Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

Jajj lányokKép Hát az a nagy hír a mi boldogságunk, hogy 3asban tölthetjük a karácsonytKép)))
Nagyon boldogok vagyunk, ha mindenhol ilyen boldogság tölteni be a lakások, házak szobáit, biztosan nem lennének szomorú emberek a világon.

Amiért nem voltam, az az hogy a konyhabútorunkat péntek este 6kor fejezték be(bár még van elmaradt rész, de főzni már tudtam)... Viszont gyönyörű!!! És most már mondhatom, mindenünk megvan ami fontos!!!!
Majd mailben küldök képeket mindenkinek.
Szóval bútorbeépítés miatt késlekedtem, hajnalig takarítottam, hisz szombaton az egész család számára főztem, sütöttemKép Mondhatom fini lettKép

Karácsony:
Már karácsony előtt napokkal azon kaptuk magunkat a párommal, hogy hol én, hol ő sírja el magát, hogy végre 3asban tölthetjükKép))
A legnagyobb és legdrágább ajándéka életünknek Norisz, semmi sem ér többet, mint ő.
Gabikát sokszor emlegetjük, ÉS! nemcsak KarácsonykorKép Ha rá gondolunk szívünket melegség járja át. Nemcsak kizárólag Norisz miatt, a sok beszélgetés, segítése azokban a nehéz időkben, olyan erőt adtak amit leírni nem lehet! Önzetlenség, segítés, kedvesség, figyelmesség... ez az amiből Gabika taníthatna sokakatKép Köszönjük!!!!!

Szóval ajándékozás: Természetesen mindketten úgyanúgy gondolkodtunk (Norisz)Kép Párom egy nagyon különleges "lézeres üveget" készíttetett amiben az a képünk virít, ahol 3asban vagyunkKép)
(Majd erről is készítek képet, így nagyon nehéz elmondanom, hogy mi is ez pontosanKép
Én pedig saját magam készítettem ajándékot a páromnak. Egy szív alakú képtartót dekupáltam, Norisz és aouka közös fényképével. A nagyobb saját készítésű alkotásom, egy olyan nagyobb falikép amin Norisz képe és kezének-lábának mása látható gipszként, arany színnel. (Erről is készítek képet)
Sokat szenvedtem vele, először is gyurmából elkészíteni a kiöntenivalótKép) Norisz azért nem egy fadarabKép)) ujjai ugyanis mozognak rendesenKép
De ez már egy másik történetKép
Azt már nem is írom, hogy Norisszal a karjainkban, összeölelkezve sírtunkKép

Ja, igen, kaptam még egy ajándékot, előszülinapi ajándékként. (mivel elvesztettem a jegygyűrűmet Norisz hazahozatala közben valahogy)
Egy szívet formáló gyűrűt kaptam, ami közé beékelődik egy kövekkel kirakott dísz, mintegy jelképezve, hogy boldogságunk, szerelmünk a mi drágakövünkkel vált teljesséKép))

Jajj lányok, mindenkinek kívánom, hogy átélje ezt a csodát!!!! A sok szenvedés, szomorúság, vágyakozás után végre boldogunk vagyunkKép
Sokszor megcsípem még azért magam, hogy tényleg nem álmodom-e... Hát nemKép Kép Kép

Az egész lakást feldíszítettem, üvegfóliákat készítettem, ja és Norisz szobáját is elkészítettük. (Mindene megvolt, cska nem rendeztük be véglegesre ill. dobozok tarkították eddig). Lassan, az ünnepek után Norisz átkerül kicsi birodalmábaKép most még nem alszik ott, csak játszikKép
Az ajtóra Norisz feliratot festettem (lehúzható), és egy Micimackót, ami tart egy szalagot "I love Norisz" felirattal...
Mikor elkészült a szoba bevittem NorisztKép körbenézett és minden irányban mosolygott... Sőt az ajtó mellett hangos sikkantással jelezte, hogy nagyon tetszik neki a feliratKép
Hát lányok ez olyan jóleső érzés volt. Ki is bőgtem magam rendesenKép!!!
A hosszú évek eredménye, a saját lakás, a szoba, a berendezés, és a hosszú vágyaozásé is persze...
Végre áteadhattuk mindezt Norisznak, aki a maga összes jelzésével, mimikájával, szövegével, mosolyával és a nagyon nagyon gyönyörű szemeivel tudatta, hogy el van ájulvaKép)

Huuúú , sokat írtam megint...
Szóval az elmúlt hetek eseményei ezek voltak: vizsga ill. lakásberendezés (előszobabútor is most lett kész)... Norisz pedig nem szenvedhetett hiányt belőlünk, igyekeztem úgy alakítani, hog hajnalig takarítottam, mikor alszik a kicsi fiamKép))
Aki egyébként az APÚ-t már nagyon magas szinten műveliKép))
Mindenkit elkábít vele... Minket is, mikor hajnalban (7 óra) " sssss " el próbálnánk csitítani visszaalvásra, ő csak annyit mond apúúúKép))Aztán mindezt nagyon sokszor, gondolhatjátok ott alvás utána már nem leszKép Anyucinak és apucinak nem lesz kedve aludni, csak nevetniKép)
A hangokat nagyon szépen formázza, a gügyögést már egyre jobban bővíti, most éppen brüűűűűűű van soronKép)) ( a száját összehúzza, és fújja ki
az ű betűt)

Diti! Nagyon szorítok nektekKép Jövőre már te is írhatsz a boldog pillanatokrólKép)

Most megyek, mert még nem sokat aludtam...

Mindenkinek kívánom, hogy a legszebb álma teljesüljön!!! Amit szeretett volna azt elérje!!!
A várakozás időszaka, minél rövidebb ideig tartson!
Boldog, mosolygással, vidámsággal teli életet kívánok nektek!!!Kép Kép Kép

És még egy dolog!!
Nem felejtettük el azt az anyukát sem, akinek Noriszért örökre hálával tartozunk!!! Nagyon remélem, hogy szép és Boldog Karácsonyuk volt!!!

Sok-sok puszi nektek!
Jövök még majd, mert nektek is szeretnék írniKép
Csak leragad a szemem...

KépKép
napsugaracska

Napsugi!
Örülök,hogy ilyen boldog vagy!!! Illetve vagytok!
Nem tudom, mit vártam, hogy fogsz írni, azt hiszem CSODÁT! Bár meg is kaptam...

Kép
rayo

Sziasztok!

Nálunk is csodálatos volt az ünnep, hisz ez volt az első karácsonyunk hármasban, amikor elmondhattuk, hogy van gyermekünk és mi is család vagyunk.

Sajnos apa 24-én is dolgozott, így meglepetést készítettünk, feldíszítettük Gergővel a fát és főztünk-sütöttünk ( persze ő csak csendestárs voltKép).

Este átadtuk az ajándékokat egymásnak, aztán hosszú ideig figyeltük fiunkat, aki akkor már békésen aludt. Vissza emlékeztünk arra az időre, amikor az ünnepet szomorúan töltöttük, mert ilyenkor méginkább éreztük a gyermek hiányát.

De mostmár itt a mi kis kincsünk és ettől kezdve előre nézünk. Begyógyultak a sebeink. Hála Neked Gólyahír, Gabika és Gergő életet adója.

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Szia Rayo!

Sister and Family
Lánytestvéremnek és családjának

Like the wreaths decorating the doors of happy homes everywhere,
The circle of family's love connects their lives forever.
Ahogy a koszorú mindenhol díszíti a boldog otthonokat,
A csládi kör szeretete összeköti az ő életüket mindörökre.

Since the days we were children without a care in the world, we've had a special bond.
For as long as I can remember, we've been there for each other...
And always will be.
Gyerekkorunk óta, amikor napjainkat gondtalanul töltöttük a villágban, mindig volt köztünk egy szoros kötés.
És mindig is lesz.

Now that we're grown, there's even more to share, more to love, more to be grateful for in our lives.
Most, hogy már felnőttünk, még több dolog van az életünkben, amit meg kell osztanunk egymással, amiért még hálásabbak lehetünk.

Whenever we have the chance to gather-
Whether at Christmas
Or throughout the year, that's when our circle of family love feels most complete.
Ha lehetőségünk van összegyűlni - legyen az karácsony, vagy az év folyamán bármikor -, az az időszak, amikor a családi kör szeretete a legtökéletesebben érezhető.
Wishing you a Merry Christmas!
Boldog karácsonyt kívánok!

indianyo

Látom, szép karácsonyotok volt Kép Kívánom ugyanezt a szépséget és örömet az elkövetkezendő év minden napjára - a várakozóknak pedig már teljes családként teljen az új esztendő!

Szretettel:
Indianyó

indianyo

Sziasztok!

Mosolygós, KelimoniKép
Olyan jó olvasni titeket. Szívből örülök, hogy boldogok vagytok. Ettől jobb hír nem is kell!!!
Kép

MosolygósKép Várom a képeketKép
Nekünk a Mikulás meghozta az egyik utolsó hiányzó bútordarabunkat a nappaliba. Nem volt még dohányzó asztalunk. Végre le tudjuk tenni a poharakat, sütit ha vendég jön. Bár most nem, mert a karácsonyfa áll rajtaKép

Mi is szépen ünnepeltünk, de még nem felhőtlen boldogságban. A szemünk sarkában ott csücsül még a szomorúság. Számolom a napokat, hogy végre 2006. legyen, mert bízom benne, hogy a következő évben nekünk is megszületik/megszületnek a gyermekünk/gyermekeink.

Tegnap a keresztgyerekeinknél (3,5 és 6 éves fiúk) ünnepeltünk. Olyan rossz volt belépni otthon a csönddel teli házba.

Dec.23-án van megismerkedésünk évfordulója, és ilyenkor két ünnep között szoktuk megünnepelni. Már rég beígértem a közlekedési múzeumot, a Planetáriumot és mozit. Holnap az ígéretek betartásának napja leszKép

Akinek dolgoznia kellKép jó munkát, a szabadságon lévőknek pedig jó pihenéstKép

Ölel mindenkit: Süni
Kép
süni_renóca

Sziasztok

Mindenkinek köszönöm a képeslapokat. Remélem mindenkinek kellemesen telt a karácsonya.Kép

Ancsúr, gratula a határozathoz, ez igazán szép ajándék volt nektek.Kép

Diti, örülök, hogy jelentkeztél, már nekem is feltűnt, hogy régóta nem írtál. Remélem sikerült kipihenni magatokat. Még mindig nagyon szorítunk nektek, hogy minél hamarabb megszülessen a babócátok.Kép

Vicki, az én irományomban is olvashattál a tomboldáról. A tombolda az Új Udvar nevű bevásárlóközpontban van. (tombolda játszóház)
Itt szokott a Fészek Alapítvány összejöveteleket
szervezni minden hónapban. Én még csak egyszer voltam, de szeretnék rendszeresen járni.Kép

Remélem minden kisbeteg meggyógyult már. Mindenkinek további kellemes pihenést kívánok.Kép

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Nagyon jól teltek az ünnepek, csak hihetetlen gyorsan. A szüleim, a testvérem és az anyósom töltötte nálunk a szentestét. Az első és második nap a rokonlátogatásokkal telt. A kersztgyerekek nagyon örültek a játékoknak, meghitt pillanatokat éltünk át ezalatt a pár nap alatt.

Van nekem is egy csodás hírem. Igaz gyerekünk még nincsen de a párommal annyira közel kerültünk megint egymáshoz, már nagyon régen éreztem magam ilyen boldognak. Átbeszéltünk mindent a sok lombikot, az elmúlt 7 évet amit szinte kizárólag a gyermekáldásra szántunk. A babatéma sikertelensége, kudarca teljesen rányomta a bélyeget a kapcsolatunkra. Nagyon régóta együtt vagyunk és imádjuk egymást, de ez háttérbe szorult a nagy küzdelemben. Most, hogy az örökbefogadást elindítottuk nyugodtunk meg hiszen ahogy Gabika is mondta itt biztosan fogunk kapni babát és szülők leszünk!!!!!!
Szóval újra tudok örülni mindennek és most értettem meg, hogy bármi is történik mi vagyunk egymásnak a legfontosabbak. Szeretem a páromat és semmiért sem cserélném el, igaz szerelem a miénk és azt hiszem a baba is a megfelelő időben érkezik.

Napsugi, Kelimoni köszönöm a beszámolót nagyon jó volt olvasni benneteket. A boldogság, a nyugalom és az elégedettség jött át a betűkön keresztül.

Indianyo a fordításod nagyon jól jött mert sajnos én nem tudok angolul. Hát bevallom a sorokat olvasva nem bírtam a könnyeimmel. Az életben az egészség mellett a legfontosabb a szeretet és a család.

Atan köszike, hogy megírtad mégegyszer a tomboldát. Bocsika lehet, hogy nem olvastam, vagy csak elfelejtettem vagy korábban írtátok mint ahogy olvasni kezdtem a fórumot.Gyerek nélkül is el lehet menni egy játszóházba?

Bocsánat, a személyeskedésért és a hosszú soraimért.
Mindenkinek nagyon sok boldogságot kívánok!!!!
vicki

Vicki, a legutóbb amikor említettem a tomboldát nem írtam arról , hogy mi is ez, úgyhogy nem kell bocsánatot kérni. Szerintem gyerek nélkül is szívesen lát mindenki. Van egy kis terem ahol a szülők kötetlenül beszélgetnek, közben a gyerekek szemben játszanak a tomboldában. Az indexen van egy fórum (örökbefogadás), ott mindig jelzik az időpontot, ami elvileg minden hónap második keddje, ha van kedvetek gyertek el. Címet tudok mondani ha érdekel.

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Sajnos nagyon régen nem írtam, nem tudom, emélkeztek-e még rám. Próbálom követni az eseményeket, de persze visszaolvasni mindent, nincs időm.
Nagyon jó olvasni a boldogságotokról és persze nagyon szorítok mindenkinek, aki még várakozik!!

Boldog Karácsonyt kívánok Nektek!

Andi

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a fordítást, aki bajlódott vele(m).
Nekünk is szép karácsonyunk volt, de nekem olyan természetes volt, hogy a kicsi itt volt velünk! Csak a fa érdekelte, mármint, nem a díszek, hanem a tüskéi! Kapott etetőszéket, azóta abban ül evés alatt, mint egy nagy gyerek! Hihetetlen mekkora! Nagyon gyorsan nőnek ezek a kis mazsolák!

Remélem, mindeki jól van! Reginek Béres cseppet ajánlott a dokinéni, hogy jobb legyen az étvágya! Lehet, hogy bejön, mert kicsit többet eszik mostanában!
Puszi
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Örülök, hogy boldogan teltek az ünnepek! Kép Nálunk hasonlóképen! Kép Fiúk nagyon örültek a mocinak, majd később teszek fel képeket, csak még kicsinyiteni kell őket.
Egy baj volt csak, hogy nagyon gyorsan elszaladtak a karácsonyi napok, de szerencsére mindkettő manó meggyógyult szentestére.Kép

Rayo! Olyan szép sorokat kaptál! Kép Elszorult a torkom! Tényleg gyönyörű!

Most megyek, majd még jövök, de az az igazság fizikailag eléggé elfáradtam ma, szerencsére sokat tudtam játszani a fiúkkal, de mellette még mostam meg vasaltam, karácsonykor nem szerettem volna. De ez olyan édes fáradtság, tudjátok. Kép

Búcsúzóul egy kép, ami ma du készült a hóeséskor. Most ez a kedvencem, de nagyon. Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!
Ma este mi is hazaértünk, a család már alszik, én meg bő másfél óra alatt olvastalak vissza benneteketKép
A telelés jól sikerült, de a büdös kölökKép bojkottálja a sízést. Én meg jól megbetegedtem, szerintem a nagy a hajtás után akkor jön ki a betegség, mikor az ember megpróbál picit lazítani, elengedni magát. Nátha, láz, afták, herpesz, fúj.
Örülök, hogy a picurkák is meggyógyultak, így Karácsony előtt úgy látszik, aktívak voltak a nyavalyás vírusok.
Ildikó, a picinek teljes gyógyulást kívánunk!

Anyanyos, üdv, én sem tudom, mit keresek ittKép
de látod, Amneris topicindító varázserejével eccerűen meghalt a mi régi topicunkKép

Süni, én is téged szeretnélek óvónéninekKép

Ancsúr, nagyon szomorú veszteség, amit írtál. Az én barátnőm négyszer volt várandós, s mindig az ötödik hónapban, szinte napra azonosan vesztette el a magzatokat, kideríthetelen okból. (Sajnos a házassága is ráment végül.)
Nekem kilenc lombikom volt 10 év alatt. Volt, hogy méhenkívüli miatt mesterségesen kellett megszakíti a terhességeket. Nem kívánom az ellenségemnek sem azt az érzést, amikor gyermekért küzd, és azt mondják neki, hogy még egy hétig kell nőni a magzatnak, hogy elvegyék. S addig fekszel a kórházban, naponta többször ellenőriznek, hiszen életveszélyben vagy... Én átéltem ezeket, s a mai eszemmel sajnálom az elfecsérelt, átszomorkodott éveket/évtizedeket.
Remélem, nem ismétlem magamat, nem írtam le eddig, (ha igen, bocsánat) de most kikivánkozik belőlem valami: reggelenként a bölcsibe két volt lombikos, negyven körüli sorstársam hozza vérszerinti gyerekét. Egyikük orvos, gyereke koraszülöttként jött világra, vak és mozgáskorlátozott, a másiknak ikrei lettek, egyik egészséges, másik gyerek Down-kóros. És Nekik sikerült...
S ránézek a gyönyörű, egészséges, okos (nem is vagyok elfogodottKép ) lányomra, és megkérdezem: ki a boldogabb?
mera

Kizsó:

A plusban isteni kis balettszerkót árulnak. Kingus jutott eszembe...Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni!

Köszi, hogy szóltál. Fehér balettcipőt tényleg szerettem volna venni a Kingusnak! Majd holnap arra járok, ma már nem.
Egyébként nálunk is nagyon jól sikerült a karácsony. Itthon voltunk négyesben, és idén nagyon jól eltalálta az ajándékokat a "Jézuska". Most látom, hogy a Kingus korosztálya már tényleg értékelni tud minden meglepetést. Majd teszek fel képeket is, csak itt "ugrálnak" rajtam a lányok.

kizsó

Sziasztok!

Remélem nem zavarom meg ezt a nyugalmat egy-két karácsonyi fényképpel! Kép

Kép
Kép
Kép

kizsó

Kizsó, tündériek a kicsik! A kisfiad igazi kópé!!

Mera, annyira a szívemből szóltál! Mindenki azt kérdezi, nem féltek, hogy beteg babát visztek haza, hisz egy kis csecsemőnél nem látszik, egészséges lesz-e mentálisan, vagy sem.
Hát, a 4. lombikomnál már minden volt. (ICSI, Hatching stb...) Mennyivel biztosabb, hogy egy ennyire sok beavatkozással létrehozott terhességből egészséges gyermek születik?
Mint a példáid is bizonyítják, semmire nincs garancia.
(Így én egyátalán nem félek a kisbabánk egészségi állapotától...)

Mindenkinek BUÉK! Ma küldöm el a jelentkezési lapomat ... és kezdődik a sorbanállás és várakozás! Kép

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!Mi 4,5 évvel ezelőtt fogadtunk örökbe egy ikerpárt a Gólyahíren keresztül.igazából a szoptatásról szerettem volna írni, igaz kicsit elkésve. Én mindenkinek csak javasolni tudom, hogy próbálja ki, hiszen hihetetlenül jó érzés és biztosan kedvezően hat az anya-gyermek kapcsolatra. Valószínűleg annyi tej nem termelődik, ami a baba teljes táplálására elegendő, de amennyi van az az ő immunrendszerét erősíti. Én azt gondolom, hogy a szoptatás befolyással lehetett az én meddőségemre, mert azóta 4 hónapos a kislányom aki meglepetésként fogant.
Mindenkinek BUÉK! Sok sikert és kitartást kívánok minden várakozónak+!.
palma

Szia Palma!
Gratulálunk! És szedtél valamit a szoptatáskor? Írnál erről egy kicsit többet?
BUÉK mindenkinek!
Kép

Azok, akik csak olvasnak bennünket, azt javaslom, írjanak néha! Bennünket minden(ki) érdekel és talán mi is tudunk segíteni!!!

Kép
rayo

Sziasztok!
Már megint kicsit késve tudok írni. Még mindig az év végi hajtás...
Így utólag is mindenkinek boldog karácsony!
És kivételesen időben: Boldog új évet!!! Kép
Minden gyerkőc tündéri ha lehet még kérni képeket, minél többet tegyetek fel ide!
Gabszi egy időben küldtük a jelentkezésünket el! Kép Lehet egyszerre leszünk anyukák? Kép

KépKép
jiny

Sziasztok!

Marci tegnap a barátaink Jézuskájától kapott egy porszívót. Azóta folyamatosan "tatajít". Annyira édes! Mondjuk együtt aludni egy porszívócsővel nem annyira kényelmes.. Kép

Rólunk még annyi (Rayo kérésén felbuzdulva), hogy jövőre szeretnénk kistesót Marcinak!KépA papírok természetesen már Gabinál vannak, most várunk.. Jó lesz újra átélni a várakozás örömeit, mert persze így sokkal könnyebb. Egyik nap mondtam a férjemnek, hogy már kismama vagyok, hiszen már benne vagyunk a 9 hónapban.. Kép

Szia Palma! Örülök, hogy hallok Rólatok!

KépKép
KépKép
marci_anyu

Egy kép Marciról és a Télapó bácsiról KépKép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Egy kép Marciról és a Télapó bácsiról Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!

Annyira jó volt olvasni a soraitokat, örülök, hogy mindenkinek szép volt az ünnep! Kép Nagyon jól telt nekünk is a karácsony! Szerencsére Bálint vasárnapra már teljesen jól volt, úgyhogy reggel felmentünk Bp-re. Nagyszüleimnél gyűlt össze az egész család, közös ebéd, utána pedig ajándékozás. Nagy élmény volt a gyerekeknek Kép no meg persze nekünk is... Másnap elutaztunk Egerbe anyósomékhoz, meglátogattuk a sógoromékat is, ott is karácsonyoztunk egyet Kép Teszek majd fel képeket is, de most valami miatt nem engedi a babanet Kép Azért még próbálkozom...

Marci_anyu: Nagyon örülök, hogy ismét itt vagy!!! Mesélj magatokról! Már ilyen ügyesen beszél Marci? Meg "tatajít" is? Kép Mennyi idős is most ő? Nagyon édes a képen! Drukkolok Nektek nagyon a kistesó-ügyhöz Kép

Matiba: Nagyon jó a kép a két fiúról!! Pihenj sokat a két ünnep között, ha csak teheted! Kép

Mera: Gyógyulj meg hamar!!!!!!!!!!

Kizsó: De édesek a lányok! Milyen szép ajándékokat kaptak Kép Jókat játszotok velük?

Palma: Üdvözöllek én is itt! Te készítetted a szervezetedre a szoptatásra az örökbefogadás előtt? Mennyi tejcsid volt? Mennyi ideig szoptak az ikrek? A pici lányodat rendesen tudod szoptatni? Ha marad szusszanásnyi időd a három gyerkőc mellett, írj az életetekről, milyen is ötösben Kép
ildi_ko

Sikerült végre! Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ildi_ko

Ggabszi!

Bocsi, hogy kiábrándítalak, de az a kis kópé kislány! Kép
Már többen nézték fiunak Zsófit, de amíg ő nem mondja, hogy szeretne füllbevalót, addig nem lesz neki sem. Kingust már kérdeztük ezügyben és köszöni szépen nem kéri! Kép

kizsó

Jaaj, Kizsó ezer bocsánat! De ez mit sem számít igazából, mert annnnyira aranyos !
(Tudom, ez milyen bosszantó, mert az én kisfiamat meg mindenki lánynak nézte sokáig.... bocsi, bocsi!)

Kedves Zsófi! Te egy rendkivül aranyos kópéfejű kislány vagy!! Kép

Jiny, te is most küldted el? Én pont ma!! Akkor együtt várunk, ez tök jó!

Ildi_kó, köszönöm a képeket a kiskedvencemről!

Matiba, két örökmozgó mellett nem lehet könnyű pihenni! Nagyon helyesek a fiúk.

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Ildikó!
Milyen gyönyörű helyen laktok!

Teszek fel én is egy képet az én 7kg-os(!!!!) lányomról!
Buék csajok!
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!
De gyönyörű minden gyermek!
Nagyon köszönöm mindenkinek a karácsonyi üdvözletet és elnézést kérek azoktól, akiknek nem volt érkezésem válaszolni. Karácsony előtt tönkrement a gépünk, aminek hosszú története van. Karácsony előtt kb. 1 héttel -talán épp Anyanyos hozzászólásának hatására- azt álmodtam, hogy írt karácsonyi e-mailt az életetadó anya és Hannának írta természetesen. Arra ébredtem, hogy nagyon megviselt az álom, főleg a levél tartalma. Így az álom hatására naponta többször megnéztem, hogy valóban jött-e levél. (tudja az e-mail címem, elkérte, hogy szeretne írni Hanna szülinapjaira-de valahogy azt gondoltam nem fog írni soha)Addig-addig nézegettem, hogy (ha mással történik nem hiszem el) Karácsony előtt tönkrement a gép, ami nem is régi darab ráadásul. Na, ezt jelnek fogtam fel. Így nem is foglalkoztam tovább az álommal. Hanem amikor Karácsony után bekapcsoltam a megjavított gépet ott volt az e-mail. Persze nem Hannának írta, hanem mindannyiunknak és nagyon korrekt volt és nem viselt meg (annyira), mint álmomban.
Gondolkoztam, hogy mi lenne helyes, megvitattam a családommal, volt mindenféle vélemény, aztán válaszoltunk, persze nagyon röviden: sikeres új esztendőt kívántunk. Azért döntöttem a válasz mellett, mert annyi mindenkinek írtam karácsonykor képeslapot, e-mailt, olyanoknak is, akikkel 10 évben egyszer találkozok és pont annak ne írjak, akinek a boldogságomat köszönhetem!? Persze magamtól soha nem tettem volna, de úgy éreztem illett válaszolnom.
Nagyon kíváncsi vagyok őszintén a véleményetekre!
A Karácsonyunk nagy boldogságban telt, a fotókat nézegetve el sem hiszem, hogy velünk történt ez a csoda, hogy család lettünk.
Jiny, Gabszi ezerrel szorítok!
Jaj, 4-én vizsgázok, ha addig nem jönnék, "lécci-lécci" szorítsatok!
Mindenkinek teljesüljön minden vágya, álma az új évben!
Hildus
Vendég

Sziasztok!

Csak most jutottam géphez egy kicsit, mivel nálunk vannak a bátyám gyermekeiKép. A nagyfiúnak sikerült a műtét, haza is engedték a kórházból már Karácsonyra. A héten mi vigyázunk a keresztfiunkra és a 2 éves öccsére, mert a bátyámék dolgoznak. Hát nem unatkozom, de gondolom nektek, gyermekes anyáknak nem kell bemutatni milyen egy ágyban fekvő műtött gyermeket és egy két évest ápolgatni,stb.Kép DE NAGYON ÉLVEZEM!!!!

Ancsúr ! Gratulálok a határozathoz, most már "csak" a várakozás marad.

Idusa!
Csak most olvastam az üzeneted. Az e-mail címem: rvanone@freestart.hu Várom a leveletKép!

Kizsó!
Remélem jól sikerült a muffin!

Nagyon szépek a gyerekek, mindig megcsodáljuk őket!

Ildikó!
A kiskutyás képről eszembe jutott az én gyerekkorom. Nekem is volt egy hosszúszőrű tacskóm, kb. 1,5 éves koromban kaptam. 16 évig volt hűséges ki barátom. Én is babakocsiba tologáltam,nagyon szerettem. Látom, nálatok is így leszKép.

Hildus!

Sok szerencsét kívánok a vizsgáidhoz! Szerintem én is válaszoltam volna az e-mailre az első pánikbaesés után.

Ha esetleg nem tudnék jönni 2006 előtt, Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!

Rvan

Kép
rvan

Ildi ko: Annyira irigyeltelek a hó miat! De ma reggel már nem!!! Kép Egész éjjel szakadt a hó, remélem ez most már meg is marad és tudunk egy kicsit szánkózni. Kép Szinte egész nap csak az ajándékokkal kell játszani! Persze ez nem baj! Kép

Ggabszi: Kép

Rvan: Még nem sütöttem meg, majd ma vagy holnap. Amit leírtál receptet, abból kb. hány db. lesz? Még vissza kell keresnem, mert költözés közben lába kélt a receptnek. Kép Anyukád jól van? Milyen két gyermekes anyukának lenni? Kép

kizsó

Sziasztok!

Kizsó: Na, tessék, most meg nálunk olvad Kép Egyébként azok a szánkózós képek, ahol Vivien kék kabátban van, Bükkszentkereszten készültek, ahol minden télen hatalmas hó van. A sárga kabátos képeket csináltuk itthon Kép

Vivient is nagyon sokáig fiúnak nézték, mert alig volt hajacskája. Hiába öltöztettem naggggyon lányos ruhákba, mégis úton-útfélen megkérdezték, hogy "Kisfiú?". Az volt a csúcs, amikor egyik nap, amikor tudtam, hogy közösségbe megyünk, felöltöztettem Vivient egy csupa-csipke-csupa-fodor-csupa-rózsás ruhába és mondtam a férjemnek, hogy ha ma megkérdezi tőlem valaki, hogy fiú-e vagy lány, hát én kiakadok... És megkérdezték!!!! Én nem is szóltam semmit, csak a férjem válaszolt így: "Hát, elég lányos ruhában van." Erre a pasi: "Miért, fiú?" Kép

Rayo: Tündéri ez a kép Regiről!! Szépen gyarapszik Kép Minek ide Béres? ;)

Hildus: Huhh, ez olyan nehéz ügy... Kétféle érzéssel viseltetek a szülőanyák iránt: egyrészt mérhetetlenül hálás vagyok nekik a gyerekeimért, nagyon tisztelem őket, amiért képesek voltak a gyerekekért a legnemesebb, legnehezebb döntést meghozni. MÁsrészt viszont állandóan bennem motoszkál a "mi lenne, ha" mondatok tömkelege. Persze, hogy legbelül attól félek leginkább, hogy elveszíthetem a gyerekeimet, holott az eszemmel tudom, hogy ez lehetetlen. Hiszem azt, hogy az a sok szeretet, amit a gyerekeim kapnak tőlünk (és viszont), annak nyoma kell, hogy maradjon, az nem tűnhet el a semmibe. Még ha nagy korukban meg is akarják ismerni az életet adójukat (én is meg akarnám, szerintem), attól tőlem nem fordulnak el, hiszen én vagyok az anyukájuk, a férjem pedig az apukájuk.
Lehet, hogy kicsit zavarosan fogalmaztam, de szerintem értitek Kép

A 4-ei vizsgára nagyon drukkolok!!!!

Rvan: Szóval gyakoroltok gyereknevelés-ügyileg Kép Meddig kell még feküdnie a keresztfiadnak? Hogy bírja? Nagyon örülök, hogy sikeres volt a műtét. Csak csontkinövés volt, ugye??

A kiskutyának szeretnénk gazdát keresni... Bár Vivien nagyon szereti és ragaszkodik hozzá, bízunk benne, hogy meg fogja érteni, hogy nem tartunk két kutyát, elég egy. Tavasszal volt már kettő kiskutyusunk, akiknek aztán találtunk gazdit és nem volt semmi gond - bár a mostaninál gyakran mondja a lánykánk, hogy ne adjuk oda senkinek... Szóval, még nem tudom mi lesz.
ildi_ko

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat, nagyon jó volt olvasni.Kép

Kizsó: Én is itt irigykedtem, de most elkezdett szállingózni, itt ugyanis nyálkás esős idő van.Kép
Remélem most már fehér lesz itt is.Kép Nagyon édesek a gyerekek. Csúzdáznak még a kiságyon?Kép

Hildus: Valószínű én is így tettem volna. Honnan tudja az emil címed?

Rayo: Nagyon nőcis valaki.Kép

Ildi: Ez a rajztábla kari ajándék volt? Nagyon szupi, bizti élvezi a lányka.Kép Hát nem is tudom, a kiskutya, én volt hogy 6 kiskutyával állítottam haza az oviból, pedig csak a szomszéd utcában volt.Kép És bizony nagyon ragaszkodtam hozzájuk.Kép

Rvan: Remélem a kis lurkó gyorsan rendbejön.Kép

Gabszi: Szuper lesz majd egyszerre babázni.Kép Én se vagyok sokkal előrébb.Kép

A vizsgára én is drukkolok!Kép

Marci-anyu: Nagyon édes ez a kép.Kép

Palma: Szuper dolog lehetett ikreket örökbefogadni.Kép Írj még erről nekünk.Kép

Mera: Nem is tudtam, hogy te ennyi lombikon voltál.Kép Nos én csak a felén, de ennyi is elég volt. Hát láttam már ilyet is, olyat is. Sok barinőm van, aki már kezében tartja, az okos és szép kis lombikbabáját és van egy akinek az ikrek közül az egyik nagyon beteg, de az orvosi hiba volt, nem a lombik következménye. De az én véleményem is az, hogy én is ugyanolyan boldog leszek, mint ők.KépÉs az Õ véleményük is az.KépIgazán az élet mindig tud rosszat produkálni, de ahányszor ilyet tesz, a másik oldalon csodát művel és a mi kis csodánk már itt van a levegőben, érzem az illatát.Kép

Matiba: Milyen jó is lehet hógolyózni.Kép

Vicki: Velünk is éppen ez történt, de szerintem sok párral, akik lombikoznak, mert akaratlanul is elkezd erről szólni az élet és a sok kudarcban nehéz a boldogságot keresni. De most már hidd el egyre boldogabbak lesztek.Kép

KépKép
ancsúr

Sziasztok!

Nálunk is óriási hó van és én ilyenkor olyan boldog vagyok! Kép Imádom a havat!

A nagy örömömbe némi üröm is vegyültKép
kedves postásunk meg sem próbálja kézbesíteni a leveleinket, mindig csak az értesítőt dobja be. Arra sem képes, hogy kapucsengőn felszóljon és én lemennék érte. Így ma reggel az óriási hóban toltam a babakocsit a postára. mire odaértünk, csorgott a hátamon a víz, rendesen küzdenem kellett, hogy átgázoljunk a hóbuckákon. Ráadásul fújt a szél, hullott a hó, lefagyott az arcom.
Emellett a házban lakók leveleit is gyakran bedobja hozzánk és én - kis lelkiismeretes - keresem a 44 család között, kinek is érkezett küldemény.

Teljesen intelligensen próbáltam hangot adni a dolognak a postán, mire azt a választ kaptam, hogy örüljek, hogy egyáltalán ilyen időben működik a posta, a gyereknek meg kell a levegő.

Megköszöntem az értékes információt és dühömben gyorsabban toltam hazafelé a kocsitKép

Kizsó:http://www.google.co.hu/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu-HU%3Aoffici al_s&hl=hu&q=muffin+receptek&meta=&btnG=Google+keres%C3%A9s

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni: A mi postásunk is ilyen.Kép Ha pénzt hoz akkor bezzeg feljön, na de nehogy azt hidd, hogy kap akár egy forintot is.Kép Nem tudom hogy gondolja ezt. Igaz hozzánk postán ritkán érkezik pénz, max az adóvisszaigénylésnél volt ilyen, de már a mamikák itt mondták hogy bezzeg akkor, na de tőlük se kap semmit. Ja és lift van a házban, simán felvihetné azt a pár ajánlott levelet.És nem száz emeletes. Na de ilyenek is tudnak lenni az emberek, még szerencse hogy van ellenpélda.Kép

KépKép
ancsúr

Eltünt a hsz-m. Mi lett?????

KépKép
ancsúr

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Hildus: szerintem és nem győzöm hangoztatni hogy ez az én saját véleményem és senkit sem szeretnék megbántani, szóval szerintem ha tőlem egyszer el akarja majd kérni akár a telefonszámot akár az email címet vagy bármi olyan információt a szülőanya amit nem kell feltétlenül közölni én tapintatosan nemet fogok mondani. Nem azért mert attól félnék hogy elviszi tőlem a gyereket, hanem azért mert úgy gondolom hogy nem egészséges dolog. Sem neki sem nekünk sem a gyereknek. Ha még hónapokkal, évekkel később is tőlem érdeklődne, akkor szerintem nem tudja elengedni az a babát magától és ez neki sem jó. Tudom hogy nem lehet arról elfeledkezni hogy életet adott egy gyermeknek, de ha utána is ragaszkodik hozzá akkor sose tudja majd elengedni, feldolgozni és új életet kezdeni. Ugyanakkor a gyereknek se jó, mert minden jószándék ellenére nem fogja érteni hogy akkor most mi van. Szerintem olyan csak a filmekben van hogy a szülőanya képeslapokat ír, csomagot küld és mikor felnő a gyerek, boldogan borulnak egymás nyakába és élnek tovább békében két anyukával. Ettől függetlenül rendkívül hálás leszek annak a hölgynek aki életet ad majd a mi gyermekünknek és életem végéig tisztelni fogom, de a gyerek előtt próbálok majd semleges maradni. Aztán vagy sikerül vagy nem.

Ez volt az én véleményem, de kérek mindenkit hogy írja meg mit gondol erről. Kép

KépKép
jiny

Sziasztok!Megpróbálok minden kérdésre válaszolni, nem biztos, hogy sikerülni fog. Én semmit nem szedtem a szoptatás alatt, hiszen "az én időmben" sehol sem lehetett erről hallani és komoly lelkiismereti problémát okozott nekem az, hogy olyan gyerekeket szeretnék szoptatni, akiket más szült. Mire ezzel sikerült megbirkóznom, illetve utána olvastam az interneten (persze csak külföldi példákat találtam), az ikrek már 3 hónaposak voltak. Õk elég lanyhán szopiztak, még az SNS készülékkel is, persze elkezdtem fejni a szopizás mellett, amiből kb. 50-60 ml jött össze naponta, hogy ők mennyit ehettek mellette, erről nincs adatom, nem mértem őket állandóan. Azért biztatok mindenkit a szopiztatás kipróbálására, mert sokaknak a magas prolactinjuk miatt nem lehet gyerekük és ez az egyik felelős a tejtermelődésért. A Le Leche ligának van egy összehasonlító táblázata a szült, ill. nem szült nők tejének összetételéről, nincs jelentős különbség minőségileg a kettő között. Ugyanazok a tápanyagok és vitaminok megtalálhatók mindkettőben.
Most ahhoz képest rengeteg tejem van szerencsére, Fruzsi babának sok is, úgyhogy van tejtestvére, egy Gólyahíres kisfiú.
Hogy milyen ikreket örökbe fogadni? Szerintem ugyanolyan, mint egyet, vagy testvéreket, csak egy kicsit melósabb, hiszen kétszer annyit kell etetni, pelenkázni, stb. Az eleje irtó nehéz volt, 5 percre eltudtam állva aludni. A Fruzsival tiszta üdülés az egész, nagyon élvezem. Persze most már nagyok az ikrek, javarészt szót is fogadnak, úgyhogy elég könnyű velük. Ma négyesben voltunk vásárolni a Tescoban az azért nem volt egy leányálom. Tolni a babakocsit, a bevásárlókocsit, és közben figyelni a többiekre, hogy ne lógjanak meg, ne verjenek le, ..... stb. Tiszta bolhacirkusz.
Kívánunk mindenkinek babákban gazdag boldog új évet!
palma

Jiny: Elolvastalak az életet adóval kapcsolatban. Egyetértek abban, hogy talán közvetlen kapcsolatot nem jó tartani gyermekünk biológiai anyjával. Kitűnő megoldás a a mediátori szerep, amit a Gólyahír felvállal.

Viszont: véleményem szerint jobb a gyermeknek, ha időnként találkozik azzal az emberrel, aki őt megszülte, vagy esetleg a testvéreivel. Így abban a korban, amikor már az örökbefogadó szülő hozzájárulásával ( 14 év), illetve nagykorúsága után önállóan, nem lesz olyan titokzatos az a szál, ami a vérszerinti köteléket jelenti. Így nem is lesz a gyermek olyan kíváncsi, mert mialatt felnő, van már fogalma, hol vannak a saját gyökerei. Hiszem azt, ha szeretettel és támogatással biztosítunk lehetőséget gyermekünknek, hálás lesz ezért és kapcsolatunk erősödik ezáltal.

Én itt folyamatosan a gyermek érdekeit és érzelmeit tartom szem előtt, háttérbe szorítva saját félelmeimet, esetleg féltékenységemet. Az nem fontos. Csak az, hogy egészséges lelkű embert neveljek föl, aki értse meg és tisztelje biológiai szüleit is és azokat az ambereket is, akiktől szeretetet és törődést kapott.

Bennem e rövid idő alatt még sosem merült fel az, hogy félnem kellene az életet adótól és családjától. Higgyetek abban, hogy a gyermeketek nektek született. Õk azok, akik megérzik rajtunk a veszteség félelmét. Hiába mondjuk, hogy egy másik néni pocakjában voltál és ő milyen gondoskodó volt, hogy ránk bízott, miközben feszültek vagyunk, ha rágondolunk.

Ez meg az én véleményemKép

KépKép
KépKép
kelimoni

" Ha ma kihagyod az esti mesét, holnap már lehet, hogy nem is kéri a lányod vagy a fiad.
Ha ma nem ülsz oda mellé a társasjáték mellé, előfordulhat, hogy a jövő héten már késő lesz.
Õk ma gyerekek. Nem pótolhatod be az önfeledt legózást, babázást öt év múlva, amikor már kevésbé szorítanak a megélhetési gondok, amikor már nem kell új szőnyeg, vagy függöny az ablakra.
Ha most kihagyod az együttlét meghitt perceit, évek múltán már a meghitt beszélgetéseket sem fogják igényelni.
Ha most nem sétálsz velük kézenfogva, akkor pár év múlva végleg elengedik a kezed és kapaszkodó nélkül elsodródhatnak.
A gyermekkor napjai, hetei, hónapjai visszahozhatatlanok és megismételhetetlenek. Téglák ezek, amelyekből és amelyekre a felnőtt élet felépül. Ha sok tégla hiányzik, labilis lesz az építmény !!"

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Csak gyorsan bekukkantok, tele van a ház...(6 gyerek plusz a felnőttekKép
Kelimoni, ez a szöveg van fenn az oviban a falon egy szép kis keretben, nagyon jó!
Hildus! Én is válaszoltam volna.
Nálunk ugye ez elvileg nem működhet, mert Tegyeszes az örökbefogadás, de tudom a néni nevét, címét. És ha akarom, megkereshetem. Erre még nem került sor, de lehet, egyszer megkukkaptom a házat. Nekem most annyxi elég, hogy tudom, a lehetőségem adott. Az ő oldaláról annyit tudok, hogy nem érdeklődik az örökbeadott gyerekei után, próbálja a nála élőket valahogy felnevelni. De ők mind a fiam testvérei. És ők gyerekek, nem tehetnek semmiről, és testvérek is maradnak.
Antónia a múltkor mondta, hogy milyen jó a Bobónak, mert egy bátyja és egy nővére is van. Erre csendben megjegyeztem, nem csak egy (amit persze ő is tud, csak azt nem hol, mekkora, mennyi.) Erre felkiáltott: Micsoda egy mázlista vagy te, ennyi nagy lány és fiútesód van!
És ennyi, többet nem beszélünk róla, nem is kell.
Amikor még nem volt itt Boldi, volt bennem félelem, mi lesz, ha..., de ez már nincs. Nekem mondja, mamaKépKépKép és mindent ami ezzel jár.
Már nem félek, elmúlt.

Na megyek, hívnak, addig is mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!
Boszi
szuperboszi

Kedves örökbebabára topikosok!

Én most szeretnék nektek nagyon boldog, békés és babásodós évet kívánni! Akik meg már babások azoknak is szeretetben gazdag, boldog új évet!
Kép

kizsó

Kép

Én is ezt kívánom mindenkinek!Kép
Na jó azért nem kell ennyire másnaposnak lenni!Kép
Juppppiiiijjjéééé! Boldog új évet!Kép

KépKép
ancsúr

Nikinozsó: Elküldtem a határozatunk másolatát, bizti a jövő héten megkapjátok.Kép

Jiny: Nem igen jött össze a csevegés.Kép De majd írok. Ok? Most éppen hidegtálat készítek az esti vacsira.Kép

KépKép
ancsúr

Sziasztok!
Hildusnak: én is írtam volna egy sort, és reménykednék benne, hogy nem kapok választ többé! Nagyon nehéz lehetett!
Szorítok érted a vizsga miatt!!!

MIndenkinek B.Ú.É.K.!
Kép

Kép

Kép
rayo

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK.
nikinozso

Sziasztok!

Talán elnézitek nekem, de én ezzel a képpel kívánok mindenkinek békés, örömteli boldog új évet és azt, hogy olyan legyen az elkövetkezendő év, amilyennek szeretnétek!

Kép

Kép
Vendég

Matiba: Hűha, milyen vad vagány motorosok!Kép

KépKép
ancsúr

Csajszik!
Nem tud valaki menstruációs görcsökre valami szuper gyógymódot? Kezdek kikészülni és semmi nem hat!!!Köszi: Rayo
Kép

Kép
rayo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?