Új privát üzeneted érkezett!

HÚ, CSAJOK, AZT HISZEM ELMENT A NYÁKDUGÓ EGY DARABJA!
Kicsit véres folyás távozott.
Az az, ugye? Vagy nem?

Kép
Kép
hannablanka

Noémi! Szerintem az. A bartánőm is ilyet mesélt! Na, akkor kezdőthet a menet. Kép Jajjjj, de jó!
Sajna a mi drágánk még nem mutatta meg magát, szóval még mindig vagy Ádám vagy Hanna. Kép

Eszter! Képzeld, én is nála voltam és olvadoztam a pasitól. Fergetegesen aranyos és normális volt velem. Én is úgy gondolom, ha nem lenne Abkarovics, akkor ő lenne a választott dokim. Kép

Noémi! Írj, ha még nem görcsölsz nagyon! Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Vildi!

Felhívtam a Családtervező Központot, december 21-re kaptunk időpontot!

üdv
kaed
kaed

Kaed, én is ezt akartam mondani, hogy szerintem viszont jobb utánanézni, hogy tutiról induljon az ember. Nálunk ez volt, aztán mire a pasim is elment dokihoz, addogra voltunk 8 hónapnál. Nekünk ott turpiságok derültek ki, amiket kezelgettek. Nem ez hozta a megoldást.
Kívánom, hogy megállapítsák, hogy makkegészségesek vagytok, sőt egyből babásak!

Anga-Kiss B volt nekem is az AFP utáni genetikai uh-n. Én voltam az uccsó kliens, elszórakozott alaposan. Kedves is volt velünk nagyon.

Hannablanka és Bence hajrá!

eszter

eszter
tre

Hannablanka!

Húú nagyon izgulunk mi lesz!!!

Kaed!

Az jó! Érdemes felkészülni előtte a családi kórtörénetből kinek milyen betegsége van miben halt meg stb. Szív, cukor, allergia ilyesmi. Esetleg leírni ha van kérdésed ott nem mindig jut eszébe az embernek. Ja és rákérdeznek majd hogy hányszor néztek apával a paplan alá. Nem meglepődni. Kép

Ildi

Kép
vildi

Helló!

Hannablanka!
Drukk-drukk! Bár ez még eltarthat pár napig is úgy tudom, de hetek biztos nem lesznek már! Kép
Bár lehet, már nem olvasod, de Bokor doki a választottam! Kép

Vok! Tre!
Teljesen normális doki szerintem is, de ahogy írják a többiek, lehet, hogy kicsit hangulat ember. Azt meg ismerem. Jómagam és párom is mutat ilyen jellem jegyeket4 Kép Kép

Kaed4
Drukk hogy minden rendben legyen! Kép

Vildi!
Hogy vagytok?

Delfinke!
Mi újság, Voltatok dokinál?

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Szia! Bence vagyok. Ez úton tudatom veled, hogy MEGSZÜLETTEM 10 óra 30 perckor. Súlyom 3600g, hosszúságom 56 cm. Szemeim színe kék, hajam barna. Sok puszi.

<font color="119911">Ezt Hannablanka /Noémi/ küldte ma, a 2005 téli topikba.
Gratula Nekik!!!

Ironram,
gratula Neked a kis Marcihoz. Ennyi pasi között nagy kényeztetésben lesz részed! Kép Anga-Kis velem is nagyon rendes volt.

Puszi:
Angi
31+0</font>
angi79

Sziasztok!
Eszter!
Köszi az érdeklődést, a lelet negatív lett.Jövő héten viszem majd Marcit vissza a neurológushoz; és majd ő eldönti hogyan tovább.
Kép

Gratula Hannablankának Bencéhez! Kép

Ildi

delfinke

Noémi /Hannablanka/ és Bence! Nagy gratula nektek a nagy naphoz! Kép

Iron! KépKépKépKép Nálunk a párom az. Kép Ismerem én is ezt a típust. Kép

Eszter 21+5

Eszter
Kép
Kép
vok

Hannablanka!
Nagyon örülünk Bencének! Reméljük mindketten jól vagytok és kihevertétek a szülés/születés fáradalmait.

Ironram!
Köszi,jól vagyunk! Nemrég mentünk kontrollra de még nem tudom az eredményt! Nemrég Marci átesett egy csúnya mandulagyulladáson plusz aftája is lett, és attól nagyon nehezen szabadultunk meg. Annyira sajnáltam, majd a szívem szakadt meg érte. De most már jól van, holnap lesz a keresztelője. Keresztelő után meg jön az agyhártyagyulladás elleni oltás, (persze csak ha jók a vérvizsgálat eredményei) remélem karácsonyig kiheveri. Már nagyon szépen megy ha fogom a kezét, pár napja rájött, hogy a kisszéket maga előtt tolva közlekedni tud, azóta így köröz a szobában, meg lehet zabálni olyan édes. Ha elakad rükvercbe kapcsol és kifarol. A fogakat nem sieti el még csak 4 van neki. Viszont alig vettük észre mikor kijöttek. Érdekes azt megfigyelni, hogy mikor jön a foga mintha vitriolt termelne a pelusba, nem tudom olyan gyorsan kicseréni, hogy ne csípje ki a kis popóját.
Örülön, hogy veletek minden rendben és Marcik előre! Lassan klubot alapíthatunk. Kép

Delfinke!
Hála istennek, hogy negatív lett. Kép

Sziasztok
Ildi

Kép
vildi

Köszi a tanácsokat!
Megpróbálunk felkészülni.

üdv
kaed
kaed

Noémi (Hannablanka), tiszta szívből gratulálok!
Mindkettőtöknek jó egészséget, na és Bencének sok-sok tejcsit kívánok!
szinti

Sziasztok!

Angi!
Köszi a Hírt!

Hannablanka!
Gratulálok! Minden alakuljon a legjobban, de leginkább úgy, ahogy nektek jó! Kép

Vildi!
Fogakkal mi sem vagyunk túleresztve. Komótos a legény! Kép Még mindig 8 van, és az alul levő két szélső metsző, még mindig sehol! Ami most esetleg kilátásban van, az egy jobb alsó örlő.
Betegség! Kép
Most mi is megfáztunk egy kicsit. remélem lázas azért nem lesz. orrcsepp és szobában kamillatea párologtatás van, és persze pici méz gyümi és kamillatea keverékkel. Jó lenne, ha nem kellene gyógyszer.

Marcik! Ilyen névvel csak jó fejek lehetnek! Kép

ESZTER

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Ironram!

Szintén megfáztunk! Vasárnap a keresztelőn már látszott rajta meg előző éjszaka is. Tiszta takony szegénykém enni sem nagyon akar, ebédet legalábbis nem. Banánt azt megette. Azt hiszem az oltás már csak jövőre fér bele. Láza neki sincs. Ennyit erről a jó kis enyhe időről ami eddig volt. Tea nálunk is minden mennyiségben fogy, te milyen orcseppet használsz?

Jobbulást nektek!

Ildi

Kép
vildi

Na az én Marcim most már belázasodott! Kép

Ti szoktatok adni és mennyit a dokinak ha kijön?

Köszi
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Jól vagyunk és igyekszek jönni hamarosan!
Csak csinált egy képet ma Párom a Dóriról és gondoltam megosztom Veletek!

Gratula Noémi! Kép

Ildi! Én rákérdeztem az új dokinknál és picit nehezen, de kibökte, hogy 2000-ért jön ki!

Puszika, Dóra és Jutka

Kép
jatka

Jatka!

Köszi az infót!

Nagyon édes kis huncut ez a lány. Kép

Ildi

Kép
vildi

Vildi!
A mi doktornőnk soha nem fogad el pénzt.Õ azt mondta, hogy ilyen ramaty időben, ne vigyem a beteg gyerekek közé nehogy elkapjon valamit inkább ő kijön! Kép
Jobbulást!

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Ildi!
Akkor mi még szerencsések vagyunk. Láz nincs, ma jól is evett eddig, és azt hiszem használt neki a közös rétessütés! Mindig ez volt a vágyam, hogy majd a gyerekekkel együtt kotyvasztunk, és eljött a pillanat! Még nem tudom milyen, de csemetém nagyon élvezte, velem együtt!
orrcsepp Ha nem keverem, Nasivin 0,25 vagy 0,025%os. egy éves kortól hat éves korig. Használ neki. reggel-este egy-egy csepp. Azért majd megnézem a nevét és százalékot pontosan jó!

Dokinénit még sosem hívtuk ki, így nem tudom, mennyi lenne az annyi. nekem elég elhivatottnak tűnik, tehát az sem lepne meg, ha nem fogadna el semmit, de tényleg nem tudom.

Jatka!
Ezt a mosolyt! Kép

Delfinke!
Mikor viszitek a leletet a másik dokihoz?

Sziasztok!

eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Eszter!
Tegnap beszéltem a neurológussal; azt mondta, hogy egyenlőre csak akkor vigyem ha újra elkezd remegni.Azóta egyszer sem csinálta; állandóan sasolom a gyerkőcöt!
Kép
Januárban úgyis kell majd vinnem kontrollra.
Ildi

delfinke

Ironram!

Hálistennek úgy néz ki nálunk sem komoly ma este már csak hőemelkedése volt. Takony is fogyóban, szépen kap levegőt, már cumizni is tud. Dokinéninek adtam 2000-t kicsit szabódott de elfogadta. Mondjuk nem várta el ha nem adtam volna akkor sem lett volna semmi. Mondta örül ha kijöhet mert itt egy kicsit babázni is tud, bennt meg mindig rohanás van.

Delfike!
Lehet, hogy szépen kinövi az egészet.
Megnéztem a képeiteket hát tiszta apja ez a gyerkőc. Kép és milyen helyes, hiába a Marcellek mind jó pasik. Kép

Sziasztok
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Hát tényleg bocsika a kimaradásért,de sok-sok minden összejött az elmúlt időszakban. 2 hétig folyamatosan (éjjel-nappal) vendégeink voltak, most meg már ha minden jól megy, akkor Párom végre itthon lesz velünk egy jó darabig. Olyan jó! :D
Igaz, hogy korábbra terveztük, hogy itthon lesz velünk, de csak most jött össze!
Szóval megpróbálok majd jönni, de nem ígérem, mert most kellene elkezdenem a nagytakarítást + ajándékvásárlást...stb. Kicsi a család, de 14 ajándékot kéne vennünk... Lehet le kéne redukálni?!?!?!?
Az új gyerekdokink szimpi és elég alaposnak is tűnik! Még időpontot is szerzett ultrahangra a Heim Pálba! Nem örült túlzottan, hogy kimaradt a vitamin! Túl vagyunk problémamentesen a 2 hós oltáson! (Nálunk nincs gyerekorvos, a körzeti látja el a csemetéket. Pestről választottunk ezért "fizetős"!)
Monnyuk lehet elutazunk az Anyuékhoz 1 éjszakára karácsonykor, de szenteste már itthon akarok lenni! Kép

Dóri továbbra sem akar szundikázni! Kép Kép Kép Ez van, talán egyszer kinövi! Kép Még a pukik is zavarják... Kép Panni! Párom beadta a derekát! Kép Remélem hatni fog!
De már egyre ügyesebb! A kis kacsóját már profin szopikázza, csiklandós is lett, kacarászunk is! Tündéri! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ma hoztak nekünk egy hordozókendőt... Hát kíváncsi leszek bejön-e a csajnak! Kép

Eszter! A dokid ott volt, amikor a lányom született. Õ segített a műtétnél!

Mennem kell, a csaj ébredezik!

Puszika, Dóra és Judit

U.i.: Ma megint fiúnak nézték a lányomat! Kép
Kép
jatka

Hannablanka gratulálok nektek, jó egészséget! Kép

Jatka,
az én kislányomat is fiúnak nézik rendszeresen, vagy megkérdezik óvatosan, hogy kisfiú, kislány?
Én meg ráadásul elég gyakran adok rá kék ruhát, mert az olyan jól megy a kék szeméhez.. Kép
Kíváncsi vagyok hogy fogja magát érezni a kendőben, írd meg.. mi csak kendővel közlekedünk, a babakocsiban üvölt. Kép

KépKép
vikka

Sziasztok Lányok!

Itthon vagyok már kedd óta Bencével, de egyszerűen még nem tudok ráhangolódni mindenre! De nem felejtettelek el benneteket, csak egy kicsit minden a feje tetejére állt most. Kép
A ndégek egymásnak adják a kilincset, Bencus pedig fordított életet él. Nappal alszik, (így mi is ekkor próbálunk), éjjel pedig tombol. Tejem az van elég, bár a szoptatás elég nehezen ment az elején, én is bénáztam, ő is másképp próbálkozott. A csecsemősök jöttek rá, hogy a kis butus hátracsapja a nyelve hegyét, ezért nem tud szopizni. Azóta bimbóvédővel megy!!! Kép A kórházban pedig sikeresen besárgult, úgyhogy kékfényt, és infúziót is kapott.
Egyébként gyönyörű, és nagyon imádom! (Még ha néha Bélázom is, amikor már nagyon ordít!)

A kórház-választásomat továbbra sem bántam meg! Nagyon jó volt, mindenki aranyos, és segítőkész volt. Bár az igaz, hogy az osztályos nővéreket csak lázméréskor és vizitnél láttam, de a csecsemnősök előtt le a kalappal!
Bár pénteken 8-an szültünk, mégis sikerült alapítványi szobába kerülnöm,amit nem bántam meg egy kicsit sem. Azt a nyugalmat, és kényelmet nem lehet elfelejteni!

Ahhoz képest, hogy mindenki azt mondta, hogy mennyire rájön az emberre a takarítási mánia, és mennyi ideje van még a nyákdugó elmenetele után , nálam totál nem jött be semmi! Majd mindent leírok részletesen!

Puszi mindenkinek, és köszi a drukkokat!
Noémi és Bence, aki ma 8 napos!!! Kép

Kép
Kép
hannablanka

Szia Noémi!

Hétfőn voltunk előadáson a Péterfyben és majdnem megkerestünk Angival (illetve én akartam), de aztán mivel a családnevedet nem tudtuk, lemondtam róla, csak megkérdeztem, hogy mindenki jól van-e. Azt mondták, hogy igen. A Cser Kati mondta, hogy 8an szültetek pénteken. Mondta, hogy szép kis tömeg gyűlt össze. Kép

Még egyszer nagyon nagy gratula nektek!

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Gratulálunk a kis Bencéhez. Jó babázgatást!
galoc

<font color="119911"> Noémi,
örülök, hogy jól vagytok Bencével! És annak is hogy nem csalódtál a kórházban.
Drukkolok Nektek, hogy a szopi jól menjen és a kisúr hagyjon néha pihenni is Titeket!

Gratula!
Puszi:
Angi (32+2)</font>
angi79

Köszi mindenkinek a kedves szavakat! Ma volt az első éjszaka, hogy hiszti nélkül 2-szer volt fent szopizni, na meg az anyukáját telibe kakálni! Kép Nagyon megdicsértem az uraságot!

Eszter
Megkereshettetek volna, szerintem megmondta volna valaki, hogy hol vagyok. Majd legközelebb!!! Kép
Én 3 szülésznőt "fogyasztottam" el, az első Margitka, a második Cser Kati volt, de ő folyamatosan visszanézett rám. Csak akkora tömeg volt, én meg egyszerű eset voltam, hogy átment a nehezebbekhez. A végén egy Krisztina nevezetű tanuló vett át, de le a kalappal előtte. Tudjátok, ő volt az, akire az utolsó uh-n azt mondtam, hogy szeretném, ha ő lenne bent. És sikerült!!!

Rakok fel egy pár képet a kicsi hörcsögömről!

KépKépKép

Kép
Kép
hannablanka

Noémi! Tündékre, nagyon szép, formás kis Bencéd van! Kép

Azt hiszem még nem írtam, hogy a türelem rózsát termett nálunk evés ügyben. Egy kis várakozás után Biusom nagyon jól fogadta az új ízeket. Most már ott tartunk, hogy délben kap valami pürés dolgot, olyan 50-60 grammot fogad szívesen egy-egy evésre. Van akik szerint ez kevés, de erőltetni meg nem akarom. Szerintetek?
És van még valami, lévén, hogy még mindig csak és kizárólag szopik, nem fogad el sem cumis üveget, sem csőrös poharat..., a kanálból is szopva próbál enni. Olvastam a neten, hogy meg kell tanítani kanállal enni, illetve a kanállal etetésnek van egy helyes technikája, de hogy az milyen, nem írják. A védőnőnk nagyon kedves, de már szabin van, nem lesz csak januárban, a kolleganőitől viszont nem szívesen kérdezek. Tudna valaki valamit javasolni az ügyben?
szinti

Szinti!

Először nálunk is csak szopta a kanálból de teljesen magától szépen lassan rájött hogyan kell. Ugyhogy ismét csak türelem! Első időkben Marcell olyan fél üveg bébiételnyit evett meg egyszerre, de ha nálatok kevesebb hát kevesebb. Õ tudja mennyi esik jól. Később nálunk pont az ellenkezője miatt aggódtam volt hogy majdnem két adagot megevett. Aztán szépen normalizálódott. Eléggé hullámzó a dolog van amikor rendesen eszik van hogy ugy kell beleimádkozni valamit. Gondolom ahogy a fejlődése diktálja.

Noémi!
Gratulálok, nagyon helyes a kisfiad.

Sziasztok
Ildi

Kép
vildi

<font color="119911"> Noémi,

nagyon édes ez a kis hörcsög! Kép
Nagy lehetett a sürgés a 8 babánál. Mondta Cser Kati, hogy ez rekord.
Egy vagy kétágyas szobába sikerült kerülni? Ja és a kórházi motyóhoz van még valami tanácsod esetleg, hogy vigyünk?
Remélem minden jól megy a szopival és szépen gyarapodtok. Kép
Angi (32+3)</font>
angi79

Angi

Tényleg nagy volt a kavar, de én hajnali 3-kor elsőként rajtoltam el, úgyhogy én még szinte teljes kiszolgálást élvezhettem! Kép Az mondjuk más kérdés, hogy negyediknek szültem!

Kétágyas szobában voltam, és azt hiszem, sikerült a legnagyobbat megkapnom. Ja! Aki mostanában megy szülni, az készüljön, hogy meg fog sülni! Borzalmasan izzadtam végig, nagyon meleg volt! Viszont arra készüljetek, hogy a melegvíz-ellátás nagyon rossz, általában délelőtt van normálisan.

Milyen cuccok kellenek még?
tányér -ennek a kajaosztók örülnek, mert nincs elég
mellszívó -nekem nagyon jó volt, kellett is, mert szopizni nem akart, a kórházban pedig nincs

Más nem jut most eszembe, de ha van valami, még megírom!
Én nem vittem be saját ruhát Bencének, teljesen jó volt a kórházi is!

Kicsit fáradt vagyok, mert az úrfi megint egész éjjel ébren volt. Aztán 6-kor aludt el, mi meg 8-kor keltünk. De azért délután sikerült egyet szunyókálnom!
Szerintem fáj a pocija. Kaptunk az orvostól rá valami szert, csak tegnap egy okoskodóra hallgatva nem adtunk neki. Erre végigvisította az éjszakát. Most meg elaludt, de úgy, hogy 4-kor kb. 3 percet szopizott, és elájult a karomban.
És rengeteget csuklik! Lehet ezzel valamit kezdeni? A doktornő mondta, hogy adjunk neki citromlevet (normálisat), csak annyira borzalmas képet vág hozzá!

Most próbálok egy képet feltenni, ahol anyucival van a babuci! Nem biztos, hogy sikerül!
Nem megy, túl nagy, csak ilyen kicsi megy! Kép

Kép
Kép
hannablanka

Noémi!

Hát a hasfájás dologra nem írnám le újra a dolgokat, nem oly rég írtam le a gondolatamat, meg tapasztaaltaimat két hasfájós gyerek után.

Röviden azért írok! (nem sikerült a rövid.Kép )

1. ha a gyerek bealszik szopin, és ezért, vagy más okból nem büfizik. Ekkor lehetőleg büfeiztetni mégis, valahogyan, ill. infacol (ez segít kijönni a büfinek, vagy pukinak, és nem szívódik fel belőle semmi, cserében lehet tőleg zöld a kakija, most már 2 embertől is hallottam ezt.)

2. ha valszeg nem a büfi a gond, akkor sok kisbabának egy enzime hiányzik és majd később kezd el termelődni. Na ezeknek a babáknak segít, szerintem
gripe water, édeskömény tea

Ami mindenképp segít:

torna (térdeket a vállhoz nyomni bal-jobbhoz, jobb-balhoz, és mindkettő egyszerre.

hasmasszazs (jobb bordáktól L betű alakban le a bal csípőhöz a jobb kézzel, és bal kézzel a gyerek baloldalán egyenesen lefelé, és ezt felváltva)

lehetőség szerint nem túl gyakran szoptatni (ha bírjátok húzni legalább 2 órát kihagyni) érdemes kipróbálni,mert van olyan baba, akinek segít, de van, akinek nem.

Amimre vigyázz te: a szoptatós teák felfújhatják a babát, mert van benne édeskömény. Ezért nem javaslom a teát az 1. esetben. Az 2. esetben visoznt többet segít, min tárt.

Ja és a legfontosabb!! Homeopátia. Amity tudni kell.

1. el kell olvasni egy erről szóló kiadványt (patikákban is kapható) vagy interneten is található róla info. Ki kell választani a gyerekre illő szert, tehát a tünetek alapján (hogyan nyugszik meg, össze húzza magát, hátrafeszítti,....
Meg kell venni (olcsó, szemben a töbi ajánlott szerrel). Egy bogyót nagyon pici vízben feloldani. Az nehéz, mert nehezen olvad fel, de tejesen fel kell oldani, mert a lényeg a közepében van. És !!!műanyag!!! kanállal beadogatni a babának.

Fontos. Alapvetően fájdalomcsillapító hatású, és félórát hat. Ami azt jelenti, hoyg a gyerek ha sikerült a jó szert megtalálni a beadás után kb 1 percen belül elnyugszik, azonban kb. fél óra múlva kezdődik előlről az egész. De ha eddigre van kész szer, újra adható, és megint megnyugszik. Elpny: nincs mellékhatása. Kép Annyiszor adható, ahányszor kell, és a gyerek nem szenved, és ti is kevesebbet. De azért az ember idegeire megy, amikor a gyerek fél óra múlva állandóan újra kezdi. De idpvel megszűnik a gond, és akkor nem kezdődik már előlről.

Ja és ami segít!! Rengeteg türelem, és szeretet. Kép

Jó babázást!!!
És nyugi át fog állni lassan a ti babátok is, mi is rendszersen éjszakáztunka az első 3 hónapban, de folyamatosan javult a helyzet. Kép

Fel a fejjel

Panni
uran

Noémi!

Gratulálok én is, nagyon édes a baba!

üdv
kaed
kaed

Kaed
Köszi!

Panni
Köszönöm a tanácsokat! Infacolt adunk neki mi is, ez segít. Mondjuk büfi nincs, de puki van. Ma éjjel megint tombolt, negyed 3-tól fél 7-ig. Aztán aludt 10-ig, szopizott kb.3 percet, és elaludt újra. Most ébredt fel 2 előtt, 20 perc szopi után most újra alszik. Nem tudom, mit csináljak vele! Attól félek, valami baja van. Jó, tudom, hogy nincs, de ez félelmetes, mennyire össze-vissza életet él!

Pusz!

Kép
Kép
hannablanka

Noémi!

Ne izgulj, semmi baja. Ancsa uez volt. Volt, hogy visított jó hosszan, aztán aludt 4-5 órát is akár. Sajna nagyon kifáradnak ahasfájás miatt eltöltött hosszas ordításokban, és inkább azt alusszák ki, minthogy ennének. Azért ne félj a gyarapodásuk megvan. Kép
Hagyd rá! Õ tudja mit akar. Szerintem.
Mondjuk Ancsa ennyire nem volt gáz. Õ mondjuk hajnali 1 körül aludt el sokáig, és akkor aludt reggel valameddig. Általában 7+4 órát. Ez volt az éjszaka, közben egy szopival. Majd csak beáll, még mielőtt elvinnének benneteket a dühöngőbe. Kép

Az alapján amit leírtál, ami nem sok, én inkább a gripe waer-es típusúra szavaznék. Misi is (első babám) hasfájós volt, de ő csak egyszer adta magát elő, du, két kaja közt. Aztán nyugi volt. Ez a hosszas sírs, ez szeeritnem a másik típusra igaz. De aztán lehe,t hogy hülyeség tipizálni, mert akkor már mások is megtették volna, és erről lehetene olvasni.
De én ajánlanám, hogy próblájátok ki a gripe watert.

Kérdés: Sokszor kakil? Vagy egyszer-egyszer?

Panni
uran

Panni
Szinte minden szopizás után kakil, főleg éjszaka.

Mára totál kiborultam. Szerintem a fáradság is közrejátszik.

Bence combjában, a bőre alatt (nem tudom másképp leírni) találtam egy csomót, ami akkora mint egy kicsi borsszem, de nem fáj neki. Majd ha jön a gyerekorvos, megmutatom. Addig nem aggódom miatta. Megjelent a szájpenész is, ma kezdtem az ecsetelést.

Továbbra is felcseréli az éjszakát a nappallal. Tudom, a türelem rózsát teremt! Nem tudom, meddig fog ez így menni, remélem, már nem sokáig. Kezdek baromira elfáradni, és mindenen elbőgöm magam.
Zoli próbál segíteni, de őt sem akarom nyaggatni, hiszen ő a pénzkereső, és pihennie is kéne. Ma ment dolgozni, de aztán megint itthon lesz karácsony másnapjáig. Szegénykém napközben meg szaladgál ide-oda!
És ma lesz az első nap, amikor egyedül fürösztöm meg, s totál egyedül leszek vele egész nap.

Az ifiúr pedig édesdeden alszik, felkelteni nem igazán lehet! Bezzeg éjjel!!!
Most éjjel úgy volt fent, hogy: fél 12-ig, aztán háromnegyed kettőtől negyed 5-ig, aztán 6-tól fél 8-ig.
Ma kipróbáltuk, hogy hagyjuk ordítani, és nem rohanunk megnézni, hogy mi a baja. Nem tudom, beválik-e, mert volt, hogy egy órát ordított szinte folyamatosan. Aztán volt, hogy csak 10 percet, meg fél órát. Azt mondják, ez segíteni fog, csak a szülők bírják türelemmel, és szívvel.
A legjobb az, hogy elalszik a cicimen, aztán próbálom böfiztetni, közben félig felébred. Akkor biztos, hogy telekakilja a pelenkáját, és amikor tisztába teszem, újra tágra nyílt szemekkel nézelődik. Ha pedig lerakom, teli torokból ordít. (De ez csak éjszaka van így! Nappal semmi nem zavarja!)
Még kipróbálom azt, hogy 2-3 óránként felkeltem szopizni, (mert napközben simán 4-5 órát is képes átaludni a szopik között, éjjel meg alig 2-t!), és megpróbálom minél tovább ébren tartani.

Különben meg nagyon édes, és nagyon imádom, és semmi pénzért nem cserélném fel ezt az érzést semmive! Abban bízom, hogy mások is voltak hasonló helyzetben, mint mi, és ott is megoldódtak ezek a gondok.

Pusz mindenkinek, és köszi a tanácsokat!
NoémiKép

Kép
Kép
hannablanka

Noémi!
Hatalmas gratula neked; gyönyörű kisbaba!
Az éjszakák miatt ne aggódj; Marcipán 2hónapos koráig 1,5 óránként kelt éjszaka. Nappal aludt mint egy angyal; de az éjszakák kikészítettek minket.
De komolyan kb. 8hetesen mintha elvágták volna.A mai napig este 9-től reggel 7-8-ig alszik egy mukkanás nélkül!
Kép
Úgyhogy kitartás!!!!!!!!!!

Ildi

delfinke

Noémi!

Továbbra is ajánlanám a gripe watert. Teljesen összecseng Ancsával, amit leírsz. Igaz nekünk az éjjelek nyugisak voltak. De az is igaz, hogy mi este megetettük, és aztán 3 órán belül elaludt, akkor nem adtam már neki enni.
Ja és mi bevetettük a cumit.

Ja és még mindig homeopátia.

De ha semmit nem próbálsz ki, amit írok, akkor nem fogok udni segíteni. Vagy ha nem akarod, hogy segítsek, akkor írd meg, akkor nem koptatom itt a billentyűzetet. Csak sajnállak téged is, és a babát is. Mert biztos lehetsz abban, hogy egy pár hetes baba nem azért sír, mert anyáékat akarja kikészíteni. Fáj neki valami, fáj az élet. Nem hinném, hogy itt a legfőbb ideje annak, hogy ordítani hagyjátok, de ahogy gondoljátok, a ti döntésetek. Én mondjuk alapból nem bírom a gyerek sírást. Ha próbáltam is "zord" szülő lenni, mindig feladtam.

Panni
uran

Sziasztok!

Már tuti nem tudok jönni szentestéig, mert ma még vasalok, takarítok, csomagolok, holnap meg utazunk az Anyuékhoz (ott holnap karácsonyozunk)... Remélem Manó jól fogja bírni a hosszú autózást (kb. 180 km)! 1 éjszakát ott leszünk!
Majd a kis családommal itthon töltjük a szentestét. Aztán 1 nap "szünet" , ami sütéssel és újabb csomagolással megy majd el, 26-án meg Párom családja érkezik hozzánk. Amióta együtt vagyunk, Náluk még nem volt közös ünnep, 3 család + a Párom lánya még nem hozták / hoztuk össze (persze ezt is én szorgalmaztam), na majd most nálunk! Azt továbbra sem tudom hová ültetek le 10 embert... Kép Kajszinak meg hidegtálat rendeltünk, mert hiába imádok főzni, Doresz mellett most nem menne... Bízom benne, hogy Anyós pajti nem fog nyafogni! Kép Bár ez sem volt egyszerű, mert ugye karácsonykor minden zárva.... Kép
Nagggggyábúl ennyi! Kép Talán a következő karácsony könnyebb lesz! Most nem volt egyszerű vásárolni menni Dórival, mert amint beléptünk egy üzletbe, kb. 5 percen belül rázendített.... Így Párom szerezte be az ajándékokat és az elemózsiát.... Kép

Lányok! Bizti én rontottam el a Doreszt, de szinte sosem alszik el cici nélkül! Most már a kocsi sem rázza el! Ritkán, nagyon ritkán el lehet altatni más módszerrel, de legtöbbször a cicivel tud csak elaludni! Kép Sosem volt az az alvósbaba! De aggódok érte, mert nem tesz jót Neki szerintem, hogy csak így tud elaludni! Nálatok hogy volt? Vagy csak én rontottam el Doreszt? Kép Már javult a helyzet a korábbihoz képest, de messze vagyunk a tökéletestől... Nem akarom, hogy később alvászavaros csemete legyen belőle! Kép Járt vki hasonló cipőben?

Búcsúzásul,

Szeretnék Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánni! Vigyázzatok magatokra, meg a Manócskákra is! A Pocaklakókra meg különösen!

Puszika, Doresz és Jutka
Kép Kép Kép
jatka

Sziasztok!
Rég jártam erre...
Tüneményesek a babák, jól kigyönyörködtem magam! Kép Az én fiam pont egy éve született a Péterfyben, Abkarovics dokinál. Annak idején, amikor olvasgattam róla, az a szóbeszéd járta, hogy a doktor úr az első szülinapjuk körül babazsúrt szervez a nála születetteknek. Igaz ez, tud erről valaki?
macsek23

Jatka!

A nagyobbik gyerkőzök legtöbbször ugyancsak szopin aludt el. Mondjuk nála jól bejött még a babakocsi, a gyerekülés, aztán a hinta, forgószék.

1,5 évesen szokott át a korrekt elalvásra. Addig volt olyan 5-6 hónapon kor körül egy kis zűrös időszak, amikor keveset aludt ezért yűgi volt, de itt valszeg az volt abaj, hogy nem volt elég neki a tej. Mert utána javult a helyzet.

Fel a fejjel, és kellemes karácsonyt.

Panni
uran

Macsek23!!Boldog szülinapot a Kisfiadnak!!Én is néha itt nosztalgiázok.Hogy vagytok?Gabika 11kg 74cm.És most szokik éppen le a ciciröl.Boldog Karácsonyt!Ha közben nem jöttél rá ki vagyok:akivel egy szobában feküdtél a korházban 1 éve!SZIA MAJD IRJ!!
rózsa74

Békés Meghitt Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk nektek!
Ildi&Marcipán
Kép

delfinke

Noémi! Nálunk is volt, hogy próbálkozott Bianka felcserélni az éjszakát a nappallal, és nálunk is magától szűnt meg, úgyhogy tudom, hogy ez sovány vigasz, de kitartás!

Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánunk!

Kép
szinti

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG, BÉKÉS, SZERETETBEN GAZDAG KARÁCSONYT KíVÁNUNK!

Noémi, Zoli, és a kicsi Bence

Kép

Kép
Kép
hannablanka

<font color="119911"> A babócák nagyon helyesek! Kép

Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok! Biztos nagy élmény lesz az első ünnep a Picúrokkal. Kép
Kép
Puszi:
Angi (35+0)</font>
angi79

Szia Rózsa!
Hogyne emlékeznék Rátok Kép Hű, nem semmi méretekkel rendelkezik a fiacskád!
Levente sem pöttöm, 10,5 kg, 80 cm, és esze ágában sincs leszokni a szopiról Kép De én nem bánom Kép
27-ére előre is boldog születésnapot Gabikának!

Noémi, kitartás, hidd el, meg fogja tanulni a babócád, mikor van nappal és mikor éjjel, és ehhez nem kell őt sírni hagynod!

Békés, boldog karácsonyt kívánok Nektek!
macsek23

Sziasztok!

Nagyon édesek a képek!
Utólag is boldog karácsonyt mindenkinek!

eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!
Tegnapig azt hittem, hogy a pici Bence kezd átállni nappali életmódra! Pl. Karácsonyra azt kaptam tőle, hogy tudtam éjjel 6 órát aludni majdnem egyhuzamban, és azóta is csak 2-szer kel fel éjjelente (egyszer röviden, egyszer hosszan, amikor a pellust cserélem). De elkiabáltam!!! Kép

Most éjjel 10-kor feküdtünk le, ő meg fél 12-kor kelt, szopizott, elaludt, felkelt, ordított, ringattam, elaludt, leraktam, ordított, stb... Maszíroztam a pociját, pelenkát cseréltem,majd szoptattam egy párszor, minden lehetőséget kipróbáltam.
És ez így ment 3-ig!!! Zoli aztán nem bírta tovább, odavette közénk az ágyba, ahol 10 perc ordítás, simizés után elaludt. Én meg nem mertem, úgyhogy 4-ig vártam, aztán beraktam a kiságyába. Fél 6-kor újra felkelt, szopizott, aztán ordított egy kicsit halkan, majd félálomban nyöszörgött 3/4 7-ig, én meg már majdnem elaludtam. Zoli meg ekkor ébredt, és kivette Bencét az ágyból, odahozta, és nagyon édesen felkeltett, hogy meg kéne szoptatni, mert ébredezik! Kép Nagyon jót mosolyogtam volna rajta, ha aludtam volna vagy 6 (már nem álmodozom a 8 óráról!) órát, de így elég morcos lettem, ő meg elég zavart, hogy nem is hallotta. De megnyugtattam, hogy ő dolgozik, és keresi a pénzt, én meg ráérek majd napközben pihenni. Legalább tudott aludni valamennyit!
Én meg napközben pótoltam kétszer is!!!
De ha a mai éjjel is ilyen lesz, nem tudom, hogy mit fogok csinálni. Holnap újabb vendégek jönnek, Zoli szülei, tesója, és a kisfia, aki nálunk marad péntekig. Nem tudom, hogy fogom bírni! Igazából nem akarok senkit megbántani, de már ELÉG!!! Nem egy egyszobás lakásba való az a vendégjárás! Még el se tudok vonulni szoptatni (szégyellős vagyok), csak a galériára, görnyedve.
Na, mindegy, nem húzom fel előre magam!

Lányok!
Mennyi pénzt szokás (ha szokás) adni a gyerekorvosnak, illetve a védőnőnek, ha kijön?
Két eset van: mi hívjuk, illetve ő mondta, hogy jön! Most az utóbbi volt, ő mondta, hogy 29-én kijön, és megnézi Bencét! Kell adni neki?

Karácsonyra kaptunk az öcsémtől egy digitális konyhamérleget, amin lemértük Bencét evés előtt (4003 g), és 10 perc evés után (4077g). 3600g-mal született, a kórházból meg 3460g-mal hoztuk el. Ez jó nem? Nem akartam méricskélni, csak kíváncsi voltam rá!

Noémi

Kép
Kép
hannablanka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?