Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Most találtam rá erre a társalgóra.Nem olvastam vissza.Lenne egy kérdésem, ha valakinek van kedve, kérem válaszoljon!
Nem igazán találok a városban olyan helyet, ahová eljárhatnék terhestornára, de leginkább jógát keresek.Tudtok-e esetleg valamit javasolni?
Köszi.
malu

szia malu üdv itt köztünk Kép
jönni fog kob ő sokat tud a jogáról járnak a klapka utcán van valahol de majd ő elmondja merre torna van nyiri uti kórházban is de ezt a mostani kismamáink jobban tudják Kép
menyi idős kismami vagy ?

Kép

Kép

Kép
roz23

Szia Roz23!

Még az elején vagyok, 13 hetes.Van egy ismerősöm, akivel együtt szeretnénk járni valamilyen tornára majd.Eddig én is a Klapak u.-ról hallottam.Régebben volt az EFMK-ban is, de megszünt.
Egyébként köszi az eddigi infót!
malu

Nahát...Én pont akkor írok jót, amikor a többi baba nem alszik?
Leona este hang nélkül aludt el az ágyában.
De most felébredt, mindjárt visszajövök...

Hmmm...Meglepett. Bementem hozzá, fel akartam venni, erre ő letette a fejét, bekapta az ujját és alszik tovább. Ilyet még sosem csináltKép

Bepa,
Leonával én is nagyon türelmetlen vagyok, nem tudom, miért. De most erősnek érzem magam és végig tudtam csinálni.
Próbáltam már 2 hónapos korában is így altatni, de akkor nem jött össze, mert kb. a 3. letétel után ő is annyira felhergelte magát, h nem tudtam megnyugtatni. Most mégis működik a dolog.

Roz,
most derült ki, h Robiéknak van olyan paradicsomuk, amiben se cukor, se só, se tartósítószer nincsen. Úgyhogy holnap parit kap Manó. Kíváncsi leszek, mit szól hozzá. Eddig mindent megevett.
Szilvát meg majd keresek fagyasztottat. Barackot is találtam ma. 7 hónapos kortól adható a szilva is.

Seriff,
Leona meg akarja várni HannátKép Már vagy 2 hónapja átlépte a 7 kilót, de a 8-at még mindig nem érte el.

Bea,
szilvalekvárt tudom, de azt sajnos neki nem adhatok, mert cukros. Arra meg nem szeretném rászoktatni. Én hülye meg nem fagyasztottam le nyáron. Pedig milyen jól jönne most...

10 percig tartott a csoda, mégiscsak felébredt, de vissza is aludt gyorsan. Remélem...

Azt már akartam írni, h most biztos nincsen a Plusban játéktároló, bocs, h elkéstem.

Lina,
ügyesek vagytok, csak így tovább!
Mindjárt írok mailt.

Kutacs: mindig a frász jött rám, h be van süppedve a kutacsa, amíg egyszer rá nem kérdeztem. Az normális, ha függőleges helyzetben kicsit be van süppedve és vízszintesen eltűnik.

Képzeljétek, ma Manó rájött, h kell kúszni. De nem állt ám meg ennél! Odakúszott hozzám, nyújtotta a kezét, h vegyem fel én meg visszanyújtottam, erre ő addig kapaszkodott és húzta magát, amíg fel nem állt. Persze nem bírja még el a súlyát, de nem aprózza el a dolgokat. 2 hete még csak a hátáról forgott a hasára, meg tudott visszafelé is, de az nem érdekelte.

Most más nem jut eszembe.

Jó éjt!

Kép
sygnum

Roz!Olyan jól esik,hogy mindig érdeklődsz,mikor csak így bekukkantok.
A napjaink változóak.Egyre többet van ébren.Erre tegnap jöttem rá,h.lehet,h.nem kllene folyton azon ügyskedni,h.visszaaludjon,ha felébredt,mert már 5 percenként kellet hozzá rohangálnom.Rájöttem,h.ha ilyenkor a hátára fordítom,akkor mosolyog és gőgicsél,szóval nem álmos.Arra is rájöttem,h.nem kell mindig megetetni,ha felébred,és letelt a 3 óra.Nem is tudom,lehet,h.már a 4 óránkénti etetés is elég lenne?A kora alapján?2,5 hónapos,de nem emlékszem mit írnak az okosok.Most is felébredt és a hátára fordítottam,nézelődik.Egy ideig.MAjd ezt kell még nála elérni,h.ne csak 10 percig legyen el egyedül.Persze csak finoman.Nem fogom sírni hagyni,meg itt leszek a közelében.
Az éjszakával vagyok még gondban,mertmég mindig azt csinálja,h.6-7 óra körül bealszik(órákat alszik,nem úgy mint napközben,tehát mintha éjszaka lenne.Utána eszik mondjuk 10-11 között,aztán alszik 3 körülig,és utána meg csak órákat(mint nappal),és megy a trükközés,h.megetetem,és akkor hátha alszik tovább,de nem biztos,h.éhes...szóval ez van.El kellene ezt tolni időben.Mit csináljak?Mit javasoltok?Nem írom le mire gondoltam,mert befolyásollak titeket.Kíváncsi vagyok az ötleletekre.Tudjátok,mint a Vágó műsorban.Nem szabad befolyásolni a közönséget.

Szóval így telnek a napjaink.Mellete azért főzök,ha alszik,de mostmár ki a karom próbálni azt,h.akkor is ha ébren van.Majd meglátjuk hogy megy.A császkálást kicsit visszafogtam,mert A regéci kirándulás kicsit megzavarta őt,és azt szeretném,h.telljesen helyrerázódjon.

A doki folyton kérdezi,h.mennyit van levegőn.De ő nem szeret babakocsizni,meg nálunk a homokon nem is nagyon lehet.Így marad a kendő!Arra gondoltam,h.bemegyek vele a városba kb.2 naponta kendővel és akkor ügyeket is tudok intézni,és levegőzik is.Nem tudom hogy fog menni,jövő héten kezdjük.

Lina!
Én is ezerszer gratulálok a picitekhez!Legyen benne nagyon sok örömetek!
Ami a szopizást illeti tényleg minden gyerek más,úgyhogy ha nem megy szerintem is a szakértő a megoldás.

Balim!Hogy vagytok?Visszaállt a rend?Nálunk sem volt végül teljesen tünetmentes az oltás,mert elkezdett furcsán enni.Kapkodta magát,és alig evett valami.Mondta is a doki,h.ez várható.

Sygnum!Tegnap voltam kineziológusnál,és nagyon érdekes dolgokat mondott.Tisztára feltöltődtem.

Mennem kell mert a lány nyűgösködik.Eddig tartott az egyedül nézelődés,de lehet,h.éhes is lesz,mert a 4 óránál tartunk!

Puszi mindenkinek! Legkésőbb hétfőn jövök újra!
mrege

sziasztok Kép

syg
olyan hülye vagyok hát persze a barack öszibaracknál jobb lazító nem igen van csak szilva meg pari én tettem el agyóba szilvát de nagyon rossz öszibarackot is ttem e l nemtudommiért de nagyon átveszik mélyhűtőnek az izét "szagát " vagy nem is tudommiét áki pl imádja az öszibarckos csirkemellet nagggyoona fini is csak én érzem rajta hűtőszagot nem tudom ezzel mit tudnék csinálni szerintem iy utolag már semmit te hogy teszed el hogy ne legyen ilyen ?? dobozban ? vagy zacsiban ?
hihetetlen ügyi leoka reméljük mostmár jobban lefoglaja majd magát jól kifárad estére és8 órát alszik egyhúzamban Kép
adri megint kelt este de csak 1 * 4 kor meg persz reggel nagyon korán és egyből ment áákit is " betakarni "

bea

el is felejtetm az este irni hogy nagon édi lilácska hogy hog kapott járokát nem győztök utánna menni mi Kép
bea nagyon sajnálom lábad mit lehet ezzel most kezdeni ?? torna vagy esetleg ujabb műtét mi lesz vele ??

Kép

Kép

Kép
roz23

syg!igazd van ezzel a cukor dologgal.szerintem is határozottnak kell lenni ezügyben,mert a mai világ aztán megrohamozza a gyereket,és jobb minél később!annyi elhízott gyerek van manapság.peti már el is kezdett leszokni az édességről ugyanis nagyon szereti.azért,h a gyerek ne lássa őt csokit zabálni,ha nagyobb lesz.

amugy azert vagyok itt mert ugy tunik rege jol elvan.ul az olemben es nezi mit csinalok.
mostmár elviszem enni,mert elég száraz a nyammogása.

megnézem még ma ha válaszoltok az éjszakai,meg a kajcsis kérdésemre,akkor nem hiába teszitek.Most látom,h.ékezet nélkül írtam időnként.ne haragudjatok,ez amiatt van,h.a barátnőmnek szoktam írni ausztráliába,és ott nem használhatok ékezetet.ez néha beugrik,és ha nem figyelek....!szóval bocsi!Kép
mrege

Szép napot!

MRege,
szerintem minden nap próbáld meg negyed órával később letenni. Így szépen lassan elérhetitek a 7-8 órát.

Roz,
köszi, hogy hiányoltál, mostanában kicsit kevesebbet jövök, jó lenne mindenből most levizsgázni, ahhoz viszont sokat kell tanulnom.

Syg,
nagyon ügyes vagy! Komolyan, én ezt sosem értem el Kamillánál!

Malu,
igen, mi jártunk jógára a Klapka utcára, ha érdekel erről valami, szívesen írok.

Bea,
olllyan édes Lilla! Hihetetlen, hogy fejlődnek, nem rég születtekKép Emese is elindult a forgás rögös útján, elölről-hátra, most már mindenhogyan megy, olyan édesek, nem? Elég rossz lehet a térdeddel, ha sokat túrázunk (túráztunk) nekem is csúnyán bedagadt, fájt, de dokihoz sohasem jutottam el vel, addigra már nem fájt Kép

Kép

Kép
kobudo

Jaj, majd elfelejtettem, olvastátok a januári Kismamában a kecskeméti cikket?
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=20465

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Bea, irigyellek, csak fél egyig volt fent Lilla, Lili baba 11-02-ig. Akkor újra megetettem, és elaludt, de addig láthatóan nem volt álmos. Nézelődött, mosolygott, de semmi jelét nem mutatta annak, hogy álmos lenne. Most is reggel fél 9 óta fent van. Próbáljuk az ágyában tartani, szól mellette a babazene. Néha sírdogál, de két három nyekkenés után abbahagyja.

Képzeljétek, a mérleg szerint reggel 100 g-ot szopizott egy ciciből. Most már nagyon ügyes, nem engedi el, ha kell 20-25 percig is szopig egyfolytában. Lehet, hogy csak ez hiányzott, hogy rendesen megtanuljon szopizni.

Tényleg, ilyen szép időben egy 18 napos babát mennyire vihetek ki? Elvileg igazán sétálni majd csak egy hónaposan mehetünk, de azért ilyen napsütésben kivinném az udvarra egy kicsit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina! ha sétáltok, fokozatosan: kezdjétek 15 perccel és 5-10perccel tovább naponta. Jaja, de jó hogy halad a szopizásKép

Most nálam van valami a szopival , mert tartom magam a nappali 3 óránként cicizéshez, de reggel is meg most is kicsit evett (2-3 perc) utána meg köpte ki és röhögött rajtam, aztán meg ha elvettem akkor mérges volt.Lehet, hoyg ritkábban kéne enni adni neki?

Kob! mennyi idős Emese? Már kértem de bizti elfelejtetted, elküldenéd a xls-t? köszi

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa,

elküldtem!

Kép

Kép
kobudo

kob
nekem is küldenél egy legfrisebb táblázatot kösssszi Kép
remélem sikerül megcsinálnod minden vizsgát remélem jövöre már én is ilyenekkel leszek elfoglalva hogy vizsgára készülhetek a jövöhéten beszélek az ovi vezetővel és megprobálom hátha beveszik adrit szeptembertől igaz csak dec.ben lesz 3 éves de j lenne és akkor én is kezdhetném a fősulit

mrege
én is pont ezt akartam mondani mintkob vagy ha pl ezekete rövid alvásokat megprobálád elhúzni először csak egy 10 percel aztán igy tovább hátha összejönne nagyalvás nálunk idáig az összes gyererk olyan 3 hós korában ált be arra hogy 10-12 ig aludtak és utánna még 3-4 óra felé egy órát lehet hogy náltok is ez jön még csak rege még nem tudja hogy is kellene ezt a kajcsival nikinék én is igy voltam ha kelt ettem aztán rájöttem hogy nem is jól csinálom adri nálunk kezdetektől 4 óránként evett bár ő nagybaba volt probáld meg lehet hogy tényleg 4 óránként akarna enni és hátha igy az alvás is beáll na ezt jó összekuszálva irtam le Kép Kép bocsi de remélem azért tudtam értelmes lenni Kép

lina
szuper lehet hogy most indultbe igazán tejcsid nagyon szupi Kép akkor tápi abszulut nincs most ??

Kép

Kép

Kép
roz23

Kob

Elovastam a cikket, érdekes. Kép

Lina

Nagyon tetszik a tappancsos fotó. Kép Lili baba nagyon ügyes.

Nana

Akkor elmarad a zsúr?

Kérdésem lenne. Karira Scoby Doo-t kerestem, aztán segítségetekkel találtam is. Most egy Dart Véder kellene, nem találok sehol. Volt egy habfürdős változat a Malomban, de annál kisebbet szeretne manó.

Más. Amikor szültem, a szobában a csajok azzal ijesztgettek, hogy csak úgy mehetek haza, ha a főorvos is megvizsgált, de az ő keze aztán brutális. (Nem tudom persze, hogy kiről volt szó akkor) Fájdalmas. Szerencsére én megúsztam, csak a saját dokim vizsgált meg. Ügye TILTAKOZHATOK én ez ellen? Bennem csak az nyúkáljon, akinek megengedem.

Kép

Kép
cukkermáz

mrege eszembe jutott még valami nálunk pont ezért van 6 kor fürdés mikor adri ilyen idős volt ugyan ez volt szindróma hogy 6 kor baludt mindig mivel füdeni imádott azt csináltuk hogy megfürdettük 6 körül igy fellénkül és nyertünk előszőr egy 1/2 órát és igy tobvább ma már 8 kor alszik el este hátha ez bejönne

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,

küldtem a táblázatot!
Hajrá Adri ovijához! Niki bírja?
A családom odavan sétálni, hogy tanuljak. Tibor mennyit tud majd segíteni a fősulin? Mármint abban, hogy tudj tanulni? Vagy anyukádra számítasz inkább?

Kép

Kép
kobudo

Cukkermáz,
engem senki nem vizsgált meg, mikor hazajöttem.
A saját orvosom kiszedte azt az egy szem varratot, amit kellett (most már elvileg úgy varrnak, hogy csak a végéről a csomót kell kiszedni, maga a varrás hosszabb idő így, de szebben gyógyul, és végig felszívódik), ja és a hasam egy picit megnyomkodta, de épp egy picit, hogy érezze, mennyire ment össze a méhem. De aki velem egy napon ment haza, és beszéltem velük, azok közül mindenkinek csak ennyi volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

kob

niki most még birja aztán ki tudjameddig most nemtudok bülöre jutni meliyket vitamint adjam neki inkább vitacolnat vagy bérest szerinted melyik jobb ? mind kettő van itthonmost heti 1* kapja a oscolis. homeost is remélem most kicsit tovább birja majd 2 hétnél
suli hát nem tudom hogy kire számíthatok majd szerintem senkire szokás szerint anyum nagyon sokat dolgozik nem akarom mindig őt terhalni azért gondoltam arra ha csajok járnának oviba és birnák is akkor már végre én is tudnék magammal kezdeni valamit áki mellett azrt már csak tudnék valamennyit tanulni holnap ha lesz időm utánna járok itt neten a sulinak is hogy mikor van felvételi mi kell hozzá... meg egyáltalán amit én szertenék van e olyan képzésen ami támogatott mert idáig ugy volt hogy ez csak fizetős tanfolyamként indult magán suliban igazaán 2 dolgot néztem ki magamnak remélem valamelyik összejön ha meg idén nem akkor elkezdem a nyelvet

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!
Épp most értünk haza az úszásról,apa a leányzót altatja,több-kevesebb sikerrel.Kép

Syg zsolti írta a szilvalekvárt,és a kecskeméti bébidesszertre gondolt.Kép Bár abban is van cukor.Én csak a biztonság kedvéért tartok belőle itthon.Nálunk szerencsére csak egyszer volt rá szükség,de akkor hatásos volt.Nálunk is az elején volt kakigond,mikor bevezettük a "szilárd" kaját.Aztán ahogy egyre több mindent kapott,úgy próbáltam összeállítani az étrendjét,hogy kapjon rendszeresen olyan dolgot,ami székletlazító.Így aztán nincs kakiprobléma.
Nagyon ügyes a kis Leo.Tetszett neki mikor felállt?Lilla állandóan fel akarja huzatni magát.Nagyon tetszik neki.

Mrege nálunk is volt ilyen szitu,és mi is a fürdési idő kezdetét variáltuk.

Roz a járóka kölcsön van,a keresztfiunkké volt.De kár volt elhozni,mert csak a helyet foglalja.Lillának ugyanis nem nagyon akaródzik benne lenni.Azért hoztuk,mert a multkor is a dohányzóasztalba kapaszkodva próbált felállni,aztán esett-bukott.Kép Én meg arra gondoltam,hogy tegyük ebbe bele,aztán ebben még kapaszkodó is van,meg ha dől,akkor sem üti meg magát.De ez már így nem buli.Kép

Kob.Emese is milyen ügyi!Tényleg megnőnek egykettőre.KépMi meg csak ámulunk.A cikk az nem semmi.Hát sok igazság van benne.Remélem a következő gyerkőcnél,már a bőrömön tapasztalom a változásokat,amiket itt leírtak.Mert így leírva jól hangzik.

Lina csak fent volt Lilibaba,vagy sírt is?Bár ő olyan kis nyugodt baba,ez az 1-2 óra fenntlét belefér.Kép

Bepa lehet hogy mostmár 4 óránként kellene neki cicit adni,mert lehet,hogy nem igazán éhes,és azért nem eszik,ha pedig elveszed,akkor meg mérges,mert játszott volna vele.De nem tudom,úgyhogy nem akarok okoskodni.KépNekem a védőnőm,mikor Lilla pici volt,azt mondta,hogy ne hagyjam a cicivel játszani.Adjam neki ha éhes,vígasztaljam meg vele,de ne játszon vele,mert akkor állandóan az kell majd neki. ???

Cukker sztem nyugodtan tiltakozhatsz.Bár én nem hallottam ilyen szokásról.Engem csak az orvosom vizsgált.A durvaság ellen meg főleg tiltakozhatsz.Ahogy régebben Syg is írta.Nem mindegy hogy kellemetlen egy vizsgálat vagy fájdalmas.Nagy a különbség a kettő között.

KépKép
KépKép
sbea

Roz milyen sulit néztél ki?

KépKép
KépKép
sbea

Na megyek takarítani.Lilla nem aludt el,virgonckodik.Kipattant a szeme.Pedig mikor hazaértünk még álmosnak tűnt.Kép
Most meg mennek apával röpimeccsre.Kép (apja lánya Kép )

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok.

Éjjel sikerült olyan de olyan jót aludnom de az éjszakai 1-2 forgolódás az általános már. Akkor Janika nagyon aktív, biztos miatta nem tudok akkor elaludni. A kis huncut. Kép

Szedem rendszeresen a Magne B6-ot és azóta jól van a pocak is.

Cukker: anyukám azt mesélte hogy amikor ő vajúdott a kórházban akkor egy egész medikus csapat egyesével megvizsgálta (rajta gyakoroltak)két fájás között. azt mondta életében olyan kellemetlen nem volt semmi. Nem is tudom hogyan lehet ilyet csinálni az engedélye nélkül én biztos balhéznék. Igaz ez több mint 20 éve volt már. Kép

Múltkor néztem azt az ikrek műsort annyira tuti jó volt. Kép
Ma is lesz már alig várom és apa is megnézi velem. Kép

Lina: akartam kérdezni hogy pontosan ti mit vittetek be Lilibabának a kórházba, amiben hazavittétek?
Elég csak a hazavitelre behozatnom apával Janikának a cuccokat vagy valami kell amig ott vagyunk addig is? Textilpelenka gondolom igen és sima pelenka vagy ilyesmi?
Kép

KépKép
erszényes

Erszényes,
ha baba-mama szobába szeretnél menni Minijanikával, akkor popsitörlő kell csak, ha símába, akkor semmi, mindent adnak egyebet bőségesen. Mikor jöttök haza, baba-mamában te felöltözteted abba, amit apa hoz, és mehettek, ha fent van az újszülöttön, akkor be kell adni a rucit, és felöltözve kapod meg. Nekünk a hazamenetelhez kellett egy textilpelus az arcát letakarni. Ha van időtök, szerintem hasznos a szülésfelkészítő, ezt mind elmondták, meg láthattam, hogy hol fogok szülni, mi fog történni, mindent szépen sorban megmutattak, burokrepesztőt, vákumot...

Bea,
csak fent volt, 10-15 perceket az ágyában is elvolt, de amúgy foglalkoztatni kellett. Nagyon nehezen jön ki belőle a böfi, sokszor attól nem alszik. Most is csak a fél kezemben, függőlegesen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina: a baba-mama szobában egész nap veled lehetett Lilibaba és mindent te csinálhattál vele, vagy volt hogy elvitték? Hogy volt a napirendetek?
Bocs hogy ennyit kérezek csak nagyon kíváncsi vagyok és neked nagyon frissek a tapasztalataid. Kép

KépKép
erszényes

Sziasztok!

Képzeljétek, reggel fél 10-ig aludt LeonaKép Azért 5* felébredt közben.

Mrege,
mi is a fürdés idejét változtattuk, a hajnali ébredésekhez inkább nem szólok hozzá, mert azzal én sem tudok mit kezdeni.

Cukker,
persze, h tiltakozhatsz. Egyébként sztem már nem vizsgál meg, csak a te orvosod.

Bea,
az mindjárt más, mint a lekvár, bár a cukrot nem értem. Én is adok neki mindig tököt, de ő még olyan kevés félét kapott eddig, h nem nagyon van benne székletlazító. De majd mostantól erre is figyelünk.

Roz,
hátha változik Adri! Úgy néz ki, nem?

Kob,
én sem értem magamat, hogy voltam rá képes. Most este 5 perc alatt elaludt hintaszékezéssel, mindennel együtt. A hátát kb. 1 percig kellett simizni és már ott is hagyhattam.

Mindjárt olvasom a cikket, még nem vettem meg a januári Kismamát.

Jó éjt!

Kép
sygnum

sziasztok!

Most lett vége a zsúrnak! Kész vagyok!!!

Ilyenkor annyira megijedek hogy az én két saját gyerekem is ennyire ki fog majd késziteni? vagy csak a terhesség miatt nem bírom most ezt???

Na mindegy! Majd holnap jövök! Jó Éjt Mindenkinek!
Halljátok BABÁK??? Ez nektek is szólt ám! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Megjöttünk meccsről, és már ettünk is, Lilla meg már alszik szépen. (vagy nem?) Elfáradt a nagy szurkolásban. Élvezte nagyon a kisportolt fiúk látványát KépKépKépKép

Cukker!
http://www.ejatekbolt.hu/index.php?cPath=46&osCsid=e5abd27066b72752413488078369b b29

Amit akarsz azt rendelsz. Még sakkkészlet is van.

Jó Éjt

KépKép
KépKép
sbea

Na most aztán bepipultam! Ekkora baromságot! Miért kell mindig másokra kenni a problémákat?
Nekem ugyan ki afene mondta, h éjjel is velem lehet a gyerekem???? Rohadtul senki. Tájékoztatás??? Olyanról meg nem is hallottak.

Azt sem tudtam, h ennyi mindenről nyilatkoztam, én tuti nem írtam alá ennyi mindent. Persze volt olyan, ami nem volt igaz és mégis aláírtam, mert mi mást lehet tenni???

Lányok! Egy kis felmérés! Ugyan jelentkezzen már az, aki itt szült és kitöltött a kórházban betegelégedettségi kérdőívet!!! Ugyan mi alapján számolják a betegelégedettségi mutatókat? Méghogy minden hónapban készül felmérés. Ha jól tudom, márciustól decemberig születtek a topikbébik, kíváncsi lennék, hányan töltöttünk ki ilyet. Nos?

Azok az anyukák meg őszintén szólva bekaphatják, akik megszülik a gyereküket és rögtön lepasszolnák!!
Ha csak baba-mama szoba lenne, akkor nem lenne ez sem kérdéses és mellesleg még kevesebb munkájuk is lenne.

Azt az egyet megértem, ill. tudom, h kevesen vannak. De ez még nekik is jó lenne. Na persze itt meg a pénzre lehetne mindent ráfogni. Ugyan mennyi minden van a kórházban, ami úgy működik, h nem felel meg a feltételeknek??? Biztos nem lenne elég a két kezem, hogy megszámoljam...

Hogy hoyg fel tudom húzni magam ilyen baromságokon.

Egyébként vicces. Olvassátok el figyelmesen. Ki használ szoptatás, szopizás, szopiztatás szavakat és ki mondja, h levisszük SZOPNI?

Na jó éjt, én most mérges lettem.

Ja, persze, h több a szülés! Bezárták a szszállási szülőotthont.

Na meg a szabad kórházválasztás. Mondani könnyű, megvalósítani nehéz. Jó duma. Akinek mondjuk nincs autója, menjen vonattal és BKV-val szülni????

Kép
sygnum

Jó reggelt!
Syg remélem ma is 9 után ébredtek.Kép
A cikkhez visszatérve.Én sem tudtam,hogy éjjel velem lehet a gyermekem,sőt a szobatársaim sem tudtak róla.Egy nővér lehozta nekem egyik éjjel szopni,mert a mellem kezdett begyulladni,de akkor sem mondták,hogy ez természetes dolog.Nem győztem megköszönni,hogy milyen aranyos volt,hogy lehozta nekem.Azt hittem ez csak egy kivételes alkalom volt.
Betegelégedettségi kérdőívet én sem töltöttem ki.
De ezeket a feltételeket nem értem.Mi nincs meg ami kell egy baba-mama szobához?
Na de azért összességében meg voltam elégedve.Főleg a szülőszobával.

Remélem minden baba és szülő jól aludt!Kép

KépKép
KépKép
sbea

sziazstok Kép

ha lesz ma egy kis időm én is elovasom ezt a cikket
syb bár én már 2s zer szültem itt én sem töltöttem ki ezt a kérdőívet
nekem ami nagyon nem szimpi ebben kórházban a savanyú pofa amivel kidobálják babákat bár van 2-3 nagyon -nagyon aranyos csecsemős de a többi ....
elovasom cikket aztán majd még irok ebben témában

bea
kereskedelmi szakoktató az egyik a másik meg egy belső építészeti suli ez mind kettő olyan amit nagyon-nagyon tudnék szeretni Kép
olyan jó nálatok hogy zsolti enyi helyre viszi lilácskát ő olyan igazi apuka Kép

syg
remélem még alszotot Kép

nana
hogy sikerült a zsúr egyébként ??? te me pihenj sokat Kép ne aggódj a saját gyereked soha nem fárazst le anniyra mint másé Kép ezt tapasztalatból tudom enegem 3 gyerkövcöm nem fáraszt le anniyra mint a keresztlányoom ő igazi kis hercegnő 2 éves nem szeikegyedül mert maszatos lesz keze ha belnyul a homokozóba meg kell mosni kezét mertaddig sir mig egy szem homok is van kezésn csakés kizárólagugy eszik meg ármit is ha nagyon apró kockákra összevágom ... nekem ez azért furcsa mert nálunk ugye adri is 2 éves és ő teljessen egyedüleszik viszi széket nyitja a csapot mossa a kezét ...

hu az este volt egy film a tv2 gondoltam végignézem és mikor lányeg volt az utolsó 5 percben amiért végignéztem egy 3 órás filmat (közben mosogatam takaritottam az étkezőt...) nem felébredt áki is meg adri igy nem tudom milett a film vége ez olyan bosszantó bár igy meg a takaritás nagyrész meg van Kép Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Erszényes,
a babát akkor hozzák le, mikor már fel tudtál kelni szülés után. Én hajnal 1-kor szültem, 9-kor már hozták is, de sajnos még 9-kor is meg 12-kor is vissza kellett küldenem, mert nem tudtam felállni, du. 3-ra már rendeződött a rekeszizmom, és akkor hagyták ott.
Amúgy még akkor, mikor fel sem tudtam állni, megmutatták mit hogy kell csinálni, öt percben. Úgy voltam vele, hogy ha 10 évesen sikerült tisztába tenni a tesómat, majdcsak megbírkózom ezzel is.
Na mikor otthagyták, akkor azért először a szomszéd szobából egy csajszi segített, aztán másnap megszült a volt osztálytársam, és a leendő szobatársam (el se mertem volna képzelni, pedig már a szeptemberi osztálytalálkozón viccelődtünk ezzel), na az ő fiát meg én segítettem először.
Amúgy reggel 5:30-kor hozzák, 21:30-kor viszik a babócát. Addig végig veled van. Ha kell valami orvosi vizsgálat, vérvétel, vagy BCG oltás, akkor elviszik, és 10-15 perc múlva hozzák, kivéve, ha épp érkezik egy újszülött, mert akkor előbb azt ellátják, és utána van csak idejük visszahozni babát. Én egyszer jártam így, de az is olyan 45 perc volt. Nekem Lilit mindig el kellett vinni fentre sárgaságot nézni, mert kreol bőrű, és nem lehetett rendesen látni a lenti fénynél, viszont nagyon kellett nézni a véremben lévő antigén miatt.
Mindent én csináltam vele napközben, de többször lejöttek, megkérdezték mennyit evett, van-e valami gond..., és telefonon ha felszóltam, hogy nézzék meg mondjuk a kakiját, akkor már jöttek is.
Nekem nagyon jó tapasztalataim voltak, mikor egy szuri után úgy kaptam vissza Lilit, hogy levették a köldökcsatját, és alig maradt csonk, akkor utólag kiderült, hogy pont a főnővért kaptam el, hogy segítsen, hogy ezt most hogy fogjam meg, és ő is nagyon készséges volt, pedig egy főnővér általában nem szokott.
Kb. ennyi, én nagyon jól éreztem magam az alatt az öt nap alatt, csak kicsit sok volt a látogató. Fura, hogy kórházban vagy, de valahogy nem kívánod a látogatókat, mindig rosszkor jöttek. A két új baba-mama szobában olyan kiságya van a bébinek, amit ki lehet tolni az ajtóba, ez jó volt, mert azért ha aludt is, meg tudtam mutogatni.

Syg,
elégedettségi kérdőívet én sem töltöttem ki, de nem volt horkolós szobatársam, így nem volt semmi gáz. Nagyon jó volt a babás szobás társaság is.
Ja, azért a vége nem tetszett, hogy csak azért mert dec 24-e van, az orvos 10 perc alatt kiszórta a 11 gyereket, mondott két szót, aztán ennyi.

Picilányom megint bevetette a nem alszok dolgot, reggel negyed négy óta szinte nem aludt. De szerencsére egész jól elvan a kiságyában egyedül.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szerintetek miért van az, hogy a Lili nyitott szemmel nagyon jól elvan, de ha becsukja a szemét, akkor olyan nagyon tud ordítani. A pelenkázás, meg evés közben is rá kell venni, hogy nyissa ki a szemét, hogy ne ordítson. Álmodnak ők már, lehet, hogy rosszat álmodott? Vagy ez hülyeség? Most is majdnem elalszik, de ahogy becsukja a szemét, elkezd sírni, és inkább kinyitja.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

jó reggelt.

Lina:köszi az infókat Kép, akkor ha jól értettem Janika semmiképpen nem lesz velem éjjel viszont napközben szinte végig. Kép

Amúgy Lilibabának nem adtak semmit a kórházban mármint enni? Úgy értem napközben mikor veled volt úgy szopiztattad ahogy akartad csak megnézték hogy evett-e eleget? És ha valakinek nincs teje egyáltalán akkor annakis otthagyják a baba-mama szobában a picit?

Nekem iszonyatos légszomjam van éppen és olyan furcsa mert érzem a gyomorszájamat is. Kép

Olyan jó hogy ma süt a napocska!!

KépKép
erszényes

sziasztok!
köszönöm a sok regálást,aranyosak vagytok!
fürdeni sajnos nem szeret,mindig vegigüvölti,és attól meg inkább elfárad,így azt is inkább későbbre tettük.tegnap azt csináltuk,h. a 6 órai etetés után elmentünk a tescoba,így nem tudott bealudni.fél 10-kor evett ezután.és kb negyed 11-kor leraktam.fél 4-ig aludt!!Képezután kétszer hallottam,h.nyög,de nem keltem fel hozzá.végül fél hétkor kelt,és evett.eddig ez volt a legjobb éjszakánk.
ami az evést illeti.tegnap direkt ki akartam várni,h.meddig bírja evés nélkül.már majdnem 5 óránál tartottunk,mikor megetettem,de akkor sem azért,mert sírt,vagy ilyesmi,hanem mert nem akartam,h.az esti utsó etetés túl későn legyen.így tegnap evett 1-kor,utána majdnem 6-kor,és aztán fél 10-kor.és mindezt úgy,h.szinte végig ébren volt.3/4-ed órát aludt du.,és majdnem 1 órán át sikerült háton fekve elnézelődnie úgy,h.én közben rámoltam a szobában mellette.Teljesen oda vagyok meg vissza a kiscsajtól!Képmost itt ül az ölemben(hintaszékben ringatózunk),és egy darabig nézte,h.mit csinálok a kezemmel,meg h.mi van a képernyőn,de most elszenderült.
Szerintem ez a kineziológia hatása is nálunk(péntekeneste voltam),mert azzal,h.én megnyugodtam,ő is kiegyensúlyozottabb lett.Pénteken,mielőtt a kineziológusnál voltam sokat sírt,nem akart nyugodni.ki voltam tole,de most nagyon harmóniában vagyunk,és ez fantasztikus érzés.tegnap rengeteget mosolygott,tuti fotókat csináltunk róla.úgy küldenék már nektek,de az internetünk még mindig a régi,nem tudom mikor lesz már valami a heténynetből.Kép
Apropó!mi van minoval,meg samcheevel?tudtok valamit?
mrege

Lina: én úgy tudom hogy már az anyaméhben is álmodnak a babócák. Kép
Amúgy szerintem ha csukva van a szeme akkor lehet, hogy hirtelen elfelejti hogy hol van és megijed. Kép

KépKép
erszényes

Mrege: te is hetényi vagy??

KépKép
erszényes

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így "betörök" közétek, de kecskeméti anyukákat keresek a következő miatt:
Karácsonyra vettem a barátnőm picurjának az Alföldben egy nagyon szép Sucre d'orge rugit, de sajnos kicsi lett a babónak. 9 M/ 74-es méret van rajta, teljesen új. Ha valakit érdekel, szívesen eladnám (bolti ár 8800,- Ft, én 3800-ért odaadnám), mert nincs meg a blokk és így nem tudjuk kicserélni. Megpróbálok ide csatolni egy képet róla.
Érdeklődni a jolly@fibermail.hu címen lehet, vagy telefonon: 06-20-567-6057.
Üdv: lilijoy

Kép
lilijoy

lina!mi már az első otthoni héten kivittük.azt olvastam,hogy 3,5-4 kilós babát jól felöltöztetve ki lehet vinni.mi baja lehet?gondolj bele,szopizik,kapja a természetes védelmet a betegségek ellen.még jót is tesz neki a napsütés.egy kis természetes d vitamin.Képcsak akkor nem szabad szerintem kint maradnia,ha sír,mert akkor nagyon gyorsan szipákolja a hideg levegőt,és annak nincs ideje felmelegedni,mielőtt a tüdőbe ér.most is olyan szép napsütés van,lehet h. mi is kimegyünk egyet sétálni az arborétumba.
mrege

bepa!nagy következtetéseket nem tudok 1 napi evésritkítás után levonni,de amit tegnap tapasztaltam,az az volt,hogy sokkal tovább szopott.elotte,nekem is elkezdte azt csinálni,amit írtál,h.szopizott 5 percet,aztán vigyorgott,vagy ha nyűgi volt,akkor sírt,h.hagyjam békén.tegnap meg rendesen kiszívta mindkét cicimet,ahogy régen,és után nyugi volt 4-5 óráig.most is túl vagyunk a 4 órán 15 perccel,de itt szendereg még mindig az ölemben.ezt látva,nemcsoda,h.nem akart rendesen enni,mikor 3 óránként akartam tömni!Képés,ami még pozitív,h.a tejtermelésem is igazodik az ő igényeihez és nem tellik meg úgy,mint ellőtte,és nem ömlik a szájába annyira.szerintem próbálj ritkítani,úgyis jelzi,ha éhes,mert akkor minimum nyűgösködik.Nem?Mennyi idős a picurkád?
mrege

erszényes!
nem vagyunk hetényiek,hanem a sutus faluban lakunk,mint minoék.ő mondta nekem,h.a heténynettől van internetjük,és javasolta,h.próbáljuk meg.voltak is kint bekötni,de nem találták a jelet a tornyukból,és azt mondták,h.most fognak új jeladót készíteni,ami közelebb lesz hozzánk,és majd onnan megpróbáljuk.erre várunk.
nekem is légszomjam volt az utolsó hónapban.éjszakánként peti ébresztett,h.úgy fújtatok,h.nem bír aludni.kisebb a hely minden szervnek,a tüdőnek is.
mrege

még mindig alszik!Képúgy tűnik szereti ezt a hintaszéket.örülök,mert én is szeretek benne ücsörögni.Apa Jézuskája hozta,de nagyon beletrafált.
nagyon belehúztam,most aztán bepótolom a lemaradást!
mrege

Grrr az előbb találtam akkora pókot olyat síkítottam.... fújjjjj nagyon utálom a pókokat.
Apa már tudta mivan a sikításomból úgyhogy 1 pókkal kevesebb van most a földön. Kép
Szegény minijanika mit gondolhatott odabenn a pocakban... Kép

KépKép
erszényes

Sziasztok!

Én sem töltöttem ki betegelégedettségi kérdőívet...Meg attól,h ott van a wc-ben,fürdőben, h melyik órában,melyik takarítónő végezte el,még mocskos...És ha kiég a villanykörte,akkor 5napig nincs új,és az ajtók kilincse vagy hiányzik,vagy nem funkcinál,mondjuk ha nincs fény,még jól is jön,h kicsit nyitva az ajtó-gáz nagyon. Nem vár luxust az ember,meg 4-5 nap az egész, meg amúgy is ott a baba, de ezek nem pénzes dolgok-egy villanykörte és csavarhúzó...vagy a roomingban az eldugult mosdókagyló, ezt miért nekünk kell megcsinálni-ill. a férjeknek?! Amit meg a csecsemősök írnak, na az kész....., hát nem tanítják sehol, h az első napokban termelődő colostrum is elég,és nem hal éhen a baba?
A pénzben viszont igazuk van, ez régi kórház, iszonyú sokba kerül az átalakítás, és mint olvashattuk, nem mindenki igényli, h egy szobában legyen a babájával, ezért -igaza van a prof-nak-sokszor a nagymamák a felelősek, meg egyéb okos rokonok, engem is sokan próbáltak lebeszélni...
Szóval, én is lehidaltam a cikktől...Igaz, készségesek, bármit kérdezel, válaszolnak.

Mrege,jó olvasni Rólatok, és szuper,h ilyen szépen növekedtekKép!

Roz, pihentél tegnap?

Nana,kipihented a zsúr fáradalmait?

Syg, Te meg a mérgedet kialaudtad?Kép Igazad van, teljesen, egyébként...

Lina, látod,megy ez Nektek, én mondtam,h csak idő kellKép!

Erszényes, a nők kb. 2 %-nak nincs az emlőjében mirigyállomány, na nekik nincs tejük egyáltalán, és majd meglátod, h a vége felé, apró légypiszokszerű sárga foltok lesznek a melltartódon, az már tejcsiKép! Amúgy,este mikor viszik fel a babákat, fél 10-kor,akkor kérdezik meg, h mennyit evett aznap, hányszor,stb,meg pesze,mikor napközben bejönnek akkor is kérdik, h oké-e minden, és ne félj kérdezni, segítenek! A roomingos babákat hajnalban mérik le, a fürdés után.(ja, és tudod a medikusoknak is meg kell tanulni vhogy, pesze nem egy egész csoportnak kell uazt az anyát végigvizsgálnia, de persze, h tiltakozhatsz, ill. elég kérni,h ezt ne tegyék, de itt Kméten ez nem valószínű, max. a Klinikákon, ne haragudj, de ezt le kellett írnom a védelmünkbenKép)

Kob, beadtam a jelentkezési lapomat.... Szorítok, h sikerüljenek a vizsgáid!

Balim, asszem nem válaszoltam még, eü menedzsment, ill. orvos-közgaszdász szakra jelentkezem... Jól vagytok? Helyrebillent az alvás?

Kép
seriff

Sziasztok!

Erszényes,
én pókimádó vagyok, de komolyan! Sosem ölöm meg őket, csak kirakom a lakásból.

Bea, Roz,
ma csak 8.15-ig tartott az éjszaka, ami sajnos ma nem volt túl jóKép, megint sokszor felébredt.

Bea,
nekem minden éjjel lehozták szopizni, de ha tudom, h velem maradhat..hát nagyon boldog lettem volna.
A feltételek közül néhány tényleg nincs meg és mostanában nem s lesz. Pl. wc és tusoló a szobában, meg majdnem 10 nm mama-babánként. De a cikk végén felsrlja a feltételeket.

Lina,
gyerekorvost csak akkor látsz, ha te mész utána. Számomra ez is érdekes, h senki nem tájékoztat a gyerekemről, csak ha én szaladgálok utána (talán gyerekkel együtt a rooming-inből???) és kérdezek. Tájékoztatási kötelezettség már megint. Ráadásul arról sem biztos, h tájékoztatnak, ha vmi gond van, nem csak az egészséges babákról nem mondják, h monden oké. Vagy csak órákkal később közli vmelyik nővér félvállról, de neki valahol igaza is van, mert nem neki kellene az anyukával közölni, hanem az orvosnak.

Erszényes,
akkor is otthagyják a babát, ha nincs tejed (de mindenkinek van, ha mindig cicire teszi), csak visznek vmi pótlást, ami ott van a szoba előtti hűtőben.
A cikk szerint éjjel is veled lehet. A gyakorlatban közülünk senkivel nem volt ott.

Mrege,
ügyesek vagytok! Ma én is pályázok az arborétumra csa ics edv egyedül menni. Remélem rá tudom venni Robit.

sriff,
hol jársz? Megint buli van nálatok?

Kép
sygnum

Seriff,
KépKépKép

Na, jó. Akkor eddig senki nem töltött ki kérdőívet...

Kép
sygnum

Erszényes,
napközbenre van a hűtőben anyatej is, meg tápszer is, reggel megmondják egy evésre aznap mennyit kellene enni a babának, ha nem szopizott annyit, lehet pótolni.
Vigyázz nagyon azzal majd, hogy ha sárgul a pici, sokat alszik. Én hagytam öt órát is akár, aztán meg alig evett és ritkán. Jó kiéhezve hoztam haza a kórházból.
Amúgy a pótlást kispohárból kapják, nagyon édin tudnak inni.
Ja, és a mérlegek nem túl jók, nekünk következetesen mind a két babónál kevesebbet mutatott evés után, mint előtte. Ja, és az első napi 10 g-okat próbáld mérni...
Na mindegy, nekünk azt mondták, hogy vigyük át másik szobába mérni, ott jó a mérleg. Persze, a látogatókhoz nem vihetem ki, de azért a látogatókkal teli folyosón vigyem át méricskélni.
Az éjszakával kapcsolatban őszintén szólva nem bántam, hogy tudtam egy kicsit aludni, lehet, hogy éjszaka féltem volna még vele. Mondjuk ha lehetett volna, akkor biztosan megpróbáltam volna, gondoltam is rá, csak tekintettel kell azért lenni a szobatársra is. Rá egy kicsit rájött a pánik, mikor otthagyták a babáját.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mellesleg én sosem a kórház állapotára panaszkodtam. Persze, nincs függöny a tusolón és belátnak, de ki nem szarja le az ilyeneket. Erre fel voltam készülve. Csak ez a köcsög kommunikációhiány. Az odáig rendben van, h kérdezzek, de miért, miért, miért kell mindent nekem kérdezni. Miért nekem kell kérdeznem, h van-e hely a roomingban, mert oda szeretnék menni, miért nekem kell kérdzenem, h velem maradhat-e éjszaka, miért nekem kell kérdeznem, h hova viszik és miért (csak közölték, h őt elvisszük) és sorolhatnám. És ez mind, mind nem anyagi probléma!!!!!!!

Erről miért nem írnak és erre miért nem válaszolnak???

Akár itt is, mert úgyis olvassák.

A bosszantó pedig az, h vannak nagyon aranyos és segítőkész emberek és ez a sok panaszkodás az ő kedvüket is elvesziKép

Kép
sygnum

Jó reggelt!

Sbea köszi az internet címet. Látom rád mindig számíthatok játék ügyben. Kép Én eddig azt mondtam, hogy én ugyan nem veszek meg drága játékokat, ami éppen sláger, de mikor annyira vágyik rá és tesónak is minden vackot bevásároltam.
Milyen meccsen volt Lilla?Kosár?

Syg

Én már nagyon régen szültem, de nem emlékszek semmiféle kérdőívre. Még a császár előtt sem írtam alá semmit. Olyat én nem is láttam, hogy éjjel lehozták volna a babát, vagy akár napközben a megszokott időn kívül. Azt írja, hogy az ANTSZ sem talált semmi kivetnivalót. Hát ott a kórházban ki merne panaszt tenni, amikor éppen bent van? Viszont nem éreztem, hogy nekem olyan rossz dolgom lenne. Azt hittem, hogy mindennek így kell lennie.

Lina

Ctg-re kell vinni vizeletmintát?

Kép

Kép
cukkermáz

Sbea

Most látom, hogy röpi meccsen voltak.

Kép

Kép
cukkermáz

Szóval,én amikor rájöttem,h sz..r a mérleg, nem mértem minden evés előtt-után,minek? Este vagy hajnalban úgyis megmérték. Sztem a mérleg egy buzi stresszkeltő! Este, vagy mikor kérdezték,h mennyit evett,azt feleltem eleget...

Kép
seriff

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?