Új privát üzeneted érkezett!

Szerettem volna kérdezni valamit, de elfelejtettem. Sokan kaptatok utrot, tudnátok esetleg segíteni?
Én is kapom a 12. hétig napi 2x2-t dugdosok. Normális az, ha összeáll a hüvelyben? Elnézést a részletességért, de nem csak úgy kifolyik, hanem összeáll valahogy. Szoktam irrigálni, az nem baj, ugye? Nem örülnék, ha valami gombás vacak lenne az utro miatt, nem túl steril sehogysem. Volt valakinek hasonló? Nagyon köszönöm.
Vendég

Noémi Kép
terhesség alatt TILOS irrigálni. Ingerli a méhnyakat, és feljuttatja a fertőzéseket.
Az utroval meg minden normális Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

BUÉK!!!!

ÁgiKép ????

OrsiKép nem baj, hogy megijesztettél, egyébként én tehetek róla, mert én írtam el. Jobb a túlzott biztonság, mert még nagyon korai ez a terhesség egy szüléshez.

Köszi a válaszokat.

Magunkról röviden, aztán ledőlök:
Mindenkinek kössz a drukkokat. Megjöttem dokitól, kopp-kopp-koppx100, de úgy néz ki nem nyíltam tovább. Azért nem szabad elbízni magam és ugrálni. Sok-sok pihi és semmi emelés, megerőltetés.
A héten még itt vagyunk, jön minden nap vagy egy barátnőm vagy bébiszittyó néni, aztán utána minimum 1 hét párom szülei (ők nyugdíjasok és egész nap tudnak Bálintozni, én meg sokat pihenni).
Sajnos van egy kis fertőzésem, amire kaptam 10 Klion kúpot, meg sokat keményedik a hasam, így nem is esik rosszul a fekvés.
Edit 30+3

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!Kép

Utólag kívánok mindenkinek nagyon boldog új évet!!!KépKépKép

Ritkán jövök, na nem mintha a Fiam nem hagyna gépezni - tündéri gyerek (kopp-kopp) - csak még sajnálom az ídőt, inkább gyönyörködöm...Kép

Lányok, én rögtön kérdeznék:
- Mennyit kell gyarapodnia a manónak hetente?
- Hány grammot ideális szopizni naponta, vagy egy alkalommal egy ekkora manónak?

Tegnap mértük pucéran Botit - 1 hete jöttünk haza 3480 g-al(200g-ot veszített a születési súlyából) - szóval tegnap 3740g-ot mértünk.
Ez a gyarapodás okés??

Szopizni 90-130 g között szokott kb 3-3,5 óránként, de néha van, hogy bírja 4-4,5 órát is!
Ma éjszaka a 9 órai evés után hajnal kettőkor ébredt!

Ja, és úgy eszünk, hogy egyik evésnél egyik cici, következő evés másik cici. Utánna már nem nagyon marad, amit ki tudnék fejni. Ugye az nem baj?

Bocs a sok kérdésért, de még kicsit bizonytalanka vagyok!Kép

Puszi!
Zitus és BotiKép

Kép
Kép
zituska28

Zitus Kép
hízás Kép azt szokták mondani, hogy 150 gr hetente kb. féléves koráig... de az elején akár heti 500 gr is normális még.
Az elméleti kajaadag. Testsúly kgban * 150 ml.... de van olyan baba aki ennek a kétszeresét is megeszi (pl. az én Mátém az első 2 hónapban az előírt adag több mint 1.5szeresét szopizta, Levi meg az előírtat sem, és mégis teljesen egyformán híztak 3 hónapos korukig)

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Még egyben, de csak 3 óra kimenőt kaptam. Maradnom kell bennt a kórházban. Méhszáj még mindig zárt.
Ha tudok jövök holnap is fde csak ilyentájt egy gyors helyzetjelentéssel.

Ági 40+4

Kép

Kép
pkagi

ÁgiKép
Mindenképpen gyere holnap, mert ha egy nap nem jösz, akkor tudjuk, hogy megvan Domi.KépKépKép

ZitusKép
Az első időkben a kölkeim 400 gr-ot is híztak hetente, ez csökkent le heti kb 150-200 gr-ra 6 hós korukig. Szerintem heti 100 gr-tól már teljesen jó a hízás, csak a védőnénik szokták paráztatni a szülőket. Egyéni alkat kérdése ez a hízás dolog is.
Én azt tudom, hogyha mégegyszer szülnék, akkor a mérleget messzire hajítanám, mert csak beszaratja a kismamákat.

Cat

Cat
Kép
cateye

Zituska! Az én Orsim 50ml-ket evett, jo sokáig. Ne aggodj ezen, engem teljesen kikészitettek ezzel a nem eszik eleget témával, azota mérni sem járunk már. Megtiltottam nekik, mondtam egészséges köszönöm. Boti eleget eszik, föleg ne aggodj miatta!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

BUÉK Mindenkinek!

Balázs az új évet hatalmas dudorral kezdte Képúgy sajnáltam és mivel semmivel sem hagyta, hogy lenyomjam (egyáltalán érne az vmit?) ezért pillanatokon belül lett ekkora...

Cat, szeretnélek megkérni, hogy ha van 2006-os naptár formád akkor léci küld el nekem vereshurka@freemail.hu címre.Köszi szépen.

Zitus, ha szépen beáll a tejed igény szerintire és az elég, akkor nem kötelező fejni. Ha kevésnek érzed az egyik cicit akkor nyugodtan add oda neki a másikat is, akkor fejni is praktikus a tejszaporítás végett...kérdezz nyugodtan itt mindenki profi Kép, és ha néha nem is értünk mindenben egyet a különböző véleményekből is tanulni lehet. De az tesz a legjobbat ha pihensz és elhiszed magadról, hogy elég a tejed Kép

Erika

Kép
hurki

Erika Kép
ér a lenyomás Kép azért, mert ahogy összenyomod a sérült sejtfalakból nem tud kifolyni a folyadék, ami a dudort okozza.
De ezek a dudorok, amik hirtelen lesznek elég gyorsan felszívódnak akkor is, ha nem sikerül lenyomni, mert csak a sejtfolyadék van ott, amim gyorsan és könnyen elszállítható Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Másik topikban olvastam, hogy Ági a szülőszobán van!!!
Vendég

ÁgiKép
Hatalmas drukkok mennek Neked és Domi babának!
Aztán várjuk a híreket!

ZituskaKép
Ezekhez a szopis dolgokhoz nem értek, de nekem tök jól hangzanak az adatok.
Még egyszer gratula nektek!!!

NoémiKép
Hogy vagytok? remélem már kezd javulni a helyzet.

Nálunk minden oké (kopp-kopp-kopp).
Holnap megyünk dokihoz és megnézi a fiúkat.
Annyi újdonság van, hogy elkezdett időnként szúrkálni a pocakom itt-ott!
Majd holnap kifaggatom a dokimat, hogy mi is ez.
AMúgy még melózok, de remélem már nem sokáig!
Pusza
Stella
25+5 KépKép

Kép
stella9

SziasztokKép

Boldog új évet mindenkinekKép

Zitus: esz az irigységKép Bercikém szinte minden éjjel 2óránként kel, most tényleg fáj a hasa (vasat kap...). Ja, és no para, az én gyerekem 80-140g közötti mennyiségeket fogyaszt 6hetesen és így is heti 300-akat hízik. (Tegnap 4370g volt). Én ha mérem, csak azért, teszem, hogy tudjam, kb. mennyi idő múlva kel megint. Aztán persze simán átver, sokszor alszik napközben 80-nal a hasában 4 órát, vagy 130-cal 2,5-et...

Na, ennyi időt hagyott nekem, megyek is, puszi:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Áginak drukk ezerrel Kép

ZitusKép, JoviKép
Mérések Kép
CatKép-hez hasonlóan a második manónál (természetesen ha időre jön és nincs semmi rizikófaktor, ami miatt javasolt lenne) én tuti nem mérek evésenként, mert csak megbolondulok.

ErikaKép
DudorKép vagy Kép
Így még pasisabb legalább a pasid Kép

Csajok, bocs hogy másik topikból másoltam át a kérdésem, de szeretném kikérni a ti véleményeteket, mert itt olyan sok korú baba van, hátha tudtok segíteni.
KÉRDÉS:
Alvással, jobban mondva ébredéssel kapcsolatos.
"Aludj jól gyermekem" technika 1-2 hónappal ezelőtti újboli alkalmazásának köszönhetően, Bálint megint egyedül elalszik és átalussza az éjszakát. Ez este 8-tól reggel 6-ig terjedő időszakot jelent.
Viszont az ébredés valami katasztrófális. 99%-ban kezelhetetlen ordítással, zokogással és vergődéssel jár. Ezt úgy értsétek, hogy mindenféle átmenet nélkül, tehát nem megébred és dumálgat vagy nyekereg vagy bármi, hanem mély alvásból kegyetlen sírásba váltva kel fel.
Volt egy időszak, amikor ezt csak délután játszotta, viszont most már elég rég óta reggel is.
Sajnos semmit nem lehet vele kezdeni. Ha kivesszük és a karunkba fogjuk rúg-kapál-menekül-ellök.
Ha nem vesszük ott vergődik, elvágja magát, veri a fejét amibe csak éri. Szóval semmi nem jó, semmi nem hat rá. És ez kb 10-20 percig tart.
Ma reggel pl 2 helyen szétharapta a száját emiatt.
Valami borzalmas és teljesen tehetetlenek vagyunk, miért lehet és mit kellene vele kezdeni.
Vavn vlakinek hasonló szöryű tapasztalata esetleg ötlete kihez/mihez lehet ezzel a problémával fordulni?
Köszi
Edit 30+4

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Lacko csinalta ezt de ritkan, es inkabb delutani alvasbol ebredve. Sajat velemenyem szerint valami huje alombol ebredt ilyenkor...vagy nem tudom. En ilyenkor beken hagytam, kitettem a szoba kozepere, egy ido utan lenyugodott. Mondjuk nalunk nem tett kart magaban, tehat a szajat nem harapta el, nem tudom ez jo modszer lenne-e nalatok.
orsoly

EditKép
Nekem mostanában csinálja Olivér ezt a délutáni alvásból ébredve. Szerencsére nem mindennapos. Én kihozom a nappaliba és úgy mint Orsoly leteszem a szőnyegre, és itt 10-15 perc visítás, vergődés, rugdosódás után abbahagyja a dolgot.Mi sem tudjuk másképp kezelni. Sajnos az okát nem tudom.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Edit: én is az előttem szólókhoz tudok csatlakozni. A hugom Jancsija csinálta uezt (asszem). És vmi hasonlót tettek ők is. Ilyenkor valszeg még félálomban van, nem is igazán tud magáról, így arról sem, hogy Ti ottvagytok és segíteni szeretnétek neki.

Egyébként én sem mérem evésenként, nagyjából naponta, kétnaponta 1-1 evést mérek. De ha már itt van az a nyomorult mérleg, akkor kihasználomKép

Alvós gondunk nekünk is van. Berci alig alszik napok óta. Hajnali kettőtől, háromtól sikít, feszeng, én meg megpróbálom elhallgattatni (többnyire a cicimet nyomom a szájába, de sokszor még azt is eltolja). Aztán vagy büfizik, vagy nem, vagy kakil, vagy nem, vagy pukizik, vagy nem, vagy elalszik a mellkasomon, vagy nem. Végigpróbáltam már kismillió ötletet, azt is gondoltam, hogy a vastól fáj a pocója, de pl. tegnap nem adtam neki és ma éjjel uez volt. Néha (mint ma is) folytatódik a dolog egész délelőtt, kora délután. Ma du. 3-ig kétszer 3/4órát aludt. Totál tanácstalan vagyok.Kép

Amiket kipróbáltam:
- laktoherb (nekem is, neki is...100ml kamillához 25ml)
- félórákig mászkálás, hogy büfizzen
- egy mellből szoptatás 2-3 egymást követő alkalommal
- a már emlegetett papaverines cucc és Espumisan
- masszírozás

Momentán több nem jut eszembe. Valakinek vmi egyéb ötlete?

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Erika! hatalmas a dudor, remélem gyorsan elmulik. Orsinak is gyakran van balesete, de ö megussza kék foltokkal v. sebekkel az arcán.

Amugy nálunk a kék folt a homlokon általános már, ha nem tetszik valami ugy hisztizik hogy a fejét beveri valamibe.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jovi Kép
nekünk az infacol szuszpenzió jött be.

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

JoviKép
Szerintem szélgörcse van.Kép A laktoherb csak olaj a tűzre. Nekünk attól rettenetesen fájt a hasuk, ha én ittam. Nálunk csak egy dolog segített, ez a szélcső. Esténként megszélcsöveztük őket, és úgy nyugodtabb volt az éjszaka. Ja és szopi közben többször böfiztettük őket úgy, hogy lefektettük őket, majd amikor elkezdtek tekeregni, akkor függőlegesbe emeltük, és jött a nagy büfi.

HurkiKép
Ez a dudor nem semmi! Ez nálatok diónyi méretű.Kép Jósággömb.KépKépOlinak van most egy mogyorónyi a fején, mert megtanult felmászni a fotelre, és onnan lebucskázott a földre. Szoktatom magam a gondolathoz, hogy lesz még pár ilyen esetünk.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat: kösziKép A szélcső (híján hőmérő) nálunk is játszik... Már frankón el tudok ugrani a kakifröccs előlKép A laktoherb-infót meg külön köszi!

Virág: még (itt) nem is gratuláztam Ádámhoz!Kép Az úthenger-effektusra még én is emlékszem, meg is lepődtem, amikor a hugom azt mondta, hogy milyen szép vagyok az egyik képen! A szülés megszépít!Kép Te meg tényleg szép voltál (na, jó most is az vagy!)Kép

Hurki: szegény Balázs!Kép

A tesó-dologhoz akartam még szólni, de Berci nem marad a nővéri kezében sem...majd legközelebb.

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jelentem a dudor egészen lelappadt, de a lila folt rettenetes Kép

Szörnyen hangzik ez a vergődés, és milyen sokatoknak volt ilyen..nekem fogalmam sincs ezekről, meg a hasfájásról sem, kezdem azt hinni, hogy kivételesen könnyű csecsemőkort éltünk meg.
és az éneklés sem használ ilyenkor? hasimasszázs sem? ha rájújsz az arcára? És ha pár napig veletek alszik és érez maga mellett téged? Nem okoskodok mert fogalmam sincs csak kérdezek mert elképzelni is rossz nemhogy megélni Kép

Cat nagyon köszi Kép

Erika
hurki

OrsolyKép CatKép JoviKép
Köszi a válaszokat. Lehet, hogy ezt kellene csinálnunk, hogy nem próbálni nyugtatni, csak szinte minden ébredésnél ez van (délután és reggel is) és tényleg önveszélyesKép olyankor.
Lehet, hogy felhívom az alváalabort.
Mondjuk a fent említett könyvben arról írnak, hogy sok gyerek kel a délutániból így, de azért van mert túl mélyen aludtak. lehet, hogy Bálint éjjel is "túl" mélyen alszik?!
De olyan jó lenne, egy jókedvű, dumálós manó hangjára ébredni egyszer (amilyen egyébként éber ideje nagy részében).
Na, meglátjuk.

JoviKép
Nekünk is Infacol és sokszor büfizés szopi közben segített, de az elején ez sem. Lehet, hogy azt mondhatom, hogy csak 3 hónapos kor után, amikor ugye egyébként is múlik a hasfájás.
Kitartás! Vége lesz, de tudom mennyire nehéz.

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Ezt a másik topikban olvastam, 20:52-kor írta Ági férje:

"Megszületett Dominik!

Ma délelőtt 11:52-re anyakönyvezték 3770grammal és 52 cm-el.
Képeket fogok feltenni, de ma arra már nincs időm.
Mindketten jól vannak, bár Ági a császár miatt kicsit kivan.

Üdv: Csabi"

Óriási gratula Dominikhoz!

Még jövök, csak megágyazok a páromnak, reggel 1/2 4-kor Kép kel szegénykém...

Rita
knérita

RitaKép
KÖSZI. mielőtt kiléptem volna a gépből, még gyorsan be AKARTAM KÉRDEZNI, MIT TUDUNK Ágiról.

Nagy-nagy gratula Domi babához! Sok boldogságot és gyors felépülést a császárból.

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Ági Kép szívből gratulálok Domi babához! Szép súllyal született a drága, nagyon sok boldogságot kívánok nektek! És sok tejcit persze!

Orsi Kép ledöbbentem amit írtál, tilos irrigálni? Előbb kellett volna kérdeznem. Olyan gusztustalan az utro. Ez normális? Semmit se lehet csinálni vele?

Stella Kép egy hős vagy, hogy még mindig dolgozol. Az émelygéses hányingereim kezdenek múlni, most épp farkaséhes vagyok, ma iszonyú sok mindent összeedtem ahhoz képest amit enni szoktam. Savanyúkáposzta, süti, gyümölccsel stb. Kép, persze most meg tele a hasam. Holnap bekéreckedtem UH-ra, nem bírom ki jövő csütörtökig. Barbinak Kép elment a babája megint, 9 hetes volt. Nagyon sajnálom.

Msot muszáj mennem.

Puszi
Noémi
9+5
Vendég

Sziasztok, újra itt!

EditKép
elhiszem, hogy kétségbeejtő az ilyen ébredésKép, nálunk csak egyszer csinálta a lányom, az éjszaka közepén, hát mi is elég tanácstalanok voltunkKép, de végül az én kezemben megnyugodott, és visszaaludt. Az alváslabor felhivásával szerintem semmit sem vesztesz, ezért vannakKép, hátha tudnak valamit tanácsolni, ami beválik.

ZituskaKép
szerintem ne aggódj a tejcsi miatt, én pl. egy gramm tejecskét se fagyasztottam, fejni is csak azért fejtem, hogy ne feszüljön úgy a cici szopizás előtt, könnyebben be tudja kapni a babó. Annó én is méregettem Jucit, de igy utólag látom, hogy csak feleslegesen stresszeltem magam veleKép. Bízz magadban meg az érzéseidben, ha kevés a tejci Botinak, azt úgyis jelziKép

JovikaKép
nálunk is Infacol játszott (bár szerintem sokat nem ért), én úgy érzem, többet köszönhetek a babamasszázson tanultaknak. Volt, hogy az éjszaka közepén görcsölt Jucikánk pocija, és a masszázs segitett, kijött a büfi-puki, aztán aludt tovább.

LányokKép
nekünk is van egy gondunk (csak hogy ne maradjak ki a sorbólKép), ami szintén az alváshoz kapcsolódik, jobban mondva a helyéhez. Jucusunk most még a rácsos kiságyban alszik, szerencséreKép. Azon tanakodunk a férjemmel, hogy vegyünk-e neki rendes ágyacskát (körbe peremeset, hogy ne essen le), vagy inkább a májusban születendő kistesónak szerezzünk egy másik kiságyat. Szerintem már elég nagy - 2 év 2 hónapos - ahhoz, hogy rendes ágya legyen, párom szerint még nyugodtan ellehetne a rácsoságyban (fél az éjszakai átmászkálástól). Kezd egy kicsit sürgető lenni a kérdés, mivel ha az ágyvásárlás mellett döntünk, azt minél hamarabb meg kéne ejteni, hogy Juci ne érezze úgy, hogy a kistesó "túrta ki" a helyéről. Ja, még annyit, hogy külön szobában alszik a lány, a bébi egyelőre velünk aludna a nagyszobában, akkor gondoltuk áttenni a kiságyat a gyerekszobába, amikor már átalussza az éjszakát.
Nektek mi erről a véleményetek, Ti hogyan csináltátok/csinálnátok? Előre is kösziKép!

Bocsi, kicsit hosszú lettem, de már megyek isKép, húz az ágyikóKép

Ja, még egy kérdés: szerintetek "normális" az, hogy az én babócám szinte az ágyékomban mocorog csak? Annyira lent érzem a rugdosást-motoszkálást, a szeméremcsontom felett közvetlenül, hogy sokszor "karót nyelve" ülök, hogy valamennyire kényelmes legyen, ha meg hazaértem, örülök, hogy kiterülhetek, mint a nagyalföldKép. Csak azt nem tudom, meddig akar ennyire lent lenni, mert elvileg április 2. hetéig dolgozom, de kiváncsi vagyok, a babó fogja-e hagyni, mert így titkárnősködni nem egy leányálom.

Most már tényleg lelövöm magamKép

Puszi Mindenkinek!

Rita+Prücsök
19+5
knérita

Sziasztok4

Jovika,
Nálunk is a szélcső jött be Marcinál, pontosabban eleinte a hőmérő majd beszereztem egy szélcsövet. Nagyon utálhatta, mert mióta megvettem, megszünt a pocifájás. Kép KOP-KOP-KOP. Laktoherb tapasztalatom ugyanaz, mint Cat-nek; viszont a Fitolac szopis tea semmi gondot nem okoz, iszom most is lelekesen és használ.

Rita,
Kiságy ügyben egy fél éve ugyanezt kérdeztem én is. Kép A felállás ugyanez: kicsi velünk a hálóban, nagyobbik a gyerekszobában alszik. Igaz Krizsi még csak most 20 hónapos, de mi azt a megoldást választottuk, hogy vettünk egy 70*140-es átalakítható kiságyat. Ez átalakítva kb. 5 éves koráig jó lesz rendes ágynak, most pedig ugyanazon okokból amiket írtál, rácsos ágyként használjuk. Ebbe költöztettük át Krizsit. Krizsi előző kiságya pedig átkerült a hálóba és az lett Marci bébié.
Marci is végig nagyon lent mocorgott Néha minden lépésnél úgy éreztem, hogy útban van a buksija. Úgy a 2. harmad végén egy időre megszünt ez az érzés, aztán megint kezdődött elölről. Azért kérdezd meg szerintem a dokid is, ha legközelebb nála jársz.

Virág,
Így utólag kívánok én is sok-sok örömet a kis csoda-babótokhoz! Gyönyörű lett Ádám baba. Kép Ja, és én is hiába keresem rajtad az úthenger nyomait. Kép

Ági,
Nagy-nagy gratula a kis Dominikhoz! Kép

Erika,
Tetemes méretű Balázs homlokán a dudor. Hogy szerezte?

Krizsi homloka egyfolytában "púpos"+kék és zöld. Ha nem tetszik valami neki akkor nekiáll beleverni a fejét abba ami épp a közelében van; kiságy, ajtófélfa, ajtórács, stb.. Nem sokkal Marci születése után kezdte. Olyan is volt már amikor semmi kemény nem volt a közelében. Akkor négykézlábra vetette magát és a padlólapba verte a fejét. Remélem hamar kinövi, mert még a végén agyrázkódást kap a sok ütéstől. Fogalmam nincs mit kezdjek vele ilyenkor. Szerintetek?

Megyek, mert reggel kellnem kell. Jön a doki néni Marcit beoltani.

Humi
humi

ÁgiKép
Gratulálok Domi babához! Gyönyörű a kis fiatalúr, igazi húsos baba.KépKép A császár miatt ne szomorkodj, túléltük már páran. Az első nap rossz, de a második napon már nem is érsz rá a sebfájdalmon agyalni, mert el kell látni a gyerkőcöt.

RitaKép
Még nem voltam ebben a helyzetben, hogy ágyat kellett váltani, de szerintem úgy járnék el mint Humi. Én is tartok az áégyak közötti átmászkálástól. Én nem szeretném ha az ágyunkban kötnének ki a gyerekek.

NoémiKép
Tényleg tilos irrigálni terhesség alatt, nekem felhívta a doki rá a figyelmemet. Én egy tisztasági betéttel használtam az utrot. Már a szagától is rosszul voltam, de muszáj volt.

Barbit nagyon sajnálom.KépKépKép Ki kellene vizsgálni alaposan.

EditKép
Majd írd meg mit mondtak az alváslaborban, én is kíváncsi vagyok rá. Én is a mély alvásra tippelek, hogy nincs átmenet a felkelésig, és ez megviseli.

CsajokKép
Többen túl vagytok már rajta. A 15 hós oltás megviselte a kölköket ? Jövőhéten kapjuk, csak nem tudom mire számítsak.

Cat

Cat
Kép
cateye

Ági, Domi és újdonsült ApuKép
Gratulálok Nektek és mielőbbi hazamenetelt!
Stella

Kép
stella9

Áginak Gratulálunk DomiBabához!

Noémi Kép
az utro rémes, a végére ahogy Cat Kép is én is már a szagától is rosszul voltam, akkor is, ha éppen előtte fürödtem és elvileg nem érezhettem semmit. Tisztasági betét.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nagy gratula Agieknak!Kép gyonyoru a babaKép

Rita: nalunk 70x140-es atalakithato agya volt Lackonak, maradt abban es vettunk Botinak egy ugyanolyatKép meg minidg racsosban alszik, igy 3 evesen, de o is szereti, nekem meg kenyelmes hogy nem tud kijonniKép

Cat: 15 hos oltas rogotn utana nem gaz egyaltalan, ra egy hetre johetnek pottyok es laz, igy kalkulaljKép

tenyleg, nem is raktam be nektek szulinapos kepet (Lacko 30-an volt 3Kép)

Kép

es meg egyKép

Kép
orsoly

JóregKép

Ági: gratula a csodaszép kisherceghezKép

Csajok: köszi a jótanácsokat! Este volt hőmérőzés, Espumisan, így "csak" éjfélig ment a műsor. Ellenben jól aludtunk mindannyian, mert Berci legközelebb csak 4kor kelt szopizni, majd fél7kor.

Humi: nekem van bőven tejem laktoherb nélkül is, csak azért kezdtem inni, hogy hátha jobb lesz tőle Bercinek (és fejhettem éjszaka, mert durranásig voltam).

Orsoly: Lackó már 3 éves??? (Isten éltesse sokáig!Kép) Amikor először találkoztunk még pocakban volt! Döbbenet, hogy rohan az idő!

Rita: Berci nekem is lent "kapart" a 24-25. hétig. Amikor csinálták a méhszájzáró műtétet, mondtam is a dokinak, hogy nehogy odavarrja a gyerek kezétKép (Persze a lába volt ott...)

Puszi:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Áginak gratula csodaszép Domibabához Kép

Humi, fotelkarfáról fejest ugrott Kép

Cat nem vészes az oltás csak az a szar benne hogy már azt hiszi vége és akkor kap egy újabbat, megint lenyugszik és megint egy újabbat, és úgy rugkapált, hogy 3an fogtuk le. De nem lázasodott be meg semmi, csak láttam a szemecskéjén, hogy de szemetek vagyunk Kép

Orsoly, Lackó írtó jól néz ki Kép 3 éves dzsigoló Kép

Erika
hurki

OrsolyKép
Tényleg nagyon jóképű pasas lett Lackó!!! Isten életesse sokáig. Még mindig szívdöglesztő a szeme.Kép Hú ha 30-al fiatalabb lennékKépKépKép

HurkiKép
Köszi az oltásos infot! Akkor felkészülök rá, és nem egyedül megyek a 2 pasival.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!Kép

Áginak óriási gratula Domi babához!!!KépKépKép
Nagyon szép kisbaba!!KépKépKép

Köszi a szopival kapcsolatos tanácsokat Csajok!Kép
Mi azért kezdtünk méricskélni, mert úgy jöttünk haza a Klinikáról, hogy nem volt mérhető szopink, tápszer receptet kaptunk.Kép
Utólag kiderült, hogy mindez csak azért volt, mert mindíg rosszkor etették meg Botit a csecsemősök, és így hiába próbáltam mellre tenni - ebből következik, hogy a tejcsi sem tudott így elindulni.Kép
Utolsó éjszaka nem engedtem, hogy elvigyék mellőlem, félóránként ciciztünk, bár tejcsi még akkor sem nagyon volt, csak pár csepp...
Itthon elsőnap nem volt mérleg, én dugtam a gyerek szájába a cicit, amikor kérte, vagy sírt. Nem nagyon akart megnyugodni, már odaakartam adni neki a hűtőben lévő kínkeservesen lefejt 30 g tejcit, de véletlen rosszul tekertem az üvegre a cumit, és nyakon öntöttem vele a gyereket...KépKép
Ez volt a szerencse!! Mert valszeg jócskán lezabáltattam a gyereket, ui. gyors egymásután két pelust is telenyomott zöld kakival - ami ugye emésztetlen anyatej volt. Másnap Apa hozott mérleget, és kiderült, hogy szépen elindult a tejci, mert Boti elkezdett 40-50-eket szopizni 3 óránként.
Szóval ez volt az első napunk kálváriája, azóta (kopp-kopp) minden oké.Kép
Egy ismerős dokinéni szerint untig elég, ha 90 körül szopizik egy alkalommal, a 120 elég sok, attól fájhat a hasa.
Most úgy csináljuk, hogy amikor kb. 20 perc után leesik a ciciről, böfi, és utánna már nem adom neki vissza. Így is gyakran becumizza a 100-110-et!
Most is már több mint 4 órája durmol...Kép
Abban bízom, hogy ez így marad, és sokáig fogom tudni szoptatni a drágát!Kép
Egyenlőre nem iszom tejszaporító teát, mert tegnapelőtt emgittam két pohár Milusant, és tegnap azt hittem, leszakadnak a melleim.

JoviKép
A laktoherbről én is hasonlóakat tudok, mint a csajok.Kép Pedig van itthon az is, de még véletlen sem fogom megpróbálni!
Mi is az Infacolt használjuk!

OrsolyKép

Lackót isten éltesse sokáig!KépKépKép
Nagyon édesek a fiúk!Kép

most mennem kell!

pusziKép
Zitus és BotiKép

Kép
Kép
zituska28

Csajok, mielőtt újabb variációt próbálnék felteszem a kérdést: a Lycopodium nevű homeobigyóról mit tudtok?
Védőnéni nagy homeós, most volt itt, ő ajánlotta. Adjam, vagy ne adjam?

Köszi, puszi:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JoviKép
Mindegy. Nem ártott.KépKép Ebből fogod tudni, hogy nem is használt.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

nagyon régen voltam itt, talán nem is emlékeztek rám. Csak beugrottam köszönni, és elmesélni, hogy Benci fiam októberben volt 3, és "veletek készült", (másfél év után sikerült). Áron elsőre megfogant, decemberben volt egy éves.

További minden jót kívánok nektek

Szeretettel LoraKép
lora76

Jovi Kép
nekünk bevált. c15ös 2 golyócska per nap, ha rossz a helyet, akkor 2-3 alkalommal naponta.
Levi hasfájása elmúlt tőle.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat, Orsi: kösziKép
Nekünk c9-est írt fel, 5 golyó/nap, vízben feloldva, kiskanalanként beadva. A mai nap a lycopodiuméKép (meg persze a massz+szélcső sem maradhat el).

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Szaisztok!
Csak egy gyors bekukkra van időm:
Tegnap a dokinál minden rendben volt. A fiúk hatalmasat nőttek két hét alatt:

Olivér: buksi: 72mm, súly: 980 gr;
Botond: buksi: 70mm, súly 915 gr.
És a mért paramételer alapján 27 hetes terhesség, vagyis egy héttel megelőzték a korukat. Nagyon ügyesek!!
Pusza
Stella
26+0 KépKép

Kép
stella9

Sziasztok, gratula a legújabb babócákhoz!!KépKép

Rita, akkor én mondok egy másik verziót kistesó kontra kiságy kérdésben. (mindenki másképp csináljaKép)
Szóval, nálunk a korkülönbség 23 hónap.
2 hónappal szülés elött kezdtük az akciót, elöször levettük a rácsokat a kiságy oldaláról, hogy szokja a szabadságot...Remekül sült el, nagyon tetszett neki, igaz reggelente az ágyunkban kötött ki, de akkor már én egyedül aludtam,szóval elfértünkKép
1 hónappal a szülés elött pedig elpakoltuk, darabjaira szétszedtük az ágyat, és úgy elraktuk,hogy ne is lássa. És ekkor kapott egy felnött méretü heveröt(legurulásgátlóval),éppen volt egy felesleges ilyen ágyunk, igy ez nekünk igen olcsó megoldás volt.
Na, azt az örömöt,amit ennek levágott...UGrált rajta napokig,imádta a nagy ágyát.
Ezzel együtt a pelenkázót is összecsuktuk,nekünk olyan tipusú van (IKEA),ami könyvespolcnak is megfelel.
Ezt szépen áttettük öcsi szobájába,ö kapott egy másik fiókos szekrényt, és a pelenkázást ezentúl az ágy szélén csináltuk, hiszen hely az volt böven.

Szülés elött pár nappal vettük elö a kiságyat, ami azért volt elrakva, hogy ne az legyen, hogy öt kivettük belöle, áttettük egy másik szobába, és senki nem használja...
Szóval elövettük, közösen összeszereltük, és közbe végig beszélgettük,hogy ez a babáé lesz.
Aztán én berendeztem a kisbabás cucokkal, szóval még csak nem is hasonlitott arra a kiságyra amiböl öt kivettük.

Mi azért döntöttünk igy,mert nem akarunk egyelöre több babát, és felesleges lett volna nekünk még egy kiságy. Meg ahogy mondtam, volt egy rendes használaton kivüli heverönk, igy ez könnyü volt.
Azóta áldom az eszemet, mert sokszor kényszerült valamelyikünk arra az ágyra aludni, eleinte én a picivel,aztán amikor Ádámnak elkezdödött az éjszakai mizériája, volt hogy a párom vele aludt.
És én akkor szoktam még most is átmenni oda aludni, ha a férjem horkol...(Ádám az éjszaka felét nálunk tölti, de ez egy másik történet, semmi köze az ágyhoz, kistesó hozta ki belöle...)

A kistesót eredetileg bölcsöben altattuk a mi szobánkban, amikor 2 hónapos lett akkor költözött be végleg a saját szobájába, ágyikójába.

Szóval mi igy csináltuk, nekünk ez vált be.

Most csak ennyire futotta, nem lehet Danit egy pillanatra sem magára hagyni,mert mindenhová bemászik...Megyek is.

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok,

bocsi hogy beledumálok, de kiságy ügyben van történetem.

Nálunk 26 hónap a korkülönbség a fiúk között. A rácsos ágyunk úgy funkcionált, hogy 4 rácsot kivettünk, és textilből varrtunk oda ajtót, úgy hogy a két széle be volt fűzve a legközelebbi rácsba. Ha felkelt a nagy, egyedül is le tudta húzni, és kiszállt, éjjel viszont nem esett ki. 3 hónappal a szülés előtt lett meg az új ágy, ami leesésgátlós volt. Előtte sokat beszélgettünk az alvásról, az ágyakról, és hogy Bence már milyen nagy fiú, kéne neki egy nagy ágy. Õ segített kiválasztani, amikor megjött, nagyon örült neki. Először Zsuzsi baba aludt rajta, azát délután azon játszottunk. Másnap ebéd után ott aludt, aztán harmadnap már este is oda kérte az alvós pajtásait. Még egy hétig megtartottuk a rácsos ágyat, aztán szétszedtük. A mi szobánkban raktuk csak össze, amikor eljött az ideje.

Nekünk ez szerencsére zökkenőmentes átállást biztosított. Nektek is ezt kívánom.

Puszi, Lora
lora76

Sziasztok

Nekünk is kiszedhető a rács. Balázs 1,5 évesen simán kiszedi és kimászik. Tehát képtelenség letenni őt aludni. Se ebéd után se este nem akar aludni, azt meg nem szívesen várom meg, hogy elájuljon a fáradtságtól. Falhoz kellett fordítani a kiszedhetőrácsos oldalát mert betettem kimászott betettem kimászott és ezt játszottuk el milliószor.Mikor jön el az az idő amikor benn is marad ha beteszem? Még nem akarom kiszedni a rácsos ágyból. És a rendes ágynál 2 évesen már felérték ésszel hogy ott kell feküdni és aludni?
Erika
hurki

Hurki! Kép

Ebben ne reménykedj, ha fel is érik ésszel, akkor is kimásznak... Talán 3 évesen, mikor már ovisok, akkor talán ott maradnak. Hisz az ovis altatásnál senki nem mászik sehova. Ott fekszenek egymás mellett mind a tizen-/huszonakárhányan.

Katie
katie

Akkor a kistesósok hogy csinálják, hogy mennek a 2 éves nagyok a külön ágyikóba a kicsi meg a rácsosba? Hogy marad meg a nagy?
Erika

Képzeljétek, Balázs nyáron is meg ősszel is belefutott hörghurutba csúnyán köhögött nagyon és kilábalni nagyon sokáig tartott, és ősszel olvastam, hogy a hársméz nagyon jó köhögésre hörghurutra és onnantól hársmézes teát adok neki és azóta sem volt beteg. Csak azért írtam hátha van vki aki ilyen hörgős fajta...
hurki

Erika Kép
Jó, hogy írod ezt a hársmézet, mert Zéti éppen nagyon köhög. Most kezdtem neki mézet adni, de akkor megpróbálom a hársmézet. Milyen teába teszed? Mert rendes teát nem nagyon akarok még adni neki a koffein miatt.

Alena

Kép
Kép
alena9

Ági Kép nagyon szép Domi baba, szívből gratulálok hozzá! Remélem hamar felépülsz a császárból, néhány hét és már nem is nagyon fog látszani Kép (sógornőmnek legalább is alig látszott)

Zituska Kép ez aztán a mennyiség, én nem értek hozzá, de soknak tűnik az a tejci az biztos Kép

Stella Kép nagyon szépen fejlődnek a fiúk, azt hogy csinálták, hogy 1 héttel idősebbek a koruknál? Azt még valahogyan el tudom képzelni, hogy egy baba ilyen gyorsan ilyen nagyot nő, de kettő?! Az isten is ősanyának teremtett Kép Csak így tovább!

Orsoly Kép nagyon helyesek a fiúk, mi is szívesen készítenénk ilyen szánkózós képet néhány év múlva Kép

Cat Kép Orsi Kép nagyon köszönöm az utroval kapcsolatos segítségeteket, a doki is közben jól leszúrt, de engem annyira idegesített, hogy csak na. Na mindegy, most már kibírom ezt a két hetet, de tényleg undorító, én is már mindenhol az utro szagát érzem.
Azt meg akartam kérdezni tőletek, hogy mikor kezdjem el csökkenteni majd az utro és a bromo adagját? És hogyan? Utroból 2x2-t, bromoból 1x1-et kapok. Gondolom a 12. betöltött hét előtt nem. Köszönöm szépen a segítséget megint Kép.

A babóca különben csodásan növekszik, szerdán már 34 mm volt az ülőmagassága, 1 hét alatt 1 cm-t nőtt. Pénteken megyünk utoljára a BMCbe, akkor már a 12. hétben leszünk. El se hiszem, hogy elrepült ez az idő, pedig nagyon féltem és izgultam végig, hogy minden rendben legyen. Kép Most már remélem augusztus elejéig minden ugyanilyen rendben folytatódik Kép.

Minden beteg gyerkőcnek jobbulást kívánok ebben a hideg időben.

Puszi
Noémi
10+3 Kép
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?