Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa!

Nálunk a gyerekek pont Smarties-zel díszített sütiket csináltak ajándékba a nagyszülőknek.
Még Hanna is!!KépKép Nem is gondoltam, hogy egy ekkora gyerek ilyet is tud, eredetileg nem is adtam neki tésztát, de aztán ő is asztalhoz ült és kérte, hogy csinálhassonKép.
Becsomagoltam celofánba és mindegyikre ráírtam, ki csinálta.KépKép
Így sütizett Hanna:
Kép

És ilyenek lettek a végeredmények:
Benié:
Kép
Nátáné:
Kép
Hannáé:
Kép

Viszont a tészta, amit ott írtak nem túl jó, szerintem ha valaki ilyet szeretne, akkor keressen egy jó kekszreceptet, és csinálja meg azzal. Ez a tészta elég kemény lett, és mivel nincs tölteléke, nem is tudom, mitől fog megpuhulni.
Ja, és valamilyen olyan recept kell, amit nem kell sokáig sütni, mert ugyan a Smarties jól bírja a sütést, azért ha tovább sül, akkor megrepedhet (mint ezeken a sütiken is...).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Na én is végre befejeztem a sütést-füzést, takarítás és a csomagolás. Megkötöztem a szaloncukrokat is. Holnapra már csak a fa marad.

Rit
De jó, hogy meglett Dodi ajándéka. A Petráék tésztából szívet készítettek és kidíszitte magokkal és megsütötték. El is tettem emlékbe.

Lányok
Mi ez, hogy már ennyien feldíszitettétek a fát? (Kataa, Halacska, Magdi)

Csics
Imikének nagyon boldog szülinapot kívánok!

Nyuszi
Neked is nagyon boldog szülinapot kívánok!

NAGYON KELLEMES KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!Kép
petra2

próba
petra2

Sziasztok!

Hűha Zsuzsa, Te aztán naprakész vagyKép Minden ünnepeltnek, kicsinek-nagynak egyaránt sok boldogságot kívánok!

Nálunk elteltek a nyüzsis napok, 5 nap buli után tegnap nem csináltunk semmit. Estére olyan álmos lettem a semmittevéstől, hogy csak na. Hiába, nekem a nyüzsi a lételemem. Karácsony nagyon hangulatosan telt, 2 napot voltunk mi vendégségben, 3 napon át pedig hozzánk jöttek. 27-e volt a csúcs, Gyurinak meglepetés-szülinapi bulit szerveztem. Nagyon jól sikerült. A gyerekek élvezték a vendégjárást, Márkról kiderült, hogy igazi kis "buli-man", mindenhol ő volt a társaság középponja, táncizott, pörgött-forgott egész nap (ki hitte volna ezt fél évvel ezelőtt???Kép). Nórim 23-án jól rámijesztett, estére hőemelkedése lett. Nem tudom, hogy mi volt a baj, szerencsére másnapra elmúlt, így egészségesen teltek az ünnepek.
Ráadásként 27-én 2 nagyon kedves barátnőm is szült, a dunaharasztiban lakó barátnőm fiúcskának, a zuglói barátnőm kislánynak adott életet. Nagyon örülök nekikKép

Ma délelőtt kimentünk a kertbe, csodálatosan szép a táj, gyerekek nagyon élvezik a havat, alig akartak bejönni.

Képzeljétek hívott a fönököm, hogy menjek már visza dógozni. Januárban bemegyek, áttárgyaljuk a dolgokat. Igazándiból Márk 3 éves koráig terveztem az otthonlétet, de egy visszautasíthatatlan ajánlat nagyon jól jönne anyagilag. Hát nem tudom. Viszolygok a bölcsitől, itt Harasztiban nagyon gáz. Budapesten is beadhatnám, Erzsébet és a II. kerület is szóba jöhet. Nem tudom... anyai szívem tiltakozik, viszont bevallom becsülettel belelkesített a gondolat, hogy ennyire visszavárnak. Már több, mint 3 éve nem csinálok mást, mint gyerekezem... jó lenne a változatosság. Ez ciki, hogy így érzek?

Sasha! Igen, gondolom, hogy Gábornak szüksége van az ovira, a társaságra. Csak azért írtam, mert nálunk minden hazahozott ovisbetegséget elkapott Márk Nóritól. Volt, hogy ami Nórinál enyhe hőemelkedést okozott, Márkot lázas beteggé tette. Az immunrendszer állítólag 16 éves korunkig fejlődik, pici csecsemőkorban még nagyon fejletlen. Persze érthető, hogy nem akarod Gábort megkárosítani azzal, hogy az öcsike miatt otthontartod. De tök gáz, hogy 2 gyerekesen is egyfolytában betegek vagytok, képzeld még a picike is elkapná. Jaj, nem irigyellek... Lesz segítséged, ha megszületik a legkisebb?

További szép napokat kívánok, holnap még bekukkantok BUÉK-ot kívánniKép

Pusza:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!
Nálunk is elteltek az ünnepek. Elég nyüzsis volt mert nekünk egy nap két helyre kellett menni. 24-én itthon voltunk négyesben. 25-én, 26-án és 27-én meg folyamatosan mentünk. Most jó megint itthon lenni csak a tanulás zavar be. A gyerekeknek nagyon tetszett a karácsonyfa és az ajándékoknak is nagyon örültek. Az Olivérnek ez volt az első karácsonya mert a tavalyira nem is emlékszik. Olyan aranyos volt mikor alvásból felébredt és meglátta csak annyit mondott, hogy Ááá, Óoo....karácsony, egyből ment be a Petrához és keltette fel, hogy hozott a télapó karácsonyfát.

Tényleg nálatok ki hozza az ajándékot? Az a baj, hogy az összes mesébe, mesekönyvbe a télapó hozza a fenyőt a szánkóján és rénszarvasok húzzák. A jézuska hozza az ajándékot elvileg de a Petra az annyira össze van zavarodva egyszer azt mondja, hogy a télapó, egyszer azt hogy jézuska. Mi most már ott tartunk, hogy barátok és együtt jönnek.

Gumicukor
A Petrának annyira izlik az a mézeskalács, aminek te tetted fel a receptjét, hogy a dobozból már megette az összeset és most a fáról eszi folyamatosan. Lehet, hogy sütök neki még egy adagot és az jó keksznek is. Szegény Olivér nem ehet a méz miatt és hozza nekem és kérdezi, hogy "anya szabad enni?" Majd megszakad a szívem. Végül attam neki és kapott vele együtt fenistilt is.

Magdi
Én nem tudom, hogy hogyan döntenék. Ezt nektek kell eldönteni. Én úgy gondolom, hogy a Petrával itthon voltam 3 évig akkor az Olivér is megérdemli. Az a baj, hogy ezt az időt már nem lehet visszahozni. Tudom, hogy fontos a pénz is már én is azon gondolkodom, hogy mi legyen mert az Olivér márciusba lesz két éves és akkor már ennyi sem lesz, de szeretnék vele itthon maradni mert egyrész nagyon anyás ő is, meg napról napra annyit változik okosodik és nem szeretnék kimaradni ezekből a dolgokból. Tudom, hogy ez az élet rendje és nagyon sok gyerek jár bölcsibe és semmi baja nem lesz és rendesen felnő de mi még nagyon össze vagyunk nőve. Meg nálunk az is baj, hogy itt csak fizetős bölcsi van. Azért egy beszélgetést biztos, hogy megér. Hány órába szeretnél?
Különben lehet, hogy hülyén hangzik de én teljesen jól elvagyok velük itthon. Megelégednék azzal, hogy néha elmegyünk apával ide-oda meg barátokhoz, hogy mégis kimozduljak. Én azt szeretném a legjobban ha itthon tudnék könyvelni és akkor magamnak tudnám beosztani az időt. Akkor délután jutna idő játszásra, később tanulásra, szakköre, sportra.... Én már nem akarok nagy karriert befutni. Régebben teljesen máshogy gondolkodtam mikor még ketten voltunk.

Na befejezem mert most is a tanulási időmben írok.

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

Ági
petra2

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDEN TOPIKOLÓNAK ÉS CSALÁDJÁNAK!

A read onlyknak is! KépKépKépKép

ZAB

u.i. Amennyiben jövőre nem jelentkeznék, pls. jöjjön vki és szabadítson ki a sok játékállat fogságából.Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Mi is boldog újévet kívánunkKép

Hal
Azért jó a sok új játékKép enyémek legalábbis jól eljátszanak velük még egyelőreKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Ági! A karrierépítgetés elég távol áll tőlemKép Kép Nagyon jól esett, hogy gondol rám a főnök. Igazándiból csak játszadozom a gondolattal, hogy mi lenne, ha.... Szívemből szóltál, én is remekül érzem magam itthon velük, szeretem ezt az életformát. Ha visszamennék, akkor kizárólag 4 órában, de remélem erre csak Márk 3 éves kora után lesz szükségKép

MINDENKINEK KÍVÁNOK EGÉSZSÉGBEN, BOLDOGSÁGBAN GAZDAG ÚJ ESZTENDÕT!!!!!

Puszi:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok

Elokerultem en is az unnepek majdnem vegeztevelKép
A karacsony nagyon jol sikerult,reggel jott Alex haza addigra megvolt a fa,hat hihetlen ahogy orult neki hogy milyen szepKépKépAlvas utan jott az ajandekbontas,alig birta ki amig feloltoztetjuk video kepes ruhabaKépEste jot vacsiztunk,az uj lazac recept nagyon bejottKépMasnap anyueknal gyult ossze a nagy csalad,jol dontottem hogy csak par ajandekot vettem neki itthonra,mert amit ott kapott az osszes rokontol az megtoltott egy nagy zsakot..Ugyhogy parat meg nem bontottunk ki, de a slager a daru es a taviranyitos autok tomkelegeKép
Ket unnep kozott 1 napot dolgoztam csak de azt is leroviditveKépA tobbin mindig volt program vagy baratok jottek hozzank vagy mi mentunk valahova.

Tegnapi ho jol megijesztett minket mert anyueknal olyan hofuvas volt hogy jarhatatlan volt az ut.Ugyhogy kerdeses volt hogy megyunk-e szilveszterezni ma,ha nem tudjuk levinni Alexet.Mara mar jobb ugyhogy mar ott van es Zalannal fujjak a trombitat renduletlenulKépKép
Kb 3 eve nem voltunk sehol szilveszterezni ugyhogy most raszantuk magunkat a kimozdulasra, remelem nem banjuk megKép

Magdi
Ez tenyleg csak a te dontesed,senki nem lat bele.
Kerdes hogyha most nem mesz akkor kellesz-e nekik meg egy ev mulva is?Vagy ha akkor nem lesz semmi munka lehetoseg az hogy erint anyagilag.
Nagyon gyerek fuggo a bolcsi, es azt hiszem ha nekunk nem ment volna konnyen nem eroltettem volna.Es attol hogy egy gyerek szereti a bolcsit meg nagyon is ragaszkodo es ezt imadomKépPar csunya szotol eltekintve csak pozitivan valtozott. Latom mennyire iranyito,talpraesett tipus,milyen sok onallosagot tanul ott az enekek mellettKépKépKép
Viszont nekem nagyon jol jott a munka, jo hogy mashogy is megbecsulnek az emberek es hogy vartak vissza,sosem hittem volna de most ezt nagyobb sikerlmenynek elem meg nap mint nap,mint Alex elott.Most pont annak orulok, hogy minden megy jol: a munka,Alex,haztartas....
Egyebkent en most ugy latom ha majd lesz tesokank en utana mar nem fogok ide vissza jonni,vagy talan sehova sem,ket gyerek utan mar boven le fog kotni az is,vagy max keresek valami hobby allast heti par orabanKépNem akarom hogy folyamatos napkozis legyen majd csak azert mert en dolgozom.
Ugyhogy most meg kielem a karrier adta lehetosegeket...KépKépKép

Agi
Nalun a Jezuska hozza az ajandekot,O ismeri a bibliai tortenetet es sok betlehemet latott ugyhogy nem csodalkozikKép

Halacska
Pluss allat tenger itt is van ugyhogy kimenteni nem tudlakKépKépDe hatha oszotnzoleg hat rad a beigert turmixKépKépKép

MINDENK KETSZERES ES JOVOBEN KETSZERES ANYANAK NAGYON BOLDOG UJ EVET KIVANUK!!!!

Pusz
kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Nagyon boldog és sikeres évet kívánok mindenkinek!!!!!

Karácsony nagyon jól telt, rengeteg az ajándék. Betti és az unokatesó sokat játszik, még többet vísítoznakKép Remélem jövőre már komolyabbak lesznek. Sok egyforma ajándékot kaptak, azért van min veszekedni.

Mindenkinek BUÉKKépKép

Conti
Kép

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK

Szilcsike
szilcsike

BÚÉK!

sasha

Kép
sasha

halihó, még senki??? csak én vagyok aki már ma is bejött dolgozni?? Kép
de jó nektek!!

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit
Ha ez vígasztal én is dolgoztam már ma IS! Kép

BUÉK mindenkinek!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok
Kataa
köszönjük szépen a köszöntést .

Ági
köszönjük a köszöntést

zsuzsa
neked is köszi a köszöntést.

Magdi
nem én 2 évet birtam ki itthon utána örömel mentem dolgozni az új munkahelyemre sokan ferdeszemel néztek rám de szerintem a fiaimba egy csep kár sem eset csak használt nekik a bölcsi .amugy kataanak igaza van ha ök hivanak és várnak vissza akor meny vissza mert nincs biztositék rá hogy majd 1 év mulva szükség lesz rád és akor mit csinálsz majd nehéz találni olyan munkahelyet ahol 2 gyerekeset fölvesznek.

Ági
imike is nagyon anyás de mégis megszokta hogy neki a bölcsibe kell mennie és jol el van ott ott jobban eszik itthon nem eszik vagy csak alig és én nem érzem hogy lemaradnék bármiröl azért mert ö bölcsibe jár mert az elsö lépeseit is a nyaralásunkor tete meg igy nem csak én de még a nagypapa is láta hogy indul el imike 2 lábon Kép .

Lányok
amugy nálunk nem aratot minden sikeret a fo kockák nem azokat elkelet rakni mert nem akartak vele játszani és petike mg is mondta hogy nem kell neki viszont a pedálos auto nagyon tetszet neki és nagy sikere volt a kukás autonak is meg a kirakosoknak is .anyukáméktol kabátot kaptak meg autot azoknak is örültek .Szilveszterkor meg tüzijátékoztunk fiuk élvezték nagyon .

puszi csics
csics

Sziasztok, én is melózom tegnap óta. Most költözik a cégünk Budaörsre, teljes a káosz.
Dobozolunk egész napKép
Többiek hol vagytok?

Conti

conti

Sziasztok

Mi is megvagyunk. Jol teltek az unnepek, volt vendegsereg,meg nalunk szunetelt a batyam 3 gyerekebol 2.Kép

Szilveszterkor egy ismeros 6 honapos kisbabas hazaspar volt nalunk, ettunk -ittunk, pictionary-ztunk.Kép
Most minden a regi kerekvagasban, vagyis ferjecske elutazott Azsiaba 10 napra, tetoterben nyomjak a munkat ezerrel, mar nemsoka a falakat rakjak.Kép
Emit meg ma nem vittem oviba, mert kohog, meg en sem vagyok jol. Kepzeljetek mar tobb mint egy hete lappang bennem valami ize, nem vagyok megfazva, vagy ilyesmi, de mindig felmegy a lazam 38 korulre....meg ugy erzem magam, mint aki maratont futott...Kép
Asszem ma elmegyek dokihoz, mert elegem van.

Kataa

Ezen a videokepes ruhan jot mosolyogtam...azert jatszosba is szoktatok fotozni ugye????Kép

Magdi

Ha tenyleg ugy erzed,hogy soha vissza nem tero alkalom, meg anyagilag nagy segitseg, menj vissza dolgozni.De en is pont azon gondolkodtam, hogy olyan gyorsan elmegy az ido, az ember gyereke hipp-hopp felno. En is elvagyok itthon, mondjuk nekem meg eddig mindig volt mit intezni a gyerekneveles mellett, (hazvasarlas, 2 felujitas, most tetoterbeepites) Meg egyebkent is tobb csaladi ugyet intezek szerintem mint az atlag, egyreszt mert sokat dogozik a parom, masreszt meg mert nem beszel annyira jol magyarul...Kép

MAMATALI????
VAn egy jo kis olasz etterem a belvarosban, ugy hivjak VIA LUNA. Ismeritek? Mi sokat jartunk oda, mikor a Bajcsyn laktunk 4 evig...

Kepzeljetek kicsi fiam ma is meg tegnep is szolt, miutan bement a kaki a pelusba...olyan kis ugyes..Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

csereltem kepet a profilban...

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti

Beninek boldog nevnapot!!!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Tényleg Beni nap van - BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Hát ma én is szaladgálni készültem, kiderült, hogy nov. közepén lejárt a zöldkártyánk. Tegnap kerestem itt a közelben egy helyet, ahol megcsinálják, de induláskor kiderült, otthon hagytam a pénztárcám.
Na ma megint elindultam, erre az ürge közli, hogy nem tudja megcsinálni, mert majdnem teljesen le van szakadva a kipufogó. Még jól meg is rugdosta, majdnem leesett. Szóval kártyánk még mindíg nincs, elöbb keresni kell valakit, aki meghegeszti.
Megörülök ettöl is, hogy ha már egyszer + költség hirtelen a családi kasszába, akkor miért kell annak is csöstül jönnie Kép
+ Rol a két ünnep között sikeresen megszabadult a jobb elsö fényszóró üvegétöl Kép
+ az elsö kerekeinken oldalt keletkeztek valami hasadások - vagy a hideg vagy gyártási hiba, lényeg, hogy most új gumik is + centír. Csak tudnám, hogy miböl.... egyenlöre járok még így, remélem nem lesz semmi.

Viszont megvettem a hálónk ajtajának áthidalóját, mehet továbba falazás, 1x csak lesz már hálónk is....Kép

pusz
Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

Utolagos BUEK idenre is,en is itt vagyok,bar dolgozni meg nem mentem,mert kepzeljetek Alex beteg lettKépKépVasarnap ejjel lazas lett es azt csak 12 ora utan tudtuk levinni.A doki szerint virus,de a torka nem pisos es semmi mas tunete nincs,eppen csak folyik neha az orra.Homeopatiast adok csak neki,a kup nem jott be,csak a huto furdo+borogatas.Tegnap estere es ejelre ujra lazas volt,de reggel ota eppen semmi. Holnap kell viszavinnem a dokihoz,amugy jokedvu,eszik+iszik+rosszalkodik ugyhogy remelem hamar tuljutunk ezen,szavam nem lehet mert a bolcsi masfel eve ota most van otthon eloszorKép

Conti
Nagyon aranyosak a lanyok,nemileg hasonlitani is ugye?
Hazatok hogy all,gonodlom mostm ar szorgalmaznad a Budaposi lakast hogy kozel legyen a munkahely.

Nyuszi
Persze,csak legalabb karikor legyen csini a videon,ezert volt a felhajtasKépKép
Vizsgaltasd ki magad mert a szimpla lazas allapot gyulladasra utalhat valahol a szervezetben.
Via Luna-nekem is bejonKép Felcsapsz szervezonek???Kép

Rit
Hat akkor kocsinak most nincs jo szeriajaKép
Bocsesz hogy nem hivtalak,de minden napra volt valami amig itthon voltam(szokas szerint).

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Munkahely: Szerencsésnek mondom magam, mert 1 év múlva is vissza fognak várni, ettől nem kell tartanom. Ez a felbuzdulás csak annak köszönhető, hogy Márk májusban 2 éves lesz, és a főnök érdeklődött a terveim után. Most duplán érzem a segítség hiányát, ha anyukám élne, akkor minden gond nélkül, nyugodt szívvel visszamennék szeptembertől 4 órában dolgozni. Gyurival megbeszéltük a dolgot, ő (szerencsére) azon az állásponton van, hogy maradjak otthon Márkkal. Még azt is felvetette, hogy legyen 3. baby, én legyek főállású anya, de ezt az ötletet gyorsan elvetettük. Valami otthon végezhető munka lenne a legideálisabb, májustól csak gyest fogok kapni, ezért agyalok ezen ennyire. Vagy meg kéne nyerni a Lottó5-öst, akkor nem kéne a nyavajás anyagiakon gondolkodni.

Nóri ovizik, szeret járni, bár ma reggel volt egy fura dolog. Öltöztettem Nórit, jön Guszti a rém, se köszönés, se semmi, odakiabál a Nórinak, hogy "Síró-pityogó" és futott tovább. Nórinak egyből legörbült a szája, olyan kis mimóza. UTÁLOM GUSZTIKÁT!!!!! Persze Nórinak mondtam, hogy ne foglalkozzon Gusztival, mert nagyon buta kisfiú, de magamban legszívesebben megfojtanám ezt a kisfiút. Kis töpszli cigánygyerek... ezekből lesznek pár év múlva a börtönlakók... grrrrrr. Bocs, nem vagyok rasszista, van még 1 cigány kisfiú a csopiban, az egy tünemény és az anyukája is nagyon szimpatikus. De Gusztika igazi öntörvényű, erőszakos, ellenszenves gyerek, aki mindenkibe beleköt, pláne ha még gyengébb is nála az illető. na, akkor aztán igazi májer csávóvá válik...jaj, nagyon utálom. Szörnyű, hogy az ilyen aljanéptől nem tudom megvédeni a gyerekemetKép Kép Kép Kép

Nyuszika! Jobbulást nektek! MAMATALIKép ÉN benne vagyok!!!!!

Rit! Pocaklakó hogy van? AutóKép ez mindig így van, ha jön a baj, akkor csőstül jön.

Szép napot Mindenkinek!
A kifakadásért bocsi, de olyan jó volt kiírni magamból, mást úgy sem tudok tenniKép
Pusza:
Magdi

Magdi
mléna

Na, a nagy puffogásban elfelejtettem:

Képeket megnéztem, gyerkőcök nagyon aranyosak.
Nyuszi! A fiad tiszta apja!!!!

Kataa! Jobbulást Alex-nek! Másfél év bölcsi betegség nélkül????? HÛHA!!! de szépen hangzik!!!Kép

Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Én is a melóból jelentkezek! Ma jöttem először és iszonyú mennyiségű mél fogadott.Kép Mondjuk még pihent vagyok de ez este 6ig úgyis csak múlik és múlik és múlik.

Conti
Már voltál az új helyen? Milyen? Itt nálunk amerikai rendszerű az iroda, ha vki elköhinti magát tuti, hogy másnapra másik 3 is lebetegszik.

Nyuszika
Jó a kép bár az angliai ködből vmi átragadt a képre! KépKép
Danny már szól a kaki miatt? Mennyi idős most? Nem semmi!!!
Jobbulást, doki mit mondott? Voltál?

Rit
Na, akkor megadrukk, hogy végetérjenek az autós peches kalandjaitok!
Nekem most decemberben szólt a rendőr, hogy már júniusban lejárt a jogsim. Nem részletezem, hogy mi volt de megúsztam egy szóbeli figyelmeztetéssel.Kép

Magdi
Miért vetettétek el azonnal a 3. bébit? Anyagiak miatt?
Nóri nekem nem tűnt mimózának. Lehet, hogy az ovi hozta ki vagy csak a babaszobás talikon bátrabb?
Kisfiú gondolom, semmilyen nevelést nem kap, max. az oviban. Pancsi csoportjába is jár egy általam elkeresztelt "dömper" kislány.

Kataa
Nem is írtad, hogy a Nurofent végül meg sem vettétek?
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak otthon vagy 2 hétig nem volt net, így a téli szünetben nem tudtam jönni. Már van, de dolgozom, így innen írok...

A szünet nekünk is hamar eltelt, csak azt sajnálom, hogy a férjem összesen egy napot volt otthon a két ünnep között Kép, akkor is mennünk kellett a nagymamámhoz.

A gyerekeknek be volt ígérve pár nap anyukámnál, de nem lett belőle semmi, mert itt voltak a tesómék, és mivel a gyerkőcök náthásak voltak, nem mehettek Kép. Szegény Noémi nagyon sírt, annyit lett neki ígérve, hogy majd karácsonykor sokat otthon lesz a mama, és ők is ott lehetnek néhány napot, de nem így lett Kép. Ráadásul a tesóm náhás lett (az én gyerekeimtől kapta el, természetesen) és anyunak le kellett vele menni Pécsre, hogy segítsen neki, így még szilveszterkor sem lehettek nála Ádámék Kép. Na, mindegy, már túl vagyok rajta, de az nagyon rosszul esett, hogy egyetlen nyavalyás napot sem lehettek a gyerekeim a nagyanyjukkal, kivéve, mikor ott voltunk ajándékozni.

Magdi
Tényleg, miért mondtatok le a 3. babáról?

Rit!
Autó Kép.

Bocs, mennem kell, majd otthonról jövök még,

Panda

panda
Halásztelek

Halacska

DOkinak sogalma sincsen, azert felirt egy doboz antibigyot...nem banom, mert mar elegem van. Meg visszarendelt holnap laborvizsgalatra.
Angol kod.KépA kepet photo editorban utolag vilagositottam, mert sotet volt.Kép

Kataa

Szervezo? Hat Nagyon nem kellene szervezni, ha legalabb 5en jelentkeznek, foglalok asztalt. Egyik vasarnap delutan?

Magdi

Undok kisfiu.Kép
Miert is ne legyen 3. baba? Mar ha nem titok...

Panda

Neked a vasarnap jo igaz? Talira...Kép
A tesodek kicsit onzo modon kisajatitjak a nagymamat...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Bea

Danny holnap lesz 19 honapos.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Magdi
Na akkor megvan a dontesKépEngem is erdekel te miert is nem lehet 3.?
Mit is csinalsz hogy mukodik a 4 ora is?
Hat Gusztikat nem irigylem,marmint a csoporttol.Bizti emlekszel, hogy en ugy is nezem az ovit hogy ne legyen a csoportjaban.Pont emiatt,mert a viselkedest nem tanitjak nekik otthon,aztan kielik magukat az oviban ugy hogyabban nem sok koszonet vanKép
Alexeknel a bolcsiben egy kislany van de mimoza lelek szerencsere,ellenben anyja akit barmikor latok mindig hangzik tole az epulet...
Tudom hogy megvedene magat Alex ,mert olyan tipus de ha lehet nem szaporitanak a szokincsunekt egy Gusztika tipusu gyerek dumajaval...

Halacska
El lett felejtve,de remelem nem lesz mar ra szuksegKép
Holnap megyek be par orara,apaja elviszi reggel dokihoz es utana nagypapizik.Attol fuggoen hogy mit monda doki, maradok vele meg itthon a heten.
Most izgulok hogy ne legyen laza ejjel.
Ja Alex uj eneke a Gingle BenKépKépHalali ahogy enekelni probalja angolulKép
Majd next time elodatom vele nektekKépKép

Panda
Hat ez nem hagzik tul jol,palne hogy Noem iigy szamiott raKépA tesod tenyelg fura,mert ha beteg mar nem tudja ellatni a kicsit???En is voltam ar beteg,meg mindenki de azert ehhez nem kell segitseg...Egyetlen egyszer amikor gyomorrontasom volt, volt otthon a ferjem a 1 napot,utana megoldottam egyedul.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Nyuszi
Persze en is csak igy gondoltam a szervezosdit,csak jol hangzottKépKépNekem januarban barmelyik vasarnap jo,mert amig anyu a tesomeknal van kint addig mindn hetvegen PEsten vagyunk.

Mennem kell,mert Alex pont ugy rosszalkodik mintakinek semmi baja sincsKép

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
A Petrát még nem viszem ezen a héten mert olyan jó, hogy itthon van. OLyan szépen eljátszanak együtt. Azért emlegettem neki és mondta, hogy majd nagyon fog sírni. Kérdeztem mit szólnak majd a barátaid és erre "Ki fognak nevetni"

Beszti
Beninek Boldog névnapot!

Nyuszi
Aranyosak vagytok a képen.
Orvoshoz menjél el mindenképp!
Mami-tali egyenlőre nem jöhet szóba mert januárba vizsgázom. Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy csak elmegyek megbukni. Napközben nem tudok tanulni semmi és este is mire elalszanak már 22 óra van.
Az Olivér is szól a kaki miatt elég régóta de próbáltam ráültetni a WC-re de fél. A bilire és ráül de csak ruhástól. Majd nyáron...
Ezt szokta mondani "Anya, Olka kakis" és hozza a tiszta pelust. Különben már biztos, hogy zavarja mert ilyenkor már le sem ül.

Csics
Tudja hajtani Petike az autót?

Conti
Jó dobozolást!

Kataa
Jobbulást Alexnak!

Magdi
Akkor szerencsés vagy. Én még nem érdelkődtem a munkahelyem felől, hogy vissza tudok menni. De ha mehetek is az sem a legjobb mert utazással au kb 7 óra ha 4 órába mennék vissza, vagy jobb esetben 6. Nekünk is már minden felmerült mert az Olivér meg márciusba lesz 2. A harmadikat még a mai napig nem tudtam eldönteni, hogy legyen e. Hát igen az lenne a legkényelmesebb ha valami itthoni lenne.
A Petra csoportjába nem jár "Gusztika típusú" gyerek de azér van egy-két nem normális. Leventének hívják és a Petra minden nap elmondja, hogy nem szereti a Levit. Õ is karmol, verekszik, szórja a homokot... Múltkor megkérdeztem az óvónőt, hogy mégis milyen és cska annyit mondott, hogy nehéz eset és elég nehezen lehet kezelni.

Beszti
Te vissza mész majd dolgozni vagy főállású anya leszel?

NA megyek mert a Petra bekapcsolta a Tv -t és ma már volt mese, és egy nap csak egyet engedek neki.

Ági
petra2

Kataa, hát némileg hasonlítanakKép Bár mi sem hasonlítunk a hugommal túlságosan. A természetük meg szerencsére teljesen más. Lilike egy nagy kópé.
Az új helyemet már láttam egy pár éve, mikor szintén költözés előtt álltunk, de akkor mégsem fúzionált a két cég. (testvérek a tulajok) Zongorázni lehet a különbséget, most szép világos tágas szobában dolgoztunk, ezután zsúfolt pirinyó ablakos szobába kerülünk, neonfénnyel.
A házat szeretném mielőbb eladni, csak épp vevő nincs. Ja és most szóba sem állunk az exemmel, megszökött a kutyája, persze mi vagyunk a hibásak. 25-én lesz a tárgyalás és még nincs aláírva a vagyonmegosztásunk. Alexnek jobbulást!

Nyuszi, neked is jobbulást! Nekem jó a tali bármikor.

Magdi, GusztikaKép szerencsére nincs ilyen tapasztalatom nálunk a bölcsiben.

Na mennem kell, mert őrjöng a Betti.

Conti

conti

Sziasztok
Ági
petike az autoját inkább lábal hajtja egyelöre nem pedálal majd tavaszal mgtanitjuk neki hogy kell pedálal hajtani az autot .

Lányok
petike is beteg most éjszaka lázas is volt mert olyan forro volt mint egy kályha ugyhogy ma vihetem vissza a dokihoz hogy rosszab lett .

pusz csics
csics

Sziasztok!

Kataa! gazdasági ügyintéző vagyok egy kulturális intézménynél. közalkalmazott vagyok, ez ad egyfajta védelmet nekem. Ráadásul a főnök empatikus, korrekt emberke, többször kinyílvánította, hogy mindenképpen szeretne velem dolgozni a jövőben is.

3.baba: Nagyon sok oka van, ami miatt most (a közeljövőben) biztos nem akarjuk. Csak párat említek:
1, Igazság szerint most nagyon jó és kényelmes periódusban vagyunk, már mindkét gyerek "önálló", értelmes emberke. El lehet velük menni mindenhová, akár egyedül is elmerek indulni velük. Ha most jönne egy 3., akkor minden olyan bonyolulttá válna. Nekem nincs igazán segítségem, nehéz lenne megoldani a kimozdulásokat.
2, Nagyon élvezem ezt a korszakot, minden szabadidőmet velük akarom tölteni. Minden nap egy rácsodálkozás, hogy mennyire értelmesek, okosak. Már minden érdekli őket, lassan eljön a múzeumok, a kiállítások ideje. Egy kisbabával nem lehet ilyen programokat csinálni.
3, Maximalista vagyok, ha most jönne egy kistesó nem tudnék velük ennyit foglalkozni. Tudom, hogy nagyon zavarna ez, lelkiismeretfurdalásom lenne. Amikor Márk született nagyon nehezen tudtam leküzdeni a lelkiismeretfurdalást, amit amiatt éreztem, hogy nem vagyok annyit Nórival.
4, Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Tök igaz a mondás. Mindenen halálra izgulom magam (ovikezdés-betegségek), mindent a szívemre veszek(lásd Gusztika), igazi tyúkanyó anyuka vagyok (nem is tudom mi lesz, ha nagyobbak leszenek és kirepülnekKép). Ha a gyerekeimről van szó képtelen vagyok ellazulni, mindent tökéletesen akarok-akarnék csinálni. Néha emiatt úgy érzem, hogy felörlődöm az idegeskedésben. Még egy haramadik gyerek, aki miatt idegeskedhetek? Na NEEEE!!Kép
stb, stb........
+ van 1 ok, amit nem akarok a világhálón közzétenni. Nem titok, a mamatalin elmondom (ha valakit érdekel), de ide nem akarom leírni.Kép

Kataa! Az a baj, hogy itt Harasztin örültem, hogy felvették Nórit oviba, nemhogy még én válogassak. Apa szerint nem baj, ha találkozik ilyen Gusztika féle gyerekekkel, szerinte ettől megedződik az igazi nagybetűs életre. Van ebben is igazság, de a legjobb az lenne, ha nem léteznének ilyen emberpéldányokKép

Csics! Jobbulást Petikének!

Ági! Nekem is messze van a munkahelyem. 3 óra lenne az utazás oda-vissza. Ez is egy visszatartó erő. Hiába 4 óra munka, utazással együtt 7 óra lenne. Nem tudom... ha itt lenne a szomszédba nem gondolkodnék, nyugdíjas koromig eldolgozgatnék ennél az intézménynélKép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

BÚÉK Mindenkinek!

Mától dolgozom én is, eddig élveztük a szabit. Otthonról sem nagyon jöttem, mert jöttünk mentünk, vagy éppen varrtam, előszobát festettünk, szánkóztunk.
Nagyon-nagyon jó volt ez a hosszú pihi.

Olyan jó a lakásunk környéke, olyan kis családias, vidékies. Nagy hóban mentünk vásárolni a kisboltba, Danit húztuk a szánkóval, közben fincsi ebédillat szállt ki házakból. Ilyet a belvárosban mikor érezhettünk? Annyira jó választás volt ide jönni. Jókat szánkóztunk a dombról, magunknak is vettünk egy kis bobot és nyomtuk 3asban. Dani is simán csúszik egyedül a karfással a lejtőről, fékez, felhúzza vissza a dombra, meg minden.  vannak képek is, estefelé teszek fel néhányat a bememre.

Az első karácsony is nagyon szupi lett, kisültek a mézeskalácsok (hála Micó formáinak), nagy sikere volt a favonatszettnek. Dani kapott egy csomó ajándékot a nagyszülőktől, nagy paradicsom volt neki a kari. A diafilmvetítőnek is nagyon örült, meg a diáknak. Jó bevackolni és úgy mesélni neki.

És még verset is mondott a karácsonyfának. És még 2-t meg is tanultunk a szünetben. El sem hiszem, mert eddig nem nagyon mondókázott, most megegyszercsak elkezdte. Fel is vettük videóra. A párom sokat digizett a korábbi szalagokról, de még így is maradt egy csomó, amit meg kell csinálni, írtuk fel dvd-kre és nagyon nagyon jó visszanézni őket, pl. amikor először elindult.

Na, szóval feltöltődtem/tünk. Viszont munk az idén is van bőven. És emelkedett a fizum is 

Rit
Ez Murphey törvénye!

Kataa
Jobbulást Alexnak! Gingle Ben Kép Dani meg Madonna Hang up számára van teléjesen beindulva. És énelget Cérna Jánoska hangon Kép tök hamisan, de dúdolni viszont teljesen tisztán. Nem értem hogy is van ez? Nem az én hallásomat örökölte, az már biztos.

Mléna
Hát szerintem, ha most van lehetőség, és meg tudjátok oldani, akkor ha tudsz menj vissza dolgozni. Ez a főállású anyaság nem 5 gyerektől van?
Gusztika – ilyenkor jön elő a ygerekből, amit otthon lát....

nem akarom elkiabálni, de mi kb. 2 hónapja nem vagyunk betegek, se nátha se semmi. És pont ezóta aromalámpázunk otthon.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor

Tok jo hogy igy bejott az uj kornyek!Kép
Leirnad reszletesen mi is ez az aromalampa, hol lehet kapni, meg milyen cuccot kell bele venni? Dannyvel is tudnam hasznalni?

Foallasu anyuka barki lehet ugye, de nem tudom hany gyerkotol hivatalos munka, juttatassal....

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

tudtommal 3 gyerekkel lehet vki hivatalosan is főállású anya és talán a gyes összegét kapja+csp-ket. A legifjabb gyerek 6v8 éves koráig jár, ha mindenre jól emléxem.
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Aromalámpa - én az Auchan-ban vettem a gyertyás részlegen. amolyan mécsesszerű, a teteje öblös, amibe vizet kell tenni, abba kell az illóolajat cseppenteni. alulra kis mécsest kell tenni, ezek kb. 4 óráig égnek folyamatosan, alulról melegítik a vizet és párologtatnak a lakásba az illóolajból. én citromolajat és levendulát szoktam, időnként erdei fenyőt. ezt lehet egészen pici baba kortól is. ezek fertőtlenítik a levegőt. és fincsi illatuk is van. fürdővízbe is lehet tenni, de oda mézben vagy tejben kell előtte feloldani és úgy a vízbe. dani imádja. sokan használnak eukaliptuszos citromolajat, csak elfelejtik, hogy 5 éves kor alatt nem szabad, uez igaz a borsmentára és még sok másra. készülök egy ilyen képzésre egyébként, gyógynövények és illóolajok témában.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicuki
ki az a Micó?????Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Buék mindenkinek!KépKép

Mléna!

Részben igazad van, részben viszont szerintem nem. Illetve talán jobb úgy fogalmaznom, hogy nekem kicsit más a véleményem.
1. Az önállótlanság ideje viszonylag rövid egy kisgyerek életében. Én már Hannával is úgy vagyok, hogy már nagyon sok mindenre képes önállóan. Igaz sokmindenre nem, de azok általában nem akadályok (pl. pelenka), nekem egy mérföldkő az volt, amikor elkezdett járni, onnantól kezdve lényegesen egyszerűbb az életünk.
2. Azért az is megfontolandó, hogy vajon mennyi szabadidőtök lesz amit a gyerekkel tölthetsz ha nem lesz most harmadik. Viszonlag ritka az, aki 2 gyerek mellett nem dolgozik, ha viszont igen, akkor már nem igaz az az állapot, amiben most vagytok. Úgy látom, hogy a legtöbb dolgozó anyánál a hétköznapok rohanásban telnek.
3 gyerekkel már el lehet menni főállású anyának (ha anyagilag megengedheti valaki (GYES összeg)), ami a LEGKISEBB 8 ÉVES koráig jár és lehet mellette 4 órás munkét végezni.
Ha Beninek nem lenne Hannája, akkor már egy fél éve dolgoznék és nem lennék minden nap itthon, amikor hazaér az iskolából. Ha elmegyek főállású anyának, akkor az azt jelenti, hogy minden gyerekemmel elfogom tudni kezdeni az iskolát, sőt leglább 1 teljes iskolaévéig itthon is lehetek. Azaz lehet, hogy nagyon sok időt elvesz a gyerektől a testvére, viszont nagyon-nagyon sokat nyer is.
Nagyon sok mindent lehet egy kisebb babával is csinálni. Mi Hanna 10 hónapos korában angilai körúton voltunk, szoktunk múzeumba is menni. Én úgy látom, hogy nagyon kevés dolog van, amit nem tudok megcsinálni. És azokat, amiket nem tudok, azokat nem miatta, hanem amiatt nem tudok, mert gyerekem van (pl. színház, ha nincs aki vigyázzon rájuk), de nem azért mert 3 van, hanem már 2-nél is így lenne. Nem olyan nagy a korkülönség, hogy ami az egyiknek már jó, az a másiknak még nagyon ne lenne az.
Itt egy olyan kép, amin épp a természettudományi múzeumban vagyunk, Hanna 13 hónapos volt, amikor készültek:
KépKép
3. Maximalizmus: ez OKKépKép, de lásd feljebb az időkérdést.
4. KépKép De az is igaz, hogy szerintem ez csak először van így, másodszor, harmadszor már nem ennyire. Pl. az nekem is fura volt, amikor Beni először ment oviba, iskolába. Nátánnál már nem izgultam annyira (persze nála is valamennyire), Hannánál meg még kevésbé fogok.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

Ma dolgozni voltam 2-ig,hat megallas az nem igen volt,de a nehezen tul vagyokKép
Doki szerint Alexom meggyogyult es mar mehetne bolcsibe holnaptol,de en inakbb meg hagyom a heten hagy pihizzen itthonKépVegre mar szepen ebdelt,persze pap bevetette minden furgangjatKépNa meg is lett az eredmenye 1-ota ota alszikKépKépKép
A heten csak fel napokat dolgozom hogy vele tudjak lenni.

Magdi
Nem kell mondanos ,aggodasban nehez engem uberelniKépDe azet kicsit vigasztal hogy masok is igy gondoljakKépEn is nagyon oda figyelek ra,pont azert mert rajunk mulik milyen emberre valik.Fontos hogy jol erezze magat a boreben,es megtanulja a jo dolgokat itthon.

Gmicukor
Udv a meloban ujraKép
Hat jo is az a betegsegnelkuliseg,en most jottem ra milyen jo dolgom volt bolcsi kezdes otaKép

Halacska
Holnap egy rovid tali???Jezuskad mar itt toporogKép

Csics
Petikenek jobbulastKép

Conti
Na exed akkor duhos,de gondolom ezen most nem bankodszKépKépSrukk hogy sikeruljon a haz eladas.En azt mondom vess be nemi feng-shiut ,hatha odacsalogatja a tuti vevotKépKép
Tavasszal mar csak sikerul,addig ugy sincs szezonKép

Magdi,Agi
nem semmi mennyit kell utaznotok a munkahelyre,en ezt tuti nem preferalnam,ja es meg nem is beszelve ugye a munkaidorol.Es ha az ember lanya csak 4 orat dolgozik az ugye nem sok penz,de ha meg 8-at akkor semmit nem tud egesz nap a gyerekekkel lenni mert 11-t kene tavol lenniKépEn 20 percet toltok utazassal egy nap oda-vissza,de ez boven elegKép
Plane ha az ember kozalkalmozott,az amugy sincs tulfizetve nemhogy 4 oraban....
Mi mar eldontottuk hogy majd a a teso utan nem fogok dolgozni 8 oraban,azert amit 4 oraban keresenek mashol,mert a cegemnel ugye szoba sem jon a 4 ora,azert nem eri meg nekunk.Plane igy hogy nincsenek nagyszulok a kozelben.

NA megyek mert felebredtKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

pap egyenlo papaval,bocsiKép

Beszti
Szivembol beszeltelKépKép
En meg pont arra torekszem hogym ajd ha ketto lesz utana is sokat legyek majd veluk,es itthon legyek ha hazaernek az iskolabol.
Moat hogy apa viszi reggel a bolcsibe 9-re ernek be,es en emgyek erte 4-kor,ez boven eleg egy gyereknek,meg ovodabol isKépKépHa tobbet toltenek utazassal,akkor nagyon sokat kene mashol lennie egy napKép Es nagyno orulok hogy o eleg korantol onallo tipus,es erett a kozossegre,de bele nem eknyszeritenem majd a tesot,cska azert mert 2 eves es keves a penz.LEhet hogy egy mimozabb masodikkal,kell is otthon legyek 3 evig,de nem fogom sajnalni ra az idot+penzt.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Beszti! Kép Kép De Te egy nagyon laza csaj vagy!!!! Ég és föld vagyunk (amennyire megismertelek). Én Márkkal 13 hónapos korában a játszóig merészkedtem, ott nagy károkat nem tudott okozniKép Kép Külföldre is csak jövő nyáron merünk elmenni gyerekestül.
Ráadásul a Te párod nagyon aktívan részt vesz a gyerekek körüli teendőkben, ez az enyémről nem mondható elKép Na, jó, ez így nem igaz. Gyurim arra vár, hogy a hobbyjaiba bevonhassa a gyerkőcöket. a pici gyerekekhez semmi türelme nincs.

Tudom, hogy viszonylag hamar önállósodik egy gyerek, de most nem bírnék ki idegileg egy fél évet, ami egy egészen pici baba gondozásával jár. A pelus a legkevesebb, nem is erre gondoltam. Pocakfájás, sírás ezért-azért, éjszakázás, tápszerkészítés (ez mindig macera volt Nórinál és Márknál is), időre etetni, és közben ott a másik kettő... erre most nem vágyom. Majd pár év múlva lehet, hogy másként gondolom.

Egyébként egyetértek azzal, amit a főállású anyaságról írtál. Ha megtehetném komolyan elgondolkodnék ezen a lehetőségen. De sajnos ez most tuti nem megy. És nem csak a fennt leírtak miatt.

Észrevettétek, hogy az elmúlt napokban az én kis problémáimmal, vívódásaimmal van tele a topik???Kép Kép

Mikor lesz a mamatali??? Nekem jó a vasárnap, csak legalább 1 héttel előre beszéljük megKép

Pussz:
Magdi

Magdi
mléna

hali

Emi 38.7-es lazzal ebredt fel az ebed utani alvasbol...Kép Mondtam mar hogy elegem van?

Magdi

Igaz, hogy sok mindenben korlatoz a gyerekek meglete, nem tud az ember eljarni szorakozni, vasarolni, meg annyit sem amennyi azert egeszseges lenne.(Nem tom mikor vettem magamnak valami cuccot...)
De tenyleg sok mindent lehet veluk is csinalni, na jo, nem moziba jarasra gondolok...de tenyleg. Danny szuletese ota sok mindenben "lazultam" ezen a teren, pl.nem ragaszkodom annyira fix napirendhez, mindennapos ebed utani alvashoz stb.
Igazabol Veled is egyetertek, mert nagyon sok igazsag van abban, amiket irtal, de inkabb a Besztiehez van kozelebb a velemenyem.
Persze mindig hozzateszem a vegen, hogy az anyagi oldal nagy ur am, szerencses vagyok, hogy siman maradhatok veluk 3 evig.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Magdi
Hát én is pont ezt mondtam apának. Olyan jó, hogy már ilyen nagyok sokkal könnyebb velük kimozdulni. MOst már én is eltudom képzelni, hogy elmegyünk kirándulni vagy nyáron külföldre. Nekik is már ugyanaz a napirendjük, egyszerre alszanak. Egy kicsinél biztos kezdődne minden előlről, éjszakázás stb..
Én még a Petra miatt is gondolkodom. Olyan kis érzékeny, hogy csomószor elkezd csakúgy sírni, hogy anya, anya és az ölembe akar jönni. Ez az ovi óta van. Most, hogy itthon van 3 hete, olyan kis aranyos, nem nyafog és éjszaka sem kel fel ötvenszer. Az biztos, hogy minnél több gyerek annál kevesebb jut egyre.

Beszti
Persze csak az első egy év a húzos, utána meg már tudnak együtt játszani. Engem inkább az anyagiak tartanak vissza mint a kényelem. MOndjuk azért azt nem hiszem, hogy egy múzemum leányálom egy ekkora gyerekkel. Én vásárolni sem tudok elmenni velük rendesen mert az Olivér egyből kiakar jönni a kocsiból és kavar össze-vissza. A kocsit mind a kettő nagyon utálta, utálja. A Petrával úgy mentünk valahova, hogy szinte már habzott a szája annyira magánkívül volt és ha mentünk valahova akkor ő az ülésébe és én kifacsarodva szoptattam. A Olivér dettó ilyen ha beövezem akkor egyből megy azt üvöltés, hiába adok neki bármilyen játékot. Az alvással is mindig úgy voltak, hogy csak az ágyukba.
Próbáltam már velük elmenni, hogy ruhát veszek magamnak és amig próbálgattam addig az Olivér fetrengett a földön és persze a Petra is kapható ilyen hülyeségekre. Nem tudom az ilyen dolgok engem kikészítenek és inkább nem veszek magamnak semmit.

Kataa
Azért az elég ritka, hogy valaki 10 percet utazzon a munkahelyére. Mi régen budán laktunk a III. kerületbe a Margit kórház felett és onnan is 1 órát kellett utaznom. (4 jármű) Most fél órával kellene többet utaznom, hogy kiköltöztönk de nekem ez ér annyit.Már most annyira várom a tavaszt mint még soha. Már most tervezgetem mit hova ültetgetek. Ha bemegyek a városba már rögtön rosszul leszek, hogy nem lehet haladni és parkolni rendesen és várom, hogy hazaérjünk. Most mikor esett a hó akkor is olyan gyönyörű volt errefelé. Kár beszélni a vidék és a pest előnyeit-hátrányait mert ezt már megbeszéltük elégszer.

Gumicukor
Nem tudnál segíteni? Olyan programot keresek amivel össze lehet fűzni a DVD-ket. (a kameránk DVD-s és nem lehet egymás után írni mert nem tudja kezelni az asztali DVD.)

Ági
petra2

Nyuszi! Én csak leírtam a gondolataimat. Az, hogy mindenkinek más a véleménye teljesen természetes, hiszen más a környezet, amiben élünk. Én nem várom, hogy bárki is egyetértsen velem, hiszen senki nem éli az én életemet. Nem is ezért írtam erről a témáról ennyit.
Csak többen kérdeztétek, hogy miért nem akarunk 3. babát. Erre válaszoltam.

pussz:
Magdi

Magdi
mléna

Változunk folyamatosan, öregszünk.Kép
Amikor Pancsi megszületett illetve utána is még jó sokáig ideges lettem ha vki a tesó felől kérdezett. Azóta mindent másképpen látok.Kép
Igazad van Magdi, hogy te éled a saját életeteket senkinek nincs rálátása. Így döntöttél egyelőre és ez a döntés akár még változhat is, nem? No meg van még indok a tarsolyodban ahogy olvasom.Kép
Mielőtt szültem volna annyi de annyi elképzelésem volt a gyerekes létről. Magamban megszóltam anyákat, családokat, hogy mit miért tesznek úgy ahogy. Már megtanultam, hogy nem szabad. Csak az illető értheti meg a döntését, kivülálló nem fogja.Kép
Köszönöm azért, hogy elmondtad, hogy miért nem lesz nálatok egyelőre 3aska!Kép

Kataa
Drágám, aszittem, hogy legalább ma 10 perces szünetelünk, de nem.Kép Hívsz holnap ha rám érsz egy kicsit? Szólj, hogy vigyem a csomit, amivel tartozom, itt van a fiókomban. Jézuska, jaj de jó!Kép

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Magdi

Ugye nem leszurasnak, vagy rabeszelesnek tunt amit irtam???? KépKépKép Mar csak azert sem lehetett az, mert mint irtad, van meg egy indokod amit nem teszel kozze. De egyebkent is, senkenek semmi koze hozza, miert dontessz igy.
En is csak a sajat velemenyemet irtam le, mint Te, vagy Beszti.
Persze, hogy nem latok bele az eletetekbe!
Amugy is mindenki turokepessegenek mashol van a hatara, mindenki mashogy eli meg az anyasagot, mindenkinek mas volt a gyerekek elotti lanykori elete es meg folytathatnam....
Es mint irtam sok mindenben egyet ertek Veled am....Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Csics, Nyuszi!
Hogy vannak a gyerekek?

Mamatali
Nekem a vasárnap nem jó, de nem baj, az elözön voltam, és vannak olyanok, akiknek a vasárnap sokkal jobb, mint a szombat (Halacska, asszem). Bár a suli maitt a szombat sem jó túlságosan Kép, a hétköznapok meg totál ki vannak zárva Kép.

3. gyerek
Nálam teljesen változó, néha majd' megveszek egy 3. gyerekért, máskor meg úgy gondolom, még ez a kettö is sok. Mondjuk, szerintem biztos lesz mégegy, legkésöbb jövöre terhes leszek, ha minden a terv szerint alakul.

Magdi!
Azért két gyerek sem kevés Kép. Egyáltalán nem törvényszerü, hogy csak azért szüljön valaki 3 gyereket, mert a Babanetet látogatja Kép.

Képzeljétek, kapott az oviban mindenki (dolgozók) az egyik kisfiú anyukájától özhúst. A férje lötte a hétvégén, és mindenkinek csinált belöle egy kicsi csomagot. Hihetetlen, mik vannak Kép. Úgyhogy ma vörösboros özpörkölt volt a vacsi.

Én meg bevittem egy csomó "szemetet" az oviba a babakonyhába: kimosott tejesdobozt, tojástartót, joghurtos dobozokat, amikre visszaragasztottam a tetejüket, teásdodozokat, ilyesmit. A gyerekek még délután is azokkal játszottak. De hol van ez az özhúshoz képest Kép...

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Magdi!

Ugye azt is tudod, hogy én se megsérteni akartalak, csak azt jelezni, hogy különbözőek vagyunk.
Mindenkinek magának kell az élete felől dönteni.KépKépKép
Abban is biztos vagyok, hogy a gyerekeidnek hasznára lesz a maximalizmusod (azért persze vigyázz vele, főleg ha nagyobbak lesznek és MárknálKépKépKép).
A pelenkát épp arra akartam példának hozni, amiben még nem önálló, de ami nem zavaró.
Anyagiak meg nagyon sokat számítanak, és én tényleg hálás lehetek, hogy nálunk nem.
És igen, enyém pár nagyon sokat segít, azért ez nagyon-nagyon lényeges, nem hiszem, hogy 3 gyerekünk lenne, ha egyedül vagy részben egyedül kellene csinálnom.
Problémák: szerintem nem gond, hogy beszélünk erről. Nekem egészen másfajták vannakKépKép. Fura, hogy azt mondják, hogy a karácsonyi időszak rossz lelki szempontból, de nekem az év eleje mindig rosszabb. Olyan dolgokon szórakozok, hogy tettem-e valami érdemlegeset az évben, mi van az előttünk álló évvel. Érdemes-e léteznem?KépKép Szóval az élet nagy kérdései...

Petra!

A múzeumot arra írtam, hogy mivel elég közel állnak korban, sokszor igaz, hogy ha az egyikkel el tudok menni egy múzeumba, akkor már a másikkal is fogok tudni. Persze nem akármilyenbe, mert mondjuk a Szépművészetibe nem mennék el még Benivel sem. De pl. a Természettudományiban épp egy olyan kiállítás volt, ahova el tudtunk még Nátánnal, Hannával is menni. De tetszett nekik Angliában is több múzeum (Azt azért hozzá kell tegyem, hogy felkészültek voltak. Pl. a londoni Természettudományi Múzeumban volt szopishelyiség, büfé és tele volt különböző korú gyerekkel az épület, senki nem nézte ki őket. A kiállítások is úgy voltak megcsinálva, hogy mindig találtunk olyat, ami a gyerekeknek is érdekes volt, ill. ők is interaktív módon résztvehettek benne).
Hannával meg úgy készülök, hogy viszek valami hordozóeszközt, és ha már nem bírja, akkor beül.
És igen, nekem nagyon strapabíró gyerekeim vannak.KépKép Tudnak aludni autóban is (sőt, Hanna sokszor el is alszik még akkor is, ha egyébként előtte aludt nemsokkal), és egyik sem ordít az autósülésben. Régebben időnként igen, de most már Hanna is előrefelé ül és kilát, ez így tetszik neki.Kép
Na a vásárlás azért nálunk se túl egyszerű, ill. a simával nincs gond, inkább nálunk is a ruhavásárlás a gond. (Írtam a múltkor az esetemet a Camponával és a szökős Hannával és ordítós NátánnalKépKép.) Azt meg úgy szoktuk, ha csak lehet, hogy csak párom, Hanna és én.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Panda

Koszi, Eminek most lement a laza, meg mar delutan is egyszer, csak attol felek, hogy ejjel felmegy majd neki.

AMugy pont az jutott eszembe,amit irtal Magdinak, hogy nehogy mar ez a babanet loversennye valtozzon, hogy ki nevel tobb gyereket...Kép
En azt is maximalisan megertem, aki egyet sem vallal, mert mashogy kepzeli el az eletet. Csak en nem ilyen vagyok.Kép

Beszti

En is utalom januart-februart, unalmas, lassu honapok. Meg a telet is. A decembert csak azert nem, mert az unnepek miatt gyorsan telik az ido.
Tavaszig meg sokat gobelinezek, meg beleasom magam a vallalkozasok rejtelmeibe.Kép

Agi

En is tervezem a kertet, vagyis a zoldsegeket, meg az egynyari viragokat, mit hova teszek majd...Kép Van amit mar februarban el kell kezdeni magrol hajtatni...
Enyimek se valami jo alvok, de azert ha pl. ha lemegyunk par napra a batyamekhoz, ott alszanak, meg nappal is.Vagy ha kimegyunk anyosekhoz. Danny amugy jol alszik autoban is.Ha nagyon-nagyon faradt, Emi is elalszik az autosulesben...
AKkor ti nem is mentek egesz napos programra, vagy akkor kimarad mindketto alvasa ebed utan?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?