Új privát üzeneted érkezett!

BSzilvi,
Gratulalok megegyszer,es orulunk hogy volt erod leirni ilyen hamar a tortenteket.
Varjuk a kepeketKép))

Lanyok,

Semónki nem reagalt a talakozos felvetesemreKép((
nincs kedvetek egy kicsit kimozdulni egy csomo kismamaval?

Kataa
16+1

Kép
Kép
kataa

Robi! Sok boldogságot a kis Tamarához! Kép

Bszilvi! Még egyszer sok-sok jót és tejcsit Nektek, köszi, hogy jelentkeztél! És gyere, amikor tudsz!Kép

A terhestornát én is nagyon tudom ajánlani. Mondjuk nekem a kazi jött be, mert még dolgozom, és ezt esténként és hétvégén is bármikor tudom használni. Kb. hasonlóan nõtt a súlyom Gumicukoréhoz, én 51-rõl jöttem fel 58-ra. Eddig. Viszont a hátam csak mostanában kezd fájni, az is csak akkor, ha sokat ülök. És tornázni nagyon jólesõ érzés.

Dió (és Almamag 30+5)
Dió

Szilvi!
Engedd meg, hogy én is gratuláljak nektek, bár nem ismerjük egymást.

Sasha!
Én már egyáltalán nem aggódom a súlyom miatt, te se tedd!
A mozgással kapcsolatban én is nagyon türelmetlen voltam,s már aggódtam egy kicsit, mert sosem voltam biztos benne, hogy ez már az-e. S volt, hogy úgy gondoltam, aztán pár napig semmi. Amióta tuti biztosan azt érzem, az csak a 20-21. héttõl van. Na de most annál inkább! Azért a legtöbb kismama már elõbb is érzi. Még azt hallottam, hogy inni kell vmit, majd hanyatt feküdni, s akkor a legvalószíbûbb (inkább este).

Kataa!
Én szívesen mennék a találkozóra, de innen Veszprémbõl esélytelen. Így csak szorítok, hogy összejöjjetek, s dumcsizzatok egy jót.

Bringa(25+1)
Névtelen

Sziasztok!
Elnézést hogy zavarok de tudna nekem valaki segíteni.
Ha kismama valaki és az Ultrahangon csak a petezsák látszik az nem baj?
Most kb.4-5 hetes lehetek.
Nem kéne már egy kis pontocskának benne lennie?????
Köszi a segítséget
K.
Névtelen

Robi, gratulalok a kislanyodhoz!KépKép

Bszilvi, koszonjuk a szulestortentedet, megegyszer nagy gratula, sok-sok tejci a babanak!!KépKép Gyere vissza, igenyt tartunk rad, imadjuk a friss mamikat is nagyon1KépKépKép

Hallottad te is, Sheila-mami?KépKép

Kata, en biza szoritok am, van valami hired, hisz ma mar a 2. nem a 3.napja annak, hogy elment a nyakdugo, ugye? KépKépKépKép

Kataa, en azert nem reagaltam, mert nem igen ugrandozhatok innen LibiabolKép, pedig annyira szeretem a fincsi pesti fagyitKépKép Remelem, sikerul, s szupi lesz!
lella

Sziasztok!

K,
nekem is csak az volt. Biztos visszarendeltek 2 hét "múlvára", akkor már többet fogsz látni!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Zsunya!
Ez aztán a bejelentés, minden jót nektek!

Lányok ma voltam CTG-én és a kis pocaklakó szinte végig rugdosta a 15 percet, a doki azt monda hogy csak igy tovább és mehetek újra a jövöhéten.

Csipkebogyo!
Szerintem se menj kocsival ilyen hosszú utra egyedül, én még vezetek, de nem tetszik a kis babonak mindig bekeményedik a pocim.

Any, Dojika!
Mi van veletek?????
Sszio Kato 35+
katalinka

Szia K!

4-5 hetesen teljesen normális, hogy csak a petezsák látszik, ne izgulj.Kép Ilyenkor ugyanis még annyira picuri, hogy nem lehet kivenni az UH-on. Viszont gyorsan nõ úgyhogy 3 hét múlva már a szivverését is látni lehetKép A 6-7. héttõl ha minden igazKép De nézd meg ezt az oldalt, érdekesKép
[url=http://mama-baba.freeweb.hu/ikrek.html" TARGET="_top]http://mama-baba.freeweb.hu/ikrek.html[/url]

puszi
sasha

Kép
sasha

Kataa!
Mennek am en is hidd el, na de ami kesik nem mulik, karacsony utan otthon leszunk Kép Kibirod addig?

Nevtelen!
Az elso ultrahangomon 12 mm volt a petezsak es semmit nem lattak meg benne. Meg is ijedtem de hidd el ott van a kis urhajos es nagyon gyorsan novoget am. Nemsokara meglatod.

Edina
edina

Sziasztok Lányok!

Elöször egy rendszertapogatózással kezdem, mert nem vagyok benne biztos, hogy megértettem a társalgó müködési elvét. Ha minden összejön, jövök utána, mint új "tag".

Barbara
bmaass

Lanyok itt egy erdekes, 46 linket tartalmazo lintar webje, nezzetek meg persze hogy mind-mind osszefugg az anyasaggal, a kismamisaggal /felraktam a Hasznos linkekhez is de ugy latszik, nem igen latogatjatok, sebaj, itt van/KépKép[url=http://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura%2C_muveszet%2C_tarsadalom/tarsadalom%2C_tarsadalmi_kerdesek/csalad%2C_hazassag%2C_gyermekneveles/terhesseg_es_szules/" TARGET="_top]http://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/tarsadalom,_tarsadalmi_kerdesek/csalad,_hazassag,_gyermekneveles/terhesseg_es_szules/[/url]

Van egy masik is, innen neztem bele en is, amelyik azt taglalja, mindegy, hogy mit eszik a kismami, van-e valamilyen kihatassal szuletendo gyermekenek az egeszsegere, vagy nincsen - igen erdekes eredmenyekrol szamol be, a link cime:
[url=http://www.gyongy.hu/main.php?cikk=1400&pos=1_1_9" TARGET="_top]http://www.gyongy.hu/main.php?cikk=1400&pos=1_1_9[/url]

Pussz, Lella
lella

Bszilvi,
Nagyon nagy gratuláció!!!! Nyugi, jönni fog az a tej!

Névtelen,
Az elsö ultrahangon teljesen jó eredmény a petezsák!!! Nekem legelöször egyáltalán nem is láttak semmit, pedig én is 4-5 hetes lehettem. Csak a 6. héten vették észre elöször a petezsákot, amikor visszamentem...

Hol lehet terhestorna-kazettát szerezni? Ha van többféle is, melyik a jó? Én is dolgozom, és nem tudok ellógni még tornára is (épp elég a dokihoz meg a védönöhöz meg a gyógytornára járkálás...)

Üdv:
Zita
ParaZita

Kriszti!

Azóta már más az oldal, nézd meg hátha most már sikerül! Kép

Nyuszi!
Hát ahogy a hasamat elnézed, gondolhatod, hogy már nagyon unom. Olyan alaktalan vagyok, hogy csak a hasam hatalmas, tehát szûk ruhát nem vehetek fel. Ilyen bõ ruhákban meg úgy nézek ki mint egy tehén. Kép Pedig felûlre alig híztam.

Edina!
Tök szuper, hogy Te is meg tudod nézni!!! KépKép
A kérdõjel eltûnésére szerintem senki nem vár jobban mint én. Kép
Meg merek esküdni, hogy mire a kórházból hazajövünk Dórival, a kérdõjel már egy másik oldalra fog elvinni, telis-tele apuci drága kislányának képeivel. Kép

Robi!
Hatalmas gratula! KépKépKép
Sok boldogságot, és sok tejcsit a picurkának!

Lella!
Hát igen, mi már mosolyogva, fogjuk olvasni a Ti nagyopocis nyavalygásotokat. Talán többet mint mi írtunk, hiszen Nektek azért itt lesz a forró nyár, amikor nekünk már nem lesz nagy pocink. Kép Talán akkor majd visszasírjuk ezt az idõt, hogy milyen jó volt amikor a baba még a pociban volt, hiszen ha majd õ sír a nagy meleg miatt, az is nagyon rossz lesz.
A kispapának átadtam a kézszorítást! Kép
A nyákdugó nekem még nem ment el igazán, csak mindig marad valami a WC papíron. A dokibácsi pénteken vizsgál majd meg. Szerinte tágulok, és azért kezdett el szép lassan távozni az a bizonyos dugó.

Szilvi!
Szorítok, hogy minden rendben és könnyen menjen!
Aztán értesíts minket a nagy eseményrõl! Kép

BSzilvi!
Igen, egyben vagyok! Kép
Sok boldogságot nektek, és sok-sok tejcsit Petikének.
Írj mailt ha van idõd, és küld a képeket. Bár anélkül is elhinnénk... Kép

Névtelen K.!
Nézd meg légyszives itt a babaneten az ismerjük meg egymást témáknál, a Kata007 képei topicot. Van ott UH-os képem, ami talán Téged is megnyugtat. Dóri babám már a 37. hetet tapossa a pocimban... KépKépKép

Hát azt hittem mire a végére érek, már tudom, hogy mi van Zsunyával. Gondolom babázik, és nagyon-nagyon boldog. Ugye lányok???? KépKépKép

Kata (37.)

KépKép

KépKép
kata007

Na ezt sem fogom megérteni: hogy lehet, hogy azonosító nélkül is be tudtam lépni? Naja, azért örülök, hogy összejött!

Már napok-hetek óta figyelem a fejleményeket több-kevesebb rendszerességgel. Mindig mire mondtam volna valamit, összeomlott a rendszer. Hátha ma több sikerem lesz.

Lenne néhány kérdésem, amit nem egészen értek: az aláírásotok alatt mindig fel van tüntetve a hetek és feltehetöen a napok száma. Ez a baba életkorára vonatkozik, vagy a 40 hetes terhességre?
Én még nagyon az elején járok a legtöbb kismamához képest: a baba most tölti a 12. hetet, vagy másképpen ez a 14. hét a 40-böl. A mozgolódást még nem érzem, sajnos, csak azt tudom, hogy a baba nö, mert idönként nyilal a hasam vagy széltében, vagy hosszában. Egy héttel ezelött már 7,2 cm volt a lábacskái nélkül. Annyira jó az itteni UH-gép felbontása, hogy még laikusként is mindent jól ki tudtam venni rajta: látszottak a bordái, a gerince, a kis kókuszdió fejében az agyféltekék, a lábujjai, a szaporán verö kis szíve.
Az elsö UH-n 8 hetes volt. Akkor 3,8 cm volt. Éppen durmolt, amikor mi rákapcsolódtunk a "babykukucskálóra". A doki azt mondta, hogy ebben a korban már van a babáknak egy bioritmusa: 20 perc alvás és 20 perc ébrenlét váltja egymást. Az én picim nekünk oldalról volt. Éppen durmolt. A kis fejét a mellkasára fektette. A doki egy kicsit megnyomkodta a hasamat, erre ö felriadt, felkapta a fejét, az egyik kis kezével fejbevágta magát, felénk fordult (ki lehetett már az arcon a szemgödröket, orrot, stb.) venni, gondolom megmondani nekünk a véleményét, aztán hátat fordított, visszarendezte magát a kiindulási helyzetébe és folytatta onnan, ahol abbahagyta. Olyan nagyszerü élmény volt, azóta minden barátunkat ezzel traktálom, éppen úgy, ahogy ezt most veletek is teszem.
Remélem nem untatlak titeket nagyon, csak olyan ritkán van lehetöségem beszélgetni valakivel, aki maga is hasonló cipöben jár!

Mifelénk egyébként nem mérnek AFP-t, mert azt mondják, hogy felesleges. Az AFP egy becsült érték, nem ad pontos és megbízható eredményt, amire szolgál - pl. a nyitott hátgerinc kiszürésére -, azt manapság egy jó felbontású UH-val egy jó orvos képes felismerni. A "rossz" AFP tehát nem feltétlenül jelent valamit, felesleges nyugtalankodás. Remélem, hogy a doki tudja mit beszél, mert sokakhoz hasonlóan én sem szeretnék egy nagyon beteg babát.

Azt hiszem több bontásban írok, mert egyben túl hosszú lenne. Ugyen nem haragszotok a fecsegésem miatt, vannak dolgok, amik egyszerüen kikívánkóznak belölem.

Mindjárt jövök!

Barbara
bmaass

Kata
Koszi megnezemKép

Azt hallottam,hogy nagyon nagy meleg lesz ezen a nyaron,mostmar kezdek izgulni mi lesz velunk!

Cupppp,Krisztinka/21+3/
krisztinka

Szija nalunk BarbaraKép

Krisztinka
krisztinka

Elöször a kommentárok:
Csipkebogyó: 1300 km. Nem kevés, de nem lehetetlen. Én 1000 km-t ingázok, pünkösdkor is azt tervezzük. Nem vagyok nagyon lelkes, de ez van. Én szokva vagyok ekkora távolság egyben tröténö levezetéséhez. Annak, aki viszont még nem vezetett le egyedül egyhuzamban ilyen nagy távolságot, nem biztos, hogy most a legjobb ezt elkezdeni. Ez persze egyéntöl függ: ha jól érzitek magatok és biztos vagy a dolgodban, vagy esetleg meg tudsz valahol ismerösnél pihenni, akkor vágj nyugodtan bele. Lelkiekben fel kell készülnöd a különféle útszükületekre, sebességkorlátozásra, idöjárási viszontagságra. Ha ezzel is rendben vagy, akkor már csak egy nagyon biztonságos, müszakilag megbízható járgányra van szükséged. Nincs is ugyanis rosszabb, mint valahol félúton egyedül segítségre várni. Tapasztalat, pedig értek egy kicsit az autókhoz!
Vonatról nincs nagy véleményem. Az ember egy halom idegennel ül egykupacban. Vagy rendesek, vagy nem. Kényelmetlen, gond a cipekedés, és föleg drága! Én félnék vonaton egyedül utazni, olyan rosszak az eddigi tapasztalataim. De nem akarlak megijeszteni!
Repülö: chek in/ chek out. Az sem éppen olcsó, viszont nem tudom, hogy a gyorsulás milyen hatással van a pocaklakóra. Nagy elönye, hogy viszolnylag gyors.
Én személy szerint ha nem autó, akkor alternatív megoldásként a buszra esküszöm. A cuccolást odáig sem lehet megúszni, de annyi baj legyen. Legrosszabb esetben csak egy kellemetlen ember ül melletted. Ha szorosan vannak az ülések, mint az Iveco buszban, strapás. Egy hete próbáltam. Viszont általában éjszaka megy, amikor úgyis aludnál.
Minden közlekedési eszköznek megvan az elönye-hátránya. Talán meg tudnád egy barátoddal/barátnöddel szervezni, hogy kísérjen el. Ketten autóval már nem lehetetlen.

Halacska: szerintem a hasszúrás egy normális állapot. Én ezt érzem, amióta kicsit nagyobb a baba. Vagy a köldökirányba, vagy keresztbe szúr a pocakom rövid ideig. Szintén napjában többször.

mj: honnan mész Münchenbe? Bocs, ha nagyon indiszkrét vagyok, csak abban bíztam, hogy hátha te a közelemben laksz.

Folyt. köv.

Barbara
bmaass

Sziasztok!

Zsunya!!! - hát megtörtént végre ?? Kép Kép Irigykedem ám Kép

Mi sajnos nem változtunk. Méhszáj zárva, jóslófájások vannak - de most annyira vizes lettem, hogy ma reggel voltam vérvételen mert toxémia gyanús vagyok... Most 6-ra meg UH-ra megyünk... én inkább szülni mennék...
Holnap meg CTG és belgyógyászat- vérnyomás ügyben...

Csilla1-rõl tudtok valamit?
Szilvi? Kata? Ti hogy áltok?

Kezdem elveszteni a türelmem... Ti nem?

Pusz Dojika 37+6

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Jaj, K.
ezt csináltam én is végig két hete, sõt nekem még hümmögött is a dokim, a hathetes ultrahangon csak petezsák volt. Egy hét múlva mentem egy másik dokihoz, ahol még hallottam is a szívdobogást. Tudom, milyen szörnyû érzés, én alig bírtam ki az egy hetet, de most annál boldogabb vagok.
A Kata007 képein kívül (amitõl én kezdtem megnyugodni, köszi Kata...) tegnap volt egy babanetes link is valakitõl amelyik ultrahangos képekhez vezet, próbáld meg azt is.
És persze szorítunk...

Ja, a hízásról annyit, hogy én az elsõ babámmal 20 kiló plusszal mentem szülni - bár nem volt feltûnõ, de 13 lement a szülésnél és amikor betöltötte gyerkõ a két hónapot már egy deka plusz sem volt. Igaz, a terhesség végén sódiétán voltam, sok kefírt és Hamletet ettem.

Most majdnem 8 hetes vagyok, még nem mertem mérlegre állni, de már nõ a pocakom, sajnos nem hiszem, hogy a terhesség, inkább a zabálás miatt. De a szekrényt is megenném.
Kisvakond
kisvakond

Szia Barbara!Kép

A nevünk alatt a 40 hétbõl a már letöltöttet jelziKép Tehát nem a baba éltekorátKép Nem traktálsz a történettel, én szivesen elolvastamKép Jó részletesen leirtad, jó megfigyelõ lehetszKép Viszont biztos vagyok benne, hogy a legközelebbi UH-on már sokkal jobban fogsz látni mindtent. Én már azt a beszámolót is váromKép Honnan irsz? Az biztos hogy nem Mo-ról ha nincs nálatok AFP.Kép

puszi
sasha
19+0

Kép
sasha

Zsunya!
Hajrá! Kép Várjuk az eredményt!!

Csilla
Már biztos te is babázol Kép

Zita
Tudtommal az átlagosnál több magzatvíz nem jelent semmi rosszat. (de lehet hogy rosszul tudom) Anyámnak a húgommal volt ilyen, és azonkívül, hogy szerinte akkora volt mint egy ház, semmit nem jelentett.

Sasha
Az enyém csak akkor mozog, ha én nyugton vagyok. Én is úgy éreztem, hogy szépen ledöglöttem tv.t nézni elengedtem magam, és nem csak koncentráltam (mert persze ha figyelsz akkor sosem csinálja, már most milyen makacs). Eleinte olyan pici volt, hogy nem is tudtam, hogy most ez õ volt vagy nem. Mintha csikizne belülrõl, aztán késõbb persze bedurvult. Mostmár biztos neked is hamar bejelentkezik. Hello Mami Kép

Gumicukor
Súlyban ugyanaz. Remélem rajtam is marad valami a végére. Ha-ha nem vagyok egyedül Kép

Lépcsõzéshez: Én pl. azt hallottam, hogy a nagy széles mozdulatoktól beidulhat a szülés. Pl. ágynemûk áthúzása. De ezt minden tudományos alap nélkül mondom, ez amolyan babona, de ki tudja lehet hogy van alapja (állítólag falun szokás).

Képzeljétek, tegnap átadták nekem a helyet a 7-esen. (Ez már önmagában meglepõ) Mostmár elhiszem, hogy látszik rajtam. Persze egyedi eset volt. Én meg már kezdtem elbízni magam. Nem is a fárdtság miatt, csak mindig tökre félek a tömegben, hogy összenyomnak, belémkönyökölnek.
Ma kb. 2 órát mászkáltunk a húgommal a MegaToys-ban, de meg tudtam állni és nem vettem egy csomó mindent. de kinéztem mindenfélét. A kispapa biztos nem bírta volna ki ezt a megpróbáltatást.

Kata
Vagy még? Vagy már ne is kívánjak kitartást Kép?

dec8 (21+2)
dec8

Kisvakond,

Azért a szekrényt mégsem kéne...Kép Bár én még nem kóstoltam...
Vásárlásügyben meg jelentkezem ám, holnap reggel megyünk UH-ra 10-re, utána elviszem a páromat a dolgozóba és dél körül arra járhatok feléd...Kép
Vagy ha nem jó holnap ,akkor pénteken csak még nem tudom pontosam hánykor repül a férjecském Malajziába és elõbb szeretném összekésziteni.

Lányok,

Lehet terhesen napozni? Ma kertészkedtem az erkélyen és olyan dögmelegem volt, hogy majdnem elolvadtam. És nem lenne baj, ha azért egészséges szinem lenne. Szóval ha nem is fürdõruciban, de ujjatlan topban - shortban ugye ki-ki lehet egy kicsit terülni a napocskára? Kép

Hizástéma

Én is azok közé tartozom, akik vékonyan kezdték , 52,5 kg-ról indultam és most 58kg vagyok. Szóval nem vittem túlzásba a hizást. De egyetértek azzal, aki azt irta, hogy az a lényeg, hogy a Babuci jól fejlõdjön a többi nem számit. Persze azért zabálni sem muszáj.

ParaZita

Terhestorna kazit láttam például a Váci úti Brendon mellett levõ Kismami boltban. De gyanitom, hogy a nagyobb videoboltokban mindenhol van.

Dió,

Én is Debrecenbõl származom Kép, de majdnem 9 éve Pesten élek, és már az Anyu is itt lakik 2 éve.

Nyuszi
28+2 (a napot délelõtt elirtam Kép )
Nyuszi

Szia Barbara!
Nagy áldás lehet, hogy nálatok nincs AFP én átbõgtem miatta egy éjszakát feleslegesen, és még a szerencsések közt vagyok.
Várjuk a folytatást.

Csipkebogyó
Szerintem levezetni 1300 km-t egyébként is sok nemhogy babával. Én rengeteget vonatoztam (Norvégiában tanultam) és azzal minden ok. volt. Az Intercity meg az Eurocity olyan mint a repcsi. Az Eurocity Expressz meg még marha gyors is (No-ban van, mert én voltam vele Hamburgig). Csak Bécs és BP. közt volt szar, ugye a MÁV az már más, de az nincs egy óra.

dec8 (21+2)
dec8

Sziasztok,

Edina,
Hat persze csak akkor mar nem kismama talalkozo hanem anyuka talalkozo lenneKép)))

Kata007,
Hat igen en is tartok a forro nyartol nagy pocival,de tavaly nyaron amikor a noverem szult nagyon meleg volt meg jo darabig es mivel ott voltam nala 1 honapig (Kulfolden el es ikrei vannakKép)))egyfoytaban szakadt rolun a viz.Rola meg dupan allitolag a szoptatas miatt.Ugyhogy senkinek sem lesz egyszeru dolga ,de ezek a kis csoppek mindent megernek...

Gumicukor,Dec 8
En is csatlakozom hozzatok,en is varok legalabb 5kg pluszt a szules utan,hogy legyen rajtam vegre egy kis husika isKép)

Szerintem valami front kozeleg mert kezd fajni a fejemKép((
Puszi
Kataa
16+1

Kép
Kép
kataa

Nekem is kezd fájni a fejem (kb. egy órája érzem, hogy nem lesz jó) Nálam ez hidegfrontot szokott jelenteni. (megjegyzem a hétvégén semmi bajom nem volt a fronttól)

dec8
dec8

Megpróbálom gyorsan összefoglalni az elsö 12 hét eseményeit:
Én és a férjem 8 éve ismerjük egymßast, és kölcsönösen elsö szerelmei vagyunk egymásnak. Pontosan két éve házasodtunk össze, 3 éve költöztem ki hozzá, elötte távkapcsolat. Úgy terveztük, hogy az egyetem végére, a diploma mellé jól jönne egy kis csibész. Igazság szerint talán nem ez volt életem legnyeröbb ötlete, de én már annyira szerettem volna babát és annyira irígykedtem másokra, akiknek már volt, hogy nem lehetett velem egy halasztásról beszélni. Gondoltam, biztos eltart egy darabig, míg összejön. Anyukámtól kaptam egy ameriaki minimikoszkópot, akkora, mint egy púderesdobozka. Azzal lestem minden nap a nyálmintáim: ha rögös, nincs fogamzás, ha pálmalevél, ovuláció. A párom aggódott, hogy ennyire tudományosan akarom a témát megközelíteni, de hát én ugye tudni akartam az ovuláció idöpontját.
Summa summarum: alig kezdtünk bele a családépítésbe (idén január), már terhes is lettem (február 15). Akkoriban jártam a diplomamunkám gyakorlati részének a végén. Nehéz volt a laborban a két utolsó hét: naponta 14 órát álltam és bogarásztam a szebbnél szebb, de cseppet sem veszélytelen baktériumaimat (pl. streptococcen). Nagyon igyekeztem, hogy tempósan el tudjam hagyni a terepet, nehogy összeszedjek valamit. Mivel az én ciklusom az elsötöl kezdve hajszál pontos, mindketten biztosak voltunk benne, hogy mit jelent a késés. Jöttek az általatok is ismert mensi-görcs szerü alhasi fájdalmak, de semmi más. Két hét múlva elkezdtek fájni a melleim, csak nöttek és nöttek, kieresedtek, megváltozott a böröm, szorulás, miegyéb, az összes tünetet produkáltam, ami ilyenkor szokásos. Nem bírtuk tovább a bizonytalanságot, vettem egy tesztet az egyetemre menet. Az izgatottságtól azonban vagy további 8 órát nem bírtam pisilni... Du., amikor már egyedül maradtam a laborban, elvonultam alkotni: vittem a tesztet, meg a laborból egy müanyag steril petricsészét, más nem lévén. Így született meg a 2 csíkos eredmény! A párom otthon vegyes érzelmekkel fogadott a hír hallatán: örült is, meg nem is. Ki fog pénzt keresni, költözés, kelengye, féltékenység, hogy a baba miatt nem fogom már úgy szeretni, mint annakelötte. Butaság! Imádom öt!
Nekiálltam volna írni a diplomadogámat, de ekkor értem az állandóan hányingeres és álmos fázisba. Már nem tudnám megmondani, hogy ki írta, annyira nem voltam magamnál. Egyszerüen leküzdhetetlenek voltak a koncentrációs zavarjaim. A prof szidott is a munkáért, nem tünt túl elégedetnek eddig, sajna, pedig nagyon igyekeztem... Még a védés hátra van! Itt kerülgetem a gépet, nehogy le kelljen ülni felkészülni. Inkább elmosogatok, fözök, takarítok, nézegetem a balkonládában a 10 retkemet... Akkor vetettem el a magokat, amikor megfogant a baba. Eddig a baba a nagyobb! :-)
A barátainknak elküldtük az elsö UH-képet. A srácok közül nem mindenki jött rá, hogy miröl is van szó, pedig a levél elég célzatos volt. A zeneszerzök mind egy szép nagy fülre asszociáltak...
Szüleink az egészröl nem sejtettek semmit. Ápr. 23-án aztán leadtam a müvem. 2 nappal késöbb az anyósomék kocsijával elindultunk hazafelé. A történet innentöl kezdve lesz csak igazán pikáns, kíváncsi leszek a véleményetekre:
5 naposra terveztük az utat egy családi ebéddel vagy vacsival tarkítva. Ez a családi összeröffenés a 2. napra, szombatra esett. Aznap volt anyósom szülinapja is. Megkajáltunk, kiosztottuk az ajándékokat és amikor mindenki elégedetten hátradölt emészteni, elöhúztuk az UH-képet és átadtuk az anyósomnak. Ö persze rögtön kitalálta, hogy mi van rajta és elsápadt. Apósom ugyanígy. Egyedül csak az én családom tört ki üdvrivalgásban, lévén mindahányan orvosok (anyám pl. gyermekorvos). Anyósom alig tudta tartóztatni magát, a keserüség és a csalódottság gyorsan utat tört magának. Amikor aztán az utat folytattuk és ismét a kocsiban ültünk, nekiállt engem szapulni: hogy hogy gondoljuk? Felelötlenség! Manapság 40 fölött sem gond gyereket szülni! Mi az, hogy nem kértük ki a véleményüket, mikor lenne itt az ideje. Mi az, hogy ök nem tudták meg sokkal korábban, mint az én szüleim, amikor ök egyenrangúbbak. Én csak megtürt, beházasodott, pénzéhes, lusta, dolgozni nem akaró, keleteurópai ... vagyok, stb. Órákon keresztül ment a szidásom, a férjem persze velem értett egyet, célunkhoz érve átpakoltuk a cuccaink az anyámék kocsijába és az ö szüleit Isten nevében haza küldtük. Azóta adásszünet. Kérdeztem még akkor az anyósom, hogy az unokáját ezek szerint meg sem akarja ismerni, erre csak annyit mondott: "Nem hagyom magam zsarolni, a gyerek nem tehet róla!"
Én azóta emésztem a történteket több kevesebb sikerrel és nyalogatom sebeim. Anyósomról csak annyit, hogy intelligens, de a sorsával nagyon elégedetlen, önzö asszony, aki a saját bátyját, a férje testvéreit és karácsonykor a saját lányát is kitagadta. Most már nincs a férjén kívül senkije.
Itt mifelénk nagyon nehéz idegenként talajt fogni, beilleszkedni, elfogadtatni magát, de ha az ember még emellé gyereket is szül, az mßar kész Istenkísértés. Innentöl az embert emberszámba sem veszik többé.
Minket mindezek a társadalmi elöítéletek nem izgatnak, a barátaink velünk örülnek és igyekeznek tölük telhetöen segíteni nekünk. Mi várjuk nagyon a babát és reménykedünk, hogy egészséges lesz, mert miért is ne lenne. Csak telne gyorsabban az idö! Még 6 hónap! Megöszülök a várakozásban! A pocakom már elég nagy, de még nem érzem a mozgását. Legszívesebben én is beszereznék egy UH-masinát, hogy láthassam mindig a babánkat.
Azért fö rendesen a fejünk, mert tényleg muszály költöznünk, 25 m2 kettönek is kevés, nemhogy háromnak. Nagyon nehéz lakást találni elfogadható árfekvésben. Nekem nem is szabad a párommal menni, mert ha meglátják a hasam, ugrott a lakás.
Állást is kéne nyárra találnom. Valami nem túl megerlötetöt, ahol egy kis pénz folyik, hogy legalább egy picit be tudjak vásárolni a babának. Talán sikerül magam elsütni az egyetemen, máshol még annyira sincs esélyünk így kettecsként.

Hát ennyi a mi történetünk eddig, kíváncsi lennék, hogy nálatok milyen volt a fogadtatás.

Kellemes napot mindenkinek (itt hideg és esös, a napot tavaly láttuk utoljára), a szülészeten szenvedöknek kitartást kívánok, születendö gyermekeikhez sok boldogságot és türelmet!

Remélem nem voltam nagyon uncsi!

Barbara
bmaass

Barbara!

Busz?????????????? Épphogy fel lehet állni! A szûk folyosó ami van a székek között azon végig sem lehet menni mert mindenhol könyökök és lábak lógnak ki.. brrrrrr. Többnyire van rajta WC- de az a bagósok helye általában. Vonaton viszont körbeutaztam olaszországot és csak +++++++ véleményem van. Nem mindig zsúfoltak a fülkék. Legötbbször üres fülkében utaztam. Ha meg hálókocsissal jössz ott meg max 2 személy. Mikor mi a párommal be szerettünk volna menni egy hölgy mellé a hálókocsis fülkébe õ azt mondta hogy én mehetnék, de a páromat nem engedi be mert férfi. Kész ennyi!!!!!

puszi
sasha

Kép
sasha

Barbara!

Bocs az elõbbi nem neked ment, hanem CsipkebogyónakûKép

Ehh, megmondom õszintén nem irigylem az anyósodat. Azt hittem, hogy ilyen anyós csak régen volt...Kép
Anyósom és Anyukám (és persze a Nagypapik) mind már 1 jó éve kérdezgetik hogy mikor jön már az unoka??? Az unoka most már a pocimban, mindenki örömtáncot járt mikor megtudtákKép És mi az hogy 40 évesen is lehet szülni? Igaza van lehet, de mire várnál? Ja mindehhez hozzátartozik, hogy most áprilisban töltöttem a 23-at!!! Te mennyi idõs is vagy? Tudom illetlenség, de a leirtak alapján 24 évesnek saccollak, amikor is már lelkileg is érett valaki anyának. (persze embere válogatjaKép)
Kitagadta a lányát???? Jézusom! Van szíve az anyósodnak? Ahogy kiveszem, nincs.

Fel a fejjel Barbara!Kép Mikor meglesz a baba kenyérre lehet majd kenni, mivel nem csak az õ unokája, hanem a te gyermeked és a szüleid unokája is egyben.
Személy szerint amilyen forrófejû vagyok biztos nem akarnám látni többet! De ez én vagyok.

Minden jótKép
sasha

Kép
sasha

Barbara
Nem talalalom honnan is irsz!!??Mostmar nagyon erdekelne!!
Az anyos temahoz lenne hozzaszonivalom de a topic nam alkalas ra,lenyeg az,hogy ezt a babat mar nem is fogja ismerni pedig mindossze 2 hazra lakik tolunk!!!!
A ferjednek nagyon alacsony a jovedelme amiert neked kell penzt keresned??Biztosan nagyon boldogok lesztek a picivel ha nemis lesz konnyu az anyagiak miatt.Hidd el idehaza is eleg rosszak a kilatasok,mi a 3. babat varjuk es meg mindig berelt lakasban lakunk,hol van meg az epitkezes!?
En szemlyszerint orulok,hogy ilyen reszletesen irsz mert latszik,hogy nyitott vagy az emberek fele es ez jo.En is jonnek surubben de en egy del afrikai hajcsar beosztottja vagyokKép

Penteken Uh-ra magyunk mar naggyon izgulok kivancsi vagyok beigazolodik-e a megerzesem a baba nemevel kapcsolatban!!

puszi Krisztinka/21+3/
krisztinka

Kisvakond!

Az elsö hetekben a falat is, söt a férjemet is meg tudtam volna enni. Alig áltam fel az asztaltól, már megint éhes voltam, vagy aludni akartam és csak utána voltam éhes. Imádom a mogyoróscsokit, de azóta hogy terhes vagyok, teljesen hidegen hagy. A hal most nálam a menö, de drága. Ha rámtör a falhatnék, répát vagy almát rágcsálok. Az eslö 12 héten 2 kg-t szedtem fel. Egy hete viszont nem kívánom már annyira a töldet, a vaniliás keksz az új favorit. Ennek megvan az a hátulütöje, hogy jó sok felesleges kalóriabevitelt jelent, de boldoggá tesz. Lelkiismeretem megnyugtatására azért megettem közben 2 almát is. Most a hal jön bele a sütöbe, aztán a pocakban szolgál majd átmeneti társaságként.
A sóval én is igyekszem vigyázni, pedig én mindent nagyon sósan eszek. Most az én megítélésem szerint ízetlenül fözök, annyira csínyán bánok a sóval, a párom, aki nem szereti annyira sósan, ö lelkes.
A kekszért megy a közelharc...
Most megyek letusolni, elcsattogok a postára, aztán hazafelé benézek a közelünkben felfedezett second-hand kismamaboltba. A biztonság kedvéért nem viszek magammal most pénzt, nehogy rámtörjön a bevásárlási láz.
A retkeim nem lettek azóta lényegesen nagyobbak.

Kicsit bosszantó, hogy amióta terhes vagyok, olyan érzékeny a mellem, hogy majd' megbolondulok. Minden úgy csiklandoz...

Kedves Sasha!

Tényleg nem kishazánkból írok, hanem a festöi Németország egyik legbarátságtalanabb csücskéböl, a svábok fövárosából, a Mercedes és a Porsche (Neoplan szintén) szülövárosából, Stuttgartból.

Tegnap egyébként átugrottunk Svájcba (St. Gallen)egy operaelöadásra: Janacek: Jenufa. Nagyon jó volt. A babának az elsö felvonás nagyon tetszett, vagy éppen nem, nem tudom, de nagyon húzogatta a pocakom. A 2. felvonás, amikor Jenufa egy hetes csecsemöjét megöli a nevelöanyja ill. a 3. felvonás, amikor Jenufa esküvöjének napján elökerül a csecsemö holtteste, nagyon csendes volt a picim. Talán vette a lapot.

Megyek, mert hajt a kíváncsiság! Megpróbálom az elöbb kiszúrt magányos napsugarat begyüjteni!

Barbara
13+5
bmaass

Kedves Sasha!

Jaja, az anyósom elég problémás és mivel én is forrófejü vagyok, osztom a véleményed, miszerint lehet, hogy meg sem fogja ismerni az unokáját. Én nagyon derüs és megbocsátó természet vagyok, de vannak dolgok, amit egy életen át nem felejtek el. Ezek a sértések - mert máshogy nem nevezhetem öket - ebbe a kategóriába tartoznak. Ez persze nem zárja ki, hogy néha barátságosan összefussunk, de vége a nagy bizalomnak részemröl, részéröl pedig a jelek szerint erröl eddig még szó sem volt. Nem szeretném, hogy a gyermekem úgy járjon, mint én a magam idejében. Az anyám szülei utálták az apámat és az apám szüleit. Én valahányszor náluk voltam, mindig ezt kellett hallgatnom, így az apád, úgy a családja. Erre semmi szükség még egyszer a családban. 20 évet invesztáltam abba, hogy a nagyszüleim az apámat egyenrangú félként kezeljék, emberszámba vegyék és egyszer egy évben, karácsonykor le tudjanak vele is ülni egy asztalhoz és kedélyesen el tudjanak csevegni vele is. Most 25 éves vagyok.
Egyébként már 18 éves korom óta gyereket akarok, nagyon készültem lelkiekben az anyaságra. Igyekszem is beváltani reményeim, és a szüleim ill. nagyszüleim által elkövetett hibákat nem elkövetni. Remélem nem megyek majd nagyon a gyermekem agyára. Szeretnék az anyja mellett a bizalmasa is lenni. Nekem nem volt soha senkim, akiben megbízhattam, mindent magamnak kellett egyedül feldolgoznom. Most ketten vagyunk, a férjem és én. Mindketten hasonló élményekkel nöttünk fel, ezért is tudunk egymásnak ennyi szeretetet, gyengédséget és melegséget adni.

A hal már a sütöben figyel!

Szerintem a dokim nagyon szórakozott. Azért választottam, mert ö is magyar, de nem hajlandó magyarul beszélni. Imádja a gyerekeket, de nem vagyok egészen biztos benne, hogy mindenre gondol. Mivel anyám gyerekorvos, kicsit érzékenyebben reagálok ezekre a dolgokra. Talán majd Pünkösdkor bedugom a pocimat az otthoni orvosomhoz is. Szegény, ott is csak 2x voltam. Orvos családból származva sok az elöítéletem, a szüleimen kívül nem bízok senkiben. Ök viszont nem veszik a betegségeket elég komolyan és meg a gyógyszeres kezelést nem, tehát kvittek vagyunk.

Megyünk a postára!
Pedig mostanra lettem pont éhes! Már olyan jó illatok jönnek a sütöböl!

Barbara
bmaass

Kata
Most megtudtam nezni az oldalatokat.nagggyon jo lett,teccikKépKépKép
puszi Krisztinka/21+3/
krisztinka

CsajszikKép
Gondom van,segitsetek pliiiz!!!!
van valaki aki nagyon ert a Gyes,Gyed munkaviszony temahoz????Irnek maganban mert ma derult ki,hogy nincs rendben valami es lehet,hogy egy petakot sem kapok majd!!

Nagyon koszi
Krisztinka
krisztinka

Barbara!Kép

KépKépKép Majd jelntkezz posta után, kiváncsi vagyok milyen lett az a hal. Olyan sokat hallottam már felõleKép

Én is megyek el, Anyósom haját festem be.Kép Az nem tart sokáigKép Majd még jövökKép

sasha
190

Kép
sasha

Gondolom rájötettek hogy nem 190 hetes vagyokKép

sasha
19+0

Kép
sasha

Lányok!
Bocs a kérdésért, de teljesen tanácstalan vagyok. Ti mennyire adtok a babonára a vásárlásánál? Nekem még visszavan 3 hónap, de most végkiárusítás miatt leárazás van az egyik itteni bababoltban (veszprém), s hát szívem szerint vásárolgatnék.
Ja, a kismamariogató oldalt többet nem olvasom, mert megriogattak.

Ha valamilyen zenére sokat rúg a bauci, az azt jelenti, hogy szereti, vagy azt, hogy nem? Mit gondoltok?

Barbara!
Sajnálom, hogy anyósod nem örült, de lehet, hogy csak félkékeny (nem rosszindulatból mondom). Én is úgy gondolom, hogy a picur születése után imádni fogja. Van, akinek a párja nem örül addig! (szerencsére nem az enyém, de tudok ilyenekrõl)

Bringa (25+1)
Névtelen

Krisztinka!

Cím: bmaass@doublebass.de
Arra az esetre, ha lenne kedved az anyós-témát velem kivesézni...

A párom elugrott egyedül a postára, mert elfecsegtem az idöt. Ha visszajön, elballagunk a baba-mama boltba. Addigra a hal is elkészül, talán. Hogy is volt azzal a zamatos szekrénnyel, Kisvakond?

Közben az a kandi napsugár is leszökött. Ilyen disznóságot. Mi lesz az én habfehér börömmel?

Tisztára bele vagyok bolondulva a görög nevekbe. Thalia szörnyen tetszeik, de nem büntethetem szegény gyereket ezzel. Vagy igen? Úgy szeretnénk, hogy egy magyar és egy német keresztnevet kapjon a pici.
Egyébként papás szülés lesz. Van valakinek közületek tapasztalata, hogy hogy zajlik az ilyesmi?
Anyám megnyugtatott, hogy a családra jellemzö a gyors foganás, általában már az elsö, de legkésöbb a második próbálkozásra bejön. Na, ebben teljesen igaza volt, szerencsére. Azt kívántam szilveszterkor, hogy jövö karácsonyt már hármasban ünnepelhessük. Ha minden rendben megy tovább, meg is lesz. November 9-re vagyunk kiírva.
Egyenlöre még nem néztem ki kórházat, orvost, kismamatornát, egyéb ilyesmit, pedig el kéne kezdenem.

Miért kell felétek az embernek CTG-re menni?

Megyek halat lesni, hátha a símogató tekintetemtöl gyorsabban sül!

Barbara

Barbara
bmaass

Krisztinka!

Az áprilisi Kismama magazinban (neten is elérhetõ asszem a noklapja.hu oldalról, ha minden igaz) részletesen le voltak írva a Gyes- és Gyed-del kapcsolatos tudnivalók.
De nem tudom, hogy tudod-e használni, azért keress rá.

Bringa (25+1)
Névtelen

Krisztinka!

Nem valami jó hír! Ha írsz priviben, megadom az anyám e-mail címét, ö terhességi tanácsadó és azt hiszem jól kiismeri magát a pénzszerzési taktikákban.
Fel a fejjel, igyekszünk segíteni!

Barbara
bmaass

Bringa!

Szerintem vásárolj, de ne vidd túlzásbaKép Ezt nem babonából mondom, hanem azért, mert 3 hónap alatt lehet máshol is olcsó és jó dolgot találni, meg aztán hamar kinövi a baba õket max 1-2 hónap és el lehet tenni, vagy ajándékozniKép Anyósom szerint kezdõ készletnek elég 6 mindenbõlKép Azért én 10-et veszek majd, mert ki tudjaKép Meg az az igaszság hogy októberben születik és a boltok most váltanak nyári ruhákra, és nekem inkább téliek kellenek majd. Szerintem ezek alapján mérlegeljKép Mondjuk augusztusban még jó meleg leszKép

Ja nem muszáj Névtelennek lenned. Ird be az azonositoba a neved, a jelszóhoz ne irj semmit és a névtelen küldeményt ne jelöld be csak küldd elKép

sasha

Kép
sasha

Sasha!

Ezt most kiprószálom. És köszke a tanácsokat. Azért is kérdeztem, mert az én családom már vett ezt-azt, mert nem bírták, a párom családja meg azt mondja, õk babonából nem.
Lehet, hogy holnap bevetem magam. Ez olyan izgi!

Bringa
Bringa

Sasha!
Kép Kép

Bringa
Bringa

Bringa
En abszolut nem vagyok es nem is voltam,2 egeszseges gyonyoru gyerekem van es most is biztos vagyok benne,hogy nem lesz semmi gond mar az elejetol fogva vasarolgatunk.Most mar szinte mindenunk megvan.Agyiko kell meg nehany aprosag de a ruckok megvannakKép
A kismam nekem is megvan de ennel sokkal bonyolultabb az ugy!!KosziKép

Barbara
akkor holnap irok maganban mert mostmar lassan megyunk haza,nagy szuksegem lett most hirtelen egy okos emberre
Koszonom elore is.

Megyek is haza

Holnap jovok akarmennyi melo is lesz igerem!!!

cupppi,Krisztinka/21+3/
krisztinka

Bringa!

Szerintem tessék kihasználni a helyzetet! Mármint az akciós témában. Biztos sokan babonásak, de én elárulom neked, hogy a fiamnál már e tervezéskor vettünk babaruhát (elsöre megfogant), utána mindig rendszeresen, 5 hónapos terhesen már megvolt a kiságya. Immár 3 éves lesz pénteken, teljesen egészséges!Kép Most is kész van már a teljes babszekrény ruhával, meg sok minden más. Néhány nagyobb dolog sem babonából nincs meg, hanem azért, mert szeretnénk kinézett dolgokat megvenni, de még kell egy kis pénz, ohgy tényleg azt tudjuk!

Barbara!

CTG-re a 36. héttöl kell járni, magzati szivhangot figyelnek. (Az NST teljesen hasonló csak ott méhösszehúzódásokat is tudják egyszerre nézni.) Kb. 15-20 percig nézik és rögzitik. Mert elöször is a magzati szivhangnak 120-160 között kell lenni, és következtetni tudnak a magzati oxigénellátottságra belöle.

Beszti
31+4

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Köszönöm a felvilágosítást!

Már nagyon haladnom kéne, de annyira jól érzem magam köztetek. Gyorsan kialakult a függöség, nem? :-)

Barbara
bmaass

Beszti! Krisztinka!
Köszi,
holnap veszek is vmit.

Barbara!
Én is függõ lettem ,bár sokszor annyi minden van, hogy olvasok csak.

Bringa
Bringa

Lányok!
Tegnap voltunk a szülésznõnél bejelentkezni. Annyira izgulok. le a kalappal minden már szült és minden szülés elõtt álló nõ elõtt! Bár nekem még messze van, nagyon kézzelfogható volt tegnap a dolog.
A szülésznõ viszont nagyon édes, most tart a 2300-ik szülés levezetésénél, úgyhogy biztos nagy segítség lesz Kép

bringa
bringa

Csilla1!
Szerintem is jol dontottel, az epidural nagyon jo. Itt nalunk a legtobb csaszart epidurallal csinaljak es nem szokott problemat okozni. Drukkolok!

Kata007!
Nem piszkos a fantaziad, szerintem ott a gond, ahol nem igy gondoljak. Mi is nagyon vartuk mar, es a jo az egeszben, hogy az elso szulesem utan kicsit fajt az elso alkalom, a mostaninal semmi problemank nem volt.
De jo, az en lanyom is eloszor harant fekveses lett es utana gyonyoruen befordult. S ez tok jo volt igy, nem szuletett hosszukas fejjel, hanem gyonyoru kis kerek fejjel. Dorika is befordul hidd el, eddig is szofogado kislany volt, most sem lesz maskent.
Nagyooooooooon jo Dori baba oldala, sikerult megneznem. Gratula es varjuk a ? helyere a kepet.

Sheila!
Gratula megegyszer! Jo volt olvasni a szules story-t.
KépRemelem talalkozunk Az elso napok..... topikban.

Robi!
Gratula a kislanyodhoz! a nagyobbik lanyom 8 eve ugyanazon a napon szuletett mint Tamara! Jo egeszseget!

Andi + Madison 47 napos
andysj

Krisztinka mail johet, nekiugrasztom anyu melohelyen a TB ugyintezot Kép

marti/na
(trilla@mailbox.hu)
martina

Kriszti, Andi!
Annyira örülök, hogy Ti is megtudjátok nézni az oldalt. KépKépKép
A kérdõjel remélem hamarosan eltûnik, bár nem sok jelét látom...

Andi!
Bíztatóan hangzik, hogy a lányod is befordult mire kellett. Remélem Dóri is így gondolja. Kép

Csilla!
A tojás azért lenne lényeg, mert az még plussz fehérje a túró mellé!
Nálam tényleg csodát tett, sõt ma azt hiszem megint ennem kell egy adagot, mert elég vizesnek érzem a lábam. Gondolom a nagy meleg... Kép

Névtelen!
Megnézted az UH képeimet????
Látod nem Te vagy az elsõ akit megnyugtatok vele. Kép

Kisvakond!
Örülök, hogy megnyugtatott! Kép Tehát nem koptattam fölöslegesen a billentyûket.. Kép

Kata (37.)

KépKép

KépKép
kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?