Új privát üzeneted érkezett!

Ilke!
Voltál tegnap elõkészítön, milyen volt?
Kato
katalinka

Sziasztok!

Martina - annyira együttérzek veled Kép

Kata007 - egy teáskanál kell egy csészébe

Ágci Kép - ez csak is Cumimanó lehet, igaz ? Kép

Csilla1 - nekem se lett könnyebb, én is izgulok, és néha olyan sirhatnékom van hogy csak csuda...

Egy kis élménybeszámoló, miért nem jelentkeztem tegnap óta...

Szép aranyos 12-10 peces fájásaim voltak úgy késõ délutántól... már ott tartottunk hogy szülünk... de este 9 után amiko már telefonálni akartam a dokinak akkor szépen elaludtam a fáradtságtól és nem szültünk...
MA reggel 7:45-re mentünk CTG-re, kiváncsi voltam mit mutat... látszik-e valami a tegnap esti buliból... na annyi, hogy a szülésznö megkérdezte: Befekszik?
Este (ha addig nem vátozik a helyzet) megyek a dokimhoz... kiváncsi vagyok ez az azóta is tartó jóslófájás sor tágított-e rajtunk...
Hát ennyi van velünk...

Pusz nektek és szorítsatok, hogy babázzunk már végre! Kép
Dojika 37+5

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Most értem haza. Voltunk UH, meg bababoltban (Kata, megnéztem a paplaméreket, köszi!Kép).
UH: minden rendben vanKépKép, egészséges, most kb. 1600 g körül van.Kép Éppen nem volt izgága (persze, mert amikor odafelé mentünk, nagyokat rugdalt (azt hittem, szétfeszíti a pocimat), addigra meg már elfáradt). Nagyon szépen látszott az arcocskája. Fejfekvésü továbbra is. Viszont ELMENT A MÉHSZÁJTÓL A MÉHLEPÉNY!!!KépKépKép Már egyáltalán nem takarja!
A doki tiszteleben tartotta a kérésünket, ugyhogy az, hogy kisfiu vagy kislány még mindig titok!Kép

Beszti
31+3

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

Vegre itt agyok ma en is.Csak ez a mai nap nem ugy kezdodott mint szokott.
Reggel mentem az AFP vervetelre,ahol is sorba kellett allni a laborba valo bejelentkezeshez,es 25 perc utan (mivel ehgyomorra mentem ,mert ugye azt mondtak a nogyogyaszaton...)sorra is kerultem,ahol megkertem a novert hogynem mehetnek-e be soron kivul mert nem vagyok a helyzet magaslatan.Szerencsere latta is rajtam es rogton behivtak,megszuratk,stb....Utana levanszorogtam a bufeig es ettem,ami iszonyu jol esett vegreKép))))
Aztan haza apotreggelimert es utana a vedonohoz,ahol elottem epp egy csomo kisbabu volt,olyan esedek voltak hogy csak naKép))Szoval ott is a szoki meresek es ugy a pesti forgalomnak koszonhetoen del fele beb is ertem a munkahelyemre.
Viszont a vedono szerint a 16.hethez klepest sok a 2,5kg hizas,es kert hogy kerdezzem meg a dokimat kell az Elevitet minden nap szednem,mert ha nem nem hiznek ilyen utemben.Szerintetek ez sok?,persze en csak 50 kg voltam,ugyhogy nalam tuti nem csak 10-12kg megy majd fel hanem tobb.

Es hat ez a meleg,mi lesz itt meg kesobb a mikor mar iszonyu nagy hasam lesz.Na nem baj az ajo hogy nektek lehet mad akkor is panaszkodni,nem akarom szegeny kispapat mindig a nyugommel traktalni,igy is kap majd elegetKép)))

Dojika,
Ezek szerint ugy nez ki Te leszel a kovetkezo?

Tenyleg jat valaki terhestornara koztetek?En mar addig eljutottam hogy vettem kazit,de meg a vieoba nem kerult bele.Mindenhol azt mondjal hogy mozogjunk sokat,de munka utan deluan inkabb csak lefekszem pihenni vagy aludni?Ti hogy vagytok ezzel?

Na megyek egy kicsit dolgozom is,..
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kato,
Igen voltunk tegnap elõkészítõn, és nagyon jó volt. A Szép doki is jópofa volt, kedvesen és humorosan mondott el mindent, így a 2 óra hipp-hopp elszálltKép. Az elõadás után megnéztük a szülõszobákat, egy szülésznõ vezetett körbe minket. Jövõ héten hérfõn lesz a következõ, már nagyon várom.

Üdv, mindenkinek, sajna most nem tudok többet írni, mert rohanok, jó kis itthonlét mi?Kép

Pusz,
Ilke 30

KépKép
KépKép
ilke

Dio!
Én is kértem ilyen vizsgálatot, és azt mondták, hogy csak nyugi, mert a 35-36. héten mindenképpen megcsinálják. Úgy is lett. Nem is kellett szóljak. Kép

Kataa, én voltam itt a kerületin (I. ker), de nem volt semmi. Még légzéstechnikát sem tanitottak. Jó hogy ingyen volt, de semmi olyasmit nem kellett csinálni amire aztmondanám hogy spec terhes torna. Ez egy nagyon nagyon ligh talajgimnasztika volt. Nem is mentem többet. Azt hiszem egy szimpla napon többet és nekem kellemesebben mozgok, mint azon a tornán.

Akartam is kérdezni, hogy volt e valaki a kórházi szülésfelkészitõn? Meg hogy mi volt, tetszett e?

Sasha!
Nyugi, vannak ilyen idõszakok. Én is néha a nagy semmin elbõgöm magam. Meg apátiába esem, meg ilyenek. Nekünk van két cicánk, és valahogy tudják, hogy mikor esne jól egy kis dorombolás az ölemben. Szóval próbálj sokat aludni, és olyasmit csinálni amit szeretsz. Én rengeteget sétáltam amig elbirtam a pocit. Kép Napi több órát. Engem ez nyugtatott meg, meg a cicák. De mindenképpen fel a fejjel. Nem tart örökké. Kép

Zsunya
zsunya (zsunya)

Sziasztok!

Tegnap próbáltam írni, de ledobott a gép Kép

A lényeg a hétvégi lakzit túl éltük, szerencsére nem kellett felrohannunk Pestre, tudjátok ettõl izgultam egy kicsit.
A babámnak a hangos zene nem nagyon tetszett, vagy lehet, hogy mégis mindenesetre akkorákat ugrált a pocimban, hogy kiültünk inkább a terasztra távol a hangzavartól.

Pénteken voltunk CTG-n elõször, ott minden rendben volt. Hétfõn meg voltunk uh.-n, a betöltött 36. héten és Vilikém becsült súlya 3300 g már most. Úgy néz ki egyik veséje picit tágabb az átlagosnál, de az orvos megnyugtatott, hogy ez fiúknál gyakran elõfordul, de nem szokott gondot okozni.

Tényleg Kata007, Martina és a többiek akik közel velem egy idõben vagytok: össze vagytok már pakolva?

Mi még nem. Lassan össze kellene csomagolni.

Üdv. mindenkinek
Norci
Norci

Sziasztok Lányok!
A tonicos recept ezidáig még nem jött be, tehát itt vagyok a 40. héten és 4. napon.Délben voltam CTG-n, majd a Doki is megvizsgált és még mindig semmi változás.Az egy újjnyi maradt.
Mondtam neki, hogy már nagyon szeretnék szûlni és erre azt mondta, hogy csütörtökön felvesz a korházba.Tudom, sokan úgy vagytok, hogy inkább otthon várjátok ki az idõt, de ez nekem legalább valami változást jelentett ez.
A kislányom neve Viktoria és pont passzolna, ha gyõzelem napján születne 9-én.

Dojika!
Szorítok Neked ! Teis szoríts nekem!
Szilvi
Szilvi

Sziasztok Lányok!
A tonicos recept ezidáig még nem jött be, tehát itt vagyok a 40. héten és 4. napon.Délben voltam CTG-n, majd a Doki is megvizsgált és még mindig semmi változás.Az egy újjnyi maradt.
Mondtam neki, hogy már nagyon szeretnék szûlni és erre azt mondta, hogy csütörtökön felvesz a korházba.Tudom, sokan úgy vagytok, hogy inkább otthon várjátok ki az idõt, de ez nekem legalább valami változást jelentett ez.
A kislányom neve Viktoria és pont passzolna, ha gyõzelem napján születne 9-én.

Dojika!
Szorítok Neked ! Teis szoríts nekem!
Szilvi
Szilvi

Bocsi a dupláért!
Szilvi

Sziasztok!

en is ma voltam ctg-n... azt mondta a szuleszno hogy nem varjuk meg a juni elsejet, halistennek, bar a dokim meg a jovo heten szabin lesz, szoval meg 1 hetet egyben, aztan meglatjuk.

elkezdtem vizesedni, es a vernyomasom is magasodik Kép
azert ez nem jo...

most is kemenykedik...
m
martina

Sziasztok!

Dojika, igaz. Ez a Máté baba már nagyon kíváncsi!Kép Csak gyõzzétek majd visszafogni a továbbiakban! Nagyon drukkolok. Sokat gondolok rátok, biztos minden rendben lesz!

Szilvi,
mi nem ismerjük egymást, de hadd mondjam nyugi! Tudom ez nem igazán megnyugtató ilyenkor, de a babucik nagyon jól tudják mikor kell nekik megszületni! Én is túlhordtam 10 nappal, és el tudom képzelni mennyire izgatott vagy, de eljön az ideje. Ebben a szép idõben sétálj, ha tudsz lépcsõzz, bár én a kórházban naponta többször is ezt tettem mégis már azt hittem, soha nem jön el a gólya! Persze decemberben!Kép
Kitartás!

A többieknek jó pocakosodást!

Kép
Ágci

Sziasztok!

Dec8!

Nem még mindig nem érzem hogy mozognaKép De még bélmozgásaim sincsenek hogy azt higgyem..Kép

Dió!

Aranyos vagyKépKépKép Ma jobb a nyügimKép Találkoztam a barátnõmmel és elmentünk csavarogni a közeli piacra, beültünk a mekibe egy fagyira, eljött velem a dokihoz, kidumáltam magamból a bajom és most jóKép Lehet hogy a sok pasi volt a bajom, mert hogy én 2-vel élek együttKép

Zsunya!

Imádok fagyizni egy barátnõmmelKépKépKép De sajna nem mindig ér rá tudod Õ dolgozikKép

Ma voltam 'megint' dokinál és minden rendben. A picurka szivét csak 5 perc után találta meg, valószinü mindig oddébb uszott, vagy nem tudom mi voltKép
A 8. hét óta hiztam 4 kg-ot. Szerintetek???? Az sok????

puszi
sasha
19

Kép
sasha

Sziasztok!

Hát nálunk semmi új az NST-n. A fájásmérõ éppen nem mûködött, de a szívhang jó volt.
Igaz Sheila délelelõtt megnyugtatott, hogy hétfõn neki is ok volt az NST, zárva volt a méhszáj, aztán kedden reggel már babázott.
Minket pénteken megvizsgál a doki bácsi, mert minden WC-zés után marad valami rózsaszín nyálkás izé a papíron (bocsi, de ezt nem lehet másképp leírni).

Dojika!
Nagyon szorítok Nektek. Hátha már holnap babázol. Kép

Zsunya, Szilvi!
Nektek is. Kép

KépKép

KépKép
kata007

sziasztok lányok!ma egésznap rohangáltam orvostol orvosig már korán reggel az sztkba voltam mert laborba kelet menem terheléses vércukora enek az lett az eredménye hogy ugy meg fájdult a fejem hogy csak ablak mellet birtam ki .utána még elkelet menem az istvánba az orvosomhoz hogy agyon egy szakvéleményt hogy indolt vagy nem indokolt a császár de ö azt mondta hogy nem indokolt enek én nagyon örültem mert nem szeretnék császáralszülni .már a gondolatátol is elmegy a hangulatom tejesen mert hogy akkor bekéne feküdnöm 1 hétel elöbb és én azt nem szeretnékKép PUSZ CSICS 28+
csics

Kata nekem is tetszik a doribaba oldala gratola a kispapának a szép oldalél KépKépKép

Sasha hangulat változásaim nekemis vanak mostanába de én legtöbször tudom hogy ki vagy mi okoza általában a becses szüleim rontják el a hangulatomat sajnaKép na abahagyom a panaszkodást mert attol nem lesz jobb kedvem csak rosszabb és amugy is már sokat dumáltam .jo pihenést mindenkinek ÜDV csics 28+
csics

Lányok!

Köszönjük az építõ kritikát, és kérjük továbbra is!
Kicsit módosítottunk. A pocakos kép frissítve lett, ma du. készült.

[url=http://www.doribaba.tk" TARGET="_top]http://www.doribaba.tk[/url]

Kriszti!
Kíváncsi lennék, hogy Te, vagy Edina eléritek-e az oldalt?

Norci!
Én már össze vagyok pakolva. A multkori vaklárma miatt volt rá szükség, úgyhogy azóta már ott vigyorog a táskám a fotelban, indulásra készen.
Én külön egy szatyorba raktam ami a szülõszobára kell, mert általában ott nagyon kevés cuccot tudnak elhelyezni. Úgyhogy a többi addig majd pihen az autó csomagtartójában. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata!
Jó az oldal, gratula!

Kataa! Sasha!
Én az elejétõl híztam, az elsõ három hónapban már 4 kilót, azóta meg folyamatosan (mostanra 11-et), de mindenki azt mondja, hogy nem is látszik.
Úgyhogy ne aggódjatok (bár gyakran én is kétkedem), szerintem ez teljesen alkati. És sok vékony csaj hízott nagyon sokat a várandóssága alatt.

Szilvi!
Sajnálom, hogy a tonik nem jött be. Ma voltam a szülésznõmnél, s õ is azt mondta, hogy sokaknak bejött, de nem mindenkinek. marad a szeretkezés... Kép

Üdv,
bringa (25)
Névtelen

Sziasztok!
Mindannyiótoknak köszönöm a hozzászólást, bátorítást.
Kérdeznék valamit. Nekem soha nem voltak menses görcseim, csak hasfájósak, így nem tudom, hogy milyen a szülési fájás. Pár napja viszont alulról felfelé fájdalmas szúrásokat érzek, de ezek szerintem nem azok.Fõleg akkor amikor a babuci mozog. Szerintetek? Ti éreztek ilyeneket?
Szilvi
Szilvi

Szia Kamilla!

Végre egy újabb ismerõs! Nagyon gratulálok a zebrához! Kép
Aztán gyere most már ide (is)!

Moni,
hol vagy?

Pilinke (11+6)
pilinke

Szilvi!

Azok tényleg nem azok!
Nyugodj meg, MEG FOGOD ISMERNI a szülési fájásokat. Kép
Mellesleg ilyenek nekem is vannak, és egyre gyakrabban.

Dojika!
Mi volt a dokinál?????????

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Szilvi!
Még valami: görcsölt már benned a szél, mondjuk egy jó kis bab-étel után??? Na kb. ahhoz hasonló és nem pár másodpercig tart! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Edina!
Küldtem neked emailt!

Kata!
Kipróbáltam a túródiétát, nagyon fini volt, bár én tojás helyett joghurtot tettem bele. Bevágtam fél kilót belõle vacsira. Kép
Rajtam nagyon sok a víz, valószínûleg ezért nem segített.

Dojika!
Nagyon drukkolok neked!
És Szilvinek, Katának, Zsunyának is.

Csilla1
Csilla1

Jó estét, izé éjszakát mindenkinek. Jelentem én lassan elindulok a kórházba. Elfolyt a magzatviz... ha az volt. Bár mi más lenne? Kép

Hát igy.

Legyetek jók. Majd jövök. Kép

Zsunya
zsunya (zsunya)

Zsunya!
Én nagyon szorítok, bár ezt most biztos nem olvasod, de tényleg, s nagyon kíváncsi vagyok, hogy ment! Ja, és irigykedek is!
Kép
Bringa
Névtelen

JO reggelt mindenkinek ! Sasha nem hiztál sokat ne agodj! a bababuci is megfog mostmár mozdulni biztosan fel a fejel!KépKépKépKép pusz CSICS 28+
csics

HAJRÁ ZSUNYA!!!
Kép
menta

Jo reggeltKép

Zsunyaaaa
es ezt csak ilyen konnyeden bejelented!!??Huuu azota mar biztosan babazol,juuujjj de irigyellekKépKépKépKép

Kata
latni latom az oldalt de nem tudok tovabb lepni a tesztkeptolKépszivesen megneznem!

Szep napot mindenkinek,ma gyonyoru ido lesz,sajna en ebbol nem sokat fogok elvezni iit benn az irodabanKépKép de aki otthon van menjen setalniKépKép

pussssz,Krisztinka/21+3/
krisztinka

Drága Zsunya!

Kitartás és sok-sok erõt a szüléshez! Drukkolunk Nektek!KépKépKép

Zsunya férje légyszi beszámolni nekünk a fejleményekrõl!

Pucúr 34+6
Pucúr

Zsunya!
Talán már meg is van a baba? KépKép Mindenesetre nagyon szorítunk és várjuk a híreket!

OFF
Tegnap megvolt az írásbeli, volt ami jól sikerült, volt ami pocsékul. Ez itt valahogy úgy van, hogy egy jegyet kapunk az elméletre és egyet a gyakorlatra, ezért nagyon izgulok, hogy a tantárgyak valahogy kiegyenlítsék egymást... 51%-ot kell elérnem. Kérés-kérdés: van közületek valakinek egy kis fogalma vagy tapasztalata a szponzorálásról, szponzorok gyüjtéséröl? Ugyanis egy ilyen témához kell koncepciót kidolgoznunk és még soha nem csináltunk hasonlót. Ötletekre lenne csak szükségem, mert még nincs belöle sok. Ha tudtok segíteni (tényleg csak brainstorming szinten), akkor légyszi írjátok meg privátban a csipkebogyo@index.hu -ra. KösziKép
ON

Most megint fáj a hasam, mint olyan sokszorKép legszívesebben lefeküdnék, pedig ma annyira takarítani akartam. Meg valami finit fözni, most, hogy egy pillanatra fellélegezhetek...

Tegnap este barátainknál voltunk, kiültünk a kertbe. Beszélgetés közben valami furát éreztem a pocimban középtájon. Olyan 1 másodperces finom nyomást. Nem szóltam senkinek, de szerintem a baba mozgását éreztem.KépKépKépKépKépKép Persze nagyon bizonytalan vagyok: így elsö-babásan nincs semmi összehasonlítási alapom, de remélem, hogy ezentúl gyakran jelentkezik ez a jelenség és akkor kizárásos alapon elhiszem, hogy már Ö kopogtat!!!

Sasha!
De jó Neked! Én is úgy nyaralnék egy kicsit! De azt tudod, ugye, hogy most a napoccsal is jobban kell vigyáznod? Ilyen kilátások mellett biztos hamar múlnak ezek a kellemetlen kedélytámadások!Kép Addig is fagyizz sokat a barátnöddel, én is ezt tenném, ha otthon laknék a barátaim között!

Eldöntöttem, hogy anyunak elmondom a babát telefonon, amint meglesz a magzatvíz-vizsgálat eredménye és az azt követö uh-s vizsgálat 16-án. Apuékat és a barátaimat viszont szeretném meglepni a kész tényekkel, öket meg merem lepni! Tényleg, annyira várom már, hogy elmondhassam, meg persze, hogy ki mit szól hozzá! (Persze csak abban az esetben, ha nem olvasgatja valaki a babanetet és adta már riadóláncban tovább a legfrissebb híreket...)

A legrosszabb, hogy lehet, hogy a férjem nyáron nem tud velem jönniKép, ami azt jelenti, hogy esetleg autókázni fogok. Még sosem vezettem le egyben 1300 akármennyi kilómétert, ha az még nem is lenne gond, azért mégis zavar, hogy induláskor a hatodik hónap elején leszek és vissza is kell jönnöm valahogy, ami a hetedik hó közepére esne... OK ott is hagyhatnám a kocsit stb., de nagyon elkezdtem gondolkozni a vonaton. Az gyorsabban ott is van mint én, föl lehet állni és mászkálni, talán még olcsóbb valamennyivel a repcsinél. Az egy ami zavar, hogy akkor Magyarországon nem leszek túl mobil. Ti mit tanácsolnátok arra az esetre, ha a férjem nélkül kell útra kelnem?

Mindenkinek
köszönöm az erös kajákhoz való hozzászólást, megnyugtattatok, így nem fogok minden egyes pepperónitól kétségek közt hánykolódni...

Csipkebogyó
14+6
csipkebogyó

Hajrá Zsunya!!!!

Sasha, egy idö után biztos megismered a mozgásokat... Az elején én sem voltam biztos benne, és csak a 19. héten (az esküvő előtti hétvégén) éreztem igazán. Akkor a legjobb, ha este lefekszel, vagy kényelmesen elhelyezkedsz egy kicsit hosszabb ideig (pl. tévénézéshez).

Mi lehet az oka a "az átlagosnál kissé több" magzatvíznek? Ugye ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy terhességi cukorbeteg vagyok, vagy hogy a baba szívbeteg Kép ?

Üdv:
Zita
ParaZita

Kata,
Nagyon jó az oldal amit Dóri babáól készítettetek!Kép Én a babakönyvét tervezem, hogy így kezdem majd: UH kép...

Zsunya, nagyon drukkolok Nektek!Kép

Csipkebogyó, szerintem nem túl szerencsés ennyit levezetned ebben a "korban" majd. Én tudom, hogy most hogy vagyok, és õszintén megmondom nem igazán vállalkoznék rá. Még azt is meggondolom, hogy 300 km-erre elutazzak-e (úgy hogy a párom vezet). Nem tudod megoldani, hogy itthon kölcsönkérj majd egy kocsit arra az idõre valakitõl? A vonat jobbnak tûnik, de azért szerintem egyedül ilyenkor már nem kellene utaznod. Bocsi ha hosszú és lényegretörõ voltam, de csak azt írtam le amit gondolok. Tegnap egy félig üres kosár "cipelésétõl" bekeményedett a hasim, úgy hogy ahogy hazaértem le kellett feküdnöm, szóval ez az idõszak is tartogat még meglepetéseket. Készülj fel rá, persze lehet, hogy Te sokkal jobban fogod bírni, amit kívánok is!Kép

Pusz,
Ilke 30

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok Mamikák,

HAJRÁ ZSUNYA!!!!Bár már lehet, hogy túl vagy rajta.... Úgy irigyellek....Kép

És hajrá Többiek is, Kata007 (nagyon komor vagy azon a képen, ennyire eleged van már?Kép )Dojika, Csilla1, Szilvi..Kép Lássuk azt a babaesõt!

Csipkebogyó,

Nehogy már eszedbe jusson, egyedül levezetni egybe 1300km-t...Bár még sosem próbáltam, de mikor a párom sielni volt a barátaival és ezt tette, azt hittem megölöm a többieket, amiért hagyták Kép. Még nem terhesen sem egészséges, és baromi veszélyes, nemhogy babásan! Tessék csak szépen vonatra szállni! Itthon meg úgyis mindenki Téged fog kényeztetni, ha meglátják a domborodó pocidat...Kép

Lányok

Nagyon élvezem ám az itthonlétet. Kicsit azért én is elfoglaltnak érzem magam, mint Ilke, de ez azért is van, mert néhány ruhán kivül még szinte semmit nem vettünk Kisnyuszinak...Meg annyi mindent elterveztem itt a lakásban is. Elõször is rendbe rakom a két erkélyt és telerakom virágokkal, aztán jöhet egy asztalos polcokat csinálni, aztán félig ki kell üriteni az egyik kisszobát, hogy jöhessenek Kisnyuszi bútorai, meg játékai, meg miegymás, meg babakocsi...Kép
És most, hogy túl vagyok a náthán és másfél hete itthon vagyok, meglendült a súlyom is, most tartok +5,5kg-nál.

Szép napot mindenkinek!

Nyuszi
28+1
Nyuszi

Zsunya! Drukk-drukk!!!Kép

Csipkebogyó!
Igaziból én is Ilke nézetét osztom, én sem javasolom a vezetést, és még a vonatot is meggondolnám...Persze csak magamból tudok kiindulni. Igaz, én csak Debrecenbe jártam haza vonattal 2-3 hetente, hét végére, de már április eleje óta nem megyek. Egyrészt nagyon rosszul érzem magam a párom nélkül, tõle távol elfog a bizonytalanság; másrészt a vonaton ülni se volt nagyon kényelmes, nyáron meleg is van stb., pedig az csak két és fél óra. Persze te fogod érezni, hogy hogy vagy, mennyit bírsz, de inkább drukkoljunk, hogy a férjed veled tudjon menni.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Dió (és Almamag 30+5)
Dió

De jo Zsunyanak!
talan mar babazik is! en is akarok....

dinnyepocok nagyon nagy es melegem van.
na vegzoshiszti. nezzetek el nekem.
m
martina

Sziasztok!

ZSUNYA!!!!!!!!KépKépKépKép
Most már biztosan babázol, de azért szoritok, hogy minden rendben legyen!

Csipkebogó!

Segiteni az OFF témában nem tudok, de a hasam nekem is szokott fájni, de én rájöttem hogy ha még nem is látszik azért ott van benne valaki és néha megnyomom. Olyankor fáj. Pihenj le egy kicsit 10-15 perc és lehet hogy elmúlik.
Nem megyünk sehova, pedig úgy örültem neki. Tegnap este bizonyos okok miatt lemondták az utatKépKépKép Szomoru vagyok, de túlélemKép
Szerintem a vonat is iszonyuan kényelmes tud lenni, mégha 1-2 órával késõbb is érsz haza vele és van rajta hálókocsi!!! Ha a hálókocsi ajtaján nincs zár, kis ügyességgel és némi madzaggal be lehet zániKép Mi így utaztunk volna, sõt utaztam is így már, de nem pocival, de jót aludtamKép és van az igényesbbeken tiszta mosdó és ez nem elhanyagolantó tény. Másrészrõl a Wastels irodákban olcsóbb a vonatjegy. Nó-ban nem tudom hol van Wastels iroda, de álltalában a vonatállomásokon szokott lenni. 26. évig kedvezményesen lehet utazni. Szerintem nézz utána!

Parazita!

Próbáltam már figyelni, de semmit nem éreztem és az az én nagy bajom, hogy olyankor megfeszitem minden izmomat annyira koncentrálok és sokszor mindenre azt hiszem hogy a baba és kiderül hogy csak beképzelemKép Ha meg tévézek akkor meg a figyelmem elterelõdikKép Ami késik nem múlikKép

Puszi
sasha19-20?Kép
(nem mondták meg a dokikKép)

Kép
sasha

Sziasztok!

Örülök a jó híreknek! Én sajna nem nagyon tudok mostanában jönni mert még dolgozom a hónap végéig.

Tegnap viszont vacak napom volt mert szúrt a hasam a szeméremdomb és a köldököm között középen. Görcsnek tûnt és kb. 10 másodpercig tartott, napjában többször. Olyan gyomorproblémásnak tûnt az egész. Ugye szerintetek sem komolyabb? Sajnáltam azért a bébikémet, hogy miket érezhet esetleg õ is közben.

Vigyázzatok magatokra!
Ja, Csipkebogyó! Szerintem se vezess le egyedül ennyi kilóméteret!
Pusz,
Halacska 30

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Zsunya
Olyan kiváncsi vagyok megvan e már a kis picúrkaKépKépKép

Csipkebogyó,
Amennyiben InterCity v. Eurocity vonaton jössz, szerintem minden további nélkül jöhetsz, csak elsö osztályra végy jegyetKép Ott van légkondi, tudsz járkálni és ha hálókocsis jegyet veszel, akkor béreld ki az egész kocsit magadnak. Nem hinném, hogy gond lenne, amennyiben a terhességgel minden rendben van. Nem vagy beteg, hogy ne tudnál utazni. Csak nyugodtan. Anyáink még a szülés elött és után az ekevast tolták a földekenKép

Szerintem az egyedülléttel sincs itt semmi gond az utazás során. Nem leszel egyedül, maximum 10-12-15 órát. Nem hinném, hogy az olyan katasztrófa lenne, hogy távol vagy mindenkitöl. Föleg akkor ha lelkiekben felkészülsz rá.

A vezetést viszont én sem ajánlanám, maximum nagyon hosszú pihenökkel. De akkor meg 3 napig tartana az út.

Párommal mi is Münchenbe készülünk autóvalKép két hét múlva.

PilinkeKép
Itt vagyok. Látom jól vagyKép

Lányok,
Pénteken voltam UH-n. 12-hetin. Annyira picike volt még 5 cm, hogy nem tudott nyaki redöt mérni (no majd Dr. Fábián megméri jövöhét péntekenKép) mert még annyira vékonyka a kismanó. Minden rendben volt. Megvan a két karja, két lába, feje, arc felépítése rendben van, láttam az agyállományát is. A leleteim is rendben lettek. A vérvétellel minden rendben van, nem állapítottak meg cukrotKép és a növérke azt mondta, hogy tökéletesek a leleteimKép Csak így tovább.

Aztán voltam szemészeten, ahol megerösítették, amit már eddig is tudtam, csak mostmár orvosi papírom is van róla, hogy csak császárral szülhetek.

Ezen a héten vasárnap mondom el anyunak, apunak, nagyinak, ikertesónak. Ki fognak bújni a börükböl. Csipkebogyó! Teljesen át tudom érezni mit érzel, én annyira izgatott vagyok, hogy végre elmondhassam nekik a nagy hírtKép

Még az irodában is lesz egy meccsem. Nagyon félek töle. Hogy mondjam el? Tutira sokkhatás lesz itt a fijjúknak. Ráadásul még úgy szeretnék visszajönni dolgozni (mert sajna nem tehetem meg, hogy nem jövök vissza 6 hónap után dolgozni), hogy utána 6 hónapot még 4 órában szeretnék dolgozni. Szóval ki kell ezt vívnom és nem tudom hogyan. Tudtok tanácsot adni?

Most megyek:
Puszi,
12+....
mj

Sziasztok!

Zsunya!
De jo, nagyon szoritok!

De aki majdnem biztosan babazik mar az Csilla hisz neki ma 8kor kezdodott a csaszar! Nagyon remelem mindketten jol vagytok Zsunya es Csilla es sok oromotok lelitek a babatokban!

Kata!
Igen ezt az oldalt szerencsere el tudom erni Kép Nagyon tetszik! Mar csak a kerdojeles kep eltunesere varunk Kép

Sasha,
amikor en vartam, hogy megmozduljon a babo minden zajforrast kikapcsoltam becsuktam a szemem mintha aludni keszultem volna es szugeraltam a babot, hogy mozogjon Kép Jo sokara, de bejott Kép
Mindenesetre mar csak kb 2 hetet kell maximum varnod.

Csipkebogyo!
En meg vonattal se mennek sehova, egy oranyi utra sem, nemhogy 1300 km-t. Az egyetlen megoldas a repulo, hisz ott mindig ott van valaki aki ugrik, ha akarmi baj. Raadasul kb masfel ora az ut amit ki lehet birni. A repterig kivisz a ferjed setalgatsz egy orat amig varakozni kell aztan masfel ora az ut, meg egy kis varakozas Ferihegyen es mar otthon is vagy, a jegy meg nem sokkal dragabb, ha egyaltalan dragabb. Abban meg, hogy otthon kenyeztetni fognak a rokonok igazuk van a lanyoknak.

Martina!
Nemsokara Te is babazhatsz am! Kép

Sasha!
Nem tudom, hogy sok e az amennyit hiztal de ha ez megnyugtat en meg tobbet. Hogy hogy Te ilyen gyakran jarsz dokihoz?

Edina 19+3
edina

Sziasztok lányok!

Most akadt idõm arra, hogy tájékoztassalak titeket, hogy 25-én délelött megszületett Tamara nevû kislányom császárral, 3006g-mal és 52 cm-rel. Jó volt titeket olvasgatni, most megyek az "elsõ napokba".Kép

Sok türelmet és sikert minden pocakosnak! Kép

Robi és Tamara
Robi

Sziasztok,

Sasha,Csipkebogyo,
A baba mozgasarol es ket napja estenkent erzek valamit pont tv nezes kozben,de neha nem tudom eldoteni hogyez most az-e vagya vacsoram mozgolodik?Kép))Remelem ez mar a babu de azert meg kivarok.

hat en am reggel nem voltam a legjobban a reggeli uganis visszakoszont,csak azt nem ertem miert ,mar reg elmultak ezek az idok.Ja es a vitaminokat isujra bekellett vennem,pedig en nagyon hadilabon allok a gyogyszer bevetellel.Kép((

Zsunya,
Remelem mar tul vagy rajta es minden OK voltKép)

Sasha,
A hangulatvaltozas neha engem is elkap,de szerintem mivel otthon vagy egyedul ilyenkor fokozottabban is.En is ettol felek ha majd otthon leszek,de mindenkepp meg kell talani a baratnoket egy kis dumcsira.
Tenleg lanyok,mit szolnatok hozza ha szerveznenk egy talalkat annak aki raer valahol egy fustmentes kavezoban ???????????KépKépKépKépKép
Puszi mindenkinek
Kataa
16+1

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Szerintem ne aggódj a súlyok miatt, ez mindenkinél egyéni.

Én pl. ellentétben a "sok vékony lány úgyi meghízik" ellentéte vagyok, ugyanis 53 kilóval indultam és a 32. hét végére vagyok 60 kg, pedig nem koplalok eszek mindenfélét, néha bûnözök is, csoki miegymás, Sõt rajtam a 20. héttõl kezdett csak el látszani valami, azóta már szépen kigömbölyödtem. Mondjuk én a terhesség elõtt sem voltam az a hízós fajta (sajnos), én még sosem fogyókúráztam. Szóval szerintem nem lehet általánosítani, hogy a vékonyabbakon elõbb meglátszik, meg hogy többet is híznak. Addig míg nincs gond a babával, rendesen gyarapszik, akkor kit érdekelnek a súlyok. Meg elõbb utóbb úgyis lefog majd menni. Én remélem, hogy rajtam marad 2-3 plusz, hogy legyen egy kis husi is rajtam, bár ne úgy képzeljetek el, mint egy anorexiásat, mert szerencsére nem vagyok az, csak hát örülnék pár felesleges kilónak... Na gondolom ilyet is ritkán hallotok, hogy vki hízni szeretne, bár apukám alkatát elnézve egyhamar nem is fogok..

Terhes tornát kérdezte valaki. Nos tudom van erre egy külön topic, de azért leírom én hova járok. MÁV kórház gyógytorna, itt kimondottan kismamáknak is van H-SZ 14.00-15.00-ig, ide bárki jöhet, az is aki nem ebben a kórházban fog szülni, egy alkalom ára 200 ft, ez szerintem nem összeg érte. Amit csinálunk visszerek kialakulása elleni torna, medencenyújtó lazító gyakorlatok, nagyon sok hátizomlazító gyakorlat, illetve intimtorna + légzéstechnikák és a végén mindig van relaxáció. Akik oda jártak és már szültek azok nagyon dicséték az ott tanultakat, mert tudták hasznosítani a szüléskor. Ráadásul a gyógytornászcsajszitól lehet kérdezni, hogy jól csinálja-e az ember, vagy sem, mire figyeljen mire nem kell, míg egy kazettánál szerintem ez a lehetõség eleve kizárt.

Szóval csak ajánlani tudom, én a 22. héttõl kezdve járok rendszeresen, szinte már minden gyakorlat megy és remélem a szülésnél is fog segíteni. Amit vinni kell az a TAJ kártya és a kiskönyv az elsõ alkalomra.

Remélem ezzel leírtam mindent!

gumicukor
31+4

Holnap megyünk 3D UH-ra és remélem nagyon szép kis babaát fogunk látni, már annyira várom, már csak 1-et kell addig aludni!

üdv:
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Zsunya,micsoda tenyszeruen leirtad a magzatviz elfolyasat, mint aki a hireket olvassa be, s nem o a foszereploooooKépKép Ugye mar babazol, kedves Zsunya-papi, jelentkezz!!KépKép

Csilla1, Dojika, Kata, Szilvi mar-mar itt van, a kuszobon a nagy-nagy vilagraszolo esemeny, s utana mar apado pocival, naprol-napra vekonyodo derekkal figyelhetitek az eljovendo nagypocisok sohajtozasait, megerto hummogesselKépKépKép Milyen jo nektek, tessek a jot latni, azt, hogy a varva vart nagy-nagy talalkozas elotti napokon jartok mar, es csuda jo lesz!!!KépKépKépKépKép Hiszen mar-mar erezni a -babaillatot- a kisagyakbanKépKép Eljenek a nagypocisok, s jojjon mar el az O NAGY NAPJUK!!!!KépKépKépKép

Kata, az oldal elerheto kulfoldrol is, persze hogy en vagyok a kivetel, mert innen a tulzsufolt serverem miatt gyenge a kapcsolat, igy sajna nem lattam a -Dori lapot-. De bizti nagyon jol sikerult, latatlanban is eroteljes kezszoritas a kispapanak erteKép!

Kataa, 2,5 kilo a 10.heten nem a vilag vege, szerintem semmi gond sincs vele, sooooot! Annyira egyeni a sulygyarapodas modja, es nagysaga, csak te jol viseld es ez legyen a fo szempontod!!!Kép Torna - ha jol esik a mozgas, hat tornazz, de ha faradtnak erzed magad, pihenj inkabb le, s hagyd ki azt a napot, en is igy teszek /az igaz, en Biro Icazok, no semmi panik, sulyzok nelkul, meg amennyire jol esik a ritmus, no es persze hogy hasizom-gyakszi nelkul, NEM ajanlom senkinek sem a pocokasok kozott, en mar reggebb ota uzom, s jol esik most is heti nehanyszor/Kép.

Agci, ellent kell mondjak a lepcsozessel kapcsolatban Szilvinek tanacsoltakkal. En anno ket es fel hetet toltottem a korhazban, a 42.het derekan szultem meg a kislanyomat - buzgo modon a tobbi turelmetlen kismami tanacsara elkezdtem lepcsozni, de ugy, hogy a foldszinti bufebol a 9.emeleti kortermig felmentem napi tobbszor is. Persze teljesen eredmenytelenul. S amikor a dokim egyszer meglatott, ahogy kisse mar lihegve az eroltetett menettol, felertem a 9-re. Hogy milyen szidast kaptam tole - egyebkent tunderi pasas, es nagyon lelkiismeretes jo doktor. Szoval elmagyarazta, hogy a megeroltetes miatt a ver gyorsabban kering, tobb oxigen kell/ene, ami neha bizony nincsen, mivel megiscsak tobbedszerere novekedett a bennunk keringo ver mennyisege, s vajon melyik reszunk lesz legeloszor oxigenhianyos, hat bizony talalt! A <U>BABAAAAAAAAAA</U>, hat ez meg viccnek is rossz lehetoseg. Jon az a baba, draga lanyok, amikor eljon az ideje, de nem kell eroltetni drasztikusan!!!!!! Persze malnalevel tea, meg apas inditas, esetleg egy kis ablakpucolas, egy kellemesen meleg furdo vagy eppen zuhany.... hasonlok, de ne legyen a lepcsozes!!!! Draga Agci, imadom a kepeidet itt is es a babas topicban is, no meg a hozzaszolasaidat is, ugyi nincs harag KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Sasha, tartsd az utemet, ne gyorsits, s akkor tokeletes lesz a gyarapodas merteke!!!Kép Babamozgas - ha nem, akkor holnap vagy eppen holnaputan, de hamarosaaaaaaaaaaan!KépKépKép

No abbahagyom, mert mar a novella-meretnel tartok KépKép Tan elnezitek, hiszen tegnap nem is irtam.

Tenyleg, Sheila, meseltel mar vagy meg varjunk egy kicsiket a story-ra?KépKép

Lella 20+3
lella

Lányok köszi!

Olyan jól esnek a biztató szavaitok, hogy el sem tudjátok képzelniKép

Edina!

Azért járik ilyen gyakran dokihoz, mert sok vizsgálat volt. Onnan kezdve, hogy AFP, utána az eredményért mentem. Utána Istvánban UH, utána vissza az eredménnyel. Most 1 hónapig nem kéne mennem, ha ennél a dokinál szeretnék szülni, de mivel NEM ezért megyek majd a jõvõ héten a Sz. Imrébe a dokihoz, ha végre sikerül idõpontot szereznemKép

pusz
sasha

Kép
sasha

Sziasztok Lányok!
Elõször is megköszönném Katának, Csillának, Nórának, hogy gondoltok rám a Finisben.Holnap fekszek be a kórházba, így egy darabig nem tudok írni, de megigérem, hogy egy szép szüléstõrténettel fogok elõállni.

Zsunyának megtõrtént a CSODA. GRATULÁLOK NEKI! Remélem egy nagyon szép tõrténetet fogunk olvasni.

Csilla1, Dojika, Kata DRUKKOLOK NEKTEK!
Sziasztok: Szilvi
Szilvi

Lanyok
Tudja valaki hol talalom a kinai holdnaptarta!!!
Krisztinka/21+3/
krisztinka

Lanyok
Tudja valaki hol talalom a kinai holdnaptarat!!!
Krisztinka/21+3/
krisztinka

Lányzók!

Ime itt a babás táblázat Robi Tamara babájávalKép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Blinczi Attila Vajk 3060 g, 53 cm 2002.03.02 ( - ) 1 nap
Zsebi Beni 1600 g, 47 cm 2002.03.04 ( - ) 14 nap
Virág Ráhel 3250 g, 56 cm 2002.03.14 ( + ) 1 nap
Zuzu Zorka Lara 3600 g, 61 cm 2002.03.16 ( - ) 6 nap
Forgi Péter Gergõ 3800 g, 58 cm 2002.03.22 ( - ) 2 nap
Andysj Madison Shannon 3393 g, 48,5 cm 2002.03.22 ( - ) 2 nap
Heni Szandi 3300 g, 53 cm 2002.03.25 ( - ) 19 nap
Zkati Máté 3850 g, 58 cm 2002.03.27 ( + ) 15 nap
Vuckó Eszter 2250 g, 46 cm 2002.03.27 ( - ) 14 nap
Mummy kisfiú Kép 3600 g, 56 cm [size=-2]?????[/size] [size=-2]?????[/size]
Robi Tamara 3006 g, 52 cm 2002.04.25 ( - ) 4 nap
Krita Nelli 3450 g, 50 cm 2002.04.19 ( + ) 8 nap
Mia Soma 3290 g, 55 cm 2002.04.14 ( - ) 24 nap
Bubu KislányKép 4000 g, 54 cm 2002.04.21 ( - ) 2 nap
Sheila Melissa 2850 g, 47 cm 2002.04.30 ( - ) 6 nap
Bszilvi Péter Attila 2970 g, 50 cm 2002.05.01 ( - ) 3 nap</pre>

sasha

Kép
sasha

Krisztinka!
A babapont.hu-n is van meg azt hiszem a harmonet-en is.

Sasha!
akkor mar ertem miert ez a sok vizsgalat. Remelem az uj doki tetszeni fog.

Edina
edina

Sziasztok lányok!

Elõször is szeretném megköszönni mindenkinek a kedves gratulációkat!
Hétfõn jöttünk haza, de csak most volt erõm leülni a gép elé.
Mivel nagyon le vagyok maradva, ezért most nem szólok hozzá az aktuális témákhoz. Egyetlen kérdés, Kata egyben vagy még?
És a szüléstörténetünk, elég rövid lesz!
Szerdán reggel mentem az orvosomhoz vizsgálatra és CTG-re. Egy újnyira voltam ekkor nyitva, viszont a CTG azt mutatta, hogy manócskám nem igazán érzi jól magát odabent, ezért közölte az orvosom, hogy befektet a terhes patológiára. Délben visszamentünk, hogy befektessenek, akkor is vizsgálat és CTG következett. Tágulásban semmi változás, viszont elkezdõdtek az akkor még &#8222;kellemes&#8221; fájások. Mivel nem tágultam és kérdéses volt, hogy mennyire érzi rosszul magát a baba, ezért &frac12; 3-kor burkot repesztett az orvosom. Ezután kezdõdtek az igazi fájások, de mivel így sem tágultam, eldõlt, hogy császármetszéssel fejezzük be, mert nem bírta volna ki a baba a hosszú vajúdást.
&frac12; 5-kor így császármetszéssel világrajött gyönyörûséges kisfiúnk. Ha alkalmam lesz rá, természetesen teszek fel róla fényképet, hogy ti is meggyõzõdjetek róla, nem túloztam.
Ma voltam varratszedésen, hát nem volt kellemes, de mindent túl lehet élni.
A tejcsi az elején nagyon beindult, viszont amikor hazajöttünk nagyon lecsökkent a mennyisége.
Most úgy néz ki(el ne kiabáljam!) ismét beindul.
Minden finisesnek könnyû szülést és utána nagyon jó babázást kívánok!
Mivel innen tényleg nem lehet csak úgy elszakadni, ezért ha nem baj, én is szívesen visszalátogatok majd hozzátok!

Szilvi és az egy hetes Petike
bszilvi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?