Új privát üzeneted érkezett!

Edit Kép
szó szerint ezt akartam írni a nagyiról. Nem lehet őket megnevelni, és meg sem szabad próbálni. A gyerekek nagyon jól tudják, hogy kinél mik a határok Kép

Karácsony? ne is kérdezd.
24. itthon
25. de anyuékhoz. (120km)
26 este anyósékhoz át (290km)
27 este haza (210km)
nem várom. a hosszú utakat este tesszük meg, amikor alszanak. Anyuékhoz meg reggel megyünk, azt bármikor kibírják.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Mi családi körben a szentestét anyukámmal és a testvéremékkel. Valamelyik nap meg kiviszem a férjemékhez a csajokat habár semmi kedvem hozzá de ők képtelenek bejönni hozzájuk. A szent nap valoszinüleg nem ugy fog telni mint eddig hanem a vacsor helyett ebéd lesz belőle és nem este lesz ajándékozás hanem már ebéd után. Már 23 án feldiszitjük este a fát a többit még nem tudom. Azt sem tudom hogyan fognak örülni a gyerekek az ajándékoknak mert ez az első olyan karácsonyuk amit talán élvezni is fognak.
axbi

sziasztok!
béna voltam és kitöröltem azt a jó kis levelezést, amit topikos ikertali ügyben folytattunk. ha esetleg valakinek megvan belőle egy levél, amin látszik a sok-sok cim, megtené, hogy átküldi? e-mail cim továbbra is: two-in-one@index.hu
Axbi,
dec. 17-én délelőtt egy belvárosi játszóházban találkozunk. gyerekenként 850 Ft. dumálunk és eszem-iszomra is készülünk.
valszeg mindenki nagoyn elfogalt, mert senki nem jelzett ma reggelig... azért legyen?
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Átküldtem az utolsó levelet. Kép

Eri
simones

Én benne lennék ha megirod hova is kéne menni és mikorra kivéve ha a gyerekek betegek. De ha nem lesz azt is ird meg légyszíves mert akkor más programot csinálok köszi
axbi

Sziasztok!

Kimozdulásról...
Menjetek nyugodtan, valahogy (remélem minden férfitársam nevében beszélek) megoldjuk. Ha nem is lesz rend és csillogás, és esetleg nem lesznek pizsiből csak du. átöltöztetve, kell azt érezni, hogy mennyivel könnyebb naponta elmenni munkába, mint otthonhagyni a tündéri ördögfiókákat Kép.

Segítséget nehezen viselem (viseljük), de belátom, hogy szükség van rá. És igen, örjítően mindent másként csinálnak Kép

Gyermekpszichiáter anyukáról.... Kép ha bármi kérdésetek van, nyugodtan kérdezzetek, tolmácsolom, akár a telefonszámát is megadom (volt már rá példa Kép).

Kristin!
Kinőtték a büfipadot? Ezek szerint neked van és nem használod? Nagyon szívesen kölcsönkérném, megvenném, vagy akár lízingelném Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Axbi!
Írj mailt Marcsinak, mert részleteket csak mailben kapsz. Kép
Küldtem volna neked levelet, de nem látom a profilodban a mailcímed.

Eri
simones

Ditke,
Mot ujra beneztem es szerintem egy kicsit tovabb kellene erolteni ezt az elalvas dolgot. Ha meg emlekszel ram, en gykorlatilag nem aludtam 6 honapon keresztul. Most kilenc honaposak a gyerekek es nem hogy vegigalusszak az ejszakat, de nappal is ketszer alszanak egyszerre ugy hogy lerakom oket az allatkajukkal becsukom az ajtot es nNEM MEGYEK BE TOBBSZOR. Ilyenkor nem azt kell nezni, hogy hogy kapaszkodik a kisagyba, (ha becsukod az ajoto nem is latod:-) Mert ha latjak, hogy sajnalod oket, csak jobban behergelik magukat. Nalunk nincs siras mosolyagva laszanak el, sot legtobbszor orulnek, hogy vegre aludhatnak:-) De ez egy honapos kitarto munka eredmenye. Sokkal tobbet mosolyognak, es mindenki el van ajulva hogy milyen kiegyensulyozottak miota alszanak.
A programokkal kapcsolatban: eltelik 10 ev es mar nem akarnak egesz nap veled lenni!!! Ha ok toltik ki addig az eletedet mi lesz utana. Persze nem azt mondom,hogy egy ket-harom eves gyereket magara kell hagyni, de ovatosan lehet kezdeni az onallosodast.
mvirag

Sziasztok!!!

még nem olvastam vissza ,de elkezdem irni mert cikáznak a gondolatok...

Edit!
Norbi úgy látom még nagyon-nagyon baba...külsőre többnek tűnik mint a kortársai,viszont annyi babás dolga van...Laurához képest.Már próbáltam nekki darabosat adni és úgy kavarta ki...mintha nem is tudom mi lett volna.Õ csak a tápit szereti...még kanalazni sem tud rendesen...utálja az egészet...
Eleinte azt gondoltam én vagyok a hibás,de mivel Larával nincs ilyen gond,igy úgy gondolom ő még éretlenebb erre...(legalábbis remélem csak ennyi)

Bulizás:1 hónapja voltam és elérkezett a következő buli is.Most hétvégén megyünk házibuliba,ahol szülinap lesz ünnepelve ,meg az hogy mi is tudunk menni.....
Anyukám fog jönni és ő lesz a gyerkőcökkel!
Érzelmeim:nagyon várom és nincs lelkiismeretfurdalásom,mert tudom hogy nem fogok sokstor menni...bár még jön a szilveszter is ....
Anyukámban 1000°-ig megbizok,mert tudom hogy semmivel nem csinál rosszabbul semmit mint ahogy én csinálnám....
az előző bulin is sokat gondoltam rájuk...ilyenkor megnézegettem a fotóikat a telcsimben és újre kikapcsoltam...jó volt akkor...remélem most is olyan lesz...

Ditke:Nálunk is volt olyan hogy elmentem és mikor visszamentem sirt valamelyik...na de sirhat akkor is ha én vagyok ott.
Gondolom szegény nagyi azért mondta hogy most kezdte,mert kellemetlen volt neki hogy sir az unoka nála...na de ilyen van...
Nálunk akkor nem tud elaludni a gyerkőc ha én ott vagyok....akkor velem van elfoglalva és rám figyel...igaz kezdetektől külön alszanak és soha nem vártam meg az elalvásukat...
azt gondolom hogy a szoptatás miatt is van egy ilyen állati erős kötelék köztetek...

na ezt elküldöm és olvasok tovább
kristin75

ünnepekigazán nem nagyon megyünk illetve csak a közelbe...no meg jönnek ide de csak szülők...arra viszont nagyon kiváncsi vagyok hogy mit szólnak majd a fához...egyáltalán érdekli-e őket....igaz még csak 7 hósal lesznek

bukás:Norbi mindig annyit eszik a tápiból amennyi az üvegben van...én mindig 200-at tettem bele azzal el van 3 órát...és abból visszajön valamennyi(szerintem kb 20)
az jutott eszembe lehet csak én zabáltatom túl szegénykét??2 napja csak max 180-at rakok bele és van hogy hagy abból is ...érdekes nem bukik....OLYAN MÉRGES VAGYOK MAGAMRA,mert eddig úgy néz ki ez bevált!

büfipad:mivel tényleg nagyon nagy hasznát vettük,arra gondoltam elteszem a következő babának(amiről Apa hallani sem akar) vagy eladjuk mert feleslegesen teszem el....
ha eladjuk akkor mindenképpen itt fogok szólni,mert látom többen kerestek....ha megtartjuk akkor kb 1 hónap múlva születik az a baba aki kölcsönkapja.....és ha nála nem válik be akkor szintén itt szólok ,hogy szabad lett....

sütött valaki olyan mézest amit akár fára is lehet akasztani?mikorra puhul meg?most olyan mint a vas
kristin75

Köszi Eri müldtem üzenetet!

Kristin! ne kiabáld el mert nekemi ilyenkor beütött és minden a visszájára fordult persze csak egy hétig és utána minden visszaált. Ne hibáztasd magadat hogy esetleg tuletetted mert ő nem tudja mondani és kis moho meindent megedzik ami az üvegben van. Ezt senki nem fogja mondani én is a végső kétségbeesésemben probáltam ki hogy mivan akkor ha kevesebbet adok neki és lass csodát bevált. De hiába kérdeztem a védőnöt ö azt monda ha sir még éhes és adjak neki enni hát nem azért sirt, hanem azért mert már fájt a pocakja és abban a pillantba ahogy a válamra tettem visszajöt minden. azt tanácsolom ha még mindig visszajön neki probálj még egy kicsit kevesebbet tenni az üvegébe és nem baj ha sir pár perc és eltellitödik. Nálam a darabos kajára 7 hónapos korukig rá sem néztek csak a jól bevált tápszer. Nekem azt mondta a doktornő hogy ne is idegesitsem rajta magamat majd ha ugy érzik hogy kell nekik el fogják fogadni. Csak ennek érdekében probáljam meg kinálni őket minden nap.

Igen szoktam azaza szoktun sütni és ha mindent jól csináltál akkor másnapra de ha többet tusz vele várni akkor haradnapra már omlosnak kell lennie. Ja csak csomagold be mert különben kiszárad szt ajánlom hogy konyharuhában és zacskot huzzál rá.
axbi

Sziasztok!

Virág!

Nálunk pont az a baj az elalvással, hogy nincs mindig baj. Pl. ma este letettem, ült egy kicsit az ágyban aztán magához húzta a takaróját és már aludt is. Persze ma este is itthon volt apa. A gond az, ha nincs, akkor borul az esti megszokott szertartás és ezért nem alszanak. Nappal leteszem őket, kimegyek, elbeszélgetnek egymással aztán alvás. Egyszerre alszanak, nincs semmi gond vele. Ebből gondolom, hogy amikor nagy sírás van, akkor tényleg van oka, nem csak hiszti, mert akkor minden este lenne. És tényleg megpróbáltam hogy nem megyek be, de 50 percig is képes üvölteni, és a végén már teljesen le van izzadva, folyik az orra, könnyes az egész arca, és úgy kapaszkodik belém ha bemegyek, mintha örökre akarnám otthagyni. Ha csak hiszti lenne akkor minden este ezt csinálná, meg nappal sem aludna. Nappal ha álmos, már megy a kiságyhoz és rángatja ki a rácson át a takaróját, ezzel jelzi, hogy már szeretne aludni. Én csak arra tudok gondolni, hogy mikor egyedül vagyok akkor nem úgy mennek a dolgok ahogy szoktak, tehát ezért sír. Olyankor a szoptatás sem megy nyugodtan, tolják el egymást, zavarja őket hogy ott a másik. Az ilyen egyedi összebújás kellene hogy legyen és ilyenkor a másik "bezavar". Kérdeztem sokmindenkit, de mindenki azt mondja, hogy vagy teljesen abbahagyom a szoptatást, vagy marad minden így, azt nem lehet, hogy időnként szoptatok, máskor meg nem. Teljesen meg nem akarom abbahagyni, legalább a telet még szeretném kihúzni, jó lenne ha nem lennének betegek. Próbáltam estére áttérni üvegezésre, de nem fogadják el, csak a cici kell. Mindegy, majd megoldódik valahogy.

Nagyik: nekem sem az a gondom, hogy ha OTT vannak akkor mit engednek meg nekik, felőlem a tapétára is kenhetik a kaját, nem én takarítom, az ő bajuk. De mikor itthon vigyáznak rájuk, akkor szeretném ha betartanák az itteni szabályokat. Náluk nem szivesen hagyom őket, mert pl. a multkor 1 percre mentem ki a konyhába, már hallottam, hogy csörömpöl valami. Gondoltam ott vannak, nem lehet baj. Erre anyukám jön ki a seprűért, mert Csenge levert két poharat. A gyerkőcöket meg otthagyta! Én rohanok be, Csenge turkál a törött üvegcserepek között, Petrának meg már a szájából szedtem ki egy darabot. Le is nyelhette volna! Így vigyáz rájuk, így hagyjam ott nyugodt szívvel őket?!
Vagy egyszer ő volt velük itthon, aztán nyugodtan mesélte, hogy Cseni felborult a bébitaxival, jól beütötte a fejét (ez nem gond, előfordul), DE közben ő pelenkázta Petrát, a sírásra kirohant hogy mi történt, és Pepét otthagyta fent a pelenkázón! És nyugodtan mesélte, hogy milyen szépen feküdt míg ő vissza nem jött. Simán leeshetett volna! És még ki tudja mik vannak amiről nem tudok! Szóval ezért nem szivesen megyek én sehova. Egyedül a hugom az akire normálisan rá lehet bízni őket de ő csak ritkán van itthon és még ritkábban ér rá. Kerestem volna bébiszittert is, de egyet sem találtam akinek gyakorlata lett volna ikrekkel. Egyébként is a legtöbb középiskolás meg egyetemista csaj, aki még sosem látott közelről gyereket, csak úgy gondolja, hogy nem lehet az olyan nehézKép Találtam egy nyugdíjas bölcsödei gondozónőt, de ő csak nappalra vállal gyerekfelügyeletet és csak a saját lakásán. Szóval ez sem segít. Mindegy, majd lesz valahogyKép Annyira én azért nem érzem szörnyűnek a helyzetet,... bár a bolond sem tudja magáról hogy bolondKép
Ja és az is a baj az éjszakai kiruccanásokkal, hogy nálunk elég kiszámíthatatlan még mindig az éjszakai felébredés. Ha tudnám hogy nem szoktak addig felébredni míg haza nem jövünk, nem lenne gond, lefektetnénk aztán mehetnénk, de van mikor felkelnek és akkor apára sem nyugszanak meg csak rám. Nem kell semmi, bemegyek, megsimogatom, szólok két szót és már alszik is tovább, de ha nem megyek akkor éktelen ordításba kezd. Persze nem megyek minden sírásnál, de van mikor kell (lehet hallani a síráson hogy ez most AZ)
Jó éjt mindenkinek!
ditke62

Ditke!

Probálj bemenni ahol laktok a családsegitő szolgálathoz ott is foglakoztattnak bébiszittereket azaz idösebb hölgyeket akik védönök voltak pl és azoknak a szolgáltatását is igénybe tudod venni, és még egy pozitivum hogy csak oránként azt hiszem max 400 ft ot kérnek. Ezt onnan tudom hogy nálunk az egyik bölcsis tártunkra ilyen vigyáz. Egyépként ha hármas ikreid lettek volna akor tölük kapsz egy évre egy embert teljesen igyn probáld meg hisz vesztenvalod nics ha nemtetszik elküldöd.
axbi

Ja és hozzáteszem hogy ikreknél is van nagy tapasztalatuk.
axbi

És akkor jönnek a szépségek, Kristin babái:

Kép
Kép
Kép

LányokKép
Nem nagyon érek rá jönni, mert már csak egyszer alszanak a fiúk és próbálom utolérni magam az alatt az idő alatt. Főzök, mosok, vasalok, és a karácsony is a nyakamon, mint mindenkinek.Kép 17-én a talira sajnos nem megyünk. Ennek egy oka van, mostanában a fogzás miatt (rágók) minden betegséget összeszednek az én kölkeim, és az egyikből esünk a másikba. Na ha most betegek lennének, akkor az egész karácsonyunk borul, azt meg nem szeretném. Így fájó szívvel lemondom.KépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Lanyok!

Most van meg egy 10 percem, ugyhogy olvasas utan most irni probalok.

Eloszor is gratula Moncsinak!!!! Sok sok tejcsit kivanok es jo egeszseget!

Krisztin! Nagyon edesek a babaid! Es milyen fotogenek!!

Rolunk: Nekem vannak a legszuperebb gyerekeim a vilagon! Esznek, alszanak es nagyon nyugodt babak. Na jo, ha Mark felebred AZONNAL enni akar es nem lehet megmagyarazni neki, hogy kb. 5 perc es lesz kaja. O uvolt es csak kaja utan lehet "beszelni vele." Kép Kép

A bukashoz nem tudunk hozzaszolni, mert a mieink nem bukosak. (Hal' Istennek!!) Persze volt mar ra pelda, na de nem ugy mint nalatok!

Viszont a kaki nehezen megy. MildiBe HA-t esznek es anyatejet (gyujtobol), de a kaki nem mindig jon ossze es nem akarom hogy homerozes legyen minden nap. Tud valaki "kakiltatos" tapszert? Esetleg valami termeszetes gyogymodot? Ha szoptatnek sokkal egyszerubb lenne...

Libero akcio meg van? Egyaltalan mit is kellett ott csinalni? Ha tud rola valaki vmit, akkor legyszi irjatok meg! (Addig is, nem dobom ki a Liberos zacskokat...)

Most megyek, mert "szolitanak." Vigyazzatok magatokra es sok pihenest az Unnepekre!

Heszter

KépKép
heszter

Eszter!

Kaki: Petra csak anyatejes volt, mégis nehezen kakilt. Igaz, kicsit később kezdődtek a gondok, de igazi megoldást 6 hónapos koruk után az alma bevezetése jelentett. Addig, ha 2-3 napig nem kakilt, mindig Glicerines kúpot adtam neki. (4 részbe vágtam, úgy kisebb). Ne izgulj, nem szokott hozzá, amióta eszik gyümölcsöket már semmi gond, nincs is rá szükség.

Libero: most két játékuk van. Az egyik az állandó, amihez gyűjteni kell a csomagoláson levő kis babafigurákat, azt hiszem 10-et kell beküldeni egy játékért. Van egy teknőc, egy babakönyv meg egy plüssnyuszi. Majd kapsz tőlük kérdőívet, azt kell kitöltve visszaküldeni és azzal együtt küldöd be a figurákat. (Az már más kérdés, hogy én először a babakönyvhöz valót kaptam meg, így teknőcünk nincs is Ja, és hiába küldtem be 2x10 figurát, csak egy könyvet kaptunk, nyuszit meg még egyet sem. Felhívtam az ügyfélszolgálatukat, közölte a hölgy, hogy augusztusban(!) postázták. De nagyon rendes volt, azt mondta küldenek másikat. Na, ennek kb. 3 hete, azóta sem kaptam semmitKép. De a szándék megvoltKép )
A másik játékuk az sms-játék, van a nagycsomagos pelusok zacsijára ragasztva egy cimke, annak a hátulján van egy kód, ezt kell sms-ben beküldeni. 2 kód beküldésével az első 10.000 kap egy plüssfigurát. Egyébként meg az összes beküldő között Brendon vásárlási utalványokat sorsolnak ki. (Itt én már nyertem 2 plüsst, bár arra kíváncsi vagyok hogy ezek is hasonló sorsra jutnak-e mint a többi ajándékom...)

Krisztin!

Nagyon aranyos babák! A középső foto a kedvencem!

Axbi!

Köszi az ötletet, nagyon felvillanyoztál! Teljesen belelkesedtem, míg apa le nem hűtött. Azt mondta a nagyik vérig sértődnének ha ezt megtudnákKép (Igaz, anyósom már azért megsértődött, mert egyszer-kétszer az egyik barátnőm elvitte sétálni a csöppeket míg én itthon takarítottam. Hogy miért nem neki szólok, ő is szívesen elvinné. Aha, csak 70 km-re lakik. Nem csak kéthetente-havonta szoktam takarítani, amikor ő ráérne eljönniKép)

A Karácsony nálunk kicsit tolódik, a férjem 24-én ügyel, úgyhogy 25-én lesz szenteste. Úgy beszéltük meg, hogy míg kicsik a csajok mindegy nekik hogy mikor tartjuk, úgyhogy inkább most viszi el a karácsonyt mint később. Aztán 26-án de. anyósékhoz, du. anyukámékhoz megyünk, a hugommal még nem beszéltünk.

Sziasztok!

Ditke
ditke62

Ditke Kép
én akkor is azt mondom, hogy TI vagytok az elsők és a többiek le vannak.... de komolyan. Annyiszor végigcsináltam én már ezt, és nem érdekel. Mert ez a mi/ti életünk/életetek. És nem az a lényeg, hogy másoknak jó legyen, hanem, hogy NEKTEK.
szóval beszélj csak apával még egyszer!!!!

puszi. O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ditke! VAlahol megértem a férjedet de nagyon sokan veszik igénybe és probáld megmegyarázni anyosodnak hogy te nem öket akarod helyettesiteni de mikor ők nem érnek rá akkor is szükséged lehet valakire és igy legalább van més egy potmama már ha beválik. Nekem hál istennek nincs ilyenre szükségem mer anyukám és a nővéremék szívesen vigyáznak a csajokra bármikor de én anyosomra abszolut nem számithatok pláne miota aposom kijelentette hogy nem is biztos hogy a fátol vannak a gyerekek. Eddig sem de ezután pláne nem fogok tölük segitséget kérni ha valaki ennyire sötét és hülye akkor engem nemérdekel ez mondjuk már csak egykis pont volt a hegy csucsán igy mostmár csak 2 havont láthatják a gyerekeket persze ha érdekelné őket jöhetnének miután anyosom munkanélküli de öket ugynézem nem is érdeklik. Szóval probáld elősször a párodat meggyözni hogy legalább nézétek mieg milyen embert tudnának ajánlani és ha szinpatikus akkor jöhetnek a nagymamaák, hidd el ha elég türelemmel magyarázod el nekik sikerülni fog sértődés nélkül is. A 70 km az 70 km és ikreknél ez szerintem mégtöbbnek látszik miután egyedül nem hiszem hogy elindulnál velük mig kicsik mert ha az én lányaimbol indulok ki akkor ők 2 6 felé tudnak szaladni. Ha hétvégén is elmegyek erre a találkozora akkor is fogok valakit magammal vinni mert egyedül képtelenség velük birni pláne mostanában.
axbi

sziasztok mamikKép
végre ide is eljutottam de nem tudom mit írjak. régen (még a szép kismama időmben) majdnem minden nap tudtam ide jönni. arról ne is beszéljünk h most mi van.
szerintem annak meg semmi értelme h 2-3 htente benézek ide.
csak "megismertem" 1-2 embert és olyan jó róluk olvasni, meg ez kikapcsolodás is. csak zavar h nem tudom követni az eseményeket.Kép

magunkról távirati stílusban:
a kismanók 6,2kg fölött voltak 3 hónaposan.
az oltást nehezen bírták.
elköltöztünk!!!!
még dobozok mindenhol. hol 1 gyerek van a kezemben, hol kettő.. hol meg 1 doboz és 1 gyerekKépKép
karácsonyra még nem vettünk semmit.

pusz: Vikta
3+hóKépKép és 1,5évesKép
vikta

Sziasztok!
Sajnos vissza olvasni nincs időm.Kép
Ma fél évesek a fiúk.Kép
Ákos 8410g 69cm, Attila 8170g 70cm.

Kép

Kép

Puszi mindenkinek

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Judyt!
Ákosnak és Attilának boldog fél éves szülinapot!Kép Kép

Vikta!
Jó hogy benéztél!Kép
Dalma jól elvan a tesókkal?

Ma voltam az oviba mézeskalács sütésen. Tök jó volt, láttam a lányomon, hogy nagyon örült, hogy én is elmentemKép

És egy kép a fiúkról:
Bal oldalon Szabi,jobb oldalon Levente

Kép

Ildikó
ildikó

Ildikó!
Köszike.Kép
Micsoda két szép szőke herceged van.Kép
Nagyon arik.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Judit!!!Ildikó!!!!

nagyon szépek a fiúk...nem is tudom kit stoppoljak Laurának.....

Vikta jó hogy jöttél!!!gyere amikor csak tudsz!!!
ha majd nagyobbak lesznek a gyerkőcök,többet fogsz tudni jönni!!!!

nálunk semmi különös..........

kristin
kristin75

Sziasztok!

Hú,ennyi jó pasi mellett nagyon kell hajtanunk,hogy el ne "kapkodják" előlünk a lányokat!!!:-)))

Mindenki nagyon eltűnt!!Készültök az ünnepekre?

Nálunk sincs semmi különös!Ma voltunk a gyógytornásznál UTOLJÁRA!De most is csak szemlén.Mindent rendben talált,mindhárman bemutatták a négykézlábazást.Már csak dicsekedni mehetünk,ha van kedvünk.Meghívott bennünket,hogy ha ráérünk a nyáron ugorjunk be hozzájuk. Az ő kisfiúk 3hónappal idősebb a mieinknél.
Edit

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Minden gyerkőc gyönyörű a fotókon, de tényleg!
Ma voltam a kicsikkel egy koncerten (Kaláka), amit kimondottan ilyen picúroknak szerveztek a Tücsökzenén, ahova járunk. És ott is, már a büfében ikrekbe "botlottam", ráadásul pont annyi idősekbe, mint az enyéim. Hívtam a mamát ide a topicba.
Vajon ennyivel több iker van, vagy csak nekem tűnik jobban fel? Claire
claire

Sziasztok!

Vasárnap elmentünk moziba, hogy végre kimozduljunk, nagyira bíztam a csajokat. Délután elaltattam őket, fürdetésre meg haza is értünk. Azóta ezt böjtölöm, a férjem 2 napja ügyel, majd csak holnap délután jön haza, én meg kínlódok a két csajjal. Eddig legalább aludtak rendesen napközben, most biztos azt hiszik hogy megint el fogok menni, nem akarnak elaludni, sírnak ha beteszem őket a kiságyba. Petra egész nap rajtam lóg, alig tudom letenni. Azt hiszem ennyit nem ér meg egy kis kiruccanás. Egy időre elég volt belőle, várom vissza a nyugis hétköznapokat. Remélem holnapra már megbékélnekKép
Mindig eldöntöm hogy na majd ma teszek fel képeket is, de olyan későn végzek a házimunkával, hogy már nincs energiám. Pedig ennyi szép fiúcska mellé megmutatnám a lányaimat, hátha megtetszik valamelyiknekKép
Na megyek, még teregetni kellKép

Jó éjt mindenkinek!
Ditke
ditke62

Ditke!

Mi jelentkeznénk hozzátok háztűznézőbe,ha nem tartotok bennünket túl fiatalnak!!!:-)))
Egyébként ez nálunk is így van!Ha elmegyünk valahová,utána felborul a rend.A nap végéig megy a nyüsszögés,pedig csak 7hónaposak múltak.Szerintem már ilyenkor el kell mondani nekik,hogy míg alszanak anya-apa elmegy itthonról és amikor felébrednek a nagyi várja majd őket.De fürcsire újra itthon lesztek.Nem tudom,hogy ebből mennyit értenek meg,de a bizalom így alakul ki.A lányoknak meg kell tanulnia,hogy a szülők néha elmennek,de mindig visszajönnek.A bizalom ( valakiben bízni tudás) nem velünk született képesség,ezt tanuljuk!!!
Ha nem most,akkor később!Legkésőbb akkor,amikor közösségbe kerülnek.De szerintem az nem jó időpont,mert ott sok egyéb mást is meg kell tanulniuk.És lehet hogy egyszerre sok lesz nekik,ezért nagyon sírós lesz az oviba való beszoktatás.Ráadásul az ikrek egymást is hergelhetik: ha egyik elkezd sírni,akkor a másik is.Így a beszoktatás náluk jobban elhúzódhat!
Szóval a lányok érdeke is az,hogy csináljatok programot magatoknak!Fél év múlva jobb lesz a helyzet!!!

Claire!
Élvezték a gyerkőcök a koncertet?

Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke!

Koszi a tanacsot! Mondjuk nem talaltam a baba figurat, csak valami nyulat... Lehet hogy vak is vagyok, nem csak suket? Kép

A gyerekek szepen fejlodnek. Most a hogyan aludjuk at az ejszakat projekt van soron. Mondjuk lehet, hogy tulzo elvarasaim vannak, mert csak holnap lesznek 5 hetesek a gyerekek... Azert mi dolgozunk rajta. Egyenlore max 5 - 5 1/2 ora etetesek kozott, de a tegnapi nap siman visszaaludtak az ejszakai kajcsi utan. Tehat van remeny!! (Vagy a remeny hal meg utoljara... nem is tudom Kép )

Na megyek, mert a gyermekeim kezdenek hiperaktivak lenni ha eppen nem alszanak. Csa,

Heszter

KépKép
heszter

Hello Eszter!

A nyuszi is ugyanolyan jó mint a babafigura. Az egyiken ilyen van, a másikon más, de erre gondoltam. Ja, ma nyertem meint 2 plüssfigurát. (Annyi Libero pelus van már itthon, hogy boltot nyithatnékKép, hiába a játékszenvedély...Kép)
Sok sikert az átalváshoz! Az az 5-5 1/2 óra szerintem nem rossz 5 hetesen!

Mi kezdünk visszarázódni a régi kerékvágásba, bár úgy néz ki nem nagyon akarnak már 2x aludni napközben, sajnaKép Inkább csak egyszer teszem le őket, így könnyebben elalszanak meg este is könnyebb. Legalábbis ma így csináltam és bejött. Igaz, délután mentünk a boltba és a kocsiban beszunyókáltak egy picit, de az nem volt sok alvás. Remélem holnap is jól megy.
Itt szépen esik a hó, minden szép fehérKép - remélem fehér karácsonyunk lesz!

Ditke
ditke62

lányok!
aki jön, aki nem holnap ikertalizni KépKép:
lehet már 1/2 10-re is érkezni Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Ma voltunk a SOTe-n kontrollon, minden rendben volt velük.KépÉs mindenki odavolt értük! Ki is tettek magukért, a legbűbájosabb formájukat hozták: mosolyogtak mindenkire, karattyoltak,stb. És Niki ott fordult meg először hasról a hátára! Annyira jó volt és pont láttuk is, ahogy végre sikerült neki. Olyan édes volt, ő lepődött meg a legjobbanKép

Ditke

Ha liberó túltengésed van, nekünk is küldhetsz figurákatKépKép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ja, és Kristin, Judyt, Ildikó

Nagyon aranyosak a fényképeken a gyerkőcök! Azért nekünk is tartogassatok egy pasit és egy csajt mire eladósorba kerülünkKép

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!

Gratulálok a forduláshoz!
Sajna a Libero figuráimra már lecsapott a barátnőm, de ha már neki nem kell és lesz még, gondolok rátok!

Jó ikertalit mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Jó volt a tali, a fiaim nagyon jól érezték magukat, alig akartak eljönni, és a kocsiban az volt az első kérdésük, hogy mikor jövünk legközelebb. Feltettem egy pár képet, majd még bővítem az albumot, Ikertalálkozó a Játszóházban címen találjátok meg.
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7952

Gabi
efgabi

Gabi!
Nagyon jók a képek, látszik, hogy tényleg jól érezték magukat a gyerkőcök!Kép

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Hasonlóan Gabi fiaihoz, az enyémek sem akartak hazamenni. Kép
Küldtem mailt, hova raktam fel a képeket. Ha valaki nem kapott írjon nekem, a címet csak mailben szeretném megadni.

Eri
simones

Sziasztok!
Tök jók a képek,látszik,hogy jól éreztétek magatokat!Remélem,lesz jövőre is!akkor már mi is elég nagyok leszünk egy ilyen jó bulihoz!
Lesz jövőre?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!
Biztos lesz. Kép Már többször is volt, ld. Ikertalálkozó, Ikertali albumokat. Kép

Eri
simones

Bocsánat de csak most jutottam gép közelébe. A szombati játszoház nagyon jó volt és a csajoknak nagyon tetszet. Nekem pedig az tetszet igazán benne hogy valoban ennyi idös gyerköcöknek vannak játékok nem ugy mint a többi ben. Várom hogy legyen következő is amire remélem el tudunk majd menni. Köszönm a képeket nagyon jól sikerültek és igy legalább itthon is megtudtam mutatni milyen volt.
axbi

Na végre megcsinálta a sokgorom a képek lekicsinyitését is ide is tudok felrakni a csajokról.Kép
axbi

Boldog Karácsonyt Kívánunk Mindenkinek!!!!!!!!!KépKép

Kép
beatrix2

Sziasztok,
Sajna mi is lemaradtunk a taliról, Viki szombat reggelre belázasodott...Kép
De már azóta régi formáját futja.Kép

Marcsi,
légyszi irj részleteket a sóbarlangról. Az érdekelne leginkább, hogy milyen sűrűn jártok, mennyi ideig maradtok, és csak akkor ha baj van, vagy megelőzésképpen is? És úgy egyáltalán mennyire vált be.
Persze mindenki más véleménye tapasztalata, érdekel.Kép
köszi
Szilvi
manoca

bocsi, ez a másik topikba akart menni.Kép
manoca

Köszi Bea!

Gyönyörűek a lányok továbbra is!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok lanyok!

Holnap leszunk 6 hetesek es ugy tunik megszereztuk az elso nathat is. Mark egy kis hoemelkedessel inditott es tegnap este ota 10 perceket alszik. Most csond van es Annacskam a karomban szunyal, ugyhogy beneztem. A kinezetemet nem reszletezem... Kép

Meghitt es bekes karacsonyt mindenkinek,
Heszter

KépKép
heszter

Nagyon Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mi is nagyon boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Kép

Kép

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

MI IS BOLODOG,BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

EDIT ÉS AZ 5 FIÚ

Kép

Kép
edit73

Boldog Karácsonyt kívánunk!

Lilla, Niki, Dávid

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: