Új privát üzeneted érkezett!

Hali!
Délutáni szunyából sikeresen felébredtünk. Kép Vagy mit lehet még ebben a sz@r időben csinálni?

Natasa,
nekem azt mondta a doktornő, hogy előbb-utóbb rájönnek, hogy ez mennyire hasznos és a TB is támogatni fogja, persze nem 1-2 hónapról van itt sajna szó. Kép
A 4D-t szerintem se sajnáld, de hát persze ti döntötök ... Kép
A képeket én más topikokból szedem, ha nagyon unatkoznék Kép akkor böngészek, hogy hol mit találni és egyszerűen lementem. De a google-ban is kereshetsz képeket.

Vuka,
mi is a Praxisban voltunk és baromi rendes volt a doki (Győrfi?), nekem is mindenféle trükköket mondott, hogy lássuk Benit. Kép
Te 14 perc alatt odaérsz a tornára??? Kép

Titati,
1.ha minden ok veletek, akkor igen, 3 napot vagy a kórházban
2.nekem felszívódó varratom volt és kb. 2 hét alatt lett rendbe a gátam és tűnt el a varrat, de fájni talán fél napot fájt picit. Engem sokkal jobban "megviselt" a 2-3. napon jelentkező izomláz, de mindenemben! Alig bírtam mozogni!!! Kép Lányok, még nem kérdeztem, ez nektek is volt?
3.a kórteremben meleg van, Benin azért ennek ellenére hosszú ujjú body volt és plüss hosszú ujjú rugi (itthon is így vagyunk a mai napig) és még be is volt takarva, vagy pólyában volt. A folyosón meg kis sapit is kapott a drágám Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Titati!

1. Normál szülésnél 3-4 nap, csaszinál 5-6.
2. Dokitól függ, enyém (Gajdos) felszívódót használ.
3. Baromira fűtenek. Én aug.-ban szültem, de a babó hosszú ujjú bodyban és hosszú ujjú rugiban volt, a folyosón sapi+takaró is. Első napokban azért nekik még nincs melegük.Kép

Kérdezzél nyugodtan, mindannyian ezt csináltuk!KépKépKép

Anyázás?!?! A Babaneten?! KépKépKépKépKépKép:

Van egy topik, dec. 5-i népszavazásról, hát az is egy hányinger! A focimeccseken nincs olyan trágárkodás! De egyáltalán mit keres a babaneten politika?! Én szeretem, de ez mégsem az a hely...

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba!

Nem Téged ismételgetlek, csak egyszerre írunk!KépKépKép

Lívi még mindig alszik, voltunk lent, vettünk rugikat.

Cupppppppp Beninek!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Beni sem ébred Kép vagy Kép
Kajálásáról inkább már nem is írok ... Kép
Hát ha éhezne, csak enne, nem? Stresszelem magam ezzel a 100 éves mérleggel (Anyósom meglátta, összecsapta a kezét, hogy ennél Andrásnak is modernebb volt már, több mint 30 éve!), lehet, hogy kivágom a fenébe. Nem, nem tehetem, mert béreljük. Kép

Hol vetted a rugikat? Én még mindig nem jutottam el sapit venni, szegényt 2 napja nem vittem ki.
Kép

Livinek is cupp! Kép

Natasa,
ez a malacka mai szerzemény, nagyon édi, nem? Conniék topikjából Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, gabus: köszi Kép

Akkor még
1. betétet adnak, vagy gézbe csomagolt vattát?
2. komolyan nem zavar a sok bent lévő hozzátartozó, miközben teljesen használhatatlan az ember? Vagy épp készül a fél kilós betétjével, és a friss gétsebével valahogy kievickélni a mosdóba cserélni? Vagy épp próbálkozik a szopival? engem ez már előre stresszel Kép
3. mi a tapasztalat? Éjjel mennyire zavarja a babákat, ha egy másik baba sír? (Én a lányommal nappali rooming in-ben voltam, ahol reggel 6-tól este 10-ig volt kint a baba, és éjjel mindenki nyugodtan aludhatott. ja és látogató meg csak a folyosón lehetett)
4. ha jól értem 3,5 és alapítványi szoba van, ami egy ágyas. A 3 ágyasból mennyi van? Vagy oda szinte képtelenség bekerülni?
5. borotválás, beöntés mennyire "divat"? Nekem a doki azt mondta, hogy nem lesz beöntés, és közben somolygott...de én inkább annak örülnék, ha lenne...

Titati
titati

Gabi:
Még nem intéztem semmit,de jövő héten feltétlenül!

Nem sétáltál ma 2 óra felé a Csokonai utcában a suli előt?Ha igen Fanni látotttéged, éppen akkor jött haza a suliból!Felismert a fotokról meg a babakocsiról!

Livi annyira aranyos minden képen!Kép

Kép

Kép
novum

Ja egy kimaradt még Kép
Ha nem kérek fel szülésznőt, akkor ők mennyire segítőkészek? A dokim azt mondta, neki nincs szüksége szülésznőre, így nem tervezem, hogy válasszak. Mennyire van szerepük a szülésnél?
titati

Ilba,
a rugikat az egyik lépcsőház aljában vettem, séta közben bukkantunk rá a boltra, még jó, hogy volt nálam pénz.

Ide figyuzz!!!! Mosmátélleg ne stresszelj a kaján, mert el leszel fenekelve virtuálisan!!!!! A tejmennyiségnek sem tesz jót az idegeskedés, és nincs is okod rá! Ha éhesen üvöltene, akkor megérteném, hogy aggódsz, de így! Minden oké Nászasszony! Na. Azért. Kép

Ujjjjjjujjjjjujjjj! Nagyon durva, ami az őszieknél van. Kár.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Titati:

Én se választottam,de meg voltam elégedve velük!Azért jó volt,hogy a férjem ott volt,lehet azért néztek rám kevesebbet!

Kép

Kép
novum

Ilba mi a Hattyúházban voltunk (Csókási doki).
Mint észrevettétek már meg is jöttem a tornáról, teljesen kivagyok. Most olyan nehezem ment, pedig nem is éreztem izomlázat, de minden mozdulat nehezemre esett. A csípőm is jól kiakadt, egyszer azt hittem fel sem tudok állni. Max. 20 perc alatt ott vagyok a kórházban (Klinikáknál lakunk), ha rohanok akkor 14 perc Kép. Tudod minél közelebb laksz, annál később indulsz el, mondván ráérsz, utána meg mindig megbánom, mert kifulladok hamar és sokkal jobban elfáradok. Úgyhogy megint megyek pihenni, mert ma este még vár ránk egy nagybevásárlás.
Tényleg sapikat hol célszerű venni? Abból van még hiányom. Ahol eddig láttam, ott nem nagyon voltak beszámozva és nem tudom mekkora lesz Petra fejecskéje, milyet is vegyek?
Üdv Mindenkinek!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Timi,
fél három körül jártam arra, negyedkor indultunk el itthonról. Legközelebb sikítson rám, jó?!KépKép

Titati,
1. betétet
2. ahogy én kivettem, legtöbbünket nem zavarta. De a cuccokat egy zacsiba rejtve lehet közlekedni a vendégsereg előtt is.Kép Szopinál is el lehet bújni, főleg, ha fekve csinálod.
3. nálunk nem zavarták egymást a babák, mert mindent egyszerre csináltak, sírás, alvás, evés!Kép
4. fogalmam sincs (sokat segítettem, ugye?Kép)
5. egyik sincs, de beöntést lehet kérni.

Szülésznő: nekem nem volt választott, de meg voltam elégedve az ügyeletessel.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Titati Kép
1.adnak nagy betétet, de nekem a saját Tena "pelusom" jobban bejött. Kint a púltra van kirakva, csak el kell venni.
2.ne stresszelj!!! Igaz, hogy ott vannak a látogatók, de mindenki felesége, lánya, stb. megy cserélni, így ez nem ciki. És én nyugodtan szoptattam is, sőt mellet masszíroztam. Ez szülészet! Akit zavart kiment. Nem én fogok kimenni. Kép És mindenki a saját új kis jövevényével van elfoglalva, hidd el nem zavaró.
3.én 3 ágyasban voltam, a másik két baba üvöltött, de Beni csak aludt és csak aludt. Sőt egy idő után a mamája is csak aludt, csak aludt ... Kép
4.nem tudom hány 3 ágyas van, szerencsére én ott voltam.
5.beöntés, borotválás nincsen, de szerintem lehet kérni

Nászasszony,
értettem!!! Mi is az az evészet??? Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabi,
már megint egyszerre KépKépKép
jó az első kérdésre a válaszod!!! Kép

Vuka,
sapit (pamut vékonyat) vegyél bababoltban, O-ásat és 1-eset is, valamelyik tuti jó lesz (kb.4-500Ft/db). Utcára meg még ráértek utána is venni, ha meglesz.

Kép
Kép
Kép
ilba

Az első kérdésre???????????

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Már rájöttem, hogy csak egy szót írtál. Azt hittem, lemaradt a többi Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Jóóóóóóóvan, már azt hittem, hogy nem tudom mit hittem.

A gyerkőc már 5 óra hosszája alszik.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Beni is aludt vagy 3 órát, úgy ébresztettem fel, most evett, 170ml. Kép
Remélem azért éjjel is fog aludni.
Nem is mondtam, most éjjel fél11-fél7-ig aludt!!! KépKépKép Rendes gyerek, tudja már most, hogy az alvás az egyik gyengém. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok,

Ilba, Gabi, tök jókat röhögök rajtatok. Beni és Livi igazán összeillő páros, csak úgy mit az anyukáik! KépKép
Jó hogy ebbe a topikba írkáltok. Így vidám az élet. Marci ma egy kicsit nyügibb volt, ezért nem voltam sokat. Az a korosztályos topik az nem tetszik annyira. Olyan furák az odaírók. Nem olyan jófejek mint itt!KépKépKép

Titati,
Minden ahogy a csajok írták.
Nekem sem volt se beöntés, se borotválás. És nem zavart egyik sem, mert amikor jönnek a fájások a végetáján, akkor a legkevésbbé sem fogsz a kakilással, vagy a szőrőkkel foglalkozni. Lesz egyéb dolgod is, hidd el...KépKép

Hosszú újjú mindenből a babónak, és takaró is, és sapi, legalább cérnasapi legyen, az a fürdésnél is kell, mert utána azt is ráadják, és addig, amíg meg nem szárad a fejecskéje, addig rajta is kell hagyni.
Marci is úgy aludt, mint a bunda ha más baba sírt. Amikor Marci sírt kb 10 percig (ilyen egyszer volt), akkor a másik két baba is aludt mint a tej. Volt mellettem egy anyuka, aki viszont eléggé ki volt akadva erre a 10 perces sírásra, hogy jajúristen, felébred a babája... és hogy miért nem hallgat már el Marci. De ez csak lutri, hogy kivel kerülsz egy szobába. Hálistennek másnap el is mentek haza.Kép

Azt tudom, hogy 30 ágy van a szülészeten, és ez van elosztva 3 és 5 ágyasokra. Alapítványiból van 3 db szoba asszem, mintha ezt mondta volna a dokim anno. Esetleg meg is kérdezheted, meg szerintem be is mehetsz előtte körbenézni. Minket is körbevezetett a szülőszobán a dokim, és ez tök jó volt.
A szobákat nem nagyon lehet választani, mert általában teltház van, és ahol éppen felszabadul egy ágy oda kerülsz be. Szóval ez is szerencse kérdése. Az alapítványira nekem a dokim azt mondta, hogy 10e/nap a díja, ha odamész, és van egyáltalán éppen szabad.

És egy kép Marcusról, csak hogy nehogy elfelejtsétek hogy is néz ki! KépKépKép

Karaoke a javából!!!KépKépKép
Kép

Ilba, el is felejtettem megköszönni a játékot, majd elküldöm a férjemet, mert ezt muszáj megvenni, ez annyira jó!!! Köszi mégegyszer!

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok Kép

én is benéztem a korosztályos topikba (nehogymááá lemaradjak valamiről)Kép
tényleg furi
itt jó a hangulat és mindenki maradjon ittKépKépKép
már lassan ezt sem tudom követniKép

Ilba, köszi az infót. Én is akartam levetetni, de mikor láttam az árat akkor visszaretettem.
De mostmár bánom, hogy nem jártam utána, mert erre nem is gondoltam, hogy esetleg lehet részletekben fizetniKép

Lona, nagyon cuki a mosolya pocilakónakKép

Marci, Livi tündériek vagytokKép

még később benézek

Kép

Kép
sajtine

Köszi a válaszokat mindhármotoknak, olyan jó, hogy ilyen segítőkészek vagytok Kép

Bubek:
nagyon édesen alszik a Marcusod Kép
Beöntésnek azért örülnék, mert nem szeretném a Babót letojni Kép Vagy teljesen mindegy neki?
A szőr esetleg a dokit zavarhatja varrás közben, meg esetleg a sebgyógyulást késleltetheti. Nem?

Még egy kérdésem lenne. 2 volt, de közben Bubek előre megválazsolta az egyiket. Kép Szóval: fürdetéshez mit kell vinni? sapi, váltóruha oké...de pl fürdőlepedő, fürdető, stb. esetleg?
titati

Titati,

köszönjük, Marcus nevében is. Bár itt csak félálomban van, még nem alszik, csak úgy csinál. Szerintem tök olyan mintha átéléssel énekelne épp valami romantikus melódiát...KépKépKép

A babát nem tojod le, az tuti, mert arra a doki, meg a szülésznő vigyáznak. A szőr meg nem zavarja a dokit varrásnál, mert ott varr, ahol szőr nincsen. Neked meg terpeszben van a lábad, szóval biztosan nem lesz gond vele. Már csak azért sem javaslom a borotvát, mert akkor a következő 3 -4 nap még a viszketéssel is küzdened kellene. Szerintem nyugodj meg, tudják ők ott bent a kórházban, hogy mit csinálnak! Ilyenek miatt tényleg ne aggódj. Aggódj azon, hogy egészségesen, minden gond nélkül szülessen meg a kisbabád. Beszélgess vele sokat hangosan a vajúdás alatt is, mert szüléskor már a babák is idehgesebbek, és örülnek anya hangjának, ami egy kicsit nyugtatja őket. Én nem figyeltem erre annyira, csak keveset beszéltem Marcihoz, és lám kétszer is a nyaka köré sikerült szorosan tekerni a köldökzsinórt, ami miatt aztán a vákum kellet, mert gyorsan kellett oxigénhiány miatt kivenni Marcit. Szóval sokat beszélj hozzá, és előre beszéld meg vele, hogy az egész hogy zajlik majd le. Érteni fogja! Okos kis tökmag minden baba!!!KépKépKép

Fürdetéshez: body, rugi, fürdőlepedő, és a sapi. ennyi, a többit ők adják.

Kép
----------------
B&M
bubek

Fú, hát mindent elolvastam. Másik topik? Még ezzel sem birkózok meg. Régebben egyszer bekukkantottam a Keresztény életvitel cím alatt futóba (a lányok katolikus suliba járnak itt Zsámbékon, kettő van és ez volt a szimpibb), hát azt a nyírást...

Köszönjük a gratulációkat! Kép

Jól vagyunk, a legújabb hír, hogy Bogi gyümizik. Õ még nem örül annyira neki, mint mi, a grimaszok leírhatatlanok az első kanál almalé után.Kép

Sajtine,
Az oltás helye nekünk is kifakadt. Ugye nem kell vele semmi különöset csinálni?

Ilba,
nekem is olyan, mintha megjött volna, már vagy négy napja, csak mennyiségileg nem stimmel. És Bogesz is fura szopizási szokásokat vett fel, bár ezt nem tudom egyértelműen ehhez kötni.
Még nem tudom, hogy elmenjek-e a dokihoz emiatt.

Bubek,
Marcid édes baba és biztos nagyon jó is.Kép A szülésed nem lehetett semmi, nagyon ügyes voltál.

Mindig megfogadom, hogy jövök hozzátok gyakrabban, meg teszek fel fotókat a lányokról, de ezzel a háromgyermekes háziasszony szereppel való küzdelemben nem mindig én maradok felül...Kép
Azért még nem adtam fel!Kép

Jucus
jucus73

Jányok, az előbb Lívia hasra fordult!!!!KépKépKépKépKép A harmadiknál hányt is egy jó nagyot, de akkor is baromira örülök!!!!

Bubek,
Marcika azt énekli, hogy Lökd ide a sört?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jucus,
nagyon örülök, hogy jelentkeztél!!!!
A bibvel nem kell semmit csinálni. És mennyi gyümit eszik meg a Manóka?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska,
Kép Livinek!
Nagyon ügyi!!!

Kép

Kép
szorsi

Jucus, az is csoda, hogy 3 gyerek mellett egyátalán néha tudsz jönni. Jól szervezed az életed.
OKép

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok!

Ma olvasó üzemmódban voltam, olvastam kicsit, körberohantam kétszer a lakást Ákos nyomában, aztán mire visszajöttem, mindent megválaszoltatok.Kép

Gabuska,
a mai képeken és aláírásokon (is) nagyon nevettem. Egyre aranyosabb Livi, hihetetlen milyen képeket vág.

Bubek,
Marci a trubadúr.Kép

Uh képekhez sajnos nem tudok hozzáfűzni semmit, én még minidg nem nagyon látom rajtuk a néznivalót, na de majd a harmadiknál. Mi nem voltunk 4Ds uh-n, sajnáltam rá a pénzt, ahogy a köldökzsinór levételre is (mondjuk arra nem is lett volna), inkább ráköltöttük a babakelengyére (meg a lakáshitelreKép). Meg Ákos utálta is az uh-t.

Titati,
Ha kitoláskor más is jön a babán kívül, akkor azt a szülésznő egy laza csuklómozdulattal azonnal letörli.

Na benézek abba a híres topikba.Kép

KépKép
connie

Gabuska,
Livinek Kép
Ákosom csak csendben irigykedik.Kép

KépKép
connie

Szia Titati!

Nekem a vajúdás elején kb 4x volt hasmenésem, mondjuk elég érdekes volt kievickélni a klotyóba és úgy tojni, hogy van közben 2 fájásod. Így teljesen kitisztultam. A párom kérdezgetem azóta is, hogy biztos nem kakiltam. Mert olyan óriási az a nyomás amit ott kifejtesz, hogy eszméletlen.
Borotválás:
Én a normál életben is fazonírozom magam. Így viszketés kizárva. A hosszú évek alatt a bőr hozzászokott teljesen. Amikor pocakos lettem, a párom vette át a borbély szerepét. Hajnalban elment a magzatvíz, az volt az első, hogy szépen megfodrászolt lenn. Így nem volt nekem kellemetlen. Persze ezt nem azért írom, hogy így csinálja mindenki, ez csak egy ötlet. Egyébként tényleg nem fog akkor ott érdekelni semmi, nem feszélyez majd semmi elhiheted. Nekem is furcsa volt.

Csajok!
Én nagyon béna vagyok, áruljátok már el, hogy kell csinálni az ilyen aranyos kis smile-kat!

Bubek!
Te már túl vagy a szájpenészen. Honnan tudtad, hogy az van? Amikor 2 hetesen itt volt a doktornéni, akkor nem mondott semmit, most meg mintha lenne egy kis fehér a szájpadlásán meg a nyelvén. Hogy lehet megkülönböztetni a tejmaradványtól? Fáj az neki? Lehet amiatt nagyon nyugtalan?

Nektek van olyan, hogy szopizott, tiszta a pelenka, nem fáj a hasa, és mégis vígasztalhatatlanul sír? Megszakad a szívem ilyenkor, és kaka anyának érzem magam.
Vendég

Tücsökmami!
Én úgy tudom, hogy a szájpenészt nem érzékelik a babák. Nagyon könnyű felismerni, mert az ínyük nem rózsaszín, hanem fehér a felszíne.
Igaz, hogy én is sokszor éreztem magam kaka anyának, de utólag mindig tudom, hogy ez nem így van, és neked is ezt akarom mondani, hogy kizárt, hogy kaka anya vagy, mindent nem tudhatsz.

Amióta megtörtént a nagy esemény, mást sem csinál a kis ördög, mint forog a hátáról a hasára. Volt már bömbi is, mert hirtelen engedte le a fejét és jól lekoccolta a padlót. Volt két pokróc alatta, de azért fájhatott. De nagyon örül az új tudományának! Meg mi is. Anyukámat fel is hívtam rögtön. "Jutalmul" levágtuk a körmeit, ahelyett, hogy kilakkoztuk volna.KépKépKépKép

Ha hihetek a szememnek, Apácska elaltatta a kis hasalóst, jó éjszakát nektek is!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Még egy kép búcsúzóul, Lesifotós Apuka lekapta, hogy beszélgetünk. Tudjátok, női dolgokról.Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jucus, de jó, hogy jöttélKépKépKép
oltásra nem kell semmi, esetleg ha maradt alkohol a köldök ápolásról akkor azzal le lehet kenni egyszer.
Ha nagyon váladékozna egy pici gézt kell odatenni, hogy a body ne legyen koszos.
Hogyhogy eszik gyümit már? Lét adsz neki vagy pépet?
Én még ehhez nem értek. Azt se tudom mikor kell először adni valami mást az anyatejen kívűl.
Lépésről lépésre haladok mert nagy káosz lesz a fejembenKép

Titati én csak azért nem válaszoltam, mert én is csak ugyanazt tudnám írni mint a lányokKép
Borotválás nálam is alap dolog volt. Egy kis tojgli nekem is kijött de letörölte a szülésznő.
Akkor még nem volt kint a baba.

Gabuska, nagyon ügyik vagytok!!!!!Kép

Connie, hogy tetszett a másik topik?Kép
én csak 3 hozzászólást olvastam el
ezt a köldökzsinór vért miért nem támogatja a TB?
biztos azért, mert értelmes dolog.
inkább gyógyítgatják a beteget a 100X -sáért

Tücsökmami, hogy állsz a tanulással?
Nekünk is úgy nézett ki, hogy van szájpenész. Boraxglicerinnel kezeltük, de szerintem nem az volt csak anyatej maradvány.
De a boraxglicerintől nem lesz semmi baja ha használod mindennap.
A smile-kat úgy kell csinálni, hogy rákattintasz a képre jobb egérgomb-->kép mentése más néven (oda ahova akarod)
aztán behelyezed a szövegbe a képet.Kép

Ilba, ma Zsófinak is zöldes volt a kaxijaKép

Kép

Kép
sajtine

Sajtine!
Sehogy! Halasztok! Így legalább nem vagyok idegbeteg. Azóta jobban bírom a kiképzést. ez egy ecsetelő? Recept nélkül adják?
Vendég

Szeretném felhívni a figyelmét a Szülők Háza és a Nő Ezer Arca együttműködésében szervezett várandósok és kisgyermekes szülők számára tartott "Család születik" programra!

A programban lehetőség nyílik:
- egyéni, állapotfelmérésre, tanácsadásra
- egyéni és csoportos szülésfelkészítésre,
- terhes meditációra,
- anya-magzat kommunikáció építésére.

A program a szülésre való felkészítésen túlmutatóan, segítséget nyújt:
- a születendő újszülött körül felmerülő kérdések megválaszolásában
- az újszülött megértésében,
- az újszülöttel való kommunikációban
- életvezetési kérdésekben a szülés után
- kisgyermekes családok problémáiban
- társintézmények, szakellátások ajánlásában
- szülés körüli intéznivalókban, tudnivalókban (juttatások, anyakönyveztetés,)
- különböző szerepek egyeztetésében (anya, feleség, nő, dolgozónő stb.)
- kapcsolati háló változásaiban (szülőtárs, szűkebb, távolabbi család)

Amennyiben felkeltette érdeklődését a "család születik programunk", kérem hívja:

Dr. C. Molnár Emma, ügyvezető igazgatót, a Nő Ezer Arca vezetőjét:
telefon: 06202269191

további információ: www.anoezerarca.hu, www.szulokhaza.hu
julcus

Tücsökmami,
jól teszedKép
én már nem halasztok, utolsó éves vagyok.Valahogy csak megoldom.
Szerintem lehet kapni recept nélkül is.
Boraxglicerin a neve és ilyen ecsetelő. Én fültisztító pálcikával kentem be a nyelvét.
Gabuska csak megerősített abban, hogy az nem szájpenész volt. Ugyanis az ínye nem volt fehér csak a nyelve egy kicsit, néha.

Most olvastam el azt a másik topikot, nagyon gáz.
Végül is ez két rokon aki veszekszik.

Kép

Kép
sajtine

Kép

Lefektettem a kis maszatot Kép, ma is többet evett, mint az előző napokban, de még mindig lehet több. Kép

Bubek,
Marci tényleg, mintha énekelne! Tök jó! Kép
Remélem a játéknak nálatok is nagy sikere lesz, Beni ma elkezdte az oldalt lévő csörgőt ezerrel püfölni. Kép

Jucus,
kérünk gyümievős képet! KépKépKép És a lányokról is!!!
Úgy látszik Mikulás újra járja az országot, a korosztályos topikon (Kép) is többen írják, hogy mintha megjönne. Nekem ma a változatosság kedvéért nem volt semmi. Kép

Livike! Kép

Tücsökmami,
kettőspont + zárójel bezárva

Sajtine,
Beninek is volt, de tegnap óta kisérletezem és szinte biztos, hogy a Laktoherbtől van, ahogy Connie írta. Két bögrével ittam, szopi és következő szopi előtt már ződ volt. Kép

Szerintetek agyon lehet puszilni a gyereket? Kép Mert ma mi egyfolytában puszilgattuk Benit. Szegény. Egész jól tűrte. Kép

No, megyek tisztulni, még benézek.

Kép
Kép
Kép
ilba

Tücsökmami,

én a szájpenészt úgy vettem észre, hogy a védőnéni mondta, hogy abban különbözik a tejcitől, hogy a tej lejön, a penész nem. Steril gézlappal az újjadon benyúlsz a szájába, és ha a nyelvéről lejön, akkor az tej, ha nem akkor szájpenész. Nekem nem jött le, kijött a védőnéni, megnézte, és azt monta tényleg az. Amióta kezelem,- bár szerintem már elmúlt, azóta a cicit minden szopi előtt egy kicsit lemosom tiszta vízzel. ezt is a védőnéni tanácsolta.

Dehogy vagy te kaka anya!!!! Aki szereti a babáját, az nem kaka anya, mert ezt érzik a babók is, és bizony nekünk is bele kell tanulni a "szakmába". nem anyának születik egy nő sem. Csak azzá válik ahogy a baba gyerekké, fiatallá, felnőtté. Ne okold magad, mert valamit még nem tudsz. meg kell mindent tanulnunk nrkünk is.
Ha nagyon sír, és nem tudod miért, próbálj mindenféle pzíciókat a tartására. Nézd meg nincs-e nagyon melege, ilyesmik. Valami oka van a sírásnak., csak meg kell találni. És ezt minden anyuka megtalálja előbb-utóbb. Te is!!!!KépKépKépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Ilba, hogy én milyen szőke vagyokKép
kettőspont+zárójel

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok,

régen voltam és nem is tudom, ti hogy csináljátok, hogy ennyiszer tudtok jönni...Kép
Nekem sajna most még nem megy... Kép De majd gyakorlom. Kép

Andris ma 7 hetes! Kép ÉS tegnap a dokiknéninél lemérték és 5,3 kg volt. KépKépKép Kezdjük kinőni az 56-os ruhákat.
Szépen alszik éjszkánként is, kb. 5-6 órákat egyben.
Képet rakok fel hamarosan, csak még mindig nem volt időm letölteni a gépbe őket.

MA én is véletlenül betévedtem az ősziekhez (a télibe kezdem el anno írni) és megdöbbentem... Kép Ezért kár fórumozni. De az emberek csak ugyanolyanok az interneten is, mint élőben...

Jó, hogy megtaláltam viszont ezt a topikot, mert itt mindig jó a hangulat, kedvesek a mamák és édesek a babák.

Jó éjt mindenkinek:

Andris és Wolga (akik két hét múlva síelni mennekKép)

Kép Kép
Kép
vvolga

Vvolga,
gratula a 7 hetes Andrishoz! Kép
Beelőzte Benit, mi tegnap voltunk 4,95kg.
Szóval Képmár most sárgulok, én is imádok síelni, de mi nem megyünk. Hová mentek? Visztek bébicsőszt?

Gyorsan megnéztem a táblázatot, Jucus Vikijének is hónapfordulója van. Most már így éjfél után nem tudom kiszámolni hányadik, de Viki, Isten éltessen Téged is!!! Kép

Kép Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
ilba

Andris, boldog 7 hetes szülinapot
Kép

tényleg síelni mentek?
csak nehogy így járjKép

Zsófi ma 5340 gr és 64 cmKép

de jó, hogy ez egy rendes topik
így szeretlek BenneteketKép

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok!

Újra itt!
Végigolvastalak Benneteket! Aztamindenét, Ti aztán termeltetek. Én a kaki, hányás és babagondozásos témákhoz még nem tudok szólni, de azért igyekszem írni valamit.

A drukkokat köszönöm, a vizsga sikerült. A jövő héten folytatjuk a vizsgákat. Kedden újra anatómia, szerdán ápolástan és informatika, csütörtökön szülészet. Új drukkokat szeretnék. Eddig jól drukkoltatok, légyszi a jövő 7-en is szorítsatok!

Bubek!

Puszi Marcusnak!

Boraxglicerin: Én is úgy tudom, hogy recept nélkül kapható.

No para a kaja miatt. Majd sír, ha éhezik, addig ne izgasdd magad.

Titati!

Kérdéseidre válaszolnék!

1. jól veszem ki a leírásokból, hogy 3 napot kell szülés után benn maradni a kórházban? Vagy csak én értem félre, és itt is tartják az 5 napot?

Igen, jól értetted a 3 napot. Kb. A 72 óra javasolt a baba és a Te érdekedben. DE! ha nagyon nem bírod, akkor ha megbeszéled a házi gyermekorvossal, hogy azonnal kimegy, amint hazaértek, és figyelemmel kíséri a babát, azaz elvállalja az első napokat, akkor aláírsz egy papírt (saját felelősségedre hagytad el a kórházat), akkor elmehetsz.

2. Felszívódó varratot használnak, vagy pedig az 5.napon varratszedéssel "boldogítanak"?

Orvosfüggő. Én úgy tudom, hogy 1-2 orvos kivételével ma már mindenki felszívódó varratokat használ. KépAmúgy az 5. napon már nem "bolondítanak", mert az 5. napon a férjedet fogod bolondítani a kívánságaiddal. Kép

3. Milyen idő van a kórtermekben? Azért kérdezem, hogy milyen ruhát érdemes a babának vinni? Pamut vagy plüs rugi inkább? Hosszú bodyra hosszú rugi, vagy elég egy hosszú réteg?

A kórtermekben meleg van. olyan 22-23 fok. A csecsemőosztályon 25-26 fok van, (valamelyik nap megnéztem) az osztályon 1-2 fokkal kevesebb, mint a csecsemőben. Szerintem rövidujjú body és plüss rugi, vagy hosszú ujjú body és pamut rugi. Szerintem tök elég, mert úgyis betakarod, vagy kezedben tartod, és a tested melegében nem fog megfázni. Ha meg hűl a kicsi keze, max. ráadsz még 1 réteget, de nem fog fázni. Kép

1. betétet adnak, vagy gézbe csomagolt vattát?

Betétet adunk a mamáknak. A gyermekágyi nővérpultnál van kitéve egy nagy zacsi gyermekágyas betét. Onnan nyugodtan lehet vinni, és nincs mennyiségi korlát. Viszel, amennyi kell.

2. komolyan nem zavar a sok bent lévő hozzátartozó, miközben teljesen használhatatlan az ember? Vagy épp készül a fél kilós betétjével, és a friss gétsebével valahogy kievickélni a mosdóba cserélni? Vagy épp próbálkozik a szopival? engem ez már előre stresszel.

Eddig nem kaptunk olyan visszajelzéseket, hogybárkit zavart volna, hogy bent van valakinek a férje, vagy rokona. De ha kapnánk is ilyen jelzést, nem tehetünk ki senkit. Kép

3. mi a tapasztalat? Éjjel mennyire zavarja a babákat, ha egy másik baba sír? (Én a lányommal nappali rooming in-ben voltam, ahol reggel 6-tól este 10-ig volt kint a baba, és éjjel mindenki nyugodtan aludhatott. ja és látogató meg csak a folyosón lehetett)

Eddig én úgy hallottam (saját tapasztalatom még nincs sajnos), hogy nincs zűr abból, hogy éjjel 1-2 baba sír. Ez természetes dolog. Nagyjából mindenki felfogja ezt, aki nem, az meg maradjon magának. Ha zavarja is, 2-3 napot ki lehet bírni.

4. ha jól értem 3,5 és alapítványi szoba van, ami egy ágyas. A 3 ágyasból mennyi van? Vagy oda szinte képtelenség bekerülni?

Igen. Mondhatjuk úgy is, hogy 3,5 alapítványi szoba van. Kép

Van 3 alapítványi szobánk. A 109-es, ami hűtőszekrényes,tv-s, 1 ágyas, pótágyazható, Önálló zuhanyozóval. Ez 12.000Ft / éjszaka. (Az éjszakák számítanak nem a nappalok!)
A 110-es, ami abban különbözik a 109-estől, hogy a zuhanyozó közös a 111-es szobáéval.
A 111-es pedig ugyanolyan, mint a 110-es szoba. A 110-es és 111-es szoba éjszakai díja 10.000Ft / éjszaka. A 0,5 alapítványi az az osztály másik oldalán található 105-ös szoba. Ez annyiban különbözik az alapítványitól, hogy nincs hűtő, nem alhat bent a papa,nincs bent tv, nincs bent fürdőszoba (ha kiléptek az ajtón rögtön jobbra van a zuhanyozó és wc, úgyhogy nem egy nagy táv). Pozitív viszont, hogy ez is 1 ágyas, és nem kell érte fizetni. Kép
Vannak 3 ágyas szobáink. Egészen pontosan 4 db. A 101-es, 106-os, 107-es és a 108-as kórterem. Ezekről azt lehet tudni, hogy van bent fürdőszoba és wc és ingyenes.

A Többi szoba többágyas. A 102-es 6 ágyas. Ez az egyetlen 6 ágyas kórterem. A 103-as,és a 104-es 5 ágyas szobák. Így ha teltház van, de még nincsenek pótágyak, akkor 32-en vagyunk. Kép + ha nagyon muszáj, a nővérszoba mögött lévő vizsgálót is kórteremnek tudjuk használni, mert ott is van 1 ágy. + a pótágyak, ha nagyon dugó van. Kép

5. borotválás, beöntés mennyire "divat"? Nekem a doki azt mondta, hogy nem lesz beöntés, és közben somolygott...de én inkább annak örülnék, ha lenne...

A borotválás nem nagyon szokás. A csaszinál egyértelmű, hogy van borotválás, de hüvelyi szülésnél nem szokás. Kép Ha akarod otthon elintézed, de a kórházban nem borotválunk.
A beöntés nem rutin. De ha kérsz, kaphatsz. Attól, hogy odakakilsz a szülőágyra ne félj, mert volt már és lesz is még ilyen. Kép Ne okozzon gondot. Kép

Gabuska!

Jobbulást Livinek, és gratu a forgáshoz. Kép

Gratu minden hét és hónapfordulós babának. Kép

Remélem egy icipicit azért tudtam segíteni.
Minden babának és mamának óriási CUPP!

Ági
bumpy

Sziasztok!

Zsoka vagyok és teljesen új ezen az oldalon.
10 hetes vagyok és a segítségeteket szeretném kérni.Pestere járok orvoshoz Varsányi Hajnalkához a Váci utcába magánrendelésre eddig csak egyszer voltam nála megvizsgált és megálípította a terhességet, de nem mondta, hogy mennem kell védőbe, nem küldött vérvételre..stb
Tapasztalatom nincs eért kérdezlek titeket, hogy ez normális ilyen korba, illetve az István kórházhoz tartozik ő is és még erről szeretnék érdeklődni, hogy jó az István kórház?
Aki ismeri a doktornőt legyenszíves írjon, hogy mennyit kér szüléskor, illetve tényleg minden vizsgálat ugyanannyiba kerül nála, mert azt hallotam, hogy a kismamák nem szoktam annyit fizetni minden alaklommal,mint amikor az ember elmegy egy sima vizsgálatra(pl.rákszűrés)
Kérlek írjatok nekem tanásot és véleményt!
Előre is köszönöm!!
zsooka

Sziasztok!

Zsoka vagyok és teljesen új ezen az oldalon.
10 hetes vagyok és a segítségeteket szeretném kérni.Pestere járok orvoshoz Varsányi Hajnalkához a Váci utcába magánrendelésre eddig csak egyszer voltam nála megvizsgált és megálípította a terhességet, de nem mondta, hogy mennem kell védőbe, nem küldött vérvételre..stb
Tapasztalatom nincs eért kérdezlek titeket, hogy ez normális ilyen korba, illetve az István kórházhoz tartozik ő is és még erről szeretnék érdeklődni, hogy jó az István kórház?
Aki ismeri a doktornőt legyenszíves írjon, hogy mennyit kér szüléskor, illetve tényleg minden vizsgálat ugyanannyiba kerül nála, mert azt hallotam, hogy a kismamák nem szoktam annyit fizetni minden alaklommal,mint amikor az ember elmegy egy sima vizsgálatra(pl.rákszűrés)
Kérlek írjatok nekem tanásot és véleményt!
Előre is köszönöm!!
zsooka

Jó reggelt!

Ilba, Sajtine, köszönjük a gartulációkat.
Tényleg megyünk és KArintiába. Egy nagy házba megyünk, ami 14 személyes, 6 szobás. Az egészet kivettük: családdal és barátokkal. Múlt évben is ott voltunk és nagyon jól éreztük magunkat, igazi pályaszállás, kilépsz az ajtón és máris síelhetsz le a felvonóhoz. Kép
És hogy be merem vállalni? Nem kell bébicsősz, meg egy ismeretlenre még nem bíznám a gyermeket,jön az anyósom is, aki ha én elmegyek egyet csúszni, vigyáz Andrisra, ő ugyanis már nem síel, mert néhány éve egy lesiklásnál eltörte mindkét bakancsát (még jó, hogy nem a lábátKép), és aztán kiment a térde is. Azóta nem szívesen próbálkozik (63 éves). ÉS, hogy még sárgábbak legyetek, szauna is van a házban... bibibíííí KépKépKép

Bumpy,
már akartam írni, hogy emlékszem rád. Én a 107/2-es voltam, 18-án szültem és 23-án, amikor te benn voltál, még mi is ott voltunk, mert Andrisom besárgult és kék fényt kapott. Aznap reggel kaptam vissza a fényből. Egyébként azért is emlékszem rád (megnéztem a profilod Kép), mert minden alkalommal, amikor bejöttél, köszöntél, nagyon udvarias voltálKép, ami az osztályos nővérekre nem mind jellemző. (Bár semmi bajom nem volt velük.) Így rögtön látszott, hogy nem vagy nővér, csak az nem derült ki, hogy akkor micsodaKép
De mist már tudjuk... Gratulálok a vizsgádhoz és drukk a következőhöz!

Zsooka, először is gratulálok, és ne izgulj, a doktornő el fog küldeni vérvételre. Még nem késtél le semmiről. Bár ő nem az orvosom, de általában mindenhol úgy van, hogy a terhesrendelés kevesebbe kerül, mint a sima.
Az IStván pedig jó hely, igazi bababarát kórház. HA visszaolvasol, meggyőződhetsz róla!! Kép

W. ÉS ide megyünk síelni:Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Bumpy,

csak a hónapot hagytam ki: novenber 18-án szültem és 23-án találkoztunk. Kép

W.

Kép Kép
Kép
vvolga

Tücsökmami,

még elfelejtettem írni, hogy a BoraxGlicerin az egy kis üveges lötty, és én úgy kezelem Marci száját, hogy fültisztítót belemártok, és jól végigdörzsölöm 4-5x a száját belülről. Ha egy pálcikát már használtál, akkor azt nem szabad újra a löttybe mártani, nehogy visszafertőzzön! 2-3 pálcikát szoktam én erre használni egy alkalommal, szopi után. Csak ügyesen!!!KépKép

Zsooka!
Üdv a fedélzeten! A dokinénidről sajnos nincs infóm, de az István kórházban csak jó szülni. Nem is hiszem, hogy volt ott valaki, akinek negatívak lennének az élményei.KépKép
Szóval bárki is az orvosod onnan, szerintem biztosan szép, és jó élményeid lesznek. És gyere ide a topikba továbbra is, szerintem a kérdéseidre is választ fogsz kapni!!!KépKép

Ági, Marcus is, és is köszönjük.

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok!
Kis szorgalmasak, órabérben irogattok?Kép

Õszi topik: elég meredek, nem mondom. Ezt a két veszekedő rokont már korábban is olvastam, nem értem, miért itt bonyolítják. A szopis témára már majdnem beírtam, de aztán mégse. Tök gáz egyébként, mert mindenki a ligát szídja, de az ilyen baromságokat, hogy aki nem szoptat, az lusta, azt biza nem a szopis tanácsadók mondják (csak hogy védjem a mundér becsületét), hanem véresszájú fanatikusok. Nem szeretem, mikor vallási kérdést csinálnak ilyesmikből.Kép

Bumpy,
drukkolok a vizsgákhoz, és gratula az eddigiekhez.

Tücsökmami,
nem vagy kaka anya. Sokszor csak rossz napjuk van vagy fáradtak.

Borotválás: hát én meg is haltam volna, még a lábamról se bírom borotválni a szőrt, mert megőrülök, úgy viszket. Gyantáztatni meg a fazont már nem lehet a terhesség végén. De nem igazán aggódtam a dokim már több ezer szülést levezetett, nem hiszem, hogy bármivel megleptem.Kép

Zsooka,
Nekem Hajnalka volt az első orvosom, ugyanannyi volt a terhesgondozás is, mint a többi vizsgálat, és órákat kellett mindig sorban állni, volt, hogy éjjel 11-re kerültem sorra, már majdnem elaludt a doktornő is.Kép Én aztán nem nála szültem, úgyhoyg nem tudom milyen, de azt halottam, jó. Az István tuti hely.Kép

Ákos 9 óta alszik, megyek megnézem, még szuszog-e.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Mindenkinek köszi már az eddigi infókat, eléggé tapasztalatlan vagyok és nagyon örülök minden tanácsnak, már az eddigieknek is!

Connie!
Köszi a véleményt nekem is csak ez a bajom a doktornővel, hogy nagyon sokat kell várni a magánrendelésen is hiába van az embernek időpontja, amásik problémám csak az vele, hogy mivel ő ennyi helyen rendel és két hétig minimum várni kell, hogy az ember mehessen hozzá, ezért nem érzem olyannak akihez bármikor mehetnék.
Egyszer volt, hogy rögtön mennem kellett az asszisztens nagy nehezen beírt, hogy menjek oda rendelés végére, odarendelt fél 9.re és éjfél után mentem be utolsóként persze és ez elég durva szerintem!
Jövőhéten megyek hozzá és kifaggatom mindenről és utána döntök!
Bár elég durva, hogy minden vizsgálat ugyanannyi nála!

Vvolga!

Nagyon szép helyre mentek egyik barátnőmék pont ilyen helyre akarnak menni, tudál valami infót írni róla esetleg internet címet, ahol meg lehetne nézni??
zsooka

Hahóóóó, hol vagytok? Amikor én vagyok, akkor...
Vagy mindenki sétál?

Zsooka,

nem akarlak átcsábítani a dokimhoz, de én nála eddig max. 1 órát vártam, és akkor is csak azért, mert ő helyben csinál CTG-t és többen vártunk arra az egy gépre. De legtöbbször abban az időpontban jutok be, amire megyek. ÉS szó nincs éjfélről. Kép Szóval, ha valamiért nem jön be a doktornő, akkor szívesen megadom az elérhetőségét. ÉS a terhesrendelés is olcsóbb. Kép

A hely, ahova megyünk KArintiában van, neve: Klippitztörl. 30 km pálya van, soha nincsenek annyian, hogy sokat kéne sorbanállni a lifteknél és igazi pályaszállás gyönyörű környezetben. Egy hétig nem tudsz mást, csak síelni. Kép ÉS nem drága.
http://www.moselebauerhuette.at/winter.asp
Itt lehet lefoglalni, vagy ha nem tud senki németül, van egy utazási iroda is, amelyik utaztat oda, ha érdekel, leírom azt is. Mi ennél az irodánál vesszük a síbérletet, mert így sokkal olcsóbb, mint kint.
De siessenek, ha tetszik nekik, mert hamar lefoglalják a helyeket, mivel csak 4 ilyen ház van.

Bubek! NAgyon tuti az éneklős kép!!!

Ja és a legfontosabb! Vettünk pihenőszéket, majd lefénylépezem. Andris éppen a próbaalvását bonyolítja benne.

További szép szombat délutánt mindenkinek!

W.

Kép Kép
Kép
vvolga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?