Új privát üzeneted érkezett!

Jaj Lina!
A szívem megszakad ha ilyeneket írsz (egyébként is szuperérzékeny vagyok)
Sírva aludtál el úgy féltél??? Kép Kép Kép
Ne félj Lina!Kép Ez nem ámitás, nem becsapás, tényleg fantasztikus érzés lesz és nem kezdődik olyan fájdalmakkal (ahogy általában a filmekben bemutatják) hogy rögtön majd belehal az ember. Majd szép apránként, az biztos hogy a derékfájásod bizony már JEL. nekem is így kezdődött.

KépKép
KépKép
nana09

Lina!
Az orvos is megvizsgál minden nap? Méhszáj?

KépKép
KépKép
nana09

Lina

Ne félj, ne izgulj. A lányoknak igaza van. Én éppenséggel nem szültem, de a tágulást éreztem. Amúgy én koncentráltam a levegővételre, nem jött ki egy hang sem a torkomon, hisz akkor jobban fájt volna. Annyira elszáll az az érzés, a fájdalom. Emlékszem, amikor szólt a doki, hogy már ne menjek haza, mert szülünk, elpityeredtem, mert féltem. Előtte itthon nem izgultam. Most tök nyugodt vagyok. Milyen jó lesz, ha kibújik, és foghatod, gondolj erre. Nem jó a babának, ha nagyon izgulsz. önnyen beszélek mi? Ne haragudj. Nekem is végig nagyon élénk volt Bence és mocorgott. Hívj minket akár telón is, ha kérdésed van.

Sbea

Olyan jót nevettem Zsolton. Hogy miket kitalál, persze mindezt csak Lilla érdekében. Kép

Én is csak annyit mondok, hogy no comment. Kép

Kép

Kép
cukkermáz

Nana,
nem, nem vizsgál meg.
A kórházban, mikor a magzatvizet nézték, akkor vizsgált meg, a zárójelentésemben 2100-as van. Végig 2000-es volt, és a 37. héten már 2100 volt, azóta akkor elvileg nem változott. Viszont két-három napja újra nagyon fáj a szeméremcsontom meg már oldalt a medencém is, pedig egy-két hétig nyugi volt.

Amúgy próbálom magam azzal nyugtatni, hogy a vesegörcsöt is kibírtam, meg a fogkiidegelést is érzéstelenítés nélkülKép Tényleg, a fájások között egyátalán nem fáj, vagy csak kevésbé??????

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bea, cérna jó,erre nem is gondoltamKép! Én csak simán húzom a kezemmel a dolgokat, azt hiszem újsággal kezdődött,azért meg volt-van-bolondulvaKép! Hanci péntek óta hasizomból akar felülni,ami időnként sikerül is,pl Malom péntekKép,és oldalra lépeget az ágyban,és mindent rág,az ágya széle teljesen kész vanKép....

Lina, ne félj,nem olyan!Kép Tényleg nem úgy kezdődik,h meg se bírsz moccani!Kép Bízz bennünk,megmondanánk,ha olyan!Kép

Nana, pedig sokan-volt osztálytársaim, néhány egyetemi barát hív ígyKép!

Többiek?

Kép
seriff

Én nem tudok erre a kérdésre válaszolni Lina. Kép Kép
Nem tudom hogy fájt-e kicsit vagy csak már "vártam" a kövekezőt azért éreztem. Itt a 6-8 perces fájásokra gondolok. Később már minden összefolyt. Kép
Nekem szinte a derékfájás volt a legrosszabb. Ez egyébként egyátalán nem olyan fájdalom mint a ... amiket írtál, mint általában a fájdalmak. Én inkább azt éreztem a derekam körül minden leszakad.
őszinte leszek, nekem ami nagyon rossz volt a méhszáj kézzel való tágitása. Hát ezt csinált egy párszor a szülésznő Kép
Ez nem egy normális eljárás. Én ugy tudom normál esetben ilyen nincs ill. sok helyen, sok orvos, korház elveti ezt a beavatkozást. de ebben elégé tudatlan vagyok.

Lányok, nálatok, itt, hogy volt???

KépKép
KépKép
nana09

Nana nekem ezt az orvosom csinálta, de nagyon rossz volt.Mikor már láttam, hogy húzza a gumikesztyűt , sírvafakadtam.

KépKép
KépKép
sbea

lina! én is azt mondom ne flj...egyáltalán semmi rossz élményem nem volt....szülésnél,csak nekem az volz furi amikor kiderült csaszi lesz és 1 perc alatt 500000aláírást kértek.....olyan jó amikor meghallod felsírni..sose fogod elfelejteni.nekem előtte sokkal erősebb fájásaim voltak mint ott a szülőszobán, de mindent kibírtam
A végeredményre koncentráj és hogy tágulj, ha meg nem megy ne okold magad..sajnos én 1 hónapig nem nagyon tudtam feldolgozni, hogy nem termédzetes volt
itt mosolyog az ölemben-kacagBenőke

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

Seriff,
én sem tudnálak így hívniKép
Buksiemelgetés nálunk is megy.

Lina,
ne félj ennyire! Észre fogod venni, amikor kezdődik, akkor még nem is fáj olyan nagyon. Na meg utána is kibírható a fájdalom, csak gondolj arra, h Lili is keményen dolgozik és szüksége van rádKép És a legjobb, ha a levegővételre figyelsz. A végén, amikor már nem tudsz mit csinálni, a lihegés tényleg jó. Fájások között nem fáj, tudsz pihenni.

Fülbevaló: nem tudom, mi mikor fogjuk kilövetni a fülijét, de sztem ovis kora előtt nem.

Anikó,
és későn vették észre a Scheuermannodat? Szokták nézni a gerincet serdülőknél, az akkor alakul ki. Szar állapotban lehet a gerincedKép, hogy bírod a babacipelést?
Én citromot nem adnék, allergizálhat.
Próbáltátok már a Viburcol kúpot nyűgösség ellen? Lehet, h a pocifájásán is segítene egy kicsit, ha nem is múlna el.

Robinak van egy jó kérdéseKép Kinek van kedve nyáron Mallorcára jönni? Talált egy házat, ahol 14 ember fér el, van medence, "játszótér"... Fejenként 80E Ft körül lenne a szállás+repcsi

Jó kérdés, nem?Kép De komoly.

Kép
sygnum

Lina,
sztem a vesegörcs rosszabb lehet.

Kézzel tágítás???? Bolond lettem volna engedni. Én ezt már előtte megmondtam, h nekem olyat ne csináljon.

Mellesleg Lina, a caulo segíteni fog tágulni.

És 2 éves korig ingyen van, na meg nem is kell minden gyereket bejelenteni.

Kép
sygnum

10 nap

Robi nagyon belendültKép

Kép
sygnum

Kaja?

Kép
seriff

Én nagyon-nagyon mennék Syg Kép de ha minden jól megy nyáron itt leszek egy 1-2 hónapos babával. Kép Kép

Az a baj hogy én anno nem tudtam megitélni, hogy a kézzel tágitás mennyire szükséges beavatkozás. Megint előjön hogy mennyire kiszolgáltatottak vagyunk az egészségüggyel szemben. Én kis tudatlan nem látok magamba és nem merem egy orvos utasítását felülbírálni.a

Egyébként a mai napig nem értem miért nem zajlodott le úgy a szülésem, ahogy az mindenhol le van írva.
Miért nem folyt el "magától" a magzatvíz??? Miért nem távozott nyákdugó??? és még sorolhatnám a miérteket.

KépKép
KépKép
nana09

Én megkérdezem Zsoltit.Nekem tetszik az ötlet.Mi egyébként is mennénk.Dubrovnikra gondoltunk,de ez talán még jobb is, mert nem autóban kell nyomorogni kb. 10 órát.
Ja és tényleg a kaja?

KépKép
KépKép
sbea

Nana én sem a nagykönyves szülőnő voltam.Nálam sem úgy történt semmi sem.Se nyákdugó, se m.víz, még a végén az a kakilási inger sem volt, hogy toljak.Mindíg kérdezték, hogy biztos, hogy nem érzem?Én meg mondtam, hogyha egyszer nem hát nem.Nem tudok mit csinálni.

KépKép
KépKép
sbea

Hú Bea, Dubrovnikról erősen lebeszélnélek. Ha csak nem engedhetitek meg magatoknak hogy min. 2 hetet ott töltsetek. Mi ugye most nyáron voltunk és még el sem mentünk Dubrovnikig, de nagyon fárasztó!!! Emiatt a 7 napból csak ugy 4-5 nap volt igazán nyaralás. Ráadásul még Lilla is elég "kicsi" Kép lesz.

KépKép
KépKép
nana09

Hát, van benne valami.Az az igazság, hogy minden évben Horvátországba járunk, és lehet, hogy jól jönne már egy kis változatosság.

Syg. egyébként Robi olyan mint a sógorom, ő is "időben" elkezdi szervezni az utazást.Tavaly előtt KRK- szigetén voltunk,aztán mikor hazajöttünk, már akkor nézte, hogy jövőre hová megy. Kép

KépKép
KépKép
sbea

LINA???

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!
Még csak Cukker üzijénél járok.. Nekem van olyan sütis, nyalánkságos kis szakácskönyvem, amiben minden édesítővel készül, és ki van számolva egy adag szénhidrát értéke! Ezért meg ne foszd drága párod (és magad, Bencéről nem is beszélve) a házi finomságoktól! Szívesen kölcsönadom!

KépKép
mino

sziazstok

nem angyon tudtalak bennetek még visszaolvsni mino öhetetk akkor 1-2 között

Kép

Kép

Kép
roz23

mino,
azt a könyvet egyszer én is megnézném.
hogy aludtatok?

ebbe az árba a kaja már nem fér bele, de konyha van és nem olyan brutálisan drága a kaja, mi voltunk már ott.
na meg ez 10 nap+ repülő, sztem az nem olyan sok.

nana,
miért ne menne jól? persze, h ott lesz egy gyönyörű kis bébike a nyáron.
nyákdugóm a szülőszobán ment el, magzatvíz sem folyt el előre, sztem jobb is, mert addig még védve van a baba. ha megrepesztik a burkot, akkor nincs visszaút és nem lehet sokáig várni, ha pl. legyengülnek v elmúlnak a fájások. én pont ezért nem is engedtem volna meg előbb, de legközelebb még 8 centis méhszájnál sem fogom.

robi már több, mint fél éve kiadó házakat nézeget teneriffén és mallorcán. én mindkettőt imádom.

Kép
sygnum

Syg, Ser
mail ment! Kép

Syg
Már fel is hívtam Anrist! Azt mondja, jól hangzik, este átbeszéljük! Kaját tudunk készíteni, esetleg roston sütni-grillezni ha van lehetőség, no meg azért egy-egy étterem is belefér szerintem! Ennyiért Mallorca nem drága! Melyik nyári hónap? Szezon elő-közép vagy utó??
Alvás tegnap 2 szopival és néhány visszasímogatós, nyugtatóbeszélőssel működött. Ma is, csak többször kellett visszasímogatni.. Talán javulunk.. Kopkop...Ja és altatás után 15 perccel megint vissza altatás volt...
Pumpához megkaptam az egyedi OEP engedélyt+támogatást. Csak olyan zölden írták le, hogy azt nem tudom, hogy most akkor mennyit kell majd fizetnem.. Remélem nem jkell az előre ajánlott 130-140.000-nél többet, mert akkor nem kell! Hiszen csak 2 évre kapom.. +a havi költség, ami inkább féléves, mert macerás felírni a szerelékeket, így egyben 40.000.- körül kell fizetni. És azokra már nincs támogatás.. Kép Kép
Hát nem tudom...Biztosan sokkal jobbak lesznek a cukraim, meg nem rosszabodnak a szövődményeim, de azért tartok tőle, hogy ezentúl "elemről" fogok működni! Kép
Na majd meglátjuk..
Ti hogy alszotok?
A teliholdat meg seggbe rúgom! Még a rattan függönyön is Bálint képébe világít! Kép

Lina
Nagyon drukkolok!! Na azt még mindig nem értem, miért ébresztettek titeket hajnalban?? Lázmérő? A patológián volt, hogy fel sem ébredtünk rá. A hő beírását pedig már a nappalosokj írták be, a napi súlyméréskor.. Bemondtuk, és kész!
Rozka
Készülünk!
Hát én az egész szüléshez semmit nem tudok hozzászolni... Belőlem a gyorsabbnál is gyorsabban kivették Bálintkát! Ha a tervezett egy nappal később veszik ki, akkor már tuti késő lett volna! Így az 2 hét intenzív elenyésző trauma volt...így utólag! Bár Életke még mindig álmodik.. Az amit mi láttunk, mi lehetett ahhoz képest, amit Õ élt meg a gépekre kötve?!?!
Benőke télleg milyen kis "szemes", nagy baba!
A csajokról meg én is csak áradozni tudok! Kép

KépKép
mino

ez nem pont az a 14 személyes ház (azt nem találtam meg), de kb. ilyesmiket nézegetett robi. ez az ár a főszezonban van és abban a házikóban van grillsütőhely is.
itt vannak képek.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
sygnum

Mino

Én nem ismerem a történeted, elmondanád? Mi volt Bálcsival?

Köszi a könyvet, szívesen venném, lemásolnám. Amúgy a sütésben az a rossz, hogy a gyógyszertárban készítik az édesítőszert, és nem mindig ugyanaz az íze. De ezt biztos te is tudod akkor. Amúgy van már néhány bevált édesség, a férjem készíti őket. Egyszer vettünk somlóit a Delikátban a McDonalds melett, és úgy láttuk, hogy édesítőszerrel csinálták. Ott a legfinibb szerintem.

Milyen pumpát vettél? Vannak szövődményeid? Férjemnek még szerencsére eddig nincsenek. Sok minden befolyásolja a cukrát, akár egy megfázás is, ha gyulladásban van a szervezete.

Vajúdásnál nekem is a derékfájás volt a legrosszabb. Az is csak akkor fájt, ha jött a doki vizsgálni, és a hátamra kellett fordulni. Lehet, hogy engem is tágított? Amikor kézzel vizsgált, nagyon fájt. A fájásokra már alig emlékszem, a végén olyan fáradt voltam, hogy elaludtam kettő között. Én nem tudtam soha, hogy hánypercesek a fájásaim. Mondták, hogy figyeljem már az órát, de én képtelen voltam a kettőt elválasztani, annyira egybefolytak. Majd biztos az órát nézem, amikor görcsölök, én inkább a levegővételre figyeltem.

Syg

Nekem dél körül repesztettek burkot, és éjfélkor vették ki Bencét. Ez elég sok idő szerintem is. Velem könnyű dolguk volt, mert mindent némán tűrtem. Kép

Az én férjemnek is folyton az utazáson jár az esze. Most télen is mentünk volna valahova, ha nem lennék pocakos. Most kapott üdülési csekket, egy évig használható fel, azt kell majd elkölteni, szerintem Mallorkára nem érvényes. Kép

Bepa

Én nem írtam alá semmit csaszi előtt. Vagy nem voltam már magamnál, és nem emlékszek? Hm
Annyira fura volt, hogy amikor felébredtem már nem volt pocakom. Így utólag, hogy minden rendben ment, nem is bánom a császárt.

Lina

Nagyon kíváncsi vagyok 15-ére Kép

Kép

Kép
cukkermáz

Syg

Szuper jó a ház.

Mino

Még azt akartam mondani, hogy találtam még két kupont a Lina segítsége által hazakerült pénztárcámban. Szívesen odaadom, remélem ezek is a dm-esek. Lila, és vmi szatyor féle van rajta.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok,

üdv mindenkinek így délután!

Újabb "dögvész" kapott el, bár igazából nem komoly, Kamilla szeme gyulladt be egy kicsit, kaptunk rá szemcseppet, és próbálom megóvni Emesét. Ez abból áll, hogy állandóan kézben van... Milyen jó Neki Kép

Lina,
szerintem természetes, hogy tartasz egy kicsit a szüléstől, Nekem mégis mindkettő a legszebb élmény a világon. Próbáld ki ezt a légzést a fájások közben: képzeld el, mintha a köldöködön keresztül vennéd a levegőt, és a hüvelyeden keresztül engednéd ki. Van valami neve is, jógalégzés, segít lazítani, és elengedni a babát.
Egyébként minden fájdalom normális, amit írtál. Derék, szeméremcsont, minden. Nyugi, nem hirtelen fog rádtörni a tolófájás, lesz időd hozzászokni. Nekem egyébként (a végétől eltekintve) a fájások között nem "fájt". A Caulo segít majd, csak ne felejts el bevenni Kép

Lili,
hajrá Zsófi!!!

Még jövök

Kép

Kép
kobudo

Van egy olyan érzésem hogy Lina lassan "ott" tart. Kép (persze lehet hogy csak ez az újra felerősődő hányinger érezteti ezt velem) Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nanaboszi és a megérzése.Kép

Syg. nagyon klasszul néz ki.Zsolti az előbb ugrott haza,és tetszett neki.Ha hazajön mi is átbeszéljük a dolgot.Tök jó lenne egy topiknyaralás.Kép

KépKép
KépKép
sbea

Syg,
ezek a képek nagyon szépek, mi asszem a vállalati nyaralóba megyünk. Az ingyenes. Krk-ön... Kép Kép

Nana,
lehet, hogy jól érzed Linát? Én is gondolkodtam rajta, amikor írtam az előbb, hogy lehet, hogy már felesleges.

Cukker,
hát, én sem diétáztam soha Kamillával, Õ mégis 2690-nel született. Igaz, a vérnyomásom soha nem volt a toppon. Szóval sokminden közrejátszik még, nem?

Kép

Kép
kobudo

SYG,
Szerintem ez a hely gyönyörű lehet. Igazi mediterán hangulat és ha jól látom nem egy turista paradicsom közepén fekszik. (az olyan helyeket NAGYON utálom) Én bizti mennék! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Kob

Csak nem APEH-es vagy? Ott mi is voltunk egyszer, de az a hely nekem nagyon nem tetszett. Szinteltolással voltak a szobák, konyha meg külön az alagsorban. Mi legfelül voltunk, szóval érdekes volt minden terítés. Bence ott rögtön az első nap szerzett egy csúnya sebet a homlokára, mert ment a lépcsőn a cica után, aztán gurult pár fokot.

Kép

Kép
cukkermáz

Syg,nagyon jó, férjemnek is tetszett az ötlet, és még nem is látta a képeket! Valahová mindenképp megyünk,mert idén egy hetet volt szabin auguszusban,és ez azért durva.De jövőre lesz pihi,az tutiKép!Mindjárt írok mailt.

Kép
seriff

Nana,
én szeretem a nyüzsgést, eddig mindig olyan helyen voltunk, ahol este el lehetett menni sétálni, nézelődni, volt élet. De pici babával nem mennék még olyan helyre. Azért lenne jó több embernek menni, mert akkor mindig tudunk/lehet vmit csinálni és a szülők is tudnának kicsit pihenni. A gyerkőcök meg együtt játszani, bár a mieink még talán kicsik lesznek ahhoz. Eddig csak a családban gondolkoztunk, de Robinak most jött az ötlet, h kérdezzünk meg titeket is. Ha összejönne és jól sikerülne, akkor mehetünk máskor is és akkor már ti is tudtok jönniKép

Seriff,
okéKép

2 kép az én kis huncutkámról hancúrozás közben:

Kép
Kép

Kép
sygnum

Seriff, Mino
Kép

Kép
sygnum

Nagyon nagy kópé!

Kép
seriff

azKép

Kép
sygnum

Syg. tündéri a kis Leo.Látom élvezi a hengert.Lilla már nem igazán szereti:Szerintem azért ,mert a gyógytornász annyira erőltette neki.
Zsoltinak is tetszik az utazási ötlet, ha összejönne, akkor mi bennevagyunk.

KépKép
KépKép
sbea

Mino és mindenki,
most találtam az Aludj jól, gyermekemből.
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=24984212&t=9075288
Én biztos nem tudnám végigcsinálni.
Persze...az sem baj, ha hány...hahaha Köszi

Kép
sygnum

Héééé, hol van, amit az előbb írtam???

Kép
sygnum

Most meg itt van. Bolond ez a Babanet

Kép
sygnum

Sziasztok!

Lina még itthonKép
Csak NST után csavarogtunk egy kicsit. Postára kellett menni, bankba, ebédeltünk a Malomban, meg a Baumaxba mentünk a függönyeinkért. Hát persze, hogy a négyből egyet elfelejtettek megvarrni...

Lili baba ügyes volt, holnap nem is kell mennem, majd csak pénteken. Bár én teljesen elkeseredtem, hogy megint milyen magas a szívverése, de doktorbácsi azt mondta, hogy ez az utóbbi idők egyik legjobb görbéje, én meg elhittem nekiKép
Egy árva fájást sem regisztrált a gép, vagyis pontosabban egy elment úgy a 3-ig a 10-ből. Szerintem Lili baba nemhogy nem jött Télapóra, majd megvárja a karácsonyt isKép

Megpróbálok kevésbé félni, csakhát én minden olyan helyzettől parázok, ahol úgy érzem, hogy nem az enyém az irányítás, és ráadásul eléggé ki vagyok szolgáltatva tűvel rohangáló embereknek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

hu
micsoda képek Kép
nyaralás nagyon jól hangzik bár szerintem mi bizti nem megyünk

syg
leoka csodaszép imádnivaló látom hengert is szerti én is ma vettem egyett ákinak karira Kép

minoval voltunk oda játéknagykerben meg anyós volt itt délután déleőtt meg nagyon sok dolgom volt
mostmár szinte minden ajándék meg van karácsonyra most tibor csinált egy motázst nagyon szupr csak nem tudom ide betenni egy A/4 méreű kép és azon vannak felvéltva gyerekek azt hioszem olyan 90 kép van rajta kicsibewn csak az arcukról nagyon kalssz lett ez lesz párnára gyomtatava nagyikank 1400 ft ért csinálják darbját de sajna nemitt hanaem tatbányán de barátnőm elintézte ugyhogy már az is megvan szuper Képvégre egy kis sikerélmény Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

közben eszembe jutott még mit akartam

seriff Kép

nagyon köszönöm mailt Kép és az infot Kép
látom hanci is foglalkoztatja hogy lehete oda felmászni Kép

bepa

gyönyörü benedek nagyon szép kisfiú és látom pöttsöcskék is elmultak

még akartam valmit de elfelejttem Kép Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Mino, Bepa, Cukker
még egy kérdés. Ha oda kerülne a sor, hogy császárral kell kivenni a babát, elvileg én döntöm el, hogy aludni akarok, vagy gerincszuri, ugye? (jó tudom, nem az sos helyzetekben).
Én ebben olyan tanácstalan vagyok. Mindkettőnek látom előnyét és hátrányát is. Nekem biztos jobb lenne lelkileg, ha nem is tudnék az egészről, de akkor ugye nem látom rögtön a babit, ő is kap az érzéstelenítőből..., viszont már 6 óra után felkelhetek. Meg ha altatnak, az csak egy infúzió, nem bántják a gerincem, viszont csövet raknak a torkomba... Na mindegy, remélem azért nem kerül rá sor.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Négykézláb állok:

Kép

Imádom a hengergőcöt!
oda..
Kép
vissza..
Kép

KépKép
mino

Lina
Nem egészen kívánságműsor, de majd bővebben írok még később!
A gerinc érzéstelenítést alkalmazzák szívesebben, de nem is rossz!
Én majdnem fél órát eszmecseréztem az aneszteziológussal csaszi előtti este. De en nem így szokott zajlani...
folyt köv. később, hív uram és parancsolóm: Bálint Vitéz!

KépKép
mino

mino
édes balcsi hengerrel Kép
eszembe jutott hogy főtéri kirakodóban nagyon nagyon sok kesztyűbáb van Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

mino
észre vette andris az autót ?

Kép

Kép

Kép
roz23

Mino, köszi, várom a folytatást!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

az előbb bent pakoltunk a szobában bejött áki odament az ágyrácsjoz aztán felérelt ez eddig is mennt de aztán tovább erölködött aztán félig felállt Kép de aztán megijedt Kép és addig ügyeskedett míg le nem csücsült Kép idáigse csücsülés sem az ácsigózás nem ment Képhogy nől az én pöttöm nagyfiam hihetetlen nemsokára 3 után szaladok Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?