Orsi: dehogy értelek félre!
Cat: én jól bírok aludni, ha óránként kelek, akkor is, de szegény Peti...aszonta reggel, hogy ma kint alszik a nappaliban
Egyébként este 9-10 és hajnali 2-3 között alvás van, lekopogom
Szülés-történet 1 része:
Hétfőn már délelőtt voltak fájdigálásaim, több-kevesebb rendszerességgel. Aztán fél12 körültől elég rendszeressé váltak, 5-7 percenként. Persze én még vártam vagy 1,5 órát, amikor felhívtam a szülésznőt, meg még egyet, amikor a dokit
. Végül 3-ra hívtam a taxit, bementem a kórházba, ahol már várt a férjem.
Úgy készültem, hogy bemegyek, madzagot elnyesik, leállnak a fájások, másnap hazajövök. Azért biztonságból bedobtam a fényképezőt a tasiba
Szóval, bementünk, elvágták, nem álltak le a fájások, sitty-sutty kétujjnyira tágultam. Addigra megjött Annamari is, a szülésznőm, aki értesítette M. doktort, hogy itt szülés lesz.
Fél7-kor repesztett burkot, addigra már elég szép kis fájásaim voltak, amik ezzel csak erősödtek, sűrűsödtek, de azért a 3 percek között még jól elpoénkodtam a körülöttem levőkkel. Egy óra alatt még egy ujjnyit tágultam, aztán onnan az istenért nem akart továbbmenni, így kínlódtunk éjfélig. Szerencsére a szívhang oké volt, nem aggódtunk Berci miatt. Még a fájások sem voltak olyan tragikusak, ha éppen a labdán ülhettem (ajánlom mindenkinek, akinek van rá lehetősége, nagyon jó!). Az összevarrás miatt egy kemény heg volt a belső méhszájon, amit dokibácsi még a tolófájásoknál is kézzel próbált feltolni. Mondtam is neki, hogy csak a keze fáj, de az k…ra
és, hogy igazán elvehetné onnan.
P. aranyos volt, jött-ment körülöttem, próbált segíteni, én meg próbáltam neki mondani (sokszor csak mutatni), hogy mi lenne jó nekem. Pl. a fejemet tartotta, de nyomni nem merte, félt hogy eltöri a nyakam
.
A harmadik igazi tolásnál kellett egy 2cm-es gátmetszést csinálni, amit még beérzésteleníteni sem volt idő (mondjuk kb. egy csípést éreztem), Berci annyi jött volna.
Kicsi fiam is megtette a magáét azért, hogy megnehezítse a saját dolgát, ti. a jobb karját keresztbe tette a nyaka előtt. Ráadásul a köldökzsinór volt vagy 30cm, a hasamra sem tudták rakni, amíg el nem vágták.
Ettől a három dologtól (köldökzsinór, Berci keze, méhszájam) lett az egyébként gyors szülés helyett 6-7 órás. És ettől a három dologtól lett Berci feje olyan lila-bevérzett, mint egy bunyósé.
Éjfél után 44 perccel végre kibukkant a mi kisfiunk. Sírtunk-nevettünk egyszerre, amikor megláttuk ezt a csodababát, azóta sem tudunk betelni vele. Most is összeszorul a torkom, ha eszembe jut
A köldökzsinórt persze Apa vágta el, majd egy kis simi után elmentek a szülésznővel mosdatni-öltöztetni. Amíg a sebeimet ellátták, Apuci őrizte a kisfiát, dicsekedett telefonon mindenkinek, meg fotózott ezerrel.
Később megkaptam a babát, megszopiztattam, Apa meg csak félve simogatta, nem akarta elhinni, hogy valóság, amit lát
A kislányok otthon voltak, teljesen felcsigázva várták a hívást. Nem is tudtak aludni szinte egész éjjel, még P.-t is ébren várták, amikor hajnalban hazaért
A szomorúbb része csak most jön...
Jovi