Új privát üzeneted érkezett!

Szia Judy,

Anyukám is azt mondta a simogatásra, hogy hülyeség, hiszen minden terhes nő simogatja a hasát. Persze az orvos nem azt mondta, hogy ettől nyílt ki, hanem hogy nagyon sokat ne simogassam mert méhösszehúzódást eredményez. Úgyhogy most átszoktam a fogásra, nem simogatom csak rajta tartom a kezem.

Te is próbálj sokat pihenni, főleg a szerdáidon (az ugye szabadnap neked? ).

Lehet, hogy a többiek vásárolgatnak???

Julcsi nagyon csöndben van... Julcsi írj!

Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Nóri!
A simogatás tényleg nem tesz jót, dehát nehéz megállniKép
Nekem is mondták,hogy árt ezért én is anno abbahagytam.-
Még valamit elfelejtettem a múltkor.
Csak tusolnod szabad,és azt is csak langyos vízzel
1-felfertőzés veszélye miatt
2-méhösszehúzodást eredményezhet a meleg víz,főleg azoknál akiknál nyitva a méhszáj.
Feküdj sokat,és pihengessél, utána úgy sem tudtsz majd egy darabigKép

Mennem kell vigyázzatok magatokra
Adri és Ricsi
adler75
 
 


Szia Adri,

köszi a tanácsokat, a zuhanyzást, meg a langyos vizet az orvos is mondta (első perctől fogva), be is tartom, bár a langyos víz nem mindig esik jól, sőt...

Van egy nagy tervem: kb. júniusban meghempergőzöm a kertben a kutyákkal és utána beülök egy teli kád vízbe Kép. Ez a kettő nagyon hiányzik már Kép.

Köszi a tanácsokat, puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy kicsit eltűntem, nem volt szándékos. Nagyon sok rohangálni valónk volt a héten, megint a bankban töltöttünk a napjainkat, de úgy néz ki, hogy a lakáshitel már sínen van. Már csak akkor kell menni, ha szólnak, és akkor is már csak a szerződést aláírni.

Más! Még mindig nem érzem mozogni a babát, viszont a dokim teljesen megnyugtatott Kép, úgyhogy már tényleg nem aggódok, és várom a jelet. Egyébként felajánlotta, hogy beszéljünk meg egy időpontot egy uh-ra, ahol majd megnézünk a mozgást, de a jövő héten egyébként is mennék hozzá, úgyhogy annyit már tudok várni. Meg azzal, hogy 3-4 nappal előbbre vennénk az uh-t, egyrészt nem sokat számítana, másrészt viszont olyan lenne, mintha nem is hinnék neki. Pedig teljesen bízok benne! Kép És ezek szerint a baba is jól vanKép Kép Kép, csak tényleg változó lehet, hogy ki mikor érzi.

Judy! Én is örülök, hogy nem mész repülni. Majd lesz még rá alkalmad! Kép
Én is gondoltam rá, hogy valószínű azért is lehet, hogy még nem érezthettem a babát, mert nem vagyok az a nagyon vékony. Lehet, hogy ez is közrejátszik. De most már ez is mindegy, nem idegeskedem egyáltalán. Meg jövő héten úgyis "találkozom" vele. Kép Egyébkénk az uh-kon általában alszik. Inkább azt mondhatom, hogy szinte mindig alszik. Nem bánnám, ha ilyen kis nyugis baba lenne Kép, ha majd megszületik. A terheléses cukor nem tudom mikor lesz, de ha majd mondja a dokim, akkor szólók. Bár én inkább mennék január elején, sok süteményt terveztem be az ünnepekre. De ha akkor is jó neked, mehetnénk együtt.

Nóri! Nagyon ügyes vagy! Kép Csak gratulálni tudok! Látod, én hiába vagyok itthon, mégis nagyon keveset vagyok az ágyban. Lehet, hogy nekem is kellene ezen változtatni egy kicsit, akár megelőzésképpen is. De nagyon örülök, hogy javult a helyzetKép, gondolom, hogy Te is! Azért jó lett volna, ha megnézitek uh-n is a babát! Nem igazán értem, hogy legalább ilyenkor miért mond rá nemet a dokid. Még csak le sem kell szállnod a székről, csak két perccel tovább tartott volna. Akkor most kb 10 hétig nem is látod? Hú! Én a 4 heteket alig tudom kivárni! De ez is olyan megnyugtató, hogy havonta látomKép!
Ez a védőnő tényleg elég idióta! Ne is foglalkozz vele!

Zsuzsi! Remélem jobban vagy Te is!Kép Nekem még sohasem volt. Milyen jelei vannak? Kúpot írt fel rá a doki?
Neked hétfőn ugye volt uh is? Jól érezte magát Balázska? Olyan jó, amikor láthatjuk őket!

Lányok! Már mindjárt megyünk a felkészítőkre! Már alig várom!!!

Ja! Judy! Holnap jól nézzetek meg mindent a 4D-n! Utána meg írjál majd, hogy mi volt!Kép Biztos nagyon jó lesz!Kép

Na, most jó sokat írtam, bepótoltam a lemaradásomat.

Puszi mindenkinek! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok lányok!

Örülök, hogy minden pocakos jól van! Csak beugrottam, mert Adrinak megígértem a hozzátáplálási táblázatot. Ez nektek is jó lesz (jövő ilyenkor Kép ), mentsétek le valahová.

Adri! A kismama cikk fölött lévő táblázat szerint adom a kajákat. Baj nem lehet belőle. Szerencsére nagyon megszerette a reszelt almát, az elején nem ette, de most már falja 7 gabonással vagy banánnal.
És pont most viszem el egy barátnőmnek a maradék lefejt fagyitejemet (Verának utólag is köszi a zacsikat!!!) Kép Nekünk szerencsére nem kellett, bőven van még mindig tejem, és így lesz egy tejtestvérünk is Kép

Ja lányok! Ha tesztek majd el tejet, akkor szerintem kisebb adagokat tegyetek el, mert 150-200 ml-t nem lehet felhasználni, csak akkor ha egyben megissza. Főzéshez, sűrítéshez, bőven elég 20-50 ml. Én legközelebb ekkorka darabokban fogom lefagyasztani.

Pusz mindenkinek, és akkor a link:

http://freeportal.hu/babakonyha
mircike
 
 


Sziasztok!

Kép
Köszi Mircike,nagyon aranyos vagy,hogy gondolsz ránkKép
Mindent eszik,csak a húsis kajákat fújja visszaKép
Kb. 5 napja négykézlábra álltunk,és azóta is gyakoroljuk.
No meg hátrafele kúszunk, és oldalt támaszkodva majdnem felül hasalásból az ágyon.
Borzalmasan anyás lett,csak velem hajlandó elaludni,ha elmegyek és felébred(fogja alvás közben a kezem)azonnal hív sírva,hogy "gyeje"Kép
Nagyon várom már a képeket a picidrőlKép,és várom az élményeket,mi a legújabb produkciója stb..

Nóri!
Én cicáimért voltam így megveszveKép
Azóta sem cicáztam,megálltam nagy nehezen.
Mikorra vagy kiírva?

Mindekinek nagyon szép napotKép
Adri és Ricsi
adler75
 
 


Sziasztok

Örülök Julcsi, hogy jelentkeztél Kép.
Már a lakást is kinéztétek, vagy előbb a hitelt kell intézni? Nekünk ez még messze van, úgyhogy nem nagyon vagyok jártas az ügyben.

Julcsi, én már teljesen lelassultam. Jót tett ez a két hét fekvés, mert átállt a szervezetem is és a gondolkodásom is a terhes üzemmódra. Ez azért jó, mert mostmár tényleg kímélem magam. Szerintem vedd rá magad te is, feküdj napi 2-3 órát, meglátod jót fog tenni, Barnus meg kifejezetten örülni fog neki Kép

Ezt persze Zsuzsi, és Judy nektek is ajánlom.

Judy milyen volt a 4D?
Tegnap végérvényesen eldöntöttem, hogy elmegyünk mi is, úgyhogy ma fogok időpontot kérni. Remélem nem csúszok még ki az időből.
Pont azért döntöttem így, mert én is sokallom azt a 28-30 heti legközelebbi uh-t.

Julcsi ti nem mentek 4d-re?

Zsuzsi, képzeld vettünk kabátot nekem a decathlonban. Elég jó mert eredetileg női sídszeki, úgyhogy majd fogom tudni még hasznosítani. Bár úgy nézek ki benne mint egy hordó. Kép Így már tutira senki nem adja át a helyet a metrón. A régi kabátom legalább már feszült. Kép

Adri,az én időpontom április 29. Azért tervezem júniusra a hempergést, mert akkor már túl leszünk a bűvös hat héten Kép.

Ricsi mennyi idős? Nekem úgy rémlik, hogy egy év körüli, és már mondja, hogy gyeje? Ez nagyon jó. Kép

Na, puszi, mindenkinek!
Nóri

Kép
nóri8
 
 


Szia NóriKép

Ricsi még csak karácsonykor lesz 7 hónapos.
(Május 25-én zületett 4800 grammal és 61 cm-vel természetes úton Kép,amiben mi nem hittünk a férjemmel,hogy sikerülni fog,de hál Istennek a dokink igen /Dr.Pálmai Bálint/
Szerintem Õ a legjobb doki a kórházbanKép
Nagyon jó tavasszal szülni,mi már 4 naposan a kórház kertjében sétálgattunk vele.
Amúgy rengeteget fejlődik napról-napra,már előre és hátrafele (az kicsit jobban megy még)mászikKép
Most rohanok,mert sír a RicsimKép

Üdv
Adri és Ricsi
adler75
 
 


Sziasztok lányok!

Julcsi, végre! Hová fogtok költözni? És mikor? Már ott fogjátok fogadni a pici jövevényt?
Szerintem én elmegyek még az idén a cukor vizsgálatra, ezt kérte a dokim is. Szóval,ha te januárban mész,akkor már valószínű nem tudunk együtt menni. De sebaj, majd a szülés felkészítőn találkozunkKép

Szombaton voltunk a praxisban 4D-n.Úgy örültem, hogy végre látom a kisbabámatKépKép De mondanom se kell hogy rendesen kitolt velünk, pedig már napokkal előtte mondtam neki, hogy megyünk fényképezkedni. Erre mit tett a kis drága végig hátat fordított nekünk, pedig fenn volt mert mocorgott is, de bármit csináltunk nem volt hajlandó megfordulni. Viszont olyan édi kis lábai vannak, meg kezei, meg az egész baba nagyon édi, azért sikerült egy kicsit becserkészni oldalról a kis arcát, majd küldök fényképet, holnap megpróbálom bescannelni az irodában. Szóval minden rendben volt a babával, mindene megvan, menet közben még pisilt is egyet, Ja és 1cm-es fütyije vanKépKép Nagyon helyes volt, végig törökülésben volt és totál eltakarta a kis kezével kétoldalt az arcát, teljesen bevackolta magát, majd a műsor végén megsimogatta a saját kis fejét. Gondolom meg volt elégedve magával, hogy csakazért se fordulok...Nembaj, akkor is édi volt, és most naponta nézegetem a kis fényképét, annyira drágaKépKép

Nóri, ha mész ajánlom a praxist, szerintem elég jó, meg nem is kell várni, ha időre bejelentkezel.

pusz
judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok Lányok!

Judy! De kis aranyos lehetett a Picúr!Kép És már 1 cm-s neki? Mi lesz majd ha felnő? Biztos hullanak majd utána a csajok!Kép
Fogtok még menni később is? Videóra is felvették vagy csak fotókat kaptatok?
Nóri! Igen mi is akarunk majd menni. Csütörtökön megyek a dokihoz uh-ra, utána valamikor be is fogunk jelentkezni. Mindenki mondja, hogy a Praxis nagyon jó. Bejelentkeztetek ma? Mikorra kaptatok időpontot?
Judy! Ez merre van egyébként helyileg? Kinél is voltatok? Tudom, hogy már egyszer írtad, bocsi!

A cukorvizsgálattal kapcsolatban, csütörtökön lehet, hogy azt mondja majd a doki, hogy akár másnap is mehetek. Akkor lehet, hogy pénteken beiktatnám, mert azért nyugodtabban falatoznék Karácsonykor. De én ezt csak csütörtök este fogom megtudni, majd írok egyből, hátha neked is jó. Ha meg csak ünnepek után kell mennem, akkor tényleg csak a felkészítőn fogunk találkozni. Nem tudod, hogy itt mi a szokás? Tej+zsömle vagy cukros lötyi?

Viszont van jó hírem isKépKépKép
Szombaton azt hiszem éreztem Barnust! Kép Este volt egy vibrálás a pocimban, de nem olyan buborékos volt. Inkább mintha lenne bennem egy kis telefon rezgőre állítva, és valaki hívott volna, én meg olyan kis tompán "rezegtem".Kép Tök jó érzés volt. De nem tudtam biztosra, hogy Õ volt-e. Aztán vasárnap is ugyanezt éreztem többször is, úgyhogy már biztos vagyok benne. Kép Ma viszont még semmi. Na de ne legyek telhetetlen!

Lakásügyben annyit, hogy Barnus remélhetőleg már tényleg oda fog születni. Elvileg márciusra ígérték a költözést, de most azt mondták, hogy talán február vége is lehet a dologból. De még a március is ok, csak csúszás ne legyen! Amúgy Kispest és Plőrinc határán van, az Europarktól 10 percre egy lakópark. Már akkor elkezdtük az egészet (foglaló, szerződés stb.), amikor még nem is tudtunk a babáról. Szerettünk volna az Örs környékén maradni, csak arra nem igen lett volna pénzünk, vagyis inkább azt is lehetne mondani, hogy ahhoz már olyan sok hitelt kellett volna felvenni, hogy nem bírtuk volna fizetni a részleteket. Még ez is húzós lesz, de egyszer el kell kezdeni. Ha érdekel benneteket, meg tudjátok nézni a www.csaladilakopark.hu oldalon. Nekünk nagyon tetszett anno, most meg így hogy már parketta, csempe is lerakva, olyan kis pofás belülről is. Már nagyon várjuk!Kép

Sok puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok Csajok,

Judy, gratulálok az 1 cm-hez Kép, nagyon édes lehetett.Kép

Én tegnap hirtelen felindulásomban a Schöpf-Méreibe jelentkeztem be 4D-re. Nem mintha bármit is hallottam volna róla, de a Kismama újságban olvastam és bejelentkeztem. Jókat írtak róla, hogy szakemberek meg minden, úgyhogy remélem jó lesz.
Január 5-én megyünk (délután).

Julcsi örülök, hogy érezted a Barnust.Kép
Én azt szoktam csinálni, hogy ha nem jelentkezik, lefekszem és csak magamban kérem, hogy adjon jelt, aztán alhat tovább. És lehet, hogy hülye vagyok, de ez eddig még mindig bejött. Biztos érzi a kis Brummm, hogy Anyuci aggódik. Kép

Rákattintottam a lakóparkra, tényleg nagyon szép, meg barátságos is. Kép

Jó nektek, hogy sütizhettek karácsonykor. Kép
Én folyamatosan készítem fel magam, hogy csak Szenteste, és csak egy kis kevés tortát fogok enni. Meglátjuk be bírom-e tartani. Mostanában ügyes voltam, napokig nem ettem semmi édességet, de tegnap egy kis csoki mikulást azért beküldtem. Hú nagyon jól esettKép.
Én már 6 kilót híztam, ti mennyit?

Zsuzsi, már szabadságon vagy? Ha nem akkor írj vmit. Jól vagy?
puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Halihó!

Sajnos ma nem vittem be a picit, úgyhogy az ígért fotót majd csak később tudom nektek küldeni a 4D felvételről.
Egyébként 1 db fotót kaptunk és kb. 20 percet vettek fel DVD-re.
Julcsi, a praxis a Kosztolányitól kb. 200 méterre van a Bartók B úton lefelé.
Szerintem én most pénteken nem valószínű, hogy megyek cukorra, mert lehet, hogy dolgoznom kell. Majd a két ünnep között fogom megcsináltatni, úgyis bent lesznek, mondta a múlkor a Lintner titkárnője. Ja és azt is mondta, hogy tej és zsömle.
Örülök, a Barnusnak, hogy végre ő is rezegtet. Én két napja most nem nagyon érzem az enyémet, biztos alszik.
Kellemes a lakópark én is megnéztem. Irigyellek, hogy már kényelmes helyre viszitek a mütyűrt, sajnos a mi ház projektünkre még kell várni kb. 1-1 1/2 évet. Belevágtunk egy építkezésben, és állati lassan haladunkKép

Nóri, majd írd meg mindenképpen,hogy milyen volt a 4D kiváncsi vagyok rá!

Én vagy 4 vagy 5 kg-t híztam eddig, azért nem tudom melyik, mert még a terhesség előtt nem a saját mérlegünkön mértem magam. Kíváncsi fogok mennyit fogok még hízni???

Képzeljétek megvettük vasárnap az első ruha darabot a picinekKép Benn voltunk Budaörsön a Brandonban, mert terhes bugyit szerettem volna venni, ehelyett vettünk 2 pár meleg zoknitKépKép Olyan édi volt, meg le is volt árazva, hgoy nem tudtam otthagyni!

puszi, judy

KépKép
judy1
 
 


Apropó! Ti gondolkodtatok már az őssejt dolgon? Levetetitek szüléskor vagy nem?

Mi most gondolkozunk rajta a párommal.

j

KépKép
judy1
 
 


Nóri!
Miért csak Szenteste ehetsz édességet? Ezt csak magadnak találtad ki, vagy valami komoly ez a cukor megvonás? Vagy a baba miatt?

Én nem tudom, hogy mennyit híztam. Az utolsó védőnői mérés szerint (20 hét) összesen volt 2,5 kg. Kép Azóta meg eltelt két hét, ami alatt sikerült is felszednem kb 1,5 kg-t. Szóval az már 4. Viszont az elején én pont 4-et fogytam, csak az a baj, hogy azt már nem nézik sehol.

Puszi, J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Judy!
Merre építkeztek? És most addig hol laktok?
Nóri! Ezt tőled is akartam kérdezni!

Judy! Az őssejtet olvastam valahol (talán a S. Norbi meg R. Réka ömlengésében), hogy valami 340.000 forint, és el kell hozni azt a valamit, amibe majd tárolják a valamelyik kórházból, és azzal az apának a szülés után 1 óra alatt kell vele visszaérni a kórházba. Bocs, de ezeket nem is jegyeztem meg! Úgyhogy mi biztos nem fogunk ilyet.

Puszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Ja! Judy! A tej + zsemle hogy történik? Otthon kell megenni, vinni kell vagy ott adják? Vizeletet vinni kell? Csak egy cseppet vesznek le, vagy több csővel? A beutalón csak a cukor van, vagy tele van még egyéb más vizsgálnivalóval is? Mert akkor gondolom ebből több kémcső lesz! Kép Ezekről tudsz valamit?

Köszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, Ürömön építkezünk már kb. 2 éve. Most jelenleg az én lakásomban lakunk a 9. kerületben, mert a páromét el kellett adni a telek vásárláshoz. Szerintem jövőre tutti nekünk is hitelt kell felvenniKép

Cukor: fél 8-ra be kell menni vért vesznek, utána tej+zsömle, aztán 1 óra múlva megint vért vesznek. Ja és kell pisit vinni. Ennyit tudok.

Képzeljétek ma voltam előszőr kismama masszázson. A Kismama újságban találtam és felhívtam őket. Egy lány maszíroz. Iszonyúan jól esettKépKép Közben akkorát rugott a pici, hogy 1 cm kiugrott a köldököm, remélem neki is tettszett azért csináltaKépKép Jövő héten is megyek hozzá, most ezt így elterveztem, lehet, hogy hetente fogok menni. Egyébként ez a lány dúlaként is "működik" úgyhogy egy csomó dologgal kapcsolatban tudtam vele beszélgetni, gyakorlatilag végigbeszélgettük a masszázst. Most ezen a dúlon dolgon is elgondolkodtam...

J

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok Lányok!

Julcsi, a karácsonyi édesség megvonást az orvos mondta, de nem azért mert bármi bajom lenne, hanem mert sokat híztam és ő amúgy is folyamatosan azt mondja, hogy ne egyek. Bele is van írva a terhes könyvembe, hogy szigorú diéta...
De mivel diétázni nem tudok, ezért gondoltam megvonom az édességet.

Mi a XVI. kerületben lakunk a nővérem házában. Õk felépítették, elváltak, üresen állt, mi meg 2 éve beköltöztünk. Azóta mindig szóba jön, hogy eladják, de mivel egy kertben van Anyukám házával ezért ez nem könnyű. Ha eladják, megyünk Anyukámhoz lakni. Házat mi csak jó pár év múlva építünk legalábbis remélem, és persze hitelből....

Julcsi, nekem volt már terheléses cukor a 14. héten és akkor itthon ettem 2 zsömlét+ 3 dl tejet, és 2 óra múlva kellett mennem a vérvételre. De akkor minden vizsgálatot megcsináltak. Nem egy csepp vérből, hanem 3 kémcsőből. És ezt most is így kell csinálnom.

Judy, őssejtet mi sem vetetünk, bár nem is nagyon beszéltünk róla még, de nem hiszem.
A maszírozás jó lehetett. Ugyanolyan mint egy hagyományos maszírozás? Bár gondolom hasra feküdni azért nem kell. Kép

A januári szülésfelkészítőt honnan tudjuk meg mikor kezdődik? Nektek van vmi telefonszámotok?

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Judy! És hol voltál masszázson? Biztos nagyon jó lehetett, ez lehet, hogy engem is érdekelne. Kép Írnál még róla, légyszi!
Egyébként a cukorral kapcsolatban: a kaját nekünk kell vinni? Mert gondolom a kórház nem olyan bőkezű, főleg így év vége féle. Vagy ezt nem mondta a csaj?
Judy! Ha egyszer kész lesz a házatok, akkor majd Ürömről fogtok bejárni dolgozni? Az mennyi idő? Viszont biztos nagyon jó lesz, kertesben lakni azért teljesen más!Kép

Nóri! Ott hogy zajlik a 4D? Mennyi ideig tart, mit adnak (CD, kazi, kép), mennyibe kerül? Majd Te is tegyél fel képeket! Most számolom, hogy az már 2 hét! Mindjárt itt van! Tök jó! KépKépKép

Észrevettétek, hogy szinte minden héten eltűnik valaki, most Zsuzsi nincs sehol.Kép
Zsuzsi, jelentkezz! Kép

Puszi Mindenkinek! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Nóri, hogy hogy neked a 14 héten csinálták meg a terheléses cukrot? Nem korai az?

Ez a masszázs tulajdonképpen elég közel van a Jánoshoz, csak tovább kell menni a Hűvösvölgyi úton a Budagyöngye bevásárlóközpontig és utána a 2. utca. Igen más mint a normális masszázs, inkább simogató, de azért nem túl gyenge. Megmaszírozta a lábamat, a karomat és a hátamat, csak oldalt és háton kell feküdni, de állítható a háttámla, ha valakinek a tök vizszintes kényelmetlen. Szóval 1 órát tartott, de ha valaki arcot is akar, akkor az még plusz fél óra. A csaj aki tartja 10 éve foglalkozik maszírozással, és pár éve szülést is kísér, otthonit is meg kórházit is. Úgy tűnik elég sok tapasztalatot összeszedett már, úgyhogy tök jó volt vele beszélgetni.
Azon gondolkoztam, ha úgy alakul a kapcsolatunk, lehet, hogy én is megkérem, hogy kísérje az én szülésemet is a párommal együtt. VAjúdás közben tudna maszírozni, meg mindenféle jó dolgot javasolni - legalábbis gondolom én. Szerintem sem a szülésznő, sem senki nem fog ott állandóan körülöttünk legyeskedni, amíg vajúdunk, a párom, meg állati ijedős és hát nem is ért hozzá. Nem mintha én értenék és lehet, hogy egy ilyen segítség, aki teljesen rám tud hangolódni, mert már szült, segítene valahogy átjutni a nehezén, mégiscsak több tapasztalata van. HÁt nem tudom majd még a párommal is megbeszélem, ő mit gondol.
Én sajnos a családból nem fogok tudni olyan embert előszedni, aki már szült és el tudna kísérniKép
Azt is mondta a lány, hogy akiknek segíteni szokott, azok többnyire csak az utolsó másfél órát töltik a körházban, gyakorlatilag otthon vajúdnak az ő segítségével. Ez nekem tök szimpi, mert én utálom a kórházat, legszívesebben tényleg csak akkor mennék, amikor már ki kell pottyantani a picit. Jövő héten ha megyek, akkor megint fogom kérdezgetni, mert ezeket a dolgokat egyik könyv sem írja leKép

Julcsi, igen Ürömről fogunk bejárni, hát szerintem egy jó 20 percel lesz több mint mostKép dehát valamit valamiértKép azért egy kertes ház teljesen másKép

Szerintetek ha 4 éve volt utoljára meszelve a szoba, ahová a picit fogom tenni, akkor most ki kell festeni újra, vagy elég fertőtleníteni? Ti csináltok ilyesmit?

judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok,

Julcsi, a Schöpf-Méreiben térhatású fényképeket csinálnak, amit kinyomtatva is odaadnak és ha kérjük emailben is elküldik,plusz felteszik az internetes oldalukra ahol PIN kóddal nézegetheti a család, barátok. Ezenkívül DVD-re vagy videokazettára is felveszik , amelyiket választjuk. CSak azt nem tudom mennyibe kerül Kép (azt elfelejtették felírni a honlapjukra).Ja, 20 percig tart egy vizsgálat és állítólag nem kell várni.

Judy, nekem a védőnőm mondta, hogy ők ezt így szokták, hogy az elején is terheléses cukorra küldenek. Hát ezért voltam én a 14. héten.

Julcsi te mikor is mész orvoshoz? Még mintha idén? nem?

Judy, a "mi" házunk is négy éves, sőt, ahol a gyerekszoba lesz ott még nem is lakott eddig senki, de azért mi tavasszal kifestjük az egész házat. Szerintem jobb még a kicsi születése előtt túlesni rajta, mert utána már nagyobb gond, meg büdös is 1 napig, az meg nem tesz jót.

Szerintem Zsuzsi már nem dolgozik így az ünnepek előtt, legalábbis remélem, hogy ezért tűnt el.

Lassan én is eldugulok...

Legyen nagyon boldog és békés karácsonyotok!!!!
Kellemes Ünnepeket! Kép

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Igen, ma megyek dokihoz, lassan készülődök is. Kép Majd megírom a fejleményeket!

Puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi mi volt a dokinál?
J

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy már este nem írtam!
Szóval tök jó volt! Azzal kezdte a doki, hogy megkérdezte, hogy érzem-e már a mozgást. Kép Mondtam, hogy bizsergést igen, rúgást még nem. Erről beszéltünk.
Aztán jött a méhszáj. Azt mondta rá, hogy "tökéletesen zárt".Kép Kérdeztem, hogy mitől nyílhat ki, mondta, hogy a görcsöktől. Szerencsére én még egyáltalán nem görcsöltem, jó lenne, ha ez így is maradna! Kép
Aztán meglestük a babát! Tök aranyos volt! Kép Kép Kép A hátán feküdt, aztán egyszer felemelte a kis fejét, mintha leskelődne. Azt sajnos nem nagyon láttuk, hogy biztos kukija van-e, de azt mondta a Balog doki, hogy ő is inkább fiúra tippelne. (A múltkor a Baltschik doki is fiút mondott.) Most már kezdem elhinni, hogy fiúcska lesz, lehet, hogy baj van a megérzéssemmel. Pedig most jó sokáig néztük, hátha mozdul egyet, de nem akart a Drága.
Legközelebb 4 hét múlva kell mennem, január 19-én. És cukorra majd csak azután. Kép Azt mondta, hogy majd akkor megbeszéljük a vérvételeket, de Judy, az én dokim azt mondta, hogy glükózt kell inni. Akkor lehet, hogy mégsem zs+tej lesz? Azért lelkileg készülj rá! Nóri! Egyébként nekem is mondta, hogy Karácsonykor vigyázzak a kajálással, de azért megint megdicsérte az eddigi 2,5 kilómat, pedig mondtam, hogy azóta már eltelt 2 hét, úgyhogy még hozzáadhatunk 1-1,5 kg-t.
Úgyhogy ezek voltak!Kép
Majd még benézek, csak most megyünk a boltba vásárolni, aztán meg elkezdem a sütemények sütését. Remélem majd kibírom, hogy csak minimálisan egyek belőle!Kép
Nálatok mi lesz a menü?

Kép Kép Kép Kép Kép MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK! Kép Kép Kép Kép Kép

Sok puszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, nagyon jó, hogy minden rendben volt. KépLehet, hogy ő tényleg egy nagyon nyugodt kisbaba, hiszen az uh alatt is nyugodt volt. A mi kisfiunk meg szerintem futó lesz vagy nem tudom mi, mert gyakorlatilag meg se áll. Már Zsolti is érezte kívülről ahogy rúg. Kép

Julcsi, neked az orvosnál nem kell mérlegre állni? Csak a védőnő mér? Nekem minden vizsgálat után mérlegelés van. Kép

Ez érdekes, hogy a görcsöktől nyílik ki a méhszáj. Hát abból nekem volt elég már az első perctől fogva. De akkor ez mégis alkati kérdés is lehet, mert nem csináltam semmit, de mégis fájt. Na mindegy, a lényeg, hogy mostanában nagyon jól vagyok. Kép

Nekem szerencsére semmit nem kell csinálnom karácsonyra, mert minden elintéz Anyukám és a nővéreim. A hús panirozását azért elvállaltam Kép. Nálunk rántott hús lesz (sima+sajttal, sonkával töltött), krumpli, meg Eszterházi rostélyos. 11-en leszünk úgyhogy mindenki főz vmit.... Te mit sütsz?

Na, mégegyszer elköszönök,BOLDOG KARÁCSONYT Kép

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


KépKépKépSziasztok!KépKépKép
Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet Kivánok!!!!
Vera és a srácok

Kép

Kép
Kép
vera70
 
 


Julcsi, nagyon örülök, hogy minden OK a babával, szerintem is biztos kis nyugodt azért nem ficánkol annyit.

Én még nem tudom mit fogok főzni, de szerintem valami izgalmasat pl. francia tárkonyos csirke zöldséggel vagy valami ilyesmi. Sütni most nem fogok, a férjem rendelt beiglit ma hozza haza, úgyhogy azt esszük, meg szerintem a látogató rokonok, biztos hoznak sütiket, úgyhogy nekem is vigyáznom kell!!

Én jövő héten megyek cukorra a kórházba, majd megírom mi volt.

Pusszancs és nagyon Boldog Karácsonyt nektek!KépKép

judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!

Mára még jó készülődést, holnaptól pedig kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!!!

KépKép
KépKép

Timi&Tomi&Balababa

Kép

Kép
timtom
 
 


<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Sziasztok Lányok!

Ezt az e-mailt kaptam Rio párjától!

*Szia Nancsi!

Roland vagyok (HU.man Rebel), Rio (Éva) párja. A mai napon 10:22- kor megszületett Perczel Niké Diána 3450 grammal, és 52 cm-rel. "Sajnos" császárral kellett születnie, mert a méhlepény meszesedése miatt oxigén hiány lépet fel (minden összehúzódásnál kevés oxigént kapott a baba), ezért az orvosok a császárt javasolták, mivel a normál úton való szülést nem biztos, hogy túlélte volna a kicsi. Mind a ketten jól vannak, és egészségesek. A többit majd Éva megírja, addig is (utólag) Kellemes Karácsonyt és Nagyon Boldog Újévet Kívánok Nektek.

Roland*

Remélem nem lesz gond, h betettem ide, és Évi nem nyel le keresztben.Kép

Kedves Rio!

Kívánok nagyon sok boldogságot, egészséget, sok-sok örömöt, és rengeteg tejcsit!


Pusza!

Nancsika & Alex 28+1</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika
 
 


Sziasztok!!!! Kép Kép Kép
Rió, hatalmas gratula!!!!!!! Kép Kép Kép
Lányok, 1000 bocsánat, hogy szó nélkül eltüntem! Szánom-bánom. Hirtelen nagyon sok dolgom lett Karácsony előtt. A páromnak semmi ideje nem volt, így futkostam ajándékok után. Hoztuk a formánkat, az utolsókat 24-én vettük meg!!!! Szóval, nem volt egyszerű!

Judy, gratulálok a kisfiadhoz! Képeket meg lehet nézni valahol????? Ez a masszázs mennyibe kerül?

Nóri, örülök, hogy jobban vagy! Dolgozgatsz otthonról, vagy mostmár Neked is teljes pihi van???Képzeld, én sem voltam 2 hete tornázni. Elmegyek majd a jövő héten, aztán nem biztos, hogy veszek még bérletet. Félek én ettől a méhszájtól. Az a baj, hogy ugye a doki nekem nem nézi. Kép Gombácska szerencsére hamar elmúlt, remélem elfelejt egy darabig! KépLehet, hogy megmondom majd a dokinak, hogy görcsölgettem, hátha akkor hajlandó lesz megnézni! Ki tudja?
Ugye a 4d-s képeket felteszed majd? Lehet, hogy mindjárt megpróbálom felhívni a Jánot, és akkor jelentkezem a tanfolyammal kapcsolatban. OK?

Jól sikerült a Karácsonyi menü????

Julcsi, nagyon örülök, hogy megmozdult a pici!!!!! Kép Kép Kép Ami fontos, hogy tényleg ne izgulj, ha nem érzed minden nap. Nekem is nagyon luti Balázsom. Van, hogy napokig eltűnik. Ilyenkor állítólag elbújnak a poci belső részére, és ezeket a mozgásokat nem érezzük! Lényeg, hogy jól van! Mi is a Praxisban voltunk, én is teljesen meg vagyok elégedve velük. Mi a Mátyásnál voltunk, aki nem doki, hanem szonográfus, de nagyon lelkiismeretesen megnézett mindent. Ha minden igaz, majd február körül megyünk hozzá megint.
Õssejtet mi akarunk leveteni, de én úgy tudtam, hogy nem ennyire drága... Ennek még utána kell nézni. de igazság szerint ha igaz, hogy mennyi mindenre tudják majd használni, ha esetleg megbetegedne Balázs, akkor viszont minden pénzt megér. Azt hiszem, ma internetezni fogok, és ezt is alaposan elolvasgatom.
Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok Lányok,

Rio, én is nagyon gratulálok Nikéhez!!!! Nagyon jó érzés lehet !!!!! Kép

Képzeljétek engem karácsony után felhívott a védőnő, hogy nem jó a hepatitis eredményem és meg kell azonnal ismételni. Gondolhatjátok azonnal kivert a víz, és nem is kérdeztem tőle semmit. Aztán pár óra múlva összeszedtem magam és visszahívtam, hogy megkérdezzem mi az az eredmény ami nem jó. Erre mondta, hogy nincs érték, csak azt szokták ilyenkor küldeni, hogy pozitív vagy negatív, de nekem egyiket sem írták csak azt, hogy kérnek egy új vérmintát. Felhívtam az orvost, aki rögtön megnyugtatott, hogy ez technikai probléma lehet (eltört a kémcső stb. ) és hogy ne ijedjek meg. A védőnőnek ez eszébe sem jutott, csak azt hajtogatta, hogy ha pozitív lesz az eredményem akkor mit kell csinálni.

Hát azért be vagyok tojva rendesen, bár megnéztem a hepatitis tüneteit és nekem hál'istennek egyik sincs, de azért várom már az új eredményt. (két hét múlva lesz)

Amúgy velünk minden rendben,a 4D-s képeket persze, hogy felteszem (ha tudom).

Na, abbahagyom, örülök Zsuzsi, hogy jelentkeztél.

Puszi MIndenkinek!
Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Rio! Nagy nagy gratula az 52 cm-s kis csodához!Kép Kép Kép Majd jelentkezzél, ha lesz egy kis pihid! Nagyon vigyázzatok magatokra, és kívánok sok boldogságot a kis Nikéhez! Kép

Zsuzsi! Már azt hittük tényleg eltűntél! Kép De akkor szerencsére nincs semmi baj! Ennek örülök! Sőt, az is tök jó, hogy már meg is gyógyultál!Kép

A tornát most én is hanyagolom, se időm, se kedvem. Pedig a dokim nekem mindig néz méhszájat, és most is jó volt minden (C3000)Kép. Remélem ez még így is marad egy darabig, mert az utóbbi napokban annyi tennivalóm van, már úgy esek be éjfél körül az ágyba. Remélem azért nem lesz semmi baj!
Holnap nálunk szilvesztereznek egy páran. Ma egész nap süteményeket sütöttem (krémes, almás, túrós, kókuszos). Meg most lett kész a töltöttkáposzta is. Még el kellene mosogatni, de előtte pihenek egy kicsit, mert már nem bírok állni a lábamon. Ilyenkor mindig lelekiismeret furdalásom van a Picúr miatt, de remélem neki ez még nem árt, és csak én fáradok el.

Nóri! Még jó, hogy felhívtad a dokit, azért megnyugtatott egy kicsit. Szerintem egyáltalán ne aggódj! Hogy a fenébe lennél már beteg? Ilyenre még gondolni sem szabad!!! Ok? Már le is vették a vért?
Meg mindjárt január 5. és mentek babát lesni! Már én is kíváncsi vagyok! Ott mit is adnak? Videó, cd, dvd, kép?

Ja! Nálunk (a dokimnál) nincs mérlegelés. De szerintem ez tök felesleges lenne, azért (is!) van a védőnő! Én sokkal többre tartom azt, hogy 4 hetente uh van meg méhszájvizsgálat.Kép Ez sokkal fontosabb nekem!!!Kép De mindig megkérdezi, hogy mennyinél járunk.Kép Hááát! Legutóbb (1 hete) még megdicsért, hogy alig híztam. De most ezek az ünnepek!Kép Ti hogy álltok Lányok a kilókkal??? Szerdán kell mennem a védőnőhöz. Biztos dob egy hátast a mostani eredményemtől! Pedig próbálom megállni, hogy csak keveset egyek. De most is ahogy sültek a sütemények, már kezdtük is meg őket Zsoltival, hogy milyen lett. És én még a cukorvizsgálaton sem vagyok túlKép
Meg nektek nem kezd vizesedni a kezetek vagy a lábatok? Lehet, hogy csak bebeszélem magamnak? Remélem nem leszek cukros!!!Kép

Judy! Akkor Te voltál a héten a terhelésesen? Milyen volt? Zsölmés vagy löttyös? Ki lehetett bírni? És mi lett az eredményed?

A babás anyukák hogy vannak? Remélem mindenkivel minden rendben!Kép

Ja! És még valami!
Barnuska már nemcsak bizsereg, hanem finoman bökdösi a hasamat. Kép Nem rúg nagyokat, inkább csak olyan aprócskákat, de olyan jó érzésKépKépKép! Bár tegnap napközben alig éreztem, és éjjel mikor lefedüktem, akkor zendített rá. Kép Egy kis idő múlva mondtam is neki, hogy most már alvás van, és anyucika már nagyon fáradt, úgyhogy aludjunk! És olyan kis aranyos volt, utána tényleg abbahagyta. Pedig Zsolti azt mondta, hogy örüljek neki, mert eddig pont az volt a baj, hogy nem érzem, most meg rászólok, hogy maradjon csöndben. Már ő is alig várja, hogy érezze!

Vigyázzatok magatokra! Kép
Sok puszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


<font color="ff0000"><font face="Tahoma">Kívánok mindenkinek nagyon-nagyon boldog Új Esztendőt 2006-ra, egészséges és szép nagy babócákat! Kép

Kép

Nancsika, Gábor & Alex 28+5</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika
 
 


Sziasztok Lányok,

Én is nagyon boldog új évet kívánok Nektek és magamnak is Kép.

Hát ami a süteményeket illeti a karácsony nem úgy telt ahogy terveztem Kép. Nem ettem túl sokat, de mindennap egy kicsit. És ráadásul 28-án voltam a terheléses cukron. Kép Előtte való nap telefonált a védőnő a hepatitis miatt, hogy másnap mindenképp el kell mennem, és akkor már megcsináltattam a cukrot, meg a többit, hogy ne szúrjanak annyiszor.

Julcsi, én már rohamosan hízok Kép. Szinte mindennap egy kicsivel több vagyok. El is vagyok keseredve. Ráadásul az orvos úgy le fog szidni mint a pengős malacot, főleg ha még a cukrom se lesz jó...Kép

Szilveszterkor hozzánk is jöttek a barátok, én is sütöttem, főztem egész nap. Mire megérkeztek hulla fáradt voltam, és 3-ig maradtak. Azt hittem belehalok. Ti hogy bírtátok az éjszakázást?

Julcsi, én még nem vizesedem, legalábbis nem vettem észre. Ne egyél sósan, mert az visszatartja a vizet, attól lehet vizesedni.

A 4D-n adnak videot vagy DVD-t, felteszik 30 napra az internetre jelszóval, elküldik email-ben, és adnak fényképet. Árat és bővebb infot csüt. után tudok mondani.

Na, puszi, szép napot Mindenkinek.
Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!
szeretnék hozzátok csatlakozni Kép ugyan elég későn találtam meg ezt a topicot, mert most vagyok 36+3, de azért még van pár hetem, remélem. Dévai a fogadott orvosom, de mivel ő bizonyos napokon nem tud elszabadulni a magánklinikájáról, lesz egy helyettes fogadott orvosom, ha minden igaz, Molnár László. Õt még nem ismerem, van esetleg róla infótok?
Pár gyors kérdés a kórház kapcsán: ti fogadtok fel szülésznőt? Ha igen, hol lehet őket megismerni? egy ctg-n már voltam a szülőszobán, ott egy szülésznő csinálta a vizsgálatot, de mostantól a nőgyógyászati részre kell majd mennem ctg-re, nem tudom, hogy ott is ők vannak-e, vagy az egy tök külön osztály.
png
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok én is!Kép Remélem mindenki jól van!

Nóri!
A hepatitis miatt tényleg ne aggódj! A cukrodra kíváncsi vagyok, bár ha eddig sohasem voltál határérték körül, akkor szerintem az is normál lesz. Mikor lesz meg az eredményed? És mikor kell menned a Serfőzőhöz?
Nálatok a vizsgálaton ő meg szokott mérni? Rendesen ráállsz egy orvosi mérlegre és úgy? De ezt minek csinálja, nem elég a védőnő?
Csütörtök után mindenképpen írjál, hogy milyen volt az uh!

Timi!
Kérdezni szeretnék valamit. Te hány nappal hordtad túl Balát? És amikor már eljött (volna) a Te napod, és még mindig semmi, akkor egyből be is kellett feküdnöd a kórházba? Olyankor a szülésztre kerülsz vagy a második emeletre, a nőgyógyászatra? És akkor minden nap megvizsgáltak vagy mondjuk kétnaponta? Vagy ilyenkor ez hogy működik?
Előre is köszi! Remélem nálatok is minden rendben van!Kép

Sziasztok!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Én is nagyon gratula a kis NikéhezKépKép És remélem majd megtudjuk a részleteket is ha már anyucinak lesz ránk egy kis idejeKép

Nóri, én is 28-án voltam terheléses cukron. Te a kórházban voltál vérvételen? Nem láttuk ott egymást? Én a férjemmel voltam, és sötétkék hosszú kabát volt rajtam. Nem te ültél ott és olvasgattál olyan kheki színű nadrágban??

Julcsi, a cukor abból állt, hogy reggel be kell menni éhgyomorra, és vittem vizeletet is, rögtön vért vesznek 1-vagy 2 kémcső, nem emlékszem. Utána meg kellett ennem 1db üres zsömlét és meginnom 2dl tejet (ezeket lehet kapni a büfében). Majd 1 óra múlva ismét vért vettek. Ma telefonáltam az eredményért, de valamiért nem működött a dokim titkárnőjének a gépe, úgyhogy holnap fogok reggel betelefonálni, majd megírom mi lett.

A karácsony, nekünk most nagyon nyugodtan telt, csak egy helyre mentünk vidékre és csak 1 ember jött hozzánk, úgyhogy azért én is főzögettem, meg sütöttem, de nem vittem túlzásba, inkább pihenni akartam. Úgyis annyit dolgoztam mióta terhes vagyok.

Bocsi lányok mindig elfelejtem feltenni a 4D képet, holnap remélem nem felejtem el bevinni magammal az irodába és bescannelni.

Mezsu, a masszázs 4.200 Ft / 1 óra ebbe benne van a láb, hát és a karok.
Mi még gondolkodunk az őssejt dolgon. Most kicsit elvette tőle a kedvemet az, hogy találtam különböző cikkeket, amiben arról írnak mennyire gyerekcipőben jár ennek az alkalmazása a világbanKép Igaz az orvostudomány gyorsan fejlődik, de mennyire??? HÁt még gondolkozom rajta, meg megkérdezem a dokit is, hogy ő mit gondol erről?

Nóri, nem semmi a védőnő, jól rádhozta a frászt! Én nem tudom de ezek a védőnők tök furák. Én ma felhívom az enyémet és megkérdezem az eredményt, biztos hogy már nála van.
De te ne izgulj biztos rendben lesz mindenKép, csak elkeverték a dolgaidat, ez előfordul.

Julcsi, én sem veszem észre hogy vizesednék. Az milyen elkezd a kezem meg a lábam dagadni? A kilók, azok nálam is kezdenek elindulni, úgyhogy most jobban odafigyelek arra mit eszek. Indultam 54-ről, most 59,8 kg. Azt olvastam, hogy a 24. héttől olyan heti 0,5kg ugrik fel. Tök jó hogy érzed a picit mozogniKép) én nagyon szeretem olyan jó érzés, és majd lehet, hogy neked is akkor fog inkább mozgázni, amikor lepihensz, állítólag ez jellemző a babuciknál. Van nagyon mozgékony meg nagyon nyugodt időszakuk.

Nekem kezd megint néha hányingerem lenni, meg felgyülemlik a gyomorsavan. Nálatok is kezd ez visszajönni??? VAgy csak valami nem megfelelőt ehettem?

Képzeljétek el tegnap annyira szúrt a hasam hogy alig birtam mozogni, még ennyire soha nem fájt. Nem tudom mitől lehetett, kicsit túl idegeskedtem magam tegnap lehet, hogy attól? Eléggé betojtam, úgyhogy egész nap feküdtem, ma már sokkal jobb de azért itthon maradtam. Felhívtam a dokit, azt mondta, hogy ha holnap is ilyet érzek menjek be, hogy megvizsgáljon és megnyugtassam magam. Remélem, holnapra teljesen rendbe jövök. Nektek is szokott így szúrni/görcsölni?

Puszi Judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok! Boldog új évet kívánok mindenkinek!!!! KépKépKép
Judy, köszi az infót. Pénteken én is elbizonytalanodtam nagyon az őssejtes dolgon. Én is úgy döntöttem, hogy majd megkérdem a dokit.
Hányinger, gyomorsav nálam is van mostanában megint. Úgyhogy megint előhalásztam a MagneB6-ot. Állítólag jó a szódabikarbóna vízzel. Csak ahhoz szódabikarbónát kellene vennem.

Néha nekem is belenyilal a pociba úgy, hogy nem tudok kiegyenesedni, de aztán elmúlik. Nem tudom, mi lehet ez, de talán tényleg jobb, ha megnéz. Ilyenkor nem árt, ha óvatosak vagyunk...

Lányok, felhívtam a Jánost. Azt mondta a csajszi, hogy a 30. héttől szokták kezdeni, és 7 hétig tart. szerintem az már elég késő van. Azt is mondta, hogy folytonos a 7 előadás, nem kell egy bizonyos héten elkezdeni, hanem egyszer oda kell menni, ott bekapcsolódunk, és 7 hétig járunk keddenként 5-től az első emeleti könyvtárba.
nem akarjátok elkezdeni mondjuk 2 hét múlva? Mondjuk 17-én?

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Zsuszi, én is egy kicsit későinek érzem a 30. hetet. Én jövő héten megyek a dokihoz méhszájra. Ez csak keddenként van, vagy esetleg szerdán is?

Nekem elvileg jó, elkezdhetjük 2 hét múlva 17-én.
És erre már vinni kell az apucikat is??

Jaj, majdnem elfelejtettem, felhívtam a védőnőt hepatitis ügyben és azt mondta negatív az eredményemKépKép YuppiKép
j

KépKép
judy1
 
 


Judy, gratulálok!!!!!! Dehát a hepatitistől igazán nem nagyon kell tartani. Nórival is minden rendben lesz!
A tanfolyam csak keddenként van. Nem tudom, hogy melyik előadás lesz 2 hét múlva, de ha gondoljátok, visszahívom őket megkérdezni. Kép Kép Kép
Erre mondták, hogy párokkal lehet menni, de szerintem nem kell mindre elvinni őket. Pl az én párom tuti nem tud mindre eljönni. Ha tudjuk, mikor kezdünk, akkor megkérdem, mi lesz, és hogy az apáknak melyik előadásokat javasolják. Így jó???

Én is a jövő héten megyek dokihoz. Szerdán. Valahogy ki kellene sírnom a méhszájvizsgálatot is.
mezsu
 
 


Zsuzsi, ok. menjünk 2 hét múlva. Tök rendi vagy, hogy így intézed ezt nekünkKép Jó lenne esetleg még megtudni, hogy ez-e az amire az apáknak jönniük érdemes, vagy melyikre és mikor jöjjenek?

Tipp: ha nem beszéltétek meg a méhszájat, próbáld meg bedobni, hogy nagyon szúrt a hasad, ennyire még nem is fájt és félsz nehogy valami történt odabenn pl. méhszájjal. Hátha erre azt mondja, hogy megvizsgál.

Lehet, hogy én is szerdán megyek jövő héten. Te hányra mész? És hova?
j

KépKép
judy1
 
 


Judy, ok, felhívom őket. Az apás dolgot én is meg szeretném kérdezni, mert apás szülés esetén a vajúdásnál szerintem jó, ha ott vannak, de biztos van olyan, amin nem kell. Tudom, hogy egyikünk párja sem olyan, hogy mind a 7 alkalommal el akarna jönni.
Köszi az ötletet a méhszájra! Kép Én is gondoltam rá, de ki tudja, mi fog megvalósulni belőle. A múltkor rákérdeztem, de nem nézte meg. Most majd mondom a pocit... Hátha...
A magánrendelőbe megyek 5-re. De már nagyon várom. Főleg az uh-t!!!! KépKépKép
Nektek mindig van uh? Szülésznőt akartok választani? Mi alapján? Majd a tanfolyamon??? Nem tudom!!!!!!
Judy, te meddig dolgozol még?

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok! Mivel én kicsit előrébb járok, tudok nektek segíteni Kép
1. tanfolyam: mi már végigcsináltuk Kép témák: Vajúdás, szülés (hogy zajlik lépésről-lépésre a kórházban); Relaxáció, légzés a vajúdás alatt; Az újszülött (kelengyelista, gyógyszerek, első vizsgálatok); Szoptatás; Gyermekágy, császármetszés; Hazamenetel, első napok otthon (hogyan fürdess, altass, öltöztess); Szülőszoba látogatás. Mi mindegyiken együtt voltunk, mert a legtöbb téma sztem olyan. Minden alkalommal kitérnek arra, hogy az apukák az adott témában mit tudnak segíteni. Ami leginkább a kispapákra is vonatkozik, az a relaxációs óra, ha apás szülést akartok. A többit te is elmesélheted otthon, de sztem legalább ezen az egyen érdemes mindkettőtöknek ott lennie. A leginkább kihagyható számukra a szoptatás Kép
A tanfolyamot egy nagyon szimpatikus volt szülésznő tartja, ő most van gyeden, úgyhogy ő hiába szimpi, nem választhatod szüléshez. Egyedül az Újszülött témát tartja más, egy csecsemős, de ugye ő meg nem szülésznő. Érdemes időben menni, mert többnyire annyian vannak, hogy be kell hordani a folyosóról a padokat, és akkor is van, hogy a kispapák az ajtóban álldogálnak, hogy a pocakosok le tudjanak ülni. Én a 20. héten kezdtem el amúgy, mert féltem a koraszüléstől Kép A legtöbb előadás fél hétig tart, a Vajúdás, szülés majdnem hétig tartott Kép
2. köldökzsinór-vér: mi is sokat gondolkodtunk, végül karácsoy előtt szerződtünk a Krióval. Itt 200e-be kerül a levétel és a minta tíz évig való tárolása (a 20 éves tárolás 250e lenne, reméljük, addig olcsóbb lesz, és majd meghosszabbítjuk). Lehet részletfizetést is kérni, bár akkor drágábbra jön ki. Õk Pesten és Miskolcon tárolnak mintát, ha 10 ml-en felül vesznek le, akkor van lehetőség két külön minta két külön helyen való tárolására, biztos, ami biztos. (összesen 200ml kzsv van, minimum 30 ml kell a tároláshoz). Ha valami problema lenne, 25e-en kívül mindent visszafizetnek (az a gyűjtőszett ára). Én is kérdeztem a dokim, azt mondta, döntsük el - ő előre közölte, hogy császármetszésnél erre nem szívesen szánnak időt, úgy számoljak. Ha minden rendben van, és odafigyel az, aki leveszi, 100 ml körül simán le tudnak venni, az már elég adag ahhoz, hogy 40 kg-os testsúlyig felhasználják később az őssejteket (egyelőre ennyi a max súly, amíg alkalmazható). A 30 ml kb. egy három éves gyereknek elegendő. Sztem olvassátok el a Krio oldalát, azért ott elég sok betegség van, amire már ma is fel tujdák használni a levett vért.
png
 
 


ja, még a vizesedésről akartam írni Kép én a 35. héten kezdtem egész minimálisan. Onnan vettem észre, hogy reggel, ha behajlítottam az ujjaimat, "furi" érzés volt, mintha nehezebben férnének el egymás mellett. Néha a gyűrű is megszorult. De ezt ált. csak éjszaka és reggel produkálom. A lábam csak akkor vizesedett, ha egész napos programom volt, és nem tudtam napközben feküdni, felrakni valahova - akkor esténként nem bírtam leguggolni Kép
png
 
 


Png, köszi az infókat, nagy segítség. Szerinted baj, ha nem a vajúdással kezdünk?
Szülésznőt Ti hogy választottatok? Milyen a szülőszoba?
Te meddig dolgoztál? Kisfiad vagy kislányod van? Hogy hívják? Mikorra vagy kiírva? Kinél szülsz? (Bocsi, nem nagyon vagyok most képben.)

zsuzsi
mezsu
 
 


Nincs mit Kép
ha jól számolom, jövő héten lenne sorrendben az első előadás, de ez mindig változik, mert nem tudni előre, hogy mikor lehet bejutni a szülőszobára. Minden előadást azzal kezdenek, hogy elmondják ezt a hét témát, melyikben miről lesz szó, utána elmondják az aznapit, ami után lehet kérdezgetni. Így te is látod, hogy a te kérdesed ehhez az órához kapcsolódik-e, vagy arról máskor lesz szó. Az órák nem épülnek egymásra, télleg bármikor bekapcsolódhatsz, csak az időrend borul fel, de az nem baj.
Szülésznőt még nem választottunk, én is ezt kérdeztem tegnap, hogy a topicosok választottak-e már Kép Mert nem tudom, hogy hol lehet őket megismerni Kép Én abban bízom, hogy minden ctg-t ők csinálnak a 36. héttől hetente, és 20 perc alatt el lehet dönteni, hogy ki a szimpatikus (az bizti, hogy a szülöszobán ők ctg-znek, de többnyire a nőgyógyászatra kell menni, ott meg még nem voltam, de a héten erről is tudok nyilatkozni). Amúgy nekem a dokim azt javasolta, hogy gondoljam jól meg, hogy akarok-e választott szülésznőt, mert ők asszem 12 órás váltásban dolgoznak, és rosszabb, ha a fáradtat hívod vissza...
A szülőszoba nem annyira félelmetes, mint az ember gondolná Kép A négyágyas kicsit furi, hogy csak függönnyel vannak elválasztva az ágyak, de állítólag nem szokott teltház lenni. Az egyágyast sajna nem tudom, mert az pont foglalt volt Kép Alternatív szülési lehetőség nincs, egyedül labdájuk van. Ja, és amin én nagyon meglepődtem, hogy edán kívül semmilyen más fájdalomcsillapítás nem létezik náluk. Úgyhogy vagy epidurális, vagy természetes szülés. Lassan ezt is el kellene dönteni...
Munkahelyemmel szerencsém volt, mert ahogy kiderült, hogy babát várok, meg tudtam szervezni, hogy itthonról dolgozzak - ez nem is ártott, mert az összes szabadidőmet átaludtam Kép Hivatalosan december elsején hagytam abba a melót, január végére vagyok kiírva. A baba nemét nem kérdeztük meg, ez meglepi lesz. Dévai István a fogadott orvosom, a helyettes fogadott orvosom pedig ha minden igaz Molnár László lesz, de róla még nem tudok semmit (Dévai mindig kéri, hogy legyen második fogadott orvos is, mert ő hétközben nem tudja otthagyni a magánklinikáját, és így mégsem vadidegennél kell majd szülni)
Szóljatok, ha segíthetek még valamiben Kép Amúgy az előadásokon mindent megkérdezhetsz, ami érdekel, mindenre válaszolnak. Ha nem szeretnéd nagy tömeg előtt feltenni a kérdésed, utána páran mindig ottmaradtak még beszélgetni. És sztem télleg mindenre kitértek. Én jártam máshova is szüléselőkészítőre, meg ahogy mások véleményét olvastam, a Jánosé az egyik legjobb, legrészletesebb, télleg csak az ottani gyakorlatról szól, de olyan részletesen, hogy ebből mindent megtudhatsz, hogy mire számíthatsz.
Amit én hiányoltam a kórház kapcsán, az a terhes torna, de ezt meg úgyis a Szent Imrében dicsérik nagyon, úgyhogy oda járok Kép Itt minden alkalommal torna után átvesszük a vajúdás és a szülés alatti légzőgyakorlatokat, hogy ott már automatikusan menjen.
Télleg, ha valakinek kell málnalevéltea, szóljon, mert anyukám kicsit sokat vett belőle, mert örült, hogy végre kapott valahol Kép
png
 
 


Png, jó, hogy írod a málnalevélteát. Már rég olvastam róla, hogy milyen jó. Akkor el is határoztam, hogy beszerzem, de szépen kiment az agyamból. Mondjuk én még ráérek. Hátha kell valakinek hamarabb... Kép Kép Kép
Hát, nem tudom ezt a szülésznő dolgot... Csak jobb, ha mgkérünk valakit, nem? Viszont az is igaz, hogy 12 óra után hogy kérjem meg, hogy jőjjön vissza?
Milyen a Szt Imrében a torna? Én is oda akartam menni, csak a munka miatt nem tudok olyan hamar odaérni. Így a Brendonba kezdtem járni.
Ezek szerint a XI. kerületben laktok? Mi Albertfalván. Vagyis albertfalva kitérő megállónál.
Én nem sokat jártam a Jánosban, mert az én dokim a BMC-ben dolgozik. remélem, nem lesz a műtőben, mikor ki akar majd bújni a Csemeténk. Vízöntő lesz nagy valószínűség szerint a Babátok? Hogy bírtátok ki, hogy nem kérdeztétek meg a nemét???
Epidurális érzéstelenítést szeretnétek??? Én most még mindig ott tartok, hogy azt nem szeretnék... Aztán ki tudja. Ha túl nagy lesz a baba.... Mekkora a babátok? Súlyát nézik gyakran?

Zsuzsi
mezsu
 
 


Ha nem kapnál teát, szólj, mi is elég nehezen találtunk - a keletinél lévő gyógyszertárban volt még pár hete, amúgy hiánycikk a nagykerekben...
minden kedden van torna 11-12 és du valamikor, arra már nem emlékszem, hogy mikor, mert én de. járok. egy órás, van benne gátizomtorna, meg légzőgyakorlatok. Délelőtt mindig labdán ülve tornázunk, nekem az nagyon bejön. Ezek szerint te még dolgozol? Hány hetes vagy? Milyen babátok lesz?
XI. kerület, Gazdagrét Kép
az edát még nem tudom, mindenkitől csak rosszat hallok róla. de az is megijeszt, hogy vagy az, vagy semmi. meg hogy előre honnan tudjam, hogy mennyire fog fájni? ez a gáz az edában, hogy már úgy kellene bemenni a kórházba, hogy igen én azt szeretnék, mert időigényes... én alapból érzéstelenítés nélkül szeretném, aztán majd meglátjuk.
Baba neme. Ez valahogy így alakult Kép Elsőnél sztem mindegy Kép A nagyszülőknek van nehezebb dolguk a babaruhákkal Kép
A dokim nem szeret súlyt becsülni, mert azt úgysem lehet annyira pontosan látni az UH-n. 29 hetesen 4D UH-on 1660 g-ra becsülték, a 35-en a dokim 2500 körülit mondott Kép Még van kicsivel kevesebb mint egy hónapja nőni Kép
Ki a dokid?
png
 
 


Sziasztok!

Én is féltem az Edától,de mivel nem igen tudtam kommunikálni egy bizonyos idő elteltével beláttam,hogy ne fog menni anélkül.
Pedig anno a páromat feleskettem,hogy bármit mondjak akadályozza meg a beadást-
Ha valakinek nagyon fáj,úgy is mellette dönt,nem olyan rémes,és profin beadják pillanatok alatt.
Nekem ráadásul úgy adták be,hogy nem tudtam felülni sem.
Mi is Albertfalva kitérőnél lakunkKép

Szorítok nektek.
Ha kérdésetek van szívesen segítek.
Adri
adler75
 
 


Adri, engem az érdekelne, hogy nálad volt az edának mellékhatása? Engem azzal ijesztgetnek, hogy három napig migrénes fejfájás, két évig a szúrás helyén frontérzékenység, ilyesmik... Akkor ezek szerint menet közben még van időd eldönteni, hogy mégis edát szeretnél? Mennyire érezted így a kitolási szakaszban a nyomási ingert? addigra szépen visszavették a gyógyszert? Gondolom edával nem éreztél gátmetszést, gátvarrást, ilyesmit sem, ugye?
png
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?