Új privát üzeneted érkezett!

Mamacka!
Ne is gondolj ilyen szöryűségekre, légy pozitív!
Sajnos az ember sok szörnyűséget hall, de ez ne befolyásoljon téged!Te továbbra is legyél boldog,kiegyensúlyozott kismama; aki növeszti a pocakjában az egészséges gyönyörű bébit!
Kép
Ildi

delfinke

Ildi
Aranyos vagy! Igyekszem!

Kép
Kép
Kép
mamacka

sziasztok

mamacka, nehogy fogyizni kezdj, semmi gond a hat kilóval. csak szépen aranyosan gyarapodni neked is és az Áronnak isKép pozitívan pozitívan, jön a szeretet ünnepe, jövőre már hárman álltok a fa körül csak erre gondolni, mosolyogni és visszamosolyognak rádKép
gratula a vásárhoz, mi természetesen nem mentünk sehova. le sem írom mi volt hétvégén, egyet tudok, hogy kezdek nagyon bosszus lenni. a fenntebb irtak és egyéb tényezők miattKép nagyon hideg van kinn voltam a gyerekkel rohantam egyet, connie hol nincsenek annyian? tömeg az utcán a téren a boltban.....
bizzo

én nem vittem dorit még játszóházba, egyenlőre nálunk van játszóházKép bölcsitől én is tartok, de nem a gyerekek miatt, hanem anya hiányunk lesz.

pussz lányok most megyek megeszem a lányomat ebédre szétszedte a szobát, sikítok mikor nem fog pakolni, mikor nem fogja minden érdekelni, és miért nem a játékaival játszik. (kicsi vagyok én ezen kérdések megválaszolásához)

Kriszta
és a pakolo Dorka
szedo

Sziasztok!

Elvesztem a 7végén.Sok vendégünk volt, átjöttek barátok mozizni,de a vége mindig az,hogy le kell vinnem Botit,mert tombol.Olyan anyás lett, már sem a nagyik, sem a párom nem tudja megnyugtatni, úgy néz ki a németet is abba kell hagynom emiatt..sokat kínlódik újabban megint a pocival és csak nálam nyugszik meg...
Bizzo,
nekem jó a holnap, 1 és 5 között valamikor.Előre sosem tudom,mikor eszünk,ha úgy jó neked, küldj sms-t,amikor indultok sétálni q tóhoz és mi utánatok megyünk.

Mamacka,
jövőre biztos jobb lesz,szerintem a mostani is nagy szó!Nem mertünk elindulni Boti miatt sehova..valami baj van a pocijával és egész nap sír...
helga22

Szedo
Nem fogyira gondoltam azt tudom, hogy nem szabad csak odafigyelni, hogy kevesebb szénhidrátot egyek... csak úúúúgy nincs kedvem! Kép
Védőnéni azt mondta, hogy ne vacsorázzak! Kép

Helga
Jövőre nemtudom mi lesz, hogy tudom majd babával! Addiogra már túl nagy lesz! Kép és mászni akar...
De legalább dolgozni nem kell, bár az angyalkáimat egytől egyig eladtam... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Helga
Kerestem valami elérhetöséget, de se telefonszámot se e mail cimet nem találok.Vagy nem tudom hol kell keresni?Kép
bizzo

SZia Bizzo,

bocsi,tegnap akartam adni emilcímet,csak nem hagyott a kicsi fiam , aztán éjfél után ágynak dőltem. A mailcímedre megírtam a számom Kép még egyszer bocsi
helga22

Sziasztok!

Szedo, Bizzo
Köszi a válaszokat.

Szedo,
nincsenek illúzióim, tudom, hogy mindent Kínában gyártanak, aztán van amire tesznek márkajelzést, van amire nem.Kép
Ma már én is kezdek kinyúlni a fiamtól folyton nyüsszög valamin, de most elaludt.

Bizzo,
Köszi a linket, jól néznek ki első ránézésre, majd áttanulmányozom.
Játszóházban még nem voltunk, de januártól körbejárjuk azokat, amik elérhető közelségben vannak. Az Állatkerti állítólag csúcs.
Én 3 hónapos kora óta cipelem Ákost mindenfele, és nagyon kis nyitott, barátságos kölök, egyáltalán nem fél az idegenektől (amíg engem látKép). Tornára és zenebölcsibe járunk most is, ill. most már mindenhol karácsonyi szünet van.

Macka,
Norbiféle jó lenne, ha tudnék vacsorát készyteni, de pillanatnyilag örülök, ha egy ebédet össze tudok dobni. Négy krumplit meghámozni és feldarabolni egy fél óra.Kép
De a férjem azt mondta, hogy már látszik rajtam a torna.Kép

KépKép
connie

mamacka,

védőnéni nem tudja, hogy anyukának és a manónak mi kell. tényleg nehogy fogyizz

connie

örülök, hogy pozitívan állsz a kínai dolgokhoz. tényleg úgy van, hogy már mindent kínában gyártanak, vettünk a gyerkőcének gyönyörű játékokat menő üzletekben, made in china, majd uazt látom nem menő üzletben, made in china, csak jóval olcsóbban.
siesta szandink nekünk is van, csak azt örököltük. én most egy 24-25 ös szandira vadászom, háromcsatosra, bentinek. nem akarok vadi újat, csak strapabíró legyen. nekem a lányom lábán folyamatosan szandál van itt benn (gyönyörű is a talpacskája, bokácskája)

írtam már lányok: büszke lányos anyuka vagyok, jajj majd a vejemnek hárzsátos is leszekKép) (3 évvel ezelőtt ha vki ezt mondta volna nekem akkor körbe nevetemKép

olyan jó hogy esett ez a pici hó, senki nincs a városban, tudtam menni vásárolni, csak a lányom nem bírta a császkát. (meg nem szeretem, hogy nem tudok babakocsival és bevásárlókocsival megküzdeni, vannak üzletek amik kifejezetten nem baba-mama barátok, helyesbítek szinte egy kezemen megtudom számolni, hogy a környéken hol tudok kényelmesen vásárolni gyerekkel)

az én lányom is elég nyüszögős ma, tegnap mondjuk olyan csendes volt, hogy azt hittem beteg.

éjszaka megszületett a 15-ik fogunk

na pá lányok megyek tepertős pogit sütni, és hagyma levest csinálniKép (a pogi apáé és dorkáé, valamint a szomszéd bácsié, kicsit vigyázok rá, beteges, és nincs senkije)

Kriszta

ui: 11 nap és karácsonyKép
szedo

Sziasztok

Nekem is megvan a véleményem a kinai dolgokrol. És tapasztalatom is van hozzá, hiszen 4éve már naponta a kinai piacon vagyunk.Az igaz hogy mindent kinában gyártanak de áru és áru közt oriási a különbség.Mármint minöségre értem.De ezt az árak nagyszerüen tükrözik.Nagyon sokszor fáztam már rá az olcso dolgokra.(ugy élelmiszer mint ruhanemü)És ha a gyerekröl van szo akkor nem érdemes sporolni.

Szedo
Teljesült a kivánságod! Lett ho.
Levittem ma a gyereket és belefejelt egy kupac hoba, még ö is nevetett rajtaKép
bizzo

Sziasztok!
Connie,
hova jártok tornázni? Milyen torna az? Gondolom te jársz rá, addig vigyáz valaki pöttömre? Én is szeretném lassan elkezdeni, ha este 6 előtt van, még Boti is elengedne Kép, csak utána nincs már el senkivel.

Bizzo,
mégis lent voltatok? Mi, ahogy írtam 2kor indultunk és 5ig sétáltunk a parkban és a környékén egy barátnőmmel.A 2 baba végigcsucsukálta a 3 órát! .meg a többi baba is parkban, mindenkit elnyomott úgy látszik ez az idő.

kínai piac: én is voltam már 2x a maglódi útin, nekem bejön.Jók és olcsók a gyerekholmik,meg magamnak is ott vettem kötött sapit,meg sálat (igaz azokat egy négertől..)én csak egy dolgot nem merek kínait venni: cipőt, mi azzal fürödtünk párszor nagyon be, azóta nem veszek. (valahogy a büdös műanyagszagukat sem bírom)..volt valaki a piros suliban babavásárban?
helga22

Helga,
A tévé elé járok tornázni.Kép Apát meg manót addig száműzöm a hálóba. Bár Ákos nagyon pártolja a hasizomgyakorlatokat, odamászik, és jól összenyálazza védtelen anyját.Kép
Manóval majd a V. ker Arany J. utcába fogok járni januártól közös tornára, de azt csak egy héten egyszer. Normál aerobicra, kondira nem merek vállalkozni, nem szeretném, ha csökkenne a tejem.

Kínai piac: na oda mi nem járunk, nekem tömegiszonyom van, férjem három évvel ezelőtt 10 perc után félájultan cipelt ki a kőbányai úti piacról.Kép

KépKép
connie

Szia Connie,
Ez jó! Kép saját koreográfiád van? én is a tejcsi miatt nem merek nagyon torázni, de lassan el kell kezdenem , mert nagyon be vagyok már rozsdásodva.
helga22

sziasztok

bizzo

itt a hó itt a hó, de csak én örülök neki a lányomat nem érdekli. Örülök, hogy a kisfiad élvezi a havat.

bocsi lányok, de néha néha tudok írni, követem az eseményeket, de nagy karácsonyi előkészületben vagyunk vagyok.

Szép és könnyü előkészületet kívánunk

Kriszta és Dora
szedo

Helga,
Nem saját koreográfia, hanem dvd.Kép Óvatosan, fokozatosan el lehet kezdeni a tornát, nekem azt mondta a szopis tanácsadó, akit kérdeztem. De nem túl megerőltetővel, pl. kondi, aerobic. Én kifejezetten szülés után ajánlottal kezdtem, és most is kismamatornát csinálok.KépHa majd ez lazán megy, akkor jön valami aerobic.

KépKép
connie

Sziasztok!

Connie,a kismami torna jó 5let! Boti most abban a korban van, hogy egy percre sem tudom magára hagyni, pedig nem szokattam erre. Órákig elvolt egyedül és az elalvás is tök könnyen megy, most meg órákig altatom, miközben sikítozik, kínlódik.Ha ébren van, akkor meg akkor sikít rögtön, ahogy kikerülök a látóköréből.Ha lát, akkor eljátszogat egyedül is. Nem tudom hogy kéne ezt csinálni.

TI HOGY VOLTATOK EZZEL? A legnagyobb bánatom, hogy az apukájával sem hajlandó elaludni (nagyikkal sem, pedig jól ismeri őket). Ezért kellett abbahagynom a németet is..Adjatok jó tippeket ami nektek bevált!köszi
helga22

Helga,
Biztosan álmos olyankor? Mert Ákos akkor sikítozik meg kínlódik altatáskor, ha nem álmos. Fokozatosan lecsökken az alvásidejük, és összevissza tolódik is még az első évben (főleg), úgyhogy mire egy rendszert megszoksz, tutira megváltozik. Én csak akkor viszem Ákost aludni, ha látom, hogy álmos, dörzsöli a szemét, ásítozik.

Mi azt szoktuk csinálni, hogy mikor délután hazajön apja, akkor átveszi tőlem, én intézem a házimunkát, tornázok stb., szóval itt vagyok a lakásban, de hagyom apját foglalkozni vele. Arra külön figyelünk, hogyha valami gond van, pl. koppan, akkor ne rohanjak és szedjem ki a kezéből, hogy megnyugtassam, hanem hagyom hogy "tanulják" egymást. De mindig vannak jobb és rosszabb korszakok, hogy mennyire van el nélkülem a fiú. És most már, hogy tud, jön mindenhova utánam, bár én korábban is vittem magammal a lakásban, hogy lásson, ha éppen mással is foglalkoztam. Igazából ez valahol biológiai programjuk is, mert amíg a fán éltünk, nem nagyon maradt életben az a csecsemő, amelyik szem elől tévesztette az anyját. Úgyhogy sztem ez nem szoktatás kérdése, ez a normális viselkedésük.Kép
Dehát erre szerződtünk, hogy az uncsitesómat idézzemKép, még így is könnyebb, mint amire számítottam.Kép

KépKép
connie

Connie,

mi szopi után két órát játszok mindenfelé a lakásban, aztán utána teszem le a mi nagyágyunkban, ott is játszogatunk még és mikor elkezdi dörzsölni a szemét, én is akkor kezdem el altatni.De ő rögtön szopi után elkezdi a sikítozást és tart 2 órán át, ha én nem vagyok vele.Tényleg igazad lehet abban,hogy ez normális a viselkedésük.szóval akkor szerinted ne hagyjam magára, mikor ordít, ugye? Az jó,mert nekem meg mindig lelkiismertfurdalásom van, hogy elrontom a gyereket, azzal, hogy örökké mellette vagyok.
helga22

Helga,
nem csak szórakozásból sikítozik? Ákos imádja a saját hangját, vannak napok, mikor egész nap sikítozik, főleg, mikor nem vagyok vele, mert akkor nem másra figyel.Kép De volt már a fuldoklástól a morgáson át a köhécselésig minden.Kép Bár ha ordít, akkor azt enm szórakozásból csinálja.
Sztem ne legyen lelkifurid, ha már mozog, akkor úgyis egyre nagyobb felfedezőutakra indul majd, akkor meg azért kell mellette lenni, hogy elkapd.Kép

KépKép
connie

Connie,
sajnos nem szórakozásból csinálja,mert közben eltorzul az arca, mintha fájna valamilye és ideges-dührohamot kap.Annyira ordít, hogy sokszor már nem jön ki hang a torkán.Ma még rosszabb volt a helyzet, szerencsére apa végül mindig álomba rázta a karjában, közben jártkált fel-alá a lakásban. De hát én ezt nem bírom egyedül egész nap csinálni...teljesen olyan, mint újszülött korában és nem jön a foga, eleget eszik,stb.stb.Szerintem egész nap szopizni akar, mert csak ott nyugszik meg és újabban el is alszik a cicin mindig (gondolom annyira kimeríti a sok üvöltés)..nem tudom, mit tegyek Kép
Azért köszi , hogy írsz!!!!
helga22

Helga,
Akkor tényleg nem szórakozik.KépKép Csak abból gondoltam, hogy a sikítozást írtad, de azt élvezik, nem dühösek közben. Hú, ez nagyon kimerítő lehet neked. Nem lehet beteg? És biztos nem a foga? Hány hónapos is most? Hát így meg pláne természetes, hogy nem hagyod ilyenkor magára. Vajon mi bánthatja szegényt?

KépKép
connie

Helga!

Szerintem se hagyd magára ha sír; már bocs hogy belepofázopk! Kép
Nem zavarja valami esetleg? Honnan tudod hogy nem a foga jön?
Mióta csinálja a sikitozást?

Ildi

delfinke

Connie,Delfinke,
ma elvittem dokihoz Botit, mert már nem bírtam idegekkel a sikítozást, de újra megállapították, hogy semmi baja, egyszerűen ilyen nehéz eset...persze én nem hiszem, mert eddig tündér baba volt. A dokink megint csak a szopira tudott gondolni, mármint, hogy az a baja, hogy túl sokat eszik.Azt mondta, hogy ő még mindig nem nőtte ki a pocifájást..A szoptatási tanácsadó meg azt tanácsolta, hogy akárhányszor sikít, tegyem cicire..dehát nem tehetem cicire szopi után 1 órával- szóval jól összezavartak.Az egyetlen értelmeset a védőnő mondta, aki szerint olyan korszaka van, hogy állandóan cicin szeretne lenni és ő hallotta is,mikor sikítozott, úgy mondta, hogy semmi baja,ez viselkedés. Tanácsa: az ilyen "rossz" babákat minden kaja után sétálni kell vinni, ott bealszik.Még most télen is. Ma egyébként anyukám átjött, hogy megnézze és képzeljétek vele egész jól eljátszogatott, úgyhogy tényleg csak az én jelenlétemben ilyen.Delfinke, nem hagyom magára, most már elhatároztam, még így sem, hogy már tudom: hisztizik! Abból gondolom, hogy nem a foga jön, hogy nem nyálazik, meg rág többet, mint eddig és nem fehér az ínye. Amúgy 1,5 hete sikítozik..és egész nap..agyrém..
helga22

Helga,
Szopi után egy órával is nyugodtan cicire teheted (csak, hogy én is összekavarjalak), nálunk is volt ilyen korszak, volt, hogy csak 1-2 percet cicizett, aztán "ment" dolgára.Kép Igazából ilyenkor nem enni akarnak, hanem egy kicsit bújni. Én most is mindig megszoptatom, ha már nagyon nyűgös, és nem tudom mi baja, az általában használ. De az is jó, amit a védőnőd mondott.
Azt akartam is már kérdezni, hogy séta közben nem alszik-e, ha jól emlékszem ti jártatok naponta kétszer sétálni.
Hogy hiszti-e, az nézőpont kérdése sztemKép, tudatosan még biztos nem hisztiznek ebben a korban. Biztos helyreáll majd megint a rend nálatok is előbb-utóbb, nálunk is mindig így volt. Fogzásról meg annyit, hogy én csak akkor vettem észre, hogy ezért volt nyügi, mikor már koccant a kanál, nyálzani pl. egyáltalán nem nyálzott, többet rágni meg nem lehet annál, mint amennyit alapban rág.Kép
De azt pl. észreveszem, hogy mióta nem járunk el annyit otthonról, mint eddig (most mindenhol már karácsonyi szünet van, ahova jártunk), jóval nyűgösebb. Pláne, hogy neki az az egy-másfél óra séta csak levegőzés de nem mozgás. És az az üvöltözés, amit előtte művel...Kép

Feltettük hétvégén a karácsonyi dekorációt itthon, de még minidg nincs ünnepi hangulatom.Kép Biztos hiányzik a tülekedés a boltokban.Kép Régen mindig 22-én meg 23-án vettük meg az ajándékokat.Kép

KépKép
connie

Connie,
megpróbálom akkor gyakrabban cicire tenni.Picit félek tőle, mert mikor kicsi volt próbáltam ezt, de mivel nem tudja abbahagyni a szopit, ezért mindig túlzabizta magát.Hátha már okosabb.Sajna ő nem olyan baba, aki, ha jól lakik lefodrul a ciciről, v.elalszik rajta.Addig szopik, amig a szájában van a cici.Ezért nem lehetett kezdetekben sem igény szerint szopiztatni.Séta közben mindig elalszik, míg jó idő volt, vittem is minden szopi után.Viszont nem akarom elkiabálni, anyukám nagyon jó hatással volt rá!!!!!!!!!!!!!!!! Ma reggel még nem sikított, csöndben játszik (vagyis háton forog)az ágyában! Hihetetlen! A havacskától sem lett karácsonyi hangulatot? Nekem ez hozta meg, bár a nyüzsi , meg a Vörösmarty téri hangulat nekem is nagyon hiányzik. Párom tegnap volt, hozott is nekem töki pompost Kép ..ja Boti kedvenc lemeze a Makám: Szinbádja. Ismeritek? Én tegnap este fejeztem be a karácsonyi ajándékok becsomagolását, mindenkié kész van.

Többiek hol vagytok???

Régen nem volt egy Christinbabánk??? Most a 2005 őszi topikban látom a nevét.
helga22

Sziasztok

elhavazódtam, mindig elolvasom mit irtok, de csak eddig jutok. kicsit felgyült a sok tennivaló. mindennap kitalálok vmi karácsonyosat, és azonnal nekilátok. jártam a hétvégén ajándékok után, természetesen alig vettem valamit. nézelődtem a piacon, csomagolópapírokért, és edények miatt. senki sem volt kinn, dél körül voltunk kinn és tegnap. lehet, hogy azért van, mert még mindenki dolgozik.
bocsi, hogy úgy eltűntünk. remélem megmarad, sőt még esik hó karácsonyig. tegnap este ajándékcsomagolásba kezdtem. ma még elmegyek egy két helyre szétnézek ötleteket gyűjtök, aztán estére elkészítem a mézeskalács díszeket a fára és akkor már szinte minden meg lesz. Ünnepek alatt pedig pihenek. megyünk a szüleimhez karácsony után, és ott fogunk szilveszterezni, így elmegyünk szilveszteri bálba, anyukámék pedig kiunokázzák magukat.Kép

helga ha én is adhatok egy tanácsot próbáld meg a figyelmét élénk színű dolgokkal elterelni, tegyél be zenét vagy énekelj neki. én dorkát még meg is ijesztettemKép gyakran ismételgettem neki, hogy gyönyörű csingilingi, bimbam csip csirip olyan szavakat mondtam amelyek csilingelnek, és érdekesek a picinek. én ezt tudom javasolni. nálunk állandóan szólt Jutkanéni best of összes számai, mára már egy kettőt tudunk is énekelniKép

pusz lányok ígérem, ha ide jutok nem csak olvasgatok, hanem irogatok isKép

Kriszta
szedo

Húúú Szedo, ennyit mászkálni és mézeskalácsot sütni, szilveszteri bálozni!!! De jól hangzik!! Nagyon várom már ezt a korszakot-mármint azt, mikor Boti már olyan nagy lesz, hogy elmehetek nélküle mászkálni és ellesz a nagyival.Úgy imádja mindkettő! Már csak a fordítottjára kell várni..1-2 óráig elvan velük, de aztán, ha nem talál otthon,kitör a balhé.Mi is voltunk tegnap piacon, vagyis megnéztünk kíváncsiságból a Sárkány centert.Vettem ajándékba sálakat,nagy a választék és tök olcsó, meg pár ajándékot, édességet.Mi sem leszünk itthon karácsonykor, remélem Botira jó hatással lesz egy kis környezetváltozás a nagyiknál.
Köszi az ötleteket, mindet alkalmazom! Még Judka néni is stimmel..remélem hamar elmúlik,ma már jobbfiú sokkal! Kép
helga22

Helga,
Tegnap már későn jutott eszembe, és nem volt energiám visszajönni: szóval mikor nálunk volt az a gyajókran cicizős korszak, az úgy nézett ki, hogy ha itthon voltunk, pláne kettesben, akkor gyakran eszébe jutott, ha pedig mentünk valahova, vagy volt itt valaki, volt hogy 4 óráig se volt eszébe szopizni. Ezért jó, amit monodtt a védőnő, meg az is amit Szedo, eltereli a figyelmét. Meg a környezetváltozás is.Kép

Ezzel a hóval már tényleg kezd alakulni a karácsony.Kép

Szedo,
nem semmi ügyes vagy. Nekünk idén világlustái típusú karácsonyunk lesz.Kép

Ákosnak jön felül 2 vagy 3 foga, szegényem fél hatkor sírva ébredt, még szopizni se akart, csak nézett keservesen a nagy kerek szemeivel.Kép Csak akkor hagyta abba a sírást, mikor kapott Panadolt.

KépKép
connie

Sziasztok

Nem tüntem el,mindig olvasom amit irtok csak nincs eröm már visszairni. Apa elutazott és én helyettesitem Öt a munkában. El sem hiszitek milyen nehéz ismét dolgozni.

Helga
Az én Tomimnak is volt ilyen "cicizös"korszaka, orákig képes volt a cicin logni, én meg hagytam mert másképp orditott.Legtöbbször nem is szopott, inkább csak cumizott. Tamás is nagyon falánk volt, sosem tudta hol van az elég, igy ha tul sokat evett, késöbb kijött.Nekünk a szobahinta nagyon bevált. Imádta.Amikor hintába tettem mindig megnyugodott.Sokszor ugy altattam el.Az elsö szava is hinta volt vagyis inkább "himmmba-himmmba".

Kivánok mindenkinek boldog és békés karácsonyt!
bizzo

Connie,
ez tényleg így van szó szerint!Ha szopi után 2 órával kiviszem levegőzni, képes lenne 4 órát is átaludni és nézegetni. 2 órát bírom "csak" ilyen időben kint vele, de mindig alszik még , mikor felhozom, persze ahogy leteszem az ágyra felsír, de még simán aludna kint.Remélem anyukámnál megjavul Kép itthon igazából sok új dolgot már nem tudok neki mutatni, csak ha új játékot veszek, de abból már kicsit sok van..

Bizzo,
Tamás hol van, amíg dolgozol? vagy otthon dolgozol? Ha lesz időd majd írd meg, (persze csak ha nem titok Kép ), meg azt is, hogy Tamás nem kínlódott a pocijával, ha ennyit szopizott? Én mindig úgy tépem le 30-40 perc után Botit a ciciről , sosem merem rajtahagyni, mert állandón görcsölt/görcsöl a hasa. Szobahintába én még nem merem tenni, mert annyira nem tartja még magát..Boldog karácsonyt és BUÉK Nektek is!!
helga22

Jó reggelt!
Van itt valaki?? Csak leültem a gép elé egy kicsit társalogni..

Mamacka!
Merre vagy? Minden OK? Olyan régen írtál,hiányzol! Nem jártál véletlenül hétfőn a Zsivaj utcai rendelőben? Vártunk Botival a Debrecenire fent és elsuhant mellettem egy kismami, aki tök úgy nézett ki mint te, csak nem voltam benne biztos..

lassan indulunk sétálni, olyan szépen süt a nap Kép
helga22

Helga
De én is ott voltam! ...legközelebb légy bátrabb! ...bár biztos én sem mertem volna! Kép
De aranyos vagy, hogy gondolsz ránk! Kép jól esik! Olvasgattam de már kibújt gyerekkel kapcsolatban nem nagyon tudtam hozzászólni! Kép vagy legalábbis nem akartam okoskodónak tűnni! No majd a saját tapasztalatok tengerében! Kép Kép Kép

...akkor most mi is is mesélünk...
Tegnap voltunk UH-on!
Olyan nagy élmény volt az UH és a dokibácsi is!!! Annyira örülök, hogy őt választottuk már csak azon izgulok, hogy bennt lesz-e a szülésnél! Nagyon ajánlom neki!
Kapott ajándékot is és nagyon örült neki! Sőt elővette megmutatni, hogy milyen szép saját készítésű inget kapott egy másik anyukától! Úgy örülök neki, hogy nem csak pénzzel lehet neki örömet szerezni! ...persze azt is fog kapni... de a kerámiámat is biztos vagyok benne, hogy értékelni fogja!!!
Nekünk sima UH volt nem 3D de mi így is el vagyunk tőle ájulva.... az öregek(anyósék, anyuék) nem nagyon találják rajta a gyereket,de az sem baj. Anyós após megnézni sem szereti a felvételt olyan bizarnak találja.
Olyan kis aranyos Áron fiunk! 24 hét 3 naposnak nézték és 700-750 gramm. Az egyik kezecskéjét végig a feje felett tartotta. Szopizta a lábacskáját, a másik talpát meg megmutatta eközben, persze csak rövid ideig mert sürgős pedálozni valója akadt.
Iszogatta a magzatvizet, a doki még a retináját is látta, vagyis azt, hogy merre néz... na ezt azért én nem vettem ki, de azt igen, hogy pislogott!
Beteszem a videóba és megpróbálom lefotózni, de messze nem lesz olyan szépen kivehető mint a 3D vagy a fotóról beszkennelt! Sajnos papírja nem volt a dokinak így képet megint nem kaptunk!

ja és a jó hír, hogy feljebb kúszott a lepény... a doki azt mondta biztos azt tartja a kezecskéjével! ...így úgy néz ki, hogy szülhetünk!
Rákszűrést is csinált! (nekem tán még sose volt talán csak egyszer 5 éve) de olyan óvatosan vette le!!!!...nem vérezgettem vagy barnáztam.

Mindenkinek minden jót és áldott békés ünnepet!

...még azért lehet benézek addig de most rohanni kell vásárolni! Kép ...pedig azt hittem, hogy idén időben kezdtem! Kép

A hó sajnos elolvadt, de én még reménykedek a fehér karácsonyban!

Mamacka és Áron

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok Lányok

Connie köszönöm a dícséretet, teljesen elpirultam, kezdek bevadulni a karácsonyi hangulatbanKép elragadnak a szép érzések, a szeretet hangulat (huhh ez sablonosnak hangzik de így van) olvasom ám hogy mit irtok csak nincs tényleg időm lányok ne haragudjatok.

tegnap is négyszer kezdtem neki az irogatásnak és mindig megzavartak.

Mamacka, Bizo, Helga, Connie, Delfinke remélem nem hagytam ki senkit, kívánok Nektek és családotoknak a közelgő szeretet Ünnepére nagyon sok örömöt, kedvességet, szeretetet, boldogságot és minden jót. (az előkészületekhez türelmet és jókedvet) Az új esztendőre gazdagságotKép

Legyen mindannyiótoknak szép napja hétvégéjeKép

Dorka Kriszta

Kép
szedo

Szia Mamacka,

örülök, hogy jól vagytok, hogy mi mindent produkál ez a baba! Ezt mind láttátok a sima UH-n?? Tényleg nagyon figyelmes lehet a dokitok, nekem mindig csak gyorsan azt mutatta meg, hogy hol a keze, meg a lába, de volt, hogy én azt sem tudtam kivenni..szóval nagyon ügyes babád van!
Legközelebb bátrabb leszek, ha látlak!
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek és BUÉK! Mi holnap utazunk és 27én jövünk haza.
puszi mindenkinek!!

.. ja Boti abbahagyta a sikítozást végleg és átváltott egy sokkal határozottabb gügyögésbe, ma azt mondta nekem, hogy "gügü-püpü" és reggel óta berreg a szájával Kép Kép meg kell zabálni!!! Úgy látszik így fejlődik a beszédközpontjuk.

Szedo,
köszönjük szépen a jóvkívánságokat, hasonlókat Nektek is!! Én is be vagyok most már zsongva..anyósom ma járt nálunk és mesélt Botinak mi minden várja náluk: plafonig érő fa, bejglik (ez inkább rám vonatkozik Kép )sok-sok ajándék,stb. juj de jó lesz!!
helga22

Sziasztok!

Helga,
Ákos meg ma egész nap sikítozott.Kép Kb. 3 hetes repertoárja van különböző hangokból, aztán kezdi újra, de a sikítozása fülsértő lett.Kép Ma a Lurdyban a pelenkázóban (jó szűk, csempézett hely), leordította a hajam.Kép

Mi csak 25-én reggel utazunk el anyumékhoz, és 27-én jövünk is visszaKép, páromnak dolgoznia kell a két ünnep között.Kép

Lányok,
Mi is kívánunk nektek békés, örömökben gazdag karácsonyt, feledhetetlen élményeket a manókkal, az új évre egészséget és sok örömet a gyerkőcökben.

Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Békés, boldog karácsonyt kívánunk nektek!
Ildi&Marcipán
Kép

delfinke

Connie,
kitartás!!! Boti tegnapról mára elfelejtette a berregést, pedig annyira édes volt! Ma olyan "nincs kedvem beszélgetni" napja van..a szopi sem megy megint, mert megjött a k...menszeszem megint Kép szép kis karácsonyi ajándék! De most nem hagyom magam, kitanulmányoztam, hogy mit kell ilyenkor enni (olajos magokat, búzacsírát, stb.) és képzeljétek beválik! Egyelőre csak kicsit apad a tejcsi , ennek nagyon örülök Kép de az íze tuti más, mert Boti tök máshogy szopizik..holnap megyünk Budaörsre, már úúúúgy várom.
puszi mindenkinek, a babák nagyon helyesek!!!
Boldog Karácsonyt!
helga22

Mindenkinek áldott ünnepeket Jézus Krisztus születése alkalmából! Kép...és reményekben gazdag új esztendőt!

Kép

Marcsi Ádám és a pocilakó Áronbaba!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Egy kis képes beszámoló!

Továbbra is áldott ünnepeket!
Marcsi Ádám Áron
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

sziasztok lányok babák és apukák

remélem mindenkinek nagyon jól telt a karácsony. a mi lányunk fél a karácsonyfától így tisztes távolból szemlélte az eseményeket, még az ajándékai sem érdekelték.

bővebben az ünnepek után jövök vissza.

mindenkinek kívánok az új esztendőre sok boldogságot örömöt és egészséget

kriszta
szedo

Mesét mondok dí-dá-dú,
egyszer volt egy százlábú.

Hát az a százlábú állat
sorra számlálgatott minden lábat,
eredményül mennyi jött?
épp 365

Az év minden napjára
jut neki 1-1 lába

Egyik csupa kulimász,
a másikkal magyaráz,
harmadikkal zongorászik,
negyedikkel falra mászik,
ötödikkel mutogat,
hatodikkal cukrot ad,
hetedikkel krumplit hámoz,
nyolcadikkal sok vendéget hív a házhoz,
kilencedikkel az ajtót nyitja,
tizedikkel vendégeit kihajítja,
tizenegyedik csak csonka,
tizenkettedikkel ágyát bontja,
tizenharmadikat leharapták,
tizennegyedikkel fog vakmacskát,
tizenötödikkel koccint,
tizenhatodikkal pöccint,
tizenhetedikkel fociz,
tizennyolcadikkal kocsiz,
tizenkilencedikkel sántikál,
a többivel fürgén szaladgál.

Ahány lába
- mert nem dőre -
éppen annyi adománya
az újesztendőre:
minden napra jut 1-1,
a sok kicsi sokra megy.

A fenti Weöres Sándor verssel kívánunk az újesztendőre egészséget, boldogságot, örömöt, jókedvet és gazdagságot.

Dorka, Kriszta, és ApaciKép
szedo

...sziasztok...
Kép
...a jókedv kedvéért... Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép KépKép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Szedo,
aranyos ez a vers, köszönjük.Kép

Ákos a fától nem félt, csak a csilagszórótól.Kép Meg a sórgoromtól. Biztos érezte rajta a gyerekorvos aurát.Kép

Feltettem a honlapomra a karácsonyi képeket, itthonról, meg a rokonjárásról is. Elhatároztuk, hogy jövőre itthon karácsonyozunk hármasban, és a két ünnep között megyünk rokonozni. Megirigyeltem Mamackáék meghitt karácsonyát.KépCsak nem tudom, hgy adom ezt be anyuméknak.Kép

KépKép
connie

Idén még mi is elmentünk anyumékhoz az éjféli misére, de ezt jövőre mi is kihagyjuk!
Aranyosak a képek! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Csatlakozhatnék én is hozzátok? Mi a Kozma utcában lakunk, és egy lassan 11 hós kislányom van.
Sziasztok Anikó
gottiani

Szia Anikó!
Üdvözlégy köztünk! Kép

Mi éppen lakáshírdetéseket bújunk mert megint úgy néz ki, hogy itt nincs tovább maradásunk nem jutunk közös nevezőre az anyósékkal....

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia Mamacka!
Köszönöm a kedves köszöntéstKép
Sajnos teljesen meg tudlak érteni,mert mi is azért lakunk most itt mert a férjem és anyukám nem jöttek ki egymássalKép, így most szolgálati lakásban lakunk.
Mikorra várjátok a babát?
gottiani

Mi meg anyóséknál lakunk akik már három éve elváltak de még mindig egy fedél alatt gyűrik egymást. Csak az a rosz, hogy férjecském épp egy hónapja talált innen öt percre munkát... elég vacak lenne a város másik bugyrába költözni...

Áprilisra várjuk Áront. 14-re vagyok kiírva de doki azt mondta előbb várható! Kép

Ti előtte hol laktatok?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mi anyukámnál Õrbottyánban laktunk, 1 évig bírta anyukám és a férjem elviselni egymástKép
Anyukám egy hirtelen veszekedés után rakott ki bennünket, még aznap!!!!!!, én ekkor voltam 8-10hetes terhes. Akkor hirtelen anyóséhoz mentünk, 2 hétig ott laktunk, amíg nem találtunk albérletet. Újpesten voltunk albérletben 3 hónapig, majd utána lett ez a szolgálati lakás. Most volt 1 éve,h itt lakunk.
Szóval, ez a rövid története az ide kerülésünknek.
gottiani

Anikó!
Légy üdvözölve köztünk!Hogy hívják a kislányodat?
Kép

Mamacka!
Merrefele néztek lakást?Mi is laktunk eleinte anyámékkal; hát mndennapos vita volt.Egy év múlva albérletbe mentünk; és két éve sikerült lakást venni! Kép

Már így ülök:
Kép

Marcipán ünnepi menüje:
Kép
Kép

Ildi

delfinke

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?