Új privát üzeneted érkezett!

Exdeus!

Jól értem, Te cukorbeteg vagy? Hát nagyon együtt tudok érezni veled, mert én kínlódom a 150g-os diétával. Fiamnál a szokásos 24. heti cukorterhelésnél derült ki a terhességi cukrom és az utolsó 2 hónap már inzulinos volt. Most a 7. héten nézték a zsemle+tej értéket és mivel ez rossz lett megcsinálták glükóz sziruppal is, ami szintén rossz lett. Nekem 3x vettek vért (éhgyomri, 1órás, 2órás).
Az inzulin nem is zavarna, de ez az időre evés és mindig gondolkodni, hogy mit ez megőrjít. Te hogy csinálod? Egyenlőre saccolgatok, mert nincs mérlegem, illetve már van 1 kölcsönben, csak még meg kéne szoknom, hogy mérek is. Eddig csak a gyümölcsöket méregetem. A köretet nem. Ha van valami jó kis bevált módszered, jó lenne, ha megosztanád velem.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Kriszta!
Hát nem vagyok kifejezetten cukros, csak van egy kis bibi az anyagcserémmel, ami a szénhidrátokat illeti. Az éhgyomri értékem világ életemben jó volt, csak jópár évvel ezelőtt a rendszertelen ciklusommal elmentem a gyereknőgyászhoz, aki a sokadik vizsgálat alkalmával kért egy terheléses cukorvizsgálatot, aminek során kilógott a lóláb. Kép Most erre szedek gyógyszert, így baba mellett is, de erről rajtam (a családon), rajtatok, a fent említett és egy másik dokin kívül senki nem tud. Tehát én az inzulint messziről kerülöm, inkább a gyógyszer. Ahhoz képest, hogy a papírja alapján nem lehet terheseknek szedni, én is és babóca is jól érzi magát!
Egyébként, mikor terhes lettem, és a gyereknőgyógyi közölte, hogy sok lesz ez a 80 kiló, egy hétig szinte csak ásványvizen és felvágotton éltem, napi fél szelet kenyér (vagy egy péksüti) volt a max. Így ment le 8 kiló kb. 3 hét alatt.
De újabban eszek mindent...és jól érzem magam!
Ennyi az én történetem, de lényeg, hogy kiderült, és most minden a helyén van.
Egyébként én saccra sem eszem többet 150 g szénhidrátnál, mivel a húsokban eleve alig van, gyümölcsöknél inkább a barack, a banán, ami gázos, és persze a tésztafélék az, amivel csínján kell bánni, de ha pl. eszel minden másnap, az még nem gáz.
Sok szerencsét, lelövöm magam, mert jó hosszúra sikeredtem.

Ui. Ha valakit érdekel, van MSN Messenger címem. Priviben küldöm, ha valaki velem akar eszmét cserélni. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Szilvi!
Igen Békéscsabán fogok szülni az első gyerkőcömet is itt szültem. Én a szökőkútnál laktam lánykoromban most a Lencsésin lakunk. Miért mentetek el Békéscsabáról?
Ex!
Én megyek holnap vérvételre ami Afp lesz nem Kari.

Kép

Kép
katus73

Bocsi Katus, elnéztem. Kép Csak átfutottam a hozzászólásokat, és amire írni akartam, arra írtam. A poén az, hogy kétszer is megnéztem, hogy jó helyre írom e a vérvételes dolgot, de ezek szerint kétszer is sikerült félre néznem. Kép
Ha AFP lesz, akkor egy kémcső! Legalábbis itt Szegeden annyi.
Ui: én meg Csabára járok fősulira. Kép Mondjuk számomra a város nem annyira szimpi...a közlekedés egyszerűen katasztrófa!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok Lányok!

Katus 73, Exdeus,
Én már valóban túl vagyok az AFP , sőt holnap megyek a nagy genetikai UH-ra, úgy várom már, remélem aktív lesz a pocaklakó és esetleg megmutatja hogy milye van azt is:-)

Cukros témához:
Most olvastam szaklap-ba, ami szerint
Nem cukrosnak:
Éhgyomorra 6,0 mmmol alatt
Utána 2 órával 7,8 mmmol

Cukrosnak:
Éhgyomorra 7,0 mmmol
Utána 2 órával 11,1mmmol

Legalábbis ott ez volt.

Mindenkinek boldog Újévet előre is és pocasklakóknak meg jó mozgolódást/bulizást:-)
Kari
(18+3)
kari

Ex!
Igazad van a közlekedéssel kapcsolatban mondjuk mi mindíg kocsival járunk, vagy ha egyedül megyek akkor 5 percenként jön a busz és 3 perc alatt bennt vagyok a város szívében!
Az állomásról igen nehéz eljutni a főiskoláig ha jól emlékszem elég ritkán járnak a buszok.
Mit tanulsz a fősuli, hanyad éves vagy és fogsz-e halasztani.Bár ahogy számolom talán nem lesz rá szükséged.

Kép

Kép
katus73

Katus73!!!

A Lencsésin laknak ismerőseim Nagypálék!
Mi átmenetileg laktunk a papáéknál,ők meg,hogy közelebb legyenek Pesthez 96-ban Albertirsára költöztek,amit máig nagyon sajnálok!Szerttem ott lenni!
Tény, a közlekedés káosz,és annyi biciglist soha nem láttam!
Mindíg Gyulára jártunk strandra!De ahogy hallom az is tiszta Wellnes központ lett!

Sok sikert a vérvételhez!!!Nekem 4 kémcső volt!

Kari!Sok sikert a Genetikához!Drukkolok,hogy mutassa magát!KépMit szeretnétek?

Szilvi 19+5

Kép
szgoron

Katus, ez az utolsó félévem, januárban fogok államvizsgázni. Kép Tehát én jobb esetben kétszer megyek az elkövetkezendő időkben. Egyébként mi mindig a gyulai busszal jártunk ki, az viszonylag sűrűn van.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Szerintetek az gáz,hogy az ünnep alatt vettem észre,hogy elfogyott a vas gyógyszerem,és hiába akartam kiváltani(Ferrograd)nincs egy gyógyszertárban sem!Ez az 5. napja,hogy nem vettem be!Holnap megyek és feliratok másikat!

Ja és képzeljétek ma előtejcsi jött a cicimből!!Képde csak pici!
Tök furi volt!

Szép napot!

Kép
szgoron

Sziasztok!

Köszi a cukker adatokat. Nekem cukros lötyit kellett inni, nagyon nem volt időlimit, csak menjen le. Bizony voltak olyan kortyok, amik visszanéztek, és másodjára csúsztak csak le, de lényeg, hogy mind egy szálig legyűrtemKép

Sajnos látom rajtam kívül senki sem szül a Margitban, de még bízom benne, hogy a mostanában tesztelők közül lesz valaki, aki ott akar majd szülni. Itt nem engedik a tejet zsömlével, cukorlötty, és kész. Biztosan ez az etikett.

Annan!

Emlékaszem pár évvel ezelőtt 60-ban volt a laborban egy nő, aki sehogy sem tudta elvenni tőlem a vért, mondjuk az alapanyag is rossz. Szőke volt, és mindig megpróbáltam kicselezni. Most először a Péterfyben voltam, utána meg a Margitban, de azért itt jobb volt a találati arány, noha nem tökéletes. Te hogy állsz ezen a téren?
Karácsonykor olyan furcsán kihalt volt 60. Meg is lepődtem. Nem tudom jártatok-e a templomban, de van új Betlehem, csuhéból, nagyon profi, még felnőtt szemmel is lenyűgöző. Ha arra jártok kukkantsatok be Hammával. Sajna csak akkor láthatjátok, ha mise van, mert elől van, és nem hátul a nyitott térben, de megéri, mert nagyon szép. Még teve is van, meg pálmafa, meg 6 db. fehér bárány mellett egy feketeKép

Pussz, és bocs az offért:

Juca

tjuca

Juca, ( ha jól tudom) a Margitos dokik dolgozták ki a cukros lötyit. Ezt próbálják elfogadtatni a szakmai kollégiummal is -mmint, hogy egyforma módszer legyen mindenütt az országban. (de ezt még úgy sem sikerült -eddig-, hogy a kollégium vezetője is ezt a vizsg.-ot proponálja). Szóval ott már vagy 10 éve ez a kötelező.

NyanyaKriszta, szegény Te. A nővérem is diabéteszes lett a terhessége alatt, és ő már a végén majd' meghülyült, hogy 1. időre kell enni, 2. a méricskélés. De most, hogy megszületett a kisfia, elfelejthette az egészet.Kép
Amúgy jól vagy/tok?

Verus

Kép
verus

Verus!
Ezt a diétát leszámítva minden ok, de én is meghülyülök. Fiam születése után én is elfelejtettem az egészet, de most kezdődik előről és még 7 hónapig diétázhatok. Legalább az alakom miatt nem kell aggódnom Kép

Exdeus!
Mondjuk nem éhezem én sem. Tényleg sokminden ehető, bár a CH mellett a kalóriákra is oda kell figyelni. Tészta mellé még a krumplit és a rizst is odasorolnám, sajnos azok is eléggé emelik a cukorszintet, pedig a krumplit imádom. Viszont az uborkában és a brokkoliban szinte semmi és ezeket is imádom.
"Ahhoz képest, hogy a papírja alapján nem lehet terheseknek szedni, én is és babóca is jól érzi magát!"
Azért csak óvatosan bánnék ezzel. Biztos, hogy szükséges szedned? Nem tudhatod, hogy valóban nem árt. Mi a gyógyszer neve, amit szedsz? A terhességi cukorbetegség nem az anyára, hanem a babára veszélyes, ezért fontos minden előírást betartani. Ha a gyógyszert inzulinra kell váltanod, inkább tedd meg a baba kedvéért. Nem olyan borzasztó, szerintem a diétázás sokkal rosszabb. Nem emlékszem, hogy neked már volt terheléses vizsgálatod? És mennyi lett a cukrod?

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Verus!

Köszi, így már érthető. Van még valami spéci kínzás, ami csak a Margitra jellemző, avagy onnan indult szerteszét?

Juca

tjuca

Kriszta,
sejtelmem sincs, hogy mennyi most a terheléses cukrom, de mégis: 6,0. Csak az a gáz, hogy ehhez 95,3-as 120 perces inzulinszint társult, mikor hathetesen volt egy vizsgálat, ahol kérte a dokim, hogy nézzék meg. És erre kell a gyógyszer, meg a kevés szénhidrát. És szükséges szednem, nem véletlenül szedem már vagy 8 éve. Egyszer volt olyan, hogy a dokival megbeszéltük, hogy abbahagyom, de hasonló kajcsik mellett gyorsan rámjött jópár kiló, mivel nem volt ami támogassa az anyagcserémet. És így nem leszek terhességi diabéteszes sem, és inzulinra sem lesz szükség. Egyébként most rendesen átnéztem, benne van, hogy elvileg inzulinra kéne áttérni a bogyó helyett, de mivel nálam kicsit kombinált a helyzet, a gyógyi jobb megoldás.
És ha ez a bogyó nem lenne, babóca sem.

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus!
Ezt az inzulinszintet nem értem. Mik ezek a számok? Mi a normális?
Azt nem írtad mi a gyógyszer neve. Én is szedek gyógyszert, mert különben nálam se lehetne baba. Fentebb már írtam, hogy pajzsmirigy alulműködésem van és emiatt 2 terhességem halt el. Most hogy szedem az euthyroxot minden ok, de ez legalább nem árt a babának. Ha mindenképp szedned kell, hát nincs mit tenni, de azért kérdezz rá, hátha van valami helyettesítő gyógyszer, ami nem árt. Bár lehet, hogy azért írják az inzulint, mert nics más ami helyettesíti.
Férjem is szegedi, imádom Szegedet Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Juca, tudtommal nincs másKépKép

V.

Kép
verus

Kriszta, Merckformint szedek. De szerintem nem nagyon hallhattál róla, cukrosoknál nem ezt adják, mert ennél az inzulin erősebb. A terheléses inzulinnál most nekem sem jutnak eszembe a "jó" értékek. Egyébként a dokim már akkor megmondta, hogy terhesen is szednem kell a gyógyszert, amikor még csak az eljegyzésen voltunk túl. Kép És a babának ez sem árt, ha ártott volna, már lenne "mellékhatása". Csak tudod az a rossz, hogy publikációk nem nagyon vannak, persze emellett sok doki adja a páciensének, csak hivatalosan senki nem vállalja a kockázatot. Így végül is mondhatjuk, hogy a saját bőrünket viszem a vásárra, de biztos vagyok benne, ha valamelyik értékem nem lenne megfelelő, kitalálnánk valamit, de nem tartom valószínűnek, hogy ez bekövetkezne. Gondolj bele, már mindene megvan, teljes ember!
És tutira a szopi alatt is szednem kell majd, de inkább ez, mint a "normális" diabétesz.
Egyébként Te legalább voltál terhes, persze az más - és nagyon sajnálom - hogy a babák elhaltak. De nekem esélyem sem lett volna terhesnek lenni, ha nincs ez a gyógyi, mivel az inzulin anyagcsere már ráment a ciklusomra, ami a későbbiekben így-úgy, de helyreállt.
Szegedet én is szeretem, én tősgyökeres vagyok itten! Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Gyonyoru ez a hoeses! Kép Mar alig varom, hogy menjunk setalni es szankozni Lilivel, de megvarom mig kisse elall a havazas, mert igy pillanatok alatt meg lehet azni. Hiszen szakad a ho. Mar 20 cm ho esett! Kép Lilinek sajnos nincsen vizallo kesztyuje, igy fogalmam sincs hogyan oldom meg. Majd kitalalok valamit. Mi jol vagyunk, minden rendben. Nagyon jo volt a Karacsony, Lili nagyon elvezte a nagy nyuzsgest es a sok jatekot. Viszont az unnepek ota en reggeltol estig tanulok, hiszen ferjem itthon van, igy kihasznalom az alkalmat. Tegnap este is 11-ig rajzoltam, es ma reggel 5-kor keltem.

Jo sokat irtatok, alig gyozom visszalovasni. Kép

Exdeus, Kriszta: nekem meg az a gondom, hogy alacsony a cukorszintem. Kép No, nem nagyon, de neha szolocukrot kell szopogatnom. Kép Viszont emiatt van gyakran edesseg iranti vagyam, ilyenkor bekapok inkabb egy szolocukrot, nehogy csoki legyen a vege. Meg igy is tulsulyos vagyok. Kép
Egyik baratnom is cukorbeteg, sot a ferje is. De a ferje meg rosszabbul. Es ezek miatt, a megfelelo cukorszint beallitasa utan is csak lombikosan lehetett terhes a lany. Szerencsere az elso lombik rogton sikerult, igy 3 hete szuletett meg az elso kisfiuk. Kép

Cukros lotyi: Hat, hogy oszinte legyek en nagyon elveztem Lilivel, hala az alacsony cukorszintemnek. Kép Meg meg is kerdeztem a novert, hogy nem ihatok-e meg megegyet. Komolyan hulyenek nezett. Kép

Juca: Csinos vagy a kepen. Kép De egyvalamit nem ertek. Kép A "60-ban" az mit jelent? Kép Mintha ugy ertelmeznem, hogy te eltel 1960-ban. Kép Nalunk otthon van egy betlehem felallitva. Igazan elethu es szep nagy. Lili mar tudja kik a 3 kiraly, Jezuska, Marisa es Jozsef. Kép Az allatokrol nem is beszelve. Kép

Verus: nekem is van egy baratnom, akinek a terhessege alatt szinten megemelkedik a cukra. Az elsonel is volt, es most a masodiknal is jobban. Szegenynek is dietaznia kell. Nagyon unja. De tuleli. Azt mondta, hogy ez nem jelenti azt, hogy valojaban cukorbeteg nem terhesen, csak kesobb, ahogy oregszik hajlamosabb lehet a cukorbetegsegre.

Exdeus: Nekem is 1 kemcso volt az AFP-re. A SOTE I-be jarok. Kép

Na megyek tanulni. Kép
Jo szankozast, hoember epitest!

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Trita!

Kedves vagy, hogy fiatalítasz, pedig én tényleg annyi vagyok amennyi, és már éltem 60-ban. Na jó ez csak vicc voltKép Annan és én is hatvaniak vagyunk, csak én letelepedtem Pesten. Hát ez a titok.

Jaj és akit érdekelhet kicsi gyerekkel: jan. 15-ig van betlehem kiállítás a Vajdahunyad várban (Mezőgazdasági Múzeum) mindenféle anyagból, még mézeskalácsból is vannak betlehemek. Meg azt hiszem van kézműves sarok is gyerkőcöknek, de ebben nem vagyok biztos. Rossz idő esetén lehet próbálkozni, de most nagyon szépen esik a hó!

Juca

tjuca

Voltam ma Afp.-s vérvételen 2 kémcsőt vettek de ebbe benn van a toxoplazma is. De, hogy a terhesgondozóba milyen rossz kedvű volt mindenki, mondjuk az orvos miníg ilyen még jó, hogy nem nagyon szól hozzám azalatt az 1 perc alatt amíg benyomja a kötelező pecsétet a kiskönyvembe.
Juca!
Jó nektek, hogy a hó esik nálunk folyamatosan zuhog az eső.
Békéscsabán a vércukor vizsgálat 1 kifli és 2 dl tej és csak azoknak kell ezután cukros löttyöt inni akinek a kiflis vérvétel rossz eredményt produkált.
Ég a gyomrom és azt mondták, hogy szedjek Renniet de én nem merek mert elég új gyógyszer és nemhiszem, hogy nagyon kikísérletezték volna kismamákon.
Ex!
Azt nem írtad meg, hogy milyen szakon.A nyelvvizsgád megvan már?

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!
A nagy nyüzgésben nincs is időm írni...
Nálunk két napja szakad a hó!!!!!!! De nagyon-nagyon!
A cukros lötyit nálunk is kapcsiból meg kell inni, az elsőnél nem tudtam, hogy lehet citromot vinni, hát...brrrrrrrrrrrrr!
Szép napot! Ma már egyik ismerősünk felhívott, azt hitte szilveszter vanKép

Verus, nekem meg Mártonom és Jankám olyan nevűek mint a tieitek, csak mi nem Johannára kereszteltettükKép

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!

Nektek (18-19. hét körüli kismamiknak) szokott éjszaka keményedni a pocitok? Csak mert én gyakran erre ébredek éjszakánként. És fájdogálni is szokott, de azt is kizárólag csak éjszaka. Nappal soha semmi bajom sincs. Normális ez?

Üdv, Hello (18+3)

Ui.: Ti szoktatok rendelni könyvet a bookline.hu-tól? Én most rendeltem tőlük másodszor, és nagyon ki vagyok akadva rájuk. Aki rendelt már, annak mi a véleménye róluk?
hello

Sziasztok!

Nálunk elég rossz a helyzet zsófi még mindig tök beteg sajálom szegényt tegnap még 39 fokos láza volt remélem hamar jobban lesz.
Nekem az első vérvételem is már terheléses volt egy zsömle és 2 dl tej és jó lett teljesen.Azt mondták azért így csinálták mert állítólag ez reálisabb vérképet ad, mint az éhgyomorra történő vérvétel....hát biztos igazuk van.De én olyan cukros lötyit biztosan nem tudtam volna meginni olyan hányingerem volt még akkor...
Mostanra már egészen jól vagyok tegnap még rámjött kicsit a hányinger nehogy elfelejtsem milyen is volt de mára már megint nincs szerencsére.
Most pesten is esik a hó de annyira fúj a szél hogy az brutális.
Na megyek pihenek egy kicsit amíg zsófi alszik sziasztok
Krsizti 15
babszem27

Hello Hello!

Nekem nem szokott keményedni a pocóm, csak a csípőm szokott fájni. A jobb oldalt nem szereti Stöpszli, mert akkor hányingerem van. Tehát ha akar valamit, azt eléri. Mikor is kell elkezdeni a nevelést? Lehet, hogy már késésben vagyok?

Katus!

Kár, hogy rossz az idő arra, de ez nem magyarázat a kedvetlenségre. Engem ez győzött meg a Margitban, hogy ott tök normálisak, és a legtöbbször jókedvűek. Gondolom nektek nincs nagy választási lehetőségetekKép Az orvosom is megnyugtató, bár azt hiszem azért szűkaszvú, mert van egy nagyon enyhe beszédhibája, és nagyon odafigyel, hogy ezt palástolja. Emellett mindig megnyugtató, nem felszínes, és mindig mosolyog, néha megereszt egy-egy mókás mondást. Az kifejezetten tetszik, hogy inkább félszeg, és nem nagyképű. Talán innen is látszik, hogy menniyre ember. Gondolom szüléskor azért karakán, akikkel beszéltem azt mondták, hogy ugyanolyan nyugodt, de akkor elmúlik a beszédhiba, és nagyon határozottKép

Lányok Royal márványos kalácsot sütök csokidarabkákkal, már illatozik, kár, hogy nem tudok elküldeni egy adag illatot, nagyon fincsóKép
Lehet, hogy képet rakok fel. Ajándékba visszük, és izgulok, hogy hogy sül el, azaz megKép

Juca

tjuca

Juca!
Tudom, hogy ez nem egy főzős topic de légysz írd le a receptet mert a férjem él-hal a kakaós kalácsért!

Kép

Kép
katus73

Üdv!
Rita, hát nálam is hasonló a helyzet, mint a barátnőddel. Még nem vagyok cukros, de az anyagcserémhez muszáj a gyógyszer. Ha nem szedném, cukros lennék... Ez van.
Katus, bocsika. Pénzügyes vagyok. Nyelvvizsgám megvan, idén lett meg, de megvan, és ez a fő. Igaz, mindkettő épp a határon, de a lényeg, hogy kiküldték a nyelvvizsga bizonyítványt. Kép
Nálunk az a poén, hogy annak ellenére, hogy van cicánk, nálam eddig szó sem esett a toxoplazma vizsgálatról. Mondjuk nekem nem is hiányzik, semmi kedvem 4-5 hetet agyalni rajta, ha valamelyik eredmény nem olyan, hogy jónak lehet nevezni...ettől falra tudnék mászni...
Juca, jó étvágyat a kalácshoz!

Ági és
KépKép
exdeus

Juca!

Engem is árdekelne a receptKép
babszem27

Ex!
Miért kellene 4-5 hetet agyalni nálatok ilyen sok idő amíg megvan az eredmény!
Nálunk egy hét a toxo, 1 hét az Afp. Egyébként nálunk mindenkinek megcsinálják a toxoplazma vizsgálatot ingyen.2002.-ben fizetni kellet érte de én fizettem mert úgy vagyok vele, hogy inkább zárjunk ki mindent amit lehet minthogy beteg v.sérült babám szülessen.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Bocs hogy idepofátlankodok.

Tjuca
Én tuti ismerlek téged Kép, én is hatvani vagyok /voltam/, nem az 1-esbe jártál? ha jól emlékszem hittanra is együtt jártunk még régen?! ha mégsem akkor bocs, csak a képről nagyon ismerős vagy.

wukk 37+3
A téliektől

KépKép
wukk

Jucaaaa, lécccilécci írd le a kalács receptjét, Hamma imádja a csíkos kalácsotKép

Hello, én már nagyon soxor rendeltem tőlük. Egyedül azzal volt bajom, h ha azt írtam, h a hónap végén küldjék, elküldték 22-én mondjuk, de én még akartam hozzá rendelni, m ugye vidékre van postaköltség és ha összevonom, akkor csak 1x lett VOLNA... no mind1, egyébként nekem minden tuti volt eddig. Mi volt a baj?

Hello, sztem nagyon figyelj ezekre a keményedésekre. Ha túl gyakran van egy kis Magne B6 jól jöhet. Az a baj, h ha sokat keményedsz, főleg később hamarabb nyílik ki a méhszáj. Nekem szerencsére nem oltilyen bajom, de van1-2 ismerősöm, akiket korai keményedések miatt sokat fektettek - nem akarlak ijesztgetni, inkább pihenj sokat és vigyázz magatokra KépKépKép
Amúgy fájni fájhat azért mert nő, de nekem nem szokott.

Rita, de jó, h ott esett a hó!!! itt csak sz.r havaseső, csupa trutyi volt minden Kép Pedig szerettünk volna megint hóembert építeni...

Ma voltam a házidokinál, aszonta 13 as vasra nem kell plusz vasat szedni... én egy kicsit szedtem volna tartalékba, Hammával ilyenkor 17 volt! No mind1, majd megkérdezem a nőgyógyit is. de úgyis ezt fogja mondani ő is, ő nem egy nagy gyógyszerezős (szerencsére).

A jövő 7n meg kell hogy jöjjön az AFP eredményem, m az utánavaló 7főn megek Uhra. Csakhogy hozzánk csak 7főnként jön eredmény, szal ha 2-án nem, akkor pont 9-én szal.... mintha vmi eldugott kis tanyán élnénk már nem azért... És mi van, ha elakad a hóban??? KépKépKép

Ann
annann

Szia Wukk, én is 60i Kép Integetek Neked Kép
A
annann

Szia Annann!
Lehet , hogy mi is ismerjük egymást?!én már petőfibányán lakok de eddig hatvani voltam Kép

Csak néha bekukucskálok ide , olyan jó nosztalgiázni picit.hihetetlen hogy elrepül az idő. jó pocaknövesztést nektek!
wukk

KépKép
wukk

Exdeus Kép a fogamzás, inszemináció utáni görcsölés topikban van egy kismami, Kisegér, aki cukorbeteg, ő fog tudni segíteni neked, nekem is sokat segít az émelygésekkel kapcsolatban. Most múlt 16 hetes, keresd meg szerintem.

Lányok Kép elnézést, hogy így eltüntem, nagyon sajnálom akik már nem írnak ide a topikba. Túl vagyunk a 9. héten, de szomorúan olvastam, hogy Majcsi és Dalminha is a 11. hét körül vesztették el a babócát. Igazságtalan.
Remélem mi itt maradunk legalább július 31-ig a topikban Kép.

Felteszek egy képet a babócánkról, kedden készült, itt 8+5 napos a drága. Hihetetlen, hogy már látszik a fejecskéje, a háta és a karjai, csodálatos érzés volt látni. A doki szerint minden ok vele, szépen fejlődik, itt már 24 mm volt. 3 hét múlva kell visszamennem megint, kaptam igazolást a védőnénihez, az első utam jövőre Kép hozzá fog vezetni. Azért elmegyünk a nőgyógyászhoz UH-ra privát, úgyis fel kell keresnem lassan egyet, ahol szülni szeretnék, mert legközelebb már kidobnak a BMC-ből.

Elnézést, ha hosszúra sikeredtem, van itt velem egykorú kismami a topikban egyáltalán?
Ha lehet, szeretnék bekerülni a táblicskuba.

u.mensi okt. 28, 1. baba, sajnos nem tudom hol fogunk szülni. Talán Margit, talán Kútvölgyi, talán valami egészen más.

Sok puszi és BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

Noémi
9+1

Íme a pocaklakónk Kép

Kép
Vendég

Ann!

Köszi a válaszokat. A bookline-nal az (volt) a bajom, hogy 20-án rendeltem tőlük 3 könyvet, direkt beírtam üzenetbe, hogy mindenképpen 24-e előtt kérem, mert karácsonyi ajándék. Idáig ok, mivel 23-án meg is kaptam, de az egyik könyv helyett egy másikat hoztak, nem azt, amit én megrendeltem!!! (A címük azonos, de tök más szerző tök más könyve, és kb. fele annyiba kerül amit hoztak, mint amit én megrendeltem és kifizettem.) Gondolhatod, mint karácsonyi ajándék, annak lőttek (nem tudták rögtön kicserélni, mivel nem volt raktáron), de azóta meg nem hozzák a beígért igazi könyvet sem, amit még a két ünnep közöttre mondtak. Holnap meg már 31-e, nem hinném, hogy pont holnap hozzák (már csak azért sem, mert azt mondták, hogy előtte felhívnak). Hát ennyi! Azért elég furcsa, hogy nem tudnak egy könyvet rendesen beazonosítani - holott nincs is más dolguk - pláne egy ilyen karácsonyi ajándéknak szánt könyvet... Na mindegy. Bocs az off-ért lányok!

A keményedésekkel meg vigyázni fogok! Kép De pont az az érdekes, hogy éjjel vannak, amikor igazán pihenek (pihenhetnék), nappal meg semmi!

Na, megyek, jó éjt, Hello
hello

Ez most készült Kép

Kép

Hello (18+3)
hello

Noémi! Grat. a kis pocaklakóhoz! Kép Kép
hello

Sziasztok!
Noémi, köszi az infot. Én egyelőre megvagyok, nincs szükségem segítségre. Hál' Istennek még nem vagyok beteg, csak "hajlamaim" vannak. Kép Jól érezzük magunkat, a doki felügyel mindent... Egyébként grat a babához!
Katus, az okés, hogy az alap toxo megvan egy hét alatt, de egy másik topicban valaki azt írta, hogy ha rossz, akkor 5 hét alatt derül ki, hogy friss a fertőzés vagy régi. Na ez nem hiányzik. Egyébként aki egyszer túlesett rajta, már többször nem kapja el. Én nem is fizetnék érte, mivel majd' 100%, hogy már átestem rajta, annyi szőrös "döggel" volt dolgom. Kép
Hello, ari pocid van. A védőnéni szerint az én hasam is kezd látszani, de nekem annyira nem feltűnő... Kép Szerintem majd csak jópár hét múlva fogom igazából felfogni, hogy jé, nagyobb lett a hasam... Kép

Szép estét mindenkinek.
Ági (17+5)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Én is csatlakoznék hozzátok, legalábbis hébe-hóba, amikor van még energiám kicsit netezni.
Magamról annyit, hogy van egy tündéri 14 és fél hónapos kislányom és június közepére, végére várjuk a kistesót. Mindemellett épp a vizsgaidőszak kellős közepén vagyok az egyetemen, csak, hogy értsétek mitől vagyok ilyen fáradt és miért ilyenkor írok.
Nyíregyházán fogok szülni, bár Aténát tavaly Pesten szültem, a Kútvölgyiben, még akkor ott laktunk. Ott nagyon elégedett voltam mindennel, különösen a dokimmal és a szülésznőmmel, de most, hogy elköltöztünk, nem merek bevállalni egy jó esetben 2,5 órás utat. Esetleg van valaki aki még rajtam kívül Nyíregyházán fog szülni?

Remélem a többségetek már alszik ilyenkor

sziasztok

Olgi (14+3)
aticica

Sziasztok Kép

Wukk, nem tudom, ismerjük-e egymást, de én is az 1esbe jártam (81-89). Nézz meg Hamma albumában: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=916

Hello, nem mondom, én is felhúztam volna magam a bookline-on! Szerencsére én a karácsonyiakat már novemberben megrendeltem, amikortól volt a 20%os akciójuk Kép és minden itt volt időben. Még soha nem fordult elő, h mástküldtek volna, pedig már nagyon sokszor rendeltem tőlük.

Olgi, üdv itt Kép Kitartást Neked, én nem bírnám a 2 évesem + pocak mellé még egy vizsgaidőszakot. Mit tanulsz?

Exdeus, (vagy akit érdekel) még azt felejtettem el a múltkor, h az én MSN címem a mélcímem, amit meg is adtam a profilomban.

Mindjárt jön az év utsó táblája. Kép

Ann
annann

<pre>
Nick ék. Lakhely baba kora szülés várható kórház testvérek
Veráska 30 Siófok 23 hét 3 nap 2006.04.26 Várpalotai kh. elsö baba
Clair 32 Bp. III. ker 20 hét 3 nap 2006.05.17 SOTE I. elsö baba
Szgoron 23 Bp. XV. ker. 20 hét 2 nap 2006.05.18 Nyírő Gy. elsö baba
Acer 32 19 hét 5 nap 2006.05.22 Szt. István kh. fiú
(2004. 10. hó)
Tjuca 27 Budapest 19 hét 4 nap 2006.05.23 Szt. Margit
Dr. Sztanyik L. elsö baba
Pannamari 25 Bp. IX. ker. 19 hét 2 nap 2006.05.25 Schöpf-Merei
Dr. Kósa Zsolt elsö baba
Doren 33 Bp. XII. ker. 19 hét 0 nap 2006.05.27 János kórház Laci
(2004. 01. 20.)
Judit_78 27 Bp. XI. ker. 18 hét 5 nap 2006.05.29 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László 3. baba
Kari 27 Bp. XIII. ker. 18 hét 5 nap 2006.05.29 Schöpf-Merei
Sz.Gy. elsö baba
Hello 34 Bp. XII. ker. 18 hét 4 nap 2006.05.30 Budai Honvéd kh. fiú (1991)
fiú (2004)
Tarhonyanya 31 Tárnok 18 hét 2 nap 2006.06.01 MÁV kh. elsö baba
Trita 33 Göd 18 hét 1 nap 2006.06.02 SOTE I. Lili
(2004. 06. 26.)
AnnAnn 30 Hatvan 17 hét 6 nap 2006.06.04 MÁV kh. Hanna
(2003. 11. 04)
Exdeus 23 Szeged 17 hét 6 nap 2006.06.04 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Katus73 32 Békéscsaba 16 hét 2 nap 2006.06.15 B.csabai kh. Kata
(2002.10.23)
Babszem27 27 15 hét 1 nap 2006.06.23 Uzsoki kh. Zsófi
(2003. 09. hó)
Veraa 30 14 hét 1 nap 2006.06.30 Szt. István kh. elsö baba
Cila (Ildi) 34 Budapest 13 hét 5 nap 2006.07.03 Újpest
szülőotthon Levente
(2005. 01)
Verus 31 Baranya m. 13 hét 5 nap 2006.07.03 Pécs, Megyei kh. lány (93) fiú (95)
lány (97) fiú (01)
fiú (03)
Esztianyo 36 Tampere
Finno. 12 hét 3 nap 2006.07.12 Tampere Norbert (98)
Renáta (99)
Kanyin 33 Bp. X. ker. 11 hét 4 nap 2006.07.18 MÁV kh.
T.ZS. lány (2,5 év)
Amica 32 Sopron 11 hét 2 nap 2006.07.20 Soproni kh. 3. baba
Noémi22 27 Budapest 9 hét 1 nap 2006.08.04 elsö baba
Banya 25 Pécs 8 hét 0 nap 2006.08.12 Pécsi Sz.Kl. elsö baba
Gira 24 Szeged 7 hét 4 nap 2006.08.15 SZOTE N.K. Réka
(2005.04.18)</pre>
annann

Hello, vigyázz magadra, a harmadiknál ez már hamarabb előfordul. Nekem is már másodszor olyan jóslófájásaim voltak, hogy csak na!!!!! Most még korán vagyok, de tuti úgy leszek, mint te.

Mindenkinek jó szilvesztert, boldog új évet!

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!
Mi is mindenkinek B.Ú.É.K.
Jó bulizást (vagy valamit) minden topiclátogatónak!
Ági, Feri, és babóca.
Íme egy kép a baba lába közéről (legalábbis szerintünk ez az). Várom a képen szereplő kérdésre a választ!
Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Annann
nagyon ismerős vagy, de max látásból ismerjük egymást, én '86-tól jártam az egyesbe. nagyon szép kislányod van Kép
wukk

KépKép
wukk

Sziasztok!

Most csak roviden!
Mindenkinek Boldog Uj Evet Kivanunk!!

Rita, Lili, Endre

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Mindenkinek BUÉK!

Az első babások élvezzék ki az utolsó gyerkőc mentes Szilvesztert. Mindenki érezze jól magát az év utlsó napján! Hányosok! Hányás és gyomorfájás mentes ulolsó napot kívánok. Kép
Jővőre "találkozunk"!

Pusza!

Edit (Kanyin) 11+4

Kép
Kép
kanyin

Wukk!

E-mail cím: jucitel@freemail.hu
Igen jártam hittanra, tehát biztosan ismerjük egymást. Ha küldesz egy fotót (nem uhKép) akkor biztos beugrasz, de sajna a P.Krisztina még nem elég. Manapság egyre szenilisebb vagyok.
Fotóalbumom is van itt Tjuca albuma címmel.

Kalács közkívánatra: nézzétek meg a Royal kalács receptjét az alábbi gyűjteményben! Vigyázat, két változatban van benne: Panasonic kenyérsütőkhöz és az itthon elterjettebb Clatronic/Hauser/Elta/Bomann/Severin gépekhez (ezek mind az angol Morphy Richards modellek klónjai)
http://krisssz.uw.hu/gombok/kenyersutes.pdf

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk:

Juca, Kofa és Stöpszli

tjuca

Sziasztok!
BUÉK!
Mindenkinek minden jót kívánunk!
Satuk+Olivér

satuk

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Üdv, Hello

És, Ági, én nem tudom, lehet, hogy tényleg az, de ilyen képet még nem láttam sajnos Kép
hello

HOGY BOLDOG LEHESS 3 KINCSET KERESS:HIGGY,REMÉLJ,SZERESS.HOZZON AZ ÚJ ÉV ÖRÖMBÖL VÉGTELENT,SZERETETBÕL ÖNZETLENT,SIKEREKET MIT CSAK LEHET!
BOLDOG ÚJ ÉVET!!!!!!!!

Kép
Kép
veráska

Jó reggelt!Kép

Kép
Kép
Kép
amica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X