Új privát üzeneted érkezett!

Syg,
Még nem olvastam végig. csak az első felindulásom...!!!
"ne a gyerek "mondja meg" a szüleinek, hogyan és mivel akar elaludni"
MI???
Tehát akkor közöljem Danival, hogy ő nem aludhat az ő imádott macijával és a 6 hónapos korától tőle elválaszthatatlan "szuszijával" és egyébként nem is olvashat az állatkáinak mesét! MAJD ÉN MEGMONDOM, MIVEL, HOGY KELL ELALUDNI, nem az számit őt mi nyugtatja meg!??????????????

Hát ezt a könyvet be kellene tiltani!!!

És még most olvasom tovább...

KépKép
KépKép
nana09

nana
én sem olvastam el csak nagyvonalakban
a végén sirás idők hát az borzalom nálunk este ha ilyen 5-6 percig hagynám üvölteni adrit szerintem hülyére bőgné magát és tuti hogy vissza sem aludna
én kihozom vagy már elve ki is jön és sutyorgunk ( őszerinte pusorgunk Kép ) és mondom neki hogy este van csukja le piciszemét és aludjon mindenki alzsik stb..... és pár perc mulva vissza alszik
hát kikerekedet a szemem mikor beleolvastam hát nem tudom nekem nem lene szívem ehez
lehet hogy használ de mi lesz a gyerek lelki világával sirok sirok nem számithatok senkire senki nem szert ... érzésk keltkeznek bene szerintem és mivan akkor ha rosszat álmodik és azért sir és azért sir hogy menjek be mert fél akkor mi van hagyom hogy hadbirkozzon meg vel ???!! ez baromság bár már én is szerteném hogy adri végigaludja az éjszakát de soha nem fogadnám meg ezket a tanácsokat

Kép

Kép

Kép
roz23

PONTOSAN ROZ!!!!

Az elöbb már megijedtem hogy kicsit elvetettem a sulykot. (igy mondják,írják ezt? Kép)

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Sbea: az úszással kapcsolatosan lenne még kérdésem. Mennyibe kerül? Mi a menete, hogy mehessünk? Azt tudom, hogy az orvostól igazolást kell kérni. Kell még valami?

Volt a dokibácsi. Azt mondta, hogy az Armibaby egészséges mint a makk! Csak a pocifájás meg a tápi miatti allergiácska okozta a problémát. Meg persze frontérzékeny a drágaságom. Ezt azt hiszem tőlem örökölte. Remélem mást nem fog.

Anyucikák!
Mi a véleményetek az alábbiról:
a Mandróka hason szeret a legjobban aludni. Ha oldalt, vagy hanyatt fektetem az átkaroló reflex miatt mindig felébred. Hason viszont képes órákat alukálni. Viszont észre vettem, hogy felébred hason is - kinyitja a szemét, nyöszörög /Anya meg egyből szalad, készíti a flumót/, mire visszaérek elalszik. Ez már többször is előfordult. Először nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, de volt rá példa, hogy éppenhogycsak belefért a nap 24 órájába sz 5 evés - úgy, hogy felébresztettem, egyébként 4*evett volna. Bepánikoltam tőle. Szerintetek előfordulhat, hogy a hason fekvés miatt "beájul" a gyerek? Vagy ez is csak egy túlaggódás?

Ezt a fajta gerincbetegséget már születés után tudnák - a mai technológiai fejlettség végett - diagnosztizálni. Egyébként, ha jól tudom az oviba kezdik szűrni. Azután az isibe is. A baj csak az, hogy nagyívbe kakilnak rá - legalábbis ez a tapasztalat.

A gyermekem cipelése bizony nagy "terhet" jelent. A közel 5 kg-os babykém igényli az anyacukát egész nap, amikor lefekszem, bizony nem nagyon tudok aludni a fájdalomtól, de tudjátok mit MEGÉRI! Már a terhességnél is voltak problémák, csak sajna kezelést nem lehetett alkalmazni, csak egy speciális krémet, meg mindennapi tornát. "hála" a poci nem volt nagy (csak a bébi benne), nem híztam sokat, így csökkenthető volt a gerincem állapotának romlása. Igazándiból most érzem azokat a fájdalmakat a hátamon, derekamon, ami a terhesség miatti súly okozott. Jelenleg az a koncepció, hogy a héten letellik a 6 hét, jövő héttől kezdhetem a kezelést, illetve merevítőt kapok az ortopédustól. El vagyok egy kicsit kenődve emiatt, hogy ilyet kell hordanom, bár azt mondta a kezelőorvosom, hogy olyat keresnek,amit a sportolók kapnak, ez hajlékony, sok a lágy és gumis rész, és nem is ormótlan. kb. 200eFt, melyből csak 5-10%-ot kell fizetnem.

Mino: milyen pumpát kapsz? Valami baj van talán?

Szerintetek lehet egy 8-9 hónapos babát külföldre vinni? Várom én is az utazási ajánlatokat.

Pusza mindenkinek
hamarné_anikó

Sziasztok!
Látom, Aludj jól felborzolja a kedélyeket! Nyugi csajok!Kép

Anikó, sztem inkább a tápi miatt alszik ilyen jó nagyokat Armand, hiszen azt lassabban emészti meg, nem éhezik meg olyan gyorsan, de nem ájul be a hasonfekvéstől. Hannácska is csak hason alszik,szinte az első naptól,na jó,lehet,h a 6.tól.És kutya baja. Régen a hasonfekvést jaasolták, ma a hanyattfektetést, de semmi baj,ha Armandnak így jó. A dokid nem kérdezted, h baj-e, h ennyiszer eszik?
Sztem lehet külföldre vinni egy 8-9hónapost, mi is visszük márciusban-igaz majdnem 10 lesz, de sztem ez lényegtelen-Ausztriába!

Tényleg-tényleg, mondjátok el, hogy kell útlevelet csináltatni Neki légyszi!

Roz, nagyon ügyi Áki, főleg,h le is csüccsen!Kép

Mino, Bálcsi annyira édes a 4kézláb állok című képen,mint akit mindjrt előreránt a buksijaKép, nagyon megy Neki a hengergőzés úgy látomKép!

Lina?

Kép
seriff

Jó reggelt!
Drága csillagom most aludt el.Egész éjjel nem aludt.Óránkéntébredt köhögni.Én már tényleg nem értem, hogy miért köhög megint.A multkor elkezdte, aztán szedtük a gyógyszert amit dr.nő írt, aztán elmúlt, most meg megint.De nem beteg.Nem lázas, nem folyik az orra,Jókedvű,jóétvágyú.Makacs,szárazköhögése van.Már arra is gondoltam,hogy száraz lenne a levegő a szobájában?Pedig párologtató is van benn,és minden nap töltöm vízzel.Vagy tegyek bele egy kis Kamillát?Mi a véleményetek?Na mindegy, ma úgyis jön dr.néni,aztán megnézi.

Anikó örülök, hogy a picurkáddal minden rendben.Az úszáshoz kell egy orvosi igazolás, hogy a babónak nincs betegsége, és hogy az orvos nem ellenjavallja.1500 ft./alkalom.Más feltétel nincs.Fölhívod, és kérsz időpontot.Ha kell a telcsiszám,akkor én megtudom adni.
Nekem azt mondta a dr.nénink, hogy éjszaka ne ébresszem fel a gyerkőcöt enni.Ha ő éhes lesz, akkor felébred, és hogy lassan be fog neki állni, egy alvási ritmus.És így is lett.Lilla felkel éjjel 1 és hajnal 4- fél 5 körül enni,aztán meg aludt.(kivétel:pocifájás.)Aztán már csak egyszer kelt,utánna pedig végigaludta az éjszakát.Kb. 3 hónapos kora óta átalussza.De azért persze nálunk is előfordul, hogy 1-1 éjjel,rosszul alszik.Lásd: most. Kép

KépKép
KépKép
sbea

Jaj Syg. ha majd lesz időd,tudnál nekem nézni,erre a száraz köhögésre v.mi bogyeszt?Előre is köszi!!!

KépKép
KépKép
sbea

Lina???????????
csak ezért jöttem most, azt hittem, hogy........ Kép
birolili

Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóó reggelt Csajok!KépKépKép

Mi is megérkeztünk, csakhogy előbb olvasnom kell!
Aztán írok Kép

KépKép
mino

nagyon köszi Orsi!
Megsirattál! Kép
birolili

Jó reggelt!

Mino,
nagyon ügyi Bálint! Ne foglalkozz vele, h most kicsit pihizik és nem akar forogni, majd újrakezdi.
Mindig akartam írni, h a dm matricákat elfelejtettem elvinni a talira, van 3, ha kell még.

Roz,
Ákos is ügyesedik, lassan tényleg 3 után szaladhatszKép

Nana, Roz,
Kép Ezért tettem be, tudtam, h ez lesz a reakció erre az alvástanításra. Csak azt nem értem, h olyan sokan végigcsinálják. Miért?!?!?!Lehet, h az ő gyerkőceiknek nincs is komoly problémája az alvással és így könnyebben megy, nem sírnak annyira. Bár az, h ÉN válasszam ki azt, h KI vigyázzon rá éjjel és ne ő....na szép. Nem vagyok én Napóleon.

Anikó,
sztem sem gond a hasonfekvés, Leona is éjjel-nappal hason alszik.
Evés meg sztem nem gond, ha hízik rendesen. A tápit állítólag 4,5 óra alatt emésztik meg.
Gerinctámasz meg nem lesz vészes, ruha alatt tudod hordani, más észre sem veszi. Csak ne használd állandóan, mert akkor gyengülnek a hát- és hasizmok.
Nővérem 3 hónaposan vitte külföldre a lányát.

Bea,
mindig köhög v csak éjjel? Ha fekszik v függőlegesben is?

Kép
sygnum

Bryonia: száraz köhögés, mozgásra jelentkezik, szűnni nem akaró k.

Drosera: főleg éjjel jelentkező száraz, ugató k.

Pulsatilla:éjjel száraz, nappal hurutos k. Orrváladék sárga.

Spongia: száraz, ugató, sípoló k., főleg éjjel, éjfél körül.

Kép
sygnum

sziazstok Kép

bea
szegény lilácska de rossz lehet ez a köhögés Kép remljük syg tud valmi okosággot Kép

aniko
hasonalvás hm...
nálunk nikinek kötelező volt hason aludni igy irták ki pesten de ott rá is szoktatták az idő alatt míg ot voltunk igy nálunk nagyon szerette és sokkal erősebbis volt mert ugy a hasonalvás arra készteti hogyha nemkényelmes neki emlegesse fejét majd később ha megerősődik forduljon is szerintem semmi gáz hasonalvással ha ő ugy szerti akkor miért ne Kép
sajnálom gerinc problémád nekem apukámilyen miel szobafestő ezért porcorongszérve lett sok létrázástól és egy évben egyszer ugy beszokott csipődni hogy csak négykézláb tud menni az ő szenvedéseiből látom hogy ez nagyon fájhat és te még meg sem tehet ed hogy "leesel " a lábadról mert babuciról gondoskodni kell nagyon ügyes vagy hogy igy tudod csinálni Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Jó reggelt

Sbea

Most Bence is köhögős, neki Sinecod cseppet adok. Néha kinyitom pár percre az ablakot, a friss levegőtől is megnyugszik a hörgője. Most hallottam, hogy a betegeknek is pont jó a hideg levegő, csak ne kapkodja be az ember, de ez babákkal nehéz. Sűrűn párologtatok eukaliptusz illóolajat, de ez homeóssal egyszerre nem mehet, Sygtől tudom.

Roz

Ákos nagyon ügyes.

Olyan aranyosak a babák, és megható a fejlődésük. Egészen elérzékenyültem.

Linácska

Amikor kiderült, hogy csaszi lesz nekem, nagyon féltem és könyörögtem az altatásért. Mondta a doki, hogy ezt majd az aneszteziológus eldönti, de az lett. Féltem is, meg hideg is volt a műtőben, lábam remegett, mint a kocsonya, nem is tudták volna beadni a szurit. Úgy tudom, hogy a babának jobb a gerincbe érzéstelenítés, nem alszik el. Nekem van egy nagyon pici gerincferdülésem és nagyon félek attól, hogy rosszul adják be, aztán lebénulok. Akkor még nem is tudtam, hogy cső lesz a torkomban. Ez műtét után azért rossz, mert fáj a seb, és a torok tele van slejmmel, amit fájdalmas felkrákogni. Amúgy nem vagyunk egyformák. Van, akinek fáj az epidurális, van, akinek nem. Aztán volt egy csaj a szobában, aki meg erős volt, stramf csaj, nem okozott neki gondot a slejm. Azt mondta, hogy inkább egyszerre egy nagyot krákogott. Nem túl gusztusos téma.

Syg

Én nem szeretek ilyen könyveket olvasni, mert bezavar. Jobb inkább ösztönösen csinálni ezeket a dolgokat. Minden gyerek más. Hallottam már, hogy atyaég 7 éves gyerek nem alszik el egyedül. És akkor mi van? Bencének csak annyi kell, hogy odabújjak, 5 perc alatt elalszik.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok, hogy így érdeklődtök, de még mindig semmi, de ma van telihold!!!!Kép
Baba még mindig nagyon aktív, tegnap kérdeztem erről a doktorbácsit, azt mondta, hogy végül is nem gond, a nagyobb babát jobban érzi az ember...csak ugye én úgy tudtam, hogy Lili nem nagy baba.
Most az a legújabb, hogy a térdem felett a két belső combom az nagyon fáj, mintha iszonyatos izomlázam lenne. Csak azért fura, mert ennek a helynek semmi logikus összefüggését nem látom a terhességgel-szüléssel, vagy csak én vagyok tudatlanKép

Seriff,
útlevélügyben: Be kell menni Hanna babával az okmányirodába, és csinálnak neki útlevelet. Nem tudom, most mekkora az átfutási idő, nekem a névváltozás miatti 1 héten belül megvolt, igaz Pesten. Amit itt csinálnak, azt viszont előbb küldik Pestre, és onnan vissza. Jól tudom, hogy össze vagytok házasodva, akkor elég az egyik szülőnek ott lennie, ha nem lennétek, vagy el vannak válva a szülők, akkor mind a kettőnek alá kell írni a papírokat (ne lehessen külföldre csempészni a babátKép)

Lina
39+4

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

nálunk is ugy alszik el niki hogy oda kell bujni és ez suerintem olyan jó hogy velem akar elaludni 15 év mulva már nem velm akar elalduni ki kell hazsnálni még ezt kis időt Kép Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Még egy kérdés:

Holap valamelyikőtök, vagy férjek, vagy valaki nem megy Pestre?
Szlávának fel kellene juttatnia néhány tervet, és a mi ismerősünk aki elvileg minden nap jár, pont holnap nem megy. Annyira nem szeretném, ha megint elmenneKép
November 25 óra szabin van (mert ki kellett venni), ami úgy néz ki, hogy hajnal 2-3-ig dolgozik, direkt kib*szik vele a főnöknője, pedig már nyáron megbeszélték, hogy decemberben ő már csak a babára szeretne koncentrálni. Még azt is mondta neki, hogy persze nekem ez így nagyon kényelmes, hogy minden nap elvisz vizsgálatra, és miért nem megyek busszal..., meg hogy most nekem kellene őt támogatnom, hogy minél többet tudjon dolgozni, mert az a fontos.
Szóval valami jó állásajánlat is jöhetKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,
frankó főnökKép És ráadásul nő létére ilyen...
Azt akartam még írni, h innentől úgyis Lilié az irányítás, nem a tiéd. Szüléskor is meg utána isKép
Én nem kérnék altatást, ha nem muszáj.
Leona is mozgott sokat, még a születése előtti napon is. A szülést meg nem éreztem "előre", előző nap még semmit nem éreztem, másnap meg...
Szóval nem bizti, h kivárja a Karácsonyt. Én pont az előző nap is voltam nst-n és ott se volt semmi különös.
Lehet,sőt biztos, h egy ideg nyomódik és ezért érzed a térdeid fölött azt az érzést. Ez összefügghet a terhességgel. El fog múlni.

Mino,
nővérem elkunyizta a matricákat, bocsKép

Cukker,
én olvasok, de szelektálok. Ezt a módszert biztosan nem próbálnám ki. Nekem sem lenne bajom, ha 5-6 évesen oda kellene hozzá feküdni, h elaludjon, de azért onnantól kb., h suliba jár már érettnek kellene lennie az egyedül elalváshoz. Szerintem. De akkor már sokmindent meg lehet beszélni velük és nem ilyen áron kell megtanítani aludni.

Kép
sygnum

Jó reggelt,

hason alvás: mindkét gyerek hason alszik, szerintem azért alszanakjobban így, mert a pocijukat masszírozza az ágy, jobban jönnek a szelek Kép

Aludj jól gyermekem: ez inkább idomítás... Egy éjszaka próbáltuk ki, de annyira behergelte magát az 1!!! perc után, hogy majdnem hányt. Mino, persze azért kölcsönadom, olvasd el...

Kamilla szeme egészen szépen javul, már alig piros, és nem is duzzadt Kép Kép

Cukker:
nem, szerencsére nem APEH-os vagyok...

Seriff,
útlevél: tavaly Kamillának 1,5 hét alatt megvolt, előrevettek, bár asszem fényképet kellett venni. Most nem tudom, nem ott fényképezik-e le őket.

Lina,
szurkolok! A férjednek nézek állást, ha van valami írok!

Puszi

Kép

Kép
kobudo

Seriff (Orsi Kép)

Az útlevél csak azért lehet macerásabb, ha épp sokan akarnak csináltatni és akkor egyszerűen időpontot nem lehet kapni.
Bár ez valószinűleg csak olyan "csúcsidőszakokra" érvényes mint nyár. Mi júniusban akartuk megcsináltatni Daninak. A férjem 2szer vagy 3szor is odament de kb. mindig 3 szor annyian álltak sorban mint ahány időpont volt. Veszekedés, kiabálás...
Szóval mi a végén szóltunk egy ismerősnek, ő "háturól" bevitt minket, így gyorsan megvolt.

Képet nem kell vinned, ott fogják lefényképezni, 2 évig érvényes útlevelet fog kapni és kb. 1 hét alatt megjön.

majd jövök még...

KépKép
KépKép
nana09

Seriff!

Én már a második képnél bőgtem...Kép
Csak gyorsan annyit szeretnék hozzáfüzni, hogy képzeljétek az én(mi) 12 hetes maszatkánkról készült képen "imádkozik". Egyértelmüen látszik, csak sajnos a férjem még nem szkenelte be.

Ma töltöttem be a 15. hetet!!! Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Mino!

Bálcsi -a te kis Életkéd- (ez nagyon szép szerintem) csuda ügyes azon a hengeren.Kép Nekünk is pont ugyanilyen volt, de sajnos Dani nem szerette.

KépKép
KépKép
nana09

Nana,
de jóóó! Már 15 hetes. Én akkor éreztem először mozogniKép

Anikó,
biztos, h Scheuermannod van? Már azt hittem, h rosszul tudom, ezért utánanéztem, de az egyáltalán nem veleszületett betegség. 12-14 éves korban kezdődik és a növekedés végén lezárul. Persze aztán már társulhatnak hozzá más problémák, mint pl. a sérv, de az már más. Csecsemő és kisgyermekkorban nincsen ez a betegség, legalábbis a könyveim és jegyzeteim szerint. Főleg, h a kialakulásához eleve kell a függőleges terhelés, azaz amíg nem ül, áll egy baba, addig ez nincs. Mikor diagnosztizálták ezt nálad?

Seriff? Te hogy tudod?

Nem is írtam, h délután-este megyünk babalátogatóba. Nem tudom, h fogja Manó bírni az utat, meg hogy elmegyünk. Kíváncsi leszekKép

Kép
sygnum

Syg!

Én is kiváncsi lennék mi lehet a gerincferdülésemmel. Gyerekkoromban legalábbis annak diagnosztizálták. Jártam ide a korházba gyógytornára is, meg kaptad betétet a cipőmbe, meg megmütötték mindkét lábamat... de ahogy Aniko is írta egyébként elégé lesz...ták. (bocsi)

Álitólag vmi 12-es volt a gerincferdülésem vmi mércén. Aztán vmi 2-es. ???

Ezt hol tudom kivizsgáltatni, megnézetni, hogy most mi újság??? Amikor Dani pici volt és még sokat kellett a nem kis súlyát cipelnem, nagyon fájt a hátam.

Körkérdés: Kismama jógára hová lehet járni?
tegnap a védőnőm megadta hogy itt a korházban van kismamatorna, de én jobban örülnék a jógának

Hú Syg én már dec. 2-től érzem pindurka mocorgásait, de most egy pár napja egyre intenzivebb.Kép Kép De te jó korán megérezted Leot ahoz képest hogy első gyermeked.Kép

Annyira, de annyira várom a hétfői Uh-át hogy elmondani sem tudom!!!Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nahát akkor.

Azért volt a nagyon jooooo reggelt, mert lehet, hogy valaki éjjel megszerelte az én kis elromlott fiamat!
Új szisztéma szerint: fürcsi 20:00 körül, szopcsi+elalvás karban, aztán 20:30-21:00 körül felviszem ágyikóba. Éjjel 22:00-kor felébredt, pici cici, nyugtató suttogás, és nem fogjátokelhinni; reggel 7-kor ébredtem arra, hogy Bálint jókedéjüen (milyen "j"??) dumál az ágyában!
Megölelgettem, megdícsértem!
Andris meg azt hitte, hogy 1 óra körül felkeltünk eni. Mondom, nem csak dünnyögött, én meg 2X visszasímogattam. Ennyi! Kép Kép Kép
Hát nem óriási?!?
Amint megemeltük az ágy fej részét, elkezdett javulni a helyzet. Most meg ez történt... csak így is maradjon!
Tegnapi uzsinál még jó, hogy a sütőtök+répa pürét kiporcióztam, különben mindent felfalt colna Életeke! Andrisnak megmutattam, hogy hogyan kell a kanalat Bálcsi szájába tenni, merthogy még most tanuljuk a kanalazás, kaja és nyálnyelés összhangját. Nagyon ügyesek voltak a fiúk! Kép
Pocakfájás csak az uzsi után 1+1/2 órára volt egy kicsi, de egész éjjel semmi! Kép Kép

Cukker
Pontokat köszönöm, mindig jól jönnek! Cserébe 2 nyalánkságos könyvet tudok kölcsönözni! Kép
A terhességem történetét nem írnám le mégegyszer, de a kórházak/ kecskeméti kórház topicban tudsz róla olvasni! Ott írok a szövődményeimről is. Kb a lap közepe táján kezdődik, Syggel, Liolgával beszélgettünk ..
A csasziról hamarosan írok, de éppen most ugrik be a barátnőm, tehát majd csak utána..
Anikó
Szerintem tuti a hason alvás! Bálint még Arni korában felhúzott lábakkal aludt hason, így a hasfájás is enyhébben zajlott, és a szelek is könnyebben jöttek. Arról nem beszélve, h a fejecskéjük oldalra fordul, és az esetlegesen felböfögött maszat zavartalanul kifolyik a szája szegletében..Így nem szuszogja vissza.
Bálcsi a mai napig hason alszik, igaz nálam mindig be van kapcsolva a légzés figyelő!
Pumpa: inzulin pumpára pályáztunk a kezelő orvosommal, mert ugye szinte beállíthatatlan diabeteszes vagyok. Az 1 millába kerülő géphez kértünk OEP támogatást.. Így kb csak 100.000-nek kéne lennie a gépnek, + az infúziós szerelékek, tartozékok.
Na ez a kütyü folyamatosan rajtam lenne, a pocimba szúrva egy ici-pici branül, amin keresztül a nap 24 órájában kapnám az inzulint. Nem kell vele időpontokat tartani, és ha valami baj van, azonnal + inzulint lehet adni (olyan van a kütyüben, ami azonnali hatású), vagy csökkenteni lehet a dózist. Nagyon parányi adagokat lehet vele adni, így pontosan be lehet mérni, hogy melyik napszakban mennyire van szüksége az én szervezetemnek! A lényeg, hogy totál egyénre lehet szabni a th-t.

Kob
Hülye fejjel elfelejtettem visszacsörögni Rád! De amúgy is sikerül sötétedésre hazaérni.. Kép Hát így, hogy beleolvastam a könyvbe, inkább nem olvasnám tovább... Nem erre gondoltam én. Amikor hevesen tiltakoztatok, hogy micsoda borzalom, azért nem reagáltam, mert nem tudtam pontosan a tartalmát. Én azt gondoltam, hogy az alvászavarról szól, és hogy tippeket ad, miért nem alszik a gyermek, és hogy meg lehet tanítani az alvást, magát. Nem gondoltam, hogy az egyedül alvásról szól.. Tényleg idomítás!!! Andris és a kutyák jutottak erről eszembe.
Hát ezeket én sem tudnám megcsinálni Életkével!
Folyr.köv..

KépKép
mino

lina
én hallottam olyat,hogy ez már kisugárzó fájdalom(lehet rosszul tudom)
csaszi: azért kellett mer nem haladt a tágulás se, így orvos javasolta az epit.nekem ez jobb volt mert láttam hallottam a picit(legaláb ez ha rendesen nem jött össze) ls nem fájt egyáltalán...na utána a vágás fájt, de napról napra jobb és simán ment a wc-zés(bocsi)is...sztemnorm szülésnél ez nem mehy(lehet rosszul tudom)
anesztes végig mondta mi van mi lesz nagyon ari volt és azért jó mertz amúgy is kicsit féltem de ő megnyugtatott.
csaszi után 4 órával hozták BenőkémetKép legszebb pillanaza életemnek amikor megláttam(bőgök isKépmet a műtőben szemüveg nélkül nem sokat láttam

mino!bálint tünemény és nagyon ügyike
hajrá nanaKép imádom hogy kismama lettél))már 15 hete

KépKép
KépKép
bepa77

benedek sír ha hasra teszem.....ez baj lehet?????(látom mindenki hason altat)

KépKép
KépKép
bepa77

Nem Bepa! Dani sem aludt soha hason, én ahogy azt "előírták" oldalt fektettem és ő is mindig sirt ha hasra fektettem, aztán ez elmúlt. Késöbb semmi baja nem volt a hasonléttel Kép Most már ált. hason alszik.

És köszönöm Bepa! nagyon jól esett amit írtál! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nana,
az ortopédián tudják megnézni a gerinced, de ha egyszer átjöttök Danival, amiről már amúgy is beszélgettünk, akkor én is meg tudom nézni. Rtg. szemeim nincsenek, de a gerinced én is látom.
Tudom, h leszarjákKép Én nagyon szeretnék gyerekekkel foglalkozni, majd ha visszamegyek dolgozni és lesz bátorságom és energiám belevágni, lehet, h megszervezek iskolai-óvodai gerinciskolát. Mindig érdekelt és hát gyerekekkel -ráadásul egészségesekkel- lenne a legjobb foglalkozni.

Mino,
remélem összejön a pumpa. De jó, h segít az ágyemelés, milyen okos vagyokKép Na, nő az egóm?? Elégedett vagy?
Alvás: a Kismamában olvastam egyszer, h minden alvástanítási módszerben benne van a sírásKép Akkor eldöntöttem, h akkor nem is keresgélek közöttük.

Bepa,
wc-zés gondolom emberfüggő is. Nekem ment hüvelyi szülés után isKép

Nana, Roz, Kobudo és mindenki
hogy van ez a hozzátápi? Addig oké, h a déli szopi után kap kajcsit, amennyit kér, de hogy fog elmaradni a szopi? Elhagyja magától? Egyre kevesebbet fog szopizni és többet enni? Vagy el kell venni tőle a cicit. Vagy hogy megy ez?
Nem erőltetem a dolgot, mert hízik megint rendesen és így hogy nincs erőszak, élvezettel eszik (látni kéneKép), csak nem tudom elképzelni, h a fél deci kajcsiból (amiből még vacsira is marad), hogy lesz 1,5-2 deci?

Kép
sygnum

Bepa,
nem minden baba szereti a hasonfekvést, ez nem bajKép

Kép
sygnum

bepa

áki ne alszik hason csak nagyon ritkán ha nagy mozgolodából ugyfordul ő midig az oldalán alszik Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Ehhez mit szóltok?
Kép

Na jó, ez csak vicc, ez 120-130 körül lenne. De nem semmi nem?

Kép
sygnum

Mino,
tudod, mi az, ami engem még bosszant ezekben az alvástanítási módszerekben?
Hogy nem keresik az okot. Tök mindegy, h mi miatt alszik rosszul a gyerek, azt mondják, h a szülő nem tanította meg aludni. Sztem ez nem egészen így van.
Ugyanolyan ez, mint a hagyományos gyógyításban pl. a fejfájás. Adnak rá fájdalomcsillapítót, de nem keresik az okát. Aztán ha már 2naponta fáj, akkor kezdenek kotorászni.

Kép
sygnum

Csaszi:
Kedden 17:00-körül megtudtam h csüt. helyett szerdán lesz a sectio. Szóltam az osztályos szülésznőnek, h beszélnem kell egy aneszteziológussal. Nemsoká meg is jött, mondta rohan, mert 4-kor lejárt a műszak, de még a másik kórházban van egy altatása. Félrehúzódtunk egy vizsgálóba, és mondta Õ csinálja az anesztéziámat holnap. Kiterítettem a lapjaim, és elkezdtük latolgatni, hogy melyik betegségem miatt, melyik anesztézia kockázatosabb.. na végül a spinálisnál maradtunk, mert a gerincsérv, és az idegrendszeri problémám ellenére is meg tud szúrni, csak vagy feljebb, vagy lejjebbi csigolyáknál. Van, hogy a beavatkozás előtti percekben talizol csak az aneszteziológussal, de ott meg tudjátok egymást győzni, vagy előzetesen megbeszéled a dokiddal, hogy ha lehet, te mit szeretnél. A lebénulásnak nagyon csekély rizikója van.. Esetleg fejfájás lehet a műtét után.. De erre a gyógyi az, hogy ne emeld fel a fejed, és igyál meg legalább 4!! liter folyadékot, ha lehet vizet. Maga a szúrás egyáltalán nem fáj, szinte alig érezhető! Előtte az egész hátad lefujják hideg spray-vel, ezért sem érzed majd.. A műtőben télleg hideg van, de annyi takarót kapsz utána, amennyit csk akarsz! Én a 34 fokban 2 paplannal voltam betakarva, persze nem csak a fázástól, hanem a traumától rázott a hideg.. HA a műtét előtti teszten érzed, hogy nem egyformán vagy elérzéstelenedve, azonnal szólni kell! Ha műtét közben valami fájdalmat érzel, azonnal szólni kell, nem kibírni!!!!!! (mint a gyökérkezelést)
Ha csaszi után kb. 10 órával jön a felkelés lehetősége, akkor "jól" kell felkelni, és tuti h nem fogsz görnyedten járni, nem szédülsz, hamarabb beindul a székleted, a belek is gyorsabban rázódnak helyre, és a pocid is gyorsan visszahúzódik. Ennek megvan a technikája. Ha a katétert kihúzzák, gyakran menj pisilni, mert előfordul, h már csak a nagyon tele hólygnál érzed, hogy futni kéne, és akkor a nyomás hatására lehet enyhe fájdalom. A felkelés utántól bármikor lehet már tusolni, majd megmutatják a technikát, bár jobb párban menni a hátmosás és szédelgés miatt. KépKép
Bepa
Az aneszteziológusnak mondtam, hogy kár, h nem láthatom a műtétet, de megígérte h mindent mond. Így is volt. Az anesztes asszisztens pedig fogta a kezem, főleg mikor észrevették, hogy útban van egy artéria, azt le kell gyorsan fogni, és h Életkét nem bírják kicibálni.. A szemüveggel én is megszívtam! KépKép Persze az oxigén maszk miatt le kellett venni, és mondták, h megkapom, ha emelik ki Bálintot. Így csak egy ülő budha szobor körvonalai láttam, és apró nyöszörgést hallottam! De láttam, h megmozdul, és hallottam h él!!!!!!!! Sírtam.
Csaszi után 3 órával hozták egy inkubátorban, mert megígérte orvos barátom, ha baj van, ha intenzívre kell vinni, megmutatja Életkémet. Másnap délelőtt már az intenzívre sétáltam át gyalog, egyenes háttal, mintha 24 órával előtte nem lett volna nagy hasi műtétem.. Kép Mondták is a dokik..nem kéne tolószék??? Hát, mondom én arra nem bírok várni.. A gyerek volt a minden! Körülötte forgott minden gondolatom. Nem volt fájdalom, éhség... Csak Õ! Kép
Örülök, h végig éberen követhettem Kisfiam világa jöttének minden pillanatát! A bizonyosságnál, tisztán látásnál nincs jobb. Ez az én véleményem.
Lina
De Te úgyis könnyen, gyorsan, természetes úton fogsz szülni! Nem?!? KépKépKépKép

KépKép
mino

Syg
Hát ez az! Én is ezt tartom kiakasztónak!
Nem az okokat kell megvizsgálni, hanem tüneti kezelés kel, aztán kész...
Brrrr....
Ezért írtam, hogy azt hittem ez a könyv a lehetséges okokról ír, és az esetleges megoldásokról.
Hijjjjj, de nagyot tévedtem! Kép

KépKép
mino

Roz,

Tudom ám hogy egyszer rég kérdezted hogy nekünk mennyibe kerül Dani gyógycipője. Most eszembe jutott mert kaptam üzenetet hogy kész vannak. Szóval az egyik 8000 Ft a benti 5000 Ft. És ebből kapunk 2500 Ft engedményt. Szóval nem olcsó, de nem érdekel csak jó legyen.

KépKép
KépKép
nana09

Hát örülök hogy ezt a fránya könyvet jól lealáztuk!!! És örülök hogy itt mindenki normális, ösztönös anyai érzésekkel van megáldva és a szerint cselekszik. Kép Kép

Mino,
"De láttam, h megmozdul, és hallottam h él!!!!!!!! Sírtam." Hát ezt olvasva én is! Kép Kép Igy ma már másodszor sikerült az egereket megitatnom. Mi lesz még itt júniusig??? Kép

KépKép
KépKép
nana09

Mino,
hát persze, hogy úgy fogok szülni, csak mindig ott van a lehetőség, hogy ha megyek egy NST-re, és esetleg romlik a szívhang, akkor kikapják. Ezt már a kórházban is mondta a doki, de most minden ok. Lehet, hogy tényleg a megfázásom miatt volt az egész.

Képzeljétek, vettünk 4 függönyt a lakásba, a Baumaxban, gondolván, ha anyu ott dolgozik, használjuk ki a protkót. 21000 volt a négy a varrással együtt, pedig még kedvezményt is kaptunk a varrásból, szóval nem olcsó.
Azt mondták, keddre lesz kész. Mentünk, nem volt kész, majd szerdára. Szerdán mentünk, a négyből egyet elfelejtettek megvarrni, na de nem baj, majd ma anyunak odaadják. A slussz poén, hogy most, mikor Lili micimacisát vasaltam, láttam, hogy anyaghibás. Szegény Füles elkezdődik, de a feneke már Micimaci, úgy 1,5 m-en el van nyomtatva a minta, vihetjük vissza. Ráadásul mikor már a felét kivasaltamKép
De legalább a nappali szép lett!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tisztára bezsongatott RobiKép Ilyeneket mutogat nekem:

Kép
Kép
Kép

Ez egy 16 személyes, 8 hálószobás, minden hálóhoz külön fürdő. 3 km a strand, de ez a legtöbbnél így van, tehát autó(kisbusz) úgyis kell majd. Ez júniusban 500 Euro naponta, júli-aug-ban meg 600. Drágább, mint a másik, amit először talált, majd megtalálja megint azt is és arról is teszek fel képeket. De nem semmi házakat (ház? villa)adnak ki ott.

Kutakodtam kicsit homeoban:

Bea,
én Droserát és Arsenicum albumot próbálnék a köhögésre. Ha csak éjjel köhög, akkor este adnék belőle 10 golyót, ha nappal is, akkor 3*5 g.

Roz,
Adrinak kipróbálnám a Pulsatillát, azoknak fontosak az esti rituálék. Szeszélyesek, hangulatemberek. Adri ilyen?
Nikinek meg lehet, h segítene a China rubra, ami túlzott soványságkor jó lehet, bár főként folyadékveszteségre hallottam ajánlani. (pl. szülés-vérvesztés, hosszú szoptatás, hányás...)
Az Echinacea meg immunerősítő.

Kobudo,
az Euphrasia (szemvidítófű) akár teafőzetként külsőleg, akár homeopátiás szerként jó a szemproblémákra. Ha jól emlékszem, azt írtad, h volt már ilyen máskor is.

Leonak meg tudjátok, mit adok? OpiumotKép Nem véletlenül szeretem a mákot?!

Lassan elindulunk, kicsit korábban aludt ma Manó, szurkoljatok, h ügyes legyen és kibírjaKép

Kép
sygnum

megjött niki vérvizsgálatának egyikfel 22 . én lesz meg az allergia része
mindjárt irok be egy kettőt hogy mennyire rossz lett Kép
pl
immuglobulin A 0,59 g/l és 0,7-4,0 ig a jó Kép
azt már a vérkép is mutatja hogy van allergiája valamire az eo szint nagyom magas 2-4 % között jó neki 7,5 % lett ezt nem tudom mi de a csillag szerit ez sem jó NEUT 27 % ÉS 50-70 % között kellene lennie
még van egy csomó ami hsonlóan magas vagy alcson y de azok nekem bonyi nevüek vizelettel minden rendben

syg
köszi a homos tippeket Kép a nyaraloknál meg csöpög nyálam Kép

nana
cipővel én is voltam hogy bár nekünk közgyógyos volt ha fizetni ekllet volna érte akkor is megvettük volna ha ez tesz neki jót Kép

megyek megprobálom felhivni gógot időpont ügyileg

Kép

Kép

Kép
roz23

Ilyen lett a nappalink függönyökkel, kezd egész lakás kinézete lenniKép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok csajok!

Sajnálom hogy olyan sokáig nem tudtam jönni de sajna rossz volt a gépünk.
Most végre jó de apa a fejébe vette hogy eladjuk és veszünk egy újat...
Szóval lehet hogy megint nem fogok tudni jönni egy ideig.

Mi jól vagyunk, Hanna egy örökmozgó mindíg megy. Mostz egy kicsit folyik az orra sajnos de semmi komoly.
Felállt és sajna egy kicsit nehezen tanulja meg hogyan kell óvatosan leülni és ebből szokott lenni a sírásKép

Boglárka is jól van, éppen kari ünnep van az oviban holnap meg a szüli napja lesz benn.

Hát röviden ennyi történt velünk.
Megpróbálom azt a rengeteget vissza olvasni ha tudomKépKép

Még jövök ha tudok.
Mindenkinek sok puszi!

Kép

Kép
samchee

Linácska

Nagyon szép lesz a lakás és milyen nagy, tágas. Úgy látom, hogy világos is. Bosszantó, hogy milyen figyelmetlenek a boltban. Szóval ma nem szülsz? Kép

Mino

Örülök, hogy ilyen részletesen leírtad a csaszit, majd megnézem azt a topicot is,amit mondtál. Jársz valamikor a Széchenyiben? A pontok miatt. Én egyre kevésbé mozdulok ki messzire innen. Nagyon jól hangzik az inzulin pumpa, majd elmesélem a férjemnek. Olyan macerás, ha megyünk valahova télen vagy nyáron a nagy melegben, hisz az inzulinnak nem mindegy a hőmérséklet. Mennyi időre marad a pocidban a branül? úgy értem cserélni kell időnként? Így sűrűbben kell majd kontrollra járnod?

Syg

Olyan jó, hogy itt vagy nekünk. A kis házi dokink. Kép

Amikor mi útlevelet csináltattunk Bencének, mindkét szülőnek ott kellett lennie.

Ha valakinek még hiányzik karácsonyi ajándék, tudom ajánlani az Ifjúsági házat. Kézműves vásár van, és sok szép egyedi dolog található ott. Én pl. apának vettem egy nagyon szép olajfestményt, nem is volt drága. (2850 ft) Pont régóta kerestünk már egy megfelelőt az étkezőbe, a színvilága is passzol. Amit a Komfortékában kinéztünk, az meg 24 ezer volt.

Nana

Olyan jó téged mindig olvasni, mintha tündérvilágban élnél most, hogy kismama vagy. Kép Én is egyre jobban elérzékenyülök. Daninak hogy tetszik az ovi? Alvás?

Rendeltem mákos és diós bejglit a boltban. Rafkós vagyok, mi? Kép Még soha nem volt karácsonykor nálunk itthon, most jobban igyekszem karácsonyi hangulatot teremteni. Nana te hogy állsz a sütéssel, főzéssel?

Kép

Kép
cukkermáz

Cukker,
úgy néz ki, ma se látom Lili babátKép Anyu felhívott, hogy csak szeretné megjegyezni, hogy a második kolleganője is nagymama lett ma hajnalban, szóval most már ő jön, és különben is. Szerintem a picilány úgy van vele, hogy minél jobban siettetik, annál inkább kivárKép
Délelőtt pedig már azt hittem..., de nem. Nagyon bekeményedett a hasam, Lili meg belülről feszítette ki a lábát, nem volt valami kellemes, még hányingerem, meg hasmenésem is lett, de ennyi.

Lili,
fülbevaló????????????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

lina

nekem niki igy kezdődőtt Kép hányinger hasmenés és másnap reggel niki Kép
gyönyörű lesz a házatok mekkora szoba hihetetlen mit művelnének egy ekor szobában csajok Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Lina, bocsi, elfelejtettem megírni, h. Zsófi hogy viselte a fülbevalót. Kép

Szóval nagyon sírt szegényke, alig tudtam megvígasztalni, aztán amikor már mindkettő bent volt, akkor kapott jutalom cicit, és be is aludt a kenguruban. Aludt 1órát benne biztos. És ma már nem is emlékszik rá. Forgatni kell minden nap, és Tetran krémmel kell kenni még pár napig.
Sajnos képet nem tudok feltenni, mert a digitális gépünket levertem, és fent van Pesten szervízben. Kép Remélem karácsonyra elkészül.
Pedig nagyon gyönyörű lett Zsófi fülbevalóval... vagy még gyönyörűbb lett???? Kép Kép Kép
Nagyon szép lett a nappali függönyötök! Kép

Nana, tényleg olyan, mintha álomvilágban élnél! De ez olyan jóóóóóóóóóóóóó. Kép

Sam, jó, hogy jelentkeztél! Kép

Na, mindenkinek jó éjt! Holnap találkozunk!
birolili

Roz,
de ez az egy alkalom volt délelőtt 11-kor, aztán azóta semmi. Csak már megint este vanKép Valahogy napközben elvagyok, de kicsit "félek" elaludni, már három napja így megy. Nem tudom, miért feltételezem, hogy éjszaka fog rámjönni a szülés.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina

Aludj csak és pihenj, amíg lehet. Gondolom úgysem szoktad már átaludni az éjszakát. Én már 3 óránként éberedek, mert elfekszem a lábam és hátam. Már csak napok kérdése és ott lesz veled gyönyörű lánykád.
Főnököd hát mit is mondjak. Kép Először én tökre azt hittem, hogy férfi. Nincs neki családja, gyereke?

Lili

Gratula Zsófinak a fülbevalóhoz. Kép

Holnap visszük szervízbe, ha minden igaz a monitort. Lehet, hogy nem tudok majd akkor írni egy ideig. Majd megróbálok a férjem munkahelyéről.

Lina
Kérhetek majd egy sms-t helyzet esetén? Kép

Jó éjt

Kép

Kép
cukkermáz

Lili!

Nem akarlak elszomorítani de nekünk már sajna közel két hónapja van szervízben a gépünkKépKép
És azt sem tudják hogy mikor lesz készen....

Kép

Kép
samchee

Cukker,
a Szláva főnöke a bunkó, és nőből vanKép
Ha kibújik Lili baba, akkor Szláva biztos jelentkezni fog, már jó előre beregisztrálta magátKép

Lányok,
amúgy nem vagyunk normálisak. Szegény picilány még meg sem született, mi meg már arról beszélgettünk, hogy hogyan fogjuk kezelni azt a helyzetet, ha majd pasizni akarKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?