Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!Macsek 23:dejó Neked hogy Levente még mindig szopizik!!De gondolom azért eszik is már rendesen.Nem lesz még kistestvére?
Hannablanka:nem akarlak elkeseriteni de az én kismamóm 1éves és egy kezem elég hogy megszámoljam hány éjszakát aludt végig!De ez már fel se tünik úgy megszoktam!És a lányom aki most 9éves teljesen az ellentéte volt!
Még nem olvastam soha itt az én dokimrol nem szült senki az Orbán Istvánnál?Én nagyon birom!
rózsa74

Sziasztok!

Hannablanka!
ha nem esik jól a vendégözön, ne legyél szégyenlős, és szerintem mond meg, hogy nem ez a legjobb időpont ilyesmire. Kicsit helyreállsz, megszokjátok egymást, és amint kialakul egyfajta családi rend, jöhetnek a látogatók.
Persze ez csak a "szerintem" verzió!Kép
Alvás terén még sokszor fog változni a helyzet. Ezzel nem elkeseríteni szeretnélek! lehet még sokkal jobb is.
Csak miont futó gondolat, tudod, hogy miket ettél akkor amikor csendes volt az este és mit amikor nem? Nem lehet valami elfogyasztott kaja a ludas? nekem volt olyan többször is, hogy kiderült ettem pl. sárgabarackot, vagy három kanál citromfagyit és teljesen kiborítottam vele csemetém.
Hátha...

Rózsa!
Szia! Sajnos én sem ismerem... Kép

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Rózsa!

Én ismerek ilyet. Kép Miért? Mármint aki Orbán Istvánnál szült.

Noémi!

Kipróbáltatok még valamit az infacolon kívül? Hátha segít valamit?

A vendégek ha nem segíteni jönnek, akkor inkább ne jöjjenek, főleg nem úgy, hogy ott is alszanak.

Panni
uran

Mindenkinek BUÉK!Kép
rózsa74

Sziazstok Csajszik!

Tegnap volt kint a doktornő, és szerinte Bence szépen fejlődik, és tökéletesen egészséges. Az aggályaim is feleslegesek voltak.
Azt mondta a csomóra a lábában, hogy valószínűleg meghúzódott az izma szülésnél. Ha mégsem múlna, vagy nőni kezdene, akkor ad beutalót a gyermeksebészetre a Péterfybe.
Viszont most én jártam úgy,mint Jatka a pici lánnyal. Tele vagyunk apró piros, középen fehér pöttyökkel, mintha pattanás lenne. Állítólag nem kell vele foglalkozni, kamillázzam, mert még tisztul Bencus, azért van!

Lement a nagy vendégjárás is, azt hiszem! Bár már nem akarom elkiabálni.
Az utolsó 3 nap itt volt Balázs, Zoli 10 éves kisfia az előző házasságából. Nagyon szeretem, félre ne értsétek amit most írni fogok!
Szóval kicsit belefáradtam! És idegeskedtem eleget. Én elég szégyellős típus vagyok, és csak 1 szobás a lakásunk. Balázs meg baromi kíváncsi, mindent tudni akar, és néha túlzásba esik, elszalad vele a ló. (Magyarul baromi szemtelen tud lenni!) Nem igazán ment a szoptatás, folyamatosan puszilgatta Bencét, mindig fogdosta a fejét, én meg szívbajt kaptam, amikor szó szerint összenyomta szinte, és emelgetni kezdte. Fejni sem tudtam, mert mindenhová jött utánam, és kérdezett, nekem meg kényelmetlen volt. Úgyhogy tegnap estére már annyira fájt, és kőkemény volt a cicim, hogy már sírtam. Zoli meg egész nap látta, hogy rossz kedvem van, de nem akartam megbántani, hogy kényelmetlenül érzem magam, mert itt van Balázs. (Nem tudom, mások hogy voltak, vannak vele, sokan azt mondják, hogy ők simán szoptatnak mindenki előtt, én nem tudok. Mág saját anyám előtt sem volt könnyű!)
Aztán kivitt a konyhába, és megkérte, hogy mondjam el, mi bánt, mert látja. Aztán már azért bőgtem, hogy nem akarom megbántani őt. Mert tényleg csípem Balázst, de sok volt már!
Megnyugtatott, hogy nem baj, majd megoldjuk valahogy, csak nyugodjak meg. Azután felmentünk ketten a galériára (Balázs persze jött utánunk, de az apja leparancsolta), és kimaszírozta a cicim.
Az éjjel meg Bencus továbbra is ébren volt, de most 1-től 4-ig tudtam aludni egy kicsit. Aztán negyed 8-ig megint fent volt. Elaludt, erre meg Balázs kelt fel, és kezdett motyogni magában. (Ez a szokása, és baromi idegesítő!) Persze rászóltam, az meg nem tetszett neki, és puffogni kezdett.
Nem panaszkodni akarok, de ti ezt hogy oldanátok meg? Zoli nem akar egyedül hagyni, de 2 hetente Balázsos hétvégéje van. Tegnap finoman céloztam rá, hogy ne hozza Balázst, amíg Bence ilyen kicsi. De nem biztos, hogy értette! Anyám meg ne jöjjön inkább!

A másik!
Bence nem zokog annyira, hogyha cumi van a szájában. (Akkor is ez van, ha cicire kerül, ha ordít, de akkor meg teljesen elázik a mellem, mert szívni nem igazán szívja, csak tartja!) (Nem akartam, hogy cumizzon, de megtörtem! Kép) Viszont ha kiesik a szájából, kegyetlenül ordít. Úgyhogy a fél éjszaka azzal megy el, hogy tuszkolom vissza a szájába a cumikáját! Van valami megoldás erre? Vagy tuszkoljam tovább?

Noémi, és Bence, aki ma 3 hetes!!! Kép

Kép
Kép
hannablanka

Uran
Hála istennek, kiderült, hogy nem hasfájós Bence, mert amióta normális a kakija (sárga) abszolut nem nyűgös a pocija miatt. (Nem húzgálja a lábát, stb...)

Remélem, sikerül feltenni a legújabb sztárfotót!Kép

Kép
Kép
hannablanka

Hannablanka!

Mindenki más emiatt ne legyen rossz érzésed ha te nem tudsz mások előtt szoptatni akkor nem tudsz és kész.
A pároddal meg szerintem beszéld meg nyugodtan ne csak célozgass az a pasiknál nem mindig "esik le". Mond meg, hogy neked most nagyon nehéz és imádod a kisfiát de most egy kicsit ha lehet ne jöjjön. Legalább addig amíg valahogy "beáll" Bence az éjszakai alvásra.
A cumit én addig bizony dugdostam neki amíg meg nem tanulta magának visszateni de az sajnos nem holnap lesz. Bár sokszor Marcinak csak az elalváshoz kellet, ha kiesett éjszaka nem mindig ébredt fel rá.
Marci is karácsony előtt született de én mereven elzárkóztam mindenféle vendégek elől, a szűk családot kivéve. Õk is csak rövid ideig voltak na és amit hoztak azt ettek Kép AZ első idő annyira megeröltető, hogy nem kell oda még plusz probléma. Ja és ne hurcolásszák be a bacikat. A nővérem kisfia nem is jött sokáig nehogy valami gyermekbetegséget hozzon ránk.
Sajnos jótanácsot nem nagyon tudok adni, mi is átestünk ezen Marci 9-10 hónapos koráig fenn volt éjszaka. Én is ellene voltam a cuminak de én is hamar feladtam elveimet. Kép
Csak azt tudom mondani amit a többiek, hogy kitartás elmúlik ez az időszak. Előbb, vagy mint nálunk is utóbb.
De még egyszer azt tanácsolom mielőtt teljesen kiborulsz, hogy beszélj a férjeddel és hiába Õ dolgozik de azért néha segítsen be egy kicsit.

Pusz
Ildi

Kép
vildi

Sikerekben gazdag, nagyon boldog új évet kívánunk nektek!
Kép

delfinke

Sziasztok!
Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Vildi!
Még karácsony előtt voltunk a családtervező központban. Most megyünk a vizsgálatokra, amit javasoltak.
Egyébként nagyon kedves volt a hölgy, aki fogadott minket. Többek közt megnézik, hogy védve vagyok-e rubeola és bárányhimlő ellen. Úgyhogy most várakozó állásponton vagyunk!:-)

üdv
Edit
kaed

EDIT!
Szorítok nektek, nagyon!

MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KíVÁNUNK!
NOÉMI, ZOLI, ÉS BENCUS
Kép

Kép
Kép
hannablanka

Kaed!

Örülök, hogy segíthettem. Nekünk is csak jó tapasztalataink voltak azért ajánlom Õket mindenkinek.
Én most vettem a hőmérőzés mellé egy PG53 nevezetű fogamzóképesség kimutató minimikroszkópot. Nem vészesen drága és szerintem nagy segítség, én nem mindig tudom a hőmérséklet adatokból egyértelműen megállapítani a tüszőrepedés időpontját.
Mi március körül tervezzük a következő babát. Még az is lehet, hogy együtt leszünk pocakosok. Drukkolok nektek.

BUÉK mindekinek!

Pusz Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Noémi!
Köszi a szurkolást!

Ildi!
Rákerestem az interneten a PG53-ra, de nem találtam róla semmi érdemlegeset. Hol lehet ezt beszerezni és mennyibe kerül?
A hőmérőzést 1-2 hete kezdtem el, de szerintem nálam sem lesz egyértelmű a dolog.
Én is drukkolok nektek!

üdv
Edit
kaed

Kaed!

Én patikában vettem, kb 2000 Ft.
http://www.hazipatika.com/store/product?pid=999
Én itt olvastam róla.

Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok az egész család nevében! Kép

Remélem mindenkinek nagyon jól teltek az ünnepek! Kép

Hannablanka!
Azt hiszem nem a te stílusod a dolog, de talán mégiscsak jobban jársz, pontosabban mindannyiótoknak jobb, ha letisztázzátok ezeket a látogató-nemlátogató kérdéseket. Nem riogatás képp, de mindenkinek az a legjobb, ha van tejci, nyugodtabb a baba, apa és te is. Ha ehhez az kell, hogy mindenki más maradjon otthon a fenekén, akkor legyen úgy. Csemete veletek lesz még jónéhány évig, lesz ideje mindenkinek gyönyörködni! Biztosan nehezdere esik így nyiltan elmondani, de nem hiszem, hogy ezzel megbántod a párod. Jobb ilyen kényes időkben tisztázni mindent, mert később több bajotok lehet.
Drukkolok, hogy a neked legmegfelelőbb módon megoldódjanak a gondok!Kép
Csak így tovább a babapocakkal!Kép

Vildi!
PG53!Kép
Én is használtam, de lófülét nem ért nekem! Attól még nektek bejöhet! hajrá március!

Kaed!
nektek is a legjobbakat erre AZ IZGIS időszakra! Kép

B:Ú:É:K:
Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Uj vagyok ezen a forumon, de mar regebben olvasgatom a hozzaszolasokat. Most a segitsegeteket szeretnem kerni a kovetkezoben: szult-e mar kozuletek valaki termeszetes uton (nem csaszarral) Zacher Palnal? En hozza jarok, de a topic archivumaban kizarolag csaszaros beszamolokat talaltam. Mivel nagyon nem szeretnek csaszarral szulni (ha nem muszaj, pl. csak egy elhuzodo vajudas, v. hasonlok miatt)ezert megnyugtatna, ha valaki tudna masrol is beszamolni. Nem feltetelezem rola, hogy pusztan a dolog "gyorsasaga" miatt csaszart valasztana, de mostanaban sok hasonlo esetet hallottam, persze mas korhazak mas orvosairol, ezert fordultam Hozzatok!
Kerlek, aki tud, segitsen!

Koszonom elore is!

Rozsa
rozina

Sziasztok Lányok!
Én egy nagy segítséget szeretnék Tőletek kérni.
Most vagyok a 36. hétben és eddig úgy volt, hogy az Uzsoki kórházban fogok szülni, de mivel terhességi cukrom lett, amivel sajna csak most kezdtem el tartósan foglalkozni. És akinél voltam diab. orvos az a Péterfy kórházban van, és azt mondta, ha felmegy nagyon a cukrom akkor a Péterfyben lesz a szülés. Igaz én régen a 16. kerületben laktam, így a Jókais dokikat már mind kipróbáltam, de mivel még nem szültem így nem tudom kinél lenne érdemes. Ebben kérném a segítségeteket, és ha lehet a szülés tarifáját is írjátok meg nekem.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Timie

Kép
timie

Szia Timi!

Ha magán címet adsz, akkor az én dokimról szívesen írok infokat, de csak magánban. Ide nem. Már volt ebből rossz tapasztalt, szerencsére nem nekem. Kép

Panni
uran

Timi!
én is szívesen adok infot a dokimról, ha adsz mail címet.Vagy írj:gurzo@citromail.hu

delfinke

Sziasztok Lányok!
Megadom az emilcímemet ide írhattok:
goodi@freemail.hu
sz.timie@citromail.hu

Előre is köszönöm

Timie

Kép
timie

Húha, lányok, nagyon nem él most ez a topik!!! Hol vagytok?

Bence kezd normalizálódni az éjszakákat illetően. Mostanában 11 körül eszik, aztán jön egy kis hiszti éjfélig, fél 1-ig, majd 4 körül ébred újra, de általában fél 5-ig húzom az etetést. Aztán itt jön a nagy ordítás, ami sokszor 6-ig is eltart. A gyerekorvos azt tanácsolta, hogy abszolut ne vegyünk tudomást az ordításról,ne csitítsuk, ne szóljunk hozzá, úgy hamarabb abbahagyja. Tegnap/ma próbáltuk ki először, nem tűnt úgy, hogy gyorsabban abbahagyná.
Szerencsére nem hasfájós, nem az a baja.
De azért már 2 részletben 6 órát tudunk aludni!
A másik meg ami segített: hason altatjuk, ezt tanácsolta a doki. Tényleg jobb!

Puszi mindenkinek!

Noémi és Bence

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok!

Először is BUÉK Csajok, Manók és Pocaklakók!
Rég jártam erre,azt hiszem van mit bepótolnom! Kép Persze, ha Doresz is úgy gondolja. Mostanság az esti altatás után még 2x-3x felébred és vissza kell altatni! De utána már legtöbbször alszik rendesen! Már 6,98 kg! Ilyen nagy babának már állítólag el kéne hagyni az éjszakai szopit, de Doresz nemigen akarja... Engem monnyuk nem zavar, max. akkor 1picit, ha a reggel 1/2 6-os ébredésnél nem hajlandó visszaaludni! Kép Ez azért nem fordul elő sűrűn! Kép Pukimanók még mindig támadnak! Sokszor fel is ébresztik... Kép
De a karácsonyozást bírta a csaj! Kép Sok-sok dajka akadt! Párom még itthon van velünk (sokat segít), úgyhogy most már igazán "élvezem" az anyaságot! Kép Kép Kép
Voltunk csípő, koponya és hasi ultrahangon! Minden rendben van! Kép Kép Kép 3hós oltást kedden kapjuk, már nagyon izgulok, remélem nem lesz lázas.... (Védőnéni a vitaminos dolog óta felénk sem néz!) Dorka most mindenáron ülni akar.... Hisztizik, ha nem lehet függőleges helyzetben.... Kicsit korai még, nem?
Lányok! Aludt vkivel együtt a Babóca? Nagyon nyálaskodunk, lehet fogacska előjele? Monnyuk ez is korai....de Doresznál minden olyan korán van! Jesszus! Nem is dicsekszem! 2 napja a hátáról a hasára fordult egymás után 4x! Azóta nem, de ma meg keresztbe fordult a pelenkázón!
Tessék! 4x mentem be visszaaltatni, de megint fenn van, ebből nem lesz alvás...
Így is lett, most elköszönök, mert most sikerült elaltatni Dórit...
Jövök még, de most már nagyon fáradt vagyok!

Puszika, Doreszq és Jutka
jatka

Jutka!

Az éjszakai szopit a fiam 10 kg-osan 18 hónaposan hagyta el. Kép Semmi pánik.

Már az új oltst kapja Doresz? Akkor valszeg nem lesz baj, legalábbis sokan dícsérik.

KOrai az, hogy ő egyedül üljön, de az, hoyg így is meg akarja nézni a világot, nem korai. Ancsa most kezdett egyedül ülni. De már elég régóta ölbe baba időnként.

A nyálaskodás nem igazán feltétlenül a fogak előjele. Bár isten tudja mit éreznek ők előre.

Gratula a forgáshoz. Nagyon ügyi.

Sok puszi, és ha lehet, pihenést!

Panni
uran

Kép Kismamaruha adás-vétele Kép
Kismamaruhákat bizományba átveszek belvárosi nőiruha üzletembe!
LÁTOMÁS, VII. Kerület., Dohány utca 20., az Astoriánál.
Nyitva: H-P 12-18, Sz: 11-16
Telefon : 266-5052, 06-70-246-6596
julieszontagh@freemail.hu
zsüli

Sziasztok!

Panni!
Tegnap este lefekvés előtt még bekukkintottam és nagyon megörültem, hogy írtál! Komolyan! Úgy feldobott! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Imádom, mert mindig meg tudsz nyugtatni!!!! Kép Kép Kép
Én nem értem ezt az új oltási dolgot... Kép Azt írják: "Részlegesen érinti a változás a 2004. szeptember 30. után születetteket (MMR oltás tekintetében)....a szülők az orvosok tanácsának megfelelően kérhetik, hogy gyermeküket az új oltóanyaggal oltsák". Ingyen? Vagy említett a Doki vmi pénzes kombinált oltást? Nekünk nem jár a jobb ingyen? Vagy most mi van? Jókor variálok én is, mert kedden kapjuk a szurit.... Ha meg fizetős ki kellene váltani...
Nekem is gratulálnom kell, hogy Ancsa már egyedül ül! Kép Kép Kép SZUPI!!!! Mostanában nagyon foglalkoztat, hogy hogyan is kivitelezik ezt a dolgot a kis Drágák... Kép Kép Kép Kép

Edit (Kaed)!
Mi is szurkolunk Nektek Doresszal! Kép

Ildi!
Persze Nektek is drukkolunk a babaprojekthez! Kép

Noémi!
Azt hiszem tökéletesen tisztában vagyok vele mit érezhettél a Balázs-szopi dolog alatt.... Nálunk is ez a szitu van/volt és talán lesz is... Nekem talán annyi a könnyebbség, hogy a Páromnak egy 14 éves lánya van... Kicsi nálunk is a lakás és nem tudtam hirtelen mit csináljak (pedig nekünk a háló külön van), mert előtte a nappaliban sikerült kényelmes és elfogadható pozíciót találni... A láthatás "sajna" ilyen... Monnyuk nálunk a látogatás nem ilyen sűrű (ha akarjuk akkor sem), mert a csaj akkor jön, ha Õ vagy az Anyja úgy akarja... No komment... Bár égnek állt a hajam, amikor karácsonyi "bulira" náthásan állított be... Kép
Hát a szopi sem egyszerű... A karácsonyt is le akartam mondani emiatt... Gondoltam, majd félre vonulok az Anyuéknál... Hát nem jött össze! Dóra ordított, én meg nem variálhattam, Doresz volt az első... Sikerült a legforgalmasabb helyet kiválasztani! Kép Monnyuk egy kíváncsiskodó csemete az egész más....

Angi!
Pocaklakó? Kép

Eszter!
Hagymácska? Kép

Vikka!
Kendővel még gyakorlatozunk! Próbálom akkor betenni, amikor jókedvű! Kép Bár még kintre nem vittem benne... Vásárláskor szeretném kendőben vinni, mert az autósülésben nem marad el sokáig... Na, majd möglássuk!

Remélem took sűrűbben jönni, mert Párom megszállta a gépet és nemigen férek ide! Kép
Azt nem is meséltem, hogy Doresz megtalálta a kezét...néha már aggódok, hogy le ne "nyelje"! Kép Olyan mókás! És milyen komolyan veszi a feladatot! Kép
Akarok dicsekedni is, mert ma vagyunk 3 HÓNAPOSAK!!!!!!! Hogy szalad az idő! Kép

Na még foglalom a helyet egy kis fotóval, aztán megyek!

Kép
jatka

<font color="119911"> Sziasztok!
Jatka,
nagyon édes ez a bébi. Látom jól tartjátok! Kép Kép
Noémi,
hogy van Bence? Látom túl vagytok már lassan a kezdeti nehézségeken. Ennek nagyon örülök.

Mi: tegnap voltunk az első NST-n a szülőszobán. A kékben, melletünk meg ment egy szülés. Mindent lehetett hallani szinte. Noémi, ez mennyire zavaró?
Szóval NST nem tetszett a lányomnak, lerúgta az alsó tappancsot, így újra kellett kezdeni. Azt mondták jó az eredmény. Van benne egy csomó kiugrás. Ezt hogyan kell értelmezni?
Szülésznőm egyébként eltörte a karját, szegény, így egy másik hölgy csinálta, de ő is nagyon kedves volt.
Puszi Mindenkinek.
Szép vasárnapot!</font>
angi79

Helló Mindenkinek!

Jatka
KÖSZI! Akkor Te 100%-ig megértessz!
Dóri még mindig nagyon gyönyörű! Azt hiszem, kiszemelem Bencének!

Angi
Tök jhó, már a finishben vagy!!! Kép
Az elején még hallottam, de aztán igazából már nem érdekelt semmi! És ez még mindig jobb, más kórházakban egy egyszerű függönnyel vannak elválasztva a szülőágyak!
Melyikben voltál? A legutolsóban? Ott született Bence!
Ki a szülésznőd?
A szülőszobán nálam CTG volt! Az NST-nél nyomkodni kell egy gombot is, amikor megmozdul a pici! Csak azért kérdezem, mert nekem a szülőszobán csak ctg volt, a terhesrendelőben volt NST.
Melyiknél van a kiugrás? A felső csíkban a baba szívérékei vannak. Az kb.140-150 körüli, ugye? Ha lassabb, akkor alszik, vagy közeledik a szülés. Az alsó pedig a fájásokat mutatja, de abszolut megbízhatatlan a szülésznők szerint. De lehet, hogy csak szülésnél van így.

Noémi

Kép
Kép
hannablanka

<font color="119911"> Noémi,
köszi a választ. Igen, az utolsóban voltunk. Ez CTG is volt, tehát baba szívműködése, ami átlagban 150 illetve az felett volt. A másik a méhösszehúzódásokat nézte. Ott voltak nagy kilengések és kellett a gombot nyomkodni, ahogy írtad.
Cser Kati lesz a szülésznőm. Ugye ő is volt bent nálad? Egyébként tegnap egy rövid hajú szemüveges fiatal nő csinálta a vizsgálatot. Nagyon szimpi volt ő is, de a nevét nem tudom.</font>
angi79

Sziasztok!

Voltunk a héten vérvételen és vittünk mintát a spermavizsgálatra. Kiváncsian várom az eredményeket. Persze mielőbb, hogy ismét nekiláthassunk a projektnek.

üdv
Edit
kaed

Jutka!

Nálunk Ancsa ne volt egyszerű. Szó szerint kisírja, kisírta magának, hogy "tornáztassuk". Eleinte azt igényelt,e hogy igenis ültessük fel, tartsuk,... Aztán megunta, mert ez nem megy egész nap, aztén kitámogattam. Egy nap meg arra keltem, hogy már nem kell kitámogatni, ez kb össz-vissz egy hét volt.
Most állni akar. Ma egész nap nyügizett, csak akkor nyugodott meg, ha állt. Na tesség. És még nics 6 hónapos, hogy ezek agyerekek miért nem olvasnak nevelési könyveket? ui. ők még nem állhatnak. Kép

Na úgyhogy így vagyunk. És örülök, ha egy anyukát meg tudok nyugtatni, imádom ezt a szerepkört. Legszavasebben elmennék védőnőnek, csak az a baj, hogy akkor még kevesebbet kapnék készhez.

Épp most dühöngök, hoyg diplomásként (tanár) nem fogom megkapni az új rend szerint a max Gyedet. Merthogy nem volt annyi fizum. Azért ez szerintem durva. De lehet, hogy ezzel csak én vagyok így...

Panni
uran

Panni
ÉN SZINTÉN ZENÉSZ! Tanító!!! Kép

Angi
Igen, Cser Kati is volt a szülésznőm! Én 3-at "fogysztottam el"! De mindhárman szuperek voltak! A végén pedig egy fiatal szülésznő-tanulót kaptam, aki egy tündér volt(azért Cser Kati is folyamatosan benézett)!
Én ott szültem, és előtte ott voltam CTG-n! Kép

BENCE MA 1 HÓNAPOS!

NOÉMI

Kép
Kép
hannablanka

gratula az egy hónaphoz!!!! Hihetetlen, hogy már ennyi idő eltelt!!!
Panni,
én is tanár vagyok. Miért nem?</font>
angi79

Sziasztok,
teljesen újonc vagyok, most vagyok először pocakos (14 hetes). A kerületi terhesrendelésre járok hol a Falkai, hol a Czikmántory dr-hoz a Hercegprímás utcába. Ezt egyébként mindenkinek csak ajánlani tudom, időpontra megyek, max 1/4 órát kell várni és minden nagyon modern, pár éve épült és akkor vettek új műszereket is. Mindkét dokival teljesen meg vagyok elégedve, alaposnak tartom őket, és kedvesek is. Az lenne a kérdésem, ismeritek-e őket, szültetek-e náluk, mi a véleményetek róluk? Falkai dr-nál úgy tudom, már nem lehet szülni, de a Czikmántory abszolút szóba jön nálam. Viszont semmit nem tudok róla.
A másik kérdésem, hogy csinált-e olyat valamelyikőtök, hogy más dokihoz járt terhesrendelésre, mint akinél végül szült? Nem jön az ki hülyén? Nincs sértődés? Kaptam egy csomó dokiajánlatot más kórházakból, de ez a terhesrendelés annyira korrekt és klassz (ráadásul nem magán...), hogy maradnék.
Írhattok magánba is: sailfish@freemail.hu
csak írjatok minél többen, mert tanácstalan vagyok, és az idő röpül...

Előre is köszi mindenkinek!
pepi42

sziasztok lanyok,
tanacsot szeretnek kerni: 30. hetben vagyok, csaszarra varok. A dokim akihez jarok nem lesz elerheto vagy 3 hetig pont a szulesem elott, tehat o nem vallal. Ajanlotok vkit? A baratnom Dr Krasznaynal volt, de mintha o volta a fodoki, aki altalaban elfoglaltabb es stresszesebb, hiszen osztalyt is vezet. Tudtok vkit ajanlani?

Szuleszno: velem (remelhetoen) nem lesz annyi dolga, de azert gondolkodom h felkeressem valamelyikuket. Cser Kati a legnepszerubb, ugye? Legalab mert o tartja a korbevezetos szuloszoba-ismertetot.

Noemi a kepek a babadrol gyonyoruek. Miert nem kapsz max gyedet? Elozo evi atlagfizu 70%,max 83, vagy amire valtozott. Vagy nem igy van mar?

koszi elore is
Viki
toria78

Szia Pepi42!

Én is hozzájuk jártam terhesgondozásra. Szerintem is nagyon jók voltak. Én kb a 30. hét körül kerestem "fizetős" dokit mert anyukámék már nagyon rágták a fülemet érte. Szerintem egyáltalán nem ciki éppen eléggé megterhelő a szülésért adott "hálapénz" az orvosnak, szülésznőnek. Én felhívtam és megkérdeztem elvállal-e ilyen előrehaladott állapotban. Álltalában nem mondanak nemet. Szerintem ne menj más kórházba ez nagyon jó, ha visszaolvasol számodra is ki fog derülni. Hol laksz, hogy ide jársz én a Bajcsyn lakom. Én csak egy negaívumot találtam a terhes rendelésükön. Amikor a másik orvosom elküldöt terheléses cukor miatt a diab osztályra ott mondtam, hogy azt írták elő reggel vérvétel előtt 1 zsemle+2dl tej. Na a diabon azt mondták, hogy ez nem jó mert nem elég Õk 2 zsemlét és 2dl tejet írnak elő. De összesen ennyi hiányosságot fedeztem fel a majd 30 hét alatt amíg oda jártam. Hát most nem jut több eszembe kérdezz ha valami még felmerülne benned.

Kaed!
Mikor lesznek meg az eredmények? Kép

Ildi

Kép
vildi

Szia Ildi,

kösz a gyors választ. Én a Honvéd téren laktam, de már elköltöztünk a XI. kerületbe, csak szeretem a BLESZ-t, ezért visszajárok.
Végül kinél szültél, egy harmadik dokinál? A Czikmántorynál senki nem szült? Leginkább ez a bajom. A nővérke nagyon nyomja nekem, de nincs róla infóm.
Ez a zsemlés dolog engem így is úgy is megnyugtat, a cukros vizes variáció állítólag rettenetes.
Köszi

Pepi
pepi42

Pepi!

Itt a fórumon nem nagyon merült fel a neve úgy emlékszem, de ha rákeresel a keresővel az a biztos.
Én ittam a cukros vizet, nekem nem volt vészes.

Pusz
Ildi

Kép
vildi

Angi, Noémi!

Bocs mindenkitől. Megkapom, elvileg. Egyébként azért gondoltam, met úgy emlkeztem a bruttóm 122500, de azóta jött papíom, és azon láttam, hogy 127000 körül van, így annak a 70 %-a már a 87000-es határ felett van, így megkapom. De épphogy. Kép Na mindegy, de azért valljuk be, nem vagyunk elkényeztetve. Kép
Ja egyébknt én nem sokat tanítottam, egy 3/4 tanévet, utána született a fiam, majd alányom, így 30 évesen el s fogom kezdeni a tanári pályát, de azt mondom, hogy a saját gyerekeim nevelése után köünnyebb lesz tanárként szeerintem.

Panni
uran

Sziasztok,

Pár hét múlva fogok szülni Abkarovics doktornál, és abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy vajon mennyit illik majd adni neki?
A másik kérdésem, hogy szülésznő választást a gyakorlatban hogyan lehet intézni? és nem vagyok még ezzel elkésve? (kb 34 hetes vagzok most)

irhattok privatban is a keszter@freemail.hu cimre.

köszi a segítséget

Eszter
pauline

Sziasztok

Jatka:
Úgy tűnik hasonló gondjaink vannak.
Az én fiam is nagyon rossz alvó. Három féle képpen hajlandó aludni. Cicivel a szájában, mozgó babakocsiban tíz perc séta után, vagy mozgó autóban. Ha egy piros lámpánál meg kell állni, akkor már reklamál.
Két hete apró javulás látszik. Délben szopi közben elelszik, és áttéve a babakocsiba el lehet ringatni. Így alszik egy órát.
Esténkét cicivel altatom, és nagyon nehezen tudom visszavenni tőle. Ha mindezek után megpróbálom betenni a kiságyba, akkor felébred. Egyszer kipróbáltam, négy órát szórakoztunk mire elaludt a saját helyén. Egy óra múlva felébredt, magammellé vettem, szopi, és a többit nem tudom, mert elaludtam. Azóta ott alszik velem.
Gyakran keresi a cicit, ha kiesik a szájából. Szerencsére mindig kéznél van. Cumiról hallani sem akar.
Nem nagyon szoktam dicsekedni velem, hogy a babóca velem alszik, se az orvosnőnek, se a védőnőnek nem mertem így elmondani, de neki ez jó, és nekünk is, mert tudunk aludni. Húsz éves kortáig gondolom megváltozik.
A nyála két hónapo9s kora óta csorog, de fog még sehol.
Most megyünk sétálunk egyet, hogy aludjom egy kicsit.
galoc

Sziasztok!

Bence már egész jól alszik (az elejéhez képest). Ma éjfélkor kelt, szopizott, elaludt 1-kor, aztán
6-tól 7-ig szopi+hiszti, majd alvás fél 10-ig. Most meg 11-től alszik.

Szerdán, pénteken voltunk babakocsival sétálni. Közben beszereztünk egy kengurut, mert rájöttem, hogy ok. az első körben levisyem a kocsit a 2. emeletről, a másodikban Bencét, de nem tudom bezárni az ajtót, mert mind a 2 kezemre szükségem van hozzá! nem tudom, mikor leszek olyan bátor, hogy egyedül elinduljak vele. Az első próbálkozásoknál elég béna voltam. Nem megy egyenesen az a hülye kocsi, sikerült jópárszor patkáznom! Kép Más is ilyen béna volt, vagy csak nekem sikerült?

Csütörtökön pedig voltunk az Auchanban. Vettünk kiságyba való pamut lepedőt (gumis szélű) cirka 500Ft-ért. És egy pár bodyt is, ami le volt árazva 290 Ft-ra. Tiszta pamutok! Egész jó, bár a legtöbb 6-23 hónapig volt.
Bence egész jól bírta, 11-re értünk ki, délben ordítani kezdett. Kimentünk, félreálltunk az autóval, és szopizott egy fél órát. Aztán visszamentünk, és még egy körben bevásároltunk. Jó volt! Az ifiúr pedig szinte végig nézelődött, vagy aluszkált!
Bence hordozóban
Kép
Bence először kint
Kép
Az autóban
Kép
Böfi
Kép
Kép
Az új kismamáknak gratula, gyertek sokszor!
Puszi mindenkinek!

Noémi és Bence (5 hét + 1 nap)

Kép
Kép
hannablanka

nagyon édes ez a Bence baba. Szóval, akkor tetszett neki a shoppingolás. Kép A sétáltatásba meg majd belejössz.
Üdv az újaknak! Nekem is Abkarovics dr az orvosom.
Mi: jól vagyunk. Tegnap megint volt NST. Most dr. Kia volt bent, nagyon jó fej volt. A vizsgálat 55 percig tartott, mivel a kisasszony a pocakomban állandóan elmászott, így nem volt folyamatos a mérés. De végül sikerült és minden oké volt.
Puszi
Angi (37-38)</font>
angi79

Sziasztok!
Látzom mindenki jól van! Ennek örülök!
Alvás ügyben még mindig nem érzem magam szakavatottnak, így nem is szólok bele. Kép

Üdv az újaknak!
Szerintem első körben próbáljatok a keresőben utánanézni a dolgoknak és ha nem teljes a válasz, akkor szívesen bővítünk!Kép No ez nem lerázós duma, csak nagyon sok infó van, amit kérdeztetetek, így lehet, hogy jobban tudtok tájékozódni, mintha újra leírjuk, mert kiamaradhat valami. persze csak szerintem!Kép

Mi jól vagyunk. Hagymácskáém kezd néha kényelmetlenné válni,leginkább a célzott hólyagfoci terén. Mindig az az érzésem, mintha egy nagy tó lenék, amibe dobálják a kavicsot. Kép No de lesz ez még jobb is!Kép
Olivér is jól van, mintha kezdene visszatérni az étvágya, de nem akarom elkiabálni. Alvás ügyben jók vagyunk, bár előző este a nátha felkeltette egyszer, de nem volt vészes. Amikor megnéztem, akkor már édesen horkolt!Kép Szegény pockom, de legalább ő nem ébred fel rá.
Ennyit dióhéjban!

sziasztok!

eszter 24+4

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Panni!
Ha gondolod én lecserélem a mi védőnőnket Rád! Kép De komolyan! Ajánlólevelet kérsz? Kép Kép Kép
A régi oltást kaptuk, nekünk nem jár az új csak 7000 Ft-ért... Kép De nem lázasodott be a csaj! Bár aznap és másnap is kapott egy sírós rohamot (hirtelen jött) és csak cicivel lehetett megnyugtatni...mostanában nem is üvöltött ennyire a lányom... Picit beparáztam, hogy ez rendszeres lesz Szegénykémnél... Tudsz nekem ajánlani vmi jó homeós lapot? Köszi! Most a Grippét használjuk...ez jónak néz ki, mert már nem sír a Drágám, de tegnap este, az ébredése után nagyon húzgálta a lábacskáit, produkált is a pelusba...El kéne ezt is kerülni...lehet a hasmocorgások miatt ébred fel....

Galoc!
Én véletlenül kikotyogtam a Párom családjának, hogy Doresz velünk alszik...azóta...ne tudd meg mit hallgatok Tőlük, hogy így vagy úgy szoktassam a "SAJÁT HELYÉRE". Eddig a hosszú szopi, a sok kézben levést kifogásolták, most már ez nincs, találtak mást... Toom, hogy csak jószándékból teszik, de engem idegesít! Kép Épp elég fejtörést okoz nekem, hogy elaltassam, mert most 3 napja az esti altatás után felébred (a szokásos 30-40 perc után) és nem is lehet újra elaltatni csak rá kb. 1,5 órára.... Eléggé fárasztó! Sosem voltam a napközben alvós típus...hosszú műszakok vannak! Kép Érdekes, hogy eddig kiköpte a cumit...A négy fal között még most sem kell Neki, de pl. az autóban már elfogadja! Ennek örülök, mert legalább nem kell végig ciciznie és kézben lennie, mert nem túl biztonságos és nem is üvölti végig az egész utat... Babakocsit mostanság (kinn) be lehet vetni Nála... Decemberben kapott egy széket és képzeld abban már többször elaludt egyedül is + benne ringatva...

Noémi!
Bevállaljuk Bencét! Kép Kép Kép

Angi!
Szép "kis" poci! Kép Úgy látom nem sokat híztál a Manóval! Megkockáztatom: Semmit? Kép Manó méretekkel hogy állunk?

Ironram!
Ti mekkorák vagytok már? Olivér várja a kistesót?

Lányok! Tudja Vki, hogyha gyes/gyed (képtelen vagyok megjegyezni Kép mind1, nem ez a lényeg) alatt jön a második Babóca, akkor mi alapján számíjják a tgyást? És ha pl. pont a 3. év végére gyarapodunk? Remélem nem a huszonezres "alamizsnát" nézik... (Bocsi a megjegyzésért, de tényleg annak tartom...főleg, hogy az ember tanul, dolgozik előtte becsületesen, aztán kiszúrják a szemét...Oké, azért értékelem, hogy eddig itthon lehetek Doresszal, ellentétben ugye Anyósom csak 3 hónapot tölthetett a fiával...)

Pusza, Doreszq és Jutka
jatka

Vildi (Ildi)

Jövő héten várható az eredmény.
Majd írok.

Edit
kaed

Helló!
Jatka!
Én sem vagyok híve az egy ágyban alvásnak, de azt tudom, hogy van amelyik babát hamar a "helyére" lehet szoktatni, van amelyiket nem. Nálunk inkábvb nekem kellett magamat tartóztatni, mert én szívesen aludtam volna vele, de sajnos a hugomnál láttam, hogy még hat évesen sem lehetett kiszáműzni a szülői ágyból, így Apukám alhatott a nappali kanapéján. Minden baba és szülő más, így ahhoz kell viszonyítíni mindent, kinek mi van a "túlélő csomagjában".
Olivér ma reggel látta először megmozdulni a pocakot. Akkorra lett a szeme mint egy bagolyan éjszaka! Jót mulatam rajta. Kapott egy simit a pocak, de azt hiszem nem tudatos a gyermek tudása, legfeljebb érez valamit.
Hagymácska Márton iszonyú erővel sorozza a hólyagom, ami akkor sem jó, ha van benne valami, de ha üres, akkor kifejezette kellemetlen. Jó erőben van gyermek! és ez még csak a 24. hét4 Mi lesz majd a bordáimmal?!Kép
Összaszedtem egy ronda megfázást is, így ma egész napos ágy volt a mnetrendem. Kicsit uncsi, de remélem holnapra használ, mert hétfő lesz, vagyis csmete melletti teljes műszak! Csak a fülemre ne menjen rá!

Gyes/gyedben nem vagyok járatos, mert nálunk Apa nyakába vannak varrva az ilyen ügyek. De valaki biztosan tud segíteni!

remélem gyorsan letudjátok az oltás utóhatását!

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

<font color="119911"> Jatka,
szerintem kérdezz meg egy szakértőt itt a neten, azt hiszem a csaladinet.hu-n lehet ilyent megtudakolni. Én sem vagyok annyira otthon a témában, még. Köszi a pocakdícséretet, rengeteget nőtt az utóbbi hetekben. 11 kilót híztam. Baba méreteit most nem tudom, de talán kedden megyek dokihoz. A 34. héten volt 2200 gramm, de az már 4 hete volt.
Eszter,
hogy áll OLivér a náthával? Hagymácska, akkor jó kis erős csávó?
Jobbulást Neked! Azért vigyázz, hogy tényleg ne menjen rá a füledre!

Sziasztok.
Angi</font>
angi79

Jatka!

Én régebben megkérdeztem és azt mondták ha nincs 180 nap biztosítási idő akkor a minimálbér(ami 2006 ban 62.500) 2x-erese után állapítják meg.

Pusz
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Tudnatok nekem abban segiteni,hogy a Peterfy Sztk-jaban reggelente hany oratol van labor?A neten nem talalom csak a szuleszet honlapjat es jelenleg az sem mukodik.

Elore is koszonom.

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Szia Bkriszta!

1/8tól van labor...azt hiszem minden nap.... De 2x már 7kor tömeget találtam... Érdemes picit később menni, nekem azt mondták... Bár egyszer kevesen voltak....

Üdv, Jatka
jatka

Sziasztok!

Ildi!
Akkor azt mondod menjek vissza 2 gyerek között dolgozni, hogy normális pénzt kapjak? Szép kilátások.....

Angi!
11 kg? Ez bizti? Kép Kép És hová dugtad, mert én nem látom? Kép Kép Izgultok már? Apás szülést terveztek?

Eszter (Ironram)!
Édes lehetett Olivér... Kép Kép Remélem hamar meggyógyultok! Kép Kép Kép Igazából nyugodtabb lennék, ha Doresz az ágyikójában aludna, de lehetetlenség mozgatni Õt alvás közben... Az ágyikóban elalvást még gyakorolnunk kell...

jatka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?