Új privát üzeneted érkezett!

csajok egy kérdés
mondjuk annyira nem paárázok rajta csak kíváncsi vagyok véleményetekre

szóval

áki pár napja nem nagyon eszi a tápit még adélutánit csak megioldom de reggelire?? na mindegy ma pl reggelire gyümölcsöt kívánt banánt meg almát adtam neki 1 banán 1 almát reszeltem össze nem kevés ez bár áki nem sovány Kép de azért félek ogy nem kapja meg azt tápanyagot amit más babák a tápiból vagy szoiból fedeznek az a baj hogy ha el is fogadaj a tápit akkor kijön belőle a napfolyamán szépen kis adagogkban
szerintetek nem gáz ez a reggli csak gyümi ? aztán fözi ujból gyümit azután meg rizspépet és ha ébred este tápi akkor nagynehezen bentmarad mert nam mocorog annyit mint napközben
szrintetek elég ez ?

Kép

Kép

Kép
roz23

sziasztok

sztem az alvásba a szél kavart be nálunk is...alig bírt elludni, aztán 1 óra múlva ismét kelt persze akkor is vissza kellett altatni(1 órás melóval) na mindegy nem panaszkodok,mert mi még jól alszunkKépmino Bálcsijához képest.

syggel mi van? nagyon eltűnt.

roz!sztem ha kiköpi a tápit tuti nem kell neki...mióta van ez? ha hízik nem lehet gond.sztemKépniki hogy van?

lili!tündérkirálylány nagyon csinike lett.súlya meg tökéletes.hány cm kb?

nem is írtam, hogy Benőke ha ölbe csücsül akkor már néha megpróbálja tartani magát(előredől és figyel)
ja és iszonyatosan folyik a nyála.

szaloncucu nálunk sincs, sőt semmmi más se, de ajándékok mrgvannak csak be kéne csomizni.

bea!hm nekem is így volt a szülés attól eltekintve hogy 4 órás oxi után is 2 ujjnyi voltam csakKép brühühü
műtéthez kitartást

serff! hát persze hogy szép lettKépa hajam, különben más fodrászhoz járnék. képet nem teszek fel aszértKép hancikáról dobj egy képet(sünikédről)lccci

pusz

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok,

csak röviden..
Tegnap Szegeden voltunk, főiskolai öregdiák találkozón... Azért ez durva, de ez van.

Mino,
ha ezeknek a dicséreteknek csak a felét hiszem el, már akkor is nagyon jó vagyok, köszi!!!! Kép
Kép
A mi karácsonyi menünk: aszalt szilvával és májjal töltött pulykamell, másnap pedig a kedvencem: göngyölt karaj (csemegeubi, bacon és gomba) mustáros tejszínes szószban. Hmmm...

Syg,
tudtam, hogy nem akarod elvenni a cicit, dehát Te kérdezted Kép Kép Szerintem nem baj, ha nem eszik meg 1 hó hozzáápi után 2 decit, sőt, azért írtam, hogy mi később sem ettünk meg. Kamilla mégis él és virul...

Lina,
gondoltam rád tegnap, hogy mi lehet veletek, ma is fogok! Bízz a dokiban, hogy ha be akar fektetni, akkor az a jó. Persze szerintem vajódni otthon a legjobb, de így sem lesz annyira rossz.

A többieknek délután, bocsi..

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Bea,
miért kellett nálad indítani a szülést?
Amúgy abban a 4 órában én is kiegyeznék, azt hiszemKép

Lili baba ma megint akkorát balhézott NST közben, hogy az csak na. 25 percig minden tökéletes volt, még az értékek is, büszke is voltam rá, hogy szerintem eddigi pályafutása legjobb eredményét produkálja, aztán jött a nő, hogy egy kicsit felkelti, hogy izgalmasabb legyen a szalag (na ezt nem értettem, mert amúgy végig mozgott.) Na izgalmas is lett. Lilike megfordult, végiggyalogolt a hasamom, és a fenekét mindenét áttette a másik oldalra. Közben észre se vettük, és a gép átállt az én szívhangomra, majd negyed óra túlórázás után sem sikerült újra rendesen befogni a picilányt, csak másodpercekre.

Azért a reggeli aggodalmam bejött, hogy egy ügyeletes, aki nem ismeri az eddigieket, az majd hogy értékeli. A végét látva közölte, hogy lehet, hogy ezzel inkább holnap kellene befeküdni, aztán kiegyeztünk abban, hogy mivel a többinél ez sokkal jobb, csak menjek holnap is.

Amúgy a volt osztálytársam keddre volt kiírva, de még mindig egyben van, neki is hétfőn be kell feküdnie, ha addig nincs baba, legalább lesz ismerősKép

Kob,
Szlávának megvan az önéletrajza, este elküldjük annak az illetőnek, akit mondtál. Nagyon örülnék, ha összejönne neki valami közeli, mert ez a Pestre járkálás nem lesz jó. Kb. 5x mondta, hogy most már nem megy, de hétfőn megint rángatni akarják, ja és szabin van egyébként...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,

Lina,
az "összebújást" mi is kipróbáltuk Mesinél, de sajna nem jött be, igaz, egy héttel később született csak, nem volt olyan sietős.
Remélem összejön Szlávának valami, nem mondom, hogy ez a cég egy nyugis, nem hajtó valami, de én szeretem Kép

Bepa,
azt hiszem Te kérdezted az egyetemet. Költségtérítés a képzés, de tandíjmentességet kaptam a gyed igazolása után. Ezt elvileg a gyed-gyes-tgyás alatt adják, egy munkáltatói igazolás kellett, meg anyakönyvi kivonat.

Seriff,
Te elkezded februárban? Nem mondom, hogy sétagalopp, de olyan jó, hogy oörög az agyam, nem csak a pelenkázás témájában Kép
Jól sikerült a napotok?

Lili,
nagyon édes Zsófi a fülbevalóval, a súlya meg tökéletes, nem mindig híznak egyenletesen, Emese a múlt hét alatt egy grammot sem hízott, de amíg a doki elégedett, én sem pánikolok. Azt mondta, hogy jó fogás van rajta Kép

Roz,
én sokáig csak gyümit adtam reggelire. Esetleg valamivel dúsítani? Gabonapehely? Puffasztott valamik?

Főzök, ajándékot készítek, de legalább már fodrásznál voltunk csütörtökön Kép

Kép

Kép
kobudo

Lina én reggel bementem nst-re,és az ügyeletes orvos mondta(szombat volt),hogy benn kéne maradni, mert nem jó eredményt mutat.Még a cuccomért hazamehettünk.-kor jelentkeztem a szülőszobán.A gép akkor már fájásokat mutatott,de én semmit nem éreztem.Állandóan kérdezték,hogy biztos, hogy nem fáj?Gondoltam magamban ha nem hát nem.Ez ment fél 3-ig.Akkor azt mondták,hogy rosszabb lett Lilla szívhangja,ezért burkot repesztettek.Erre szintén semmi,majd 3-kor bekötötték az oxitocint.Az adagját fokozatosan emelték.Először még a szülésznővel cseverésztem,aztán a fájások erősödtek.Amíg csak bírtam járkáltam.Mikor már nem bírtam járni, akkor feltérdepeltem az ágyon.Próbáltam mindíg függőleges helyzetben lenni,-és én hiszem,hogy ezért-hála istennek,nagyon jól,és gyorsan tágultam,így 19 óra 13 perckor megszületett az én kis Drágaságom. KépA szülőszobán mindenki nagyon lelkiismeretes,segítőkész,és kedves volt.Állandóan figyeltek,ott voltak mellettem,masszírozták a hátam,kikísértek zuhanyozni.Szóval le a kalappal előttük.Nagyon fájt,de abban a pillanatban mikor megláttam LIllát,mintha minden évekkel azelőtt történt volna.Azonnal elfelejted!!!Kép
Bocs csajok a kitérőért!!
Lina remélem sikerült kedvet csinálnom a szüléshez! Kép Ne félj tőle! Kép

KépKép
KépKép
sbea

Bea,
bekötött oxitocinnal lehet járkálni? Apuka ott lehet?
Amúgy nem tudom miért, de valahogy tegnap óta egyre kevésbé félek az egésztől. Már nagyon várom, és legalább egy napja nem is járt azon az agyam, hogy fájni fog. Lehet, hogy közeledik? Kép
Amúgy tegnapig az NST fájásügyileg egy vízszintes vonal volt, ma először már vannak benne ugrálások, bár az ügyeletes doki azt mondta, hogy az még semmit nem jelent.
Kíváncsi vagyok, holnapra változik-e valamit.

Kész lett Lili baba függönye, mondtam neki, hogy most már bújjon ki megnézniKép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Nem fogok mindenkinek írni, csak ami eszembe jut.

Lina,
én is csak állni tudtam vajúdás alatt. Feküdni, ülni nagyon rossz volt.
Oxival sztem nem lehet járkálni, de a felállást kiharcolhatod.
Indított szülés kimenetele sztem kétes. Mármint hogy sikerül rendesen v császár lesz belőle. Sztem mindenképpen jobb, ha magától indul el. Persze csakis akkor, ha minden rendben van. Bármi gond van, akkor muszáj indítani. Néhány nap túlhordás viszont sztem ezt nem indokolja. Részemről a "befektetést" sem.
Vajúdáskor próbáld ki a meleg vizet, ha csak tusolás formájában is. Nekem a kádban volt a legjobb.

Seriff,
üvöltött a hordozóban, kivettem, kapott cicit, aztán elkezdett volna játstani a karomban. Erre azt mondtam, h na nem, ilyet nem csinálunk az autóban és visszatettem az ülésébe. Újra elkezdett üvölteni, de nem voltam hajlandó kivenni. Néhány perc múlva abbahagyta. Erre értettem a csatanyerést.
Én is mindig ezt mondom, h mit fognak ők művelni kettenKép

Bepa,
azért ha tudok, mindig benézekKép
Nagyon-nagyon örülök, h sikerült a csak szopit elérni! Ügyik vagytok! És hogy sikerült? Elmondod nekünk?

Roz,
sztem ne aggódj, Áki tudja, h mi a jó neki. Ha nem kéri a tápi, adj neki a gyümihez vmi gabonát, igaza van Kobnak.

Kobudo,
én csak azért kérdeztem, hogy hogy van/lesz ez az átállás, mert nem tudom elképzelni, h majd magától egyre kevesebbet fog cicizni az én cicibolon Manóm. Nem problémázok rajta, csak kíváncsi voltam, hogy megy ezKép
Mellesleg mostanában nem akar enni, csak cicizni. Rendszeresen én eszem meg a kajcsiját. De ha nem, hát nem.
Nekem is kéne még suliba menni, de mikor fogok tudni én Leonától egy egész napra elmenni...

Lili,
nagyon klassz ez a fülbevalóKép
Zsófi súlya miatt meg ne aggódj. Heti 10 dkg simán megvan. Amúgyis...csak nézz rá!

Mino,
mikor találkozunk? A talin azt mondtuk, h a jövő hétenKép

A mi éjjelünk nem volt olyan rettenetes, csak este befestettük a hajam, így későn tudtam lefeküdni. Leona meg felébredt 6.45-kor, ami nálunk korai. Egyébként csak 3* ébredt fel a 10 óra alatt. Na ez is még csak 2,5 órás átlag, de mégse 6-7-8 ébredés.
Kimentem ma nélküle a Tescoba, semmi gond nem volt vele, amíg haza nem értem (40 perc). Ahogy meglátott, elkezdett nyüszíteni. Kis pióca. Ha vagyok, akkor csak én kellek.
Viszont mostanában nagyon ügyin elalszik, most este is kb. 5 perc volt az egész.

Megyek én is aludni, jó éjt!

Kob, aszalt szilvás, májas pulyka nagyon jól hangzik. Hogy csinálod?

Kép
sygnum

sziazstok Kép

lina
nagyon jó let lili szobája Kép
minden hova ilyen karnist tettek ez olyan kalssz én is megvettem és itt áll mert tibor nem tetet fel mindenhova sint vett inkább
minden szobát ti festetetk ? csak hengerrel festetetk ?

kob
nem nagyon ismerem ezeket a gabonákat tudod én csupa egézsgégtelen dolgot eszem csokit csokival Kép Kép
hol lehet kapni bio boltban milyet érdelems venni ?

syg
ezt a citromfű teát hogy csináljam meg hogy adri ihassa mert bio boltban csaj azt mondta nem tudja hogy gyerekek ihatják e
ma este 18 szor volt adri már hajnalban tibor megunta és rá is szolt erőseben hogy na mostmár hagyja abba mert ez örület hozáteszem áki este 8 óta alszik nem értem én ezt mit rontottam el adrinál még nikit is felébrezstette pedig őt nem könnyű

ma megprobálunk kijutni tescoban gondolom százezren leszenk

Kép

Kép

Kép
roz23

Jó reggelt!
Tegnap este Lillácska alig akart elaludni.Végül este 9-kor sikerült neki elaludnia.(este max. 19.30-kor már aludni szokott)Az volt a baja a drágámnak,hogy reggel óta se délben,se délután egy percet sem aludt,és már nagyon fáradt volt.Úgyhogy volt sírás,nyűgösködés.Ráadásul még a vacsiját sem volt hajlandó megenni,éhen aludt el.Keltette is a korgó gyomra regel fél 6-kor. Kép
Most megint alszik.

Ma megyünk pestre, a Megatoysba.Ha v.kinek kell onnan v.mi,szívesen elhozzuk.Kb. 10.30-ig itthon vagyunk.Írjon vagy csörögjön akinek szüksége van onnan valamire.

Lina nagyon klassz a picilány szobája!!
Oxival én is az ágy mellett járkáltam le és föl,amíg a cső engedett.Amikor leszedték akkor mentem.Kísértesd el magad zuhanyozni.A víz tényleg nagyon jól esik,meg a figyelmed is eltereli.Az biztos,hogy a kádban vajúdás az nagyon jó lehet.Kár,hogy itt nem megvalósítható,de azért a zuhany is jobb mint a semmi. Kép

Syg hogy van a kis rabszolgahajcsárod?KépRemélem hagyott aludni az éjjel.

KépKép
KépKép
sbea

Roz. sajnálom az estéteket: Kép

KépKép
KépKép
sbea

Syg,
most csinálom először a töltött pulykamellet Kép A csikermájat előtte megfőzöm vörösboros fűszeres lében, az aszalt szilvát is áztatni kell, mad felgöngyölni a húsba mindezt. Bacont ráfekteni, és a páclében párolni, sütni.

Roz,
hát, látod, nincs két egyforma gyerek, sajnálom Adrit. Gabonapelyhek vannak a bioboltban is, de én ol. a szil-coopban szoktam venni a puffasztottakat. Van pl. köles, hajdina, ezek nem tudom, hogy hány hós kortól lehet adni. 7 gabonás pehely, ez asszem Milupa, nagyobb áruházban, Auchan, Tesco.

Bea,
jó vásárlást a Megatoysba, sokat lehet ott költeni Kép Kép Tegnap Emese is így aludt el 11-kor Kép Húú, de rossz volt...

Szép napot mindenkinek

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Roz,
igen, mindent mi festettünk, látszik is a tetején, de majd oda jönnek a hungrocel szegők, és nem fog látszani. A fehér részeket hengerrel festettük, a színeseket meg Euro2000-rel. Ez olyan 5 éve volt a Teleshopok nagy slágere, ha emlékszel.

Megvolt a mai NST-m is, olyan aranyos volt a dokim, csak beugrott valamiért, meglátta a Szlávát a folyosón, megkérdezte, hogy mikor leszek kész, és a végére be is jött megnézni, nem kellett ügyeletest keresgélnem. Azt mondta, hogy ez most már teljesen negatív, olyan, amilyennek lennie kell. Persze azért holnap feküdjek be.

Még át akartam iratni a lakcímünket, hogy Lilit ne Pestre anyakönyvezzék, de 3/4 8-ra menni kell. Aztán megbeszéltük, hogy 3/4 8-kor felvetetem magam, aztán oda megyek, ahova akarok. Szerintem jó nagy sor lesz abban az okmányirodában...Kép

Mondjuk kicsit bánt, hogy csak azért, mert megvan a 40 hét, be kell feküdni, és a kórházba indulás örömét elveszik tőlem, de most már belenyugodtam. Vagy még ügyi lesz Lili, és éjszaka elindul. Az NST alatt 20 perc különbséggel volt két 6-os körüli fájásom, hátha jelent már valamit.

Syg,
ha úgy alakul, hogy mégis indítják a szülést, az oxitocinnal együtt lehet a Caulophyllumot szedni?

Puszi mindenkinek, szurkoljatok, hogy legkésőbb éjszaka elinduljon Lili baba!!!!

Lina
40+0

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

helló

roz!nem lehet, hogy adri nagyon anyás?ha niki meg áki ok esránként akkor sztem a személyisége más a picurnak

syg!tápi-szopi volt amikor 1-1,5 óránként megetettem, szopizva altattam el mindig(ennek az eredménye este is csak így alszikKép el és elég sokáig tart(mind1)és 2 hete meg átálltam, hogy napközben ha tudom min. 3 óránként adok neki cicit.tegnap viszont én keltettem(séta) mer már 4 órája nem evett.Ja én nemidegesítettem magam azon hogy nincs tejem hanem elfogadtam, hogy plusz tápi kell és megindult rendesen.

bea!lilla hogy alszik el ált???

lina!jövőhéten tuti babázolKépde a kariestére érjetek haza:vagyis legkésőbb kedd 16-ig beszéld meg bújjon ki Lilike

kob!köszi és mikor kell elintézni ingyenességet?amikor gondolom felvettek és fizetni kéne?gyed-gyes-tgyás vagyis elméletileg 3 évig ingyenes???

jelentem Benő kinőtte a 62 rucikat és a 68 is éppenhogy még jó rá:mondjuk apja anyja magas, de ennyit nőni?
puszkó

KépKép
KépKép
bepa77

Szia Bepa,

beiratkozáskor kellett leadni a mhely igazolását meg az anyakönyvit. Bár szerintem iskolánként változó Kép És igen, elvileg 3 évig ingyenes.

Lina,
szorítok, hogy Lili elinduljon!!!

Kép

Kép

Kép
kobudo

jaj roz kérdzted most jutott eszembe
babőrzőt vettem, de nemigen használom ki.
napközben állandóan benivel vagyok éjjel meg egyszobában alszunk

köszi kob

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok, alszik a kis családomKép!

Kob,köszi,jól skerült a tegnap, azonkívül,h elkövettünk egy hibát,nem volt elég a Praktikerbe bemennünk, a Corát sem hagytuk ki,ahol iszonyú tömeg volt,még jó,h Hancit otthonhagytuk Anyukámmal,és kb 1.5 órát votunk távol,vagy 2-t,és csak az utolsó 10percet bírta nehezen nélkülünk. De nem volt vész,ahhoz képest,h először maradt kettesben a Mamival,akit ráadásul -sajna-nem is lát olyan gyakran. Mgmutattam,hogy kell összefogdosni az üveges szekrényt,meg hasonlók.Kép Délután meg úgy beájult az indulás előtti szopinál, h se a pelenkázásra,se az öltöztetésre nem ébredt fel, még voltunk Nagypapámnál is, de ott se, csak mikor indultunk egy 5percig megszakadt az alvás.
Isi,asszem elkezdem,épp most töltöttem le a jel.lapot, csak Apukám nyomtatta ki, de ottfelejtettük, na nem baj,majd vasárnap.

Lina, ne bánkódj a befekvés miatt, lehet,h épp ettől indul be Lili éjjelKép! Szorítunk Neked,Nektek! Gyönyörű a szobájaKép!

Roz, a kék dobozos 7gabonáspehely tejmentes, és azzal sűrítheted a gyümit, a sárgadobozos az tejalapú,és van benne fahéj meg vanília, almához, körtéhez,banánhoz szuper.-ja,Milupák,a DM-ben múltkor le voltak árazva,amúgy 650-700 Ft körül vannak. Én úgy szoktam, h egy gyümihez 2-3 ek pehely+annyi víz, h tudja nyelni.

Megyünk csütörtökön útlevelet csináltatni Hannácskának, kellünk mindhárman hozzá+anyakönyvi kivonat,időpontot nem kell kérni,annyira lecsappant az útlevéligénylések száma.Csak azért írtam le,hátha kell vkinekKép!

Lili,Zsófi nagyon helyes lettKép!

Kis céklaevő Lillakirálylány meggyógyult teljesen?

Bepa, az nem baj,h cicin alszik el Beni,sztemKép!Könnyebb,mint ringatni-pedig Hannácska nem is nehéz,de akkor is.

Syg,milyen színű lett a hajad? Kis huncutszemű Kópé jól van?

Kép
seriff

Így ülök, de aztán előredőlökKépKép
Kép

Kép
seriff

Seriff,
éééédes Hanci! Jó, hogy elkezded az egyetemet, csak rászánni volt nehéz magam a tanulásra. No meg néha tanulni is nehéz, pláne, hogy én 10 éve tanultam utoljára Kép

Emese legújabb mutatványa a nőiességével együtt Kép
Kép

Kép

Kép
kobudo

sziasztok Kép

jaj de édessek ezek a csajok Kép

köszi az infokat a gabonpehelyről Kép
megprobáljuk bár mareggel elfogadta tápit

magvettük az ajándékok nagy részét műár csak após van hátra neki is tudjuk mit akarunk már csak el kellne menni megvenni

Kép

Kép

Kép
roz23

beáék

nagyon szupi az etetőszék Kép ákikának nagyon tetszik Kép
képet majd teszek fel róla elveszik benneKép pedig ő nem is kicsi Kép
nagyon-nagyon szépen köszönjük hogy elhoztátok Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Szerintem jó pár napra ez az utolsó este, hogy gépközelben vagyok, úgyhogy így előre is kívánok nektek nagyon kellemes ünnepeket!!!!

Ha megszületik Lili baba, akkor néhány napra még anyuékhoz fogunk menni, az év végéig kivett szabadságot, hogy tudjon unokázniKép

Szláva biztosan fog egyszer-kétszer jelentkezni, majd tudósít, hogy hol tartunk.Kép
Mondjuk most délutántól már nagyon sokszor, nagyon erősen keményedik a hasam, de még nem annyira, hogy fájjon is.

Olyan jót nevettünk délután, kapott a Lili babanaplót, és abban van hely az első karácsonynak, hogy hol töltöttük, milyen ruhában volt, ki ünnepelt velünk, mi meg mondtuk, hogy hát a kórházban, a nővérkével, valami kórházi cuccban, amit ráadtakKép
Mindegy, ha a kórházban leszek is, akkor is ez lesz a legszebb karácsonyunk. De a fát már itthon feldíszítettük. Azért elég fura érzés belegondolni, hogy hosszú időre ez lesz az utolsó kettesben töltött esténk!!!!

Na legyetek jók, holnap, ha még hazaszaladok okmányirodázni, lehet, hogy beköszönök.

Puszi:
Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!!!

Lina tiszta izgi.... Megmondom Én Neked, hogy a fa alá már itthon beteheted Lili babát. Szép karácsonyotok lesz.

Roz!
Szívesen. Az a gabonapehely amit Seriff mond tényleg jó. Mi is használjuk.

Megjártuk a megatoyst. Hát... Nagyon év végi hangulat volt. szinte csak aleértékelt árukat nyomatták ki. Nem volt választék sem nagyon. Le volt szűkítve a tér is. Be volt zárva a gyerekruha részleg is. Várják gondolom az új évet, az új árukat. Rozéknak hoztunk csak egy etetőszék, meg mivettünk pár kaját. Ülést végül elnapoltuk, mert a családban felszabadult egy 9-18 kg-ig jó ülés, csak az a probléma, hogy huzatot kell rá varrni, vagy venni. Ötletek?

Bepa!
Lilla általában úgy alszik el, hogy eszik, majd betesszük az ágyba és cumizik egy kis vizet, majd megkapja a kedven kék cumiját (Szerencsére Mino megtalálta mert a múltkor elveszett náluk. Ezer köszi) és simogatni kell a hasikáját vagy az arcát, és közben birkozik a ruhapelussal. Általában ez a menet. Néha van olyan is hogy etetőszékben már elalszik, vagy a hintában, vagy nem akar elaludni. Akkor jön a fárasztás,. Egy óra birkózás a szőnyegen és utána újrakezdjük a menetet.

Seriff!
Köszönjük lassan rendben jön Lilla. Már csak kicsit köhécsel.

Ennyi jutott eszembe.

Jó Éjt
Kép

KépKép
KépKép
sbea

Jó reggelt Kedves Mindenki!!!!

Lina! Lina! Lina!

Mi lehet veled???? Tegnap este mondtam a férjemnek szerintem éjjel szülni fogsz, de éjszaka viszont nem ébredtem fel. Kép
Azt hiszem terhesen nem mükődik... Kép

De írjatok mi újság!!!

KépKép
KépKép
nana09

sziazstok Kép

linna
nagggggyon szurkolunk és várjuk fejleményeket Kép

sbea
szerintem bármelyik varronőhöz elviszitik csinál rá huzatot veszetk valami klassz anyagot itt nyomdával szemben pl van egy sepsiker tök olcsón lehet anyagot venni ( ngyker kisker )
a tesóméknak a hordozóját 2 éve 2000 ft ért húzták át

még irni akartam de áki engem akar Képmajd jövök

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Lina
Nagyon drukkolok én is Nektek! Valóban a legszebb ajéndék lenne a fa alatt egy bőgő kis "Csomag"! KépKépKép
Nana, ha felébredsz, légyszi tudósíts, hogy mit álmodtál? Kép

Sbea
Nagyon örülök, hogy meglett a cumedli! Olyan lelkiismeret furdalásom volt, hogy ebben a pici házban, a hülye zeg-zugok miatt nem találom..és ugye már napok óta nehezen aludt el Lilla a kedvenc kék hiányában.. De hála az égnek a lépcső alatt egy dobozban(??) meglett!!KépKépKép
Kicsit megnyugodtam, hogy Andris nem akart a tömeg miatt menni a M.T-ba.. A főtéren sétálgatva meg kellett viszont állapítani, hogy marha hideg van... Azért mászkáltunk egyet, meg a kocsit is kitakarították kívül-belül, és még nagymamáztunk is! Kép Azta... De szépen ül Lilla (is)
Ser
Az első kép Mini Hancúrról olyan, mintha az asztal lábába kapaszkodva, nyújtó gyakorlatot végezne a kis akrobata! KépKép Ezek szerint Remekül érezted magad otthon, szüleidnél! Rossz, lehet Mamiéknak, h ilyen ritkán unokázhatnak..
Rozka
Tegnap vett Papusz kesztyűbábot! Annyira jók voltak fele annyiért, mint az Alföldben! Csak egyet vett Andris.. Kép Mondta a pasi, h keddre lesz még egy vagonnal! Úgy vennék még, Bálcsi leendő kesztyű-bábszínházához! Ha jövőre jönnek a barátnők, meghívhatná Õket egy -egy színházi előadásra! Kép Kép (Udvarlás képpen..hmm..)
Bepa
Mi még most is használjuk a légzés figyelőt! Hiába van otthon az ember, Életkétől most is két lépés, és egy könyvespolc választ el, de be van kapcsolva a figyelő, mert azt nem hallom, ha nem vesz véletlenül levegőt. Tehát, ha életke ágyba kerül, azonnal bekapcsolom. Ezért nem szerettem sose babakocsiban altatni, mert legszívesebben oda is vittem volna az érzékelőket. Lehet, h azt gondoljátok, túlparázom, de NEM! Ugye Bálintnak nem volt érett a tüdeje mikor világra jött (36 hetesen!), és a lélegeztetőgép emlékei visszaütnek.. Így érzem biztonságban Kincsemet. 1,5 éves koráig biztosan használni fogjuk.. Még akkor is gyakori a hirtelen csecsemőhalál..(bölcsőhalál).
Elég zsúfolt hetünk lesz..szerintem nem leszek itt gyakran, de azért hajnalonta elolvaslak benneteket! Írjatok le mindent! KépKép

Lina, és Liliapukája; NAGYON várjuk a fejleményeket!!! Ezernyi drukk+erő+energia! Rendben lesz(vagy talán volt!!Kép) minden!

Szép napot mindenkinek!
Puszi: Noé

KépKép
mino

mino mennyiért vettétek a kesztyű bábot?
azínházasdi Kép hm... csajokat bizti leveszi balcsi lábukról

Kép

Kép

Kép
roz23

Hol vagytok??

Seriff, Syg, Kob?

Erszényes, Cukker, Pille mizujs veletek?

Bea,
neked ezer szorítás. Bizti minden rendben lesz és gyorsan túl leszel rajta. Nem nagyon értek hozzá, de utána kapsz gipszet (én azt kaptam a láb mütéteim után Kép) vagy mást?

Roz,
nektek is nagyok szoktak lenni a gyógycipők amiket kaptok? Danira még elég nagy, de bír benne menni. Adri aludt éjszaka?

Mino,
Tegnap néztem az Aranyág műsort, Kép Kép
Eszembe jutottatok, mikor a kecskeméti korház kis koraszülötjeit mutatták...azok a csipogó gépek...Kép nem sírás, hanem zokogás tört ki rajtam, ugyhogy kis is kapcsoltam. De ma megyünk a postára befizetni. Kép Kép

Egész jó hétvégém volt, a takritás ellenére. Hosszú hetek óta ez volt az első hétvége hogy a férjem nem dolgozott, így csak velünk volt. Kép Kép
Ez nagyon jót tett a lelkemnek.
Igazából ő takaritott (engem nem nagyon engedett) és nekem kellett mondanom mikor mit csináljon, mert ő azt nem tudja. Kép

Szombaton voltam a "munkahelyem" évzáró buliján. Kép Jó volt nagyon, mert legtöbb volt kollegámmal töb mint 1 éve nem találkoztam.

Na írjatok!! nem mesélek itt önző módon magamról tovább. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Ja!!! ma megyek Uh-ra!!! Annyira ideges vagyok (pedig szerintem ezt az állandó para dolgot egész jól visszafogtam eddig magamban)

A férjem persze abban reménykedik hogy már azt is látjuk majd fiú vagy lány a mi kis pocaklakónk.

Ja azt még elakartam mesélni, hooogy...a szombati kirucanásom után bementünk a Malomba apának kellett ruhát venni. Dani ugye nem látott egész délután... Az üzletbe amig apa probált, Dani elkezdte ölölgetni a hasamat, Lizát babusgatta, de nem nagyon ér fel a hasmig ezért kicsit "rogyasztottam" hogy elérjen. Egy pillanat alatt felhuzta a polom, hogy puszit tudjon adni az ő kis tesójának, HÁT... olyan arcal néztek ránk az emberek!!!??? Mintha ez a világ legbizarabb dolga lett volna. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Jó reggelt,

Nana,
aranyosak lehettetek Danival Kép Rám is ilyen elvetemülten néznek, amikor szoptatok, de ki nem sz..ja le ..., nem? Kamillát 1,5 évesen is szoptattam a főtérenKép
Egyébként mesélj csak nyugodtan magadról is, jó olvasni, hogy minden rendben.

Mino,
Bepa nem babaőrről írt? A helyedben én is használnám a légzésfigyelőt, Kamillánál volt, de a első éjszaka lemászott róla, biztos rossz fajtát béreltünk. Bálint szegény tényleg érintett a dologban.

Lina,
pussz! Remélem már a kórházban vagy, valahogy ezt érzem, bár nem vagyok boszorka...

Bea,
nagyon peckesen ül Lilla! Minden jót a műtéthez!

Ja, és Kamilla minden babát névről ismer, anyával, apával együtt, akiknek a képét felrakjátokKép

Éljen a karácsony, már nagyon várom!!! Olyan szépen süt a nap!

Kép

Kép
kobudo

Szia Kob!

A nap tényleg gyönyörűen sőt, de állitólag hó nem várható, szürke karácsony lesz. Kép engem ez mindig elszomorít.

KépKép
KépKép
nana09

babaőrről írtam, de Bálintnál teljesen jogos a légzésfigyelő.

ez az idő tényleg szörnyű, nem csoda hogyLina Lilije nem kívánkozik ki...

már várom a tavaszt amikor nagyokat lehet sétálni, mert ebben a vacak időben 1 óráánál nem merem többet elvinni Benőmet,pedig aludna du.2-3 órát is.

szilveszterre hívtak minket.mit mondtok? igaz én babával nem buliznék, hanem egy ismerősnél aludnék este...de akkor a férjemmrl nem tudok koccintani(igaz csak kölyökpezsit innék)Kép

nan!várjuk uh eredményt. Te kihez jársz?
pusz

KépKép
KépKép
bepa77

nana

nehogy érdekeljen már az ilyen negatív emberek hozzáállása szard le magasrol én imádtam mikor niki ilyeneket csinált és örültem hogy enyire várja kistesót mások meg kapják be ez világ legszebb dolga csak irigykednek azért nének rád furán
én már megszoktam hogy minlet lépten nyomon megszolnak 3 kicsi gyerek miatt de már letojom nem érdekel mások negtív véleménye én igenis örülök nekik hogy ilyen kicsik és ennyire zsertik egymást és nem a szoc.pol miatt vann igy ( már ezt is megkaptuk hogy biztos az miatt van 3 gyerekünk ) eszünk ágában sincs felvenni meg igazság szerint házasok sem vagyunk
és nem ird azt hogy önzözöl szertem olvasni hogy mi történik veletek meg itt mindenkivel nap mint nap Kép
nagyon várjuk az uh beszámolot is Kép

kob
nagyon ügyes pamilla Kép

bepa
én mennék szilveszterezni de senki nem hív minket ( pedig családban többi helyen is lesz zsilveszteri buli) mindenki a a gyerekre fogja hogy biztios nem menneénk hát ha meg sem probálnak meg hívni ....
apa nem tud veletek menni ?? vagy nem akar?

megyek visssza mert beég mézes kalács a segédeim időközben elkoptam miután felették az összes mazsolát meg diót amit kalács diszitésére szántam most játszank Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

roz
de apa is jön,csak ő marad a bázispontonbulizni,mi mennénk át este 8 körül Benivel aludni,mert ő még pici hogy a nagy zsivalyt(J?)elviselje...de apa haverjai szervezik és a férjuramnak lelkileg tuti jó lenne...

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa,
szerintem is menjetek! Kamillával 3 hósan voltunk egy lagziban, 8 körül levittük lefeküdni, óránként felváltva vigyáztunk rá. Bár babaőrrel még ez is egyszerűbb, ja, nem biztos, hogy ugyanott tudtok aludni.

Roz,
Hajrá a mézeskalács! Eddig 3 adagnál tartok, most már a beigli jön...

Nem tudtok valahol nagyobb papír-írószert? Vagy nagy naptárválasztékot? A multik kilőve, ott már néztük, egy családi naptárt keresünk, a nagyker nem tud segíteni. Alföld, Malom, ezen kívül?

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Lina,
ha olvasod még. Caulo mehet az oxival is. Nagyon szurkolok!

Bepa,
nagyon ügyik voltatok/vagytok a tejcsivel. Azt hiszem, az volt a kulcskérdés, h elfogadtad, h kell tápi és nem idegesítetted magad, És lám...
Én augusztusban még nem gondoltam volna, h még decemberben is fogok tejcsit tenni a fagyasztóba. Ennek is az az oka, h abbahagytam az aggódást miatta.

Roz,
nem tudom, hogy kell csinálni a citromfüvet, de biztos, h lehet adni gyereknek. A gyógynövényes könyvemben legalábbis ez van. Sztem 1 csésze vízhez tegyél 1 teáskanál füvet. Felnőttnek 1 evőkanál kellene hozzá. Először adj neki csak este és majd meglátod, h használ-e.
A köles, hajdina, amit Kob írt, gluténmentes, ha jól emlélszem. Azt bizti adhatsz Ákinak. Láttam már a DM-ben is, de van az Alföld bioboltjában is. Ott vannak biopelyhek is, de ami a múltkor volt, az pont gluténos volt. Én egyébként még mindig főzöm neki a rizst, nem kapott még semmi "készételt".

Mino,
Leona légzésével nem volt semmi gond, de 1 éves koráig biztos, h én is használni fogom a légzésfigyelőt. 1* nálunk is beriasztott, gondolom (remélem) azért, mert bemászott a sarokba. Aztán széthúztam az érzékelőket, azóta nem volt gond. De akár hiszed, akár nem, amikor sétálunk és alszik a kendőben, mindig megállok, h érezzem, h szuszog. Lehet, h hülye vagyok, de nagyon féltem.

Nana,
írj csak magadról, azért vagyunk. Aki meg nem jött rá, h Dani miért puszilta meg a hasadat...az menjen a tudod hova.

Bea,
neked is szorítok holnap. Mikor kell menned?

Ma aludt Manó 1* 5,5 órát. Õszintén szólva észre sem vettem, h ennyit aludtam, ugyanolyan álmos voltam, mint 2 óra alvás után. Mikorra fogom én kialudni magam...
Tegnap kapott gesztenyét. Befalta az egészet, megmutatta a mamának-papának, milyen szépen tud enni.

Kép
sygnum

Syg,
ügyes volt akkor Leona! Nem akarlak elkseríteni, de én is várom az időt, amikor kialhatom magam. Amikor majd Leo tud játszani Robival (vagy fordítva Kép), reggelente tudsz majd aludni egyedül is...

Kép

Kép
kobudo

Syg!

Én a mai napig amikor bemegyek Danit délben vagy éjjel betakarni, ráteszem a melkasára a kezem, hogy érezzem lélegzik. Kép
Leo nagyon ügyi kislány vagy! Kép

Képzeld Syg szombaton beszélgettem az egyik volt kolleganőmmel, kérdezte mikorra várom a babót, mondtam június első hete. Õ felkiáltott "Ikrek"! Õ két Ikrek (jegyű Kép) gyereket nevelt fel és neki egyszer vki "hozzáértő" azt mondta, ennél nehezebb feladatot nem is kaphatott volna. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!!
Nana én is ikrek jegyű vagyok.Anyukámnak az a panasza volt rám,hogy olyan voltam mint Leoka.Álllandóan sírtam,ölben akatram lenni,és éjjel nem aludtam. Kép (de ez nem törvényszerű Kép )

Kob., Roz olyan ügyesek vagytok,olyan "igazi anyukák!KépMézeskalácsot,bejglit sütöttök,stb...
Olyan szép és megható,ahogy várjátok a karácsonyt.Én főzni bármit megfőzök,de a sütés?...A palacsintánál elfogyott a tudományom. Kép

Roz. örülök,hogy tetszik az etetőszék Ákinak!Kép

Syg de ügyi a kiscsaj!Jó étvágya van.A gesztenyét hogyan sütötted neki?bevagdostad a héját?

Lina??????????Kép

Bepa a tavaszt már én is úgy várom,meg Lilla is szerette.Imádott babakocsizni.Most mióta hideg van,azóta nem nagyon szereti,mert ahogy be van öltöztetve a drága,úgy alig tud mozdulni a kocsiban.Õ pedig már ülne,forogna nézelődne,csakhát a sok ruhától szegénykémnek,akkora válla van mint egy díjbírkózónak,a kocsi meg szűk. Kép

Mino biztosan klassz a báb.Akkor nektek is hamar elszaladt a tegnap délután.

KépKép
KépKép
sbea

syg
hurrá hurrá nagyon ügyi leo Kép
én nem is merlek semmivel biztatni nézd meg adrit is itt nvan 2 éves és.... na de mindegy
filteresset vett mert uter udvari biob csak az volt az nem jó ot ugy irja 2-5 perc áztataás akkor a legkevesbet hagyom 2 percet aztán majd meglátjuk
még egy kérdés
szerinted ezt men szokja meg ?? tehát ha elveszem tőle majd teát ugyan ugy fog aludni szerinted?
bocs ha hülyeséget kérdeztem

nana
elfelejtetem az előbb cipős kérdést hát nekünk sajna nem nagy kisbakancs akkora hogy még egy zoknit már nem isigen tudok ráadni

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Vagyunk, csak délelőtt a Malomban voltunk, meg az Univerben. Hannácska most épp a telefonommal játszik, lehet, h majd nem lehet már használni?Kép
Tegnap a férjem egyik régebbi mhelyén voltunk karácsoyni buliban, jól éreztük magunkatKép!

Leo milyen ügyesen aludt, és hogy a gesztenyét is befalta! Kép

Kob, mi már kétadag mézest el is pusztítottunk, úgyhogy tegnap begyúrtam egy harmadikat, hátha az kitart karácsonyigKépKépKép!

Most megyek, mert Minikém megéhezett.

Kép
seriff

Seriff,
elfelejtettem írni, h a hajam olyan, mint volt. Én csak azért festem, mert őszül, nincs a színével semmi bajom.
Az én Minikém most is alszik, már 1,5 órája. Na persze, mert ebédelni akarunk menni. Ha menni akarunk vhova, akkor mindig tud aludniKép BestiaKép

Roz, sztem inkább 2-szeres mennyiségű vízbe tedd úgy is hígabb lesz.
Nem kérdeztél hülyeséget, lehet, h hozzá lehet szokni. De nem 1-2-3 hét alatt. Ha meg egyszer rászokik az alvásra, hátha aludna tea nélkül is.
Egyébként citromfű van a tejszaporítóteában is, ha nagyon hozzá lehetne szokni, biztos ráírnák.

Bea,
bevagdostam, beáztattam, megsütöttem és lefagyasztottam. Most, ahogy kiveszem a fagyasztóból, főzöm kb. 10 percig, aztán turmixolom. De Robi éppen most látta a tv-ben, hogy nem kell sütni, hanem csak bevagdosni és addig főzni, amíg ki nem nyílik.

Nana,
ki tudja, miért nehéz vele. Sztem nem azért, mert Ikrek, hanem mert én vagyok az anyja. Velem vannak problémák, nem vele.
Szval nem bizti, h a te kis IKreked is problémás leszKép

Kobudo,
Leona ollllyanokat játszik Robival, h csak nézek. Már ő kezdeményezi a játékot, sikít Robinak, h játsszon vele. Nekem meg potyognak a könnyeim (a boldogságtól), amikor látom őket játszani. Olyan jó nézni őket. Velem sosem játszott senki.

A kialvatlanság csak a kistesó miatt lesz gond...Na nem most akarom, de ha nem tudom addig kipihenni magam, akkor nem is fog összejönni.

Kép
sygnum

Ja, Kob, csak Robi nem kel fel hozzá reggel játszani. Mind a ketten lusták vagyunk reggel, szeretünk/nénk sokáig aludni, pihizni. De úgy látszik, ezt a reggeli lustaságot sikerült megtanítani Leonának is, mert ált. 8 körül ébred és akkor sem kelünk még fel, hanem odatesszük magunk közé és az ágyban játszunk még egy kicsit.

Kép
sygnum

Sziasztok!

A Linát ma vittem be a korházba. 8-kor felvették, de le is léptünk, mert itt Lajosmizsén elmentünk még az Okmányirodába megváltoztatni a lakcímet

11 előtt, a főorvos nagyvízit előtt:-) sikerült még visszaérni.

Azóta csináltak rajta egy ultrahang vizsgálatot, amely szerint a Lili-baba 3650 gramm körül van 9,5-ös fejátmérővel.

A magzatvíz vizsgálaton viszont azt mondták, hogy kezd elszineződni a magzatvíz így...... MA FOGUNK SZÜLNI!!!!!

Sajnos a mai vizsgálat alapján csak 1 újjnyira van kitágulva, ezért egy zselét adnak neki, ami segítí a tágulást, és kb. 6 óra alatt hat, ezért csak utána fogják megindítani a szülést.

Én fél 6 körül indulok be hozzá, ugyhogy ha valaki szeretne üzenni szívesen átadom neki. Írjatok sokat, mert elkell neki egy kis buzdítás a barátaitól.

Szláva
liliapukája

hajrá Lili

szorítok nagyon,és ne ijedjen meg ha császár lesz
de jó van mit izgulni

KépKép
KépKép
bepa77

Liliapukája!

Szorítunk Linának és a kicsi Lilinek! Karácsonyra otthon is lesztek, és minden rendben lesz!

Kép
seriff

lilaapukája

nagyon szorítuk nektek ügyessek legyetek Kép bátoritsd linát Kép
és várjuk hireket Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

syg
ez még a jobbik estet én nagyon sokáig vagoyk fent általában este ls még kelek is kicsikhez mig tibor már legkésőbb 1/ 2 10 kor aslzik igy reggel 7 kor ha estleg aludnának még gyerekek mindig moslsztál hogy miért nem kelek már fel miért alszom olya sokáig Kép de fura ha lei s feszkem hamarább bár fáradt vagyok csak szenvedek bizti ez benzikutas korszakból ragtdt rám hogy este nagyon aktív vagyok reggel meg ....

Kép

Kép

Kép
roz23

Hajra Lina, hajra kicsi Lili! Gyors, komplikaciomentes, szep szulest kivanok!Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Nyomd LINA, Nyomd !!!!!!!!!!!!!!!! KépKépKépKép

KépKép
KépKép
sbea

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?