Új privát üzeneted érkezett!

Szia Nancsika!

Ma töltöttem be a 20. hetet! Szóval ma vagyok félidős Kép! Te mikor érezted a babát mocorogni, rúgdosni?

Az előadásokról még egyelőre nem tudok semmit, szerintem még semmiről nem késtem le! Te most hanyadik hétben vagy? Mikorra vagy kiírva?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Ilyen nagyon apró mocorgás, bugyborékolást már a 15. héten. De volt, h éreztem, és utána 5-6 napig semmi. Aztán a 20. héttől éreztem azt az igazi rugit, amit már én is nagyon vártam. Azóta minden nap érzem, de főleg este, vagy amikor fexek. Nem tudom mennyire, számít, de nekem a hátsó falon van a lepényem, így nem sok választ el Alextól.Kép Szal, most már mindent érzek. Néha akkorákat rúg, h megugrok, és jajgatok.Kép Szombaton volt az esküvőnk, és végig rugizta az egészet.Kép Olyan kis édes volt. Az UH-kon is nagyon jól lehet látni a kis tökimet.Kép
Szal nyugodj meg, fogod majd érezni.

Én most 25+1 vagyok.Kép Március 24.-re vagyok kiírva, de 4D-s uh szerint már március 14.Kép

Jah, és bódog mikit nektek!

Pusza!

Nancsika & Alex

Kép

Kép
nancsika
 
 


Szia Adri, köszi az infokat. Remélem tényleg vissza fog húzódni egy kicsit a méhszáj és legalább felkelhetek. Még csak 6 napja fekszem, de sokat gondolkoztam már azóta, ha kell én is inkább végigfekszem az egészet, bár örülnék ha nem kéne. A tornáról, jógáról már lemondtam (főleg amit Julcsi írt azt már tutira nem merném megcsinálni). Sőt, mostmár azon is gondolkozom, hogy dolgozni se megyek vissza.
Ja egyébként még csak most kezdtem a 20. hetet, és amikor kinyílt a méhszáj az a 19. hét volt. Erre mondta az orvos, hogy ez ilyen korán megengedhetetlen, főleg első terhességnél.

Azt egyébként én sem értem, hogy miért nyílt ki a méhszájad, ha végig feküdtél. Azt hiszem én ezt a terhesség dolgot alábecsültem egy kicsit, úgyhogy ezentúl semmit nem fogok csinálni. És betartom az egy kilós emelési határt Kép.

Judy mintha csütörtököt írt volna, hogy akkor megy orvoshoz.

Na, puszi sziasztok, Nóri

Kép
nóri8
 
 

 
 

Kedves Nóri!
Nem szoktam már hozzászólni a témához, mert az én fiam már három és fél éves, de most úgy érzem muszály. hasonlón mentem keresztül mint te, és az orvosom gondosságán múlt, hogy a fiam időben 38. hét jött a világra. a méhnyak megrövidülés azért rossz, mert a külső magzatburok könnyen érintkezhet a külvilággal és bármikor repedhet. tehát próbálj szigorúan feküdni, még csak ne is ülj mert az a legveszélyesebb. csodállom, hogy az orvosod ilyen könnyen veszi a dolgokat. szerintem sürgősen válts. Én is megtettem, sajnos már csak az első babám "árán" fejlődési rendellenessége volt, és nem vették észre. az az orvos aki felelős ezért ma a Jánosban dolgozhat, állítólag sokan kedvelik, Kaszás a nave. Óvakodj az olyantól mint ő. remélem nem nála vagy.
Bocs, hogy felzaklattalak de muszály volt már írnom, hogy senki se jusson olyan helyzetbe, mint én.

mirci001
 
 


Nancsika!

Járok a kórházba szülésfelkészítőre, és nagyon jó, egy gyesen lévő szülésznő tartja. De sajnos az újraélesztést nem tanítják, a Madarász utcai kórházat javasolták, ott szerveznek ilyen tanfolyamot. Ha jól tudom, az is keddenként van, mint a Jánosbeli felkészítő.
Remélem, senkinek nem lesz rá szüksége.

Sziasztok!
rio
 
 


Köszi Rio!

Majd lassan én is elkezdek járni, csak annyira "zűrös" most a kis életünk, h örülök, ha pihizhetek egy kicsit. Lakást veszünk, az után rohangálok. Kép
És hogy vagy? Régen beszéltünk!

Azt szerettem volna még kérdezni, h tornára, ha nem járok, az gáz? Mármint a szülésnél nem fogom tudni, mit hogyan kell csinálnom? Vagy ha járok terhes tornára, akkor sokkal könnyebb lesz?

Pusza!

Nancsika & Alex

Kép

Kép
nancsika
 
 


<font color="0077aa">Sziasztok Lányok!

Én már régebben is írtam ide, igaz, akkor még friss terhes voltam és a csapat is más volt. Most azonban lenne pár kérdésem.

Magamról csak annyit, hogy 25+5 vagyok ma, és a jelenlegi állás szerint Közületek csak nekem van két puncim, egy a rendes helyén, egy a hasamban. Én is Jánosos vagyok, a dokim Sz. L. Nekem is van sajna pár rémtörténetem, alacsony AFP-ről, méhszájra kúszott lepényről...de azóta minden megoldódni látszik. (kop-kop)

A C3000-est jól tudjátok, az első szám a hosszát, a második a külső, a harmadik a belső, míg a negyedik szám a külső és belső méhszáj közti rész minősítését jelenti.

Nóri,
a kissé nyílt méhszájjal tényleg feküdni kell, gondolom sok magnéziumot szedsz, az segít. Átérzem egy kicsit a kelletlen semmittevést - mikor a lepényem lent volt, én sem emelhettem 3 kg-nál többet, nuku sport, nuku házasélet. Anyum velem 6 hónapig feküdt, mert neki az összes méhszája nyitva volt és megrövidült. De mégis itt vagyok és ő is kibírta. Neked nem ilyen súlyos a helyzet, biztos összébb zárul, ha tényleg pihensz és éjjel-nappal videózol vagy olvasol. Kép

4D Praxisról csak annyit, hogy tényleg nagyon rendesek, bár én nem a dokinőnél, hanem annál a dokinál voltam, aki a babanetre is csinálta a 4d-s képeket - Győrfi Mátyás. Hozzá kaptam időpontot. Nagyon rendes orvos, már a 14. héten elmentem hozzá, mert a Jánosban a "kedves" Baltschik össze-vissza beszélt, egymásnak ellentmondó dolgokat a bébiről, ráadásul nekem sem fordította felém a képernyőt, így nem voltam nyugodt, bejelentkeztem a Praxisba-be. 2 hét múlvára kaptam időpontot, hamarabb nem is lehet, annyiran járnak oda. Szóval a baba még csak 11 cm volt fejtől talpig és már megmondta a doki, hogy 150%, hogy csajszi. Múlt hét pénteken meg egy másik 4d-snél voltunk (Kárpát utca), mert a 18. heti UH-t sem láttam, így önmagam megnyugtatására elmentem. Már látszott az arca is (Anyum és a Párom szerint nagyon hasonlít rám a kicsi, ez nem biztos, hogy bók szegénykének...).

Mozgásokról annyit, hogy Nóri, ne aggódj, ha még nem érzed. Tudod, hol van a lepényed? Nekem elől, így én a mai napig nem érzem, ha a hasamon rúg, csak oldalt. Az érzet attól is függ, hogy milyen pózban van a baba, hol vannak a lábai, kezei. Hátrafelé tényleg nem lehet annyira érezni a mozgását. Leányom fejjel lefelé van, az összes keze és lába a bal oldalon, a jobbon a háta van. Így például még hónapokig nem fekhetek bal oldalon, mert akkorákat rúg belém, ha nyomni merészelem a fejét, lábát stb., hogy már azon csodálkozom, hogy nem szakad át a hasfalam. De jobb oldalon fekve (amikor ő kényelmesen a hátán van) semmi jele mocorgásnak. Próbálgasd a különféle fekvő pózokat, úgyis akkor a legaktívabbak, amikor a mama pihenni próbál. Kép

Rio,
engem nagyon érdekel a jánosos szülésfelkészítő tanfolyam. Úgy tudom, több havonta indítanak újat és a 28. héttől érdemes járni és hogy hátul van valahol az első emeleten valami könyvtárszobában. De hogy mikor van, sajna nem tudom és hány alkalom, azt sem. Olvastam valahol, hogy több kórházban az apás szülés kritériuma, hogy az apukáknak is jelen kell lenniük ilyen tanfolyamon. Ti erről mit tudtok, a Jánosban, hogy van ez? Kell ezért fizetni? Újraélesztést én is úgy tudom, hogy csak a Madarász utcai kórházban tanítanak, ott lehet a legjobb légzésfigyelőt is megvenni vagy kölcsönözni, ami jobb, megbízhatóbb, mint a boltiak, amivel egyébként sem tudnánk mit kezdeni tanfolyam hiányában.

Na egyelőre ennyit. Mindenkinek kitartás!
Lola</font>
lolita
 
 


Sziasztok!

Nóri, hogy vagy????

Mirci, nekem is ő volt a dokim. De én eddig tényleg csak jókat hallottam róla. Hogy nem vette észre?????

Rio, mikor van a szülésfelkészítő? Mikortól is lehet oda járni? Kell érte fizetni?

Julcsi, én sem éreztem buborékokat. Kép Te dolgozol még?

Nekem most sem nézte meg a méhszájamat a doki. Ez szerintetek baj, vagy ő tényleg nézi, csak uh-val???? Nem értem....

Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


<font color="0077aa">Mirci,
Kaszásról én is eddig csupa jókat hallottam, magasztalta mindekni nekem, sőt a legelső UH-t ő csinálta nekem 6 hetesen. Mit nem vett észre?

Zsuzsi,
az UH-n csak a belső méhszájat lehet látni, a külsőt csak tapintással(benyúlt ujjal) lehet vizsgálni.

Lányok,
Ti vettetek már valamit a bébiknek? Vagy babonából még nem? Én közöltem a családdal, hogy karácsonykor nehogy bárki is venni próbáljon a fa alá a babának valamit (játékok, ruhák). (Anyósom így is két gyertyát akart a múlt heti szülinapomon a tortámra rakatni - kevésen múlt, hogy uralkodni tudtam magamon...Kép) Ti hogy vagytok evvel?

Lola</font>
lolita
 
 


Lola, én még nem vettem semmit. Januárban viszont el akarunk kezdeni nézelődni. Akkor vannak a nagy leárazások Ausztriában is. Oda ki akarunk menni, és ha van valami, akkor, szerintem megvesszük. De csak ha valami kihagyhatatlan. Egyébként márciusra (ápr.11-re vagyok kiírva) tervezzük a vásárolgatást. Persze én már nézelődök, de csak ennyi. Vagyis kaptam egy használt babaülést a kocsiba.
Miért nem nézi a méhszájamat a doki?????? Ezek szerint ez gáz. Kép Kép Kép Nem?????? Keressek másik dokit? Jaj, mi van, ha baj van??????
Nektek milyen gyakran nézik???? nekem 1* nézték, mikor elmentem az ügyeletre.
Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


<font color="0077aa">Zsuzsi,
nekem minden alkalommal mellékesen megnézi a méhszájat, ahányszor elmegyek bármiféle vizsgálatra. Szerintem következő alkalommal kérdezz rá, és ha nem változik a helyzet vagy leszerel valami hülyeséggel, akkor tanácsos inkább egy körültekintőbb dokit keresned. Szeintem nézni kellene, mert a méhszáj akár hétről-hétre változhat. De ne stresszeld magad, hogy baj van!!!</font>
lolita
 
 


Lola, most is akartam kérdezni, de elfelejtettem... Kép Ráadásul én tornázni is járok. Ráadásul lombik baba. Egyébként mindent alaposan megnéz. Mondtam, hogy szerintem nagy a feje. Akkor nagyon sokáig nézte a fejét, és magyarázott. De most kérdezzem meg tőle, hogy "doktor úr, nem kéne????" Ráadásul legközelebb csak 5 hét múlva megyek, ha rendben van a cukor. Most mi legyen??? Torna? Merjem? Annyi szörnyűséget hallok mostanában...
Mikor mész szüléselőkészítőre? (ezt is meg akartam kérdezni a dokitól, de persze ezt is elfelejtettem...)
Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok Lányok,

köszönöm a sok nyugtatást és jótanácsot. Mirci, nem a Kaszásnál vagyok. Az én orvosom elég alaposnak tűnik, illetve sok barátnőm és a testvérem is nála szült és ő már a sokadik orvos akit kipróbáltak. Én is bízom benne, de a lelkem mélyén haragszom is rá egy kicsit. Persze valószínűleg nem ő a hibás, hanem én. Jövő szerdán megyek hozzá újra, már egy A4-es oldalt teleírtam kérdéssel, addig nem jövök ki amíg nem válaszol mindenre, de szerencsére türelmes, úgyhogy biztosan fog válaszolni. Megfordult a fejemben, hogy elmegyek másik orvoshoz is de ezt majd jövő szerda után döntöm el. Addig szigorúan fekszem. Tudom, hogy az ülés is árt, úgyhogy csak enni ülök, meg az a pár perc amit itt írok, amúgy semmi.

Lola,neked is köszönöm a jótanácsokat, jó ilyen pozitív történeteket is hallani, mert néha tényleg nagyon elkeseredem. MagneB6-ot 3-at szedek egy nap, meg kaptam vmi kúpot is (de abból a kakaóvajon kívül semmi más összetevőt nem ismerek).

Zsuzsi, szerintem is nyugodtan kérdezz rá a méhszájra, és írjál listát mielőtt orvoshoz mész, így biztosan nem felejted el. Ezt a külső méhszájat tényleg nem látja uh-n, mert mi is nagyokat nevettünk amikor a babát néztük és aztán jött a méhszájvizsgálat, amikor már nem nevettünk. Kép

A tornával meg legyél óvatos, ha vmit nem bírsz ne csináld, függetlenül attól, hogy a többiek végig csinálják.

Puszi Lányok, még egyszer köszi, és vigyázzatok magatokra!
Nóri

Ui: Rió neked hamarosan jön a nagy nap Kép Kép Kép, jól bírod a nagy pocakot?

Kép
nóri8
 
 


<font color="0077aa">Nóri,
a MagneB6 nagyon jó, nekem is azt kellett szednem, mikor lent volt a lepény + sok pihenés. Egy hónap után a rendes helyére vándorolt a lepény úr, sok mindenre jó a MgB6. A védőnő mondta, hogy van, aki napi 6-ot szed belőle (asszem az a max. adag - 3x2). Én volt, hogy naponta 4-et szedtem. Szóval ha a doki mondta, hogy 3, akkor nem lehet a Te helyzeted a legeslegsúlyosabb, ennek örülj egy picit. Például a kismamák, akiknél túl hamar indulna meg a szülés (pl. 36. héten) infúziós magnéziumot kapnak, hogy összébb záródjon a méhszáj még. Szóval tuti jó kezekben vagy. A kakaóvajas kúp, amit kaptál fertőtlenítő hatású, ami nem engedi, hogy a kicsit kinyílt méhszájadba bármiféle baci bejusson. Régebben én is kaptam ilyen kúpot, van benne még vagy 12 hatóanyag, ugye?

Zsuzsi,
hát igen, kicsit gáz ez a rákérdezősdi, mert ugye nem okoskodhatsz helyette, hiszen ő "elvileg" tudja, mi a dolga... De gondolj bele: a Te gyereked vagy az övé? a Te életed vagy az övé? ki fogja egy életen át magát vádolni, ha baj történik, Te vagy ő? Ilyenkor csak és kizárólag Te számítasz. És sajnos az orvosok maguktól nem magyaráznak, ha az ember leánya nem kérdezi őket. Ágyazd bele valami rizsába a kérdésedet. Például, hogy tornázni jársz és aggódsz emiatt, mert különben abbahagyod a sportot. Biztos hogy erre meg fog vizsgálni. Ha megtette, Te már megkérdezheted, hogy milyen gyakran kell ellenőrizni a méhszájat és hogy tornázhatsz-e végig. Ha tudja, hogy tornázol, biztos, hogy gyakrabban meg fogja nézni. Még az sem kizárt, hogy ezt minden egyes alkalommal elő kell adnod neki, mert ahány páciensük van, biztos, hogy egy hónap múlva nem fog emlékezni Rád, személy szerint.

A szülésfelkészítővel kapcsolatban Rio válaszát várom. Õ jár már.

Ti kenitek a hasatokat? Unokatesóm megvette a legdrágább Vichy krémet és ugyanúgy görögdinnye lett szegény. Erre én nem vagyo khajlandó. Ott van a jó kis zsíros Nívea (amit mellesleg a Kismama magazin is újabban ajánl) avval egész napra biztos a hatás, finom az illata, csak kell hozzá egy nyúzhatóbb atléta trikó. Ti?

Lola</font>

Lola}
lolita
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek! Ma voltam a védőnőnél! Vérnyomás, vizelet rendben. Megmérte a súlyomat is - 5 hét alatt 1 kg-t híztam. Mondta is, hogy nagyon ügyes vagyok, és csak így tovább! A 20 hét alatt összesen 2,5 kg-t szedtem fel, úgy, hogy az elején 4 ment le, tehát még mindig mínuszban vagyok.
Aztán meg meghallgattuk a baba szívhangját! Ezt lehetett hallani jó gyorsan: glugy-glugy-glugy... Kép Olyan jó volt! Kép Csak úgy kellett mindig keresgetni, hogy hol van, mert állandóan elmászkált. Úgyhogy mondta is a védőnő, hogy ne aggódjak még a mozgás miatt, mert még ezek szerint van sok helye, és valószínű azért sem érzem. Várjam meg ezt a hetet, aztán ha még mindig semmi, legfeljebb hívjam fel a dokimat, hogy megnyugodjak. Úgyhogy most türelmesen várok!!! Kép Kép
Ja! És ideadta a Hepatitis leletemet is. Negatív Kép Kép Kép

Noncsika! Nagy gratula az esküvőhöz! Nekünk is télen volt, pont 1 éve volt, december 4-én. Igaz, akkor sokkal jobb idő volt, mint most! De gondolom, hogy nem ez számított! Kép

Mirci001! És most ki a dokid? Maradtál a Jánosban vagy kórházat is váltottál? Egészen pontosan mit nem vett észre?

Lola! Én csak ritkán testápolózok, talán 3 naponta. Vagy elfelejtem, vagy már fekszek, amikor eszembe jut. Olyankor mindig úgy vagyok vele, hogy na majd holnap!
Egyébként Barnuskának még semmi nagy dolgot nem vettünk. De még az sem 100%, hogy fiú, úgyhogy lehet, hogy vissza kell majd keresztelnünk Fannikára. Viszont tegnap Mikulásra vettünk neki body-kat, 52-est meg 56-ost. Nagyon édik voltak, ez volt az első ajándékocskája. A többit majd később, csak ez úgy megtetszett mindkettőnknek!

Rio! Te már két hét múlva szülsz!Kép De jó! El ne felejts majd beszámolni! Nagyon szorítunk Nektek! Mi lesz a neve a Babátoknak?

Zsuzsi! Én már nem dolgozok! Már a legelejétől kezdve nem. De nem így volt tervezve, csak így alakult, vérezgettem a 7. héten Kép. Aztán fekvés, pihenés. A dokim (dr. Balog Imre) nagyon lelkiismeretesen és korrekten Kép többször is megvizsgált. Volt olyan hogy hetente kétszer is, ekkor még a kórházba jártam. Ez talán a 12-13. hétig volt, azóta már csak 4 hetente kell hozzá mennem. De mindig megnézte a méhszájat (legalább hatszor - kiskönyvem óta háromszor, de ugye már előtte is). És bár akkor ezt nem is éreztem olyan fontosnak, de most Nóri esetét látva, úgy örülök, hogy ilyen jó orvosom van Kép Kép Kép!
De Te meg ráadásul két héttel még előttem is jársz! És csak egyszer nézte? Tényleg szólni kellene neki! Valamit esetleg találj ki, hogy elmehess hozzá újra! Amúgy a Balázskáról nem írtál! Vele minden ok volt, ugye?

Nóri! Ugye Veletek is rendben van minden? Remélem még az egy hét alatt sokat javulsz és csak jókat mond majd a Serfőző! Tényleg gondolkodsz rajta, hogy leváltod? És kihez mennél? Van is már valaki? De ugye maradsz a Jánosban?

Judyval mi lehet? Már napok óta nem jelentkezik.

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok Lányok!

A szülésfelkészítő minden kedden 17 órakor kezdődik az I. emeleti könyvtárban. Sok lány jár egyedül, de vannak apukák is. Teljesen ingyenes, és nem feltétele az apás szülésnek, hogy Õ is részt vegyen a tanfolyamon.
6 ismétlődő modulból áll, most a másodiknál tartunk.
1. Vajúdás, szülés
2. Relaxáció, légzéstechnika a vajúdás alatt
3. Újszülött
4. Szoptatás
5. Gyermekágy, császármetszés
6. Hazamenetel, az első napok otthon

És a felkészítőt tartó szülésznő igyekszik, hogy a szülőszobába mindenki be tudjon menni egyszer körbenézni. Ez általában az első témakörnél lenne aktuális, de attól függ, hogy éppen szülnek-e odabent.

Egyébként jó eljárni a tanfolyamra, sok dolgot meg lehet tudni. Nincs "korhoz" kötve, hogy mikor lehet kezdeni, az én dokim a 32. héttől javasolta. De vannak márciusi babások is, szóval teljesen vegyes a csapat. Szerintem január környékén elkezdhetitek Ti is, hogy ne akkora pocakkal kelljen majd mászkálnotok. Persze, ha a munkaidő engedi. Kép

Hú, remélem mindent elmondtam!

Vigyázzatok magatokra!

Nancsika!
Én sem jártam tornára, de nem hiszem, hogy bármi hátránya lenne. Lusta is voltam, meg a munka után örültem, ha hazaértem és letehettem a kanapéra a fenekem.
rio
 
 


Julcsi!
Tényleg 2 hét és vége! El sem merem hinni. Idáig olyan "megszokott" volt, hogy van a hasamba valaki, akinek érzem a mozgását, de még a "magam ura" vagyok. De ha már megszületik, akkor nincs egész nap fetrengés meg szunyálás. Ha menni kell, hát menni kell. Ezt olyan furcsa elképzelni. Kép
De azért nagyon várom már, hogy közöttünk legyen.

Idáig minden UH-n kislányt mondtak, de majd akkor lesz biztos, ha már megszületik. A CTG-n lévő hölgy is le"fiatalemberezte" a kisasszonyt, majd hozzátette, miután közölte, hogy kislányt várunk, hogy ne lepődjek meg, ha mégis fiú lesz. Én igyekeztem semleges színű cuccokat venni, de Anyukám egy csomó rózsaszín holmival állított be. Mostanában túl sok olyan történetet hallottam, hogy 100%-ra mondott lányból fiú vagy épp az ellenkezője született. A hasam formája alapján is inkább fiút mondanak. De ebben nemigen hiszek.

Nancsika! Grat. az esküvőhöz! Kép Találtatok megfelelő lakást?

Lányok, egy jó tanács: nagyon jól őrizzétek meg a hepatitis leletet, mert ha nincs veletek szülésnél, akkor a kicsit automatikusan beoltják. De majd úgyis elmondják a felkészítőn is. Kép

Ha kislányunk lesz, akkor Niké Diána, ha pedig mégis kisfiúnk, akkor Márk Roland. De a lánynévben még mindig nem vagyunk 100%-ig biztosak.

Puszi mindenkinek!
rio
 
 


Sziasztok.
Kaszás nagyon kedves tényleg tud bánni a nőkkel ezért sokan magasztalják. Akinek nincs problémája annak tényleg mindegy. Egyvalami azonban fontos. rengeteg szülést vállal, nagyon fáradt és ezért nem mindig figyel oda mindenre, ezért veszélyes. Nekem például még a vércsoportomat is összekeverte. ha nem szól a nővér lehet, hogy már én sem élnék. a kislányom rekeszizom sérvvel szöletett, a belei fent voltak a tüdeje helyén, és nem is volt meg az egyik tüdeje. a szíve jobb oldalt volt. Szóval ezt nagyon nehéz nem észrevenni. Már a szülésznők is mondták az NST-nél. Ez olyan óriási hiba, hogy már a bűncselekmény kategóriát is kimeríti. Nem véletlen hogy mos a Jánosban dolgozik és nem a BM-ben. Ráadásul abban az évben mikor zsültem nem ez volt az első kisbaba aki meghal a szaktudása hiánya miatt. stresszhelyzetben bepánikol és cselekvésképtelenné válik. Vigyázzatok vele.

egyébbként a méhszályvizsgálat nagyon fontos minden hónapban, csak így kerülhető el a koraszülés. Ez fontos.

mirci001
 
 


<font color="ff0000"><font face="Tahoma">Szép reggelt!

Lolita!
Te nem a tavaszi babásoknál írtál régebben? Csak, mert ott is volt egy Lolita nevű lány, csak jól el van tűnve. .Kép Tessék ott is figyelgetni!Kép

Sőt, másnak is ajánlom.Kép Nagyon rendik a csajok, jó sokan vagyunk, és mindenre kapunk választ egymástól, ha valami kérdésünk van, gondunk van.Kép

Babaruhák: Mi már vásárolgatunk neki óvatosan.Kép Bútort már megvettük, meg egy pár ruhácskát, amit nem bírtam otthagyni az üzletben, amikor megláttam. Meg egyszer voltam turiban, és ott is nagyon jókat lehet venni, apró pénzért. Meg varrtam már neki. Türcsit, meg egy játszószőnyeget.Kép Jó színeset.Kép Remélem fog majd neki tecceni.Kép Egyébként én is babonás vagyok egy kicsit.

Julcsi!
Köszike a gratot az esküvőhöz. Még szoknom kell, h más lett a nevem. Kép

Tegnap voltunk 4D-n, és bazi nagy a kölök.Kép Megint hozta a formáját.Kép Izgett, mozgott, lába az égnek, megmutogatta mindenét. Már olyan kis édes husibaba, nem olyan kis Ufó.Kép 858 gramm. Megnyugtatott a szonográfus csajszi, h lesz vagy 4 kiló Alex.Kép Csak képet elfelejtettünk kérni, mert kicsit késésben voltunk.Kép De majd legközelebb, mert tuti megyünk még.Kép
De itt van egy, amit a papírképről fotóztunk:

Kép

Rio!
Köszike az infót a felkészítővel kapcsolatban. Azt lehet tudni, h most hol tart? Csak, mert én szeretnék majd az elsőtől járni, és nem a hazamenetellel kezdeni.Kép
Köszike a gratot az esküvőhöz. Igen sikerült lakást találni, azért is kellett sos összeházasodnunk.Kép Igazi Vegas-i esküvő volt.Kép Dunakeszin fogunk lakni, ha minden jól megy, egy újépítésű társasházban.Kép
Mikorra is vagy kiírva? Párodat pedig üdvözlöm. Lő még?Kép

Még egy kérdés: Ezt a hepatitis vizsgálatot mikor csinálják. Nekem asszem ilyenem nem volt még. Vagy volt, csak én nem tudok róla? Nah, majd átnyálazom a jó kis leleteimet, hátha találok valamit. Úgyis annyit járok a Jánosba laborba, mert nem igazán jók az eredményeim.Kép

Pusza!

Nancsika & Alex 25+3</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika
 
 


Jó reggelt!

Nancsika!
Ezen a héten volt a második "lecke": a relaxáció, légzéstechnika a vajúdás alatt.
Itt fogtok lakni Dunakeszin? Mi meg Káposztásmegyer 2 végén, tök közel az Auchanhoz.
Roland már nem játszik egy ideje, de valahogy nem zavar. Kép

Jó nagy babád lesz. :-))
A hepatitist a 16. héten levett AFP-hez szükséges vérből vizsgálják, és az eredményt a védőnődnek küldik ki. Õ fogja majd Neked odaadni a leletet. Legalábbis nálunk így működött. De már meg kellett volna kapnod elvileg, mert azt mondják, hogy kb. 6 hét.

December 22-re vagyok kiírva. Már nagyon izgulok. Kép

Puszi Mindenkinek!
rio
 
 


<font color="0077aa">Sziasztok!

Rio,
köszi az infót a felkészítővel kapcsolatban. Én minmdenképpen járni fogok, már csak azért is, mert muszáj valahogy elmulasztani a kórházfóbiámat a szülésig.

Nancsika,
de, én vagyok az a Lolita. Csak ott most már annyira sokan vagyunk/vagytok, hogy már-már követni sem lehet. Másrészt ebben a topikban olyanok vannak/vagytok, akik ugyanott fognak szülni, ugyanazok az orvosaink és azonosak a vizsgálatok sorrendjei is. Nekem megnyugtatóbb, ha Ti írtok valamit, hogy mi hogyan megy ebben a kórházban, mintha egy Szent Imrés vagy Szent Istvános számol be az élményeiről, vizsgálatairól. Másrészt azért is voltam eltűnve, mert a babanetről iszonyú vírusok jöttek le a gépre, akárhányszor felmentem és összeomlott többször is a gép. Férjem meg berágott, így büntibe száműztem magam.

Egyébként nem semmi, hogy Dunakeszin fogtok lakni (Férjem fél családja ott él, mi is oda terveztük). Ha eljön az idő, érdekes lesz beszáguldani észak Pestről nyugat Budára. Kép Miért a Jánost választottad?

Lola</font>
lolita
 
 


Sziasztok Csajok,
Lola ismét köszi a nyugtatást. Azért én is végig úgy érzem, hogy nem lehet, akkora a baj, inkább csak ijesztget, mert a nővéremnek is ugyanez volt ugyanennyi idős terhesen (ugyanennél az orvosnál), de ő még seduxent, meg bricannilt is kapott, én meg tényleg csak a kúpot meg a magneB6-ot. (azt mondjuk eddig is szedtem, de csak kettőt).

Julcsi orvost semmiképpen sem váltok, csak esetleg ha szerdán nem kapok kielégítő választ akkor biztonság kedvéért megnézetem magam egy másikkal, de hogy kivel azt még nem tudom. János kórházassal nem nagyon szeretném, mert az kicsit ciki lenne.

Ez a szülésfelkészítő engem is érdekelne, szerintem mi áprilisiak mehetnénk majd együtt. Kép

Lola, én egyelőre Johnsons babakrémet használok a hasamra, minden reggel. De majd speciális chicco krémet fogok venni, ha kiszabadultam a szobafogságból. Állítólag az jó, bár 3000 ft. Csomó helyen olvastam már, hogy nem annyira a krém számít, hanem, hogy vigyázzunk , hogy ne hízzunk hirtelen.
Tényleg Julcsi gratulálok a kilókhoz Kép, ez nagyon tuti!!!Kép

Mi van Judyval???? Judy jelentkezz!!!!

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Tényleg jó lenne együtt menni a tanfolyamra!!!!! Kép Kép Kép

Julcsi, nem is tudtam... Kép Mostmár remélem, minden rendben lesz veletek! Kép Pihizzetek Ti is sokat! Kép Kép Kép Milyen jó, hogy ennyire nem jönnek rád a kilók!!!!! Kép Tényleg fantasztikus! Kép Kép Kép
Köszi kérdésed, Balink elviekben jól van. Most már az én dokim is látta, hogy a fiú a drága (az ő szavaival élve, töke van a menyasszonynak Kép ).

Lola, Julcsi, tényleg egyre jobban aggaszt a méhszájvizsgálat. Nekem 1*sem nézte, mert 1* amikor nézték, akkor nem ő nézte, hanem egy másik doki. De jan.11-én megyek legközelebb, akkor már tuti rákérdezek valahogy. Addig nem tudom, mi legyen a tornával. talán hetente 1*. Csak az meg nem tudom, mennyire hatásos.
A dokim tudja, hogy járok tornázni. Nem akartam anélkül elmenni, hogy meg ne beszélném vele. Mindenkinek szóltam. A védőnőnek is.
Én Dove-val kenem a pocim, de én is Chiccot szeretnék venni, találtam is egy boltot, ahol lehet venni, de időközben elhagytam a címet. Kép De igyekszem megint megkeresni.

Nóri, azóta felemelték 3900-ra, a Brendonban meg nem lehet kapni! Kép Viszont ugyanott terhesbugyi 4 db 2800 Ft körül van. Szólok, ha megtaláltam megint a címet!

Jó lett a cukrom. A terheléses lett 5,7!!!!! KépKépKép

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


<font color="0077aa">Lányok,

higyjétek el, hogy nem a krémtől nem fog bestriásodni a bőrötök. Tényleg kár többezer Ft-ot kiadni drága krémekért, mert nem a krém a lényeg, hanem hogy kend, lehetőleg zsíros alapú krémmel és ne vizes vagy tejes alapúval. Ha valakinek olyan a genetikai hajlama, hogy striásodik, az a legdrágább krém ellenére is csíkos lesz. A krém mellett meg úgyis edzeni kell a bőrt masszász-szivaccsal vagy masszírozással, hogy a bőr rugalmas maradjon és ne szakadjon (még rímel is, hi-hi)

Nóri,
mikor mész legközelebb orvoshoz? Előreláthatólag meddig kell feküdnöd?

Zsuzsi,
elég a heti 1x-i torna. Van egy tornás videókazettám, amit egy kórház kismama-tornásza állított össze, s ő maga is mondta, hogy elég a heti 1.

Nancsika,
majdnem egyidősek a gyermekeink. Én ma vagyok 25+5. Kép

Lola</font>
lolita
 
 


Sziasztok!

Mirci! Nagyon sajnálom, hogy ez történt veletek! Nem is hittem volna, hogy ilyen még létezik a mai világan! Kaszás erre mit mondott? Most kihez jársz?

Nóri, Zsuzsi! Tényleg jó lenne együtt járni a felkészítőkre! Kép Én benne vagyok! Szerintem, ha januárban indul, akkor el is lehetne kezdeni, hogy tényleg ne hagyjuk a legutolsó pillanatra! Addigra Judy is csak előkerül! Mi lehet vele?
Egyébként köszi a gratulációt a súlyomra! Azonban ehhez az is hozzátartozik ám, hogy már eleve van rajtam egy jó pár felesleges kiló (10-12). Úgyhogy csak vigyázok, nehogy még jobban elhízzak, meg a cukor miatt is. Most meg arra gondoltam, hogy lehet, hogy nem is volt jó a mérleg, és legközelebb meg majd jó sokat fog mutatni. Na mindegy! Lehet, hogy tényleg csak 1 kg-t híztam.
Zsuzsi! De jó, hogy Neked ilyen jó lett a cukrod! Gratulálok!
Nóri! Te szerdán vagy csütörtökön mész a dokidhoz? Utána egyből írjál, hogy mi volt! Egyébként minden rendben?

Ti nem kívánjátok az édességet? Én nagyon! A süteményeket. Csak attól félek, ha elkezdem, majd nem bírok leszokni róla!Kép

Ma voltam megint jógázni! Előtte meg volt egy szülés-felkészítő beszélgetés egy természetgyógyásszal. Elmondta, mikor milyen teákat lehet vagy tilos inni, illóolajokról, homeopatias szerekről meg a vajúdásról beszélt. Tök érdekes volt!

Üdv mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Ja! A krmémekről is volt szó a jógán. Azt mondta a csaj, hogy a sima olivaolaj, amivel főzünk, ugyanolyan jó, mint bármelyik drága krém. Tényleg nem az a fontos, hogy mi a márkája, hanem, hogy jó zsíros krém legyen, és ne tej vagy víz alapú.

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Most elővettem a füzetet, amibe jegyzeteltem, és még leírok egy pár okosságot, amiről szó volt.

Hajhullásra
- diólevéltea (erős főzet, bedörzsölni a fejbőrt, ez koszmóra is jó a babánál)

Ödémára:
- cseresznyeszár tea,
- kukoricabajusz tea,
- málnalevél tea,
- ananászt megpuconi, a héját fogkefével megtisztítani és ebből teát főzni

Gyomorégésre, gyororsavra:
- nyers krumpli leve (lereszelni, levét kinyomni),
- 1 evőkanál búzadara megpirítva (ezt elrágcsálni),
- orbáncfű tea,
- bodza

Fűszerek, amiket a várandóság alatt nem lehet alkalmazni (vagy csak nagyon minimálisan):
- ánizs (csak szülés után, tejserkentő)
- fahéj,
- szegfűbors,
- sáfrány,
- kurkuma (meddőséget is okozhat, fogamzóképességet csökkenti),
- édeskömény (puffadásra jó, de vérbőséget okoz, terhesség alatt ne),
- lestyán (Maggi termékekben sok van, méh izomzatát stimulálja, görcsöt okozhat),
- majoranna, bazsalikom, oregánó
- petrezselyem (nagyon erős vízhajtó),
- feketebors (vérbőség),
- zsálya (mérgezést okozhat),
- kakukkfű (vérbőség),
- menta (semmilyen formában (tea, illóolaj stb) nem lehet - légzésleállást okozhat, a gyermek 7 éves koráig Tilos, epilepsziásoknál rohamot válthat ki)

Illóolajok, amiket nem lehet használni (főleg az első 3 hónapban)
- cickafark (csak szülés után),
- zsálya,
- édeskömény,
- fahéj,
- eukaliptusz,
- jázmin (abortív hatású)

Székrekedésre:
- sok folyadék, rostdús étkezés,
- szilvalekvár,
- cukros kamillatea,
- lenmag pl joghurtba (a 35. héttől már nagyon ajánlott a lenmag, mert növeli a nyáktermelést a hüvelyben, könnyebben "kicsúszik" a baba)

Csíkokra, viszketésre:
- búzacsíraolaj,
- olívaolaj,
- liget szépe,
- E vitamin tartalmú bármilyen krém

Visszérre:
- körömvirágkrém,
- vadgesztenyekrém,
- teák (vízhajtóak - csalán, zsúrló, gyermekláncfű),
- fásli
- lábat kissé magasabbra felrakni, és visszafelé (bokától a térd felé) olajjal bekenni

Vérzéscsillapító szülés utánra:
- cickafark,
- palástfű,
- orbáncfű,
- pásztortáska (erős menstruációra is jó)

Görcsökre: magnézium, kalciumhiány
- magvak: mandula, napraforgó, dió,
- csírák: búzacsíra, lucerna

Azt hiszem ennyi! Hátha érdekel benneteket! Meg még a gátvédelemről és gátmasszázsról volt szó. Tényleg nagyon érdekes volt!

Üdv mindenkinek, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, köszi a tippeket. Azért ugye gyümölcslevest (fahéj), spagettit (oregánó, bazsalikom) lehet enni??? Kis mennyiségben van csak bennük, nem? Bár képzeljétek, a múltkor csináltunk lasagnét (bolognai), és nagyon rosszul voltam tőle. Bocsi, de büfiztem vagy 2 napig utána szinte megállás nélkül. Lehet, hogy ezekmiatt a fűszerek miatt????

Én benne vagyok, hogy januárban menjünk a szülésfelkészítőre. Ti a párotokat hoznátok??? Mikor kezdődik vajon januárban??? Honnan lehet megtudni?

Jó volt a jóga? Mennyit jársz?

érdekes, mert én annyira a sütiket nem kívánom. Most mondjuk Mikulás alkalmából jó sok csokit bevágtam, de inkább a sósat (főleg chipset) enném. Még jó, hogy nincs otthon. Direkt nem veszek semmit otthonra, így kénytelen vagyok nagy éhségemben almát enni! Kép Kép Kép

Nóri, hogy vagy???? Már nincs szerencsére sok nap szerdáig!!! Kép Kép Kép Mit csinálsz mostanság???

Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


Lányok, ezt most kaptam egy barátnőmtől. Szerintem nagyon jó. Főleg a babakelengye, mit kell nekünk vásárolni...

http://www.nandu.hu/Magyar/Humain.htm

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok Lányok!

Én is benne vagyok a januári szülésfelkészítőben Kép. Szerintem én egyedül megyek majd, mert gondolom ez napközben lesz, és Zsoltinak ezért nem kéne fogyasztania a szabadságát.

Köszönöm Zsuzsi a kérdésed, jól vagyok. Nagyon gyorsan telnek a napok. A napirendem általában az , hogy reggel felkelek, reggelizek, visszafekszem. Aztán lezuhanyozok és átjövök ide Anyukámhoz (a kert elejébe, persze csigalassúsággal). Lefekszem,reggelizek még egyszer Kép, olvasok, délelőtt egy kicsit még alszom.Aztán jön haza az unokaöcsém az iskolából, ebédelünk, beszélgetünk, délután tanulunk együtt (most elsős). Ezalatt én végig fekszem az oldalamon. Aztán jön haza Zsolti hazamegyünk, én ismét fekszem. Hát ennyi. De gyorsan szaladnak a napok, úgyhogy elég jól elvagyok. Az a baj, hogy kezd fájni a hátam, szúrni a szívem a sok oldaltfekvéstől. Néha befordulok a hátamra, de azt olvastam, hogy az nem annyira jó. Szokott is olyankor rugdosni, és akkor lelkiismeretfurdalásom lesz és visszafordulok.
Hát ennyi.

Te hogy bírod a bejárást? Átadják már a helyet a járműveken?
Jövő szerdán fél 5-re megyek megint az orvoshoz, szerintem estére fogunk hazaérni, akkor már nem jövök be internetezni, de ígérem csütörtök reggel igyekszem mihamarabb írni.Kép Remélem jó híreim lesznek.

Julcsi, gyakorlatilag az összes fűszert felsoroltad amivel főzök, úgyhogy elbizonytalanodtam. de azért jó hogy leírtad, igyekszem odafigyelni ezekre.

Én a málnalevélteáról azt hallottam, hogy csak utolsó hónapban szabad inni, és azért mert akkor könnyebb lesz majd a szülés.

Az édességért én is majd megveszek. Direkt nem kaptam sok csokit Mikulásra, de azért ahhoz elég, hogy mindennap sóvárogjak. Én mindig a méhlepényre gondolok, ha édességet kívánok és akkor valamennyire meg tudom állni. De a Mikulás csokijaimat azért apródonként elfogyasztom Kép

Egyébként Zsuzsi én is az ilyen egészségtelen dolgokat kívánom, mint chips meg Mc Donalds. Azelőtt soha nem ettem ilyesmit, most meg állandóan a sült krumplijukat kívánom.

Na puszi nektek, szép napot!!!
Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri, ma azt hiszem, én is Burger Kingben fogok kajálni. Tegnap annyira akartam enni sültkrumplit én is, hogy ma már nem fogom megállni... Kép

Amit küldtem linket, ott is azt írják a málnalevélre, hogy szülés előtt 6 héttel lehet elkezdeni, illetve azt meg hallottam, hogy az eperlevél meg tágít, így azt is jó inni szülés előtt, hogy "kipottyanjon" a baba! KépKépKép

Miért nem jó a csoki a méhlepényre???

Jó sűrű programod van! Kép De milyen jó, hogy így lefoglalnak. Azt mondta tegnap Rio, hogy keddenként van 5 órától a felkészítő. Akkorra sem tud odajönni Zsolti? Még ha nem is lesz bennt a szülésnél, de legalább kicsit tisztábban lehet majd talán látni, mi vár ránk! KépKépKép
Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


Hát Zsuzsi, ez nem lesz vmi tudományos magyarázat: a baba köldökzsinórja a méhlepényből jön, tehát az táplálja. Amikor az orvosnál néztük az uh-t akkor én kérdeztem, hogy nincs-e túl nagy hasa a babánknak, és azt mondta, hogy ez így a jó, mert ez azt jelelnti, hogy helyesen táplálkozom, a baba sok vitamint kap és kevés cukrot, mert ha nem így lenne lapos lenne a hasa.
Úgyhogy erre szoktam gondolni, hogy nehogy túl sok cukrot kapjon. De sajnos egyre nehezebb megállni.

De a tiéd is biztos így van, merthogy jó lett terheléses cukrod. Kép Lassan megyek én is,remélem az enyém is jó lesz.

Elkerülte a figyelmem, hogy Rio írta az 5 órai kezdést, akkor valószínű rábeszélem Zsoltit legalább egy-két alkalomra. Dénes jön veled?

Puszi,Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Az én Zsoltim is azt mondta, hogy szívesen jön, ha éppen nem dolgozik, de biztos nem tud majd mindegyikre. Majd megpróbáljuk úgy alakítani, hogy pl a Hazamenetel, első napok otthon résznél ott legyen, a Szoptatás résznél meg nem olyan lényeges, hogy végigülje.

Nóri! Tényleg "mozgalmas" napjaid vannak! De most az a lényeg, hogy azt csináld, amit az orvosod mond. Kép Utána, ha megszületik a baba, nem lesz majd időd ennyit feküdni, úgyhogy most előre pihend ki magad!

Én a sós dolgokat egyáltalán nem kívánom. Se a chips-et, se a sültkrumplit, savanyúságot sem. Általában ilyeneken jár az agyam, hogy somlói, gesztenyepüré, almásrétes ...
Ezért sem tudom 100%-ig elhinni, hogy fiunk lesz. Én még mindig lánynak érzem. Majd meglátjuk!

Zsuzsi! Akkor Te is a pároddal jönnél a felkészítőkre? Jó kis csapat lesz! Már tényleg csak azt kellene megtudni, hogy mikor is indul. De szerintem, ha betelefonálunk, akkor biztos megmondják. Én azért már várom! Kicsit még közelebb hozza majd a szülés érzését.

Judy már pont egy hete nem jelentkezett. Remélem, hogy csak a gépük romlott el! Bár ő még dolgozott, onnan is tudna internetezni. Csak nincs vele valami baj?

Nóri! Csütörtökön, reggeli után, egyből helyzetjelentést kérünk! Reméljük, hogy csak jó hírekkel fogsz minket elkápráztatni!Kép

Puszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Nóri, köszi az infót. Ez tényleg fontos. Akkor valahogy vissza kellene fognom magam a csokievést illetően.
Dénes szerintem jön, bár mindre lehet, hogy nem fog tudni eljönni.
Már nagyon várom az estét. Igaz, egyedül leszek otthon, de kezdődik a hétvége. Olyan taknyos lettem tegnap estére, én hülye meg eljöttem ma dolgozni. Kép Na mindegy. Remélem, hétvégén jól kikúrálom magam.
Mikor mész cukorra? Szerdán beszélgetés lesz és méhszájvizsgálat? A magánba fogsz menni? Hányra?

Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


Julcsi, ez nagyon jó hír!!!!!! Akkor ott 3-6-an biztos nagyon jól elleszünk! KépKépKép Hát még ha Judy is csatlakozik!!!!! KépKépKép
Judy, mostmár tényleg tessék jelentkezni!!!!
Julcsi, neked mivel telnek napjaid????
Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok lányok!

Tök arik vagytok, hogy nem felejtettek el, tényleg nagyon jól esikKépKépKép

Jaj, ne tudjátok meg, hogy a héten itt volt nálunk a külföldi nagyfőnökség, meg volt céges stratégia meeting, úgyhogy kész voltam ,és már alig vártam, hogy vége legyen a napnak és hazamehessek. NE haragudjatok, hogy hanyagoltalak benneteket, de egyszerűen már tök fáradt voltam és nem volt energiám semmit sem csinálni, még 1 percem sem volt, hogy a saját gépem előtt ülhessekKépKép Szóval tiszta bolondok háza!!

De mostmár megint vagyok, tegnap kaptam egy szabadnapot, és el is mentem a dokihoz, volt méhszáj vizsgálatom, azt mondta a doki, hogy tökéletesen rendben vanKépKép úgy örülök,mert már én is be voltam parázva, hogy valami gáz lesz. Aztán még ebben a hónapban megyek cukorterhelésre, valószínűleg ez a jövő héten lesz és ha OK az eredmény, akkor már csak január elején megyek megint dokihoz.

Tök dilemmázok, mert január közepén megint lenne egy üzleti utam, csak kicsit messze van - Argentina. Össze vissza fűz mindenki,hogy menjek, a doki azt mondta elvileg mehetek, de én tök para vagyok mi van ha valami történik a hosszú repülő úton, mi a fenét csinálok a levegőben??? Úgyhogy asszem kihagyom! Szerintetek?????

Nagyon örülök, hogy azért nagyjából mindenkinél renben van mindenKépKép Tök jó ötlet, hogy együtt menjünk szülésfelkészítőre januárban, szuper!! Én már mondtam a páromnak, hogy majd azért ő is jöjjön el, hogy legyen felkészülve,mert most nagyon be van tojva a szüléstől szegénykém.

Én mostanában szinte naponta érzem, hogy mocorog a pici, de csak nagyon finoman, és általában a köldököm környékén bogarászikKépKép

Mi még semmit nem vettünk, képtelen vagyok ebben a karácsonyi tömegben rászánni magam a nyomakodásra, meg a hosszú sorbanállásra. Megvárom a januárt, akkor viszont majd igyekszem mindent beszerezniKépKép Már alig várom hogy a kezembe vegyem a kis " mini " cuccokat!

Jövő hét szombaton megyek 4D-re már azt is nagyon várom, kiváncsi vagyok a kis babucira!

Most visszatekerek a munkához, még később jelentkezem.


Pusszancs mindenkinek és nagyon vigyázzatok magatokra!!

Judy

KépKép
judy1
 
 


Szia Judy, végre jelentkeztél Kép.
Örülök, hogy jól vagy, meg, hogy az orvos megnyugtatott.
Nem dolgozol kicsit sokat? Legalább két ünnep között lesz szabadságod? Iktass be pihenést mindenképp, mert ez a hajsza nem jó.
Ez az Argentína elég jól hangzik. Elhiszem, hogy nehéz döntés előtt állsz. Én csak Szlovákiába akarok menni "síelni" (Ne ijedjetek meg én nem síelnék, csak a többiek), de még azt is erősen meggondolom. Persze az én helyzetem más.
Azért nézz utána pontosan, hogy esetleg a repülőút nem árt-e (sugárzás, nagy magasság stb.), mert akkor nem éri meg kockáztatni.

Zsuzsi én is egyedül leszek ma este, kb. éjfélig Kép.
Szerintem nem lesz uh-m jövő szerdán, csak méhszáj, meg beszélgetés. De attól tartok így sem lesz rövid, úgyhogy előre sajnálom azt aki utánam következik majd Kép. Szintén jövő szerdán megyek a védőnőhöz, akitől megkapom a beutalókat vérvételre, vizeletre, terheléses cukorra, meg nekem még Wassermann is kell, mert azt az elején az Sztk elfelejtette megcsinálni. Tök jó, megint levesznek vagy négy kupica vért. Kép

Én is várom már a szülésfelkészítőt, főleg mert én a kórházra is kíváncsi vagyok. Egyszer voltam még csak a Jánosban a sebészeti részen látogatóban, hát az nem volt semmi.... Remélem a szülészet kulturáltabb.

Na puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Judy! Végre!!! Kép

Már nagyon aggódtunk értetek! Jól eltüntél! Enyje-bejnye!
Tényleg túl sokat dolgozol! Bírod még? Nehogy valami baj legyen! Mit dolgozol egyébként és meddig még?
A lényeg, hogy jól vagytok! Volt uh is vagy csak a méhszájadat nézte a dokid?

Én majd pont Karácsony előtt megyek hozzá a magánba. Már nagyon várom, mindig nagyon várom!Kép
Most meg pont azon gondolkozom, amit a védőnő mondott: ha nem érzek semmit ennek a hétnek a végéig, akkor inkább beszéljek a dokimmal. És eddig még semmi!Kép Szerintetek felhívjam hétfőn? Mert már kezdek kicsit ideges lenni. Próbálom én magamat nyugtatgani, hogy nincs semmi baj, de hát nem vagyok orvos, nem is tudom megmagyarázni, hogy mi van már, miért nem érzem. Mert nem az van, hogy éreztem már és most meg nem, hanem, hogy még egyáltalán nem. És így olyan rossz! Kép
Holnapig még kap haladékot Barnuska (vagy Fannika), aztán kénytelen leszek beárulni! Vagy szerintetek mit csináljak?

Argentína! Nem hangzik rosszul! Kép Párod is menne? Vagy ez teljesen céges? Ha menne, lehet hogy megkockáztatnám, de tényleg nézz utánna, hogy nem okoz-e a babának valamit! Ha a párod nem megy, hááát... Nem is tudom! Biztos, hogy nagyon vonzó ajánlat, de annyi rosszat hallani mostanában! Biztos megőrülne szegény, amíg haza nem érnél! Ne azt vedd számításba, amit mások mondanak, hanem amit érzel, és hogy mi a fontosabb! Biztos eljutsz még oda máskor is, lehet, hogy majd hármasban a kis családdal - és az úgy ezereszer jobb lesz!!! Kép

Már én is várom a felkészítőt! Már csak azt kellene megtudni, hogy mikor is kezdődik.
Nóri! Te még tényleg nem is voltál a kórházban a Szülészeten? Ideje lenne!

Belegondoltam, hogy már csak a fele van hátra! És most kezd nehéz lenni a hasam! Kép Nektek nem? Tegnap annyira nehezen vettem a levegőt, nem tudom, hogy mi lehetett, de teljesen úgy éreztem magam, mint a farkas a Piroskában, akinek bevarrták a köveket a hasába. Mondtam is Zsoltinak, hogy cseréljünk már egy kicsit. Most "hordja" ő is pár hetet, aztán majd visszaadja kicsit később. Meg esténként egyre nehezebben fordulok egyik oldalamról a másikra az ágyban. Jó nagy sóhajtozások közepette! Mi lesz még később? Kép Kép Kép

Zsuzsi!
Mit csinálok egész nap? Most (már második hete) itthon van a férjem, mert bokaszalag szakadása van, és nem dolgozik. Úgyhogy így nem unatkozom.
Egyébként, amikor egyedül vagyok, akkor sem nagyon! Jó sokáig alszok, aztán reggeli, pakolászás, netezés. Lemegyek a boltba bevásárolni, főzök valamit, netezés. Heti kétszer (vagy egyszer) jóga, a többi napokon meg olyan 6 óra körül lemegyek kb 1 órát sétálni itt a környéken. Csak most már olyan hideg van, hogy tegnap meg ma nem is tudtam rávenni magam. Aztán közben még tévézek, kb heti kétszer eljön a barátnőm és dumálunk. Hát azért nem túl változatos, de most elvagyok. Ahhoz képest, hogy itthon vagyok, alig vagyok ágyban. Sőt! Éjfél előtt nem is igen szoktam lefeküdni, inkább még később.

Nóri! Neked is megcsinálják a cukrot még Karácsony előtt? Én már tök félek tőle, hogy a sok süteményezés után nekem mennyi lesz, be ne fektessenek a kórházba! Kép Lehet, hogy én már csak jövőre megyek?

Puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok Csajok,

Julcsi, már én is nagyokat sóhajtozok amikor fordulok az ágyban, Zsolti ki is nevet mindig, meg utánoz. Meg cipőkötésnél is. Kép Mondtam is neki, hogy a vége felé majd neki kell bekötnie a cipőmet...Bárcsak már ott tartanánk.
Én már annyira türelmetlen vagyok, bár ez lehet, hogy a fekvés miatt van.

Nekem is húzódik a hasam, meg néha szúr is meg fáj is, de nem nagyon hanem csak kicsit és rövid ideig. Meg nektek nem fáj a köldökötök? Mert nekem az is szokott. De inkább az is csak úgy húzódik. Azt az elméletet találtam ki, hogy olyankor nő a hasam. Egyébként szerencsére egyre nagyobb, úgyhogy ennek örülök.

Julcsi,hívd fel az orvosod a babamozgás miatt. Lehet, hogy telefonon keresztül is meg tud nyugtatni.

Zsoltinak mondtam a szülésfelkészítőt, kérdeztem hogy tudja-e hogy hányan megyünk, azt mondja 8-an? mondom igen. Úgyhogy kitalálta, hogy neki is jönnie kell. Kép Kép(Mert rólatok mindig mesélek neki)

Julcsi, én szerintem most szerdán megkapom a beutalót a vérvételre és akkor megyek el amikor jól esik (mondjuk akkor sose mennék el Kép ), szóval amikor akarok. Szerintem elmegyek még Karácsony előtt. Én is félek a terheléses eredménytől, bár nekem a 14. héten már volt egy, az jó lett, de akkor még nem kívántam az édességet. Kép

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Sziasztok Lányok!

Rio!
Köszike az infót a felkészítőről.Kép
Akkor jó közel fogunk egymáshoz lakni.Kép Mi Dunakeszi szélén fogunk lakni, ha igaz, a temető mellett.
Jaja, szép nagy lesz. Lehet a sok Elevit-től?Kép Ti szeditek még?
Drukk Neked a szüléshez! Gondolok majd rátok! Azért, ha van valami, akkor jelezd valahogy.Kép Mondjuk apa dobhat nekem egy mélt (profilomban), én meg majd jól beteszem ide a nagy hírt! ;)

Lolita!
Igen, elég sokan vagyunk, nem győzök én is olvasni.Kép De nagyon jó a csapat! Pedig még félidő után jelentkeztél is.Kép
Pénteken megint talizunk.Kép Már volt egy talink, itt vannak a képek: http://www.nancsika.adatpark.hu/rolam/baby/babanet_tali
Igen, ebben igazad van, h jobb olyan infókat tudni, ami ránk is vonatkoznak.
Dunakeszi szerintem tecceni fog.Kép Párom fél óra alatt a melóhelyén lesz.Kép Meg olyan kis nyugisnak néz ki. Ti mikor tervezitek, h oda költöztök? Na igen, az vicces lesz, berohanni a Jánosba.Kép De abban reménykedek, h este jön ránk, és akkor a forgalom sem olyan, így még oda is érünk majd.Kép Nem a Jánost választottam, hanem az orvosom. Ajánlották nekem Õt, eddig bevált. Mivel Õ a Jánosban van, így lett ez a korház.
Igen, tudom, h majdnem egyidősek.Kép

Mezsu!
Grat a cukrodhoz, nagyon jó! Én holnap reggel megyek.Kép Remélem nekem is hasonló jó lesz.Kép (Apukám cukorbeteg, eddig nálam semmi jele, de így babásan, kicsit tartok tőle.Kép)
Köszike a babakelengyés oldalt, nézegettem már én is. Van ott nagyon sok hasznos ötlet.Kép

A januári szülésfelkészítő engem is érdekelne.Kép Csatlakoznék hozzátok.Kép

Kajálás: Én az édességet nem kívánom, viszont a pizzát, péksütiket annál jobban.Kép Tegnap épp pizzát sütöttem, meg zsömlét. Este 11-kor még zsömit ettünk, meg kakaót ittunk apával. Most meg is van a hatása. .Kép De annyira fincsiiiiiiiii volt.Kép

Pusza!

Nancsika & Alex 26+0</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika
 
 


Sziasztok Kismamik!

Nóri, Jucsi, asszem hétvégén átgondoltam ezt a repülősdit, most nem megyek. Amúgy is a párom nélkül mennék a kollégákkal, meg ő ellenzi is de rendesen, úgyhogy el is döntöttem, maradok.

Julcsi, még birom főleg, hogy kaptam 1 szabadnapot, ezért szerdánként otthon vagyok pihenni, egyébkként marketing ig.-ként dolgozom, úgyhogy minding nagy a pörgés, de imádom csinálniKép
Februárig dolgozom, ez már be is lett jelentve, remélem addig kibirom, mert a helyettesemnek is át kell adni az egész kócerját!
Múlt héten csak méhszájam volt, most nem volt uh. Viszont szombaton megyek 4D-re, már baromira várom, remélem minden rendben lesz!!!

Julcsi, szerintem mindenképpen beszéljél a dokival, hogy még nem érzed, hogy mozog! Egyébként, amikor UH-n voltál akkor mozgott?? Mert ez lehet, hogy alkat kérdése is, aki vékonyabb, lehet, hogy előbb és erősebben érzi a mozgásokat, bár nem tudom te hány kg vagy? Én már egyre erősebben érzem 4 napja még csak este produkálta magát, de mostanában már reggelente és néha du is. Esténként, mindig akkor mocorog, amikor lefekszem aludni, ha kinyújtom a lában, azonnal kapok egyek a hasamba, egészen addig rugdos, amíg el nem helyezkedem egy neki megfelelő pozícióba, tegnap kb. 20 fordultam meg magam körül, mire végre megtaláltuk a babunak is megfelelő pózt! Általában a köldököm környékén és bocsi "puncimba" rúg bele.

Egyébként nekem is kezd mostmár gyorsabbban nőni a hasam, és eléggé feszül is, nektek is? Meg kezd az a csík megjelenni a cicim és a ködököm között. Nektek is van ilyen csík? Nem tudom pontosan mi ez, de ott van.

Nóri, te most szerdán mész cukor vérvételre a JÁnosba? Vagy félre értettem? Csak a beutalót kapod meg? No ezzel én megszívtam, mert nekem sincs időhöz kötve a vérvétel, viszont beutalót csak MÁSNAPRA tudnak adni, tehát akkor te csütörtökön visszamész??? Én valószínű a két ünnep között fogok elmenni, esetleg mehetnénk együttKép Julcsi te nem jösz???

Vigyázzatok magatokra, állati hideg van! Julcsi te pedig ne izgulj a babával biztos rendben lesz mindenKépKép, különben már kiderült volna.

puszi, judy

KépKép
judy1
 
 


<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Hahó Lányok!

Ne felejtsétek majd megnézni:
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=3193543&i_where=1&i_where_tv=1

Pusza!

Nancsika & Alex 26+0</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika
 
 


Sziasztok,

Örülök Judy, hogy nem mész Argentínába. Fő a biztonság. Kép

Sajna én az Sztk-ba megyek vérvételre, nem a Jánosba, mert nekem a védőnőm csak az sztk-ba tud beutalót adni. Az orvos meg nem ad sehova, csak beírja a terheskönyvbe, hogy milyen vizsgálatokat kér. Így most nem tudunk együtt menni, de majd januárban a szülésfelkészítőn találkozunk Kép.

Nancsika, örömmel várunk Téged is. Kép Megnéztem a képeket, amiket feltettél. Jó buli lehetett az étteremben ennyi "hasas" nő. Biztos jól mutattatok Kép Kép.

Julcsi, azon gondolkoztam ma, hogy a múltkor vmi olyasmit írtál, hogy lehet, hogy később lesz a szülés időpontod, mint ahogy korábban mondta az orvos? Nem lehet, hogy fiatalabb a terhességed 1-2 héttel és azért nem érzed még annyira a babát? Ez persze csak az én elmélkedésem... Egyébként felhívtad ma? Hívd fel nyugodtan, biztos rendes lesz.

Zsuzsi milyen napod volt ma? Tornázni voltál?

Pusz, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Julcsi mi van veled??? HOl vagy? Beszéltél a dokival?

TEssék írni nekünk, mert aggódunkKép

Judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok Lányok,

Jó híreim vannak Kép, megdícsért tegnap az orvos, hogy szépen végig feküdtem a két hetet. Egy picit visszahúzódott a méhszáj, de persze nem teljesen, mert azt már nem is fog. De nem kell már egész nap feküdnöm, csak napi 2-3 órát napközben, és persze fokozottan kímélő életmód!!!
Nagy kő esett le a szívemről, mert ráadásul tegnap reggel a védőnő is jól felidegesített azzal, hogy nem jó vizeletem, és vmi gyulladás van bennem. Erre az orvos azt mondta, hogy ez olyan kicsi eltérés ami abból adódhat, hogy nem volt teljesen tiszta az üveg, vagy nem jól csináltam a középsugarast. Ami igaz is, mert nekem még mindig nem sikerül úgy ahogy mondja. Úgyhogy meg kell ismételni, de nincs okom ijedtségre.

Egyébként a védőnőm nem normális, képzeljétek, mondja, hogy nézzünk szívhangot. Mondom, hogy jó, mászok fel az ágyra, és közben halkan mondja, hogy "hát remélem, hogy lesz".Azt hittem agyonütöm (bocs), és erre először csak sistergés volt,majdnem megállt a szívem közben, de aztán meghallottuk Kép. Nagyon édes volt. Kép

Amúgy az orvos képzeljétek azt mondta, hogy ne nagyon simogassam a hasam, mert az is méhösszehúzódást, görcsöket eredményez. Hát ezen teljesen meglepődtem, pedig úgy szeretem simogatni Kép.

Úgyhogy ennyi volt, ultrahang nem volt, majd csak a 28-30. héten. Kép
Ja, és a munkát is abbahagyom, lassan hívom is a főnökömet...

Na, ezek vannak, remélem mindannyian jól vagytok, mert nagy a csönd itt mostanában. Julcsi, Zsuzsi mi van veletek?

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!
Nóri, örülök, hogy jól vagy. Az a 2-3 óra pihi meg még külön jól is esik mindenkinek! Kép Kép Kép Hallod, nem semmi a védőnő!!!! Hogy mondhat ilyet!?!?!? Még ha csak "viccelni" próbált is! Nem értem én ezt az egész védőnő históriát!!!! Pont megnyugtatni kellene minket!
Uh-ra nekem is csak a 27. héten kell mennem. Remélem, kibírom addig. Végülis 4 hét! Kép Mostmár egyáltalán nem fogsz akkor dolgozni, ugye?

Nem voltam a héten tornázni, mert összeszedtem egy kis gombácskát (bocsi) Kép. Éreztem csütörtökön, hogy valami nincs rendben. Aztán hétfőn felhívtam a dokit, ő meg egyből berendelt szerencsére. Mondta, hogy milyen jó, mert az elejkén elkaptuk. Az a baj, hogy nekem nincs természetes flórám, mert egy ügyes doki nagyszerűen kiírtotta, így nagyon fogékony vagyok mindenre. Pedig tényleg nagyon odafigyelek mindenre.
Úgyhogy most tornázni sem járok én sem. Talán a jövő héten. Azt mondta a doki, hogy 4-5 nap.
Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Szia Zsuzsi,ne aggódj, szerintem ilyenkor fogékonyabbak vagyunk a fertőzésekre mint általában, és ha idejében "elkaptátok", akkor semmi gond nem lesz. Én is egyfolytában félek a fertőzésektől, Zsolti mondta is már, hogy szerinte én annak örülnék a legjobban, ha Domestossal mosna fogat. Kép

Beszéltem a főnökömmel, mondtam neki, hogy nem dolgozok már. Számított rá, úgyhogy nem volt baj. Meg ez nem is igaz, hogy nem dolgozok, mert az én munkám olyan amit itthon is tudok csinálni, úgyhogy január-februárban itthonról még besegítek.

Most, hogy voltál az orvosnál nem kérdeztél rá a méhszájra? Szerintem ne félj megkérdezni, engem az orvos akaratosnak és nagyszájúnak tart, pedig egyáltalán nem vagyok olyan, remélem ez látszott rajtam a néhány találkozásunkkor Kép. Szóval azért tart ilyennek, mert mindig mindent tudni akarok, mindenre rákérdezek. Tegnap mondta is hogy látszik rajtam hogy tisztában akarok lenni a dolgokkal amik bennem zajlanak. De hát ki nem?

Ja, egyébként a C2000 méhszáj ami nekem először volt, az is jó. Nem mindenkinek C3000-es. A lényeg, hogy az utolsó három szám nulla legyen. Hát erről én már lemaradtam...Kép

Az uh-val is mindig bepróbálkozom, hogy nem lesz-e, de lapattint azzal, hogy nem.
Szóval a lényeg, hogy kérdezz rá a méhszájra,nyugodtan.

Na azt hiszem elég értelmetlen voltam most, de remélem annyira azért nem.

Puszi, Nóri

Ui: JA Csajok, rákérdeztem a háton alvásra, és 30. hétig lehet háton feküdni. Kép Ez nekem jó hír, mert már majd leszakad a lábam éjszaka.

Kép
nóri8
 
 


Nóri, rákérdeztem, most hogy voltam hétfőn a dokinál. Azt mondta, hogy a méhszájam nem nyílhat ki, mert ha kinyílna, akkor véreznék. Hát, ez ugye nem így van, de nem akartam én kioktatni. Majd januárban megint rákérdezek. remélem, addig nem lesz semmi baj....
Milyen jó, hogy ilyen rendes főnököd van! Kép
Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


Zsuzsi, ez érdekes amit az orvosod mondott.Szerintem, ha jóban vagytok és hagy időt a beszélgetésre, akkor januárban említsd meg az én esetemet, aminek semmi előjele nem volt, illetve csak néhány görcs, de nem nagyok. Persze én továbbra is fenntartom, hogy nekem olyan nagyon nem nyílhatott ki, inkább csak ijesztgetés volt, de valami azért mégis lehetett.

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Hello lányok!

A többiek hova tűntek?? Tényleg!

Nóri, szuper, hogy kibirtad a fekvést,látod javult is a helyzet, örülök nekiKépKép

A védőnőd elmebeteg. Így röviden.

Ez a has simogatás szerintem hülyeség. Én is egy csomót simogatom, reflex szerűen odanyúlok, nehogymár ettől legyen valami baja a méhszájnak??? Nekem ilyet nem mondott a dokim. Sőt én kifejezettem megnyugtatónak érzem a babára és saját testemre nézve is,ha simogatom.

Pihenjetek sokat, tök jó nektek, hogy már nem dolgoztok, nekem már csak január és február van hátra, aztán én is otthon maradok utánaKépKép

puszi, Judy

KépKép
judy1
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?