Új privát üzeneted érkezett!

Szia Gumicukor!
Hát tényleg gyors volt a bemutatkozás, ugyanakkor vicces is. Legalább van arcunk a nickekhez.
Doki hogy áll a 3Ds UH-hoz? Mondta, hogy menjetek vagy õ megcsinálja?
Mi - köszi a kérdést - jól vagyunk. Szombaton majdnem elkéstünk a forgalom miatt és felment a vérnyomásom és a pulzusom. Kértem, hogy ne írjuk be a könyvembe mert a védönönek majd magyarázkodnom kell, de végül beírta.
Az UH-ra meg pont elöttünk belógott egy másik orvos a kismamájával és ezért nem maradt ránk túl sok idö de nem nagy baj mert csak mozizás volt és nem egy lényeges vizsgálat. Legalább beszélgettünk kicsit és nem leszünk nagyon idegenek a szüléskor.
A nemét mi nem tudjuk mert nem akarjuk tudni. A doki tudja de magában tartja.
Ti tudjátok? Mi lesz a neve? Ha írtad, bocs de nem emlékszem. Egyébként iszonyúan romlik a memóriám. Remélem majd visszaáll minden a szülés után. Kép
A két vérvétel között a vércukor vizsgálatnál mennyi idõnek kell eltelnie? Én jövõ pénteken megyek. A következö randiról csak utána beszélünk.
Te még dolgozol? Meddig? Én május végéig tervezem. Majd meglátjuk...
Most "repülök" tornázni. Vigyázz magatokra!
Szia, Halacska
Halacska

Szia Halacska!

Remélem jól esett a torna!

A 3D uh-ról annyit mondott, hogy majd beszél a kolléganõjével, aki csinálja és akkor majd egyeztetünk idõpontot. Lehetne csak úgy bejelentkezni is, de jobban szeretnénk, hogy a doki is tudjon róla, nem pedig egyszer csak odaállítani egy lelettel, hogy tessék ez a 3D uh eredménye, amit mellesleg itt csináltattunk a kórházban.
A miénk kisfiú lesz, eddig már elég sokszor megmutatta a kis kukkerját Kép, a neve pedig Dani lesz. A doki is mondta szombaton, hogy erõteljesen fiúnevekben gondolkodjunk. Az t tudod, hogy neki 1 hónappal ezelõtt született meg a kislánya?

A memeóriám nekem sem valami szuper mostanában, talán mert mindig a pocakom körül kalandozik.

A vércukorvizsgálatnál elõször levették éhgyomorra a vért, aztán kint szépen megeszegettem az 1 zsemlét és 2dl tejet, ezt úgy vittemmagammal, meg nagyon jól is esett, mert már majdnem éhen haltam. Aztán a megevés után 1 órát kell rászámolni és utána megint vesznek vért. Ennyi az egész, nem vészes. Ha elõtte nem volt cukorproblémád, akkor zsemle tej, ha esetleg igen akkor cukros víz. Mondta a doki, hogy nem a drazstikusabbra küld, mert eddig mindeneredményem szuper volt. Vittem egy könyvet olvasgatni, meg a volt osztálytársnõm a fogászaton dolgozik és addig lementem hozzá beszélgetni, így 1/2 9-re mentem és 1/2 11 -kor már végeztem is.

Én június közepéig szeretnék dolgozni, ha minden jól megy, így szülés elõtt lenne 2 hét pihi otthon. Az elõkészületek most már folyamatosan zajlanak, lassan meglesz minden, ami kell.

Hogy bírtátok ki, hogy nem kérdeztétek meg a nemét? Én mondjuk kezdettõl fogva mindig kisfiúnak éreztem, mikor még látni sem lehetett, és az is lett. Te érzel valami hasonlót?

Miko rmentek szülésfelkészítõre? Nekem azt mondta a doki, hogy a szülés elõtti hetekben minden ilyen dolgot megbeszélünk, csak már olyan kíváncsi vagyok!!!

Na én most elbúcsúzom, mert vár még a munka!

Üdv:
gumicukor

UI:
Amit kifelejtettem: mikor a kezelõben vizsgált a doki, akkor kérdezte, hogy ismerjük egymást veled, mire énmondtam, hogy most ismerkedtünk meg személyesen,eddig egy fórumon beszélgettünk. Erre nagy rötyögés, aztán meg kérdezte, hogy róla mit írnak és majd lehet õ is elolvassa ezt a fórumot. Szóval nagyon kíváncsi volt!! De megnyugtattam, hogy eddig szinte csak jókat írtak róla, viszont sokan panaszkodnak, hogy miért csak róla meg a Vida doktorról írnak, a többiekrõl meg alig. ezen jót nevetett ismét. Hát csak ennyi!

Vigyázzatok magatokra!

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Gumicukor!
Az Ui. vicces. kis kíváncsi. Biztos látta, hogy beszéltünk.
Az én leleteim is jók, így nekem is a zsemle+tej variációt írta fel. Ez szeritnem nagyon mamabarát megoldás. A cukros víz rémesen hangzik. Bár biztos kibírható. Kép
Gratulálok Danihoz így látatlanban is! A férjem nagyon kislányt szeretne és lehet, hogy már belém is beszélte de én is inkább annak érzem Halacskát. De biztos, hogy kékben fogom járatni szegényt mert nekem a rózsaszín és piros cuccok nem igen jönnek be.
Hát akkor te tovább dolgozol majd. Ha nincs semmi gondod akkor miért is ne? Én már szeretnék magammal is foglalkozni kicsit mert 8. éve reggelente eljövök otthonról fél 8-kor és este 7-re érek haza. Szülés után meg lefoglal a bébi. De remélem édes kínok lesznek azok!
Szülésfelkészítõre mi is majd úgy megyünk mint ti azaz a végén. Nekem még lesz egy szemészeti vizsgálatom mert gyenge a szemem és ezen áll vagy bukik, hogy császáros leszek-e. Ezért is gondoltam, hogy lehet, hogy együtt szülünk. De ezt már talán írtam.
Igen, tudjuk, hogy lánya született és szombaton nagyon nagy szeretettel beszélt róla.
Lányok!
Bocs a többiektõl ha nagyon offok lennénk nektek. Én még szívesen olvasnék negatív tapasztalatokról, bonyolultabb esetekrõl ahol az orvosoknak helyt kellett állniuk, ahogy Jutka is írta. Mármint nem annak örülök, hogy ilyen történt esetleg, hanem, hogy tanulhassak belõle. Köszi elõre is. Mindenkinek egészséges babavárást, az anyukáknak boldog perceket a babákkal és a papákkal. Kép
Halacska
Halacska

Sziasztok!

En januar 16-an szultem a Kutvolgyi korhazban.
Olvassa valaki ezt a topikot, aki szinten akkor szult?
Az elso BCG oltassal kapcsolatban szeretnek eszmet cserelni, amit a gyerkocok meg ott a korhazban kaptak a 3. napon.
Nem akarok itt feleslegesen senkit ezzel a tortenettel farasztani, csak ha van olyan akinek a babaja szinten akorul szuletett a korhazban.
Elore is koszi

Andi
curly

Szia Andi!

Édes a babád! Megnéztem a profilodban. Szerintem nem fárasztasz senkit ha leírod, hogy esetleg mire kell figyelni, ha egyáltalán kivédhetõ a probléma. Tehát csak bátran. Jó egészséget Nektek!
Halacska
Halacska

Kedves Rákóczi Ágnes!

Szerdai személyes beszélgetésünk során ígéretet tettem, hogy egy bizonyos gátvédõ krém összetételét leírom Neked.
A neve: FREI ÖL, német gyártmány, A+E vitamint tartalmaz, de sajnos a hátán nem volt rajta az összetétel, talán a dobozán vagy dobozában volt.
Kérlek, ha idõd engedi, írd meg annak az oldalnak a címét, ahol a gátvédelemrõl lehet olvasni, vagy az általad javasolt krémek neveit.
Nagyon örülök, hogy személyesen is megismerhettelek és köszönöm, hogy idõt szakítottál rám , miközben láthatóan nagyon sok munkád volt!

Üdvözlettel:
Szabó Kinga
kingaszabo

Ajánlanék egy linket, ahol a gátvédelemmel kapcsolatos szerek találhatók meg, bár otthonszülés a téma, de szerintem a gátvédelem itt is kp-i szerepet játzsik:

www. nandu.hu

bocsi, aki esetleg már ismerné

Üdv:
Gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Gumicukor!

Köszönöm az oldal nevét, meg fogom kukkantani!

Üdv: Szabó Kinga
kingaszabo

Halacska!

Nagyon aranyos vagy! Koszi a jokivansagokat.

Ami velunk tortent az sajnos nem kivedheto (legalabbis a szulok oldalarol). Aznap amikor a fiamat oltottak, valami problema volt a BCG oltoanyaggal (vagy a fecskendokkel, nem derult ki pontosan) es ezert 2 hetig kezeltek antibiotikummal az akkor meg csak nehany napos fiamat egy fertozes miatt.
Arra lettem volna kivancsi, hogy van-e itt valaki, akinek a babajat szinten akkor oltottak es hasonloan szerencsetlenul jart.
Eleg sok baba szuletett akkoriban a korhazban, ugy emlekszem, hogy tele volt a csecsemos szoba.

Udv mindenkinek

Andi
curly

Halacska!

Neked nincs profilod? Ha rakattintok a nevedre, akkor azt kapom valaszkent, hogy az e-mail cim es a profil nem elerheto.
En csinalok valamit rosszul?

Andi (es George)
curly

Andi (Curly)

Sajnálom. Remélem, hogy mostmár minden ok. Nem Te csinálod rosszul, hanem nincs profilom. Ha még akarsz írni a következõ címre írhatsz: www.samci@freemail.hu Szia!
Halacska
Halacska

Kedves Rákóczi Ágnes!

Egyik ismerõsöm tegnap volt a MÁV-kórházban baba-mama találkozón, errõl jutott eszembe: "nálunk" nincs ilyen? Szívesen mennék...

Timi
efamily

Sziasztok!

Nagyon szívesen mennénk mi is.

Eszter
Eszter

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki rendben van, jól érzi magát sajnos nekem nem így jött össze!

Kedves Ágnes!
Most feküdtem bent Önöknél 10 napot, mert 3 cm-es méhlepény leválásom volt, most már egy hete itthon vagyok, sõt mától már dolgozom, de borzalmas feszültség van bennem.
Azt szeretném kérdezni, hogy így még nekem van esélyem, hogy a továbbiakban problémamentes legyek, vagy ettõl kezdve nekem ez bármikor újra elõjöhet?
22 hetes vagyok, tehát még majdnem a fele hátravan.
Elõre is köszönöm a válaszát.

Sisu
sisu

Kedves Christa!

Szerintem mi találkoztunk, mert mi is ott voltunk azon az elõadáson. Egyedül tartotta a Király Katalin és mi ültünk a legközelebb hozzá. Én június 03-ra vagyok kiírva és a Dr. Vida Gábornál fogunk szülni.
Nagyon jó ez a társalgó. Eddig csak olvasgattam, de most már gondoltam beszállok én is.
Ha van valaki, aki június elejére vagy május végére van kiírva vagy a Dr. Vidánál fog szülni. Írjatok.

Helló!
Jó írkálgatást!!!

Dina
dina

Sziasztok Kismamák!
Julius elején fogok szülni a Sándor dokinál.
Tudna nekem valaki segiteni abban ,hogy van e elökészitö tanfolyam vagy ilyesmi, és össejtet tudnak e levenni mert mindig elfelejtem megkérdezni.
Elöre is köszi
manocska
manocska

Szia Vali!
Azért szoktam rád gondolni, mert tavaly tavasszal már itt voltunk a topicban mindketten. Te is Vida dr-nél szültél nem? Van egy barátnõm akit az interneten ismertem meg és vele is ez közös bennünk. Azóta tudjuk, hogy nem csak ez, de az érdeklõdési körünk is összeköt.
Írok hamarosan e-mailt is ok? Ha nem baj...

Lányok, a szülõágyon kérjétek, hogy megszoptathassátok a kicsiteket. Nekem az orvosom kezdeményezte, de a csecsemõs nõvér elszaladt a lányommal... Igaz nov. vége volt és szerinte fázott a baba, inkubátorba tette. Kicsit sajnálom, hogy így alakult.

Mindenkinek minden jót!
Niki
Niki

Manocska!
Tavaly voltak elõkészítõ tanfolyamok, gondolom idén is. Az osztályon a pulton vannak tájékoztatók és telefonon kell bejelentkezni. Ingyenes és hasznos, fõleg ha elõször szülsz vagy itt szülsz elõször.

Niki
N.

Szia Dina!

Holnap találkozunk?

Üdv,

Christa
christa

Kedves Karol és Niki!
Nagyon köszönjük az 1%-t, sok kicsi sokra megy! Az alapítványt támogató befizetésekbõl az elmúlt két évben sok mondent sikerült fejleszteni - szépíteni. A teljesség igénye nélkül: a folyósokon látható asztalok, székek, terítõk, vázák, képek, a gyermekágyas osztály vidám függönyei, a "B" szárnyi kezelõhelység bútorzata, a "C" szárnyi betegfürdõszoba, babamérleg, fürdetõszekrény, gurulós babakocsik, vérnyomásmérõk,a "simogatáshoz" szükséges átöltözõhelység bútorzata és ehhez kapcsolódóan a csecsemõsnõvérek tartózkodója, és persze az un. "fizetõs" szobák teljes berendezése! Ezek nem jöhettek volna létre a támogatóink nélkül! Köszönjük szépen! Sok tervünk van még!
Gumicukor! 3D bejelenkezés: 3551122/469 mellék.
Manócska! Az õssejt levételéhez szükséges egységcsomagot a szüléshez be kell hozni. Ezt a szerzõdés megkötése után a cég (Sejtbank Kft) bocsájtja a szülõk rendelkezésére. A mi dolgunk annyi, hogy közvetlenül a szülés után, a köldökzsinór átvágása után levegyük a vért és a cég el is szállítja a kórházból.
Kedves Sisu! Nem tudom a leírásodból megítélni, hogy egy korai részleges lepényleválásról vagy esetleg mélyen tapadó (a méhszáj területén vagy annak közelében)lepényrõl van szó. De bármelyik is volt elõfordulhat késõbb is probléma, ezért kímélni kell Magadat és a legkisebb tünet esetén is jelentkezni kell a kezelõorvosodnál. Lehet, hogy lesz még a szülésig ilyen pár napos kényszerpihenõ nálunk, de azért ne izgulj nagyon, már sokan hordtak ki terhességet ilyen problémával és egészséges babájuk született!
Timi! Ez a baba-mama találkozó jól hangzik, de nem tudom hogyan szerveznénk meg!? Ide a netre szerintem 15-20 kismama látogat rendszeresen és megfigyelésem szerint azok akik már megszültek a hír bejelentése után (nyilván kevés az idejük a baba mellett) már ritkán nézelõdnek erre.
Ha van ezzel kapcsolatban jó ötlet (pl.:hol, mert a kórházunk alkalmatlan ilyen "nagyszabású" találkozóra, hogyan értesítsük a mamákat) szívesen látom.
Kinga! Leírom a gátmasszázs olaj receptjét és használatát. Én is az interneten olvastam:
Szülés elõtt hat héttel lehet kezdeni a használatát. Összetevõi: búzacsíraolaj és orbáncfûolaj.
Búzacsíraolaj: magas E-vitamin tartalma miatt táplálja és lazítja a bõrt. Növeli a szövetek rugalmasságát. Támogatja az izom és mirigymûködést.
Orbáncfûolaj: antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Idegerõsítõ, érzékeny idegvégzõdések kezelésénél is hasznos. Önmagában is alkalmas gátmasszázsra.
1-1 arányban kell összekeverni, alaklmanként kb. egy evõkanálnyi szükséges.
Ehhez a keverékhez adható még muskotályzsálya (antiszeptikus, lazító, fájdalomcsillapító, vérnyomáscsökkentõ) és rózsaolaj (antiszeptikus, görcsoldó). Ezekbõl lehet egy-egy cseppet az elõbb leírt keverékhez adni.
A masszázs kivitelezése: kényelmes helyzetben, tiszta kézzel! az olajat kezünkben megmelegítve be kell kenni a gátat. (A masszázs végén gondosan letörölni!), mindkét kéz egy-egy újjával óvatosan a hüvelybe nyúlva (nem mélyen, csak a "kijáratnál") az izmokat a végbél irányába kifelé-lefelé kell húzni úgy, ahogyan majd a baba feje is feszíteni fogja. a húzász kb. fél percig kell megtartani majd elngedni. Enyhe égetõ érzés lehetséges. Ezek után U-alakban (képzelelbeli órán 3 és 9 óra között) oda-vissza maszírozni a hüvelybemenetet.
Én ezen kívûl melegen ajánlom az intim torna elsajátítását is! Szórólapok a pulton! Jó munkát!
Üdvözlettel: Ágnes
Rákóczi

Sziasztok!

Jelentem én olvasom a fórumot, pedig már 10 hetes a kislányom. Azért érdekelnek az infók, mert az egyik barátnõm is nemsokára itt fog szülni.
Kedves Ágnes!
Akik aláírták, hogy kiadhatják a címüket (a baba csomagban) azokat sem lehet értesíeni a taliról?
Elképzelhetõ a szülés közbeni agyhártyagyulladás fertõzés a babánál?

sziasztok
Eszter
Eszter

Szia JéJé!

Igen, én voltam a szemklinikán- csak ritkán jut idõm a babanetre, ezért a késés. Nálunk egyelõre minden rendben lévõnek látszik, majd 8 hónposan kell visszamennünk.
Remélem nálatok is minden rendben,
Mindenkinek jó babázást kívánok,
SZiasztok,
Enci
Enci

Sziasztok!
Még én is rendszeresen olvasom az oldalt,pedig az én kisfiam már 2 éves lesz jövõ hónapban!
Málna!hogy vagytok?
Ancsi
Ancsi71

Ágnes! Írtam E-mailt egy korábban itt megadott címedre.
Nem baj, ha még nincs idõd válaszolni, csak annyit írj (akár ide), hogy megkaptad-e.
Címem: (ha nem kaptad meg) hkelectric@freemail.hu

Köszönöm:
Edóka
Edóka

Igaz, hogy a Dr. Vidának elszállt a feje a dícsõségtõl?

Beus

Nagyon csalódnék...!
Beus

Szia Ancsi!
Köszi az érdeklõdést, jól vagyunk. Remélem nálatok is minden rendben. Már beléptem a 7. hónapba. Csütörtökön megyünk ultrahangra, lehet, hogy végre kiderül, fiú vagy lány a babuci. Sokat rugdos és mocorog, szerintem jó nagy lehet. Néha feszül a hasam, állítólag, ha nem tart sok ideig, akkor ez normális.

Amit nem tudok, és ezt a védõnõtõl kellene megkérdeznem, de nálunk az nem nagyon mûködik, szóval, hogy rendjén való-e, ha már a 7. hónap elején szivárog elõtej(?) a mellembõl és ennek következménye-e, hogy állandóan viszket a mellbimbóm? Másnál is elõfordul ilyen?

Kedves Ágnes!
Van elvi lehetõség Szalay doktornál gátmetszés nélkül szülni elsõ gyereket?

Elõre is köszi, ha válaszoltok!
Málna
Málna

Szia Málna!

Nekem mind a két terhességemnél már a hatodik hónaptól szivárgott az elõtej. Ez így teljsen rendben van, sõt a szülés után a gyerekorvos is megkérdezte, hogy mióta folyik.

Jó pocakoskodást
Eszter
Eszter

Szia Beus!

Én múlt héten voltam Vidánál, akkor ugyanaz a kedves és figyelmes orvos volt, akinek eddig is ismertem. És mivel szerintem az alaptermészete ilyen, remélhetõleg nem is változik meg! Kép

ld
ld

Kedves Ágnes!

Szerintem az informális út lenne a legcélravezetõbb: Itt a fórumon azért vagyunk néhányan, akik szívesen jönnének találkozóra, és biztos a legtöbbünk ismer olyanokat, akik szintén ott szültek, tehát minket ezen a csatornán lehetne értesíteni. Többen talán más fórumokon is megfordulunk, szóval ott is tudnánk "hirdetni az igét". Sõt, esetleg még az orvosok is tudnának szólni a saját pácienseiknek.

A helyre semmi ötletem. Ahol a szülésfelkészítõt tartjátok, mekkora helyiség?

Timi
efamily

Kedves Ágnes!

Nagyon köszönöm a megnyugtató választ, azóta úgy néz ki nincs problémám, bár most már jobban is vigyázok!

Málna!
Most amikor bent feküdtem a kórházban én is utánaérdeklõdtem a szülésznõknél, mert az a hír járta, hogy a Szalay doktor nem engedi elsõ szülésnél a gátvédelmet, de a szülésznõk és azóta a saját dokim is megnyugtatott, ha a baba mérete és az anya adottságai engedi, semmi akadálya.
Nagyon javasolják az intim tornát, ami elõsegíti a gátvédelmes szülést! A kórházban tudnak is javasolni egy doktornõt, aki tart ilyen tanfolyamot. Már nagyon kitanultam ezzel kapcsolatban mindent, mert én is így szeretnék szülni.

Sziasztok, jó gyarapodást!

Sisu
sisu

Kedves Sisu és Eszter!
Köszönöm a válaszokat!
Intimtornát már elsajátítottam Kriston Andreánál, már csak kitartóan kellene gyakorolni. Málnalevél tea ivásba is belekezdtem, szóval rajtam nem fog múlni a gátvédelem, még egy jó szülésznõt kellene találnom, aki nincs éppen szabadságon. Bár akkor sem leszek elkeseredve, ha gátmetszésre kerül a sor, csak azt szeretném, hogy legalább esély legyen a megúszására. Igaz tegnap kiderült, hogy a kisbabám már 1.5 kg, a 29. héten. Ha így folytatja a növekedést hiába minden praktika a gáttal kapcsolatban.
Az is kedrült, hogy lány. Ennek megünneplésére, vásároltam néhány györörû ruhát neki. (Magyamnak már úgy sem élevezet, mióta úgy érzem magam, mint egy méretes hegy!)

Sziasztok: Málna
Málna

Szia Beus!
Csak nem!? Remélem tudja, hogy így szeretjük... Kép Mármint nem elszállósnak, hanem amolyan emberinek.
Niki
Niki

Kedves Málna!

Szerintem ne aggódj, hogy nagy lesz a babád és nem lehet szó gátvédelemrõl. Mondjuk ez egyéni addottságoktól is függ, hogy kinek hogyan reagálnak a szövetei a megterhelésekre, de pl. a kismamatornán, ahová járok, volt egy anyuka, aki elsõ babáját 4100 grammal gátvédelemmel!!! szülte!!! Szóval nincs lehetetlen! Addig is tornáztasd az izmaidat, csak használni fog, már én is beiktattam a napi dolgaim közé a gyakorlást!
Én úgy tudom, hogy a málnalevélteát elég a 34-35- héttõl kezdve inni, de lehet tévedek.

Tényleg! tudja valaki, hogy a málnalevélteát lehet-e közvetlenül a málnabokorról leszedett levelekbõl készíeni, ugyanis apukáméknál a kert tele van hatalmas málnabokrokkal?

Üdv:
gumicukor
31+2

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Enci!

Örülök, hogy rendben vagytok.
Nálunk csak egy kis gyulladás volt, de már elmúlt. Azért volt látásvizsgálat is, mert apóca is szemüveges, de egyelõre úgy tûnik ez is rendben.

Szia, Judit
JéJé

Kedves Ágnes!

Én ugyan egy vidéki kórházban fogok szülni, de ha jól emlékszem Te írtál egyszer a császár utáni haskötõrõl, amirõl érdeklõdni szeretnék. Nekem függõleges vágásom lesz (mert már van egy ilyen).Ilyenkor is ajánlatos használni? Vegyem meg elõre és vigyem magammal a kórházba? Lehet ilyet kapni, vagy lényeges, hogy milyet használhatok?

Elõre is köszönöm, ha válaszolsz!
Ha nagyon Off lenne, jöhet mail-ben is: anyv@freemail.hu

any
any

A Szabónak tényleg be van daeurolva és szõkére festve a haja?
Márti
Névtelen

Márti!

Kétszer szültem Nála, õszes és egyenes a haja.

Eszter
Eszter

Most hétfõn hoztam haza, egy hete született kislányomat a Kútvölgyibõl, és úgy gondoltam, hogy amíg friss az élmény megosztom veletek. Konkrét neveket nem akarok írni, mert az korábban bonyodalmakat okozott, meg szerintem nem is az a fontos.
Maximálisan elégedett vagyok az osztállyal, azaz az ott dolgozókkal, szakmai felkészültségükkel és a hozzáállásukkal. Választott orvosom és szülésznõm mind emberileg mind szakmailag a maximumot nyújtották számomra, ami borzasztóan fontos volt hosszúra nyúlt vajúdásom során. Mondhatni jó csapat voltunk, jól tudtunk együtt dolgozni. Tudták mikor kell magamra hagyni -persze nem fizikailag, hanem mentálisan-, és mikor kell segíteni. Azért is nagyon hálás vagyok, hogy a férjemet sem hanyagolták el, hiszen neki sem volt könnyû megélni ezt az élményt, illetve végigszenvedni azt, hogy õ nem tehet semmit -ráadásul én nem voltam az a kézszorongató tipus-. Emellett az összes szülésznõ akivel kapcsolatba kerültem CTG vagy szülés, kórházi tartózkodás alatt segítõkész és kedves volt, a biztató mosoly sosem maradt el.
A gyermekágyas osztályon a csecsemõsök mindent megtettek azért, hogy minden anyának minnél elõbb legyen teje és minél magabiztosabban távozzunk kisbabáinkkal. Elsõ pillanattól forszírozták a szoptatást, segítettek a mellretevésben, a legkényelmesebb szoptatási pozíció megtalálásában. Nagyon jó volt, hogy nagyjából 6-23 között velünk voltak a babák, de szükség szerint bármikor le lehetett adni -hát én ezzel nem igen éltem- és, ha az anyuka akarta akkor éjszaka is kihozták, ha sírt szoptatni.
Nyilván mindenkinek más az elvárása -egyik szobatársam például elvárta volna, hogy mindent elmagyarázzanak neki kérdés nélkül-, de én teljesen elégedett voltam azzal, hogy ha kérdeztem és segítséget kértem, akkor kimerítõ választ kaptam. Úgyhogy a kezdeti bizonytalanságom hamar elmúlt. A véleményem pedig az, hogyha már valaki gyereket szül, akkor a kérdeseket fel kell tudnia tenni.
Persze sorolhatnám tovább a gyerekorvost, nõvéreket, takarítónõket, de már lassan nem lenne hiteles amit írok. És nem is kell azt hinni, hogy mindenki mindig tökéletes volt, de összességében nagyon pozitív az élmény.

Ami még esetleg sokat segítene a kismamáknak és esetleg a csecsemõsöknek is eggyel kevesebb terhük lenne, ha készítenének egy listát arról, hogy mit nem ajánlott egy szoptatós anyának enni. Persze kérésünkre a csecsemõsök ezt elmondták, de talán egy egy oldalas fénymásolható lista egyszerûbb volna mindenkinek.

Egy picit ijesztõ volt a gyakorlat, hogy hétvégén éjszakánként egy csecsemõsnõvér volt, akinek a szüléseknél is segétkeznie kellett illetve a babákat látta el. Így amikor szülés volt, a gyerekek egyedül voltak.

Ami már inkább az én személyes problémám, hogy szerintem be kéne tiltani a látogatást. A látogatók jönnek csõstül, képtelen vagy megbecsülni mikor szoptatsz, így ha éppen szoptatsz ideges vagy, hogy várnak rád, ha nem szoptatsz, akkor ideges vagy, hogy nem sír-e a baba. Ráadásul nincs idõd pihenni, csoszoghatsz ki a fájó sebeiddel, viheted ki számtalanszor a gyereket az ablakhoz..
Én megfogadtam, hogy legközelebb sértõdés ide vagy oda, csak a nagyszülõket és testvéreket engedem be -persze az apukán kívül-, de õket is csak egyszer és egyszerre. Teljesen fáradtan jöttem haza, most kezdem kicsit összeszedni magam. És ezzel nem csak én voltam így.

Ezúton is köszönök mindent az osztály dolgozóinak, és minden leendõ anyukának ajánlom a kórházat.
Valéria
Névtelen

Kedves Valéria!

A látogatások korlátozásával teljesen egyetértek Veled. Az elsõ szülésemnél, még 1999-ben anyukám boldog boldogtalant behozott. Olyan rokonokat is, akikkel évente csak egyszer szoktam találkozni.
A másodiknál már nem hagytam magam. Csak az apuci és a nagyszülõk jöttek be. Õk is csak egyszer. A többieknek azt mondtam, hogy inkább majd pár hét múlva otthon látogassanak (vagy akkor sem Kép )
Eszter

Kedves Valéria!

érdekes kérdés ez a "mit nem ehet egy szoptatós kismama"? Nekem már ilyen gondjaim nincsenek, Máté 14 hónapos, még ugyan reggel-este szopizik, de ez már nem ugyanaz. viszont a kórházban kiborultam nagyon egyszer, mikor Manó nem volt hajlandó abbahagyni a sírás, hiába tettem mellre, és akkor az egyik nõvér azt ötölte ki, hogy biztos fáj a pocija, mert vörösszõlõ-levelt ittam. És akkor elsorolta, miket ne igyak-egyek. Hát nem sok választási lehetõséget hagyott, de hittem neki, egészen másnapig, mikor Máté ismét rákezdte, és én akkor kérdeztem az épp ügyeletes csecsemõstõl, hogy most mit nem kellett volna ennem, elmesélve az elõzõ napi diagnózist, mire jól kiröhögtek: engem, meg azt a másik csecsemõst. Ez elég rosszul érintett engem, újdonsult, tanácstalan anyukát. Azóta már tudom, hogy minden a babán múlik. Van egy-két dolog (narancs, hüvelyesek, túl fûszeres), amit nem ajánlatos senkinek, a többi meg próba-szerencse.

Egyébként gratulálok a gyermekedhez: hogy hívják?

Timi
efamily

Vannak közöttek kispestiek?
efamily

efamily:
Én egyrõl tudok, magamról, de lehet, hogy többen is vagyunk.

ildikó
ld

Kedves Id!

Próbáltam e-mailt küldeni, de nem elérhetõ, ahogy az enyém sem. Tudja valaki, hogy mi ennek az oka? Az én címem egyébként eszenyi@hdsnet.hu, ide írd meg, merre laksz!
efamily

Szia efamily!

Mélt küldtem a postafiókodra, remélem, rendben el is ment, mert kissé bolondos az Outlook-om, de igyekszem helyrehozni!

ildikó
ld

Szia Niki!

Várom az e-mail-edet!!! Örülnék ha írnál. A címemet fentebb megtalálod.
Remélem jól vagytok, minden jót kívánok:
Vali
Vali

Kedves Kismamák!
A gátvédelemmel kapcsolatban írtam már régebben (valahol archívban biztos megtalálni), sok tényezõtõl függ sikere: szülések száma, baba nagysága, állapota a kitolási szakban Szívhangrosszabbodás esetén a gyors szülésbefejezés fontosabb, mint az "ép" gát,a gát izmainak rugalmassága, a szülõnõ kooperáló képessége, a bába ügyessége (nemcsak a "szabadságos bábák tudnak gátat védeni!)és az orvos véleménye. Ha az összes tényezõ "összeáll" az utolsó akkor is felûlbírál mindent. Ezért azt tanácsolom elsõsorban a szülést vezetõ (és azért felelõs!) orvossal beszéljétek meg az ilyen irányú igényeiteket!
Haskötõ: gyógyászati segédeszköz boltban kapható, ott tanácsot is tudnak adni a méretre vonatkozóan.
Babatalálkozó: sajnos az oktatótermünk túl kicsi (kb.20fõ) ezért ez alkalmatlan lenne erre. Ha valakinek van ötlete hol lehetne megrendezni egy baba-mama-bába találkozót szívesen állunk elébe!
Edóka! Küldtem levelet, de lehet, hogy nem sikerült. Hívj telefonon: 06/30/9918484.
Kedves Valéria!
Örülök, hogy a lehetõségekhez képest jól érezted Magad nálunk. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy minél többen ilyen élményekket távozzanak tõlünk és vigyék az osztályunk jó hírét. Remélem legközelebb is minket választol. Jó babázást kívánok! Üdvözlettel: Ágnes
Rákóczi

Sziasztok!
Ki fog nov. közepén szülni?13-a környékére vagyok kiírva,és a Szabó az orvosom.Egyébként minden érdekelne,mert a lányo-mat még Szegeden szültem és nem sok mindent tudok a Kútvöl-gyi szülészetérõl, helyi "specialitások" etc...
Köszi és üdv.:V.
veronik

Kedves Eszter és Valéria!

A látogatások korlátozásával kapcsolatban lenne megjegyzésem: szerintem továbbra is legyen joga minden anyukának eldönteni, hogy mikor, ki és mennyit látogassa. Én februárban szültem a Kútvölgyiben és legközelebb is itt szeretnék szülni. Szerintem a legtermészetesebb, hogy a legtöbb anyuka a szülést követõ napokban pihenésre vágyik, aki ezt nem tolerálja, annak a véleményére én nem is adnék. Nekem biztonságérzetet adott, hogy bárki gyakorlatilag bármikor meglátogathat, volt akit megkértem, hogy majd inkább késõbb látogasson. Közeli hozzátartozóm például megfázott, megkértem, hogy akkor jöjjön, ha meggyógyult. Volt, hogy szoptattam, amikor megérkeztek, hát vártak a folyosón. Mi voltunk a legfontosabbak.

Miczkó
Miczko

Szia Mindenki!

Én is új vagyok ezen a fórumon, és nagy érdeklõdéssel olvasom. Vagyok olyan szerencsés, hogy a "sztár párosítással" szülhettem, azaz Mészáros dokinál, és Várnai Gabinál. Mindkettõjükkel maximálisan jó tapasztalataim vannak, nagyon cukik voltak! Ákoska gyorsvonat módjára született tavaly november 29.-én 14 óra 15 perckor. Gabi nem volt a fogadott szülésznõm, mégis nagyon aranyos volt végig, biztatott, segített, ahogy csak tudott. A doki már 4 éve volt akkor az orvosom, és mivel nem jött könnyen a baba, megjártuk együtt a "hadak útját", de végül is sikerrel!
Halacska, és Gumicukor, remélem "kifogjátok a Várnai Gabit!" Szurkolok nektek, na és persze a többieknek is, hogy ilyen könnyen és gyorsan szülhessetek, ahogy én!
Névtelen

Szia Ákos Mama!

Köszi a drukkot, nekem elég kevés az esélyem, hogy Gabival szüljek de bízok a többiekben is. Nagyon jó lenne ha a mi babáink is rakétabébik lennének már csak a júliusi hõség miatt is.
Kellemes babázást és jó egészséget Nektek!
Halacska
Halacska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?