Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egy kis tanácsot kérnék karácsonyi ajándék ügyben: első gondolatom egy Fisher Price játszóasztal volt, tudjátok, van rajta egy csomó kütyü, amit lehet tekergetni, csavargatni, meg minden. De az van ráírva, hogy 9 hónapos kortól. Az enyémek karácsonyra már 14 hónaposak lesznek. Meddig játszik egy ilyennel a gyerkőc? Jó lesz még nekik, vagy már hamar "kinövik"? A másik ajándék Megabloks építő lesz, azzal tuti nem fogok mellé, az volt ráírva, 5 éves korigKép
Vagy a FP asztal helyett gondoltam egy FP golyópályát. Fent kell bedobni a golyót, legurul egy szerpentinen, alul meg kijön, közben meg azt hiszem zenél. Van ilyen valakinek? Szeetik a gyerekek? Vagy csak még egy játék, amivel nem játszanak?

Ja, tejcsi:
A védőnőm sem tud senkit akinek kellene tejcsi. Hát akkor lefolyóKép Sajnálom, annyit dolgoztam veleKép Ha gyorsan tudnátok valakit akinek kell, szóljatok, köszi!

Ditke
ditke62

Sziasztok

Ditke
enyém csaj is majdnam 14hós volt tavaly karácsonykor. Akkor kapta meg a lego primo őserdős játékot, tudod krokodil, kígyó, papagályok és kockák vannak benne. Az nagyon tetszett neki akkor és sokáig jól eljátszott veleKép
most láttam egy tök jó smoby játékot a babaszobán, smoby képességfejlesztő város, itt a linkje sztem nagyon tutiKép

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=87441&page=2

Sztem az asztal már nem pálya nekik, nem sokáig használják általában a manók.
A golyópálya viszont sztem is klasszKép

Pancsika,
neked jobbulást!!Kép
hú már 12hetes uh nem soká? izgiKép írj majd mi volt!

Krisz

Krisz
krisszie

Krisszie!

Köszi a tippet, naggggyon tuti!
Azt hiszem megvesszük. Ilyet még nem is láttam. Ha a csajoknak nem tetszik majd én elleszek veleKép

Pancsi!

A 12 hetes UH tök jó, már mindene látszik! (Na jó, majdnem minden...) Emlékszem, nekem még a kis ujjaikat is megszámoltuk. (2x20-sokáig tartottKép)

Ditke
ditke62

Ditke,
ugyeKép sztem is olyan szupi, nézegettem egy darabig, de Dorka már lassan kinövi.
Megrendeled? Megyünk hozzátok játszaniKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok,
voltunk ma megint a katicában.
Dorka most nem bírta végigülni a félórát, bár nem volt gond, minden gyerkőc jött-ment közbenKép

közérdekű infókKép

kedd és csüt 9,45-től van az angol, szombaton meg 10től sima játszóház van, egy barátom gitározik és énekel gyerekdalokat és közben kötetlenül lehet játszani és körtánc is van. Sztem ez a legjobb hangulatú foglalkozásKépKép

pár kép:

Kép

Kép

Krisz

Krisz
krisszie

Krisz!

Megvesszük, már ha tud hozni a csaj.
Egyébként gondoltam is rá, hogy az lenne a legegyszerűbb (mármint nekemKép) ha nálunk lenne egy tali. Karácsonyra kapnak egy csomó tuti játékot, ami már igazán "nagylányos", úgyhogy a Ti nagyobb babáitok is tudnak majd mivel játszani. Szóval az ünnepek után szervezünk egyet, OK?

A játszóház nagyon jó lehet,ha nagyobbak leszünk, megyünk. (Már annyi tervem van mire nagyobbak lesznek... nem győzöm majfd teljesíteniKép)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Nanemár éppen kihalóban a topik, pedig többen lettünkKép

Csajok miújs? Írjatok pár sort!

Hogy készültök karácsonyra?

Krisz

Krisz
krisszie

Dorka tegnap este repülőt szerelt,
alvás helyettKépKép

Kép

Krisz
krisszie

Jó reggelt,sziasztok!Ne haragudjatok hogy így ide pofátlankodok,de azt szeretném kérdezni hogy tud valaki a városban kinezológust?

Kép
breni

sziasztok !
Sajna nem érek rá írni,de nem tudtam megálni hogy ne dicsérjem meg Dorkát GYÖNYÖRÛKép
Kata
jázmin

sziasztok!

naygon régen irtam röstellem is magam.

először is a nagy hir, hogy jön a kistesó, Pötyike(ahogy Flora elnevezte).nagyon örölünk neki a mult héten csináltam a tesztet, de majd csak a jövhéten megyünk uh-ra sztem még nagyon kicsi. meg Flora nagyon sokára látszott már majdnem 7 hetes terhes voltam amikor elöször látni lehetett. mondjuk azt a kavalkádot , meg ijesztgetést amit akkor kaptunk remélem most kihagyjuk. de már alig várjuk mi lesz az uh-n

a másik dolog. mit szoltok a pénteken nálunk egy talihoz? aki nem tudja a cimunket annak emilben elküldöm. gyertek, jo lenne talizni

megyek mert szinte egyfolytában tudnék aludniKép

sziasztok
enci
renci

Sziasztok!

Enci!

Gratulálunk Pötyikéhez!!!Kép
A pénteken a délelőtt jó nekünk. Meglátjuk a többiek ráérnek-e.
A címet megírod a tiedit@freemail.hu-ra?

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Kata,
köszi szépenKépKépKép

Enci,
hűűűűűűűűű!!!!, nagy-nagy gratula!!KépKép
ez szuperjó hírKép

pénteken mikor? a délelőtt jó nekünkKép

Zoli nálunk is pedzegeti a kistesó dolgot, hááát az a gáz, hogy éppen nincs biztosítási jogviszonyom, így a kistesóra csak GYES-t kapnékKép így meg nem merem bevállaniKép

Krisz

Krisz
krisszie

Krisz!

Nálatok legalább pedzegeti apa. Nálunk én pedzegetem, de apa azt mondta, vagy ő vagy még egy gyerekKép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Holnapi talira mi nem tudunk menni, de én szeretnék már találkozni veletek!!!!
Enciiii! Jövő héten is tartsál egyet!!!KépKépKép
Mert én hiába mondom, hogy lehet jönni hozzánk is, arra nem reagáltok, persze mérges is vagyok miattaKépKépKép

Breni!
Nem ismerek kinezológust.

Krisz!
Anniyra jó ez a kép!!!Kép

Jaa, Anna nem allergiás semmire...hallelúja....
vár a játékom, amit csak alvásidőm játszhatok...úgyhogy bocsi, de el....

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Én is régen írtam, de nem felejtettelek el Benneteket, csak Pesten voltunk a szüleimnél és a tesóimnál, végre egy kicsit kimozdultunk. Meg aztán ott van a három unokatesó is.

Enci!
Hú, ez nagy hír volt, nagyon gratulálunk hozzá, nem csodálom, hogy így örültök neki:-)
Köszönjük a meghívást, nekünk is jó lenne a péntek, már ha befogadtok egy fiút is a lányok közé :-)e-mail címünk benko_orsolya@t-online.hu, ide írd meg légyszi, hogy mikor és hova menjünk és mit vigyünk magunkon kívül???

Krisz!
Aznap este, mikor írtad,hogy Dorka nem aludt, Berci is éjfélkor volt hajlandó elaludni. Lehetett valami a levegőben...Bár ő nem szedte elő a legóit, csak össze-vissza evett és ivott. Amikor az egyiket befejezte kérte a másikat...
Én már megvettem minden ajándékot a gyerekeknek, a felnőtteknek még semmit. Lassan egy hónapja, hogy alig látjuk a férjemet, annyit dolgozik, Bercivel meg vásárolni nem olyan könnyű...
Neki legót vettem, a vonatjához plusz síneket, meg sorompót, meg egy tartálykocsit. Mostanában ezekkel szeret játszani. Ja és könyveket, mert azokat is nagyon imádja.

Remélem holnap sikerül találkoznunk!
Orsi

Ui:kép a mikulásbuliból

Kép
Kép

babafalva.hu vonalzó
brosi

sziasztok!

küldtem e-mailt. remélem mindenki megkapta.
nekünk olyan fél 10től jo ha jösztök.a csajt nem könnyü kirángatni a pizsamából ekkora remélem már összeszedjük magunkat.

azt rátok bizom mit hoztok. itthon van egy kis rágcsi, meg innivalo(narancslé). gyümit is tudok adni a gyerkőcöknek. esetleg fornettit ha szerettek ilyet enni.

gyertek várunk benneteket.Florát is igyekeztem felkészíteni, hogy jönnek gyerekek és az ő játékaival fognak játszaniKép néha rájön a birtoklási vágyKép

sziasztok
enci
renci

Sziasztok,
mindenkinek méltem a linket, ott vannak a taliképekKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!
A segítségeteket kérnem. 24 hetes kismama vagyok, és a klinikán szeretnék szülni. Április 10 lesz a nagy nap állítólag. Orvost akarok választani, de kevés infóm van ezzel kapcsolatban. Talán Aranyosi Jánosnál szülnék, de róla is keveset tudok. Egyáltalán, hogy lépjek kapcsolatba a dokikkal?
juanne

Szia Juanne!

Aranyosi doki sztem nagyon jó fej. Jó választásKép
Elmondod neki, hogy szeretnél nála szülni és készKép
Kihez jártál eddig?

Krisz

Krisz
krisszie

Krisz!

Nekem nem jött mail. Megpróbálnád mégegyszer? Köszi!

Egyébként a csajok hazafele menet elaludtak a kocsiban és aludtak 1,5 órát!! Azt hiszem minden nap megyünk, jó hatással voltatok ránk!Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Enci!
Gratula a kistesóhoz, vigyázz magadra a következő majndem 8 hónapban. Kép

Na erről a taliról lemaradtunk, olvastam tegnap hogy lesz, de Józsi autóval jár dolgozni, és két gyerekkel innen leindulni és bejutni debrecenbe busszal... na mindegy majd a következőre. a képeket azért megnézhetem, had csorogjon a nyálam hogy ti ilyen jól éreztétek magatokat?

Era
Ki kérem magamnak! mi jelentkeztünk hogy nmegyünk csak mondj időpontot! na azóta is várom az időpontot.... Na jó csak vicceltem. de mi tényleg akartunk menni...

Nálunk a lányok az idegeimet cincálják, egyedül vagyok velük egész nap, kezdek kicsit megzakkani túlük. Ma Zsani csak a legnagyobb sárba nyalt el a feje búbjától volt csak sáros lefele. Grétike meg majnem jár, kaoaszkodva teper egész nap vagy négykézláb trappol. Ha nem lát engem természetesen ordít, na ja szeparációs szorongása van és anya az isten per pillanat. Foga még nincs, de szerintem hamarabb lesz mint Flórának volt Kép

Juanne
Én Dr. Major TAmásnál szültem, mint páran itt (Enci, Manyesz) És én meg voltam vele elégedve. www.naprendelo.hu -n olvashatsz róla

Na megyek elaqltatom a kisbbik örökmozgót ma úgy döntött nem alszik, pedig lassan 11 óra.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine, Ditke
képek ittKép

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=14839

remélem meg tudjátok nézniKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!
Jó régen jártam erre,remélem emlékesztek rám!
Tanulok 1000-el Kép, már csak 1 szóbeli(filozófia,23-án)vizsgám van hátra,tartok tőle!
Az eddigiek sikerültek!
Ágota jól van,egyre összefüggőbben beszél, fut siet állandóan.Mostanában roszul alszik,sajnos.

Juanne!
Ma 18 hónaos a lányom,a klinikán szültem én is.Czifra Imre volta dokim,nagyon rendi!Csak ajánani tudom.Ha érdekel további infó(ELÉRHETÕSÉGE)írj!Aranyosi dr.egyszer vizsgált meg amikor hétvégén amnioscópiára kellett menem,kedes,közvetlenek tűnt,sajna közelebbit nem tudok róla.

Enci!
Gratulálok a tesóhoz!Jó egészséget nektek!Vigyázz magatokra!

Ha nem tüdnék írni, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden anyukának és babának!!!!

Sziasztok!

Kép
sapé

Sziasztok,

Enci,
szeretnék gratulálni nektekKép Vigyázz magatokraKép

Sajnálom, hogy a taliról lemaradtunk, de a fiúk taknyosak, így semmikép sem tudtunk volna elmenni. Nem baj, majd legközelebbKép
A képek nagyon jókKép Olyan nagyok már a csajok, csak nézem, Annát, és Dorkát is, mert őket már rég nem láttam.
Ditke, a csajokról nem is beszélve, gyönyrűek, sztem 10 év múlva úgy fogják bolondítani a fiaimat, hogy majd csak lesünkKép
Berciről nem is beszélve, olyan édes fiúKép
Kár, hogy csak annyi, elnézegettem volna még őketKép

Juanne,
én csak annyit tanácsolnék, hogy azt beszéld meg a dokival, hogy hétvégén, és akár este is bemenne hozzád, ha szülsz? Illetve, sztem a fiatal dokik is, igazán nagyon kedvesek, segítőkészek, és, félve írom, de olcsóbbak isKép

Dittke,
mostmár biztos vagyok benne, hogy láttalak benneteket itt a Civis utcán nem is olyan régen, a csajokkal, a férjeddel voltatok. Akkor még nem volt tuti, emiatt sem akartalak leszólítaniKép

Era,
milyen jó játékot szoktál te játszani?Kép Dekupálást csinálod moatanában?

Sapé,
ügyes lány vagy, sikerülni fog az ez a filozófia isKép

Krisz,
ha nézem Dorkát, én minig irigykedek, olyan jó kis husi, ehez képest, az én fiamKép
GYEDet sikerült végül elintézned? Munka ügyben van valami, vagy a klinikára nem mehetnél vissza?

Mi ól vagyunk, most bölcsi sem lesz 2 hétig. Sztem hétfőn megyünk a bérlős fát megvenni, meg majd mézes sütit is csinálunk Imivel.
Tényleg, csinálhatnánk a gyerekenek közös sütikészítést! Mit szólnátok hozzá? Lehetne nálunk,úgyis van nagy hely, meg nagy asztal a konyhában? Én már vettem egy adag tésztát, amit csak nyújtani kellene, de sztem a gyerekek a lisztezést is élveznékKép Legalábbis, Imi igazi kisszakácsKép
Jövő héten, még az ünnep előtt lehetne, ha van kedvetek! Ez most jutott eszembe, de sztem jó ötlet, de, ha mégsem, szóljatok, ígérem, többet nem próbálkozokKép

manóka

manóka
manóka

Ma esti fürdésKép
Kép

manóka
manóka

Szia Móni!!!Kép

Végre az elveszett fijúk is itt megvannakKépKép
Nagyon édesek!!Kép
Sütizés jó ötlet!! mekkora csatateret fognak csinálni!!KépKép
Nekem a kedd de nem jó, a többi nap viszont okésKép

Nem akarom elkiabálni, de Dorka amióta issza az áfonyás aloét, semmi bajaKépKép, de nem is jár bölibeKép az lenne az igazi próbája, hogy ott is nyújt-e elég védelmet.

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Köszi szépen a segítséget.
Sape: kérném az elérhetőségét Czifra doktorúrnak, lehet, hogy beszélek vele.
Nadine: Majorosról hallottam jót is, és rosszat is. Nem tudom. Gondolkodom rajta.
Terhesgondozásra Lányi doktorúrhoz járok.
Az infókat továbbra is gyűjtöm Aranyosi doktorúrról.
juanne

Sziasztok!

Na mi is eljutottunk a talira, mert Anna unokatesója beteg lett, és hozzájuk mentünk volna.

És NAGYON JÓ VOLT!!!
Örülök, hogy megismerkedtem az új anyukákkal és csöppségekkel!Kép

Krisz!
Köszi a képeket!

Nadine!
Jó, hogy te is jelentkeztél!
Hol dolgozik most Józsi?
Hát elhiszem, hogy nehéz kettővel, néha egy is bőven elégKép, de hamarosan a csajaid már játszanak majd együtt!

Manóka!
Nagyon édesek a fiaid!Kép
Az Age of Empires stratégiai játékkal játszom.
Most elég sokat dekupálok, már Annával együtt is tudok, így azért könnyebb.
Itt meg tudod nézni miket csináltam:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7703&page=1
A vonatot Anna festetteKép

Jó lenne a sütés nagyon!
Nekünk a hétfő, kedd nem jó, de a többi nap igen.
Szombaton este sütöttünk Flóráékkal mézest, isteni finom lett. Finn mézes, és rögtön lehet enni, mert nagyon puha. Vihetek olyan tésztát is.
És nem is lett nagy kosz!Kép
Képeket majd mutatok....

Most megyek, mert nemsokára jön Anyukám....

Era

Era
Kép
era75

Manóka!

A sütést kihagynánk, a csajok még kicsik ehhez. Talán majd jövőre. Ha legközelebb látsz minket, szólíts le nyugodtanKép
Mennem kell, rengeteg dolgom van még így karácsony előtt... Ma megvettük a fát meg az utolsó ajándékokat, megyek csomagolni.

Ditke
ditke62

Képek a sütésről:
Kép
Kép

Ditke!
Hűű, te nagyon jól haladsz!Már csomagolsz?
Nekem még van egy pár dolog hátra.
Főleg dekupálás, de az a sok idő....

Manóka!
Bérelhető fát hol veszitek?AKSD?

Era

Era
Kép
era75

Era,
nagyon jók a képekKép
az AOE tényleg nagyon jó, bár én civ fan vagyok és alig várom, hogy meglegyen a civ4 (már vannak biztató hírek, Zoli egyik haverja szólt, hogy lesz mert most lopjákKép)

Era a fini finn mézes receptet megosztanád velünk??

nekem ajándékilag most jól sikerült, a bookline-ról rendeltem könyveket ha 3-at rendelsz 20% kedvezmény van mindre és ócsóér szállítják házhozKépKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok Nénik,

Én egy édes 5 hónapos kissrác vagyok Szegedről, de Anyu régebben debreceni volt és Keresztmamám most is ott lakik.
Ha lenne valamelyikőtöknek dönthető háttámlás etetőszéke eladó, akkor az nagyon jó lenne, mert nagyikáéknál és kerimamáéknál is szeretném "komfortosan" érezni magam Kép
Légysz írjatok az Anyu emilcímére, ha van ilyenetek: posanekata@pro.hu
Előre is köszike,

Pósa Dávid Roland
pankata

Sziasztok!
Juanne!
Kérlek írj a kacicca@citromail.hu email címemre,és leírok mindent amit kérdezel.Ja!Lányihoz jártam én is!Kép

Manóka!
ÉDik a gyerköcök!!!Kép

Megyek filozófiát tanulni!

Kép
sapé

Sziasztok,
csak egy pillre bírok jönni, mert a maratoni fejfájásom után most zsiga üvölt folyamatosanKép
Szóval, akkor szerda délelőtt jó lenne? Süti recipe engem is érdekelKép

manóka

manóka
manóka

Jázmin!
Nézd már meg a régi üzimet, és hátha tudsz segíteni!
Lányok! Akkor nem tudtok segíteni kismamaruha és- biztonsági öv-kérdésben?
Különben nagyon jó volt a 12 hetes uh, láttam a kis porontyot, fogta a kis fejét(lehet, jobb, ha nem tudom, miket gondolt...), és úszkált faltól falig. Jópofa volt, bár egy kicsit még mindig ufólény-szerű a nagy kobakjával és pocakjával, pálcikalábaival. De persze nekem a legszebb és legfontosabb élőlény a földön. Kicsikét bőgtem is az örömtől....
Bérelhető fa emgem is érdekel! Dokik is!
JUANNE! Egy cipőben járunk, bár én még csak 13 hetes vagyok.De fogalmam sincs ,kit válasszak. Terhesgondozásra Kenézybe járok, de a klinikán szeretnék szülni, bár nagyon jó a dokim, de a klinikán jobbak a körülmények. Még tájékozódási fáziban vagyok, úgyhogy nagyon sokat segítene, ha megosztanánk a tapasztalatainkat!!!!!
Enci!
Nagyon -nagyon gratulálok, vigyázz magatokra!!
Gondolom, most megint nagy az öröm!
Én is kérem a receptet!
Manóka! Te most nem dolgozol még, ugye? Talán te is tudnál doki-ügyben segíteni, te mégiscsak szülésznő vagy.
Ha addig nem írnék, kellemes karácsonyt mindenkinek, vigyázzatok az apróságokra! Nekem életem legszebb ünnepe lesz, bár a következő még ezt is túl fogja szárnyalni, remélem.
pancsika

Sziasztok!

Bérfenyő infoKép
Idén újra bérfenyő akció!

Évek óta sikeresen rendezzük meg bérfenyő akciónkat, melynek keretében 2005. december 19-22. között (naponta 8-15 óráig a Vértesi úti kertészetben) újra lehetőséget biztosítunk Debrecen lakosságának, hogy az A.K.S.D. Kft-től béreljenek fenyőfát.

Az akció időtartama alatt 3.000 forintos egységáron juthatnak 100-120 cm magas, gyökeres, vödörben elhelyezett fenyőfához.
Az ünnepek után 2005. december 28-tól 2006. január 31-ig vásároljuk vissza 1.000 forintos áron.

Móni,
Ti már hoztatok?
szerda nekünk okésKép

Enci,
meg tudnád kérni anyukádat, hogy vegyen még1-et a nyuszis, békás, hernyós stb könyvecskéből? Annyira tetszikKép nem karira kéne szóval ráérKép

Pancsika,
tényleg az egyik legszebb karácsonyod leszKép nekem pont nem volt, mert nov-ben született Dorka így még előző karácsonykor nem is sejtettükKépKép

Ja és ha van egy nagyon jó dokid, akkor sztem felesleges másikat keresni. A 12hetes uh nagyon jóóKépKép olyan cukiKép

én nem tudok segteni, nekem nem volt övterelőm, sőt klasszikus kismama ruhám sem. Egy bővebb farmerben és egy hosszú pulcsiban mentem be szülni, hót cikiKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Akkor közkívánatra a mézes recept:Kép

Finn karácsonyi mézes
30 dkg margarin
30dkg cukor
3 tojás
25 dkg méz
2 kávéskanál őrölt győmbér, szegfűszeg, fahéj
1 evőkanál reszelt narancshéj
1 kg liszt
3 kikanál szódabikarbóna

A mézet a fűszerekkel összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint.Adig keverjük, amíg ki nem hül.
Felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot.
A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a mézes margarint, végül belekeverjük a felvert tojást és a maradék lisztet.
A tésztát csak kicsit gyúrjuk össze, majd egy éjszakára állni hyagyjuk a hűtőben.
Formákra szaggatva aranysárgára sütjük.

Nagyon puha, nagyon finom és nagyon hamar elfogyKépIgaz mi ennek csak a felét csináltuk meg.

Krisz!
Köszi a fenyő infót.
Tényleg jó kis akciót fogtál ki!

Pancsiak!
Én most láttam egy nagyon jó boltot a sétáló utcán. Az unokatestvéremnek néztem szét, és elég jó árak vannak.
Övterelőm nem volt.
De jó, hogy ilyen kis aktív volt a picúrod!Kép
Vigyázz magatokra ebben a csúszós időben!

Manóka!
A holnap délelőtt jó nekünk.
Vigyek begyúrt tésztát?
FejfájásKép

Ma Annával kenyeret dagasztottunk. Még nem tudom milyen lesz, mert még kel, de olyan édesen gyúrtaKép

Kép

Kép

Megnézem a kenyeret.......

Era

Era
Kép
era75

sziasztok!

egy pill.re jöttem. ma megyünk 7-re uh-ra. egy kicsit izgulok, mert Flórával az eleje nem indult fényesen(de szerencsére itt van és minden rendben van vele) de remélem Pötyivel minden rendben lesz.

Manó!

nekünk sajna nem jó a holnap délelőtt, pedig jó lett volna. flóra is biztos beállt volna a gyurásba és lisztezésbeKép

megyek, pulzusom az egekbe.

sziasztok
enci
renci

Sziasztok!

Renci!
Köszönjük a meghívást a múltkori bababuliba, nagyon jó volt végre Bercinek egy kis gyerektársaság. A CD-t meghallgattátok? Tetszik Flórának???
Örülök, hogy megismertelek benneteket és persze a többieket is. Nagyon jó lenne, ha gyakrabban össze tudnánk járni, mert nekünk itt Debrecenben nem sok ismerősünk és rokonunk van. Ja és ha van kedvetek meg persze a többieknek is, kari után, januárban lehetne nálunk is egy délelőtti program. Elférünk bőven, úgyhogy jöhetne mindenki, aki ráér:-)A részleteket majd megbeszéljük. Remélem minden rendben volt a dokinál:-)

Krisz!
Megnéztem a képeket, jól sikerültek, csak nem tudtam írni rögtön. Mi itt lakunk nem messze a Katicától, úgyhogy biztosan meg fogjuk látogatni a helyet. Berci a Hangyát is szereti, oda is szoktunk menni bár nem olyan nagyon gyakran. Talán most télen többet megyünk, hogy kevesebbet lehet kint lenni a levegőn.

Manóka!
Mi is szívesen csatlakoznánk a sütős csapathoz holnap délelőtt, csak nem tudom hol laktok. Megírod e-mailben? Meg azt is, hogy hányra menjünk és mit vigyünk. Köszi!

Na megyek, mert a gyermekem ma nagyon anyás, egy fél percig sem bújik ki a fenekemből...Ma készítettük el a kari ajándékokat a rokonoknak. Só liszt gyurmáztunk Bercivel, nagyon élvezte, remélem még kiszáradnak karácsonyig, mert még be is akarjuk festeni együtt.

Akkor ha összejön, holnap találkozunk!
Orsi

babafalva.hu vonalzó
brosi

Sziasztok,

Krisz,
a faKép 100 db volt, és már eggel 6-tól sorban álltak. Így, az én férjem, aki 1-kor indult el itthonról, már nem járt szerencsével.
Viszont, ma a Vámospércsi úton vettünk Normand fenyőt, olyan 1,5 méter magas lehet, és 3000 ft volt. Sztem érdemes szétnézni, a nagyok, amik pl Era nappalijába lennének jókKép 5000 ftosak.

Era,
milyen lett a kenyér? Hozz tésztát, okéKép Nekem is van itthon egy adag, még lehet, csinálok egy másikat is.

Pancsika,
orvosválasztás, kórházválasztás nem olyan könnyű, először is, azt kell eldöntened, hogy te mit szeretnél, milyen körülmények között szülni, utána hogy szeretnéd eltölteni a 4 napot a kórházban. Gyerekkel állandón, vagy szoptatósan. Ha ezt eldöntötted, akkor már ki tudod választani az intézményt. Aztán jön a doki, milyen is legyen, férfi, nő, fiatal, öreg, mennyit szánsz rá, van-e igényed arra, hogy magánrendelésre járj, ahol nem kell várni, név szerint ismernek, kedvesek, csinálják az uht is, persze, nem ingyen ( olyan 4-5000 ft a magánrendeléseken egy vizit) Szülésért ennek az orvosnak általában a 10xesét illik adni, persze, lehet többet isKép
Vagy jó a normál Tb rendelés, ahol ugye, ismerjük a viszonyokat.
Szeretnél-e szülésznőt, milyen legyen mégis az orvos, nagyon kedves, vagy korrekt, határozott, stb. Egy embert kiemelni egyáltalán nem is tudnék.
Nálem fontos szempont lenne az is, hogy általában mennyit kell várni egy dokira. Tapasztalatból láttam, hogy volt, aki 3-4 órákat is várt. Az én véleményem az, hogy nincs olyan jó doki, akire megérné ennyit várniKép
Kismama nadrágom nekem van 2, de most kölcsönben van, ha gondolod, vissza tudom kérni, már megszült az anyukaKép Én 180 cm vagyok, és 70 kg, ilyen a gatya isKépMindkettőt a Rákóczi utcai Brumiban vettem.
Övterelőm, az nem volt, de sztem a Brendonban a Malomparkban tuti, hogy kapsz.

Enci,
kár, hogy nem tudtok jönniKép Ha a klinikára mész UHra, és nincs ismerősöd, akkor nehogy odamenjetek 8-ra. Ha 10 után mentek, sztem az is bőven elegendő. Ja, és lehet, hogy nem is lehet rögtö9n oda menni, ha nincs semmilyen papírod, hanem, akkor előtte a kartonozóba, majd ambulanciára, de ebben nem vagyok 100%, csak nagy a gyanúmKép

Ditke,
oké, majd jövőreKép

most megyek, megvesztek a fiúk, Imi nem is aludt semmitKép ja, és persze, egyedül vagyok estéreKép

manóka

manóka
manóka

Ha van tuti kis sütiformátok, azt hozhattokKép
fél10-10 körül akkor jó, ok!!!

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!
Pancsika,ha jól emlékszem a kismama ruhát kérdezted.Mi csak gyermekruhával foglalkozunk
56-164 méretig,abba te már nem férsz beleKép
A cipők:Melania,Linea, tavasztól szeretnénk tartani az Assó márkát is.
Kismama üzlet egyáltalán nincsen Debrecenben?
Lehet hogy nekünk is kellene tartani ,de így is alig férünk.Képzeljétek a lányoknak diavetitőt
hozz a Jézuska ,a neten rendeltem meg vasárnap
ma már meg is kaptuk+4diafilmet.Úgy hallottam hogy lehet kölcsönözni diafilmet könyvtárból,majd utánanézek.
Sziasztok Kata
jázmin

Sziasztok!

Enci,
na mi volt az uh-on?Kép

Era,
hány fokon kell sütni a mézest?

Móni,
mi is megyünk holnap, remélemKép nézek formátKép

a bethlen utcai nőgyógyászat mellett nyilt egy kismami ruhaboltKép

Kata,
csak el kéne nézni hozzádKép de ebben a hófúvásban nemjutok el addig.

Krisz

Krisz
krisszie

Pancsika!

Vabn egy kantáros kismama farmerom, most kölcsönben, de január végén szül a barátnőm, utána visszaadja, kölcsönadhatom neked is. Én 168 cm vagyok, terhesség előtt 55 kg, de belefértem a naciba 70 kg-osan isKép, utána már nem kellett, mert befektettek, de szerintem 1-2 kg még elfért volna. Szóval ha egy méretünk van, csak írj! Egyébként ezen kívül csak egy kölcsönbe kapott nadrágom volt és kész. Ja, és ezt is a Corában vettem akciósan 1000 FT-ért. Annyit megért. Szerintem nem éri meg sok-sok pénz kiadni néhány hónapért! Nyáron megkötős lapszoknyákban jártam, abba bármekkora méret beleférKép

Jázmin!

A babaszobán árul egy lány diafilmeket 450 Ft-ért, mi is onnan rendeltük. Használtak, de semmi bajuk. Ennél olcsóbban szerintem nem találsz. A lányok ugyan még nem igazán értik, de majd jó lesz később is. Ha gondolod én is kölcsönözhetek neked belőlükKép

Sjana nem érek rá többet írni, itt a karácsonyKép))
Mindenkinek kellemes ünnepeket, addig már nemigen járok erre!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Enci!
Na mi volt? Mesélj!
Gondoltam rátok 7 utánKép

Orsi!
Só liszt gyurma ha nem szárad, nem lehet betenni alacsony hőfokon a sütőbe?
Én valahol ezt olvastam.

Manóka!
Tészta begyúrvaKép
A kenyér nagggyyon finom lett. Gondoltam viszek holnap, de sajnos túl finom lett és már nem sok van belőleKép
Ez a Stahl féle rozmaringos, olivás kenyérke.

Kata!
Jó ötlet a diavetítő. Mi az én régi diavetítőmet nyúzzukKépKép Anna szereti nagyon.

Elfáradtam........megyek az ágyba.

Era

Era
Kép
era75

Ezt az egyszerre írástKépKép

Krisz!
Hűűű, talán 200 fok körül, de rövid ideig, mert akkor kemény lesz.
Az az igaszság, hogy nem vagyok egy teljesen receptbetartó típus, és szoktam variálniKépKép

Na tényleg léptem.....

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Mi is megyünk Bercivel, de sajna tésztát azt nem tudunk vinni. Én ugyanis még nem csináltam mézeskalácsot sose. Majd most kifigyeljük a technikáját és akkor belevágunk mi is itthon :-)
Akkor mi viszünk Bercivel egy kis rágcsálnivalót a gyerkőcöknek a tészta helyett.

Era! Az én óvónéni barátnőm is azt mondta, hogy ha minden kötél szakad, akkor betehetjük egy kicsit a sütőbe. Azért bízom benne, hogy magától is kiszárad. Ti csináltatok valami karácsonyi ajándékot Annával? Én is gondolkodtam többfélén, de aztán ezt gondoltam olyannak, amit Berci ügyesen meg tud csinálni. Nagyon élvezte a "gyurmázást". Alig akarta abbahagyni. Ja és mi minden héten sütünk itthon kenyeret, illetve ez inkább a férjem privilégiuma (szerinte ebben ő a profi, mert pék volt a nagyapja és a nagymamája) :o)

Megyek, mert Berci megfürdött és már törülköznek. Megyek mesélni neki :-)
Akkor holnap találkozunk!
Orsi

babafalva.hu vonalzó
brosi

Hű véletlenül bekukkKép és tessékKép összegyült mindenkiKép

Orsi,
Berci még most fog elfeküdni??
Dorka ma szintén sokáig fent volt fél10-ig oroszlánokat ettetünk és itattunkKép, mondjuk neki a 8óra a szokásos fekvés ideje, ezt 2 naponta nehéz betartaniKép

Tényleg a gyurma, na azt akartam még Dorkának karácsonyra. Hátha találok még valaholKép

Era,
köszi, a 200fok tuti, valamiért alacsonyabb rémlett, de így biztos nagyon hamar megvan.

van kenyérsütőtök abban sütitek a kenyeret? vagy lehet simán tepsiben is?Kép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!
Pancsika: Klassz kismamanadrágok vannak az egyik Kálvintéri üzletben, nem tudom a bolt nevét, de moletteknek is árulnak ruhát. Nagyon kényelmes a farmerfazon amit árulnak,és vannak elegánsabb stílusok is. 7-8 ezerért lehet gatyót venni. A Cora-ban is van egy kismama ruha részleg, na nem nagy, de kicsit olcsóbb, érdemes megnézni.

Tegnap volt nálunk a a védőnő először, (24 hetes babaváró vagyok), és volt egy olyan furcsa érzésünk, mintha várt volna valamit. Nem tudom, most kellett volna pénzt adni, vagy ajándékot? Ti szoktatok?

Pancsika kihez jársz terhesgondozásra? Az orvosválasztásról megkérdeztem a védőnőt, és azt tanácsolta, hogy ha nincs semmi bajom, és elégedett vagyok a nőgyógyászommal, akkor rá érek szülés előtt 1-2 hónappal erről gondoskodni. Én Lányihoz járok az Ótemetőre, és meg vagyok vele elégedve. A védőnő is a klinikát javasolja, mert ott jobban odafigyelnek a szoptatásra.

Hétfőn voltam vércukor vizsgálataon. Az a lötyi amit meg kellett inni, förtelem volt!!! Remélem jók az eredmények.

Jó sütkérezést nektek!
juanne

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?