Új privát üzeneted érkezett!

Zseppy!
Köszi a felajánlást gyerekfelügyés címén! Kép De az idei karácsonyi ajándék valami saját készítésű dolog lesz, azt hiszem, mert se energiánk se anyagi hátterünk nem lesz most komolyat produkálni. Kép Lesz egy szép karácsonyfánk, és mindenki ajándéka Aisa lesz! Kép

Szilpa, mizujs veled, nagyon eltűntél mostanában...

Sziasztok!
Hajni

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok,

Tegnap voltam doki bácsinál. Minden ok, január végére kapok időpontot a csaszira, tehát lehet én fogok leghamarabb szülni ? Kép Kép

Tegnap láttam anri potyiét a moziban. Tyű, jó félelmetes lett. Kép Néha azért tényleg izgultam. Nem csoda a korhatár. Tök baljóslatú az egész Kép

Zseppy
Asszem akkor én sem megyek, hétfőn, egyedül nincs kedvem.

Szilpa
Mi van veled??

pussz
30+3

ui: van már netem Kép hihetetlen mennyire hozzá nőttem Kép

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka

Sziasztok

Végre túl vagyunk a nehezén, most már csak fel kell erősítenem a kicsi családom :o) Szerencsére a labor eredmények is jók egyenlőre, csak egynek nem tudom már az eredményét.

Az utóbbi napokban egyre mosolygósabb a kislányom, többet alszik és kevesebbet nyüszi. Lehet, hogy a 6 hetes kor nálunk is változást hoz Kép

Otyka, beszéld meg dokibácsival a január 29-ét. Én akkor születtem és határozottan jó nap :o)

Zseppy, köszi a felajánlást. Én sem fogok nagy bevásárlását rendezni, számunkra is Viki a legnagyobb ajándék.

Képzeljétek, ma a 4 éves keresztlányom simogatta a lányomat és közölte vele, hogy most már ő is a testvére. Azt hittem megzabálom őket :o)

Zseppy, nézted már a Mini Manót? Itt van oldalt a linkje. Ott elég jó kocsikat láttam. Úgy tudom a Lehel út elején is nagy a kínálat.

Fülbevalót én sem szeretnék egyenlőre a lányom fülébe. Én is félek attól, hogy baleset miatt leszakítja a cimpáját. Láttam már ilyen sérülést és elég csúnya. Persze lehet, hogy félős vagyok.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica,
Én is arra számítok, hogy jan.29 vagy 30 lesz az időpont...Majd legközelebb már én is rákérdezek nála, mert azért jó lenne már valami pontosabbat tudniKép

Bizony, a 6 hetes kor nagyon fontos. unokaöcsim határozottan pasis kinézetű lett tőle.

Lányok,
hugom attól akadt ki, hogy a vásárláson kívül is szeretne sétálni egy kicsit a feldíszített városban. :-D

Otyka,
Még bepótoljuk a hétfőt is...

Zseppy

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Kati!
Örülök, hogy jobban vagytok már! Kép
A fülbevalóval kapcsolatban: Aisa egyáltalán nem bántja fülét, és olyan picike a fülbevaló, hogy nem nagyon van rá esélye hogy beleakadjon a kis ujjacskája. Én nyugodt vagyok, meg aztán most már úgyis mind1 Kép
Otyka!
Én a 24-edikére szavazok, én akkor születtem! KépKép

Sziasztok!

Mi van Szilpával??????????????

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok,
segítsetek egy kis infóval: mi igaz abból a pletykából, hogy "szétrobbantották a Margit terhesgondozóját"? És ha igaz, akkor hova kell menni a 3. kerületieknek, ill. mi az, amit megcsinálnak a Margitban, és mi az, amit nem?
Előre is köszi,
szilvi
h_szilvi

myra

Sziasztok,

Odex,
Szilpa-áéknál felújítás van. Gondolom még nem fejezték be, ezen a héten biztosan keresem, ha máshol nem mobilon, hogy jövő hétfőn jön-e a felkészítőre...

Szilvi,
Sajna igaz, már csak a vérvételeket, meg a ctg-t csinálják szinte csak. Teendők:
1. Doki bácsi/ néni megállapítja a terhességet és ír papírt.
2. a körzeti védőnénit megkeresed, Õ kiállítja a terhes kiskönyvet és ír beutalót az első vérvételre
3. a többi le van írva a Myra által megadott címen (megcsinálják: AFP (16.heti), terheléses vércukor vérvétel (26.heti) és CTG)
4. 36. heti vérvételre megint a körzeti védőnéni (vagy házi orvos) ad beutalót

Még egy fontos dolog, hogy mostmár betegállományban sem tarthatnak, csak az "igazolást" adják oda, amit még dokival alá kell íratni... És aztán mehetsz a házi orvoshoz a papírért.

Lányok,
Erről jutott eszembe, hogy a Tgyás-hoz mikor és hol kell kérni papírt? És egyáltalán szerintetek van értelme pénzileg, ha januárban Tgyás-on vagyok, vagy maradjak táppénzen szülésig és legaláb nyerek egy hónapot? Úgy tudom én még, hogy a Tgyást a teljes 2005 évi fizetésem alapján fogják megállapítani, akkor meg a január már "nem számít". A Gyed meg úgy is maximálva van...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy,
A táppénz nem számít bele az "átlagba". Én úgy tudom az utolsó egybefüggő 180 biztosított napot nézik. Akkor érdemes a TGYÁS-t 1 hónappal a szülés elött indíttatnod, ha majd a GYED-ed magasabb összeg lesz mint most a táppénzed, mert akkor 1 hónappal tovább jutsz nagyobb összeghez.
myra

Zseppy
Ha gondolod adok neked egy nevet és egy tel. számot a bérszámfejtésen. Nekem ott csináltak meg mindent, oda kellett bemenni a papírokért, nem kellett szaladgálni. Ott el is mondják, hogy mit és hogyan érdemes csinálnod. Én szülés előtt végig táppénzen voltam, csak utána voltam TGyÁS-on, annyival tovább tartott.
eclipse@reply.hu
hmmc

Köszi, lányok!!!!!
Már csak az az indiszkrét kérdésem van, hogy akkor mit NEM csinálnak? Az első és a negyedik vérvételt...? Még egyszer köszi! Kép
És a "terhes szakambulancia" ugyanott van?
h_szilvi

Nekem azt mondta a bérszámfejtő, h ugyanannyi a tgyas mint a táppénz. S inkbb januarban intezzem el, mert ha megvan a baba, akkor már kell a gyereknek minden papírja, így viszont a körzeti adja a nagyalakú táppénzes papírt.

S a táápénz ha egy évig voltál egyhuzaban munkaviszonyban akkor a brutto bér 60%-a, ha min. két évig a brutto bér 70%-a.

Kép
otyka

<font color="ff6000">Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy így aggódtok értem. Még mindig szét van szedve a gépem a felújítás is a közepénél tart, így megint csak egy picit tudok beugrani egy másik gépről. Viszont itt nincs elmentve a táblázat az elérhetőségekkel.</font>

Otyka!
<font color="ff6000">Én tuti, hogy megyek ma előkészítőre. A párom nem biztos, hogy jön. Attól függ, hogy be tudja-e fejezni addig a munkáját. Majd ott kiderül. Ha ott lesz, akkor igen, ha nem, akkor nem. De jöhetsz te is nyugodtan. A következő első hétfő jan 2. lesz, és nem tudom, hogy akkor lesz-e egyáltalán előadás??? Így én ezt tuti nem hagyhatom ki. Ha elküldenéd nekem a mobilszámodat a mail-emre, azt megköszönném (ugyebár a saját gépemen van a táblázat elmentve). roxyka@axelero.hu
Én a 28-ra szavazok. Én pont jan 28.-ra vagyok kiírva.

Igaz, hogy a védőnő azt mondta, hogy igencsak áll a zászló, hogy 1-2 héttel hamarabb kibújik a cukor miatt. Bár Odex is végig húzta.... Nem tom. Inkább hamarabb kész akarok lenni mindennel, hogy nyugodt legyek.

Képzeljétek, a védőnéni nagyon megdícsért, mert egy dekát sem híztam 1 hónap alatt. Kép Babó viszont fejlődik és nő rendesen Kép. Tehát én azt vonom le ebből, hogy én meg fogytam. Ennek nagyon örülök. Kép

Egyébként velünk minden rendben.
Csak ez a lakásfelújítás már nagyon unalmas! Nem látom a végét, az idő meg repül. Néha az az érzésem, hogy nem leszünk kész időben. Ha kész a lakás, berendezni és kidekorálni a szobám, elpakolni a babacuccokat, kisruhákat átmosni, vasalni (van vagy 2 nagy kukazsákkal!!). Ha bármi apróságot csinálok, olyan hamar elfáradok, hogy na. Nagyobb dolgokat nem csinálok. Nem is engednék anyuék. Csak így meg olyan haszontalannak érzem magam néha. Mégiscsak miattam csinálják az egészet. És anyu is gerincbeteg. Úgy féltem őt is.

Keresztapám temetése pénteken volt. Kép Hát sokkal jobban kikészültem tőle, mint vártam. Ez az egész hétvégi hangulatomra rányomta a bélyegét. Kép

Párommal még mindig nem jutottunkk előrébb Kép
Igaz, hátrébb sem Kép Szóval ebben az ügyben semmi alakulás.</font>

Zseppy!
<font color="ff6000">Sajnálom, hogy nem tudsz most jönni. De nagyon jó mozizást kívánok!! Ez egy életre szóló élmény!!!!!!
A babakocsi ügy:
Mi a Lehel út 1/b-ben vettük meg a Babadiszkontban. Vadi új, nagyon szép. Ha van itt apu gépén kép róla, akkor elküldöm. Pierre Cardin. Nem a legalapabb, de nem is a full-extra. Ami nekem kell, azt tudja. Nagy kerék, elől bolygosítható, lábzsák, esővédő, mindkét irányban tolható, nagy kosaras, széles fekvőfelület. Asszem ennyi. Alapára 33-34000 ft körül van. Mi vettünk hozzá táskát is, így volt 38000.
Menjetek be oda. Szerintem megéri. Mi is jópár üzletben voltunk, de itt volt a legjobb áron ennyi tudással.</font>

Odex! Zkatica!
<font color="ff6000">A babókák nagyon gyönyörűek!!
Be is indult az irigy-irigy érzés nálam. Bár én szeretném még megvárni, amíg mindennel kész vagyok, és a kicsi Kendém eléri a legalább 37 hetet, hogy eléggé fejlett, szép babó legyen.

Nem tudom, mikor tudok majd még benézni. Addig is mindenkinek csupa jót kívánok.

Puszi:

Szilpa
32+4</font>

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Szilpa!
Örülök, hogy jelentkeztél! Ne hajtsd túl magad, de jó, hogy anyukádék vigyáznak rád! Te tényleg csak az apróbb munkákat csináld, az is eléggé lefáraszt, tapasztalatból tudom! De a babaruhák mosása, vasalása, pakolgatása nekem nagyon bejött, nagyon szerettem csinálni, és az idő is repült olyankor! Kép
Azóta beállt rendesen a cukrod?? Nem kell menni megint kontrollra??
Nekem karácsony előtt kéne még visszamenni egy kétpontosra, nem nagyon van hozzá kedvem. NO, meg mit csináljak addig Aisával?? CSak nem kéne ott ücsörögnöm vele a kórházban másfél órát... Aztán mehetek vissza a dokibácsihoz is a 6 hetes kontrollra... Kép Eddig féltem tőle, de most már hogy tök jól vagyok, kimondottan várom, hogy újra lássam a dokibácsit! Kép

Zseppy!
Én a helyedben a szülésig táppénzen lennék, és csak utána kezdeném a tgyást. Bár ez attól függ hogy hogy vagy bejelentve, hogy jössz ki jobban. Nekem ez vált be, és mivel a cégem kifizetőhely, szerencsére nem kellett rohangálnom sehová. Õk adtak 3 papírt, kitöltöttem, és másnap anyukám el is hozta az anyasági segélyt, a tgyást meg ugyanúgy utalják mint annak idején a fizetésemet! Kép

Legyetek jók:
Hajni
Kép

Aisa és Hajni
odex

Szilpa
Asszem ugyanolyan kocsink van. Kép Én nagyon szeretem, nekünk mózesünk is van hozzá, és nagyon bevált! Ráadásul tényleg jó tágas, kell is a kölöknek, sose volt kicsi, de most behacukázva a hidegben... kisebb kocsiba be se férne! Kép Nyáron pedig az oda-vissza lecipzározható napellenző jött jól. Szóval jó választás volt szerintem. Kép
Viszont a rossz hír: nekünk 1/2 év után eltörött a tolókarja, persze lehet, hogy én vagyok a lúzer, és rosszul használtam. Kép Vagy a gyerek volt túl nehéz?! Kép
(Aztán 3000 Ft-ért megjavították szerencsére, és azóta pöpec.)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

25 éves vagyok,szülésznő+babysitter végzettségem és több éves gyakorlatom van.Januártól főállású babysitterkedést vállalnék Budapesten.Ikrekkel is van tapasztalatom.

Eszter
06-70-504-74-84
esztermadam

Sziasztok!

Azokhoz fordulnék segítségért akik nemrég szültek. Én valószínűleg decemberben fogok, de idő és távolság hiányában nem tudok az előadásokra elmenni. Az első kislányomat két éve szültem. A mostani viszonyokról kérdeznék:
-mit érdemes vinni, mit adnak (babának)
-egyből lehet-e baba-mama szobába kerülni? A Margit honlapját elolvasva úgy értelmeztem, hogy csak a baloldali folyosó üzemel.
-az első éjszakát bennt kell tölteni a babának a nővéreknél?
-a baba látogatása a 2. naptól lehetséges?
-két és háromszemélyes szobák vannak?

A válaszokat előre is köszönom. Az email címemre is válaszolhattok: h.orsi@freemail.hu

Orsi
horsi

Orsi
Én márciusban szültem, nemtom azóta volt-e jelentős változás... majd a lányok kiigazítanak, akiknek frissebb élményeik vannak, de addig se maradj teljesen infó nélkül. Kép
- lehet egyből baba-mama szobába menni, ha van hely, és vagy olyan állapotban, hogy mehetsz/mehettek
- 3 és 6 személyes szobák vannak, úgy tudom, illetve a "fizetős" szoba 1 személyes
- a baba-mama szobánál nincs elég pelus, így azt érdemes vinni, de popsikenőcsöt pl. adnak, meg a köldökkezeléshez is van minden, illetve a babák benti kórházas ruciban vannak a odabent, szóval csak hazamenős cucc kell nekik
- babát látogatni csak egy külön szobában lehet, de influenzás időszakban még ott sem
- az első éjszakát úgy tudom a megfigyelés miatt bent töltik a babák a csecsemőosztályon

Kép
Kép
Kép
cas

Horsi!
Én november 10-én szültem, tehát elég frissek az infoimKép
- igen, mehetsz egyből a baba-mama szobába, ha mindketten jól vagytok
- a roomiban nincsenek 6 ágyas szobák, csak 2-3 ágyasok, vannak olyanok amikben pelenkázó asztal is van, ha nincs akkor mindig bent kell pelenkázni a közös helyiségben (vagy az ágyon de azt nem szeretik)
- ha roomis szobába mész, akkor napi 3 pelust adnak a babának, a többit neked kell hozni, meg popsitörlőt sem adnak. Popsikenőcs, köldökápolószerek vannak. Ha nem oda mész / kerülsz akkor mindent ők adnak, nem kell semmi.
- az első éjszakát illetve néhány órát bent töltik a babák a csecsemősökkel, inkubátorba is tesznek minden újszülötett. Attól függ sok minden hogy mikor szülsz. Volt egy szobatársam, aki éjjel 11 körül szült, az éjszakát a szülőszobán töltötte (gyerek nélkül természetesen), reggel hozták ki rögtön a roomi-ba, és délelőtt már a gyerkőcöt is kihozhatta.
- igen, van egy külön látogatóhelyiség, csak ott lehet a babákat megnézni, ez a helyiség minden nap 13-18 óra között áll rendelkezésre.
- bocicumis üvegből etetik a csecsemőket, ha szükség van rá, de nem is nagyon fogadják el ha saját cumisüveget viszel
- ha fejned kell, akkor van egy nagyon jól működő fejőgép, ezért nem szükséges bevinned a gépet

Kérdezz még ha van kérdésed, most mennem kell ,mert sír a manóm! Kép
Jó szülést és minden jót előre is !

Hajni

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok

Zseppy: én is a szülésig voltam táppénzen, jobb minél tovább húzni szerintem. Az utolsó munkahelyednek kell kitöltenie és beküldenie a t-gyás papírt, bár én is előre megcsináltam és csak aláírattam velük. Tegnap már meg is jött az októberi pénz. Nyomtatványt itt találsz:
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35358&_dad=portal&_schema=PORTAL

Szilpa: én az alvás miatt irigykedem Kép Pihenj még nagyokat, amíg lehet. Nem lesz egyszerű a gyereknevelés egyedül, ha a pároddal addíg nem rendeződtök. Így duplán töltekezz pihenésből.

A babaruha rendezgetés nekem is a kedvencem volt szülés előtt. Azóta már kevésbé, miután a kisasszony naponta több ruhát leamortizál, így folyton mosok és vasalok.

Odex, a lányod elragadó és szépen fejlődik! Titeket elkerült minden víruska?
Számomra is az a legnehezebb, hogy időpontra menjek valahova. Nem lehet előre semmit sem megtervezni. Én még nem jelentkeztem be a 6 hetes kontrollra, pedig már kellene.

HOrsi, én októberben szültem. Amit Cas írt igaz, bár nem szeretnek szülés után baba-mamás szobába engedni, csak egy nappal később. Első éjszaka tényleg a nővéreknél van a baba.
Peluson kívül nem árt egy cumisüveget vinni, mert a bocicumis benti üveg egy átok.
Ezenkívül vigyél pelust is, mert nincs nekik és mindenféle ruhákat raknak a gyerek feje alá, amit pl az én lányom arca nem bírt.
Látogatás tényleg 24 óra után egy apró helységben. Max 2 gyerek lehet bent egyszerre, így nehéz a bejutás!
Remélem segítettem. Ha van kérdésed szívesen válaszolok.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

itten van az új fürdőszobánk egy részlete. Ma lett készen a bútor Kép

Kép
otyka

csak a kép maradt leKép
Kép

31+1

Kép
otyka

Katica,
Akkor remélem már kikupálódtatok teljesen!
Nekem előzőnél még a kórházba kellett mennem a 6 hetesre és emlékeim szerint még a kórházban mondták mikor (akkor Évike volt, nem tudtok Rólla valamit? persze priviben).

Odex,
Gyönyörű!!!!!!!!!! Én már alig várom, amikor ilyen képeket látok, hogy kint legyen Babócskám.

Otyka,
Én is akarok ilyet. Nem cserélünk? Hétfőn találkozunk akkor? Majd írok SMS-t, hogy mikor vagyok ott kb.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!
Első babámat nem a Margitban szültem, de lehet, hogy szeretném a másodikat itt szülni. Tudnátok orvost/okat ajánlani?
Előre is köszi!
bocika

Bocika
Ez így elég nehéz... Mindenki nagyon kedveli a saját dokiját, szívesen ajánlaná neked szerintem!
De esetleg írd körül picit, mik az elvárásaid az orvosoddal szemben, így könnyebben tudunk ajánlani...

Otyka
Huh, tényleg gyönyörű lett!!! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Hát...
fontos lenne, hogy a magánrendelője is Belső-Óbudán legyen, mert van egy 11 hónapos kisfiam, és az előző doki (aki, amúgy rendes és minden o.k.-volt vele)nagyon messze van, nem tudom a kisfiam mellett hogyan tudnék havonta/kéthetente kijárni.

aztán... én nagyon aggódós voltam az első várandósságom alatt,fontos, hogy türelmes, megértő legyen a doki és gyerekbarát! (Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de sok olyanról hallottam, aki nem ilyen!) Persze a kölcsönös szimpátia mindennél fontosabb, de ez már csak akkor derül ki, ha az ember elmegy hozzá Kép
bocika

Sziasztok!

Köszönom a válaszokat. Úgy tűnik nem nagyon változtak a dolgok azóta. Nekem olyan szerencsén volt, hogy rögtön baba-mama szobába mehettem. A férjem is minden nap megtudta nézni a csajszit. Remélem most is így lesz, főleg a nagyobbik lánynak lenne jó. Kicsit szokná a gondolatot, hogy egy ilyen pici síró izét viszek haza. Szerintem Õ teljesen abban él, hogy ugyanolyan lesz a tesó mint Õ. Mindig mondja mennyit fognak játszani, ugrálni stb. Pedig minden kisbabát megnézünk aki az utunkba kerül.

Orsi
horsi

Bocika
Akkor az én dokim kilőve. De sok olyan van, akinek a kórház közelében van a magánja, biztosan tudnak majd ajánlani neked a lányok!
Mekkora korkülönbséget terveztek a két baba között? (huh, elismerésem, hogy egy 11 hónapos mellett már tudsz a következőre gondolni... Kép)

Horsi
Na majd mesélj, mit szól a nagytesó a kicsihez!!! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Bocika

Akkor szerintem a mi orvosunkat is kilőhetjük Kép

Zseppy
Nem is mondtad, h mi volt a 4D UH-on.
Hetfon mehetünk. Kene elotte talalkozni valahol, nem? A kórház büféje?

Szilpa
Te nem jössz?

Ti nem féltek attól, h hamarabb jön ki a gyerkőc, mint az időpont? Lehet bennem csak azért van félsz, mert még semmit sem szereztem be. Kép
S különben is mindjárt itt a vége, s annyi a gyermek éveimnek Kép Kép

pussz
31+4

Kép
otyka

Bocika! Kép
Az én dokimnak Óbudán van a rendelője, viszont ő már aktívan nem praktizál a kórházban, csak szüléseket és kisebb műtéteket jár be levezetni. Egy héten egyszer egy órát van a kórházban rendelése, ilyenkor a ctg-seket fogadja. A rendelőjében nincs uh, ezért a kórházba kell külön menni emiatt. Ha így is érdekel, szívesen mondok róla többet is!

Hajni

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a választ!

Cas!
Kb. úgy szertnénk, hogy megszülessen a második, mire a "nagyfiú" oviba megy.
Odex!
Miért nem praktizál? Úgy értem, hogy sok a magánbetege azért, vagy "nyugdíjba" vonult? Nekem nem fontos annyira, hogy a Margitban legyen a rendelése, csak, hogy Óbudán és a Margitban lehessen szülni.
Előre is köszi a válaszokat!
bocika

Bocika!
Már nyugdíjban van, és csak magánrendel.

Aisa és Hajni
odex

Bocika
Ja, úgy már értem. Akkor tényleg időben elkezdtél dokit keresni! Kép
Úgy már én is képes vagyok gondolni rá (a kisfiam most 8 és fél hónapos, égetnivaló haramia, szóval lehet, hogy mi sem merünk oviig kistesót vállalni). Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Otyka,
Betegek lettünk. Pont háromtól rendel a doki, így lehet éppen csak oda tudok érni...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Cas!
Õt a Margitban szülted?
Hát igen! A kisfiamnál elkapkodtuk, mert sürgős volt, most szeretnék időben találni egy orvost, aki nem 20 km-re van a lakásunktól és rendes!!!
bocika

Lányok,
hova tűntetek?
Szilpa, Otyka...

Mi (én meg a gyerkőc) tegnap csak éppen a végére értünk oda a felkészítőre és pedig pont a cscsemő osztályról volt szó. Jövő héten lesz a szülésznő és szülőszoba látogatás.

Csütörtökön megyek Doki bácsihoz. Mostanában ha ülök vagy állok, mindig szédelgek egy idő után... Most mérték és 105/60 volt. Ez nálam teljesen jó lenne...

Pici fiam még azért nem érzi magát a toppon. Ma éjszaka már nem volt hőemelkedése sem...Érdekes volt, mert napközben semmi baj, jó kedv, játék. Éjszaka meg 38,9. Mondjuk akkor is csak arra panaszkodott, hogy fázik. Doki néni szerint vírus volt...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Bocika
Igen, itt született a Margitban.

Kép
Kép
Kép
cas

Odex!
Köszi a segítséget, akkor meg tudnád adni a címét?
...és a nevétKép
bocika

Bocika, adj egy emil-címet, és ott megadok minden infót róla! Kép

Zseppy, tényleg nagyon el van tűnve mindenki... Kép Úgylátszik mindenki készülődik a karácsonyra.... Te jól vagy egyébként??? Lehet, hogy egy kicsit alacsony már ez a vérnyomás, és azért szédelegsz. Nekem erre azt mondták, hogy igyak sok-sok folyadékot, meg napi egy nagyon laza kávé is belefér akár! Kép

Hajni

Aisa és Hajni
odex

Zseppy
En csak akkor szedulok, ha allok. Van, h kapaszkodó után kell nézzek. Attól nem tartok, h elájulok, csak kellemetlen ez az ingadozás.

Viszont azt figyeltem meg mostanában, ha bemegyek valamilyen uzletbe, vagy valahova tok mindegy, akkor elkezd zúgni a jobb fülem, s nem hallok rendesen, + még forog is a szoba velem. Furcsa.

Mi csináljuk a lakást gőzerővel, h karira készen legyünk Kép Bár most ki vagyok tiltva, mert túl nagy a por.

De tényleg mindenki el van tűnve...

Zkati? nálatok milyen a helyzet?

32+1

Kép
otyka

Odex!

Címem a profilomban. (most már...) + egy kép a kisfiamról. A címet+infókat előre is köszi Kép

Otyka!
Nem lehet, h az ingadozás+fülzúgás attól van, h hirtelen a vérnyomásod fölmegy? Akinek alacsony a vérnyomása egyébként, annak szokott ilyen lenni. (hogy hirtelen fölugrik és ettől szédül).Kép A doki mit mond?
bocika

Bocika

Elvileg nem attól van, mert ugyan tényleg lacsony a vérnyomásom, de ez csak attól volt, hogyha bementem valahova. Kint az utcán semmi. Kép De mindegy is, mert azóta nem volt ilyenem. Orvosnak nem mondtam.

32+2

Kép
otyka

Otyka!
Nagyon közel vagy már te is a szüléshez! Kép Mikorra kaptál végül időpontot?? Lehet már tudni, hogy mikor fog megszületni a gyermek?

Hajni

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok Lányok,
Végre azért írogat valaki...
Otyka,
Nem akarlak elkeseríteni, de ez a bemegyek a melegre a hidegről nekem akkor volt, amikor kiderült szívritmus zavarom van. Mondjuk szerintem mostmár teljesen normális, hogy előfordulhat ilyen, mivel már eléggé a végét járjuk és a szívünknek dolgozni kell rendesen.
Tegnap voltam doki bácsinál. Megkérdeztem Tőle mikor fog szülni, és előzetesen annyit beszéltünk meg, hogy legkésőbb a 39.héten (jan.22-28), de aztán ebből ha gáz van lehet hamarabb is akár. nekem elkezdődött a vádli görcsölés. A legrosszabb, amikor erre kelek felKépKépKépKép Én először jan.10-én megyek ctg-re.

Odex,
Hogy vagytok? Mi annyit írunk. Aisa eszik rendesen, alszik?

Katica,
Rólatok meg pláne régen hallottunk...

Ja, 4D...KépKépKép
Hát nem vitás egy nagyon szégyelős Lánykánk lesz. Képzeljétek, teljesen befele fordul a pocim fele (na nem mintha eddig nem belül éreztem volna a legtöbb mozgást). Szóval leginkább a tarkóját láttuk, meg egyszer sikerült meglesnünk profilbl, erre a következő pillanatra oda emelte a kezecskéjét (frankón láttuk, ahogy teszi oda). Apja meg is jegyezte, hogy ez maradjon így legalább 18 éves koráig. Meg megállapította, hogy biztos Õ az apja, mert az orra teljesen az övé. Szóval én azért egy picit csalódtam, de apja teljesen oda volt. (most biztos mondaná, hogy ne "nyálaskodjak", pedig látszott rajta...)

Na, bocsi megyek, mert meg kell írnom a szakdolim tartalom jegyzékét, meg egy teljes fejezetet legkésőbb hétfőre.

Zseppy (33)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Odex
Majd jövő héten megyünk orvoshoz, akkor majd rákérdezek. Veletek mi van?

ZSeppy
Nekem még szerencsére nem görcsöl a vádlim, de aléudni nem tudok. Hajnlaban már kukorékolunk.
A mi 4D-ünk is ilyen volt. Csak neki a térde volt az arca előtt.
Ez a fűlzúgás már nincsen hálistennek. Csak egy napon volt.
Szóval január végén fogsz Te is szülni? Lehet, akkor pont találkozunkKép

A babruhákat sima mosóporral ki lehet mosni? vagy valami extrával?

32+3

Kép
otyka

Bocika
Igazi szőke-kékszemű herceg! Kép

Otyka
Jó hajlékony a babód! (Térde az arca előtt... Kép)
A babaruhákhoz azt javasolják, hogy inkább folyékony mosószert érdemes használni. Sok helyről hallottam már a sima kék Tomit dicsérni, mi pedig a Biopon aloe verás (szenzitív) lötyijét használjuk, és a szörnyen-érzékeny-bőrű kölkömnek kutya baja tőle. Ja, és esetleg érdemes kétszer lezavarni az öblítőprogramot, hogy teljesen kijöjjön belőle minden szer.
De ismerek olyat, aki a teljesen kommersz mosóporral mossa a baba cuccait is, ugyanazzal amivel maguknak, és nincs belőle gond.
Ami fontos (szerintem), hogy nem érdemes váltogatni, főleg az elején, ha egyhez "hozzászokott" a bőre, akkor nem érdemes kísérletezni.

Kép
Kép
Kép
cas

Otyka,
Én is Gazembernél ugyanazzal mostam, mint a miénket, csak külön. Viszont én is 2x öblítettem, de csak tisztavízzel. ja, viszont bevallom őszíntén én soha nem vasaltam. Talán legelőször...

És tényleg nem érdemes váltogatni aztán sem.

Bizony, jan. végén. egyébként én is erre számítottam. Előzőnél márc.29 volt a kiírt és márc.22-én csasziztak. És nagyobbik hugimnál is ha jól emlékszem így volt. A másodiknál bizos vagyok (dec24 kírt és dec.18 csaszi), de az elsőnél nem emlékszem mi volt a kiírt időpontja...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Boci!
Küldtem emilt neked! Kép

Otyka, Zseppy!
Köszi a kérdést, mi jól vagyunk. Aisa eszik szépen, tejcim is van bőven szerencsére. Kép JÓ kislány egyébként, bár már egyre többet van ébren napközben. Olyankor vagy elnézelődik magában, vagy foglalkozni kell vele, addig nem marad nyugton. MInden nap (amikor jó idő van) megyünk sétálni egy nagyot, az nekem is nagyon jót tesz, ő meg egy jó nagyot alszik közben. Éjszaka általában kétszer kelünk fel enni, már ehhez is egész jól hozzászoktam. Kép Kedden megyek vissza a 6 hetes kontrollra a dokibácsihoz, remélem minden rendben lesz! Kép
Január az jó hónap a szülésre! Kép (én is januári vagyok - 24 ) Kép

Legyetek jók, mennem kell, ébredezik a hölgyemény! Kép
Hajni

Aisa és Hajni
odex

Kép

Itt egy kép a leányzóról! Kép

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok

Bocsi, de tényleg eltűntem egy kicsit. Mostanában nem érem utól magamat.

Kicsit többet kell dolgoznom is, így dec.20 előtt. Nomeg a karácsonyi vásárlás is elveszi az időmet és élezi az idegeimet Kép
A kislányommal együtt szoktunk menni, nagyon aranyosan végigalussza a vásárlási procedúrát. Igaz 2 óránál többet soha nem megyünk el.

Lányok, szerintem ez a szédelgés hormonális, nekem is volt, a szülés után pedig teljesen elvágták. Azért vigyázzatok magatokra!

Én is ugyanazzal a folyékony mosószerrel mosok a gyerekre, mint magunkra. Még vasalok rá, bár már tervezem, hogy rövidesen visszafogom magam. Egyébként Viki bőre rendkívül érzékeny, mégsincs gondom a mosógéllel szerencsére, pedig én nem öblítek kétszer.

Odex, ezek szerint te is vizet öntözöl Kép) Drukkolok az újabb vízöntő nemzedéknek Kép

Tejcim nekem is van, bár éppen csak a kellő mennyiség, elrakni nem tudok. Folyamatosan nő a kicsim kaja igénye, amit nehéz produkálni neki. Amikor nagyot ugrik, olyankor kicsit visszamegyünk a 3 óránkénti etetésre, aztán szerencsére megint ritkul. Ma 4 óra alvás után 170-et evett.
Szerencsére a súlya szépen gyarapszik, már közel 5 kg. Kezdjük kinőni a 62-es rucikat.

Aisa ennivaló, úgy látom Õ is kerekedik rendesen Kép

Vigyázzatok lányok a pocakotokra!

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?