Új privát üzeneted érkezett!

Edina, Fanni, Lara!Kép
Köszönöm mindenkinek a biztatást. Ma már egy kicsit jobb passzban vagyok. Tegnap este tetőződött nálam az önsajnálat, de a párom reggelre hazaért, és "gatyába rázott".
Elég türelmetlen típus vagyok, és már nagyon szeretném látni, hogy van értelme a szúrkálásnak. Holnap de. 9-re megyünk újabb UH-ra, remélem akkor már elég nagyok lesznek.

borsókás

Borsi
borsókás

Sziasztok,

Borsókás, szurkolok holnapra, tüsszencsek nőjenek elég nagyra. Akár kedden lehet is ebből punkció...

Fanni, én úgy tudom, törtvény szerint rendes felmondással nem szüntethetik meg a munkaviszont a kezelés időtartama alatt, illetve a kezelés teljes időtartamára mentesülünk a munkavégzés alól, de nem jár távolléti díj.

Egyébként pont aznap mikor írtam a főnökkel ebédeltem és elkezdtem mondani a dolgot, de nem tudtuk befejezni. Még aznap este írtam neki egy segítségkérő levelet Kép
Január 9-től két hét szabit, majd utána fizetésnélkülit és/vagy betegszabit emlitettem egészen február végéig.
Ma beszéltünk telefonon, és említette, hogy részéről nincs akadálya, de keríteni kell valakit aki átveszi a feladataimat. Kép
Szóval alakulnak a dolgok, de azt hiszem ebben nem a főnököm fog dönteni, hanem a műszaki igazgató.
Szóval ha minden igaz, már csak három hét őrültekháza Kép

Mka
Vendég

MkaKép
Köszönöm a drukkokat, valóban jó lenne a keddi punkció.
Látod, az őszinteség ismét győzedelmeskedett. De csak azért, mert jó fej a főnököd. Legalábbis most úgy viselkedett. Biztos a műszaki igazgató is meg fogja érteni a problémádat. Szóval éljen a pihenés, és a nyugodt felkészülés a lombikra!

Lányok!
Most hallottam a tv-ben, hogy az esti Fókusz pluszban Kaáli professzorról, és a bp.-i intézetéről lesz egy film. Fenntartásaim vannak a műsorral kapcsolatban, de szerintem érdemes megnézni.

BorsókásKép

Borsi
borsókás

Mka!
Ez jól hangzik. Látod alakul itt minden magától is, jó lesz emglátod, és nemcsak február végéig gondolkodjanak helyettesítőbe hanem kb. úgy három évig. Kép

Borsókás!
Drukk hegyek mennek feléd, meglátod nagyon szépen fognak nőni és biztos azért alakult ez így mert mindenképp karácsonykor szereténnek a manók beköltözni. Nagyon szorítok és no para!!!!!!!

Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok,

Borsókás,
Nekem is 16. napig ment a stimu....nem baj ha kicsit lassabban nőnek, legalább tuti szép érettek lesznek, 1-2 nap csúszás az egész tortúrához képest már igazán nem számít KépKépKép Lényeg a siker Kép Nagyon drukkolunk KépKép

Norka,
Én egy pillanatig sem gondoltam, hogy valóban dolgozz is a 38, hétig, csak azt mondtam hogy vállald be KépKépKép Ahogy Wish is írta, ha a végén nem bírod és abbahagyod előbb, senki sem tehet majd szemrehányást... Az hogy én kezdek fáradni most, annyit tesz, hogy a napi átlagos éjféli lefekvéshez képest már 10 után álmos vagyok, nem beszélve arról, hogy ha jól emlékszem több mint 5 évvel fiatalabb vagy nálam, ami persze 'normál' helyzetben nem jelent semmit, de ilyenkor-sajnos-számít...
Most rohannom kell,de este jövök még :

Kriszta
23+0

Kép

KépKép
kriszta71

Borsókás Kép
nekem is a 16. napig ment. Szuper gyorsan nem nőttek, 11 lett a végére, az 5. napon még csak 3-3 db volt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

úúúúúúúúúúú a mi leendő, éppen alvó gyerekeinket is megmutatták a TVben Kép Kép Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

sziasztok.

Én másik topikban pezsegtem, de lassan áttelepszem ide, mert a Kaáliba kötöttünk ki ( január vége ) Első, és gyors kérdés. A Nőgyógyászunk egy eddig számunkra ismeretlen vizsgálatot vetett fel, mint egy 2 napos bentalvásos, altatásos, méh "tükrözést". Eddig egy altatásról tudtunk ( peték levétele ), ez a műtét kötelező jellegű? Mert nagyon nem kívánatos sok-sok terhelés, ha nem muszály.

köszi.
lazarus

Lazarus Kép
kötelezőnek nem az, az egészen biztos.
de többet én nem tudok segíteni, nekem ilyen nem volt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya, köszi.

Még valami,hirtelen, hogy a stimulálást csak a Kaáli végzi, vagy mehet az épp aktuális nőgyógyásznál aki az egyébb vizsgálatokat is elkezdte ( vér, hormon, etc ) vagy ez már a Kaáli terepe?

Ill. ha január végén megyünk először a Kaáliba, kb. mikor lehet az első lombik? valami hosszú sorrol olvasok itten...
lazarus

Lara Kép
Klassz, hogy Andor jól van, s egyelőre még nem is észlel semmit az egészből. Remélem, kapsz majd szobát a kórházban, s akkor valószínűleg akkor sem fog túl sokat felfogni mindebből.

Mka Kép
Örülök, hogy megoldódni látszik a problémád, s lassan Te is megnyugszol és látod a munka végét, na és egy új élet kezdetét Kép

Borsókás Kép
Látod, már nincs sok hátra és kezdődik az újabb izgalom. Megfogan? Minden rendben lesz? Vérvétel? UH? Ha izgulós vagy, akkor még sokminden vár Rád, de én -is- nagyon szorítok, hogy sikerrel járj!

Lazarus Kép
A stimulálást a Kaális orvosod útmutatás alapján lényegében magadnak végzed... hacsak nem akarsz minden nap egy vagy több szuriért bejárni. Persze ez attól is függ, hogy lesz-e inszemináció, vagy egyből lombikkal kezdtek.
Várakozás nincs, néhány kötelező vizsgálat van és utána bele a közepébe!
A hosszú sort szerintem az örökbefogadással kapcsolatban olvastad...
Sajnos -vagy szerencsére?- a 2 napos bentlakásossal kapcsolatban én sem tudok segíteni!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lazarus!
Szeritnem az a laporoszkópiás hiszteroszkópiás műtét lehet amiről Te kérdezel. Nekem volt ilyen igazából ez egyáltalán nem kötelező. A Kaáliban azt fogja mondani a doki (ha a korod nem indokolná 40 felé javasolják, hogy ne húzzák semmivel az időt) hogy ha az első nem sikerül utána vagy a második után a harmadik után nagyon szokták javasolni.
Illetve van egy másik amit a Kaáliban ambulánsan csinálnak amikor kontrasztanyaggal feltöltik a méhet meg a petevezetőt, de ez kb. 20 perc, vagy még annyi sem és uh-n követik a kontrasztanyag útját.

Lányok!
Megnéztem a Fókusz pluszt, hát mit mondjak el is sírtam magam, de a csoda tudjuk mindenkivel megtörténhet. Azért az a család milyen szerencés akiket mutattak az 1000. Kaális gyerekek. Az első beültetésük sikerült 1 kisfiú a második nem, de a harmadik igen ott ikrek születtek és ők az 1000-ek. Belegondolok én egytől is csoda boldog lennék, nekik meg három is lett. Jó látni a jó példát. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Ha már a tévénél tartunk a national geographic-on volt és lesz ma éfélkor és holnap 15-kor egy műsor,amit én már láttam, de imádom.A címe: Élet az anyaméhben.Én imádom ma fel is veszem videóra.

A Fókusz végét láttam.De nagyon remélem, hogy mi is hamarosan nagyon boldogok leszünk a kisbabánkkal.

Mka
Jó, hogy hajlik a főnököd, hogy minél többet pihenhess!Nagyon szorkolok!Kép

Borsokás
Nagyon szorítok Neked holnapra.Biztos minden rendben lesz!Ne izgulj!Igaza van Fanninak a vége felé már azért fáj,mert lelkileg megterhelő,nekem is így volt.De én még így is,hogy nem sikerült azt mondom megérte.Két okból is, az egyik, hogy van két fagyi babánk, a másik, hogy igaz, hogy nem sikerült, de ezzel is közelebb kerültünk a sikeres akcióhoz.

Zsebi
Veled mi újság?Hogy vagy?Magadról már rég írtál!

Lara
Még a rosszba a jó, hogy Andor nem tapasztal sokat ebből az egészből.Nagyon bízom benne, hogy sikerül szobát kapnotok.De ez azért fura, hogy nem természetes.

Edina
dedina

Edina!
Velem nincs semmi, de a héten volt elég zür körülöttem így örülök,is hogy ma nem történt semmi. Ki van takarítva a lakás minden zuga, holnap jönnek anyósomék és már meg is főztem, mert megyünk vásárolni. Nekem már minden megvan, de nekik még hiányzik ez-az így reméljük holnap sikerül megvenni, bár biztos ezren lesznek mindenhol. Kép

Amúgy iszonyat fáradt vagyok, mármint nem most így konkrétan hogy álmos, hanem a munka terén. Nagyon elegem van elfáradtam és erőt kell venni magamon, mert én csak január elején tudok szabira menni addi minden áldott nap menni kell. Kép Kép Kép

Teljesen egyet értek veletek abban, hogy egy idő után nem a szuri maga fáj, hanem lelkileg az egész. Az első lombiknál elég jól elvoltam a szurikkal a másodiknál már vészesebb volt, de most a harmadiknál igen fogszorítva ment az egész, bár talán már a bör ott érzékenyebb is. A lelkünk mindenképp és tényleg remélem a 2006-os évben mindenkinek sikerül akinek idén nem. Kép

Kép

Borsókás!
Holnap nagyon szorítok érted, aztán jelentkezni a jó hírrel, hogy mikor lesz a punkció! Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi!
Nekem is sikerült elbőgnöm magam a film végére. Pont ezt mondtam a páromnak utánna, hogy megelégednék egy ilyen 1+2 baba leosztással én is 3 lombik után.
De egyenlőre még nagyon az elején tartunk.

Orsi!
NAgyon fotogén a pici leánykátok!!!Kép

Fanni!
Nagyon izgulós vagyok, tehát a továbbiakat (megtermékenyülés, ET, megtapadás) is végig fogom remegni. De végre van miért, kikért izgulnom!!!Kép

Edina!
Remélem, ha mégsem sikerülne az első próbálkozás, én is így fogom tudni látni a helyzetet, mint te. Jó, hogy te már ennyire pozitívan tudsz gondolni a sikertelenségre is.

Holnap dél körül jövök, és hozom az infókat a tüszikéim méretéről. Megbeszéltem tegnap este velük, hogy igyekezzenek nagyon megnőni, és szerintem így is tettek. Ma este már elég rendesen feszít a hasam.

Jó éjt!
Kép

Borsókás

Borsi
borsókás

http://www.lombikbaba.com/index.php?option=com_content&task=view&id=680&Itemid=9

egy érdekes cikk adatokkal és nyilatkozattal Dr. Kaáli Gézától. Kép

Borsókás!
Ne is gondolj most a sikertelenségre, de ha mégis előtérbe kerül, akkor csak úgy lehet túlélni ezeket a dolgokat ahogy Edina is csinálja fel kell állni és menni tovább harcolni kell a babáért. De neked most van a harcod, úgyhogy tessék bízni hinni és sikerülni fog én nagyon szorítok neked!!!!!

Zsebi menetem aludni. Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi Kép
Kitartás! Veled vagyok, nálunk is nagy a hajtás, és január elejéig nincs megállás, de már legalább látszik a vége! Erre gondolj!

Ma reggel megnéztem a Fókusz riportot én is (nincs TV-nkKép) online elérhető az rtlklub honlapjáról.
Szívszorító volt. Azt pl. nem gondoltam volna, hogy a beavatkozások 70%-át itthon a kaali intézet csinálja. Ez meglepett.
Magánvélemény: szerintem jobban tették volna, ha jobban hangsúlyozzák azt, hogy igenis van segítség és nincs ok kétségbeesésre. Nem tetszett, hogy a meddőséget betegségként aposztrofálták, szerintem ez egy állapot.
Nekem túl dramatikus volt a hangvétel. Kár.

Mka
Vendég

Borsókás!

Drukkolok neked ezerrel, hogy minden rendben legyen. Szerintem az egyáltalán nem baj, ha lassan nőnek a tüszők, nekem nagyon gyorsan nőttek, és a 10-ben összesen 1 db petesejt volt. Jobb lett volna, ha inkább szép lassan, de legalább a felében petesejt is van.

Ma reggelre megjött végre, hál'istennek, 11 nap késéssel. Ezzel megúsztam egy orvosnál sorban állást+UH-t. Erre ui. holnap került volna sor, az itthoni dokimnál. Pénteken végül csak felhívtam a Kaálit, és azt mondták, hogy ők ebben a témában nem illetékesek, keressem meg a kezelő orvosomat, s csináltassak vele egy UH-t.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Lányok!Kép
Köszönöm mindenkinek a drukkokat, hasznosították őket a tüszőcskéim. Ma már mindkét oldalon min. 5 db 18-ast látott a dokim. Éjjel 23:30-kor szuri, kedden délelőtt punkció.Kép Magam sem hittem volna, hogy ennek ennyire lehet örülni.
Sz. jövő héten szabin lesz, de bejön megcsinálni a leszívást.

BorsókásKép

Borsi
borsókás

Borsókás,
ügyi vagy Kép

Mka,
én nem éreztem dramatikusnak. Végülis az is elhangzott, hogy 99%-ban gyógyítható Kép Ja és én is megkönnyeztem.

Orsi,
helyesek voltak a gyermekeitek a mieink mellett Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok,

Tegnap nem tudtam befejezni, mert családi vacsira kellett mennünk... Azért mi is felvettük a Fókuszt Kép Kovács doktornő is látszott egy pillanatra Kép Na és igen, Orsi és Lara fagyibabái tündériek voltak Kép

Lara,
Örülök hogy Andor nem szenved legalább a műtétig. Hihetetlen hogy már mekkoraKép 4 hónaposan ülni az normális ? Pénteken egy kolleganőm mesélte, akinek most 8 hónapos a kislánya hogy még nem ül rendesen....vagy félreértettem valamit.... látszik hogy még nem volt időm a szakkönyvekre KépKép
Az ICSI-s arányszámok nekem is meglepetések, de akkor jó, mert mi is lányt szeretnénk másodikra KépKép Előre a csajokért KépKép

Borsókás,
Látod, minden rendben van a petikkel KépKépKépKép Ha kedden leszívás, akkor még csütörtökön v. pénteken be is ültetik, nagyon izgi karácsonyotok lesz KépKépKép Bár nem tudom fogsz-e tudni pihenni a sok ünneplés közöttKép Ezerrel mennek a petirepesztő drukkok +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nóri,
Úgy látszik a sok trauma után hirtelen minden jóra fordult az év végére KépKépKép

Fanni,
Én is úgy tudom, hogy sem a lombik kezelések alatt, sem a terhesség létrejötte után nem rúghatnak ki. Most kezdtem ennek én is jobban utánajárni...

Wish,
Végülis hétfőn megyek interjúra, hogy elmondhassam, én mindent megtettem....Aztán jövőre meglátjuk mi lesz, azt hiszem az első sokkon már túl vagyok.... Január végétől aztán 1000% hogy kiiratom magam.

Zsebikém,
Kitartás, tudod, az új év mindjárt itt van, és az lesz a te éved KépKépKép
Igen, a képet inkább hagyd meg a táblában, ezen a mostanin nem sokat lehet látni....majd januárban remélem végre lesz 3D-s képem Kép

Zsuzsi,
Végre hogy megjött, azért jól bekavart nálad ez a kezelés...nem értem miért mondta a Kaáli hogy ez nem az ő asztaluk ? Hiszen az ő betegük vagy, nem ?

Lazarus,
Üdv itt. Szerintem is a hiszteroszkópiára utalt az orvosod, az a méhtükrözés. csak akkor bennalvásos, ha a laparoszkópiával együtt csinálják, mint Zsebi is írta, és tényleg nem kötelező. Biztos volt valami oka amiért a dokid ajánlotta, de mivel mi nem tudjuk az előzményeket, nem tudom megítélni, miért kellene. A Kaális beszélgetésen úgyis ki fog derülni hogy ők mit javasolnak. A stimulációt pedig a Kaáli csinálja, ha már egyszer bejelentkezel oda...

Csajok, már csak két ajándékom hiányzik és kész vagyok, hurrá!!!!!

Kriszta
23+1

Kép

KépKép
kriszta71

Kriszta,
elvileg korai, de Andor etetőszékben is kajál már, és saját magát húzza és lökdösi, hogy ülhessen. Meg az sem elhanyagolandó, hogy 4 hónaposan akkora, mint egy 8 hónapos. Azóta egyébként nem sikerült neki, eldől mint a krumplis zsák. Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Kriszta71
köszönöm, és a többieknek is. Január végén ugyis kiderül, csak nem szeretnénk abszolut tudatlanul ott lenni.

Stimuláció... a szurit magunknak adjuk be, van ilyen tollszuri, vagy ez változó? stimuláció alatt milyen gyakori az ultrahang, és a kontrollvérvétel?
lazarus

Borsókás! Kép
Szuper! Mondtam én hogy meg fog nőni. Kép
Drukk továbbra is megy!!!! Akkor pont 23-án lesz transzfer. Kép Kép

Kriszta!
Már engem is csak ez vigasztal.Kép

Zsuzsi!
Végülis azt mondom hogy jó hogy megjött, ha már semmiképp nincs baba. Magamnál is úgy vagyok mikor a teszt negatív akkor legalább jöjjön meg és ne bonyolódjon a dolog. Kép

Lazarus!
A gonal az penes, de van amelyik nem, bár szokott változni a csomagolás lehet év elejére már mind ilyen lesz. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Borsókás Kép
szuper!!!!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok lányok!

Még nem jártam ebben a topikban, most is csak kérdezni szeretnék. Jár vki a győri intézetbe közületek?

köszi!

Andi
andi28

Jó reggelt!Kép

KrisztaKép
Szerintem is nagyon izgi lesz a karácsonyunk, de még a szilveszter is. Én imádom a karácsonyt, a két ünnep között mindig beutaztuk az országot, meglátogattuk a legközelebbi rokonokat. Hát ez idén másképp lesz. Ha 23-24-én ET, akkor 26-27-ig pihi otthon. 28-a után hozzánk jön néhány rokon. Tehát a legkritikusabb 3-4 napban ketten leszünk itthon a párommal, a nyugalom bebiztosítva. Ennél jobb körülmények nem kellenek a megtapadáshoz, legalábbis remélem.

ZsuzsiKép
Látod, milyen relatív minden? Megjött, és ezzel megnyugodtál. Most legalább már tudod, hogy minden ok. odabenn, csak összezavart a stimu.

EdinaKép
Lehet abban valami, hogy a végén nem a szurizás maga, hanem lelkileg az egész fáj már. HA nem így lenne, akkor a tüszőrepi szurinak tegnap éjjel is nagyon kellett volna fájnia. Ezzel szemben egyáltalán nem éreztem semmit. TAlán mert tudtam, hogy ez most az utolsó.

Orsi, Zsebi, LAra, FanniKépKépKépKép
Köszönöm a drukkokat nektek is.

Biztos vagyok benne, hogy nélkületek sokkal rosszabbul viselném az eseményeket. Olyan sokat segítetek. Köszönöm!Kép

Borsókás

Borsi
borsókás

Lányok!
Aki "járt" már úgy, mint én, az kérem nyugtasson meg, hogy ez normális:
Tegnap megjött a lombik utáni 2-ik mensesem 11 nap késéssel. Olyan erős a vérzés, mint még soha életemben, ráadásul a kínok kínját éltem át tegnap, olyan volt, mintha késsel döfködnének belül. A sima görcsöknél sokkal erősebb volt a fájdalom, és más jellegű volt. Szerintetek ez normális? Volt már valakinek ilyen?

A Kaáliban azért nem csinálták volna meg az UH-t, mert az, hogy nekem késett, állítólag ez konkrétan nem függ össze a lombik programmal (ezt a csaj mondta telefonon), úgyhogy emiatt kellett volna mennem az itthoni dokimhoz. De hát ezt szerencsére megúsztam.

Kép
zsuzsi73

Szia Zsuzsi,

Én is pontosan ezt éltem át 2 hete. A lombik utáni 2. mensim 42 napra bírt megjönni.
Pont mielőtt megjött volna előtte való nap elmentem egy UH-ra, mert egy kicsit zavart a dolog.
De végülis megnyugtatott a dokim, hogy prolactin túltengésem van és attól késik.
No, persze másnapra meg is jött, és úgy mint neked, olyan nagyon-nagyon-nagyon.
Össze kell, hogy függjön a késés a lombikkal, mert ugye nem kevés hormont nyomatnak belénk.

Úgyhogy, szintén zenész!
Túl leszel rajta Te is.

Hali
Viki

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Köszi viki, hogy írtál azonnal.
Megnyugodtam, hogy ez normális. Tegnap, amikor olyan nagyokat szúrt, megijedtem, hogy valami nagy baj van. Ezek szerint ezt sajnos többen is átéljük.

Kép
zsuzsi73

Halló Drágáim,
Szerda óta nem is olvasok! Rossz ronda Judit!

Mniki,
Átdobnád azt a cikket Kapdebo profról!

Borsókás,
Szuper, végre valakiért lehet izgulni, kérlek, hogy próbálj pihenni, hidd el fontos a stimunak ez a része is és minden más várhat!

Zsuzsi,
Megértelek, nekem most 7napos csúszással jött meg a 2.mensi bár nem volt kifejezetten fájdalmas és bőséges, sőt inkább nevezhetném egy nagy nullának, mivel egyben ledobtam a nyálkahártyát és ezzel be is fejeztem!
Jó tanács: tessék háton feküdni és mélyeket lélegezni, majd amikor egy kicsit lenyugodtál akkor mélyen beszívod a levegőt és megpróbálod behúzni a popilukadat, nem a popódat feszíted, csak a lukat -bocs de másképp nem tudom leírni, szakszerűen meg nem akarom-, és szépen lassan a hasadba fújod a levegőt, amikor kifújtad akkor még mindig be van húzva a lukacska és szépen utána ellazítod a lukacskát, ezt többször csinálod akkor észrevehetően lenyugszik a tested és az ismeretlen izmok is elkezdenek működni, nem beszélve, hogy tutira stresszmentesít! Nekem már megy a metrón utazva is, legjobb eleinte fekve, mert nem könnyű feladat!Mindenkinek ajánlom, és nem feladni az elején, mert elsőre úgy sem sikerül, kb.5-10percig csinálod!

Húzzatok bele lányok!

Latimi,
Megkaptátok a papírt? Hanyadikok vagytok? Te olvastad a Gólyamesék könyvet? Van privát e-mailed? Fogok ám kérdezni! Nem fantáziálni!
Megvettük a gyerekszobába a sötétítő függönyt, de még nem tettük fel, januárban-februárban festés! El kell kezdeni, mert utána nem lesz idő, mert mindjárt itt lesznek a gyerekek! Nem vagyok terhes! Csak így döntöttem!

Életem első halászléjét főzöm karácsonyra, valami jótanács, azon kívül, hogy vegyem meg készen? Tutira meg tudom csinálni, csak tájékozódni szeretnék!

Tegnap felgyújtottuk az adventi koszorút, Senki ne hagyja őrizetlenül!

Zuszsi,
cickafarktea, ezerrel!

Zsebi,
A gyógyteákat nem nagyon szabad ízesíteni, tudom ezt már írták! Én nagyon szeretem őket, bár elég trutymó ízük van, de ha nyugodt körülményeket teremtesz akkor az egész procedúra élvezetes 10 perccé alakul, sőt már várni fogod, hogy ihasd!

Puszi Farkasok J

Kép
farkasok

Judit,

Ilyen gyakorlatokról hol lehet hallani? Hát kipróbálom, kíváncsi vagyoki nagyon. Veszek ma cickafarkteát is, biztos nagyon gáz az ize.
Köszi Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Judit Kép
Tessék gyakrabban írni, hogy többet nevethessek Kép

Timi 199. a sorban (na most lebuktál, hogy nem olvastál vissza!)

A leírásodat remélem hamarosan kipróbálhatom, szerdán lesz 4 hete a traumámnak... mármint annak műszeres lezárásának...
Amúgy már rosszalkodtunk, s miután nem fájt semmi, sokat fogjuk ismételni Kép

Ezek szerint hoztatok egy döntést Krisztiánnal... hacsak nem értettem félre valamit! Miután részleteket nem írtál, nem is kérdezek, csak csendben örülök neki! Fejsimi és ölelés!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok megint Kép

Megnéztem én ezt a lombiktörvényt, mert senki sem osztotta meg velem az infoit Kép
Hmmmm, hááááát, ez egy jó kis nesze semmi, fogd meg jól.
Igen, nem rúghatnak ki, de csak "rendes felmondással" nem! Amúgy, pl. csoportos létszámleépítéssel, ahogy ez menni szokott a multikál pl., úgy bizony kitehetik a szűrödet.
Aztán megillet a munkaidő kedvezmény is. Igen ám, de az illetkmentes.
Tehát: elmehetsz kezelésre, de a távolléted nem fizetik ki, bejelentheted, hogy részt veszel a lombik programban, de attól még simán ki is rúghatnak.
Már a törvényben is az van, hogy másképp is intézheted a dolgot, hogy kiveszel szabit, vagy betegszabit, tehát nem KELL bejelentened.

Az a véleményem, hogy akit fenyeget a kirúgás veszélye, annak nem kellene bejelentenie... csak ha már babát vár... mert akkor már tényleg védve van... de szerintem addig bármi megtörténhet...
Ez van!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Mi is láttuk a Fókuszt és igen is kikérem gyermekeink nevében, mert ők is benne voltak a TV-ben, hát vérig vagyunk sértve, hogy Lara, Icsilya bébik mellett mi nem kerültünk említésre( hihihi).Doki néninket láttunk és integettünk! Kaáli bácsit ezúton is csókoltatom és bízunk a módszereiben.

Latimi,
Most alaposan visszaolvastam és megtaláltam a 199-et! Hurrá! Számoljuk le Snorit, és máris a 198-as helyet pécéztétek ki magatoknak! Bocsáss meg, hogy ily figyelmetlen voltam!

Fanni néni,
Még puhító fázisban vagyunk illetve Krisztián bácsi, nem erőltetem a dolgot, csak néha célzok rá, ha akar róla beszélni azt fogjuk tenni, de én nem fogom most ezt kezdeményezni, csak tudnia kell, hogy én mit szeretnék, én meg tiszteletben tartom, hogy ő még nem jutott el idáig. Jobb szeretem a biztonságot, amúgy meg jellemző rá, hogy gyakran sokat tököl dolgokon, utána meg amikor rájön, hogy elindíthatott volna egy másik folyamatot mint B verziót, mentsvárnak akkor már késő, vagy sokat kell arra is várni. Én most azon az állásponton vagyok, hogy egyszerre több vasat kell a tűzben tartani és amelyik hamarabb célba ér az fogja megoldani az adott problémát. Kompromisszumot kell kötni, különben egy helyben topogunk mint a szarógalamb.

Puszillak J

Kép
farkasok

Halihó!
Megjöttem, minden rendben volt az úton. Nagyon izgultam, de az én kiscsajom már most egy szuper gyerek, semmi "rosszat" nem csinált. De azért többet nem repülök, majd csak ha már őt is viszem a karomon...
Már egyre gyakrabban érzem őt, most is például, nagyon cuki.

Jövögetek, ahogy tudok, mindenkire figyelek, hogy mi újság! (Kriszta, köszi!)

reno
21+3
renoka

Farkasok Judit!

Nem vagy figyelmetlen.
Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy így örültök velem/ velünk.
A határozatot még nem kaptuk meg, de a többi papír rendben van, így beadhattuk a jelentkezési lapot a gólyahírhez.
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen sorszámot kapunk márciusban, hiszen a mostani nem végleges.
Kérdezték azt is, hogy félvér roma babát is elfogadnánk-e. Hát nem tudom.
email címem: latimi@invitel.hu
Nyugodtan kérdezz bármit.
Jól tetted, hogy megvetted a függönyt. Nekünk is van már rengeteg mesekönyvünk. Egy hónapja is vettünk egyet.
Gyűjtöm a danoniról a betűket, van már kettő előkénk. Van egy felfújható halcskánk. A többi most nem jut az eszembe.

Most elég kiegyensúlyozottnak érzem magam, nem fantáziálok, legalábbis igyekszem.
A függyönyt meg nyugodtan rakjátok fel.

Fanni!
Még csak most tudok visszaolvasni, mert itt volt látogatóban anyóspajtás.
El kellett neki magyaráznom 1-2 dolgot. (Visszafogott voltam, számoltam ám 20-ig)

Timi
latimi

Judit : csak így tudom küldeni a cikket, de gondolom a többiek is szívesen olvassák :

Műtétek egy centiméteres vágással
A beavatkozás aránylag hosszúnak mondható

Hozzászokni ahhoz, hogy két dimenzióban látjuk a műtéti területet – a szakemberek szerint ez az egyik legnagyobb kihívás a mai korszerű endoszkópos eljárások elsajátításában. Munkatársunk végigasszisztált egy ilyen beavatkozást: a sebész néhány egy centiméteres átmérőjű lyukon keresztül több cisztát és myomát emelt ki egy asszonyból. A nőgyógyászatban az utóbbi években már teljesen általánossá vált az endoszkópia alkalmazása.

Endoszkópos műtét. Minden harmadik 35 év feletti nőnek van jóindulatú daganata fotó: Hegedűs Márta
A harmincöt év körüli asszony petefészkéből a második cisztát, méhéből pedig a sokadik myomát veszik ki. Ez utóbbi az egyik leggyakrabban előforduló nőgyógyászati jellegű jóindulatú daganat, nemzetközi adatok szerint a 35 éven felüli nők harmadának van myomája. Legtöbbjüknek ez semmilyen problémát nem okoz, ám az esetek egy részében vérzési zavar és terméketlenség is lehet a velejárója.
A műtőasztalon fekvő asszony pedig gyermeket szeretne. "Erre van is esélye a beavatkozás után, csak a gyógyulást követően minél előbb teherbe kell esnie, mivel a myomák és a ciszták újranőnek" – jegyzi meg Kabdebó Ottó szülész-nőgyógyász, miközben az egy centiméter átmérőjű lyukon keresztül a beteg hasába vezetett eszközzel eltávolít egy rendellenes elváltozást a méhfalról. Gyors eszközcsere a résen keresztül; majd feldarabolják a több centiméter átmérőjű kinyesett myomát, s a lyukon át kiveszik. A beavatkozás aránylag hosszúnak mondható, csaknem egy óráig tart. Az asszony mégis várhatóan két nap múlva elhagyhatja a kórházat. "Az endoszkópos műtétek jóval kevésbé megterhelők a betegek számára, mivel elkerüljük a hasfal felvágását. Emellett költséghatékonyak is, mivel töredékére csökkentik a kórházi tartózkodás időtartamát" – magyarázza Kabdebó doktor, aki a nemrég divatba jött szokással ellentétben nem külföldre jár ügyelni vagy helyettesíteni, hanem Németországból jön Magyarországra, a fővárosi Nyírő Gyula Kórházba havonta egyszer egy hétre műteni. Az orvos ugyanis 1998 óta a nőgyógyászati endoszkópos beavatkozásokra specializálódott müncheni Krüsmannklinik vezető főorvosa. Régen a problémás myomák miatt az asszonyok teljes méhét el kellett távolítaniuk az orvosoknak. A mai korszerű endoszkópia elterjedése óta azonban a betegek többségének megmenthető a méhe, s így képesek később szülni is.
Az endoszkópos, más néven laparoszkópos eljárás lényege, hogy a páciens köldökén keresztül egy kis kamerát vezetnek a hasüregbe. Ennek segítségével a sebész egy képernyőre kivetítve pontosan látja a műtéti területet anélkül, hogy fel kellene metszenie a beteget. A laparoszkópiához még három egy centiméter átmérőjű lyukat ejtenek a bikinivonal magasságában. Ezen keresztül vezetik be a műtéthez szükséges kissé "hosszabbított nyelű" eszközöket. A specialista szerint a legnagyobb nehézséget talán annak megszokása okozza, hogy nem három, hanem két dimenzióban, vagyis a képernyőn látja a sebész a műtéti területet. Ezen kívül a laparoszkópos műtét gyakorlatilag ugyanúgy folyik, mint a hagyományos, csak a sebész a lyukakon bevezetett eszközökkel dolgozik.

mniki

sziasztok,
én most regisztráltam magam. 12.-én volt a beültetésem, nagyon izgulok. már minden érzésemet megmagyarázom magamnak. van valakinek valami ötlete, ami megkönnyíti ezt a rettenetesen hosszú 2 hetet?
anesz

Judit Kép
Ez ám általános férfi tulajdonság, nálunk ez mindig, mindennel így van, s tudom, hogy nem csak nálunk!
Mi nők olyan fantasztikusak vagyunk, hogy nemcsak holnap reggelig látunk előre Kép
Drukkolok az "A" verzióért , de "B" tervre is mindig szükség van! Hajrá Farkaskák!

Timikém Kép
Ez nagyon aranyos volt!
Én Juditnak írtam, hogy nem olvasott vissza, mert nem tudta, hányadikok vagytok az öribabasorban! Szóval most Te is lebuktattad magad Kép Kép Kép

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Anesz Kép
Üdv.
Nincs, csak a körömrágás és a stresszelfojtás...
A tünet bemagyarázás az itt mindenkinek nagyon megy, szóval ez teljesen normális. Ráadásul szerintem már közülünk senki sem meri semmire mondani, hogy tuti tünet...
Azért szívesen látunk és hallgatunk Kép
Amúgy a Kaáliban 12. naptól lehet menni vérvételre!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni,
köszi, akkor marad a körömrágás...
nagyon fura érzéseim vannak, a legrosszabb az éjszakai kombinálás, azt nem szeretem Kép
a 12.nap pont dec.24.-e, szép kariaji lenne Kép
anesz

Kismamának éjszaka tessék aludni!
(Nekem sem ment...)
Igen, de ha mégsem sikerült, akkor meg pocsék...
Azt hiszem, én mégis csak utána mennék...
Sok sikert és kitartást!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Niki! Éljen Kabdebo!!!!

Anesz, jó DVD filmek, barátok látogatása. Ilyesmi..., szép Karácsonyotok lesz, remélem!

Timi! Úgy szorítok, hogy minél kisebb legyen az a sorszám márciusban, a tejeskávé babával kapcsolatban egyenlőre én is azt mondanám, hogy nem tudom...

reno
renoka

Fanni!
Bocs, hogy félre értettem. Jól lebuktam én is.

Timi
latimi

köszi a biztatást Kép
én is nagyon remélem hogy szimpatikus vagyok a srácoknak.
anesz
anesz

Renoka!
Ez a megnevezés csúcs. Jót kacagtam rajta.
Tavasszal is megyünk majd a gólyahíres talira, ott még gyűjtök egy kis pozitív energiát.

Most hétvégén teszteltem az anyóst. Mondtam a páromnak, ne igyunk előre a .... ( A párom nagyon optimista. Azt hitte, mindenki pozitívan reagál a mi elképzelésünkre.)
Hálistennek nagyon jó emberismerő vagyok.

Elmeséltük, milyen volt tanfolyam.
Ott már kiakadt, hogy elmondjuk a picurkának, hogy nem mi vagyunk a biológiai szülei.
Ezen már fennakadtak a szemei. Pedig megszívja dolgot, mert már a szomszédok is tudják, hogy hogyan fog ide kerülni a mi babánk.
Az anyós nem igazán szeretné, ha az ő lakhelyén mi bárkinek is ezt elmondanánk. Szerinte ez fölösleges. Fél attól, hogy csámcsognának a dolgon. Ha őt ez zavarja, akkor nem látogatjuk meg. Ennyi.
Aztán elmagyaráztam neki a gyerek és a szülők közti bizalmat.
Bocs, hogy mindezt rádzúdítottam.

Sztori van még bőven.

Timi
latimi

Sziasztok!

Az előbb írtam, és minden elszállt. Úgyhogy elölről, kisebb részletekben... Kép

Judit, ha nem tűnök tolakodónak, akkor nekem is van ám e-mailem, mi is mindent komolyan gondolunk... Kép

Timi, én megmondtam, hogy nem lesztek 200-ok, ugyanígy megtippelem, hogy máricusban olyan 160-170.körül lesztek majd. A félvér baba nehéz téma több ok miatt is - én nem tudtam vele mit kezdeni. Láttam képet ilyen kislányról, az égiek meg nem mondták volna, mi van, csak szimplán gyönyörű volt a kiscsaj, a neveltetéséről meg ne is beszéljünk. Aztán, ha jól tudom, odaátról Kelimoni pont utánunk állt be a sorba, aztán már babázik. Vagy nézzük Napsugaracska Noriszát... szóval nemtom. Tény, így szinte azonnal van baba. Mérlegelni kell, a fene se tudja.
A másik, amit akartam mondani, hogy az a valaki, aki kívülről, a helyzetet át sem gondolva, nem magát beleélve pofázik bele ebbe az örökbefogadás dologba, az többnyire hülyeséget beszél. Saját tapasztalat nálam is. Tökmindegy, hogy barát vagy családtag. Ez az egész szitu annyira kemény feladvány az élettől, hogy jól megoldani mindenképpen magasabb intelligencia és sok-sok gondolkozás, lelki felkészülés függvénye. Egy átlagos, kívülálló, nem érintett embernek itt lövése sincsen.

folyt.köv.
s_norka

Voltunk ma 4D-n. Kép

De hogy Bence vagy Bogi, még mindig nem tudjuk. Kis karakán baba, ez szépen megint aludt, maga elé emelt kis praclikkal. Aztán hiába pisiltem, köhögtem, ütögettük az ultrahangos fejet a hasamon, az istennek nem akart magához térni. Végül felébredt, pózolt egy kicsit (van egy ilyen kép is), aztán mit csinált? Befordult szépen háttal, aztán sziasztok. A doki is nevette, hogy na, itt ő diktál. De egyébként készültek elég jó felvételek, ahhoz képest, hogy csak 15.hét közepén vagyok. Már jó nagy, fejétől popójáig kereken 9 centis, elvileg betöltött 15 hetesnek felel meg. Babocska valahogy mindig megelőzi a korát. A kis arca is egész formás egyik közelebbi felvételen, kis krumpliorra van, mint a páromnak. Persze, tudjuk, hogy ez még sokat fog alakulni. :o

Norka (14+4)

KépKép
s_norka

Norka!Kép
Legyen Bence, vagy Bogi; gyönyörű. Már most nagyon szép, formás baba. Hihetetlen, hogy még csak 15 hetes! Olyan nagy már. Gratulálok hozzá!!

Lányok!Kép
Most kezd nálam a hangulat a tetőfokára hágni. Kezdek beaggódni a holnapi punkció miatt. Remélem minden rendben lesz, és sok szép, nagy petikét sikerül leszívni.
Azon rágódom, hogy meddig szedjem az aspirint? Holnap hagyjam már abba, vagy szedjem még a transzferig? Nem tudom eldönteni!!Kép
Aki szedte már segítsen!!!

Borsókás

Borsi
borsókás

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?