Nincs mit
ha jól számolom, jövő héten lenne sorrendben az első előadás, de ez mindig változik, mert nem tudni előre, hogy mikor lehet bejutni a szülőszobára. Minden előadást azzal kezdenek, hogy elmondják ezt a hét témát, melyikben miről lesz szó, utána elmondják az aznapit, ami után lehet kérdezgetni. Így te is látod, hogy a te kérdesed ehhez az órához kapcsolódik-e, vagy arról máskor lesz szó. Az órák nem épülnek egymásra, télleg bármikor bekapcsolódhatsz, csak az időrend borul fel, de az nem baj.
Szülésznőt még nem választottunk, én is ezt kérdeztem tegnap, hogy a topicosok választottak-e már
Mert nem tudom, hogy hol lehet őket megismerni
Én abban bízom, hogy minden ctg-t ők csinálnak a 36. héttől hetente, és 20 perc alatt el lehet dönteni, hogy ki a szimpatikus (az bizti, hogy a szülöszobán ők ctg-znek, de többnyire a nőgyógyászatra kell menni, ott meg még nem voltam, de a héten erről is tudok nyilatkozni). Amúgy nekem a dokim azt javasolta, hogy gondoljam jól meg, hogy akarok-e választott szülésznőt, mert ők asszem 12 órás váltásban dolgoznak, és rosszabb, ha a fáradtat hívod vissza...
A szülőszoba nem annyira félelmetes, mint az ember gondolná
A négyágyas kicsit furi, hogy csak függönnyel vannak elválasztva az ágyak, de állítólag nem szokott teltház lenni. Az egyágyast sajna nem tudom, mert az pont foglalt volt
Alternatív szülési lehetőség nincs, egyedül labdájuk van. Ja, és amin én nagyon meglepődtem, hogy edán kívül semmilyen más fájdalomcsillapítás nem létezik náluk. Úgyhogy vagy epidurális, vagy természetes szülés. Lassan ezt is el kellene dönteni...
Munkahelyemmel szerencsém volt, mert ahogy kiderült, hogy babát várok, meg tudtam szervezni, hogy itthonról dolgozzak - ez nem is ártott, mert az összes szabadidőmet átaludtam
Hivatalosan december elsején hagytam abba a melót, január végére vagyok kiírva. A baba nemét nem kérdeztük meg, ez meglepi lesz. Dévai István a fogadott orvosom, a helyettes fogadott orvosom pedig ha minden igaz Molnár László lesz, de róla még nem tudok semmit (Dévai mindig kéri, hogy legyen második fogadott orvos is, mert ő hétközben nem tudja otthagyni a magánklinikáját, és így mégsem vadidegennél kell majd szülni)
Szóljatok, ha segíthetek még valamiben
Amúgy az előadásokon mindent megkérdezhetsz, ami érdekel, mindenre válaszolnak. Ha nem szeretnéd nagy tömeg előtt feltenni a kérdésed, utána páran mindig ottmaradtak még beszélgetni. És sztem télleg mindenre kitértek. Én jártam máshova is szüléselőkészítőre, meg ahogy mások véleményét olvastam, a Jánosé az egyik legjobb, legrészletesebb, télleg csak az ottani gyakorlatról szól, de olyan részletesen, hogy ebből mindent megtudhatsz, hogy mire számíthatsz.
Amit én hiányoltam a kórház kapcsán, az a terhes torna, de ezt meg úgyis a Szent Imrében dicsérik nagyon, úgyhogy oda járok
Itt minden alkalommal torna után átvesszük a vajúdás és a szülés alatti légzőgyakorlatokat, hogy ott már automatikusan menjen.
Télleg, ha valakinek kell málnalevéltea, szóljon, mert anyukám kicsit sokat vett belőle, mert örült, hogy végre kapott valahol