Új privát üzeneted érkezett!

Adri! Én is így gondolom.
Lányok, még délután én nyugtattam Böbét, de most már én is rossz kedvű vagyok. Fáradt és hulla. Itt feküdt mellettem Bede, és belémcsapott a kétségbeesés... Ez most így lesz, és bizony nem lehetek kidőlve soha igazán...
Nektek is volt ilyen? Ugye normális vagyok ? Kép

mtunde

Sziasztok!

Írtam egy csomót erre elszállt! Kép

Adri! Írtam mailt. Kép

Böbe! Nagyon édi a mikis kép! Kép "Depi" ügyben maximálisan megértelek, én is hasonló állapotban vagyok, de azzal vigasztalom magam, hogy majd a nyugis januárban milyen nagyokat fogunk sétálni Bencussal Kép

Mano! Gratula! Ha tudtok mindenképpen menjetek el 4D-re. Mi a Praxisba jártunk, minden kötelező Uh-t ott is megcsináltattunk. Nem mintha nem bíztunk volna a kórházi Uh-ban, ez inkább csak indok volt hogy mehessünk mozizni. Kép

Tünde! Örülök hogy végül minen jól alakult! Kép

Ildisz? Mi újs Veletek? Alex jól van?

Bence sztrájkol 2 napja most épp napközben nem alszik, de semmit!!!! És 2 óránként eszik. Kép Már arra is gondoltam hogy valami baj van a tejcsimmel hogy ilyen hamar éhes. Tettem be a hűtőbe egy kicsit, és már nem olyan sűrű mint az elején, inkább olyan víz szerű. Lehet hogy többet kéne ennem? Valakinek volt hasonló?

További szép estét midenkinek!

Edina

Kép

Sorry hogy csak ilyen ritkán jelentkezem, de a kis pulya minden időmet "elrabolja" .

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

LIllaadri!

Hallom még mindíg semmi!De türelem,egyszer úgyis muszáj lesz kibújnia!
A pihenés dolog muszájból megy mert du-ra úgy elfáradok,hogy muszáj aludnom legalább pár percet.Állandóan fáradt vagyok,nekem ez a terhességi tünetem.Nincs rosszullét,hányás,csak álmoság.Ez van!(És még csak a 11.hét végén járok!)Szerencsére megtehetm hogy pihenek.Bár ez a hét elég pörgős volt,és a hétvégénk is az lesz.Holnap de.elutazunk a férjemmel ( szülinapi buli lesz szombaton,de a hétvégét ott töltjük)a gyerekekhez jön a nagyi.Csak még azt nem tudom,hogy a férjem hogy fogja bírni!Lehet,hogy most miatta kell korán lefeküdni.Majd kiderül.Legalább kicsit kimozdulunk.
És lehet,hogy mikor vasárnap megnézem a netet,már a férjed élménybeszámolóját fogom olvasni!? Jó lenne!!!!!

Mtunde!

Örülök,hogy nincs semmi baj nálatok!
Nem lehet egyszerű dolog ilyen picin pulzust mérni!

Lányok!!
Nem csoda hogy ilyen vacak időben lehangoltak vagytok,de majd regenelódtok hamar,csak ránéztek a picire, és már el is szállt a rossz kedvetek!!

Cél előtti kismamáknak kitartás!!!!
mano4

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Anide, de cuki ez a baba. Olyan kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz Csabika. Áron után biztos nagyon picúrnak látom majd.

Adri, te félsz a szüléstől?
Szerintetek hogy nyugodhatnék meg? Egyszerűen annyira elkezdtem rettegni, hogy sokszor bőgök. Érzem a fájdalmat és nem akarom még egyszer átélni, de nem tudom elkerülni. Bár kértem EDÁ-t,de mi van ha túl gyorsan megy majd, vagy nem ér oda a doki...?
Tud valaki valami megnyugtatót írni? Más is így fél?
Köszi
Andi
andry

Andi!

En is feltem attol kezdve, hogy tudtam, mitol kell felni (tobbedik gyerekeknel). Nekem mindig el kellett jutnom magamban odaig, hogy ezen tullegyek, elfogadjam, hogy jojjon, aminek jonnie kell, es utana szultem. Ugy aprankent, amikor mar eljott az ideje, megbaratkoztam a gondolattal, hogy fajni fog. Azert akkor is feltem, de mar nem akartam menekulni elole. Sose fontolgattam - talan ezert - az EDA-t.
Szoval megnyugtatot nem tudok irni, hacsak az nem nyugtat meg, hogy otodszorre se megy feles nelkul :-( De azt tudom ajanlani, hogy kepzeletben probald meg atelni a szulest, az elozo alapjan, vagy ahogy most szeretned, idozz el a "felelmetes" reszeknel, hatha megszelidulnek.
Remelem, valamit segit.
Szia,
Orsi
torsi

szia Edina!

nálunk ugyanez van Alexszel! nyugi! :-)
hétfőn reggel fél 6tól este 7ig egyszer aludt fél órát meg egyszer koradélután 1 órát!! és reggel óránként evett, aztén kb 2 óránként!
tegnap volt itt a védőnő, kérdztem hogy miez,azt mondta mindekivel megesik, nem kell aggódni!
tegnap megint csak 3szor aludt egész nap és keveset, ma viszont eszik laszik :-))

ezenkivül hogyhogyan vagyok: háát.. kb egy hete azt hittem már tök jól. sétáltam másfél órát Alexszel.. mivel szarok az utak itt, sokszor kellett emelgteni kicsit ababakocsit..hát betett.. azóta fájok megint alul, ha nem is annyira mint előtte, de nem birom a terhelést megint.Úgyhogy pár napja csak ki van téve a babakocsiba, nem merem bevállani a sétát..

amúgy azért jól vagyunk. a bébi dumál egy csomót, és 2szer annyit vigyorog mint dumál :-)
növi ki a ruháit, most kellett beruháznom 62-esekbe mert totál kinötte a 56-osokat.

Kérdztem vmikor korábban hogy a Bence hány hetes? (hónapos)
lehethogy válaszoltál csak esetleg abban az időben nem tudtam fellépni mostmeg már azt sem tudom hol keressem a kérdést+válaszodat..
bocs hogy megint feleteszem a kérdést!
ildisz1

Szia Orsi!
Én is így vagyok vele, hogy az elsőnél az ismeretlentől jobb volt félni, mint az ismerttől most.Egyszerűen hiába gondolom újra és újra végig, nem tudok megbarátkozni a fájdalommal és nekem ami még nagyon rossz élmény az az, hogy hiába van melletted a férjed, az orvosok, a szülésznő, akkor is teljesen egyedül vagy, mert a fájdalmadban senki nem osztozhat veled. Olyan egyedül éreztem magam és kiszolgáltatottnak. Minden egyes keményedésnél rettegek, hogy jaj ugye nem ma? Csak még egy napot maradjon így minden, ahogy van. Félek attól is, hogy mi lesz Áronnal, mi van ha éjjel indul meg, hogy jut el a mamához, aki mondjuk 5 percre lakik tőlünk....
Nem bírom a szülőszoba látványát.Ha látok egy filmet, amitől nagyon félek később,pl. Jelek, akkor megnézem többször és utána már valóban nem zavar, megszokom és kész, ahogy te is írtad, próbálom ugyanezt tenni a szüléssel kapcsolatban, de nem megy.
Köszönöm a válaszodat.
Andi
andry

Sziasztok Lányok!Kép

Még egyben vagyok,voltunk ctg.n és semmi változás!!!
Mostmár sürűbben kell járnuk,majd meglátjuk mi lesz!

Andikám!
Én is nagyon félek a szüléstől,de át kell esnünk rajta!Nekem is nagyon sokszor eszembe jut, milyen fájdalmak voltak,és hogy sokszor azt hittem,h. nem bírom tovább,de az az egy vigasztal,h. utánna találkozhatok kisfiammal és azért az érzésért ugy érzem mindent le tudok győzni!
Emlékszem ott a szülőágyon közöltem Férjemmel anno,h. soha többé nem szülök neki természetes úton gyereket,erre nézd meg 2 éve nem telt bele és amíg nem fordult be Bence azon stresszeltem,h. nehogy császár legyen!Meg valahogy szerintem szépülnek az emlékek is és talán,h. tudjuk már ,h. mi vár ránk szülésnél egy kicsit jobban fel tudunk rá készülni lelkiekben,nem úgy amikor még elsőszülők voltunk!KépAkkor nem volt viszonyítási alapunk...
Jót,meg megnyugtatót sajna nem tudok írni Neked Andi,de biztos,h. túlleszünk rajta és akkor már ott lesz a Kisfiúnk aki minden egyes fájdalomért kárpótol Minket!
Meg azért ne felejtsük Férjünk,aki szintén ott lesz mellettünk és támogatni fog Minket és aki akkor a legboldogabb ember lesz,mikor megpillantja gyermekét amivel mi ajándékoztuk meg Õt!
Szóval fel a fejjel Csajszi,lesz ez még így se!KépKépKépKépKép
lillaadri

Szia Adri!
Már azt hittem, hogy van valami.
Köszi amit írtál. Mindenben egyetértünk. Lehet, hogy a második szülés sokkal könnyebb lesz és nem lesz annyira fájdalmas? Én is akkor megfogadtam, hogy soha többé nem szülök és akkor komolyan is gondoltam. Másnap arra riadtam fel, hogy Úr Isten, nekem szülnöm kell, mert építkeztünk akkoriban és két gyereket előre bevállaltunk a szoc.pol.-hoz. Tudom hülyén hangzik, de nagyon megrémültem, hogy hú nekem ezt még1* végig kell csinálnom. Csak a terhesség az, ami nagyon hiányzott, eleinte azt éreztem, hogy majd csak lesz valahogy, de hamar elrepült ez a 37 hét és egyre rosszabb a félelmem.Mert ugye lassan itt az idő. Szerinted a férjek "becsülik" az anyákat, ezért amit tesznek? Te mikorra is vagy kiírva?
Puszi és köszi a bátorítást.
Andi
andry

Sziasztok!

Bóbinak én is gratulálok, Adri neked pedig kitartást, majd gyors és könnyű szülést, egészséges Bencebabát kívánok! Kép

Nálunk izgalmasak voltak az elmúlt napok, Alexa babával ugyanis 5 napig a törökbálinti Tüdőgondozó Intézet vendégszeretetét élveztük. Tüdőgyulladás gyanúval mentünk be múlt hét szerda este. Szerencsére a röntgen nem mutatott a tüdején elváltozást, a mandulája viszont tüszős volt, a torka gyulladt. Felvettek az osztályra, másnap pedig a fülész kezdődő középfül-gyulladást állapított meg, és felszúrta mindkét fülét csórikámnak. Kép Szerencséje volt, időben elkapták a dolgot, nem fájt a füle, csak amíg a szúrás tartott.
Amúgy jól viseltük a kórházat (illetve ő), hízott 10 dekát 5 nap alatt, sokat szopizott, főzeléket és gyümit evett. Éjszaka jól elszórakoztatta magát és a többieket is, én az 5 nap alatt max. 8-10 órát aludtam összesen. Jókedvének köszönhetően ő volt a nővérek és orvosok egyik kedvence, mert nem hisztizett semmiért.
Most már jól van, bár még köhög, de a füle meggyógyult, a torka is alakul.
Remélem, nem ismétlődik túl gyakran ez a kórházkaland.

Antaledi már rég jártál errefelé! Carezza meg még régebben!

Üdv. mindenkinek!
Zsu és Alexa
tothzsuzsi

Gyorsan írok,mert mindjárt mennem kell Lilláért a bölcsibe!
A max. dátumom a holnapi nap,dehát már nem is reménykedek,h. valami történik,de álmomban sem mertem volna gondolni,h. Bencével is így járok,mint anno Lillával,h. túl kell hordanom!
Szerintem egy Apának az mindegy,h. hogy születik gyermeke(császárral v. természetes úton)csak az a más,h. esetleg ha ő is a szülőszobán van ,akkor jobban át tudja érezni a gyermekszülés súlyosságát,hiszen látja min mész keresztül!Meg Lilla születése előtt pár másodperccelperccel,már ott mondogatta,h. látja Lillust,nagyon szép,csak nyomjak... és akkor ez a pár szó Nekem hatalmas erőt adott!
És az a közös 3 óra...amikor bent voltunk megfigyelésen,az megint felejthetetlen,amikor szopizni tanítottuk Lillust és sírva hívtuk fel Szüleinket,barátainkat,h. itt a kiscsaj...szóval szerintem ezek az apró rezdülések,dolgok Nekem sokat jelentenek és emiatt is szeretnék szülni még akkor is ha egy-egy pillanatban elviselhetetlen lesz a fájdalom.Persze minderről bármikor le tudnék mondani,ha bármi komplikáció lépne fel és császárra kerülne sor...és akkor is tudom,h. nagyon boldogok leszünk Apával együtt!
Remélem érthető voltam,de rohanok...
Csak késő este leszek,mert megyünk ajándékokat vásárolni!!!
Puszka mindenkinek!!!

adriKép
lillaadri

Adri!
:-)
andry

Sziasztok!
Az apukák nagyon büszkék ám ránk, csak elfelejtik mondani Kép Én ugye császáros voltam, de máig emlegeti, hogy hogyan tudtamnyugodtan a kés alá feküdni, ő majd megveszett odakint Kép Azóta meg néha emlegeti, hogy csodál minket, akik otthon babázunk, mert látja, nem olyan egyszerű az. hiába van időm pihenni, segítenek, de otthon vagyok, kevés inger ér,és mégis...
Most holnap ő lesz Bedével egész nap, a barátnőimmel szabadnapot kértünk a családjainktól és Bécsbe megyünk karácsonyi hangulatért KépNa ha hazajövünk, majd nagyon rétékelni fogja, hog yén vagyok otthon Bedével... Kép
Szóval finishező lnyok, a férjeitek nagyon becsülnek és csodálnak benneteket. Amikro bent feküdtem a szülés előtt, akkor mondta nekem a férjem: már most olyat csináltál, amit az emberiség fele nem tud megtenni: kihordtál egy gyereket...
puszi

mtunde

Tünde, aranyos férjed van. Nekem annyit mondott az enyém, hogy "nem gondoltam volna, hogy ennyire fáj".Végül is ebben a mondatban is benne van a lényeg.
Érezd jól magad Bécsben, ott ilyenkor már tényleg jó a hangulat és szép minden.
Adri, Kata mi van veletek?
Andi
andry

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattalak Titeket - persze nagy érdeklődéssel - mivel én is a Kútvölgyi kh-ban szültem.Kép
Andry!
Az én férjem sem egy kimondottan romantikus alkat, és hát az érzelmeiről beszélni.... Viszont mikor a kisbabánk megszületett, akkor amikor ránéztem csak annyit láttam, hogy ömlik a könny a szeméből... Ez a kép teljesen beleégett az agyacskámbaKép Szóval én is biztos vagyok abban, hogy nagyon nagyra
becsüli amit átéltünk.
Orsi és Adri is jó dolgokat mondtak, én csak annyit tennék hozzá, hogy a fájások közben én végig a babára igyekeztem koncentrálni. Hogy igaz ugyan, hogy nekem sem könnyű, de neki is nehéz olyan szűk helyen préselődni... és nemsokára meglátjuk Õt... és segíts nekem pici babám, ügyesen csusszanj ki...szóval ilyeneket igyekeztem akkor gondolni több-kevesebb sikerrel. A lényeg az volt, hogy ne azzal legyek elfoglalva, hogy mennyire fáj. Ezt most bátorításként írtam Andry!Kép

Nagyon sok sikert, szép és könnyű szülést kívánok a célegyenesben lévő mamiknak.
A várandós kismamáknak és a kisebb-nagyobb babáknak és mamáiknak jó egészséget!

-Ktina-
ktina

Szia Ktina!
Köszi a bátorítást. Te mikor szültél és kinél?

Adri, te jó ég, már nincs pocakod? Hol vagy?
Talán ilyen pontos a baba?
Andi
andry

Sziasztok Csajok!!!Kép

Áhhhh,nincs ilyen mázlim!KépKépKép
Csak tegnap 10felé értünk haza a karácsonyi forgatagból és még Lillát is el kellett rendezni ezért már nem volt időm feljönni Hozzátok!
Remek éjjelem volt,f1kor még nem aludtam,és hn5kor már azon agyaltam,h. vajon miért érzi magát olyan jól pocakomban Bencus,mert azt hittem kirúgja a hasam reggeli pörgése közepette!Aztán valahogy visszaaludtam és most ébredtem!
Szóval ez a mai a leguccsó dátum mikor szülnöm kéne!40+0vagyok!!!
Most ennyit írok,már nem akarom magam ismételgetni,legyetek jók,ha van valami jelentkezek Bóbin vagy Edinán keresztül!
Ezer puszi :
adriKép
lillaadri

Sziasztok!
Szia Andry!

8 hónapos a babánk, és dr Sipos Sándornál szültem.
Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

-Ktina-
ktina

Hali!
Adrikám, ne csüggedj,még a mai nap szerencsét ill.babát hozhat. Akkor rossz volt a megérzésem, miszerint még 3 napod van, mert az letelt.Egyébként tudom azt mondják, hogy mielőtt megszületik kevesebbet mozog, de szerintem nem így van. Talán amikor első gyereknél hetekkel a szülés előtt berögzül, utána kevesebbet tud mozogni, vagyis másképp, de azt olvastam, hogy a második baba már általában csak a szülés alatt rögzül. Lehet, hogy tök hülyeséget írtam. Úgy izgulok, hogy mikor születik meg a Babócád. Kíváncsi vagyok, hogy könnyebb lesz-e a szülésed, mint az első.
Kitartás, már a célegyenesben vagy, sőt már lassan a célszalagnál.Puszi.Azért remélem nem előzlek meg!!! :-)

Ktina, az én dokim is a Sipos doki az elsőt is nála szültem.
Nektek is kellemes hétvégét.
andry

Unatkozom és itt sincs senki?
andry

Szia Andi!Kép
Itt vagyok,nem tűntem el,csak itthon van az egész család és próbáljuk még a hátralévő 3as-ban tölthető napokat kihasználni!
Apa most tv.t néz,közben pedig celluxxal ragaszgatja Apa lábán lévő szőrszálakat egymásra Lilla,miközben hatalmasakat kacagnak!Olyan jó hallgatni őket!!!Kép
Csináltam fincsi gesztenyepürét meg melegszendvicseket,szóval jól elvagyunk,próbálok nem gondolni a szülésre,de annyira érzem,h. milyen jól elvan bent Bence!Ha kajcsizok rögtön rugdos,voltunk sétálni délután,teljesen jól aludt,szóval köszöni szépen de semmi kedve kijönni!
Nagyon tündériek vagytok,h. gondoltok Ránk és szorítotok Nekünk,majd egyszer csak meglesz Bencus is!!!
Jó éjszakát Mindenkinek!!!
Ezer puszka
adriékKép
lillaadri

Adri!

Nekem a ket utolso szulesem azutan indult be, hogy - miutan lelkileg mar raalltam, hogy oke, szulni fogok - eroltetett menetben egy nagyot setaltam. Masnap jott a baba.
Bar biztos te is probalsz mar mindent...
Hajra :o)
Orsi
torsi

Adri,
én is azt akartam írni, hogy nálunk nem nyugodott meg szülés előtt Kata. És még azt is, hogy a 42. héten szülni is még teljesen normális (nálam ez volt Sáránál). Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy kitartás és élvezd ki az utolsó napokat a kis családoddal.
Annyira jó gyerekkacagást hallani (amikor olvastam amit írtál, rögtön a fülemben volt ez a hang), ez a legszebb hang a világon.

Szép estét
Böbe
böbike

Sziasztok Lányok!

Hát nem gondoltam, hogy ilyen sokára tudok csak veletek diskurálni, de Lillababa lefoglalja a teljes napomat (sőt az édesanyámét is, aki itt van nálunk segíteni nekemKép.

Szóval igértem egy történetet, az én szemszögemből - Bóbipapiét már olvashattátokKép

Az egész szombat reggel kezdődött. Arról írtam nektek, mikor elment a nyákdugó, és a drága férjemmel berohantunk a kórházba.
Adrikám, ne is törődj semmivel: a ctg annyira semmit nem mutatott, Lilla meg annyira élénk volt, hogy az ügyeletes szülésznő közölte még csak ne is reménykedjek a napokban(!) hogy szülök.
Aztán Sipos doki mondatai mégis csak reményt adtak: felszívódott méhnyak, kinyílt méhszáj... szépen haladunk.
Hazafelé menet Bóbipapi (mostantól LillapapiKép) elképedt azon, hogy milyen eufórikus hangulatom lett e néhány ténytől.
Lányok, annyira pontosan éreztem, hogy nemsokára találkozom Lillával, hogy az már-már hihetetlen!
Ebéd után érdekes hasfájások kezdtek beindulni, miközben folyamatosan jött ez a nyákos dolog... Délután hattól már mérni is lehetett a fájásokat, bár őszintén szólva renkívül rövidek, és abszolut viselhetőek voltak. 9kor már - bár én még simán bírtam, nem éreztem igazán fájdalmasnak - elindultunk a kórházba: drága Lillapapi annyira ideges volt, annyira bent akart már lenni velem, hogy gondoltam (meg szerintem Erzsike is), jobb ha bent folytatjuk.
Beérkezés után jött a séta, beöntés, stb-stb.
Közben persze folyamatosan fájdogáltam, úgyhogy 3 ujjnyi felé Erzsike szólt az anesztesnek, hogy jönni kellene, mert készen állunk.
Hát, elképzelhetitek, hogy a szivem majd megállt az asztalon, mikor a közösen emlegetett anesztes doki közölte, hogy ő most máshol ügyel, és miért nem előbb szóltunkKép Isteni szerencsémre az ügyeletes anesztes doki egy írtó kedves dokinő volt, áldom a szerencsémet, hogy vele akadtam össze, és nem mással. Az Eda bekötése után szinte semmit sem éreztem egészen 1 óráig, amikor újabb adag érzéstelenítőt kellett volna kapjak.
Sajna, kiderült, hogy a méhnyak ugyan felszívódott, de felemásul, azaz az egyik oldalon még rá kellene fájásokkal segíteni.
Na, ekkortól jöttek az "érdekes" dolgok: még nem is voltak tolófájásaim, de tolnom kellett arra az oldalamra fekve, ahol még a méhnyakat el kellett tüntetni. Közben teljesen készen állt a méhszáj is. Ezután már beindultak a tolófájások.
Hát, ez tényleg leírhatatlan. Tudom, hogy akárhányan figyelmeztettek, hogy milyen, arra nem is gondolhattam, ami tényleg volt.
Az elviselhetetlenségben két reménysugár volt csak: ott volt a Szerelmem mellett, szoríthattam a kezét, annyira figyelt rám, annyira velem érzett, együtt tolt mikor a fájások jöttek, hogy akármikor erre gondolok, nem a fájások miatt könnyezek, hanem azért az élményért, amit a vele töltött idő adott... A másik, ami reményt adott, most ott szuszog a hálószobánkban. Akit, mikor a hasamra fektettek, már olyan szerelemmel szerettem, mint az én Drága férjemet is. Ezt az édes kislányt, akiért annyit harcoltunk, szenvedtünk, és aki - annyira hihetetlen, de - már a családunk tagja, az életünk része.

Nem tudom Lányok, hogy mennyit meséltem magamról nektek. Egy nagy cégnél voltam / vagyok főkönyvelő, s a munkám, a sürgés forgás töltötte ki az életemet. S azt hittem, ez így is marad.
Persze a férjemmel való találkozás már "kibillentett" ebből az állapotból, de az igazi változás csak most következett be.
Olyan ez, mintha eddig valamit kerestem volna, és most megtalálnám. Mintha mindig is lett volna egy hiány az életemben, ami most teljessé vált a kislányom megszületésével.
Ez a CSODA!

Nem akarom részletezni tovább az eseményeket, talán annyit, hogy Lilla 9/10-es APGAR értékekkel született, szép kerek pofija van, és rengeteget eszik. Sajna, annyira szoptatni akartam-akarom ezt a lányzót, hogy a kórházi napok alatt, még alig, alig előtejjel is szoptattam őt. És persze először rosszul, hiszen sem én, sem ő nem tudtuk mit kell csináljunk. Ráadásul a mellbimbóm lapos, szegény alig tudott vele mit kezdeni. Na, ezek következményeként 2 szétsebesedett, berepedt bimbóval érkeztünk haza, és bepróbálkoztunk a mellbimbóvédővel. Lilla nem szereti- nem fogadta el. Pedig mindent megpróbáltunk: bekentük anyatejjel, öntöttünk bele tejcsit. De Lilla nem és nem, sehogy sem hajlandó vele szopizni. Úgyhogy most egy kevésbé jó megoldást kellett elfogadjak: fejem a tejcsit, és ebből itatjuk, etetjük. Közben meg ápolom a mellemet, hogy minél hamarabb visszatérjünk a szopizásra.

Hát, nagyjából ennyi a történet, és a mai helyzet.
A lényeg azonban tényleg az, hogy életem legszebb perceit élem át, s ez kárpótol minden nehézségért.

Hasonló szépeket kívánva mindőtöknek,

sziasztok,

Lillamami

ui: próbálkozom képfeltöltéssel. A kép még a kórházban készült Lillánkról.
bóbi

Sziasztok!

Adri, éjjel elég jó kis keményedéseim voltak 6 percenként, már majdnem felkeltem, de aztán elmúltak szerencsére. Olyan jókat írtál a családodról. Elképzeltem a közös gesztipürézést.

Lillamami, te pedig kicsit megbőgettél, olyan szépen írtad le a szülésedet, hogy azt érzem, ez az én is így akarom. Én is edával fogok szülni, remélem nekem is lesz helyettes doki Zubek helyett, ha ő nem ér rá. Olyan jó volt olvasni, amit írtál. Annyira ideálisnak hangzik a szülésed.Szuper!
Andi
andry

Sziasztok Kismamik!
Csak jöttem bekukkantani és helyzetjelentést adni,h. minden rendben és teljesen egyben vagyunk!Bencebaba ezerrel mocorog!!!KépKépKép
Bóbikám,nagyon örülök,h. írtál,olyan jó volt olvasni Téged!!!
Andi,nagyon drukkolok Neked,nyugodtan előzz be,nem haragszom meg,Csabibaba ugyis tudja mikor kell jönni!KépKépKép
Estig nem leszek,mert megyünk Árkádba vásárolni,ha indulunk ugyis üzizek!!!
puszi
lillaadri

Hali,

Lillamami,
most, hogy személyesen is bekukkantottál, szeretnék gratulálni Lillához. Bár képet nem látok az üzeneted végén, gondolom, majd legközelebb sikerül feltenni párat.

Adri,
bátor így az ünnepek előtti vasárnap egy bevásárlóközpontba bemerészkedni. Nálunk ez a jövő hétre maradt, de én legalább délelőtt tudok menni.
Ezek szerint Te is az Örs környékén laksz? Vagy csak egy kis vásárlásra ugrottatok át Zuglóba?

Kellenem délutánt mindenkinek! Nálunk ezerrel süt a nap, ami szuper, de inkább az érdekelne, hogy mikor fog esni a hó. Annyira szeretnék fehér karácsonyt!

Csók
Böbe
böbike

Jó reggelt Kismamák!Kép
Csak jöttem szólni,h. még egyben vagyunk,ennek a kis "tökösnek" nincs olyan megerőltető vásárlás,hajolgatás,Lillával való foglalkozás mi esetleg kicsalogatná!KépKépKépKép
Indulunk ctg.re!
puszi
lillaadri

sziasztok

kérdezem azokaz az anyukákat akiknek van már idősebb babájuk mint az Alex 8 hete:

mikor "várható" nagyjából hogy átaludja az éjszakát? (ő alszik éjfélig, aztán még egy 3 órát, utána, 2 -másfél óránként eszik már hajnalban)

másik: vki hordja a babáját bébiúszásra??
ildisz1

Képzeljétek el,találkoztam valakivel a kórházban!!!KépKépKép
Remélem nem fog haragudni Andi,de képzeljétek el szülőszobán van,éjjel 2kor elfolyt a magzatvíz!!!Nagy-nagy drukk Neki!!!
Lehet már meg is van Csabika!!!KépKépKép

Velem semmi változás,szuper a ctg.,ha nem változik semmi akkor vasárnap vagy hétfőn indítják Bencebabát,hogy karácsonyra itthon legyünk!Szóval már csak egy hét és babázhatunk!KépKépKép
Annyira várjuk már!!!
lillaadri

Szia Lillaadri!

Hallom még mindíg egyben,de már nem sokáig!Hosszú még a hét,és vasárnapig bármi megtörténhet!Drukkolok nektek!
Remélem Andi már babázik.
Nekem hosszú volt a hétvége,jól elfáradtam és ráadásul keveset is aludtam.Mikor fogom én ezt kipihenni!

Minden jót: mano4

Kép
Kép
mano4

Hahó Lányok!

Mi ez a nagy csend!
Sehol senki,sztrájkoltok?

Lillaadri! Csak nem meggondolta magát Bence baba?
mano4

Kép
Kép
mano4

Szia Manó!Kép
Dehogy gondolta meg magát Bencebaba!KépKépKépMár nevetek az egészen,végülis egyszer már vége kell hogy legyen ennek a "9 hónapnak"!
Csak képzeld el,h. ment Apa Lilláért a bölcsibe és ahogy öltöztette véletlen leesett Lillus az öltözetetőről és nagyon beverte fejét meg kicsit elharapta száját!Mikor hazajöttek sírt és hányt,mert annyira megijedt,persze mi rögtön arra gondoltunk,h. agyrázkódása van ezért bevittük a HeimPálba!De szerencsére semmi baj nem történt!Persze Bencebabának az ijedtség sem ártott,pedig nagyon beparáztam,h. valami komolyabb probléma van Vele!Vígan mocorgott pocakomban!De legalább már látom egy kicsit a végét a dolgoknak,mert hétfőn legkésőbb ugye indítják!Jahh,meg kaptam egy ötletet Erzsikétől,a szülésznőtől,h. vasfű teát igyak,az állítólag méhösszehúzódás elősegítő!Majd holnap kezdem,mert drága Férjemnek holnap még határidős munkája van!!!
Jó éjt Mindenkinek,holnap reggel jövök!!!
puszi
adriKép
lillaadri

Hali,

Adri,
örülök, hogy Lilla jól van. Gondolom már csak ez az izgalom hiányzott itt a finisben kis családodnak. De az a lényeg, hogy minden rendben van.

Mano,
én inkább írogattam volna, de sajna vásárolnom kellett egész nap (illetve amig el nem mentem a nagyobikért a bölcsibe). Ezek szerint Te már túl vagy a karácsonyi vásárlás őrületen, irigyellek nagyon.

Ildisz,
hát sajna erre nem lehet mindenkire érvényes receptet adni. Mi mindkét gyereket hasonlóan neveljük mégis teljesen máshogy csinálták. Sára még 3-3 és fél hónapos volt mire végigaludta az éjszakát (illetve reggel 6 körül kelt és kaja után visszaaludt még egy kicsit). Előtte 2-3-szor felkelt. Az egyik evésről elég drasztikusan szoktattuk le, amikor már elérte a 6 kg-ot. Egyszerűen nem keltem fel etetni, mivel azt mondták, csak megszokásból ébred fel (mert annyira kis husi, hogy az éhség biztos nem kelti fel). Az első éjszaka szörnyű volt 3/4 órát sírt. Persze ilyenkor minden percben fel akartam adni, de akkor előtte hiába szenvedett volna szegény. A 2. éjszaka kb. 30 percet sírdogált, de már nem olyan durván, a 3. nap 15 perc volt a menet. A 4. nap pedig már nem is ébredt fel.
Ehhez képest Kata 5 hetes kora óta végigalussza az éjszakát. Ez mázli, nem tettünk vele semmi különöset.
Remélem nálakot is hamar rájön a kicsi, hogy éjjel aludni kell, mert csak így tud pihizni anya és apa.

Csók
Böbe
böbike

Szia Lillaadri!

Akkor a tegnapi nap izgalmasan alakult! De szerencsére nincs semmi baj Lillával!
Szerintem Bence nagyon csibész kisfiú lesz,biztos jókat "nevetgél" hogy így megtréfál benneteket! Már csak azért sem bújik ki! De már nincs 1 hét hátra,és találkozhattok a kis huncuttal.
Biztosa nagyon "finom" lehet az a fasfű tea,már a neve is étvágygerjesztően hangzik!Én inkább maradnák a lépcsőzésnél,nekem az nagyon bevált!

Böbike!

Dehogy vagyunk túl a karácsonyi bevásárláson!!!!!
Igaz,hogy már alakul a dolog,de még mindíg van bőven.És még a karácsonyi menüt sem találtam ki!Én és a gyerekek nem szertjük a haászlét,tehát az kilőve.A rántott halat megeszem ha nem nekem kell kisütni,mert akkor egy falat sem megy le a torkomon ,annyira eltömít az olaj+hal illata.Tehát marad a pulyka,amit most kicsit félek venni a madárinfluenza miatt. Ez van!
Tegnap is voltam beszerző körúton,és ma is megyek.
Neked is jó vásárlást és készülődést!
Mano4

Kép
Kép
mano4

Sziasztok Lányok!
Még mindig semmi,de gondolom ez már nem is annyira újdonság!Kép
Manó,mi is tegnap döntöttük el,h. sehova nem megyünk Szentestézni,hanem inkább meghívtuk Szüleimet és Öcsikémet!Főzni biztos nem fogok így pár napos baba mellett,megkértük,h. hozzanak kaját,mi meg megvesszük a desszertet meg az italokat!A menüt még én sem tudom,de a halászlét se én se a Férjem nem szereti,másnapra káposztát akartak csinálni,azt meg ugye majd én nem ehetek a szopi miatt...szóval ezt még nálunk is ki kell találni!
Ildi!
Nálunk azt hiszem Lilla 3 hónapos korától alussza át az éjszakát,addig mindig f3kor kelt szopizni,aztán csak 3-4 óránként legközelebb!Egyébként a mai napig változó az ébredése,mert van olyan,h. éjszaka felébred,h. tejet,kakaót kér és akkor addig meg sem lehet nyugtatni míg meg nem kapja a tejcsit!Próbáltam én is leszoktatni erről,de van egy olyan tulajdonsága,h. ha hisztiből vagy fájdalomból sír,akkor képes ugy behergelni magát,h. öklendezik és hány!Ez meg ugye nem hiányzik és ezért is ment olyan nehezen egy-két dolog,pl. az autósüllésben való megmaradás!Hatalmas hisztik árán tudtuk elérni,h. benne maradjon,sőt néha a mai napig bepróbálkozik!
Azért most,h. tudom lesz Tesó van egy-két dolog amit biztos másképpen fogok csinálni,pl. nem a mi ágyunkban altatom,inkább mindig átviszem az ő kis ágyába,mert így ismét csak 2 évesen tudjuk majd külön ágyba tenni!

Lenne egy karácsonyi ajándék problémám,gondoltam leírom,hátha tudtok segíteni!
Kiscicás dolgokat keresek,pohár,bögre,tányér,kulcstartó!Hol lehet ilyeneket kapni?Tesco,Auchan,HappyBox kizárva,csak Garfield van mindenhol!De kisöcsém,aki 9 éves,most kapott egy cicát és csak a házicicás dolog jó neki!Köszi,ha tudtok segíteni!
puszka
lillaadri

Nagyobb bevasarlokozpontokban vannak olyan cegek, akik fotot ra tudnak masolni polora, bogrere meg egy csomo mindenre. Tehat ha van egy kep az ocsed cicajarol, akkor biztos ra lehet tetetni valamire. Mondjuk en meg sosem csinaltattam ilyet, csak lattam, hogy reklamozzak, szoval a technikai resze azert nem tiszta, hogy milyen foto kell (hagyomanyos v. digitalis). Azt hiszem, a Westendben van ilyen, de erre sem eskuszom!!
jégmadár

Hali,

Lányok, jár valaki közületek a budapesti H&M-ben. Ha jók a tapasztalatok, akkor holnap elnéznék arrafele, de ha nem, akkor nem bumlizok be a városba feleslegesen.

Mano,
én sem tervezek főzni, és nem is fogok. Kép
Ám nálunk 2 évvel ezelőttig szenteste elmentünk anyukámékhoz, majd az anyósomékhoz, azután haza. Elég fárasztó volt.
az nálunk nem megoldás, hogy az én családomat és a férjemét is összecsődítsük, mert nem férnénk el a nagyszobában 14-en, leülni sem igen tudnánk. Tehát azt találtuk ki, hogy 24.-én du. átmegyünk az én szüleimhez, ahol ott lesznek a testvéremék a két gyerekükkel, azután mi hazajövünk és ide jönnek a párom szülei és testvéréék.
Hát így is nagyon fárasztó lesz.

Csók
Böbe
böbike

Sziasztok!

Van valakinek infoja arról, hogy Tóth dr. az Istenhegyiben mikor rendel?

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

A Dm -nél is lehet interneten rendelniilyen fotós dolgokat, és kiválaszthatod, melyik boltban akarod megkapni. Digitális fotó kell hozzá. www.dm-drogeriemarkt.hu

Alvás: Nekünk is mázlink volt, mert Bene 2 hónapos kortól átaludta az éjeszakát. Előtte 2x ébredt, de mivel cumizott, egyszer éjjel betettem neki a cumit, hogy ne ébresszen fel mindekit, amíg én pisilek Kép Erre reggelig visszaaludt Kép Utána aztán voltak nehezbb éjszakák, de mi már elhatároztuk, akkor kimarad az alvás.De persze cumi nélkül nem ment volna ilyen gyorsan.

Nálunk aszenteste kiscsaládos, cserében 25 és 26-án kell rohangászni a nagy csődületbe...

Adri, drukkolok neked, már nincs sok hátra Kép
Lehet, hogy Bence csak apa határideje miatt vár .)

mtunde

Sziasztok Lányok!

Hulla fáradt vagyok, csak nem rég értem haza a bevásárlásból.Fenyőfánk már van!!!Hurrá!!Ajándékkal rosszabbul állunk,de majd csak sikerül azt is beszerezni!

Lillaadri!
Még de. válaszoltam neked,de az egész elszállt,így most kezdhetem előről!!
Mi már jó pár éve itthon töltjük a szentestét,és csak 25.-én indultunk a nagyikhoz,rokonokhoz.Tavaly válltoztattunk rajta,24.-én jöttek az anyósomék és a férjem öccséék nálunk volt a vacsora, mindent én főztem. 25.-én jöttek az én szüleim és a nővéremék.Nekünk így sokkal jobb volt,mert legalább nem kellett rohanni sehová,inkább vállaltam a készülődést.
Az idén is így szeretnénk,már egyszer meg is beszéltük,de most az anyósomék kitalálták,hogy menjünk hozzájuk 24.-én és csak 25.-én este jöjjünk haza.A gond csak az,hogy az én szüleim tőlük már nem messze laknak és akkor jogos hogy Õk is elvárják,hogy hozzájuk is menjünk!Akkor viszont megint csak rohanunk!!! Azt meg nagyon nem szeretünk! Úgy hogy még megy a varia,nem tudom mi fog belőle kisülni!!
Fogalmam sincs hogy hol lehet kapni cicás dolgokat,pedig ma is kerestem,de nem láttam!
Az meg érthető,hogy pár napos baba mellett nem fogsz főzni,és hogy otthon fogtok maradni!
Kitartás,már nincs sok hátra!!!!

Jégmadár!

Nekem a szüleim vidéken laknak,anyósomék is a város másik végén,így nem tudunk 24.-én mind a kettő szülőnél megjelenni.Több évig csináltuk úgy,hogy 25.-én mentünk az anyósomékhoz és onnan este elmentünk a szüleimhez.De nem igazán volt jó,nekünk fárasztó volt,és akkor még jöttek a megjegyzések,"hogy persze a másik mamáéknál ottalszotok nálunk meg nem"! Viszont ha náluk aludtunk,akkor 26.-án nem tudtunk korán elindulni a szüleimhez,mert későn van náluk a reggeli,de persze azt kötelező megvárni,és akkor még a gyerekekkel is elkezdtek játszani.Ekkor viszont már anyuék telefonáltak,hogy hol vagyunk már,mert az ebéd az asztalon......
Szóval ebből lett elegünk,akár hogy csináltuk sehogyan sem volt jó!
És pont ezt nem akarjuk most!!
Inkább jöjjön a vendég sereg.Talán így kevésbé lesz fárasztó.

Kitartás mindenkinek!
mano4

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

BENCE ALSZIK!!! Kép KOPP-KOPP-KOPP!

Csak bekukk mert Én is ledőlök kicsit!

Ildisz!
Bencus holnap lesz 5 hetes! Már ő is kinőtte az 56-os rucikat, 5150 gramm. Kép
Most ment el a védőnő. Azt mondta kezdjem el Bencust levegőztetni (eddig nem lehetett), talán akkor többet fog aludni, de állítólag ezek a frontok is betesznek neki. Kép

Böbi!
Nekem a H&M a kedvenc üzletem (egyébként is svéd mániás vagyok), de itthon még nincs "kifejlődve" Kép Felhívtam őket mielőtt elmentem volna. Nincs gyerek cucc egyáltalán, és sok minden más sem... Tavasszal nyitnak egy nagyot vmelyik bevásárlóközpontban.

Most nem teszek fel képet Bencusról, de Kép : www.szalaibence.shp.hu

Adri! Holnap csörgök! Szorítok hogy használjon a tea!Kép

Szép estét mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Böbi!

Milyen üzlet az a H&M,és hol van? Még nem is hallottam róla!
Köszi. mano4

Kép
Kép
mano4

Mano,
az H&M egy áruházlánc, ahol leginkább ruhát árulnak bébi mérettől a felnőtt méretig. Én Genfben találkoztam velük először (ott élnek a nővéremék) és nagyon sok, nagyon jó minőségű gyerekruhát vettem, szinte fillérekért. 2 - 3 - max 4 ezer forintért.
Pár hónapja olvastam az Indexen, hogy Budapesten is nyitottak boltot, valahol a Vörösmarty tér környékén, de a cikk azt írja, hogy a tinilányokra mentek rá a kínálattal. Ezért kérdeztem, hogy volt-e már valaki arrafele. Illetve az árak is érdekeltek volna, bár nem fűzök hozzá sok reményt, hogy a belváros egyik legfrekventáltabb helyén nyomott árakkal jelennek meg. Kép Azért ez őrölet, hogy Svájcban a magyar árakhoz képest fillérekért lehet kapni minőségi gyerekruhát.

Anide,
akkor valószínüleg várok tavaszig. Kösz az infót Bár áprilisban készülök Svájcba a két kölökkel lehet, hogy ott még mindig érdemesebb lesz bevásárolni.
Mindenben svéd mániás vagy? Volvo, vagy Saab figyel otthon a garázsban? (Nekem a Volvo nagy kedvencen, de sajna nekünk nincs, de ha nyerek a lottón, akkor lesz Kép.)

Csók
Böbe
böbike

Sziasztok!

Böbe! Mi szombatom Bécsben bementünk a H&M-be, a gyerekosztályra, nagyon jók a cuccok. Már a magyar árcédula is rajtuk van, nem kell sokáig várni! Tavasszal lesz tényleg itthon is. A mostaniban még nincs gyerekcucc, de ezt már tudod.
Viszont a bababörzéken rengeteg H@Mes alig hazsnált cuccokat lehet beszerezni. Érdemes megnézni itt a babaneten, hol lesz a legközelebbi börze.

Látom, mindenkinél eléggé húzósak a karácsonyok. Én egyszer egy olyan karácsonyra vágyom, hogy otthon ülünk és játszunk végig. De apa most az ünnepek után szabin lesz, majd akkor kevesen leszünk.
Szilvesztert hogyan oldjátok meg gyerekekkel?

mtunde

Hali,

Tünde,
mi a gyerekekkel együtt megyünk szilveszterezni már 29-én. A baráti társasággal kibéreltünk egy házat, amiben van 7 szoba fürdővel, valamint két db két ágyas apartman, valamint 2 db közös helység. Nekünk van egyenlőre a legtöbb gyerekönk (2 Kép) ezért mi megkapjuk az egyik kétágyas helyet HURRÁ. A mi gyerekeinken kívül még lesz 3 gyerkőc és egy kutya is, tehát 19 felnőtt 5 gyerek és 1 kutya lesz a létszám.
Marha nehéz egyébként helyet találni szilveszterre, pláne ilyen paraméterekkel, hogy mindenki a párjával/családjával külön szobában akar aludni.

Csók
Bözsi

Tavaly egyébként itthon voltunk, de nem is baj, mert a férjem benyelt valami vírust, úgyhogy sajnos a vécén hányikálva ünnepelte 2005-öt. Azutánmég egy hétig beteg volt. Kép
böbike

Tünde,
azt nem is kérdeztem, milyen volt a kiruccanás, és a férjed hogy bírt a kicsivel?

A magyar árak milyenek lesznek? Mármint a gyerekruhák áraira gondoltam.

Csók
Böbe
böbike

Sziasztok!
Még itt vagyok,egyben vagyok!
Viszont reggel volt ctg.,az semmit sem mutatott,vizsgálatnál meg kiderült,h. bő egy ujjnyira már nyitva a méhszáj,aztán 7perces méhösszehúzódások lettek,amik mostanra már rendszertelenné váltak,de megvannak!Dugesz is elment...
Most várunk!Kép
De már nem sokáig,mert mindjárt itt a hétfő és akkor -ha magától nem is akart jönni- elő fog bukkani a szemérmes kis Bencus!!!
puszi
lillaadri

Szia Böbike!

Köszi az infót,abszolút nem voltam képben a H&M-mel kapcsolatosan.

Szilveszter!? Én még a karácsonynál járok!
Nem hiszem hogy megyünk valahová,mostanában mindíg fáradt vagyok,az meg tök ciki társaságban,ha 11 körül elalszom.De még lehet,hogy összejön valami.
Nekünk a nagyiék vigyáztak a gyerekekre,vagy amióta már nagyobbak jöttek velünk bulizni.

Lillaadri!

Egész nap nem jelentkeztél!Csak nem? Gyanús ez a nagy csend!Drukkolok!
Mi holnap megyünk nyakiredő vizsgálatra a kórházba.

Minden jót: mano4

Kép
Kép
mano4

KépKépKép
Manó4!
Megint egyszerre egymásra gondoltunk!KépKépKép
Jó lenne,ha bent talizhatnánk holnap...kérdezd majd Mészárost,hátha...
puszi!!!Kép
lillaadri

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?