a szules es hogy az jo. Nem tudom, de nekem logikusnak tunik, hogy ha mar egyszer bejelentkeztem egy dokihoz, akkor azt azert tettem, mert szulni is nala szeretnek Kép Aztan ha veletlenul megis akkor menne nyaralni, akkor meg csak szol elotte, nem?
Orsi
jégmadár

Jégmadár! Igen, én is ezen gondolkodom, hogy ez a logikus, csak kissé szar lenne, hogy az uccsó pillanatban dölne el, hogy más logikával gondolkodom..Kép
Azért rákérdezek..Kép Mert azért ezt nem hagynám a véletlenre..

satuk

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, és az e-maileket isKép
Satuk, már nincs para!!!Kép
Jó helyen vagyunk!

Kép
zsu11

Szia Lillaadri!

Jobbulást Bencének,szegénykének biztosan nagyon fáj a pocakja!

Én is remélem ,hogy nem tévedett Mészi,és kiscsaj lesz.De majd 10 nap múlva ha megyek a kórházba,talán biztosabban fogjuk látni.
Féjecskémmel ma voltun ctg-n,majd jövő héten lesz meg az eredmény,és akkor talán okosabbak leszünk.Egyébként valamit javult,de még mindíg nincs jól,még látszik rajta hogy fáj neki.Nem tud igazán ülni,és sokszor menni is nagyon nehezére esik.De azért már jobb.Köszi az érdeklődést!
Jó pihenést,remélem a ma éjjszakátok jobb lesz!
Lányok!
Érthető a terheléses vérvételnél miért kérik a tejet,de az azért érdekes,hogy anno nálam mind a kettőnél engedték,hogy tej helyett 2 dl colát igyak.JA! És evés előtt nem is vettek vért,hanem reggeli után kellett mennem.Tehát csak egyszer szúrtak!Persze hogy ki lehet bírni a tejet,de pl.Én gyerek koromban beteg lettem a tejtől és azóta nem tudom meginni,nem tudom most mi lesz!
Tehát nálam sem hiszti dologról van szó,mint ahogy gondolom másnál sem.
Sziasztok: Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok Lányok!

NAGYON BOLDOG ÚJÉVET!

Lilluska, Anide, Manó4, Andi, Adrikám, micsoda gyönyörű gyerekek!!! Kép Tudjátok, Apával és Lillával hármasban töltöttük Szilvesztert, Lilla kis vizével koccintva arról kezdtünk beszélgetni, hogy mikortól lehetne tesója LillucinakKép Õrület, még most szültem, akartam majd meghalni a szülőágyon, most meg a legfőbb vágyam, hogy még legalább egy ilyen csodálatos gyerekem legyen, mint Lilla Kép Persze, nem lenne baj, ha fiúcska lenne majdan Kép

Tünde, neked mitől nem volt tejed elég? Mondott a dokid, v a védőnéni erről valamit? Úgy néz ki, sajna nálam is hasonló gondok lesznek.Kép Lilla őrületesen erősen szopizik, a mellem meg nem bírja, úgyhogy néhány napja ismét összeszedtünk egy mellgyulladást. Most már melltartót sem hordok otthon, szinte meztelenül járok, kelek nap mint nap, mert nem lehet tudni, hogy mi a pontos oka a mellgyulladásnak. Az tuti, hogy a sebes mellbimbóm fertőzi be, de hogy hogyan védekezhetnénk ellene, na, azt senki nem tudja megmondani. Azért persze reménykedem (bár a bal mellemben szinte 0 a tej), és vettünk Szopitanít készüléket (vicces, mint egy UFÓ, Apa szerint rendkívül romantikusKép, de hasznos, mert a cici mellett eszik Lilla, és nem kell cumisüvegből etetni.
Adrikám, milyen szoptatós teát iszol? Én a laktoherbel próbálkoztam, de nekem hasmenésem, Lillának meg olyan hasfájása lett, hogy ihaj... úgyhogy felhagytam vele Kép
Különben mi is hasfájósak lettünk, de hát nem is csoda: tejet is eszünk,meg tápszert is. A védőnéni javasolta, hogy próbáljuk ki az Infacolt. Nem akarom elkiabálni, de úgy tünik, lehet hogy jó lesz. Még csak 2 napja esszük, de már rövidebbek a fájós időszakok, vagy van olyan szopi, hogy nincs is Kép

Zsu11, gratu! Istenem, milyen gyönyörű időszak volt, mikor megtudtuk, hogy terhes vagyok, és először láthattuk uh-n a bébinket.Kép Sok sikert, és boldogságot!

Satuk, Sampa! Csatlakozom Lillaadrihoz, én is Erzsikénél szültem, Adri és Andi ajánlására választottam őt. Egy csoda aranyos lány, és profi! Első gyerekemet szültem és szintén gátvédelemmel! És 6 óra alatt! Tuti, hogy ha nem ő a szülésznőm (jó, persze az isteni dokink is kellett a dologhoz, ugye Andi! Kép, akkor vágni kellett volna, és jóval hosszabb lett volna a szülésem. Ha nem idegenkedtek a homeopátiás dolgoktól, ő igazán sokat tud nektek segíteni.
Én különben a 35. héten fogadtam őt meg, de persze jobb hamarabb szerintem is tisztázni a helyzeteket, nehogy ne legyen már szabad...

Adri, erről a koponya-has ultrahangról még én sem hallottam. De amit Lilládról írtál,... hát én is elvinném Lillust. Milyen idős korban, korig lehet erre vinni? A gyerekdoki adja a beutalót?

Na, letelt az időm, szólít az Istennőnk Kép

sziasztok,
Kata
bóbi

Szia Zsu11!

Gratulálunk,és üdv itt a babaneten!
Én holnap töltöm a 16. hetet,tehát nem sokkal vagyok tőled előrébb.
Boldog babavárást Nektek!
Szia :eszti

Kép
Kép
mano4

Szia Sampa, nem akartam rádhozni a szívbajt, ne haragudj!Szerintem kérdezd meg a dokit, hogy megtudjátok-e beszélni a szülés dolgot, mármint arra gondolok, hogy akkor kérdezd meg amikor pl. ott ül a védőnő is.

Satuk, szülésznőválasztással ráérsz a ctg-ig, vagyis a 35. hétig, legalább is szerintem. Én Ferenci Erzsike rajongó vagyok, akár Adri.
Úszodába terhesen tuti nem mennék.

Adri, remélem ma jól fogtok aludni.

Bóbi, sajnállak ez miatt a cici-szopi gond miatt. Mi az a herkentyű, amit vettetek? A bimbóvédő nem vált be? Szoptatós tea helyett homeobogyót nem próbálsz ki? Nekem tuti bevált.Szerintem a szolizás is segít. Az Infacol tényleg nagyon jó, bár Csabinál még nem kellett. KOPP-KOPP-KOPP!!!!

Ferenci Erzsike valóban egy kincs.

Üdv
Andi
Ja és miközben fél órát gépeltem, Áron egy mozdulattal kilépett a Babanetről, így második fél órámat töltöttem el gépeléssel. Majdnem előjött a depim.:-)Most itt simúl.
andry

Sziasztok Mindenkinek,

Azt gondolom a szülésznő választásról, hogy szerintem őrületesen jó - szülésznő szemmel is- ha az ember nem az utolsó pillanatban ismeri meg a kismamát. Jó tudni, mitől tart, hogyan szülte az elsőt és gyakran az első ctg után nincs idő egy jó beszélgetésre és az ember nem ismeri meg kellőképpen azt, akinek a szülését kísérni fogja. Persze ez az én véleményem, lehet, hogy más szülésznőnek más. Még a Ferenci Bözsét sem kérdeztem meg erről a kérdésről...
Szoptatás-mellgyuszi: vannak szoptatási tanácsadók, akik nagyon szívesen segítenek, személyesen, telefonon, mindenhogyan és elképesztő nagy tapasztalatuk van, gyakorlatuk. Emberileg is megütik a mércét. Érdemes őket felkeresni, mert mindenre találnak megoldást. Tökre elapadtnak tűnő tejet vissza tudnak varázsolni, csak ikövetni kell a tanácsaikat.
Bocs, megint elég hosszú lett.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Megnéztem és a LLL /La Lecche Liga/ honlapján sok meber telefonszámát meg lehet találni és tanácsokat is lehet olvasni is és kérni is.
nováky_rita

Sziasztok Lányok!Kép
Képzeljétek tök jó volt az éjszakánk,egyszer volt csak fent Bencus!!!Kép
Viszont Apa beteg és meg van fázvaKépAnnyira félek,h. elkapják a Prüntyik!!!Lillába is próbálom beletukmálni az anyatejet,de csak kissebb csalafintaságok árán hajlandó meginni!
Andi,te adsz Áronnak?
Bóbikám...édes ez a Kistesós ötlet!!!KépKépKépRemélem mi is túléljük Andival!!!!KépKépKép
Tényleg jók a szopis teák és a homeos bogyók!!!Bár még csak teát iszok,mert egyszerűen nem lehet kapni a bogyót,de aki használja csak pozitívat mondott róla!!!Szerintem érdemes egy próbát tenned!!!Melyik tápszert adtad Lillusnak?
A hasi-kopony uh.ra a háziorvostól kell beutalót kérni,ugyanugy mint a csipőszürésre!...legalábbis itt nálunk...
Huuu,mennem kell....bocsi...Drágaságunk felébredtKép
adriKép
lillaadri

Sziasztok!!!Kép

Szerintetek érdemes kismama tornára járni, vagy valami más "mozgásfélére"? Úgy érzem valami nagyon kéne, de az uszoda, félelmek(fertőzésveszély) miatt nálam se jöhet szóba. Most még sokat vagyok rosszul, de bízva abban, hogy ez a 12. hét környékén enyhülni fog...(lehet, hogy naiv vagyok) , jan. vége fele már szívesen mozognék valamit.
Eszti, tényleg mi vagyunk korban a legközelebb egymáshozKép))) Hozzád még Satuk van közel (20. hét)
Mindenkinek szép hétvégét!!!
zsu

Kép
zsu11

Szoptatás:
Nálunk a babuci nem szopott, nekem beindult a tejem, de nem tudom, mennyi lett volna, ha egy szopógép Bene. Õ csak belaudt a mellemen... A technika jó volt. De a cumisüvegből is 1 óra laatt itta ki az adagját az elején Kép Ilyen ő Kép
Ittam teát, de tök ideges is voltam, ez ttui nem segített. Aztán szágyen, nem szégyen, én feladtam. Hulla fáradt voltam, fejni, etetni, szoptatni próbálni, nem ment nekem...
Bevallom, így lelkileg sokkal jobb volt, hamar túltettem magam. 4 hónapig pedig midngi sikerült napi egy kajálásra való tejet összefejnem.
Én a lll-t nem hívtam,mert túl frusztrált voltam ahhoz, hogy valaki azt mondja, eddig nem jól csináltad, így és így kell... és ráadásul féltem, hoyg nem fogom bírni fizikailag sem. (de ehhez az kellett, hoyg boldog vboldogtalan tömte a fejem a hülyeségekkel... hzták a teákat, bogyókat, mindent, és állandóan sipítoztak, ajjaj, hogyhogy nincs tejed??? az nem lehet!!! Kép) Gondolom így érthető, hogy már az egész dolgot a pokolba kívántam.
De azért az lll honlapjáról letöltöttem az írásokat. van, amivel nem értettem egyet (pl a családi ágy akármeddig, meg ilyenek, nekem az igényszerinti szoptatá sem tetszene, én szeretem e rendet... Kép)
DE a kézi fejés technika nagyon jól le van írva, és megdupláztam vele a tejem, még úgy is, hoyg nem voltam a legkitaróbb!!!
Szóval, ha nem vagy még kiakadva a témától, tényleg hívd fel őket, és biztosan tudnak segíteni. Valószínű, a következő gyereknél én is máshogy fogok ehhez hozzáállni, időben kérek segítséget, és a megfelelő helyről Kép
De egy dolgot ne feledj! Nekem ez fontos volt! Úgy vagy jó anya, ahogy vagy. tejjel vagy anélkül. Ez most mindegy!
(persze a tej a legjobb, stb stb, de a lényeg nem ez! )
Puszi, kitartást!
Tünde

Uszoda: nekem sok ismerősöm járt úszni. Sima uszodákba... semmit nem kaptak el...

mtunde

Sziasztok !

Ezer éve nem írtam ide, de azért olvasgatni szoktalak Titeket. Talná Mtunde az egyetlen, akit ismerek. De nem csak innen a babanetről, hanem személyesen is van szerencsém hozzá, egy szobában feküdtünk ugyanis.

Tünde!
Az utolsó írásod végén a szívemből szóltál! Valóban nem attól jó anya egy anya, hogy szoptatni tudja a gyermekét.
Sajnos és is pótolni kényszerültem.
Szerencsére én jobban jártam, mint Te, egy nagyon pici tejem még van, kb. 2-3 etetésre elég egy nap, de az is elosztva, kap utána pótlást is Gergő.

Igaziból a szülésznő-választáshoz szeretnék hozzászólni.
Azok véleményét osztom, akik azt mondják, hogy választanak szülésznőt.
Én is választottam, ráadásul elég korán, azt hiszem, a 20.hét tájékán.
Így sikerült elég jól megismernünk egymást, a ctg-k alkalmával már vele egyeztettem időpontot, és próbáltam akkor menni, amikor Õ volt bent.
Persze ez nem mindig jött össze, de legtöbbször igen.
A szülésnél nekem nagyon sokat segített, mind lelkileg, mind pedig fizikailag.
Bár jó néhány szülésznővel találkoztam szülés előtt , és után is a kórházban, mindenkiről csak nagyon jó véleményem van, le a kalappal előtt. Még ha csak egy ctg erelyéig találkoztam is velük.
Az én szülésznőm Krohné Klári volt, és nagyon örültem, hogy vele szülhettem. Csak ajánlani tudom őt mindnekinek.
Bár mondom, szerintem az összes szülésznőröl hasonló képpen nyilatkoznék, ha hozzájuk lett volna szerencsém.

Üdv: kuha és Gergő (17+6)
Kép
Kép

Kép
kuha

Helló,
Adri, mi nagyon pocsékul aludtunk, 5-kor feladtam-mindkét gyerek sírt-felkeltem főzni, mosni. 11-től 5-ig aludt Csabi, de Áront nem lehet lelőni, és olyan undok velem, nem fogad szót, sír, ha velem van. Ne félj, Csabi is megúszta a náthát. Igen én is adok Áronnak anyatejet pohárból. Egyre jobban úgy tűnik, hogy nem élem túl a kezdeti nehézségeket.Nem a fáradtság miatt, hanem Áron undoksága bánt.

Zsu, én karatéztam az 5-ik hónapig, de csak olyan finoman, a mozgás fontos, csak óvatosan, de a dokit kérdezd meg, mert nekem mélyenfekvő volt a lepényem és amíg nem szólt,. addig jártam edzésre, ha tudtam volna, tuti nem megyek, utána feküdnöm kellett amennyit lehetett.

Tünde, én Árit 16 hónapig szoptattam és most egyszerűen nincs türelmem szoptatni, csak kötelezségből teszem szinte, mert ami járt Áronnak az jár Csabinak is, de én is küzdök a tejért, fejek, homeó, de valahogy kevesebb erőm van hozzá, és ettől nekem is lelkiismeret furdalásom van. Nincs az az öröm, amit Áronnál éreztem, imádtam szoptatni, de most nem igazán esik jól. Talán mert Csabi nem olyan ügyes, mint Ári volt. Olyan rossz, ha így folytatom tápszer lesz a vége. Túlkevés idő telt el a 16 hónap szoptatás óta.

SZIASZTOK
ANDI
andry

Sziasztok,
kösz a válaszokat. Ma beszéltem dokival, de mondta, hogy ezt már megbeszéltük, tehát no para Kép Nem baj, biztos, ami biztos Kép Viszont mennem kell 75grammos cukorterhelésre, remélem, jobb eredményem lesz, mint a zsemlye+tej után :-I A szülésznő-választásról: én Budaörsön járok terhesrendelésre és az összes vizsgálat (UH, vérvétel, stb) is itt van, valamint, ha jól tudom, itt lesz a ctg is, tehát én nem járok majd olyan sűrűn a kórházba, mint ti. Viszont majd szeretnék menni szülésfelkészítő tanfolyamra. Ilyenkor személyesen keres meg az ember szülésznőt? Vagy van vkinek tanácsa?
Szép estét, jó hétvégét:
Réka
sampa

Sziasztok!
Most vagyok itt először, és a segítségeteket szeretném kérni!
Nemrég derült ki, hogy babát várok (második baba lesz), és mindenképpen női nődokit keresek. Helyileg a Kútvölgyi és a János lenne a legközelebb. Légyszi' mondjátok meg, hogy van-e női nőgyógyász a Kútvölgyiben, és ha van, akkor milyen?
Köszönöm előre is!!
Üdv.
Amos
amos

Szia Amos!
Én még nem hallottam róla, hogy a Kútvölgyiben lenne nő-nőgyógyász.
Andi
andry

Kép Kismamaruha adás-vétele Kép
Kismamaruhákat bizományba átveszek belvárosi nőiruha üzletembe!
LÁTOMÁS, VII. Kerület., Dohány utca 20., az Astoriánál.
Nyitva: H-P 12-18, Sz: 11-16
Telefon : 266-5052, 06-70-246-6596
julieszontagh@freemail.hu
zsüli

Sziasztok!
Én is úgy szerettem volna tornázni terhesen is. De az elején moccanni sem volt kedven a rosszullétektől, aztán a mélyen fekvő lepényemmiatt nem lehetett. Maradt a séta. De az is olyan jól esett.
Kuha! Olyan jó, hoyg írtál.Már aggódtam, hogy csak én maradtam itt a régiek közül Kép Örülök, hogy jobban jártál tej ügyben. (nekem még van kb 2 liter lefagyasztott tejtestvér tejem, azt még oda tudom adni) Kakiproblémák megoldódtak azóta?
Puszi
Tünde

Szülésznő választás. Nekem nem volt rá szükségem, mert elég hamar kiderült a császár, de legközelebb a császár ellenére is választanék valakit. (amúgy bárkivel jól jársz akórházban!) Mert azért van rengeteg kérdésed, stb, és jó, ha azt meg tudod beszélni egy szakemberrel, aki többet tud veled beszélni mint a dokid.

Tünde

mtunde

Szia Tünde!

Köszi az érdeklődést, kaki ügyben is minden rendben. Igaz, hogy nincs 4-5 kaki egy nap, de 1 mindig van, és nem szenved már, simán kinyomja.
Szerencsére.

Hogy álltok a hozzátápival? Elkezdtétek már?
Gergő már eszik almát, répát, banánt. Az alma + banán verzió iszonyúan ízlik neki.
Valahol azt olvastam, hogy a székrekedéses babáknak jól jön a krumpli. Nos, én kipróbáltam, egyrészt Gergő fintorgott tőle, de nagyon, másrészt szerintem egy kicsit meg is fogta.
Úgyhogy azt még hanyagoljuk.

Puszi: Évi

Kép
kuha

Sziasztok!
Kuha, mi is elkezdtük... alma nagyon megfogja, a sütőtök bejön neki, de most már csak konzerv van, a többi nagyon öreg a piacon. Ha eszik almát, uána való nap, valami barackos konzervet szoktam adni. oylan rossz, hoyg ilyenkor kevés a friss gyümölcs! Bár állítólag avokádót is ehet már...
a krumpli neki sem ízlik. Eddig csak sütőtökkel ette meg, meg anyatejjel. De most a répás verziót is kipróbálom...
ja és a céklát is szereti. Banánt még nem mertem próbálni, de most már az jön Kép
Egyébként imád kanállal enni, kár, hoyg még csak napi egy fél étkezése nem tej Kép de lassan majd növelhetjük is.

Tünde

mtunde

Kedves lányok,

nagyon régen nem jártam már erre. A zuram ma elvitte a nagyobbik dedemet anyukámhoz pár napra (ő 2 éves), mondom, na most leülök, és átolvasom az elmúlt 2 hónapot.. nos, lehetetlen..

Először is: okt. 31-én született Levibaba császárral, minden rendben volt, de persze azért tényleg jó lett volna szülni. Nagyon hamar felépültem összességében. Sőt, én teljesen meglepődtem, hogy egy műtét már 2-3 nap múlva ne fájjon.
Hétfőn szültünk, akkor egész nap vonszoltam magam, sírtam, miegymás, kedden meg fölgyalogoltam az ötödikre (lementem egy kis nasiért), mert nem jött az a ku@va lift Kép
Képzeljétek, két hete már (persze csak óvatosan) hasizmozom is.
Levibébi nyugis, CSÖNDES baba, hogy a Jóistenke áldja meg, mert ha bátyuskájával együtt szívnák a véremet, azt biztosnem élném túl... néha elvesztem a fonalat, néha kiabálok, néha képtelen vagyok két ilyen pici gyereket "összeegyeztetni", de talán csak bele kellett rázódni, mert úgy érzem, egyre jobb.

Szia Lillaadri, örülök, hogy találkoztunk!
Remélem, jól vagytok, bár Te valamit nagyon profin csinálhatsz, hiszen még Babanetre is van időd! Kép
Rögtön szeretnék is valamit kérdezni: Lilla mióta jár bölcsibe? Én is gondolkodtam rajta (4 óráson), mert Márk annyira szeret gyerekekkel játszani, minden érv mellette szól, kivéve, hogy minden betegséget összeszednek, és akkor hazahozza, az újszülötthöz... Neked erről mi a véleményed, nálatok mi a helyzet? Kérlek segíts.
Puszi, minden jót!

NAHÁT, Anide, tényleg nem sejtettem, hogy ti vagytok azok a zuraddal... Milyen sokszor összefutottunk!
Remélem Ti is jól vagytok, szeretettel üdvözlöm a párodat és a kis Bencét!

Kedves Mtünde, nem tudom, emlékszel-e, annak idején Te írtad le nekem egy császár menetét, köszönöm, tényleg sokat segített, hogy tudtam pár dolgot. Minden rendben volt. A lelki-szenvedés része sajnos bejött; amikor bekísértek a műtőbe, lógott ki belőlem mindenhonnan minden, felültem a műtőasztalra, és prózai üresség szállt meg: neeem, ez itt nem én vagyok. Baromi szar volt. Már bocs.

Most ennyi, mert mert visít a kisded.

Puszi

Fruzsi
cinderella

sziasztok

ismeritek Raimond Lap babazenéjét? nagyon aranyos, és ma hatásos is volt. Alex kicsit nyüglődött, álmos volt és mielőtt elaludt vag yfél órán át hisztizett. aztán elinditottam neki jó hangosan a babazenét és tágra nyilt szemekkel , CSÖNDBEN hallgatta tovább! ajánlom mindenkinek! (én is szeretem, nagyon kellemes zene)
ildisz1

Sziasztok!
Igen, Cinderella, örülök, hogy bejelentkeztél Kép
Sajnálom, hogy ilyen rossz élményed is volt. Nekem csak akiszolgáltatottság, és bénaságérzés volt rossz, de szerencsére ugye hamar visszajön a lábamba a vér, és utána már jobb...Első nap már fölkelhettél? Nekem csak esti felállást engedtek...

Na megyek, éhen akar halni Bene

mtunde

Sziasztok!
Ildi, nekünk is bevált a babazene, Áron egész pici volt,amikor hallgattuk vele és még ma is szereti, sőt már énekli.:-)

Fruzsi, neked mennyi idős a kicsi?
Ne gondold, hogy más nem kiabál, én is sokszor kiabálok, sajnos a nagyobb gyerekemmel lettem türelmetlen, aki szintén 2 éves lesz márciusban, mint a tiéd.

Felkelt a pici, szép napot.
Andi
andry

Jajjj Lányok,szétvet az ideg...olyan ritkán tudok jönni,erre végre sikerül lopnom egy-két percet,erre irok Nektek majdnem 2 oldalt és mikor menteném elszállt az egész!KépKépKép
Gyorsban megpróbálomn potolni,mert Bencus mindjárt ébred!
Fruzsi!
Én is nagyon örülök,h. megismertelek,remélem nem nyújtottam olyan rémes látványt,mint azt gondolom,de egy kicsit még a szülés hatása alatt voltam!Nagyon fitt tudtál maradni 2 gyerek után is,irigyellek miatta!
Bölcsibe elvileg nem járhat Lilla,mert Bence után gyás.t kapok,éppen ma kaptam meg,h. kivételes elbírálás miatt bent maradhat alvás utánig,de 3-4 hónap múlva meg kell válniuk Lillától,hiszen olyan nagy a várólista!KépNagyon nehéz lesz,mert Lilla tényleg imád járni és imádja a kis barátait is!Eddig nem hozott haza betegségeket,szerencsére ritkán beteg,talán minket többször elkap valami nyavaja!
Andim!
Én mindig olvaslak Téged,még akkor is ha nem tudok jönni és írni Neked!Sajna nálunk is sürűek a napok,itt is vannak kiakadások!Szombat este borultam ki,mert egyedül voltam,Lilla f12kor sugárban kihányta a vacsoráját az ágyunkban,mert nem izlett a kakaó,Bence meg hajnali 4ig nem volt hajlandó aludni a hasfájás miatt!Apuci is még mindig beteg!Kép
Nálatok már alakult ki napirend?Én képtelen vagyok ráKépAnyosod szülinapja hogy sikerült?Jól éreztétek magatokat?
Tartsunk ki Drágám!KépKépKép
Szülésznőkről:
Ha most várnám első gyerekem és mindenképpen választanék,mert nagyon nagy nyugodtságot és biztonságot jelent a terhesség és főképpen a szülés alatt!Kép
Megyek,mert szegény Apa van Lillával,Bence mondjuk alszik,de nem akarom Apát fárasztani,pihenjen egy kicsit!Kép
Ahogy tudok jövök Hozzátok!
Manó4!Puszillak és jó pocakosodást!!!Kép

adri
lillaadri

Helló Lányok!

Látom,mindenki kóros időhiányban szenved velem együtt.És mi kis Naivak azt hittük,ha vége az ünnepeknek,majd több időnk lesz feljönni a netre,erre tessék!
Minden babásnak jó babázást,pocisoknak kitartás!
Sziasztok:Eszti

Kép
Kép
mano4

Leültem, hogy írok, erre visít a kisded..........
cinderella

Hát igen Fruzsi...
Nálunk is ez a helyzet...nagyon soxor!
Ma kivételesen Lilla kibirhatatlan,boxol,köpköd,ütöget...

lesz ez még így se....KépKépKép
lillaadri

Helló Adri, a kisded tegnap oltást kapott, és olyan furcsán sírt egész nap, de éjjel aludt.
Nem tudom, Te hogyan vagy vele, de utálom, hogy mindig lelkiismeret-furdalásom van...egyikkel sem tudok teljesen fogalkozni, a kicsivel nincs elég testi kapcsolatm, a naggyal nem játszom eleget, és akkor csak néz rám a nagy szemeivel.. a kicsit néha rendesen megbüfiztetni sincs időm.. lehet, hogy ezen túl kell lépni Kép de hangsúlyozom, hogy egyre jobb azért.
Milyen furcsa... a nagyobbik nincs most itthon. És egy gyerek már szinte semmi... Jó, mi? Amikor csak egy volt, majd meghaltam. Jaj, nem alszik, miért sír, gyomorgörcs, miegymás...

Köszönöm az elismerést, de kb. 6-7 kg az, ami a 2 gyerek után nem tetszik.. bár nehéz ezt megítélni így szopi alatt.. képzeld Levi 10 hetes, és megduplázta a szül. súlyát!
Te is nagyon csini vagy!!!!!!!!!!!!! És mikor láttalak, csak egyet éreztem: irigységet. Tényleg hülye a nő.....Kép

Szia Andry, 2 éves a nagy, 2 hónapos a kicsi.
Írtam a lelki nehézségeket, + sajnos néha annyira kiborultam, hogy bőgtem, mint egy hülyegyerek, és annak is éreztem magam, nem nagy magyar anyának.

Megint mennem kell.

Puszi F.
cinderella

Ildi!

Hol lehet ezt a babzenét beszerezni?
Nagy cd-s boltokbvan?

Üdv.: Fruzsi
cinderella

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?