Új privát üzeneted érkezett!

Dóri:
Hát én mindennél jobban szeretnék szoptatni, de a nagy problémám az, hogy baba nélkül is 75F-et hordok, mióta terhes vagyok, 75H-ra növesztettem, ennél nagyobb melltartót egész egyszerűen nem gyártanak 75-ös méretben, az ennél nagyobb meg leesik rólam Kép

Én kisebbíteni akarok egyértelműen, nem csak esztérikai okokból, hanem mert az egyébként sem valami erős hátamat még jobban tönkreteszik. Kép Kép
A Nyírőben van plasztikai sebészet, férjem utánaérdeklődött a dolognak és úgy néz ki, simán meg tudom csináltatni TB-re vagy legalábbis részben TB-re - meglátjuk, mennyit finanszíroz - mert bármikor hozok egy pillanat alatt ortopéd orvostól papírt, hogy tönkreteszi az egészségemet.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa!
Hol veszel ilyen nagy kosaras melltartókat 75-ös méretben? Keskeny a hátam ,nagy a cicim és aminek jó lenne a kosármérete az nem tart semmit,mert bő a hátamnál.

H.kata
hoka

Hoka:
Normál állapotban Felinát hordok mindig. Igaz, elég drága ilyen extra méretekben (7.000 Ft körül a 75 F), de jó minőségű, és tart rendesen.

A mostani 75 H-s brutálméretű melltartómat Anita márkaboltban vettem, ilyen lecsatolhatós szoptatós melltartó, sima kismama melltartóban csak G volt, de az kicsi volt..
A délitől nem messze van a bolt a Kékgolyó utcában. Az Onkológiával szemben van.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Ja, Felina melltartókat nagyobb mennyiségben általában nagyobb áruházak fehérnemű részlegén lehet fellelni. Pl Skála a nyugatinál (bár ez most mintha zárna be vagy mifene, de régebb csomót itt vettem), Blahán az az áruház, ilyesmi..

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Csilla,
nem értettelek félre,és kötekedni sem akarok.De ezt le kellett,hogy írjam!Mert mindenhonnan ez folyik,hogy szoptatni,csak anyatej...Nekem nem volt gondom,tejem annyi volt,hogy adtam le bőségesen.De! Arról egy árva kukkot nem olvasni sehol,hogy mi van,ha valaki genetikailag nincs kódolva arra,hogy legyen egyáltalán teje?!Mert bizony van ilyen.Példa a nővérem,akinek még csak be sem lövelltek a mellei,4 gyereke tápszeren nőtt fel.Szóval ezt is bíztatásnak szántam,ha valaki esetleg nem tudna szoptatni,akkor sincs gáz!Ezek a mai tápszerek nem helyettesítik az anyatejet,de naggyon jók!
Egyik barátnőm nemrég szült ikreket.Hulla volt,nagyon kikészült szegény.Naggyon(!) akart szoptatni,de "csak" egy hónapig ment neki.Ikreknél az egy hónap is óriási-én úgy gondolom.Kikészült emiatt is,mert az a sok szar újság-amik közül én már egyet sem veszek-,szó szerint bele súlykolják a kismamákba/friss anyukákba,hogy szoptass,mert különben sz@r anya vagy.Inkább legyen egy nyogodt anya valaki,és kapjon tápszert a gyerek,mint eméssze magát,azon,hogy nincs teje,és az idegessége átragadjon a gyerek(ei)re.

Melltartós Csajok!

Én most vettem a Corában egy egész jó melltartót.Bár ott szerintem szegény Zsuzsa nem kapna.Nekem 80 C kell,Dorina márkájú,nem egy nagy név,de egész jó minőségnek tűnik,és van belőle nagyobb is.ja,és nem 2 mm széles a pántja.Olyan pont jó,ami tart.Gondolom Hoka max. egy D-s lehet.
Zsuzsa,lehet,hogy a szülés felé már Te is 80-as leszel.Az hátha segítene a dolgon(mármint a vásárlásban).
Hátam nekem is tropa.Gondolom a terhességek is,meg a gyerekek cipelése is rá tett.Na,meg a didkók!
Elárulok egy nagy titkot!Holnap megyek a Tétényibe ,plasztikai sebészhez.Egész napom oda lesz.szorítsatok!

Dóri
angelheart

Dóri:
Mennek a drukkok ezerrel! Kép Kép
Majd írd meg, mit sikerült intézni!

Szoptatás-ügyben:
Igyekszem reálisan hozzáállni ehhez a kérdéshez. Természetesen azt szeretném a legjobban, ha szoptatni tudnék, és azt is tervezem, hogy ha lesz tejem, akkor az első 6 hónapban csak szoptatok, semmi más.
De ezzel együtt igyekszem úgy készülni lelkileg, hogy ne érjen túl nagy traumaként, ha valamilyen oknál fogva nem lenne majd tejcsi - és erről nem mindig az anya tehet nyilván, ha nincs teje.

Melltartó:
Hát én inkább abban reménykedem, hogy marad így, ahogy van legalább. Kép Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Dóri:
Egyébként egyetértek, nem vagyok egy szakember, de néha nekem is az az érzésem, hogy mintha kissé túl lenne lihegve ez a stzoptatás-kérdés mostanában. Én is ismerek egyébként olyan csajt, aki nyáron szült, nagyon szeretett volna szoptatni, de egyszerűen nem "jött meg" a teje, hát van ilyan és szegény marhára nem tehet róla..

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

zsu,

hát igen!Vagy van,vagy nincs.A túlzott akarás sem biztos,hogy jó megoldás.Én igazából úgy voltam vele,hogy majd meglátjuk mi lesz.Ha lesz lesz,ha nem akkor sajnos nem.És lett-bőségesen.
Görcsölni csak akkor görcsöltem 1-2 napig ,amikor beindult.Fostam nehogy begyulladjanak a melleim.De a kézi(majd késöbb az AVENT) megtette a hatását.Amikor sírtak,hogy éhesek,melleim,mint a szökőkútKép
angelheart

Sziasztok lányok!

Hát, én ekkora melltartókba max a fejemet tudnám beletenni...KépDe hát nem ezen múlik a szoptatás, én ezt a "csenevész" kis test-szerkezetemet anyukámtól örörköltem, és neki pl annyi teje volt, hogy még a kulcs-csontja alól is tej folyt. Lizát 6 hónapig szoptattam én is, és úgy durrant be szülés után, hogy bőgtem állandóan, npokig masszírozták szét a csecsemősök. Most meg semmi dráma, szép lassan lövellt be. Szerintem a lényeg, hogy első naptól kezdve szoptassatok, akkor is, ha úgy tűnik, semmi nincs e mellben, mert van colostrum, az nagyon kell a babának, és a folyamatos szopitól talán kíméletesebb lesz a beindulás. Én így tapasztaltam, mert Lizát csak a 2. napon kaptam meg, és nem is sűrűn etettem, amíg be nem lövellt, Benit viszont azonnal szoptattam sokszor. Így is felvonyította az egész klnikát, annyira éhes volt a 2. éjjel, és elég tejem csak a 3.-4. napra lett. De legalább nem fájt.
Egyébként nem a tápszerrel van baj, hanem azzal, ha vki leszarja a szoptatást, mert kötöttség, fárasztó és unalmas. Sőt, kampányol, hogy mennyivel jobb a cumisüveg, mert szabadságot jelent. Nekem pl. ilyen ismerősöm van...

Dórikám,
mi van a plasztikai sebészeten?

Katica,
én 3x2 MagneB6-ot szedtem, annyira keményedett a hasam. Nem nagyon tudod túllőni, és a 35. hétig lehet szedni.

Kismamák,
heverjetek otthon, amíg lehet!!!!!

Katus
Vendég

Katus,

majd 10-kor indulok.Nem tudom még,hogy mi van ott?!Kép

Katicuska,

35. héttől meg igyál málnalevél teát!!!!

Dóri
angelheart

Ja,igaza van Katusnak!
Minnél hamarabb mellre!!!Én a Marcinál valahogy nem erőltettem a dolgot,meg állandóan jöttek a látogatók.Marci jó kisfiú lévén csak aludt,csak aludt.Botinál már más volt a helyzet.Igaz másfél napot külön voltunk,de amikor csak lehetett lementem,és mellre raktam.Nála nem is volt csomós a mellem.És fejtem kézzel,mert már tudtam,hogy hogyan kell.

Dóri
angelheart

SziasztokKép

Kzsuzsa
En nem kemenyedtem,de szedtem a MagneB6-ot eloszor jo volta hanyingerre,aztan meg labzsibbadasomra is a kalcium pezsgovel egyuttKép
Szerintem sem befolyasolja az Elvit,Materna a baba sulyat,inkabb sok folosleges edesseg.En vegig szedtem az elevitet aztan Alex 3100 gramm lett.
Cici ugyben mindenkinek az a rossz ami eppen van,nekem 70 B,de terhesen max 70 c voltKépKépJa es a gaz hogy szopi utan meg kisebb lettKép,logni nem log,mert azert akkora nincs....KépKép
Szoritopk hogy sikeruljon a szopi,mert elhatazoni konnyi hogy nem fog idegesiteni ha nem ugy sikerul,aztan amikor anyakent ott allsz es siro gyerekkel akkor az mar mas szitu,de remelem nem fogod atelni,szivbol kivanomKép

Dori
Drukk neked mara a plasztikaihoz,aztan beszamoltk erunk,mit donottelKép
Te az en emberem vagyKépKép Tutod szopi ugyben egyetertek,nekem is eltartott 2 het idegbetegsegig amig rajottem jobb ha en nem sirok es a baba tapit eszik mint hogy elrontsam ezeket a visszahozhatatlan napokat egyutt.Bar eroltettem tovabbra is 6 honapig,de mindig kapott potlast,mert mashogy nem ment.Csak beletorodni volt kicsit nehez.
De konnyen itelkezik akinek minden siman ment,es igazad van a Kismama meg partner ebben,en sem olvasom mar(bar elarulom hogy a mi cegunk papirjara nyomjakKépKép )

Kcsilla
Erdekes en olyat nem ismerek aki nem akart szoptatani es volt teje,vagy biztos van par ilyen egyszeru lelek,de nehogy bebizonyitsa mar hogy ejjel jobb felkelni tapit kesziteni uvolto gyerek mellett,mint racsatlakoztatni a cicire es kesz. Ugyhogy mendemondakra nem adok,szerintem nagyon ritka a ki nem akar szoptatni,tobb az aki akar aztan nem jon ossze.Es nem igaz hogy nincs kotottseg,mert mindig en etettem a gyereket uvegbol is,csak akkor voltam nyugodt ha ez igy ment.

Katus
Hogy vagytok? Tanulas hogy megy?Jaj legyen igazad hogy a masodiknal minden egyszerubbKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Jó reggelt!

Lassan rendezhetünk itt egy melltartó börzét, annyi a kinőtt darab!KépKép

Katus,

Örülök, hogy ezúttal nem okozott gondot a szoptatás! Bár sztem a másodiknál talán már nincs az a mellfeszülés.

Ezért okoskodok én is itt folyton, a csecsemősök jótanácsai ellenére, hogy NE 3 óránként tegyük mellre a babát az első napokban, hanem ahányszor csak igényli!

Zsuzsa, Kataa

Bár én sem értek egyet a Kismama szerű pszicho-terrorral, ami a szoptatást illeti, de azért olyan nő nagyon kevés van aki genetikus alapont nem képes szoptatni! (most aki ezt direkt választja, az egy más tészta, de hogy nem könnyebb az biztos, igaza van Katának.) Akinek már terhesség alatt ennyit nő a melle, annak lesz teje! Ezen kár eleve parázni. Arra kell figyelni, hogy az első hetekben ne rontsuk el ezt a természetes folyamatot! Tehát: semmi segédeszköz, bimbóvédő, cumisüvegből pótlás stb.

A Kismama féle újság felelőssége tényleg óriási abban, hogy bár egy nagyon pozitív ügyet képviselnek, jópár olyan kismamát ismerek, aki emiatt élte meg lelkiismeret furdallások között az első hónapokat.

Dóri,

Most már miért vettél új melltartót?Kép

Kataa,

Köszi a babaszék tippet!

Kópé
Vendég

Dóri!

Mail ment!!!!!!!!!!!!!!!!
szigfrid

Sziasztok!
Van 1 kis szusszanásnyi időm, gondoltam már beköszönök Kép
Nagyon jól vagyunk, telnek-múlnak a hetek. Panka múlt héten már ütötte a 4 és felet. Szabika mindenáron fel akarja venni, ha nyüszög vagy sír. Dugdossa a cucut a szájába és hasonlók Kép
Dórikám! Gondolok sokat rátok, sz@r, ha beteg valamelyik gyerek Kép pláne, mindkettő...
Katus! Hogy vagytok? Liza mit csinál a picivel?
A melltartó témához: sajnos 15 éves korom óta kell hordanom és én is inkább a márkásokra esküszöm, de a Dorina a csúcs szoptatósok között. Szabival is azt hordtam végig, meg most is a 3-ból az a legkirályabb. Praktikus, vastag a pántja és tényleg tart.
A szopis témához pedig: én olyan lányokat ismerek, akik azért tudtak volna szoptatni, ha nagyon akarnak, mert volt tej, csak hát ugye a kényelem... Szerintük! Mert szerintem a Földön nincs egyszerűbb dolog, mint előkapni a cicit és kínálni.
Majd jövök még, csak közben eszek, amíg alszanak Kép

Kép
Kép
macskási

Hogy genetika vagy sem azt nem tudom a lényeg, hogy mi hazamentünk a kórházból 3. nap, be is lövellt a mellem, mégis 23 napos korától pótolni kellett a tejet. Bár mi anyatejgyűjtőből hordtuk, így 8 hónapos koráig csak azt kapott, de nekem a lányomat mindig ébreszteni kellett kajálni. Õ kb. 5-5,5 óránként igényelte volna csak a kaját. Az pedig egy ilyen pici gyereknek kevés. Remélhetőleg a másodikkal nem lesznek ilyen problémáim. Én is mindig szopizással kezdtem, és csak utána kapott üvegből, de 7 hónapos koránál tovább nem ment a szoptatás, pedig legalább 1 éves koráig akartam. Persze nekem közben Adél 4,5 hónapos kora körül epeműtétem volt, amikor egyáltalán nem tudtam szoptatni 1 hétig. De a lányom olyan aranyos volt, hogy mikor hazamentem ugyanúgy szopott, mintha misem történt volna. Mégsem volt elég neki. A kórházban is egyfolytában fejtem, hogy el ne apadjon, de akkor már csak 100 ml-k jöttek le reggel este. Ezért Adél már 5 hónaposan kapta a husis főzelékeket, és az imunrendszere semmivel sem rosszabb, mint a 13 hónapos koráig szopó unokatesóié. Egyébként nekem is lelkiismeret-furdalásom volt két hónapig, hogy nem vagyok a szoptatás miatt jó anya. És mindez az újságok miatt, hogy a tej mennyisége nől a szükséglettel, tehát az ikreknek is elegendőt tud termelni. Hát a fenét. Akinek nincs annak nincs. A sok ivás sem biztosíték. Most ki szeretném majd próbálni a "szoptatós sört". Hallott már valaki róla? Hol lehet ilyet kapni?

Lányok
Tudom, hogy nem sokan vagytok lányos anyukák, de tudja valamelyikőtök, hogyan lehet kérni, hogy már a kórházban kilyukasszák a baba fülét? Adélét annak idején 2 hónaposan lövettük ki, de ha a kórházban kilyukasztanák talán még jobban hozzászokna és egyáltalán nem zavarná.

Melltartó ügyben: hát én egyáltalán nem bánnám, ha ekkorák maradnának, mint most, 75A-ról 80B-re. Persze szoptatás után nem volt már az eredeti formája, de plasztikáztatni nem akarom.

Detti
nyfdetti

Detti,

szerintem kérdezd meg a csecsemős főnővért füllyukasztás ügyben.Ha nem csinálják,akkor meg érdeklődjél a védőnőnél.
A szomszédunk sima,alkoholmentes sört ivott szoptatás alatt.Meg még a klinikán a szobatársam is.

Dóri
angelheart

Na, Lányok!

tegnap jól megszívtam!!!!!
Férjem kivett egy nap szabit,most először volt így egész nap egyedül a két fiúval!KiképzésKép
Szóval,akik már voltak ott a plasztikán,mondták,hogy nincs előjegyzés,oda kell menni,tömeg van,kiraknak 20 db sorszámot,és rá kell ugrani.az a 20,aki elkap egy sorszámot,az bejut aznap.
odamentem,jó korán,barátnőm késöbb érkezett volna.Olyan furi volt,hogy sehun senki.Nem szivárogtak az emberek.Hát kirakták a papírt,hogy ebben az évben már csak egy orvos rendel a négyből,az meg pont 15.-én!
Majd szét robbantam!!!!Gondolhatjátok.Legközelebb Jan. 9.-én lesz rendelés.
Azt tudom,hogy a Dec. lazább egy fokkal az eü.-ben,de ez inkább csak olyan 20.-a után mondható el.Elötte meg hajtás ezerrel.
ezek a plasztikai sebészek megérik a pénzüket!
De nem adom fel,Jan.-ban megyek újra,és sorba állok!

Szigfrid!
Amint lesz megint egy kis időm,írok mailt!!!!

dóri
angelheart

Dóri,

Karácsonyi ajándéknak szántad magadnaak? Miért pont most? Decemberben szinte semmit nem lehet elintézni...Szerintem januárban is iszonyú tömeg lesz, ha addig nincs rendelés.

Bár ismerem az elképzelésedet a 3 gyerekről, de ha mégis meggondolnád magad, azért lehetne 3. gyerek?

Detty!

Szerintem semmi okod nem volt lelkiismeret furdallásra, én pl. mindig csodáltam azokat, akik kül. nehézségek ellenére képesek hónapokig fejni, vállalják ezt a macerát, pedig ilyenkor tényleg egyszerűbb a tápszer. Nekem van olyan ismerősöm, aki fél évig a lefejt tejjel etette a gyereket, mert szopni egyátalán nem volt hajlandó, viszont cumisüvegből megitta! Hát én nem tudom, hogy képes lettem volna-e erre...

Ami a tejmennyiséget illeti, biztosan nő a tejtermelés az igények szerint, de ehhez egy kipihent, kiegyensúlyozottan táplálkozó anyára van szükség. Na kiváncsi vagyok arra, aki pl. ikrek mellett ilyen anya! Egyet ismerek, de mellette mindennap minimum egy, de inkább 2 fő segítség volt és van a mai napig. Így valószínűleg lehet, de azért ez sajnos nem általános.

Amitől még idegbajt kapok a Kismama féle lapokban: az a jó tanács, hogy felejtkezzünk el mindenről, hagyjuk a házimunkát és szoptassunk, szoptassunk! Persze, ez mehet az első egy-két héten (és így is kell, hogy beálljon a tejtermeelés), de utána vajon ki fogja azt helyettünk megcsinálni?

Kópé
Vendég

Sziasztok,

Kope
Szivesen,talaltal mar valahol?Mert en a Brendonban tuti lattam regebbenKép
Meg egy jo hir hogy nincs mellfeszules a masodiknal??Na most mar megjott igazan a kedvem a tesohoz........KépKépKépKép
Hat lehet benne vaalmi hogy nekem nem nagyon nott a mellem terhesseg alatt sem,lehet hogy ez az osszefugges?
IGazad van szoptatni mindenki tud,kerdes hogy mennyi jon belole?En igy ertettem hogy nem tud szoptatni,marmint kizarolagosan.Meg hogy mennyi a kitartasa,mert nekem 60ml/per alkalommal is volt kedvem minden etetes elott szoptatni 6 honapig,azert csak addig mert itt fogyott el.
A masodiknal mar nem hinnem hogy lenne errre erom vagy energiam,ugyhogy megfogadtam ha nem fo sikerulni marad a tapszer,mert nem igen lesz idom heti3* az anyatejgyujtobe menni a tejert.
Hat igen nehez csak ugy semmit tenni,en alapbol izgaga tipus vagyok ugyhogy nem birtam csak ugy fekudni,meghat az a tej miatti depi sem jott jol ugyhogy elfoglaltam magam, 1 hetesen mar borsolevest foztemKép

Detti
Hat igazad van a fenet no a mennyiseg.Mindent kiprobaltam,de a fene nagy akaras sem hozott sikert,vagy lehet hogy pont az nem??KépLatom azert neked joval tobb mennyiseg volt mar az elejen is.
Amikor Alex szuletett volt kislany akinek kilukasztottak a fulet rogton,szerintem is a fonover tud segiteni ebben.

Dori
Hat ez tenyleg mereg,de remelem azert kihasznaltad a szabadsagot es nem rohantal rogton hazaKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kópé,

azért ,mert áll. aki még idén jelentkezik,annak állja a TB.De utánajártam az osztályon ennek,és ez nem igaz.Elvileg még jövőre is uez lesz,mint idén.A másik meg az,hogy min. fél éves az előjegyzés.Durva,mi??
De akik megcsináltatták,nem bánták meg!
Nálam nem az esztétika az első,hanem az,hogy a termetemhez képest szerintem nagy,és fáj is a hátam rendesen.Sszülni lehet,viszont,ha kissebbítenek,akkor kivesznek a mirigyállom.-ból,és csökken a szoptatás esélye.De nem biztos,hogy egyáltalán nem lehet szoptatni.Én már többet nem szeretnék se szülni,se szoptatni.Én már régebben is filóztam ezen,azt mondtam,ha meg lesz a két gyerekem,jöhetnek a normál méretű mellek is.

Kataa,

ne viccelj,dehogy siettem!!!Kép
Felmentem az ikres barátnémhoz,kicsit babázni,meg ápolni a lelkét.Babák már lassan elérik a 3 kilót,nagyon picik,és cukik.

Dóri
angelheart

Kép
angelheart

sziasztok

nem akartam megbántani senkit, csak elmondtam a véleményemet. én is tudomm h mit irnak az ujságok, mindenki a szoptatás mellett voksol, és igen keveset beszélnek arrol aki nem tud szoptatni. nagyon még nem is láttamolyan weblapot, ahol erről lehetne hallani. nálunk is avédőnő ezt sulykolta, meg adoki h csak szoptassak, mert az kell a babának..ha meg én rákérdeztem h aki nem tud mit csináljon, azt felelték, h mindenki tud. (na ennyit a hozzáértéséről), bocsi ha kicsit értetlenül fogalmaztam.

még valami, ahollakom egy jól ismert személynek alányára gondoltam, ő nem akart szenvedni szülésnél, ezért mindkét alkalommal császároztattam magát, és félt h a mellei elvesztik a formájukat, ezért elapasztotta és inkább tápszerezte. hál istennek csak messziről ismerem.

még egyszer elnézést ha valaki félreértett

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Csilla,

Dehogy bántottál meg bárkit is! Engem pláne nem, mert teljesen egyetértek, szoptatni nagyszerű dolog, ha megy magától, és én szerencsére ilyen helyzetben voltam, vagyok.

Ráadásul ezzel a jó témával kicsit fel is pörgetted ezt a kissé pangó topicot Kép!

Kópé
Vendég

Csilla
Akkor nekem legalább a gyerekorvossal szerencsém volt. Õ is mondta, hogy próbáljak szoptatni, de amikor még 23 nap után sem jött annyi tejcsi, hogy elég legyen, és ez persze pont hétvégére esett, írt fel tápszert, utána pedig anyatejet. És elmondta, hogy sajnos előfordul, hogy nincs annyi amennyi kell. A mindenki tud, aki akar szerintem úgí értendő, hogy valamennyit mindenki tud adni, de az nem biztos, hogy elegendő. Alkalmanként 100 ml tejjel nem lehet jólakatni egy csecsemőt, és valakinek ugye annyi sincs.

Kataa
Mi ugyan szerencse a kisvárosnak minden nap mentünk a tejért a gyűjtőbe, pont útbaesett a levegőztetéskor, amikor mentünk apához, nálatok kiadnak 3 napi adagot egyszerre?

Most úgy gondolom nem lesz szükségem a pótlásra, és remélem az optimista hozzáállás sikeresebb lesz ezúttal. Egyébként, ha nekem sok tejem lenne én biztos adnék le, hogy segíthessek az olyanokon akiknek nincs. Nem beszélve, hogy pénzt is adnak érte. De a lényeg hogy bárcsak segíthetnék... Itt is vannak olyan ikres kismamák, akik szegények csak így tudják megadni azt a kevéske anyatejet is a babáiknak.

Kópé
Csak ráérzés a részedről, hogy majdnem 25 éves koromig Y-nal írtam a Detty-t? Mostmár kicsit komolyodnom kellett a gyerekek miatt.

Detti
nyfdetti

Detti,

Bocs, figyelmetlen voltam, és nyilván a Ny betű y-ja kavart meg! Kép

Kópé
Vendég

Dori
Nagy vallalkozasba kezdesz, de szerintemha ugy erzed hogy kell akkor erdemes belevagniKépKépEn ilyenkor csak a mutettol felnek...
Ikrek cukik lehetenek,van segitsege?Kulonben elegge egyhanguak a napok.Anno emlekszem a noveremnel egesz na pcsak etettuk oket mind a ketten felvaltva uvegbolKépOk 6 hetig korhazban voltak, es a sok idegeskedes nem tett jot a tesomnak.Viszont a kicsit mar 15 hos koraig szoptatta kizarolagosanKépBuszke is volt,joggalKép

Kcsilla
Persze, hogy nem bantodott meg senkiKépAmugy a csaszar sem leanyalom csak nem a szules alatt hanem utana nehezebb.Bar oszinten szolva en rosszabra szamiottam,nem fajt jobban mint nekem egy mensis napon.

Detti
Nem 3 napi adagot adtak,hanem heti meghatrozott mennyiseget,azt 3 napra elosztva.Nem sokaig volt eleg csak ez, igy tapival is potolni kellett ejjel.Viszont amit szopott eleg volt az immunrendszerenek,nem beteges szerencsereKép
Eleg messze volt a gyujto 15 perc seta,es azon a telen sokat esett a ho,nem minden nap setaltunk.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Szerintetek ha betelefonálok a terhesgondozásra a vércukor leletemért, akkor megmondják az eredményt vagy csak a dokitól tudhatom meg?

Scullyx
28+1

KépKép
KépKép
scullyx

Kópé
Nem gond az Y, csak fura volt újra így látni leírva. Már régen láttam.

Detti 27+1
nyfdetti

ennek örülök, kicsit féltem h betolakodom közétek, de örülök h nem igy van. én is szerencsés vagyok mert alkatilag vagy talán ezt örököltem gyorsan szültem, mindkettőt és hát ugye még szoptatok, csak sajnos már kevés a tej, igy a fiam már 4 hónapos kora óta mást is kap. és féltem a császártól másodjára, h esetleg az lesz, (de ez csak a fejemben volt, pedig semmi nem indokolta h császározni kellene, csak hát ugy e a félsz..)

most rohanok mert ordit a fiam, hiányol..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Scullyx: nyugodtan telefonálj! Én is úgy érdeklődtem meg.
Üdv mindenkinek, Ildi.

Kép
Kép
macskási

Én is amikor szoptattam,akkor nem érdekelt,hogy nincs tökéletes cicim.És eszembe nem jutott volna ezért elapasztani a tejet.Amúgyis szerintem akkor nő iszonyú nagyot a mell,amikor belövell.Nálam így volt.De mostmár szeretnék normálisabbat.azt hiszem ennyi kijár a tejcsárdák után.

Detti,

engem elsősorban nem a pénz inspirált arra,hogy tejadó anyuka legyek.= lityó volt a fagyasztóban,amikor már nem tudtam hova rakni.Azért nem akartam mind a négy fiókot anyatejjel megtölteni...ekkor kezdtem leadni.A legmacerásabb az volt,hogy fél de.-öm ráment arra,hogy a sofört vártamKép

Kataa,

én még nem félek,még időpontom sincs...
Ikrek cukik.Most,hogy odaköltöztek a barátnőm anyukájához,van segítség.Ott van még a húga is,aki nagyon élvezi.Egész nap esznek,meg kakilnak.
Kép

Dóri
angelheart

Sziasztok Lányok!

Ma voltam a klinikán a 18. hetes genetikai UH-n. Úgy néz ki kevesebb a magzatvíz mint az átlag, így a doki bácsi elküldött magzati szív UH-ra. Volt már valaki ilyenen?
Kicsit aggódom

Üdv: Clair
clair

Sziasztok mindenki! Kösz a jótanácsokat melltartó ügyben. Nagyon izgi napon vagyunk túl.Leni ma kapott fogszabályzott,alig érteni amikor beszél + nyálzik.Azt mondta a fogtechnikus ,hogy pár nap és megszokja.Szegénykém 7éves koráig cumizta az ujját ,így előre nyomta a fogait.Esténként imádkozom,hogy a Chiara inkább a cumi mellett döntsön,talán arról könnyebb leszoktatni...

Még 3nap munka és vége ....Annyira várom,hogy végre csak a fiúkkal és a babával kelljen foglalkozni!( Na meg persze Albával,mert még megsértődik)

Dóri,
Hajrá a cicikhez!A férjed nem bánja ,hogy le akarsz faragtatni belőlük?( mennyire nagyok?)

H.Kata
hoka

Clair,

nekem volt 2x is.A diabéteszem miatt.Bár nekem az átlagosnál több volt ennyi idősen a vízem.Csak a végén lett kevesebb(de nem kevés).A végére ált. már mindenkinek fogy.
magzati szív UH semmi különös.Hajdú doktornő végzi,velem mindkét alkalommal nagyon kedves volt.Először ő is végig nézi a babát,olyan alapos volt,és mindent mondott,hogy mit lát.
Nem mondom,hogy ne aggódj,mert egy terhességben mindig van miért aggódni,ez valahol természetes.
De biztos nem lesz semmi baj!Kép

Hoka,

mondta,hogy neki így jó,ahogy van.De,ha engem ennyire zavar,és még a TB is támogatja akkor mehetek.Ja,és már baromira únja az állandó hátmasszírozásomat.
Amúgy most éppen,hogy elég a C kosár.Bár ez melltartó fazontól is függ.(80C)

Dóri

Dóri
angelheart

Kormos Zsuzsi!!!!
veletek mi van????
angelheart

Clair
Én is voltam múlt héten, ugyanolyan, mint a rendes UH, csak a doktornő a szívet vizsgálja. Velem is nagyon rendes volt. Nekem több egy kicsit a magzatvizem, azért voltam, de a babával minden rendben. Ne izgulj!

Scullyx
28+2

KépKép
KépKép
scullyx

Lányok
Mi a terhesgondozó melléke? Nem találom!
Köszi

KépKép
KépKép
scullyx

Scullyx,
4204,4202,4203.
angelheart

Köszönöm

KépKép
KépKép
scullyx

H.Kata

Úgy látom Te is úgy vagy, mint én ezzel a munkával. Bár én csak szeptember végén jöttem vissza dolgozni, de már én is a napokat számolom, hogy mennyi van még hátra. Én 20-án jövök utoljára. Ezzel nincs vége a munkának, csak nem itt fogok dolgozni, hanem otthon. Azért ott legalább akkor tudok majd pihenni, amikor akarok. Egyébként azt hittem sokkal jobban fogom bírni a munkát, de vagy azért mert még mindig faros, vagy mert már most nagyobb a pocakom, mint a lányommal volt szüléskor, de úgy érzem egyre több pihenésre van szükségem. Pedig Adéllal egy hónappal tovább dolgoztam.

Nekem is több az átlagosnál a magzatvíz, de nem foglalkoztak eddig vele. Kellett volna? Adéllal is több volt, akkor sem néztek pluszba semmit.

Detti
nyfdetti

Scullyx,

szívesen!

Detti,

én is megrémültem,amikor kijöttem az Uh-ról és olvastam a leletet.
Aztán dokim megnyugtatott,hogy nem sok!,csak az átlagosnál kissé több.Majd meglett a v.c. eredmény is,és akkor már tudtuk,hogy nekem emiatt volt több.Két hét diéta után a víz már norm. mennyiségű lett,de a cukrom nem ment lejjebb...Nekem az volt az oka.
Egyébként önmagában szerintem nem kóros!!!

Dóri
angelheart

És példa erre Adél,aki tök egészséges!!!
angelheart

Macskási
Sikerült felhívnom a terhesambulanciát, de azt mondták, hogy telefonon csak annyit tudnak mondani, hogy megvan az eredmény. A többit a dokitól. NEked megmondták? Lehet, hogy rossz az eredmény, azért nem mondták meg?

Scullyx
28+2

KépKép
KépKép
scullyx

Scullyx,

mikor mész legközelebb???
Ha még soká,akkor hívd fel a dokidat,kérd a segítségét!

Dóri
angelheart

Dóri
Január 5-én megyek, de mondta, hogy hívjam fel csütörtökön az eredményért. Csak olyan fura volt, hogy az ambulancián nem mondták meg. Több egy kicsit a magzatvizem, ezért is izgulok egy kicsit, azt mondták ez lehetne az oka.

KépKép
KépKép
scullyx

Scullyx,

értelek.Akkor most csüt.-ig izgulhatsz.Vagyis holnapig.Reméljük nem lesz semmi gond a cukroddal!!!

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Köszi szépen az nyugtató szavakat. Felhívtam a klinikát, de csak 28-ra kaptam időpontot. Hát elég messzinek tűnik.... De bízom benne nem lesz semmi gond. Addig igyekszem nem erre gondolni állandóan.

Üdv: Clair 18+0
clair

Clair,

ne viccelj!Az már mindjárt itt van!
angelheart

Sziasztok!

Clair: nekem is volt magzati szív UH, de szerencsére minden rendben volt.
Tök ugyanaz, mint a rendes UH, csak a szívét látod egészen közelről a babának, érdekes nagyon egyébként!

Holnap megyünk vizsgálatra és UH-ra este 7-re. remélem, minden rendben lesz Kép Már nagyon várom, baromi rég láttam már Eszterkét.. Hiányzik, hogy lássam..
Még szerencse, hogy ennyit ficereg, különben tuti megőrülnék az aggódástól..

Hoka: hát a korai cumizásnak is megvannak a hátrányai.. Cumizavar meg hasonlók kialakulhatnak, ha az első hetekben cumizik. akár üvegből evésről, akár játszócumiról van szó. Szóval csak óvatosan a cumival is..

Üdv:
Zsuzsa (27+6)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?