Új privát üzeneted érkezett!

Liv! Utólagosan is boldog névnapot Dávidnak Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Boldog új évet mindenkinek!
Lányok, szilveszter éjjelén babanetezni??? Igaz mi is itthon voltunk, de a számítógép pihent. Feldíszítettük a lakást, a nagyokkal bulizgattunk kicsit, amikor a bocs elaludt. És nagyon rendes jó gyerek volt, reggel 9 után csinált csak ébresztőt. Nagyon aranyos volt, mert akkor díszítettünk, amikor ő aludt. Mikor betotyogott a szobába, megállt középen és felemelt fejjel elkezdett körbe forogni, közben meg csk ennyit hallottunk: ó! jujj! és vigyorgott ezerrel. Szóval siker volt!Újévi ajándékként meg kaptunk még egy fogacskát.
Baris oltást nekem nem javasolta dokinéni, azt mondta ennyi terhelés kell az imunrendszernek és az oltás nem 100%.
Betegek gyógyuljatok gyorsan, a babavárók meg vigyázzanak magukra ebben a rond időben! Nem elesni, nem megfázni!
anyuszi3

Anyuszi, kénytelen voltam babanetezni, miután tévét szilveszterkor elvből nem nézek, a férjem meg nézni akartam, Dávid nem akart aludni, ölben ringattam, meg szopival, túl voltunk a virslin, pezsgőn, gondoltam, akkor amíg ölben ringatom, feljövök ide, mert mit csináljak?

Fotó:
Kép

Kép

Kép
liv

nagyon elírtam valamit:
a helyes: a férjem meg nézni akarta (a tévét)
nem pedig: a férjem meg nézni akartaM (dehogy akartam nézni a férjemet)
KépKépKép

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

LivKép
ElírásKépKép Ezt betudjuk a pezsgő hatásánakKépKép
Boldog névnapot Dávidnak!KépKép Látom kellőképpen megünnepelteKép

LányokKép
Boldog új évet!!KépKépKép

Remélem a betegeskedő manók jobban vannak márKép

ViolaKép
Nagyon sajnálom, hogy belekeveredtetek ebbe a hülye balesetbeKépKépKép
Azért ez a Míra igazán stramm kis csajszi!KépKépKép

JutiKép
Gratula a 3. fogihoz!KépKépKép

ReditkeKép
Jó, hogy bejelentkeztél!Kép Vigyázz továbbra is magatokra nagyon!Kép

Többi Pocakos?Kép

Csirkesz??KépKép

Velünk sok extra nem történt (szerencsére)Kép
Eszti egyszerre három fogat növeszt, így változó a hangulata, de azért inkább jókedvű, mint mindigKép

No, megyek, bealudt, így tudok házat tartani egy kicsitKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Ja! Karácsony előtt kaptunk kölcsön egy másik digigépet. Pár fotót sikerült a lánykáról csinálnom, de karácsonyra már az a gép is feladtaKép Jó kis szerkezetek ezek...Kép Vagy én vagyok rájuk rossz hatássalKép

Szóval egy-két kép a kis cofisomrólKépKép

Kép
Kép
Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

LivKép
Dávidnak utólag is boldog névnapot kíván a harapós banda Kép
Klassz ez a pezsgőzős kép.

AnitaKép Lánykád továbbra is gyönyörű.

Mindenkinek kössz a drukkokat. Megjöttem dokitól, kopp-kopp-koppx100, de úgy néz ki nem nyíltam tovább. Azért nem szabad elbízni magam és ugrálni. Sok-sok pihi és semmi emelés, megerőltetés.
A héten még itt vagyunk, jön minden nap vagy egy barátnőm vagy bébiszittyó néni, aztán utána minimum 1 hét párom szülei (ők nyugdíjasok és egész nap tudnak Bálintozni, én meg sokat pihenni).
Sajnos van egy kis fertőzésem, amire kaptam 10 Klion kúpot, meg sokat keményedik a hasam, így nem is esik rosszul a fekvés.
De még csak 30+3, így nagyon kell vigyázni magamra.
Megyek is ledőlni.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

HaliKép

Mindenkinek BUÉKKép

Dávidnak boldog névnapotKép

Mi is vagyunk, csak Karácsony után nem jöttünk vissza, ahogy terveztük, hanem egy fél napos bp-i tartózkodás után visszazúztunk Veszprémbe.
Főleg azért, mert férjem nagyija nagyon rosszul volt, az orvosok kevés esélyt láttak a közös január 1-re. Ezzel szemben a nagyi szépen lassan erősödik, de szerintem nagyon-nagyon gyenge, jelenleg nem is tudja ellátni magát.
a másik ok a bazi nagy hó volt, itt fönt meg csak locs-pocs volt. Úgyhogy egy gyors taki és mosás után újra leléptünk a térképről.

Én is igyekszem Reditkéhez hasonlóan pihizni, mert akkora "döbrögit" sikerült növesztenem, hogy már minden mozdulat nehezemre esik (igaz, napközben kettesben vagyunk Botival), de mihelyt itthon van Apa, én csak döglök.
Alvás nem nagyon megy, a kisasszony szerintem vagy vámpír lesz, vagy szimplán éjjeli bagolyKépKép A gyomorsavam az egekben - de ezt is a kis miszisznek köszönhetem, mert őrületes ficánkolásaival a nyelőcsövembe juttatja az egészet. De tegnap estétől már nem szenvedek, mert megittam egy vödör szódabikarbónás vizet, és gyomrom lázongása megszűntKép
Viszont ha ezek után haj nélkül mer megszületni Csenge, első dolgom lesz, hogy parókát veszek neki és a fejébe nyomom, hogy legalább optikailag vígasztaljam magam a sok felmaródásértKép

Mivel csávókám alszik, én is megyek szunyni.

De előtte még:
JutiKép
Gratula KisG 3. fogáhozKépKép Látod-látod, nem kell ide szike.

Képeket felrakó MamákKép
Tünemény az összes csemete, nem hazudtolta meg senki gyerkőce a legszebb-babák-topikja szintetKép

ReditkeKép vigyázz magadra!!!!!!!!!!

KormiKép Te is!

Csirkesz
36+4
(Ma átmostam a kórházba szánt köntöst és hálóingeket, holnap Csenge baba szerkói jönnek és ágy elkészítés. Aztás pakk összerakás, oszt jónapot. De még nem akarok szülni, főleg, hogy apájámnak jan 9-11-ig a germánoknál kell tanyáznia. Valahogy nincs kedvem taxival szülni menni, és egyedül lenni összestoppolás közbenKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Minden babácskának gratula a fogacskákhozKép
Mi küzdünk a náthával, és a 10.foggal, ami nagyon nem akar előbújni...Lili nyűgös, anyás, egyedül nem nagyon játszik, így alig tudok "házat tartani"Kép(bocs a lopásért, ez nagyon teccik)mellette.

Szilvesztert mi is hármasban töltöttük, éjjel egykor már mindannyian aludtunkKép

Lányok!
Lili efedrines orrcseppet kapott a dokitól, amitől én speciel nem látok semmi javulást. Miután becsepegtetem, csak jobban folyik az orra, és nem tud aludni annyira eldugul a nózija.
Van valamelyikőtöknek ezzel tapasztalata?
Lesz ez jobb?

Csirkesz, Reditke, KormiKép
Pocakfotók jönnek még valaha, vagy majd csak a bentlalókról látunk képet?

MosziKép
Köszi a tippet, de aláírtunk hűségnyilatkozatot, így nem tudunk váltani. Plusz, a kábel, internet és a telefon egyben van, és ezért általában 14500at fizetünk, úgy, hogy este és hétvégén korlátlanul és ingyen dumálunk.

Na megyek.
puszi mindenkinek
M.

Kép
sunimum

Névnapi jókívánságokat továbbra is köszönjük szépen.

Edit, Csirkesz, nagyon vigyázzatok magatokról.

Csirkesz, emlegeted a gyomorsavat. Most lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de akkor is megkérdezem, hogy az milyen. Nekem soha nem volt, és amiért izgat a téma: talán emlékeztek, annak idején leírtam, hogy a császár előtt 2 nappal elkezdődött egy eszméletlen fájdalom valahol a mellkasom környékén, és az orvosok mindenképpen meg akartak győzni, hogy ez gyomorsav. Megnyomkodták a hasam, és mondták, hogy ez az. Kaptam savlekötőt, infúziókat, de persze semmi nem hatott. A 2. napon már olyan elviselhetetlen volt a fájdalom, úgy éreztem, levegőt se kapok, akkor a két ügyeletes orvos komolyan vett, látták, hogy baromi rosszul vagyok, és aznap este megszületett Dávid. Azóta is izgat ez a dolog, hogy milyen az, amikor sok a gyomorsava valakinek? Kellemetlen? Fáj? ...?
(A szülésznők belém akarták dumálni, hogy simán csak hisztizek.)

Hú, Csirkesz, már 36+4? Az nem semmi! De küldesz egy sms-t valakinek, amikor megszületik a baba, ugye? Nem ám itt nem tudunk róla... Kép

Móni, a Nasivint nem próbáltátok még? Elalvás előtt érdemes csöppenteni 1-1 cseppet. Azt, amelyikről te írsz, nem ismerem.

Liv

Kép

Kép
liv

Mostanában mi van velem, nem tudom, már megint elírások vannak a hozzászólásomban (vigyázzatok magatokról és társai), sorry!

Kép

Kép
liv

LivKép
Gyomorsav:a gyomorszájad táján égő, szúró fájdalom, amit Csirkesz ír, amikor feljön a gyomorsav, még kellemetlenebb, mert a nyelőcsövedet is marja(mint hányás után).
A fekély ennél rosszabb, akkor nagyon tud fájni a a hasad közepén, vagy az egész hasad, és vagy kaja hiányában, vagy kaja után.
Szóval fáj.
Nasivint próbáltuk,azzal kezdtük, az nekem (Lilinek)bejött, de az orvos mondta, hogy váltsunk. Ez amit kaptunk gyógyszertári készítmény, elvileg szűkiti az ereket, és így csökkenti a nyálkahártya duzzanatot, de ezt nem tapasztalom sajnos, csak azt, hogy sűrűbb, több a válédék, és nehezebben szívom le. Mindegy, egyszer túl leszünk rajta, azért köszi.

Móni

Kép
sunimum

hello csajok
azért csak ide merészkedtem már megint a gép elé, de fekszem. vezeték nélküli a billentyűzet és az egér is, én meg totál hátradőlve fekszem az apától szülinapomra kapott fantasztikus maszírozós szoptatós fotelemben Kép

MóniKép
nem ismerem a cseppet, amit írsz, de jobbulást Lilinek. Mi hónapokig küzdöttünk a rágókkal, aztán szinte egyszerre kibújt minden oldalon, alul és felül is egy csomó. Most nem tudjuk eldönteni, hogy 12 vagy 16 vagy a kettő között bármilyen számú foga van-e a gyereknek Kép Benyúlni meg nyúljon az, akinek minimum 3 keze van, mert leharapja Kép

Csirkesz Kép
Juj, de szeretném, ha én is írhatnám majd, hogy 36+valamennyi.
Bálint 36+4-n született, így most a jelen helyzetemben úgy gondolom, ha sikerülk kihúzni 36-ig, akkor már jöhet manó bármikor. Ez február 10, számomra a bűvös dátum...

KÉRDÉS:
Alvással, jobban mondva ébredéssel kapcsolatos.
"Aludj jól gyermekem" technika 1-2 hónappal ezelőtti újboli alkalmazásának köszönhetően, Bálint megint egyedül elalszik és átalussza az éjszakát. Ez este 8-tól reggel 6-ig terjedő időszakot jelent.
Viszont az ébredés valami katasztrófális. 99%-ban kezelhetetlen ordítással, zokogással és vergődéssel jár. Ezt úgy értsétek, hogy mindenféle átmenet nélkül, tehát nem megébred és dumálgat vagy nyekereg vagy bármi, hanem mély alvásból kegyetlen sírásba váltva kel fel.
Volt egy időszak, amikor ezt csak délután játszotta, viszont most már elég rég óta reggel is.
Sajnos semmit nem lehet vele kezdeni. Ha kivesszük és a karunkba fogjuk rúg-kapál-menekül-ellök.
Ha nem vesszük ott vergődik, elvágja magát, veri a fejét amibe csak éri. Szóval semmi nem jó, semmi nem hat rá. És ez kb 10-20 percig tart.
Ma reggel pl 2 helyen szétharapta a száját emiatt.
Valami borzalmas és teljesen tehetetlenek vagyunk, miért lehet és mit kellene vele kezdeni.
Vavn vlakinek hasonló szöryű tapasztalata esetleg ötlete kihez/mihez lehet ezzel a problémával fordulni?
Köszi
Edit 30+4

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Mi még Szegeden. Gyorsan bejelentkezem, faterom számláját már 15 órával így is túlléptük.

BUÉK mindenkinek!
Remélem mindenki az összes nyavalyát 2005-ben hagyta és újult erővel, egészségesen kezdődött 2006.

Dávidnak boldog névnapot!
Fognövesztő babáknak és szüleinek gratulálok!

Edit!
Én gyermek pszichiológust kérdeznék meg. Áron neorológusa mellett rendelnek pszichológusok is. TB alapon megy. Cím: XI. kerület Petzvál u. 3. A Főv. Műv. Ház mögöttt van. Mi sem a kerületben lakunk, nem gond.

Móni!
Nálunk a Sterimar magában volt jó. Nasivin nálunk sem használt.

Liv!
Nálunk sajnos családi betegség a gyomorsav túltengés. Érzése olyan, mintha egy fél téglát hordanál a gyomorszájad környékén. Hátba is ki tud sugározni. Enyhébb esetben csak ég, mar, de ha a nyelőcsövet marja fáj. Szódabikarbóna tényleg hatásos, csak borzasztó az íze.

Ani!
Eszti még mindig tündi-bündiKép

Andrea
(aki már nagyon szeretné látni dobogni ketteske szivecskéjét és állandó émelygéssel küzd)

KépKép
Áron

Szia Áron-AndiKép

És mikor mehetsz szivecskét hallgatni?Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

LivKép
Örülj neki, hogy nem tudod, milyen a gyomorsav okozta fájdalom! Én még szerencsésnek mondhatom magam, hogy a gyomrom nem ég, csak a nyelőcsövembe került cucc marja a csövet. Ez egyébként tényleg tisztára az az érzés, mint hányás utánKép

MóniKép
Lilinek mihamarabbi gyógyulást! Ha sürüsödik a váladék, akkor az már a javulás útja szerintem, úgyhogy kitartás!
Mi takonykór esetén Sterimar-t használunk, de úgy, hogy minden szívás előtt és után lukanként egy-egy spricc. A szívás előtti spriccet követöen fajra fordítjuk Botit, hogy a lé jól átjárja a járatokat. Hülyén hangzik, de hatásosKép

ReditkeKép
Csak kényelmesen!!!Kép Jó hír, hogy nem nyíltál tovább. Én ma terpeszben guggoltam, miközben Botival játszottam és szó szerint az volt az érzésem, hogy kipotyog belölem a gyerek. Úgyhogy mától nincs guggolászás.
Arra nem tudok semmit jó tanácsot adni, amit Bálint reggelente végrehajt. Talán tényleg egy gyerekpszichológus / pszichiáter (sose tudom melyik-melyik) tudna valami okosat mondani.

AndiKép
Ha állandóan émelyegsz, biztos lehetsz abban, hogy ketteske ketyegöje tudja a dolgátKépKép Anitához csatlakozva én is várom a következö kukucskád idöpontját!
Szegedért irigy-irigy, nekem nem nagyon volt kedvem visszajönni Bp-re, de máshol szülni sincs kedvem, úgyhogy gyözött a józan ész, és Apa hétföi munkakezdése.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hétfőn reggel megyek UH-ra a dokimhoz.
Pénteken de. lehetne még menni, de nem valószínű, hogy 12-ig megérkezünk Bp-re.

Andrea

KépKép
Áron

SziasztokKép

Utólag is, de remélem még nem túl későn mindenkinek nagyon boldog Új Évet kívánok KépKépKép

A karácsony nálunk is jól telt, itthon voltunk végig, nem volt rohangálás ide-oda, szép nyugis volt minden. Gyerkőcöket most kivételesen nem halmoztuk el ajándékokkal, mivel okultunk a tavalyi eseményekből, amikor több meglepi is a fa alatt maradt, egyszerűen elfelejtődtekKép

A szilveszterről viszont vagy jót vagy semmit alapon inkább semmitKép Az alattunk lakó kis mocsok házibulit rendezett, ami egész éjjel tartott, úgyhogy semmit nem aludtunk. Pedig nagyon jól tudja, hogy fölötte is, alatta is kisgyerekesek laknakKép No commentKépKépKép

CsirkeszKép
Ez olyan hihetetlen, hogy már ennyire a finisben vagy ! Most is magam előtt látom azt a hsz-edet, amiben írtad a zebrásodástKép

ReditkeKép
Nyugi, nyugi és még több nyugi! Neked azért még viszonylag sok van hátra, tartogasd azt a kiskrapekot még egy ideigKép
Bálint visításának megoldására nincs ötletem, de Hannánál is volt egy ilyen időszak, ha jól emléxem, hónapokig is eltartott, nekünk sem volt semmi ötletünk, hogy mitől lehetett. Aztán megszűnt és úgy tűnik, nem maradt utána semmi maradandó károsodásKép

Áron-AndiKép
Te vagy most a legpicurkább babás, Tőled is várjuk a híreketKép

Kariról 1-2 kép:
Kép
Kép

Most lépek, fürcsi tájmKép
Kata

U.i: Igen, igen, kérünk pocakos képeket!!!!!!

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök! Boldog Új Évet mindenkinek! Kép

Pocakosok vigyázzatok magatokra! Andi, nekd még nem is gratuláltam, most megteszem! Kép

Nálunk kari jól telt, Szilvesztert is megúsztuk, csak egyszer ébredt meg Márk a durrogásokra.

Kata, jópofa az a tolós játék, ami a képen van, mi a becsületes neve, hol lehet kapni és mennyiért? Valami ilyesmit kéne vennünk Márknak, mert az etetőszékét tologatja fel-le. Kép

El kell újságolnom az új évi ajándékot kicsi fiúnktól: VÉGRE ELINDULT!!!! 2-án. Annyira örültünk neki!!!!

Az orra lassan 3 hete folyik, de nem vészesen, naponta csak 1-szer kell szívni és átlátszó a termék. Ez szerintetek a fogtól van?

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok,

MacsekKép Márknak nagy gratula az elinduláshoz.

CsirkeszKép Csak semmi gugolászás. Nálunk öcsémék költözködése miattt nyílt ki valszeg a méhszáj és Kornél azután 3 nappal szétrúgta a kérót.

RedikeKép Szurkolok ezerrel a pihihez. Nyáron könnnyebb lenne neked segíteniKép

Pocakfotókat tényleg küldjetekKép

AndiKép Ketteske szívdobbanásait mi is várjukKép

MacsKép Milyen volt a mecseki turné? Rengeteget gondoltam rátok ekkora havazásban.

VasaniKép Mennyit változott Eszti! Úgy értem olyan kislány lett és nem baba.

AnyamanyaKép Hát nálunk is elfelejtődött a fele ajándék. De egy tegnap vett utánfutós traktorral azóta is játszik.Hiába, ő valszeg ezt szerette volna Karácsonyra. Berreg mindennek, aminek kereke van, még a bevásárló kocsknak is. Olyan édes, tista nagyfiú,a hogy tolja az autókat.

PocóKép Lányok hogy vannak?

FotókKép Édesek a gyerkőcök

CsengőKép Veletek mizujs? Nagyon eltüntél.

ReditkeKép Én lekopogom, de nálunk most kezd elmulni a felébredek üvöltök időszak. Magától kezdődött és nem tudom miért múlt el, de örülök. Tünetek ugyanezek voltak. Szerintem érzi rajtad is, hogy feszült vagy Milán miatt és így reagálja le. Amikor majd februás közepénKépKép megszületik Milán szerintem elmúlik.

Na lépek és kiszabadítom a ketrecbe zárt KornéltKép
Vera

hvera

SziasztokKép

MacsekKép
Úgy tudom, hogy járássegítő ennek a tuligának a becses neve, igazából azoknak a babóknak tervezték, akik még nem járnak, csak próbálkoznak, de nekünk így is nagyon bejött. Marci imádjaKép

PocóKép
Hú, Neked is mennyire akartam írni, aztán a nagy igyekezetben lemaradtKép
Rettentően sajnálom mindkét kislányt, remélem már a "javán" átestetekKép Iszonyatos volt azokat a képeket látniKép

Nem is tudom ki kérdezett a himlő elleni oltásról. Akkor most annak üzenem:
Mi tavaly egész rendesen körüljártuk az egész témát, mivel féltettem Marcit, hogy Hanna hazacipeli a himlőt az oviból. Az oltást Hannának kellett volna beadatni, de ahogy leinformálódtunk, inkább lebeszéltek minket. Az oltás még nagyon új, valszeg nem ad egész életre szóló védettséget, és ha valaki felnőtt korban kapja meg, sokkal vészesebb következményei lehetnek ennek a barihimlőnek, mint kiskorban. Főleg, ha az illető lánynak született és esetleg pont terhesKép Így aztán - mivel Hannával sem szerettünk volna kiszúrni - levettük a napirendről ezt a dolgot.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Gyorsan kitörök olvasó mivoltomból eg picit Kép

Úgy néz ki, 3 hét után végre túl vagyunk a bárányhimlőn. Fanniról már száradnak le a hólyagok, szegény kiscsaj tele van sebekkel KépKépKép Sokkal jobban kijött rajta, mint Dórin, Fanninak az egész teste ( még a kis lábujja is ) tele volt himlővel. Szerencsére nem ment rá semmire sem, "csak" el kellett viselni a folyamatos viszketést. Dórinál nem kellett igénybe venni a cink-oxidos lötyit, de Fannit a második napon már tetőtől talpig le kellett kenni, annyira nem bírta szegény. Most meg már elég a púderezés. Viszont nagyon nyöszis-hisztig; igaz ez már bari előtt is megvolt. Eléggé nehezen bírok vele Kép
Én sem adattam be csajócáknak az oltást, mert pont ugyanezeket hallottam róla ( ismételt oltás szükséges, mert nem 100%-os; meg még eléggé kérdőjeles az egész az új volta miatt ). Nehéz elviselni nekik a folyamatos viszketést, de azért most már így a vége felé örülök neki, hogy ez le van tudva Kép

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

TschóközönKép

PocóKép
Én is szerettem volna a múltkor jobbulást kívánni a báránykáidnak, de elmaradt. Örülök, hogy himlö legyözve, védettség kialakítvaKép Ügyik voltatok mindannyian, hogy ilyen hösiesen bírtátok. Pussz érte a csajoknakKépKép

KataKép
Szerintem jól döntöttetek oltás-nembeadás ügyben. Rossz vakarózni, de az legalább egy életre szóló védettséget ad. Taligátok tutiKép

VeraKép
Nekünk traktor helyett dömper van, de egyelöre csak a legokat tárolja benne. Se tili-toli, se brümmögés. Ellenben a szaloncukrokkal naphosszat eljátszik, anélkül, hogy tudná, kaja van a kezébenKépKép

MacsekKép
Simán lehet fogtól ez az elhúzódó taknyolás. Föleg ha látszik a duzzanat. De majd utólag jól megokosodunk, mint már annyian, annyiszor megtettükKép

Pocakcsajjal ma voltam CTG-n. Majd lerúgta a tappancsokat a hasamról, ketyegett ezerrel, úgyhogy mindenki elégedett volt vele. Méhszáj 2000, és teljesen hátul, úgyhogy dokinéni szerint még nem szülünk egy darabig (de hozzátette, hogy garanciát azért mégsem vállalKép). Következö rendi 12-én, betöltött 38-cal.

Ma kimostam a pöttömpanni leendö hálózsákjait, meg plédjeit, holnap jönnek a szerkók. Még ki kell okoskodnom, mit hova tegyek a szekrényben, de majd spontán intuícióra hagyatkozom.

Most bedölök a kölkec melléKép

Tancsikázóknak kitartást, betegeknek gyógyulást, pocakosok vigyázzanak, a többiek azonban rosszalkodjanak sokatKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Sajnos ez a pár nyugis nap is gyorsan lepörgött. Mikor máskor lennék tök nátha és torokfájás, mint amikor végre nyugisan tudnám élvezni a pihit?! Kép Persze, mert ki be rohangásztam az erkély /= átmeneti hűtő/ és a konyha között, és naná, hogy nem öltöztem hozzá föl!

Hugiék áradoztak Liliről, hogy milyen szupi jól viselkedett, egy kis földre szállt angyal volt, persze mindezt egészen anyája megérkezéséig, mert akkorra tartogatta a fesztiválozást. Persze könnyű a kölkecre kenni a dolgot, de igazából mi követtünk el baklövést. Ugyanis amikor elhozták a hugiék nem bírtuk ébren tartani és útban a vasútállomás felé elaludt a kocsiban, aluszkálás közben került a vonatra. Így nem tudtunk elbúcsúzni, hiába mondtuk neki már napokkal előtte, hogy elviszik kirándulni a nagynéniék, vadidegen környezetben ébredt, nélkülünk.. Az eredmény az volt, hogy amikor megérkeztünk nagyon örült nekünk, de szemmel láthatóan nem mert elaludni, /sejtésem szerint azért, mert attól tartott, hogy ha elalszik, eltűnünk megint/ és hajnali 1kor sikerült hosszas küzdelem után ágyba gyűrni. Azóta nagyon gyakran átjön hozzánk éjszaka, és sokszor csak velünk hajlandó aluszni. Az a célom is, hogy majd kicsit ritkulnak a szopik, dugába dőlt, mert az első este 1/4 óránként rángatta őket elő, hogy meg vannak-e még, másnap "csak" óránként... Kép No meg le sem lehet rólam vakarni azóta Kép Azért nagyon jó volt, hogy legalább pár nap pihi volt Kép
Aznap amikor az a nagy hó, Pécsen is esett, bár nem olyan vészesen sok. Jól kitaláltam, hogy felmegyünk a Mecsekre kirándulni.. Kép Félúton már majdnem megbántunk, mert a hegyen elég ramatyak voltak az utak, de aztán végül az egyik közeli kiépített szabadidőparkba kötöttünk ki az erdőben, és ott remekül elvoltunk! Kép

Kép
Kép
Kép

Szilveszterkor az egy hónappal fiatalabb babás kollégáméknál voltunk még egy ismerős házaspárral. Persze tökmagok simán átvették a lendületet tőlünk, és még bőven fent voltak az éjféli koccintáskor. Utána fél óra alatt eldurrogtatták a tűzijátékokat a kertben, amit nagyon élveztek a kölkecek, bentről a teraszablakból néztük. Nekem elég száraz volt az ünneplés, mert csak egy korty pezsit ittam a szopi miatt, meg ha már úgysem ihatok, én vállaltam a sofőrködést is. Hajnalban hazalopództunk a pokrócba burkolt, szuszókáló Lilivel.

Kép
Kép

Elsején délután meg jöttünk haza. Azóta nagyon örül, látszik, hogy élvezi hogy itthon lehet, kifejezetten jó kislányként viselkedik. Azért ma reggel már bealakított, hozta a formáját. Felébredt, és szokás szerint odabújt mellém szopizott. Meg voltam győződve róla, hogy bealudt mellettem, amikor egy nagy durr.. Leesett az ágy másik oldalán, de olyan kis szerencsétlenül, hogy sikerült a használaton kívül lévő sarokban álló kistv sarkára ráesnie. A fülében azt hiszem eltört a porc, tiszta lila, és a fején is van egy pici búb. Mikor lesznek már ezeknek a fránya baleseteknek vége??
A nagy ünnepi kavalkádban teljesen felborult a napirendje a manócinak, remélem hamarosan visszaáll. "Reggel" alszik 10-11 de volt már hogy 1/4 12ig, délután 15-16 körül alszik el és 2-2,5-3 órát alszik, legkésőbb 1/2 7kor(!!!) felverem az ágyból, aztán persze nem alszik éjfél előtt el!!! Ma meg a "hajnali" potty után nem aludt el, hanem 1/2 11kor szundított be, akkor aztán 14ig meg sem mozdult. Este már 7kor alig állt a lábán, de nem hagytam aluszni, hanem csak 9kor tettem le, remélem átalussza az éjszakát. Szerintetek mennyi idő amíg visszaáll?
A kis füle
Kép
És már elemében a kis lurkó ma este a fürdésnélKép
Kép

Én minden éjjel hülyére tanulom a bucim, kb. 5 vagyok fent, mert a két ünnep között semmit nem tanultam Kép. Szégyen és gyalázmatória a fejemre. ..Kép Szombaton meg vizsgázom!

Anyuszi! Kép Egérke társbérlő: azóta fogtam még egyet én is Kép Macskát ki kéne éheztetni, lehet hogy akkor nem aludna Kép A nagy pörgéshez meg néha szükséges egy kis punnyadás is Kép

Kormi! Megjöttetek már? Nálatok mi újság pocaklakó ügyben? Sikerült elhízni anyukád kosztján?

Viola! Képek szupik! Kép Autópálya sztori Kép Én nem is hallgattam a híreket, hogy itt ilyen szar volt a helyzet..

Tontica! Kép Igen a fekete inges a férjem, és a ciprusi kolléganőm, aki nagy Ricky-fan volt szintén állandóan azt mondogatta, hogy tisztára hasonlít. Nekem önmagára hasonlít legjobban! Kép Képek szuperek! Kép

Pocó! Pöttyös Pannák gyógyulásához csak így tovább! Kép

Vasani! Ezek a fránya gépek!!! Szupe szép kis coflijai vannak a leányzódnak! Kép És milyen szép kis mosolygós.

Inimma! Úgy látom, azért nem csak nálunk vannak "hoppá"-k /ahogy L mondja az esést/. Azért ne legyen lelkifurkád, egyszerűen gyerekek, nem lehet kikerülni, néha összetörik magukat. Jobbulást Csonginak!

Sunimum! Takonykórra én még a Baby Loofot szoktam használni, az is segít éjszakára, meg az ágyikója alá szoktam mentolos illóolajos kamillateát tenni tepsiben. De remélem már túl vagytok a nehezén.

Judy! Gratula a 3. foghoz, látod lassan Te sem nyúlhatsz már be a kis cséphadaróba, bármennyire is lassan bújnak ki! Kép Sulihoz kitartást, sok energiát kívánok. Ovi hogy vált be NagyGnél?

Reditke! Csak szépen nyugodtan pihengess. Reggeli ébredések mögött nálatok is valami hasonló pszichés pánikot sejtek, mint ami nálunk volt miután megjöttünk Liliért. Nagyon érzékenyek ezek a picurok, és sokkal több mindent megjegyeznek, mint azt gondolnátok. Épp most mesélte az egyik barátosném, hogy 1 évvel a mandulaműtéte után egyik este a kisfia felsírt és közülte velük, hogy őt cserben hagyták, mert otthagyták a kórházban, és nem vitték haza pedig ő haza akart menni. A műtétkor éppen 3 éves volt, és egy egész évig nem tudta feldolgozni a megrázkódtatást, nem a műtét miatt, hanem hogy otthagyták éjszakára egyedül a szülei. Nem fordult elő véletlen, hogy alvás közben hagytad ott és egyedül vagy mással ébredt? Az önpusztító magatartásra meg ötletem sincs, csak meg kell próbálni talán szép szóval megnyugtatni.. Nagyon rossz lehet! Kép
Arra gondoltam, ha túl vagyok a vizsgaidőszakon, akkor esetleg nem kell mindig bébicsőszt fogadnotok, hanem reggel bedobhatná ide a párod, aztán du. hazavihetné, nekem már úgyis mindegy, hogy egy ördögfióka, vagy kettő.. Kép

Vera! Kép Köszi a hiányolást, édes vagy hogy gondoltál ránk! Jobbulást töpörtyűdnek! Végül is 3 napos láz volt?

Moszi! KépFehér karácsonyért irigy-irigy Kép Paráért hogy behavazódtok kevésbé! Kép

Liv! Dávid édes a pohárral!Kép Jól berugott? akkor legalább jól aludt! KépElírások! Kép Azért ki tudja Freud mit mondana erre?! Kép

Csirkesz! Kép Neked is most már piánóban mindent, ezt a pár hét már úgy elhussan, hogy csak na! Kép Ne aggódj kislányod éjszakázásai miatt, éjjeli bageszként is nagyon jól lehet érvényesülni! KépBotondról nem is írsz... Irgumburg! Kép

Andi! Kép Remélem jól éreztétek magatokat Szegeden. Émelygés miatt szavadat se halljuk! Kép

Kata!Kép Édesek a képek! Kép Azért hadd fogjam pártját az alattad lakóknak egyszer egy évben igenis engedélyezett a dáridó, akár babások laknak akár sem.. Szerintem ez azért belefér.. Szilveszterkor mindig mi is szétrugtuk a házat. KépAmíg megtehettük! Kép

Macsek! Járáshoz gratula! Fogacska nálunk is mindig hetekig váladékos nózit okoz, amíg átlátszó nem izgatom magam rajta! Kép

Na jó sok lettem megint! Kép Bocs

Macs
maccs

Sziasztok!

Most írok ide először, igazából azért, mert titeket ajánlottak, hátha tudtok segíteni nekem.
Kisfiam 4,5 hónapos és Dévényes tornát ajánlottak neki. Nincs nagy baj, csak kicsi.
Szóval, kezelték valamelyikőtök gyermekét ilyen módszerrel? Mik a tapasztalatok? Minden érdekel róla!
Nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni, ugyanis én nem ismerek ilyen gyermeket, a módszert sem, és kicsit aggódok (ugye a szemem fényét kezelik), ezt gondolom megértitek.

Köszönöm a segítséget előre is!

Évi
Évianyu

Mindenkinek BUÉK!

Lau!
Tegnap láttam egy műsort, abban volt szó erről rákbetegeknek!
http://codtea.oditech.hu/index.htm

Cedit
cedit

Visszaolvasás nélkül írok kicsit, aztán majd utána olvasok.
Mi is túlestünk ma a 15 hónapos oltáson, Dávid elég jól viselte.
Továbbra is hihetetlen rend- és tisztaságmániás, és nagyon jófej, ahogy mindezt előadja. Mindent visszatesz a helyére, ha már nem játszik vele, sőt, ha kell, utánam is elpakol. Elviszi az apja zokniját a szennyesbe stb. Ha fürdés előtt kikészítem a ruhákat fürcsi utánra, visszapakolja a szekrénybe. A mosásra váró ruhákat, illetve a szárítóra kiteregetett cuccokat visszapakolja a szennyesbe. Hihetetlen, miket művel. Tegnap csúcs volt: meztelenkedés közben pisilt, mi közben a férjemmel beszélgettünk. Az éjjeliszekrényen a következők voltak: a könyv, amit olvasok, rajta a body és a tiszta pelus fürdés utánra. Mondom a férjemnek, figyelje meg, most ide fog jönni, és a pelussal feltörli a pisit. És nem! Odajött, félredobta a bodyt és a pelust, kiszedte a könyvemből a félig kilógó, könyvjelzőnek használt zsepit (ez az egy db papírzsepi volt az egész szobában), és azzal törölte fel! Ilyeneket csinál, folyamatosan. Na, ezeket le akartam írni, mert olyan jófej, el kellett mesélnem. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Maccs Kép, üdv. újra, és Cedit Kép, neked is, de rég voltál itt, írj magatokról!

Márknak Kép gratula az elinduláshoz!

Évi, az én Kisfiamat kezelte dévényes gyógytornász 5 hónapig. A kezelés nagyon eredményes, látványos, nem tudom, nektek ki ajánlotta, de ha neurológus, csináljátok mindenképp. A dévényes gyógytornász (kihez fogtok menni? és mi a probléma, ami miatt járnotok kell?) meg fogja mondani, hogy kb. meddig kell járnotok, de meglátod, hogy pár kezelés után már látni fogjátok az eredményt. A gyerkőcök nem egyformán viselik a kezelést, mint ahogy az oltást sem, és semmit: ki jobban, ki rosszabbul. Attól függ, a te gyermeked mennyire bírja a macerát. Szülőként nem könnyű nézni, ahogy sír valakinek a karjában a babád, látod, hogy esetleg fáj is neki, de ha az orvos és a gyógytornász egyetért abban, hogy kezelni kell, akkor mindenképp csináljátok.
Nem tudom, igazából mire vagy kíváncsi, írd meg, ha kérdésed van, meg ajánlom figyelmedbe a www.deveny.hu oldalt is, ha esetleg ott még nem jártál.

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép BUÉK mindenkinek!!! Betegeknek jobbulást!!!!

PocóKép
Örülök hogy túl vannak a lánykák a nehezén.

Az ünnepek ideje alatt velünk semmi extra nem történt, szilveszterkor már 9-kor aludtunk HelénávalKépKibújt a 16. fog is, nagyobb nyűgök nélkül.Beszél ezerrel, a szavak közül most a szivacs (hivacs)Kép a csavarhúzó, reszelő van a toplistán, és a létrára mászás.Csigabigát és a pont-pontot mutogatja.Reggelire sajtos-sonkás rántottázik, imádja az ikrát (kaviárt) jó hogy kaptunk az ottaniaktól, a mazsoláért is odavan.
Rend mániás ő is, állandóan takarít, most van saját vödöre és törlőrongya, és porszívója, a porszívó szót is teljesen tisztán ejti.A magyar szavak mellett most jönnek már az orosz szavak is, bár az apját nem gyakran látja (12-14 órát dolgozik, hétvégén isKép )
Ennyi röviden, most egy jó darabig megint nem tudok jönni.....fordítok.....

Puszi

Noémi+Heléna
fantikbaba

SziasztokKép

MacsKép
Szegény LiliKép Érzékeny még a füle?
A házibuliról: lehet, hogy túl szigorú vagyok, de erről az a véleményem, hogy családi házban minden tovább nélkül bármikor lehet ezt csinálni, mert ez nem igazán hallatszik át a szomszédokhoz. Egy panellakás azért más. Főleg azért, mert szilveszterezni millió helyen lehet, de nekünk otthonunk csak egy van. Marcival is nehéz időszakot élünk, 4 rágója jön egyszerre, napközben is nyűgös, éjjelente is többször fel kell hozzá kelni, így a hátam közepére sem kívántam a szórakozást. Én is és a férjem is már legszívesebben 9-kor aludtunk volna (mint Noémiék). Erre éjfél után benyomták alattunk a mélynyomót olyan hangerővel, hogy a fejünk majdnem szétrobbant. És ez tényleg egész éjjel ment. Hanna is többször megébredt, nagyon nyugtalan volt, Marci igaz, hogy tudott aludni, de rendesen 7-kor kelt, így kénytelenek voltunk non-stop 48 órán keresztül fent lenni. 1-én olyan voltam, mint akin legalább 500x átment egy úthenger, semmihez nem volt erőmKép
A másik pedig az, hogy amíg az alattunk lakók tudtak aludni másnap délutánig, nekünk ugyanúgy reggel ugranunk kellettKépKépKép Egy totál szívás volt ez az egészKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok! Kép

Liv Kép
Dávid az oltást a régi rend szerint kapta? Kell borogatni az oltás helyét?
De jó hogy ilyen rendszerető Dávid Kép Balázs csak a rumli létrehozásában jeleskedik Kép

Maccs Kép
Lili füle tényleg csúnya lett Kép Fáj még neki?

Kata Kép
Meg tudlak érteni hogy ki vagy akadva a szomszédékra.
Nálunk a mellettünk lakó szomszéd minden hétvégén rajcsúrozik. Persze napközben alukálnak mint a mormoták, hogy aztán éjjel újult erővel tivornyázzanak. Szörnyű. El kéne költözni, csak az a gáz, hogy nemrégen költöztünk ide... Kép

Pussz

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Pledit, szia! Kép
Igen, azt mondta a doktornő, ezt az oltást még mindenki a régi rend szerint kapja. Ráadásul a 2004 június után születetteknek már lesz 18 hónapos oltás is, viszont 3 éves meg nem.
Nem mondta az orvos, hogy borogatni kéne. Holnap nyűgösség várható, 7-10 nap múlva láz, kiütések, orrfolyás. Addig a társaságot kerüljük.

Veletek mi van? Mesélj!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Először is, mindenkinek nagyon köszi a segítséget!
Nálunk úgy zajlik a szívás, hogy először Sterimar, kicsi várakozás, aztán orrszívó, majd a gyógyhatású orrcsepp. Ezt a doki nagyra értékelte, baj nem volt, míg nasivint használtunk, csak ugye azt mondta, térjünk át az efedrinesre. Na azt most jól abbahagytam, és visszatértem a nasivinra, oszt most jobb. Lehet, hogy már egyébként is jobb lett volna, a lényeg, hogy tegnap végre csak hajnali ötkor ébredt akkor is inni, aztán még szunya fél 9ig.

PocóKép
Örülök, hogy lánykák jobban vannak, és Fanni pöttyei is múlóban! Jó, hogy túl vagytok rajta!

MacsekKép
Márknak nagy nagy gratula a járáshoz!

LivKép
Dávid hogy boldogul a cipőcskében odabent?
Hihetetlen, miket látnak meg, pl:zsepi a könyvben! Lili is kiszúrja a villamosról az utcán sétáló kutyát, és ugat ezerrelKép

CsirkeszKép
Guggolni, ilyen idősen(mármint pocak)?!?
Csak pihizz!!!

ReditkeKép
Bálint még napközben is csinálja ezt ha jól értem? Dokitoknak mondtad?
Reméljük mihamarabb elmúlik, és nem fokozódik, ha már nem egyedül leszKép

KataKép
SzilveszterKép Az igazság az, hogy megértelek, a petárdák és tüzijáték miatt Lili is nyugtalanul aludt, pláne az egész éjjel bömbölő zeneKép Viszont Maccsal is egyetértek, egyszer van szilveszter egy évben, és néha házibulit is kell csinálniKép

MacsKép
Micsoda memóriád van!
Miket kérdezel mindenkitől, az én szita agyam visszaolvasás nélkül képtelen tárolni ennyi infotKép
Lili fülijét és buksiját nagyon sajnálom, remélem hamar meggyógyul! Sok gyógypuszi rá!

NoémiKép
Szupi, hogy Heléna így beszél, én is várom már az értelmes beszéd eljövetelét!

Mára ennyi, mindenkinek szép holnapi napot!

Pusszantás:
Móni

Kép
sunimum

Szia Liv!

Köszi a választ. A rövid történetünk: vidéki kisvárosban élünk, gyerekorvos 3 hós korban küldött minket neurologiára nyaki hypotónia gyanúval. Neurológus adott pár gyakorlatot hogy csináljuk, kontroll 1 hó múlva. 4 hósan azt mondta fektessük hason és 6 hónaposan vigyük vissza. Na nekem ez nem tetszett, mert a fiam szerintem nem úgy mozog, ahogy kellene. Magánnyomozás után jutottam a dévény-módszerhez és egy helyi tornászhoz. Ma volt itt első kezelésen, sírt is a kisfiam, hetente 2x fog jönni. Nagyon bízom benne, bár szerinte nem nagy a baj. Mondok példát: 4,5 hós és még nem fordul hasra, de oldalra igen. Hasraforduláshoz segítem, nem húzza ki maga alól a kezét, de a fejét mellkasát emeli. Darabosan nyúl dolgokért, nem finom a keze mozgása. Ha dajkálom néha inog a feje meg görbít. Mindig egy oldalon szeret lenni, de a másik oldalt is önállóan használja.
Nálatok mi volt? Ha tudsz, írj!

Köszönöm: Évi
Évianyu

Hahó Liv Kép

Mi ezt az oltást köv. héten szerdán kapjuk meg. Már előre be vagyok tojva, hogy hogyan fogja fogadni Balázs. Mindenesetre viszem Apuskát is erősítésnek.
Köszi az érdeklődést, akkor rólunk röviden:
Hát nálunk Balázs abszolute nem az a rendszerető mint Dávid. Este amikor pakoljuk össze a játékait, villámsebesen szórja szét őket. Mostanság viszont elromlott alvásügyileg, mert megint ébred éjjel, le van izzadva és sír nagyon. A nappali alvással sem volt gondunk ezidáig, most meg 1 óra múlva megint sírva ébred. Arra gyanakodunk hogy az örlőfog lehet a ludas. Mondjuk az a szerencse hogy már meg tudjuk vigasztalni, és pár perc sírás után visszaalszik.
Nálatok alszik szépen Dávid?

A darabos kajákkal próbálkozunk, a kenyérkockákat, és a vékony gyümi szeleteket szépen megeszi. Bár azért néha előfordul hogy elkezd fulladozni. De azért már haladás hogy eszegeti a kajadarabokat. Egy idő után viszont elunja és ezért a darabos kajából nem eszik sokat. Szerintem lusta enni, rágni.
Dávid már csak darabosat eszik, pempőset nem? És mekkora mennyiséget?

Pár napja kezdett szavakat mondogatni, persze nem tisztán, de nagyon aranyos ilyenkor. De az anyát nem mondja, csak azt hogy Apa. Ki érti ezt?

Dühöngeni is szokott ha valamit nem engedek meg pl. kukázni. Ilyenkor toporzékol, négykézlábra veti magát és veri a fejét a padlóba (persze csak óvatosan). Kép

Ja és elfelejtett önállóan játszani .... Kép Amikor még kisebb volt Balázs , elég sokáig elpüfölgette, rágcsálgatta a játékait. Most meg .... Állandóan a nyomomban van, ha a konyhában vagyok, akkor a konyhaszekrényt rendezi át, a fürdőszobában a ruhákat pakolássza. Gyakorlatilag alig lehet mellette csinálni valamit is, mert közben mindig katasztrófaelhárítás folyik Kép (a tésztákat dupla zacsiba kötöttem).
Játszik Dávid egyedül egy darabig?

Megpróbálok képet feltenni kisBalázsról. Remélem sikerül majd lekicsinyíteni.

Szeptemberben visszamegyek dolgozni és elkezdtem bölcsit keresni. Ha nem válik be a bölcsi akkor más megoldást kell találnunk, mindenesetre a férjem anyukája nagyon lelkes, szívesen vigyáz Balázsra, ha szükséges. (Pont akkor megy majd nyugdíjba.)

Na most már befejezem, mert már teli lesz velem az egész oldal Kép

Pussz

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Lányok Kép

Láttátok, van már 2006. őszi topik is!!! Kép

Egy körkérdés: ki mit főz a csemetének?

Én már néha annyira kínban vagyok, hogy mit is főzzek. Sajnos nálunk még javarészt pépesítés folyik, mert a darabos kajából nagyon keveset eszik Balázs. Hosszabb ideig tart neki a rágás, és egy idő után ki akar szabadulni az etetőszék rabságából Kép

Móni Kép
Efedrint nekem is írt fel az egyik nátha során a dokink. Ugy vettem észre én is hogy jobb a nasivin, ezért aztán csak 1x használtam. (mármin az efedrint)
Örülök hogy már jobban vagytok.

Pocó Kép
Úgy látszik hogy barihimlő járvány van. A házunkban is van egy kislány aki himlős lett. A lényeg hogy már túl vagytok a nehezén.

Na most már tényleg befejeztem.

Mindenkinek jó éjszakát!

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Macs! Szegény Lili, Üldözi a baj, vagy ő a bajt Kép

Edit! Itt Tatabányán már ki is van plakátolva a bölcsiben a járvány. Felesleges volt mondjuk, mert a 16 fős csoportból már csak az a 3 kórgazda van jelen, akik elhintették a magvakat, a többi 13 fő otthon lábadozik Kép
Fanni már mindent eszik, amit mi, nem főzök neki külön. Néha max kap egy üveges kaját, ha mondjuk székelykáposzta van Kép

Tök örültem ma. Pár szót eddig is mondott Fanni, de csak úgy, hogy mondtuk neki, hogy mondja, hogy anya ( a szavak: anya, apa, tente, tészta, séta, baba, labda). Ma délelőtt meg magától hozta a labdáját, rám nézett,és öntudatosan közölte: labda Kép És azóta is rengetegszer. Ez az első tudatos szava, de nekem már Dóri után ( aki 3 éves koráig nem beszélt ), ez akkora öröm Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Hali

Megvagyunk, csak tanulnom kéne, kedden vizsga. A baj csak az, hogy Kisgé mellett napközben elég bajos, este meg rendszerint elalszom az izgalmas jogi tananyagonKép

Macs
FülecskeKép jobbulástKép ovi: igen, nagyon bejött Nagygének, már haza se akar jönni néhaKép rengeteg télapós és karácsonyi éneket, mondókát tanult, el is kápráztatott vele mindenkit az ünnepek alatt, felvettük videóra is. azért picit rossz érzés, hogy ezeket már nem tőlem tudjaKép
tegnap mondta az igazgató néni, hogy nagyon szófogadó. lehet, hogy összekeverte valakivelKépKép
úgyhogy ha lehet Kisgé is oda fog járni, hátha megszelídítik az ördögfiókát. ez egy nagyon családias alapítványi ovi.

Macsek
Gratula Márk lépéseihezKép

Csirkesz
csak lájtosan. de ismerős ez a gyomorégés a végéről. víz már lement? tényleg szólj, ha kell segíteniKép

Edit
Kisgé is már azt eszi régen, mint mi. pedig csak 2,5 foga vanKép

Liv
az enyémek mééééér nem ilyen rendmániások? apjukról nem is szólva.

Noémi
húha mennyit csacsog ez a nőciKép

Pocó
Te lánykád is nagyon ügyiKép

enyim pontagyúcska nem beszél, de kíválóan megérteti magát mutogatással és harci kiáltásokkalKépKép de azért már dereng nála valami, megmutatja a macikat és tud fogat mosni is (2,5 fogat nem nehéz, körbe is nyalhatjaKép)a szókincse csicsi, és gyigyi a hintalónakKép de nem is baj, mert a nagy meg folyamatosan nyomja a sódert, tiszta apjaKép

na puszi
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti Kép

Milyen suliba jársz? (biztos már volt szó róla de most nem ugrik be) A vizsgára pedig egy nagy kalappal ....

Két és fél foggal nagyon ügyes Kisg Kép Mégis kb. mennyit eszik meg a ti kajátokból?
Nálunk csomószor a nyeléssel van gond. Szépen elmorzsolgatja az ínyével, de utána meg szerencsétlenkedünk a nyeléssel, pedig nem is nagy falatot kap. No meg 5 falat után köszöni elég volt, az meg úgy gondolom kicsit kevés Kép

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Nem nagyon olvastam vissza, mert nincs ra idom. Vizsgazgatok, meg hat egy csomo mindennel uszom.

Szoval orulok, hogy mindenki jol van.

Teszek fel egy kepet, hogy el ne felejtsetek.

MagiKép
Vendég

Móni, különben az orvos miért mondta, hogy a Nasivin helyett mást használjatok?
Dávid most már nagyon szépen megy benn a szandálban, kinn keveset van cipőben, mert inkább háti hordozóban vagy babakocsiban van, így a kinti cipőben való járkálást még gyakorolni kell, bár lehet, hogy már abban is szuperül menne, nem tudom, mert múltkor szerintem azért is ment nehezebben, mert a baromi nagy hóban sétáltunk.

Évi, szerintem nem baj, hogy 4 hónaposan még nem fordul hasra a babád. Dávid is 5,5 hónaposan fordult először, addig kezelték, illetve gyakoroltuk otthon a forgást, mi is részben azért, mert a kezét nem húzta ki a fordulásnál maga alól.
Szerintem az se baj, hogy még nem nyúl tökéletesen a tárgyakért, hiszen csak 4-5 hónaposan kezdenek el nyúlni a játékokért, persze, hogy finomodnia kell a mozgásnak.
Szóval biztos, hogy nincs nagy gond, tényleg.
Dávidnál az volt a fő probléma, hogy - szintén nyaki hypotonia - a fejét egyáltalán nem tudta még emelni 4 hónaposan. Két kezelés után viszont már igen! A többi dolog számunkra kevésbé volt látványos, de a neurológus a kontrollon mindig nagyon elégedett volt, tehát ő szakemberként egyértelműen látta a javulást, de ez, hogy nem emelte a fejét, aztán egyszercsak igen, tényleg nagyon szembetűnő volt, és ez abszolút a dévény-módszer érdeme.
Mennem kell, Dávid elvágta a kezét, később folytatom.

Kép

Kép
liv

5 hónap elteltével mondta a neurológus, hogy abszolút megszűnt a tónuszavar, rá 1 hétre el is kezdett mászni, és akkor abbahagytuk a kezelést (addig mindent gyakoroltunk itthon is), azóta pedig havonta 1x kell telefonon beszámolót tartanom, és nemsokára megyünk kontrollra, megnézi a gyógytornász és a neurológus is, hogy hogyan jár stabilan.
Biztos mondta neked a gyógytornász, hogy a hasonfekvést ne erőltesd, ha sír, ezt nekem sokszor elmondta a gyógytornász és Dévény Anna is.
Majd írj, hogy hogy alakul a kezelés és a kisfiad fejlődése!

Edit, Dávid éjjel többször ébred (van, hogy 2x, van, hogy 5x), kap szopit (közöttünk alszik), és alszik tovább.
Dávid a pépes kaját abszolút nem fogadja el, nagyon szeret falatkákat enni, rágni, szerintem ez a fogainak is jó.
Mennyiség? Huhh... Naponta kb. 5x szopizik, azonkívül reggelire gyümi, kenyér, sajt, ilyesmi, ebédre, vacsira főzi, husi, de hogy mikor mennyit, passz: amennyihez épp kedve van.
Na meg attól is függ persze, mi a kaja. Kép Ha pl. rántott csirke vagy bajor csirke, akkor végeláthatatlan kajálásnak nézünk elébe. Kép
Dávid is mondja, hogy Apa, de azt nem, hogy Anya. Az Apát viszont nagyon lelkesen: apaapaapa. Kép
Dávid szintén jön utánam, konyhában szekrénykipakolás (aztán vissza is pakol persze Kép), a fürdőszobában szennyespakolás, kukázás mindenhol... Én hagyom. Ugyanis nem kipakolja a kukát, csak a tetejét veszi le, visszateszi, meg kidob dolgokat. (Olyanokat, amiket ki kell, ki lehet: újság, papír, szösz stb.) Folyamatosan a nyomában kell lenni, csak úgy tudok főzni, takarítani, ha itthon van a férjem.

Bocs, hogy több részletben, de ezt most megint elküldöm, nehogy elvesszen.

Kép

Kép
liv

Mit főzök Dávidnak? Azt eszi nagyjából, amit mi. Zöldséget, husit minden nap kap, gyümölcsöt is, tejterméket, kenyeret naponta vagy kétnaponta, tojást hetente 1x-2x. Sok főzeléket eszik, rántott húst, sült húst, túrógombócot, tésztákat, szóval azt, amit mi, csak néha lightosabban.
Néha próbálok neki bébiételt adni, pl. nyúlhúst, vagy őszibarackot, amit most amúgy nem tudnék, de már azt se eszi meg, amit régen nagyon szeretett, úgyhogy a bébiételt innentől el lehet felejteni.

Pledit, nem tettél fel képet!

Judy Kép, jó, hogy Gergő így szereti az ovit.
KisG ördögfióka? Ez komoly? Nem hiszem el!
Annyira tetszik ez, hogy pontagyú. KépKépKép

Dávid is csak akkor mondja, hogy hoppá, apa, és próbálja a kakaót, ha én mondom, magától még nem mond semmit. Bár az Apát mintha... Anyát nem, áááá, azt minek!? Kép

Magi!!!! Kép Szia! Kép Sokat emlegettünk már itt, tessék jönni gyakrabban, és írj, hogy mi van veletek!

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv!

Koszonom megvagyunk.

A gyerek nagy es no. Hizni nem hizik. Meg mindig 9200 gramm korul van es 82 cm. Igy nem kicsi. Csak hat nem is tudom, nem is vekony. Lehet konnyu csontozatu.

Mar stabilan megy es szalad. Maszik minden hova fel. Mondja a lampara hogy apa nekem megy agya. Mindenre mutogat meg odaadja a dolgokat ha kerem. Becsukja a szakrenyeg meg a fiokot ha kerem es visszarakja a dolgokat a helyere, mikor mondom neki, hogy nem szabad tedd vissza.
Ellenben van hiszti is. Foldre dobja magat es fergodik. Ez tuti a dac. De en hagyom. 1 perc alatt megunka es jon megolelni. Akkor persze en is. Utalja az overalt, vegig visit mig oltozunk. Hat ettol teljesen kivagyok.
Jo mert a karacsonyfat nem bantotta, igy meg mindig all a helyen.
Nagyjabol ennyi van velunk.
Teszek fel megint egy kepet.

MagiKép
Vendég

SziasztokKép

Boldog új évet mégegyszer mindenkinek, nagyjából olvasgattam, de nem tudtam írni. A derekam még mindig fáj, tegnap anyu elvitt természetgyógyászhoz, azt mondta, keresztcsont-elmozdulásom van, azért ez a fájdalom. Érdekes, hogy nem mondtam neki semmit, rámnézett, és mondta, hogy nem jó a tartásom, látszik, hogy valami gond van. Aztán megvizsgált, azt mondta, hogy rettenetesen ideges, feszült vagyok, ami nem is csoda. Szerinte nincs daganat a szervezetemben, valakinek van valamilyen tapasztalata ezekkel a gépekkel kapcsolatban? Mármint arra értem, amivel természetgyógyásznál vizsgálják a szervezet idegvégződéseit.
Jövő héten megyek megint ultrahangra, akkorra kaptam időpontot.
Jó lenne elkerülni a műtétet, de majd kiderül. A hajam már egycentis, és tök jó, hogy megint van szemoldököm!!Kép InimmaKép Emlékszel, mikor itt irigykedtem??KépKép

MagikaKép De jó újra látni Téged, nagyon eltűntél!! SZépek vagytok a képen, és Zolika is milyen nagyfiú, irtó helyes a kis nyakkendőjében!!Kép
Ha tudsz, gyere gyakrabban, bár egy ilyen csepp emberke mellett nem könnyű.

Általában nekünk is csak akkor van nyugtunk, ha alszik, különben menni kell utána is. Bazsi is imád pakolni, sőt, ő is elkezdte a visszapakolást. A pelusát pl. kiviszi ő is a szemetesbe. Fogacskában nem tudom, írtam-e már, hogy a 16 db már megvan neki, már csak a 4 leghátsó fogak hiányoznakKép Valamiben Bazsi is topikelsőKépKép Mikor tudja, hogy valami csínyt követett el, hát ránkvillantja a fogsorát, egyszerűen nem lehet rá haragudniKép
Kb. ígyKép
Kép

CeditKép Köszönöm szépen az infót, már iszom ezt a teát, nagyon jó!!

Csirkesz, Kormi, ReditkeKép vigyázzatok magatokra, nagy pocakkal nem olyan könnyű ilyen lurkókat hajkurászni!!Kép
AndiKép az émelygésre tessék büszkének lenni, mire itt a tavasz, már az is elmúlik a téllel együttKép

Bocs, hogy nem reagálok mindenre, de megint fájdogál a derekam, megyek, lepihenek, aztán még Ákosért is el kell menni.

Pusza
Lau
lau

Lanyok!

Most volt idom visszaolvasni a 2004. szeptember 24., 25. termest.

Majdnem itt megkonnyeztem. Kép

De jo nosztalgiazni.

Amire ki vagyok bukva, hogy mindenki azzal izelget, hogy mikor jon a kovetkezo. Meg a ferjem is. Pedig hat most az idei ev is nehez lesz legalabb is az eleje, mert vettunk egy praxist a ferjemnek ami 15 millioba kerult. Az egeszet hitelre. Hat gondolhatjatok. Raadasul csak marciustol tud benne dolgozni es meg 3 honap mire az OEP elkezd neki fizetni. Igy juniusig a semmibol elunk. Magyarul a maganbetegeibol es az en gyedembol, ami hat nem sok. IGy addig nem merem bevallalni, amig nem tudom, hogy tenyleg menni fog. Raadasul most tavaszi babat szeretnek, igy nyaron kell majd projectolni. De az nem iden nyaron lesz, hanem majd kovetkezo nyaron.
Kiszamoltam, hogy iden nyaron leszek 30 kovetkezo nyaron 31 mire jon a gyerek 32. Utana meg 35 evig belefer a harmadik is. Kép

Van aki ennyire elore tervez? Vagy csak en vagyok ennyire gaz?

MEg egy kep!
Kép

MagiKép
Vendég

Szia Lau!

Hogy vagy? Mi van veled es veletek?

Koszonjuk a jokivansagokat.

En is kivanok neked Boldogsagban es Egeszsegben gazdag uj evet!

Zolika meg mindig jo, mert deltol 5-ig alszik rossz esetben 4-ig. Azert is tudok itt ulni most.

Kép

Magi
Vendég

HaliKép

Tele voltam tervvel a délutánra - kreatív boltba menés, süti sütés, vasalás... Ehelyett itt ülök egy családi csomag csokis györi keksszel, és olvasgatokKépKép
Alapvetöen már valóban partra vetett bálnának érzem magam (éppen pont 100 cm a haskerületem - hol van ez a nöi ideáltól? 90-60-90??Kép), Botival nem megy már a kúszás-mászás, kergetözés - ezért várom már, hogy kistesó megérkezzen, és akkor pocakmentesen jól megkergethetem ezt az eleven rosszcsontot.
Tegnap olyan édi volt az ebadta, hogy anyáját majdnem könnyekig meghatotta. Bele kellett raknom Csenge ágyába, erre mindent megszeretgetett, amit ott talált, és hajtogatta, hogy baba baba baba (pedig nem szokott értelmes szavakat mondani). Aztán délután egyfolytában a térdhajlatomat harapdálta, de azt izomból. Ezért jól lecseszerintettem, mire dühében hasra vágódott, addig kúszott a konyhában, míg talált egy fehér cérnadarabot, és látványosan, jól beletömködte az orrába. Majd orrból-lógó cérnával odajött hozzám röhögve, és átölelte a megrágott lábamatKép Majd becsurrantottam a röhögéstöl.
Nem tudom, hogy érez-e valamit a kistesó jöveteléböl, de nagyon bújós lett mostanában. Nem mehetek nélküle sehova, ha kilépek a lakásból sír.

MacsKép
Lili-fülnek jobbulást! Ilyesmi is csak eleven-Lilival fordulhat elöKép Azért egy kis porcbibi miatt még nem adod bokszolónak, ugye?!

JutiKép
Tancsizásért nem vagyok irigyKép Ellenben az éjszakai bealvásokért igen. Köszti a kérdést, vízzel boldogulok, nem vészes. Csak én látom az ujjaimon, meg este a zokker gumijánál.
KisG kb ugyanakkora szókinccsel bír, mint Boti. Enyém kölök is mutatóujjal kommunikálKép de azzal aztán mindent elmond, kiegészítve az általad említett csatakiáltásokkal, hörgésekkel. Ma végre megtanulta utánozni a kismalacok hangját torokból, így mostantól együtt röfög velemKépKép

LivKép
Dávid tök rendi a rendrakással. Nálunk a srácok kezet foghatnának Juti srácaival - csak a szétpakolásban nagyokKép
Ujját remélem nem nagyon vágta el.

PleditKép
Kaja nálunk már nem külön kérdés. Kizárólag azt eszi, amit mi, és nem is ellenkezik. idönként elöfordul, hogy az általa máskor kedvelt ételt nem kéri, és a bevitt kajamennyiség is napról-napra változik. De minden nap van kenyér, felvágott, tejtermék, fött étel, gyümi. A sütiket most szigorúan megvonjuk, mert ha kap, akkor másnap képes azért nem enni, hogy kaja helyett nassolnivalót kapjon. Tegnap próbáltuk a kivit, és helyböl kettöt evett meg, ellenben a szeder és a ribizli nem kell neki. Tejfölt imádja, tejet kevésbé. Húsok közül a szárnyasokat nem igazán kedveli, ellenben minden disznóság és marha jöhet, na meg a hal is. Fözelékekkel megbékél, de a levesekért rajong.

MagiKép
Nagyon jól néztek ki mindannyian a képeken. Nálunk Apa szeretne vasutatKépKép

LauKép
Bazsi fogsorKép Ennyi foggal már vasszöget is lehet enniKépKép
Derekadra vigyázz!
Nem tudom, hogy a természetgyógyászok milyen eszközökkel vizsgálnak - én szemét módon leginkább és egyben maximum kiegészítö alternatívaként tudom az ö gyógyászatukat elfogadni.
Szép lehet a hajad és a szemöldöködKép Haj(rá)-haj(rá)!!

Na hazajöttek a skacok, le kell kapcsolnom a gépetKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Magi, azta, de elegáns a fiad, nyakkendő meg minden, nem semmi! Kép
Õ nem akarta letépni magáról, mint minden pasi? Kép
Én Dávid 3 éves kora körül szeretném a kistesót, de inkább kicsit később, mint előbb. A 3 év minimum.

Kép

Kép
liv

Csirkesz, Boti a cérnával megint baromi jófej lehetett, de ebben nincs semmi különös, mindig jófej. Kép Képet nem tudsz felrakni róla?

Ujjelvágás nem volt vészes.

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?