Új privát üzeneted érkezett!

Anyuszi, küldtem mailt.
Fogmosás: én sokszor elfelejtem Dávidnak a kezébe adni a fogkefét, de amikor eszembe jut, próbálkozunk a fogmosással. Jó az, ha szokja.

Liv

Kép

Kép
liv

Adriennek jót tett a tegnapi távollét.Nem sírt élvezte,hogy mindenki körülötte ugrál.

Mi pedig festettük az új házat.Apa tapétázta a szobánkat.Nagyon szép lett csak lassan haladt.

Mind a három asztalostól megkaptam az árajánlatott.Mindnek a vége ugyan az csak a köztes számításokban van változás.(pl.egyiknél 50e. a munkadíj a másiknál 90e.).Ma kell dönteni.

Apa szerint karácsonyra már ott lakunk én "szófogadó" feleség módjára viselkedek és bólogatok de tudom,hogy ez lehetetlen.

Lányok!Főleg azok akiknek több csemetéje van!Este nem akarnak aludni a gyerkőceim.Ráadásul nem is csendes játék van.Ha a nagy aludna a kicsi veri fel vagy fordítva.Ti milyen cselt vetettetek be,hogy kilenc körül csend legyen a házban?
Szörnyű!Mi lesz ha elköltözünk?Nem alszanak napközben többett mint eddig.Sőtt Ágota tegnap nem is alutt semmi mégis este 10-kor még nem tudtuk alvásra bírni.
Megyek husilevest főzni(az a lányok kedvence)és brasóit.Deszertnek pedig beszereztem pár darab habrolót.
GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti, bár egyetlen gyerkőcöm van, de este 10 előtt ő is nagyon ritkán alszik el. Néha 9, de néha 11 az elalvás ideje.
Húsleves... mmmm!
Nekem tegnap nagyon jól sikerült a töltött krumpli (juhtúró-tejföl-fokhagyma), a tetején bacon szalonnával, nagyon ajánlom mindenkinek!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Basszus, írtam egy levelet, ki akartam másolni a biztonság kedvéért ctrl+c-vel, erre mást nyomtam (mit???), és eltűnt az egész. Rohadtul pipa vagyok.

Szóval:
felteszek néhány képet. A mézeskalácsra nem ám azt mondtani, hogy "fú, erre olyan marha büszke?"! Kép Igenis büszke vagyok rá Kép, mert nagyon fincsi lett, főleg magamhoz (vagy a sütőmhöz?) képest. Tegnap vendégek voltak, és a fele elfogyott. Kép

Régebben írtam, hogy idén textilt festek karácsonyra, eddig néhány edényfogó kesztyű van kész, a másik képen ezek vannak.

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Elegge lemaradtam de azert:

Csirkesz Kép

Nagyon nagyon gratulalok a kislanyodhoz, marha nagy mazlista vagy. Kép
A Csenge nagyon szep nev. Mikorra vagy kiirva?

Maccs: Kép

Gratula a nyelvvizsgahoz es remeljuk a legjobbakat az irasbelire is! Kép

Liv: Kép

Nagyon ugyi vagy, iszonyu nagy szorgalom, akaratero van benned amirol en csak almodni merek. Kép
Guszti a suti, sajna nekem meg mindig nincs sutom, kedden hozzak. David gyonyoru es cseppet sem vagy elfogult, ja meg en sem (egy tokeletes fiu edesanyja)Kép Kép Kép

GneKriszti: Kép

Te is mazlista vagy a haz miatt Kép gyerekaltatas ugyben nincs otletem, enyem siman beajul este 8 korul. Ha szetvalasztod oket?

Anyuszi: Kép

Mi is mossuk a fogat, vagyis o ugy csinal mintha mosna, de nem minden nap.

Tcis: Kép

Elkeszult a szupi naptar, koszi szepen, ez lesz az ajandek az otthoniaknak. Mikor mentek haza? Mi megvettuk a jegyet febr. 15 megyunk es marc. 14-en jovunk. Mar ugy varom! Kép

Kepzeljetek Rate tegnap megevett egy csigat, odaadtam a kezebe, hogy nezze meg aztan megfeledkeztem rola es egy pillatam mulva mar kopkodte ki a reszeit. Fujjjjjjjjjj!!!
De nem lett tole semmi baja, ezt majd elmeselem neki ha nagyobb lesz. Kép
Amugy dog unalom, lakast feldiszitettem mar, sutni nem tudok suto hianyaban ugyhogy karacsonyi keszulodes egyenlore all.

KépKép
KépKép
tontica

LivKép
Nagyon szépek az edényfogóak és ínycsiklandozóak a mézes sütik, Dávid meg olyan szép nagyfiú márKép Igazán büszke lehetsz Kép

Noémi
fantikbaba

Most egy kicsit off leszek, a férjem cége szervez két balett előadást a congress centerben, erre készült ez a plakát, jegyek dec 20-tól lesznek kaphatóak, kicsit drágán (8 ezer Ft-tól) de olcsóbban sajnos nem tudták kihozni. Hátha vkit érdekel vagy karácsonyi ajándéknak is jó a jegy.
Kép

Noémi
fantikbaba

Kata!

Én vagyok a Wiw-en, keresgélj, hátha van az ismerőseim között ismerős!Kép
Amúgy szerintem csak arra jó, hogy régi ismerősöket találjunk (pl. osztálytársakat).

Liv!

Köszi a hiányolást. Megvagyok.Kép Betegségből kilábaltam, csak a hetem kicsit sűrű volt, szerintem ez se lesz kevésbé az.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Picit off leszek, de az adorol eszembe jutott egy kerdes, ami izgat. Sogornommel mindkettem a max gyedet kapjuk, de o 61e-t en 72 460-at kapok kezhez. (Adokedvezmeny es csp nelkul) Szerintetek o kap vissza penzt, vagy nekem kell tejelnem jovore??
Bocsi, majd jovok:
Mukk
Vendég

Na itt vagyok én is Kép
Szombati vizsgám 5 lett erre az évre szerencsére vége Kép Január kicsit húzós lesz de ez van.

Két jó hír Kép Kép Kép Megszületett a tesómék kisfia 9-én és az unokatesómék kislánya ma hajnalban KépJázmin és Soma Kép

Tontica
Hugodhoz még nem is gratuláltam,nagyon boldog vagyok most én isKép Csiga Kép lehet hogy francia vér is csörgedez az ereiben??

Liv
Én a vizet soha nem forraltam Bandónak,csak szentkirályit adtam neki,most is azt kap csak,csapvizet csak egyszer ivott talán.
Sütéshez gratulaKép Képek szuperek Kép

Anyuszi
István nap Kép Apu is az és ő is 26-án tartjaKép Bútort ha jól tudom a vöröskereszt ingyen elviszi a rászorulóknak.Õk begyüjtik és gondolom rászorultság alapján kiosztják.Kijönnek és el is viszik,nem kell érte fizetni.

Dino
Hogy vagytok?? Remélem már jobban,mert mindjárt itt a karácsony.

Macs
nyelvvizsgához gratula,én is én is.Nem akarod megcsinálni helyettem?? Naaaa

Csirkesz
KiscsajKép Kép anyu nálunk is azért könyörög Kép Már két fiú van Kép

Inimma
Én a jézuskát utánna adnám oda,úgy hogy mire hazajöttök ott legyen a fa alatt szerintem nagyobb lesz az öröm mintha minden nep kapnának vmit

Kata
Hanna Kép ti is gyógyuljatok meg gyorsan iwiw re már van meghívóm csak még eddig lusta voltam megcsinálni Kép Kép Kép

Kriszti
Jogsihoz gratulaKép Kép Apukádnak sok erőt,és ne engedjétek magába zuhanni,hinnie kell hogy meggyógyul szerintem ez a legfontosabb

Dec 1-én kijött a 6. fog Kép ha így haladunk a teljes fogváltás csak összejön 10 éves korára Kép Vagy lehet mire kijön az utolsó az első ki is esik Kép Kép Kép
15 hós oltás Bandót se viselte meg eddig ma volt a 12 . nap kicsit nyűgösebb , de szerencsére láz kiütés nincs Kép
Nem tudja vki véletlenül hogy gyed mellett is vissza lehet menni 4 órába vagy csak gyes mellett??
Temetés 21-én lesz itt magyarországon ,hát nem túl vidám karácsony Kép

Viola
szorítok Mirának,Bandó pedig sok puszit küld neki

Örülök hogy tudtam végre írni,már hiányoztatok KépBocs akinek nem válaszoltam név szerint de mindenkire gondolok Kép

Kép
Kép
nikk0830

Kriszti
nekem a két nagy együtt aludt (22hó különbség)és minden este 9 körül szaunya volt. A kicsivel most is ez a helyzet. Nálunk bevált félhomályban ölben tejcsizés vagy szopizás, egy kis ének, egy kis mese és már majdnem alszik, ha épp nem horkol. Ha nem alszik el, akkor is elvan az ágyikóban. Tejcsi előtt szertartásos puszizkodás, jóéjt puszi mindenkinek, meg próbáljuk már kicsit lassítani a fiatalurat. Régen a nagyoknál ugyanez volt a rendszer. Egy kis odabújás, simogatás és nyugi volt. Volt, hogy dumcsiztak, olyan is hogy 11 körül amikor bementem betakarni őket a szoba közepén játszottak, de takarodó után csak a saját szobában és csendben. Eleinte maerás, mert többször be kell menni egy kis simire, puszira, cumiért, de megéri, mert megszokják. Érdekes, a két nagy még ma is ragaszkodik a jóét puszihoz, meg anya takarj be! De ennyit megér, hogy nekünk is legyen egy kis nyugink és időnk egymásra.
Tontica
Nagy ínyenc lesz belőle. Nem lehet elég korán kezdeni a francia konyha rejtelmeinek megismerését! (haha)
Liv
ügyi vagy! Grat!
Csengö
Szerintem te fizetsz! Hacsak nincs annyi adókedvezményed, hogy megúszd.
Nikk
Gratula a két új babához. Köszi a vöröskeresztes tippet, mam megpróbálom elérni őket. Nyugi, nekünk sincs több fogunk mint nektek.De azzal jó sokat szenvedtünk. Szegény Ákosnak megállás nélkül folyik a nyála. Én úgy tudom, januártól nyugodtan elmehetsz dolgozni. Én is erre készülök, ha lehet, ha nem. Mondjuk ez nem lesz egészen legális, de pénzt kapok érte és végre kicsit kimozdulok az emberek közé GYEREK NÉLKÜL.
Irigyelek mindenkit, aki meg tud szervezni pár szabadnapot így karácsony előtt. Nálunk ugyan van 4 nagyi meg 3 nagypapa, de mind dolgozik, ahelyett, hogy néha babázna.
Betegek! Jobbulást mindenkinek! Vitamin, friss levegő. Karácsonykor tilos betegeskedni!!!
anyuszi3

Sziasztok!
CsengőKép
Ha a jövedelmed nem éri el a 1,6milliót, szerintem nem kell visszafizetned semmit, de a sóginő lehet, hogy kap vissza(én 59 ezret kaptam, de nem vettem igénybe a 9000ft adójóváírást, amin a bérügyön csodálkoztak, mert azt mondták, ez a pénz sehogy nem lépi túl a "megengedett" összeget, én meg mondtam, szeretem egybe megkapni, jól jön az év elejénKép)

NikkKép
ebben az évben még tuti csak gyes mellett lehetett dolgozni, nem tudom, januártól lesz e valami változás, bízom benne, hogy most, amikor átmentem gyedről gyesre, szóltak volna az illetékesek, hogy várjak januárigKép Legalábbis amikor gyedet igényeltem, előre szóltak, hogy 2005.jan 1től lehet dolgozni egy éves kortól gyes mellett. Szóval a jóindulat megvolt akkor is, de most nem mondtak semmit. Figyeld a törvényeket, a magyarország.hun minden fent van.

AnyusziKép
Fogat minden nap mosunk, kölök elmex-szel, de nem este, mert annak nincs értelme, mert Lili a tejcsibe alszik bele. Napközben amikor én is mosom a fogam, odajön, és rángatja a kezem, hogy ő is, ő is, és akkor együtt mossuk. Először én megsikálom, aztán hagyom, hadd csinálja ő. Amikor én befejezem, ő is odaadja a fogkeféjétKép

Mindenki másnak nagy mukk!!!Kép

Kép
sunimum

SziasztokKép

Megint visszaolvastamKép

Édik nagyon a babák a fotókon és a sütik is klasszak!Kép

NikkKép
Gratula a vizsgához!Kép

KrisztiKép
Neked pedig a jogsihoz nagy gratulaKép Nekem is neki kéne állni...

Kibújó fogikhoz pedig a lurkóknak gratula!KépKép Nálunk is régóta készülődik 9-eske, de újabban Eszti nem engedi, hogy tapizzam az ínyét, tehát per pillanat nem is tudom, hogy kinn van-e már vagy semKép

Beteg babók gyógyuljanak!Kép

Mi sem úsztuk megKép Eszti is megbetegedettKép Egyelőre orrfolyás, tüszi, pici láz. Az éjszaka sem volt vészes. De remélem nagyon gyorsan túl lesz rajta szegénykém, úgy sajnálomKép És olyan aranyos, mert még így is huncutkodik, meg kis vigyori próbál lenni, de látszik rajta, hogy tiszta nyomiKép

Megyek is, bocsi, hogy rövidre sikerült (már megint).

Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

HaliKép
Hétvégén spontán nagyszülőztünk, így van mit visszaolvasnom, amit iziben meg is teszek, csak előtte egy gyors segélykérés!!!

LÉCCI VALAKI!!!!!
Küldje el nekem az emilemre a kenyér-recept gyűjteményt, ami a nyáron közkézen forgott!!!! ha jól emlékszem egy word és egy pdf fájl volt millió recepttel!

Előre is köszi:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
elküldtem, remélem megkapod!

Később írok is, de most a kis haramia többet nem enged!

Addig is puszi mindenkinek,
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Dino: legyszi nekem is kuld el, kenyersurogepes receptek? Legyszi, legyszi!! Kép

KépKép
KépKép
tontica

TonticaKép
küldtem a profilodban lévő címre.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Itt vagyok újraKép

DinoKép
Köszi, hogy küldted, de sajna nem kaptam meg. Elküldenéd egy alkalmas pillanatban újra, de most a
hamerli.klaudiaKUKACchello.hu címre?
Előre is köszi!
Hogy vannak a betegeid?

Mindenkinek még egyszer ezer köszi a gratulákat, a családban mindenki repdesKép Persze azért olyan ismerősök is akadtak, akik rögtön mondták az uh hiányosságait és tévedéseitKép Én is tudom, hogy a tuti csak akkor biztos, ha már megszületett, de fütyinek az én laikus szemem sem látta még nyomát sem.

TonticaKép
Az rémlik a hosszú visszaolvasás után, hogy Te kérdezted a szülés-dátumot: 2006.01.25. Remélem nem jön előbb, még élvezni szeretném egy kicsit a viszonylag egyben átaludt éjszakákat, habár a medencém már minden pózban zsibbad, a hasam húzódik, a kiscsaj meg folyton bullerozikKép

MacsKép
Lesz minitali? Mikor? Hol?
Kari-aji - jót röhögtemKépKép Bár én is nagy rövidítős vagyok. A védőnő neked hiányzik? Mert én egy cseppet sem bánom, hogy a mienk baromira békénhagy minket. Ha hónapokig nem jelentkezem, ő akkor sem jelenik meg. Bár ez a januárban "feltétlenül találkoznunk kell" kirohanását nem tudom hova tenni. Majd kihívjuk, ha megvan a babaKépKép

JudyKép
Apája bevásárlásaKép Enyémnek nem nagyon van fantáziája, és minden karácsonykor mentegetőzik, hogy neki sosincs ilyen témában ötlete, ezért gondolkodjak helyette is énKép
Mi is gondoltunk hangszerre, erre Apája egy fél órát töltött a szintetizátorok közöttKépKép, mire rájött, hogy ehhez még kicsi a kölök.

LivKép
Ne mentegetőzz!! Tök jók a fotók, mind a gyerkőcről, mind a mézesről. Jöhetsz hozzánk is dekorálni, ha van kedved. Én a múlt héten elővettem a műfenyő girlandokat, de Apája lecseszett, hogy ne létrázzak, majd ő felteszi őket. Pár napig kerülgettem a cuccost, aztán visszapakoltam a szekrénybeKép De ma este elkapom a frakkjátKép

BesztiKép
Neked van jó kenyérsütőgépes kalácsrecepted? Ha igen nagyon vevő lennék ráKép

MóniKép
Örülök, hogy tetszik a meló. Kicsit irigykedem is, de per pillanat jobban szeretek szunyókálni, mint bármit melózniKép

NikkKép
Ezzel a temetéssel tényleg nem lesz a legboldogabb a karácsony, de ha nagyon betegen érte volna meg a néni, akkor sem lett volna az. A betegség, vagy egy kedves személy távozása mindig nagyon szomorú, de sajnos meg kell tanulni kezelni ezeket a helyzeteket.
Nálunk a nagypapám pont az első házassági évfordulónkon ment el, anyósom meg Boti születésének napján.
A férjem nagyija pont ma került kórházba, remélem pici Csenge születésekor semmilyen családi tragédia nem lesz.

GnéKrisztiKép
Először is hatalmas gratula a jogsihoz! Képzeld el, milyen fényesen csillogna a jogsid, ha "lélekben is" jelen lettél volna, nem csak testilegKépKép
Apukádnak sok erőt a gyógyuláshoz! A házhoz meg kitartást, lehet, hogy mégis ott ér utol Titeket a JézuskaKép

Bocs azoktól, akik kérdeztek, de elfelejtettem válaszolni.
Mukk-mukk

Csirkesz
33+4

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

köcsög gép már megint nem veszi be a hosszú ö és ü betüimet. Hogy mi ez a hóbort??!!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Dino Kép

Megkaptam! Kép Koszi, ebbol az iszonyu mennyisegu receptbol aztan valogathatok! Kép Kép Kép

Csirkesz Kép

Ahogy lattam Dino fele receptek kozott is van kalacs recept jocskan de en is szivesen fogadok barmilyen kenyersutogepes recepteket barkitol, az e-mail cimem a profilomban.
Akkor meg van bo ket honapod "pihenni" mar amennyire Boti ezt engedi. Kép
Akkor pont otthon leszek M.o-on de majd internetkavehazazok! Kép

Vasani Kép

Eszti mielobb gyogyuljon meg, a doki szerint az en fiamnak is ma vagy holnap kell belazasodni az elozo heti oltastol, de azert en remenykedem benne hogy megussza. Kép

Nikk: Kép

En is gratulalok a ket kicsihez akkor most az egesz csalad babazhat, nagy az orom nalatok ugye!? Kép
En is koszi a gratulaciot hugom neveben, de kar hogy o nem tud babanetezni nincs net-juk (vagy hogy irjak Kép ) o augusztus elejere varja, egesz nyaron otthon leszek vele az tutti! Ezt a parom meg nem tudja Kép

Kriszti Kép

En is gratulalok a jogsidhoz, de hasznald is am! Nekem ket eve megvan de "felek" vezetni. Kép

Jovo het penteken telapo unnepseg lesz a bolcsiben es be kell oltoztetni a gyerekeket, kivancsi leszek. Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok,
ismét egyetlen percre és olvasni sem tudtam.

Ma írtam délelőtt Mcsnak sms-t, hogy ezen a héten nekünk a minitali csak holnap (kedd) délután lenne jó és ha szerveződik valami, akkor mi nagyon szívesen megyünk bárhová vagy fogadunk bárkit. De természetesen nem akarom MacsKép elől elhappolni a vendéglátás örömeit.

Szóval, netezni meg emailezni tuti nem jövök, de ha lesz valami csajok küldjetek sms-t lszi!
30-269-1357
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

hahóKép

Kriszti
Gratula a jogsihozKép

Liv
Nekem tetszenek a mézeseidKép meg a kölkec isKép

Ani
Jobbulást EsztinekKép

Csirkesz
Tényleg ne létrázz ám. Nálunk apa szerencsére imád vásárolni. néha túlságosan is. persze nem magának, hanem a kölköknek.
kiscsajnak még mindig naggyon örülök én isKép
egyébként hogy vagy? ha kell segítség, csak szólj, vállalom Boteszt is szívesen. szüléskor/kórház alatt hol lesz? erer is vonatkozik a fenti.
kaptál sütőgépet?

nikk
gratula a kicsikhezKép

Csirkesz
2 bevált recept:

Csíkos kakaós kalács

Hozzávalók:
2,7 dl langyos tej
40 dkg finomliszt + 10 dkg rétesliszt
2 tojás sárgája
7 dkg vaj beledarabolni (nem kell olvasztani)
5 EK cukor
1 narancs reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
1/2 TK só
1/3 kocka friss élesztő (1, 7 dkg)

Én a kakaót elfelejtettem belerakni, így nem lett csíkos, egy marék mazsolát szórtam bele.

Joghurtos kenyér

Hv:
20 dkg roszliszt
30 dkg finomliszt
1 pohár joghurt vagy kefír, langyos vízzel 320 ml-re felöntve
2 kk só
2 kk méz
1 ek olaj
2 dkg friss élesztő

pusz mindenkinek
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

sziasztok, először visszaolvasás nélkül gyors egy félkezes üzit:
Holnap du Reditkéék ki tudnak jönni egy minitalira, van kedve /ideje valakinek csatlakozni a csapathoz??
Macs
maccs

Bókokat köszi, bezsebeltük.

Egy kérdés: az iwiw-nek az a lényege, hogy megtudhatjuk, kik az ismerősök ismerősei, pl. hogyan juthatunk el vkihez a saját ismerősökön keresztül stb., nem? Ezt hogyan tudom megnézni? A saját ismerőseimre rá tudok keresni, de azt hogyan tudom megnézni, kik az ismerősök ismerősei?

Nikk, gratula a vizsgához, és a mamáknak, papáknak a babához.

Tontica, csiga: fúúj! Kép
Miért kell beöltöztetni a gyereket a télapóünnepségre? Õ lesz a Télapó? Kép

Csirkesz, jó neked, hogy te legalább el tudod kapni apa frakkját. Az enyémnek nincs frakkja. Kép

Maccs, nekünk előreláthatólag jó a holnap du., bár attól is függ, hogy hány óra.

Liv

Kép

Kép
liv

Mi holnap kapunk szurit, bár amúgy sem mennénk, Lili taknyos.
Lehet, hogy így elmarad a szuri?
Védőnő nálunk sem igyekszik túlzottan, utoljára kb 10 hónaposan látta Lilit.
Mondjuk én sem bánom.

megyek, rángat.

M.

Kép
sunimum

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezem. Áronnak tüdőgyulladása van. Nincs láza, az egyetlen tünet az éjszakai köhögés. Ez viszont teljesen tacsra tesz, már kb. 2 hete minden éjszakánk pocsék, senki sem alszik. Valami vírus, enyhe lefolyású, csak éjszaka jön a köhögés.

Olvaslak Titeket, de reagálni most nem tudok.

Andrea

KépKép
Áron

Andi, jó, hogy jelentkeztél, már párszor eszembe jutottál, hogy mi lehet veletek. Jobbulást Áronnak!

Kép

Kép
liv

LivKép
Bár Maccsal még csak azt sms-eztem le, hogy holnap délután, de nekünk ez ebéd utáni alvás utánt jelenthet csak. Szóval attól függ mikor alszik el, de olyan 2-3nál előbb tuti nem tudok indulni, ha ez Macsnak is jó lesz.
Ahhoz meg túl közel laktok időben, hogy az autós úton lévő alvás elég legyen neki.
Szóval aludni muszáj, különben kibírhatatlan a kis pöcsös.

Apa céges vacsin van, gyerek alszik, így most ideszabadultam a gép elé (pedig most kellene kihasználnom az alkalmat és aludni egy jó nagyot ilyen korántól).

AndiKép Tüdőgyulladás láz nélkül??!! Ez elég furán hangzik, nekem 1x volt, de 2 hétig majd 40 fokos lázzal. Mindenesetre gyors javulást a fiatalúrnak, nektek meg kitartást az éjszakákhoz!

MóniKép
Szerintem náthásan nem kap oltást.
Mi november 18-án töltöttük a 15 hót, de még nem kaptuk meg.
Doki nénink azt mondta, hogy minimum 2 hét teljesen tiszta időszak (no köhögés, no takony) az oltás előtt. És annyira meg nem sürgős.
Majd januárban, most kari előtt már nem vállalom.
Persze, ha lesz olyan hogy 2 hétig tiszta a kölök, ha meg nem akkor tavasszal megkapja, ha vége ennek a trágya időszaknak Kép

Képzeljétek enyém gyerek tiszta kezelhetetlen, de csak akkor ha kettesben vagyunk itthon.
Olyan dührohamai vannak, hogy néha szabályosan megijedek.
Az oké, hogy ha valami tiltás van vagy valami nem úgy történik, akkor ordít és veri magát a földnek, ezt már megszoktam az elmúlt 1-2 hónapban, de amit kb egy hete művel az maga a pokol Kép
Mindenféle ok nélkül a jókedvű, vagy éppen semleges gyerekem átmegy egy dühöngő fenevaddá. Az hogy ordít, visít, rúgkapál és vergődik nem izgat, de rongálni is elkezdett. Izomból dobál mindent ami a kezeügyébe kerül, szétveri a "járóketrecét", ezerrel felemeli és földhözhajítja a hintalovát meg ilyenek.
Aztán ez tart 1-2 percig és mintha mi sem történt volna zajlik tovább az élet. És ezt úgy óránként átlagban 5-6x eljátssza.
Nagyon fura. Ez lenne az igazi hiszti?!
Próbálok vele nem foglalkozni, de lelkileg marhára fárasztó és idegörlő tud lenni.
Nem panasz, csak info gyűjtés.

Most meg megyek oszt olvasgatok kicsit az elmúlt napok/hetek terméseiből.
Na pussz
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditkeKép
Kösz a biztatást, mi dokinénink azt mondta valamikor, hogy csak lázas betegség esetén nem ad szurit...majd kora reggel leszólok, hogy vigyem e a megbeszélt időpontra, aztán meglátjuk. Mindenesetre nyugodtabb lennék, ha most nem kapná meg.
Hiszti: Passz, ilyen nálunk nincs, de elégrosszul hangzikKép

AndiKép
Furi tüdőgyuszi, de persze lehet atípusos, ami ugye azért az, mert nincs minden jellegzetes tünet jelen. Azért ez Áronnak is baromi fárasztó lehet! Figyu, kicsit az ágy fejvégét nem tudod megemelni, tudod, a köhögési inger akkor nagyobb, ha teljesen vízszintesen fekszel, hátha csökken egy kicsit a köhögés.

JudyKép
Ez mindkettő kenyérsütős? A csíkos kalácsba csak beledobálod a hozzávalókat? Nagyon jól hangzik!!!

TonticaKép
Csiga, fújjj!
Még főzve/sütve sem, nem hogy nyersen!!!
Igazi ínyenc lesz a fiadKép

Megyek, Apára is kell idő, most, hogy Lili alszik!

Móni

Kép
sunimum

Sziasztok,

TonticaKép
Ugy latszik mar mindenki megcsinalta a naptart csak en nemKép Hianyzik meg nehany kep Elisarol nem nagyon akar eggyutmukodni, mosolygos kepeket szeretnek de amikor fenykepezem olyan kis bamba pofakat tud vagni es meg a szajat is tatva felejtiKép Mi 23.-an este indulunk mar nagyon varom. A csigaeves nem semmiKép Kar,hogy nem tudja megmondani milyen volt az izeKép

AndreaKép
TudogyulladasKép Meg en sem hallottam laz nelkuli tudogyulladasrol, de ha azt mondta az orvos akkor bisztossan letezik. Jobbulast Aronnak.

ReditkeKép
DuhrohamKép Gondolom mennyire faraszto lehet. Remeljuk ez most csak egy ilyen idoszak es hamar elmullik. Nalunk ilyesmi szerencsere csak akkor van ha olyasmit nem engedek neki amit nagyon szeretne. Peldaul kompjuterezni. A multkor azt beszeltuk, hogy veszunk egy jatek szamitogepet erre o nemet bolagoatott a fajevel es mutogatott a mi gepunkre, hogy nem kell, neki a mienk kellKép

SunimumKép
Itt csak akkor nem adjak be az oltast ha lazas a gyerkoc azt is csak ha 38 felett van a laza. Mindenhol maskepp csinaljak. Jobbulast LilinekKépNalam mukodik az egyszervolt, de hallottam mar mastol is, hogy nem mukodik allitolag akkor ha nem eleg gyors az internet.

VasaniKép
Esztinek is jobbulast.

NikkKép
Gratula a vizsgahoz es a babakhozKép Sajnalom, hogy nem lesz igazi boldog karacsonyotok idenKép

KrisztiKép
Gratula a jogositvanyhozKép Apukadnak jobbulast.

LivKép
Szepek a kepek, mezeskalacs, edenyfogo es persze a legszebb David kepeKép

AnyusziKép
Mi minden nap mosunk fogat vagyis mostanaban nem nagyon akarja engedni es o se nagyon akarja mosni. Nem tudom mi lehet az oka de nem nagyon akarom eroltetni se, de azert odaadom mindig furdeskor neki a fogkefet.

Tcis

Kép

Kép
tcis

SziasztokKép

Nagyon jól sikerült szombaton a Ákos 7. szülinapjára szervezett buli, Maccs: köszi a gratulát, átadom ÁkinakKép
Volt minidisco is, férjem felszerelt nekik fényt, rettentően élvezték, alig akartak elmenni, mikor a szülők jöttek értükKép
Teszek fel majd képet. Valakit csak érdekel majdKépKép Szendvicset, vagy kaját már rég nem csinálok, mert hozzá sem nyúlnak ilyenkorKép Volt chips, ropi, meg a torta és az egyik kisfiú anyukája sütött sütit. Meg üdítő. Jó volt a hangulat nagyonKép

LivKép Nekem tetszenek a mézeskalácsok, kép alapján elég finomnak néz kiKépKép Dávid édes, ahogy kivillantja a fogaitKép ez a textilfestés tetszik, lehet, hogy kipróbálomKép

ReditkeKép ilyen hisztit én Ákosnál láttam anno, főleg a "saját magamat a földhöz csapkodom" félét, Bazsinál én hisztit még nem láttamKép nálunk sem segített semmi nagyfiamnál, max. az, ha kivártam a végét. Ilyenkor hiába próbálom nyugtatgatni vagy beszélni hozzá, nem megy.

AnyusziKép Mi mindennap mostunk fogat Ákinak is, meg most Bazsinak is, mióta kibukkantak a fogacskák. Kell az, hogyha már mindent eszik a gyerkőc, ugyanúgy ott marad rajta a lepedék, és láttam már 3 éves gyereket szénfekete fogakkal! Bár ez adottság kérdése is, hiszen Ákosnak a múltkor felfedeztünk lyukas fogat, pedig pici korától kezdve mindennap mossa.
Micsoda szemei vannak Ákosodnak!!

MóniKép Lefényképeztem az ágyat, légyszí, küldd el az e-mail címedet, hogy ne a topikot terheljem itt az ágyunkról készült képekkelKép
Milyen a meló? Hogy bírod, hogy nem látod egész nap Lilit?

AndiKép Van tüdőgyulladás láz nélkül, Ákosnak volt már vagy 3x, igaz, kicsit idősebb korban. Kb. 3-4 évesen , meg egyszer 6 évesen. Nagyon csúnyán köhögött és hörgött az egész háta. Láz nuku. Legalább két hétig tartott, de az utolsó pár nap már tök jól volt. Remélem, Ti is meggyógyultok karácsonyig!!

TonticaKép Kíváncsi vagyok a télapó-ünnepségre, biztos nagyon fogják élvezni!!Kép Ha itthon leszel, akkor össze kéne hozni majd talitKép
CsigaKép

NikkKép Hu, Bazsi a 15. fogát is megnövesztette, én nem tudom, hogy hova rohan ez a gyerekKépKép Gratulálok a babákhoz, a Jázmin az egyik kedvenc nevemKép

NoémiKép Ez tényleg nagyon klassz ajándékötlet, sajna, ez most nekünk kicsit drága.

TcisKép Hogy van a barátotok?

Amúgy mindenkinek mukk!!Kép

Lau
lau

Hello lanyok,
jo reg irtam,bar fel se tunt,mi? Kép

Szorgosan olvasgattam a tanacsaitokat karacsonyi ajandekosztas ugyben,de nem hallgattam senkire. Kép
Mar megkaptak parat,tobb okbol.
Nekunk itthon nem lesz fank,mivel vasarnap reggel utazunk,azaz 18-an.Ennyire koran nem akartunk fat allitani,foleg ugy,hogy utana itthon se leszunk,o meg egyedul arvalkodna az ures lakasban....
Megjegyzem,amiota Csani megszuletett,sose voltunk a nagyszuloknel karacsonyozni,ez az elso.
Elvinni ennyi cuccot nem tudunk,termeszetesen 1-2 konnyebb darabot viszunk. Meg ugyis rengeteg ajandek lesz nekik ott a fa alatt a rokonsagtol.Szoval nem fognak hianyt szenvedni semmiben. Kép
Es Csani az utobbi idoben olyan kis nyugos,sokat sir,latszolag ok nelkul. Szerintem nem alussza ki magat. De persze azt mondja,o nem szeret aludni. ugyhogy az ajandekok egy kicsit feldobjak a kis lelket...
Reggel kinezett az ablakon es azt kialtotta: Hello,hello tel!!!! Kép
Remelem,most mar lesz rendes ho,hogy tudjanak szankozni a mamaeknal. Meg sose szankoztak.

A konyhaban en is remekeltem az utobbi napokban,olivabogyos muffin,retes,zoldborsokremleves Bailey's... tobbi nem jut eszembe.

Penteken megyunk ferj munkahelyis karacsonyi partira a Savoya parkba. Remelem,nem Jamie Winchestert szavaztak meg zenenek,mert arra nem lehet bulizni...Kép

Csongi az ejjel rengeteget sirt,nem tudom,megint mitol. Amikor 5-kor,utoljara atjottem hozza,nem tudtam visszaaludni,ugyhogy most K.O. van. Kép

Nikk,
de jo,egyszerre ket kisbaba a csaladban!!!! Kép
Nekik lesz a legjobb 1-2 ev mulva,mindig lesz jatszopajti!!! Kulon puszi Somanak,mivel egy napon szulettunk. Kép

Andi,
Lau is irta,de nekem is volt tudogyuszim laz nelkul. !8 evesen ,a nyar kellos kozepen,amikor vezetni tanultam. Szornyu meleg volt,amint hazaertem,lehajt jooooooooo hideg innivalo,be huvos szobaba... meg is lett az eredmenye...nekem is kohogessel kezdodott,csomo fajta gyocci nem hasznalt,a vege tudogyuszi,jo sokaig tartott,nagyon fajt neha a hatam es a mellkasom.
Remeljuk,Aronnak hamar elmulik. Kép

Juti,
nagyon tetszik a joghurtos kenyer. Muszaj rozsliszt? Mert az nincs itthon,de a tobbi igen.
Lehet sima sutoben is? kenyersutom nincs es nem is akarok.

Tobbiek,
nagy-nagy mukkok,most megyek fozni.

Inimma
inimma

Andi,
termeszetesen nem !8 hanem 18. Kép

Inimma
inimma

Sziasztok,

Huhh, már megint rengeteget írtatok, én meg kimentem Budafokra pihizni, lepasszoltam Kornélt a nagyszülőknek és a keresztanyjának.- Tuti jó volt, rengeteget festettem üveget. Persze most is csinálnám, ha a törpém hagyna.

Bocs, de csak emlékezetből válaszolgatok, aki kimaradt, attól bocs, és mukk
ReditkeKép Nyugi, nálunk is van ilyen. Én ha jó passzban vagyok, akkor végigröhögöm, és próbálok nyugodt maradni. Ha rosszban, akkor az égre nézek és várom a végét. Az a baj, hogy Kornél agya is előbbre tart, mint a képességei, így rendszeresen befrusztrálja magát.
LivKép mézeskalácsKép
Minitalisoknak jó talizástKép

MaccsKép Nyelvvizsgához gratKép

JudyKép Vásárolós férjKép Enyénmek tegnap vettem még új nadrágokat is. A régieket kihíztaKép Esküszöm pedig alig etetemKép

Kornél épp a hinta palinta c. örökbecsű nótát tanuljaKép Az első sor már remekül megy.Ja, és autófanatikus lettKép ÁÁÁÁ, nem fiú, egyáltalán.

LauKép Ákosnak gratula. MinidiscoKépKép

AnyusziKép Mi is minden este mosunk fogat. Kornél nem szereti, de az esti szertartás része, így ha kimaradna, akkor mutat a fürdőszobára.

AnsiKép férjemnemk is ilyen tüdőgyuszija volt. Tényleg 2 hét

SunimumKép Én nem adatom be a 15 hósat karácsony előtt.Más se hiányzik, int a láz. Majd januárban. Ha náthás, akkor szerintem ti is halasszátok.

Vera

hvera

Sziasztok!

Tegnap röntgenen voltunk a Budaiban, szóval biztos a diagnózis. Áron is már két hete köhög, de füle, orra, torka, tüdeje teljesen tiszta. Először a dokinéni köptetőt írt, inhaláltunk, de nem javult. Tegnap kellett hívni, akkor mondta irány röntgen. Este már kapott antibiotikumot és Mucoprontot, éjjel már nem köhögöt annyira hogy felébredjen. Remélem már a hétvégénk okés lesz és eljutunk ajándékot vásárolni is.

Betegeskedőknek jobbulást, nem betegeknek jó hógolyózást!

Andrea

KépKép
Áron

Bocsi, megint nem tudok bővebben írni, Lili pörög, mint egy speedes raves, de majd pótlom, ha lesz egy pillanatnyi időm.
Reditke! Liv!
Gyeretek nyugodtan bármikor, Lili a 9. fog miatt teljesen összevissza alszik, fogalmam sincs mikor ájul be, ha fáradt ülve is elaszik, ha nem akkor sehogy! Kép
Puszi
MAcs
maccs

Lanyok,
a 15 hos oltastol parazoknak Kép : Csonginak semmi baja nem volt,meg egy kis szurtyogas sem.

A kov.annak szol,aki csaszarral szult: (en ketszeresen,mert a ferjem is ott volt Kép ),Sunimum ot tudom,esetleg neg valaki?
Tegnap voltam a nogyogyimnal,elpanaszoltam neki,hogy mennyire faj a menstruaciom,amiota ujra van. Elotte soha meg csak meg sem ereztem. En azt gondoltam,hogy a Nuva Ring okozza. De a drno azt mondta,hogy ez sajnos a csaszar miatt van es arra a kerdesemre,hogy normalis lesz-e ujra,a fejet csovalta. Szoval ilyen sz'r marad. Kép A 2. nap iszonyuan faj,alig elek. Multkor a seta alatt meg kellett allnom,annyira fajt mindenem.
Szoval a kerdes; tapasztaltatok mar hasonlot vagy hallottatok ezt a teoriat mar?

Inimma
inimma

Hú lányok tegnap este egy órát olvasgattam vissza nagy magányomban, de fél 10-kor kidőltem.
Próbáltam képbe kerülni, de így egyszerre több napi/heti termés nagyon tömény és az én lepukkant itthon lévős anyuka és állapotos kismama agyamnak megjegyezhetetlen Kép

Holnap érkezik anyós és após 3 napra gyerekfelügyelni, amíg én napközben ügyeket intézek és esténként apával csavargok. Úgy várom őket mint a Megváltót Kép

Délután megyünk Macshoz, nem felejtek el fényképezőt vinni.
Most pihenek, mert megígértem apának, hogy mostantól ha kölök alszik én is ledőlök.
Aggódik a fizikai, de főleg az idegi/lelki egyensúlyomértKép

Edit
Kép

Kép
reditke

juti! A barátnőm megsütné a kalácsot, de aztkérdezi, milyen programon süsse?
Anyuszi
anyuszi3

InimmaKép
Utólag is Boldog szülinapotKép Lebuktattad magadKépKépKép
Én nem vagyok császáros, és remélem nem is leszek. Amit a mensidről írtál, az tényleg sz'r lehet. Azért az fura, hogy az első csaszid után nem fájt, most meg igen. Nem fáztál fel?
Nekem annyi a különbség (már amire emlékszem abból a négy mensiből ami a két gyerek között megadatottKép), hogy több volt a vér, de a fájdalomszintem nem változott.

Csatlakozom Inimmához, a 15 hós oltást enyém kölök meg sem érezte, se láz, se semmi. Pedig ugye előtte pár napig nem kis láza volt. A bökit ennek ellenére megkapta alapos vizsgálatot követően.

MacsKép
Mi nem megyünk, egyrész mert most szereztem tudomást (tegnap valami billentyűkombináció segítségével Boti úgy lelassította a gépet, jhogy az csak most tért magához - már megkapta tőlem az infós-oszkártKép), másrészt mert most dőlt ki, és ki tudja mikor kel. Harmadrészt, én is mindjárt megyek szunyniKép

ReditkeKép
Irigy-irigy a 3 napos kimenőért.

JudyKép
Köszi a recepteket - igen a Jézuska hozta nekünk a szüleimtől a masinát, de ők ragaszkodtak hozzá, hogy hozzuk el már most magunkkal és próbáljuk is ki. A fa alá pedig kötelező betennünk a doboztKép
A felügyeleti felajánlást köszönjük, felvettünk az elérhető kedves megbízható emberek listájára. Lehet, hogy igénybe is vesszük. Egyelőre azonban kistesó maradjon csak a helyén.
Bár az éjszakáim egyre borzalmasabbak, kiscsaj nem partner az együtt alvásbanKép Én a párna nélkül hason alvó mutter immáron ott tartok, hogy 4 db párnával alszom. 1 nagy a fejem és törzsem alatt, 1 közepes a hasam alatt, 2 kicsi a két lábam között. Így csak mérsékelten zsibbadtan és középszar medencetájéki fájdalommal ébredek. Ezek nélkül alig mozgok az első fél órában, pedig ugye ebadta kölke akkor peluscserés, átöltözős és társai...

MamákKép
Ti megvagytok már a karácsony előtti nagytakival? Engem még vár ez a remek szórakozás, de egyre kevesebb kedvem van hozzá.

AndiKép
Mielőbbi jobbulást Áronnak. Csak "macskában" jegyzem meg, hogy dokinéni egy kicsit előbb is kapcsolhatott volna... Szerintem...

LauKép
Jöhetnek a partiarcokról készült fotók.

Megyek kidőlni soraimbólKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali

na látom sok a kérdés. csak a kalácsról tudok nyilatkozni, de állítólag a kenyér is világbajnok, én ki fogom próbálni, majd referálok.
zóval a kalácsot én zacsis élesztővel és kenyérsütővel sütöttem. a szárított élesztő oetker volt, a tescos ugyanis vacak. még a Haas is jó. én az egész zacsit beletettem, így majdnem kijött a kalács a gépbőlKép szóval gyönyörű nagy lett. először a folyadékokat kell belerakni, aztán a többit, végül az élesztőt. a mazsolát én a hangjelzéskor tettem bele( valamelyik keverés alatt csipog, hogy még lehet beleszórni magokat). sweet programon sütöttem
az eredeti recept szerint az egy evőkanál nem édesített kakaót a 2. dagasztás vége előtt másfél perccel kell hozzáadni, hogy csíkos legyen. hát én ezt nem tettem, mert nem tudom, akkor hogy keveredne bele a tésztába, nálam a 2. dagasztás után ugyanis már nics keverés. lehet, hogy a 2. keverés vége előttre gondoltak.de így is jó lett. ja és azt írja, hogy vegyük ki 15 perccel korábban a sütés vége előtt.. persze én bentfelejtettem végig. de mondom jó lett így is.

Reditke
szörnyű lehet ez amiről írzs. elhiszem, hogy kivagy idegileg. és mi váltja ki ezeket a rohamokat? nálunk ilyen dobálás a nagynál volt, de csak akkor, ha pl. nem sikerült valamit egyedül megcsinálnia, akkor dühében eldobta. hiszti meg akkor van/volt, ha nem tudta a saját kis akatatát érvényesíteni és vihar dúlt a kis lelkében, pl. játszóházból haza kellett jönni, játékot ott kellett hagyni, stb..de iylenkor inkább a klasszikus hisztizés, sírás volt, néha apát püfölte, meg vállon harapta. ilyenkor nálunk a figyelemelterelés segít általában, csak apa ebben nem valami jó, ő felkapja a gyereket és elcipeli, aki ugye kapálózik és hisztizik. szerencsére már nincs ilyen a nagynál, kicsinél lesz biztos, mert már most tud hisztizni pl öltözésnél rázza a kis fejét ezerrel.
mindenestre kitartás. nekem ez nem hisztinek túnt így leírás alapján. próbáld megfigyelni mi váltja ki.

Lau
Ákosodnak boldog szülinapotKép persze hogy várjuk a fotókatKép dizsiKép

mi ma kimentünk szánkózniKép tök jó volt. végre már a kisebbik kiskrampusz is tud közlekedni, nem kell a babakocsiban dekkolnia. igaz a kezét fogtam, nehogy pofára essen. tök arik voltak ketten nyomták hótaposóban. mert persze ma sincs ovi. már megint továbbképzés, vagy mi.

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Szisztok!
Köszönöm a gratulálciókat.Én nagyon örülök neki.Azóta ha gondolok egyett nem vacilálok,hogy menni kellene ide-oda.Beülök az autóba és már ott is vagyok.Ma Ágotát és a csoporttársait vittem balettra mert amikor maghallották,hogy Ágota nem sétál persze mindenki jelezte,hogy ő is autókázni akar.Olyan aranyosak voltak.Ott kuporogtak hátul és mint a nagylányok kuncogtak.
Ma volt a balett bemutató.Hát a szívem összeszorult olyan aranyos volt a lányom( a többi csemete is).Képzeljétek el ugyan azt csinálják amit a felnőttek csak kicsiben és természetesen kicsit sutábban.Hát ettől lesznek olyan zabálni valók.

Lelkileg nagyon megérintett.Talán azért is mert most sérülékenyebb vagyok.Egyszerűen nem tudom felfogni,hogy igaz amit a dokik mondanak apunak.Úgy érzem ez csak egy rossz álom.Remélem hamarosan ébresztő lesz.

Ma teljes pompába varázsoltuk a házat.Próbálok karácsonyi hangulatot varázsolni.Elindultam beszerezni az ajándékokat.Elképzelés már megvan csak a gyerekeknek nem kellene ott lenni.

Hétvégére az én anyósom is haza van rendelve(feltéve,hogy nem talál ki valamit ami halaszthatatlan).De sajnos mi nem csavargunk.A házat próbáljuk lakhatóvá tenni.

A kicsi most tépte meg a nagyot de annyira,hogy egy nagy marék haj a tenyerébe ragatt.

GnéKriszti
gnékriszti

Inimma, én is császáros vagyok, de én pont az ellenkezőjét tapasztalom. Előtte egy csomószor kínszenvedés volt az 1. vagy a 2. nap, hihetetlen fájdalom, hánytam is a fájdalomtól stb., nem részletezem. Azóta pedig meg se érzem! (Lekopogom.)

Csirkesz, nagytakarítás: minden nap csinálok valamit, de - közhely, tudom - mire a végére érek, kezdődik az egész elölről. Nincs egy nap se, hogy azt mondhatnám: szuper, csillog a lakás.

Edit, kár, hogy nem jöttetek.
Hiszti és egyebek: nálunk abszolút nincs. Max., ha valamit nem kaphat meg, sír, de aztán könnyen megvigasztalódik.

Kriszti, balett: nagyon aranyosak lehettek, el tudom képzelni. Kép
Adrienn megtépte Ágotát? És Ágota mit szólt hozzá?

Voltunk Maccséknál szupermini talin (ugyanis csak mi mentünk, Editék sajna nem). (Maccs, látom, hívtál, visszahívtalak, biztos már aludt Lili, azért nem vetted fel. A béka miatt hívtál? Kép)
Lányok, Dávid olyan nyugodt és jó kisfiú volt (mindig jó kisfiú, csak százszor elevenebb), hogy egy helyben ülve meg tudtam inni a cappuccinómat! Leült, és szépen eljátszogatott, csöndben, nyugisan. Mi meg jót dumcsiztunk.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Már megint jó rég jelentkeztem... Mi nem úsztuk meg a 15 hós oltást melékhatás nélkül, egy hétig semmi nem történt, épp kijelentettem, hogy most kivételesen megúsztuk, erre a 8. napon Benedek nem ébredt reggel, fél 12-kor ment be hozzá a párom, mi ez az álomszuszék hozzáállás, szegényke arca teljesen eltűnt a rászáradt orrtrutyi alatt, s egy napig szinte egyáltalán nem tudtam a lázát 39 fok alá vinni. Másnapra meg teljesen eltűnt a láz, most viszont pöttyös, s nem tudom, valami kiverte-e, vagy ez még mindig a mellékhatás.

Engem a pocaklakó nem hagy aludni, teljes erőből tiltakozik minden fekvő testhelyzet ellen. Minden éjjel 1-2 órát minimum forgolódok miatta, totál kialvatlan vagyok.
A hab a tortán, hogy a párom holnap hajnalban lelép Németországba, s ma elromlott a lift a házban. Az tuti, hogy nem fogom Benedeket babakocsistól lecipelni az emeletről, mégha az elsőn lakunk is. Mindegy, a mélyhűtő csordultig tele van, majd kiböjtöljük szombatig, míg hazajön. Most azon gondolkodom, hogy egyedül hagyhatom-e Benedeket, amikor alszik, annyi időre, míg leszaladok a szembe levő boltba? Sose csináltam ilyet.

Karácsonyi ajándék vásárlásával totál rosszul állok, egyedül magamnak sikerült egy álomszép kismamaszoknyát vennem enyhén horror áron, de képtelen voltam otthagyni, teljesen beleszerettem. Másoknak még az ötletig se jutottam el. A nagyszülők is adtak egy csomó pénzt, hogy vegyek ajándékot Benedeknek, erre még mindig nem találtam semmit. Mondjuk ma vettem egy babaszobás csajtól egy bébikamerát monitorral, hogy szemmel tudjuk tartani őkelmét a kiságyában, párom szerint számítsuk be Benedek ajándékai közé, szerintem ez azért nem egészen neki szóló cucc...

Csirkesz,
még nem gratuláltam a kiscsajhoz! Mi is ilyen eloszlást szerettünk volna, de most már el se tudnék képzelni mást, mint egy újabb kispasit. (Csak ne érjen meglepi szüléskor)

Többieknek bocs, folyamatosan olvasok, de többnyire annyi energiám sincs, hogy nekiálljak begépelni egy hozzászólást, pedig gyakran szeretnék beleszólni a témákba. A kreatívkodásom is csak másfél ablakmatrica erejéig tartott ki, no meg addig, hogy vettem muffinformát meg sütihez hozzávalókat, csak épp sose érzek annyi lelkierőt, hogy bármihez hozzálássak.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Én is sajnálom, hogy nem mentünk, de vigasztal az a tudat, hogy gyerek aludt 3 órát, ami alatt én is tudtam egy nagyot pihenni és tök jó kedvűek voltunk délután mindketten Kép

Úgy látszik ha minitali van szervezőben, akkor Bálint 1,5 óra helyett 3-t alszik, hogy ne tudjak vele mozdulni Kép

JutiKép
Épp ez az, hogy látszólag semmi nem váltja ki. Tök jól elvan, zabálnivaló, édes és huncut. Eljátszik magában, majd egyszer csak külső szemlélő semmit nem vesz észre és dühbe gurul.
Anyukám szerint nem tudhatom, hogy az ő fejében épp mi játszódik le és a kis autó nem épp úgy és arra gurul amerre ő azt akarta és emiatt is lehet. hát nem tudom. Mindenestre nagyon fura.
Azért hiszek benne, hogy nem gyagyaKép a gyerek, csak iszonyatosan hirtelen haragú, akaratos kis tökmag.

LauKép
Szülinapi fotókat kérünk. Nagyon megnézném milyen egy 7 éveseknek szervezett dizsi Kép

CsirkeszKép
Neked már nincs sok idő hátra.
Én is most gondoltam bele, hogy ez a terhesség baromi gyorsan elszaladt. Ha manóm ki is várja az idejét, akkor is már kevesebb mint 3 hónap van. ha meg úgy siet mint Bálint akkor csak kettő, te atya ég!!!Kép

Na, úgy hallom alszik a prüccs, én is megyek fürödni aztán kidőlök. Nem tom apa megint mikor ér haza, de ez a kari előtti ügyfelekkel való szinte minden este zabbantás időszaka.

Edit
Kép

Kép
reditke

KormiKép
Éjszkai pocaklakó terror Kép

Benedek oltás utáni tünetek Kép

Én nem vagyok egyáltalán híve a gyereket egyedül hagyjuk a lakásban, amíg alszik dolognak, de ha muszáj, hát muszáj. Gondolj arra, hogy kertes házban laktok és kimész az udvarra teregetni vagy virágokat gyomllálni. Ha gyorsan meg tudod oldani a bolti dolgot, az sem tarthat tovább, csak jól zárd be az ajtót, nehogy valami gond legyen....

Edit
Kép

Kép
reditke

Hahó

Edit
hát, akkor passzKép ő ilyen kis erős egyéniségKép ez már látszott a talin isKép
irigy a gyerekmentes napokértKép

Kormi
szerintem ennyi még belefér alvás alatt. Egyszer én is itthon hagytam, mikor még csak egy volt, átrohantam egy receptért, amíg aludt. persze loholtam, mint az őrült és mindenféle rémséget láttam lelki szemeimmel. persze békésen aludtKép

Csirkesz
ez ismerősKép én is alíg aludtam már a végefelé, illetve csak párnákkal itt-ott megtámogatva. akkor is irigy vagyokKép nemsokára megint lesz egy kis babaszagú csomagodKép
az ajánlatom pedig komoly, nem csak udvariaskodás, adsz egy kis használati utasítást Boteszhoz és szívesen vállalomKép
hajrá sütögetés.

Kriszti
azt hittem csak a fiúk ilyen elvetemültek, de látom a lányok is tépik egymást rendesenKép nálunk lassan minden mozdulatukat figyelni kell, hogy szét ne szedjék egymást. persze a kicsit sem kell ám félteni. és minden vackon összevesznek, fürdéskor például egy mosószeres tubusonKép de azért imádják egymástKép csak még pontagyú mind2.

na pá, többieknek is pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

LivKép
Jó neked, hogy minden nap futja az erődből takizni. Én ha csak tehetem alszom, mert olyan lettem, mint egy maci, akit nem hagynak téli álmot aludni.

KormiKép
SzoknyaKépKép De jó neked, én totál le vagyok rongyolódva, de erre a 6 hétre már nem nevezek be újabb darabra.
Egyébként az én pocaklakó hgölgyikém sem egy "együtt-alvós" fazon, folyton kalimpál, ha én fekszem, így a zsibbadáson és csontfájáson kívül még a neki megfelelő pót is meg kell találni éjszakánként. Ezért éjjel én is többnyire forgolódok, nappal könnyebb dolgom van, akkor általában pocakbaba alszik, és így én is könnyebben tudok szunyni.
Nem tudom, hogy egyedül hagynám-e Botit. Szerencsére még soha nem kellett...

ReditkeKép
Azért remélem Milán kivárja a kilenc hónapot. Bár Bálint anno teljesen a 9 hónapra született babák paramétereit produkálta, nem?

Megyek eldőlni, és fagyasztott málnát zabbantani apája mellettKép

Jóccakát!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok,

LauKép
Akosnak nagyon boldog szulinapotKépKépKép Ha jol emlekszem ma van, ha nem akkor utolag. Bulis kepeket szivessen megneznem. A baratunkrol egyenlore semmi ujat nem tudunk, kapja a kemioterapiat majd januarban ujra kivizsgaljak es akkor latjak meg van-e valami valtozas.

KormiKép
Szerintem ha tenyleg gyorsan meg tudod oldani a bevasarlast akkor egy ilyen jo alvo gyereknel mint Benedek nem kell, hogy gond legyen. Persze en Elisanal meg nem mernek ilyesmit kockaztatni nala sose lehet tudni eppen melyik pillanatban ebred. Esetleg nincs valami megbizhato szomszedasszony aki addig ott tudna maradni vele?
LiftKép

Csirkesz, Kormi, ReditkeKép
Ahogy irtok a pocaklakoitokrol kezdem megkivanni a terhesseget. Na persze nem a nemalvasokatKép Lehet, hogy neki kellene allni egy ujabb bebi projektnekKép

KrisztiKép
HajbakapasKépKép BalettKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

CsirkeszKép
megkaptad a mailt? Jó málna zabbantást, bár már biztosan túl vagy rajta!

LauKép
Ákosnak mi is kívánunk boldog szülinapot!

Áron-AndiKép
Jobbulást Áronnak!

NikkKép
vizsgához gratula! Babákhoz szintén!

JudyKép
nincsenek még ovis képek? Ekkora hó volt nálatok, hogy már szánkózni is lehetett? Én is már alig várom, hogy vihessem a srácokat.

KormiKép
én nem tudok mit ajánlani, beszari vagyok ezzel kapcsolatban, mindig rémeket látok, ha a gyerekekről van szó. Nagyon nehéz lehet ilyen pici mellett még pocakosnak is lenni.

AnitaKép
Eszti hogy van?

InimmaKép
mit mondtatok, miért kapják az ajándékot? Sikerült valami jó szöveget kitalálni?

ReditkeKép
ezeket a hiszti dolgokat én sem értem pontosan. Donát soha nem produkált ilyeneket, ellenben Bernát csapkod és a fejét veri a padlóba, számomra érthetetlen okok miatt. Ha nem elég hatásos a parkettába döngölni a fejét, akkor kimegy a járólapra és ott dönget tovább. Tiszta horror. Nem tudom mit csináljak vele, egyelőre úgy tűnik az igen határozott hangra képes észhez térni. Neked is csak kitartás, remélem nem tart sokáig ez az állapot!

Bernát végre meggyógyult!!! Bízom benne, hogy erre az évre már elkerülnek minket a betegségek.

Egy mindenkihez szóló kérdés:
KI MIT FÕZ KARÁCSONYKOR? Minden ötletre kíváncsi vagyok, mert egyelőre tanácstalan vagyok ez ügyben.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?