Sziasztok!
Újra itt!
Végigolvastalak Benneteket! Aztamindenét, Ti aztán termeltetek. Én a kaki, hányás és babagondozásos témákhoz még nem tudok szólni, de azért igyekszem írni valamit.
A drukkokat köszönöm, a vizsga sikerült. A jövő héten folytatjuk a vizsgákat. Kedden újra anatómia, szerdán ápolástan és informatika, csütörtökön szülészet. Új drukkokat szeretnék. Eddig jól drukkoltatok, légyszi a jövő 7-en is szorítsatok!
Bubek!
Puszi Marcusnak!
Boraxglicerin: Én is úgy tudom, hogy recept nélkül kapható.
No para a kaja miatt. Majd sír, ha éhezik, addig ne izgasdd magad.
Titati!
Kérdéseidre válaszolnék!
1. jól veszem ki a leírásokból, hogy 3 napot kell szülés után benn maradni a kórházban? Vagy csak én értem félre, és itt is tartják az 5 napot?
Igen, jól értetted a 3 napot. Kb. A 72 óra javasolt a baba és a Te érdekedben. DE! ha nagyon nem bírod, akkor ha megbeszéled a házi gyermekorvossal, hogy azonnal kimegy, amint hazaértek, és figyelemmel kíséri a babát, azaz elvállalja az első napokat, akkor aláírsz egy papírt (saját felelősségedre hagytad el a kórházat), akkor elmehetsz.
2. Felszívódó varratot használnak, vagy pedig az 5.napon varratszedéssel "boldogítanak"?
Orvosfüggő. Én úgy tudom, hogy 1-2 orvos kivételével ma már mindenki felszívódó varratokat használ.
Amúgy az 5. napon már nem "bolondítanak", mert az 5. napon a férjedet fogod bolondítani a kívánságaiddal.
3. Milyen idő van a kórtermekben? Azért kérdezem, hogy milyen ruhát érdemes a babának vinni? Pamut vagy plüs rugi inkább? Hosszú bodyra hosszú rugi, vagy elég egy hosszú réteg?
A kórtermekben meleg van. olyan 22-23 fok. A csecsemőosztályon 25-26 fok van, (valamelyik nap megnéztem) az osztályon 1-2 fokkal kevesebb, mint a csecsemőben. Szerintem rövidujjú body és plüss rugi, vagy hosszú ujjú body és pamut rugi. Szerintem tök elég, mert úgyis betakarod, vagy kezedben tartod, és a tested melegében nem fog megfázni. Ha meg hűl a kicsi keze, max. ráadsz még 1 réteget, de nem fog fázni.
1. betétet adnak, vagy gézbe csomagolt vattát?
Betétet adunk a mamáknak. A gyermekágyi nővérpultnál van kitéve egy nagy zacsi gyermekágyas betét. Onnan nyugodtan lehet vinni, és nincs mennyiségi korlát. Viszel, amennyi kell.
2. komolyan nem zavar a sok bent lévő hozzátartozó, miközben teljesen használhatatlan az ember? Vagy épp készül a fél kilós betétjével, és a friss gétsebével valahogy kievickélni a mosdóba cserélni? Vagy épp próbálkozik a szopival? engem ez már előre stresszel.
Eddig nem kaptunk olyan visszajelzéseket, hogybárkit zavart volna, hogy bent van valakinek a férje, vagy rokona. De ha kapnánk is ilyen jelzést, nem tehetünk ki senkit.
3. mi a tapasztalat? Éjjel mennyire zavarja a babákat, ha egy másik baba sír? (Én a lányommal nappali rooming in-ben voltam, ahol reggel 6-tól este 10-ig volt kint a baba, és éjjel mindenki nyugodtan aludhatott. ja és látogató meg csak a folyosón lehetett)
Eddig én úgy hallottam (saját tapasztalatom még nincs sajnos), hogy nincs zűr abból, hogy éjjel 1-2 baba sír. Ez természetes dolog. Nagyjából mindenki felfogja ezt, aki nem, az meg maradjon magának. Ha zavarja is, 2-3 napot ki lehet bírni.
4. ha jól értem 3,5 és alapítványi szoba van, ami egy ágyas. A 3 ágyasból mennyi van? Vagy oda szinte képtelenség bekerülni?
Igen. Mondhatjuk úgy is, hogy 3,5 alapítványi szoba van.
Van 3 alapítványi szobánk. A 109-es, ami hűtőszekrényes,tv-s, 1 ágyas, pótágyazható, Önálló zuhanyozóval. Ez 12.000Ft / éjszaka. (Az éjszakák számítanak nem a nappalok!)
A 110-es, ami abban különbözik a 109-estől, hogy a zuhanyozó közös a 111-es szobáéval.
A 111-es pedig ugyanolyan, mint a 110-es szoba. A 110-es és 111-es szoba éjszakai díja 10.000Ft / éjszaka. A 0,5 alapítványi az az osztály másik oldalán található 105-ös szoba. Ez annyiban különbözik az alapítványitól, hogy nincs hűtő, nem alhat bent a papa,nincs bent tv, nincs bent fürdőszoba (ha kiléptek az ajtón rögtön jobbra van a zuhanyozó és wc, úgyhogy nem egy nagy táv). Pozitív viszont, hogy ez is 1 ágyas, és nem kell érte fizetni.
Vannak 3 ágyas szobáink. Egészen pontosan 4 db. A 101-es, 106-os, 107-es és a 108-as kórterem. Ezekről azt lehet tudni, hogy van bent fürdőszoba és wc és ingyenes.
A Többi szoba többágyas. A 102-es 6 ágyas. Ez az egyetlen 6 ágyas kórterem. A 103-as,és a 104-es 5 ágyas szobák. Így ha teltház van, de még nincsenek pótágyak, akkor 32-en vagyunk.
+ ha nagyon muszáj, a nővérszoba mögött lévő vizsgálót is kórteremnek tudjuk használni, mert ott is van 1 ágy. + a pótágyak, ha nagyon dugó van.
5. borotválás, beöntés mennyire "divat"? Nekem a doki azt mondta, hogy nem lesz beöntés, és közben somolygott...de én inkább annak örülnék, ha lenne...
A borotválás nem nagyon szokás. A csaszinál egyértelmű, hogy van borotválás, de hüvelyi szülésnél nem szokás.
Ha akarod otthon elintézed, de a kórházban nem borotválunk.
A beöntés nem rutin. De ha kérsz, kaphatsz. Attól, hogy odakakilsz a szülőágyra ne félj, mert volt már és lesz is még ilyen.
Ne okozzon gondot.
Gabuska!
Jobbulást Livinek, és gratu a forgáshoz.
Gratu minden hét és hónapfordulós babának.
Remélem egy icipicit azért tudtam segíteni.
Minden babának és mamának óriási CUPP!
Ági